Härliga valpar!

Kan inte nog betona hur härliga dessa underbara valpar är! Känns lite tjatigt men det bryr jag mig inte om........Det händer så mycket med dom hela tiden, dom skuttar, faller omkull, skäller & faktiskt gnager på kastrullocket! Det tyder nog på att det blir utmärkta lydnadshundar, smile...
Köttfärsen slank ner i dag också, det var bara Bino som inte var så där jättesugen på att äta hela sin portion,hmmm. Men då kom Bingo & tyckte att han kunde få det sista, undra på att han är STOR! Men han fick INTE Binos sista, det fick Breeze.
Även denna gång var det massor av fällar att tvätta & en hundsäng. Tur att man har ett gäng att byta med. Men nu är dom nytvättade & rena tills bytet i morgon ja sen är cirkeln i gång. Men jag klagar inte, jag njuter!

Här behövs ingen väckarklocka

Det räcker med att man har 4 st valpar! För när det börjar ljusna ja då VAKNAR dom!!! Det betyder att JAG också vaknar & ALLA hundar! Men det gör inget, för det är såå underbart att ta en hundpromenad kl: 04.30. Det bästa att gå morgonpromenaden vid den tiden är att INGEN annan är ute!? Kan bero på att dom INTE har 4 st valpar hemma & därför SOVER vid den tiden?! Inte ens tidningsbudet såg vi. Jo, igelkotten prasslade i buskarna, men han är inge intressant tycker mina hundar. Underbart väder var det så jag ska inte klaga för jag HAR ju 4 st valpar hemma!!! UNDERBART!!! Väl inne så bara måste man ju TITTA på valparna för dom är ju HÄRLIGA, så det fick bli frukost & tidning innan man äntligen fick lägga sig igen. Ni som haft valpkullar vet att valpar INTE sover speciellt jättelänge, så det var snart dax igen, att skrika-jag vaknar-bara att gå UPP!
Men solen sken & valparna MÅR BRA, vilket är det viktigaste.

    
MAT!                              Bino                              Bingo
     
                                          Bino & Bingo             Bino
     
                                         Brio                                Bino

Mums med köttfärs!

I dag var det dax för KÖTTFÄRS! Jädrans vad dom åt & när det var slut skrek dom efter mer! Men se det fick räcka med en liten "köttbulle". Sedan slickade dom sig om munnen, smaskens. Dom är ju för härliga!!!
Det är verkligen fart på dom & låta kan dom ju också, MEN det gör inget, jag njuter ändå!
I dag har det fotas kan jag lova, tur att det är en digitalkamera så att man kan ta bort dom kort som inte blir bra.
Håll till godo,....

     
Bino                                                                     Bingo & Brio
      
                                                                             Bino
     
Bino & Bingo     
     
Milloo                             Breeze                        Breeze & Brio

Bingo & Bino

Bilder på valparna 3 veckor

Ni får ursäkta om jag är tjatig, MEN valparna är underbara!!! Förstår alla som varit med om det här vill GÖRA om det! Min nästa plan är nu att para Breeze nästa år igen.....Men nu gäller det i första hand att få dessa killar sålda.
I går var Eva med familj från Eskilstuna här & tittade på valparna. Förstår att det är SVÅRT att välja mellan grabbarna......Men jag tror att hon kommer hit fler gånger & tittar, smile.....

     

     

image245

     Brio 3 veckor

 
image248 Tiken 3 veckor

image250

   Bino 3 veckor

image251

    Bingo 3 veckor

Agility träning med Milloo

Äntligen kom vi iväg igen.....det var Ingela med Tindra, Korall & lilla Ia (Ia var med på socialträning)  & jag med Milloo (Sindie var med men fick strosa omkring som hon ville).
Körde en raksträcka med inkallning (6 hinder med olika avstånd) - 3 hinder i en båge där jag skulle valsa på det 3:e,hmm. JAG har ju inte kört på ett bra tag SÅ MÅNGA HINDER I FÖLJD....men det gick till slut. Jag är ju tvungen att visa att det jag säger även fungerar rent praktiskt, ha,ha,ha. Milloo har en rätt säker "stanna kvar" men med mycket störning vet jag inte riktigt. Så inkallningen fungerade bra! Svängen fungerade bra när jag fick till det, fniss. Sedan har han lite problem med att släppa framåt. Det är ngt vi får träna vidare på.
Slalomen fungerar 50/50, 12 pinnar går inte fort & med lite störning ja då får han annat i huvudet, suck...Trehörningen fungerade bra! Där får han faktiskt upp farten i bland. Men JAG måste TRÄNA mer på slalom. Får väl skärpa till mig & släpa ut slalom, tunnel & gungan på baksidan. Har ju faktiskt dom hindren hemma. Så det finns ju igentligen ingen ursäkt för att inte träna. Nu när jag inte längre är aktiv i klubben har jag ju TID att träna MINA hundar!!!
Milloo ska ju tävla både i Nykvarn, Södertälje & Strängnäs. Men det får verkligen bli ren träning för honom. Anders är anmäld men vi får väl se om inte den där rackarens fotbollen sätter käppar i hjulet! Som tur är har jag ju två superduper kompisar som så gärna tävlar honom eller vad säger ni Birgitta & Ingela??? 

Valparna 3 veckor!

Usch vad tiden går fort!!! Dom är redan 3 veckor, som sagt man får passa på att njuta av dom så länge man har dom kvar,suck.......

Nu har alla små inte ännu vassa små gaddar, oj,oj,oj när dom blir vassa! Det är det värsta med valpar, deras sylvassa tänder(eller vad säger du Marie M???).

Nu ska klorna klippas igen, dagarna går ju så fort....

Här kommer valparnas morgon vikt vid 3 veckor:

Bingo: 1154
Tiken: 875
Bino: 715
Brio: 1180

     

     
                                        Bino                               Bingo
     
Bino & Bingo                 Bino

Nya foton på valparna

Äntligen har jag en fungerande kamera igen! Tack återigen Ove & Birgitta för lånet!!!
Håll tillgodo med lite nya foton på valparna, givetvis kommer det fler......

  
Bingo                               Tiken

  

Bino                                 Brio

image228


Dag 20 valparnas vikt

Även denna morgon vaknade man med att det blev ljust, ja valparna är så hungriga när det börjar ljusna. Givetvis måste det då höras! Suck....men sedan när dom får mat är det ljuvligt att höra dom. Det smackar lite innan det sätter igång. Sedan blir dom så nöjda & somnar om, TILLS det är DAX igen! Känns som om man precis slumrat till.

Senare i dag ska klorna klippas på dom, attans vad dom växer.

Har satt ut en annons på Vovve.net på dom, hoppas att det hör av sig folk som är intresserade! En tjej har ringt, det lät jättebra. Hoppas att hon hör av sig igen......I morgon kommer Eva & tittar på dom. Ska bli intressant att se vilken hon "faller" för. Hon ska ju ha en av hanarna.

Har haft lite is i magen & inte vägt dom på ett par dagar, men nu var det dax. Det blev morgonvägning denna gång.

Bingo: 1094
Tiken: 841
Bino: 700
Brio: 1096

I kväll kommer det NYA bilder på dom!!!

Åh dessa valpar!

Jag bara njuter av dom! Även fast att dom varit vakna några gånger i natt, hmm....Men vad gör lite förstörd nattsömn mot ett gäng valpar??? INGENTING, jag lovar! Dom är så härliga att bara TITTA på! Nu när dom har stort är det underbart att bara sitta hos dom. Dom kommer som små rultor....Men "vissa" av dom låter som duvor?! Men det kanske är normalt? Nåväl det är i alla fall mycket motor i dom. Lite häst är det i dom också, dom försöker göra caprioler men då faller dom som kägglor. Undra vad denna "korsning" blir: Duva-häst-sheltie??? Visst låter det som AGILITYhundar???
Just nu är det TYST dvs dom sover, men idyllen kan snabbt förändras med ett kutter eller vrål! Då kommer mamma Breeze med mat & lugnet lägrar sig åter igen efter ett tag.
Som sagt DESSA UNDERBARA VALPAR!!!

Kvällens viltspårträning

Kvällen började med att Kristina backade in i ett träd(?) & s¨å gick det inte bättre än att bakrutan gick sönder. Som tur var så hade hon en solskyddaplatta på insidan, men Ella tyckte INTE det var kul! Himla tur att hon hade den, för nu kom det inte in något glas bak hos Ella.....
Nåväl alla gick & la sina spår sedan var det dax för fika så klart....Vi hade verkligen tur med vädret, det var en underbar vårkväll!
Milloo började bra & säkert men sedan fick han för sig att vi var ute på promenad & bara började lukta & pinka! Fick säga till honom ordentligt så efter två sådana avbrott så spårade han jättebra! Det var ganska torrt i backen men jag såg mina egna spår då & då så han var "rätt" & så hittade han klöven på slutet. Jädrar vad stolt han blir! Eftersom att det var första spåret för säsongen så var det inte längre än ca 600 meter. Varierad terräng med mest barrskog & en del "öppet" med sandmark. Inga VILDSVIN träffade vi på heller!!!
För Kristina med Allis gick det bra, hon tyckte bara att spåret var för kort...Kristina med Ella, där gick det BRA som vanligt....Lotta med Taito, hmmm han slutade helt plötsligt att spåra?!? Så när alla var klara fick vi ge oss ut & leta klöv, som tur var hittade Lotta den igen...Lotta körde med sin nya hund(som jag tyvärr glömt namnet på) det var ett kort spår men det gick BRA! Kul!!!
Ja det känns i alla fall kul att ha kommit i gång igen....Nu är det bara agilityn som måste komma i gång! Tävlingarna sätter ju snart i gång!!! Anders kom igen!!!!

Dag 17 valparnas 2:a flytt

Ja se då var det dax att valparna skulle flytta till större. Så nu är köksbord & stolar undanstoppade & köket består av en stor valphage. Fördelen var att det blev mer plats i sovrummet.
Dom är ju riktigt stora nu! Usch vad tiden går fort.....I kväll blir det ingen vägning av dom, men dom äter jag lovar! Nä dom får i lugn & ro finna sig till rätta i valphagen.

Viltspår med Milloo

I kväll är vi några stycken som ska ut & lägga viltspår. Milloo tycker att det är himla KUL! Men nu har man varit lite lat så det är ett bra tag sedan som han fick gå ett.....Måste erkänna att jag inte ens hittar hans spårsele & lina, usch....Trodde att det låg i hans träningsväska men se det gjorde det inte....Så i kväll får det bli att spåra med halsband, han kan nämligen inte ha Breeze sele...
Solen skiner så i kväll blir det gummistövlar & tejpade byxben, jag hatar fortfarande fästingar!!! Plockade en halvstor på Milloo i går, USCH!!! Men jag tror att det nya medlet fungerar för så här LITE fästingar har dom inte haft på länge! Så jag kör vidare med det här medlet. Fortsättning följer......

Dag 16 valparnas kvällsvikt

Oj,oj,oj vad ROLIGT det är med valpar!!! Inte behöver man någon TV, inte heller har man några andra problem med att fördriva tiden. Det är bara att TITTA på valparna! Nu ska dom få en större hage, för dom små rackarna kommer över pallkragarna om dom kämpar tillräckligt mycket.....Ska bygga valphaen i köket, så köksbordet ryker....ja vad gör man inte för sina hundar? Så köksbordet ska upp på vinden & alla kompostgaller ska ner. Sen blir det nog bra.
Här kommer i alla fall valparnas kvällsvikt dag 16:

Bingo: 948
Tiken: 756
Bino: 627
Brio: 958

Dag 15 valparnas kvällsvikt

Nu känns det som att det händer så mycket & fort med dom! Man ser att dom är så pass mycket mer aktiva när dom är vakna. Dom tultar omkring så gott det går med små knubbiga ben & runda magar. det är jättehärligt att se, jag njuter verkligen! Bättre blir det säger dom som vet, jobbigare kanske ju "vildare" dom blir. Numer vägs dom i brödkorgen, det gäller & ta det man har. Det blir inga bilder i dag, kameran är nämligen på uppladdning igen. Får väl sätta in en bild från en annan dag...Här kommer i alla fall valparnas kvällsvikt dag 15:

Bingo: 914
Tiken: 751
Bino: 601
Brio: 920


Valparna 2 veckor

Oj,oj,oj vad tiden går fort! Snart är dom ju leveransklara, suck....Angående vägningen så är dom nästintill för stora för glasslådan....Får hitta något större.
I dag har även Bingo & Brio öppnat sina ögon! Nu ser alla ut som små hundvalpar....Dom stapplar omkring på sina knubbiga ben, åh oj vad dom kan låta!
Här kommer valparnas kvällsvikt vid 2 veckor:

Bingo: 858
Tiken: 702
Bino: 571
Brio: 841

     

  

    Bingo 2 veckor

    Tiken 2 veckor

    Bino 2 veckor

    Brio 2 veckor

Sindie på massage igen...

I dag var det dax för Sindies massage, hon var lite motsträvig först men sedan slappnade hon av. Dom sista dagarna har hon ju sett mjuk & fin ut. Vilket är GLÄDJANDE! Hon är ju ingen ungdom precis......Hon får ju Glucosamin varje dag, något jag tror hjälper henne.

Har ju börjat ge dom ett nytt fästingmedel, ZX FIXODIDA100% ren naturkraft som det står på burken. Verkar fungera för normalt brukar mina hundar ha MASSOR av fästingar! Breeze hade givetvis en på örat idag & Milloo hade två som satt på huvudet i går. Men det är LITE! Förra året hade jag Scalibor halsband, dom fungerade jättebra mot fästingar MEN två av dom fick rejäl klåda av det, så därför blev det inget halsband på någon i år. Tidigare år har jag haft bla Frontline, spray. Har fungerat toppen, men är jobbigt att jobba in i 3 st hundar med PÄLS!!!.
Jag avskyr FÄSTINGAR!!!

Har ni några andra tips på BRA fästingmedel, skriv gärna det här.

Dag 13 valparnas kvällsvikt

Det är Så härligt att ha ett gäng valpar, man kan ju inte se sig mätt på dom! Nog för att man vaknar någon gång per natt, men när man sett att allt är OK somnar man om. Breeze sköter dom ju än så länge BRA!  Tycker att hon kunde äta lite mer än vad hon gör men valparna växer ju så mat måste hon ju ha till dom. Lena min uppfödare var här i dag & kollade på dom. Hon tycker att dom är stora, det är bara Bino som är mer "normal" för sin ålder. Hon har ju ett gäng hemma som är en dag yngre. Samt ett annat gäng dom är ca 2 veckor(?) äldre.
Det som är ett litet problem är att Breeze & främst tiken är lite dåliga i magen. Nu får dom lite magpasta så jag hoppas att det går över till i morgon eller så.
Här kommer valparnas kvällsvikt dag 13:

Bingo: 786
Tiken: 659
Bino: 524
Brio: 783

     
Bino                                            Bingo
     
Bingo & tiken                Bino                             Brio & tiken
     

Dag 12 valparnas kvällsvikt

Allt rullar på bra, visst låter dom i bland men jag NJUTER fortfarande! Det går åt många fällar i valphagen, så det blir ett gäng att tvätta. Men det gör jag så GÄRNA! Fortfarande är det bara tiken & Bino som öppnat ögonen.....trodde att dom stora killarna skulle vara före Lilleman.....
Här kommer valparnas kvällsvikt dag 12:

Bingo: 729
Tiken: 613
Bino: 498
Brio: 721

     
                      Brio & Bino

Dag 11 valparnas kvällsvikt

Jag kommer från i går som ni kanske märkt bara att väga dom på kvällen. Tycker att dom växer så pass bra att det bara behövs göras på kvällen OM jag inte ÅNGRAR mig,ha,ha,ha..

Här är valparnas kvällsvikt dag 11:

Bingo:681
Tiken: 555
Bino: 449
Brio: 675

     

Bingo                                                                  Bino & Brio


Ögon har öppnats!

Yippii, tiken har öppnat sina ögon i dag (11) på em! Grabbarna dom stora är också på G. Oj, oj, oj vad tiden går FORT!
Jag behåller nog tiken OM ingen där "ute" vill SATSA på henne inom AGILITY?!?!? Men, hon har ju redan ett hemma namn!!! Har inte ens tänkt vidare på ett B namn till henne. Det måste ju betyda att jag ska BEHÅLLA henne....
I dag när jag kom hem låg Breeze hos valparna, men efter ett tag gick hon & la sig under min säng?! Det har hon aldrig gjort förrut...Hon låg nog där i 30 minuter, sedan kom hon fram & la sig hos valparna igen. Hon behövde väl "komma" i från dom en stund. Dom är bra roliga våra hundar.
Nu på kvällen kom lillebror med sambo för att gå en långpromenad. Tog med mig Sindie & Milloo. Det blev en riktigt trevlig promenad i ett härligt men något kyligt väder. Sedan blåser det ju en hel del nere vid vattnet men det är ju otroligt vackert att gå där. Breeze fick gå en sväng runt kvarteret. Körde lite lydnad med henne, hon var TAGGAD! Men nu är hon inne igen & matar "flocken".

    Brio ÄTER!

Dag 10 valparnas kvällsvikt

Tyvärr så kommer denna info dag 11, men.....här kommer valparnas kvällsvikt dag 10:

Bingo: 616
Tiken: 538
Bino: 424
Brio: 630

Dom VÄXER & frodas! Fortfarande lika underbara!!!

     
                                             Brio                             Brio & Bingo
   Bingo, Brio & Bino

image196
                                                                     


Sindie & Breeze

Tyckte att dom här bilderna på mina tjejer var för härliga!

      
Sindie

 Breeze

Dygn 9 valparnas kvällsvikt

Hmmm, nu är det tiken som gått ner lite .....Men jag ska INTE bli nojjig av det i dag....Bara det har gått upp till i morgon. Annars får jag ringa Lena......
Jag njuter fortfarande av att bara titta på dom!

Körde Milloo i slalom i dag, han behövde det om man så säger.....Skulle vara så kul om man hade möjlighet att träna VARJE dag. Men mitt intresse är inte riktigt på den nivån, tyvärr.....Anders när ska vi träna????Ha,ha,ha

Valparnas kvällsvikt dag 9:

Bingo: 577
Tiken: 507
Bino: 378
Brio: 577

  Mat, mat ,mat

 Hela gänget

 Tiken & Brio

 Bingo

Dag 9 valparnas morgonvikt

Natten har varit lugn men som vanligt TIDIG! Men det gör ingenting......Kollade vikten vid 07.30.

Bingo: 558
Tiken: 516
Bino: 377
Brio: 570

Har nu idag bytt till en lite större valplåda....Tyckte att den andra var lite liten, i alla fall för Breeze att sträcka ut i. Så nu har dom lite mer utrymme att växa på....Tycker att dom växer så att det knakar!

Ska sätta i hop en annons på dom också.....Usch det känns lite läskigt! Men det måste ju göras, suck.

I kväll tar jag med mig Milloo till klubben & kör lite agility. Det blir fokus på slalomingångar & säkerhet i slalom samt gungan. Slalom kan man ju aldrig träna för mycket på. Det får ta den tid det tar, jag har ingen brådska med honom. Önskar att han hade lite mer fart i slalomen men tror att det kommer, det är BARA att TRÄNA! I år kommer jag att försöka att satsa på Milloo & viltspåret. Hoppas få honom godkänd i öppenklassen. Bara jag har inspiration att träna honom, det är kanske där det spricker, hmmmm.....Men vi har i alla fall våran träningsgrupp.

Dag 8 valparnas kvällsvikt

I kväll vägdes dom lite senare än vanligt, ca kl: 22.30. Stadspromenaden & telefonen har tagit sin tid.
Valparnas kvällsvikt dag 8:

Bingo: 545
Tik: 496
Bino: 357
Brio: 560

 Bino & Bingo

  Bino

  Tiken

  Brio

Milloo hemma

Äntligen så kom Milloo hem! Mötte honom med tjejerna ute, sedan blev det en gemensam morgonpromenad. Det verkade som om alla var glada att flocken var samlad, jag var det i alla fall!!!
När vi kom in upptäckte Milloo att det var något konstigt i sovrummet....Hade koll både på honom & Breeze. Han gick försiktigt in & fram till valplådan, oops han fick en riktigt långnos ner i lådan. Snusade lite försiktigt på Bingo som då sprattalde till. Hjälp! Milloo flög 2 meter rakt bak vilt frustande! Vilken syn!!! Sedan dess är han INTE intresserad av dom. Men förhoppningsvis blir han en duktig "morbror" åt dom senare.
Han har inte varit inne i sovrummet mer än 1 gång under dagen. Då hoppade han upp i sängen tittade på valparna & hoppade sedan snabbt ner & ut igen.....
På stadspromenaden tog jag bara med Milloo. Sindie fick vila det är ju endå en bit att gå. Det var riktigt härligt att bara få fokusera på Milloo.....Det blev en riktigt trevlig promenad i ett härligt vårväder. Men vi var inte så många i dag, var är alla hundekipage??? Hoppas på fler nästa gång jag är med.

Dag 8 morgonvikten

Tyvärr så blev det inte tid till att skriva i morse, men här kommer valparnas morgonvikt dag 8:

Bingo: 510
Tik: 476
Bino: 344
Brio: 521

 Brio, Bingo & Bino

 Brio & tiken


 Tiken


Dag 7 valparnas kvällsvikt

Breeze äter lite väl dåligt nu igen, blandar i en del gott men det faller tyvärr inte damen i smaken. Suck.....Hon behöver ju verkligen få i sig nu när valparna växer så det knakar, men Lena sa att "mat får dom , såå stora som dom är" Ja förrutom Bino, lilleman (liten & liten sa Lena, han är ju klart större än "Nattis" valpar & dom är bara 1 dag äldre..... Han får jag ta åt sidan så att han får äta i fred, det gör jag några gånger om dagen. Glädjande nog så har han ju faktiskt ökat i vikt. Var ju lite orolig för honom eftersom att han gått ner i går kväll.

I morgon kommer Milloo hem! Hoppas att det går bra med Breeze.

Här kommer valparnas kvällsvikt dag 7:

Bingo: 491
Tik: 459
Bino: 321
Brio: 489


  


Valparnas namn

Vad hane nr 1 skulle heta visste jag redan innan han kom, sedan var det lite svårare med dom andra två. Eftersom att jag inte bestämt mig ännu om jag ska behålla tiken avvaktar jag med hennes namn. Om jag behåller henne har jag ett namn klart.....
Här kommer dom på dagen 1 vecka!

 Tik, 2:an i mitten, 1:an överst & 3:an underst

 Hane nr 1 "BINGO"  

 Tik

 Hane nr 2 "BINO"

 Hane nr 3 "BRIO"

Valparna 1 vecka

Herregud vad tiden går fort! Nu är dom redan 1 vecka gamla.
Breeze hade tjuvat allt möjligt gott hundgodis medan jag var borta på middag i går kväll. Det resulterade i att kl 02.45 ville hon UT! Hon var inte fräsch i magen om man säger så.....Väl inne så passade jag på att se till att Nr 2 fick i sig mat. Oj,oj,oj vad han åt! Gjorde likadant i morse, vilket har visat sig på hans morgonvikt. Skoj!
Sindie såg lite stel ut nu på morgonen, hoppas att hon "mjuknar" upp. Har ju lite problem med att hålla henne helt fräsch.....
Nåväl här kommer valparnas morgonvikt dag 7:

Hane nr 1: 488
Tik: 448
Hane nr 2: 319
Hane nr 3: 483


Dag 6 valparnas kvällsvikt

Det går numera rätt bra att väga dom. Något som är lite oroande är att hane nr 2 gått ner sedan i morse, inge bra......Får se till att han får i sig under natten. Håller tummarna för att det står på plus i morgon bitti.
Dom andra äter BRA! Vilket man ser på vikt uppgången.

Hane nr 1: 469
Tik: 449
Hane nr 2: 290
Hane nr 3: 481

      
Tik                                     Hane nr: 1

Valparnas namn

Alla valpar ska heta något på B, B som i Breeze. Killarna har redan "sina"  i alla fall 2 av dom. OM jag ska behålla tiken får hon en annan bokstav. Det är SÅ svårt att ta ett beslut......
Eva, om du har något bra förslag på B namn hör av dig!

 Nr 3

 Nr 1


 Tik

  Nr 2

 Breeze & tiken


Dag 6 valparnas morgonvikt

Även denna morgon var TIDIG! Men sedan somnade vi alla om......
Här kommer dagens morgon vikt:

Hane nr 1: 435
Tik: 424
hane nr 2: 299
hane nr 3: 445

 Mat dags

 3:an & tiken


 Tiken


Valparnas 1:a inköpta leksak....

Kunde inte låta bli att köpa hem en liten leksak till dom.....Jag har MASSOR av leksaker till mina hundar, alla är nytvättade & bara VÄNTAR på att få plockas fram till valparna! Nog för att tiden går fort men ännu är dom för små för leksaker men SNART så...........

       Hela gänget 2, 3, tik & 1

Dag 5 valparnas kvällsvikt

 Tik 399  

 Hane nr 1: 410

 Hane nr 3: 432

 Hane nr 2: 293

Dag 5 valparnas morgonvikt

Natten har varit lugn & morgonen TIDIG! Men det är bara att LE & det gör jag! Här kommer i alla fall deras morgonvikt:

Hane nr 1: 389
Tik: 391
Hane nr 2: 284
Hane nr 3: 428

Solen skiner så nu blir det en promenad med tjejerna.

Dag 4 valparnas kvällsvägning

Oj,oj,oj vad foton jag tagit i dag!! Jag skulle kunns hålla på & fota dom HELA tiden.......
Här kommer i alla fall deras kvällsvikt:

Hane nr 1: 366
Tik: 377
Hane nr 2: 271
Hane nr 3: 394

Som sagt dom växer & frodas....

  Nr 2+ tik  Tik 
  Nr 3    Nr 3
  Nr 1    Nr 1+ Tik 
   2,tik,1 & 3   Nr 2  
   Nr 3+ 1  Nr 3

Första kloklippningen!

Tack Birgitta för att du kom & hjälpte till! Dom är vildare än vad man tror....Breeze var i bilen medans vi klippte allas klor. Livat värre var det!!! Det lät som om man skulle ha ihjäl dom stackarna.....Så måste ju också det hela förevigas på kort, ha,ha,ha. Ja,ja men det är min 1:a kull! Till slut var i alla fall alla klippta & fina. Givetvis fotades dom också innan dom fick komma tillbaka till "gänget".
Breeze är lite halvlös i magen, men med tanke på vad hon äter så är man ju inte förvånad.

I morgon åker vi till Tumba Hund & Katt för att ta hem det "nya" fästingmedlet(i pulverform) hoppas att det fungerar! Min största fobi är FÄSTINGAR!!! Breeze har haft 5 stycken i år, dom andra har inte haft någon. Peppar,peppar

Nu sussar ALLA i valplådan & jag njuter!

 Nr 3  

  

  Nr 1  

  Nr 2  

Dag 4 valparnas morgon vikt

Detta kommer in lite sent men i dag har jag JOBBAT! Det är mycket roligare att titta på valpar!!!! Smile.....
I morse satt dom i gång TIDIGT, suck....det var bara att gilla läget. Vägningen gick bra det är bara Breeze som undrar vad jag håller på med.

Valparnas vikt:
Hane nr 1: 341
Tik: 359
Hane nr 2: 258
Hanr nr 3: 375

BILDER KOMMER!

Dag 3 valparnas kvällsvikt

Jädrans vad fort dagarna går! Innan man hinner blinka är dom 8 veckor & leveransklara, suck.....Som sagt jag får verkligen passa på att NJUTA av dom!!!

Här kommer valparnas kvällsvikt dag 3 kl: 20.35

Hane nr 1: 331
Tik: 343
Hane nr 2: 240
Hane nr 3: 361

Hoppas nu att natten blir lugn....

Ytterligare en härlig dag

Det känns så härligt att bara titta på valparna! Kan tänka att det beror på att det är första egna kullen......Så det är väl bara att passa på att njuta, tiden går ju såå fort!!!
Glömde givetvis att ta kameran från Birgitta efter att vi varit på en långpromenad (med Sindie), suck....Så det blir inga nya bilder förrän i morgon.....Dammade av min gamla "vanliga" kamera, åh se den funkade! Men bara om man höll kameran rak?!?! Tippade jag den lite neråt gick det inte att fotografera, suck....Har aldrig hört talas om att en kamera fungerat så. Men återigen det är väl typiskt!!! Så det är bara att hålla sig till i morgon när Birgitta kommer med kameran. Då ska i alla fall batteriet vara väl laddat, hoppas jag. För då attan ska det fotograferas!!!

 Min prins Milloo som valp

Sindie på massage igen

Birgitta var så snäll & tog med sig Sindie hem så att Marianne kunde massera henne igen. Allt hade gått bra & det verkade som om hon verkligen njöt av massagen.  Efteråt dricker hon mycket så det var att gå upp tidigt i morse, men då ville INTE Breeze gå med. Så Sindie & jag tog en promenad i det vita, suck......Väl hemma, ja då ville Breeze ut så det var bara att vända & gå en runda till.
Det är så härligt att se att Breeze accepterar Sindie nära inpå valparna. Sindie är verkligen intresserad, tror att hon kommer bli en bra xtra mamma åt dom.
Milloo kommer ju hem på måndag, får se hur det går.
Nä nu är det dax för en runda till.

Dag 3 morgonvägning

Natten har varit ganska lugn, visst valparna har "låtit" någon gång då & då men det gör inget! Har bara kollat så att allt varit bra med dom. Det är ju i alla fall liv i dom.......

Tyvärr inga bilder, kameran är på laddning hos Ove & Birgitta,

Morgonvikt kl:09.00

Hane nr 1: 313
Tik: 322
Hane nr 2: 237
Hane nr 3: 342

Dag 2 kvällsvägning

Breeze är så duktig med sina valpar! Det är för härligt att se.....Sindie får titta på dom, var lite orolig att Breeze inte skulle tillåta det. Nåväl, här kommer valparnas kvällsvikt, lite sent men jag har haft kurs på klubben (i snöblasket!!!)

Hane nr 1: 300 + 47 g sedan födelsen
Tik: 313 + 29 g sedan födelsen
Hane nr 2: 229 + 13 g sedan födelsen
Hane nr 3: 334 + 63 g sedan födelsen


Hoppas att jag räknat rätt på alla.....


Tollar valpen Gäspa 8 v

Min kompis Marie M har äntligen fått hem sin tollarvalp Gäspa. Hennes 3 pudlar har tagit det hela bra!
Lycka till med lilla Gäspa! Ska bli kul att följa er mot stjärnorna!!!

  

Dag 2 valparnas morgon vikt

Natten har varit lugn, behövde bara tända 2 gånger för att kolla så att allt var OK! Det var nämligen ett fasligt liv på dom men det lugnade ner sig.
Nu gick det jättebra att väga alla valparna, skönt! Är lite orolig över hane nr 2, han har inte gått upp mer än 3 gr...Håller hela tiden en x-tra koll på honom, hoppas verkligen att han tar sig.....Får nog ringa Lena igen.....

Valparnas vikt kl: 08.15

Hane nr 1: 290
Tik: 290
Hane nr 2: 220
Hane nr 3: 320
 

     

Sindie har kommit hem

Båda tjejerna blev superglada att träffas! Vilket var skönt, var nämligen lite orolig om Breeze skulle vara för tuff. Gick en promenad så att dom fick träffas ute utan valparna. Väl inne gick det också bra! Sindie var mer sugen på mat & brydde sig inte om att valparna skrek i sovrummet. Så bägge tjejerna fick mat,  Breeze åt upp sin mat! Sedan la sig Breeze hos valparna & Sindie fick då upp ögon & öron på att  det finns VALPAR! Men hon var bara otroligt nyfiken på dom & Breeze brydde sig inte nämnvärt. Sindie fick givetvis hålla sig på avstånd & fick bara titta en liten stund så att Breeze inte skulle börja bli stressad.

En promenad runt kvarteret

Blev det med Breeze, tänkte att hon skulle göra i från sig men icke sa Nicke...Jo pinka gjorde hon men inget mer. Hon gick med men man märkte att hon visste närmsta vägen hem. Var nog inte ute mer än i ca 8-10 minuter. Nu är hon tillbaka hos valparna så lugnet har lagt sig i valplådan.
Glädjande nog så har hon ätit upp sin mat nu på em/kvällen. Valparna mår bra!

I morgon kommer Sindie hem, undrar hur Breeze kommer att bemöta henne....Och hur Sindie reagerar på att det finns valpar!? Dom får träffas ute i morgon bitti sedan får vi hoppas att det går bra.

Milloo kommer troligen hem på måndag morgon. Så det blir ingt viltspår med honom på söndag. Nu sätter den "organiserade" träningen i gång, det ska bli kul att köra lite. Målet med Milloo är ju viltspårschampionatet, men har inte sagt vilket år......Samt att han ska komma i gång med agilityn lite mer. Han ska ju tävla i maj/juni.Dag 1, kvällsvikten

Pust, det är inte lätt att få en exakt vikt på valparna. Dom är ju inte stilla så att vågen hinner ge några siffror, men då kommer räddande ängeln Ingela! Så nu är dom "inspekterade" & hon tyckte att dom efter en dag artade sig bra....Herregud, snacka om att man är en riktig hönsmamma.....Otroligt att både Ingela & Lena står ut med alla mina frågor!

Breeze mamma, Nathalie har i dag nerkommit med 5 valpar, 3 tikar & 2 hanar alla TRF utom en tik som var blå. GRATTIS Lena & hoppas att det går bra med dom!

Dagens vikt kl: 16.00
Hane nr 1: 278
Tik: 295
Hane nr 2: 217
Hane nr 3: 303

Ett litet axplock av dagens bilder på underverken

 Tik 1 dag gammal     

 Hane nr 1, 1 dag gammal  

 Hane nr 3 & nr 2 1 dag gamla

 Överst hane nr 3 & 2 underst hane nr 1 & tik

  Överst hane nr 1 sedan underst tik ,nr 3 & nr 2

        3:an  
 1:an    2:an  

Fortfarande overkligt

Jag har fortfarande inte riktigt smällt att dom FINNS!
Tycker att allt gått bra i dag förrutom att jag har lite problem med att väga dom små liven. Väga går bra men att få fram en rätt siffra är INTE lätt! Breeze blir väldigt frustrerad när jag försöker väga dom. Får hålla en lite extra koll på minstingen.....
Har tagit så mycket kort på dom att batteriet måste laddas, Ove sa att det kommer att räcka hur länge som helst, ha,ha,ha då visste han nog inte att jag skulle fota HELA dagarna!
Det är så härligt att bara TITTA på dom!!!
I övrigt så tror jag nog att dom frodas, försöker hålla koll på att dom äter. Dom är verkligen aktiva, men lika fort så SOVER dom sedan sover & sover dom....Just nu sover Breeze också, lite lätt i alla fall.

TACK alla som hört av sig & Gratulerat! Det känns härligt.....


Lite blandat

Måste Tacka Ove & Birgitta för att jag fått låna deras kamera! Typiskt att min skulle braka ihop! Här kommer lite testbilder. Håll till godo!

 Breeze innan valpning dag 61

 Breeze slappar i soffan dag 61

 Milloo i närbild

 Breeze i "närbild"


Vilken dag!

Det är såå härligt att dom äntligen är här, jag har nog inte fattat det riktigt ännu! Som sagt det tar nog några dar. Det är ju min första kull, så jag njuter för fullt!
Breeze är en jätteduktig mamma, sådant är man ju alltid lite orolig för innan. Det har visseligen bara gått ca 12 timmar men det ser lovande ut, min lilla "supermamma!"
Känner mig så Tacksam att Ingela ställde upp & hjälpte till med ALLT! Sedan att Clary kom med frukost var en stor bonus....Hade ju inte sovit mer än några minuter på hela natten, men vad gör man inte för sin "tjej"?
Här kommer lite fler bilder.

 Hane nr 1

 Tik

 Hane nr 1 & tik

 Överst hane nr 1, tik & hane nr 2

 Ingela, Breeze & hane nr 4

DYGN 63, VALPARNA HAR KOMMIT!!!

Oj,oj,oj vad låång natten har varit! Ringde Ingela 01.45 & hon kom hit på 15 minuter. Sedan vakade vi vid Breeze som flämtade & skakade mest hela tiden, ut på små rastningar var 30 minut.
Kl: 03.30 gick Ingela & la sig medans jag höll ett vakande öga på Breeze.
1:a krystvärken satte i gång kl: 07.32 & första valpen kom 08.47. Breeze jobbade på bra men tyckte det var lite läskigt när valp nr 1 var på väg ut....Sedan flöt allt på BRA! Jag är SÅ STOLT över BREEZE!!!

TACK INGELA FÖR ALL HJÄLP!!!! Du är guld värd!!!

TACK också till Clary som kom med kaffe & äggmackor!

 Valp nr 1: Hane TRF med lite vitt i nacken född 08.47 vikt 253
 Valp nr 2: Tik BLM född 09.18 vikt 284
Valp nr 3: Hane TRF född 10.18 vikt 216
Valp nr 4: Hane TRF med ett långt vitt framben född 11.09 vikt 271

 Hane nr 1      

 Tik     

 Hane nr 2      

 Hane nr 3 

Breeze med alla valpar  


Väntar,väntar

Tempen har hoppat från 37,0-37,3-37,1....så antagligen/förhoppningsvis måste det hända något i natt! Hon härssar & bäddar så......det är bara att VÄNTA.

Tempen ner & lite upp....

Tempen var på dagen nere i 37,0, nu ca 15,30 var den på 37,1. Får se om den fortsätter upp, det HOPPAS jag att den gör! Blir det något i dag blir det väl i natt, suck....
Hon hänger med på promenaderna, dom blir bara runt området ca varannan timme. JAG längtar efter en LÅNGPROMENAD, men det får bli när dom andra kommer hem.
NU vill jag bara att det ska komma VALPAR!!! Väntar vidare.....

Dygn 62, tempen sjunker

Nu på morgonen var tempen nere på 37,3......Hon har varit lite orolig sedan 05,30, när vi gick ut gjorde hon vad hon skulle sedan ville hon in igen. Inte någon form av mat har hon fått i sig heller, inte ens en bit av min macka. Sedan vandrar hon omkring en del också. Block, penna & kamera ligger framme.
Känns som om att det SNART händer något!!! Nu är det bara att VÄNTA igen.......

37,8

Ligger tempen på, så förhoppningsvis blir det lugnt även denna natt. Man kan ju alltid hoppas.....I övrigt så är hon lugn & nästan all mat är uppäten.
Med hopp om en lugn natt för oss bägge!

Solen skiner

Breeze visar inga tendenser till att vilja valpa....Hon har bara lite besvär med att hitta en skön liggställning. Annars så slappar hon mest. I bland får hon för sig att bädda men nej, inte nu heller. Utan då lägger hon sig ner & sover.
Ännu har inte heller tempen gått ner. Så väntan fortsätter.........
Skulle inte förvåna mig om det sker i morgom fm då Ingela ska på dop, tur är så sker det i Södertälje. Så att hon fort kan ta sig hit.

Dygn 61, lugnt även i dag

Även denna natt har det varit lugnt, men kl 06.00 ville hon ut, suck...Sista gången vi var ut var ca kl 01.00. Men vad gör man inte för sin hund? Tempen ligger fortfarande kring 38.
Så det enda vi nu gör Breeze & jag är att slappa, vilket är så skönt! Varvat med lite promenader & mat, hmm i dag har hon inte ätit så mycket knappt något alls. Men det har ju visat sig att hon äter mer framåt kvällen. Hoppas att det även blir så i dag.
Sindie & Millo har det bra på landet enligt mamma, som är glad att ha dom där. Hoppas bara att hon inte bakar så mycket.....Slicka skålen är ju bland det bästa Sindie vet & det VET mamma!

Sindie & Milloo till landet

Ja nu har Sindie & Milloo åkt till landet, usch det är så tomt efter dom....Men nu är all fokus på Breeze, vilket känns bra. Breeze är lugn & tempen var 37,9, så förhoppningsvis blir även denna natt lugn för oss båda.
Nu har hon faktiskt ätit upp ALL mat!!! Blandande i lite extra samt värmde det i micron, se då slank det ner....Skönt att se att hon äter.
Annars ligger hon mest utslagen på golvet.Sparkar gör dom

Ja idag har det varit liv i magen på Breeze. Dom har sparkat för fulla muggar, man riktigt ser hur det rör sig. Det borde vara fler än 1 valp, det sparkas ju på bägge sidor.....Tempen ligger fortfarande kring 38. Så det är bara att vänta vidare.
Fortsättning följer.

Dygn 60, aktiv morgon

Breeze har haft ännu en lugn natt & jag med! Morgontempen var 38,1. Hon var riktigt pigg under promenaden som var lite längre än i går. Vilket uppskattades av Milloo.....Väl hemma så åt hon ca 1/4 dels mat, suck...men hon får en ny chans vid lunch. Hoppas att hon äter mer då. Just nu ligger hon helt utsträckt sovandes på golvet.

Aktiv kväll

Det har varit fart på Breeze i kväll, efter att ha sovit nästan hela dagen så vaknade hon till framåt kvällen. Det var faktiskt LITE fart även på kvällspromenaden! Hon har även frenetiskt tuggat på ett tuggben, givetvis så skulle dom andra också göra det så nu tuggas det för fullt. Men det är ju bara bra för tänderna, tyvärr så behöver dom skrapas på Sindie & Breeze. Det är inte mycket som sitter men jag brukar skrapa tänderna ganska ofta så att det inte hinner bli så mycket. 
Fick henne att äta lite kvällsmat. Tempen ligger på 38,1. Hoppas att natten blir lugn för Breeze.


På långsam promenad

+13,3 grader ute, så härligt! Riktigt upplagt för en promenad, men tyvärr för Sindie & Milloo så blir det bara runt området. För Breeze går INTE fort, så givetvis får allt ta den tid det tar för henne. Balkongdörren står helt öppen så Milloo vistas mest där ute, även Breeze går gärna ut.
Eftersom att jag nu är ledig för "valpvaka" så passar jag på att storstäda, luktar så gott med grönsåpan.
Väntar, väntar........

Dygn 59, natten har varit lugn

Även den här natten har varit lugn för Breeze. Tempen var 37,8 nu på morgonen. Promenaden gick bra, hon segade till ett par gånger men annars så hängde hon med. Men hon har INTE ätit en endaste bit av frukosten....Får se om hon äter något vid lunch. Nu ligger hon bara & sover när hon inte håller på & byter liggplats. Som sagt fortsättning följer.....

Tempen är normal

Tempar Breeze för fulla muggar, som tur är ligger den ganska konstant kring 38 grader. Kvällen har varit relativt lugn, hon har tuggat på ben & varit ganska aktiv. Det mesta av maten åt hon upp.
Har varit hem till Ove & Birgitta, dom var nämligen snälla & lånade ut sin kamera till mig. Givetvis började min digitalkamera att strula! Så det var till att snabbt hitta en lösning, för kamera MÅSTE man ju ha i stundande valptider. I värsta fall hade väl den gamla hederliga kameran fått ställa upp, men det digitala är ju bättre.
TACK Ove & Birgitta, ni är för goa!
Nä, nu är det dax att tempa igen.....


Nu har Indra åkt

Brorsan & Anders kom & hämtade Indra, katt-toan, sand & mat. Nuu har ett lugn infunnit sig i flocken.
Så nu alla mina blommor: Återhämta er! Hon är snart tillbaka!!!

Sindie, matvraket

Min lilla stjärna är för underbar! Hon gör allt för en godbit & det bästa är att få slicka kaksmet(enligt "mormor"), hmmm. Nåja allt som går att få i sig får HON i sig!

  Hon fick i sig ALLT! OBS!!! Jag hade koll på henne hela tiden!!!

Full rulle

Det är rena kickboxningen i magen på Breeze! Valparna är otroligt aktiva, man både ser & känner att dom rör sig där inne. Just nu tycker hon att det är jobbigt......Hon ligger men kommer inte till ro & bara härssar. Det är ju dygn 58 så det närmar sig!!!
Allt runtomkring är så gott som förberett & Ingela har informerat sitt jobb att hon kanske måste dra i väg & agera valphjälp. Tack Ingela för att du stått ut med alla frågor! Det känns tryggt att ha någon att ringa som varit med om flera valpningar. Hur mycket man än läser så känns det bättre att bara ringa & få hjälp....
Det är sååå SPÄNNANDE!!!

  Breeze på väg in i säcken, på den tiden hon fick köra agility....

Agilityhelg

Det var en riktigt ROLIG helg med agility hela dagarna! Hade med mig Sindie & Milloo bägge dagarna. På lördagen körde Anders Milloo eftersom att det var en "nybörjardag dvs övningar för en Prova på dag" så tyckte han att det var lite för lätt.....så saknade han Breeze också.... Så han & Sara tränade Milloo på bla gungan, vilket gick jättebra! Dom är såå DUKTIGA bägge två!!!
På söndagen var inte Anders med, han hade fotbollsmatch, suck...Men då körde både Birgitta & Ingela Milloo på olika handlingsövningar, han är DUKTIG min "Prins" men det kan bli säkrare med mer träning! Sindie fick köra med dom som ville, hon är ju en riktig "Stjärna" får hon bara godis så KÖR hon! Nyttigt för dom att köra olika sorters hundar & olika storlekar!
Väl hemma på söndag kväll så slocknade dom bägge OMGÅENDE! Mmm, det har varit en TUFF helg.

      

Breeze vecka 8, dygn 58

Allt flyter på bra, man märker att det blivit tyngre & tyngre.....I natt har det varit lugnt vilket märktes på morgonpromenaden, då var hon riktigt pigg! Men i går natt sov inte hon ELLER jag så värst mycket. Hon var orolig & hittade inte någon skön plats att sova på, upp & ner i sängen. Hon ville bara gosa & bli masserad. Dom tröck väl på för hon härssade(?) stora delar av natten.
Under lördagen & söndagen var hon hos lillebror med familj för då hade jag agilityutbildning i Bastmora. Dit ut kan hon inte följa för hon blir tokig av att se andra köra agility samt för smittrisken. Allt hade gått jättebra för henne, deras hund Zerox hade tagit på sig uppgiften att vakta henne mot allt & alla! Dom hade blivit riktigt bundis under helgen. Tack brorsan, Jenny, Anders & Hampus för hjälpen!
Givetvis var det skönt att få hem henne!


RSS 2.0