Tia 4 veckor

Nu när jag äntligen uppdatera bloggen så ser jag samtidigt att tiden bara rusar på...Tia har nu passerat 4 veckor & hon är bara för ljuvlig min lilla Tia:) Det händer så mkt på så kort tid. Nu är det full rulle på henne & man får passa sig när man går, annars har men en pitbull i byxbenen....Japp hon går lös i hela lägenheten nu, pallkragarna har hon växt ur. Så nu har jag kompostgaller för dom farliga ställena typ där hon skulle kunna komma åt kablar...
Golven är nu fulla av fällar, tidningar ,som hon helst INTE pinkar på:( nä det är mysigare att pinka på fällarna...massor av leksaker bla skedar, lock. bollar & annat konstigt som hon behöver lära sig. TV´n står ofta på så att hon ska vänja sig vid olika ljud. Jösses vad olika ljud man kan hitta på bara man är i köket, men det är lika bra att vänja henne från början.

Men som sagt nu är Tia 4 veckor & hon har även börjat äta valpfoder som jag blött upp. Det märks nämligen på Trizz att Tia börjat få vassa tänder....Men trots det så suger hon titt som tätt på tuttarna.

  

  

   


Tias allra första egna leksaker:)

Njut av era hundar!


"Min" mini utställning med bla hundböcker på Luna Kulturhus

Passade på att visa upp en liten del av min hundboksamling när 2 montrar blev lediga på Luna Kulturhus i Södertälje. Självklart tog jag oxå med några bilder på mina agilitystjärnor Breeze & Milloo:)


Å så blev det en del reklam för Shetland sheepdog som ras & så en hel del agility:)

 

  

 Njut av era hundar!


Tia 3 veckor & fram till vecka 4

Ooops tiden bara rusar i väg & jag har inte haft inspiration att uppdatera bloggen suck...Men här kommer först lite bilder från Tia när hon är 3 veckor.
Å jag kan lova att hon är bra ljuvlig.....:)
Hon växer & frodas, precis som hon ska....1:a avmaskningen med Welapn är nu oxå gjord. Inte så poppis men men det måste göras. Även klorna är klippta några gånger. Dom växer som attan. Men det går O att klippa dom själv. Men enklast är om ngn håller i henne & jag klipper, då går det i ett naffs:)


Tia 3 veckor

   
Avmaskningsmedlet


Klotången

   
  


 
Smaskat på nötfärs har Tia oxå gjort nu i över 1 vecka.


Trizz & Tia:)  

 


Mormor Breeze & Tia:)

Njut av era hundar!

 
Tia dag 15 till 19

Oj,oj,oj vad det händer mycket på kort tid...Tia växer & har öppnat sina ögon helt på dygn 15:) Så nu är hon en...liten hund. Hon hänger med på ett helt annat sätt & så kan hon skälla, mys:) Men samtidigt som hon skäller till så ramlar hon omkull "fniss" Så ngt ostadig är hon allt på benen eller kan det vara pga av vikten!?! Hmmm hon är bra rund min lilla Tia:)

På Torsdag blir hon 3 veckor & ska avmaskas. Det blir som vanligt Welpan, flytande. Har beställt det på Apoteket & ska hämta ut det i morgon.

I kväll ska oxå klorna klippas igen...Tror nog att jag även klipper Trizzan´s klor.

Här kommer några bilder från dygn 15 till 19.


Trizz & Tia så som det brukar se ut:)

  

  

  
Tia 17 dagar:)

  

 

   

    

  Njut av era hundar!


Jag ska gå på premiär av Täljerevyn, "Lagolöst"!

Fick en fribiljett, TACK Kristina!! Så Fredag den 20/1 kl: 19.00 är det dax att mingla för att sedan se premiären av Tälje revyn 2012 & "Lagolöst".

Ska bli KUL!!!


Hämtat från sidan: www.taljerevyn.nu/2012.htm

Njut av era hundar!


Årsplan för min sheltieliga 2012

Hmmm ja då var det vällan dax att göra upp en prel plan för sheltieligan för år 2012...
Alltid lika svårt men spännande att tänka, planera & HOPPAS!!!

Breeze: Hon ska få vila mycket i år kanske tom bli pensionär....Hon ska vilket fall som få en riktig igenomgång hos Veterinärboden under våren. Måste få veta att hon är helt OK innan hon förhoppningsvis kanske får köra ett hopplopp eller två. Hon har ju haft lite problem sedan hon slog i däcket på DM i Flen 2011:( HOPPAS dock att hon ska kunna ta den där sista hopppinnen i klass 2... Träna kantarellsök.


Breeze


Milloo: Hoppas att "Mille" ska få både träna & tävla mycket i agility! Kanske oxå få gå ngn kurs. Förhoppningsvis kan han försvara sin 2:a plats på Kringlan Cup med Birgitta. DM i lag vore ju inte heller helt fel:) Dom VANN ju 2011. Han ska oxå (HOPPAS jag)"köras" in med dragsele & skrinda. Fortsätta med kantarellsök. Kanske ngn vill använda honom till sin tik?!


Milloo


Trizz: Klättra i klasserna & plocka pinnar inom agility´n, både hopp & agilityklass. Gå några agilitykurser. Träna kantarellsök. Ska "köra" in henne med dragsele & ngn form av mindre "vagn".


Trizz


Tia: Hitta det BÄSTA hemmet till henne!!! (För jag tror INTE jag ska behålla henne....det får bli mitt mantra INTE BEHHÅLLA INTE BEHÅLLA!!! "fniss")


Tia

Det var dom planer som jag just nu kunde tänka mig att sätta på respektive hund & på mig...Själv så HOPPAS jag ju såklart att jag KAN köra agility & då främst med Trizz...Måste tänka positivt! Det MÅSTE GÅ!!! Sedan vore det himla himla KUL att åter få (KUNNA) köra min prins Milloo i agility:) Vår allra första & hittills enda start resulterade ju i VINST, PINNE & UPPFLYTTNING, tjhooo vad det var KUL!!! 

Njut av era hundar!

Lite "nya" hundböcker, en "kokis" & brödbok

Min snälla arbetskollega Kristina med Allis Brallis kom med en bok som hon köpt, läst & sedan tycket att jag skullr få GILLAS! Den heter "Hundkonster" Nya konster för gamla hundar, & gamla konster för unga hundar & tidlösa konster för den som inte varit med förr.....
Av Arthur J.Haggerty & Carol Lea Benjamin
Tillsammans med boken ingick oxå en freesbe:) Den kommer Breeze att gilla kan jag lova...

Har bara bläddrat igenom boken men det verkar rolig & det finns säkerligen en hel del spännande konster som jag kanske kanske testar på ngn utav mina hundar:)

Måste bara få tillbaka motivationen..det tryter suck...Men Trizz fick iallafall en Nina Ottosson aktivering när jag lämnade henne i dag:) Hon blev himla glad över att få jobba lite lite grann....det får nog bli en till aktiveringsleksak till henne i kväll. Har ju ett helt gäng från NO hemma:)

Den andra boken heter "Hundens språk & tankar" av Per Jensen den har precis inkommit till biblioteket & då passade jag på att roffa åt mig den....Den verkar dock ngt "tung" att läsa men jag ska bläddra igenom den lite mer ordentligt senare. Ngt intressant hittar jag säkert....

Nya böcker på bibblan är oxå:

BRÖD "brödbak utan krångel. matbröd, kaffebröd & kakor. En oumbärlig bok för ett lyckat brödbak! Av: Johan Åkerberg ISBN: 978-91-7401-074-9. Tukan förlag: www.tukanforlag.se

Tillsammans mat Allt du behöver veta för att våga bjuda av Anna Braw(red) Libris förlag www.librisforlag.se  ISBN: 978-91-9175-816-7
 

Hundens språk & tankar av Per Jensen ISBN: 978-91-27-13108-8 Natur & Kultur

Hundkonster av Arthur J.Haggerty & Carol Lea Benjamin ISBN: 978-3-8331-4600-8
www.ullman-publishing.com. Svensk produktion: Maud Steen Böcker & PR www.maudsteen.se


Japp nu har jag åter ett gäng böcker att bära hem....

TACK Kristina med Allis Brallis för boken!!!

Njut av era hundar!

Den nya agilitytidningen, Om agility

Det allra första exet av tidningen kom i december & självklart måste den beställas....Var riktigt nyfiken på den..
Det fanns en hel del läsvärt & en del saker som kanske var lite mindre intressanta. Men så är det ju i alla tidninger. Kommer dock så klart även beställa kommande nummer:)

Bäst tyckte jag absolut träningstipsen på handlingsövningarna var. Tydliga & enkla att förstå, man blev riktigt sugen på att köra agility!!!Njut av era hundar!

Lilltjejen 2 veckor & så har hon fått ett namn, TIA

ÄNTLIGEN så har jag bestämt mig för vilket namn som bara är just lilltjejen:) Det blev "TIA" så hon kommer alltså heta "Grundsten´s Bästa Tia"
Att det blev det blev just Tia, beror på att jag verkligen sugit på många namn men hon var just en TIA:)
Grannen sa att just, då har du ju två lotter, en Trizz...lott & en Tia...lott så hade jag inte tänkt men det stämmer ju:)

Tia är 2 veckor i dag & växer så det knakar:)Tia 2 veckor


 

Njut av era hundar!

Blandade naturbilder från landet & så ett foto på Indra

Dom här fotona tog jag den 7/1 2012 när vi tog oss en promis med ligan...

  

 
Nyårsafton 2011, tidig morgon


Indra 31/12 2011

Njut av era hundar!


Lilltjejen 10-13 dagar gammal

Här kommer lite bilder från Lilltjejen när hon var 10-13 dagar gammal...Som ni ser så är hon rund & go om magen:) För övrigt är allt lugnt både med Trizz & Lilltjejen..:)Trizz bor mestadels i valpbädden men i bland så kommer hon upp & sträcker ut sig i sängen & vill bli gosad:)
Trizz sköter om den lilla exemplarsikt så det är bara för mig att njuta GILLAS!!!

Under dygn 13 så ser jag att ögonen är på G att öppnas:)

Titta & njut

    
 
      

  
På den här bilden är hon 13 dagar gammal..

Njut av era hundar!


Nu är Trizz & Lilltjejen hemma i stan igen & klorna är klippta på lillan:)

I måndags morse packade jag in Trizz & lilltjejen i bilen för hemfärd till stan igen....Tillråga på allt så var det -10 grader ute...Men Lillan var väl inpackad i buren med massor av plädar runtom så varm höll hon sig hela tiden.
Breeze & Milloo fick stanna kvar på landet. kände att det var lugnast så...Dels för Trizz skull & så för att dom faktiskt fortfarande smäller suck...

Väl hemma så var det bara att göra iordning en valpbädd bestående av en pallkrage med mysfyllning precis nedanför sängen.
Ja nu är dom alltså hemma & allt är så lugnt & skönt....Jag känner mig dock som en hönsmamma, så fort lilltjejen låter & hon kan låta kan jag lova...så vaknar jag & måste kolla vad det är. Oftast är det att det tar alldeles för lång tid att hitta rätt tutte suck...är helt övertygad om att hon kommer att få temperament ha,ha,ha...

För övrigt så äter hon mest hela tiden till skillnad från Trizz då som inte gör det..Men jag antar att Trizz får i sig det hon behöver med lite extra tillskott i form av "pastan", men den gillar hon skarpt som tur är!!!
Däremot så har hon nu börjat rata Energifodret från Royal:( Precis som vanligt, hon äter det mesta i  några dagar upp till 1 vecka sedan är det stopp:(

Har oxå klippt klorna på lilltjejen, det gick hur bra som helst så klart:) Hon la sig snabbt till rätta & så sov hon mest under hela klippningen:) Höll nästan på att missa sporrarna suck men dom kom med dom oxå...Lite mysgos & sedan ner till valpbädden igen...

Å så har jag i princip bestämt mig för vad hon ska heta, ska bara suga på namnkaramellen en dag till sedan så ska jag ha bestämt mig.
Vill verkligen TACKA alla för era roliga, annorlunda, spännande, vanliga, ovanliga namnförslag på T!!! Har haft massor av förslag att fundera över, men som sagt nu är det nästan bestämt...:)

Njut av era hundar!

Lilltjejen 9 dagar

Här kommer några bilder på Lill/stor tjejen som i dag är hela 9 dagar...Tiden går så fort.

I går när jag var till butiken i Tumba så köpte jag en alldeles egen mysig leksak till henne...:)Verkar som om hon gillade den...


Hon gillar mjukisdjur..


Å så gillar hon att krypa in under mjukisdjuren

Trizz & hennes mat....ja nu har jag gett henne lite extra energi genom att hon bla får Energy foder, ca 1 påse om dagen & så får hon extra pasta på tub så att hon får i sig all näring hon behöver. Det måste hon ju få eftersom att hon för övrigt äter himla dåligt att det foder hon igentligen ska äta....


Njut av era hundar!

I dag är min det min födelsedag...

Jaha då var det dax igen...att fylla år:) Men som Sivan skrev på FB så är det helt klart INTE lika roligt att fylla som när man fyllde 20...men jag fick en TOPPEN present av mamma & Svenerik & det var en stor kameraväska:) GILLAS! Blir helt perfekt att ha med sig på promisar, får plats med extra kläder & fika:)Hade på mig den här när vi tog en promis med ligan. Vädret har ju varit helt underbart i dag. Snö & lagom kallt, ca -5 grader.
Passade på att fota en del...


OBS! Breeze sitter lite konstigt därav ser hon xtra tjock ut....


Breeze


Milloo

Njut av era hundar!


Tikvalpen har nu blivit 1 vecka!

Ja nu är det 1 vecka sedan valpningen, men oj vilken vecka...tror att det varit bland den jobbigaste, tuffaste & upp & ner veckan i mitt liv....Som det känns nu så kommer jag aldrig göra om det..Men å andra sidan så har ju människan kort minne..

Här kommer iallafall några bilder på Lilltjejen, 1 vecka gammal. Å när man tittar på henne & på bilderna ja då är det nästan men bara nästan så man planerar för nästa...


Lilltjejen 1 vecka 5/1

 

 


Lilltjejen & Trizz:)

   
 

Njut av era hundar!

Mina planer & förhoppningar inför 2011 för Sheltieligan & hur det gick

Ja som dom flesta så hade även jag olika planer för mina hundar i sheltieligan inför året 2011...Här nedan följer HUR det gick.....

Sindie: Att hon ska få hålla sig frisk & pigg, men för annars bara vara mestadels på landet & ha det bra....Hoppas givetvis på att få ha henne ytterligare ett år, min snart 13 åriga tjej:)
HUR DET GICK:   Året började bra, men tyvärr fick hon en hjärnblödning & samma dag som det hände valde jag att låta henne somna in...Hon blev 13 år & 8 månader. Nu är hon min Änglahund....

Breeze: Att det blir många friska & gärna blå valpar om sisådär 1 vecka:) Sedan vill jag gärna ha upp henne i hopp klass 3. Skulle vara KUL om hon kunde visa vilken stjärna hon är i klass 3. Planerar att anmäla henne till MH.
HUR DET GICK:  JA, det blev en blm (Blåndie)& en trf (Milli) tik den 3/1:) Nix det gick INTE att komma upp i hopp 3:an:( Försöken var goda men tyvärr så blev det 5 fel ett par gånger, men OM inte det blivit 5 fel DÅ hade hon VUNNIT (hon hade absolut BÄSTA tiderna!!!) dels med Birgitta & med Anders. JA Godkänt MH med skott:)

Milloo: Att han ska kunna gå Öppenklass i viltspår. Kanske att han får tävla lite mer i agility & då gärna ta sig upp i klass 2.
HUR DET GICK: Nix, ingen öppenklass eftersom att dom där jäkla smällarna återigen ställde till det:( Hade hoppats att han skulle fixa skotten men jag vill inte testa...JA, han fick tävla en hel del!!! Han kom bla 2:a i Kringlan Cupen med Birgitta, tävlade en hel del med Ingrid & så VANN jag agilityklass 1 i Katrineholm med min Prins, tog därmed sista pinnen & gick upp iklass 2!!!

Trizz: Tävla MER i agility & kanske plocka pinnar & ta sig upp i klass 2. Göra anlagstest i viltspår. Även hon ska jag anmäla till MH. Kanske kanske hitta en snygg & trevlig hane till henne?!? Skulle oxå gärna vilja kunna gå ngn agility kurs med henne.....
HUR DET GICK:  JA, vi tävlade en hel del, när min kropp fixade det..JA, vi fixade sista pinnen & gick upp i agilityklass 2:) & så blev vi KM i SHK, Södertälje + Riksmästare i agility i Svenska Hundklubben:)JA, hon fixade Godkänt anlagstest i viltspår med full poäng:) JA, hon fixade MH´t + skotten:) JA, hon parades med Krille& hon födde en trf tikvalp ( å en blm hane som tyvärr inte klarade sig) den 29/12:) JA, jag gick agilitykurser bla för Veronica Bache, Anna Muller & Linda Borneland:)

Ja jösses när jag ser det så här så ser det ju riktigt BRA ut, ja förrutom då att min älskade Sindie fick bli min Änglahund...

Nu måste jag fundera ut OM jag ska göra upp några planer för 2012....Återkommer

Njut av era hundar!

Rapport från Blåndie på 1-årsdagen!

Tack snälla My för alla foton & rapporten om Blåndie! Blir så himla GLAD när mina härliga valpköpare skickar lite foton & allmän info:) Å extra GLAD när det står så himla himla mkt positivt GILLAS!!!Blåndie 1 år

Här kommer My´s rader om "våran" Blåndie:

Hej, här kommer lite bilder och även 2 små film snuttar hoppas det fungerar denna gång! På en av bilderna är hon valp och har en gose katt i munnen, den är fortfarande hennes favorit. Men ganska sliten i dag, har fått sy ihop den ett ANTAL gånger^^. 
Blåndie är nu 1 år och har utvecklats väldigt mycket under detta år, hon har även fått vara med om mycket och tar de flesta nya situationerna helt cool. Hon gillar dock inte att vara ensam då hittar hon på saker att sysselsätta sig själv med, så vi brukar försöka ha med henne så ofta som möjligt eller se till att hon har fått springa av sig ordentligt innan vi lämnar henne. Hon är inte lika tuff som hon var när hon va liten, men fortfarande väldigt framåt. Hon går ihop med alla hundar och har nästan blivit som en bc då hon för det mesta bara umgås med dem. Längtar tills man får börja tävla med henne för hon har verkligen en chans till att bli riktigt duktig, tränar även klicker träning och en del lydnad. Men agilityn är bäst enligt henne. Var lite orolig hur hon skulle reagera på nyår, men hon var inte äns i närheten av att vara berörd. Skottfast är hon också och det är verkligen skönt. 
Var hos veterinären igår och fick 1års sprutan, det gick hur bra som helst hon märkte den knapp. Hon väger 8,4 kg och är ungefär 40 cm, men mätte med en mätstock så det var lite svårt. Men hon blir iaf medium *lycklig*!
Tack för en underbar hund, ha de så bra! / My


Blåndie som valp


En blivande agilitystjärna:)

Tyvärr så lyckades jag inte få igång filmerna:( men men jag jobbar vidare på det...

TACK igen My för bilderna:)

Njut av era hundar!Trizz & hennes tikvalp född 2011-12-29

Här kommer lite blandade bilder från Trizz & hennes trf tikvalp från dag 1 till dag 5.
Info om vikter & lite annat kommer...

Trf tik född 2011-12-29 kl: 04.32 vikt 192 gr

Pappa till lilltjejen är "Krille"
Windy Peak Willy Wonka, äg: Monika/Mojsans, Anki/Revären´s & Barbro/Bewely´s
TACK för att jag återigen fick "låna" honom:)

2 dygn gammal

 


3 dygn gammal


5 dygnFler bilder kommer men datan är ngt seg här på landet....

Tiken ska heta ngt på T, kom gärna med namnförslag:)

Njut av era hundar!

Hipp hipp hurra för Milli & Blåndie på deras 1-års dag!!!!

Här kommer att JÄTTAGRATTIS till Milli & Familjen Johansson & Blåndie med matte My på "valparnas" 1-års dag!

Ja jösses vad fort tiden går i bland....


Blåndie & Milli 7 veckor


Blåndie 8 veckor
Milli som valp när hon precis hämtas vid 8 veckor


Milli 1 år foto: familjen Johansson

Här kommer några rader från Milli´s familj:

Och TACK för Milli! Idag fyller hon 1 år och det må jag säga, hon har artat sig mycket väl. Om ett par veckor ska vi väga och mäta henne hos veterinären i samband med vaccinationen. Jag skulle gissa att hon ligger i närheten av Triss. Det har ordnat sig så väl att hon nästan aldrig behöver lämnas ensam. Vi är ju en stor familj, även om ett par tre stycken nu under året har flyttat hemifrån. Jag jobbar mestadels hemifrån, Anna pluggar på distans och de minsta döttrarna slutar skolan kl 13 ett par dagar i veckan. Jag skulle uppskatta det till sammanlagt 10 timmar som hon har varit själv, så här hennes första år. Hon känns oerhört trygg och frisk på alla sätt. Hennes vackra utseende beröms ofta av förbipasserande och flera andra hundägare frågar om vi verkligen inte ska ställa ut henne. Vi leker väl inte så där superfantastiskt med henne, men vi gör så gott vi kan. Hon får leta saker, brottas med grannhundarna, hoppa över några hinder och krypa under andra. Inkallningen fungerar så där, bra (förstås) när inget annat pockar på, men sämre om en fågel eller katt springer förbi (och det gör det). Vi har henne därför nästan alltid i koppel, men ambitionen är att hon ska få vara så fri det bara går. Hon verkar vara på äthumör i omgångar. Hon har aldrig varit klen och aldrig knubbig. Hon kräks just nu lite oftare, men det verkar vara pga. märkliga saker hon stoppat i sig under promenaden. Hon har aldrig mått dåligt mer än någon timme. Tänderna känns superfina, inget plack vad jag kan se och andedräkten är fräsch.


TACK mina underbara valpköpare för att ni bara är bäst med era/mina underbara "valpar" som nu blivit 1 år!!!

Njut av era hundar!


RSS 2.0