Önskar Alla som läser min blogg

En lugn, trevlig & mysig Alla Helgona helg!

Själv så ska jag till Minneslunden & tända ett ljus för min mormor & morfar.....

Passar på att skriva att min lilltjej alias MONSTRET Trizz har bitit av min telefonsladd:( Så nu nås jag endast på mobilen....

   

Tyckte att Indra med sina "läskiga" ögon passade bra under den här rubriken.
Hon hänger ofta med oss på våra morgonpromisar.

 Njut av era hundar!


Äntligen promis med Lotta & "lapparna"

Lång tid har gått sedan förra promisen, men nu var det äntligen dax för promis med Lotta & hennes "lappar".
Traskade hemifrån ca 07.30 för att vi skulle kunna mötas halvavägen, dvs ngnstans utmed Birkavägen. Sedan gick vi via Nydala-upp i skogen mot masten-ner till Ragnhildsborg-runt udden-upp till Bergvik, där kollade vi in den del som ska bli hundrastgård (SUPERBRA att det äntligen ska bli en rastgård på rätt sida kanalen:)

Hundarna sprang verkligen för fullt, ja förrutom Breeze hon höll sig vid mina hasor....Känns nästan som om Sindie var med, hon var alltid placerad där på våra långpromisar:)
Taito bar på sin älskade boll & i bland så fick Trizz tag i den, men Oj då kom Taito & hon släppte på en gång. Hade hon aldrig gjort om det var Breeze som kom....Tur att hon kan hundspråk. Trizz & Taito gjorde några race varv annars var det lugnt. Mille hade full koll på Loija, som antingen hade löpt eller ska...

Som alltid när jag promenerar med Lotta så pratar vi så att man nästan är hes när man kommer hem, men oj vad trevligt det ändå var!!! Vädret var helt OK & vi traskade på i ett perfekt tempo, passade min kropp perfekt...Hoppas nu bara att den ev inflamationen jag har försvinner i alla fall för en stund:(

Från dörr till dörr var jag & mina hundar ute i 1 timme & 40 minuter. k
Kanoners, för då slipper jag ha dåligt samvete för dom när det var dax att traska till jobbet....Helst ville jag luta mig tillbaka i min "nya/beg" soffa:)

Dagens skitgrej: Plockade en JÄTTESTOR fylld/blå fästing i sängen när jag skulle bädda den:( Fy attan, måste vara Trizz som tappat den. Har nu plockat 3 fästingar denna vecka, fyböveln.....Nä nu behöver det komma -20 grader så i alla fall några av dom jäklarna dör.....

TACK Lotta med "lapparna" för trevligt sällskap & för allt prat:) Å TACK för läppbalsamet!!!!  

Vill också påminna om att i morgon fyller Anna på "Galhon" samma som jag gjorde i januari:) Så snart är även hon på rätt sida om "25"-års strecket:) Eller vilket tal det nu var....

TACK också till Ove, Birgitta & Jonathan för ALL HJÄLP med att få i väg min gamla soffa & att kånka hem den "nya":) TACK för TV´n! Ni är GULD värda:)
Lovar att komma när det är dax för fjällenresa:)

Njut av era hundar!


Härlig långpromis

Vad härligt det är när man tittar ut & ser att SOLEN skiner:) Då är det ju bara att traska ut på en riktigt lång promis....Härligt, härligt

En fördel med höstlov är ju att alla ungar sover på morgonen, så dom slipper man stöta på. Gick via Bergvik-Hansta-runt udden-förbi Sus med Minna ( Minna var ute & mötte oss, jippie då kanske det kunde bli en kopp morgonkaffe!?, men nix ingen snäll Sus som mötte på bryggan, hon kanske jobbade:)-traskade vidare UTAN kaffe i kroppen runt nästa udde-utmed hästhagarna-Ragnhildsborg-upp i långbacken-in i skogen, gick sedan skogen via 2 övergångar hem. Promisen tog ca 2 timmar men då hade vi lite paus också. Måste ju passa på när vädret är så härligt! Nästan så att man inte vill gå in....

Mille, min Prins han fick för sig att han skulle skälla på alla svanar ute på sjön suck...Trizz tyckte att "vågorna" i farleden var läskiga:), Breeze hon gick ut i vattnet men se det ville inte Trizz hon sprang emot & så kom en våg & då racade hon upp igen:)
Mkt spring i benen hade dom alla:) Tur att dom kan aktivera sig själva, en annan får ju vara glad om man kan stappla sig hem:( Men vad gör man inte för sina hundar???

Självklart glömde jag kameran även denna dag, suck igen...Kom på den när jag återigen såg svanarna...Det hade nog blivit några fina bilder både på dom & på hundarna. Färgerna ute nu är ju helt underbara, visst mkt har trillat av men det finns ju trots allt en del kvar. Å det är ju lika vackert när dom ligger på marken.

Nackdelen med att det ännu inte frusit till är att jag har plockat 2 FÄSTINGAR på Trizz!!!! En i måndags efter promisen & så en plockade jag när vi hade massagen i måndags kväll:(
Så SE UPP FÖR FÄSTINGAR!!! Dom små äckliga krypen lever & rör på sig....
Nu ska jag väcka mina sovande hundar för att kolla om jag hittar några fästingar...

Passa på att ta er UT med era hundar, nu när vädret ialla fall i Södertälje är på TOPP!

Njut av era hundar!

Massagekurs

Måndag kväll var bokad för massage kurs del 2 på SBK. Det var ju ett tag sedan vi hade teorin men nu var det äntligen dax för den praktiska delen. Jag tog med mig Trizz, tänkte att det skulle vara bra för henne att få umgås med mig alldeles själv:) det är ju inte så ofta det händer.....

Vi skulle vara på klubben lite tidigare så att hundarna som skulle vara med skulle hinna "kolla" av läget...Inga problem med Trizz men det var nog mest för hanarna tror jag...Sedan var det en liten återblick på vade som sades förra gången, vilket var bra!  Minnet är ju inte det bästa:)
Sedan visades alla övningarna på dom olika hundarna som var med, på vissa hundar såg man bra & på vissa lite sämre....En del hade ju mkt päls:)
Jag märkte att Trizz tyckte om att få massage & även ledaren kunde ta på henne & även visa. Fick mkt beröm för att Trizz var så tillgänglig & inte alls rädd för henne:)
Tyvärr hade hon väldigt "dåliga" erfarenheter av sheltisar, dvs i massage sammanhang. En som hon hade haft kunde hon inte ens komma nära hur länge dom än höll på!? & många var väldigt reserverade...Visst sheltisar ska ju vara lite reserverade mot främlingar, men jösses dom ska ju gå att hantera utan att dom får dåndimpen!! Eller??? För mig är det självklart att redan från början träna/vänja mina hundar vid ALLT!!! Men så känner jag också att mina hundar är väl rustade för det "hårda" liv dom lever:)
Visst allt kan man inte förbereda dom på/för men mkt går att träna om man börjar tidigt!!
Så det kändes KANON att få höra så trevliga ord om min Trizz:)

Efter massagen var det dax för stretchingen, men då var hon lite trött & ville inte riktigt vara med. Men jag får testa på Breeze eller Milloo...

Kvällen var trevlig & man inser hur nyttigt det är att hålla på mkt med sin hund & att dom verkligen njuter av att bli masserade:)
Nu ska jag försöka att fortsätta att massera alla mina hundar....

Kan lova att Trizz var trött efteråt, ydligen Atos också efter matte Kristinas rapport:)

Njut av era hundar!


Tillbaka i vardagen

Gjorde ett stopp på landet för att hämta hem Breeze, Milloo & Trizz. Samtidigt så blev det lite god mat & vin, mkt trevligt:)

Men sedan var man som sagt tillbaka i vardagen, måndag morgon & trist väder. Men det är bara att gilla läget:) På med regnkläder & så i väg, gick långrundan via Ragnhildsborg dvs en hel del klättring. Denna gång gick jag åt rätt håll så det blev hundarna som fick köra lite backträning. Jag hade helst legat kvar i sängen med värmedyna & lite från apoteket, men det går ju inte när man har 3 hundar som måste ut.....
Men trots att vädret inte var det bästa så är det faktiskt skönt när man väl kommer ut:)Å att gå utmed vattnet är alltid trevligt....tror nog att även hundarna tyckte om att åter vara tillsammans...
Efter att ha stapplat runt i 1,5 timme var det bara att börja torka hundar, ngt blöta & lite skitiga var dom...Men som sagt det är bara att gilla läget:)

Det bästa av allt är ju att mitt samvete gentemot dom är stillat efter en sådan promis...men visst kul hade det ju varit med lite sällskap...Men tyvärr så blir det nog ingen gemensam hundpromis den här veckan suck...Jobb & massa möten är det, trist nog. 

Njut av era hundar! 


Agility hela helgen

Eller jösses vad KUL det var att åter vara "tillbaka" bland trevligt hundfolk! Långa dagar blev det & vädret var väl inte heller det bästa men vad gör det när agility är så himla KUL:)
Alla jobbade på bra & trots stt det var lääänge sedan vi sågs så har alla verkligen vidareutvecklat sig ENORMT:) Så kul att få se alla era framsteg....Visst vissa (inga namn) var väldigt väldigt "på" hinderstöden med både armar & fötter:) Men det försvann nästan helt på söndagen...Å så var det några som testade gyttjebad via glid utmed tunneln (inga namn). Bra ide´att skaffa fotbollsdojjor till nästa träning utomhus:)
Hoppas nu att ni DRÖMT blindbyten-bakombyten-framförbyten:)
Men när man har KUL så går som vanligt tiden så himla fort:(

Till Er Alla som var med: Ni gjorde ett kanonjobb med just eran hund & ALLA gjorde framsteg!!! Träna nu vidare så hoppas jag att vi ses snart igen:)

Det vore himla skoj om ni som kan & vill kollade i tävlingskalendern för 2010 & sedan ANMÄLDE er till 1 eller 2 tävlingar:)
Men som jag lovade så kommer jag att pusha er....så snart kommer ett mail eller två...

Kram på Er, jag saknar er redan:)

TACK till Sven & Marie för att jag fick komma till er & för den goda maten!

TACK till Camilla som gjorde att helgen blev av samt för den goda pajen!

TACK till Johan & Katarina som hämtade mig!

Sist men inte minst TACK till Alla som var med!!!

Njut av era hundar!

Hundpromisen

Kors, men det kom faktiskt 3 "tjejer" med sina hundar totalt blev det 8 hundar. KUL!!!
Å vi hade faktiskt tur med vädret, uppehåll & helt OK temperatur.
Vi gick samma runda som förra gången den tar ju ca 55 minuter.... Försökte att hålla tempot uppe, bra för flåset. Sedan att kroppen säger i från det är bara att bortse i från:( Skulle aldrig fixa det annars....Gilla läget som jag brukar säga.

Tyvärr så fick mina tjejer bara hänga på i ca 30 minuter för sedan kom Anders & plockade upp dom....Dom ska ju vara på landet för jag ska ju till Läppe:) Första gången på lääänge som jag är helt hundfri i flera dagar. Hundfri & hundfri, mkt hundar blir det ju i helgen:)
Känns helt Ok & ha en lill semester UTAN hundar, men sjävklart börjar jag sakna dom efter ett tag...
Men rapporterna från landet tyder på att dom har det bra!!!
Så nu ska här njutas av lyxen av att få vara "fri" några dagar.....

I morgon, lördag ska Marie tävla lydnad i Kumla med sin Gäspa. Önskar dom Lycka Till!!! Håller alla tummar för er:)

Själv så ska jag träffa massor av roiga & härliga hundmänniskor på klubben, ska bli KUL!

Njut av era hundar!

Gemensam hundpromis i kväll

I kväll Torsdag är det dax för ännu en gemensam hundpromis OM nu ngn kommer:) Vädret är ju inte det bästa, men man får ta på sig kläder efter väder....Å GILLA LÄGET.....

Samling vid Preem macken, Brunnsängscentrum kl: 18.30

Glöm inte reflexerna!!!

I kväll efter promisen åker tjejerna till landet. Ska vara helt hundfri till på tisdag:(

Njut av era hundar!


Dagarna efter agilityhelgen

Eftersom att agilityhelgen var intensiv så passade jag på att ta det lugnt både måndag & tisdag. Tjejerna fick ju då också 2 lugna men "mjuka" dagar, tror att även dom behövde det:)
Men i går morse så vaknade åter mitt samvete gentemot dom & då bidde det en långpromis runt Ragnhildsborg & bla båtvarvet. En jättetrevlig runda där tjejerna även kan få lite backträning:) Trizz racade en hel del & ibland så fick hon fart på morsan....
"Avslutade" med värsta backen, med många stenbumlingar, värst för mig alltså:), tjejerna hade inga problem....
Väl hemma så var mitt samvete rent:)

På kvällen var det agilitymöte på klubben, hängde bara med ut....Dom skulle planera vårens kurser. Måste erkänna att det känns TOPPEN att vara helt fri kommande termin:) Men som vanligt tar jag väl på mig ngt, det brukar ju bli så....Men INGEN kurs!

Njut av era hundar!

Agility dag 2 med Annica

Eftersom att jag även denna morgon var uppe före tuppen blev det buss & promis till klubben. Faktiskt kanaks skönt att komma ut, få lite luft, rasta av tjejerna & bara "vara". Lugnet före stormen kan man väl säga....

Efter gårdagens träning så var jag taggad & riktigt sugen på att köra agility med tjejerna. Men....kroppen tyckte inte riktigt som jag:( Men det var bara att gilla läget....

Även denne dag så började gruppen På G dvs jag & Trizz. Men eftersom att Breeze blir som galen om hon inte får köra först så körde jag "av" henne innan vi satte i gång. Tror att det gjorde att hon var ngt lugnare, skönt för då kan jag koncentrera mig på Trizz...

Trizz: I dag var det fokus på hindersug, bakombyten & bryta den raka linjen.
Kör man fler än 2 repititioner så vet hunden vad den ska göra & vi vill ju att hunden ska gå efter vad vi "signalerar". Visst vill man ha självgående hundar, MEN på våra kommandon....Å i bland så sprang jag faktiskt RAKT, har väl adrig trott att det skulle vara så attans svårt att springa just det HELT RAKT FRAM!?!?! Men min lilla racer sprang HELT RAKT bara när JAG SPRANG HELT RAKT, logiskt, visst att göra det varje gång inte lika lätt. Fast det låter ju lätt som en plätt...Men av ngn anledning så vill jag gärna gena INNAN min hund fått den raka linjen. När jag äntligen fick till det var det dax för nästa övning & då skulle jag bryta linjen & det var mycket lättare:) Det bara flöt, måste nog bero på att jag kunde springa lite "hit & dit", det svåra var ju att springa helt rakt....
När det var dax för fika så trippade jag på lätta skor upp, vi hade ju slutat på topp:)

Jöta petter vilken liten racer jag har:) Hon var så uppmärksam & super taggad!!! Jippie!!! Gjorde jag rätt ja då blev det rätt, hmmm just OM jag gjorde rättha,ha,ha. Men det gjorde jag då & då även i dag, så i bland bara så svävade jag på små moln över min härliga & duktiga Trizz. Nu kan jag verkligen lova att henne säljer jag aldrig!!!
Även Annica sa vid ngt tillfälle att hon hade hinder sug & driv:) Då blir man ju liiite stolt:)

När så Birgitta & Ingela kom var det dax att avsluta med att köra en bana. Men nu var min stjärna så trött så nästan inget fungerade:( Dom undrade nog vad vi höll på med, hade ju skrytit så mkt om henne. "Men hon har gått kanon hela fm, jag lovar, ja,ja vi tror dig hmmm undrar det ja!?!"

Efter god lunch, hemmagjord strömmingslåda med kapris mums kan jag lova:) var det dax att köra Breeze i tävlingsgruppen.

Övningarna påminde lite om fmdagens övningar, men nu hade Annica lagt på en del svårigheter.
Men se, nu hade jag NÄSTAN lärt mig att springa rakt varje gång:) Breeze gick så attans BRA så övningen med framförbytet/byta tunnelingång gick som om det vore VM:) Ha,ha,ha men det kändes kanoners, mkt beroende på att Breeze sög (i superfart) helt själv in i tunneln så att jag hann placera mig helt perfekt för bytet:) Min stjärna!
Jäkla vad BRA det kändes! Blev lite impad av mig själv:) För att inte säga om min hund!!!
Men i bland så kom jag fortare än kvickt ner på jorden igen, Breeze är ju så otroligt snabb så i bland så körde det ihop sig. Hallå! Hon har ju mig att dras med:(
Men jag fick så många bra tips av Annica, både som jag sedan fick prova & sådana som jag ska träna vidare på.
Det var ju det där att springa RAKT mot hundens nästa hinder...Det får bli dagens mantra: Spring rakt mot det hinder hunden ska till....
Sedan när vi skulle avsluta med en agilitybana var min plan att göra totalt 3 blindbyten. Kan väl säga att jag fixade 1 & det som jag fixade var det efter slalomet, där kunde jag "springa ifrån henne" & göra bytet efter till ett hinder till höger. Kändes kanon att det satt. Dom andra 2, ja det ena sket sig totalt= nästan krock & det andra ja det gick men det satt lååångt inne...Men då fick jag tipset av Annica att skicka henne till långa tunneln- sedan ut-klättra till A medans jag tog emot henne framför Ahindret. Å jösses nu var vi (nästan) på VM nivå igen:) Å resten, ja det bara FLÖT på!!!
Därmed var den helgen slut & vad bra det kändes att sluta på topp!!!

Summa av helgens kurs: Jag är så himla nöjd med båda mina tjejer! Bägge hade hindersug, driv, säkra kontaktfält, där Trizz står så himla läckert, 2 på & 2 av:), ja dom kändes hindersäkra vilket känns skönt!!!
Tror att Trizz kommer att bli en KANON AGILITY HUND!!! Å Breeze är det redan:) Det är så kul att köra dom & att köra Breeze är en fröjd, hon är så lyhörd så gör jag rätt ja då går hon rätt. Fast när jag tänker efter så gör Trizz det också. Logiskt...

Breeze & Trizz är BARA BÄST:)

Annica Aller har verkligen varit inspirerande, hon har verkligen SETT vad vi gjort både när det blivit fel & rätt! Precis som en kunnig intstruktör ska göra:) Helgen har gett mig många aha upplevelser & nu känner jag mig superinspirerad av att fortsätta köra både Breeze & Trizz:) Men som vanligt kom jag snabbt ner på jorden, kroppen fixar inte det här livet, det bara är så:( Men det skiter jag i, för just den här helgen var helt i agilityns tecken & den karamellen kommer jag suga länge på:). Det finns ju värktabletter.....

Dagens största TACK går till Annica Aller som verkligen är så himla duktig på att få fram alla ekipages bästa sidor. Så att vi Alla någongång under helgen nästan kunde känna att om vi blundade var & körde på VM eller i allafall på SM:)

TACK också till Annica B för fm fikat, Birgitta för em fikat inkl pajen & så den goda lunchen samt för skjutsen hem!

TACK till alla hundar & förare som kämpade hela helgen:)

För min del var helgen kanon, visst mkt förjobb men nu när helgen är över var det värt det. Nu hoppas jag att ngn annan fixar en träningshelg:) Gärna med Annica, nu vet hon vad vi går för & jag tror att HON TROR PÅ OSS ALLA!!!
Jag tror ialla fall på mina hundar & så kanske liiite på mig själv:)

Njut av era hundar!

Agility dag 1 med Annica

Som vanligt så var vi uppe med tuppen så det blev 06.45 bussen till stan för att sedan ta 07.03 bussen till klubben. Blev lite orolig när det förtfarande var skumt...Då kom genast tanken upp på viltsvinen:( Men det hade hunnit ljusna en hel del när vi klev av bussen:) Det blev en riktigt trevlig men jösses vilken blåsig promis till klubben. Å självklart regnade det också suck... Men som sagt vi hundägare är ett tåligt släkte...

Kl 08.45 kom första gruppen, den på G & där ingår jag & Trizz. Vädret var väl inte på topp men vi hade samma väder förra gången vi körde med Annica....

Breeze fick vara inne i gröna vagnen, inte poppis kan jag lova...Vi andra byggde upp 4 olika kombinationer. Efter genomgång så delades vi in i small, medium & large. Jag & Trizz hamnade med Monica & Alva.

Dagens tema var starter, jättekul & så attans viktigt! Å jag kan lova att det var så jäkla KUL att köra min lilla men ack så DUKTIGA Trizz:) Hon lyssnade, var taggad, fokuserad & VILLE köra agility MED MIG!!!
När jag gjorde rätt, hände då & då:) så gick det BRA! Men det är klart jag har tränat säkra starter sedan hur länge som helst, men nu var det olika starter hela tiden. Nyttigt så i i 1000 kan jag lova. Men Trizzen var med på noterna & jag var så NÖJD med henne på alla övningarna!
Attans vad agility är KUL när man har en Trizz att köra:)
Visst en miss här & där, men inte undra på när hon har mig att dras med...hört det förr?

En del tyckte kanske att övningarna var lite svåra men jag tyckte att dom var kanonbra!!! Snacka om att jag blir så sugen på att fortsätta köra min nya stjärna:)

Efter lunch så var det dax för nästa grupp dvs tävlingsgruppen. Tyvärr så blev det ett avhopp på morgonen & då tänkte jag att vad fasiken jag kör med Breeze:) Det skulle ju vara samma övningar som på fm & det innabar att dom passade mig. Kroppen är ju inte riktigt med mig men det var ytterst lite spring, för springa funkar ju inte:(
Tänkte att jag kör så mkt jag klarar av....

Å jag säger bara det, Jag har VÄRLDENS BÄSTA BREEZE!!! Visst hon var supertaggad & tjuvade när jag gick för långt, men hellre det än att ha en seg hund. När hon väl stod kvar så körde hon som en STJÄRNA! Inte behövde jag jobba häcken av mig, nix hon lyssnade så attans bra på mina kommandon. Felen som blev, gissa vad det berodde på? Just, att hon hade mig att dras med....
Birgitta avslutade med att köra henne. Kroppen hade liksom fått sitt & lite till:( Det gick BRA, men känns så jäkla trist, trist för att jag inte kan själv...Men det är bara att gilla läget...

Det som jag verkligen tagit till mig är blinbyten. Jösses vad bra det kändes att fixa dom!!! Mest för att jag inte behövde använda mitt jävla bäcken & det betydde att jag nog kunde köra några gg till...Så nu ska jag träna blindbyten i massor för då blir det ju inga kroppsvridningar. Å dom vridningarna är värst för mig:(

Kan inte skriva det tillräckligt många gånger: Jag har världens BÄSTA BREEZE & TRIZZ:)

Avslutar med några TACK till:

- Annika B som hade med sig morgon kaffe.
- Birgitta som hade med sig em kaffe.
- Ingela som hade med sig lunch.
- Mamma som hade bakat fikabrödet.
- Birgitta igen för skjutsen hem.
Sista Tacket till Annica för en mycket rolig, givande & inspirerande dag!

Å bäst av allt, det är en hel dag kvar, dvs hela söndagen:) Hoppas bara att vädret blir liiite bättre...

Nästa glädjande nyhet är att Trizz faktiskt har ÄTIT upp sin mat nu i kväll. Så än finns det hopp om att hon kanske snart börjar äta som jag vill:)

Njut av era hundar!

Morgonpromis i mörkret

Eftersom att jag är uppe före tuppen:) så är det bara att gilla läget, att promisarna går i mörkrets tecken. Inte fasen kan jag gå i skogen då snubblar man ju benen av sig...Nu i morse var det även HALT & dimmigt. Tycker inte om när det är isigt:( Man stapplar ju fram & hundarna undrar vad det är?! Kommer det ngt läskigt eller??? Men dom lär sig snabbt, "jasså är hon så där konstig nu igen, ja,ja hon är lite knasig våran matte. Hon både går knasigt & så kommer det sådana där otrevliga ord också"  Tur att man har så förstående hundar:)

Å ja, jag kom upp ur sängen i morse, med nöd & näppe ska väl tilläggas....

Nu är det snart dax för nästa promis, den här gången i dagsljus.

Njut av era hundar!

Ytterligare en hundpromis

Japp det KOM folk till hundpromisen:) Totalt blev vi 4 två benta samt 7 fyrbenta, kul!!!
Eftersom det var "nytt" folk så gick vi samma runda som i onsdagskväll & även nu så fick mina samt bla Dolly springa lösa då & då. Jösses i den lilla damen finns det spring:) Kul för hon & Trizz hade himla kul i hop...
Å även vädret var med oss, klart, lite småkyligt & inge blåst, härligt!!!
Men nu kan jag lova att kroppen verkligen fått sitt & lite till...Även hundarna verkar nöjda & det är huvudsaken känns det som just nu. Sedan kan jag ju alltid hoppas att jag kommer ut sängen i morgon.
Vilket fall som helst så var det himla kul med sällskap:)

Å nu är även nattpinket avklarat & Indra som varit ute hela dagen kom med in.
I morse när jag gick ut på morgonpromisen så följde hon som vanligt med ut & det första hon gör när hon kommer ut på gräsmattan är att sätta sig & pinka?!? Precis som hundarna, dom liksom satt där & tittade på varandra, lite lustigt eller finns det fler katter som bara sätter sig på gräsmattan, pinkar & går därifrån? Indra har gjort det flera gånger innan. Även så har hon bajjat på gräset & bara sedan gått därifrån. Annars så vill väl katter helst ha sand eller jord så att dom sedan kan gräva över....Som sagt ser himla kul ut med 2 kissande hundar samt en kissande katt på samma gräsmatta:) Å självklart hade jag inte kameran med mig, suck...

Njut av era hundar & katter:)

Hundträning

Kan det bli bättre än att kunna åka ut till klubben en solig, härlig & lite småkylig dag? Tror knappast det...Lena med flock plockade upp mig & mina tjejer. Eftersom att vädret bara var så härligt så beslöt vi oss för att ta en lite längre promis. Det fick bli Viltsvinsrundan. Lena hade med sig 5 tjejer & så mina 3 totalt 7 stycken vilda spralliga sheltisar. Härligt! Jösses vad dom sprang & vildast var Trizz & Hexa:)
Lena & jag vi mest bara gick & njöt tills vi hade gått hela rundan & nästan var framme vid grinden...då såg Lena att hon "bara" hade 3 tjejer med sig!?!? Oj,oj,oj 2 stycken saknades....Då hörde jag hundar skälla i skogen så det var bara att traska över planerna ropandes på hundarna. Nästan på andra sidan möts jag av en utav dom saknade, Mynta eller det man såg utav henne:) Hon hade nog varit i ngt dyhål...Jag han inte så långt innan Sapphira visade sig & hon var på utsidan av stängslet. Vilken lättnad! Alla hundarna var nu en flock igen...
Men vi hade i alla fall tur med att vi INTE såg några vildsvin:)

Började som vanligt med Breeze & min plan var att köra lite handling. Men hon var alldeles för taggad & jag bara kände, skit jag ger upp:( Min kropp klarade inte alls av att jobba henne, så himla tråkigt att det brakar. Jag har ju världens bästa Breeze & hon bara älskar agility, men....nu tar jag en paus med henne. Jag kör bara enkla raksträckor/velodromer där jag kan stå i mitten & bara skicka. Känns jäkla trist men så får det bli...
Körde henne på den enkla stora velodromen som innehöll: hopp-säck-kort tunnel-däck-hopp-hopp-a-lången-hopp-hopp. Det funkade super, hon sög på hinder som aldrig förr medans jag stod helt still i mitten & bara "kommenderade". Det kändes i alla fall BRA!
När jag sen skulle köra trizz fick hon som förra gången vara lös, då beter hon sig mkt lugnare. Visst hon rör sig liiite framåt, men hellre det än att hon beter sig heltgalet...

Trizz: I dag så var det full fokus på självständiga kontaktfält med mig ngt "efter". Så Lena fick agera godishållare ca 2,5 meter framför A resp balansen. Första gången så sprang hon direkt fram till Lena som snabbt tog bort godiset. På´t igen... Samma sak. Då lyfte jag lugnt upp henne i rätt position. På´t igen & se nu ställde hon sig klockrent:) Jubel! På´t igen, nu ställde hon sig åter så attans snyggt men tjuvade innan jag sa "framåt". Hmmm. Lyfte upp henne igen & gjorde om. På´t igen, nu stannade hon & väntade på framåt!!! Påt igen & nu så tjuvade hon men när Lena tog upp skålen kom hon på opps..."det bidde nog fel" så då skulle hon backa upp med bakbenen på kontaktfältet:) Lilla loppan, hon såg så himla go ut! Ja det blev en hel del repetitioner både på A samt balansen. Det kändes nästan bäst på A hindret. På balansen verkade det som om hon blev lite osäker:( Kan kanske bero på att jag inte hade ngn chans att vara verken bakom eller nära...Men efter ett tag så verkade det som om hon fattade vad det hela gick ut på & att jag inte behöved vara så nära.
Sedan var det dax för slalom & jag körde utan bågar. Började med 4 slaom & det gick bra, inte superfort men helt OK. Sedan satte jag ihop till 12. Hon har lite svårt att hitta rätt ingång så det måste jag träna massor på. Gick varannangång v resp på höger sida. Det var lättare för henne på v sida....Men trots att det inte gick superbra, så var jag ändå nöjd. Hon går relativt säkert & farten den kommer:) Har ju hela långa vintern på  mig att träna slalom!

Vi avslutade som vanligt med en promis runt området. Sedan var det bara att åka hem, men jag kände mig jättenöjd kan kanske bero på vädret:)
Väl hemma så somnade Trizz på en gång:) Hon var tydligen helt slut min lilla stjärna!

Men snart är det dax för kvällspromis. Undra om ngn kommer??? Ingela ringde just & sa att hon inte skulle komma....Om nu ingen skulle komma så är det inte hela världen, mina hundar & främst jag har ju verkligen fått motion i dag. Men självklart kan man ju alltid hoppas på att ngn vill ha sällskap på en kvällspromis...Å som det ser ut nu så blir vädret helt OK, lite småkyligt men klart...

Mamma har bakat lite fikabröd till helgens kurs, men jag får nog baka ngt mer i morgon. Gottit går ju åt:)

TACK Mamma för baket & TACK Anders för att du kom & lämnade det samt fodret:)

Njut av era hundar!


Hundpromisen

Hundpromis, onsdag kväll frågan var ju OM ngn skulle komma?!? Å visst fick jag sällskap:) Markus (utan hund) & Agneta med "staffarna" kom. Vi tog promisen via Nyckelskolan-Grusåsen-Via Weda-Runt kyrkogården-Grusåsen-Birkavägen & tillbaka till Brunnsäng. Promisen tog nästan 55 minuter.
Även fast att det var lite småkyligt så var det ändå skönt att verkligen få gå av sig....Hundarna kunde springa lösa på vissa sträckor & det är ju härligt:)
Givetvis hade alla hundar reflexvästar & mina hade som vanligt när det är mörkt reflexhalsband & koppel. Å visst även jag hade reflexväst. Man kan aldrig ha för mkt reflexer på sig. Själv blir jag tokig när jag kör bil & fotgängarna tror att man ser dom, vilket man oftast inte gör. Inte förrän det är för sent:( Men jag kan lova att vi syntes i mörkret...
Trevligt var det att få lite promissällskap:)

Njut av era hundar!

Hundpromis

I kväll är det ju hundpromis, ska bli väldigt intressant & se om ngn kommer:)
Jag hoppas verkligen att det finns ngn där ute som också tycker det är tråkigt att traska runt med hundarna kväll efter kväll själv i mörkret. Visst är det sååå mysigt att ha med sig hundarna, men i bland är det trevligt med lite sällskap. För jag kan väl inte var ensam om att tycka det???
Eller beror det på sällskapet:) Hmmm det visar sig efter i kväll & efter morgonens kvälls promis.

Nu ska jag passa på att träna Trizz på lite stadga i ligg kommandot. Får plocka fram lite skinka, det duger åt damen....

I morgon ska Lena & jag tillsammans med våra flockar träna agility. Ska bli kul! Då får i alla fall tjejerna göra ngt roligt:) Nu har det mest blivit vardagliga promisar. Men jag har varit noga med att dom verkligen ska få röra på sig. Dvs en hel del backträning har det blivit, för dom inte för mig:)

Å så springer dom ju lösa för det mesta. Ngt som går nu när "kamphunden" mittemot lyst med sin frånvaro dom senaste veckorna...Men jag håller koll & nu har jag faktiskt en Pet Corrector i fickan. Fick den på mässan i helgen. Jag är ju glad om jag slipper använda den, MEN OM ngn hund kommer då ni, då ska den snabbt som attan fram & ANVÄNDAS!!!
Man fick även med hur man ska använda den, men då syftar dom mest på om man har en hund som stjäl mat, hoppar upp, jagar tex cyklister, skäller eller är aggresiva. Jösses, det finns ju andra metoder att ta till:( Men jag ska ha med den OM ngn farlig hund attackerar mina små änglar:) 
Men som sagt så kommer den säkert fram förr eller senare, tyvärr......

Njut av era hundar!

Foderbyte

Nu har jag bestämt mig för att byta foder till mina hundar....Pratade med grossisten för fodret Eukanuba & så fort fodret jag har börjar ta slut går jag över till deras foder.

Har ju varit super nöjd med Lone Star som alla mina tidigare hundar ätir under många år. Det enda fodret Apollo tålde var ju Lone Star. Visst Jeffi var ju ofta superdålig på att äta & fick då åka till landet för att äta upp sig, Sindie har ätit det tills i våras. Då tipsade Lena om Eukanubas Joint som skulle vara bra för leder, ngt som Sindie börjar bli lite stel i. När då Breeze kom så bara vägrade hon äta Lone Star & då fick hon äta Purinas Lax & ris ngt som hon faktiskt efter mkt om & men började äta & har sedan dess ätit. Även Milloo fick då äta Purina. Min Prins han äter allt:)
Men Trizz, ja hon är en historia lik sin mammas, hon äter nästan INGENTING:( Visst färskfoder äter hon med glupskande aptit, men jag vill ju att dom alla ska äta samma foder. Det blir ju liksom lite enklare då...Får lite Doggy, röd av grannen & se det äter hon...

Men nu ska jag som sagt byta till Eukanuba & det beror mkt på att dom har ngt ämne i sitt foder som är SUPER för bla tandsten! Sindie som haft sådana problem med massor av tandsten & fruktansvärt dålig andedräkt har efter att ha ätit Eukanubas Joint SUPERFINA TÄNDER & BRA ANDEDRÄKT! Jippie säger jag!!!
Å eftersom att även Breeze & delvis även Milloos tänder bara "suger" åt sig tandsten trots mkt benätande så ska jag testa Eukanuba ett tag framöver för att se om det även funkar på dom.
Fick också tipset att testa Cavalier fodret till Trizz, det ska tydligen falla kräsna hundar i smaken.

Tyvärr blir det ju endå lite krångligt då Sindie ska ha Joint, Trizz Cavalier & så får jag fundera på vad Breeze & Milloo ska ha för sort. Dom kanske också kan äta Cavalier? Får kolla innehållet. Dom ska ju helst ha lite mindre fett än Trizz:) Ska också kolla stl på säckarna. Men då äter i alla fall alla hundar från samma märke...

OM ngn därute har erfarenhet av Eukanuba bra eller dåliga saker, skriv gärna en rad eller två...

Själv har jag under alla år varit negativ till fodret men efter att Sindie ätit det & med så himla bra resultat bara måste jag testa det på dom andra. Vill ju absolut inte ge dom Plack Off! Funkar säkert på massor av hundar men mina får inte äta det.  Detta pga av att när Sindie åt det (med jättefina resultat på tänderna & andedräkten) MEN det satte sig på hennes njurar & hon kunde knappt hålla sig under natten. Hon kunde knappt hålla sig i max 3-4 timmar dygnet om!!! Lite jobbigt var det både för henne & mig. Fick ju ta ut henne var 3:e timme dygnet om även på natten. När jag sedan slutade (efter vet råd) så upphörde pinkproblemmen...Så efter det var det slut med Plack Offen....

Tuggben/pinnar samt märg ben har mina hundar fri tillgång till året om, det kanske hjälper lite. Men nu ska jag som sagt testa Eukanuban på dom & självklart hoppas jag att alla äter det med god aptit. Även Trizz:)

Njut av era hundar!

Hundpromis

Häng gärna med på gemensam hundpromis, alltid så mkt trevligare med sällskap. Speciellt nu när det är så attans mörkt på kvällarna. Å man har ju inte direkt ngn kamphundstyp som säkert sällskap....

ONSDAG  den 14/10 kl: 18.30, samling vid Preemmacken, Brunnsängs centrum

TORSDAG  den 15/10 kl: 18.30, samling vid Preemmacken, Brunnsängs centrum

Vi går minst 1 timme.....

OBS! Medtag Reflexer både till 2 & 4 benta!!!

Hoppas på sällskap:)

Njut av era hundar!


Fler fästingar

Fy böveln, men jag plockade en FÄSTING som satt på min hals(!?!?) efter en dag ute på klubben...Nu får man väl hålla tummarna för att den inte bar på borrelia eller ngn annan skitsjukdom:(

Efter dagens långpromis så plockade jag en krypande fästing på Trizz:(

Så behåll era ev fästinghalsband på era hundar för fästingarna lever ÅRET OM! Jag lovar, man är väl expert suck...Det har jag blivit efter alla  hundår & mina hundar får en fästing då & då trots kyla, snö & is...Men på TV så säger dom att alla fästingar inte är aktiva vid kyla!?! Jag säger bara FEL,FEL ,FEL dom är aktiva året om. Kanske inte i turbofart men dom finns där under lurandes när vi kommer oavsett om det är kallt eller inte....

Njut av era hundar! (trots dessa fästingar som förpestar tillvaron)

Fler fästingar

Fy böveln, men jag plockade en FÄSTING som satt på min hals(!?!?) efter en dag ute på klubben...Nu får man väl hålla tummarna för att den inte bar på borrelia eller ngn annan skitsjukdom:(

Efter dagens långpromis så plockade jag en krypande fästing på Trizz:(

Så behåll era ev fästinghalsband på era hundar för fästingarna lever ÅRET OM! Jag lovar, man är väl expert suck...Det har jag blivit efter alla  hundår & mina hundar får en fästing då & då trots kyla, snö & is...Men på TV så säger dom att alla fästingar inte är aktiva vid kyla!?! Jag säger bara FEL,FEL ,FEL dom är aktiva året om. Kanske inte i turbofart men dom finns där under lurandes när vi kommer oavsett om det är kallt eller inte....

Njut av era hundar! (trots dessa fästingar som förpestar tillvaron)

Grattis Marie & Gäspa!

Ett JÄTTEGRATTIS till Marie som fått första godkända i öppenklass viltspår med sin Gäspa!!!
Snart är hon viltspårschampion:)


Gäspa till vänster
Sedan Bellis & Sally på favvostenen i
Läppeskogen

GRATTIS också till Marie med Gäspa som VANN lydnadsklass 1 på SHK i Fagersta(tror jag det var...)

Bra jobbat, tjejen!!!

Njut av era hundar!

Träningstävling i agility

Ja då var det dax för den sista träningstävlingen för året, denna gång ute i Bastmora. Det är ju ett sammarrangemang mellan SHK & Södertälje BK´s agility. Något som under året fungerat mkt bra tycker jag! Det är ju kanon att man kan ha dom olika träningstävlingarna på olika klubbar, banor & allt vad det innebär. Oftast är ju hemmahundarna vana vid allt "hemma" men blir lite annorlunda på bortaplan..Eller rättare sagt HUNDFÖRARNA, det är ju dom som behöver komma till andra platser:) Det är ju glädjande nog väldigt många ekipage på G som är med & träningstävlar, KUL!!!

Birgitta & jag med våra hundar tog oss en promis i Vildsvinsskogen. Jöta petter vad det var uppbökat!!! Men hundarna fick springa av sig & vi fick en trevlig promis....Trizz & Zigge med Zäta lekte för fullt, så himla kul att se. Zingo hittade någon dypöl som han var ner i & Zigge med Zäta åt ngt troligen lite vildsvinsskit:)

Som alltid inför en "tävling" så är det ju en hel del som ska göras innan, så det har blivit några timmar inför helgen. Det ska ju skickas ut inbjudningar, tas emot anmälningar, hitta banor, startkort, fixa priser mm mm. 
Men på själva tävlingsdagen så var det fullt med folk så att bygga banan & bygga om gick smärtfritt. Å alla som är med får ju också hjälpa till både före/under & efter vilket alla gjorde!

Lagom till samlingen så började våra ovänner regnmolnen visa sig & visst en del av tävlingen var torr men sedan kom regnet suck...& tillråga på allt kom det även en hagelskur (precis när Birgitta skulle köra med Zingo). 
Blött blev det men hundägare är ett tåligt släkte & står ut med det mesta! Speciellt när det gäller agility:)

Lite lyxigt var det också att det fanns ett fika bord nere vis planen med bla paj & vaniljsås. En jättebra grej.....

Första prisutdelningen som vi hade efter dom båda startklasserna kunde vi ha ute men den sista efter hopp & agilityklassen fick vi ha inne i vagnen. Trångt men gemytligt som man säger. Alla fick pris & blev man diskad i ngn utav startklasserna fick man en diskborste. Tror nog att några åkte hem med två:) 

Jag körde Trizz i startklass utan slalom som var tävlingens första klass. Eftersom att jag skulle köra fick Birgitta hoppa in som domare.

Trizz i startklass utan slalom: Hon stod jättebra kvar i starten med fokus på mig. Hopp-hopp-h hopp-h hopp-h hopp-lång tunnel-hopp-däck( som hon sprang i ramen på?! lääänge sedan det hände)-säck(som hon älskar)-snävt h hopp (jag tog emot henne framför hindret så att jag kom på "rätt" sida)-kort tunnel-kort tunnel-långa tunneln-hopp(som honsptang förbi, vet inte vad jag gjorde?)-lången-hopp-hopp

Totalt 10 fel som jag var jättenöjd med! Jösses hon har kommit i mål i bägge sina "starter" förra gången vann hon ju samma klass & den här gången räckte det till plac 3!
Om kroppen hade orkat så hade jag även startat henne i startklassen med slalom men jag kände att det inte skulle funka:(
Breeze löper ju så hon fick inte vara med......

Det roligaste på hela dagen var att det kom så många som skulle vara med!!! KUL!!! Totalt var det 24 ekipage & dedt blev ca 62 starter under dagen. Inte illa för att vara en träningstävling i oktober. Hundfolk & speciellt agilityfolk är som sagt ett tåligt släkte:)

Hoppas att Ni som var med var nöjda med dagen, själv så var jag ganska slut när allt var klart....Men det var himla kul att få se så många härliga ekipage allt från dom som tävlade för första gången till tävlingsrävarna:)

RESULTAT:
Startklass utan slalom, small:
1:a Jörgen med Joplin 5 fel tid 29,41
2:a Johanna med Taggen(Debut!) 10 fel tid 31,53
3:a Jag & Trizz 10 fel tid 38,32
Medium:
1:a Anna med Rasmus 0 fel tid 26,75
2:a Lena med Elliot 10 fel tid 43,87
Large:
Alla fick varsin diskborste:)

Startklass, small:
1:a Elin med Candy 10 fel tid 59,50
2:a Annica med Cayenne 15 fel tid 72,18
Medium:
Alla fick varsin diskborste:)
Large:
1:a Marianne med Leia 0 fel tid 33,91
2:a Lena med Milton 10 fel tid 33,73

Öppen Agilityklass, small
1:a Johanna med Sally 0 fel
2:a Ingela med Tindra 10 fel
3:a Elin med Candy 15 fel
Medium:
1:a Conny med Zaza 0 fel tid 44,10
Large:
1:a Nathalie & Cazper 0 fel tid 50,90
2:a Marianne & Leia 5 fel tid 56,00

Öppen hopp, small:
1:a Ingela med Korall o 0 fel tid 47,69
Medium:
1:a Anna med Rasmus 0 fel tid 47,87
2:a Conny med Zaza 5 fel tid 42,35
Large:
Johanna med Zingo 10 fel tid 37,53
2:a Birgitta med Zingo 20 fel tid 46,16

TACK Birgitta för skjutsen till & från klubben!

TACK Lena på Tumba Hund & Katt, Solbo Center i Tumba för priser till tävlingen!

Sist men inte minst TACK till Alla som kom, hjälpte till, tävlade, fixade fika´t!  Utan er hade det aldrig gått!!!

Njut av era hundar!

Inköpsmässa

Hängde med Lena på deras inköpsmässa på Infra city heeela lördagen....Även fast att dagen blir lång så är det faktisk ganska roligt att titta på alla "nyheter". Tyvärr så var det inte så mkt nytt eller spännande...Tur för plånboken.
Lite saker blev det:) Bilder kommer när prylarna kommit hem
Sedan fick man ju en hel del saker från dom olika leverantörerna:) + lite vin, jordgubbar & så klart korv med bröd...

Hundarna då? Ja dom tog min snälla granne Clary hand om. Trizz hade faktiskt helt självmant hoppat upp i hennes knä...Har aldrig hänt tidigare, hon är lite knepig min lilla Trizz.

TACK Lena för en lång men trevlig dag!

TACK Clary för att du tog hand om mina tjejer!
 

Njut av era hundar!

"Domare" på kursavslutning i agility

Ingela hade ju frågat om jag ville vara "domare" på deras kursavslutning & det är ju alltid kul! Det var en nybörjarkurs & dom har gått 8 gg nu under hösten. Ett mkt duktigt gäng! Hade byggt upp en startklass bana utan slalom. Samt en raksträcka med hopp-A-hopp-balans. Just den sträckan gjorde dom alla KANONbra! Säkra uppgångar & nergångar!
Banan ställde väl till det lite mer, men i det stora hela så gick det bra! Hundarna KAN bara förarna lär sig att vara ur vägen:) Dom fick en liten bedömning på hur det gått samt lite på vad dom ska träna vidare på.
Sedan avslutades det med fika, prat & diplomutdelning. Vann gjorde Tessan med sin Soya, Grattis!!!

Men när Ingela & jag kom ut till klubben så stod en raka dvs gymnastikhoppning framme. Så då körde jag den med Trizz & vilkan fart hon har! Hon är ju helt superläcker min lilla tjej! Inte en rivning...
Tänkte testa slalomet med 12 pinnar, vaddå det är lika bra att på´t igen. Det hade ju inte gått ngt bra sist, i onsdags men nu var ju Ingela med, så om det skulle strula kanske jag kunde få ett tips eller två. Men Trizz fixade det "galant" ja på hennes nivå....Jag var med ganska nära & visade henne lite medn hon GICK SLALOM 12 pinnar!!! Kunde knappt tro det! Poletten måste helt enkelt trillat ner, jasså var det så här jag skulle göra!?! Testade både från h & v sida & visst med lite hjälp från mig så gick hon! KANONERS!!! Supernöjd var jag!

Sedan när Ingela skulle flytta A hindret så skulle hon bara springa upp på det hela tiden trots att det rörde sig. Men att den rullade bekom inte henne det minsta.

Eftersom att Breeze löper så fick inte hon vara på banan ngt, men hon drog efter Trizz en gång på raksträckan, kom i kapp & sprang om...Då hade Breeze fått nog av att inte få vara med. Men dom fick springa lösa på planen brevid så raca av sig fick dom. Det funkar ju när inga andra är där & när vi kom hade vi tur för vi var helt själva. Inte ofta det händer....

Njut av era hundar! 

Lydnadsträning med Trizz

Precis, ni läste rätt! Jag har faktiskt tagit mig i kragen & börjat träna henne i lydnad. Kanske på tiden:) Hon är ju mindre tränad i lydnad än vad Milloo är & han är ju inte tränad speciellt mkt kan jag lova. Men snabba & snygga lägganden har han.
Alla mina hundar har ju en ordentlig vardagslydnad det måste dom ju ha när man bor som vi gör. Dvs kunna gå lösa i alla situationer, komma på inkallning, stanna, sitt namn( jösses vad många hundar som inte vet vad dom heter!?!?), gå före, inte jaga katter/kaniner, inte springa fram till folk utan hålla sig vid mig, inte gå fram till andra hundar osv osv. När man tänker efter så är det ju en hel del som dom ska kunna & KAN! Så helt på latsidan har man ju inte legat:)

Men som sagt, lydnad med Trizz var det...Har börjat med liggträning & stadgan i att ligga kvar. När hon väl ligger så ligger hon nu kvar trots att jag rör mig i från henne, halvt runt henne, reser mig upp/ner. Men hon kan stanna kvar så det är säkert därför....Har fokus på att hon ska ha ett snabbt läggande bakåt...Så det är bara att träna vidare. Hon är väldigt arbetsvillig så jag tro att det kan bli bra! OM jag inte tappar intresset igen..
Även fotingångar tränar vi på & det tycker jag funkar bra. Hon kommer nära & har fokus. Stadgan ska jag träna på. Tur att man har så mkt att träna vidare på nu när man helst bara vill vara inne. Att träna delar i lydnadsmomenten är ju perfekt att göra inne, så det får det bli...Ingen dötid här inte.
Men jag har INGA planer på att tävla ÄNNU!!! Men märker jag att: det är kul att träna & Trizz tycker det är kul ja då kanske kanske suget kommer tillbaka:)

Njut av era hundar!

Agilityträning på klubben

Är lite sen med uppdatering på bloggen men det blir så ibland. Har ju faktsikt aktiverat mina hundar lite:)

I onsdags var Lena med flock dvs Jazza, Mynta, Sapphira & Hexa samt jag med Breeze & Trizz ute på klubben för att träna. Började som vanligt med en promis så att hundarna fick raca av sig. Trizz var överlycklig för att Hexa (look a like) var med! Jösses vad dom racade & busade, kul att se...Å sedan att dom nästan på pricken liknar varandra var också häftigt, Hexa är ju lite större än Trizz. Men det är nog det enda som skiljer dom åt.

Vi byggde en lätt, typ startklass bana som alla skulle få köra.

Breeze: Eftersom att hon nu är i agilityklass 3 (Jippie!!!) så tänkte jag köra svåra/knixiga slalomingångar samt ha hinder mellan oss(avstånsdhandling). Eftersom att kroppen knappt vill vara med så måste jag kunna köra henne på avstånd utan att jag rör mig så mkt. Med sådan här handling så är det ju superviktigt att jag gör rätt, jo tjena.....Minsta lilla felvinkling av mig så blir det fel:( Men hon följer ju bara mig dvs gör rätt, men som sagt hon har ju mig att ta hänsyn till. Stackars hund....Men till slut fick jag till det & det betyder ju att även Breeze fick till det! Då kändes det kanon!!!
Det största problemet, eller igentligen det ända för dagen:) Var balansen-tvärt tillbaka & iin i slalomet. Jag var då placerad på utsidan av slalomet, dvs hon skulle ta slalomet & "möta" mig. Nu var det väldigttajt mellan balansen & slalomet & visst hon gick antingen utanför eller så gick hon in i pinne 2. Men efter några repititioner så satt det! Superhunden för dagen!!!!!
Körde även gymnastikhoppning med 6 hinder med olika avstånd mellan. Det gjorde hon så attans bra! Hon brukar ha sådan fart att pinnarna ryker men nu rev hon bara en gång! Jag kunde skicka henne rakt fram över alla, skicka in henne från sidan på: Ut-fram medans jag stod kvar & hon racade hela övningen. Fan vilken BRA hund jag har!!!
Jag nästan svävande på små moln efter att ha kört henne! Men snacka om att snabbt komma ner på jorden igen. I dag var hon värre än någonsin, när hon satt uppbunden medans jag körde Trizz. Hon slet i kopplet, rev nästan av sig täcket, slet i grästuvor:(  Snacka om att hon triggar upp sig, attans hund! Vad gör man??? TIPS mottages Tacksamt!!!! Det förstörde ju hela dagen:(

Trizz: Försökte mig på slalom utan bågar i dag, men hon var lite för ofokuserad. Hexa körde nämligen på andra sidan planen...Dålig planering av oss:) Så vi fick besök att Hexa några gånger...Hon gick fint men varannan pinne?!?! Provade både på h & v sida. Men jag kände att nix det här tar vi en annan dag. Körde gymnastikhoppning med henne & det brukar hon ha väldigt svårt för...Vill inte vara med, antagligen har hon tyckt att det varit jobbigt. Men i dag så var hon så attans duktig! Hon racade på nästan som Breeze:) Full fart & helt fokus på vad hon skulle göra! Så KUL!!!
Körde även banan med henne: Hopp-hopp-däck-v Ahindret-v in i den bortre tunnelingången-däck-lången-v säck-h hopp-hopp-h säck-ut h hopp-hopp.
Allt gick super till Ahindret, hon gjorde ett klockrent kontaktfältsbeteende (Superduper!). Men när jag genade för att ha tunneln mellan oss så tjuvade hon. På´t igen & nu vek hon av för tidigt. DVs hon fixade inte att jag genade. På´t igen, samma sak. Då satte jag upp henne på kontaktfältet dvs i rätt position, lämnade henne & så gjorde jag om allt från början. Utan hund men jag rörde mig som jag planerat. Pang där satt det! Sedan gjorde hon banan klockrent! Men jag ville ju testa om hon skulle fixa svårigheten på A´t så på´t igen. Å nu bara flöt det! Hon fixade kontaktfältsbeteendet medans jag var på andra sidan & tog emot henne! Vilken blivande stjärna jag har!!! Hon är ju bara så himla DUKTIG!
Då slutade jag, man ska ju sluta på topp:) Hade även nu velat sväva på små moln men Breeze & hennes beteende gjorde i stället att jag var lite halvgalen:(Men Trizz hon fick gottisskinka så hon var nöjd...

Ja trots att Breeze var helvild så var det en trevlig hunddag, precis så där perfekt att ha en dag mitt i veckan.

Tack Lena med flock för en bra dag!

Njut av era hundar!

 


Inför Hundens dag på klubben

Efter en härlig morgonpromis med lite aktiveringsövningar med damerna var det åter dax att traska till jobbet. Tyvärr blev det en lång dah för dom hemma, men som tur var har man snälla grannar:)
TACK Clary för att du tog hand om mina tjejer!!! Det räddade min dag....

Precis hemkommern från jobbat så ringde Gudrun & frågade om jag skulle hänga på till klubben, dom skulle fixa inför Hundens dag som skulle gå av stapeln på lördag. Visst, kan ju vara bra att köra Trizz på lite kontaktfält när det är fullt med folk & hudar:) All störningsträning är ju BRA!

Trizz: Körde kontaktfälten på balansen, det fixade hon galant, min lilla stjärna!!! Hon stod så fint så att jag bara pös av stolthet:)  Hon hade också bra fart på hela hindret...
Sedan körde jag hopp-hopp-gungan-böjd tunnel-däck-säck. JötaPetter vilken fart hon hade, nästan så att jag blir liite impad....Men tyvärr så har hon ju mig att släpa på:( Visst, gungan kan gå fortafe men då & då verkligen racar hon över vilket hon gjorde nu:) Trots att jag bara hade lite levergodis...(Tack Kristina för godiset!)
Körde också A hindret medans jag bara sprang(Hmmm) vidare, klockrent kontaktfältsbeteende!!! Superduper! Men...hon fixar det mkt bättre än om jag stannar alt kommer efter henne...Men allt måste ju tränas & nu ikväll så ville jag mer ha störningstträningen. Ngngång så stack hon innan jag gett frikommandot, men då var det bara påt igen...Tycket nog att hon hade bättre fokus på mig i kväll & mer väntade på släppkommandot, KUL kändes det:) Hon såg & kändes laddad, KUL, kul....

Breeze fick mest vara i bilen, kändes inte så lyckat att ta ut en löpande tik bland en hel del gröna hanar....Men jag & Ingela + våra flockar tog en liten kissrunda med dom. Då blev det race kan jag lova:)

Men den som gjordde störst intryck på mig var Kristina med Atos!! Jösses vad dom gått framåt sedan jag såg dom sist!!! KUL! Nu gäller det "bara" att få ordning på mattes handling:)

Njut av era hundar!



Agilityträning på klubben

I dag var det då dax igen för träff på klubben, dvs jag med mina 2 tjejer samt Lena med Nattis (mamma/mormor till mina tjejer), Mynta, Tootsie (Milles mamma) &

Började som vanligt med en promis runt området, lite tråkigt tuýcket Trizz det var ju inga i hennes ålder:) Bara ngt äldre damer... Typiskt att jag inte tog med mig kameran nu när Lena hade med sig Nattis, hade varit kul med en bild på 3 generationer. Det får bli en annan gång.

Lena ville gärna köra ngn enkel bana & jag funderade på vad jag skulle sätta i hop....Ville ju försöka att köra Breeze så självständigt som det bara går dvs så jag "slipper" röra mig så mkt. Å förresten så går det inte nu:(
Trizz ville jag skulle få fart framåt samt en del handling, slalom & kontaktfält. Det är ju snart dax för Annika träning igen & då måste vi ju ha kommit lite längre än sist:)

Breeze: Hopp-hopp-höger säck-höger hopp-h hopp-fram hopp-lite h hopp-långhopp-lite v hopp-h A hindret-snett h kort tunnel-fram hopp-vänster hopp.
Först blev hon lite frustrerad över att jag knappt rörde mig & kom tillbaka till mig för att "Hallå, ÖS på" men efter ett tag då jag lyckades kasta belöningen rätt så fixade hon det! Fick bara påminna henne en gg eller två att lyssna på mig...Till slut var jag väldigt nöjd med henne, min STJÄRNA! Ändrade avslutningen lite samt la till balansen i början, jösses man kan inte köra många gånger innan dom går som tåget...
Sedan körde jag A hindret-ut runt stolpen & ut runt mina ben för att sedan ta gungan SNABBT. Å hon tog gungan i racerfart, stannade på 2 av 2 på-belöning & frikommandot. Slängde godispåsen med hamburgerkött, ngt som hon tydligen väldigt gärna jobbar stenhårt för:) Med gungan var jag SUPERNÖJD!!!
Efter det var hon liiite lugnare medans jag körde Trizz, men bara lite...

Trizz: Körde samma bana med henne, men jag försökte att vara med henne så gott det gick...Suger på hinder gör hon men jag måste träna på att hon lyssnar på mig utan att vända sig emot mig. Men efter ett tag så gick det så attans BRA att jag svävade där uppe:) Jösses det bara FLÖT, kändes nästan som en klass 3 hund:) Men innan dess så sa jag faktiskt till henne några gånger, att hon måste lyssna på mig oberoende av vart jag är. Hon tjuvade på nerfarten ett par gånger:( Hon hittade positionen kanon, men när jag skulle ställa mig i rätt position med tunnel mellan oss så drog hon...Påt igen, samma sak. påt igen & se nu hade poletten trillat ner. Så sista 2 gg så kunde jag placera mig strax innan hoppet med tunneln mellan oss & HON FIXADE DET!!! Då kände jag att nu är det dax att sluta, man ska ju sluta på topp & det kändes verkligen som om vi var på topp!
Kontaktfälten:
Mitt stora problem är ju att om jag blir ngt efter på nerfartterna så stannar hon hon går alltså inte ner i position:( Är jag brevid eller går framåt/framför hitter hon rätt position...Så i dag provade jag med att lägga hamburgerkött på ett lock ca 1 meter efter Ahindret. Jo tjena, skutt ner, raca fram & äta!!! Påt igen samma sak. Nu sa jag till henne....Efter det ville hon inte riktigt gå ner, suck. Det var bara att slå sig i skallen....
Påt igen, visade väldigt tydligt med kropp & arm att hon skulle gå ner & efter att ha funderat ett tag så gick hon ner i rätt position, släppkommando direkt så att hon fick springa till godiset. Repeterade några gånger. Känns lite som om jag fastnat, kanske beror det på att jag tränat alldeles för lite?! Vilja har hon ju....Det är mig det hänger på som vanligt. Stackars hundar!
Slalom: Trots att det var ett tag sedan som hon körde slalom så vågade jag mig på att bara ha 3 bågar. På 1-3 så att hon fixade ingångarna, 3-5 & 7-9. Ingångarna fixade hon, men så kom Karin med hund & då la hon genast fokusen på dom & snubblade omkring suck...Men jag fick hennes fokus & då gick det bra. Hon missade Slutet när jag var på v sida. Då hade hon lite svårt att ledas in rätt?! Vet inte varför, hon bara ville inte gå rätt. Till slut gick hon men vad gör man? När jag gick på h sida var det inga problem, då kunde jag locka tillbaka henne när hon gick fel....Men till slut fick jag till ett par perfekta belöningsplaceringar då hon klarade hela slalomet med bara 3 bågar Kanoners! Men som sagt TRÄNA MERA!!! Ja då skulle det snart vara att plocka bort bågarna...

Karin körde skottträning på stora planen, ngt som mina hundar inte brydde sig om. Skönt! Avslutade med en promis runt området.

Även Lenas alla hundar skötte sig bra, kul att se! Hon har ju lovar att ha några startklara nästa år:)

Tack Lena för en trevlig dag, trots lite höstigt väder med en hel del fladdrande löv!
Å Tack för alla pelargoner! Nu håller vi tummarna för att jag får dom att överleva:)

Njut av era hundar!
 

 


Ännu en tidig morgonpromis

Eftersom det inte händer så mkt i mina hundars liv just nu, ja då får jag skriva några rader om våra promisar....

Vaknade vid 05.00 & kände att det var lika bra att gå upp, hmmm tänkte hundarna kanske ngt tidigt matte?! Men dom hängde snällt på ut:) Det var 0 gradigt ute, halvmörkt & så mysigt! Hundarna fick gå lösa hela promisen, hade inte ens med mig koppel...Inte en männsika eller hund mötte vi, däremot några harar/kaniner men mina duktiga hundar bara tittade:)

Planerna för i dag är att Lena ska komma med ett gäng sheltisar för gemensam träning. Så nu håller jag tummarna för att det inte ska börja regna......Så KANSKE mina hundar får träna lite i dag...Fortsättning följer.

Njut av era hundar!

RSS 2.0