BREEZE & BIRGITTA KM-MÄSTARE I AGILITY MEDIUM 2007Ett stort GRATTIS till Birgitta som med min Breeze blev klubbmästare i agility medium 2007!!! Vill även passa på att Tacka Birgitta för att hon under året tränat & tävlat Breeze i agility. Det känns helt underbart att man har någon som vill träna & tävla henne, för det bästa Breeze vet är agility! Vill också Tacka Anders, min brorson för all energi han lagt ner på träning & tävling med Breeze. Dom tillsammans är nästintill oslagbara! Men all agility kommer förhoppningsvis ligga nere under våren, för min förhoppning är ju att Breeze ska valpa ca 6/4.
Men sen får ni se upp på agilitybanorna, för till sensommaren kommer dom tillbaka!

BREEZE & JAG BLEV ÅRETS LYDNADSEKIPAGE!

Vilken härlig känsla att på årsmötet få titeln "Årets lydnadsekipage 2007". (Vi tillhör ju Svenska Hundklubben, Södertäljeavdelningen.)  Man får alltså räkna det bästa resultatet oavsett klass & så räknas det i %. Eftersom att vi hade maxpoängen på stora Klubbmästerskapet i augusti förstod jag att det var svårslaget. Men likväl kul att vinna! Vilken härlig hund jag har! Tack Breeze, mer arbetsam hund finns nog inte.....Nu är det ju bara & vänta på om det blivit några valpar, men oj vad tiden går sakta! Det har ju bara gått lite mer än  två veckor sedan hon parades.....Som sagt fortsättning följer.

PÅ PROMENAD

I det underbara vårvädret med alla tre hundarna. Då hände det något himla härligt & ovanligt!!! Rätt som vi lullade där i skogen så kommer det en ung tjej med en lös rottishanne,oopps! Fick upp mina på en stor sten & där fick dom sitta vilket dom gjorde snällt....Då kunde hon lugnt promenera förbi oss med sin hanne lös vid sidan....Efter ett tag släppte jag mina "lösa" från sitt på stenen kommandot. Promenaden fortsatte, efter ca 30 minuter möts vi igen, den här gången stannar hon & sätter ner sin rottis. Samlar ihop min flock & passerar dom i samlad trupp(Tack mina underbara hundar!). Efter ett tag får dom frikommando. Men bara känslan av att möta en ung tjej med en stor rottis hanne lös(mina var också lösa) & att allt bara flöt på så lugnt & samlat!? Fördommar kanske, men det är nog nästan första gången det händer, att ett hundmöte går så himla bra! Tänk om alla som hade sina hundar lösa också hade en sån kontroll på sin hund, vad alla promenader skulle vara trevliga!!! Man behöver höra en sådan här historia, efter alla hemska hundmöten man både upplevt & hört talas om. Hoppas att du också får en lika trevlig hundpromenad!

MILLOO är hemma!

Äntligen har jag kunnat ta hem Milloo!!! Gladast blev nog tjejerna, dom blev helt tossiga när han kom ut från bilen. Han var mer intresserad av att läsa tidningen, han har ju faktiskt inte haft någon koll på hemfronten på ett tag......Efter ett tag kände han en liten god doft från Breeze, men opps se något sådant ville hon INTE vara med om. Efter ett tag insåg han att det inte var någon ide. En nästan ännu gladare nyhet för dagen var att SOLEN sken & det hela dagen! När den väl visar sig är det bara att passa på, så efter frukosten tog vi en promenad på 2,5 timme. Känslan av att solen skiner & att hela flocken är tillsammans, ja, bättre kan det nästan inte bli.....En härlig promenad blev det i alla fall.
Ett stort Tack till mamma & Svenerik för att ni tagit hand om Milloo under tiden det smällt & Breeze löpt! Samt till Irma för alla promenader han fått! Men, tyvärr Milloo, här blir det inga pannkakor!!!
                              

PARNING NR 2

Allt gick jättebra även gång två! Amigo skötte sig exemplariskt likaså Breeze. Ett stort Tack til Marita för att allt flöt så bra! Som sagt är ni intresserade av en valp så kan ni kontakta mig. Då jag tror att vaplarna(om det blir några) kommer att ha mycket motor är det viktigt att dom kommer till aktiva hem. Sedan spelar det ingen roll om det är agility, lydnad eller spår man satsar på, sheltien är en allround hund. Alla mina hundar tränar & tävlar i agility, lydnad & viltspår. Däremot blir det kanske inga utställningschampions.....Själv var jag på sheltieutställningen i Vilsta & såg massor av härliga hundar! Sindie & Breeze var hos Egon under dagen & dom har en hel drös sheltisar så dom hade nog fullt upp! Väl hemkommern efter en dag på utställning så såg man bara sheltisar framför ögonen, men det är ju inte helt fel.......Håll nu tummarna för att det är valpar på G!

Breeze är parad!

Äntligen kom Dagen då det var dax att åka! Så det var bara att hämta bilen( Tack Ove & Birgitta för lånet!), stoppa in hunden & åka. Söndag kväll från Södertälje till Heby, det är ju ändå en bit & inte var vädret det bästa heller, som tur var följde Lena med som varit där tidigare( Tack för sällskapet!) Väl framme hos Marita & HANEN PM Quality Born Decent "Amigo" gick allt jättebra! Har aldrig varit med & parat någon tik tidigare, men Marita & Amigo var riktiga proffs!!! "Breeze" skötte sig också bra. Dom hängde i hop 13 minuter sedan var det över.....Ska tillbaka på tisdag för parning nr 2. Sedan är det återigen dax att vänta. "Breeze" heter för er som är intresserade Honeybrook Caribbean Mermaid. Som sagt fortsättning följer.

RSS 2.0