Kringlan Cup i agility i morgon

Så nu i kväll har vi varit på klubben & byggt banan...Hua fattar INTE varför jag ställer upp & är domare..men men det blir nog bra. Jag tycker ju igentligen det är KUL att vara domare men...Ja ja banorna är betydligt lättare i år:) Å det är oxå fler anmälda, KUL! Ska läsa igenom reglerna som nattalektyr...
 
Passade även på att köra Trizz i slalom, gick hyffsat..kan bli mkt bättre dock. Körde även starten med henne & ja det funkade bra:) Däremot så är det bara att inse att jag INTE kan hålla på med ens dom enklaste övningarna utan att kroppen ska braka ihop:( Skit...
 
Nu HOPPAS jag bara att jag fixar av att stå & vara domare i morgon:) Måste ju kunna gå på söndag för då ska ju jag & Breeze tävla Rally i Gnesta:)
 
Men först...ska Jörgen tävla Breeze & Ingrid tävla Milloo i morgon på Kringlan Cup:)
Är sååå GLAD att dom vill köra mina Agilitystjärnor!!!!
 
Milloo kom 2:a i Finalen med Birgitta förra året, men i år har han en ny förare..."Mille" är glad bara han får köra & Jörgen håller ju på att köra in sig på Breeze...:)
 
Tyvärr så ser väderprognosen inte så bra ut...:( Lär vällan bli blöt i morgon på fm, det ska ju bli betydligt bättre framåt dagen suck...Gäller att ta med sig extra kläder. Har ju ingen bra regnjacka:( Däremot nya regnbrallor:)
 
Japp 07.40 är det bara att stå redo för färd till SBK & Kringlan Cup:)
 
Njut av era hundar!

Bilder på Blåndie från Gotland 2012

Dom här underbara bilderna på "min" Blåndie är tagna på Gotland nu i sommar...
 
Underbara Blåndie:)
 
Blåndie badar hmmm:)
 
Blåndie på Ahindret:)
 
Blåndie gillade inte att bada....
 
Matte My, Blåndie & Jim
 
Tack My & Caroline Joelsson för bilderna på Bästa Blåndie:)
 
Njut av era hundar!
 
 

Grundsten´s Bästa Tia 6 månader i dag!

Japp för 6 månader sedan satt jag & Trizz med en liten underbar valp..."Våran" Tia:)
 
 
Tyvärr har jag inga nya bilder på Tia....
 
Men jag & Sheltieligan skickar ett 6 månaders GRATTIS ben till "våran" Tia:)
 
Njut av era hundar!

I morgon är det Rallylydnadsträning på SBK

Jag & Breeze ska ju tävla på Gnesta-Trosa BK på söndag i våran förhoppningsvis sista Nybörjarklass....:) Vi är ju redan uppflyttade till Fortsättningsklassen eftersom att vi lyckades få 100 poäng i Nacka:) Men...jag vill ju ha Rallytiteln & då måste man ha 3 godkända....HOPPAS HOPPAS vi tar den på söndag! Jag har faktiskt anmält oss till ytterligare en Nybörjartävling OM vi inte lyckas på söndag...
 
Men i morgon, onsdag är vi från SHK inbjudna till SBK för att vara med på deras öppna Rallyträning. Måste dock erkänna att jag inte tränat ngt sista tiden....men i morgon DÅ ska jag träna!
 
Våran förhoppning är att vi ska få igång ngn form av samarbete mellan klubbarna & bla arrangera träningstävlingar, en på SBK & en på SHK. HOPPAS det blir av! Men först ska vi träna ihop:)
 
Njut av era hundar!

Breeze är & tävlar agility i Sörmlandscupen med Jörgen

Har ju haft sådan himla TUR att Jörgen vill tävla min Agilitystjärna Breeze i hopp & agility klass 3!!!
I kväll är det debut för dom, nåja det är ju ingen officielltävling men det är Sörmlandscupen! I kväll är det Hölö-Mörkö som är arrangör. Jag bestämde mig för att inte följa med...känns himla trist när man inte kan köra själv:( Ingrid skulle köra Mille men bestämde sig för att träna sin Kajsa.
 
På lördag ska Jörgen tävla Breeze & Ingrid Milloo på Kringlan Cup. Den går av stapeln på Södertälje BK & jag ska vara domare...Hua ångrar mig enormt att jag Tackade ja till uppdraget...men men nu är det bara att stå sitt kast. Banorna är klara & jag kan lova att dom är ngt lättare än förra året. Då fick jag höra att det var för svåra banor i grundomgången...Ja ja dom låg på klass 2 nivå...
Förra året kom Milloo & Birgitta 2:a i finalen!!!
Det är alltså en Cup som först går i en grundomgång i hopp resp agility,sedan går dom 10 bästa vidare till en final oxå det i agility & hopp. Ja det BÄSTA ekipaget vinner Kringlan Cup!
 
På fredag skall banan & allt annat fixas inför Cupen...
 
Men först ska Breeze komma hem från Hölö-Mörkös tävling... HOPPAS det gått bra för dom:)
 
Njut av era hundar!

Köpte Canis bok "Klickerträning för din hund" för 30:- på loppis!

Tycker att det var rena fyndet att hitta den för bara 30:- & den var knappt läst heller....
 
 
Man blir ju alltid extra sugen/inspirerad av att träna när man läser en bra träningsbok....
 
Njut av era hundar!

Midsommar 2012 med Sheltieligan & Milli

Tillbringade Midsommarhelgen ute i stugan på landet, på självaste Midsommarafton hade vi ju TOPPENVÄDER med SOL! Var ute i princip hela dagen...måste ju passa på när vädret är på topp:) Självklart var även hundarna ute...
Passade bla på att fixa med blommorna en del skulle planteras & en del skulle bara hållas kolla på..
  
Trizz bland blommorna i stenpartiet
 
Trizz:)
Milli, Breeze, Milloo & Trizz:)
 
Breeze:)
 
Nedan: Milloo, Milli & Milloo
 
   
Trizz, Milli & Breeze:)
 
  
Trizz smaskar på ett märgben
 
Jag & Milli:)
 
Jag med min Sheltieliga:)
 
Milli hämtades av sin Familj på lördagen...kändes himla tomt utan henne. Men oj vad KUL det har varit att ha henne igen:) Allt har funkat så himla himla BRA så det gör jag gärna om!!!
Trizz & Milli har lekt massor under veckan, kul att se. Breeze har däremot varit lite nonchig mot henne, antar att hon tycker hon minsann gjort sitt ha,ha,ha...
 
Å TACK Familjen Milli för "flaskan" med det goda i GILLAS!!!
 
Njut av era hundar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Promis runt Malmsjön 24 juni 2012

Åkte in till "stan" med Breeze, Milloo & Trizz för att traska runt Malmsjön:) Var ju liiiite osäker på vilket väder vi skulle få men vi hade TUR!!!
Roligt att vi ändå blev ett gäng, jag med min Sheltieligaa, Gunnar med Mitscha, Irja & Tomas med Erling, Kristina & Kent med Atos & Jack:)
  

Det var väldigt lättgånget runt sjön, men här & där var det små bäckar man skulle över....Å andra sidan behövde man inte ta med sig ngt vatten till hundarna, dom drack ur sjön eftersom att vi gick utmed den nästan hela tiden...Håller med dom andra att det var en riktigt TOPPENRUNDA!
  

Kände dock att det var lite väl mkt folk, nåja....utmed vilket gjorde att jag fick koppla upp mina hundar titt som tätt...Man vill ju föregå med GOTT exempel:)
Efter mer än halva rundan var det dax för fika:)
  
 
Men...nu började jag plocka fästingar på mina hundar:( Bara under fikat plockade jag 10 krypande odjur..:( Håll i er!!! men jag plockade totalt 48 fästingar på mina hundar under & strax efter rundan!!! Fy bövelen!!!
 
Min Bästa Trizz:)
 
Å här är Kristinas Jack:)
  
 
 
 
Efter 1 timme & 57 minuter, 6,7 km & 7.0085 steg var vi tillbaka vid bilarna igen:)
 
Vi planerar att göra om den här rundan, HOPPAS vi blir MÅNGA då:)
 
Njut av era hundar!

En kanonkväll med Veronica Bache i agility!

Jaha allra sista kurstillfället med suveräna Veronica Bache....eller rättare sagt så var det ju en fortbildning för oss instruktörer inom Svenska Hundklubben:)

Kvällen gick mestadels i praktiska övningar & jösses vad mycket BRA tips jag fick på olika övningar!!! Veronica förklarar & visar så himla BRA!!! Jösses vad min apenna glödde:) För att inte tala om övningarna vi körde med hund GILLAS!!!

Jag har ju föärmånen att ha flera DUKTIGA agilityhundar & för kvällen valde jag att köra Breeze & Trizz:)

Breeze fick köra Lottas "hindersug" dvs som mest 4 hinder på raken, vilket hon fixade lätt som en plätt min lilla stjärna:)

Trizz fick sedan köra KLASS 3!!! övningen men eftersom att jag har ett BRA sug på hinder så FIXADE jag faktiskt av den!!! Oj vad det kändes BRA! Fan vilken duktig hund jag har!!!! Det var "bowling", blindbyte, ut runt hinderstöd mm....Jäkla rolig men SVÅR övning!!!

Trizz fick även köra slalomövningen & där ska jag peppa som fan innan jag släpper henne på slalomen & sedan har en mottagare som sitter i slutet. Blir det fel gör om...Däremot så gillade hon inte att jag höll i halsbandet:( Måste träna på det...Övningen ska göras från ALLA håll! Men Trizz ÖKADE farten GILLAS!!!

Sedan fick Breeze köra threadlen FAN vad DUKTIG hon var!!! Nästan så att jag rös...så duktig var hon min klass 3 stjärna!!! Även jag fick dock jobba lite med att visa rätt när hindren till slut stod tajt...

Avslutade med att Veronica visade MASSOR av olika övningar tex Jakko, bowling, blind osv osv...


Vi från Södertälje dvs Ingela & jag med Veronica i mitten. Saknas gör Annica

   

Ett STORT TACK till Veronica Bache för en BRA kurs!!!!

Innan kursen passade jag på att köra Milli på A-hindret, balansen & däcket. Däcket gick kanonoers, det har hon säkert gjort förr:) Även Balansen gick bra:) A-hindret tyckte hon först var lite konstigt men sen gick hon upp & gjorde 2 på & 2 av GILLAS!!!
Gick oxå runt på området på före & efter kursen med alla hundarna så att dom fick springa av sig ordentligt:)

Ja efter den här kvällen med Veronica så vill jag verkligen fortsätta att köra agility...men efter en jobbig natt & dag så är det bara att inse att min kropp inte fixar av att hålla på med agility:( Känns förjävligt, men men...

Njut av era hundar!


Gemensam hundpromis med guidad tur genom Södertäljes offentliga konst

I kväll hade Kristina med Allis Brallis LOVAT att hålla i hundpromisen & samtidigt guida oss genom den offentliga Konsten i Södertälje:)

Vädret var på topp & jag tyckte att det var himla trevligt & intressant, tror faktiskt att dom andra tyckte det oxå:) Men trots att vi var ute i 2,5 timme han vi inte med allt...Men så är det när man har trevligt:) Så Kristina LOVADE att ha en fortsättning där vi tar resten, men det blir inte förrän i höst...

Å extra TUR hade jag som fick hundhjälp, det var jobbarkompisen Britt-Marie som först tog Breeze & sedan Milloo:) Jag hade ju med mig Breeze, Milloo, Trizz & Milli:)

      

Vi pausade så klart & fikade i ett härligt väder!

TACK Kristina med Allis Brallis för den trevliga guidade turen!

TACK Gunnar för skjutsen!

Njut av era hundar!


Lite bilder på "min" Milli & mamma Breeze & syrran Trizz & så ngn på Milloo

Här kommer ett gäng bilder på "min" Milli, mamma Breeze & syrran Trizz....:) Men jag skulle hemskt GÄRNA vilja ansa Millis öron men se det vill inte husse..."leeer" En riktig goding är hon trots sina öron:)


Grundsten´s Bästa Blakkie "Milli" 1,5 år


Milli & mamma Breeze:)

  
Milli är syster med Blåndie & pappa är Krille

 


Milloo, Breeze & Trizz:)


Min Prins Milloo:)


Breeze:)


Milloo & Breeze

Njut av era hundar!

 

 


Milloo hoppade i plurret....

När vi höll på att tömma båten på allt vatten så sprang Ligan som vildar ut på bryggan....Mille skällde som vanligt på bojjen & ja han råkade nog komma lite lite för nära kanten så helt plötsligt plumsade det till...Å han föll i plurret. Han fick simma in till land & väl uppe så drog han ut på bryggan igen dock utan att plumsa i igen:)

För övrigt så har det varit en riktig slappar dag för oss alla....ganska skönt i bland att bara vara:) Vet inte om Ligan tycker detsamma dock...
Men i morgon blir det en Långpromis på morgonen/fm precis som vanligt:)

Njut av era hundar!

Å regnet det bara öser ner:(

I morse ville inte ens hundarna gå ut, det slutade med att jag fick putta ut dom för att dom skulle gå ut & morgonkissa....För jösses vad det regnar & har så gjort hela natten + att det har åskat så in i bövelen...

Har nu sett att jag på ngt vis måste rensa hängrännorna, suck....

Ja ja mitt HOPP är att det blir bättre framåt dagen så att det kan bli en promis för hela Ligan...speciellt Breeze är liiite rastlös...

Nä dom får i stället varsin Denta, själv slappar jag vidare....ett tag till:)


Njut av era hundar!

Agilityträningstävling på SBK i Torsdags

Jag har ju en HIMLA TUR som har så trevliga & duktiga klubbkompisar som VILL köra mina agilitystjärnor:) Nu har nämligen Jörgen Niklasson lovat att köra min Breeze i klass 3 hopp & agility GILLAS!!!
Så just därför passade det ju TOPPENBRA att dom körde på träningstävlingen som var på SBK. Ja även Ingrid körde min Milloo:)

Själv så körde jag bara Trizz i slalom med klicker, gick rackarns BRA!!! Men...när hon väl kommit upp i galopp, ngt hon aldrig annars gör...så slår hon i benet i pinne & haltar:( Men antagligen så var det "bara" en reflexknäpp för jag kollade henne & då visade hon inget...Körde dock bara några gånger & ja jag kommer att köra några gånger med klicker. Enskilda hinder kommer jag så klart även fortsättningsvis att träna med min Liga:)

Jörgen skulle alltså för första gången köra Breeze. Antar att det är liiite annorlunda mot att köra Joplin:)
Men han gjorde det BRA! Lite samkörning så kommer dom att bli farliga, det kan jag lova:) Deras första start blir på Sörmlandscupen deltävling 2 i Hölö den 26/7. Samt Kringlan cupen & så klass 3 tävlingen i Gävle. Hoppas HOPPAS det går BRA!

Det gick även bra för Ingrid & Milloo:)

Efter en BRA träningskväll i BRA väder var det dax att packa ihop & åka hem...

TACK Jörgen för att du vill köra min Agilitystjärna!!!

TACK Ingrid för att du kör min Prins Milloo!!!

TACK oxå för liften!!!

Njut av era hundar!!!


På tisdag är sista träffen på Agilityinstruktörs fortbildningen för Veronica Bache

Oj vad den här Fortbildningen gått fort, alldeled för fort....för på Tisdag är det den allra sista "träningen" för Veronica Bache ute på klubben....
Om jag inte minns fel så var temat bla slalom GILLAS!  Ska självklart ta med mig Trizz...för trots att det nu känns som om våran karriär tillsammans inom agilityn tyvärr är över:( åtminnstonne för den här säsongen...Känns himla trist men det bara funkar inte för mig att köra henne...

Men som sagt på tisdag ska jag köra Trizz i AGILITY för suveräna Veronica:) Ja självklart blir det mycket teori oxå, så anteckningsblocket hänger med...:) Å kameran....

Njut av era hundar!


Inbjudan till ALLA att hänga på våran hundpromis med temat den offentliga konsten i Södertälje

Inbjuder härmed ALLA som vill & kan att hänga på nästa gemensamma hundpromis!!!

Onsdag 20 juni kl: 18.30 samling i Stadsparken, Södertälje

Temat för kvällen är den Offentliga konsten i Södertälje....Vi kommer att gå en Promis & samtidigt guidas vi av Södertälje Konsthalls Curator Kristina med sin Allis Brallis. Kristina kommer leda oss så runt på en tur i Stan.

Medtag fika!

Ingen föranmälan, bara KOM!

OBS! Inställes vid DÅLIGT väder!!!
Njut av era hundar!

Gemensam hundpromis i Bastmora skogarna

Glömde ju bort att jag & Kristina med Labbegrabbarna hade ordnat gemensam hundpromis i Onsdags ALLA som ville hänga på!
Vi samlades på Gamla Malmsjöns parkering. Sedan skulle vi gå över Enhörnaleden & ta en promis i skogarna bakom, runt Dammkärr/Bastmora. KUL att så många kom dvs jag med min Sheltieliga, Kristina med man & 2 hundar, Kristina med Allis Brallis, Anna-Carin med sin Pudelliga(4 st), Gunnar med Mitcha, Ulla med Gloria & så hon med sina 2 Tollare...Har tyvärr helt tappat namnet..

Vi hade vällan gått i ca 15 minuter när Anna-Carin´s pudelhane på 7 månader vänder & drar:( Han lyssnar inte när hon ropar utan drar helt enkelt tillbaka till....bilen via Enhörnaleden!!! Dom andra traskade vidare men jag vände tillbaka & när allt som TUR var slutade lyckligt tog vi en egen promis. Vi skulle iallafall inte hinna upp dom andra...Men trots det så tror jag nog att vi minsann gick lika långt, vi gick ju hela vägen tillbaka & så vände vi ju om & fortsatte....

TUR med vädret hade vi oxå:)

TACK Gunnar & Anna-Carin för att jag fick lifta med er:)

Njut av era hundar!

Rally lydnadstävling med Breeze i nybörjarklassen i Nacka

Tog med mig alla tjejer till Nacka, lämnade Milloo hemma...3 hundar fick räcka...

Åkte som vanligt i god tid så att jag bla hann rasta tjejerna ordentligt innan det var banvandring. Hade ju startnr 12 så jag var alltså i första Banvandringen...
Banan kändes himla "lätt", kanske beronde på att 3 steg bakåt INTE var med ha,ha,ha....

Värmde upp lite med bla ingång framför & några snurrar på stället....Breeze var som sagt taggad & gav några skall

Startnummer 12 hade vi jag & Breeze:) Banan kändes lätt troligen beroende på att mitt "hat" moment 3 steg bakåt inte var med "leeer"

Under själva banan så kändes det himla BRA!!! Det enda lilla var att Breeze gav ett skall inför enkel slalomet....Kändes himla himla BRA när vi kom i mål:)

Hon är ju bara för DUKTIG min Breeze:)

När vi var klara så tog jag ut Trizz & Milli från bilen & gick en ngt längre promis med dom....Sedan satt vi & kollade lite innan det började droppa....Så då fick hundarna gå in i bilen & jag satte mig i klubbstugan. Å sedan var det bara att vänta & vänta på prisutdelningen....

     

Det var ju 50 startande i Nybörjarklassen så det tog sin lilla tid...Klubbstugan var helt proppfull med folk vid prisutdelningen...
Dom började som vanligt bakifrån & jag hade ju absolut ingen aning OM hur det hade gått....insåg iallafall att vi var Godkända:)

Men det visade sig att vi hade fått 100 poäng dvs maxpoäng= direktuppflyttade till nästa klass & att vi VANN klassen!!!
Ja vi delade 1:a platsen med 2 andra men vad gör det?! VI VANN, tjohoo!!!!! Vilken DUKTIG hund jag har!!!!
Ja det blev alltså inga noteringar i protokollet:)

Domare: Liss-Britt Elegård

1. Marie Grundsten Honeybrook Caribbean Mermaid Södertälje BK 100.00 Max Shetland sheepdog

Vi VANN en 3 kg foder säck från Purina pro Plan & så en skål med hundgodis samt en rosett:)Jo domaren hade skrivit några egna snälla kommentarer till mig & Breeze:)

En STOR Eloge till Nacka BK som arrangerade dagens Rally lydnadstävling!!!

Men trots att vi nu är uppflyttade till Fortsättningsklassen så kommer jag ändå att tävla i Nybörjarklassen i Gnesta 1/7. Vi ska HA Rallylydnadstiteln "leeer"

Tyvärr så kräktes Milli i bilen både till & från Nacka:(

Njut av era hundar!

Milli är "hemma" igen

Hade ju lovat Familjen Johansson att dom självklart kunde lämna Milli hos mig & Sheltieligan när dom var på semester...
Sedan att dom vill lämna henne hos mig är ju bara positivt ha,ha,ha...

Det var inga som helst problem vid lämnandet:) Vi gick ut på en kortare promis, hade dock Milli i koppel...

Lite senare åkte vi ut till Stugan & på vägen ut så kräktes hon i bilen:( Kanske att det beror på att hon fick sitta med dom andra längst bak?!

Väl framme så såg det nästan ut som om hon kände igen sig....men jösses hon var ju bara valp sist hon var på Landet....

Första natten gick bra, hon ville dock upp i sängen...men se det får man INTE hos mig under sommaren...Vill undvika att få fästingar i sängen...

Däremot så åt hon med glupskande aptit av sitt foder:)

Innan fotbollen så passade jag på att ta ut Breeze på ett Rallylydnadspass nere på Fotbollsplanen...gick rätt så BRA :) Bådar gått inför Lördagens Rally tävling i Nacka:)

Tyvärr så drog Sverigens skit resultat i EM ner humöret ngt:( men men det är bara att bita ihop!

Njut av era hundar!

Promis med Ligan & "min" Milli inför lämnandet...

I Torsdags träffades jag med min Sheltieliga "min" Milli med Stor resp Lillmatte:) Vi skulle ta en promis så att hundarna fick umgås innan dom lämnade Milli hos mig på Fredag:)
Vi var ute & gick i 1,5 timme:) En himla trevlig promis & med absolut så klart inga problem....

I morgon fredag kommr "min" Milli "hem" igen...men då bara för 1 vecka, men KUL ska det bli:)

Njut av era hundar!

Rally lydnadsträning på klubben

I Tisdags var det dax för den allra första öppna rallylydadsträningen för mig & Breeze:) Som TUR var så kom även Camilla, Ulla & Margita:)
Vi byggde en Nybörjarklassbana, men jag började att träna lite enskilda moment vid sidan av...Känner att jag måste fokusera på:

Ingångar nos mot nos dvs att dom blir raka
3 steg bakåt dvs att JAG har koll på stegen, inga halvsteg...
Ståendet från ligg dvs att jag inte rör vid hennes nos

Körde sedan banan flera gånger med STOR hjälp av tjejerna som tittade på & som gav BRA feedback!!! GILLAS!

Tror dock att jag är lite seg vad det gäller att få till dom däringa rackarns 3 stegen bakåt...HUR svårt är det igentligen att INTE ta halvsteg????? Skitasvårt...ibland:( men men det är bara att träna vidare...

Testade även att köra Trizz lite vid sidan av...men hon är alldeles för otränad...visst fotingångar har hon & dom är snygga:) Men ingenting annat har hon...MÅSTE sätta igång att träna henne för jag har anmält henne till Rallylydnadstävlingar i Augusti & september:)

TACK Ulla, Camilla & Margita för HJÄLPEN!!!

Njut av era hundar!

Begravning för farmor sedan till landet & stugan med Sheltieligan

Ja det blev stugan även denna helg.....Å i går så var det begravning för min farmor....Hon gick bort för ngn vecka sedan & i går Fredag den 8 juni 2012 var det begravning i Mariefred.
Allt var väldigt fint.....däremot har jag lite svårt för jordfästning, men det var min Farmors önskan...solen sken & ja det var fint...Efter jordfästningen så var det samling i Församlingshemmet & där blev det smörgåstårta, kaffe med kaka. Det var trots allt en bra stämning, speciellt vid vårat bord. Vi dvs Pelle min kusin, Madde min syrra & så Pelles fru Annika & så Pelles svärmor. Vi pratade minnen från både farfar & farmors tid, kändes himla BRA!
Det trista, ja förrutom att det var Farmors begravning är ju att vi bara ses på begravningar:(

   

Efteråt så åkte vi upp till "Farmors" hus numer Pelles:) Å jag fick ta med mig det enda som jag verkligen ville ha & det var lapp-paret:) DET är minnen från både farmor & farfar så jag blev himla GLAD att jag fick med mig dom hem:)


   
Det HÄR ÄR underbara minnen från min Farmor & Farfars sommarstuga/hem:) 
     

Väl tillbaka i Tokstan så åkte jag ut till landet & stugan.....
Tyvärr har helgen mest inneburit en jäkla smärta som resulterat i att jag iinte kunnat göra ngt:( Så jäkla skittrist!!!!

Men nu i kväll så drog jag ut på långpromis med Sheltieligan, det blev Viltparksrundan...mer eller mindre stapplandes men....jag gick den:) Så skönt för hundarna!!! Efteråt blev det svenska jordgubbar & rosé:)
Straffet blev än mer värk & så ett himla plockandes av krypandes fästingar på hundarna:(

Njut av era hundar!

KM & Sörmlandscupen på södertälje BK

Ja då var det dax fö KM & första deltävlingen i Sörmlandscupen på "hemmaplan" dvs på Södertälje BK.
Min plan var att bara köra Trizz men när jag såg banan så tänkte jag "vad fasiken, jag kör Breeze oxå"
Ingrid skulle köra prins Milloo:)

Hade startnummer 3 med Trizz, men jag han värma upp oss precis som jag vill...Hon kändes taggat, KUL!
Vi började med agilityklass, en ganska "lätt" bana ritad av Jörgen.
Å det kändes BRA tillbörjan men sedan så kände jag att Nix jag ger upp...Så ska jag absolut INTE känna men när hon sprungit förbi 2 hopphinder så kände jag så...Men självklart tar jag HELT på mig det! JAG måste JOBBA mer aktivt, vara mer MED henne! Trizz jobbar BRA & har sug men, hon behöver sin matte me sig på banan....

Resultat KM & Sörmlandscupen Agilityklass

Trizz förare jag DISK
Breeze förare jag: 5 fel tid, Placering:

Resultat KM & Sörmalndscupen Hoppklass:

Trizz med förare jag: DISK
Breeze med förare jag: 0 fel, tid:, placering 4.a

Sedan var det dax för Ingrid & Milloo i agilityklass...Bitvis var det riktigt riktigt BRA men tyvärr så hoppade Milloo av gungan i 100 knyck & direkt efter så bromsade Ingrid vilket resulterde i sk bita i gräset...Men det gick bra för bägge:)

Sen var der dax för DEBUT för mig & Breeze:) Jag har aldrig tidigare tävlat min agilitystjärna men nu i kväll var det dax!!!!
Oj vad DUKTIG hon är, min Breeze:) Hon drog ju såklart ifrån mig men väntade snällt på vad hon skulle göra...Tyvärr så fick vi 5 fel, vet tyvärr inte vart:( Men domaren dömmr som Ingela sa...."fniss" jaja jag var i allafall SUPERNÖJD över att ha kommit i mål med bara 5 fel i våran allra första gemensamma start!!! Tjohoo!!!!

Därefter var det banbyggnad & även hoppklassen hade Jörgen ritat:)

Jag & Trizz hadde även nu startnummer 3 & även denna gång så kände jag....ngn form av hopplöshet,suck! INTE rätt mot Trizz...För hon var bitvis riktigt DUKTIG men så i slalomet så gjorde hon fel 2 gånger...Å jag vet att jag skulle jobbat mera...Tack Ingela för att du skrek på mig att JOBBA!!!

Men det BÄSTA av allt var att Trizz i bägge loppen tog sista hopphindret & sedan drog & letade efter godispåsen:) men den hade jag för säkerhetsskull i fickan, men när hon drig framåt slängde jag den åt henne:)

Milloo & Ingrid var nästa ut på banan & även i detta lopp så såg det bivis riktigt BRA ut!!!Men nu MÅSTE vi få till några gemensamma agilityträningar:)

Allra sist så var det alltså jag & Breeze i hoppklassen....Å jösses vi körde ett NOLLAT hopplopp!!! Jippie!!!!
Loppet kändes himla BRA men självklart så väntade hon in mig lite väl mkt...Det resulterade att tiden inte riktigt räckte till...Jo det räckte till en 4:e plats!!!!

Ett STORT GRATTIS till Conny som blev KM i small med inlånade Lady & i medium med sin egen Zaza!!!

Ja ja nu har jag iallfall insett att jag nog ska byta gren från agility till ja det får vällan bli rallylydnad...för fybövelen vilken satans smärta jag har efter dessa lopp:( Såååååå trist!!!

Njut av era hundar!

På landet i stugan

Första lediga helgen på lääänge & så bara reganar det:( Men å andra sidan så är det ganska SKÖNT att bara slappa:) Har en BRA bok att läsa....Visst Sheltieligan tycker nog att helgen är pest men en seg matte...TUR att dom kan strosa runt på tomten. Men dom vill faktiskt helst vara inne & jag förstår dom! Inget trevligt hundväder...
bild 01 - regnDom har fått Denta, men Milloo är mest intresserad av rumpan på Breeze, hon däremot fräser så det bara osar på honom. Hmmm & jag som planerat att åka & hälsa på hanen...men kanske i morgon söndag?!?

Själv så sippar jag på ett glas Red Gold, sååå gott:) Å snart är maten klar...Håll nu tummarna för att det är DAX i morgon!

Njut av era hundar!

Agilitytävling på Väsby BK 26/5 med Milloo & Trizz

Glömde bort att skriva några rader om agilitytävlingn på Väsby BK.....Tog med mig Milloo & Trizz, det var ju "bara" klass 1. Så dom skulle alltså bara köra Hopp 1:an.....

Väl framme så inser jag att det är lite väl gropigt & lite väl mkt spring för min del:( men SNÄLLA ingela ställer glatt (???) upp & kör min Milloo:) tyvärr så får dom 5 fel i slalomet:( Mille går ut vid 10:e pinnen....vilket såklart även reslulterar i lite tidsfel. Men för övrigt så var det ett BRA lopp!!!

Banan såg "lätt" ut & det var endast 15 hinder.....
Domare var Anna Muller

Sedan var det min & Trizz tur....Hopp-säck-slalom å redan i slomingången kommer en vägran dvs Trizz springer förbi väldigt väldigt LITE men ändå en vägran:( Ja sedan körde jag bara på! Fanns ju liksom inget att förlora:)

Å jösses vilket SUG hon hade till både tunnel 1 & tunnel 2 GILLAS!!! det innebar att jag faktiskt han lite längre än väntat GILLAS det med:) så jag var väl framme till Boxen, hon hade sådant driv att jag tom kunde göra ett BLINDBYTE mellan hinder 3 & 4 JIPPIE!!! Kändes himla BRA! Men...så till lången fick hon sitt vanliga "slutsug" i näsan & skulle springa till godispåsen som anns i slutet:( Vill ju ha sug framåt men NIX nu tog jag faktiskt tillbaka henne så att hon fick ta lången & tunneln...sista hindret efter tunneln var ett hopp som hon sprang förbi:(=DISK! Skitsamma men....Ingela stod i slutfållan med godispåsen & när hon gjorde som hon gjorde så fick hon INTE påsen! 
Hmmm det är ett himla "problem" att ha en hund som suger sååå mkt på slutfållan att hon helt enkelt skiter i hindren:( Hon drar dit varje gång ngt hinder oavsett vart det står bara det STÅR MOT slutfållan!!!

Fick dock ett Tips av Jerry att träna in ett slutord som betyder att OK dra till slutfållan. Ett Tips som jag absolut ska testa. får börja med några hinder & sedan skicka.

Nåja jag var MYCKET NÖJD över:
Att hon hade en supersäker start
Hon sög på tunnlarna
Sökte sig UT på alla hinder i boxen så att jag kunde göra ett blinbyte
  

TACK Ingela för att du köde min prins Milloo!!!
TACK oxå för att jag fick åka med i bilen!!!

Nu blir det tävlingsfritt ett tag...nästa agilitytävling blir Sörmlandscupen för Milloo med förare Ingrid & så Trizz som jag planerar att köra:)

Njut av era hundar!

Ny rallylydnadsbok, hundra% rallylydnad

Bokmal som jag är så skulle jag ju såklart gärna vilja ha den här nya Rallylydnasboken....
Bokens innehåll:

* Hur du bygger en stabil grund

* Positiva & roliga sätt att lära in nya moment

* Utförliga instruktioner till alla skyltar i samtliga klasser

* Utmanande banskisser från Nybörjare till Mästarklass

* Tips för att lyckas på tävling

* Framgångsfaktorer & fallgropar

Författare: Ida Lindgren & Charlotta John
ISBN: 978-91-980174-3

Njut av era hundar!

Rallylydnadstävling med Breeze i Nosborg

Ja då var der dax att debutera i en helt ny gren för min del, rallylydnad klass Nybörjare.
Tävlingen gick av stapeln på Norsborgs lokala kennelklubb.

Typiskt så löpte Breeze så jag fick starta sist, men å andra sidan så hade jag en hel inhängdad helt för mig själv att träna på. Kunde i allafall rasta av henne utmed "vägen" men sedan fick jag inte gå in på planen förrän det var min tur att tävla...
SOLEN sken & vädret var kanoners, kanske lite väl varmt "leeer"...Våran banvandring var efter att dom första 18 tävlat klart....fördelen var ju att jag då kunde titta på många ekipage...banan var helt OK, ganska rolig men med en hel del snurrar.
Gick banan hela tiden, skulle ju INTE missa ngt pga av att jag inte lärt mig banan...
Ja då var det då våran tur att köra, Breeze var lite nosig när hon väl fick komma in på planen...fick väcka upp henne lite att Hallå! Di ska fokusera på mig & inte på alla dofter...
Allt kändes HIMLA bra när vi gick in & det gick kanoners sisådär lite mer än halva banan....Sedan fick JAG ngn form....solsting "fniss"....Missade ett steg på 1-2-3 bakåt, hade fullt upp med att ha koll på Breeze....Sedan på allra sista så skulle hon gå RUNT bakom mig & jag började med att ta in henne till VÄNSTER hmmmm fick lite släpp där & kom på att det var fel men då blev det lite strul så jag lät henne gå in fot vänster & sedan var vi i mål. Visste nu att jag redan hade -10 poäng x 2....Men skulle det räcka till Godkänt som är 70 poäng!?!?
Eftersom att jag körde sist så dröjde det ju inte så länge tills det var dax för prisutdelning...
 
Stod & väntade med spänniing på reslultaten tillsammans med Ulla(Gloria) & när tävlingsledaren sa att " nu kommer dom med resultat" så sa Ulla att grattis då är du godkänd! Jippie!!!!

Men snacka om att det var på håret.....fick nämligen exakt 70 poäng!!! Godkänd alltså!!!!
Ja då hade vi vår första godkända!!! Fick en fin plakett:)
Nu är det "bara" 2 godkända reslutat kvar sedan har vi våran titel!

Jag var jättenöjd med Breeze, skyller absolut inte på henne:) felet var helt å hållet mitt & SOLEN då "leeer" Hade Jag inte fått en släng av solsting DÅ hade vi haft minst 90 poäng....Nästa gång DÅ ska jag hålla mig i skinnet...

Det var även första gången jag var på Norsborgs Lokala Kenneklubb & ALLA var väldigt trevliga:) Dom hade även ett himla fint klubbområde...Dit kommer jag gärna tillbaka & tävlar...

Nästa tävling blir i Nacka den 16 juni, därefter på Gnesta Trosa BK den 1 juli:)

Men däremellan ska/måste vi träna...Har redan skrivit ut skyltarna & hur man gör dom i Fortsättningsklassen. Förhoppningsvis så paras ju Breeze & då OM allt går som det ska så får hon "vila"  DÅ planerar jag att TRÄNA upp Trizz:) Tror absolut att hon skulle tycka det var KUL att få träna Rally med sin matte:) Om jag hade tid så skulle jag fasiken även börja med Milloo...skulle vara KUL att även göra ngt med honom men...ja kanske senare...

Nu är det ju mer eller mindre bestämt att vi ska träna varje Onsdag kl: 18.30 på klubben i Bastmora. Ska bli KUL! Hoppas att många kommer:)

Njut av era hundar!

RSS 2.0