Lite gott & blandade bilder från mobilkameran

Har precis fått hjälp med att tömma min mobilkamera, så här kommer det en riktig blandning av bilder:)


Pallkragen som jag planerar att ställa upp inför en ev valpning:)
I dag har jag skurat den med såpa....

  
En dag vid Maren tidigare i vintras.

 
Elisabeth på Hillfire´s läckra tjej, Kola. Kolas mormor är syster till Breeze & Kola har samma pappa som ev kommande valpar efter Breeze. Nu blev det väl rätt?....smile
Bilderna är från Avelskonferensen 2009.


Trizz hemma i soffan.

 
En otroligt läcker skulptur som jag sprang på utanför Astra Zeneca i Södertälje

  
Lite bilder från förra gången vi gick Viltparksrundan
 
Världens bästa Breeze:)

Njut av era hundar!

Hipp Hipp Hurra för vår Kung i dag!!!

I dag fyller våran Kung 64 år & det ska dom tydligen fira....I novenber fyller mamma oxå 64 år:)

Njut av era hundar!

Lillebrors hund Zerox

Här kommer en rolig bild på lillebrors blandis Zerox...


Dom bor numer nere i Skåne...

Njut av era hundar!

Långpromis med hundarna & Anders

Natten har varit helt OK trots att det bidde soffan med ALLA hundarna....Av ngn anledning så ska dom bara ligga precis brevid mig, ja,ja varmt & gosigt blev det. Var bara tvungen att tvinga bort tankarna om fästingar:(

I dag blev det en långis, inte så tidigt som jag är van vid. Men Anders skulle ju med & ja då fick det bli lite senare på fm:) Men oj,oj,oj vilket härligt vårväder vi har i dag, på Valborgsmässoafton:)) Så skönt!!!

Anders ska ju in i lumpen på måndag så han hade packning på ca 25 kg att kånka runt på + militärkängorna.

   

 

Utmed rundan så såg vi vårblommor, så fina:)

 


Å självklart hittade jag SKRÄP ute i naturen:(

Hittade även SNÖ?!?  

 

 
Mille på span:)


Mina hundar fick gå i koppel vid dom värsta krokarna, inte vanligt...

 

 

  

  

   Totalt var vi ute i 1 timme & 20 minuter:) Helt OK, känns bra att både jag & hundarna fått röra oss...

Njut av era hundar!


"Ny blogg" med mer information om mina hundar & lättare att hitta i

Det kommer inom en snar framtid att hända lite nytt här på bloggen:) Dels kommer man mycket lättare att hitta information om varje enskild hund, mina Ängla hundar, samt om Kull B som efter Breeze & givetvis om den kommande Kullen B-B oxå efter Breeze:)

Det är min mycket SNÄLLA granne Carina med Russeltussarna som hjälper mig:) Utan henne hade det inte hänt ngt nytt här på bloggen....
Så...TACK Carina för all hjälp!!! Å mer blir det.....jobb för Carina alltså:))

Nä nu måste jag fortsätta att jaga inlägg till den "nya" sidan...

Njut av era hundar!


Tidig promis, bilhämtning, godisinköp & agility träning

Upp i ottan, nästan för att ta en promis ner till stan & hämta bilen. Vädret var helt OK så det var skönt att traska i väg. Gick en sväng på stan & satt en stund vid Maren & njöt av morgonsolen:) Även denna morgon så gjorde jag allt för att inte bli förbannad på allt skräp & glas som låg slängd överallt....Fick bara se till att hundarna inte trampade i glassplitter:( Fick räkna till 10 många gånger suck....

Ja ja när vi väl fick bilen bar det av mot Tumba & inköp av hundgodis, kex & ben. Förrådet var nästintill tomt så det var behövligt:)

Hundarna fick sitta i bilen den tid det tog när jag var på guidad visning på Tumba Bruksmuseum. Dom fick varsitt kex att tugga på. Hittade sedan 1 helt kex + 2 mindre bitar gömda under fällen?!? Antagligen Breeze som gömt dom där....

Sedan bar det av mot Södertälje & hämtning av Birgitta & Zingo. Vi hade planerat att träna agility på Södertälje BK. Birgitta ska ju tävla både Milloo & Zingo på lördag. Alla hinder stod framme & jag körde Trizz på alla kontaktfält, oj,oj,oj vad DUKTIG hon var!!! Alla kontaktfält satt kanon!!! Så jäkla KUL!! Slalomet gick sisådär i fart räknat, kände däremot att jag var alldeles för ofokuserad vid hopp handlingen, vilket ju INTE är bra, speciellt på en grön hund. Usch & fy på mig!!! Kände att hon då blev lite osäker & tappade lite fart:( Fick då skärpa till mig & körde med slängd godispåse bara rakt fram några gånger. Då gick det bättre & hon flög framåt:) Då slutade jag...på topp alltså ha,ha,ha....
Var oxå lite slarvig med dom andra & Mille kom till oss & störde hela tiden:( Ingen pli på honom eller så ville han köra med mig...Suck..
Kände mig inte så motiverad så det blev lite hipp som happ....Breeze fick inte köra ngt, inte poppis:(

Birgitta körde Mille & jag tycket att det gick BRA! Han lyssnade bra & var superduper taggad på att han ÄNTLIGEN fick köra agility!!! Ngn liten miss här & där men i det stora hela såg det ut som om dom helt klart är att räkna med på lördag, SÅ SE UPP!!!

Det såg även BRA ut med Zingo:)

Så på lördag hoppas jag på PINNPLOCKNING!!!

ÖNSKAR Birgitta,Ingela, Ullis & Linnea LYCKA TILL på lördag!!! Å som jag skrev till Ullis & Linnea, ska bli KUl att se er på placeringarna 2 & 3 efter Mille så klart:))

Njut av era hundar!

Rapport från Leffe

Tack matte Eva för Leffe rapporten:)


Hej Marie och hela gänget
 
Leffe har varit hos veterinären i dag och opererat bort den trasiga tanden. Det gick bra och det såg bra ut med resten av tänderna. Nu borstas hans tänder varje dag, han tycker det ör ok så det går bra och jag har hans lilla tandborste framme på handfatet så jag kommer ihåg det. Jätte skönt att det är gjort, vi ska åka på semester v 19 då behöver vi inte vara oroliga att det ska hända något akut med tanden. Han var alldeles vimmelkantig när vi skulle åka hem, men nu är han nästan som vanligt lite trött fortfarande bara.
Ha det så bra och klappa gänget från oss, Leffe har fått ett extra gott ben för att han var så duktig. / Eva o Leffe

Tur att det "bara" var en tand som gått sönder....Önskar att jag oxå var så duktig & borstade hundarnas tänder men det är jag tyvärr inte:( Kanske man skulle börja?!?
Hoppas nu att Leffe håller dom andra tänderna hela:)
Ge honom ngt hårt att tugga på, det ska jag ge mina! För nu är hårda kex inköpta. Ingen hit kanske för dom men det är bara att gilla läget:)
Ha en trevlig helg Kram från Marie & hela Sheltieligan
Njut av era hundar!

Härlig morgonpromis

Fast denna morgon blev den inte förräns efter kl 07...Jag hade tvättstugan & ville fylla på maskinerna först. Men sedan bar det av ner mot Mälaren, vi gick runt Udden & tillbaka via båtklubben & Bergvik. Hundarna skötte sig bra & gick lösa hela promisen:) Visst Trizz åt lite harpluttar då & då men det brukar hon ju göra trots att hon inte får. Men hon är snabb & det hinner alltid slinka ner några stycken...

Körde lite UT runt några träd dels med Breeze & så med Trizz. Breeze vet ju vad hon ska göra & Trizz håller på & lär sig:) Belöningen kom precis när dom rundat trädet dåslängde jag pinnen tillbaka till mig. Så att det blev en snäv tillbaka gång efter UT.
Mille gick mest & bara lullade & lukatde på allt:)

Vi var ute i ca 1 timme...Skönt var det & vi träffade bara ett hundekipage på håll. Jag gillar ju skarp att INTE möta massor av folk & hundekipage på mina promisar. Eller dom vi känner är ju KUL att stöta på såklart:)

Snart är det dax att ta ut dom igen, det blir kanske till att plocka lite skräp, för skräp finns det mycket av:( Men först till tvättstugan suck...

Njut av era hundar!

Lite agilityträning

Plockade faktiskt ut både hundar & agilityslalom & hopp på gräsplanen framför huset i går morse. Kände att hundarna behövde få lite att "göra" & inte bara lulla runt på promisar...

Ställde upp hopp-slalom som kunde så klart tas från bägge håll. Satte även ut stolar som jag körde UT runt innan dom fick ta kombinationen. Jag måste ju ha hundar som kan köra självständigt & där jag inte måste vara med så mycket & då funkar UT bra!

Efter uppvärmning så satt jag fast Milloo & Trizz i kroken ca 5 meter ifrån. Började så klart med Breeze annars så blir hon ju som "galen", eftersom att det bor folk tättin på så måste dom ju sköta sig....Hmmm inget som Trizz hade förstått:( Hon skällde & levde halvgalen medans jag körde Breeze & även Milloo, inge kul....Måste ta tag i det!

Breeze: Körde snäva, tajta svängar på hopp hindret. Hon svänger sååå tajt men kan i bland bli lite slarvig med bak & då riva. Men efter några repititioner så hoppade hon upp sig & jag var nöjd! Sedan la jag in slalomet & oj,oj,oj vad fort det gick:)
Testade med att jag sprang, nåja:) mellan pinnarna medans hon körde slalomet. Första gången gick hon ur men sedan så körde hon hela slalomet trots att jag GICK zickzack mellan pinnarna:)) Vilken DUKTIG hund jag har!!! Belöningen var kamptrasan antingen slängd framåt(slalomen) eller kamp vid mig (snäva svängar).
Var jättenöjd med min stjärna Breeze:) Det är så KUL att köra henne!!!

Trizz: Körde hopp-slalom med fokus på ingångarna & farten i slalomet. I dag så höjde hon faktiskt % rätt ingångar!! Har ju känt att det är lite 50/50 på om det blir rätt eller fel vid ingångarna....Men i dag var det som om poletten trillat ner så kanske även det är på G?!?! TRÄNA MERA!!! Ha,ha,ha....
Farten då hmmm ja den är på G...Nu gör jag ju ingenting i slalomen & vill på så sätt få henne att jobba självständigt...Är lite framför & ganska nära henne, ngt som jag ska utöka allteftersom. Tyckte ändå att det gick fortare & fortare men ändå inte FORT! Men med TRÄNING så släpper det nog oxå.
Tränade oxå på snäva svängar & det funkade OK, det är ngt som jag måste TRÄNA mkt mer på med henne!
I det stora hela så var jag nöjde även med min blivande stjärna:)

Milloo: Å så sist körde jag min Prins, han som ska tävla på lördag! Hur det ska gå har jag ingen aning om för i dag var han titt som tätt ngn helt annanstans?!?! Han var inte koncentrerad alls:( Men efter ett tag så hade han på ngt sätt fattat galoppen & se då var han nästan som förr:)
Men innan dess så gick han ur slalomet vid pinne 10?!?! Hmmm TRÄNA MERA!!! Säger jag bara....
Snäva svängar fixade han däremot bra!

Kände kanske att jag blev lite irriterad när jag körde Milloo överatt tjejerna satt & vrålade:( Nästa gång ska jag börja med Milloo oavsett hur Breeze beter sig! Eller så tar jag bara ut en hund i taget.
Ja,ja på onsdag så är det planerat att vi ska köra agility på klubben, ska bli KUL!

Njut av era hundar!

Skräpplockardagar!!! Så här kommer en uppmaning!

Dagens negativa är det här med allt SKRÄP som ligger precis överallt:( Ser ju för jäkligt ut & för att inte prata om allt glas som ligger här & där!?!?! Kan ju skada både barn & djur......
Det vore ju TREVLIGT om vi alla drog vårat strå till stacken eftersom det nu finns folk som INTE har fattat vad papperskorgar ska användas till grrrr............

Uppmara ALLA att under dagen plocka lite skräp & slänga det i en papperskorg!!

Det "lilla" blir stort om vi hjälps åt!

För "i dag" är det Nationella "skräpplockadagen" Ställ upp & plocka!!!

Nationella Skräpplockardagarna 2010

Varje vår utlyser Håll Sverige Rent nationella skräpplockardagar för alla som vill visa att de tar ställning mot skräpet. Alla kan delta så länge man gör något för att minska mängden skräp i våra offentliga rum. Kom med du också!

Vad gör man?

Plockar skräp!
ALLA kan bidra till att göra Sverige till världens renaste land genom att göra det skräpfritt. Ta med dig en skräppåse på söndagspromenaden, gå ut med skolklassen i närmiljön och plocka, ta med kollegorna ut på en friskvårdstimme och rensa trottoaren utanför. Du vet säkert var en insats behövs!

När pågår Skräpplockardagarna?

Eftersom våren kommer olika snabbt i vårt avlånga land pågår skräpplockningen hela våren, men mest runt vecka 17 som är den officiella skräpplockarveckan.

Källa:http://www.hsr.se/sa/node.asp?node=1

Gå in på deras sida & anmäl dig till Skräpplockardagen!!! Det har jag gjort:)

Skriv gärna en kommentar här.....

Hoppas nu att MÅNGA plockar lite skräp:)

Njut av era hundar!


Ny vecka men självklart tidig morgonpromis

Även denna vecka började innan ens tuppen var uppe.....Ja det var ju bara att återigen traska ut med ligan, men eftersom jag verkligen GILLAR att gå när nästan inga andra är ute så var även denna morgon HÄRLIG!!! Några såg vi men ingen med hund?!?! Jo en kvinna som jag såg på håll, hon var ute & joggade med sin lilla hund. Hurtigt värre, där går gränsen för mig:)

Vilket fall som så är det underbart att börja dagarna med en uppfriskande promis:) Mille han gillar nog att vara hemma med sina tjejer, han går mest hela tiden ca 20 meter före oss & bara luktar. Men han har full koll på oss...ALLT måste ju kollas in när han varit borta ett tag.

Breeze är ngt seg i början av promisarna suck...Det ska luktas & så bara måste hon kolla om hon hittar ngt som går att äta grrr...Så henne måsta jag hålla koll på...Men efter ett tag så blir det fart på henne & då ska det busas & bära pinnar ...Eller kanske hitta en pantburk/flaska till mig:)

Vi var ute i ngt över 1 timme...Sedan var det dax för frukost:)

I kväll är det instruktörsmöte på klubben & i morgon är det träff med Annika Aller oxå det på klubben, ska bli trevligt:)

Prel blir det agilityträning på onsdag, hoppas verkligen att det blir av! Själv så är jag sååå sugen på att köra:) Å så måste ju Birgitta träna Milloo, dom ska ju tävla i Västerås på lördag:))

Fullt upp.........

Njut av era hundar!

Lite bilder på "Micke" valpar

Elisabet på Kennel Hillfire har ju nu ett härligt gäng valpar på 5 veckor efter "Micke", samma hane som Breeze är parad med.
Blir sååå sugen på valpar, speciellt när jag fick se dom här:)

Min plan är att åka & titta på dom INNAN dom åker.....Men tiden går ju så fort!

Har snart ont i tummarna:)

Njut av era hundar!


Tidig söndagspromis runt stan & årets Majblomma

Vaknade som vanligt TIDIGT & ja då är det bara att gå upp & va´ glad:) Så kl: 05.40 tog jag med mig hundarna & traskade i väg...Gick via Bergvik-Hanstastrand-utmed kanalen-Slussen & väl där så fick hundarna(INTE jag) klättra i sandbackarna några gånger, lite motionsträning behöver dom trots promisen:)-utmed Maren-genom centrala Södertälje(som efter en helgnatt ser FÖR JÄVLIG UT!?!?, så mkt SKRÄP precis överallt grrr!!!!!) men jag bara skulle inte tappa mitt goda morgonhumör så det så!!! Det positiva med allt skräp var ju att Breeze kunde plocka en hel del pantburkar & petflaskor till mig:) Hon är så duktig & några kronor till hundgodis blev det:)-över Mälarbron-Bergvik & hem.

Det var en härligt underbar promis, dels pga av att vi i princip var helt själva under hela rundan:)) Så hundarna fick gå lösa förrutom på Sluss resp Mälarbron där kopplade jag både Milloo & Trizz. Breeze fick gå lös hela rundan...

I skogspartierna träffade vi på både råddjur, hare & ekorrar & visst det röck lite i Trizz men hon skötte sig så bra, lite skall bara & en rusch på 3 meter. Sedan kom hon på att så får jag inte göra:) Sedan var dom glömda....

I stan suck...ja där var det sä fruktansvärt nerskräpat!!! Vilket gör mig så attans förbannad:( I stan finns det ju papperskorgar precis överallt så vad är problemmet???Jo att det alltid är någon annan som ska plocka upp! Ingen tar ansvar för sig eget skräp & sina egna handlingar nä det ska kommun & stat göra?!?! Förbövelen TA EGET ANSVAR FÖR DITT EGET SKRÄP/SKIT!!!!!
På vissa ställen fick jag gå zick-zack för att undvika allt sönderslaget glas grrrrr.....Södertälje måste nog vara den mest nedskräpade stan i Sverige!!! Så trist...Men vad mer kan man vänta sig?!? Ingen tar ju eget ansvar!

Väl hemma blev det frukost & denna morgon ÅT Trizz med mkt god aptit:) Men det är klart hon åt ju knappt inget i går kväll:( Men å andra sidan åt hon väldigt mkt i går morse så hon var väl mätt resten av dagen. hennes mage kan ju inte vara speciellt stor....

Själv så plockade jag fram min juice press som jag aldrig använt?!?! Men nu pressade jag 2 apelsiner, så gott!!! Så nu ska jag försöka att använda den lite oftare...

TACK snälla mamma för Årets Majblommor:)

Njut av era hundar!


Milloo äntligen hemma igen!

Men dagen började tidigt som vanligt....Men jösses vad skönt & lugnt det är att vara helt själv ute på promis:) Alla andra sover antagligen i arla morgon stund...
Tjejerna gick lösa hela rundan & dom enda vi stötte på var några förvildade?! kaniner, men se mina hundar bryr sig inte om dom:) Titta kan dom göra men inte dra efter dom, det gillar jag skarpt!!!
Vi lullade väl runt i ca 1 timme...

Sedan var det dax igen för nästa promis när det började närma sig lunch Å se nu var det betydligt mer folk i rörelse suck... Tjejerna fick vara ute på internet medans jag smaskade på en glass:) Även denna gång lullade vi runt i lite över 1 timme.

Sen var det dax att traska till IP & hämta "Mille", för Svenerik körde in honom. Passade på att ta en riktig promis med alla 3. Vädret var helt OK kanske lite blåsigt men ingen snö:) Mille brukar ju ha "tappat" en del av sin hörsel när han varit borta ett tag hmmm men denna gång så hade dom nog pillat öronen på honom, för han gick lös hela tiden & lyssnade bra:) Han bryr sig ju inte om så mkt annat än av löpande tikar suck...Men trots att han träffade på Carinas Russlelltuss Krita som löper så fixade han det bra. Visst lukta ville han ju & då lyssnade han inte:( Men han hängde på när jag sa till honom & sedan var den doften glömd...Får se hur han beter sig när hon passerar under fönstret:)
Väl tillbaka hemma så gjorde vi sällskap med Clary & hennes Elvira så det liksom bidde en promis till...Totalt var vi nog ute i 2 timmar. Känns i kroppen kan jag lova:( TUR att det finns apotek & "piller"....Men trots det så känns det bra, hundarna har ju fått sitt...

Kvällen ängnades åt att baka bla rulltårta & småkakor med gelehallon på:) GRATTIS Maria som med sin Bella tog 1 pinne i hopp resp agilityklass på agilitytävlingarna i Kista i dag!!!
Har inte hört hur det gick för dom andra som var där?!?

TACK min snälla granne Clary för att du sydde kuddfodral åt mig!!!Nu ska hundarna nattpinkas...

Njut av era hundar! 

Lenas Strimma har fått valpar!

Ett Jättegrattis till Lena vars tik Strimma fått ett gäng härliga "Tollar" valpar!!!

  

Kika på dom härliga bilderna & är du intresserad av en "tollarvalp" så kan du kontakta Lena via e-post:

lena.bjorkbacken@telia.com

Själv så blir jag ännu mer valpsugen, dock då ingen "tollar"valp:) Trots att dom är otroligt söta:))

Njut av era hundar!

Bravo frysfoder till Trizz är nu inköpt

Äntligen så kom jag i väg till MaDs´& kunde köpa mat till Trizz:) Tyvärr så har jag ju ingen frys så jag kan inte köpa på mig suck...Men som tur är så har jag ju en snäll granne som kunde trycka in  ett paket:) Resten fick jag in i mitt frysfack....Så nu har hon mat i 1,5 vecka:))
Kan lova att lilldamen ÅT med god aptit!!!

Köpte oxå varsin Vomburgare till dom, så där riktigt smaskigt äckligt.....

I morgon kommer förhoppningsvis Prins Milloo hem:) Han har blivit lite väl kaxig där ute på landet grrr.....Man får INTE naffsa färdtjänstchaufförerna i byxorna:( En dumhet han börjat med?!?! Understimulerad kanske?!?! Eller så bara LÄNGTAR han hem:)

Ska bli skönt att få hem honom i alla fall....

Nu ska jag nattpinka tjejerna, det blir nämligen en tidig kväll. Var ju uppe redan strax efter kl: 05.00 i morse...Å man blir ju inte direkt yngre:)

Skickar en Grattis hälsning till Pezto´s matte Sandra som fyller år i dag!!!

Sänder oxå en tanke till "Nattis" som i dag lät sin Cazper somna in 9 år gammal:(

Njut av era hundar!

Underbart väder & långis med tjejerna

Det är inte kul att "vakna" kl 05.15 en fredag, men det är bara att gilla läget...Men så tittade jag ut & såg det UNDERBARA vårvädret:) Visst det låg kring nollan, men SOLEN var på G!!!!
Så upp & packa midjeväskan med sittdyna & frukost & så i väg...

Gick runt & ner till Ragnhildsborg & väl där så träffade vi på Sus & hennes Minna:) Morgonpigga även dom...Ja då gjorde vi sällskap runt Lilludden. Sedan gick hon hem & jag fortsatte runt till Storudden. Tjejerna gick lösa hela rundan & höll sig vid mig, dom är ju bara sååå duktiga:) Skryt skryt.....

Men oj vad högt vattnet står! För på ett ställe på stigen vid Storudden var Mälaren på väg upp i skogen eller i alla fall var stigen under vattnet. Men där är det öppet så det var bara att gå på sidan. Annars så var det ju en helt underbar morgon med solen på G upp:) Vilken morgon, så härligt att börja dagen så!!!!

Såg & hörde massor av fåglar tom fasaner, men dom såg jag inte.

Självklart blev det frukost på "badplatsen" så där satt jag på en sten & såg ut över inloppet till Södertälje. Helt OK faktiskt. Passade på att passivitetsträna tjejerna:) Trizz satt brevid mig på stenen & blickade ut över vattnet, jag undrade mest hur länge hon skulle klara det?! Men hon fixade det faktiskt:) I bland så ville hon ha kontakt men jag brydde mig inte alls, hon skulle sitta där & göra absolut ingenting...Har läst att det är nyttigt, speciellt för stressade hundar hmmmm det tror jag inte att hon eller Breeze är men det ÄR bra om dom kan koppla av:)
Breeze lullade runt & luktade inte OK när vi passivitetstränar men nu la jag fokusen på Trizz...Breeze kom med sin pinne men den brydde jag mig inte om & till slut satte hon sig oxå ner & bara tittade...

Ska sätta ut några rader om passivitetsträning på bloggen, det kommer...

Ja sedan var det bara att traska hemåt, gick via Bergvik & plockade på mig ett gäng skitpåsar. Dom går ju liksom åt när jag ska plocka UPP EFTER ANDRA!!! Men ska man ha SKITRENT ja då är det bara att plocka för det verkar ju inte som att så många andra gör det grrrr.....I tisdags så plockade jag ju även skräp runt min sk SKITRENA runda..Det blev en hel säck & ändå fick jag inte plats med allt?!?! I dag kanske jag tar resten...För jag VILL HA RENT på min SKITRENA runda!!!!

Tillbaks till i dag, vi kom alltså hem igen & då hade vi varit ute i 1 timme & 20 minuter, härligt:) Inkl passivitetsträningen medans jag sörplade i mig frukosten:)

Önskar Alla en trevlig helg!!!

Njut av era hundar!

Indra är avmaskad

Nu i morse gav jag Indra sista dosen av avmaskningsmedlet, så nu ska det väl krypa runt äckliga maskar i toahuset:( Har inte sett några ännu....Hon kan gärna släppa av ev maskar ute! För efter sprutan så drog hon ut..Vädret har ju inte gillats av henne så hon har varit inne under dessa sista?!? vinterdagar. Men nu är hon ute & det lär hon säkert vara hela dagen:) För vädret är helt i hennes smak:)

Njut av era hundar & katter!! Så blir Anna glad:)

Några rader om promisen i tisdags

Vi hade TUR med vädret speciellt eftersom att det på onsdagen blev "vinter" igen:(

Nåja vi var ett tappert & roligt tjej(?) gång som samlades för att tillsammans traska en promis....
Jag med Breeze & Trizz, Maj-Britt med Lovis, Birgitta med Wilma, Ingela med sin flock & så kom Sivan utan hund. Det var himla kul att Sivan kom för vi har som vanligt massor att prata om:) Tyvärr så fixade hon ju inte att gå med hela rundan, men hon kom:))

Vi gick samma runda som förra gången & den här gången fixade vi den på 1 timme!?! Vi måste ha gått fort.....Men å andra sidan så stannande vi inte & fotade. Men det kändes att vi gått i rask takt, men oj vad skönt när man åter kommer hem:)

Mina tjejer skötte sig bra & dom fick då & då gå lösa. Men ska man hålla tempo med dom får dom nog allt ha koppel. speciellt när man går i "stan".

TACK tjejer med hundar för trevligt sällskap! 

Njut av era hundar!

I dag har det snöat?!?!Usch vilket skitväder det varit hela dagen:( Har ingen lust att göra ngt med tjejerna i dag.....Det får räcka med dom vanliga promisarna.
Ger dom en tuggis i stället:)

Njut av era hundar!

Nu är även Indra "skyddad" & om snäll arbetskompis

I bland undrar man hur det står till med minnet?!?! Men i dag så kom jag ihåg att även köpa Front Line till Indra:) Så nu är även hon droppad, känns skönt. Kanske det blir liiite mindre fästingar:(

Passade även på att köpa avmaskningsmedel till henne, det blev både för spol & rundmask, usch har inte sett några men dom finns nog där. Men nu rackarns ska dom bort!!!

Å ja, jag har köpt frysfoder till Trizz & självklart åt hon med god aptit:) Köpte bara 1 korv i Luna, har ännu inte kommit till MaD´s.....

I går när jag satt & jobbade vid datorn kom ett meddelande upp om att Liten digital kamera bortskänkes?!?! Först till kvarn....Gissa vem som var först??? Jo JAG:))) Så jag fick en alldeles ny liten, enkel & behändig digitalkamera!!! Ingen värsting men den duger super åt mig!!!
TACK Fredrik!!! Du gjorde min dag lite ljusare:)))

 

Njut av era hundar!


Måste i väg & köpa Mat till Trizz!

I dag bara måste jag i väg & köpa Bravo frysfoder till Trizz....Det konstiga är att hon inte ens äter sina gamla favvo kulor som hon började göra hos grannen suck. Köpte hem dom men se numer äter hon dom inte, inte ens hos grannen grrr...
Bortskämd?? Näeee....Men äta måste hon ju i alla fall i bland:)

Njut av era hundar!


Nu är tjejerna droppade med Frontline

Så nu är det bara att hoppas att det inte blir så många äckliga pestiga fästingar på dom!!! Skulle helst igentligen velat ha sprayen men det hade dom inte på Sjukhusets "apotek"....Vet att dropparna inte är lika effektiv men man kan ju alltid hoppas på det bästa.

Det vore ju inte helt fel om ngn kom på ett medel som kunde utrota dessa kryp!

Glöm inte bort hundpromisen i morgon, tisdag!!!

Njut av era hundar!

Ännu flera bilder på Breeze & Trizz

Det är ju så KUL att fota, trots att tjejerna inte tycker det är speciellt kul att bli fotade.

Bevis på att Trizz äter i bland:) Men jag räknade hennes kulor & hon hade ätit 7 stycken:(
  

Så här sprallig blir hon efter 7 kulor!!! Gissa hur sprallig jag hade blivit om hon ÄTIT UPP!!!
  

  

  

  

Å så lite blider på Breeze:)

  

  

Njut av era hundar!
Har nu köpt Frontline till Breeze & Trizz

Så nu är det dax att droppa på dom lite "anti fästing gift". Lite sent kanske men men, nu ska det PÅ!!!3 pipetter kostade 217:- & så ska dom ha en ny 1gg/månaden... Men OM Breeze är dräktig så ska hon få ngt giftfritt....

Funderar fortfarande på vad Mille ska ha?!?!

Njut av era hundar!

Fler bilder på Breeze & Trizz eller ja mest på Trizz

SOLEN sken & jag bara kände för att gå ut & fota tjejerna lite:) Visst solen sken men brrr vad det blåste kallt:( Men lite foton blev det ändå....Dock bara från närområdet, tappade helt lusten att gå ner till vattnet när jag kom ut. Det får bli en annan dag när det är varmare ute:)


Bästa Trizz, ja hon heter faktiskt så:)

  

 
Breeze med en "loppa" eller två...

  
Breeze & Trizz  

 

  
Lite naturbilder från "våran" gräsmatta/uteplats:)
 Jösses vad KUL det är att fota:) När jag fyller jämnt nästa gång då ska jag önska mig ett objektiv, hint hint...

Njut av era hundar!

 

 


Planerad valpkull efter "Micke" & "Breeze"

Nu är ju Breeze parad med "Micke" & förhoppningsvis blir det valpar i juni:)

Elvarheims Mystery Man

Reg nr: S16105/2008
PRA & CEA ua
4 CC´s
38 cm


"Micke" äg: Carin Åkesson Kennel WindcrestLP1 (V) Honeybrook Caribbean Mermaid

Reg nr: S29729/2004
PRA & CEA ua
39 cm
2:a på Int utställning
LP1
Godkänt anlagstest i Viltspår med full poäng & HP
Agility klass 3
Hoppklass 2


"Breeze"Mickes stamtavla

S40402/2004 SO
Edglonian The Real Mccoy
KCSB1747CM SO
Edglonian Strollingnomadoflochkaren
KCX2358001X02
Milesend Stroller
KCY2950404Y03 TRF
Edglonian Rather A Dark Glow
KCSB0837CJ SO
Edglonian Miss Sofisticated
KCSB0775CH SO
Milesend Stormwarden
KCW1790403W02 SO
Edglonian Rather Cordial
 
N07794/05
Roikie's Uni Unique
S56407/2001 TRF
Lundecock's At Dot Com
S11480/2000 TRF
Seavall Tipple
S44132/2001 BLM
Hanburyhill Blue Thistle
N07679/98
Roikie's My Flower Fiffi
N19085/96 SO
Kindergate The Joker
N32945/90
La-Min-So's Super Charm


Breeze stamtavla
2003 TRF
Hillacre Hot To Trot
ANKCDL553358/01 SO
Enclave Jade Mist Tapestry
ANKCD856771 SO
Jade Mist Beyond Tradition
ANKCDL453181/01
Tapestry Harvest Treasure
ANKC3100008683 TRF
Hillacre Hawaiian Dream
ANKC170643
Aanara Knight Move
ANKC1412807
Hillacre Hylites O Sarah
 
S27594/2002 BLM
Moorwood Caribbean True Blue
DK01793/2000 TRF
Poulsgaards Be My Talisman
DK11818/93 SO
Poulsgaards Symphony Of Strauss
DK20846/97 SO
Concordia's Hilary v Zitadellengr
S12461/98 BLM
Hillacre Hawaiian Sunset
ANKC170643
Aanara Knight Move
ANKC1412807
Hillacre Hylites O Sarah


Ev kommande valpars stamtavla
0,0 % inavelsgrad
 
S16105/2008 TRF
Elvarheim's Mystery Man
S40402/2004 SO
Edglonian The Real Mccoy
KCSB1747CM SO
Edglonian Strollingnomadoflochkaren
KCSB0837CJ SO
Edglonian Miss Sofisticated
N07794/05
Roikie's Uni Unique
S56407/2001 TRF
Lundecock's At Dot Com
N07679/98
Roikie's My Flower Fiffi
 
S29729/2004 BLM
Honeybrook Caribbean Mermaid
S11599/2003 TRF
Hillacre Hot To Trot
ANKCDL553358/01 SO
Enclave Jade Mist Tapestry
ANKC3100008683 TRF
Hillacre Hawaiian Dream
S27594/2002 BLM
Moorwood Caribbean True Blue
DK01793/2000 TRF
Poulsgaards Be My Talisman
S12461/98 BLM  
Hillacre Hawaiian Sunset

Inget är som väntans tider:))

Njut av era hundar!

Gemensam Hundpromis

Lite kort varsel men...nästa gemensamma hundpromis blir:

TISDAG den 20/4 kl: 18.00, samling vid Preem i Brunnsängs centrum

Vi går ca 1,5 timme & självklart är ALLA VÄLKOMNA!!!

Hoppas på sällskap!

Njut av era hundar!


Intresserad av att köra viltspår?!?

Nu när man kan ta sig fram i skogarna är det dax att börja spåra igen!!! Längtar faktiskt ut i viltspårsskogen:)

Är det någon där ute som är intresserad av att köra VILTSPÅR?? Vi kommer att köra på söndagar & man måste ha tillgång till bil. Klövar finnes....
Hör av er via e-post: marieosindie@hotmail.com

Breeze, godkänt anlagstest i viltspår med full poäng & HP!

Njut av era hundar!

 


Måndag morgon med matvägrande hund & så fästingjäklar

Ja då var parningarna genomförda & jag kan för en stund andas ut, känns helt OK! Nu kan jag börja tänka på annat än att räkna dagar & kolla om det är dax:)

Men som vanligt så var jag uppe med tuppen men det gjorde inget eftersom även denna morgon visar sig med SOL:) Då är det helt ok att traska ut med hundarna trots att man knappt ser vad klockan är för att ögonen inte är helt öppna......

Men den här morgonen blev det "bara" en kortis trots det fina vädret. Tjejerna fick även denna morgon surfa lite på internet medans jag kunde gå i mina egna tankar. Efter att ha varit ute i ca 35 minuter var det dax för frukost. Breeze åt men inte Trizz:( Men Trizzen åt i går kväll, inte mkt men lite fick hon i sig...suck! Bara måste förbi MaDs & köpa hem Bravo frysfodeer till henne.....

I dag bär det av till apoteket, måste inhandla fästingmedel. Antagligen blir det Frontline sprayen till Breeze & Trizz nu & sedan kanske Fixodida...Sindie vet jag inte om hon behöver ha ngt på sig...Hon är ju mest på tomten men det är klart dom jäklarna finns ju där oxå men i mkt mindre antal. Hon brukar ju inte ha många på sig under en säsong. Kanske hon får ha Fixodida från början? Får tänka på saken tills jag åker till Tumba. Måste dit för att inhandla foder & hundtuggisar. Förrådet börjar ta slut, inge bra...

Plockar  ju dessa äckliga krypande fästingar varje dag:( Fy bövelen!!!
Se hela bilden

Funderar på om Milloo ska få Scalibor halsband i år?!? Men jag är inte förtjust i att sätta på det, men å andra sidan kan jag ju plocka av det om han skulle få ngn reaktion.

Nä nu ska jag sätta i gång med sådant som helt varit "borta" i tankarna under den senaste perioden:)

Njut av era hundar!

Parning nr 2 avklarad med glans!

Det var väl första gången på lääänge som jag verkligen längtade till söndagen...Snälla Lena skulle ju plocka upp oss på stan & eftersom att vädret var helt ok med sol & riktig VÅR så traskade jag & tjejerna ner till stan. Gick i väldigt god tid så vi fick tillbringa ca 1,5 timme på stan, men det var bara trevligt. Gick omkring lite här & där & sedan satte vi oss en stund & spanande ut över Maren:) Träffade på Lotta, en utav Trizzen´s favvisar, det var läänge sedan men nog kom hon i håg henne:)
Mycket folk var ute så hundarna hade fullt upp....

Skulle köpa lite tulpaner till både Lena & Carin men hur gör man med hundarna???In får man ju inte gå & inte är det torgdag på söndagar?!?! Då går man till Kringlans blommor, för när jag stod där i dörren med hundarna så kom en mkt trevlig tjej som jobbade där ut. Hon tog hundarna medans jag kollade runt & kunde då köpa mig mina blommor. Det kallar jag service:))

Sedan bar det av mot Täby igen....

Den här gången gick det lite fortare innan dom fick till det...Breeze var ännu tjurigare i dag:( Men för övrigt skötte hon sig bra:)
I dag hängde dom i 14 minuter.
Parning nr 2 genomfördes på dag 17.

Micke är en otroligt trevlig & social kille, + att han är gosig:) Sedan tycker jag oxå att han är både snygg & söt. Ska bli spännande & se vad det blir av den här kombinationen!!! OM det blir ngt men det HOPPAS jag ju så klart...

Vi avslutade med fika & paj innan det var dax att åka hem.

Ett JÄTTETACK till:
Carin som med sin "Micke"tog emot oss!!!
Lena som skjutsade oss t&r!!!

Å nu är man då åter tillbaka i verkligheten igen....Men som jag sagt tidigare: INGET ÄR SOM VÄNTANS TIDER!!! För nu är det ju "bara" att vänta & se OM det har blivit något...

Njut av era hundar!


Bilder på Breeze & Trizz

Tog med mig kameran för att kanske kunna ta några hyffsade foton på tjejerna. Solen sken & det är VÅR:)
Tyvärr gillar inte Trizz att bli fotad?!?! Tog säkert 50 bilder på henne & bara några blev användbara. Ville ha foton på dom när dom står men se det gick inte, TUR att man har digitalkamera:) Inte heller Breeze ville bli fotad, hon bara la sig ner.....
Ja ja det kommer fler tillfällen:)

  
Breeze:)

 

 
Trizz:)

 


Den här bilden gillar jag:)

  
Några vill inte vara med på foton bilder....

Underbara hundar jag har:)

Njut av era hundar!

 


Äntligen söndag & dax för parning nr 2

Uppe tidigt som vanligt & ut med tjejerna...Men eftersom att vädret är vårligt & solen skiner så var det OK!
Har klippt klor & tassar + borstat bägge tjejerna. Trizz skulle behöva badas men det får nog bli i veckan.

Nu laddar jag för trippen till Täby i em:) Hoppas att det går lika bra som i fredags...

Njut av era hundar!

Rapport från landet

Tyvärr så har Sindie börjat att halta igen:( Jag tror att det beror på att hon hoppar både upp & ner i deras säng...Alldeles för högt för henne:(
Hon tar det numer lugtn när hon släpps ut vilket är bra:) Men som sagt haltheten släpper inte...Måste kanske åter ta hem henne för att hon ska bli bra. Måste fundera på hur jag ska göra...Känns vilket fall som inte bra att hon haltar...Mille mår fin fint & följer med till brevlådan då & då:) I morse plockades första fästingen på honom, usch!!!
Nu är ju ny spårlina inköpt & jag hoppas verkligen att det snart är dax för första viltspåret för säsongen!!! Får nog tjata lite för att få med dom ut:) Nä jag tror att både Svenerik & Mille är taggade...
Både klöv & blod finns ju i frysen....Själv så har jag plockat varsin fästing på tjejerna i dag, tyvärr inte dom första & absolut inte dom sista:(

Njut av era hundar!

Dagen efter första parningen

Som sagt var natten har varit lugn & hundarna har sovit som stockar:) Men självklart vaknade jag före tuppen...Ja & då var det ju bara att traska ut med tjejerna vid sisådär kl: 05.35 tiden på lördag MORGON!?!?

Men trots att det var lite halvtaskigt väder så var det skönt att traska på promis. Vi mötte absolut ingen på hel promisen. Så skönt! Tjejerna kunde gå lösa hela rundan & jag mest bara gick där & njöt...

Vi var ute ca 1 timme, sedan var det dax för frukost. Ja Breeze åt men Trizz har matvägrat till & från under hela veckan. Suck...Vågar inte väga henne för nu har hon väl gått ner igen:( Hon äter inte ens min mat?!?! Måste åter igen förbi MaD´s & fylla på förrådet av Bravo frysfoder.

Förövrigt så har vi inte tränat ngt under dagen. Vi har mest slappat mellan promisarna, ganska skönt det oxå:)
Men i morgon, söndag då bär det åter av till Carin & till HONOM, Micke:) Hopps, hoppas att det återigen går BRA!!!

Sedan är det återigen bara att VÄNTA.....Oj,oj,oj INGET är som väntans tider!

Njut av era hundar!

Parning nr 1 är nu genomförd!!!

Fredagen blev lååång men det gick bra att jobba trots allt...

Jag & tjejerna hämtades upp av Svenerik som skjutsade oss till Tumba. Där införskaffades spårlina till Milloo så nu så...är det dax att sätta i gång med viltspåret!!!

TACK Svenerik för skjutsen!!

Ja sedan åkte jag & tjejerna med Lena till Carin i Täby för att träffa HONOM dvs "Micke". Breeze var precis som förra gången ngt tjurig:( Men det var rätt dag & Micke var intresserad!

Micke jobbade på bra men det tog ett tag innan han fick "till" det...Men som tur var, speciellt för Carin´s ben så gick det ganska "fort" sisådär ca 20 minuter. Men sedan så satt dom fast i 17 minuter!
Efteråt så var Breeze betydligt "trevligare":)

Kändes TOPPEN att det gick så BRA!!! Å Micke var en jättetrevlig & söt kille så nu hoppas jag bara att nästa träff som blir på söndag oxå går bra:)

Kan lova att det kändes kanoners att bara sitta & ta en kopp te efteråt:) Då släppte all spänning....

Sedan var det dax att åka hem.....

TACK Lena för sällskapet & skjutsen!!!

TACK Carin på Kennel Windcrest för att Vi fick komma till Er!!!
http://www.windcrest.org/

TACK för alla Lycko önskningar!!!

Kan lova att vi alla sov gott:)

Njut av era hundar!

 


Usch vilken natt & inget är som väntans tider

Ja natten har inte varit så trevlig men förhoppningsvis så blir kommande natt bättre:)

Tjejerna har varit ute på en "Internet" runda...gillas främst av Trizz. Ja ja det var tidigt & jag var seg så då fick dom lukta precis överallt. Men Breeze hon gick mestadels vid mig, hon kände väl på sig att jag inte var på topp. Den lilla vilda tyckte livet lekte hmmm. Måste ta tag i hennes "lydnadsträning" EFTER att Breeze varit i väg på sitt:)
Tror att även lilldamen skulle kunna göra bra i från sig på lydnadsplanen...Om inte annat så behöver hon TRÄNAS & så behöver hon & jag vara själva. Känner att hon har varit själv alldeles för lite...Gillar jag ingentligen inte alls. Jösses vad mycket jag igentligen SKULLE behöva träna, å då blir det just ingenting:(

Men i kväll ja då händer det grejer HOPPAS jag!!! Att det ska vara så himla nervöst....Men just nu är det bara det som fladdrar i huvudet....
Nu ska jag "fixa" till henne så att hon är FIN i kväll. Nybadad är hon men det där sista som behöver putsas till...

Undrar jag hur det kommer att gå & jobba i dag?!?! Mina tankar kommer nog inte fullt ut vara på jobbet så att säga:)

Varför måste jobbet inkräkta på fritiden, Just i dag!!!

Håll TUMMARNA för att allt går BRA i kväll!!!

Njut av era hundar!

På fredag är det bestämt att det ska "bli"

Nu är det förhoppningsvis dax att åka i väg med Breeze, så på fredag åker vi!!!

Har nu i 1,5 dag försökt att hitta ngn hane att testa henne på. Men....inte attan har jag träffat på ngn?!?! Helt otroligt igentligen, annars så träffar man på alla möjliga hanar men JUST nu när jag verkligen VILL träffa på ngn.

Har på varje promis zick zackat mig igenom hela Brunnsäng & spanat som en hög men har bara sett tikar suck...Såg en JRT hane på långt avstånd men jag han inte ifatt dom. Ville ju inte heller ställa mig & vråla...

Ja då lyser dom med sin frånvarao. Men skam den som ger sig!!! Ska snart ut igen så....

Inget är som väntans tider....

Njut av era hundar!


Aktiv morgon

Efter att ha läst Carina med Russelltussarnas blogg:) så fick jag tillbaka lite energi.....Så nu på morgonpromisen tog jag med mig massor av smått, gott godis i godispåsen. Planen var att aktivera tjejerna under promisen. Å det känns så SKÖNT att jag faktiskt höll mig till min plan!!!

Hade Breeze kopplad första biten tills vi kom til skogen & JA där fick dom gå lösa. Dom håller sig vid mig & har inget intresse av att jaga vilt som tur är!!!

Jösses vad mycket "saker" det finns i skogen som man kan använda!!! Tjejerna fick gå upp på stubbar, stenar, klättra på trädstammar, gå balans, klättra uppför stenbumlingar & springa upp i backar. Självklart får dom godis som belöning:)
Sedan hittade jag en gammal "bro" bakom Nydala som jag så klart använde....Jag stod nedanför & skickade först upp tjejerna upp på ena sidan-dirrigerade dom sedan över bron & sedan fick dom springa ner & få belöning! Gjorde det år bägge hållen ett par gånger & Breeze fattade snabbt vad hon skulle göra. Trizz tyckte att det räckte med att Breeze jobbade & att hon fick godis för att mamma Breeze jobbade:) Men nix inge godis om man inte jobbar...Så till slut fick jag även Trizz att gå upp & springa över bron!!

Passade på att låta dom gå upp på var & varannan sten som fanns utmed våran våg. När jag kom till "Parken" så passade jag på att köra dom först tillsammans  i övningen: UT & runt ett träd. Den här övningen älskar Breeze & hon vet vad hon ska göra:)) Trizz är på G & hängde på Breeze först. Sedan körde jag dom en & en & se lilldamen fattade!!! Så KUL! Jo precis när dom rundat trädet så slänger jag godispåsen tvärt åt det håll jag vill att dom ska springa åt. 

Kände mig ganska nöjd efter denna aktiveringsrunda:) Men som vanligt så vill Breeze jobba mer:))

Väl hemma så plockade jag en halvstor fästing + en som kröp på henne, usch!!! Gillar jag INTE:(

Efter det så badade jag Breeze, inget hon direkt är stormförtjust i men men det bara måste göras & nu är det gjort! Nu luktar hon banan.......

Nu är det snart dax för en pinkrunda för tjejerna innan jag ska traska till jobbet...

Ännu INTE dax för Breeze att åka till HANEN....Inget är som väntans tider...

Njut av era hundar!

Uschlig morgon & grått väder men det blev bättre framåt dagen

Vilket tråkigt väder!!! Grått, trist & då tappar jag all energi:( Att det ska göra sååå mycket med själen & kroppen...usch usch.
Tjejerna fick sig så klart en promis men en sådan där tråkig pinkpromis:( Slänge lite boll på snöre så att dom fick springa av sig lite. Då kom Carina med "Russeltussarna":) Då hängde även Krita på efter bollen som mina snällt släppte i från sig....

Breeze träffade på 2 hanar som hon blev nyfiken på, men icke sa matte!!! Det är inte dax i dag heller.... "Provade" ju med Zingo i går men visst han blev intresserad till slut men nix sa Breeze!  Usch igen "Inget är som väntans tider"!!!

 
Trizz

Väl hemkommen från jobbet så var vädret riktigt OK & jag tog med mig tjejerna på en promis. Det var så härligt att bara gå samtidigt som solen visade sig:) Vi gjorde inget speciellt utan vi eller jag bara njöt & tjejerna nosade & i kväll fick dom faktiskt vara ute på "internet" hur mkt dom ville:) Jag hade ändå ingen brådska..

Njut av era hundar!


Promis & haltande hund

När frukosten var avklarad traskade jag med hela ligan & Svenerik på promis. Vi traskade Viltparksrundan, en ganska fin men tyvärr ganska "kort". Tar ca 45 minuter att gå men i dag ville jag ha med mig Sindie & då fick det bli den rundan:)

Vädret var lite halvtråkigt men sedan kom SOLEN:)) Härlig promis blev det, för trots allt så känns allt så mycket lättare när SOLEN skiner:)

När vi nästan var framme vid vägen hem så springer hundarna som "vanligt" i fullt ös, men tyvärr så hänger Sindie inte helt lätt med. Hon kommer liksom lite i vägen, för med violl hon va´!!! Krash booom så springer ngn utav dom andra in i henne:( Vilket resulterar i att hon blir kanonhalt på fram usch inge kul:( Så vi fick bära henne hem...Tur så var det inte så långt hem....
Testade med att släppa ner henne men nix hon haltade...Men nu när det gått några timmar så är hon heöt OK igen som tur är:) Hon tål ju inte riktigt lika mkt längre min gamla dam....Men ändå så vill hon vara med & ha koll!

På em har jag suttit i SOLEN & sippat på lite vin:) HÄRLIGT!!! Men nu är helgen snart slut & jag ska åter till stan igen:(

Men nu är ju snart helgen slut vilket innebär att det snart är dax för PARNING OM allt går som det ska:))
Inget är som väntans tider oj,oj,oj....

Njut av era hundar!

Lugn natt & jobbig morgon

Som TUR var så har natten varit lugn:) Mille har sovit hela natten, trots att han haft löptik i rummet brevid....Men på morgonkvisten så "tände" han till & kom på att LÖPTIK i näsan!!! Efter det satt han utanför min dörr & pep hela långa morgonen suck...INTE lätt att vara hane i tjejflocken:)

Nu är han på altanen, den är inglasad & möblerad så det är inge synd om honom! Nu har han kommit in i nästa refräng, YLANDES....TUR ändå att vi åker hem i dag & att Breeze då så klart åker med hem. Mille får självklart stanna kvar...

Snart ska vi gå Viltparksrundan & hela ligan får följa med. Kan lova att jag kommer att ha KOLL på Milloo:)

Njut av era hundar!

Ingen träning & ingen hinderskurning för min del:(

Vädret var ju inte det bäst men vaddå, det är inget att skylla på!!! Men Birgitta bangande ur pga av hälsan så då biddde det ingen träning:( Ja ja bara att gilla läget....Så i stället för att åka till klubben åkte jag till landet. Så nu är jag & hela ligan här:) Sippar på lite vin, precis som det ska vara en lördag kväll....

Milloo den stackaren bara springer efter Breeze hela tiden, hon fräser i från så att det nästan dånar om det. Hmm inte en tillstymelse till höglöp där inte... Men löper det gör hon kan jag lova!!!
Undrar just hur natten blir?!?! I värsta fall så får han sova på altanen...För jag vill kunna sova utan att ha en gnällande & juckande Milloo utanför dörren....Inte lätt att vara hane i den här tjejligan!!! Speciellt inte när ngn utav dom löper. TUR så har jag "bara" 2 tikar som kan löpa, TUR både för mig & "Mille".

Njut av era hundar!

Rapport från Pezto

TACK matte Sandra för "rapporten" från Pezto & dom härliga fotona!!!
Alltid så himla kul att få höra i från er!!!


Hej Hej

Ja då är våra vovvsingar ett år äldre nu.. Tiden går fort men mycket har man hunnit med! Sååå glada för vår Pezto!!


Sandra & Pezto

Har precis kommit hem från agility träning och på måndag börjar kursen.. Ska bli så skönt att komma igång ordentligt igen efter vintern.
Ska snart gå in och titta vad det finns för tävlingar i närheten som vi kan gå på. Bara matte inte jobbar...Träningen ute i ridhuset slutade nu i mars och det har varit roligt och lagom "underhåll" av agilityn.I slutet på februari så kastrerade vi Pezto när han hade de jobbigt med löptikarna i området.. Väldigt pipig från morgon till kväll så då rök kulorna och vi märkte skillnad de närmaste dagarna att han blev mycket lugnare... Såret läkte ihop väldigt fint på honom. Och gnistan försvann verkligen inte på träningen...Bifogar lite bilder!!

Kramar från Pezto med familj

Det är alltid så himla KUL att höra ifrån "sina" valpar & speciellt när allt går bra så klart....
Nu håller jag TUMMARNA för att ni hittar ngn agilitytävling i närheten som ni kan debutera på!!! Ska bli himla spännande att få följa er ut i tävlingsvärlden. Lycka till även på kommande agilitykurs!
Glöm inte bort att ni får skicka så många bilder & rapporter från Pezto som ni bara orkar:)))
Kram på Er alla från Marie & hela sheltieligan

Njut av era hundar!


Hanen till Breeze blev Elvarheims´s Mystery Man

Äntligen är det helt klart att det blir Carin Åkesson´s, Kennel Windcrest hane Elvarheim´s Mystery Man "Micke" som blev "utvald" till Breeze:)
Känns TOPPEN!

Så nu gäller det verkligen att hålla koll så att det blir färd till HONOM för parning! Förhoppningsvis blir det inte förrän på tis eller onsdag som tidigast...Men men man vet ju aldrig med löpande tikar.

Usch inget är som väntans tider, men som dom säger Den som väntar på något gott:))

Nu är hon i alla fall avmaskad....

Det är inte ofta man önskar att det redan ska bli en ny vecka, men det gör jag nu!!! Hoppas att helgen går fort....

Njut av era hundar!

Jag har tränat agility på gräsplanen bakom huset!

Satt hemma & undrade vad jag skulle göra, det fanns som vanligt massor att göra men...inspirationen saknades liksom:( Så då plockade jag fram slalomen & ett hopp från Rusta för första gången.....Öhhh det var läääänge sedan jag köpte dom men tills i dag har dom stått ouppackade i förrådet. Men nu så...kom dom fram!!!


Äntligen framplockade:)

Satte upp 1 hopphinder & 5 meter till slalomen. Kroppen är ju som sagt inte med mig för tillfället suck...Ja,ja det är bara att bita i hop hårt som f.n!!!

 

Breeze: Min plan var att köra mkt distans & slalomingångar. Breeze var taggad & började BRA, fokus & satte dom ingångar jag "testade" på henne:) Även UT hopp fram slalom funkade...Sedan kände jag att jag slarvade & blev otydlig & då började även hon att slarva. Men det tar jag på mig helt! Tror att jag blir lite "lat" vaddå hon KAN JU!! Visst med TYDLIGA siganler från mig & om dom helt uteblir eller om jag klantar mig ja då blir det fel. Inget konstigt med det....Att det ska vara så attans svårt för mig att hålla en RAK linje!?!?
Men jag skärpte till mig & det kändes BRA när jag slutade, körde totalt 2 pass först ett & sedan Trizz & så Breeze igen.

Trizz: Att gå från Breeze till Trizz är ett stort steg....Jag får verkligen tänka till för Trizz behöver så mkt mer av mig! Självklart ska även hon jobba självständigt men med hjälp av mig!
Men även Trizz hade fokus & var taggad för att köra, KUL! Däremot sä är hon lite mer frågande i slalomen. Men det tror jag helt beror på att jag bromsat henne & börjat från där det blev fel:( Nu kör jag som med Breeze RAKT FRAM FORT SOM F.N! Oavsett om det blev fel, om det blir fel gör vi bara om blir det rätt blir det superbelöning!!! Tror stenhårt på den filosofin....Har ju funkat kanoners både på Breeze & Milloo:)
Tyckte att hon jobbade bra & sökte sig runt hoppet & svängarna blev snäva. Självklrt måste hon ha mkt mer rutin men det kommer...Så här långt är jag NÖJD med min blivande agilitystjärna:)

Kan lova att det var HÄRLIGT att kunna plocka ut hinder & bara gå ut på gräsplanen snett framför huset & KÖRA AGILITY!!! Funkade kanoners:))
Visst man får plocka fram & tillbaka men det gör jag så gärna....

Nu är oxå hindren tillbaka från ridhuset, så nu kan man åka ut när som & köra agility på klubben. SKÖNT!!!


Så här trivs Indra bäst:)

Njut av era hundar!


Äntligen bild på "nya" bloggen!

Ett JätteTack till Carina med Russeltussarna fär hjälpen med att fixa till min blogg!!!

Tur att man har så snälla grannar:)

Äntligen så finns det nu en bild på alla mina hundar:)
Från vänster: Sindie, Breeze, Milloo & Trizz.....

Njut av era hundar!


Inget är väl som i väntans tider

Nu går jag bara & kollar Breeze mest hela tiden.....Ingen hane har jag hemma heller, vad göra? Jo jag traskade förbi en granne som hade sin hane ute. Men ännu så visade hon sig inte sååå intressaerad. Usch bara jag inte missar DAGEN nu!!!
Skulle vara typiskt mig...

Glädjande nog så har jag ÄNNU inte plockat några fler fästingar:) Men dom kommer TYVÄRR....

Usch inget är som i väntans tider......

Njut av era hundar!

Hane till Breeze klar!!!

Har äntligen hittat HONOM, hanen som förhoppningsvis "duger" till min Breeze när det väl är dax:))

Återkommer med bilder på HONOM...Tills dess får ni hålle tillgodo på en bild av Breeze:)Så håll nu tummarna för att det blir parning!!!

Njut av era hundar!

Gemensam hundpromis

Påsken är nu över & det kändes helt rätt att sätta igång med promisarna:) Men bäst av allt, SNÖN är borta i alla fall på gatorna!!!

Vi dvs jag med Breeze & Trizz, Lotta med "Lapparna", Agneta med "Staffarna", Kristina med Atos & Maj-Britt med Lovis träffades kl: 18 för att gå en promis på ca 1 timme & 30 minuter. Vädret var helt perfekt, en härlig vårkväll med solen på väg ner:)) Å så trevligt sällskap ja det var en trevlig runda:)


Nästan hela gänget:) Fotade gjorde Lottahttp://anncha0117.spaces.live.com/blog

Vi gick från centrum-Weda-runt Kyrkogården-halva Rosenlund-ner & runt sjukhuset-utmed kanalen-hem via Bergvik. Promisen tog ca 1 timme & 15 minuter. Helt lagom...

Synd bara att inte fler kommer? Vet inte riktigt vad det beror på?!? Det kan väl inte vara sällskapet?!?! Vädret går ju inte heller att skylla på ha,ha,ha...
HOPPA att det kommer flera nästa gång!!!

Tack tjejer för trevligt sällskap!

Njut av era hundar!

Rapport från Leffe på 2 års dagen

Här kommer en rapport från Leffe via matte Eva, alltid lika trevligt att få en rapport:)))

Hej Marie o gänget
Jag tror Leffe blev nöjd med 2 årsdagen, han har fått en liten fläskpannkaka och några bitar kokt lever MUMS.

 

Vi är så nöjda med Leffe han är alltid glad och vill gärna följa med oss men älskar att träna agility eller att gå blodspår.


 
Om jag tränar något han aldrig gjort förut så blir han nyfiken och lyssnar och försöker förstå vad det är jag vill att han ska göra och oftast fattar han väldigt snabbt. Det är värkligen jätteroligt att träna med Leffe. 
Det är ofta folk stannar och ler för att Leffe ser ut att trivas med livet, han riktigt sprudlar av glädje. Grattis till Trizz, Cash och Pesto från oss. Jag skickar Leffe bilderna i morgon.
 
Jag hoppas att det blir en valp kull till efter Breeze, hon är en jätte bra mamma och du hjälper henne med resten och då blir det så här trevliga valpar.
 
En stor kram Eva o Hans och en blöt puss från Leffe.

Trizz & Breeze fick smaska på köttbullar tror nog att det var helt OK:) Passade på att fota både Breeze & Trizz ute men av ngn anledning så gillar inte Trizz att bli fotad?!? Hon sätter sig & tittar bort suck...Men jag tror nog att kullen var den mest fotade så dom tröttnade väl:) Ska bli spännande & få fotona på Leffe, han har ju blivit lite större än på bilden från deras 2 årsdag:))
Lycka till på kommande kurser!
En jättekram till både dig & Hans för att ni är sådana härliga & toppen ägare till Världens BÄSTA Leffe:)))
Njut av era hundar!

Första fästingen plockad:((

Inte fick jag njuta lång stund på "mina" valpars födelsedag innan jag snabbt kom ner på jorden igen...För nu har jag plockat årets första jäkla FÄSTING:((( Å den kröp på Trizz.....

Fästingtyper (JPG, 30 KB)Fasting.nu
Läs gärna mer om fästingar på: www.fasting.nu

Vet att andra redan plockat & självklart har jag bara väntat på att dom jä.la djuren ska dyka upp & som sagt nu har dom dykt upp. Nu måste jag bara fundera ut vilken typ av anti fästing medel jag ska använda suck...Antar att dom efter denna vinter kommer att invadera oss usch & fy jag verkligen avskyr dessa kryp!!!
Nu blir det till att sanera sängen, tvätta allt där i inkl kuddar & täcken & så stänga för så att ingen hund kommer in i sovrummet.
Usch för att ha fästing fobi, det är inge kul....

Njut av era hundar!

Hipp hipp hurra för "valparna" som fyller 2 år i dag!!!!

Ett JÄTTEGRATTIS till "mina" valpar
Bingo "Leffe", Bästa "Trizz", Bino "Cash" & Brio "Pezto"
 som blir 2 år i dag!!!

Ja jösses vad tiden gått fort, kanske just därför jag nu är så himla valpsugen.....För nästan precis 2 år sedan mumsade jag & Ingela på varsin äggmacka, för då var "allt" klart. Mycket har hänt sedan den dagen, lite nostalgisk blir man ju när man tänker tillbaka på valptiden:) Den var ju så där alldeles underbar!!! Oftast ha,ha,ha, men som tur är så minns man ju bara det positiva. Men när jag tänker efter kan jag inte komma på ngt negativt!?!? Jag njöt mest hela tiden....Sedan gällde det ju att hitta bra hem åt dom små, ngt som inte var det lättaste. Men TUR hade jag för killarna kom till jättebra hem & det känns så himla skönt!!
 
Så TACK mina härliga valpköpare för att ni tar väl hand om "mina" små:)

Å Trizz ja hon fick stanna kvar hemma...För när det började ringa massor av folk & ville ha just henne(blue merle färgen) nä se det kändes inte bra inte:( Så ja då fick hon stanna....Men under en period var hon till salu, just därför att jag kände att även hon skulle behöva komma till ngn som tog tillvara hennes talang. Men även denna gång så gick det bara inte att göra sig av med henne & som sagt nu är hon kvar & kommer så att vara.
Mitt mål med henne detta år är att debutera i agility både agility & hopp OM min kropp fixar det vill säga....Nästa mål är att få godkänt anlagstest i viltspår. OM jag får tillbaka suget på att träna lydnad ja då kör vi klass 1. Men det tror jag inte:( För övrigt så är hon en go & fartig liten tjej:)

   
Mamma Breeze på valparnas 2 års dag:)

   
Trizz på sin 2 års dag:)


Trizz & Breeze

   
Leffe, Trizz, Cash & Pezto 4 dagar gamla:)

Hoppas att "Mina" valpar får en bra födelsedag & att det blir ngt gottit att smaska på:)

Njut av era hundar!

 

 


Sista agilityträningen i ridhuset

När jag äntligen kom till ridhuset hade redan Ingela & Birgitta byggt klart, ganska skönt tyckte jag:)
Hade med mig Breeze, Milloo & Trizz.

Började med Breeze & hade igentligen ingen riktig plan men jag planerade efter hur det var uppbyggt. Körde mkt avståndshanling & slalomingångar. Hon var taggad till tusen men lyssnade & fokuserade BRA:) Min kropp ville INTE vara med men det var "bara" att bita ihop hårt som f.n:(( Men jag var nöjd med henne, hon sög på hinder & jag kunde mer eller mindre vara ganska still vilket ju passade mig perfekt!

Trizz körde jag oxå lite avståndshandling med, hon är ju grön men med små små steg så...Hon har ju ett "trevligt" sug på hinder:) Lite strul vid ingångsträningen på slalomet, hon går gärna in på fel sida vid h slalom?!? Måste träna MER! Ngn gick hon ur men det berodde nog på att jag var lite efter(min kropp igen suck) & så vill jag ju ha mer fart & säkerhet, men det kommer...OM jag tränar vill säga:)
Raksträckan gick OK, hon var lite osäker vid starten pga av att Zingo satt snett bakom henne, men även det måste hon ju "tåla". Så även det måste vi träna mer på...Men annars så racade hon på helt OK, men även här kan hon ha mer driv framåt, utan att jag hänger på. Även det måste jag träna mkt mer på.
Var nöjd med Trizz & hennes prestation i kväll, trodde inte att hon skulle orka efter långisen men det fixade hon galant:)

Milloo körd Birgitta & jag tycket att det såg bra ut, lite ringrostig var han kanske:) Men det kommer, han vill ju verkligen KÖRA agility, det ser man på honom!!!

Det enda som drev mig till halvt vansinne var Breeze & Milloo som betedde sig helt vansinnigt just när dom inte körde:(( Skällde som galningar & när min kropp iinte riktigt är med mig blir man ju inte direkt glad över att hundarna beter sig som vildar:( Just då önskar man att man bara har en hund...men det går snabbt över typ när dom ligger i bilen & sover:)

Ja nu var sista träningen i ridhuset avklarat & på Torsdag hämtas hindren hem igen. Ska bli SKÖNT att åter kunna få köra på gräs:) Trots att ridhuset har varit kanon att köra i:) Men inget går upp mot att kunna åka till klubben när man vill & bygga upp & KÖRA AGILITY:)) Solen får gärna skina oxå....

Njut av er hundar!

Långpromis på delar av "Sörmlandsleden"

Påsk, ledigt & SOL då passar det perfekt att gå en "långis". Sedan att vi var ute & traskade i 3 timmar & 30 minuter ja det var bara en bonus:) Det kan man ju kalla långis:))

Jag hade som vanligt med mig Breeze, Milloo & Trizz, Svenerik hängde på & kors där uppe men vi fick även med oss Anders!!! Han skulle gå in sina kängor som han ska ha i lumpen.

Vi traskade via 3:an ut i skogen-över det blöta-ut på grusvägen med riktning mot baksidan av Mölnbo- för att sedan gå ut på Sörmlandsleden via Gruvorna.

   
På G Svenerik & Anders

 
Breeze


Myrorna jobbade för fullt

 
Anders passade på att "träna" lite

  

 

   
Bildbevis:)

  
Bivis var det snö-blött-torrt men vad gjorde det?! SOLEN sken hela tiden:))

  
Paus i SOLEN:)

  

  

 
  
Vid gruvhålen
  

  
Tur att det finns spångar att "gå" på:)
 
Blött var det men nu är vi nästan hemma

Hemma:)

Å då var jag värd en Breezer:))


Det var en jättemysig & trevlig runda, trots att den var lååång!!! Tur att jag har en dag ledigt till:) Kroppen
tycker att den gjort sitt för nu:( Men vaddå, det finns ju värkpiller som tur är!

Tack "Familjen" för en trevlig Påskhelg med god mat & dryck!!!

Njut av era hundar!

 

 


Vår & med det några översvämningar

Så här såg det ut på vägen till landet under hela påsken. Mest synd tycker jag om dom stackars hästar som inte längre har några hagar:( Vattnet går nästan ända upp till stallet! Jag har aldrig sett sååå mycket vatten på just den sträckan.

  

  

 
Foto Anders G


Hästhagarna

I dag måndag har det SNÖAT:( men jag var uppe med Tuppen & då var det fortfarande vår....Nu så ligger åter snön grrr....Men i morgon ska det bli VÅR igen:)

  
Utsikt från mitt vardagsrums fönster 5/4 2010

Njut av era hundar!


Jag har fått sovmorgon!!!

För första gången på lääänge så fick jag sovmorgon!!! Eller SOV morgon, har ju varit vaken i flera omgångar under hela natten & morgonen men....jag gick inte upp utan kunde somna om. Hundarna vaknade till men dom somnade oxå om:) Ingen av dom pep för att dom bara måste ut, kanske pga att dom nattpinkade sent. Hemma spelar det ingen roll hur sent jag traskar ut med dom, dom ska ändå UT TIDIGT!!! Men här kanske det är lantluften som gör sitt till?! Vilket fall som så var det SKÖNT att få ligga lite längre än vanligt...

Dom har ännu "bara" fått lulla runt på tomten, dom har alltså inte fått ngn morgonpromis. Men dom verkar nöjda trots det....Det är sååå skönt att var på landet för då kan man OM man vill bara öppna dörren & släppa ut dom=ljuvligt!!!

Trots att Trizz har fått "sin" Doggy så har hon INTE ätit:( Måste förbi MaDs i veckan & köpa Bravo färskfoder, det är ju det enda som hon verkligen ÄTER. Undrar varför:)))

Nu ska frukosten få sjunka ner innna det är dax att ta en riktigt långpromis i det UNDERBARA vårvädret! SOLEN skiner & det bara ÄR VÅR!!!!

Kan knappasr bli bättre.....Jo i kväll är det agilityträning:)) Den 1/5 ska Milloo tävla i Västerås med Birgitta. Så i kväll ska Breeze, Milloo & Trizz med & träna. Jag får köra Breeze & Trizz & Birgitta Milloo....Nu måste jag bara fundera ut vad jag ska köra i kväll....Inte direkt ngn "jobbig" uppgift:)

Njut av era hundar!

Fortfarande ingen hane hittad....

Börjar nästan tappa hoppet om att hitta en passande hane till Breeze:( Men bara nästan för jag är sååå valpsugen......
Det är ju faktiskt 2 år på tisdag som dom föddes, Breeze första kull:) Jösses vad tiden gått fort!!!

Så på tisdag firar vi med äggmacka till mig & ngt smarrigt till hundarna, för FIRA ska vi:))

Å i morgon kväll är det ju agilityträning:)))

Njut av era hundar!

Långpromis på Påskafton & god mat

Efter frukost, storstädning av altanen som avslutades med fika på den samme:) Så traskade vi  dvs jag med Breeze, Milloo & Trizz samt "morfar" i väg på långis......Sindie fick stanna hemma, tyckte att det räckte med morgonpromisen för hennes del.

Vi traskade upp via 3:an & ut i skogen, via "träsket" usch där var det ganska blött:(, utmed "ån" bort & ut på Sörmlandsleden.
  
På Udden blev det en kort paus för lite fotografering, det blev en del sådana när jag faktiskt hade med mig kameran:)

  

  
Breeze & Trizz:)

Vi traskade på & det var så himla SKÖNT att bara få gå, det är oxå så himla fint på den här rundan! Det var bitvis snöfritt=härligt!!! SOLEN sken, hundarna löpte fritt UTAN att JAGA några djur så klart!!!

 
Utmed sjön

  

Tyvärr så var inte kroppen riktigt på min sida denna dag:( Så jag vek av & tog bakvägen hem med Breeze & Trizz. Milloo fick gå den ännu längre rundan samtidigt som dom hämtade tidningen.
Det är bara att gilla läget, men det är f.n så trist att det hela tiden ska vara så suck....

Humöret blir ju inte heller direkt på topp & när vi precis skulle svänga av vid genvägen mötte vi ett "gäng" typ "Stockholmare", gubben i familjen vrålade: Är det hanar???? Nä, det är tikar svarade jag. "Det var TUR det" svarade gubben, för jag har löptik där uppe!!! Jaha, jag har oxå en löptik svarade jag. Öhhh sa gubben!?!?

Det som retade mig var hur jävla mkt kostar det att börja med att SÄGA HEJ???? INNAN man vrålar som en jävla Stockholmare?!? Han hande ju inte ens sin hund med sig!!! OM han haft det kan jag förstå om han blev liiite orolig då mina TJEJER gick lösa....Men hunden var ju kvar hemma, så vad var det för problem?!?!
Jag stannande inte & frågade....

  
 
Snart får dom raca på barmark:)


Dessa troll skrämde Trizz bort:)

 
Nere vid bäcken

Som TUR var så sken SOLEN fortfarande & jag var nästan hemma.....Allt som allt hade jag & tjejerna varit ute i 1 timme & 40 minuter. Då kan man sätta i sig påskmat & påskgodis med ganska gott samvete:)))  För sedan var det dax för Påskmiddag:) Mumsigt var det & mkt ägg blev det...
Sååå nu kan jag ta en godisbit eller två:)))

  

  

Självklart så har även hundarna fått lite påskmat med köttbulle, prinskorv, potatis & lite leverpastej. Men som vanligt alldeles för lite enligt hela ligan!!!

Nu ska jag öppna en Baccardi Breezer:)))

 

I morgon är det sista agilityträningen i ridhuset, det ska bli så KUL!!!! OM man nu orkar röra sig eller rättare sagt OM jag kan röra mig...

På kvällen blev det favvo"drinken" Irish Coofee:)))Njut av era hundar!


Ännu en underbar vårmorgon, påskaftonen 2010

Påskafton, solen på G upp det är bara att NJUTA! Så upp innan tuppen & ut med hela ligan....Här på landet är det alldeles tyst, eller tyst & tyst här HÖR man fågelkvitter:) Verkligen rofyllt för själen.....


Breeze & en SOL på G:)

Sindie fick börja i koppel, ALLA andra sov & eftersom jag är en snäll person så fick dom sova vidare:) Efter ett tag släppte jag henne & självklart dröjde det inte länge förrän första skallet kom:( Tyvärr heller inte det sista...Men då var vi i skogen ner mot badet så då orkade jag inte tjata på henne mer än ca 25 gånger suck...sedan gav jag upp. Hon är 12 år & inte lägger jag ner ngn energi på att ens försöka ta bort det. Det försöket gav jag upp seriöst när hon fyllt 5 år! Snacka om att jag helt misslyckades med det:( Just därför så la jag ner MASSOR av energi på att Breeze INTE skulle bli en skällhund & det har jag LYCKATS med! Oftast, inte vid agilityplanen medans jag kör ngn annan hund suck...Men det är en annan historia.

Nere vid badet så satte jag mig så att jag såg ut över sjön. Så vackert!!! Passade på att äta min medhavda frukost, riktigt nice:))) Hundarna strosade omkring, ja Sindie hon satt brevid mig. Det är min tjej det:)))


Hela ligan, tidigt Påskaftons morgon:)

   

Som "tur" var så var det minusgrader vilket betydde att tom jag kunde gå på skaren!!! Annars hade jag fått plumsa i djupsnö hela sträckan från badet till grusvägen, vilken TUR jag hade ha,ha,ha....

      

Ha en riktigt trevlig fortsättning på påsken alla bloggbesökare!!!

Njut av era hundar!

Breeze löper & vi har gått Viltparksrundan

Breeze har visat alla tendenser till att löpningen har varit på G & nu i dag så har hon helt klart börjat!!!
Om inte annat så har Milloo tydligt talat om att HON LÖPER.....Pang säger hon & så åker han på däng, inte lätt att vara hane i den här "kärringflocken" tur att det är påsk:)

Men i dag har han lugnat ner sig betydligt & bryr sig inte annat än att han vill lukta på hennes pinkfläckar...Så när jag åker hem får han stanna kvar på landet.

Ja så nu gäller det att snabbt bestämma sig för lämplig hane OM jag hittar ngn vill säga:) För jag är otroligt valpsugen!!!

Håll alla tummar för att det ska bli ngt!

I dag på dan gick vi Viltparksrundan, det tog ca 1 timme & 15 minuter inkl stopp för fotografering:)

   


 Hela ligan var med även Sindie:))

         

Alla gick lösa, japp det får dom trots att det är "koppeltvång" som gäller. Å självklart ska man följa det OM man har en hund eller flera som jagar eller springer runt i skogen. Men mina håller sig vid mig & bryr sig INTE om viltet. Men OM dom hade haft tendens till att jaga hade dom genast fått koppel på sig.
För det absolut värsta jag vet är folk som har sina hundar lösa utan ngn som helst koll:( Tyvärr är dom alldeles för många! Jag brukar råda folk som har sina hundar lösa utan kontroll att skaffa innekatt för då slipper åtminstonne vi andra drabbas! Även dom idioter som inte plockar upp hundskiten efter sig får det rådet!!!

   

   

  

  


Lillstugan


Storstugan

 
Milloo:)

 
Sindie:)

Appråpå hundskit så har jag under halva måndag tom i dag långfredag plockat nästan 30 hundskit högar på min SKITRENA runda?!?!? Så på ca 2 veckor har jag plockat nästan 70 skithögar bara på min skitrena runda:(
Fy bövelen för alla dom idioter till hundägare som inte plockar upp efter sin hund/ar!!!

Tyvärr är min SKITRENA runda inte SKITREN, för ibland så hinner jag inte plocka upp innan ngn stackare trampar i en hög & då går den ju bara inte att plocka upp:(

Nä nu ska jag ut på nätet igen & leta lämplig , snygg & trevlig hane till Breeze:)

Själv sippar jag på en "Camperinja"(stavning? hmmm)Så....Skål på er!

Njut av era hundar!


Ljustävling!

Hittade denna tävling via Carina med Russeltussarna, & det är klart att vi oxå vill vara med & tävla:)
Man kan alltså vinna ljus + ljushållare från Party Lite:)

Tävlingen finns på följande blogg:
http://allt-om-inget.bloggagratis.se
Funderar ju faktiskt själv om man inte skulle ta & ordna en tävling?!?!?
 
Njut av era hundar!

RSS 2.0