Agilitytävling för Trizz i morgon

I morgon Lördag 9/11 åker Trizz med Linda Borneland till Fagersta för att TÄVLA Agility!!!!
06.45 ska jag lämna av henne hos Tina som bor inte alls långt ifrån Stugan, smidigt:)
Väskan är packad & klar så jag avslutar med att ge Linda en Lycka till spark, Heja Heja Heja!!!
 
Njut av era hundar!

Några bilder på bästa Leffe

Det kom ett mail från Eva med 2 härliga bilder på "våran" Leffe när han busar med tjejkompisar.
Alltid lika KUL att få bilder & några rader från sina valpköpare:)
 
Tack Eva för bilderna:)
 
Njut av era hundar!

"Lånad" bild på Pezto

Passade på att "tjuva" den här bilden på "min" Pezto....Som precis opererat bort Talgkörtlar...
Pezto är kullbror till Trizz...
 
Foto: Sandra Weberg
 
Njut av era hundar!

Promis med sällskap

I dag blev det en promis med Gunnar som passade på att ta ett foto på Trizz:)
 
Foto: Gunnar Fijal
Breeze & Milloo var hos Clary medans jag tog med mig Trizz, Kajsa & Clara på en promis med Gunnar & Mitcha:)
Så skönt att slippa ha dåligt samvete för att jag lämnade dom andra hemma ensamma som jag måste för att Trizz ska få en ordentlig promis....BRA med trevliga grannar:)
 
Njut av era hundar!

Hundvakt åt Kajsa

Lovade ju för ett bra tag sedan att vara hundvakt åt Kajsa & i morse kom hon...Hade redan varit ute i spöregnet med kopplehundarna...Å nu blev det trots regnet ett långpromis till Trizz stora glädje! Hade såklart Kajsa kopplad, vill ju INTE tappa henne igen så att E4:an måste stängas av...:( Däremot så gick Trizz precis som vanligt lös:)
Oj vad SKÖNT det var att få gå en riktig promis igen å helt slippa tänka på att gå sakta...
 
Innan det var dax att hojja till jobbet blev det en promis till nu med 3 hundar i koppel varav 2 som ska gå "sakta" & en som helst vill ösa på...Å så Trizz som var lös. Pust...Men det går;) Jobbigast är fortfarande att bära mina hundar en & en uppför trappan...Tar som attan i höften/bäckenet men jag lär väl få lite armmuskler på köpet;)
 
I morgon, Onsdag räknar jag med att det återigen blir en Långpromis med Trizz & Kajsa:)
 
Njut av era hundar!
 

Hundar i koppel, en pina!

Jösses det har "bara" gått en vecka sedan Breeze & Milloo opererades men JAG är redan frustrerad av att jag MÅSTE ha dom i koppel promis efter promis...Självklart har jag det, det är ju för deras bästa!!!
 
Men...jag tänker på ALLA dessa hundar som ALLTID går sina promisar dag ut & dag in i koppel!! Hur mår dom? Antar att dom vänjer sig, våra hundar är ju otroligt anpassningsbara...
 
Nu vet ju jag att mina har koppeltvång under en begränsad tid som TUR är både för dom & för mig...För jag ser på mina hundar att dom "kräks" på att bara få GÅ i koppel...varje trist kort promis.
 
Mille gillar inte att bajja i koppel eller så beror det på att han inte får igång magen på dessa korta koppelpromisar?! För han bajjar inte mer än ca varannandag...
Breeze har jag släppt korta stunder just när jag ser att hon är på G...Sedan på med kopplet igen...
Trizz hon fattar ingenting?!?! Hon får ju såklart gå lös på alla våra promisar...Å ibland så kommer hon som en raket & jag bara NEEEEJ ta´t lugnt-Hoppa inte på morsan(Breeze alltså) Pust...Känns som om även Trizz börjar anpassa sig efter dom Stackarna i koppel...
 
Tillbaka till ALLA dom hundar som tillbringar sina liv...kopplade. Mår så illa när jag ser dom ( ett gäng småhundar i antalet ca 4-5 i mitt grannskap) som år efter år går i sakta mak samma runda om & om igen...Jag HOPPAS verkligen att dom blir mentalt aktiverade inomhus...För inte attan kan det vara stimulerande att gå dessa korta koppelpromisar???
Men å andra sidan så förstår jag ärligt talat INTE varför man köper en "svår" hundras läs: Pensionär köper Jakthund för att gå runt kvarteret med...Med svår hundras menar jag alltså att man köper en ras utan att läsa på VAD rasen är avlad på tex då att en lite halt & lytt pensionär FAKTISKT köper en valp av rasen beagle, JRT, springer, rottis osv.(Finns MÅNGA raser som jag helt klart INTE tycker passar soffpotatisar!!!) HUR TÄNKTE dom då???? Å Framförallt HUR i hela friden TÄNKTE uppfödaren som faktiskt sålde valpen till denne person som helt öppet säger att: Jag ska bara ha den som sällskap????
En STOR spark i röven till dom uppfödare som säljer sina valpar till precis vem som helst!!! Visst ibland känns det rätt & blir så fel...
En stor ELOGE till alla uppfödare som verkligen VÄLJER sina köpare med stor omsorg & som ställer upp med bla Skötselråd så att förrutsättningen för att det förhoppningsvis blir BRA med den nya valpköparen! För VALPENS skull & för resten av dess liv...
OK OM det är en sällskaps"ras" men oj vad många av bruksraser & terrier som helt "öppet" hamnar så himla fel...Nu pratar jag INTE om OSS ALLA som faktiskt har hund för att på olika varierande sätt aktivera våra hundar. Menar INTE att man måste TRÄNA för TÄVLING nej nej, det finns så MÅNGA sätt att aktivera sin hund på!! Bara fantasin sätter stopp...Nä nä skyll inte på vädret, kläder efter väder vet ni;)
 
Till Er som ALLTID har era hundar kopplade: NYTTJA kommunens hundrastgårdar för ERA HUNDARS skull!!!
Visst dom är inte alltis så himla trevliga inte om man jämnför med att kunna ha sin hund lös här & där..Men DÅ får i allafall hunden vid ngt tillfälle möjlighet att få rusa av sig & i bästa fall med en hundkompis!
 
Nä snart dax för en koppelpromis igen...
 
Njut av era hundar!
 

Rekommenderad klinik!

Rekommenderar VARMT Söderköpings Veterinärpraktik OM din hund behöver träffa en Ortoped
 
 
http://www.animalartroclinic.se/index.htm
 
 
Själv så frågade jag ju på FB om någon kunde tipsa om en BRA ortoped gärna specialist & då fick jag flera tips om denna klinik:) Känner att jag absolut hamnade rätt...
 
TACK ALLA som tipsade mig om olika specialister & kliniker!
 
Njut av era hundar!
 

RSS 2.0