Sheltieligan på väg hem & lite planer inför hösten

Hela Sheltieligan har varit på landet i över en vecka nu....MEN nu om bara en liten stund kommer dom hem:)
Har haft fullt upp & då kom vi överens om att det var lugnast & bäst för dom att vara kvar...
TUR att Svenerik & mamma kan ta dom när det är fullt i kalendern....
 
MEN från & med nu så ska jag prioritera mina hundar! Bygga upp kondisen är nog prio 1;) Sedan ska det tränas...Breeze ska tränas inför Mästarklassen i Rally, Trizz ska tränas inför lydnadsklass 1 med mig & så blir det nog förhoppningsvis lite agilityträning med Jörgen i veckan. Hon ska ju tävla Agility i Flen på lördag;)
Milloo då? Ja han får "bara" hänga med/på det jag gör...Har inga planer för honom, tyvärr...Kanske att han får köra några agilitylopp framöver om ngn vill köra honom vill säga;) Lite Rally blir det också såklart men inga tävlingar.
 
Milloo
 
Min satsning blir på Breeze i Mästarklass, har anmält till 2 tävlingar:) I Norsborg blir det debut & sedan Hölö-Mörkö.
 
Breeze
 
Den här hösten KÖR vi på för fullt...får sedan se hur vi gör inför nästa år. Allt beror på MIN motivation, ALLT hänger på det...
 
Dock så börjar jag med kurs på söndag 31/8 för Camilla i Lydnad & då blir det Trizz som får hänga på...Har ju några dagar på mig att "värma" upp, det har ju inte blivit ngn träning alls på 1,5 vecka:(
 
Men allra först ser jag fram emot att få HEM dom:)
 
 
Trizz
 
Njut av era hundar!

Trizz till Frövi 15-17/8 2014

Trizz hade förmånen att få TÄVLA agility med Jörgen hela helgen i Frövi:)
Verkar som om hon hade det ganska bra, fick bo i husvagn & allt;)
 
Lördagens:
Hopp 2: 5 fel
Agility 3: DISK
 
Söndagens
Hopp 2: 0 fel Placering 5!!! (tre pinnar & bara en halv sekund från den pinnen)
Agility 3: DISK
 

TACK Jörgen för att du körde min "Stjärna" & GRATTIS till ett nollat lopp!!!
 
Njut av era hundar!

Oxsvans till lördagsmiddag

Testade att för första gången ge Breeze & Milloo färsk Oxsvans...Å snacka om poppis! Mille drog ut & åt & åt tills det var slut;) Breeze som i princip alltid går ut & gräver ner sitt märgben....hade nu inte en tanke på att gräva ner det! Nä nä hon åt & åt & lämnade bara en liiiiten bit, en bit som Mille snodde & åt upp;)
 
Har varsitt kvar i frysen som dom kommer få vid tillfälle. Då ska ju såklart även Trizz få ett...Självklart får dom ingen annan mat den dagen...räcker gott & väl med en oxsvans bit..
 
Undrade om dom skulle bli dåliga i magen...Oxsvans är ju rätt fett. Men...det enda som "hände" var att skiten dagen efter var lite mer "slaimig", för övrigt var dom fin fina i magen:) Så jag kommer att fortsätta att ge dom oxsvans vid tillfälle;)
 
 
 
 
Njut av era hundar!
 

Det är jobbigt att leta svamp...

Breeze & Milloo fick ju en riktigt BRA träningstur i skogen när vi gick & gick för att leta svamp...Väl hemma sp slocknade Mille ganska omgående...
 
 
Njut av era hundar!

Svampletande...men INTE en svamp hittade vi!

I lördags 16/8 2014 gav vi oss ut för ett leta efter svamp....Kan säga så här TUR att Sveriges skog är sååå vacker:) För vi hittade INTE en endaste svamp:(
Men....vi & Breeze & Milloo fick en riktigt BRA tur i skogen;)
 
 
Njut av era hundar!
 

Gemensam hundpromis

Eftersom att jag går promisar varje dag så tänkte jag Ähh jag slänger ut en inbjudan & ser om någon "nappar"...Det är ju så mycket trevligare att ha sällskap;)
Första promisen tror jag vi blev 6 stycken & 8 hundar...andra promisen b lev vi några fler KUL!!!
 
Vi hittade tom en liten aktiveringsbana som vi andra gången bara var tvungna att testa;)
 
Den här vecka blir det ingen promis, har Sheltieligan kvar på landet...Fullt upp & då känns det bättre att dom får vara där. Men på måndag kommer dom hem så ev att det blir en gemensam hundpromis nästa vecka:)
 
 
Tack Alla ni som kom för trevligt sällskap:)
 
Njut av era hundar!
 

Trizz & jag har varit på Bödabaden, Norra Öland

Beslutade mig ganska tidigt för att det var Trizz jag skulle ta med mig till Öland:) Det var liksom dags för egentid med henne...har man tre hundar har man ju dom oftast alla samtidigt. Himla nyttigt för både henne & mig att det bara var vi;)
 
Bussresan ner gick kanoners, Trizz sov mest hela vägen, hon var lika duktig på hemresan:)
 
Väl framme på Bödabaden så installerade vi oss i våran lilla stuga...Gick en promis på den underbart fina Böda..innan det var dags för mig att gå på Räkfrossa i Puben:)
 
Dagarna på Öland var helt underbara....i bara var & varje morgon vid 06.30 gick vi en ordentlig promis nere utmed stranden jag, Trizz & Gudrun med sina tjejer. Jag gick också varje kväll, lite senare nere på stranden & bara NJÖT! Trizz skällde på vågorna & sprang i vattnet:)
 
 
 Njut av era hundar!

Sheltieligan har fått kyltäcken från Hurtta!

Sheltieligan har fått varsitt Kyltäcke från Hurtta:) Milloo fick ett först & han blev rackarns som en ny hund med det på:) Det har ju varit från 25 grader upp till +32 & DÅ har det varit hett, pust...Men Mille har varit lugn & har verkligen kunnat slappna av...innan han fick täcket led han verkligen av hettan:(
 
 
 
Kan varmt rekommendera kyltäcken på era långhårshundar...
Mina är inköpta på Tumba Hund & Katt:)
 
Njut av era hundar!

Kort sammanfattning augusti 2014

Bloggandet har legat nere under semestern...Men sommaren har varit underbar! Visst det har varit VARMT eller hett...men hundarna har aldrig badat så mycket som den här sommaren (bilder kommer). Dom hoppar inte direkt i själva men dom verkar uppskatta att få simma eller kanske allra bäst nybadade uppe på land;)
 
Det har blivit en hel deltidiga morgonpromisar, de har varit alldeles för hett att gå på dagen...
 
Sheltieligan var ju hos Lena & Egon, Kennel Honeybrook när jag var i Riga. Dom hade skött sig exemplariskt:) Men...direkt när jag kom så började dom skälla hmmmm.....å så blev dom helt plötsligt helt fixerade vid Lenas kaniner suck...Men jag får vällan vara GLAD att dom sköter sig när jag är borta;)
 
Väl i stan igen så blir det ju många långa, nåja promisar...Mest tidiga morgonar & sena kvällar.
 
 
                                                                     
 
Njut av era hundar!
 

RSS 2.0