Julrapport från Leffe

TACK matte Eva för Leffes julrapport! Alltid härligt att läsa om de "mina"....

Jul rapport från Leffe


Vi har haft en lugn och mysig jul. Jag tror Leffe är nöjd, han fick ett rökt märgben som han gått och trånat efter länge ( varje gång vi besökt djuraffären har han stått och dräglat över märgbenen ).


 Vi åkte till Malmö med tåg på annandagen och bodde på hotell, Leffe uppförs sig som om han inte gjort annat än åkt tåg och bott på hotell. Min äldsta son bor där och han och sambon har fått en liten bebis så nu har Leffe träffat en riktigt liten bebis. Han tyckte det var konstigt när jag bar på henne och hon skrek, då började han att skälla.


I början på december började nya kursen, kontakt och lydnad och den kursen är rolig. Det är samma moment som förra kursen men roligare övningar och färre hundar.


Nu har Leffe vuxit klart (hoppas jag) hahaha han är 50 cm hög och väger 16,5 kg. Jag skickar med ett foto på "lilla" Leffe.


Han är såååå mysig,  glad och pigg.

Nyårs kram och en blöt puss från Leffe.


Sheltieligan pussar tillbaka!

Njut av era hundar!

Gott Slut & GOTT NYTT ÅR!

Kors däruppe men i dag fick jag med lillebror med hund på promis. Smile....Det blev en ganska kort promis men vi klättrade desto mer stön säger jag....Hundarna sprang för fulla muggar, KUL!
Fortfarande lite vitt, småkyligt & för dagen ngt blåsigt, men man har väl kläder efter väder!?
Sedan var lillebror snäll & körde mig till tåget, är nu på landet & hela flocken är samlad. 

I morgon ja då ska vi gå på långpromis, hoppas att jag får med ngn?!?

Nä nu ska här ätas & drickas gott.

Med hopp om att alla era hundar klarar sig från smällare & raketer!!!

GOTT SLUT & GOTT NYTT ÅR önskas Alla hundvänner & bloggbesökare!

Njut av era hundar!

Ännu en härlig promis

Tidig morgon, vitt på backen & småkyligt, kan det bli härligare? Det blev en långpromis på 1,5 timme med Breeze & Trizz. Körde även lite "stanna" träning med Trizz, jag kan gå ca 5 meter med störning, jippie! Sedan får hon gå på ordet "fram". Sedan fick dom klättra en hel del & jag med för den delen.....Träffade på några hundar men Trizz var superduktig & hade fokus på mig & brydde sig inte om dom andra hundarna. Min stjärna! Det fick bli klapp & busbelöning eftersom att jag inte hade med mig ngt godis åt dom hmmmm. Slarvmatte, får skärpa mig. Men å andra sidan så är det ju bra att ha många olika belöningsformer.
Gick bla utmed vattnet men där var det lite väl ruggigt men solen var ju på väg upp så det var underbart i allafall. Man kände sig ju som en ny människa när man kom in i värmen. Nu kan man lämna hundarna med gott samvete för att jobba suck.....

Plockade på mig några miljövänliga skitpåsar, superbra att olika företag sponsrar skitpåsar till hundarna på vissa ställen i stan. Hemma har vi stolpar på 2 olika ställen & inget är precis där jag bor, nä man måste gå & i bland är dom slut. Borde finnas på fler ställen i stan. Superbra grej i alla fall.

Njut av era hundar!

Mål för 2009

Håller med många som skriver blogg att det kan vara lite "farligt" att skriva vilka mål man har, men jag är en sådan som bara måste det. För att få ar.let ur vagnen, hoppas att jag får det under 2009. Japp det får bli ett mål...

* Få motivationen att träna & tävla Breeze i lydnad

* Breeze upp i klass 3(agility & hopp)

*  Amanda & Milloo får GÄRNA plocka en pinne eller två smile....

* Om inte laget tar sig till SM, para Breeze

* Grundträna Trizz så att hon är startklar i höst (agility)

* Sindie får ett underbart pensionärsliv!

* Ge alla mina hundar långa promisar & stimulering


I dom här stora målen så finns det ju massor av små.......


* Sindie: Få vara en hel del på landet så att hon får "göra" lite som hon vill. Inga långa promisar, tyvärr.....


* Breeze: Träna slalomingångar från alla möjliga håll & kanter, höger & vänster. Träna mer med hinder  mellan mig & henne.
Fokus på fritt följ-positioner i riktningsändringar, snabba lägganden, fjärrdirigeringen måste jobbas mkt på samt störningsträning i alla situationer. MH test, om man kommer med....

* Milloo: klapp & kakhunden.......Mitt hopp ligger hos härliga Amanda, hoppas att hon vill fortsätta träna & börja tävla honom!

* Trizz: Ordentligt gruntränad i agility. Fokus på släpp/självständighet-kontaktfält-slalom. Hindersäkerhet

Jösses ju mer man skriver ju mer kommer man på....Det får väl bli lite påfyllning då & då. Förhoppningsvis inga ändringar dvs borttagningar av mål.....Tur att man inte ger några nyårslöften, det här är ju "bara" mina egna mål för 2009. Ska bli spännande & se vid årets slut, påminn mig gärna om tiden bara går & går & inget händer ha,ha,ha.........

Sjävklart i alla fall för mig är ju att ge mina hundar långa & många promisar, INTE svårt att ha som mål. Samt att ge dom meningsfull aktivering/stimulering, det är ju bara KUL! Det är ju därför man har HUND/AR!!! Allt det där vardagliga som promisar, den dagliga vården, umgänget ja ALLT vad det innebär att ha HUND/AR!!!

Njut av era hundar!


Summering av 2008

Var börjar man?

* Självklart med det STÖRSTA som hänt mig inom hundvärlden!!! Planeringen-parningen-väntan-valpningen-valparna-nya hem-skiljas-härliga valpköpare/härliga valpar!!!
Ja ALLT som har med parningen att göra kommer jag givetvis att minnas! Vilken upplevelse, en riktig ÄRA att få vara med om måste jag säga. Sedan att det gick så superbra är ju verkligen en SUPERbonus!
Sedan så skulle jag ju INTE behålla ngn valp & hur blev det? Japp Vesslan Trizz blev kvar hemma....Självklart ångrar jag inte det. Sedan har ju även fortsättningen  varit KUL dvs att få följa dom 3 vildingarna, Leffe, Cash & Pezto. Att jag "hittade" så underbara valpköpare, snacka om bonus!!!

* Inskickningen av Kennelnamnet samt att få det godkänt! HÄRLIGT!!!! Grundsten´s.....känns BRA!

* Breeze som klättrade upp till 2:an.....& bla VANN på Stockholms Södra & kom 3:a på Hund-08(hoppklass), ja hon har gjort en hel del bra resultat. Tyvärr så har hon tävlat väldigt lite under året i agility.

* LP 1 på 3 raka 1:a pris med Breeze & matte smile

* Kennelträffen i höstas, KUL!


* Alla träningar tillsammans med hundkompisar så KUL!

* Alla hundpromisar både bara jag & hundarna samt med alla hundvänner.

* Att äntligen kunna vara med på en agilitykurs! (jag med Milloo på Annika s kurs)

* MINA HÄRLIGA HUNDAR!

Njut av era hundar!

Agilitytävling i helgen

Nu på lördag så är det dax för årets första agilitystart för Anders & Breeze. Det är agility resp hopp 2:an som går av stapeln på Husdjursmässan i Kista. Lördag & söndag är det individuellt så då åker vi upp med Ingela som också ska tävla. Måndag & tisdag är det LAG tävling, som det ser ut nu SISTA chansen att kvala laget "Riverdance" till SM i sommar! Dom måste få placeringspinnar i både hopp & agility. JAG TROR att dom fixar det! Det MÅSTE dom göra!!! Så håll alla TUMMAR ni kan för att dom plockar dom sista pinnarna!!!!

OM dom skulle missa SM, ja då får jag väl para Breeze i vår......Men det skulle vara så KUL om dom tog sig till SM!

PM et till Nyårshoppet fanns på Agifs sida & TIDIGT blir det!!!!  Det är banvandring kl:07:45! i KISTA så det blir till att åka tidigt.......I agilityklass 2 är det 12 startande likaså i hopp 2:an på söndagen. Måndagens lagtävling drog 7 lag i medium likaså på tisdagens hoppklass. Anders & gänget drar ju till Romme på fredag, undrar hur pigg han är på lördag?!?! INTE har han tränat heller, suck igen....

Han startar troligen sist i laget så det KANSKE hänger på honom....Men jag tror på dom!
Självklart så kommer det en rapport från tävlingen samt lite bilder(hoppas jag)

HEJA LAGET "RIVERDANCE"!!!!!

Njut av era hundar!

Inomhusträning

Även fast att vädret är kanon, vitt, knastrigt & lite kyligt så fick det bli inomhusträning i dag. Dom KAN ju börja smälla om man går ut & smäller gör det titt som tätt....

Breeze fick köra lite apportering(metall) , vill att hon oavsett vad jag gör håller kvar apporten tills jag tar den. Även om det var ett tag sedan som jag körde så visste hon vad hon skulle göra, min DUKTIGA tjej! Jag kan pilla på den, "låtsas" ta den-ångra mig osv osv. Känner mig i det här läget väldigt säker på henne hmmm. Vi kanske ska satsa på 2:an i alla fall!?!?! Får se om min motivation finns kvar, då KANSKE!!!

Trizz fick köra kontaktfältsbrädan dvs 2 på 2 av. Började ganska lugnt men Vesslan var så pass duktig att jag kunde "släppa" henne & hon fixade det! Hon är bara för duktig!!!! Känns som om kronan trillat ner & att hon nu "vet!" nåja LITE  säker på vad hon ska göra. Körde 5 repetitioner sedan vila i 2 min sedan 5 repetitioner igen. Ganska behagligt att sitta på golvet & låta hunden göra jobbet, ha,ha,ha. När beteendet var fixat "släppte" jag henne på godisburken rakt fram(tur att man har en ganska lång hall att träna i).

Nu är det bara nattpinket kvar....

Njut av era hundar!

Morgonpromis

Hmmm även denna natt så roade några sig med att smälla av rakter/bomber! Typiskt när man precis somnat....Breeze sov vidare men Trizz vaknade också. Jag brydde mig inte så hon somnade snabbt om. Sen var det som "vanligt" upp TIDIGT för att hinna gå en långpromis innan idioterna vaknar.

Men vilken morgon, den var helt undebar!!! Frostigt, solen på väg upp & alldeles TYST! Det blev en promis på ca 1,5 timme så HÄRLIGT!Träffade inte på några bombare utan bara hundkompisar. Snacka om ljuvligt att börja dagen så här!!!
Hoppas bara dom inte bombar medans jag är på jobbet. Men då sover dom väl så i kväll blir det bara pinkpromis runt huset, suck....

Måste höra i fall att Milloo fått sig en långpromis.....

Njut av era hundar!

Dessa jä.la smällare!

Herrejösses vad ARG jag blir på dessa barn/undommar/äldre som bara MÅSTE smälla av raketer & bomber så fort det bara går! Det märks verkligen att dom nu börjat sälja suck....

TACK ICA MAXI för att ni INTE säljer! Heder åt er!!!!

I går kväll nästan natt fick det bli ett snabbt utebesök med bara tid för pink....Just när jag var ute var det faktiskt lugnt men man vet ju aldrig. Skulle bli krontokig om Trizz råkade ut för samma sak som Mille. Så det var bara att gå upp i ottan för att hinna vara ute en timme innan idioterna vaknar! Vilken HÄRLIG morgon, inte en människa, inte en smällare, frostigt & MYSIGT! Tror att mina två hemmavarande hundar också tyckte att det var härligt!  Men det känns att man varit nerbäddad ett tag.....Kände mig nästan som en ny människa efter promisen. Ja sedan var det dax att ge dom varsitt ben & bege sig till jobbat. En sådan här dag hade man ju helst velat stanna hemma....Det blir väl till att gå upp i ottan i morgon med så att man hinner ta en långpromis, ngt både dom & jag behöver! Hör av er om ni vill hänga på....

Njut av era hundar!

Annandagen

Den här dagen tillbringade jag mestadels i sängen...Var helt slut & somnade så fort jag blundade.
Tack snälla morfar för att du tog ut mina hundar på promis! Knäpp Breeze vägrade att följa med, hon låg utanför min dörr & skulle minsann INTE lämna matte. Gullhunden! Men dom andrs följde med. Sedan fick man höra hur duktig Trizz varit SMILE! Ngt man lyckats med gällande henne....Hon hade skött sig exemplariskt! Min härliga hund! Hon hade gått lös mestadels hela promisen & lyssnat så bra! Mille Prinsen hade som vanligt(ha,ha,ha) skött sig bra likaså Sindie.
Men Sindie märker man knappt att man har med sig....Ja,ja hon SKÄLLER mest hela proimisen men det hade hon inte gjort nu.

I övrigt så sprang dom alla som vildar på tomten i det VITA! Japp, det var fortfarande lite vitt på marken.

Efter god mat så var det dax för hemfärd nu med "bara" 2 hundar dvs Breeze & Trizz. Sindie & Milloo fick stanna kvar på landet, i dag börjar dom ju sälja dessa förbannade smällare & raketer!!! Så då är jag helt enkelt tvungen att lämna dom på landet. Hoppas att jag snart kan ta hem dom! Saknar dom redan!!!

Ju närmare stan ju mindre vitt var det & väl hemma var det inte vitt alls suck....

Ja det var den julen, hoppas att ni Alla haft en underbar jul! Nu tar vi nya tag inför nyår! Men innan dess ska här jobbas suck igen....Ni som är lediga, NJUT!

Jo på kvällen var vi på bio & såg "Vi hade i alla fall tur med vädret igen", den var INTE lika bra som den första.....Men "Gösta" gjorde att man fick skratta i bland & det behöver man ju göra då & då.....Men som sagt ingen höjdarfilm.

Njut av era hundar!

Juldagen

Slö dag men för Breeze & Milloo blev det till att röra på sig. Dom fick nämligen följa med när Anders sprang & morfar cyklade 5 km. Breeze sprang lös & Mille i flexi. Härligt att dom fick röra på sig efter all mat.......Sindie & Trizz fick stanna hemma hos slöfockarna.....Jag är fortfarande inte på topp så VILA är vad jag gör. Snälla morfar tog sedan ut Trizz för en promis. Annars så har det mest blivit lite lek & bus för hundarna.

Njut av era hundar!

Julafton fortsättning

Nu julafton slut för detta år......men det underbara som hände var att det lagom till julafton SNÖADE!!!!! Jajamensan vi fick en VIT JUL!!!!! Så fort ut med hundar & kamera......Försökte fota så gott det gick men man k an ju se snöflingorna! HÄRLIGT!!!! Det kom inte mycket men det blev vitt & även i dag är det VITT & -4 grader......
Vi avnjöt god mat & dryck & givetvis fick även hundarna lite av det goda. Även nu fick dom varsin julklapp som dom sedan lekte med. MINA HÄRLIGA HUNDAR!!!!
Zerox brorsans hund fick ett ben.....
Annars så var dagen lugn & skön precis som det ska vara på julafton. Hundarna var nöjda efter god mat & lite bus i snön.

Njut av era hundar!


Valparnas första Jul

Ja då var det Julafton igen, & valparnas första! Ingen snö ute men så där lagom småkyligt, härligt faktiskt. Hundarna racade som vanligt på morgon promisen, tyvärr är jag ju inte riktigt på topp så det blidde ingen långpromis.....
Väl inne så var det dax för julklappsöppning, dom äldre vet ju vad det är frågan om men Trizz visste inte riktigt vad hon skulle göra, men hon kom snart på att öppna sitt paket. Sedan var det dax för borstning & en julgodis. Nu småbusar dom blå.....
Snart är det dax att åka till landet.

Leffe, Cash & Pezto hoppas att ni får en underbar första jul!

Till Alla: Ha en Underbar julafton!

Njut av era hundar!


Milloo & Amanda på agilityträning

TACK snälla Amanda för rapporten! Man blir ju så sugen på att köra själv, men nu är det sängen som gäller suck....
Du behöver absolut INTE vara rädd för att ngt ska bli "fel" i träningen med Milloo, jag är SUPERTACKSAM att du vill köra min Prins!


Rindhusträning igen - Miloo och Amanda.


En väl förebredd Miloo hämtades upp på vägen ut mot Aldal. Matte Marie hade packat täcke, vatten, skål och godis och Miloo var välrastad! Vilken lyx att bara hämta träningskompisen så!


Framme på Aldal där ridhuset ligger fick Miloo följa med på en promenad ytterligare tillsammans med Amanda, Anders ( den äldre J) och deras jaktlabbe Tira. Miloo skötte sig utmärkt som den gentleman han är medan Tira gärna ville PUSSA på snyggingen som plötsligt tillkommit i flocken. Miloo visste vad som väntade honom när vi återkom på stallplan och han visade att han var laddad!


Dagens övningar bestod av dubbelbox samt staket.


[bild.php.jpg][Namnlös.jpg]


Vi börjad med dubelboxen som gick kanon fint.. Sen kom vi till staketmomentet... Inte riktigt vår grejj för dagen L Vi har ju bara tränat en gång ihop förut och Amanda är inte superbra på handling.. ännu... Å Miloo den sötisen ville hellre hoppa hindret som stod framför nosen på honom än att tränga sig in emellan och ta hindret från samma sida igen.. Men det gick till slut när Amanda fick lite "skäll/peppning" *ler* från läktaren.. Ett annat problem var mellan hinder 7 och 8 där Miloo kom rätt på hindret men Amanda hamnade i felpostion, fick Miloo bakom ryggen och Miloo den Söte hoppade tillbaka mot Amanda J


Men vi hade kul och vi tränar ju för att bli bättre och börja tävla så småningom! Hade velat starta den 24/1 men vi är kanske inte redo än??!!


Snurrigt och skriva om sig själv i 3:e person men jag lyckades inte hålla det konsekvent men en rapport blev det iaf!


God Jul Marie och sheltieligan! Kramar från Amanda


GOD JUL Önskar jag er också hela "Tira" familjen!
Kramar från Marie & sheltieligan
 
Njut av era hundar!

Flunsan slog till lagom till jul!

I bland så får man faktiskt tycka synd om sig själv & det gör jag nu....TYPISKT att man lagom till jul ska få flunsan med allt vad det innebär! Släpade mig ut & runt i skogen med hundarna i ca 1 timme nu på morgonen, orkade knappt ta mig hem. Men det positiva var att SOLEN sken!!! Det är NÄSTAN så att man tycker det var värt att gå en promis, bara för att få SE SOLEN! Men nu blir det sängen resten av dagen.
Lånade kameran av Ove & Birgitta(TACK för lånet!) för att kunna ta några BRA kort på mina hundar, så håll tillgodo här kommer lite midsommarbilder, nej förlåt Julbilder hmmmm.....

  
Så här PIGG var Prinsen efter att ha kört agility med Amanda ha,ha,ha...
Han BARA sov!


Trizz

  

  
Sindie (ÄNTLIGEN hemma igen!)Trizz, Milloo, Breeze & Sindie 22/12 2008Prins Milloo     

  

     
Breeze                               Mor & dotter

Njut av era hundar!

Rapport från Cash!

TACK Rebecca för Cash rapporten! Hoppas få en julrapport med bilder smile....för julklappar ska han väl få???

lite uppdateringar kring cashen. Han är rätt stor nu, 35,5 är han och han väger 5 kg. Lite för smal, så vi försöker jöda honom. Inte för att det går så bra, endast det bästa duger. Finr köt ska det vara, hihi.
Vi har lärt han en massa trix och han är väldigt duktig. Han kan nu sitt, vacker tass, "stanna" så väntar han och tittar en o ögonen innan man säger varsegod och han tar den, ligg, upp, puss. det var nog det. Men så är han så himmla lydig, kommer på kommando, så fin! Verkligen det bästa man kan önska sig. Han skäller väldigt sällan nu för tiden. En riktigt charmig sötsak! Vi älskar honnom så. Hoppas ni har det bra och vi önskar er en jätte, god jul!
Så, God Jul och hälsa gänget!

Hela sheltieligan hälsar tillbaka & Önskar er alla en God Jul!

GOD JUL alla hundvänner!

GOD JUL ÖNSKAS ALLA HUNDVÄNNER,
bloggbesökare
samt mina underbara valpköpare Familjerna till "Leffe", Cash & Pezto!
från Kennel Grundsten´s
Marie, Sindie, Breeze, Milloo & Trizz


HA EN UNDERBAR JUL TILLSAMMANS MED ERA HUNDAR!Promisar i tråkväder igen....

Det är ju helt otroligt, detta skitväder lååångt in i december!!! Blött & lerigt suck......Men hundarna verkar inte bry sig.....Nä där är det full rulle hela tiden, själv så svär man över att det HELA tiden bara duggregnar! ´Som vanligt är det bara att GILLA LÄGET!!!
Hundarna får sina promisar där dom får springa av sig, härligt att se. I går fick Breeze leta & hämta mina tappade saker tex vantar, koppel & skitpåsarna. Hon är fenomenal på att hitta det jag "tappat", försökte försvåra det genom att gå huller om buller i skogen. Men se hon hittade det i alla fall. KUL!
Trizz fick "leta" på lite kortare & lättare avstånd & hon blir så glad när hon hittar mina vantar. Då får man se den lilla "vesslan" i henne, min stjärna. Hon byter ganska bra mot godis, men första gången man skickar henne blir hon lite övertänd & då måste jag kalla på henne. Men vaddå matte? LIVET ÄR JU KUL med en vante i munnen!
Milloo, ja han går mest i sin egen lilla värld, tror att det är ngn granntik som löper. Han vill så gärna ut & sedan går han som en blodhund. Sedan står han LÄNGE & bara luktar, jättekul när det bara regnar & man allra helst bara vill in i värmen hmmm....Har fått hämta honom några gånger, den lilla Casanovan. Men han håller sig alltid i närheten, att gå utom synhåll är han alldeles för feg för!
Tyvärr har jag hört att dom smäller en del smällare runt omkring, men ännu har inte Mille brytt sig. SKÖNT! Men det kommer när dom sätter i gång ordentligt.....

HÄRLIGT med taggade hundar!!!

Njut av era hundar!

GRATTIS ANDERS PÅ 18-ÅRSDAGEN!!!

I dag fyller världens bästa Anders 18 år!!! Hipp, hipp, hurra på din födelsedag!!!
Snart är det dax för KÖRKORT!

Här kommer lite gott & blandat.....
     

     

     


Öland 2008 
Anders i mitten(många år sedan)

    

Anders, ha en UNDERBAR dag men....TA DET LUGNT PÅ BÅTEN!!!

KRAM från Faster, Sindie, Breeze, Milloo & Trizz


Antismällarinfo på lördag!

På lördag är vi några stycken som ska dela ut infoblad om att inte köpa ut smällare till mindreåriga. Vi är ju några som tidigare jobbat mycket med Antismällarprojektet & nu när kommunen sökte frivilliga så nappade vi direkt. Tyvärr så blir vi inte så många, men vill du vara med? Hör av dig! Alla behövs!!!

Lite knepig dag & tid, nu såhär inför jul men snart sätter väl smällandet i gång.......Peppar,peppar men ännu har det inte helt kommit i gång. Har "bara" hört några smällare. Förra året vi den här tiden var det ju nästan "krig".
Det bästa med att inte smällandet satt i gång är att jag kan ha min Prins Milloo hemma! Men så fort det sätter i gång så får han åka till landet, han fixar ju inte att vara hemma då, tyvärr. Känns så himla trist, men vad gör man???? Vet inte hur jag ska göra med Trizz, ska man utsätta henne för allt smällande som kommer eller??? Vill ju INTE att det ska bli som med Mille! Han var ju inte rädd alls, förrän mina grannidioter 2 hus bort en sen kväll i januari, stod på sin balkong & smällde smällare!?!?!?! OBS! Det var dom "vuxna" som brände av dom!?!? Det small som i Beirut 10 meter från Milloo...Trodde att han skulle få hjärtstillestånd, han blev helt apatisk. Han kissade & drägglade, stackarn. Men vem FAEN trodde att idioterna skulle smälla smällare i slutat av januari??? INTE jag i alla fall!!

Tar nog med mig Breeze på lördag, Kristina ska ta med Allis dom andra kommer utan hund.
Man kanske alltid når någon........

SMÄLL GÄRNA SMÄLLARE, MEN BARA PÅ 12-SLAGET DEN 31/12!!!!!

Njut av era hundar!

Långpromis med Lotta & "Lapparna"

TACK Lotta för att du ringde & fick ut mig på en långpromis!

Vädret var grått, hört det förr eller??? Men eftersom att jag fick sällskap så tänkte man inte på det, det regnade i alla fall INTE!
Vi träffades utanför mig & gick sedan via Bergviksskogen-runt gamla LT-minigolfbanan-Hansta-Ragnhildsborg-runt & tillbaka upp via Klätterbacken vid Bergvik.
Hundarna fick verkligen springa av sig samtidigt som det även blev lite koppelgående. Körde även lite backträning i Sandtaget, nyttigt för hundarna.

Väl hemma så var hundarna nöjda & jag med. Kändes skönt att sedan gå till jobbet & veta att hundarna fått sitt....

TACK igen Lotta för den härliga julklappen! Känner mig så mjuk & gott luktar det också! HÄRLIGT!

Njut av era hundar!

Långpromis & agilityträning

Äntligen så blev det en ganska långpromis för dom 3 hundar som är hemma. Tråkväder men med bra kläder så....Gick i Viltsvinsskogen i Bastmora, träffade inte på några viltsvin men däremot så såg jag att det var nybökat på en hel del ställen. I övrigt så var det små sjöar på massor av ställen. Tror aldrig att jag varit med om att det varit så blött på just den här rundan. Suck....Hundarna bara "plaskade" på.....Men det var skönt att se dom springa & busa med varandra, mina blötdjur.

Sedan när vi kom tillbaka till klubben så var det dax för slalomträning för Breeze & Milloo.

Breeze skulle få köra "ut" innan slalomingången från höger. Nu stod slalomet så bra att jag fick "hjälp" av ett träd, perfekt att träna ut-slalom på! Även denna gång så var hon överladdat för att hon äntligen fick köra igen, men efter ett tag så fick jag henne att lyssna & då gick det BRA! Rackarna vilka ingångar hon fick till, min STJÄRNA!!! Körde självklart både höger & vänster ingångar/slalom.

Milloo hade ju fått för sig att han inte skulle ta sista pinnen i högerslalom på träningen i söndags. Så det fick bli dagens mål att han skulle ta den! Men första gången i h så bara "såg" han inte sista pinne, suck....Han trodde nog att han var klar. Men gång 2 så var jag med honom xtra mycket & även efter sista pinnen en bit framåt & se då gick det SUPER! Min Prins!!!  Men som jag brukar säga "En gång är ingen gång" så det var bara att göra några repetitioner & han FIXADE ALLA PINNAR VARJE gång!!! SUERDUPER! Ja mycket belöning framåt blev det!

Trizz fick köra lite framåt övningar i dag.
- Stanna
- Fram
- Belöning framåt
Hon är bara för ROLIG att jobba, min lilla Vessla!

Avsutade med en kort promis & godisruta.

Njut av era hundar!

Fortfarande segt....

Usch mig, har inte orkat ta tag i ngn slags hundträning ännu....Gick inte ens på kvällens stadspromis suck.
Men det vänder nog & suget kommer tillbaka.

Trizz har skött sig riktigt bra ute på promisarna vid möte med andra hundar. Hon är himla nyfiken men hon får INTE gå fram & det fungerar! I bland är hon bara för duktig!!! Tränar ju alltid(i princip) henne lös & det gör ju att man i princip ALLTID tränar när man är ute. Hon ska ha fokus på mig dvs veta var jag är & "följa", inte springa fram till andra människor eller hundar, stanna självmant -titta på mig-vänta på "fram" kommando innan vi går över en gata, stanna medans jag kollar "läget"(vilket behövs i bland, det finns ju MÅNGA hundar i området...) Det är klart att i bland så bara "hör hon inte" & brallar till sig men ja det är ju bara att inte ge sig......

Fick MYCKET "ågren" efter att ha tittat i Klickekloks blogg/film hur träningen går framåt med Fannys 11 veckors valp!!!! Herrejösses vad långt dom kommit! Men har man bara intresset gå går det. Det är ju därför som jag fortfarande funderar på att sätta ut Trizz på foder till ngn som verkligen bara bryr sig om henne & hennes träning. För att träna gillar hon skarpt! Det är bara mig det hänger på suck....
Tur att det finns aktiveringsleksaker.......

Men se i MORGON ska jag köra lite agility, Milloo ska köra högerslalom, Trizz gungan & Breeze "ut" kommandon. Får se om jag kör 2 pass, ett före stallet & ett efter, men DET beror på vädret, NU REGNAR det ute!!! 15 december!?!?!?
Jag vill ha KYLIGT & SOL! 

Får väl räkna dom här dagarna som "mellandagar" men sedan ja då SKA jag sätta i gång med någon form av träning, undra bara VAD???

Njut av era hundar!

Boktips!

Här kommer ett boktips för alla agilityfrälsta! Författare är Marie Hansson & boken heter "Agility strategisk handling för bättre position"
* Känns hunden för snabb?
* Har du svårt att hinna dit du vill på banan?
* Känner du dig för otränad eller gammal jämnfört med många andra?

Ja då är det här boken för dig!

Det finns många bra tips på övningar & skisser som man kan testa. Som vanligt med alla böcker så får man ju sålla ut det man vill behålla & i den här boken finns det en hel del som man vill testa!

Njut av era hundar!


Sega dagar

Usch i bland så bara orkar man inte göra ngt med hundarna annat än bara gå vanliga promisar.....Dom senaste dagarna har vi inte gått några långpromisar suck.....Men i kväll är det dax för stadspromis igen & nu hoppas jag att det kommer andra hundkompisar!?!

I övrigt så har ju Milloo äntligen fått sätta igång med agilityträningen i ridhuset med Amanda! KUL! Tror nog att hon var NÖJD med min Prins!?! Eftersom att jag jobbade så fick han följa med Birgitta hem & dom har ju också ett gäng hundar. Så han sov gott när han kom hem.

Har också varit ute på landet & träffat Sindie, kändes så härligt när hela flocken var samlad! Full rulle mest hela tiden. Men som sagt när det var dax att åka hem fick hon även denna gång stanna kvar, hon fixar ju inte riktigt att gå promisar & bara ta med dom andra & lämna henne hemma det går INTE, nix då ylar hon så det bara dånar i huset! Min lilla stjärna!

Trizz har fått för sig att det är mysigare att pinka inne än ute?!?!? Suck, suck.....Min lilla Vessla, vad gör man? Det är liksom som om hon inte har tid att göra vad hon ska ute. Vissa dagar så fungerar det bra & vissa inte. Äter dåligt gör hon också, har testat att byta från Pro Plan, lax till Orijen som ju ska vara smakrikt. Började med att lägga i lite grann för att sedan byta ut mer & mer. Men jag kan då inte se någon skillnad, hon äter fortfarande lika dåligt. Annars brukar ju nyhetens behag vara att dom äter i alla fall några dagar, men nix inte Trizz. Hon är som sin mamma var...Så det går nog över. Men man vill ju att hon ska äta!

Släppte ut Indra i torsdags detta pga av att hon verkligen ville ut. Hon kände nog att hemma livet blivit tråkigt, hon var ju van att få gå ut & in. Men....nu har hon varit borta i 3,5 dag!!!  Hon har varit borta länge förut också, men....HOPPAS att hon kommer hem igen! Nu börjar det ju bli kallt också...

Njut av era hundar!

Milloo på agilityträning med Amanda

TACK Amanda för att du vill träna min Prins Milloo!


Rapport från vinterträningen!


3e advent och näst sista ljuset är tänt och denna härliga dag var min och MillePrins första dag!!


Första agilityträningen på nästan ett år och första passet med Mille... Smått nervös var jag medan hindren plockades fram som skulle forma den bana vi skulle ta oss an! Innan träningen påbörjades hade vi promenerat och kört lite kontaktövningar. Vi började med tekniktränig som bestod av hopphinder, balansen, gunga, tunnel, slalom och säcken!


Hopphinder - Inge problem!

Balansen - Stannar på stopp kommando

Gungan- Första gången flög han pga. sin härliga fart och att jag inte visste J Men sen stannade han fint och väntade på släppkomandot.

Tunnel - Full fart

Slalom- Kanon med fin fart i vänster. Höger slalom gick bra tom sista pinnen som han helt enkelt vägrade se... Nått tokigt gjorde jag, men tyvärr kom jag ej på vad

Säcken - Ett av de hinder Mille helst springer förbi, han är inte rädd, han vill bara inte. Ca 50 %  (2 av 4) av gångerna tog han säcken klockrent i kombination med andra hinder, med ordentlig fart! Missade han gjorde vi om och då gick det  bra!


Härlig fart och sug på hinder och ger direkt feedback om jag handlar rätt!! Nu längtar jag till den 24 januari då vi kanske kan göra tävlings debut tillsammans!!


Tack Snälla Marie att jag får låna din Prins!!


Kramar Amanda N-K


Milloo var trött efter att äntligen fått köra agility igen samt tillbringat några timmar hos Ove & Birgitta & deras hundar.
TACK OVE & BIRGITTA för att ni passade MIlloo tills jag kunde hämta honom!

Njut av era hundar!

Onsdagsträning

ja då har ytterligare en onsdagsträniing gått av stapeln. Troligen den sista för året.....Den här gången blev det Elisabet med sitt gäng & så jag med mina tre. Vädret var inte direkt super men vaddå, hundfolk bryr sig inte om vädret hmmmmVi börjadde med att gå en långpromis i Viltsvinsskogen, vi såg INGA men däremot såg vi deras uppbökade ställen dvs i hela skogen....Alla sheltisarna sprang i full rulle, så härligt att se!!!
Vi gick även ner till Mälaren & se Breeze gick i & badade, bara upp till magen men det är den 10 december!!!! Tror att suget efter att jaga vågorna blev lite för stor för hon fick nog lite kramp i ena framtassen.

Väl tillbaka på klubben så körde jag lite utskick med Breeze, som för dagen var överladdad! Hon bara körde allt & lite till sedan om det var det jag sa brydde hon sig inte om. Det slutade med att jag bara stod & hon körde på!?! Snacka om agilitytokig hund. Hon fick vila medans Elisabet körde Tilly i en hoppkombination, jisses vad bra det gick! Sedan var det Breeze tur igen & nu gick det lite bättre, nu gjorde hon som jag sa men däremot rev hon några hinder?! Slalomingångarna klarade hon galant, hur "konstigt" hon än kom Hon är bara BÄST!
Sen var det dax för Tilly igen & nu var det dax för slalom, det gick också BRA!Det märks att dom tränat hemma.....
Körde sen Trizz på gungan & herrejösses vilket sug hon har upp på den! Hon får fortfarande springa upp & längst ut & stå där medans hon åker gunga ner. Det klarar hon galant, min nya STJÄRNA! Däremot måste man verkligen ställa för gungan annars springer hon bara upp på den hela tiden. Det räcker inte med en stol, nix då hoppar hon upp på den lodräta gungan.....
Sedan kom ruggvädret men då var det dax att åka hem.

TACK Elisabet för en trevlig dag!

Njut av era hundar!

Rapport från Leffe

TACK matte Eva för Leffe rapporten! Alltid lika KUL att få!

Leffe har varit hos veterinären för att han nyser och det är antagligen noskvalster, han ska ta ett piller i veckan vid tre tillfällen sedan ska han vara frisk igen. Han är lika glad och pigg som han brukar, så det är nog ingen större fara med honom.

I dag har han lekt i snön för första gången. Det var jätte roligt han skuttade runt som en vilde.

Vi har varit på bruks och testat deras hinder, vi provade tunneln, däcket och slalom. Det gick bra. Nu är medlems avgiften betald så nu kan vi fortsätta att träna tills kursen börjar någon gång i vår.

Hoppas allt är bra med dig och alla sheltisarna.

Det är så härligt med aktiva valpköpare, ska bli spännande att följa eran träning.....
Sheltieligan hälsar!


Rapport från Cash

TACK Rebecca för rapporten från Lilleman Cash & alla foton! KUL att få, men då saknar man honom bara ännu mer smile....

Ville bara skicka lite fler bilder på lillkillen. Vi hoppas ni har det bra! för det har vi!
Cashen är helt underbar, med på noterna hela tiden och det är full rulle på han från morgon till kväll.
Men sen på kvällen är han för söt. han går ofta och lägger sig lite innan oss, för att vi tittar på teve och inte leker med han. Då går han in till mitt rum och lägger sig i sin lilla prins bedd. (skickar med bild) den är rosa och han ÄLSKAR den!Ja och på våran alltan nu när det har frusit och blivit is, slickar han på! haha! och åker kana, det är som bambi på hal is :)!
  

Men snart är det jul och snart kommer snön, som förhoppningsvis kommer stanna på backen. det ska blir roligt med honom och snö och så kommer det bli roligt att se hur han blir när vi börar pynta med tomtar och andra saker i hemmet. hoppas på att han kommer låta glittret vara kvar i granen sen, hihi! 

   
 
Kramaar! från Familjen Cash!

Hela sheltieligan Kramar tillbaka!

Min Amaryllis & prisskåp

Måste bara få visa den fina blomman jag fick av det  härliga agilitygänget i Vingåker 

    


    

Kolla in vad man kan hitta i grovsoporna!!! Helt otroligt men helt plötsligt bara stod det där, ett exakt likadant prisskåp som jag ville ha! Tack Lillebror för att du hjälpte mig hem med det, trots pinsamheten ha,ha,ha....

  

     

  

Njut av era hundar!

Agility på Hund-08

GRATTIS ANDERS som med min BREEZE kom 3:a i hoppklassen på HUND-08!!!!

Men vi tar det från början, Anders skulle köra min Breeze & Birgitta & Oves malle Zingo & Elsa skulle köra min Milloo. Så en vecka innan tävlingen så hade vi en träningsdag där vi byggde upp en hopp & en agility bana som innehöll det mesta. Det gick superbra för alla! Riktigt roligt att se & njuta av ha,ha,ha....Elsa körde Milloo för första gången & även första gången var det för Anders & Zingo ihop. Men vaddå, huvudsaken är ju att hundarna får köra dom är ju faktiskt grundtränade. Såd det är ju bara att köra på. En vecka kvar till tävling......Anders fick jag faktiskt att träna även på måndagen så han hann köra Zingo 2 gånger innan tävlingen. Sedan var det bara för mig att hålla i gång dom under veckan så att dom var redo på lördagen. Givetvis vill man ju ha rena hundar så på fredag morgon innan jobbet badade jag både Breeze & Milloo. Hua vilket jobb men så blev dom så fina också.....

På lördag morgon den 6/12 hämtade Birgitta mig kl: 06,20 för färd upp till Älvsjömässan. Anders skulle givetvis komma senare.....Fördelen att vara uppe så tidigt var dels att vi fick parkering i garaget & bra platser vid agilityplanen. Så när allt väl var klart med besiktning & vaccinationskoll, burar uppsatta, stolar utplacerade så var det tid & dax att gå en sväng. Snacka om att det var skönt att gå runt mässan & kolla vad som fanns UTAN att behöva trängas med massor av folk! Man hade verkligen plats & kolla in om det fanns ngt intressant. Men tyvärr så hittade jag inget av inresse utom  halsband (likadana) till Breeze & Trizz. Dom var superfina tycker jag..Hade med mig Anders väst som skulle tryckas innan tävlingen vilket hanns med......      
Data kunnig som jag är vet jag inte hur man får bilderna åt rätt håll........

Sen när väl Anders & Linnea kom var det dax att gå banan & Anders kulle börja med Zingo i agility.
Ja vad säger man?! Jisses vad bra det gick för Anders & Zingo i deras första start!!! En jättebra lopp med bara 5 fel, Anders var lite för snabb att "vika" av när nästan salomen var slut & ut gick Zingo=5 fel. Men det blev inga fler fel & dom slutade på en 13 plats av ca 67 starter eller så....MYCKET BRA!!!


     
Förstår ni att jag behöver en ny kamera?!?!


Tyvärr så diskade sig Elsa med Grappa i båda sina starter. Men hindren är höga & Grappa är inte stor, trist.....


  
Elsa & Grappa

Sedan blev det en lååång väntan tills det var dax för mediumhundarna.... Tyvärr så ville Milloo för mycket & sprang rakt fram & upp på A-hindret, igentligen så skulle han ju svänga efter hinder nr 2 & ta ett hinder till höger. Men det hade han inte tid med, nix fort & fram är Milloos melodi ha,ha,ha...Men dom fick köra klart & han ville sååå mycket hela banan, min Prins.
Anders & Breeze, ja snacka om katastrof! Breeze var superöverladdad & Anders fick göra allt för att INTE springa över henne! Tur att han är smidig & vig......Disk även för dom. Men det var bara att ladda om till hoppklassen.

I hoppklassen diskade Anders sig med Zingo, Elsa med Grappa & Milloo. "Mille" ville även i denna klass fort & fram.....Elsa & Milloo samt Anders & BreezeMen se NU slog Anders & Breeze till!!! Jajjamensan nu blev det ett KANONLOPP & NOLLA!!! Dom gick in på placering nr 2 men slutade till sist på placering 3 av 40 starter!!! SUPERDUPER!!!! Jag var SÅ STOLT över DOM!!!

     
Anders & Breeze

TACK ANDERS FÖR ATT DU TÄVLADE MIN BREEZE, ni är BÄST!

TACK ELSA för att du tävlade Milloo!

Jag är jätteTACKSAM för att ni ställde upp på HUND-08 med mina hundar!


Njut av era hundar!


ÄNTLIGEN!

Så fungerar min data igen!!! Så SKÖNT!
Tyvärr så kommer man väl inte i håg allt som hänt under dom här ca 2 veckorna man varit utan....

Men...det mesta har gått som vanligt som man säger, hundpromisarna har vi gått på 1 gg/vecka & varje promis har varit ca 1 timme & 15 minuter. Skönt att få sällskap & att verkligen få gå.
 
Sindie är på landet & har det bra....Pannkakor varje torsdag,hmm....Hon var hemme en dag för kloklippning, borstning & gos. Skönt att ha henne hemma men mamma ville ju ha henne tillbaka & snäll som man är så fick hon åka med hem på kvällen. Fick dåligt samvete för att hennes klor var så långa, suck....

Breeze har jag tränat en hel del agility med, Anders har kört 2 gånger med henne inför tävlingen på Hund-08. Det har gått riktigt BRA! Mycket konditionsträning har det blivit en del backträning & över stock & sten.

Milloo, ja han har också hängt på ungefär likadan träning som med Breeze.

Trizz, vildingen i familjen. Henne bara skrattar man åt, hon är ju som en vessla i allt hon gör. Men en del gungträning har det blivit. Hon springer med full fart upp på gungan & där tas hon emot & får belöning. Sedan åker hon hiss ner-står kvar i två på två av & väntar på "fram" kommandot. Problemmet är att hon står kvar & inte riktigt suger framåt på släppkommandot. Nix det är så trevligt att stå i gungpositionen....Lillstumpan. Men det är bara att träna vidare.

Mycket av fokusen har varit på Stora Stockholm, där ju både Breeze & Milloo skulle tävla, mer om det under en egen rubrik.

Njut av era hundar!

RSS 2.0