Inbjudan till höstens hundpromisar i Södertälje!

ÄNTLIGEN har vi nu bokat in höstens hundpromisar:) Å som vanligt är ALLA VÄLKOMNA!!!
 
OBS! Att dagarna, platserna & tiderna varierar!
 
 
Tisdag 4/9 kl: 18.30 samling i Stadsparken. Ansvarig är Kristina med Labbarna
Torsdag 6/9 kl: 18.30 samling vid Preem, Brunnsäng. Ansvarig är jag
Tisdag 11/9 kl: 18.30 samling i Stadsparken ansvarig på Tisdagar är Kristina med Labbarna
Tisdag 18/9 kl: 18.30 samling i Stadsparken
Torsdag 20/9 kl: 18.30 samling i Stadsparken Tema för kvällen är: Den offentliga konsten i Södertälje del 2. Ansvarig är Kristina med Allis Brallis. Medtag fika!
Tisdag 25/9 kl: 18.30 samling i Stadsparken
Torsdag 27/9 kl: 12.00, samling vid Preem, Brunnsäng. Ansvarig är jag. Medtag fika!
Tisdag 2/10 kl: 18.30 samling i Stadsparken
Torsdag 4/10 kl: 18.30 samling vid Preem, Brunnsäng. Ansvarig är jag
Tisdag 9/10 kl: 18.30 samling i Stadsparken
Prel Lördag 13/10 promis på Sörmlandsleden. Mer info kommer!
 
Den som ansvarar för resp promis är ALLTID där så ingen föranmälan behövs! Självklart kan det hända att den som ansvara blir sjuk edyl men då försöker vi hitta ersättare...
 
Njut av era hundar!

Till SHK, VSN i Högsjö för rallyhelgs utbildning

Av ngn anledning fick Marie M, ordförande i Västra Sörmland-Närke mig att lova att komma till Högsjö för att under en helg utbilda Rallyintresserade....Som TUR var kunde Agneta med Staffarna oxå denna helg, TACK för det! Så jag fick det angenäma jobbet att bygga upp alla träningskombinationer & banor som kursdeltagarna skulle jobba med. Men oj vad man lär sig av att bygga!!!
Gruppen delades upp i 2 & jag fick den ena att jobba med...Förstår att dom blev trötta i huvudet:) Det är MYCKEKT som ska läras ut/in på en helg...Men dom jobbade på BRA!
 
Vi bodde & åt hemma hos Marie & jag kan lova att det inte gick ngn nöd på oss:) Det blev rätt sent & några glas vin....men sedan sov vi gott:) Jag hade med mig Breeze & Trizz & jag passade faktiskt på att köra dom under pauserna...Bra träning att ha kombinationer att träna på.
 
Helgen avslutades med att dom fick gå en tävlingsbana, vilket dom gjorde med bravur:)
Japp jag gick den med mina tjejer oxå:) under pausen......vill säga.
 
Jag trivdes BAR under helgen & ett STORT TACK till Marie för god mat, dryck & sovplats!
tack oxå till Agneta för sällskapet t&r samt under hela helgen!
 
Nu HOPPAS jag att VSN kommer i gång med Rallyträningen!
 
Njut av era hundar!

Lite gott & blandat om Sheltieligan

Det är ju hur länge sedan som helst som jag uppdaterade min blogg.....men nu HOPPAS jag att det blir lite oftare:)
Men det är ju så att ibland så går det ner & så upp igen...
 
Min underbara Sheltieliga:)
 
Vilket fall som så har det "hänt" en hel del med Sheltieligan, eller njaaa vi har tränat, promenerat, cyklat mm,
En hel del Rallyträning har det blivit dels på SHK , Nykk, SBK & så här hemma på "mina" fina planer:)
Å än roligare är det ju att träna med andra hundnördar "leeer". Har tränat en del med Rally Brudarna ute i Bastmora & då har vi varit ganska så många, några färre på SBK & så på Nykk var det Carin med Ester & jag med min Sheltieliga. Ja för jag har tom kört Milloo på en nybörjarbana helt utan förträning, det ni!!! Tom Elisabet från Hillfire var nog allt lite impad:) Men JAG var nog mest förvånad över att han var så pass duktig!!!
 
Rally träningen med Trizz...ja den har verkligen gått ner & så lite lite upp & så neeeer igen! Så då testade jag att bara låta henne vara, ingen träning & ingen hjärngympa utan hon fick helt enkelt bara hänga på. Sedan åkte jag ut till klubben & körde lite Rally & hon gick BRA! Då kände jag ett lite hopp...men nästa gång gick det åt pipsvängen:( Tillråga på allt så har jag insett att hon är för liten för mig att grundträna:( Min kropp fixar INTE att böja mig så pass att hon får min hjälp vid dom olika övningarna...Trist som satan men men...Det gör vällan oxå att det känns ngt hopplöst just nu med våran träning i hop, min & Trizz alltså..
Vi är ju anmälda till Nybörjarklassen på Hölö-Mörkö BK på söndag men jag är ytterst tveksam OM vi ska tävla ihop...
Rallyträningen med Breeze går BRA! Men...hon blir lätt så pass taggad att hon går & nyper mig i brallorna & så går hon nästan & stutsar samtidigt som hon låter...Hmmm HON GILLAR att JOBBA:) Funderar tamifanken på om vi inte ska köra Lydnadsklass 2 på SBK i vår?!? Känner mig lite lite sugen...Men DÅ måste jag ha ngn att träna ihop med...
Passade oxå på att träna lite Rally hopp på Botkyra BK när jag hade vägarna förbi...Insåg ju att Breeze måste träna på låga hinder...Å nu var det inga problem alls....Hon hoppade som en agilityhund:)
 
Agilityträningen då? Ja den har nästan varit obefintlig....Visst vi har kört lite grann när vi varit på klubben men mest då dom "fasta" hindren typ slalom, Ahindret, balansen & gungan. När vi väl är där & tränar blir ju Ligan som galna...& det ger mig ju faktiskt dåligt samvete för AGILITY är ju det som dom gillar allra allra mest & bäst!!! Å så kan INTE jag köra dom:(
 
Har även cyklat med hela Ligan & det funkar kanoners:) Sätter fast Milloo & Trizz i Springern & så håller jag i Breeze. Men oftast får dom springa lösa eftersom att jag oftast cyklar när ingen annan är ute...Absolut allra skönast så:) Men nu börjar det ju bli mörkt så tidigt suck...
 
Hela ligan har oxå såklart hängt på när vi har "Powewalkat"...japp fick för mig att jag bara MÅSTE komma i gång med att GÅ & då gärna i sällskap av trevliga människor:) Så nu är vi på G dvs jag,Lena, Lisa med Ellen & Lotta med Lapparna:)
 
Ja det var lite kort om vad som hänt....har säkert missat ngt:)
 
Njut av era hundar!

Debut i rallyfortsättning med Breeze

Ja då var det då dax att debutera Breeze i Fortsättningsklassen....Närmare bestämt på Haninge BK´s första officiella Rallytävling lördag den 25/8 2012.
 
Trizz var anmäld men vi var från början 4:e reserv....På fredagen var vi 3:e & på lördagen kom vi tydligen med. Men då hade jag redan bestämt mig för att INTE tävla henne. Det har liksom inte riktigt stämt mellan henne & mig på träningen, eller överhuvudtaget faktiskt den sista tiden:( Så jag har helt enkelt låtit henne vara....
 
Tillbaka till Breeze, hon var som vanligt taggad & banan var LÄTT...faktiskt. Man är vällan tävlingsmänniska:) Kände att det här ska vi klara OM inget händer...
Värmde upp som vanligt & gick fram för att vara redo när den före oss gick in..Men oj det ekipaget var nog inne mer än 5 minuter, troligen ännu längre...Så jag fick liksom börja om med uppvärmningen. Ja ja det var bara att bita ihop:)
Väl inne vid startskylten så var hon på väg att...lägga sig?!? Hmmm...sedan var första skylten:
1: 215. Snurren: Gick bra!
2: 212. Sväng vänster halt: Gick kanoners!
3: 207. Sitt-sidosteg höger-sitt: Gick kanoners!
4: 105. Helt om höger: Se ovan:)
5: 205. Sitt-stå-gå runt. Gick BRA!
6: 203. Hoppet. Hmmm Breeze SLOG i hindret som var typ 15 cm?! Hon hade aldrig hoppat så lågt "leer" = -5 poäng!
7: 115. Sakta.
8: 113. Sitt framför-höger ingång-sitt. Gick bra!
9: 214. Sitt-sväng vänster-1 steg-halt. Gick kanoners!
10: 127. Tysken. Gick fin fint!
11: 126. Sitt-språng marsch. Gick BRA!
12: 128. Sitt-gå runt. Här rörde hon tassarna= -1 minus poäng!
13: 105. Helt om höger. Gick fin fint!
14: 106. Helt om vänster. Gick oxå fint!
MÅL!
 
Kände när vi sprang av banan att vi hade fixat godkända poäng!!! Kände dock att vi inte riktigt låg på 100:)
 
Poäng: 93
Plac: 5/20
Domare: Katarina Strömberg
Kommentar från domaren: Mjukt & trevligt. Snyggt jobbat.
 
Hmm hade inte min Agilitystjärna slagit i hopphindret hade vi haft...98 poäng på våran debut!!! Men jag är sååå NÖJD med 93 poäng & godkänt!!! Tjohooo "bara" 2 godkända till så har vi ytterligare en titel!!!
Mmm min Agilitystjärna är även en RallyBruds stjärna!!!
 
Min Breeze:)
 
Njut av era hundar!

Svenska Hundklubben 100 år!!!

Ett STORT GRATTIS till "min" hemmaklubb SHK & såklart Södertälje avdelningen!!!
 
Inför 100 års firandet som gick av stapeln föregående helg på Mälar Camping i Västerås gav klubben ut en jubileumsfolder & på bild för Söket ser vi min Breeze:)
 
Fotograf är Ullis Frödén som tog kortet under sökhelgen i våras:)
 
KUL att få med Breeze i jubileumsfoldern:)
 
Så här ser framsidan ut på foldern
 
Här kommer lite historik & infon har jag "lånat" från foldern...
 
Klubben bildades 14 december 1912 under namnet Svenska Sällskapshundklubben. Näringsfrihetsombudsmannen stadfäste 1982 att "såväl Svenska Sällskapshundklubben som SKK upprättar stamböcker över hundar & registrerar kennlar. "Ingen har ngn officiell ställning. Det står sålunda hundägarna & kennelägarna i landet att fritt själva välja vilken organisation de vill tillhöra"
 
1984 bytte klubben namn till nuvarande Svenska Hundklubben SHK, bla för att markera att klubben var en organisation för alla hundar & hundägare.
 
1990 omstrukturerades samarbetet på det internationella planet & SHK var t.o.m 2007 medlem i Skandinavisk Kynologiskt Union SKU. SKU upphörde 2007 & i stället bildades Nätverket för Nordisk Kynologisk Samverkan NNKS.
 
Under 2000 talet har SHK fortsatt att profilera sig som ett alternativ till SKK/SBK. SHK har i dag egna provformer i lydnad & spår, egna instruktörs-& funktionärs utbildningar, ett eget hundtest, egen utställningsverksamhet & inte minst ett brett utbud av hundägarutbildningar.
 
SHK Andan
Svenska Hundklubben har ngt vi är både stolta över & rädda om-en "SHK anda! dvs en vänlig & familjär atmosfär, där hunden är den självklara medelpunkten. Vårt motto är därför
Med Hunden i Centrum.
 
Ja det var några rader om "Min" klubb
 
Vi hade planerat & jobbat för att ha en agiltytävling dvs Årets Riksmästerskap under firandet, men tyvärr så var det bara 2 personer anmälda?!? För min del helt obegripligt men men....Jag ordnar då ingen tävling med en hund i small & en i large så det var bara att ställa in:( Däremot så ställde jag givetvis upp på att åka dit & "ansvara" för att man kunde få prova på agility med sin hund & så vissade jag upp mina 3 agilitystjärnor:)
Mitt i allt så blev jag oxå ansvarig för Rallylydnaden så jag varvade genom att köra agility & så gå den nybörjarbana som Ulla med Gloria hade byggt upp. Körde mest Breeze på Rallyn men så fick även Trizz köra & jösses vad DUKTIG hon helt plötsligt var:)
Tyvärr så var ju inte vädret med oss:( Det regnade till & från mest hela dagen..Å ännu tristare var att det var sååå lite folk...Men tydligen var alla där på lördagen när utställningen var....
Har inga bilder från firandet då min kamera inte kom med...suck!
 
Njut av era hundar!

Månadens kalanderkille är...Milloo!

Svenska Hundklubben fyller ju 100 år i år & då gjorde dom en kalander för 2012 & min Prins Milloo är kalender pojken i augusti:)
 
 
Fotograf: Annica Björklund & benen vi ser tillhör Ingrid
 
Njut av era hundar!

Hundra % Rallylydnad

Kan verkligen varmt rekommendera den här boken med tillhörande tränings logg:)
 
 
 
Njut av era hundar!

Har beställt boken Hundra% Rallylydnad

ÄNTLIGEN har vi köpt in boken på Luna Kulturhus, Stadsbiblioteket & jag har nu lånat den:) Tycker att den är himla BRA & just därför så har jag nu beställt en egen bok + arbetshäfte:)
Är du intresserad av Rallylydnad så kan jag verkligen rekommendera den här boken....:)

HUNDra % Rallylydnad
av Ida Lindgren och Charlotta John 

Format: Linnetrådsbunden
Utgiven: 2012
Sidantal: 216 sidor
ISBN: 978-91-980174-0-3

Pris: 250:-
  Äntligen är den här - rallyboken som alla väntat på
Den enda boken på marknaden som har allt inom rallylydnad och som utgår från de nya officiella skyltarna och reglerna. 

 Ur innehållet

    ·         Hur du bygger en stabil grund

    ·         Positiva och roliga sätt att lära in nya moment

    ·         Utförliga instruktioner till alla skyltar i samtliga klasser

    ·         Utmanande banskisser från Nybörjare till Mästarklass

    ·         Tips för att lyckas på tävling

                                                                                               ·         Framgångsfaktorer och fallgropar

Den här boken vänder sig till dig som har hund. Kanske har du nyligen skaffat din första valp och funderar över lämpliga aktiviteter att göra tillsammans. Kanske har du många års erfarenhet av att träna och tävla med hund, men inte inom rallylydnad. Det är en praktisk handledning i rallylydnad från A till Ö. Boken börjar med grunderna, går sedan systematiskt igenom alla skyltar, med kommentarer och instruktioner, klass för klass, följt av en tävlingsdel och boken avslutas med tips och råd. Man kan läsa den från pärm till pärm eller använda den som guide till de olika skyltarna. Vid varje moment som beskrivs finns det plats att bocka av om man har påbörjat den träningen och om den är avklarad. Det finns också exempel på en mängd olika banor i skiftande svårighetsgrad som gör att man kan träna tävlingsmässigt. I tävlingsdelen behandlas hur man sätter upp mål och utvärderar dem, vad man ska tänka på och hur man förbereder sig både praktiskt och mentalt och den innehåller också regler och bedömningskriterier. Längst bak finns en ordlista med förklaringar till speciella termer och begrepp. För att ge läsaren inblick i hur olika människor arbetar med hundar finns det några självporträtt där skribenterna gestaltar sitt hundliv. Vi får möta forskare, psykologer, instruktörer, domare, nybörjare och tävlingsekipage som berättar från sitt perspektiv. Men mest av allt är det här en bok som du ska ha roligt med ihop med din hund!

Välkommen till HUNDra% Rallylydnad – den heltäckande rallyboken!

Källa: http://www.hundra.net/default.asp?sida=boker

Njut av era hundar!


Två sheltieträffar på 2 dagar, gillas!

Det började med att Carin med sin Sheltie Ester ville träffas & umgås med snälla sheltisar & självklart ställer jag upp med min Sheltieliga:)
Vi tog en mycket trevlig stadspromis i Södertälje & hundarna funkade bra i hop så klart:) Carin & jag vi pratade mest...sheltisar hela tiden, kul! Så nu ska vi försöka att träna lite ihop både agility & Rally.
Ca 1,5 timme var vi ute innan det var dax för mig & min liga att traska hemåt.
 
Dagen efter var det dax för nästa Sheltieträff, nu var det Elisabet från Hillfire som kom med sina 3 sheltietjejer Vixen, Gossi & Kola:)
Även vi började med en Stadspromis & så klart den obligatoriska Pleskan som vi åt sittandes nere vid Maren:)
Sedan gick vi vidare bla upp till hundrastplatsen i Badparken där vi släppte alla hundarna. Vi passade på att dricka kaffe som Elisabet hade med sig. Sååå skönt att sitta i SOLEN & bara vara:)
Sedan traskade vi mot bilen & så körde Elisabet ut mig till stugan....
 
TACK tjejer för trevligt sällskap!
 
Njut av era hundar!

En vacker fjording ljusstake

Den här underbara ljusstaken skulle jag hemskt gärna vilja ha:) Men...dnt kostar "bara" 2,200:- & finns att köpa på Sofiero i skåneland.
Men vacker var den, den föreställer ju en fjording GILLAS:)
 
 
Tror allt att det snart får bli en tripp till Taffsnäs, får ett otroligt fjording/guling sug:)
 
Njut av era hundar:)

Så här skulle alla hönor ha det!!!

Tänk om ALLA hönor fick ha en sådan här underbar tillvaro!!! dom här GLADA hönorna finns i Jonstorp ner i Skåneland:) Det var tusentals hönor i flera olika hägn...
Dom har enormt stor hägn med gräs, grus, buskar & så kan dom gå in & ut som dom vill GILLAS!!!
 
 
Se & njut, det gjorde jag:)
 
 
 
 
 
 
Njut av era hundar!

Svampplockning med en rymmande Milloo....

Ännu en kväll ute i svampskogen med hela Sheltieligan:) Å oj vad mycket kantareller vi plockade, GILLAS!
 
För att inte tala om hur rofyllt det är att traska runt i en alldeles tyst skog....Men när vi hade varit ute i ca 2 timmar & var på väg tillbaka till bilen så...var Milloo försvunnen?! Hundarna brukar springa mellan oss & det är ju bra för då får dom iallafall rusa av sig..Men nu var vi ju nära varandra..Vi sisslade & ropade för han är ju allt lite små punschig min Prins....:) Men tiden gick & ingen Milloo:( Då började jag bli smått orolig...Han brukar INTE vilja vara utom synhåll. Å till råga på allt så hörde jag en bil strax innan & självklart fick jag för mig att han blivit stulen:( Smått panik kan man lugnt säga....Det liksom kändes att han inte var kvar i skogen...Ut till bilen & kolla, ingen Mille så tillbaka in i skogen & leta & ropa men ingen hund i sikte:( Då traskade Svenerik i väg på en lov för att kolla...Själv så gick jag till bilen för att kolla av vägen & så in i skogen gen. Nu hade mer än 30 minuter gått & jag var nästan på G att ringa polisen...Då ringde Svenerik & han hade gått lååångt så jag var tvungen att åka för att plocka upp honom. Åkte ngn km....Han fram innan han kom ut till vägen & min tanke var hela tiden att så här långt har Mille inte gått...Men så helt plötsligt så dyker Milloo upp bakom honom på traktorvägen!?! Då hade han varit borta i 45-50 minuter.
Milloo måste ha hittat honom via att han spårat upp honom...men skit samma jag var ÖVERLYCKLIG att Milloo kommit tillrätta!!!!
 
Rymmaren Milloo...
 
Men jösses vad mycket man hinner tänka under dom 45-50 minuterna han var borta:( Fy bövelen säger jag....Lovade i ett svagt ögonblick att jag INTE skulle ut ngt med i skogen & plocka svamp BARA han kom tillbaka...TUR då att vi redan plockat massor av svamp:)
 
Väl tillbaka i stugan så svepte jag 2 glas Red Gold, kände att jag behövde det:)
Vi skulle ju göra gele när vi kom hem men vi kom ju hem ngt senare än planerat...så det fick bli mammas GODA blåbärspaj med hälften kaffe hälften Dooleys, så smarrigt:)
Kan dock lova att ALLA hundarna stensov när vi kom hem....
Ska nog köpa en lott..
 
Njut av era hundar!
..

RSS 2.0