Breeze löper!

I dag var det en sådan där dag som bara var....Hundarna fick sina promenader men det blev inga långpromenader....Gick så klart med dom i skogen å jösses vad Trizz sprang! Hon riktigt racade fram & INGEN annan fick hon med sig.......Breeze LÖPER nämligen & då bara MÅSTE hon LUKTA & PINKA! Ja några korta rusher blir det men så STOPP-lukta-pinka.....

Tyvärr så blir det ingen agility start för henne på söndag suck...men Milloo ska starta med Anders! Ska bli kul att se, men som VANLIGT har han INTE TRÄNAT någonting. 

Anders måtto är: Går det så går det, du har väl tränat honom??? Visst har jag det men han behöver mer TRÄNING än vad jag kan ge honom....Hmmm Ja, det är väl bara att gilla läget!

Milloo är i alla fall himla duktig nu när Breeze löper. Han bryr sig nästan ingenting...visst dom får ju absolut INTE vara ensamma! Det blir väl att han får åka tillbaka till landet igen. Min lilla goa Prins.......

Annars så har det i dag klippts klor & tassa på alla. Trizz är så DUKTIG!!! Däremot tycker hon det är lite konstigt att bli borstad?!? Då kan hon flyga RAKT upp i luften, precis som om borsten är värsta dödsfällan. Men jag ger mig inte så efter ett tag så är det OK att bli genomborstad. Tycker att hon borde vara van nu vid att bli borstad....Men det är bara att kolla på Sindie, hon är 10,5 år & det VÄRSTA hon vet är att få klorna klippta! Hon kommer & hon står still MEN det RYCKER hela tiden i tassarna/benen! Så har hon gjort sedan jag fick hem henne vid 8 veckor, nu har jag gett upp. Hon får hålla på, hon är ju i alla fall still. Den gamla damen får göra mycket som hon vill numera.....Det är hon värd! Dom andra är det inga problem med. Milloo somnar oftast.


  
Breeze & Milloo

    
Milloo


Sheltieträning

Ja då var det dax igen för en träningsdag med massor av sheltisar! Kul är det!!!

Idag blev det agility för hela slanten, nåja lite bordträning blev det för bla Trizz, hon ska ju ställas den 14/9.

Lena körde Jazza på raksträckan, för att sedan gå över till lillbanan med henne. Där har vi en ny agilitystjärna Jazza alltså ha,ha,ha....

  
Jazza & Lena

Sedan körde Lena Milloo´s syster Mimosa. Ja hon är lika go som Milloo...........
  
 
Lena & Mimosa

      
Elisabet & (vågar inte skriva namn då jag inte kommer i håg vem det var....)

Men även i dag jobbade båda på mycket bra! En del nya hundar var med så övningarna blir ganska lika vecka för vecka. I dag plockade vi fram säcken. Den är lite läskig men med träning kommer den att gå galant!

 
Elisabets Tilly som väntar på sin tur


Trizz i full fart!

     
Trizz i skicka övningen

     
Trizz över skicka över lången

Körde även Breeze över 4 studshinder med ca 2 meters mellanrum. En övning som fungerar bra på henne! Hon får en bra hoppteknik, annars har hon ju tyvärr lätt för att bli flack & riva. Måste köra mera hoppteknink övningar med henne.

Vi börjar & avslutar alltid våra sheltiedagar med att alla får springa av sig. Vill lov att det är en härlig syn att se alla dessa härliga sheltisar rusa över ängarna!

Sedan var det kul att komma ut till klubben & se alla nyfixade hinder! KOntaktfältshindren ser ju nästan ut som nya & dom nya pinnarna var nymålade i gult & svart. En stor ELOGE till alla dom som var med & fixade!

Ny bild på Pärlans valpar

Här kommer en ny bild på Breeze syrras valpar.
Tacka Elisabet för bilden!
Dom är ju bara för ljuvliga!!!!Kennelträff

Äntligen är det då bestämt dag & plats för våran gemensamma kennelträff............

Det blir den 12 oktober på Nykvarns Lokala Kennelklubbs område i Nykvarn

Så nu är det bara att boka det datumet om du har en hund från Kennel Hillfire, Kennel Honeybrook eller från mig.
Dagen kommer att vara fylld med olika aktiviteter, givetvis får man vara med på det man vill eller så kan man bara umgås med folk som ÄLSKAR Shetland Sheepdog!!!!
Mina valpköpare: Inbjudan kommer...............

Bästa Trizz

Tack Lena för bilderna på min Trizz!


Världens Bästa Trizz

     

TACK Sven & Marie

Ett jätte Tack till mina kära vänner Sven & Marie för trevligt sällskap, god mat & gott vin under helgen som jag var i Läppe!!!
Alltid lika trevligt att komma till er!


Marie från Läppe


        
Marie´s Gäspa
Agility hela helgen

Det var så trevligt att komma tillbaka till Vingåker & alla trevliga hundmänniskor! Det blev lite agilityträning & det känns riktigt kul att vara i gång igen....Sedan var det superkul att se alla dessa ambitiösa ekipage på planen!
Agility ska ju vara ROLIGT både för förare & hund & det SÅG jag HELA helgen att det var hos ALLA!

Ni glömmer väl inte:

Fram-fram-fram i alla situationer(nästan)
Var konsekventa/nogranna/tydliga
Belöna generöst!
Satsa på säkra kontaktfält det lönar sig i längden!
ALLT GÅR med rätt handling! Det visade Ni i helgen!!!
Stressa INTE
Ha en PLAN!

     
Katarina & Frida                 Ullis & Chanelle

 
  Elin & Kira

     
Linnea & Ludwig                Inga & Gibson 


Camilla & Snobben

    
Susanne & Mixi               Johan & Tova


 Scilla med "valp"

Cash har varit "hemma"!

"Min" lilla Sockertopp har varit "hemma" & hälsat på! Det har varit så kul att få ha honom igen...Det var LITE svårt att lämna tillbaka honom!!!
Han fick hänga med till Vingåker, tog med mig Breeze, Trizz & Cash på TÅGET!

Tack Clary för skjutsen till tåget & hjälpen upp på tåget!!!

Väl på tåget så skötte dom sig helt EXEMPLARISKT! Jag bara njöt av hur DUKTIGA dom var!!!Breeze la sig ner direkt, hon är ju van att åka tåg & valparna kollade läget så lugnt & sansat. DOm satt som två ljus & bara kollade på allt! Efter ett tag la sig även dom ner...Det var som om dom inte gjort annat i sitt liv än åkt tåg.
Bar av dom från tåget, valparna alltså, sedan fick dom gå på perrongen & det var INGA problem alls så det var bara att njuta vidare av MINA duktiga valpar!
När vi kom fram till Marie & Sven så blev hennes tollarvalp Gäspa så himla förtjust i Cash & där kan man prata om att det var ömsesidigt! Sedan var det full rulle på dom 3 yngsta. I bland grep Breeze in & lugnade ner det hela & i bland kom dom för nära dom 3 äldre pudlarna & då jäklar var det bäst att hålla sig ur vägen. Men det lärde dom sig snabbt!

     
Marie & tiggarna                  Breeze & Cash

  
Trizz                                        Cash

  
     Cash, Sindie, Milloo & Breeze

     
Full rulle från morgon till kväll

Men säg den lycka som varar, söndag kväll kom & familjen Lundell kom & hämtaded hem "sin" Cash....
Ville behålla honom men det ville INTE dom ha,ha,ha.....Nä dom ville faktiskt ha honom TILLBAKA & jag förstår dom!
Han är en riktigt charmig kille & så go.............Hoppas att dom snart ska åka bort igen, men tyvärr så lät det som om det skulle DRÖJA innan dom KANSKE skulle åka dit igen.....Får väl HOPPAS att jag får LÅNA honom igen någongång!!!

TACK snälla familjen Cash för vinflaskan & det jättefina fatet samt att jag fick HA Cash!!!!
Vi saknar honom redan!!!! 


LP 1 med Breeze!!!

I torsdagskväll eller rättare sagt nästan natt så var det då dax att äntra lydnadsplanen på Strängnäs LKK för för SISTA gången(man måste ju tro på sig själv fniss) i klass1. Var på plats redan kl 18.50 för det var ju samling kl: 19.30, men då var det ändrat till kl: 20.45 hmmmm. Ja,ja gilla läget, promenera med hundarna & träna lite. Kl: 20.45 så hade klass 2 ännu INTE börjat & klass 1 skulle köra efter dom. OK igen gilla läget......Tror att jag & Breeze klev av planen ca 21.45.

Nåväl, platsliggningen gick BRA hon la sog klockrent & var ganska fokuserad på mig. Men jag tror hon kände av en hare eller två i det kompakta MÖRKER som omslöt planen.....Men vi hade TUR för det hade spöregnat i princip hela kvällen men INTE när vi tävlade. TACK för det!
PLATS I GRUPP: 10

Tandvisningen gick super! Hon stod blickstilla medans domaren tittade på tänderna. Det var en mycket trevlig domare som verkligen visste hur man gjorde! En del domare tror att dom ska mentaltesta hundarna vid tandvisningen....
TANDVISNING: 10

Linförigheten kändes BRA, det kändes som om hon höll positionen & var fokuserad. Tyckte nog att hon satte sig snabbt trots att det var blött.....
Domarens kommentar: Släpper lite i sväng
LINFÖRIGHET: 9

Ja så var det det här med läggande under gång, suck...Hon har ju lagt sig på dom föregående tävlingarna vilket förvånat mig lite.....Men se i dag/kväll/natt ville hon INTE lägga sig! Hon hade nog funderingar på det men tävlingsledaren sa att hon stannat & tittat ner på marken-funderat & tänkt NIX jag lägger mig INTE i det där!!! Så det blev 0 poäng hmmmm
Domarens kommentar: Lägger sig inte!
LÄGGANDE UNDER GÅNG: 0

Vet inte riktigt varför hon inte har superfart på inkallningen?!? Herregud annars är hon ju som en raket. Men det är klart hon kommer med fart, nåja & den är jämn hela tiden. Däremot har hon numera en mycket snygg ingång! Men snacka om att jag tränat ingångar med henne! I början hoppade hon VARJE gång på mig. Så det har jag i alla fall lyckats med.
INKALLNING: 10

Det finns väl inte så mycket att säga om ställande under gång. Men det är klart att jag skulle vilja ha ett kvickare ställande. Men hon har blivit bättre så det är väl som med allt annat fortsätta TRÄNA!
Domarens kommentar: Tar några steg
STÄLLANDE UNDER GÅNG: 7,5

Det gäller att apporten hamnar rätt från början i munnen på henne. Hörde nämligen att hon "rullade" den på plats. Men hon TOG den, HÖLL den & SLÄPPTE den på mitt kommando!
Domarens kommentar: Viss tvekan
APPORTERING: 9

Hoppet kändes helt OK, det man kan förbättra är så klart FARTEN! Även här tycker jag att ingången är bra. Men man får väl filma så att man VERKLIGEN ser vad jag gör & vad hon gör.
Domarens kommentar: Något snett
HOPPET: 9

Glädjande nog så tyckte den trevliga domaren att VI var ett MYCKET TREVLIGT EKIPAGE! Så kul att få höra det av domaren!!!
Men så har man ju en UNDERBAR hund!!! Jag har ju BREEZE!!!!!
Domarens kommentar: Jättefint ekipage
HELHETSINTRYCK: 8,5

TOTALT: 164 poäng placering 2 & LP1!!!


Lundells Cash min Bino är på besök!

Ja då kom han ÄNTLIGEN hem igen....Familjen skulle åka på bröllop & Cash fick åka hem till oss. KUL att få se honom igen, min lilla Sockertopp. Å SÖT var han!!!
Långa gängliga ben så lik sin syster. Tog ut Breeze & Trizz som fick hälsa på honom, jädrans vad tuff Breeze var! Han skulle minsann sättas på plats. Medans Trizz & han bara ville leka. Tyvärr för Lundells så var det INGA problem att stanna hos oss, smile......Stackaren vågade väl inte annat, fniss...Väl inne så var både Sindie & Milloo så duktiga & snälla mot honom. Breeze höll honom däremot under tukt & förmaning hela kvällen & även en del nu på morgonen. Men så helt plötsligt nu vid lunch så blev Breeze så go! Då skulle hon tvätta hela Cash! Det var precis som om han äntligen fattat att lyssna på henne, så nu är allt lugnt & Cash är ren & fin. Nu ligger Breeze & Cash i samma hundsäng & sover i hop. Det är väl attan att jag återigen har problem med kameran! Det är ju så att man blir tokig!!!
När vänder det????

Snart ska jag ut & köra igenom Breeze i lydnad, tävling i kväll....

En riktig hunddag

I dag blev det en riktig hunddag! Åkte ut till klubben vid 9 tiden & gick en promenad med gänget. Lugnt, skönt & fint väder jisses vad BRA för själen......

Körde igenom Breeze i lydnaden, vi ska ju tävla i morgon igen....I dag var hon SUPER! Allt bara flöt på, jättekul att träna då!!! Hoppas bara att det sitter i tills i morgon. Ska man vara petnoga så hade hon lite svårt med att hålla positionen vid fot, kändes som om hon gick lite för långt fram....Men som vanligt behöver hon "värma" upp en del innan sedan blir det bättre. Avslutade när jag kände att hon gick exakt där jag ville ha henne.  Eftersom att ingen annan såg oss så var det nog nästintill perfekt ha,ha,ha....Ja ja men det kändes så lite i alla fall. Ska njuta av det tills i morgon, då kommer man väl ner på jorden igen.....

Körde sen Milloo på kontaktfälten & slalom. Kontaktfälten gick helt OK, slalomen är som vanligt FARTEN!!! Han går in bra, laddar upp för att SPRINGA dom sista pinnarna....Jag vill ha FART hela slalomen!!! Men men det är bara att TRÄNA vidare! Någon gång ska väl fartpoletten trilla ner på honom!!!

Sen var det dax för Breeze & där kan man ju snacka om FART i slalomen!!! Jisses vad FORT det går!!!! Körde bara högerslalom + olika svåra  ingångar. Ingångarna SATT varje gång! Superhund!!! + att HELA slalomen funkade! Nåja 1 gång gick hon ut vid pinne 10 av 8 försök!! Rekord eller??? Förra gången gick hon ju ut vid pinne 10 8 av 8 gånger! I dag körde jag med klicker & se det fungerade! Så nu får det nog bli klicker ett par gånger för att befästa att det blir 12 pinnar VARJE gång!

Paus & lite godisletande för hela gänget i väntan på att Lena & Elisabet skulle komma med sina.
Passade på att ställa upp ett L med hopp-hopp-hopp sväng vänster hopp-tunnel-hopp-hopp-hopp.
Avstånden mellan hoppen blev ca 2 meter med en pinne på backen vid varje. Övningen skulle ju passa våra bebisar, Trizz & Hexa. Tränar ju mycket fart & framåt med Trizz så hon vet vad det är frågan om.

Så när väl dom kom började Lena med Hexa, jag var mottagare & hon fick börja med ett hinder & pinnen på backen. Hon var duktig men så har hon julite att brås på fniss hon är ju halvsyrra till Breeze.....

Trizz var superduktig! Hon skuttade över snea bommar & sprang klockrent, min blivande stjärna!!!

Sedan körde Lena & Elisabet sina resterande hundar. I dag tyckte jag att både fyr & två benta skötte sig BRA! Kul att se!!! Det är ju nästan 1 år sedan sist så jag hade ju mina farhågor, ha,ha,ha.....Men det verkade som om dom var laddade! Kändes nästan som om det vore DAX för en tävlingsstart snart eller????

Sedan gjorde Lena & Elisabet en sökruta medans jag återigen körde Breeze & Milloo på nästintill samma övningar som dom gjort. La bara in lite mer handling. Har ju lite väl mycket ont i bäckenet i dag så det fick bli handling på avstånd så den här övningen passade perfekt! Sug framåt har dom ju, nja Milloo kan få försig att "hallå var är du??" men i dag fixade han det!

Körde sökrutan med Trizz & Sindie. Trizz har inte gjort det förrut så övningen blev väldigt enkel. Hon sprang ut till leksaken & tittade på den. Sedan bytte jag till godisbehållaren & skickade ut båda två samtidigt & se då BAR Trizz godisbehållaren!!! Får träna mer på detta.
Sindie fixade detta lätt som en plätt men hon fick i alla fall jobba lite. Såg ut som om hon tyckte det var KUL! Min lilla gammeltant!

Avslutade med att ALLA hundar fick springa tillsammans. Det är så häftigt att se alla dessa sheltisar springa tillsammans!!!! Härligt avslut på en härlig dag!
Ser redan fram emot nästa onsdag! Då är det dax igen..............

Tyvärr blev det ingen Sörmlandscup för Anders, Breeze & Milloo. Anders har ont i foten & måste vila den till i helgen då han har fotbollsmatch. Suck men så är det......Nu håller jag tummarna för Ingela & Birgitta!

Duktiga Trizz

Hon är alldeles för härlig min lilla Trizz......Sover i sängen HELA natten gör hon & gärna så nära som möjligt. Självklart FÅR hon sova i sängen......
Torr är hon hela natten & om jag bara kommer upp i tid så klarar hon sig tills vi kommer ut. I morse var jag tidig igen jajjamensan så även denna natt var torr.
Denna morgon åt hon UPP all mat hon fick, super!
Har även fått henne att (oftast) INTE springa fram till alla vi möter, hon bara älskar ALLA! Det gjorde Breeze när hon var valp också. Det är MYCKET hon tagit efter sin mamma smile.....Det gäller bara att ha godis i fickan & så fort jag ser att det kommer folk så ropar jag in henne, sätter henne & sedan ger små små godisbitar-belönar under hela tiden tills dom passerat. Ja då tittar hon inte ens på dom. Min blivande STJÄRNA ha,ha,ha....Duktig är hon i alla fall, LillTrizzen

Som vanligt är det så SKÖNT att skryta om sin/sina hundar i bland!!!!

I kväll är det långpromenad igen, ska bli skönt både för mig & Breeze & Milloo. Ska bli kul att se hur många som kommer. Alltid kul med mycket folk & hundar. Samma tjat, bata vädret är med oss även denna kväll.

Slappardag för hundarna

I dag har det varit såå lugnt på hundfronten, men jag tror att även dom behöver en slappardag i bland.....Allt för att jag inte ska få dåligt samvete hmmmm.........

Gudrun & jag var ut till bruks för att hon ville kolla vilken sorts matta det var på kontaktfältshindren. Hindren på SHK måste ju fixas till, som det är nu är dom ju rent av farliga att använda.
 
Givetvis trodde mina agilityhundar att Yes agilityträning! men icke sa Nicke, det blev bara till att TITTA på hindren. Snacka om att dom såg ut som fågelholkar när jag vände tillbaka till bilen........Men oj det var nyttigt för dom att det inte hände något!
Bad att bli avsläppt vid bron så att vi kunde promenera hem. Vädret var på min sida dvs uppehåll & lite höstigt. Det blev en riktigt mysig promenad. Men i morgon, då ska jag TRÄNA lydnad med Breeze....Det är ju tävling på torsdag igen.

Rapport från Leffe

Här kommer en rapport från Leffes matte Eva. Det är så härligt att läsa dessa rader! TACK Eva dom värmer!!!

Hoppas bara att han inte växer ur bilburen smile.....


Hej Marie o alla sheltisarna
GRATTIS till duktiga Breeze. Jag börjar förstå
varför Leffe är så smart o lätt tränad. Han
fungerar jätte bra i olika miljöer och älskar
alla både barn o vuxna. Vi är så nöjde med honom
han är helt underbar, fattar direkt när man visar
en ny övning. Jag kan fortsätta hur länge som
hälst o beskriva allt positivt med Leffe. :)
Tack o kram Marie o Breeze för en fantastisk Leffe

Det är UNDERBART att ha så härliga valpköpare!!!

VI VANN IGEN!!!

Vilken härlig underbar hund jag har i BREEZE!!! I dag var det ju lydnadstävling på Botkyrka BK klass 1. Drog startnr 10, suck...jag vill gärna starta bland dom första, men som sagt det är bara att gilla läget. Det var 13 stycken tävlande i klassen.
Vädret var inte riktigt som man önskade men.....med regnkläder & gummistövlar så klarar man även det. Det jobbiga var att det ömsom regnade ömson var det uppehåll, det var ju rena lotteriet om man skulle få duggren/ösregn eller uppehåll under momenten.
Hade TUR för när jag skulle in var det uppehåll, men självklart började det regna lite lätt för att lagom till att gå till hoppet ösregna! Usch, Breeze fick nog vatten i örat för hon ruskade snett på huvudet. Men det var ju SISTA momentet, så därefter var det bara att springa från planen & ge henne GODIS!!!!

Hon är ju bara BÄST!!!

Platsliggande 10x3= 30 poäng
Tandvisning 10x1= 10 poäng
Linförighet: 9,5x4= 38 poäng
Läggande: 8,5x2= 17 poäng Ngt segt MEN hon LA sig igen!!!
Inkallande: 10x3= 30 poäng
Ställande: 9,5x3= 28,5 poäng
Apportering: 10x1= 10 poäng
Hopp över hinder: 9x2= 18 poäng Ngt oroligt. Ja men det är inte lätt när det ösregnar i örat!
Helhetsintryck: 9x1= 9 poäng

TOTALT 190,5 POÄNG & PLACERING 1!!!!

Nu har vi två godkända på två tävlingar samt två VINSTER!!! Bara hmmm en godkänd till så har vi LP 1.
På torsdag är det dax igen..........

Ett stort GRATTIS till Ove som med Zingo fick 160 poäng & ett första pris! Tyvärr så reste sig Zingo på plats i grupp annars hade dom haft 190 poäng! Hela programmet såg superbra ut!!!

TACK Birgitta för att du filmade!!!

Även ett stort GRATTIS till Micke som med Roddan VANN elitklassen!

Promenad & träning

Jösses vad aktiv man kan vara.....Kvällen avslutades med en promenad med lillebror med sambo & hund. Självklart var hela mitt gäng med. Men eftersom att jag hade med mig Sindie & Trizz så väntade jag medans dom gick lite längre. Kände att det räckte för tjejerna......Sindie var relativt pigg, får se hur hon mår i morgon. Men hon måste ju få röra på sig...
Vädret var i alla fall underbart!

Efter promenaden åkte jag till bruks & körde igenom Breeze.....Kände mig nöjd efteråt, nu kan jag inte göra så mycket mer än hoppas på att vädret är med oss i morgon & att Breeze är med mig!
Glömde skriva under "ställande" att hon fått för sig att sitta kvar när jag går?!? Är jag otydlig eller? Nä jag bara måste få oss filmade så att jag, förhoppningsvis ser VAD jag gör! För det måste ju vara ngt som jag gör eller inte gör. Tål att funderas på. Vilket fall som helst så är det inget jag tänker på tills i morgon, eller? Jo lite knager det i huvudet. Nästa tävling är ju redan i veckan, kvällstävling på Strängnäs LKK.

Viltspårsträning

ÄNTLIGEN var det dax för viltspår!

TACK Lotta för att du la spåren till Breeze & Milloo!!! Jag jobbade nämligen & hade inte ngn möjlighet att hinna ut & lägga dom, men då ställer snälla Lotta upp!!!

Dom övriga i gänget hade förhinder så det blev bara, nåja bara & bara Lotta & jag. Det var för dagen nya marker som spåren lades på, KUL!

Lotta började med Loia, en rakt & inte så långt spår till den gröna damen. Men hon jobbade på bra! Terrängen var inte den lättaste, men hon löste problemmen & hittade klöven. Det var bara på ett ställe som hon troligen fick upp vittringen på Lottas återgång....

Sedan var det Breeze tur & jösses vad hon gick BRA! Det var bara att hänga på! Spåret var inte så långt men vi har ju inte spårat sedan  i våras. Hon går väldigt lugt & säkert i spåret. Man verkligen ser att hon jobbar. Givetvis så bar hon klöven hela vägen tillbaka.

Sedan var det Lotta & Taito. Det var bara att njuta för så BRA gick han! Spårsäker, kollar av & även här ser man att han verkligen spårjobbar. KUL!

Sist ut var Milloo, min Prins ja han var DUKTIG! Kollade av vinklar å ja det var bara att lita på hunden-följa med & se där var klöven! Även Milloo bär klöven tillbaka med STOR stolthet!

Som sagt det var mycket trevligt att äntligen vara på G! Nu gäller det bara att jag hittar mina spårsaker?! Har ingen aning om var selarna & linan är!?!?! Suck........Så i dag fick dom spåra i breda halsband & med lina lånad av Lotta.

Lydnadsträning för Breeze

Den här veckan har STORT fokus legat på Breeze & hennes lydnadsträning. Ska ju tävla i 1:an på söndag. Men vilket väder dom lovat!? REGN & MYCKET REGN hela dagen!!! Perfekt, suck...nä inte riktigt mn det är bara att gilla läget. Får se om jag låter lika glad EFTER tävlingen?!?

Har varit både på SHK, SBK & givetvis på Botkyrka BK, det är ju där vi ska tävla.....Har varit där två gånger med Ove & Zingo(som också ska tävla) & så en gång själv.

Platsliggningen: Hmmm i början la hon sig inte förrän på andra kommandot. Har tränat mkt på läggandet & säger jag bara väldigt kraftigt "Lägg" så har hon lagt sig på första! Hoppas hon gör det på tävlingen också....

Tandvisningen: Har inte varit några problem. Fick hjälp en gång av en äldre herre på BBK & han var väldigt burdus & tittade på tänderna utan krusiduller. Gulp, tänkte nog Breeze men han fick titta....

Linförigheten: Blir bättre & bättre men ännu är jag inte helt nöjd....Vill ha henne lite tajtare på mig, men nästa år så...Har tränat väldigt långa pass & hon går faktiskt bättre ju längre jag går. Får väl värma upp henne LÄNGE innan vi ska in.

Läggande under gång: Har lagt sig varje gång!!! Men hon smäller inte i backen som Sindie, men hon lägger sig & ligger kvar. MEN problemmet med att hon inte sätter sig fot efteråt finns kvar! Får även här säga "fot" i ett tufft läge.

Inkallning: Gör hon som hon ska, men det känns inte som ngn 10:a. Vet inte varför!?! Måste nog filma...

Apporteringen: I bland så går det super bra & så helt plötsligt tar hon inte apporten??? Fattar ingenting! Men nu har dom sista gången fungerat, hoppas det fungerar på tävlingen också...

Hoppet: Inga problem....Har hittar "rätt" avstånd för henne så det känns bra! Kortare på startsidan & ngt längre på andra sidan.

Ja nu är i alla fall väskan packad....Men risken är väl att man vaknar i natt & det ÖSREGNAR!!!

"Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder! Ha vete attan om det gäller när man ska TÄVLA i LYDNAD!!!!
Ja,ja fortsättning följer, håll tummarna!

Långpromenad igen....

Denna vecka blev proemaden på torsdag kväll. Som vanligt hade vi himla tur med vädret! Jag hade med mig Breeze & Milloo, Birgitta Mac & Zingo & Agneta Dino. Den här gången gick vi åt andra hållet & alla hundar utom Mac fick springa av sig. Jösses vad dom alla sprang! Vi två benta bara gick & njöt, av vädret, hundarnas leklust & sällskapet ha,ha,ha....Lockade med dom en liten xtra sväng i skogen där man fick LYFTA på benen. Bra för våra kroppar....
"Mina" gamla ridstigar duger mycket bra att promenera på, jag verkligen känner nostalgin i kroppen.
Nåväl, det känns bra att hundarna får sitt............
 
Nästa vecka går vi på tisdag kväll. Kan man få önska sig BRA väder då med?!?!

Rapporter från Cash

Här kommer några bilder samt vad dom föreställer. TACK Rebecca för bilder & text! Alltid lika KUL att få!!!


Cash han är en liten vilding. Han hoppar å skuttar och är aldrig still.
Sötnoseen själv, han är med på allt. Måla och fila naglarna, byta lakan till sängarna, gå till stallet m.m.
En knasig berättelse, vår lilla vovvsing har förälskat sig, kärat ner sig riktigt ordentligt i min ponny kecia.
Han kråmar sig å håller på, vill alltid följa efter henne. Å just det! Lille Cash kan redan sitt, ligg och upp.
Underbara gullis valp! <3 Jag vet inte mer vad jag ska skriva än att vi älskar honom helt gräns och vilkorslöst!
 


Första bilden är på en nyfiken Cash, vad gör mamma? 


 

Tänker mamma fila Cashs naglar, men näääeeej säger Cash, jag är ju en kille!


 

Nu vill han måla tå naglarna också, ojoj! haha!


 

Han är bara allmänt sööt(:


 

Cash + Rebecca (: Rebecca posar, cash hänger på! Haha!


 

Vi på väg till stallet för fix. 
Cash så väldigt pööömsiiig (:På onsdag kommer Cash hem till gänget, han ska vara hos oss några dagar. Ska bli så KUL!!!

Trizz är anmäld till utställning

Jag ska ställa min lilla tjej den 14/9 på Hölö-Mörkö BK´s inoficiella valputställning. Det ska bli riktigt spännande! Så nu är det bara att börja ringträna.......Stå på bord & titta på tänderna det tränar vi hela tiden. Vad jag vet så blir det Ingela & jag som ska ställa ut då.

Trizz är så duktig med att hålla sig på nätterna, om jag bara går upp i normal tid som jag tycker att jag alltid gör hmmmm så klarar hon sig tills vi kommer ut. Så det går nästan inte åt några tidningar alls längre...

Det som också är så skönt ar att hon faktiskt nästan varje gång äter med god aptit! Blandar forfarande i Nature Harvest, vilket dom andra är ngt avundsjuka på. Ja,ja hon får väl bli lite bortskämd, det bjuder jag på.

Något jag tränar henne på är att hon ska komma & lämna saker i min hand & det går bättre & bättre! Jösses vad det är bra att ha en hund som gör ALLT för GODIS!!! (Sindie är precis likadan.) Så det gäller att ha gott godis med sig för hon kommer ofta självmant & vill lämna av i handen....Min lilla STJÄRNA!

Vad det känns SKÖNT att bara skriva SKRYT om sin HUND.......Det kommer mera 


Hänt på nattpinket

I natt ja klockan var ca 00.30 & jag tog med mig gänget för en nattpink samtidigt som jag skulle hämta det sista i tvättstugan. Dom flesta i husen låg & SOV när jag lugnt kommer gåendes med mina hundar.....swiss så kommer an utav mina grannars hund ut från buskarna, inget ovanligt & tiken är snäll & trevlig men....husse med två kompisar kommer efter, ropandes på hunden som INTE vill komma, nä hon vill umgås med mina hundar. Men jösses vad Milloo blir rädd för dessa tre mörkklädda killar!!! Han får något som nästan liknar panik?!?! & springer i förtvivlan mot mitt hus. Jag ropar på honom samtidigt som killarna jagar tiken, Milloo vänder & möter killarna igen. Ja då rusar han runt huset nästintill skrikandes?!?!? Killarna får tag i tiken, grannarna har nog vaknat (nu får man kanske flytta, är det ngn som har ett hus att hyra ut???) Milloo kommer äntligen fram till mig, men han är helt uppe i det blå, stackars killen.....Det tar ett tag att få honom lugn, men jag går lugnt omkring med gänget & då slappnar han av, pust! Jag som bara skulle gå en liten LUGN nattpink med dom.
Ja, nu tror ju inte jag att det är en sådan bra ide´att metaltesta honom....Herregud klarar han inte det här klarar han ju INTE mentaltesten! Men å andra sidan är ju det helt andra situationer, här gick han nog också i tankarna att "här händer inget" & så plötsligt dyker 3 killar upp ur buskarna....Det var ju nästan så jag också blev rädd....
Nä det får nog bli Breeze som mentaltestas....Fortsättning följer

Angående hemsidan!

Tyvärr har jag ingen möjlighet att uppdatera min hemsida!!!

Men jag hoppas att ni som besöker den hälsar på i bloggen i stället.............

Kennelträff

Som det ser ut nu så blir det nog en kennelträff i höst!! Jag hoppas verkligen att den blir av!!! Det är klart jag har ju bara 3 valpar ha,ha,ha....men det skulle vara så kul att ha en träff med alla Honeybrookare, Hillfire & så då "mitt" gäng.
Just nu är allt i planeringsstadiet.....

Måste också höra med mina snälla hundvänner om dom har tid & lust att hjälpa till?!?! Vore ju kul om man själv kunde vara lite "fri" så att man kan vara med på någon aktivitet.

Så har ni några bra tips på vad man kan göra på en kennelträff, hör gärna av er!

Nästa tisdag vet jag bestämt  OM, när & var det blir!

En skön promenad

Vaknade tidigt på lördag morgon & vädret var bra så då packade jag in hundarna i bilen & åkte till Vällingevägen. Hade tur för det var ingen bil på parkeringen vilket tyder på att ingen med hund är där & går. Släppte alla hundar så att dom fick springa av sig vilket dom ju givetvis gjorde. Det är så härligt att se ett gäng sheltisar springa över en äng, det är bara att njuta! 
Det roliga var att bredvid ängen var det leråker & helt plötsligt fick Milloo ett ryck & sprang som en tok över halva åkern i 100 knyck....Dom andra bara stannade & tittade på honom! Inte ens Breeze följde med, efter ett tag hade han sprungit tillräckligt så då kunde vi gå vidare. Jag bara skrattade åt honom. Min lilla Prins...
Var ute i ca 45 minuter, helt tillräckligt för Sindie som faktiskt var riktigt pigg under hela promenaden! Kul! Hon har faktiskt varit lite piggare nu ett tag, peppar,peppar!!!
Sedan var vi bortbjudna till "Mitcha & Meja" & i dag gick det jätte bra med alla hundarna tillsammans! Kul!!! Dom låg på koll i soffan medans mina racade på deras nysådda gräsmatta......Gunnar & Anne-Marie, hoppas att den inte blev alldeles förstörd!? Trevligt var det i alla fall. Alltid nyttigt för hundarna att träffa andra hundar & på andra platser,speciellt hemma hos andra hundar.

Hela söndagen var slapp men jag gick med dom runt Scaniasjön. En bra runda för man ser verkligen runt hela sjön dvs man ser om det finns andra hundar. Nu var det bara några joggare, men oj vad dom var roliga tyckte Trizz....Men dom såg nog att det bara var en valp som var intresserad, hmmm något jag måste plocka bort från damen. Man får INTE vara intresserad av joggare, då blir det koppel. Men det ska jag träna bort, hoppas bara att dom joggare jag träffar framöver är toleranta.....Det tar nog ett par joggare innan Trizz fattat att man INTE ska bry sig....Men hon lyssnar bra så det ska nog inte vara några problem.

I dag måndag åkte jag me hela flocken till Hundklubben, gick först en promenad så att dom fick busa av sig. Sedan körde jag Breeze i linförighet. Det gick OK, men jag är inte helt nöjd....Hon sätter sig lite snett vid vänster sväng-halt. Men jag tränade det ett par gånger sedan blev det bra, jag var i alla fall nöjd. Inkallningen gick bra! Likaså hoppet, vad jag såg ....ha,ha,ha...Apporteringen var också OK, men det kändes inte som någon 10:a suck....Sedan var det dax för ställande under gång, vad gör då damen???Jo lägger sig pang bom!?!?! Gör om & vad gör hon igen??, jo lägger sig pang bom!?!? Herregud! Inte ville hon ställa sig! Nä, nu skulle hon bara lägga sig, suck.......Ja det var bara att backa & se då gick det bra! Små små steg med tydligt kommando "stanna" & leksak, pling så fattade hon vad hon skulle göra. Körde inget läggande under gång......
Avslutade med att alla fick leta godis på flera ställen.

På kvällen träffades Ove & jag på Botkyrka BK för att träningspass. Vi ska ju bägge tävla där i helgen.....
Ove har verkligen gått framåt i sin träning med Zingo, KUL att se! Som det ser ut nu så slår dom oss på tävlingen....Nåja jag siktar på godkända poäng OM damen nu bara gör det hon ska!

Även denna träning hade hon lite problem med sneda sättanden vid v sväng....men efter ett par repetitioner så satt dom också. Får nog värma damen en bra stund innan vi ska in på planen i helgen. Sedan var det dax för ställandet, oj,oj,oj vad snyggt hon LA sig! Japp, hon la sig VARJE gång ca 5 gånger!!! Backa igen & efter ett tag så fick vi till det, suck....Måste träna som en galning för att få till det, men jag har ju några dagar på mig smile....
Första apportering gick lite knackigt, hade bett Ove att Zingo skulle haft den innan henne. Men hon tog den & höll den men det såg inte 100% ut. Andra gången gjorde hon en 10:a Körde apporteringen tävlingsmässigt.
Hoppet gick super! Likaså inkallningen. Vi hade sådan tur att det var ett mycket trevligt gäng som också tränade lydnad & dom bjöd på tårta!? En utav dom hade om jag inte minns fel fått viltspårschampionatet & då bjuder man på tårta! Lovar att OM jag får det med någon hund ska jag också BJUDA på tårta!!! Så vi hängde på dom vid platsliggningen vilket var TOPPEN! En utav dom agerade tävlingsledare & vi fick lägga hundarna en & en, likaså vid sättandet. Däremot så fick jag säga ligg 2 gg vid platsliggningen, suck igen.....+ pilla med fingret vid sättandet. Också ngt jag måste få till....Det är väl tur att man har så mycket att träna på???Ha,ha,ha....Men jag tycker fortfarande att det är KUL att träna! Får se hur länge jag tycker det fniss.....
Tar nya tag med Breeze i morgon, nu blir det hårdkörning tills tävlingen i helgen!

Träning & socialträningspromenad med Trizz

Det har varit lite mycket nu, så pass mycket att datan inte varit på!

Men tränat det har jag gjort! Jajjamensan, i fredags så började dagen med att jag åkte ut till Bruks & gick en lång promenad med alla hundarna. Sedan var det dax för agilityträning först med Breeze sedan Milloo & sist Trizz. Vad jag minns så gick det bra i alla fall ingenting som inte går att träna bort smile.....Har för mig att det blev samma övningar som vi körde på torsdagskvällen. Trizz fick köra en ny övning & det var att följa handen över ett hinder i sväng dvs runt runt & sedan fram & belöning. Snacka om han hon nappade nästan direkt! Så kul!  Tur med vädret hade jag också.....

Sedan när jag väl kommit hem & ätit lite ringde Ingela & frågade om vi skulle socilaträna Trizz & Ia på stan & självklart hängde jag på. Som tur var så hade Trizz hunnit sova lite innan hon & jag åkte i väg. Vi utgick från Tom Tits parkeringen & gick sedan genom Gågatan & bort till stationen. Vi hade sådantur att han som har Ingelas Novac som är busschaufför såg oss & det slutade med att vi fick åka med gratis en station. Toppen! Superbra träning för våra SUPERDUKTIGA tjejer! Trizz ville inte gå på bussen men väl på så var det inga problem. Ia gick på utan problem. Sedan traskade vi tillbaka genom stan utmed kanalen & tillbaka till bilarna. Det här var en jättekul & bra promenad för vi träffade på allt från barnvagnar, ungar som ville klappa vilket dom fick för vi tyckte att dom verkade trevliga(vilket dom också va!), cyklister, springade folk, bussar, tåg ja säg något vi inte stötte på! Ingela & jag bara gick omkring & glänste, ja så duktiga var våra i vårt tycke stabila, trygga tjejer!!! Känns så bra speciellt när vi bägge hade våra egna uppfödningar att glänsa med smile....Det här ska vi göra om!
Väl hemma slocknade Trizz ganska omgående. Sedan var det dax för mig att gå & jobba.

Ännu en långpromenad

Även denna kväll hade vi tur med vädret, det var riktigt härligt promenadväder! Det var jag med Breeze & Milloo, Birgitta med Mac & Zingo, Lotta med Taito & Loia, Agneta med Dino samt Terese med Pira & Diesel. Vi gick samma runda som förra gången men den här gången hade flera sina hundar lösa & det fungerade jättebra! Hundarna hittade "sin" lekkompis & sprang sedan för fulla muggar, så himla kul att se! Tror att även denna gång så var nog både två & fyrbenta nöjda!

Det som är så himla trist är alla dessa sopor som ligger slängt överallt & nu menar jag STORA soplast som soffor, möbler, kläder & div sopor som folk inte orkar??? ta med sig hem! Skandal & så trist att se!!! Fattar inte hur f.n man kan åka & dumpa sitt skräp i naturen!!!
Men, men vi hade i alla fall tur med vädret!

Väl hemma så fick Breeze & Milloo stanna inne medans jag tog en ngt kortare promenad med Sindie & Trizz. Känns ganska OK att "bara" ha två per promenad......

MITT KENNELNAMN ÄR GODKÄNT!!!

Fick brev från SKK där dom & FCI godkänt mitt ansökta kennelnamn! Hurra!! Nu ska det ut i Hundsport nr 9 sedan har folk 3 veckor på sig att protestera, vilket jag ju hoppas att dom inte gör!

Sökte givetvis på namnet GRUNDSTEN`S

Så förhoppningsvis så kommer mina valpar ha prefixet Grundsten´s före sina namn från oktober!!!

Dvs:
Grundsten´s Bingo "Leffe"
Grundsten´s Bästa Trizz "Trizz"
Grundsten´s Bino "Cash"
Grundsten´s Brio "Pezto"

Träning med Birgitta

Regn hela tisdagen, suck men kl: 18.00 skulle jag & Birgitta ut till klubben & träna. Å kan ni tro det men då regnade det inte! Helt otroligt måste jag säga. När jag skulle hämta Birgitta så var hon osäker på om jag skulle komma? Hallå, lite regn har aldrig hindrat mig tidigare.....Så det var bara för henne att packa ihop lite godis & leksak. Väl på klubben så byggde vi upp en lång raksträcka med 5 hopp-däck-2 hopp. Vi satte dom med olika avstånd & även olika höjd så att hundarna skulle få jobba lite med att tänka på vad dom gjorde....

Birgitta började med Zingo & man såg att han hade lite problem med denna övning, ngt hinder dök han under?! Men vi fick till det efter tag & då gick det bra! Men han tröttnade ganska fort för det var nog en del att tänka på för honom. En bra övning alltså.

Sedan körde hon Mac & det gick superbra!

Därefter byggde vi om så att mina medium hundar kunde köra. ville ju också ha olika avstånd & höjd på hindren. Jag skickade & Birgitta tog emot. Snacka om att Breeze flög fram & inte rev hon heller! Men det är klart hon bara älsakr Birgitta & så stod hon & lockade, kan det bli bättre?! Tror inte det. Sen skulle ni se hennes kontaktfält, oj,oj,oj jag säger bara det! Dom satt klockrent! Min stjärna!!

Körde samma övning med Milloo, & han sprang han med. Men däremot så bryr han sig inte om leksak, han sprang direkt till Birgitta. Men men han gjorde övningen super så jag var mer än nöjd! Däremot klarar han inte ännu att jag bara springer & säger ner på kontaktfältet. Han vill han man stannar med honom, men med träning kommer nog det också. Det är bara att traggla vidare.

Körde sen Trizz på raksträckan mellan 4 hinderstöd & jösses vad hon sprang! Även nu var Birgitta mottagare. Körde den övningen med henne några gånger & det gick jättebra! Körde också tunneln ett par gånger, inga problem där inte.

Vilka härliga hundar man har!!!


Promenad & träning

Snacka om att man planerat in sin lediga dag på dagen med BRA väder! Så det var bara att packa träningsväskan & packa in hundarna i bilen & åka tillklubben.
Började med att gå en jättetrevlig hundpromenad på ca 40 minuter.

Sedan började jag köra Breeze i slalom med olika sorters ingångar & på höger sida. Hon var nästan för taggad men efter ett tag taggade hon ner lite så där lagom & se då gick det BRA! Sen körde jag raksträckan samma som i går, men i dag så ställde jag henne kvar & gick halva vägen för att kalla in henne & sedan skicka henne framåt. Det gick väldigt bra, men jag kände att jag var lite sen med att slänga bollen så att hon var tvungen att vända efter sista hindret, suck...att man alltid ska ställa till det...Sen avslutade jag med balansbommen  & attnas vad duktig hon var!!! Det är bara att njuta!!!Jag sprang, nåja men jag försökte i alla fall & sa bara ner & sprang vidare & hon stannade klockrent! Superhund!!!! 

Sen körde jag Milloo på slalom-hopp rakt fram-hopp höger- slalom igen. Han var också taggad men fixade hoppen & ingångarna BRA! Saknar fortfarande FARTEN i slalomen....Men det är bara att träna vidare.....Men Prinsen gör så gott han kan just nu! Även Milloo fick köra rak/fart sträckan vilket han gjorde perfekt! KUL!!! Hindren hade oilka avstånd & även olika höjd.

Därefter var det dax för Trizz & hon fick köra tunnlarna. Hon bara studsade innan hon fick sätta i gång, lilltjejen... Sen tog jag & la ner en bom & körde lite fram & "handling" via hinderstöden. Hon sprang så glatt mellan stöden! Sedan kampade vi lite med godispåsen innan hon fick godiset.

Avslutade med att alla hundar fick springa av sig tillsammans!

Kände mig ganska nöjd när vi kom hem & man såg att hundarna fått sitt....

I kväll blir det ju långpromenad för Breeze & Milloo, Sindie får stanna hemma tillsammans med Trizz.

Alla hundar hemma!!!

Äntligen är flocken samlad! Breeze hämtade jag ju sent i går kväll & Milloo kom hem i morse. Tack Mamma & Svenerik för att ni tagit hand om min Prins!!!

Gick en lite kortare morgonpromenad med dom när Milloo kommit. Efter jobbet åkte jag ut till klubben i Bastmora & lät dom springa & det gjorde dom! Tror nog att dom saknat varandra lite grann........Körde lite uppletande med "ormen" samt med godisväskan & det var dom alla med på. Avslutade med att dom fick leta godis. Det är en övning som är populär!
Har även borstat igenom Milloo vilket var något som behövdes. Det är också något han tycker är så skönt avslutade med lite gos, bara han & jag! Kloklippningen på honom tar jag i kväll.

Har även anmält både Breeze & Milloo till agilitytävlingen i Eskilstuna den 31/8. Breeze i agility & Hopp 2:an & Milloo i 1:an båda klasserna. Nu hoppas jag bara att Anders kan köra dom smile.....

Trizz 30 cm

Jo när jag var till Tumba för att hämta foder till Trizz så passade Lena på att mäta Trizz. Hon gjorde det två gånger & bägger gångerna blev det 30 cm. Det var tydligen bra för Lena sa att då blir hon ca 36 & se det är BRA! Så nu hoppas jag att det stämmer....

Trizz min lilla tjej känner sig som hemma i butiken, hon vet precis vad det goda finns! Dvs dom största benen....
Det var en hel del folk i butiken & Trizz var så social...hon skulle hälsa på alla! Sedan när jag hade henne i famnen så stod det två tjejer vid katt leksakerna & höll på & klämde. Ja se det fick dom INTE göra! Nä, nä då trodde hon att det var hennes butik, ha,ha,ha....Breeze är precis likadan! Speciellt om det kommer in en hanne & går nära godis/benen då minsann visar hon vems butiken är! Hon har inte riktigt fattat att det INTE är hennes! Å nu gör Trizz likadant.....Men självklart sa jag till henne...som den vise Janne Mann säger " Säg åtna"

Sindie skötte sig exemplariskt dvs hon ÅT upp ALLT GODIS som inte låg där det skulle...Den uppgiften har hon tagit på sig & den sköter hon pensionär som hon är.

I kväll har det åskat & dundrat som bara den & inte en reaktion på Sindie eller Trizz. Sindie vet jag ju inte bryr sig men det känns så skönt att inte heller Trizz bryr sig!

Birgitta tog ett gäng foton på Trizz idag, så fort jag får dom sätter jag in dom här.

Breeze i Borlänge & lite blandat

Pirjo kom & hämtade Breeze i fredags för att sedan åka till agilitytävlingarna i Borlänge. Breeze skulle ju få vara med i deras lag "Riverdance". Jeanette körde henne både i lördags & i dag söndag. I första loppet, hopplag diskade hon sig hmmm men laget kom 3:a & fick en PINNE! GRATTIS!!! I agilityklassen diskade sig laget men Breeze gick tydligen mycket bra men fick tyvärr en rivning. I dag söndag så kom laget 3:a igen i hoppklassen & fick ytterligare en pinne! GRATTIS igen laget!!! I agilityklassen kom dom 4:a precis steget utanför pinne, suck.....
Men vad det lät på Pirjo så har min stjärna Breeze skött sig med den äran! Himla kul!!! Det är så skönt att få vara stolt över sin hund!!!! Men det är klart, Jeanette är duktig....Så det var väl en bra kombination. Ska bli kul att få höra vad Jeanette tyckte om att köra henne....
Men nu ska det bli skönt att få hem henne igen......

Passar på att GRATULERA Ingela som med Ia blev BIR valp & med Korall blev BIR öppenklass!!! Det var första gången Korall gick som Phalene & hon fick mycket bra kritik det fick även Ia. KUL!!!

Jag, Sindie & Trizz satt med hela dagen, pust det tog TID innan finalerna började. Men det är ganska kul att sitta & titta på alla olika raser. Kollade även in ett gäng sheltisar som ställdes ut, hittade ingen toppenstjärna....men alla var fina. Tyckte dock att vissa av dom var väldigt osäkra & i mitt tycket svåra att bedömma då dom mest tyckte att livet var pestigt, att vara inne i ringen alltså.

Passade på att ringträna Trizz under pausen, vilket fler också gjorde. Hon var nog mer intreeserad av dom andra hundarna samt av allt GODIS som låg på marken....men på bordet skötte hon sig BRA! Bad även en äldre kille kolla på hennes tänder, inte var hon rädd men det behöver jag ändå träna på. Planerar ju att ställa henne i Hölö i september. 

Sedan kl: 19.00 träffades Lotta & jag för att kolla in dom nya träningsmarkerna för vårat viltspår. Det känns himla bra att ha lite nya marker att vara på. Tog med mig Sindie & Trizz & Lotta hade med sig Taito & Loia. På vägen tillbaka såg vi 2vildsvin stå & smaska mat!!! Så det var bara till & tjoa för allt vi var värda. Till slut tyckte dom nog att det var bäst & dra & sprang i väg med svansarna i topp! Då kändes det inte lika kul längra fniss....På vägen hem funderade jag på vad man skulle kunna ta med sig som låter utan att man måste ha med sig Sindie som skällhund eller att jag själv måste tjoa?!?! Kom då på att det finns någonting som man håller i & snurrar & då låter det. Är det någon som vet vad jag menar & som vet vad man får tag i en sådan, HÖR AV ER!!! Eller om ni har tips på något annat man kan använda när man lägger spåret. Skulle igentligen behöva ha ngt som man kan sätta på huvuder eller kroppen för händerna är ju fulla med klöv, blodpinne & snitzlar hmmm det tåls att tänka på. Ja alltid ska det vara något....Är det inte fästingar(men dom kommer väl fram nu när det regnat) så är det vildsvin!

Pärlan har fått valpar!

Pärlan, Breeze syster har fått 2 blå valpar! Ett stort GRATTIS till Elisabet på Kennel Hillfire!!!
Det ska bli så spännande att se dom innan dom flyttar hemifrån....Tiden går ju så fort!!!
Det ser man på Trizz, man verkligen ser att hon växer & glädjande nog så ÄTER hon fortfarande sin mat!!!


Pärlans valpar  1 dygn tror jag det var....

Träningsrapport

Ja då har jag, Birgitta & Ove samt våra hundar ännu en gång varit ute på klubben & tränat. Det blev lydnad med Breeze samt agility med Breeze & Trizz.

Denna gång så la sig Breeze på första kommandot, yippie! Sedan låg hon utan problem i ca 3 minuter.

Hoppet gick kanon!

Platsläggandet under gång fungerade 3 gånger av 3!!! Se det tar sig, visst hon la sig inte som Sindie(min Pärla) men hon LA sig! Det känns som om det kommer , farten alltså......Det är bara att traggla vidare. Med godis går ALLT!

Apporteringen gick inte riktigt super, första gången släppte hon apporten(!?!) Men jag skyller på att Birgitta(smile) höll till på agilityplanen precis bredvid oss! Breeze hade FULL koll på Birgitta & vad hon gjorde på planen. Känns bra att ha något att skylla på, smile......När jag sedan gjorde om det tuggade hon lite hmmm, kan det bero på att det är en ny apport & lite tyngre, eller ska jag även denna gång skylla på Birgitta??? Nä, jag får träna MER!!!

Inkallningen gick super!

Sedan var det dax för agility...

Började med Trizz & som vanligt körde jag skicka övningen & jädrans vad hon tycker det är KUL! Det gäller att man är snabb med skicket & att mottagaren hinner med smile....I dag satte jag upp en pinne ca 5 cm & det skuttade hon över. Hon fick testa det en gång, min NYA stjärna! Sedan körde vi, både Birgitta & Ove hjälpe till den stora böjda tunneln. Först sprang hon självmant igenom sedan fick jag jobba lite med att hon skulle ta den själv. Men opps, jag får ju godis i slutet, å då sprang  hon tunneln om & om igen! även när jag skulle gå därifrån så sprang hon tillbaka för att ta den....Även den långa raka tunneln gick bra.

Körde kontaktfält med Breeze & jisses vad hon var DUKTIG!!! Hon är ju en riktig stjärna min Breeze!!! Hon är så rolig att köra! Så nu känns det bra att skicka i väg henne till Borlänge i helgen med Pirjo. Breeze ska ju ingå i deras lag. Ska bli så spännande att höra hur det gått! Det är tydligen 2 lopp per dag om jag fattat det hela rätt....

Ja nu är det tomt här hemma Breeze är i Borlänge & Milloo är på landet. Får väl passa på att njuta av BARA 2 hundar....

Trizz var så duktig när vi mötte dom 2 russelltjejerna på gatan. Dom är inte så jättevänliga....men hon kom när jag ropade på henne, hon tvärvände på direkten! Jisses vad hon var duktig! Då blev man LITE stolt över att hon kan gå lös utan att springa fram till andra hundar...Nu på kvällspromenaden mötte vi en boxer i koppel, men jag såg den först & kallade på Trizz & sedan hade hon full koll på mig. När hon såg honom var hon lite nyfiken på honom men hon sprang inte längre än 1 meter från mig sedan kom hon tillbaka & hade fokus igen. Min DUKTIGA tjej!!!

Rapport från Cash!

Här kommer en rapport från Lilleman/Bino "Cash". Det är alltid så kul att få höra hur "mina" små har det, så TACK Rebecca för hälsningen från Er!
Nu väntar vi bara på bilder smile......


Heej Marie!
Lite uppdateringar kring lille Cash (:
Han har dragit iväg på höjden och vikten, dagens läge är han kring 29 cm och väger 4,6 kg (: Hur gullig som heldst är han. Kommer bilder, vi måste bara försöka komma underfund med hur man sätter in bilderna i datan. Haha!
Men han mår bra och är vild!
Vi var i Göteborg häromdagarna och bodde hos min syster, som har en katt och 2 st barn, funkade hur bra som helst! Lekte jätte mycket med katten och ett av barnen. Hela familjen hälsar! Lovar att skicka bilder! Hare gött!

     

RSS 2.0