Marie´s Gäspa

Här kommer en läcker bild på Marie´s tollare Gäspa när hon visar vad hon kan. Gäspa är en riktig fena på att spåra, likaså deras Sally. Snart är det dax att sätta i gång viltspårsträningen med Trizz igen. Hon har ju testat men som så mkt annat så har även den träningen legat nere suck.....Målet med det är ju att klara anlagstestet, kanske i höst. BARA jag sätter i gång & tränar!!! Suck på mig igen & igen.....

Har ju klövar för ett helt kompani som tur är. Har påmint lillebror om att han ska plocka ur dom ur dom ur deras frys i dag INNAN flyttlastet går till Helsingborg. Får nog slå honom en pling igen........
 
Håller med om att viltspår är KUL! Nästan lika kul som agility.....

Njut av era hundar!

Långpromis med Lotta & "lapparna"

I dag bidde det en långpromis med Lotta & dom två "lapparna". Å se det var underbart väder ute, med snö & lagom varmt/kallt. Det kan knappast bli bättre med så trevligt sällskap smile....

Vi gick via Ragnhildsborg-Kanalen-Grusåsen-Weda där vi hämtade en bil ha,ha,ha.....Passade på att beställa pokaler till klubbens KM i agility, två flugor i en smäll.

Tillbaka till promisen, vi gick på ställen där vi kunde ha alla 5 hundarna lösa & snacka om att dom tyckte det var härligt! Så läckert att se 5 hundar rusa runt i snön, det såg verkligen ut som om dom trivdes. Man mår så bra efter att ha gått en riktig promis både för sin egen skull & hundarna.

Tänkte ta med min NYA kamera men se jag måste ladda batterierna suck....Det hade nog annars blivit bra kort med dom objekten & det vädret. TYPISKT mig!!!!

Mitt samvete var i alla fall OK när det var dax att åka till jobbet. Hundarna fick varsitt ben, men jag antar att dom mest sover.....

TACK Lotta & "lapparna" för trevligt sällskap!!!

Njut av era hundar!

Trevligt besök

Nu på morgonen kom mina vänner Marie & Sven från Läppe på besök. Vi tog en liten promis med alla hundar, mina tre & deras 2 pudlar Bellis & Sally samy tollaren Gäspa.
Det började med att Gäspa INTE ville lämna bilen, nix hon såg minsan Breeze & då ska man passa sig?! Vaddå, Breeze som är sååå snäll?!? Hmm det beror nog på att dom bla träffades när Breeze hade alla sina valpar & sa då till Gäspa på skarpen. Det har Gäspa inte glömt!
 Det är ganska kul att se hundarna, mina lekte med varandra & deras ja för dom var ju allt nytt. Snacka om många dofter att kolla igenom. Så är dom ju också "skogshundar" ha,ha,ha....
Härliga är dom i allafall!

Marie tyckte att Indra var jätte fin & trevlig?! Självklart är hon trevlig, hon är ju min smile....

Efter en fika & presentöppning så åkte dom vidare.
Tack för den fina lila duken!

Ses snart igen.....

Njut av era hundar!

Halvfarlig promis...

Det höll på att bli en halvfarlig promis på fm!!! Skulle vara lite hurtig & gå en längre promis med hundarna via bla centrum. Breeze gick som vanligt lös & dom andra i koppel. När jag närmade mig centrum & bussgatan såg jag en pitbull stå helt själv på sidan?!!? Husse såg jag sedan ca 10 meter ifrån hunden....Just han hade TAPPAT sin hund med koppel & allt! Hunden ville sedan INTE bli infångad av husse!!! Varje gång han kom närmare än 2 meter drog hunden, gulp! Det var bara att snabbt koppla Breeze & svänga av  & igenom centrum Hinner gå ca 15 meter då hör jag husse ropa på hunden, visst då kommer den EFTER oss!! Jösses snabbt in med hundarna bakom staketet vid pizzerian & ställa sig för ingången & se ut som en jätte (inga problem med det inte smile). Mina hundar fattade ingenting.....
Runt hörnet kommer sedan pitbullen.....Men den stannar så snällt & bara tittar på oss, det enda man ser av mina hundar är små nosar igenom staketet. Då ser jag att en är ganska ung & inte ett dugg intresserad av mig eller mina hundar! Men hur ska man kunna veta det????
Står i alla fall kvar ett tag efter det att hunden vad jag tror sprungit till husse, den vänder om i alla fall.....Efter en minut eller så går jag fram & kollar om hunden är kvar. Som tur är så har nog husse fått tag i den, jag ser dom inte som TUR ÄR!!!
Nu kan vi äntligen fortsätta promenaden som planerat.

Ska nog köpa en sådan där hundspray så att OM det händer fler gånger ha en sådan i beredskap. Man vet ju aldrig vad man stöter på.
Den HÄR gången slutade ju allt lyckligt, för mina hundar & mig!!! Ska nog köpa en lott....

Resten av promisen gick bra. Vi stötte på en barngrupp i skogen som Trizz tyckte var intressant. Men hon lyssnade jättebra på mig & bara tittade på dom. Sedan kom hon till matte! Min lilla stjärna!!! Dom andra bryr sig inte överhunvudtaget som tur är! Jag har ju fullt upp med att hålla koll på Vesslan...

Mina underbara hundar!!!

Njut av era hundar!


Stadspromisen

Ja trots lite halvtaskigt väder så var det bara att ta sig tillstan. NÅGON kanske kom???Visste ju att Kristina med Allis Brallis skulle komma...Å se det blev bara vi två & våra 4 hundar!?!?
VAR ÄR ALLA ANDRA HUNDMÄNNISKOR I DEN HÄR STAN?????

Nåväl det var riktigt trevligt att bara vara två, då har man ju tid att prata med varandra. Breeze tycker ju inte om Allis så det gäller bara att hålla henne i från Allis så går det bra.

Vi gick runt Viksängen-Hagaberg- Kusens backe-Runt Maren & tillbaka till Stadsparken. Promisen tog ca 50 minuter. Precis lagom så att jag han med min buss hem. Hade nämliogen tänkt gå till stan men när jag kollade klockan såg jag att det skulle bli tajt så det blidde buss....

Tack för sällskapet Kristina & Allis!!!

Mina hundar fick sig sedan en promis från bussen & då jäklar sprang dom som tokiga. Man kan ju tycka att dom fått sitt men icke...Lite vila på bussen sedan var det fart igen.
Men väl hemma så blev det lugnt ett litet tag. Men snart var det ju dax för nattpinket. Ja & då börjar det ju om, hört det förr???Trodde väl det..

Njut av era hundar!


Stadspromis i kväll

Usch INTE så trevligt väder men vad gör man???Jo klär på sig & tar sig ner till stan.....Allt för hundarna, undrar just om dom verkligen tycker att man är en bra matte när man släpar ut dom i detta skitväder?!?!?
Milloo vill INTE gå in, kan förstå honom promisarna har ju inte blivit sååå långa som jag skulle vilja. Stackars hundar....
han är en riktig ute hund. Men det blir väl bättre, kanske
I morse så regnade det igen, suck...Det som är bra är att isen nästan är borta. Så förhoppningsvis så slipper man stå på öronen på promisen i kväll. Kommer ingen så traskar jag hem själv ja med mina hundar också så klart.

Ska bli intressant & se om ngn kommer i kväll kl 19.00?!

Njut av era hundar!

Rapport från Amanda & Milloo

Amanda ringde & rapporterade att dom tyvärr diskade sig men att  hon var jättenöjd med Milloo, min Prins!!!
Han hade skött sig exemplariskt, lugn & tyst i buren men så fort hon tog ut honom visste han Jippie AGILITY!!!! Han älskar ju att kör agility så jag är SUPERGLAD att Amanda vill träna & tävla min Prins!!!Nu är det en klass kvar, håll TUMMARNA för att det går BRA för dom!!!

Fortsättning följer.... Här kommer den: Det gick tydligen väldigt bra i nästa klass så pass bra att Amanda efter en vals glömde bort vart hon skulle ha,ha,ha...Dvs DISK. Men det viktigaste var att hon var nöjd & att min Prins skötte sig smile...Amanda säger att han var pigg & agilitysugen.
Men under natten var han tydligen lite "hemsjuk" för att skulle vara i sängen?!?? Han sover ALDRIG i sängen hemma. Å snälla Amanda tyckte synd om Prinsen men mkt sömn blev det tydligen inte stackars Amanda!

Men nu är han hemma!

TACK Amanda för den här helgen!!! 

Njut av era hundar!

SINDIE 11 år i dag!!!

Världens BÄSTA Sindie fyller 11 år i dag!!! HIPP HIPP HURRA!!!!!!!Tyvärr så är hon på landet så jag kan inte fira henne...Men hon har det bra tillsammans med mamma & Svenerik. Undrar vad hon fått för gott idag???


Sindie på Öland 2008 10,5 år

Det känns som om det var superlänge sedan som jag träffade min härliga & goa Sindie. Saknar henne i massor....

     
Sindies tass avtryck
Öland 2008

Njut av era hundar!

Detta SKIT väder!

Jag vet det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder men......det här tar nästintill priset på SKITVÄDER!!! Det REGNAR ( i januari?!?!?) spik!!! + att det är ISBANA överallt!!!! Man tar sig ju knappt fram på detta förbann..e underlag!!!!!! På vissa ställen stapplar sig ju även hundarna fram suck... Men det är klart jag har ju kommit upp i den åldern att jag kan sätta på broddarna. Tror ni jag kom i håg det??? Nix & inte orkade jag vända för att hämta dom.....

Det enda positiva var att vi inte mötte någon annan hundägare!? Så jag kunde ha full fokus på att ta mig fram på isen & sjöarna & titta i backen efter dom få sandkorna som någonstanns finns där under.

Nåväl hundarna fick sitt, hmmmm inte alltför lång promis men jag tog mig till skogen & väl där klättrade vi en del. För i skogen kan man ju ta sig fram på sidan om stigarna. Problemmet blir ju när man ska ta sig NER! Men vadå? ner är väl inga problem? Nix, men ni kan ju tänka er Bambi på hal is-byt ut det gulliga fyrbenta djuret-till en koloss i vinterkläder som runt dom två benen har 2 glada sheltisar-SMIDIGT klättrandes/åkandes/fumlandes/flaxandes FÖRSÖKER ta sig ner från skogen UTAN att stå på öronen!-små springandes sista biten för att hitta isfritt underlag-pusta ut- bara en bit till- sedean hemma. Ja då har ni mig på en utav våra isiga promisar. Men det var det värt, hundarna fick ju springa & klättra utan att bryta några ben & även denna gång så klarde jag mig också....Från stukningar/brutna ben/ sättningar i nacke eller bäcken. Men det är klart SNART är det dax för nästa hundpromis. Å då ja då är det samma sak igen suck....Men då tar jag nog iinte skogsrundan sådan TUR har inte jag & jag har ju klarat mig 1 gång i dag!

Nä nu blir det innegos med hundarna tills det är promis igen...

Njut av era hundar!

Å ta det FÖRSIKTIGT på isen!!!!

Milloo & Amanda till Linköping

I morse kl: 08.15 kom Amanda & hämtade min Prins Milloo......Dom skulle åka tåg till Linköping för att i kväll (ja det är en kvällstävling på en lördag?!?!?) tävla i agility 1 & hopp 1. Snälla Amanda undrade hur sent hon fick ringa? Herregud hur sent som helst, jag är ju NYFIKEN på hur det gått för dom!!! Ha,ha,ha....Det är deras första start i hop. Ska bli spännande att få en rapport. Hennes mamma hade lovat att fota, super!
Han kommer inte hem förrän i morgon kväll......

Håll nu TUMMARNA för att det går bra för dom!!!

LYCKA TILL!!!!

Njut av era hundar!

Trizz på ljusparty

Tog med mig Trizz på fredagskvällens ljusparty. Väl där så möttes hon av ett gäng papilloner, jippie tyckte Trizz. Nja tyckte Sally, "det där är INGEN papillon".....Snacka om att dom är små rasister, dom vet minsann vilka som är "rätt" ras!. Men efter ett tag så gick det bra & alla busade runt. Ja den stackars hanen i gruppen hade det INTE lätt, Ia hade ju precis slutat löpa. NIX hon löpte fortfarande enligt honom!!! Han sov nog gott när han kom hem. Bäst lekte Trizz & Ia men då hade dom andra åkt hem....Dom är ju BÄSTISAR!!!!

Breeze & Milloo fick vara hemma tillsammans med lillebror.

Njut av era hundar!

Gemensam stadspromis

Även denna kväll så blev vi 3 stycken som kom!?!? Ganska låg siffra då jag faktiskt skickar ut till ca 70 personer!?!?! Både hundfolk & "vanliga" dvs folk utan hund.... Kan det bero på vädret? Har folk blivit mer bekvämma? ja inte vet jag , kommer gör dom ju inte..

Nåväl, det blev jag med mina 3, Kristina med Allis Brallis & Lotta med Taito & Loija. Gick via Gågatan-upp förbi Tom Tits-via Karlslundsgatan-ner till Badparken. Väl där så fick mina 3 springa lösa. Lotta tränade lite sitt-stanna kvar med sina. Sedan släppte vi Allis, Taito, Loija & Mille i hundgården. Det var bäcksvart men LITE spring på Allis & Taito blev det. Domo andra två luktade mest runt. 
Milloo & Trizz ville bara vara uppkopplade på Internet under hela promisen, höll på att bli tokig! ALLT skulle kollas & luktas & pinkas in & kollas igen osv osv... Breeze min stjärna skötte sig däremot jättebra, som tur var!

Sista tunneln som vi gick igenom höll Taito på att skrämma livet ur mina hundar...Dom trodde att det MINST var en flock STORA hundar på ingång!?!? Även jag undrade vad det var??? Jo han hade fått syn på den runda belysningen i backen?!?!? Snacka om rolig hund ha,ha,ha...Visst han "attackerade" dom små runda lysena. Lotta gick tillbaka & se samma sak. Men när hon vände upp igen ja då var han nöjd, då brydde han sig INTE om dom. Tror nog att han kände sig lite mesig, dom var ju inga farliga eller så var han nöjd med att dom inte hoppade på honom eller hans flock. Man kan inte mer än skratta.....

Ni ser, det är BRA med stadspromisar!!! ALLT kan hända, mycket kan hittas & så alla dofter!  


Vi var ute i 1 timme & 20 minuter, HÄRLIGT! Så kul med trevligt sällskap & vi hade alla rätt kläder på oss så det blev en skön promis. 

Tack Lotta & Kristina för sällskapet! Å Tack Lotta för skjutsen hem!  

På måndag samma tid & plats är det dax för nästa stadspromis, ökar vi antalet deltagare då tro???

Njut av era hundar!


Surfar runt

Passar på att surrfa runt på olika hundmänniskors hemsidor/bloggar. Men det ska JAG inte göra! Jösses vad DÅLIGT samvete jag får IGEN!!!! Alla är så himla aktiva & duktiga med att träna & satsa på & med sina hundar!

Usch STACKARS mina hundar just nu...........Visst dom får självklart promisar & så men......jag tränar ju inget just nu!!!
Då kommer tankarna igen dvs att sätta ut Trizz på foder till ngn som verkligen vill satsa på en blivande stjärna?!?! Tror att hon blir som Breeze superarbetsvillig. Frågan är OM JAG fixar det??? INTE som det känns nu, suck att man ska vara så otroligt velig!!! Jag blir förb...ad på mig själv!!!
Milloo skulle ju också säker trivas bra med ngn som bara brydde sig om honom & hans behov....Men det är klart när man går på promis & ser sina hundar springa med varandra, ja då tror jag ändå att dom har det ganska bra. Men räcker det???

Nä nu får det vara slut på att kolla runt på alla superaktiva hundmänniskors sidor!
Stor ELOGE till er! Lyckos era hundar!!!

Nu ska jag nattpinka mina hundar

Njut av era hundar!

Promis för hundarna

Som TUR var så ringde lillebror & frågade om vi skulle ta en promis med hundarna. Åkte ut mot Vällinge & gick en bit på AK vägen, sedan vek vi av in i skogen utmed fälten. Hundarna & vi fick verkligen lyfta på fötterna nyttigt & bra för oss alla....Vi såg en gammal husgrund med en superutsikt, tänk om man hade ett litet hus på den tomten. Drömma kan man ju....

Vi såg också spår efter vildsvin & vad vi tror några slags hålor som dom antagligen bor i. det var inga hemma för hundarna markerade inget speciellt. Givetvis hade jag min NYA kamera med mig NIX det hade jag inte!!! Synd....
Sedan gick vi utmed fälten så att hundarna fick springa av sig vilket dom gjorde. Självklart hadde det blivit bra kort med min NYA kamera stön....Måste komma i håg den nästa gång.

Kändes bra att komma hem efter den promisen. Nu kan man lämna dom med ganska gott samvete. Måste ju till jobbet & sedan behandlingen.

I kväll kl: 19.00 är det gemensam stadspromis, som vanligt samling i Stadsparken.  Hoppas att det kommer några så att man får sällskap. Bor du i Södertälje & läser det här så är det bara att komma!

Njut av era hundar!

I bland så...

Känns det som om man inte skulle ha några hundar....Mitt samvete för dom dom sista dagarna är på botten. Skyller på min behandling men i dag är det dax igen & så även på fredag. Så troligen så får dom stackarna ha en fortsatt TRÅKIG vecka...

I går fick dom följa med till stallet vilket var en upplevelse. Hästarna undrade vad i hela friden dom var för några?!?! Trizz & Milloo tyckte att dom var läskiga....Så medans jag tog hand om Ida så fick dom vara i den kombinerade sadelkammaren/köket i värmen. Sen fick dom följa med när kärran skulle tömmas & se då fick dom syn på fåren!!!! Tyvärr (enligt dom) så var ju elstängslet i vägen....Men titta kan man ju! För att inte prata om att LUKTA!! Dom fick giraffhalsar & elefantnäsborrar. Jag var mest Tacksam över att dom inte kom åt några fårskithögar att rulla sig i, tror nog att lillebror var lika glad för det, vi hade nog fått GÅ hem då!

På kvällen fick ju Trizz följa med på mötet på klubben, tyvärr så hade ingen annan med sig hund så hon hade ingen att leka med. Men hennes nos jobbade runt hela stugan, ALLA ev smulor & annat ätbart är numera BORTA!

Indra, min katt som äntligen är hemma igen bara äter & sover......Hon har en hel del att ta igen. Inte går hon nära ytterdörren heller, undra vad det kan bero på?!? Kan tänka mig när krafterna kommer åter blir hon nog sugen på att gå ut igen. Men jag vågar ju absolut INTE släppa ut henne igen! Det bästa då vore ju att hitta ett bra hem på landet där hon kan gå ut & in som hon vill.......

   

Sen kan jag ju meddela att Trizz gjort lite väl många högar dels en inne & så ett par ute Som TUR är vet jag vad det beror på...Just det, hon HOPPADE UPP PÅ KÖKSBORDET & åt ur Indras matskål!!! Dvs kattmat....
Snacka om en liten Vessla!!! Så nu är kattmaten förflyttad till diskbänken för dit tror jag inte att Trizz alias Vesslan tar sig...
Undra på att hon INTE äter sin EGEN MAT!!!! Rackarns hund.

   
Undra vad hon gjort för att bli så här trött???

Njut av era hundar!

Sektormöte på klubben

Nu i kväll var det agility sektormöte på klubben. Det var en hel del på dagordningen bla så skulle sektorn ha en ny sammankallande, så Linda efter lång & trogen tjänst slutar. Japp det blev jag, ska bli lite intressant att jobba i en helt annorlunda förening än SHK.
Men jag tror på den sammansättning som blir 2009. Spännande & intressant ska det bli men antagligen också väldigt jobbigt. Nästa/första mötet blir efter årsmötet.
Hoppas bara att man nu kommer att flöda av saker man vill jobba för hmmm hoppas kan man ju....

Förhoppningsvis är lagets sammansättning snart klar...................


Njut av era hundar!


Blandade bilder....

Har "tränat" på att fota med min NYA kamera....Har INTE riktigt lärt mig den ännu men det kommer NOG!?!?!


Det fina fatet jag fick av familjen Cash

  
Tulpaner som jag älskar, fick jag av "Malla" & Uffe


Några av Sindies priser

  
Sindie


Breeze & Sindie

Dessa är gjorda av Madde på "ToMaRos"


Breeze


Min första egna hund Apollo


Min första sheltie Jeffi
Sindie & Breeze
Foto Göran Johansson


Sindie & Jeffi i Grövelsjön


Jeffi, Sindie & Apollo


Sindie, Milloo, Trizz & Breeze


Jeffi, Anders & Sindie


Läcker liten bok med citat

Min Ängelvägg:

  
Apollo                                   Jeffi

Mina nuvarande hundar:

   
Trötta hundar?!?!

  
Lillebror                               Svenerik

Njut av era hundar!

Å så hundarnas dag

Det bidde en promis med lillebror som hade med sig sin Zerox. Vi gick en bit av "min" gamla Julaftons runda dvs den vi alltid red på julafton...Nostalgi eller???? Snöblask suck men hundarna sprang i full rulle, härligt! Brorsan var duktig & gömde sig för Zerox ett par gånger & självklart hittade han honom på en gång. Det är LITE svårare för mig att göra samma sak, det är ALLTID ngn av dom som har koll på var jag är. Självklart "visar" just den hunden var jag finns "titta, HÄR är matte".

På kvällen blev det tårta för min svägerska fyller år i dag. GRATTIS JENNY!!!!! 1 år närmare 40 ha,ha,ha....

Annars så har jag inte tränat hundarna ngt alls i dag hmmm nu kommer det dåliga samvetet fram....
I morgon ska jag TRÄNA ngt, undra vad?????

Mina trädojjor har gnagmärken?!?!?! Har ngn av mina hundar tråkigt på dagarna?!?!? Kan det var Trizz???? Tror det......Hon är ju en liten vessla. MÅSTE aktivera henne mer......

Var är min träningsinspiration????? Som det känns nu LÅNGT borta...........

Njut av era hundar!

Nu är Indra hemma igen...

Äntligen blev klockan 16,30 & min snälla lillebror skjutsade mig den korta biten till Mikaelsgränd.

Å visst var det min Indra dom hade tagit hand om, TACK snälla ni!!! Härligt med så hjälpsamma människor!!! Tackade med tulpaner......Indra var lite tuffsig & MYCKET mager!!!! Men gosig som vanligt. Det var inga problem att ta hem henne i buren, verkar nästan som om hon var glad över att äntligen få komma hem igen.... Väl hemma åt hon & kollade runt, några som också kollade in henne var hundarna. Breeze har inte vikt från hennes sida sedan hon kom hem, så nuttigt...
Hon har sovit en hel del både i mitt knä & på fällarna samt på mattan & gissa vem som lagt sig brevid??? Jo Breeze så klart!

  

Nu får hon "landa" efter att ha varit bort så länge....Sedan måste jag komma på hur jag ska kunna bada henne?!?!? Någon som har ett tips????

Men jag undrar vad hon gjort/varit med om sedan hon försvann???? Dom som tog hand om henne såg ju henne för första gången i går så VAR HAR HON VARIT övriga tiden??? Vilket fall som helst så var det TUR att hon gick hem till just dessa människor! Ska nog köpa en lott.

Vilken TUR att hon var Idmärkt, kastrerad & registrerad i kattregistret!!! Uppmanar ALLA att göra det samma!!!!Njut av stunderna med era djur! Det ska jag............

INDRA ÄR ÅTERFUNNEN!!!!!

Min katt Indra har tagits om hand sedan i går kväll av några personer inte långt från mig. Så HÄRLIGT!!!! Dom tog in henne i går kväll & fick tag i mig via kattregistret. UNDERBART!!!! Så i kväll ska jag hämta hem henne!!!!!

Just nu är hon instängd i deras badrum med mat, vatten & katttoa. Deras katt tyckte tydligen inte om henne.........

Väntar bara till klockan ska bli 16,30 så jag kan gå dit & ta med henne hem.

TIPS! Idmärk-kastrera & registrera eran katt i KATTREGISTRET!!!! Det hjälpte mig!!!!

STORT TACK till dom otroligt hjälpsamma personer som gjorde att jag nu kan hämta hem min Indra!!!!

TACK också till ALLA er som hållitkoll & frågat runt!!!

Njut av era hundar & katter!

Kall promis igen...

Även denna lördagsmorgon blev det en långpromis med dom tre....Kallt var det men oj vad härligt att börja dagen med en FRISK promis....Snacka om att man vaknar ha,ha,ha.......


Söndag morgon började med en kortare promis i ett "varmare"!?!?! men ruggigare väder usch....Amanda & Anders hämtade upp Milloo för i dag skulle dom träna agility i ridhuset. LITE avis blir man......Fick skjuts av dom till sjukan & därifrån gick jag & tjejerna, vi gick till Östertälje där Lena plockade upp oss. Jag säger bara det "tur att det var varmt i bilen"!!! Det var inge vidare skönt att gå, men vi behöver det alla tre. Idag var vi i Tumba nästan hela dagen. Tjejerna skötte sig ganska super tycker jag. Tyvärr så tror dom att butiken är deras & skäller/gruffar på dom som kommer in suck....


På vägen hem plockade vi upp Milloo. Han hade skött sig bra förrutom att slalomen inte funkade!?!?!? Hmmm, Amanda sa att det tydligen inte hade funkat för någon. Så kan det vara i bland. Men dom hade i allafall kört en klass 3 bana som inte var så enkel...

Ja nu är det bara 1 vecka kvar till Amandas & Milloos tävlingsdebut tillsammans. Ska bli spännande att få höra hur det gått för dom. Jag tror att det kommer att gå BRA!

TACK Amanda för att du tränar min Prins!!!!!

Måste bara berätta att "Nattis", Breeze mamma & valparnas mormor har brytit en tå......Det hände på en promis & efter det haltade hon & hoppade på 3 ben. I väg till veterinären, bara för att konstatera att den var bruten suck..Så nu ska hon hålla sig stilla( ha,ha,ha INTE lätt!) Stackars vilda Nattis, inte lätt för henne att inte få springa med dom andra. Det är bara att hålla tummarna för att det blir bra!!!

Nu är det söndag kväll & alla tre hundarna sover som stockar, så härligt att se.

Njut av era hundar!


Tidig promis

Nu på morgonen så traskade jag i väg med mina tre hemmavarande hundar till Östertälje. Vädret var KALLT men SOLEN SKEN så det var supermysigt. Kunde ha gått hur långt som helst!!! Vad BRA det gör en att solen skiner!!!! Mötte Len asom hade med sig sin systers "Vimsan", trevligt tyckte Milloo......Undrar om inte ngn av mina tjejer snart ska löpa?!?! Han verkar nämligen lite för intresserad av andra tjejer......Han brukar bli så när det är dax för ngn av dom att löpa. Men Breeze var ju 14 månader första gången hon löpte & Trizz är ju bara 9 månader. Men man vet ju aldrig....Ingelas Ia löper ju nu & hon är ju bara några veckor äldre än Trizz.

På kvällen var det möte på SBK för alla dom som var intresserade av att kolla igenom kommande tävlingssäsong inom agilityn. Det var 5 st totalt som kom. Vi gick igenom tävlingskalendern & Ingela pratade lite om regler & om hur man anmäler sig. Tyvärr så var det inte så många tävlingar inom "lagom" radie från stan suck.....Men å andra sidan blir det ju lite billigare...Nästa tävling för Milloo blir dedn 24/1 i Linköping. Breeze nästa blir troligen i Fagersta. Ingela & Birgitta har bokat stuga & jag funderar på att följa med.

På söndag är det dax för agilityträning för Amanda & Milloo, tyvärr så kan jag inte följa med & titta denna helg heller...Men Amanda är så snäll & ger mig rapporter om hur min Prins sköter sig.

På tisdag är det möte igen på SBK för agilitysektorn.

Njut av era hundar!

Första stadspromisen fär året

Torsdag kväll & första stadspromisen för året. Vädret var INTE riktigt på våran sida....Nä det var KALLT ca -10 grader & bitvis så blåste det f.n!!!! Men vi var 3 tappra med totalt 6 hundar + Anna som kom sent, henne mötte vi på väg tillbaka......
Vi gick runt stan, tyvärr så var det väldigt lite folk ute men, men.... Det blev en promis på ca 45 minuter.
TACK Maj-Britt för skjutsen hem!!!

Hoppas att det kommer fler nästa gång....Hmmm INGEN från jobbet dök upp?!?!?
Nästa vecka provar vi igen....

Njut av era hundar!

Kvällspromis med lillebror

Fick ÄNTLIGEN med mig lillebror på en långpromis. Det blev en jättetrevlig & mysig kvällspromis i mörkret med lillebror & Zerox.. Vi gick via kanalen till Ragnhildsborg-runt skidbacken & upp via backen & skogen hem. Tur så hade vi med oss ficklampor, bra att ha på dom mörkaste platserna. Vädret var perfekt, lagom kyligt....Självklart hade jag med mig all tre hundarna som bivis fick gå lösa.  Mötte bla joggare, andra hundekipage, bilar samt en häst & ryttare. Passeradde även hästhagar som innehöll hästar, mystiskt tyckte Trizz men hon var tyst!!! SÅ STOLT ÖVER HENNE!!!!

Trevligt att umgår med lillebror, bäst att passsa på snart flyttar dom ju långt bort!!!!

Vi var ute i ca 1 timme.

Njut av era hundar!

Efter träningen

Jösses vad hundarna var slappa på kvällen efter träningen.....Men nu på morgonen ja då var livet som vanligt igen, dvs FULL FART på dom alla!
Glädjande nog så var det lite kyligare & härligare väder ute samt att SOLEN visade sig. Då är det bara att njuta av hundpromisarna.

Nu är jag sugen på att ut & träna agility igen, det blir alltid så när man väl varit ute.....Har ju jättebra ställen här utanför att träna på så det är "BARA" att ta sig i kragen & ta ut mina hinder. Det kanske finns ngn som också är sugen på att köra?

I morgon, torsdag så är det äntligen dax för gemensam hundpromis i stan. Ska bli spännande & se hur många som kommer. Som sagt det är lika bra att boka upp en kväll då vet man ju att man verkligen kommer ut på en långis på kvällen förhoppningsvis i trevligt sällskap!
BARA dom INTE smäller smällare!!! Det fixar ju inte Milloo. Men det har varit otroligt lugnt i år om man jämnför med förra året. Men som sagt smäller det gör dom då & då & man vet ju aldrig NÄR!

Nu är det dax för nästa hundpromis.

Njut av era hundar!

Äntligen agilityträning igen

I dag var det då dax att äntligen komma ut till klubben & köra agility.

TACK snälla Amanda för att du hämtade oss, körde min Prins & hjälpte till med Trizz!!!

Väl ute så började vi med att plocka bort presenningarna över kontaktfältshindren, sedan plockade vi fram säcken & 5 hopphinder. Min tanke med Amanda & Milloo var att dom skulle köra alla kontaktfält-lite handling-höger/vänster slalom samt staketet.

Hade med min nya kamera ut & tog lite foton på dom medans dom körde....Dvs jag tittade inte så noga förrän jag fått några kort ha,ha,ha...

Milloo:
Men det såg riktigt bra ut! Mille var taggad & då är han rolig att köra.

  

Hopp-slalom: Gick bra, men man får kolla Prinsen så att han inte tjuvar....Slalomen gick fortare & fortare där behöver han feedback, han måste få veta att han är BÄST!! Å det får han av Amanda, hon är så DUKTIG!

  

A-säcken-slalom-hopp: A fungerade så där hmmm han gjorde ett superhopp en gång, då trodde jag att han skulle hoppa av från toppen?!?!? Nä han var lite FÖR taggad ett tag på kontaktfältet. Men säcken gick kanon likaså slalomet.

Staketet: Ja, efter ett tag gick det BRA! HA,ha,ha....Vänder man sig bara åt rätt håll SÅ funkar det!!! smile...Han lyssnade bra på Amanda så när det blev fel vridning ja då gjorde han som kroppen visade =fortsätt spring! När kroppen blev rätt ja se då gick han klockrent! Där ser man hur VIKTIG handlingen med bla kroppen är. Man kan köra "tyst" bara man visar rätt.

  

Jag tyckte att det såg MYCKET bra ut & man verkligen såg att Mille tycket att det var kul att få köra med Amanda!!!
Nu är planen att vi ska hinna med en träning till innan det är dax för tävlingsdebut. Tyvärr kan jag inte komma & titta på deras söndagsträning.....

Breeze: Hmmm, när hon får sitta & TAGGA upp så blir hon nästan "hemsk" att köra....Då ska ALLT göras på en gång & vaddå lyssna? Finns inte på kartan! Men efter ett tag så fick jag till det hyffsat...Är inte nöjd med min insats vid staketet! Men i dag var ingen bra dag för mig....Sedan fick hon för sig att rusa förbi säcken efter A??? Tycket att jag stod rätt men ngt var det väl för hon gjorde det två gånger. Fick backa lite så gick det bra.
"Svåra" slalomingångar klarade hon galant! Super!!!! Fart i slalomen har hon ju.Trizz: Byggde upp krysshopp-markbom-krysshopp-godispåse/mottagare. Testar med att ställa henne mellan mina ben för att få in rätt startposition. Hört ordet: TRÄNA MER?!?!? Tränade stadga på "stanna" ngt som jag MÅSTE träna MER på!!!! Hon har ett himla driv framåt vilket ju är kanon & samtidigt som jag inte vill ta bort det så vill jag ju ändå att hon ska stanna. Får fortsätta träna det separat. Men ibland gick stanna BRA! Måste bara få mer säkerhet i startpositionen & "stanna"

  

Säcken: Gick KANON! Amanda lyfte lite i början & hon sprang glatt & frivilligt in i säcken. KUL!!! Dom sista gångerna var det bara pyttelite lyfthjälp, & direkt efter stod godisskålen. Tror nog att hon tycket att det var kul att få köra igen. I bland behövs ju en liten paus för att enkronan ska hinna trilla ner.

  

Gungan: Snacka om blivande stjärna!!! Amanda var mottagare längst ut. Trizz hade superfart ända ut-väl där fick hon godis-åka hiss ner-godis på kontakten-stanna på ordet "stanna"-lämna gungan på mitt ord "fram"-slängd godispåse.
I dag kändes hon mkt säkrare än förra gången, nu var det ingen tvekan alls på hissåkandet, även fast det gick ganska "fort". En gång la hon sig ner....Även släpper efteråt fungerade BRA! Annars har ju problemet varit att hon inte velat springa ifrån gungan. Men i dag fungerade det perfekt, på hennes nivå.

Avslutade med att plocka undan, täcka alla hinder samt en promis runt området.

  

Alltid när man varit ute & tränat så känner man sig så inspirerad av att fortsätta träna...Får se hur länge det håller i sig?!? Ja Mille han ska ju träna på söndag igen.
Nu ska jag "bara" lära mig den nya kameran så kanske det så småningom kommer in lite bilder på bloggen. Tog ju några stycken under träningen i dag.


"Nytt" (näe!!) motto: TRÄNA MERA & OFTARE!!!!

Njut av era hundar!


Första turen med Anders

I morse åkte jag för första gången med Anders efter att han fått sitt körkort, HÄFTIGT!!!! Det var nästan så att det kom en tår efter att han släppt av mig vid affären. Minns ju när han var liten, & så blir man påmind om att åren går dvs att man själv börjar bli gammal!!! Suck....

Men han sa i morse " man är inte äldre än man känner sig", hmmm MEN jag känner mig gammal & blir ständigt påmind om det. Men det lugnar väl ner sig, det är nog ngt man får stå ut med nu när man passerat strecket......

Ja så nu får man börja oroa sig för att det INTE ska hända ngt i trafiken när han är ute & kör suck....
Men han kör bra (partisk faster, smile) men det finns ju så många andra idioter där ute....


Njut av era hundar!

Breeze testar mitt tålamod

Hmmm vad gör man åt en hund, i detta fall Breeze som INTE gör annat än gruffar när min lillebror kommer på besök??? Han är ju här i princip varje dag & alltid samma sak. Han kommer in & Breeze gruffar hela tiden....Sedan är hon som sin matte LÅNGSINT dvs hon håller på & gruffar mer eller mindre tills han åker hem. Sätter han sig ner går det hyffsat men så fort han reser sig börjar hon igen suck... VAD GÖR MAN???? Han provat att "säga" till henne, tyst tagit bort henne till hennes bädd, "naffsat" henne i halsen men inget verkar hjälpa. Men vaddå, snart flyttar ju lillebror till Helsingborg & då försvinner ju det problemmet men det är jobbigt medans det pågår.

Tips, någon????

Njut av era hundar!

Långpromis igen

Efter en riktigt seg dag så var det så skönt att få komma ut på en riktig långpromis. Gick ner &  runt Ragnhildsborg, det var fint utmed vattnet men man kunde ju tro att det var vår.

Vesslan hon gick ut på isen & tyckte att det var skoj. Det tyckte inte jag! Nog för att hon inte väger ngt men isen var supertunn!!! Farleden går ju precis utanför.....Allt slutade väl som tur var.

I dag kunde jag verkligen gå i mina egna tankar för hundarna skötte sig exemplariskt! Dom hade full koll på mig men sprang ändå som vildar överallt, så kul att se.

Som vanligt när jag går just den här rundan så blir det mycket klättring & då menar jag MYCKET! Men jisses vad det är jobbigt, men dom säger ju att det är nyttigt. Men det är klart när man kommer hem & ser hundarna ligga helt utslagn, ja då har man glömt hur jobbigt det var. Jag menar, det är ju snart dax för nästa promis igen....Så man får passa på att njuta av lugnet & friden medans det varar.

I dag var Ingela här & lånade min säck. Hon ska nu super träna säcken tills nästa tävling. Får sätta igång Trizz när jag får tillbaka den....Fick LITE dåligt samvete för att jag inte kört henne ngt på ett tag. Men jag har ingen brådska.....

I morgon ska vi träna agility, japp Amanda kommer & hämtar oss. Det ska bli KUL att få köra lite. Amanda ska träna Milloo, dom ska ju snart tävla. Måste fundera vad/hur jag ska träna med Breeze & Trizz. Lär väl bli krångliga slalomingångar med Breeze, antar att det blir lite släpp med Trizz. Hmmm jag kommer nog på ngt tills i morgon.

Ska även ta med mig min nya kamera i morgon, kan ju inte lova att det blir några bloggbilder ha,ha,ha men jag ska försöka. Hoppas nu att vädret blir OK.....

Undrar så hur det gick för Amandas Tira hos veterinären i dag??? Hoppas  att det gick bra!!! Tänker på er.....

Njut av era hundar!

Tidig promis igen...

Men i dag fick jag sova lite längre innan Trizz ville ut...Väl ute blev man ju deppad, jisses vilket himla tråkväder!!! Barmark med en del isfläckar, mörkt & skitigt. Dvs när man väl kommer in har man 3 skitiga hundar att ta hand om suck...
Men vad gör man inte för sina hundar??? Ha, ha,ha....

På fredag har vi samling på klubben för alla som ska tävla i agility under året, tänkte att det var en bra grej att samla dom som vill. Det är ju lite roligare om man är ett gäng som åker tillsammans, det är lite av tanken med det hela. Får se om det kommer några....

Jobbar vidare med lagsammansättningen. Men jag är ganska säker på att det ordnar sig....Även Ingela håller ju på & sätter ihop ett lag, tror att hon mer eller mindre lyckats få ihop ett.

Nä nu har man en del att pyysla med innan det är dax att ta ut hundarna igen & igen osv....Det är HÄRLIGT att ha hundar! Speciellt när vädret är som det är smille....

Njut av era hundar!

Vardagliga ting

Samtidigt som det är skönt att få hem två hundar till har det faktiskt varit lika skönt att bara ha en hemma....Hemskt men sant.

Många promisar har det blivit & i natt så vaknade Vesslan innan kl: 04.00!?!?!?! Givetvis ville hon UT & snäll som jag är så var det bara att gå upp & UT! Fördelen är ju att det absolut inte finns några människor ute vid den tiden. Har man otur möter man tidningsutdelaren, men inte ens det gjode vi i natt... Å visst så gjorde hon både ock som tur var, det säger jag ha,ha,ha. Ja & när man då redan är ute kan man ju lika gärna ta en promis. Ganska trevligt, hundarna kan springa lösa utan att man stöter på några gnälliga tråkiga människor. Tyvärr känns det i bland som om det finns alldeles för många av dom. Men icke i natt, nä då var det lugnt & skönt nåja skönt vet jag inte. Vädret var ju inte precis på topp & så var det halt också. Men bäst var ändå att när vi väl kom in var det bara att gå & lägga sig igen.

För att efter några timmar göra om proceduren.....Vilket liv att ha hundar! Smile

I dag så fick alla hundar följa med till Tumba, snacka om att dom verkligen damsög golvet efter ALLT ätbart & mindre ätbart. Hmmm.......I övrigt så skötte dom sig bra! Mille var väl inte så glad han fick nämligen ha på sig pinkskyddet. Man vill ju inte att han ska ha chans att skvätta både här & där....

Väl hemma så åt faktiskt Trizz en hel del, tyvärr inte allt men men.....Nu blandar jag Purina Pro Plan, lax med Royal Canin, mini junior. Fick även med mig lite blöt foder av Lena som jag kan blanda i med torrfodret, men det får bli i morgon. Äta måste hon ju....

Nu ska här slappas innan det är dax för nästa promis.

Njut av era hundar!

Tre hundar hemma

Nu på morgonen blev Milloo & Trizz hemkörda. Snacka om att dom var gosiga, japp det skulle bara gossas med matte & jag tror nog att Breeze tyckte det var lite jobbigt. Hon har ju haft mattes uppmärksamhet alldeles själv nu i en vecka.

Sedan var det dax för en långpromis i det härliga "vår" vädret?!?! Solen skiner, fåglarna kvittrar & det droppar från taken. Spring i benen hade dom i alla fall....Breeze sprang in i Vesslan två gånger, suck....Inge bra. Men det hände inget som tur var. Milloo var som vanligt lite i sin egen värld så han fick man "väcka" upp Hallå du är hemma nu & ha liiite koll! Min Prins smile...
Gick en mkt trevlig skogsrunda & vi mötte ingen under hela promisen, helt otroligt när man ändå bor som man bor. Men det är bara skönt då hundarna springer lösa. Det var bara att njuta av tre spralliga sheltisar. Tyvärr tog jag inte med min NYA KAMERA!!! Nä jag har inte riktigt lärt mig den ännu ha,ha,ha...Men det kommer!!! Nu jäklar ska här fotas.

TACK MAMMA, SVENERIK & ANDERS för att ni tagit hand om mina hundar! Ni är guld värda! Krama Sindie från mig.

Njut av era hundar!
 

GRATTIS ANDERS TILL KÖRKORTET!!!

Ett JÄTTEGRATTIS till Anders som nu tagit sitt körkort!!!

Ha telefonen på, bilen varm jag ringer!!!

Kram från faster & hela sheltieligan

Njut av era hundar!

Till Milloo...

Grattis Lånade lilla Prins!!! Vi ses troligtvis på söndag och då ska vi köra järnet!!! Å sen är det dags för vår tävlingsdebut! Hoppas du (Prinsen) inte är lika nervös som jag!!! Vilken Toppen matte du har som lånar ut en så fin kille till mig!!! Kramar till hela din flock från Amanda


Det känns super att du vill "ha" min Prins!
Kram från oss alla

Njut av era hundar!

Nytt lag!

Glädjande nog så verkar det som om jag lyckas få i hop ett agilitylag med sikte mot SM 2010! Ja man ska sikta HÖGT!
Nu efter att ha varit med om den spännande slutstriden så blev jag så sugen på att försöka till nästa år.
Har ju själv två hundar som kan ingå, Milloo har ju en klar förare i Amanda smile.......
Jobbar också på att få en sponsor till laget hint,hint.....

Återkommer när jag vet säkert vilka som ingår i det nya laget. För ett lag blir det!!!

Njut av era hundar!

GRATTIS MILLOO 3 ÅR!

I dag fyller världens bästa Milloo 3 år! GRATTIS min Prins!!!

Grattis också till Mimosa, Millie & Mozart

Det var ju inte meningen att jag skulle ha en sobelhane utan tecken, nix han skulle bara vara hemma hos mig över påsken för socialträning. Snäll som jag är så att säga.....Ja som alla vet så slutade det med att han stannade kvar, hittade nämligen ingen fodervärd åt honom. Lena ville inte ha honom tillbaka, att hon lämnade honom hos mig måste ha haft en mening eller vad säger du Lena?
Försökte med alla medel att hitta ngn åt honom vet inte hur hårt Lena jobbade för att hitta ngn........

Vilket fall som helst så är han nu min & en UNDERBAR hund, min Prins!!!!


Min blivande agilitystjärna (snart Amandas)


     Njut av era hundar!


Den stora dagen?! Näe

Usch ja, nu känner man sig gammal.....Tur att man har sina hundar så att man känner sig lite yngre än vad man igentligen är ha,ha,ha...

INGET händer idag, nix jag ska jobba.....Men det kommer.......

Har ju bara Breeze hemma men snart kommer dom andra hem, det är faktiskt ganska lugnt & skönt att bara ha Breeze hemma. Hon har varit väldigt fokuserad på mig under den ensamma tiden, så då har jag passat på att träna metallapportering. Ngt som går bra. Hon är ju bara för duktig, sýnd bara att jag inte har den riktiga gnistan att ta tillvara det....

Rapporter från landet säger att hundarna är ute & busar för fullt i snön. Härligt! Dom lär väl vara helvilda när dom kommer hem ha,ha,ha......

Nu ska här slappas med Breeze innan det är dax att ta sig till jobbet. Tog ju en ordentlig morgonpromis med henne.

Njut av era hundar!

Agility Kista dag 4

Eftersom jag är sååå snäll så följde jag med Birgitta som även i dag skulle tävla lag med Zingo. Så upp tidigt även denna sista lediga dag....

I dag skulle Per Heinerud köra Breeze i laget. Han är ju otroligt duktig så det skulle bli spännande att se. Han har ju också snabba hundar.

Birgitta började & även i dag blev det en onödig diskning......Lite snurrar & så men det KOMMER! Tror att Zingo har vad som krävs!

Medium startade sist & laget allra sist. Gick banan med Per, men han hade ju redan kört i large. Han frågade lite hur han skulle köra henne & sedan fick han ta över Breeze. Han peppaded henne så att det hördes över hela mässan, med godis går ALLT! Loppet såg superduper ut & hon följde honom BRA! Tyvärr så missade hon slalomingången?!? & sedan gick hon ur slaomen ?!?!? dvs 10 fel & lite tidsfel. Men i övrigt ett KANONLOPP!! Kul att man har en hund som BARA ÄLSKAR AGILITY!

TACK Per för att du körde min stjärna! 


Ref tid: 39
Lag: 4 st (8 anmälda)
Placering: 3

1:a 0 fel 89,24
2:a 0 fel 89,55
3:a 6,80 105,11
4:a 17,29 107,72

Merja 6 River 0 fel 32,44
Pirjo & Zammie 6,80 fel 40,80
Berit & Cooper 0 fel 31,87
Per & Breeze 10 hinder fel 45,39 dvs 6,39 i tidsfel totalt 16,39

Snacka om att man var slut efter 4:a dagar i Kista. Men det är KUL med agility & Breeze ÄLSKAR ju att köra, så det var toppen att Per ville köra henne i dag.

Dax för hemfärd & i bilen hem pratade vi lite om kommande tävlingssäsong. Nu är jag lite sugen på att fixa ett lag som Breeze kan vara med i. Hon var ju bara med i det här laget under den här perioden. Så är det ngn som saknar en hund i ett medium lag??? Hör av dig!

Njut av era hundar!


Agility Kista dag 3

Ja i dag gällde det att ta en pinne i agilityklassen, annars blev det ingen SM start 2009.

Men jag tar det från början. Som vanligt var det att gå upp TIDIGT & medans jag står & väntar på Birgitta så ringer ANders & säger att dom har problem med bilen?!?!Suck....Hoppas att det löser sig! Till slut kommer Birgitta & då har även dom fått ordning på bilen SOM TUR ÄR!!! Det är inte så bra väglag & det är en hel del som jobbar i dag så det blir lite småkörigt att hinna upp i god tid. Självklart så är det en del olyckor bla vid Tomteboda så vi får åka via Solna. Tur att Anders hittar. Sen när Birgitta ska betala parkeringen så är kortet oläsligt dvs det blir kö bakom oss både med människor & bilar! Känner lite stress, Anders har banvandring om 10 minuter & då ska vi in på mässan också. Ja,ja till slut så löser det sig så vi kan åka i väg. Fort in med Anders & Breeze´å se 3 minuter innan banvandringen ska börja är vi på plats. In på banan, DÅ ropar dom ut att small har egen banvandring & efter blir det medium. OK då kan vi pusta ut i 8 minuter. Nä då efter 4 minuter ropar dom ut att medium har sin banvandring EFTER small lagen!??!? Herrejösse, vi hade kunnat SOVA längre om vi bara fått veta detta i går!!! Lite småputt blir man ju SÅ TIDIGT på morgonen med  bilstrul, olyckor, oläsligt kort ja normal stress för att hinna i tid. Å så dröjer det ca 45 minuter innan vi får gå banan. Det var bara att gilla läget.

Ja i dag var det Vinna(möjligtvis 2:a) eller försvinna. Laget var ju ihopsatt för att "träna" dvs ett mellanår. Men eftersom att det började så bra så fanns chansen att med en pinne i dag samt i morgon (ja,ja men chansen fanns!) Banan verkade helt OK bla så fanns det en fälla & det var efter slalomem så skulle dom in i en tunnel där ingånegn låg precis brevid balansen & sedan under balansen. Gick banan med Anders & gav lite tips, men han lyssnar inte så mycket på mig, men han brukar ju fixa det i alla fall.

Laget består av:
Meja Pajala med sheltien River
Pirjo Söderberg med sheltien Zammie
Berit Sjöbeck med pudeln Cooper
Anders & Breeze

Ja hur gick det då? Hmm det börjaded bra genom att Merja & River var nolla, Pirjo & Zammie diskade sig, pudeln fick 10 fel & då var Anders tvungen att gå nolla. Tyvärr så rev hon 2 hinder, hoppade kontakten på balansen & gick ur slalomen totalt 20 fel. Dom felen måste ju räknas eftersom att Pirjo var diskad.

Ref tid på banan: 44 sek
Antal lag: 7
Diskade: 3

Laget fick:
Fel: 30
Tid 122,02
Placering: 4:a

Laget som vann hade 5 fel & tid 110,05
2:an 6,62 fel & tid 125,2
3:an 10 fel & tid 123,30

Så INGEN PINNE & INGEN SM start för laget!

Men ganska bra tid hade ju laget & det hade ju inte räckt att Ander & Breeze hade varit nolla. I övrigt så gjorde dom ett BRA lopp dag 3 i Kista.

TACK Anders för att du körde min stjärna!!! 

Sedan var det Birgitta & Zingos tur, tyvärr så blev det en disk. MEN det var ett i övrigt SUPERLOPP!! Så KUL att se, Birgitta jobbade bra & Zingo gick kanon!!!

Vi var kvar & kollade ett tag innan det var dax att åka hem efter ännu en dag på mässan. Anders var glad eftersom att han & Linnea slapp följa med dag 4 i Kista. Laget hade ju ändå ingen chans till SM plats.

Njut av era hundar!

Rapport från Cash

Tack "Becca" för rapporten från Lilleman-Cash. Låter som om han har det BRA, vildingen. Härligt att höra att allt går bra.


Heej marie och sheltisarna! hihihi
Ville bara uppdatera lite kring cashen boy, han är en ute galning, vill alltid vaa ute och ha koll. Han har lyckats skrämma bort rådjur från vår tomt och känner sig himmla häftig, ingen får gå ut utan honom, våran vakthund. Och i princip varje dag träffar han sina kompisar och leker och har skoj på ängen nedanför oss, tax-japansk spets valpen Sniffy och den americanska cocker hanen Teddy är hans bästisar, de har kulkul när de leker! Han är himmla go, älskar hästar och att följa med till stallet fortfarande. Nu vet jag inte vad han är, tror han gick in och hoppade upp hos min bror som är sjuk i sängen, sötnos Cash!
Juste, under nyår med raketer vart han rädd, jag och min kompis var hemma med honom, han lugnade sig efter ett tag och när det var slut var han lugn.
Men det var allt från oss!
Kram.

Saknar Lillemannen.....ge han en godis från oss alla är du snäll.
Hälsa familjen, Kram från Marie & sheltieligan

Rapport från hundarna på landet

Mamma är så glad att dom andra 3 är på landet, kul! Allt har gått bra & ingen hund har rymt smile....nix dom vet minsann att det väntas godis när dom ropas in. Det måste ju funka att dom kommer när det ropas, annars kan dom ju inte få vara kvar på landet. Men Sindie, Milloo & Trizz har inga problem med det, dom är alldeles för godissugna! Breeze, ja hon är speciell. Henne kan jag inte lämna kvar för hon har fått för sig att hon ska dra så fort hon släpps ut. Sist var hon borta från ca 21-01.30 i skogens kolmörker!?!?! Så måste jag har hjälp med henne så får jag hitta en annan lösning.....Suck
Hon är SPECIELL min lilla agilitystjärna!!!

Fick också rapporten om att Trizz ätit upp ALLL MAT både i morse & nu även kvällsmaten. Tror nog att det var LITE mer än bara torrfoder hmmmm....Ja,ja bara hon ÄTER ngt. Min lilla Vessla behöver ju äta men det är klart jag tror inte att hon svälter. Å såååå tunn är hon inte tycker jag.

Vilket fall som helst så känns det väldigt "tomt" att bara ha en hund hemma, men samtidigt lite skönt också...Breeze är ju så behändig att ha. Jag får väl njuta av enmanshunds tiden, snart kommer dom andra hem.
Vågar nästan inte skriva det men det är HÄRLIGT (i alla fall under en tid) att BARA ha 1 hund!

Nä nu ska jag njuta av ensamtiden med Breeze....Det får nog bli lite metallapporte

Njut av era hundar!

Agility Kista dag 2

I morse åkte vi lite senare, närmare 07.00 för large hundarna skulle börja. Vi kom lagom fram när dom skulle gå banan.
I dag var det hopp klass 2. Efter large var det medium. Det var en ganska kul men lite trixig bana. Anders & Breeze gjorde ett superjobb på den ENORMT hala mattan! Tyvärr så gled hon förbi ett hinder= 1 vägran suck.......Men i övrigt så var jag lite impad av Anders jobb med Breeze, han tränar ju aldrig & ändå lyckas han så pass bra?!?! Hmmm hon måste vara bra grundtränad ha,ha,ha.......

Hopp klass2:
Ref tid: 38
Starter: 6
Diskade: 0
Domare: Mija Jansson

Placering 4
Tid: 36.68
Fel: 1 vägran

För Ingela & Tindra gick det med fart men tyvärr tog Tindra ett hinder åt fel håll av bara farten....Så det blev en disk.
Amada & Wincent tror jag fick 10 fel, han halkade en hel del i dag, tyvärr.....

Även idag satt vi kvar & kollade agilityklass 3, alltid intressant att se. Stort GRATTIS till Mikkis som vann med Eddie, ett otroligt lopp! Såg så enkelt ut....

Sedan hemfärd & uppladdning för dag 3.

Njut av era hundar!

Agility Kista dag 1

Dagen började bra med att Anders med skjuts FÖRSOV sig suck.......Så Ingela, Sara, jag & hundarna fick åka upp själva medans Anders fick skjuts hela vägen till mässan. Som tur var så kom han precis till banvandringen. Flax kan man väl kalla det?!

I dag var det agilityklass 2 & banan såg helt OK ut. Men man förstod att mattan var hal.....

Ingela var först ut med Tindra. Det såg bra ut men det tog lite tid på vissa ställen så ingen placering.
Sedan slog Amanda & Wincent till & VANN klassen!!! Stort GRATTIS till pinnen! Loppet såg superbra ut!!! KUL!

Sen var det medium dvs Anders & Breeze. Allt gick SUPER förrutom att mattan var superhal!!!! Hon gick in rätt i slalomen med jättefart & GLED förbi pinne nr 2! =5 fel!!! Annars gick dom KANONBRA! Det räckte till en 2:a placering!!!!
GRATTIS!!! Han vann en liten termos, perfekt.
Av 7 startande så diskade sig 5.....

Agilityklass 2
Ref tid: 53
Starter: 7
Diskade: 5
Domare: Alar Meumuttel

Placering: 2
Tid: 45.12
Fel: 5 (i slalomen)
Pris: En liten termos


Vi var på mässan ca kl 07.10, banvandring 07.45, första start 07.57 & 08.40 var vi klara! Snacka om snabb tävlingsdag ha,ha,ha....Men vi satt kvar & tittade på klass 3, alltid nyttigt att göra det. Man ser både bra saker & mindre bra så alltid lär man sig ngt. Det finns oftast ngt man själv vill hem & testa. Sedan gick vi lite på själva husdjursmässan, Breeze blev väldigt intresserad av alla kaniner & illrar som gick omkring i sele på golvet.

Ja sen var det bara att åka hem för att ladda till dag 2.

Dom andra hundarna är på landet & enligt mamma så går det jättebra! Även med Trizz....

Njut av era hundar! 

Nytt år

God fortsättning på det nya året alla hundvänner & övriga bloggbesökare!

Under 12 slaget så var hundarna i Anders rum med musik på. Vi andra var ute för att kolla in fyrverkerierna. Var ju på landet & där var det ganska lugnt, skönt för hundarna.......men det är klart Milloo var lite stressad han hörde givetvis smällarna & raketerna, men han lugnade ner sig ganska fort när det var över. Men försäkerhets skull så får han & Sindie vara kvar på landet. Det finns ju idioter som fortsätter att smälla trots att nyår är över.

Kvällen var trevlig med mycket god mat & dryck! Självklart fick även hundarna smaka lite på det goda.......Nu ska ni se Trizz, snacka om att hon KAN äta när hon vill!!! Hemma är hon ju så seg på att äta men se på landet DÅ äter hon. Undra vad det kan bero på? Mamma & Sveneriks goda mat eller??? Det säger mamma i alla fall hmmmm. Torrfoder ska ju räcka.........Sedan var det bara att vänta......

Året började helt UNBERBART för Anders förlovade sig med sin Linnea!!!
STORT GRATTIS TILL FÖRLOVNINGEN!!!! & LYCKA TILL med varandra!!!!

Året började lugnt med vitt, KALLT ca -7 grader & SOL! Härligt! Jag & Svenerik tog en långis med alla hundarna i det underbara vädret. Snacka om att man piggnar till! Sindie fick mestadels gå i koppel, hon går då i ett behagligt tempo & sparar sin kropp. Efteråt är hon faktiskt fräsch. Får hon gå lös springer hon för mkt & är stel & eländig......Dom andra sprang för glatta livet. Så härligt att se!
Ja sedan var det dax att ta tåget hem tillsammans med Breeze & Trizz. Saknar redan Sindie & Milloo.......

Nu väntar jag med spänning på att få höra från Elisabet hur det gått med Vixens valpning....Håll tummarna för att allt ska gå bra!

Njut av era hundar! 

RSS 2.0