Agilitytävling på Strängnäs LKK den 24/9 2011

Kände ju stor oro över om jag skulle kunna köra ngt lopp i dag eller inte....Igentligen skulle jag vällan inte köra men...Det gjorde jag ändå:)

Birgitta & Breeze började med Hoppklass 2...Tyvärr så rev hon det första jäkla skithindret:( Annars hade dom vunnit & tagit den där jäkla sista skitpinnen som det verkar vara helt omöjligt att få...För efter den däringa rivningen så körde dom ett mycket bra/läckert/kanon lopp!!! Men vad gör det när dom rivit.....:( Snabbast tid hade dom oxå...:)

Sedan var det debut för mig & Trizz i Agilityklass 2!!! Min eminenta instruktör Linda Borneland var med under hela dagen & coatchade oss GILLADES!!! Hon gav lite tips & så fick hon mig helt fokuserad på 2 saker, 2 saker som jag själv fick välja på under loppet men...som jag skulle JOBBA för att fixa! Så trots att vi diskade oss på igentligen ett "skit"sätt, jag skulle göra ett bakombyte & jag trodde att Trizz skulle hoppa framåt men så bestämde hon sig för att...inte hoppa & då var jag redan på väg att byta bakom= jag trök ut henne så pass att hon hoppade hindret från fel håll...suck! Men eftersom att vi bara hade säcken, gungan & så 3 hinder på upploppet kvar så körde jag på....Nu var min fokus helt inställd på att Trizz skulle klara upploppsrakan & SISTA hindret!!! Å jösses vilket upplopp!! Rena drömmen för mig som förare!! Hon gasade på, helt klockrent rakt fram över dom 3 hopphindren medans jag gick efter GILLAS!!! Hon vände sig inte om en enda gång utan hade helt fokus på FRAMÅT! Vilken hund!!!
Så trots en disk så kändes det ändå BRA:) Tror att det där "lilla" att bara ha fokus på 2 saker & att sedan göra allt för att göra dom bra/rätt gjorde att det kändes så himla bra för...vi fixade det jag hade hoppats.
Oj vad jag behövde få in just det TÄNKET i huvudet!!! Det ska jag ta med mig inför nästa tävling:)

Milloo & Ingrid diskade sig i agilityklass 1, men dom jobbade på bra i hop:)

Sedan efter en lång stund typ nästan hela dagen jag startade ju i första klassen & näst sist i den allra sista klassen, pust...var det dax att köra igen. Kände att kroppen inte riktigt ville men, piller, piller piller...

Hoppklass 1 med Trizz, starten kändes bra men så av ngn anledning så rev hon hinder 5 tror jag & hindret efter sprang hon förbi?!? Kan inte riktigt förstå varför hon rev inte heller varför hon inte ville hoppa hindret efter?! Nåja, jag kände att skit samma nu hade vi ju redan 10 fel så då bestämde jag mig blixtsnabbt att bara köra på= disk. Men...Trizz fattade inget utan körde på som värsta racerhunden:) Tyvärr så blev hon helt nonchalant in till slalomet suck...Just där lyssnade hon inte utan bara flamsade på:( Men jag fick in henne & då tog hon slalomet, dock utan ngn direkt fart:( Men...efter slalomet var det 2 tunnlar som låg paralellt & då körde jag på genom att skicka in henne & sedan låta henne jobba sig in i tunnel nr 2 bara genom att handla med kroppen, dvs jag sprang inte med ner...Å jösses vilket sug hon fick in i tunneln & sedan rakt fram till 2 hopphinder in i en böjd tunnel för att sedan raca raksträckan långrak tunnel-snett/rakt hopp x 2. Var JÄTTENÖJD med våran slutspurt!!! För hon racade på & så TOG hon dom 2 sista hopphindren! Jubel!!!
Så trots en till disk så var jag nöjd, för även detta lopp hade jag klarat det som jag hade som mål! Å bara genom att ha sådana tankar gjorde att disken var vällan skitsamma, vi fixade det jag hade fokus på! Nästa steg blir att ha fokus på hela banan...Nä det här kändes BRA!

Milloo & Ingrid slog till genom att köra hopploppet med bara 10 fel i slalomet! Dvs dom tog sig i mål & blev därmed 9:a! BRA JOBBAT! Det här loppet såg himla stablit & säkert ut, synd bara att "Mille" strulade i slalomet:( Känns & ser ut som om dom är på G!!

Dagens största bonus var alla pusskalas med Bästa underbaraste Blåndie:) Vilken ljuvlig hund:)

Ett JÄTTETACK till Linda Borneland som var med under hela långa SOLIGA dagen & gav många bra tips & råd! Kändes himla skönt att ha dig med:)

TACK Birgitta & Ingrid för att ni körde mina stjärnor Breeze & Milloo!!!

TACK Jörgen & Ingrid för att jag fick åka med er!

GRATTIS My som med sin Jim VANN agilityklass 2 large & därmed tog en PINNE! Snyggt lopp!

GRATTIS Lena som med sin Lego NOLLADE ( ja ja 0,70 tidsfel i ena & några fler i det andra) både hopp & agilityklass 1 med resultatet 5:a resp 6:a!!! Bra jobbat!

BRA kämpat Tessan med både Jappe & Soya! Det gjorde du bra!!

TACK oxå till Strängnäs LKK för en trevlig tävling med en härlig stämning hela långa soliga dagen!

GRATTIS oxå till Linnea som tog en pinne med Tuff i Kumla! Härligt!

TACK alla mina goa vänner för era varma ord vid min allra underbaraste Sindie´s sista dag...Det värmer:)

Njut av era hundar!

Idag är min allra allra bästa Sindies sista dag....

I morse ringde mamma & sa att ngt hänt med Sindie...Så det var bara att låna bil & åka ut till dom. Självklart hann jag fundera på vad som hänt..?!?! Mamma hade ju inte kunnat få in henne så hon var ute på tomten...någonstanns...

Väl framme så hittade jag henne ute..men, hon var inte riktigt "med":(

Antagligen har hon fått ngn form av hjärnblödning så nu har jag tagit beslutet om att i dag är hennes allra sista dag...
Känns självklart jobbigt, men....det finns ingen annan utväg.

Personligen så känns det mycket bättre att veta att Sindie haft en bra liv tills nu...Aldrig att jag skulle chans på att det kanske blir bättre i morgon, övermorgon, nästa vecka...Det värsta JAG vet är när folk har kvar sina hundar trots att tiden är inne för att ta beslutet...just bara för det känns bra för den tvåbenta, INTE för hunden. ALDRIG att jag tänker på vad JAG känner i det här läget, jag tänker bara på OM hunden har ett värdigt liv..om den inte har det ja då finns inga alternativ...

Har kännt på mig att DEN dagen närmat sig, Sindie har varit pigg & go men åren går. Ålderskrämpor har hon så klart haft, men inget som varit allvarligt...inte så allvarligt att jag måste fundara på OM...Men nu, nu är det tyvärr dax....

Å självklart ringde jag Veterinärboden i Åker, där jag oxå fick en tid....

Sindie har varit min Stjärna, min "Champinjon", en helt underbar, go, pigg, arbetsvillig ja helt enkelt en underbar hund:)
Snart säger Sindie hej då till sin flock...

Njut av era hundar!

Ut i skogen & plockat svamp med ligan

Det var ju min "tur" hmmm att jobba denna lördag, vilket var typiskt då vädret var underbart:)

Ja ja efter att ha ätit lax & pressad potatis gav vi oss ut i svampskogen..Kände att det var ett MÅSTE!!! dels för Ligans del & så klart även för min själ:) Det är ju helt underbart att lulla runt i en alldeles tyst skog medans hundarna gör precis vad dom vill dvs oftast springa rakt över mina svampar suck....Men det blir väl så att när jag stannar till & precis ska till att plocka...DÅ kommer ligan rusandes & undrar VAD matte hittat för skojjsigt...just på/över mina svampar...
Dom kallas ju inte för Ligan för inte:)

Det var en skog med mkt blåbärsris, mossa & lite kuperat vilket ju är TOPPEN för ligan att träna upp kondisen på:)

Vi var vällan ute i ca 1,5 timme & jag plockade den stora korgen nästan helt full GILLAS! Jag hittade dock bara några stycken "gulingar" men oj vad mkt höstisar:) Dom ska jag torka & spara i en glasburk. Perfekt att ha i vinter till bla köttfärssås, pastasåser mm...
När jag sedan satt i bilen på väg till stugan visade sig baksidan av att traska runt i skogen, dvs jag plockade fästing efter fästing PÅ MIG:( Typiskt mig att bara spraya stövlarna & benen...suck! Nästa gång ska jag minsann spraya hela mig!

Hundarna var nöjda, tror att dom sov resten av kvällen:)

Njut av era hundar!

Sörmlandscupen del 3 på Hölö-Mörkö BK

Den här kvällen, onsdag den 7/9 valde jag att åka på Agility cupen före att gå agilitykursen....Ngt jag ångade när väl tävlingen var över kan jag lova...

Nåja, SNÄLLA Birgitta lovade att köra både Milloo & Breeze i bägge klasserna:) Å TUR var vällan det, för dom kom i alla fall i mål! Några fel här & där men i MÅL kom dom!

Jag & Trizz ja vi DISKADE oss i bägge loppen:( det jäkliga var att Trizz var NOLLA fram till det där sista skithindret som hon SPRANG FÖRBI!!! Grrr....vet inte VARFÖR hon fått för sig att springa förbi sista alt näst sista hindret på tävling?!?!

Monika hade för kvällen byggt roliga men sååååå långa banor så att jag höll på att ge upp redan när jag gick banan...Har aldrig varit med om så långa banor tidigare. För hela friska människor var det vällan OK men för mig...jösses. TUR då att Trizz gick så himla BRA på avståndshandling ja frma till det sista hindret i agilityklassen då...Men fram dit, jösses vilkan hund:)
Hoppklassen ja där funkade nte så himla mkt & jag gick av när vi blev diskade.

Fin fina priser hade dom & både Breeze & Milloo fick  2 burkar Clucosamin, ett års försäkring från Folksam & en klicker(som Birgitta fick).

TACK SNÄLLA Birgitta för att du kämpar med Breeze & Milloo!!!

Ja efter kvällens resultat för mig & Trizz hade jag önskat att jag valt kursen:) Men dom fina priserna uppvägde trots allt kvällen:)

Njut av era hundar!

Agilitykurs för Linda med Trizz

Jag & Trizz går ju kurs för Linda, tävlingsagility. En himla himla BRA kurs med en mycket BRA instruktör & med roliga, utmanande övningar GILLAS!
TUR dock att Trizz är så himla duktig eftersom att jag har stora problem med att köra....Försöker att bita ihop men det är inte alltid det allra lättaste:(
Men jag försöker i allafall göra dom flesta övningarna 1 gång. Sedan ger det ju otroligt mycket att se dom andra duktiga ekipagen köra:)
Sist var fokusen på staketet & thredle. Rolig agility, men....jäkla skit med att då ha en kropp som bara blir värre & värre när man kör:( TUR, igen:) att Trizz går så pass bra på min armhandling att det funkade rätt så bra ändå:) Eller faktiskt himla bra då & då:)
Ett minus var att jag hade mina kängor på mig...hmmm undrar varför? Man går vällan inte på kurs med kängor när det inte är vinter suck..Men vädret kunde ju ha blivit värre, med regn & så...å då ville jag inte bli dyngsur om fötterna. Den här kurskvällen kunde jag haft fotbollsdojjorna...
Trots den lilla skofadäsen så var jag NÖJD med kvällen:) Trizz är ju bara för duktig GILLAS!!!

TACK Jörgen för att jag fick åka med er till & från klubben!!!

Njut av era hundar!

Dåligt med uppdateringar på bloggen

Min data där hemma vill inte riktigt vara med:( Det betyder att bloggen tyvärr sällan blir uppdaterad...
Förhoppningsvis så löser sig datastrulet framöver....

Njut av era hundar!

Agilitytävling i Kungsör 4/9 2011 där jag & Trizz VANN agilityklass 1!!!

Andra dagen på helgen som jag var uppe lååångt för tuppen...men för min del är det inga problem med att gå upp tidigt, det brukar jag ju:) Väskan var redan färdig packad från kvällen innan, det var bara matsäcken som skulle ur kylskåpet...
Även denna morgon passade jag på att rasta hundarna genom att möta Birgitta & Ingela som jag skulle åka med.

Agilityklass 3 medium
BREEZE förare Birgitta Blomkvist
Domare
Sven Åfeldt
Ref tid: 43 sek,
Banlängd: 148 m
Resultat:
Fel
: NOLLAT lopp!
Tid: 42.15
Plac 14/44

Ett bra lopp...Film kommer!

Hoppklass 2 medium

BREEZE förare Birgitta

Domare:
Eric Henriksen
Ref tid: 42.00
Banlängd: 136 m
Resultat:
Fel:
10 + 0.18 sek i tidsfel totalt 10.18 fel
Tid: 42.18
Plac: 9/17

Jaha det var här som Breeze skulle plocka den allra allra sista hopppinnen....Banan var igentligen helt rätt för henne men...så strulade hon i h slalom?!?! Hon gick in rätt & UT vid pinne 2?!? Det är bara att konstatera hon ska INTE ha den där sista pinnen i 2:an...:( Har ju sagt att hon ska pensioneras efter att ha kommit upp i hopp 3:an, kan kanske vara så att Breeze har hört mig säga så?!? För självklart vill ju Breeze fortsätta köra....AGILITY!
Jaja nu får jag HOPPAS att hon tar den där sista hopp 2 pinnen i Strängnäs 24/9...

Milloo med förare Ingrid diskade sig i både hopp & agilityklasssen. Men....med mer träning så kommer dom igen!

Agilityklass 1 small

Trizz & jag

Domare: Sven Åfeldt
Ref tid: 51 sek
Banlängd: 148 m
Resultat:
Fel: NOLLAT lopp
Tid: 45.76
Plac: 1/23 VINST!  Pinne & UPPFLYTTADE till klass2!!!

Kände att den här banan skulle vi kanske kunna fixa för sista hopphindret stod så till att jag skulle kunna vara med & PEKA & SÄGA HOPPA!!! till henne...:) Å WOW vilken känsla jag fick när vi körde:) Kändes himla himla BRA! Var lite sen i sterten men...bakombytet satt till tunneln som var hinder nr 3 & ALLA blindbyten satt!!! Trots att det verkligen var på marginalerna, men den här gången var som sagt dom på min sida GILLAS! Trizz var MED mig hela loppet GILLAS!!! Däremot så förlorar vi alldeles för mkt tid i slalomet:( & så tappar vi ju massa tid eftersom att jag inte kan springa:( Men trots det så VANN vi!!! Japp där satt den!!! Å sista pinnen tog vi så nu är vi uppe i Agilityklass 2, tjhooo!!!
Xtra roligt var att 2:a kom Linnea Järlström från Vingåker med sin Tuff:) Jag & Trizz slog dom med mkt knapp marginal...våran tid var 45.76 deras tid var 45.79...men även dom fick en pinne GRATTIS!

Tyvärr så var det knappt att kroppen höll ihop:( Efter loppet trodde jag att jag faktiskt skulle gå i två bitar suck...Nästan så att..hmmmm....Kände att jag aldrig skulle fixa hopploppet:( Men jag försökte iallafall..Men efter 5-6 hinder gav jag upp & lämnade planen:( Kände redan till hinder nr 2 att jag inte kunde vrida mig & göra ett framförbyte vilket resulterade i att Trizz inte riktigt fattade vad jag ville & sprang då förbi..helt mitt fel. Kände sedan att det bara var att gå av...Så jävla trist när jag har så himla himla duktiga hundar!!! Att JAG ska hindra dom från att kunna köra på max...

Nä jag måste nu verkligen fundera HUR min & mina hundars framtid ska se ut..JAG VILL men kan inte...mina hundar både VILL & KAN...försök få ihop det..Igentligen så ska jag väl känna efter om jag vill riskera min hälsa genom att köra agility?! Kroppen är ju redan i så jävla dåligt skick så igentligen ...vad f.n gör det om jag kör helt slut på den?!?Igentligen alltså...JAG fixar ju inte att sitta hemma & vara passiv & inte mina hundar heller...

Jaja ett JÄTTETACK till Kungsör / Köping som arrangerade denna 2dagars agioitytävling till förmån till alla oss agilitytävlande!!! HOPPAS ni fixar en 2dagars 2012 oxå...:)

TACK till Ingrid som körde min Prins Milloo

TACK till Birgitta som körde Breeze & som NOLLADE bägge agility klass 3 loppen! Å TACK för skjutsen söndag morgon!

TACK till Jörgen & Ingrid för att jag fick åka med er!

FILM kommer!!!

Njut av era hundar!

 


Bilder på Breeze, Milloo & Trizz fotograf "Sus"

Mina vackra, underbara hundar:)

"Breeze"


"Milloo"


"Trizz"


Foto: Susanne Tillbom

Njut av era hundar!


Agilitytävling i Kungsör 3/9 2011 för Breeze, Milloo & Trizz

Nu kan vi snacka upp före tuppen...Men morgonen var ju supermysig:) Så jag passade på att traska iväg & möta upp Jörgen & Ingrid. Gick väldigt lugnt, ville ju vila kroppen så mkt det bara gick. För i dag var det första dagen på länge utan gördeln...
Funderade dock mycket på OM jag skulle kunna köra Trizz eller inte...Bestämde mig för att vänta tills det var dax för start för att då se om jag skulle våga testa...

Kungsör 3/9 2011

Hoppklass 1 small Reftid: 48 sek Banlängd: 154 m Domare: Eric Henriksen

Jag & Trizz:
Gick rackarns bra, förrutom ett långsamt slalom..Men hon var MED mig, lyssnade & var fokuserad GILLAS! Kände att vi hade ett bra lopp på G, tills....sista jävla hopphindret som hon av ngn anledning sprang förbi grrr......Å jag var så himla irriterad när vi kom i mål & ja jag vet att det är för jävligt....men FAN att hon inte kunde ta sista hopphindret:( För OM hon hade gjort det hade vi fått pinne:) Men icke gjorde hon det....
Men efter att ha gått av mig värsta "ilskan" så är det nu glömt, den där missen...För hela loppet i övrigt var ju helt klart godkänt...Men OM jag bara hade kunnat springa då tror jag inte att Trizz hade missat det där sista hoppet...Snacka om att förstöra för sin hund, känns så himla trist:( Jag var inte arg på Trizz utan mig jävla förbannad på hela MIN situation, just det där att inte kunna...Eller liiite sur var jag nog trots allt på henne men bara lite...:)

Resultat: 5 fel Plac: 9/27 Vinst: Vinrött koppel

Hoppklass 1 medium:

Ingrid & Milloo
: DISK, men i det stora hela så var det ett BRA lopp:) Ingrid kom ihåg banan:) & man såg att dom jobbade tillsammans, KUL! Tyvärr så blev det en disk...

Hoppklass 2 medium:

Birgitta & Breeze:
DISK, men fram till disken så såg det BRA ut!!! Så nära pinne....Men det verkar som om Breeze INTE ska ha den där sista hopp 2 pinnen:(

Agilityklass 1 small Reftid: 59 sek Banlängd: 171 m Domare: Ewa Lundin

Jag & Trizz:
Ett BRA lopp, men ännu ett segt slalom:( Däremot så kändes det som om vi även i denna klass var på samma planet, jajamensan!!! Kändes himla himla bra(förrutom slalomet) ända tills det där jävla näst sisita hopphindret:( Blir så förbenat jäkla sur..på att ännu ett lopp missat en pinne pga av att JAG inte kan jobba med min hund i det tempo som krävs suck...Hade vi bara fixat det där näst sista hoppet hade vi fått en pinne...

Resultat. 5 fel plac 5/29 fick en Rosett samt en tyggodisbag med godis

Agilityklass 1 medium:

Ingrid & Milloo:
Ett hyffsat bra lopp, lite mer stressat & okoncentrerat...än hopploppet. Men det syns att dom är på G, KUL!!! Igentligen helt otroligt att det funkar när dom bara tränat ett fåtal gånger ihop...Ingrids mål med loppet var att INTE diska sig...men tyvärr så blev det en DISK. Mille missade en slalom pinne & Ingrid fortsatte till däcket=disk..Men nu blev Ingrid så himla peppad så i morgon kör hon Milloo trots jobb...KUL!!!

Agilityklass 3 medium Reftid: 50 sek Banlängd: 178 m & Domare Sven Åfeldt

Birgitta & Breeze:
Oj vilket BRA lopp! Visst lite sent här & där men Birgitta fokuserade på att JOBBA hela loppet vilket resulterade i ett NOLLAT lopp!!! Jippie! Bra avslut på dagen...

Resultat: 0 fel plac 12/42 (14 nollor)

Summering av min dag: Eftersom att jag kände så himla stor frustration över min egen kapacitet så funderar jag allvarligt på om jag överhuvudtaget ska fortsätta köra agility med Trizz...Men nu är det ju bara så att Trizz verkligen bara älskar att köra, men frågan är om JAG klarar av att sänka mina krav när jag väl kan köra?! Kan jag verkligen bara köra för att aktivera min hund?! Fixar jag av att lulla runt då & då på klubben & träna lite "lek"agility??? Eller ska jag fortsätta som nu & träna alla 3 år ut & år in på korta kombinatoner/övningar & vara nöjd?! Måste verkligen fundera på framtiden...
Fick ett tips om att "Börja med Rallylydnad, det skulle nog även du fixa"....

Till råga på allt så behöll jag Birgittas bilnycklar i fickan så att vi fick åka tillbaka till Kungsör & lämna dom, blir sååå trött på mig själv:( Nä det är nog dax att satsa på ngt annat typ...släktforskning.

TACK

- Jörgen & Ingrid för att jag fick åka med er!

- Ingrid för att du körde min Milloo!

- Birgitta för att du körde min Breeze bla NOLLA i agilityklass 3!

Njut av era hundar!


Träning inför helgens agilitytävlingar

Åkte ut en sväng till klubben så att bla Ingrid skulle få köra igenom Milloo & Birgitta Breeze. Själv så körde jag bara Trizz i slalomen, kunde ju knappt röra mig, skit!!!

Jörgen hade skrivit ut en bana på 14 hinder & tänkt tilll hur den skulle köras GILLAS! Ingrid var nog lite osäker på hur det skulle gå då hon inte kört Mille på länge...Men JÖSSES vad bra det gick! Syns verkligen att dom är på G...tillsammans GILLAS!
Även Jörgen körde Mille banan, ev så blir det han som kör Milloo på söndag OM Ingrid måste jobba...Gick bra för dom oxå, Jörgen har ju lite mer erfarenhet...

Birgitta fick trixa till banan lite genom att försvåra vissa svängar. Lite armviftande blev det, men jag tror Birgitta var rätt så nöjd?!

Jag & Trizz då..ja inte gjorde vi mycket inte..Kunde helt enkelt INTE göra så mkt, deprimerande:( Men å andra sidan så brukar jag aldrig köra speciellt mkt en dag innan tävling. Får vällan tänka så..
Tyvärr så tappar vi alldeles för mycket tid i slalomen:( Men som det känns nu så...bryr jag mig igentligen inte. Vi kommer ändå aldrig fixa att ta oss uppåt i klasserna eftersom att jag har min jävla kropp emot mig hela tiden:(

Avslutade med att gå en runda runt området, ville inte gå av hundarna i Tokstan...Det kan ju smälla:(

TACK Jörgen & Ingrid för att ni hämtade mig & min liga:)

Njut av era hundar!

Inbjudan till riksmästerskap & km i agility den 1/10

ÄNTLIGEN så är det klart att även agilityn ska vara med på Riksmästerskapet i Södertälje 1/10 2011!!!
Har nu ikväll skickat ut inbjudan till agilityfolket både inom klubben men även till icke medlemmar...För SHK´s medlemmar är det ju även Lokala mästare som ska koras, Södertälje kör även sitt KM. För icke medlemmar blir ju tävlingen inofficiell men...ALLA är välkomna OM man har en hund i agility resp hoppklass1 vill säga:)

Mer info kommer att sättas ut på både den Centrala samt på Södertäljes hemsida: www.shksodertalje.se
Ska även försöka få ut inbjudan i sin helhet här på bloggen....

Njut av era hundar!

Gemensam hundpromis & äppelmos

Funderade på OM jag skulle fixa att gå med på den inplanerade gemensamma hundpromisen som var nu i kväll kl: 19.00...Men rackarns vilken TUR att jag gick dit...annars hade stackars Harrys matte stått där själv igen(samma sak i måndags suck). Ja ja...vi tog iallafall en runda runt Grusåsen-Bergvik & hem, precis sådär lagom lång & i ett perfekt tempo dvs inget tempo alls "fniss"...Kan ju knappt gå, men hundarna måste ju ut punkt slut!
Väl tillbaka så hade vi faktiskt varit ute i 1 timme GILLAS!

När jag kom in så började jag skala äpplen, så nu har jag kräm & mos:)

TACK snälla Anne för alla äpplen som du körde hem till min dörr!!!

Njut av era hundar!

En underbar morgonpromis med hundarna

Eftersom att jag mår som jag mår så var det så himla underbart att traska ut tidigt i morse med hundarna...Tog med mig en Latte till frukost. Gick sedan i mkt lugn takt ner & ut på Telge Hus udden. Solen var på G & det var bara så härligt för själen att bara få vara:) Hundarna verkade oxå gilla läget & både Breeze & Trizz var i vattnet flera gånger...Milloo han jagade bara vågorna efter en båt som susade förbi i den trånga farleden.
Satt en stund längst ut på Udden & bara njöt:) Sedan traskade vi hem i samma lugna tempo...
Tänk om alla morgonar kunde börja så här, DET skulle vara underbart:)

Väl hemma igen hade vi varit ute i nästan 2 timmar...

Njut av era hundar!

Agilitykurs gång 2 med Trizz

Äntligen var det åter onsdag & agilitykurs med Trizz för Linda på SBK:)

Men först så åkte jag ut till klubben & körde lite med både Breeze & Milloo:) Ville testa hur OM Mille skulle funka & köra lite lite grann...Å visst fixade han det galant, dock fick han köra ytterst lite men ändå han fick KÖRA! Ingen tendens till hälta verken under eller efter GILLAS!!! Breeze fick köra för körandes skull liksom...Om hon är med & inte får köra ja då är hon inte rolig:( Så självklart fick även hon köra lite:)
Passade oxå på att köra Trizz i slomet både h & v, gick ganska hyffsat...men FARTEN finns INTE suck...

Sedan åkte jag till bruks & kursen. Den här gången började vi ute & fokusen var:

- Framförbyten
- Bakombyten

Bägge övningarna körde vi på samma "bana" dvs bara hopphinder & så en tunnel som avslut. Men eftersom att min jäkla skitkropp inte alls är med mig:( Så funderade jag allvarligt på OM jag överhuvudtaget skulle kunna köra ngt!? Körde ju lite på klubben men...DÅ stod jag still & lät hundarna jobba för belöningen..Inget som jag kan göra på kursen...
Men det var bara att bita ihop hårt som f.n & försöka...vill ju inte göra Trizz osäker genom att flippra ur..

-Framförbytena då? Jo Trizz är duktig men efter som att jag var som jag var i kväll så är jag trots allt nöjd...Framförbytena funkar & hon lyssnar bara JAG har rätt attityd/fokus/timing....

- Bakombytena, hmmm en handlingstyp som skulle passa mig perfekt eller?!? Japp det gör dom men...efter första rundan som Trizz hade SUG & DRIV framåt men där jag såklart klanatade mig lite suck..Tror dock inte att hon märkte så himla mkt...Hon fick ju sin belöning, men det är klart att hon känner att jag inte är med på "banan". Det märktes nämligen till omgång 2 DÅ hade hon mkt mer fokus på mig, blev mer frågande inge bra:( Det betyder ju att jag är SEN & troligen OTYDLIG i min handling, grrrrr......
Tyvärr så fixade jag INTE att hålla ihop kroppen hela övningen, SKIT!!! Trots att jag försökte undvika att föra över det till Trizz så märkte hon såklart att jag inte var på G....Belöna hunden, vilket jag så klart gjorde!!!

Fick några kloka ord av Linda & det var bla att låta Trizz JOBBA FÖRE & att jag skulle ta det lugnare...Visa TYDLIGT & TIDIGT! med både kropp & armar/händer...

Efter fikat var det bara att bita idet sura äpplet & låte Trizz vara kvar i bilen & bara TITTA PÅ! Trist men...ändå kul att verkligen SE dom andra jobba utan att behöva fokusera på att värma upp/ner.

Kändes dock inge vidare kul att inte kunna köra...satan, skit & fan:(

Njut av era hundar!

RSS 2.0