Hipp Hipp HURRA för "min" Tia som fyller 1 år i dag!!!

Ja jösses i dag är det alltså 1 år sedan som Trizz fick sin första kull valpar....Oj oj oj det var verkligen en pärs...för mig! Trizz skötte sig exemplariskt!!! Trodde att allt skulle gå åt pepparn men som TUR var sågick det ju hyffsat, lilla Tia klarade sig ju:) Tyvärr klarade sig ju den blå hanen sig inte:(
Här kommer ett foto på Tia på sin 1års dag, fotad av husse Richard:)
 
Grundsten´s Bästa Tia "Tia" 1 år!
 
 
 
Mamma Trizz:)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Njut av era hundar!

Nytt Rallybruds halsband & så nya koppel till Sheltieligan

Nu har det nya RALLYBRUD´s halsbandet kommit till Trizz:)
 
Tyckte att det blev himla fint & det passade perfekt...
 
Alla mina halsband & koppel kommer från Stina på CARPECANIS.se
Jaja har några "gamla" som jag köpt på annat håll...
 
För att inte tala om dom läckar specialbeställda kopplen, fick välja längd, färg både på fram & baksidan. Breeze & Trizz fick gråa & Milloo fick ett brunt:) Självklart kommer även dessa från CARPECANIS...
 
Njut av era hundar!

Äntligen rallyträning igen!!!

Efter jobbet i dag så är det ÄNTLIGEN dax att träna Rally med Breeze för Ann igen! Måste dock erkänna att jag inte tränat sååå mycket som jag skulle önskat suck...Men jag HOPPAS att Breeze är på träningshumör, vilket hon oftast är min STJÄRNA för DÅ funkar det hyffsat iallafall...Trots att hon har en matte som varit alldeles för slapp med träningen...
Men min plan är att som jag skrivit tidigare använda dans/pingis banan för att träna Rally på..Men först MÅSTE jag ta mig i kragen & gå dit...
Men jag tror att jag som vanligt blir peppad av träningen med Ann i dag:)
 
 
Njut av era hundar!

Tips mot snöbollar på hundarna!

Den här Balsamsprayen har jag använt i flera år på mina hundar & den har fungerat kanoners! Men nu är den här flaskan slut & jag ska börja på en ny sort..HOPPAS att den funkar lika bra:)
 
D104 Antistat- & Utredningsspray 100 ml

Produktinformation 
En spray för hunden* när tovor och trassel ska redas ut eller finjustering i päls etc. Ger en viss blankhet utan att bli fett. Har också en antistatisk effekt. Sprayen ger även en avstötande effekt mot snöbildning i pälsen såsom "snöbollar" på ofta utsatta delar såsom tassar och ben. Sprayas då på innan utgång. Produkten är parfymerad. pH-värde ca 5,0. Kan sprayas direkt både i torr eller blöt päls.

 

Den här ska jag nu testa....ska tydligen vara bra både för tassar & snöbollar...

Har Du tips på hur man undviker snöbollar??? Du får då mer än gärna dela med dig:)

Njut av era hundar!


Lite gamla bilder från mobilen

Inte så bra kvalite men fotona är tagna med mobilkameran....
 
 
 
 
 
Breeze
 
 
Njut av era hundar!
 
 
 
 
 

Blandade bilder från mobilen

ÄNTLIGEN har jag en kabel så att jag kan föra över fotona från mobilen!!! TACK Kristina med Allis Brallis:)
Så här kommer lite gamla bilder eller Snart e´det sommar igen...men först en lååång härlig vinter:)
 
 
   
 
Fler bilder kommer....
 
Njut av era hundar!

Lugnt & skönt

Snart är det dax att gå ut & skotta lite mer, men tills dess blir det till att slappa lite....
 
 
Njut av era hundar!

Juldagen 2012, en riktigt fin vinterdag

Ännu en UNDERBAR vinterdag med massor av snö:) Började även denna morgon med att .....skotta,tjohooo! Även denna natt hade det snöat en hel del jihaaa!! Men....det var inte så kallt så när det var dax för långpromis med hundarna blev det till att spray alla 3:e med Balsamspray. TUR att jag gjorde det för på dom stället jag "missat" att spray hängde den snöbollar:( Men dom var nästan hel fria från snöbollar:)
Försökte pulsa i djupsnön vilket inte var svårt direkt ha,ha...Hundarna jobbade oxå på, dom måste ju ha "koll"...Japp så nu kan vi frossa i lite mer God Julmat:)
 
 
 
 
 
 Njut av era hundar!

Nu e´det Julafton!

Dagen började med en god frukost sedan var det bara att klä på sig för att skotta! Det hade snöat en hel del i natt GILLAS! Nu är det verkligen fint ute:)
Sedan tog jag en Långis med Sheltieligan, såååå skönt...+ att jag kan smaska i mig all god julmat med gott hmmm samvete:)
Väl tillbaka hemma så fixde jag nya ljus i alla lyktor som ska lysa upp kvällsmörkret...å sjävklart är marshall hållarna uppe:)
Med HOPP om att ni Alla får en fröjdefull jul:)
 
 
Njut av era hundar!

Häst magazinet med fjordingar på framsidan

Kunde inte låta bli att köpa den här tidningen.....Det var ju fjordingar på framsidan:)
Dom är ju bara för underbara....Saknar Taffsnäs tiden allt som oftast & framför allt tiden med "min" Penny på Stall Bergaholm. Det var roliga tider!
Jag kanske hinner med en tripp till Taffsnäs nu under Julledigheten....:)
 
 
Njut av era hundar!

Helgen före jul..

I fredags åkte även jag till stugan på landet, Sheltieligan var ju redan där....Trots attt det faktiskt är ganska skönt att vara hundfri då & då så var det skönt att åter få vara med dom....
 
På lördagen tog jag mig i kragen & gick en långis med dom, oj oj vad SKÖNT! det var alldeles tyst ja förrutom Trizz som alltid ska skälla i början:( Men när hon fått nog DÅ blev det helt tyst.....det var bara jag & mina 3 sheltisar i ett vitt landskap...så vackert:) Tyvärr hade jag inte med mig kameran & inte ens mobilen suck...Såg nämligen en stor älg gjord av granris & riktiga älghorn, så läcker! Det var någon pysslig person som gjort den & ställt upp den på sidan av sin tomt...Måste gå tillbaka & fota den vid tillfälle.
Efter promisen kändes allt så mycket bättre, det är ju verkligen ro för själen att vara ute i detta underbara väder:)
 
Väl tillbaka i stugan fick dom varsitt gristryne att gnaga på, ju äckligare ju godare tycker dom...
 
Ska bli skönt med lite ledighet, men först blir det till att jobba den 23:e. Sheltieligan är såklart kvar på landet, hörde något om att dom skulle vara provsmakare hi hi...Ähh det är dom värda:)
 
Njut av era hundar!

Snart är det jul

Ja snart är det jul.....Å hundarna är på landet. Ska passa på att städa nu när jag inte har en Sheltieliga som bara ska döda dammsugaren...Det mesta känns faktiskt ganska klart, skönt. Ska "bara" lägga in sillen, i år blir det bl senapsill...det är ett måste & att göra egen är ju godast:)
 
 
Njut av era hundar!

Hundpromisarna tar paus!

Nu tar Tisdags promisarna en paus....Men vi räknar såklart med att ta nya tag nästa år:)
 
Är du med på mailinglistan så får du ett mail när dom sätter igång, annars får ni hålla koll här i bloggen...
 
GLÖM INTE REFLEXER när ni hundpromenerar!!!
 
Hurtta Lifeguard Säkerhetscarf orange
Källa: Agilitybutiken: http://www.agilitybutiken.se/produkter/hundreflexer/
 
Njut av era hundar!

Rallyträning med Breeze för Ann

Ann & jag hade bokat in en Rallyträning tillsammans. Inte lätt att synka tiderna suck...
På programmet stod en uppföljning av momenten i Avancerad klass. Först pratade vi lite sedan satte vi igång med att träna:)
 
Breeze var supertaggad & så himla KUL att jobba med:) Allt kändes faktiskt BRA tom dom moment som jag kände att jag hade problem med. Störst problem har jag med Backa...Känner att jag tränat alldeles för lite på just det...men det är ju så trist att träna själv, hmm....Men jag fick en del tips & när vi sedan testade så ja då funkade det bra, kul!
Dom andra momenten satt riktigt riktigt bra! Ja mer träning behövs så klart men vi är på G!!!
 
Det här momentet funkade kanoners:)
 
Sedan visade Ann Mästarklass momenten med sin Lukas. Vi pratade oxå en hel del & det var kanoners att få se hur momenten skulle se ut. Så ja nu är det "bara" hem & TRÄNA, tjhoo!!! Känner mig kanonladdad!
HOPPAS HOPPAS det håller i sig....!!! Men jag tror det blir bra sedan när vi sätter igång träningen i ridhuset, mmm det ser jag verkligen fram emot:)
 
Tränade inte Milloo eller Trizz, nä istället tog vi en promis i DJUPSNÖN pust pust...men välbehövligt. Hade ju även Kajsa så det var full rulle på alla 4 Sheltisarna kan jag lova:)
 
TACK Ann för BRA träning!
 
Njut av era hundar!

Hundmässan 2012 i Älvsjö

I söndags den 16/12 var det dax för ett besök på "Stora Stockholm", hade igentligen inte tänkt åka men...Kristina med Allis Brallis övertalade mig...å helt plötsligt blev vi 5, dvs jag, Kristina, Ingela, Birgitta & Carina, himla KUL!
 
Vi var där ganska länge men vi såg inte hela finalen...Däremot så kollade vi in Sheltieringen, Amstaff ringen & lydnadsringen. 
Blev som vanligt liiiite sugen på att ta upp lydnaden igen...men jag vet att jag INTE kommer göra det suck...Men ja ja det var kul att se dom:)
Sedan blev det såklart att vi traskade runt & runt...inne i Mässan. Det fanns ju en hel del att titta på...Köpte bara lite "äckel" godis till hundarna, tror det var ngn form av vom...det blev oxå en hel del gratisprover, inte fel & så fick man lite extra som uppfödare bla en klotång. Perfekt då den jag har snart måste bytas ut...
 
TACK tjejer för trevligt sällskap!
 
Njut av era hundar!

Julmarknad i Solbo center,Tumba

I lördags var det en liten men trevlig Julmarknad i Solbo Center i Tumba. Jag hade lovat att hjälpa Lena på Tumba Hund & Katt...fick "äran" att ansvara för uteborden ha, ha,ha...TUR att jag hade klätt mig varmt, det behövdes...
Kollade in vad "kanske" mina hundar ska få i sina paket i Jul...:)Något måste dom ju så klart få...men jag tror nog att dom vill ha något äckel smaskigt hmmm...
Trevligt var det i allafall trots att det blev ett riktigt busväder...
 
Njut av era hundar!

Sista OmAgility!

Denna tidning, OmAgility har jag såklart prenumererat på under året:) Men tyvärr så är snart det sista nr ute..sedan läggs tidningen ner:( Passa på & beställ det allra sista nr om du inte redan gjort det....ett Julklapps tips kanske...:)
 
 
Källa: http://www.omagility.se/
 

UTFÖRSÄLJNING PÅGÅR!!!!!

Gamla nummer från 50 kr!!! 

Välkommen till OmAgility!

Tyvärr måste vi meddela att detta är det allra sista numret av OmAgility - för all framtid. Vi lovade att ge er ett år av OmAgility och nu har det året gått. Nyligen tog vi det svåra beslutet att inte fortsätta med tidningen och det är av flera olika anledningar. Det främsta skälet är att det inte går runt ekonomiskt och mer om det kan ni läsa i Åsas ledare i kommande tidning. Ett stort tack till alla er som följt oss och trott på oss! Hoppas att ni kommer att tycka om det sista numret, det är späckat med utmaningar och träningstips. 

//åsa och minna

Beställ nummer 6 NU  - för leverans runt jul!

 
Njut av era hundar!

Snart dax för agilitystart för Jörgen & Breeze

Snart är det då dax för min Breeze att åter få visa upp sig på agilitybanan::) För den 5/1 ska Jörgen tävla med henne i klass 3 hopp & agility på KistaMässan...
Dom han ju med några träningar ihop i allafall innan snön kom...Men jag kan lova att Breeze kommer att vara SUPERTAGGAD när dom väl står där i startfållan hi hi...Tror att det kommer att gå fort...
 
Jörgen & Breeze 
 
Kanske att jag åker dit & kikar...:)
 
Njut av era hundar!

Resultat från Apollogruppens Rallytävling 1/12

Nu ÄNTLIGEN har resultaten från Rallytävlingen 1/12 kommit ut på SBK tävling:) 
Självklart har jag fått protokollet men tyvärr stod det inte vilken placering vi fick, jag & min RallyPrins Milloo....
 
Men vi kom 9:a av 26 startande med 84 poäng, tjhooooo!
 
Nu bara LÄNGTAR jag efter att få tävla min RallyPrins igen:) Han är bara för härlig att jobba med...
 
 
 
Njut av era hundar!

Ridhusträning på onsdagar

Vill Du vara med & träna Rally eller Lydnad på Onsdagar kl: 11.00-13.00 i ridhuset på Stall Rosengård, Viksberg Södertälje med start 9/1 2013?
 
Skicka ett mail till mig på: [email protected]
 
Kostnad: 65:-/gång, betalas på plats
Blir vi färre än 3 ekipage avbokar jag tiden...
 
Njut av era hundar!

Lite giftinformation så här i juletider

Som säkerligen alla vet så är ju choklad/kakao FARLIGT för hunden att få i sig...Här nedan följer lite fler saker man ska se upp med i juletider
 
- Saffran GIFTIGT för hunden!
- Glykol MYCKET GIFTIGT!
- Julstjärna GIFTIG!
- Grönmögelost: Innehåller roquefortin, en svamp som hundar är känslig för
- Nötter: Innehåller ofta väldigt höga halter av mögelsporer & är ofta väldigt salta samt att dom kan fastna i halsen!
- Russin/vindruvor: Kan vara direkt dödligt vid snabb förgiftning, dvs efter intagande av en större mängd. Kan även  
  ge njurskador! 
Ja det finns en hel del som man som hundägare ska se upp med! Om jag har missat något så får du gärna lämna en kommentar:)
 
Njut av era hundar!

Lite blandat

Kan lova att jag passar på att TRÄNA upp konditionen både på mig ha ha ha & på Sheltieligan genom att pulsa i djupsnön...Tjejerna gillar det men Mille han vill helst gå där alla andra går, godare dofter där liksom:)
 
I morse på promisen hade jag med mig dels en "nät" boll av den mindre storleken.
& en "gummipinne", perfekta att slänga ut i djupsnön. Tjejerna blev helt vilda när dom fick leta upp dom:) Å nä inte Mille han gick & lull luktade för sig själv som vanligt suck...
Tror att det mycket beror på att det är MÅNGA tikar i området som löper....Men inte mina tjejer, trots att dom faktiskt igentligen skulle löpt för sisådär 1 månad sedan. Tror dock att Breeze är på G, ett tecken är att hon alltid inför & under löp har rinnande ögon....
 
Mmmm det hade verkligen varit en underbar promis om inte jag hade haft så jäkla förbenade ont i bäckenet/höften:( Kan lova att det tar på kraften att knappt kunna gå:( Men hundarna måste ju ut & ja då är det bara att traska på....Skulle Önska att jag hade ngn hurtig person som skulle vilja ta ut dom på några ordentliga konditionsrundor...Ja ja Önska kan man ju alltid göra:)
 
Njut av era hundar!

Inbjudan till luciapromis

INBJUDAN TILL LUCIAPROMIS
Onsdag 12/12, samling kl: 18.30 på Tom Tits parkeringen
 
OBS! Föranmälan senast Tisdag!
Detta pga av att vi måste veta hur mkt glögg vi ska värma på....
 
HOPPAS många kommer!!!
Njut av era hundar!
 
 
 

Ännu en underbar kvällspromis

Måste bara skriva om vilken underbar kvällspromis det blev....Massor av snö & oplogade gångvägar GILLAS!!!
Pulsar i djupsnön tillsammans med hundarna, skillnaden mellan oss är ju då att dom skuttar som gaseller medans jag pulsar, pust:)
Sedan att det är nästan helt tyst & vitt mmmm lika bra att njuta så länge det varar...
 
 
Njut av era hundar!

Ett hett ämne har fått ett "avslut"

Efter en hundattack på SHK´s klubbområde i Bastmora för ett bra tag sedan typ isådär nästan 2 år...så har hundägaren nu fått beslutet upphävt att på klubbområdet ha sin hund kopplad samt belagd med munkorg när andra med hund varit inne på området...
Jag har absolut ingenting emot rasen Rottweiler men JAG kommer självklart INTE ha mina hundar på området när denna hund är lös! Så TUR då att jag INTE betalat för en nyckel in till "mitt" klubbområde...
Å JA det råder strikt hundägaransvar men....mina hundar är inga testhundar!
Å Nej jag tänker INTE sluta ha hundgodis i fickorna.....hint hint
 
Njut av era hundar!

Måste regga lite titlar på Breeze & Trizz

Hua jag har ännu inte skrivit ut SKK`s blankett för att kunna regga Breeze & Trizz titlar i Rallylydnad....
det enda man behöver göra är ju att fylla i formuläret & skicka iväg det suck....
 
Breeze har ju RLD N & RLD F
Trizz har RLD N
Milloo har 2 godkända i nybörjare...& nu är det inga fler tävlingar i år. Lite surt, skulle startat min RallyPrins liiite tidigare DÅ hade även han haft en titel "leeer"
 
 http://www.skk.se/prov-tavling/tips-rad/championat-titlar/championat-ansokan/
 
Njut av era hundar!

Ett underbart vinterväder

Ja jösses vilket underbart väder vi har!!! Halv snöstorm mmm GILLAS av både mig & Sheltieligan:)
Så i morse var vi ute i nästan 2 timmar & bara NJÖT! Vi pulsade i snön & hundarna var vilda & busade för fullt...ja inte Mille han gick mest & snosade...Hade med mig Godispåsen som jag slängde i djupsnön & så fick tjejerna leta upp & hämta den.
Väl tillbaka hemma så ville Mille ändå inte gå in ha,ha....Men jag förstår honom, det är ju bara för underbart! Lika bra att NJUTA så länge det varar.....
 
 
 
Bilder kommer
 
Njut av era hundar!

Nytt Hurtta täcke till Milloo

Även Milloo har ju fått ett Hurtta täcke, precis som tjejerna:) Sålde hans "gamla" täcke knappt använda till King...
Så nu har hela Sheltieligan likadana täcken men såklart i olika färg:) 
 
Breeze har ju knappt någon päls så hon får faktiskt ha täcke på sig när vi går på lullpromisar....det har ju blivit KALLT helt plötsligt hi hi hi...Ja nu har vi SNÖ & sisådär -10 grader GILLAS!
 
Bild kommer!
 
Njut av era hundar!

Rallyträning med Breeze i dom Avancerade klassmomenten....

Jag har ju fått förmånen att Ann som håller på att utbilda sig till Instruktör i Avancerad & Mästarklass tagit mig & Breeze som träningsobjekt:)
Vi har haft första träningstillfället & då gick vi igenom dom nya skyltarna i Avanceradklass först teoretiskt sedan praktiskt.
Breeze skötte sig himla BRA på det mesta men...att backa har jag inte fått henne att göra ännu:( Nåja det är BARA att TRÄNA som gäller DÅ fixar vi även backa:) Men det andra nya fixade hon galant min Rallystjärna:) Behöver dock få upp lite mer fart på sitt-sitt kvar-kalla in under gång. Men det löste sig direkt när jag hade godisbelöningen att slänga framåt vilket jag gjorde några gånger. Självklart MÅSTE vi träna på ALLT nytt men jag känner mig lite extra taggad nu när det kommit in lite nya moment & såklart att ALLA skyltar även skall kunnas på höger sida....Men det har jag iallafall redan börjat träna....Fot på vänster sida & så Toff som då blir "fot" fast på höger sida= Toff. Å det verkar hon köpa:)
Nu gäller det att träna eftersom att jag & Breeze även ska vara med på hennes examination i januari....å vi får ju inte veta vilka moment vi ska "visa" upp gulp...så det betyder ju att jag måste TRÄNA ha,ha,ha...
 
Njut av era hundar!

Träning i ridhuset

Ja här kommer inläggen i lite blandad ordning....men förra Onsdagen hade jag ordnadså hade vi kunde träna i ridhuset hos Sivan på Stall Rosengård dvs ridhuset som vi i lördags skulle tävla i. KUL att det var så pass många som kom:)
 
Dagen började med att jag åkte till SBK & hämtade allt material för att sedan efter träningen åka & lämna tillbaka allt...Tog sin lilla tid.
 
Själv hade jag lagt fokuset på att träna Milloo, det var ju han som skulle tävla...Men hans attityd var mer åt hållet Jdet är MITT ridhus vad gör ni andra här suck....När jag tränar där är jag ju alltid själv & då har det funkat bra...men nu nu när det var ett helt gäng andra hundar ja DÅ tuffade han till sig. Men han lugnade ner sig & fick tillbaka fokusen på TRÄNINGEN & på MIG! Så till slut gick det riktigt bra:) Men...förrutom sitt-stå som jag bara inte lyckas få stadga på:(
Breeze ja hon var som vanligt lite väl övertaggad när det väl var hennes tur...Hon gick nästan & gnisslade tänder & lät mest hela tiden...MEN hon gjorde det hon skulle:)
Trizz funkade oxå helt OK, henne körde jag oxå nybörjarbanan med & helt utan några direkta krav...Hon fick bara köra för att få göra ngt. Vill inte komma i konflikt med henne...
 
Kände mig nöjd i det stora hela över dagens träning...tror att dom andra oxå var rätt nöjda:)
 
 Foto: Agneta Kaveryd http://netabloggen.blogspot.se/
 
Njut av era hundar!

Rallytävling med Milloo 1/12 2012

I lördags var det då åter dax att tävla min Rally prins Milloo:) Nästan på hemmaplan för min del & för hans....Han tror ju nämligen att det är HANS ridhus hi hi hi....
 
Nåja det slutade med att vi gick in som startnr 35 dvs vi hade samling 09.45= sovmorgon GILLAS! Fördelen var ju oxå att eftersom jag startade så sent behövde jag ju inte vänta sååå länge på prisutdelningen...Domare var Katarina Strömberg & hennes nybörjarbana hade "bara" 12 skyltar & så var det 2 banor bredvid varandra. Det var ju ganska många anmälda typ sisådär 84 stycken, men det var många som inte kom...Antagligen beroende på att det var vinter dvs kallt & så all snö....
 
Värmde upp honom en hel del men körde inte så mkt ren Rally, det blev visseligen några sitt-stå & det funkade ganska bra:) Kände att jag inte kunde göra så mkt mer, går det så går det....Men Milloo hade full fokus på mig på uppvärmningen:) Däremot så gjorde en medtävlares hund en riktigt ful attack mot mig?! TUR så hade matte koll på kopplet så att han aldrig fick chans att bita mig för jag är helt övertygad om att han hade gjort det OM han fått chansen:(
 
Nåja, väl inne i ridhuset så tyckte Mille att det var lite konstigt....massor av folk på läktaren & ALLA var tysta hmmmm men jag jobbade med honom hele vägen bort till vår bana som såklart låg närmast läktaren suck...
Väl inne på banan kändes det BRA! Ja ända tills vi kom till sitt-ligg-gå runt...han small i backen GILLAS men då började publiken "fnittra" & se det gillade min Prins inte:( Nä nä han tänkte minsann inte ligga med en hel läktare fnittrades åt honon ha,ha,ha...Så där missade vi 10 poäng grrr.....
 
Men men vi LYCKADES jobba ihop 84 poäng dvs hans 2:a GODKÄNDA!!!!
Domaren skrev dock att jag skulle träna liggstadga med störning....
 
Han är BRA duktig min Rally Prins Milloo:)
 
Njut av era hundar!

Har haft "min" Milli hemma under helgen

I helgen som var hade jag förmånen att få hem "min" Milli:)
Hon kom som vanligt in i "sin" gamla flock ganska omgående....dock skulle mamma Breeze först tala om vem som bestämde & det köpte hon till fullo:)
Det är såklart inge som helst problem att ha henne, allt har bara varait toppen & jag tycker det är så himla KUL att få hem henne i bland:)
Å extra trevligt var det att åter ha en trf tik i flocken....det känns liksom att det saknas en efter att min Sindie försvann från flocken. 
 
Bilder kommer
 
TACK Familjen Johansson för "lånet"!
 
Njut av era hundar!

RSS 2.0