Valparna 4 veckor!!!

Jihaa vad fort tiden gått, Blakkie & Blåndie är "redan" 4 veckor.....Men oj vad roliga dom är nu, lite skillnad mot för 4 veckor sedan. Då bara njöt man av att dom kommit. Nu njuter jag av att se dom raca runt precis överallt:) Ljuvligt!!!

Passade så klart på att väga dom....

Blakkie: 1466 g
Blåndie: 1788 g  

Mattes tofflor är bra roliga grrr....
  

Trizz vill ha i gång Blåndie, men se då är det lite läskigt...
 
 

 

Njut av era hundar!


Valparna 3 veckor & 6 dagar....

Blakkie & Blåndie har varit ute i hela lägenheten mest hela dagen. Dom har bara varit i hagen när jag varit ute med Breeze & Trizz. Kan lova att jag inte var poppis när jag "stängde" in dom....Men jag tror nog att dom somnade ganska omgående:)Men så fort vi kom in så var det bara att släppa dom fria igen...Det talade dom minsann om, att dom ville ut!Jag har passat på att lägga fram olika konstiga saker & så prasslade jag med en påse, jihaa Blåndie undrade en kort stund vad i hela jösses namn var det för läskigt?!!? Men jag bara fortsatte & jaha, då var det ju inget läskigt & så kom hon fram & ville undersöka, GILLAS! Ska göra samma sak med Blakkie vid tillfälle...

Det är ju bara fantasin som sätter stopp på vad man kan hitta på för att "träna" tjejerna för ett långt, tryggt & stabilt liv:)

Dom har fått uppblött torrfoder två gånger i dag, dels som frukost & så nu som kvällsmat. Dom äter ganska bra & just nu äter Blakkie ngt mer & bättre än Blåndie.Mmm dom är bra roliga & ljuvliga nu, Blakkie & Blåndie:) Det händer så mycket & dom har så mycket att upptäcka. Snacka om att det är ett privilegium att få följa dom....Gäller att jag ger dom bra förutsättningar!!!

  

  
 
Sover gör dom titt som tätt....

Efter vilan är det full fart på dom!
  
  
 
Hmmm det är ngt speciellt med Blakkie & stolsben....

Blåndie föredrar mina tofflor


 
Båda tjejerna gillar att krypa under garderoben

Mina skor ligger illa till....

Trizz gillar tjejerna men...dom är tröttande:)
  

 
Blommorna från "Krille" till sina småtjejer:)


Njut av era hundar!


En helt vanlig söndag med hundar & valpar

Upp med Tuppen, men det var i dag självvalt....Tog en långpromis med Breeze & Trizz, det var ju helt underbart ute. Ljust, friskt & nästan vår:) Så skönt att traska när inga andra är ute, gillas!

Som vanligt blev det lite "tappade" vantar & gömda vantar som tjejerna fick leta & hämta. Ngt som taggar io gång Breeze, hon har efter första "tappet" full koll på mig & mina vantar:) Hon anser nog att ngn dvs HON måste ha koll när inte matte har det, goaste tjejen:))

Trizz fick upp spåren efter några "korrar", så hon sprang som attan medans korrarna drog upp i trädet & retade gallfeber på henne....Ha,ha,ha

Väl hemma igen så var det bara att ge Blakkie & Blåndie torrfoder....Blåndie ville dock ha efterrätten först. Men jag var stenhård hmmm så hon åt faktiskt lite innan hon fick gå till Breeze. Blakkie åt riktigt bra:)

Sedan öppnade jag upp så nu traskar dom omkring i lägenheten. Blakkie råkade gå för nära Trizz som stod vid sin matskål....Trizz åt inte men när Blakkie kom så började hon äta & Pang! Så hade hon tydligt visat Blakkie att Stopp! Inte till min matskål!!! Ooops....SNacka om att dom tidigt blir fostrade:)

Nu ska jag byta fällar, filtar & tidningar så det är rent & fint hos tjejerna:)

Tyvärr så är Familjen som skulle komma & titta på tjejerna sjuka:( Vet att dom verkligen hade sett fram emot att få se Blakkie & Blåndie.....
Krya på er så syns vi förhoppningsvis på torsdag!!!

Njut av era hundar!

Valparna 3 veckor & 5 dagar

Känns som om jag bara upprepar mig, men....jösses vad tiden går fort!!! på måndag är Blakkie & Blåndie 4 veckor, "bara" 4 veckor tills dom flyttar hemifrån....Nu vill jag att tiden ska gå sakta...

I dag har tjejerna varit "ute" & utforskat lägenheten, kan lova att dom är tuffa:) Inga problem med att traska i väg alldeles själva för att kolla in det "stora" nåja, men för dom är det nog stort...

   
   
Å så bara måste man brottas lite....
   
Sedan är det dax för påfyllning...
 
Sedan är det full rulle igen...
  
Hmm Blakkie hittade ett stolsben...
 
Självklart måste det vara paus då & då
  
  
  
Ja så börjar det om igen...
  
Trizz ville inte ha Blåndie i "sin" bädd, kolla in Trizzens blick!!!
 
 
Blakkie terrar Breeze
  
Då kommer...Indra som kikar på tjejerna

Breeze har full koll på Indra....
 
    
   

   


Massor av lek blir det oxå
  
   
 

Ännu en dag i valparnas liv....Själv har jag tvättat massor av fällar, filtar & handdukar...

Har oxå klippt klorna på både Blakkie & Blåndie. Blåndie har liiite egen vilja, men klorna ska klippas oavsett vad damen tycker. Därför blev det lite men bara lite blodvite på en klo....Men av skriken att dömma så kunde nog nästan grannarna tro att jag höll på att ha ihjäl en valp:( Men hon fick lugna ner sig & sedan kunde jag klippa färdigt.
Blakkie skötte sig jättebra:) Inga problem där inte...

Nu tar dom sig en nattaslurk innan det är dax att stoppa in dom i valphagen igen...Sedan blir det en promis med Breeze & Trizz.

Njut av era hundar!

 

 


Inbjudan till gemensamma hundpromisar nästa vecka

Alla är välkomna att hänga med på våra hundprmisar, visst fördelen är ju att man bor i Södertälje:)

Tisdag kl: 18.30 samling vid Preem, Brunnsängs centrum ansvarig är Suneeta med Chanel

Torsdag kl: 14.30 samling vid Preem Brunnsängs centrum, ansvarig är JAG, så då HOPPAS jag att få sällskap!!!Njut av era hundar!


Krilles ägare har just varit på besök

Himla trevligt var det att nästan alla Krilles ägare kom, dvs Barbro, Mats (Bewelys)& Anki (Revärens). Dom kikade på Blakkie & Blåndie som just då var sååå trötta...

Berodde kanske på att jag var uppe med tuppen & då var dom minsann livliga:) Bägge tjejerna utfoskade lägenheten, tydligen väldigt spännande. Dom fick oxå äta uppblött torrfoder innan dom fick efterrätten från Breeze. Men dom smakaskade minsann i sig ganska bra, kul:) 

Sedan har det bara varit att byta fällar, filtar & tidningar. Passade oxå på att skura av golvet innan dom rena lades på. TUR att jag fick en tid i tvättstugan, för snacka om att det går åt fällar & filtar...Tjejerna har ännu inte riktigt lärt sig att kissa PÅ tidningarna & inte på fällarna ha,ha,ha...

Breeze mår bra vilket känns så himla skönt!!! I morgon är ju sista dagen för antibiotikan....

Känns lite som om det ljusnar både inne & ute! För ute SKINER SOLEN!!!!

Nu ska jag skicka in papprena på Blakkie & Blåndie till SKK, så att dom får sina registreringsbevis:))
Deras namn blir alltså:

Grundsten´s Bästa Blakkie
Grundsten´s Bästa Blåndie

Mina tjejer från B-B kullen, Breezans andra kull den med "Krille":)

Njut av era hundar!

Blandat under veckan som gått

Ja denna vecka har varit både ock...Breeze har verkligen mått både bra & dåligt...Men nu, peppar, peppar så verkar hon bra:) Eller i allfall mycket bättre GILLAS!!! Hon äter ganska OK & så ser jag att hon är så mkt piggare, Så skönt!!! Nu på söndag så äter hon förhoppningsvis sin sista dos antibiotika...Å ännu har valparna inte reagerat på det, tjohoo!!

Trizz då? Ja hon har faktiskt fått sig en hel del promisar, bla så tog jag med mig henne i går, torsdag på den gemensamma hundpromisen. Det blev dock "bara" jag med Trizz & Suneeta med sin Chanell, men vi gick i ca 1 timme & 10 minuter. En trevlig & välbehövlig promis:)
Så...Tack Suneeta för sällskapet!!!

Har oxå gått med Breeze & Trizz varje dag på ca 1 timmes promis, bla har vi gått ner utmed kanalen. Har haft koll på Breeze, men hon verkar verkligen uppskatta att få komma ut. Självklart har takten helt bestämts av henne:)

På dom kortare promisarna har jag försökt att aktivera dom med att bla "tappa" mina vantar som dom sedan får leta upp & hämta tillbaka. Har oxå lagt ut olika saker i skogen som dom sedan fått nosa upp & komma med. Känner att dom behöver få lite huvudjobb.... 

Har passat på att träna Trizz i starter, det kan man ju träna precis överallt:) Så lite "agility" träning har det blivit....Men nu längtar jag verkligen efter att få TRÄNA AGILITY i ridhuset! Känns som om det var alldeles för länge sedan sist. Men å andra sidan så löper ju Trizz & jag har f.n så ont i kroppen:( Så det har väl trots allt ändå varit "bra" att vi båda vilat...Kanske att vi vilat oss i form ha,ha,ha.... 

Får se vad kommande vecka har att bjuda på....Men innan dess är det ju helg:)

Njut av era hundar!

Blakkie & Blåndie tillsammans under vecka 3

Här kommer ännu mer bilder:)

                                       

Jag skulle igentligen kunna skriva hur mkt som helst vid varje bild, men "En bild säger mer än tusen ord" Så det fick nu bara bli massor av blandade bilder med Breeze, Trizz(som bara ÄLSKAR att ta hand om sina små syrror), Blakkie & Blåndie:) Det är bara Sindie som saknas bland tjejerna....

Efter att ha studerat Blakkie & Blåndie, ja det går bara INTE att låta bli liksom...så tror jag att dom & kanske speciellt Blåndie kommer bli en rackarns trevlig "jobbar" kompis:) Tycker att hon bara mer & mer liknar Breeze & Breeze är ju superkul att jobba med:) Hade ju förmånen att få följa Breeze från det att hon bara var några timmar gammal:) Så jag kan ju verkligen se ligheterna...Gillas:) 
Blakkie tror jag oxå mkt på, hon är söt som socker:) Liknar i mycket Sindie & hon ÄR en DAM, men en underbar tjej som det verkligen har varit SUPERKUL att få förmånen att ha jobbat i hop med under många år:)  

Tjopp tjopp det kommer att bli så svårt att snart ta beslutet OM jag ska behålla ngn utav tjejerna. Men som läget ser ut nu så blir det troligen att jag säljer bägge tjejerna...Vet i allafall några som blir glada:)

På söndag (om jag inte måste jobba) så kommer det valpspekulanter, ska bli spännande & se vad dom tycker om tjejerna....Kanske även en av Krilles mattar kommer, OM jag inte måste jobba vill säga...Det om ngt ska bli spännande:)

Förhoppningsvis händer det mycket trevligt i helgen:)

Njut av era hundar!


Valparna under vecka 3 å äntligen en uppdatering.....

Hua, hua vad fort tiden går.....Har slarvat med att uppdatera bloggen suck...Men jag kan med GLÄDJE skriva att Breeze mår så mycket bättre:) Känns himla BRA!!!

Valparna, ja dom växer & frodas, kan inte se att det går ngn nöd på dom....Försöker så klart pyssla med dom så mkt som möjligt dvs klippa klor, pilla på dom, torka dom med handduk & bara hålla dom i famnen. Blakkie är en riktigt kelgris & vill gärna mysgosa:) Blåndie däremot har mkt egen vilja, väldigt lik Breeze som valp:)

Bägge gillar att slita i leksakerna & är så nyfikna när jag lägger in ngt nytt i hagen. Bla så har dom ett kastrullock, liten papplåda, leksaker & bollar. Mrn det går lika bra att bita i mina tofflor...Kan lova att det känns om dom råkar bita i tån. För nu har dom små sylvassa valptänderna börjat komma fram. OBS! Med betoning på SYLvassa!

Dom har nu oxå fått börja äta riktig mat tillsammans med efterrätt så går det ner, dock föredrar dom oftast efterrätten:) Det flytande vita från Breeze alltså:))

Det märks mer & mer att dom börjar likna hundar för dom sover hela långa natten:) Gillas av mig!!! Visst dom vaknar ganska tidigt men se det gör ingenting:)

Här kommer en del blandade bilder från dag 3 veckor, 2 dagar tom 3 veckor & 4 dagar. 


Blakkie 3 veckor & 3 dagar

Blakkie under vecka 3
   
   
   
   
  

Blåndie 3 veckor & 3 dagarBlåndie blandade bilder under vecka 3
  
                        

Ja många bilder på tjejerna blev det, så det får bli ett nytt inlägg där det blir mer bilder men då på tjejerna tillsammans...

Njut av era hundar! 


Valparna 3 veckor

Oj, tiden går så fort...Nu är Blakkie & Blåndie 3 veckor!!!
Blakkie
Blåndie

  
 


Blåndie pussar mamma Breeze & Trizz vill som vanligt vara med på ett hörn:)

Njut av era hundar!

 

 
Valparna 2 veckor & 6 dagar, första köttbullen

Första köttbullen:)

  

 

Njut av era hundar!


Världens bästa Sindie fyller 13 år i dag!!!

Hipp Hipp Hurra för min Sindie som blir 13 år i dag!!!

Min lilla Super champinjon har nu alltså blivit hela 13 år....Känns nästan som om det var i går jag hämtade hem henne....Minns hela resan från Lena på Honeybrook & hem. Kan kanske bero på att lillebror hade en bil som hade en trasig ljuddämpare. Konstigt att Sindie inte blev helt förstörd efter den resan...
Sindie, en helt underbar sheltie:)

Sindie tillbringar sin födelsedag på landet med massor av gottit i dag på hennes dag!

Njut av era hundar!


Valparnas vikt vid 2 veckor & 6 dagar & i dag serverades det en köttbulle!

När Lena från Honeybrook var här passade jag på att väga tjejerna. Men nu är det knappt att dom går ner i vågskålen....

Blakkie: 1158 g
Blåndie: 1419 g

Känns BRA att dom växer & frodas, tyder i allafall på att dom får mat från  Breeze:)

I dag fick dom för första gången smaska på köttfärs, poppis kan jag lova! Bägge tjejerna skrek när den tog slut...En ny liten köttbulle blir det i morgon till lunch för dom.

Å peppar peppar men ännu har dom "klarat" Breezans antibiotika....

Njut av era hundar!


Valparna 2 veckor & 6 dagar

Natten har för valparnas del varit väldigt lugn, nåja ätit har dom gjort...Men annars så tror jag nog att dom trivs i sin nya stor valphage:)

Matdax igen.....
  
  
  

Det är bara Trizz som ogillar den än så länge...hon har nämligen "problem" med hur hon ska ta sig in suck...Undrar just om hon inte vet om att hon är en agilityhund?!?det är nog inte mer än ca 20 cm högt vid ingången...

Tillbaka till valparna...dom tultar på för fullt & så pang boom så slocknar dom:) Titt som tätt så sitter jag inne hos dom & bara njuter:)
Men självklart så pillar jag på dom oxå, känner igenom dom & kollar tassar osv....I dag ska dom få smaka på lite nötfärs för allra första gången...Det brukar bli lite småklibbigt:)

   
  
 

Njut av era hundar!

 


Boktips " Stora boken om hundens hälsa"

Håller just nu på & kollar igenom boken "Stora boken om hundens hälsa", författare är: Kerstin Bergvall, Alexander Eiger, Ole Frykman, Anders Hallgren, Lotta Möller & fotp Eivor Rasehorn.ISBN: 978-91-552-5600-5
Bokförlag: Semic
Utgivningsår: 2010

Stora boken om hundens hälsa, vanliga problem-experter svarar på dina frågor

Citat från boken baksida:

Hunden är människans bästa vän-och sin bästa vän vill man förstås bara väl.
Denna bok är ett ovärderligt stöd för varje hundägare. Den är fylld av råd om hur man håller sin hund så frisk som möjligt & svarar på alla frågor kring hundens hälsa.

Vad kan man göra själv för att hunden ska må bra, vad tar man till sig om olyckan är framme & när måste man vända sig till veterinären?

* Varför haltar hunden?
* Kan man hjälpa en hund med ledproblem?
* Vad ska man göra när hunden får kliande utslag eller när den verkar ha ont i örat eller om den får rinniga ögon?
* Hur gör man när hunden trampat på en trasig flaska i skogen?
* Finns det hjälp för en hund som blir skräckslagen av fyrverkerier?

Författarna är experter med specialistkunskaper om hundens hälsa & problem & är framstående internationellt inom sina områden

Slut citat

Jag tycker att boken är väldigt lätt att både läsa & förstå, den är tydlig med bra styckeuppdelning. Tex analsäcksinflammation, Allmän info om vad det är-Vilka som lättast drabbas-Vad har de för funktion-Kan jag som djurägare själv göra något?-Vad kan det annars vara? Avslutar varje kapitel med antingen en tips ruta eller en inforuta.
Jag rekommenderar Er att kika i boken:) Tips! Den finns bla på Luna Kultur, Stadsbiblioteket. Men inte förräns jag lämnat den tillbaka så klart....

Njut av era hundar!

Liten Breeze rapport

Tyvärr så blev Breeze sämre sent i går & hon har sedan varit dålig hela natten & fm:( Inge kul alls:((

Exakt samma symptom som hon hade natten till fredag, loj, härssande, orolig, rastlös, kissnödig & bajjnödig....Fick springa ut varannan timme hela natten. Kan lova att jag är seg nu IGEN....Men det är bara att gilla läget, förhoppningsvis går det ju snart över...

Glädjande så var hon lite lite piggare nu på fm, men hon är väldigt trött. Så nu sussar hon inne hos småtjejerna.

Som TUR är så äter både Blakkie & Blåndie som dom ska:) Just nu känns det som huvudsaken...Å att Breeze blir bra så klart.

HOPPAS att hon blir bättre nu!!! Verken hon eller jag mår ju speciellt bra av det här kan jag lova...Blir väl magsår på oss båda:(

Njut av era hundar!

Några rader om Breeze så här dagen efter.....

I dag känns det som om det går åt rätt håll:) Hon får sin medicin & ännu PEPPAR PEPPAR visar inte valparna några tecken på att vara lösa i magen....
Breeze är så klart fortfarande lite låg men hon äter bra, så den biten känns OK!

Inte har hon pinkat eller bajjat inne i natt heller, SKÖNT! Så kanske kanske det funkar, att hoon trots allt har ngt skit i sig som sakta försvinner med antibiotikan...HOPPAS det!!!

I dag kom prylarna från Vista Print, kolla in dom:)


T-shirt, nu vill jag HA VÅR!!!


Musmatta

Njut av era hundar!

Valparna 2 veckor & 5 dagar å dax för flytt till stora valphagen i köket

Har skrivit det förr, men jösses vad fort tiden går!!! I dag var jag tvungen pga av Blåndie:)

  
att bygga upp stora valphagen i köket. Den "lilla" blå tar sig ju liksom ut ur valphagen...Å det kan jag ju inte riskera:)

  
Ja så nu är jag utan stora delar av mitt kök tom vecka 9. Ja vad gör man inte för sina hundar!?!?

  
Matdax
  
  
 
 
        
Innan flytten
       
Nu bor Blakkie & Blåndie i stora valphagen:)


Rena valpar har Breeze absolut:)

        
       
  

Ja, mycket foton blir det...men JAG tycker det är himla KUL att fota & ja sedan kommer dom ju liksom ut på bloggen min:)  

Trots att tjejrna "bara" är snart 3 veckor så märker man att dom är ganska olika....Blakkie är mer försynt medans Blåndie går på eom ett ånglok:) Bägge är väldigt gosiga & Blåndie gillar verkligen att vara nära & slicka på kinden, MYSIGT:) HOPPAS att dom båda blir sociala trevliga sheltisar med mycket driv & ös i!!! Precis som mamma Breeze & syrran Trizz......

Njut av era hundar!

 

 

 


Valparna 2 veckor & 4 dagar

Oj vad HÄRLIGA dom är mina valpar:) Dom är verkligen "med", lyssnar & följer en med blicken...Å så försöker dom ta ton ha,ha,ha...

I morgon bara måste jag bygga ut hagen....med kompostgaller.För snart tar dom små sig ut.


Öronen hmmm....

Attack av Blakkie på Blåndie


Attack av Blåndie på BlakkieSyskonkärlek eller:)  
  
Trizz GILLAR sina små syrror:)
  
 

Trizz:)

Nu sussar Alla hundaran gott, hoppas det fortsätter så hela långa natten:)

Njut av era hundar!

 

 

 


Rapport om Breeze

I natt fick jag faktiskt sova, kändes så himla bra efter att ha "vakat" flera nätter....Breeze verkade lugn & kom till ro, hon var väl oxå slut efter dagen på Södra. Hon höll sig hela natten dvs inget gjort inne:)

I morse tog jag faktiskt med mig Breeze & Trizz så klart på en härlig morgonpromis. Tyckte att även Breeze skulle få komma ut, kollade av henne hur hon verkade....Kändes som om hon faktiskt gillade att följa med:) Var ute i ca 1 timme men takten gick helt i Breezans takt...

Både tjejerna fick bla leta gömd vante i skogen & "tappad" vante på stigen. Tror att båda gillade promisen....

Breeze har i dag bara fått äta kokt köttfärs med ris & olja + då antibiotikan. HOPPAS nu att all ev "skit" försvinner...

Sedan blev det långpromis med Lotta med Lapparna:) Såååå skönt att gå på promis med Lotta, Så TACK vännen för sällskapet!!! Jag kände mig nästan som en ny människa efter att ha kommit hem:)) Hmmm var visst ute i nästan 2 timmar....

Åter till Breeze, det känns som om det går åt rätt håll men...jag ser att hon så klart inte är helt OK:( Men hon ska fortsätta åta dieten, antibiotikan & bara få vara. HOPPAS nu bara att Blakkie & Blåndie klarar att Breeze äter sin antibiotika....Risken finns ju att dom blir dåliga i magen, vilket jag så klart hoppas att dom inte blir...

Förhoppningsvis fortsätter det att gå åt rätt håll!!!

Njut av era hundar!


Valparna 2 veckor & 3 dagar & deras första bilturer avklarade!

Ja jösses vilken dag....Hade absolut inte planerat att valparna skulle ut & åka bil för första gången så här tidigt....Men men nu var det som sagt bara att packa in dom i "buren" & åka till Södra Djursjukhuset.

Hade verkliegn packat in hela buren i fällar & så la jag fällar runt om. Det var ju som TUR bara -3 grader ute, kunde ju varit kallare..

Satte in dom längst bak & ja sedan var det bara att hoppas att det skulle gå bra! Dom var hur lugna som helst hela vägen & även väl framme så sussade dom sött:) Det tog ju sedan lite tid så det fick bli att Breeze fick vara med dom & då samtidigt mata dom. Men sedan så slumrade dom in igen...

Efter några timmar var det dax för hemfärd & även den resan gick bra, även den resan tillbaka till "Södra" & sedan åter hem igen gick bra! Ja tjejerna fick sig alltså en riktigt "lång"tur i bilen i dag...Å jag som tänkt att deras första biltur skulle bli några vändor på parkeringen suck...Men nu har dom både varit ute, åkt bil & varit på djursjukhus.

Kan passa på & säga att valparna INTE på ngt sätt är sjuka! Dom fick följa med pga att veterinären inte visste hur länge Breeze skulle behöva vara borta. Valde också att ta med mig dom hem under dom timmarna, annars hade dom mer än gärna fått stanna kvar tills jag kom tillbaka. Men som sagt jag ville ha med mig både Breeze & valparna hem....

Ja i dag har det inte blivit så många bilder tagna....Får hoppas att det blir flera i morgon i stället.


Matdax!!!

 
  
Trizz "busar" med tjejerna


Trizz anser sig "oskyldig":)

Njut av era hundar!Med Breeze (& valparna) på Södra Djursjukhuset hela dagen:(

Fy bövelen vilken dag:(

Det hela började med att Breeze i går blev dålig, hon har kissat massor sisådär var 3:e timme dygnet runt några dagar + att hon då druckit mycket. Men i går tyckte jag att hon blev slö, orolig genom att hon var rastlös & bla bäddade överallt men gick direkt därifrån...Natten har varit himla jobbig & jag har knappt sovit ngt alls...
Tidigt tidigt i morse både kissade & bajsade hon inne. Hon ville inte ha sin goda blandmat?!? Sedan spydde hon slemliknade gul galla på mattan. Ringde runt & pratade med flera veterinärer & så då blev det att jag packade in valparna i buren & tog med mig Breeze & åkte till Södra Djursjukhuset i Kungens Kurva.

Väl där, självklart på en akuttid:( Så kom vi ganska omgående in på undersökningsrummet. Fick massor av frågor & sedan togs det blodprov för att kolla bla lever, njure osv. Fick sedan gå ut för att få ett pissprov, det var som tur lätt som en plätt & hon pinkade så snällt i "sleven". Veterinären klämde & kände igenom hela Breeze men kunde inte "hitta ngt" konstigt... Fick sedan vänta på provsvaren, men dom visade inget konstigt:)

Fick åka hem en snabbis för att sedan komma tillbaka på em, då skulle Breeze ultraljudas....Så in med valparna i bilen för färd till Tokstan för att sedan fraktas tillbaka igen...Snacka om bilträning! Inte riktigt den bilträning jag tänkt att dom skulle få börja med...Men men nu är dom biltränade:)

Nåväl, ultraljudet visade "bara" på att hon hade flera små vätskesamlingar i livmodern....Vilket i sin tur kunde vara "normalt" efter att ha fött valpar...Men...det kunde oxå vara aå att ngt var på G:(

Så efter att ha betalat kalaset:( så fick jag med ett recept hem på Vetrimoxin tablett, 150 mg som ska ges 2gg/dag i 10 dagar samt Pro-Kolin+(dietsupplement) som hon ska haca 2 ml 2-3 gg/dag. Sedan ska hon tom måndag äta kokt köttfärs med ris & olja. Det ska hon äta 4-5 gg/dag i mindre portioner.På måndag ska veterinären Malin Mattsson ringa igen & jag HOPPAS då att Breeze är på bättringsvägen:) Vill så klart ha en pigg & FRISK Breeze igen!!!

Å så HOPPAS jag så klart att Blakkie & Blåndie håller sig friska!!! Dom skötte sig exemplariskt i dag på deras allra första tripp hemifrån...

Hoppas oxå att jag ska få sova i natt....Nu känner jag mig helt slut & tom, så förhoppningsvis slocknar jag direkt huvudet landar på kudden....Men först så måste så klart Breeze & Trizz ut på sin nattpinkrunda, dock inte så sent kan jag lova....

TACK Clary för att du följde med & var valpvakt!!!

TACK Svenerik för att jag fick "låna" bilen!!!

TACK Lisa för att du passade Trizz!!!

HÅLL TUMMARNA FÖR ATT BREEZE PIGGNAR PÅ SIG:)

Njut av era hundar!

Boktips, Anita Axelssons "Agility klass 2, flyt & nollor"

Har precis börjat läsa Anita Axelssons senaste Agilitybok "Agility klass 2- Flyt & Nollor"Går att bestlla via: www.anitaaxelsson.se

ISBN 978-91-975427-6-0

Här kommer några rader från bokens baksida:

Känslan när du & hunden har flyt & gör en nolla slår det mesta. AGILITY KLASS 2 hjälper dig & hunden att utvecklas som ekipage så att de felfria loppen kommer oftare.
Agilityträning handlar om att vara bra både på agility & att träna hund. I ett av den 8 kapitlen får du veta hur du & hunden blir träningsproffs. De andra kapitlen tar upp agility-starter, fasta situationer som återkommer på banorna, den vanligaste handlingen i 2:an & hur du ska göra för att hålla fokus ända in i mål.
I AGILITY KLASS 2 finns också ett kapitel som handlar om hur du håller din idrottshund i trim. I det sista kapitlet får du veta ännu mer om hur du ökar dina chanser för flyt & felfria lopp!
Fortsättningskursen avslutar boken & den är ett förslag på upplägg för en fortsättningskurs på 6 gånger i agility
.


Har ännu bara ögnat igenom boken, så jag kan inte göra en recension ännu...Men boken innehåller många olika kombinationer & banor. Kan dock tycka att en del av dom övningar som beskrivs med ritningar kanske är lite svåra för den lite mer okunniga att förstå...Men å andra sidan så är det ju en fortsättningsbok & man bör ju ha kommit en lite bit på väg i sin agilitykarriär för att kunna ta till sig . Men å andra sidan så finns det en del övningar som även den som just satt i gång sin härliga agilitykarriäe mycket väl har stor nytta av att redan nu börja träna på.
Ja det ska bli spännande att läsa boken, kanske att jag återkommer med en fylligar recension när jag läst den... 
 

Jag ska skicka i väg en beställning & vill du vara med på den så är det bara att du hör av dig till mig via epost.

TACK till Kristina med "Labbarna" för alla hundtidningar!!!

Njut av era hundar!

Lite bilder på min underbara BreezeNjut av era hundar!

Blakkie & Blåndie 2 veckor & 2 dagar

Nu händer det saker med tjejerna hela tiden, så HIMLA KUL att titta på dom:) Har lagt in 2 leksaker som dom buffar på, så sött:)

Även Trizz tycker dom är roliga nu & ännu roligare kommer dom säkerligen att få ihop...Trizz är mer i valphagen än vad Breeze är...Breeze är nästan bara där när det ska matas & tvättas. Medans Trizz gärna är där & "busar" med dom oxå...

Har klippt fram klorna på dom & jösses vad snälla dom var, inga problem alls GILLAS!!! Förra gången jag klippte sov dom, men den här gången höll jag dom i famnen. Men det är klart jag håller dom ju titt som tätt så det är ju ingen konstigt.


Blakkie

Blåndie


   
   
   
   
 

Å så en bildserie på Trizz & Blåndie
   
  

Här sitter Breeze medans tjejerna snuttar
  

Njut av era hundar!

För mycket mjölk till Blåndie & kloklippning

I morse så kräktes Blåndie upp sin precis snuttandes mjölk:( Men å andra sidan så är hon ju så rund om magen så jag tror helt att hon var full i magen...Det räckte säkerligen med att hon rullade eller att Blakkie klättrade på henne för att det skulle komma upp....
För efter det har hon ätit & varit precis som vanligt:)

Nu ska jag äntligen åter klippa framklorna, det har inte blivit av ännu...Å snart är det väl dax att åter klippa bak oxå.

Njut av era hundar!

(Efterlysning!!!! Gibson försvunnen) Gibson är hemma igen!!!

I går, tisdag vid 16-tiden försvann Ingas Gibson hemifrån! Har DU sett honom????
Är inte så hemma i i traktena men HÅLL KOLL i Vingåkers trakten...
Njut av era hundar!

En härlig början på dagen

När jag kom ut i morse med tjejerna var det VÅR i luften:) Å nu skiner SOLEN!!!! GILLAS!Oj, hur underbart är det på en skala att börja morgonen med en långpromis med hundarna?!? Speciellt när det är lite lite vår i luften....Vilket fall som så var det så skönt att bara gå...Tjejerna ja Trizzen hon bara luktar & pinkar precis överallt suck...Men så är det att ha löptik. Breeze hon vill helst vara när & med mig, mitt hjärta:)

I "natt" så vaknade jag & var helt utsövd....Kände att det bara var att gå upp, det var nog dax att ta ut tjejerna. Men det var TYST?!? Kollade på klockan & då var hon 01.05 suck....För mig kändes det som morgon. Bara att gilla läget & ta sig en nattlig hundpromis. Vid den tiden mitt i veckan möter man ingen, skönt. Väl inne var jag hur pigg som helst. Tjejerna gick däremot & la sig igen:) Själv så rensade jag lådorna i bokhyllan, skönt att få det gjort. Hittade en del gamla foton påbåde hundar & hästar:) Ska scanna in dom & sätta ut dom på bloggen vid tillfälle.

Efter att ha sovit ca 2 timmar så vakande Blakkie & Blåndie, det var dax för lite gos med dom:) Nu när dom öppnat ögonen är dom så härliga! Dom låter & kommer mot en GILLAS! Det är så HÄRLIGT med valpar!!!

Snart dax att åka till jobbet, hoppas bara att jag håller mig vaken....Det blev ju inte så många timmar sömn i natt suck...Ska bara pinka av hundarna igen...

Njut av era hundar!

Indra i brödkorgen

Hittade Indra i min brödkorg på bordet hmmm.....

Njut av era hundar & katter!

Får jag presentera Blakkie & Blåndie

Ja nu äntligen så har jag bestämt mig för vad tjejerna ska få för namn....

Grundsten´s Bästa Blakkie

Grundsten´s Bästa Blåndie

  

Här under ligger Blåndie

  
Blakkie & Blåndie

   

Moster Trizz har full koll på småsyrrorna:)
 

 
Men det är tröttsamt...tycker både Breeze & Trizz:)


Breeze trivs bra under sängen

TACK ALLA som lämnat namnförslag!!! 

Njut av era hundar!

 

 


Trizz löper....

Jaha nu löper Trizz....Det är ju faktiskt nästan ett helt år sedan hon löpte. Hade dock hoppast att hon skulle löpa senare så att jag ev kunde para henne oxå. Men nu får det i stället förhoppningsvis bli ett tävlingsår!!!
Har funderat mkt på det & ja nu "löser" det sig ju helt...utan att jag måste ta ngt beslut.

Så...i år får Trizz i bästa fall TÄVLA dom tävlingar som passar in. Nu bara måste jag kolla tävlingskalendern för att se om det finns några klass 1 tävlingar i närheten. KUL KUL!!

OM jag ska para henne så får jag väl göra det nästa år....

Njut av era hundar!

Valparna 2 veckor!!!

Ja jösses, i dag är "små" tjejerna 2 veckor!?!? Hua vad tiden går fort...snart är dom leveransklara....Men tills dess ska jag njuta:)

Man ser att det nu händer saker hela tiden, bägge har öppnat ögonen & nu börjar dom likan hundar:) Dom "går" mer & mer & nu bara måste jag bygga ut...

Man märker att dom både ser & hör...Så nu kan man verkligen gosa med dom, GILLAS:)

Bakklorna klipptes i dag på fm & framklorna tar jag senare i kväll eller i morgon...

Breeze har jättehjälp i xtra morsan Trizz:) Så fort dom små piper rusar Trizz dit...Breeze kan sova som en stock, gärna under min säng. Det är väl svalt där. Just nu ligger Trizz inne hos tjejerna & håller dom dels rena & som sällkap. Breeze ligger helt utslagen på golvet & sover...Gulligt:)

 

Vägde dom ju i går så jag vet att dom hmm väger en hel del...men i dag var det dax igen eftersom dom i dag är 2 hela veckor:)

Tjejernas vikt vid 2 veckor:

TRF: 878 g + 628 g sedan födseln
BLM: 1108 g + 803 g sedan födseln

           
    
   
       

Njut av era hundar!


Valparna 1 vecka & 6 dagar. Den TRF har öppnat ögonen & den blå e på g!

Precis när man tycker att inget händer så bara händer det:) I dag har alltså den TRF öppnar bägge ögonen helt:) Den blå e på G:)

Den TRF är så söt, det blir ju så klart lite annorlunda när ögoen öppnats. OM inte annat så lär det säkerligen bli mer fart i dom....Måste nog snart "bygga" ut...

Lena var här i dag & hon bara sa "Jösses, vad stor den blå är"!!! Vi var då tvungna att väga dom, skulle ju inte ske förrän i morgon men jag passade på...

Tjejernas vikt vid 1 vecka & 6 dagar:
TRF: 799 g
BLM: 1011 g

Lena sa ngt om att dom skulle väga ca 1 kg vid 4 veckor?!? Knappast, tycker mina tjejer...I morgon är dom ju 2 veckor & då har dom säkerligen gått upp lite till...

Passade oxå på att fota dom....                  
Mamma Breeze, stora syrran Trizz & så småtjejerna:)

Sedan kom Anders & Linnea på besök. Dom gosade lite med alla tjejerna så klart:) Anders är ju liksom favvon för både Breeze & Trizz:)

I morgon, ja då blir tjejerna 2 veckor....Då ska dom vägas & så måste klorna klippas igen.

Njut av era hundar!

Valparna 1 vecka & 5 dagar

Ytterligare en dag vid valplådan:) Men som sagt så händer det inte så mycket nytt ÄNNU...snart blir det dock mer liv bla när dom öppnar ögonen:)

Nu väntar jag bara på att få hem den andra pallkragsdelen så att jag kan lägga på den. Ännu kommer dom så klart inte över den jag har men snart så....

Dagens bilder på valparna:)

                    

Å nu är troligen bägge namnen bestämda:) Ska bara "smaka" på den TRF tikens namn en dag till eller så...

Njut av era hundar!


En riktigt hurtig lördag....

Dagen började ljuvligt för jag vakande av mig själv & inte av ngn TRF lite valp som skrek efter tutten:) Nästan så att jag kände mig utsövd, så oj vad mkt det gör att få vakna "själv":)

Visst det var tidigt men det gjorde inget...Däremot så var Trizz inte såå pigg på att följa med ut. Men ut drog vi & det var så SKÖNT att gå på "lång"promis tidigt tidigt en lördag morgon:) Inga människor eller lösspringande hundar så långt ögat når, GILLAS! Det var så mysigt ute så vi var ute i ca 55 minuter. Inte så länge, men jag tyckte att det räckte för Breeze. Ville ju inte lämna valparna själva för länge. Men dom små ljuvelerna sov så sött när vi kom tillbaka:)

Vid lunch var det åter dax för promis & den här gången var vi ute i ca 45 minuter. Var bla & plockade på mig lite skitpåsar, perfekt när man bara kan ta:) Å då blev det så klart att jag bara måste plocka skithögar på våran gångväg. Det blev 8 påsar fulla med andra hundars skit!!! För jäkligt att vissa hundägare totalt SKITER i att plocka upp efter sin hund:( Bävar för när snön smälter för då kommer alla andra skithögar fram & tinar "fint" i vårsolen suck...

Ingen rast ingen ro för vi han nästan bara in & vända innan grannen ringde & frågade om vi skulle med på promis...Självklart hängde vi på:) Så nu vi alltså hunnit med ytterligare en promis på ca 1 timme..

Nu hoppas jag att både Breeze & Trizz är nöjda:)

Nu ska jag pyssla lite med småtjejerna, trevligt lördagsnöje:)

Njut av era hundar!

Första kloklippningen på småtjejerna

Eftersom att det ändå bara är skit på TV & jag bara är hemma & gör ingenting så...Passade jag på att klippa klorna på småtjejerna:) Dom små rundmagade låg så sött & sussade & då började jag med den blå & sedan den trf...Gick hur bra som helst:)
Nu kanske Breeze slipper dom små spetsiga klorna på tuttisarna.

På söndag kommer åter Lena från Honeybrook & kollar på dom:) Ska bli spännande & höra vad hon tycker så här vecka 2...

Men det känns så konstigt att kalla dom den blå resp trf...Måste bestämma mig för vad dom ska heta. Det spelar ju igentligen ingen roll för valpköparna har troligen egna namn som dom ska kallas för..I förra kullen så var det ju ingen hane som fick behålla "sitt" namn.
Den blå´s namn är redan i princip klart, men den trf har jag inte riktigt hittat "det" namnet ännu...Trots massor av namnförslag:)

Njut av era hundar!

Möte med en lösspringande hund!!!

Blir så jävla trött på alla dom som har sina hundar lösa utan att ha någon kontroll på dom överhuvudtaget!!! Nu när jag var ute på en promis med Breeze & Trizz, som självklart gick lösa för JAG har kontroll på dom!!
Vad händer??? Jo nerrusandes från skogen kommer det en "stor" hund samtidigt som husse skriker högt som f.n på hunden....
Se hela bilden


Vad händer??? Absolut ingenting! Hunden kommer rusandes & husse kommer springandes ca 100 meter efter suck...
Men jag han bli jäkla förbannad & försökte på alla sätt få bort hunden från mina hundar....Som TUR var den här gången så var det en stor hund men ung...Jäkla TUR både för husse & hunden!
Hunden var himla snäll DEN HÄR GÅNGEN men det skiter jag i!!! Den ska INTE springa fram till mina tjejer PUNKT SLUT!!! Försökte dock ha tjejerna bakom mig men det var inte det lättaste....Det var ett virrvarr av hundar & ett tag trodde jag attan att Trizz skulle dra hem med hunden efter sig:( Men hon kom när jag ropade. Breeze däremot som jag ABSOLUT INTE vill ska ha kontakt med andra hundar nu nöp efter honom....Hon vill INTE ha kontakt! Mkt rörigt var det innan ens hussa han komma fram till oss:( Sedan försökte han fånga hunden & då höll vi alla att trilla:(
Men till slut fick han tag i sin hund & kopplade den...Tror ni att JAG FICK ngn ursäkt??? NIX inte ett ljud från husse:(

Får ändå & trots allt vara GLAD för att inget hände MINA tjejer....
Däremot har jag lust att ge hundägaren en spark i röven! För trots att hunden var ung så är det inte rätt mot MINA tjejer att bli påflugna!!!

Nu ska jag slappa i soffan medans Breeze & Trizz ska få varsin FinnPinne:) Dom blir helt tokiga när det vankas FinnPinne från Tumba Hund & Katt:)Å dom är verkligen värda ngt gottit, mina härliga tjejer:)

Njut av era hundar!Valparna 1 vecka & 4 dagar

Som sagt det händer inte mkt i valphagen..men jag kan lova att småtjejerna kan låta när ngt inte är till belåtenhet ha,ha,ha....

Nu går jag bara & väntar på att dom ska öppna ögone, ska bli spännande att se vilken ögonfärg den blå har:) Hoppas att dom blir blå, eller i allafall ett öga blått...

Lite bilder på småtjejerna

        


Njut av era hundar! 

Långpromis med Trizz, ny färg på bloggen & lite gott & blandat

Måste börja med att TACKA Carina med Russeltussarna för hjälpen med att fixa till min blogg:))
Ville ha bort jultänket & se nu blev det mer likt VÅR & sommar tänk...

Tog mig hårt i kragen i dag igen!!! Å gick till jobbet tillsammans med Trizz så klart:) Både hon & jag behöver röra på oss...Snälla Krisrtina med Allis Brallis kom ner & lämnade alla böcker som jag beställt, Tack för det:)
Men...sedan blev det bussen hem:( Kroppen ville inte gå mer & så var ryggan full av böcker....
Men det känns trots allt BRA att vi båda fick promisen till stan:)

Annars så lunkar dagarna på, kan ju inte vara borta några längre stunder...Så det har blivit mkt "agilityplaneringar". Känns bra att få det gjort, men mkt återstår...

Sedan har jag oxå prel bokat en jätteduktig agilityinstruktör i "Grundkurs i Jakkosvängar". Känner att jag bara måste gå kurs själv & då så klart med Trizz:) Ska bara få klart besked från mina övriga "agilitygruppare".
Måste FYLLA på depån....

För jag ska ju ha Agilitykurs klass 1b i vår på klubben, ska bli KUL! "Tyvärr" är kursen redan full, men man kan skriva upp sig på reservlistan:) Info finns på SHK Södertäljes hemsida.

Inbjudan till Agilitytävling den 14 maj i Bastmora kommer oxå snart ut både på bloggen & på SHK´s hemsida, håll utkik!!

Så det händer i allafall lite inom agilityn, KUL KUL...

Njut av era hundar!

Valparna 1 vecka & 3 dagar, oj vad tiden rusar på....

Men som vanligt & som TUR är så händer det inget speciellt i valphagen...Dom äter & sover mest hela tiden. + att dom skriker till då & då speciellt vid sisådär 03.00 tiden:( Å varje gång tror jag att ngn håller på & dö...Men det är oftast den TRF som inte hittar tutten tillräckligt fort...Så det känns som om jag lite vänt på dygnet, ja vad gör man inte för sina hundar?!?

Dagens bilder på "små"tjejerna

            
  

TACK för alla namnförslag:) Känns ju verkligen som om jag snart måste hitta DET namnet till tjejerna....ganska angenämt jobb dock:)

Njut av era hundar!


Långis med Trizz & så fick jag en plats på föreläsningen den 25/1

Har nu fått bekräftat att jag fick en plats på föreläsningen på Tös Hundhälsa den 25/1. Den handlar om "Vad som är giftigt för hunden". Spännande:)
http://www.toshundhalsa.se/se/


I dag har jag faktiskt gått en långis med Trizz....Kände att både hon & jag bara måste få GÅ på...En kort bit hade jag sällskap av grannen men sedan gick vi vidare & i en rask takt runt hela Brunnsäng. Oj,oj,oj vad fort man tappar flåset när man inte rört på sig:( Tyvärr & det var det värsta så har jag så jäkla ont både i bäckenet & i höfterna:( Inte blev det bättre efter promisen, men det är bara att bita ihop suck...Trizz fick sig iallafall en riktig promis:) Passade oxå på att köra några inkallningar med fotposition, oj vad hon är duktig:) Tror att hon skulle kunna bli en riktigt farlig lydnadshund OM BARA jag ville träna henne...
Körde oxå några snabba starter & vilken racer jag har!!! Nu bara MÅSTE jag försöka att bita ihop & trots smärtan TRÄNA...Snart är det ju tävlingssäong & mitt mål (MÅSTE ha mål!) är ju att tävla Trizzen...Men just nu undrar jag verkligen om det kommer att funka:( Det vore ju skit OM även hon missar att tävla pga mig:(

Det positiva var att det snöat vilket betyder att det nu inte längre är isigt!!! Men å andra sidan dröjer dt ju ännu längre innan våren kommer så där Pang boom...Om ca 3 veckor vill jag ju ha +18 grader & snöfritt...Näe det är bara att inse jag är ingen opptimist..

Njut av era hundar!

Valparna 1 vecka & 2 dagar

Den här valptiden är igentligen ganska tråkig för det händer inte så mkt, ja inte mer än att dom äter & växer så det knakar:)

Kommer "bara" att väga dom varje måndag eftersom att dom äter & äter dvs inga problem med att dom inte går upp....Om jag skulle se att ngn inte äter ja då får jag börja väga dom igen. + att dom nu är för stora att rymmas i vågskålen".....

Dagens bilder på småtjejerna:

           
  

Njut av era hundar!

 


Lite bilder på Breeze

           

Njut av era hundar!


Valparna 1 vecka & 1 dag

I morse måste jag erkänna att jag starkt funderade på att absolut INTE behålla ngn utav tjejerna....DÅ kändes det lätt som en plätt att: Jag ska inte behålla ngn!!! Men vartefter som dagen gått så....

Den TRF skrek som en stucken gris, för hon ja inte vet jag...Hon var i allafall inte nöjd med ngt. Trodde ett tag att det hänt ngt?!? Men hon såg pigg & frisk ut när hon kröp omlring & letade efter en plats som dög åt Damen...Det tog inte många minuter innan den lilla Damen blev nöjd men minuterna känns låånga vid den tiden på dygnet.

Breeze & Trizz verkade nöjda för eftersom att jag ändå var vaken så blev det en tidig morgonpromis.....

Annars så händer det ju inte så mkt nu med dom...Desto roligare blir dom om några veckor:)

Har tvättat ett gäng fällar så nu är depån påfylld....Tvättade oxå en hundsäng som Breeze kräktes i i går kväll?!?Det var slemm men trots det måste den ju tvättas..

Har oxå anmält mig till en föreläsning om VAD SOM ÄR GIFTIGT FÖR HUNDEN, hos Tös Hundhälsa i Weda den 25/1. Hoppas bara att jag får en plats...Alltid BRA att passa på & gå på dom föreläsningar man kan & nu när det är så nära, ja då är det ju kanoners:)

Nåväl, här kommer dom foton jag tagit på tjejerna när dom är 1 vecka & 1 dag:                        

Njut av era hundar!


Gemensam hundpromis!!!

HÄNG på när Suneeta med sin Chanell har gemensam hundpromis!!!

TISDAG 11/1 & TORSDAG 13/1 kl: 18.30, samling vid Preem i Brunnsängs centrum!

Alla med eller utan hund är välkomna & det är GRATIS!!!

Så... passa på & traska bort julmaten:)

Njut av era hundar!

Trizzen´s liv just nu...

Hmm hon har väl kanske inte sååå roligt just nu men....

Efter att hon varit "dålig" i magen så är hon nu sedan ngn dag bra:) Vilket innebär att jag faktiskt kan dels låta henne titta på valparna vilket hon gillar:) Dock inte Breeze...eller hon gör inget men jag märker på henne att hon blir lite stressad & ja då får hon åter inte vara i sovrummet. Trizz alltså...

Försöker aktivera henne på andra sätt nu när det inte blir några långpromisar, som igentligen både hon & JAG skulle behöva!!! Men gnistan finns inte & så har jag så jäkla skit ont både i höfterna & bäckenet:( TUR att jag har broddar på dojjorna...

Ja,ja....innan det blev is överallt så fick Trizz jobba lite i djupsnön. Bra konditionsträning. Men nu är det ju skare & hon kan på dom flesta ställen GÅ PÅ skaren dvs ingen konditionsträning:( Är oxå rädd om hennes tassar...

Men...hör & häpna!!! JAG har TRÄNAT LYDNAD med henne, tjohooo. Japp, jag har kört både sitt-ligg & fotpossotion inomhus så klart. Min lilla tjej jobbade på bra, verkar som om hon gillade att TRÄNA:) Hennes läggand påminner mkt om Sindies GILLAS! dvs hon lägger sig bakåt & det är så jag vill ha det:))

Sedan har både Breeze & Trizz fått göra Nina Ottossons olika aktiveringsaker, dvs leta godis via olika svårighetsgrader...Gillas av hundarna kan jag lova:)

Här kommer lite blandade bilder bla på Trizz som verkligen inte gillar att bli fotad...


Hon har tippöron i normala fall:)   
Lite blommbilder innan dom vissnar...
  
  Å så lite bilder utifrån för vi är faktiskt ute då & då:)
  
Måste TRÄNA mer med mitt nya objektiv...
 
Mitt hus:)
 

Njut av era hundar!

 

 

 
Valparna 1 vecka & jösses vad fort tiden går!?!

Nu är det nästan exakt 1 vecka sedan småtjejerna föddes:) Känns nästan lite overkligt men oj så härligt!!! Är så GLAD över att allt gick BRA & att dom äter & frodas:)

Det händer inte mkt med dom nu....Dom äter-sover-äter-sover & skriker då & då när det tar för lång tid att hitta tutten:)

Jag bara fotar & byter fällar.....Men Breeze är bra på att hålla rent hos dom:)

Tjejernas vikt vid 1 vecka:
TRF: 529 g
+ 59 g sedan i går & + 279 g sedan födseln dvs dubbel vikt + 29 g
BLM: 645 g
+ 72 g sedan i går & + 340 g sedan födseln dvs dubbel vikt + 35 g

Här kommer dagens fotoskörd på tjejerna när dom just blivit 1 vecka:  
  
  
  
 Njut av era hundar!

 

 

 


Valparna dag 7 eller ja,ja i morgon blir dom 1 vecka

Vet igentligen inte hur jag räknar men som sagt i morgon blir tjejerna 1 vecka, oooops vad tiden går fort...Snart är dom leveransklara...

Dagen har varit lugn, det är bara Breeze som mer & mer lägger sig utanför valplådan. Hon kryper gärna in under min säng, det är väl svalt därunder..Å så har hon bäddat precis överallt i min säng & i dom andra bäddarna. Nästan så jag tänkte att oj det är valpning på G hmmm...Men hon lugnade ner sig & nu är hon nöjd med att ligga under halva min säng..
Plockade ju bort den inre bädden i går så att hon fick hela valplådan men...det var inte poppis så nu har jag åter stoppat tillbaka den i valplådan igen.


Småtjejerna gillar oxå tydligen att krypa under bla fällen...I bland när jag tittar till dom så ser man bara 2 bulor eller en rumpa för resten är under fällen:) Kan ju nästan tro att dom är kalla men dom känns varma & goa...

Tjejernas vikt:
TRF: 470 g
+ 53 g sedan i går
BLM: 573 g + 57 g sedan i går

Kika nu på dom goa tjejerna i dagens bildskörd:)


Vet inte vad hon tänkt bli som stor?!


 
  
    
    


Grundsten´s Bästa Trizz

Ja så var det det där med namn till tjejerna...Det lutar åt att dom får namnet Bästa först precis som Trizz. Däremot så måste jag hitta passande namn på B....Funderar på några olika men jösses vad svårt, känns som om inget riktigt passar...

Så...har DU tips på ett svensk tjej namn som börjar på B? Tipsa mig:)

Njut av era hundar!


En vanlig söndags rapport

Vill börja med & TACKA Carina med Russeltussarna för att du tog med dig Trizz på en längre promis:)
Jag är så Tacksam för att du ställde upp & hämtade henne!!! TUR oxå att Trizzen skötte sig bra:)
Har en så himla tur med mina grannar.....

Tyvärr så är det nu så jäkla skitans HALT ute att jag var tvungen att sätta på broddarna:( Är man gammal eller har man en kropp som inte fixar underlaget suck.....

Men glädjande nog så kom Lotta med Lapparna förbi:) Dock så klart utan sina Lappar....
Hon skulle titta på småtjejerna.....
TACK Gulliga Lotta för Lycka Till med valparna presenten:))


Produkter från Lottas Bikupa. Dessa produkter rekommenderas VARMT!!!

Passade oxå på att fota mina blommor, det går så himla fort för dom att blomma över så det är bäst att passa på & njuta av dom:)

Finns inge bättre än tulpaner:)

Njut av era hundar!


Lite bilder bla på mina blombuketter & Trizz

 

Man kan ju inte "bara" fota valpar....   

Njut av era hundar!


Valparna dag 6 & nu är dom "kollade" av Lena från Honeybrook

I natt sisådär vid 02.45 tiden vaknade jag med ett ryck av att en valp skrek hjärtskärande!!! Gulp...det var bara att VAKNA & kolla vad det var...

Å så klart var det den TRF som skrek för att det antgligen tog alldees för lång tid till att hitta rätt tutte pust...Lovar att den tjejen kommer bli tuff:)

Inte attan kunde jag somna om:( Ja så då var det bara att ta en nattpromis med Breeze & Trizz:) Ganska skönt faktiskt, vi var ju helt själva ute...
Sedan blev allt lugnt igen:)

Trizz har fått se & nosa på tejejrna i dag & snacka om att hon är intresserad:) Bådar mkt gott OM jag nu ska ta en kull på henne?!?!
Både Breeze & Trizz har varit helt OK i magen sedan i går em, så skönt!!!

I dag kom Lena från Kennel Honeybrook hit för att kolla på tjejerna. Tror att dom blev "godkända":) Hon lovade att komma nästa vecka oxå...Passade även på att fota dom med hennes hjälp. Inte det lättaste, tjohoo...

Tjejernas vikt:

TRF: 417 g + 42 g sedan i går
BLM: 516 g + 38 g sedan i går

Här kommer dagens bilder:

              
Många kort blir det, TUR att det är en TRF & en BLM:) Ngt lättare att skilja dom åt...

Men det känns som om jag snart måste bestämma mig för namn till dom:))

Njut av era hundar!

 


Hipp Hipp Hurra för Milloo som fyller 5 år i dag!!!

Mille, världens gosigaste Prins fyller 5 år i dag...Tyvärr är han på landet, saknar honom faktiskt...Men han har det bra där & mamma lovade att han skulle få ngt smaskigt:)

Ett Jätte-Grattis även till:

Mozart
Millie
MimosaMilloo

Njut av era hundar!

Lite bilder på Indra & TACK Carina för att du hjälper mig med min blogg!!

Vill börja med & Tacka Carina för ALL hjälp med min blogg!!!

JAG har i allafall BRA grannar:)

Kika gärna in på hennes blogg: http://carinaduvefjord.blogg.se/

Lite bilder på Indra blir det oxå.... 

Njut av era hundar & katter!!!


Tack alla för grattishälsningarna via telefon, mail, facebook & besök!!!

Måste verkligen TACKA ALLA som så snällt GRATTAT mig i dag på min födelsedag!!!!

Det VÄRMER kan jag verkligen lova, KRAM på er!!!!

Här kommer lite bilder från "min dag"

  
  
 
 
Jag fick massor av blommor, GILLAS!!Å så fick jag OBJEKTIV till min kamera!!! GILLAS GILLAS!!!!  

TACK min SNÄLLA familj mamma, Svenerik & Anders för presenterna!!!

TACK Anna för blommorna & presenten!!!

TACK Lisa för blommorna!!!

TACK Clary för halsduken & TACK för att jag fick ha fikat hos dig!!!

TUR att man inte är äldre än man känner sig!!!

Njut av era hundar!


Valparna dag 5

Det är såååå himla skönt att valparna äter & frodas utan några problem:)

Däremot så har Breeze nu oxå blivit sämre i magen & jag har sedan torsdag kväll till fredag fm varit ute var 3:e timma:( Sukc...men inget att göra åt, måste hon ut ja då måste hon ut. Hoppas nu bara att valparna håller isg friska!!! Oroar mig mest för att dom ska bli risiga i magen...

Men nu på em/kvällen verkar det som om det även släppt på Breeze HOPPAS HOPPAS!!! Hon har inte fått ngt att äta i dag & var superhungrig...Hon fick lite lite kyckling & nu hoppas jag att det får stanna kvar i magen på henne.

Valparna, ja tjejerna har blivit fotade även i dag så klart....Strax efter kl: 18 så vägde jag dom...Oj,oj,oj vad dom ökar i vikt tjhooo....

Valparnas vikt:

TRF 375 g + 42 g sedan i går
BLM 478 g + 56 g sedan i går

  
Småtjejerna kryper gärna in i varsin hörna....

Matdax igen & igen......

Njut av era hundar!

 


Valparna dag 4, ny vikt & nya foton så klart:)

Det är UNDERBART att ha valpar men...oxå ganska jobbigt. Allt flyter på bra & tjejerna mår toppen, dom äter & frodas:)

Däremot så äter Breeze dåligt igen:( Hon vill INTE ha sin mat & hon behöver ju verkligen äta nu...

Jo tillbaks till det jobbiga i det hela & det är att jag har så dåligt samvete för Trizz:( Hon har sååå tråkigt, dels blir det inga långa härliga promisar, för jag vill inte vara borta för länge från Breeze & valparna. Å så får hon inte träffa andra hundar pga av ev smitta...Trist trist tycker Trizz...Den enda som hon får träffa är Ellen för dom har träffats dagligen mer eller mindre...Tog en lite längre promis i djupsnön för nu har det kommit ännu mer snö!
Kändes bra när vi åter kom in att hon faktiskt fått sig en "riktig" promis:)
Tyvärr så var hon åter risig i magen:(


TrizzLängtar verkligen efter att Trizzen ska få träffa dom små på riktigt. Tror att det kommer gå bra!

Småtjejerna då? Jo dom bara äter & sover mest hela tiden. Man verkligen ser dag för dag att dom växer...HOPPAS verkligen att dom blir bra i storlek...

Breeze hängde faktiskt med på en runda runt området i dag, annars vill hon bara göra sitt & sedan dra hem...Men nu gick hon med helt frivilligt. Nu tar inte den rundan lång tid att gå men det är ju ändå bra att hon rör på sig. Väl inne så tillbringar hon ju mesta tiden med sina små tjejer....

Valparnas vikt dag 4:
TRF: 333 g
+ 36 g sedan i går 
BLM: 422 g
+ 47 g sedan i går

 


 


  

  

  

Njut av era hundar! 

 

 


Valparna dag 3, nyvägda & mätta

Måste bara säga att det är så UNDERBART att ha valpar i huset:) Men min egen sömn blir det lite si & så med.....Måste ju bara ha koll så fort det låter TUR att jag är ledig & bara kan vara & så klart NJUTA av dom....

Dagen har varit lugn & allt känns bra. Bägge tjejerna äter & frodas + att dom går upp i vikt, så skönt! Minns förra kullen när Bino/Cash inte åt, det var himla jobbigt:( Hoppas verkligen att tjejerna fortsätter så här...att äta & må gott alltså...

Vägde dom kl: 18.00

TRF: 297 g +31 sedan i går + 47 g sedan födseln
BLM: 375 g +15 sedan i går + 70 g sedan födseln

  
 


Så här njuter Breeze medans tjejerna snuttar:)

  

Njut av era hundar!


Valparna dag 3

Kan lova att det inte finns ngt mysigare än att höra tjejerna snutta på mamma:) Speciellt inte när man har lagt sig & samtidigt läser en bra bok, då är det ljuvligt att höra dom små äta sig mätta:)

Natten har varit lugn, har kollat till dom då & då, vill ju vara säker på att speciellt den TRF får i sig mat....Tror att den lilla damen blir riktigt tuff för hon både hörs & märks redan....

Trizz däremot är inte riktigt glad över att inte få vara i sovrummet:( Men jag vill ju inte att hon ska komma nära tjejerna ännu...Men i dag var hon mkt bättre i magen:) I kväll ska hon få lite magmat....

Har i dag tvättat alla handdukar, lakan & bädden som den TRF föddes i.

  
 
Mina ljuvliga småtjejer:)

Njut av era hundar!

 


Den här föreläsningen om hundens naturliga beteende med Jenny Marek ska jag gå på.

Den här i mitt tycke ett intressanta ämne, har jag anmält mig till & kommit med på! Alltid KUL att fylla på depåerna i ämnet HUND!

Tyvärr är föreläsningen FULL, man kan alltså INTE anmäla sig:( Men troligen kommer det bli fler tillfällen då det som vanligt var mycket folk som ville gå. Självklart bara måste man passa på & gå när tillfället ges:) Många med mig tyckte tydligen samma sak...

AvprenumereraTill hemsidan
Föreläsning om Etologi & inlärning
Föreläsningen kommer bl a ta upp hundens naturliga beteenden, inlärning med berikning av miljöer, raskunskap och när D.A.P. kan hjälpa vid problembeteenden. Jenny kommer också att ta upp ämnen som valpträning, skotträdsla, åksjuka och träna hunden att vara ensam.

Lupus Foder och CEVA erbjuder 4 st föreläsningar att välja på med start den 1:a februari. Föreläsningen är kostnadsfri och startar kl 20:00. Kaffe och smörgås finns uppdukat från och med kl 19:30.
Välkomna!

Tid: 20.00 

8 feb Stockholm, Scandic Järva Krog
Måste dock bara lösa problemet med HUR jag ska ta mig dit?!? Ja,ja det löser sig nog...

Njut av era hundar!

Tack alla för Grattishälsningarna både via bloggen, mail & på facebook!!!

Vill verkligen TACKA för alla GRATTISHÄLSNINGAR som kommit, det värmer:)

Njut av era hundar!


Inbjudan till Officiell Sheltieutställning i Vilsta, Eskilstuna

 SSSK inbjuder Er till

Officiell Utställning
- för Shetland Sheepdog -

Lördagen den 26 februari 2011

Vilstahallen, Eskilstuna

Domare:

Karin Hedberg, Kashmanis

- Valpar & BIR-valp -

Monica Mattfolk, Yosemite's
(hanar samt avels- och uppfödargrupper)


Johnny Andersson, Lundecock's
(tikar samt  BIR & BIR-veteran)


Valpar 4 - 6 månader, 6 - 9 månader (inoff. klasser):

175 kr

Juniorer 9 - 18 månader:

275 kr

Unghundar 15 - 24 månader:

275 kr

Öppenklass 24 månader och äldre:

275 kr

Championklass:

275 kr

Veteranklass 8 år och äldre:

275 kr

SKK:s bestämmelser gäller. För utländska utställare krävs medlemskap i egen rasklubb.
Sänd med kopia på registreringsbeviset;
OBS - kan sändas via mail !Har ingen hund att ställa men självklart är det ALLTID KUL att i allafall titta på massor av sheltisar:)

Så funderar du på att skaffa en Sheltie? Passa på & åk dit & titta på sheltisar & prata med uppfödare:)

Mer info finns på SSSK´s hemsida: http://www.sssk.org/

Njut av era hundar!

Leffe är med i Eskilstuna BK`s klubbtidning!

Tack matte Eva för att du skickade bilden på Leffe när han var med i Eskilstuna BK´s klubbtidning GILLAS:)
Tyvärr så lyckades jag inte att kopiera den till bloggen:(

Men....så KUL med aktiva & engagerade valpköpare:) Jo, bilden föreställde Leffe när han fick Anlagstestet i viltspår godkänt med HP:)

Ska bli spännande & se vad ni hittar på 2011...

Kram till Er från mig & mamma Breeze!

Njut av era hundar!


Valparna dag 1 kvällsbilder & nyvägda

Vägde tjejerna kl: 17.00

Trf: 266 g + 16 g sedan födseln
Blm: 360 g + 55 g sedan födseln

Dock är det ca vikter då jag bytt våg till i dag......  
  

Att det kan vara sååå UNDERBART att bara titta på dom:)

Njut av era hundar!

Valparna dag 1

Njuter, njuter, njuter men åter till verkligheten... Natten har varit bra, men självklart har jag sussat med ett halvt öra öppet. Har ju valplådan precis nedanför sängen så det känns liksom lite i nacken, av att kika på dom då & då:)

Den blå är verkligen "på" & ser ut att frodas gott. Den TRF har i natt skrikit en del & jag har då ju så klart vaknat & kollat till dom. Man vet ju inte om Breeze lagt sig på henne, men det har varit att hon inte "hittat "maten"...Å så fort hon skriker flyttar Breeze på sig & då måste hon ju börja om..Å så bara måste det ju vara "rätt" tutte oxå...
Tjejerna behöver ju i alla fall INE slåss om maten:)

Under dagen har det varit lugnare, tjejerna har ätit bra å ja allt verkar lunka på......

Knappt jag fattat att dom ÄNTLIGEN kommit:) det blev på dygn 59...Nu är det bara att fundera ut vad tjejerna ska få för namn, angenämt "problem".

Här kommer lite bilder från morgonen & fm dag 1:

  
Mina ljuvliga tjejer:)
Trizz är verkligen intresserad av dom små, bådar ju gott:) Tyvärr så är Trizz dålig i magen:( Så jag har fått springa ut med henne titt som tätt suck...Vilket betyder att jag håller henne borta från dom små...

Njut av era hundar!


VALPARNA har kommit!!!

Tjohoo nu har 2 tikar kommit, en TRF & en BLM:)

Känns så himla bra!!!

Allt gick bra, Breeze har varit orolig hela natten & dagen & bara vankat omkring. Hon har oxå bäddat på alla bäddbara ställen....
Clary var här på en fika & 10 minuter efter att hon gått kom första tiken...Jag hade precis tittat till Breeze som ja, härssade men det hade hon ju gjort mer eller mindre hela dagen. Gick bara för att sätta mig & pusta ut i soffan men det var knappt jag han sätta mig så indikerade Trizz att ngt "hänt"...Å mkt riktigt när jag tittade till Breeze så hade det nästan kommit en valp!!!

Breeze skötte det hela själv, så DUKTIG hon var:) Jag bara kollade att allt såg bra ut & så vägde jag henne.

Ringde Ingela & sa att KOM! & det gjorde hon...Sedan kom nästa valp oxå det en tik men nu en blm:) Denna gång tog det lite längre tid innan hon pluppade ut...Men hon var väl värd att vänta på:)

Så nu har jag två tikvalpar som sussar & äter tillsammans med Breeze:) SÅ UNDERBART!!!!

Tik 1, TRF vikt 250 g född kl: 18.40
Tik 2, BLM vikt 305 g född kl: 19.50
 


Tik 1Tik 2
TACK Ingela för att du kom & hjälpte till!!

TACK Clary för att du kom med kaffe & äggmackor!!!

NU SKA JAG NJUTA AV MINA VALPAR:)

Mer bilder & info kommer....

Njut av era hundar!


God fortsättning på 2011 alla bloggläsare!

Det blev ett lugnt & skönt nyårsfirande:) God mat & dryck men vi hade inga smällare....Däremot så både hörde & såg vi raketer på avstånd. Milloo reagerade men...han skötte sig BRA, himla skönt att det gick så pass bra. Nästan ingen reaktion alls, GILLAS! Däremot så får han trots det stanna kvar på landet, för i Tokstan så komer det med all säkerhet att smälla länge till:(

Nu på morgonen så tog vi oss dvs Milloo & Trizz en promis i djupsnön. Det var liksom oplogat, tjohoo!!! Bra både för 2 & 4-benta:) Vi passade på att hämta pallkragen, behöver ju en till nu när det blir valpar(får jag HOPPAS alltså). Till slut hiottade vi den i snön & sedan var det bara att bära hem den...Psut & stön, lite jobbigt var det att pulsa i djupsnön....Det har ju kommit ca 10 cm i natt.

Väl hemma igen var det bara att börja skotta igen....måste ju se till att ligan har "rast platser"...Måste göras för nu är det mkt snö, GILLAS dock av mig. Men jag förstår att hundarna har lite problem med att hitta "lätta" platser att rasta sig på.  Men nu är det gjort:)


Breeze i gången upp till Lillstugan

Har nu börjat tempa Breeze & kvällstempen ligger på 37,9 & morgontempen ligger på 37,7. Helt normalt för henne....Oj,oj,oj nu är det inte många dagar kvar....

Jag skulle ha varit i Tumba i dag men väglaget satte stopp för Lenas bilfärd, så det blev en dag på landet med ligan i stället. Inte helt fel, men i morgon blir det av.....att åka till Tumba vill säga. 

Har massor av bilder i min kamera men det tar så himla lång tid att ladda upp dom här så det får vänta tills jag kommer hem.Njut av era hundar! 


RSS 2.0