Lydnadshelg i sommar

Jag kom med på lydnadslägret i sommar! KUL! Nu gäller det verkligen att jag sätter i gång & tränar med min stjärna Breeze!!!
Kanske det är det här som jag behöver för att komma i gång?! Att träna alltså.....
Kanon att det är på klubben också, nära & bra...

Nu bara MÅSTE jag sätta i gång att träna lydnad! Känns ngt bättre när man har ett mål att se fram emot...

Njut av era hundar!

Promis & lite träning...

Jösses vad underbart det är att börja dagen med en härlig hundpromis i ett ganska OK vårväder!

Det enda negativa under heka promisen var att kommunen hämtat alla nerfalna träd som jag tränat bla balansgång med mina hundar!? Herregud dom har ju legat i alla år som jag bott här & nu helt plötsligt är dom borta?!? Synd tycker jag, dom var super att träna på...Ja,ja,det blir till att hitta andra träd.

Hundarna skötte sig i alla fall kanon, dom stannade så fint vid vägkanten & väntade på mig. Ja dom stora kan det men nu börjar Trizz sköta sig varje gång! Toppen!!!

Kändes bra att lämna dom hemma när det var dax att gå till jobbet.

Hämtades på jobbet av Birgitta & alla hennes hundar, japp det var dax för promis. Så hem , byta om & hämta mina 3. Vi åkte ut på Bergaholmsvägen & gick rundan vid Fårhagen. Lite lerigt var det...Men hundarna trivdes!  Trizz hängde på Zingo & Milloo under hela promisen, skönt att hon verkligen fick springa av sig. Tyvärr så gick Breeze mest fot vid mig.Hmmm tror att hon vill TRÄNA?!?! Så då körde jag lite fotposition-höger-vänster samt bakåt. Hon var SUPERDUKTIG! Bakåt gick super! Märks att jag faktiskt tränat LITE på det i alla fall......Upprepade ungefär samma övningar flera gånger & jag var nöjd efter varje gång. När det känns så här bra blir man lite sugen på att träna lydnad, men oj vad fort jag tappar suget igen skit!

TACK Birgitta för skjutsen & sällskapet!

Nåja, vi var ute i 1 timme & fick då på köpet ett gäng otroligt SKITIGA hundar suck säger jag. Väl hemma var det bara att spola av dom en efter en......sedan av med mina kläder som var nästintill lika skitiga. Trizz satt ju i mitt knä på vägen hem.

Tror aldrig Trizz varit så trött efter en promis....ha,ha,ha hon sov som en stock min lilla Vessla.

Många steg blev det på stegräknaren också......

Njut av era hundar!

Promis i Bastmora

Väcktes på söndagsmorgonen av att Sven ringde & frågade om han skulle hämta mig för gemensam hundpromis...Självk,lart, det var bara att gå upp & göra sig klar.

Vi tog en långpromis i Viltsvinsskogen i Bastmora, blir lika förvånad varje gång om hur himla mkt uppbökat det är.
Men vi såg inga "svin" på hela promisen!

Hundarna våra, totalt 6 stycken sprang i full rulle, så kul att se!

Det märks att det nu går fortare & fortare mot våren för det var lite slabbigt i skogen & speciellt på stigarna. Om ett par dagar måste man simma över på det blötaste stället, suck....Det gäller att komma i håg att ta på sig dom höga gummistövlarna nästa gång det blir promis på den rundan.

Himla trevligt var det i alla fall & så avslutade vi med fika på altanen i vårluften...

TACK Sven för skjutsen & sällskapet!

Resten av dagen bestod av att slappa & gå på promisar med hundarna, ingen tträning i dag heller suck...Stackars hundar....

Njut av era hundar!

Indra på balkongen

Ja det går inte längre att hålla Indra inne....Så fort man öppnar dörren eller balkongdörren vill hon ut! Så nu får hon gå ut på balkongen, håller tummarna varje gång att hon kommer tillbaka. Peppar,peppar men hon har gått ut & in nu i flera dagar. Mkt intressant finns på grannbalkongen dvs 3 katter! Rena drömmen för henne.....


På väg till grannbalkongen


Jag vet var jag bor!

     
                                             Här håller jag tummarna för att hon INTE ska hoppa!

Önskar att Indra skulle få ett bar hem ute i skogen där hon kan gå ut & in som hon vill.....Söker du en trevlig, kastrerad hon katt & bor på landet? Hör av dig!

Njut av era hundar!

Bilder på Cash

Tack Rebecca för alla bilder på Cash med kompis! Alltid lika kul att få.

     

  


Cash, den lilla läckra killen......med TIPPÖRON..

  Liten blir stor, snart är valparna 1 år, jösses vad tiden gått fort...

Njut av era hundar!

"Vår"blommor

Vår & vår men nu har jag i alla fall planterat mina "vår"blommor & passade också på att klippa ner lavendeln....

     

Det känns så mysigt att kunna titta på blommorna OM det bara inte var SNö på andra sidan!

  

Påskpyntat har jag redan gjort.....


Den här hänger alltid uppe, ett minne från Inger......

Hundarna har fått varsitt tuggben att gnaga på. Tyvärr så har ju Bergs här i stan stängt & dom nya öppnar inte förrän i sommar suck...Vart ska jag nu hitta färska ben till mina hundar?? Ngn som vet?

Njut av era hundar!

Snö igen!!!

Jösses vilken tur att jag/vi tog en riktigt långpromis på morgonen med alla hundarna! Strax efter lunch tittar man ut & vad ser jag??? Jo mer eller mindre snökaos!?! Då var det faktiskt skönt att vara på jobbet & veta att hundarna verkligen fått sitt & att jag skulle få skjuts hem.....
Men VARFÖR kom detta nu igen?!?!? Suck säger jag & nu när det är helg & jag är ledig?!

Ja väl hemma så var det då bara att byta kläder & återigen klä sig för mer eller mindre snöstorm. Konstigt nog men hundarna blev helt tokiga när dom kom ut, dom sprang som små vesslor i snön. Tror att dom gillade läget, visst jag gillar också vinter & snö men inte nu när jag precis innan lunch köpt lila pense´r!!! Tur var så överlevde dom hemfärden, det var ju snö men inte så kallt....
Kul det ska bli att plantera dom ståendes på balkongen i SNÖN! Min vanliga TUR...Men fint blir det nog, så länge dom överlever!

Njut av era hundar!

Dagpromis

Gick i väg till mötesplatsen i spänd förväntan, skulle ngn komma??? Glädjande nog så stod Lotta med Lapparna där & så kom Carina med Russlarna också. Vi blev alltså 3 personer & 7 hundar, kanon!

Beslutade oss för att gå via skogen bakom Tallhöjden-utmed kanalen-genom stan/Gågatan-över bron-mot Ragnhildsborg via kanalen-upp bakom Bergvik-hem. Mina hundar fick gå lösa mestadels av promisen, Trizz den lilla Vesslan fick gå ngt mer i koppel än Breeze & Milloo. Men alla mina skötte sig bra, visst i bland så slog Milloo på internet & alla vet ju att det tar tid dvs man fastnar gärna...Det brukar gå lite fortare när man "bara" läser tidningen.

En utav russlarna är "rädd" för det mesta & hon tyckte nog att en del av promisen var jobbig MEN det var supernyttigt för henne att gå på den här promisen. Till slut gick hon riktigt bra men när hon nästan var hemma kom hon på att jösses snart hemma, då skulle hon SNABBT hem....men det kommer nog att bli så mkt bättre om hon har möjlighet att komma på fler promisar.

Även Lottas lappar skötte sig bra, det tog bara lite tid när alla hundarna först träffades. Men jösses det är ju helt normalt.
Dom är ju bara för härliga!

Totalt så var vi ute i ca 1 timme & 40 minuter. Lotta med lapparna hade ju sedan en bra bit hem....För min del blev det ganska många steg på stegräknaren, BRA! Ska ju gå till jobbet också...

Nu sover hundarna gott & mitt samvete är rent. Tror att dom kommer vara sega under tiden jag är på jobbet.

TACK Lotta med Lapparna & Carina med Russlarna för trevligt sällskap! Det gör vi OM!

Njut av era hundar!

Ännu en trevlig dag

Även denna dag så bidde det en långpromis med Birgitta & alla hennes hundar. Denna gång gick vi den långa AK-vägen. Precis när vi hade parkerat kom det en bil till med hund, men se vi var FÖRST så dom vände....Skönt! Det är mkt trevligare när det inte är några fler med hundar som sak samsas om promisslingan.

Tyvärr så var det lite blåsigt i dag, men som sagt vad gör det när sällskapet är trevligt? Just precis INGENTING!!!

Vi gick på grusvägen en bra bit sedan vek vi av in i skogen, jag gillar ju som sagt att lyfta på benen......Å så skulle vi gena för att gå tillbaka via dom enorma fälten. Men vad händer???? Jo vi springer nästan på ett helt gäng VILTSVIN!?!?! Just där var granarna täta så det bara rasslar till, låter som en skock lösa hästar kommer galopperande mot oss!?!? HJÄLP!

Tur att vi hade hundarna med oss, det säger jag bara! Som tur var så höll sig mina hundar kring mina ben, TACK mina härliga hundar! Så det var bara att vända tillbaka till bilen.....Suck säger jag. Finns det fler som AVSKYR dessa djur? Svinen alltså...Farliga är dom också.....

Väl vid bilen så packade vi in hundarna i bilen & åkte till korta AK-vägen & där så drack vi äntligen the/kaffe med bullar, mimsigt var det & värmde gjorde det....

TACK Birgitta för fikat!

Skönt var det att bara slappna av & sitta i solen med en kopp te.....Kanske var det lite för blåsigt men....det gick det med.
Hundarna fick lite godis att smaska på...

Sedan roade jag & Birgitta oss genom att handla lite på Second Hand, BILLIGT blev det! Jösses vad mkt man får för en liten peng....

Så väl hemma var både jag & vad jag antar mina hundar nöjda med dagen...OM jag bara slapp den här jä.la tandvärken suck...Alltid ska det vara ngt....när ska det vända????

Har i alla fall anmält mig till ett 2 dagars lydnadsläger i sommar, nu är det bara att hålla tummarna att man får en plats. Känner att det skulle vara så kul att få träna med Breeze. För som det känns nu kan jag lika gärna lägga ner allt vad lydnad heter med henne....Positivt tänkande var det, ja,ja men i bland är det SVÅRT!!!

I morgon bitti kl:09.00 är det hundpromis, samling vid bensinpumparna här i Brunnsäng. Men jag tror inte att ngn kommer, nä alla som svarat kan inte komma. Men vaddå, jag måste ju ändå gå med mina så OM det kommer ngn eller inte spelar inte så stor roll....Men det är klart, det är ju alltid roligare att få sällskap. Vågar inte ens tänka på hur många hundpromisar man går på 1 år.....Många blir det.

Njut av era hundar!

En AKTIV dag!

Började morgonen med en långpromis nåja det varade i alla fall i en timme.....Vädret var skönt, det riktigt kändes att det SNART är vår! Hundarna var spralliga, så kul att se dom tillsammans!
Gjorde inget speciellt med dom, nä dom fick springa & busa av sig, lat matte med andra ord suck....

Men sen kom Birgitta med alla sina hundar & då bar det av till skogen i Vällinge. Vi fick nämligen åka en bit för på alla parkeringar så stod det bilar, tror att alla fått vårkänslor & gett sig ut på promis?
 
Ut med alla hundar, även gamlingen Fabian fick följa med i dag. Sedan gav vi oss ut i skogen & som "vanligt" när jag går i spetsen blev det till att lyfta på fötterna. Men det är ju så bra för både ben & mage, på oss tvåbenta.....
Tillslut kom vi ut på öppen mark & jättefält där SOLEN sken. Jösses vad skönt det var!!! Vi förbannade oss själva att vi inte tagit med oss fika! Hade varit perfekt på en stubbe i skogsbrynet, men på nästa promis ska den med, fikakorgen alltså!
Hundarna sprang som tokiga & där Zingo var där var också Milloo....
Så skönt  att få promissällskap & att även hundarna fick sitt. Totalt var vi ute i ca 1 timme & 10 minuter.

Då kändes det ganska OK att på Weda fiket klämma i sig en räkmacka.....

TACK Birgitta för trevligt sällskap & god macka!

Efter det roliga kommer ju som alltid det obligatoriska, dvs att traska till jobbet. Men väl hemma igen ja då var det dax för veckans stadspromis. Så det blev till att byta kläder, ta hundarna & vända om ner till stan igen.
Visste att många inte kunde komma & ja det blev jag med mina tre samt Kristina med Allis Brallis som gick en promis på ca 1 timme. Vi gick nedanför Torekällberget, via Bårstabergen & ner till satn igen. Vid kyrkan skildes vi åt. Kristina gick hem & jag gick hem över bron & sedan genom villa området. Tyvärr blir det som nästan alltid en liten bit på Birkavägen. Jag går inte i skogen när det är mörkt!
Väl hemma ja då hade hela promisen tagit ca 1,5 timme.

TACK Kristina med Allis för trevligt sällskap! Men nästa gång kanske vi blir fler????

När jag som vanligt läste av stegräknaren ja då hade jag traskat 19.854 steg, mitt rekord. Måste erkänna att det kändes lite i benen & också tyvärr i övriga kroppen suck....

Njut av era hundar!

Agilityträning

Passade på att åka ut till klubben & väl där så plockade jag fram säcken. Började med att köra alla hundar in i säcken. Inga problem....Sedan körde jag Breeze med Trizz resp Millo med Trizz, inga problem sedan körde jag bara Trizz inga problem! Jippie!!! Trizz var så duktig!!!
Hon tog säcken själv alla gånger, både från höger & vänster sida helt utan att tveka.
Det har ju inte varit några problem men man vet ju aldrig nu när det varit ett ganska långt uppehåll. Men tjejen kom i håg att säcken var KUL & att manfick gott godis efteråt...TUR att man har hundar som jobbar för godis alt leksak.

Orkade inte plocka bort pressenningarna från kontaktfältshindren så efter säcken träningen gick vi en promis i Viltsvinsskogen. Hundarna sprang för fullr så härligt att se!
Dom hade full fokus på mig & varandra. Inte heller denna gång stötte vi på några "svin". Men dom har bökat precis överallt!!!

Åkte senare till bruks & där körde jag kontaktfälten på en "rundbana"-balans-sväng Ahindret-rakt fram gungan-sväng höger balans-osv. Breeze fixade det klockrent! Stannade två på-två av så  SÄKERT! Vilken SUPERAGILITYHUND jag har!!!!
Milloo var taggad, men hade lite för bråttom första varvet, andra varvet plockade jag honon mer & se då gick det galant! 3:e varvet fixade han det fint, med bara lite hjälp från mig.
Trizz fick köra gungan dvs satte henne ner innan-gick & ställde mig framför gungan-släppkommando-hon sprang upp på gungan-jag tog emot-matade med godis-hon åkte hiss ner-matade med godis. Så långt gick det KANON! Men sedan hoppade hon av?! Ville inte stå 2 på 2 av.....Fick ta upp henne igen & belöna, detta hände på olika sätt 3 gånger på rad. Men jag avslutade alltid med att hon stod 2 på 2 av-släppkommando dvs fram-slängde godispåsen-hon stack som en raket.
Trizz kommer också bli en kanonsuperagilityhund!!!!!
Måste bara träna mera!!!

Ingela & Birgitta! När ska vi träna???? Vi måste sätta i gång!!!!!!

Summering: Var supernöjd med alla mina härliga agilityhundar!!! Men jag måste självklart träna mera, hört det förr????
Trizz gungträning, ja får jag ingen med mig ut då får det nog bli koppel ett par gånger eller så. Bara för att "stoppa" henne från att hoppa  av efter att gungan slagit ner. Men det är lätt att träna bort tror jag....Annars får jag släpa fram min gunga här hemma & träna varje dag.......Alternativen finns ju ha,ha,ha......

Agilitysektor möte på kvällen. Alla kom & jag tyckte att det var ett bra & givande möte. Känns så bra för ALLA är taggade & vill verkligen jobba för att agilityn ska vara AKTIV! Vårens agilitykurser är fulla & förhoppningsvis målet är i alla fall att vi ska kunna erbjuda fler att gå kurs i höst....träningstävlingar blir det också......Håll utkik på Södertälje BK´s hemsida.

Njut av era hundar!

Milloo hemma!

Tisdag morgon kom då ÄNTLIGEN min Prins Milloo hem! Anders körde in honom, TACK för det!

Mamma ska ju få en hiss in till stugan  & det har dom jobbat med ett tag nu, dvs det har dammat massor. Ni kan ju gissa hur han kändes i pälsen?? Just det, SKITIG!! Men han ska inte badas förrän nästa vecka. För nästa helg ska han & Amanda på agilitykurs i Flen. Självklart ska han då vara nybadad. Jag får stå ut med en skitig ståtlig hane! Men klorna har jag klippt.

Han var nog riktigt glad över att få komma hem till sina tjejer, det var full rulle på promisarna.

Nackdelen har väl varit att han i början var så himla intresserad av Breeze, men inte så konstigt hon är ju i slutlöpet. Men jösses vad stryk han fick när han kom för nära. Så efter ett tag gav han upp....Ordningen var återställd.

Nu är det bara att vänta på att Trizz sak löpa, då blir det nog landet igen för Milloo eller "Lulle" som dom kallar honom på landet, pga att han bara går & lullar typ som tjuren Ferdinand...

Njut av era hundar!

Träning med Breeze

Blev ju sååå sugen på att testa den typ av fågelapportering som jag var med & kollade på i söndags. Gillar att man lägger stor vikt på stadga & så är det ju kul att testa ngt nytt...

Så ut med Breeze tillsammans med Marie M & Gäspa på klubben. Väl där så körde vi stadga dvs hundarna ska sitta lugnt & sansat utan att ta dom dummisar som jag slängde ut här & där. Breeze ficksitta "själv" medasn jag slängded ut dom. Fokus låg på Marie M & Gäspa. Även i dag så gick Marie M fram en bit-stannade-jag slängde-Gäspa fick inte hämta-gick igen-stannade-jag kastade osv......
Gick ganska bra, hon blev för sugen en gång eller två...Breeze satt blickstilla, just det här har jag ju kört väldigt mkt men då med bla leksaker & godispåsen.

Nu ska här hem & lånas böcker om apportering.

Ja sedan skulle jag köra metallapportering med Breeze. Vad säger man??? Hon tog den i SNÖN men INTE tyckte hon om det!? Inte heller sprang hon i väg på mitt första kommando heller. Hon tappde/släppte den ngn gång också, jösses den var ju full av snö...
Får skylla mig själv, tränar man inte så kan man inte heller räkna med att det ska funka!!! Usch vad det är TRÅKIGT med att träna lydnad just nu!!! Behöver få lite "nytt" Nåväl, avslutade i alla fall med att hon hämtade den & att hon gjorde ngn typ av apportering...

Sedan skulle jag köra hopp-sitt-hopp. JAG skulle det, INTE hon!?!?!? Herregud, det här momentet KAN hon! NÄ det KAN hon INTE!
-Sitta fot det gjorde hon kanon
-Hoppa på mitt kommando, kunde hon inte alls!!! På mitt 2:a kommando hoppade hon
- Sa hoppkommandot & slängde godispåsen långt ja då hoppade hon
- Upprepade, men hon  bara hoppade tillbaka.....
-Gjorde om men även denna gång hoppade hon tillbaka
-Gjorde om igen men nu gick jag till hindret & sa sitt, då LA hon sig klockrent ner!
-Gjorde om igen, även denna gång la hon sig ner...
-Ställde mig nära vis kommandot men hon la sig så snyggt även denna gång
- DÅ GAV JAG UPP! Kopplade upp henne, band henne vid stolpen & gick till Marie M & Gäspa.
Ja nu var mitt tålamod helt SLUT......men självklart var jag helt cool gentemot Breeze jag sa inte ett ord bara kopplade upp henne.

Vad göra:
Alt 1: Jag slutar helt med lydnadsträningen
Alt 2: Jag börjar träna varje dag
Alt 3: Anmäler mig till ngn kurs!


 Alt 1: Känns helt OK!
Alt 2: Känns INTE OK just nu!
Alt 3: För dyrt!

Hmmm det får nog kanske bli lite dummies apporterings träning ett tag? Tror det, då får jag ju faktiskt in en hel del " Lydnadsträning"
Så..........FINNS DET NGN SOM HAR SMÅ DUMMISAR ATT SÄLJA????? Behöver ha ett gäng....

Njut av era hundar!

Fågelapportering i Läppe

Ja INTE med MINA hundar!!! Men snacka om att jag blev sugen!!! Nu ska jag minsann testa med Breeze....

Marie M körde Gäspa, Linda A med Lorenzo & Nixon samt Linda med sina två tollare & stabby skulle träna. Så då passade jag på att kolla & så fick jag kasta massor av dummise.
Det var riktigt KUL att se när dom tränade bla passivitet dvs hundarna sitter vid förarens sida medans ngn kastar dummies här & där. Hundarna ska inte bry sig utan bara gå på förarens kommando. Under denna övning så får dom alltså inte springa & hämta. Detta gjordes på lite olika sätt, men hundarna var duktiga!

     
Uppvärmning                      Passivitet                               Passivitet


     
Här tränas håll fast-lämna till mig....

  
Gäspa

  
Här apporteras fågel

Efter ngn timma så gick jag in, jösses vad jag frös om fötterna.......trodde det skulle vara vår?! till slut kom även dom andra in & då blev det fika & mackor.
 
Som ni ser på bilderna ovan tränades det INNAN snön kom......

Tack Marie M, Linda & Linda för att jag fick nöjet av få se apporteringsträning & att ni svarade på alla mina "gröna" frågor!

I morgon bär det av till klubben, dom träffas ju varje måndag. Oj,oj vad ALLA är aktiva ha,ha,ha.....

Njut av era hundar! 

Första viltspåret för året

Äntligen så blev det viltspår lagda för Breeze & Trizz!
Men det är ju så att att allt är så mycket roligare när man är två!!!

Breeze fick ett ganska trixigt spår med bla bloduppehåll, volt, skarpa svängar & ut på ett fält. Spåret hade legat i ca 4, 5 timme. När det väl var dax att ta det så hade det börjat snöa så att man knappt såg vart spårstarten var suck....Men hon jobbade SUPERBRA! I bland så trodde jag att hon kom fel, men nix hon hittade minsann rätt väg. Lite strul blev det vid en skarp sväng men efter att  ha nosat runt så hittade hon rätt & fortsatte sedan utan problem. Klöven hittade hon lätt som en plätt! Min superduktiga hund!!!!

Trizz fick en ganska kort spår som var relativt rakt. Hon strulade vid starten, var bara fixerad på det runtomkring bla på Marie som skulle fota....Men efter att ha testat om hon skulle ta starten så fick jag säga till henne att "nu jobbar vi" & se då satte hon fart. Tyckte att hon gick rent & rakt. Klöven hittade hon utan problem. Var jättenöjd med hennes arbete på spåret, men inte starten då. Men det får vi träna vidare på.

     
Spanar på Marie M....           Hittar klöven!

     
BELÖNING!!!                                                                    Tar INTE klöven!
Tränade också "framåt-hopp" med Trizz.. Hon har ju lite problem med att hon tar jättehopp. Byggde upp ett hinder med två markbommar innan. Ställde upp henne ca 1 meter bakom sista bommen & skickade henne på "framåt". Jösses, första gången hoppade hon över första bommen & sedan tog hon andra bommen i samma hopp som hopphindret. Men andra gången löste hon problemet & sedan hoppade hon jättebra! KUL!!! Ställde henne vid start, men det verkar som om hon vill sitta?! Måste fundera på vad jag vill att hon ska göra. Nu sitter/står hon kvar ganska säkert. Men självklart så måste jag träna mer på stadgan. Kunde lämna henne både åt sidan & framför samt byta typ vals. Så himla KUL att det fungerar trots att jag varit så dålig på att träna henne!! Men som sagt allt är så mkt roligare när man är fler!

Njut av era hundar! 

Morgonpromis i Läppe

Passade ju som sagt på att hänga med Sven & Marie M till Läppe efter årsmötet. Har ju semester även på måndag, så SKÖNT!!!
Nu på morgonen tog jag & mina tjejer oss en rask promis runt i skogen & storfältet. Härligt att gå på andra stigar än dom man går på dagligen. Mötte en liten bulldog som blev jätteintressaerad av Breeze, men hon var inte ett dugg intresserad av honom. Nä lite smak har hon allt ha,ha,ha.....Söt var han men han dög inte åt henne.
Skönt var det i allafall med en promis innan frukosten som var klar tills jag kom tillbaka.

Nu ska här ut & läggas blodspår, sedan ska jag kolla när tollargänget kör apportering.

Njut av era hundar!

SHK´s årsmöte

Ja då har man suttit på det absolut LÄNGSTA årsmöte jag någonsin varit på.......
Men jag kan förstå att det tog tid, mycket prat blev det. Men jag tror att det är viktigt att allt luftas så att den nya styrelsen kan börja om på nytt igen.....
Mötet började kl: 11.00 & var slut ca strax efter kl: 16, med avbrott för lunch. Jag hade ju med mig hundarna som satt i bilen. Passade på att rasta av dom varje gång det var paus. Men dom hade stort utrymme i bilen så det gick ingen nöd på dom.
Passar på att Lyckönska den nya styrelsen med än en gång Ane i spetsen! Tror att det blir hur bra som helst!!! Bara kompetenta, arbetsamma & med SHK´s bästa,mmm det blir BRA! Så KUL!!!
 Som sagt lite trött i huvudet var man när det äntligen var slut. Men det var så himla KUL att träffa ALLA roliga & härliga människor inomSHK!!!

Tack Gudrun för god macka, the & frukt samt skjutsen till Marie E, Tack Marie E för skjutsen till årsmötet!
Tack till Sven & Marie för skjutsen till Läppe!!!

Njut av era hundar!

Promis med Lotta & "Lapparna"

Äntligen så fick vi till en gemensam promis, jippie!!!Ganska tidiga var vi också......Vädret var väl inte superduper men vad gör det när sällskapet är så trevligt smile...

Jag hade självklart med mig Breeze & Trizz. Traskade på Birkavägen för att vi skulle mötas någonstans på vägen. Han gå en bra bit innan vi möttes, då bestämde vi oss för att traska via skogen ner till Ragnhildsborg. Lite isigt var det i skogen men det var bara att gå brevid. Det betydde att vi verkligen fick lyfta på benen bra för oss alla ha,ha,ha...
Tog oss sedan till skidbacken & ner utmed dess ena långsida, hmmm lite stenigt var det. Men vaddå, det är ju bara bra att få lyfta på benen....eller hur Lotta??? Vi tog oss ju ner....
Sedan fick alla hundarna springa av sig i ena fårhagen medans jag tog en "drink". Sedan gick vi hemåt.
Många steg på stegräknaren blev det, super!

Tack Lotta med lapparna för en som vanligt mycket trevlig promis!!! Det gör vi om!

I morgon är det årsmöte i SHK, ska åka dit med Gudrun, Marie E & Agneta. Det är i Västerås så det är en bit att åka. Ska bli intressant.....Givetvis hänger hundarna med, ja dom som är hemma alltså.

Njut av era hundar!

Nybadade

Efter att ha traskat runt halva stan bla för att köpa en "schampooblandare" så tog jag mig i kragen & badade både Breeze & Trizz. Snacka om att dom var skitiga suck....Men nu är dom rena & luktar såå gott av banan....Trizz är superduktig & lätt att bada, hon står så snällt. Myshunden....Henne använde jag balsam på också, ngt Breeze slapp. Hon är inte så förtjust i att bada & vill helst gå därifrån. Visst hon står oftast still men inte direkt med glädje. Sedan tar det lite längre tid att bada henne. Hon är ju lite större/grövre......Men efter att ha fått badagodis verkar dom nöjda. Känns skönt att ha rena hundar så länge det varar. Trizz fick ha på sig den gula badrocken, den fick Breeze efter att ha varit med som mannekäng på klubben för ngt år sedan. Passar perfekt till Trizz, för den är alldeles för liten för Breeze. Som hon säkert är glad över hmmm.....

     
Trizz i sin badrock....

   Ja nu är det "bara" Sindie & Milloo kvar att bada, men det får bli när dom kommer hem från landet....

Njut av era hundar!

Nya stalldojjor

Äntligen så traskade jag & tjejerna i väg till Stigbygeln i Weda & inhandlade ett par nya stalldojjor på rea. Otroligt men dom hade ett par stl 39 kvar!!!

  

Dom kostade på rea 175:- helt OK enligt mig....Dom gamla är ju sedan ett tag slängda så det var helt nödvändigt med ett par nya. Passade också på att köpa lite sadeltvål, måste ju putsa grimman i bland. Sedan har jag ju sparat ALLT som jag hade till hästen tidigare & mycket av det måste också går igenom....Men det får bli ett senare projekt.

Njut av era hundar!

Rapport från Cash & Co

Rapport från Rebecca, Cash & Babie. Cash har fått en hundkompis! Härligt, det kommer nog bli vilda lekar dom emellan smile...Tackar för att du hör av dig! Ska bli spännande att följa er.

Sätter in bilderna idag, de kommer ikväll. ska fortsätta att uppdatera, har vart lite dålig med bilder ett tag, men nu ska det bli ändring på det, nu när det kommer bli varmare ute ochljusare då ska det bli mycket bilder, vill jag lova!
cashen och babie är bästa vänner, de älskar varandra. så himla sött, det kommer bli bara braa det hära, hälsa alla! så återkommer vi.
kramar familjen babie cash :D

Ska bli KUl att få se bilder på dom! Det kan aldrig bli för mycket bilder ha,ha,ha....
Snart blir ju valparna 1 år!

Njut av era hundar!

Vilken morgon!!!

Jösses vilken morgon!Lite småkyligt men SOL!!!! Underbart säger jag bara....Så det var upp med tuppen & i väg på en mkt tidig morgon promis med Breeze & Trizz.
Det är igentligen otroligt att man kan må så mkt bättre bara man får uppleva att solen visar sig?!? Men så är det att bo i "kalla" norden. Nu gäller det att lapa åt sig solstrålarna så att man orkar jobba igen efter ledigheten....men några dagar har jag kvar.

Under promisen nu på morgonen så var det som "vanligt"? nästan inga hundmänniskor ute, skönt tycker jag för då kan ju tjejerna springa lösa. Vi mötte en kvinna med en borderterrier, tik som vi mött en gång tidigare. Den går i koppel för hon jagar...Men våra hundar går bra ihop, så då tänkte jag att Trizz får vara lös men inte springa fram. Breeze bryr sig ju inte, nä det var ju ingen snygg hane! ha,ha,ha.....

När Trizz fick syn på dom så blev hon intresserad & sprang emot dom ca 3 meter från mig. Men jag ropade, "Trizz-här" & då vände hon som en raket & kom till mig! Ngt måste jag ha gjort rätt med henne?!?! smile....
Sa, "stanna" till Trizz & då sätter hon sig så lydigt & jag har full fokus på henne medans dom passerar oss. Trizz tittar inte ens på borderterriern. Lät dom passera ca 10 meter innan hon fick frikommandot. Inte ens då var hon intresserad av den andra, hon hade fokus på mig! SUPERDUPER! Måste väl vara LITE rolig i allafall?!?! Vilken DUKTIG hund jag har!!!

Ändå är det INGEN som är intresserad av henne???? Hon kommer ju bli en SUPER agility/lydnadshund!!!!!

 Söker du en SUPER hund att träna & tävla agility/lydnad med? Kontakta mig via epost: marieosindie@hotmail.com

     
Bilder från förra året          Trizz & Cash

Njut av era hundar! 

BREEZE 5 ÅR!

Ett JÄTTEGRATTIS till världens bästa Breeze som fyllde 5 år i går den 16/3!!!!!
(USCH matte orkade inte sätta på datorn på rätt dag)

Men mormor med familj hade skickat ett Grattis kort till henne.

Liten blir stor ja så känns det, men stor har hon ju alltid varit smile....När jag rensade klädkammaren hittade jag foton från Lena när Breeze var valp & alla hennes vikter, gud vad söt hon var!!! Tyvärr är det papperskort men jag ska försöka hinna scanna in dom någongång & då sätter jag ut dom på bloggen.    Honeybrook Caribbean Mermaid "Breeze"

Njut av era hundar!

Rapport från Cash

Hejsan Rebecca & Tackar för rapporten!


hejsan marie och sheltisarna!
hoppas ni har det skönt, vi har det jätte bra. Vi har nu vart och köpt en valp till mig, hon heter babie girl och är korsning mellan, engelsk springer spaniel, papillon, japansk spets (mamman) och pappan var tax, hon är svart och liten, ser ut som en korv, om man ska vara exakt ser hon ut som en cocker med taxkropp. Och cashen är kär, han vill inte gå på proenad utan henne, gnyr hon kommer han som en blixt och ska kolla till henne och hon älskar han, det är verkligen sött att se. Busar gör dem för fullt också, det är bus, sova, gnaga, bitas lite, kissa bajsa, äta, dricka, gosa :D nu blir det skönt till hösten när de kommer behöva ensamma någon dag i veckan då har de varandra. det var allt för nu, ska sätta in bilderna imorgon, min kamera har fått fnatt så jag måste prata med min pappi först, men den andra kameran kan jag skicka bilder från. ha det gott, kramar familjen Cash.

Här är allt bra, Trizz är vild som vanligt & Breeze löper fortfarande....
Spännande med en hund till i familjen, det blir nog en bra lekkompis till Cash.  Ska bli spännande att få se bilderna både på Cash & den "lilla".
Lycka till med valpen! Kram till er alla från oss alla!

Njut av era hundar!

Trizz mätt, hon är SMALL hund!!!

Traskade i väg med hundarna i morse förbi Moraberg, i dag tog jag inte skogsvägen sista biten. Då hade vi nog nästan fått "simma" åtminstone hade mina fötter fått det, inge kul med sådan typ av fotbad! Det kändes att det SNART är VÅR! Härligt, härligt med + grader & lite sol!

Tog hem lite "nytt" foder till Trizz, får blanda i det i Purina, Pro Planen lax för att se om hon äter det. Men Lena tyckte inte att hon var sååå tunn?!? Hmmm

Lena hade med sig mätstickan i dag så nu äntligen blev Trizz mätt. Hon slutade på ca 34,2 cm!!! Lena mätte henne tre gånger & alla gånger blev hon ca 34 cm. Hon är alltså större än Sindie....Men känns så mkt mindre.
Hon blev "inmätt" som smallhund!!! Hoppas nu bara att hon inte blir större tills det är dax att mäta in henne officiellt.

Släpade även hem 5 stycken dummies till Marie M & hennes Gäspa. Nu jädrar ska här tränas apportering. Ska bli kul att följa dom.
På bildden har Gäspa äntligen nästan lyckats fånga en fjäril som gäckat henne i fyra dagar.Här är Elisabets härliga valpar, tror att dom är 10 veckor nu? Blir man sugen eller blir man????
Vet inte vad dom heter men dom finns på kennel Hillfire


Så underbara!!!

Njut av era hundar!

Ny sophjälp...

Även fast jag har ett katttoahus till Indra så blir det kattsand utanför. Inte mycket men det blir......Eftersom att jag bara inte fixar att snubbla över dammsugaren är den nu instoppad, men i morse ja då kom den fram igen. Men se i dag var jag till Rusta & köpte en ny sophjälp, tyvärr så blev det ingen Electrolux Ergo Rapido, som Anna tipsade om, nix det blev en helt vanlig sop med xtra långt skaft i limegrönt a´49,50. Färgen matchar i alla fall mitt badrum.


   
Vet fortfarande inte hur man vrider bilderna.....

Nu ska den bara sättas i hop sedan är den redo att användas....Tyvärr så ingick ingen som städar suck....Nä det får man minsann göra själv, det är det jobbiga med att ha djur, all denna städning....

Känner mig så nyttig i dag eftersom att jag har rensat ut all skit från klädkammaren & SLÄNGT massor!! Då hittade jag bla aktivitetskuberna till hundarna?! samt ett till flexikoppel. Ja, jag använder flexi & det med glädje om jag nu använder koppel. Å använder koppel nu det gör jag även på Breeze, hon löper ju för fullt & har BARA nos för ALLA HANAR inom en STOR radie från där vi är! Tur att Milloo inte är hemma ha,ha,ha.....

Flexi ja, många tycker att det är skit att använda men jag anser att om man från början lärt sin hund att gå i koppel, ja då är ett flexi inga problem. Men problemmet är att många INTE lärt sin hund att GÅ i koppel. Nä dom får dra/hänga/släpa/rycka/tugga osv osv i kopplet å oj vilka problem man får med sin hund att sedan klara av att gå  i ett vanligt koppel för att inte tala om att klara av att GÅ i ett flexi. Mina hundar har inga problem med att gå i ett flexi när dom tex löper, dom springer aldrig i 100 knyck för att sedan flyga pga av att kopplets längd tar slut. Herrejösses det får dom inte göra i ett vanligt koppel så VARFÖR skulle jag tillåta det i ett flexi??? Som ALLTID när man är ute med sin hund gäller det ju att ha FULL koll på vad hunden gör lös/i vanligt koppel alt i flexi. Så vad är PROBLEMMET??? Jag kan inte se ngt!!!
Som sagt problem blir det för ALLA dom som INTE tränat sin hund att klara av att gå i ett vanligt koppel...Träna på det/KLARA det INNAN ni testar flexi, då blir det INGA problem.

I morgon ska Trizz mätas, ska bli spännande. Håll TUMMARNA för att hon blir small!!!!

Indras nya favvoplats

  

Njut av era hundar!

EFTERLYSNING: Litet hus!!!!

Finns det ngn som har ett litet hus/torp med el & vatten att HYRA ut???

Gärna i närheten av Södertälje.

Ett krav är att det finns el & vatten dvs toa & dusch.....

Enskilt läge, inget problem & givetvis tar jag med mig mina hundar & katten.

Mina hundar är skötsamma & relativt väldresserade om jag får säga det själv.....

Referenser kan givetvis lämnas.

Kontakta mig via epost: marieosindie@hotmail.com

Tacksam för alla tips!


Njut av era hundar!


Skitpromis...

Försöker att stå ut i den här stan sk Slöddertälje men det blir svårare & svårare....Nu på en helt vanlig kvällspromis i "mitt" ganska så lugna område kommer jag gåendes med mina två tjejer på trottoaren så kommer en idiot ("granne" som bor i ett stort flott hus precis brevid) åkandes med kompisar i bilen. Självklart måste denna idiot till nybliven körkortinnehavare visa sig på styva linan inför idiotpolarna....Fullt ös i korsningen/svängen & så IDIOTTUTA precis brevid mig & mina hundar!?!? Trizz blir lite !? smått stirrig & undrar nog vad som händer & vill bara hem...Själv så reagerar jag inte alls, som tur var!!! Efter ett tag lugnar hon ner sig, säkert mkt beroende att Breeze inte bryr sig överhuvudtaget! Härliga Breeze!!!
 
Jag blir så förbannad på dessa idioter som den här stan mestadels består av!!!

När jag passerar denna idiot till bilförares hus så får Breeze som LÖPER för fullt gå omkring på deras gräsmatta. HA! Dom har en enorm hane som säkert märker att en löptik varit där!!! När vi möts normalt så blir han stissig....
I bland så flyger jävulen i en.....

I bland så känner man sig som en gnatkärring (kan det vara åldern???) men nu när det börjar töa efter all den snö som kommit GISSA vad som kommer FRAM???? Jo alla oftast STORA SKITHÖGAR som slappa jävla hundägare INTE plockat upp efter sin hund!!! Nu har jag plockat flera stora högar precis utanför MIN port!!! Till den sista högen gick det åt 2 skitpåsar!!! FY FAN säger jag!!!

FINNS DET NGN SOM VILL HYRA UT ETT LITET HUS TILL MIG & MINA VÄLDRESSERADE HUNDAR + en katt???????Kontakta mig snarast!!! TACK...................


Hoppas att nattpinksrundan blir lugnare så att man inte ännu en gång kommer hem & är förbannad....

Njut av era hundar!


I snön

Tog mig faktiskt i kragen & åkte ut till klubben, vägen dit var OK men inte mycket mer. Men vad gör man inte för sina hundar???

Det har ju kommit ganska mycket snö så det var riktigt härligt att pulsa runt på klubben. Hundarna var helt vilda & sprang för fullt. Körde några släta inkallningar med Breeze, det var inga problem. Körde olika längd på dom också. Vill ju inte att hon ska tänka alltför mkt nu när det är inkallning med ställande som gäller framöver.

Breeze fick även köra slalomingångar & självständigt ta slalomet. Hon är ju bara BÄST! Så duktig med så lite träning!?!?

Sedan fick dom bara busa av sig i snön innan det var dax att halka sig fram till stallet & Ida.

På kvällspromisen mötte vi inte en hund?! Konstigt, visst vädret är inge trevligt med blåst & snö med isinslag men jösses hundarna måste ju ut i alla fall!?!? Ja nu har i alla fall mina hundar fått sig en riktig nattpromis, känns skönt att komma in i värmen.

I morgon, DÅ ska jag nog träna lite lydnad.....Det var ju ett tag sedan sist.


Njut av era hundar!


Mer snö

Ja då vaknade man med att det under natten kommit "massor" av snö....& mina skidor som är på landet!!!!

Hundarna blev i alla fall glada över all den snö som kommit. Full rulle från första stund, men inte på matte. Nä jag tycker om snö men nu var det ju nästan vår?!

Fördelen är ju att Ida är ren & fin när jag kommer ut till stallet. Självklart är det även mkt renare hemma också förrutom all denna förb...ade ansamling av hundhår!!! Det är hundhår precis överallt suck...Men så är det att ha ett gäng pälshundar som också tror på våren...

Tillråga på allt så snubblar jag på damsugaren som konstant står framme, man måste ju damsuga varje dag & då kan den ju lika gärna stå framme. Annars blir jag för lat & låter bli & se det går inte.

Kanske ska borsta hundarna IGEN!? Bli bra bomaterial till fåglarna om inte annat.

Hundarna ja, dom har bara fått vanliga områdes promisar i dag,usch....inge bra. Men så blir det i bland. Kanske åker jag förbi klubben på väg till stallet, om det är plogat. Då kan dom få rusa av sig där i snön.

Rapport från landet:
Mille har fått gå på promis med mammas granne. Dom gick bla & hälsade på Milles favvo tjej, Lizzie. Så då är han nog nöjd. Sindie har fått lulla på tomten. Sindie sover så klart i sängen & Mille han har också fått för sig att sova där men bara en liten stund. Sedan blir det för varmt & då lägger han sig på golvet.

Njut av era hundar!

"Valp" promis

I går kväll så sammanstrålade jag med Breeze & Trizz samt Agneta med lilla yrvädret/ursöta Ebba 5,5 månad. Vi skulle ta en gemensam promis med dom små, men Breeze fick hänga på....

Noga som jag är så hade mina tjejer så klart på sig sina reflexvästar, det mörknar ju fort, även jag hade min på. Började med att damerna fick gå i koppel utan att ha hälsat eller lekt, vilket ju är nyttigt. Sedan släppte vi dom när vi kom till skogsstigen mot Ragnhildsborg. Hmmm Trizz var inte så där jätteintresserad av Ebba utan sprang mest runt mina ben dvs Trizz & Ebba sprang runt mina fötter så att jag knappt kunde gå. Då passade hon på att nosa lite på Breeze & det gick bra, det hände väl en gång eller två att hon fick säga till henne men annars så var det helt OK.
I bland så blev det fart i Trizz & då sprang dom som tokar men så vips så var hon tillbaka vid mina ben. Tanken var att vi skulle gå till ngn utav fårgahagarna men väl där så var det folk & hundar i dom. Då bestämde vi oss för att gå rundan runt. Nu började det mörkna så vi fick hålla oss på den breda stigen som tyvärr var lite isig här & var....

Man hade verkligen fullt sjå med att hålla koll på isfläckarna samt hundarna runt benen, men ingen olycka hände! Nix ingen ramlade & ingen hund fick sig en halkspark.....

Det var riktigt trevligt med sällskap på en helt vanlig kvällspromis i hemområdet. "Lämnade" av Agneta & Ebba vid deras avfart medans vi traskade vidare hemåt, totalt så var jag & mina hundar ute i ca 45 minuter.

TACK Agneta & Ebba för trevligt sällskap! 


För alla med eller utan hund; I kväll är det stadspromis kl: 18.00, samling i Stadsparken! Glöm inte reflexer!


Njut av era hundar!


På landet

Ja som sagt det blev juingen agility med Trizz utan en tripp till landet i stället. Inte helt fel det heller.
Fick ju umgås med ALLA mina fyra härliga sheltisar!

Efter långpromisen så var hundarna ganska trötta....

      
Tjejerna trivs bäst i soffan


Mille trivs bäst på golvet....

Efter att hundarna vilat färdigt så var det dax att ta sig an Sindies tassar, dom var verkligen vildvuxna suck....
Det värsta jag vet är oklippta sheltisar på bakbenen.....Hon såg verkigen hemsk ut ha,ha,ha....Men efter klippningen så var hon så fin igen.

     

     

Men hon har regelbundet blivit borstad & fått klorna klippta.

TACK mamma, Svenerik & Anders för att ni tar hand om Sindie & dom andra vid behov!!! 

Den här härliga kudden köpte mamma på Taxinge för flera år sedan, men INTE köpte hon ngn till mig inte suck...Jag vill också ha en JRT kudde & så självklart även en med sheltisar på...När jag flyttar ut till landet/skogen då ska jag köpa en JRT igen....

I kväll ska det bli valppromis med Agneta & Ebba, ska bli kul!

Njut av era hundar!

Rapport från Cash

TACK Rebecca för Cash rapporten!

Hejsan marie, nu har jag laddat upp lite utav alla bilderna på cashen. Ni får dem snart! Förövrigt så mår han finemang, busig och leker och vägrar att komma in ibland om han har hittat något skoj i skogen hihihi. Och vi har även lärt han rulla runt :D så nu kan han, sitt, ligg, ner (han ligger ner på sidan som när han sover), upp (ställer sig på bakbenen), vacker tass, puss (han pussar en), rullarunt, stanna (han väntar tills vi säger varsegod), det var nog allt. men snart ska vi börga lära han att gå mellan benen som i tunnel, och sen pang du är död :D men hoppas ni har det lika bra som vi! kram från hela familjen Cash.

Härligt att höra att han är full av lek & bus igen efter allt som hänt.
Ska bli kul att få se bilderna på honom....Du ser vad mycket KUL man kan göra med en sheltie ha,ha,ha...man behöver ingen annan ras smile.
Hälsa lilleman med en godis & en kram till hela familjen från mig & sheltieligan!

Njut av era hundar!

Ingen agility med Trizz

Nä, jag fick åka till landet i stället....Men det var inte så bra underlag så jag tar igen den senare...

Nu i dag bidde det en långpromis med hela sheltieligan, dvs Sindie, Breeze, Milloo & Trizz. Så härligt att ha hela ligan ihop!

     
Trizz bara skulle vara med på allas bilder.....

Den bit av rundan som jag var tvungen att gå på vägen var snorhal! Men då fick det bli kanten & djupsnön, bra för mig ha,ha,ha...hundarna fick träna på att GÅ dvs i skritt. Bra för hela deras kropp.Väl i skogen så fick dom alla springa, men jag försökte att ha Sindie i ganska behagligt tempo.Allt för att hon skulle fixa hela fd Djurparksrundan. Hade med mig min kamera, passade på att fota både natur & hundar. 

     

Vi mötte ingen så skönt. Vädret var väl inte super men helt OK att promenera i. 


Breeze

Hade med mig fika som jag tog sittandes på en sten med härlig utsikt. Hade självklart med mig ett sittunderlag. 

     
Trizz                                    Sindie,Trizz & Milloo


Världens BÄSTA Sindie

Hundarna hade nog också himla mysigt i hop, tror att dom alla faktiskt saknat varandra....

       

Typiskt mig men självklart glömde jag sätta på mig stegräknaren suck...men jag & hundarna var ute i ca 1 timme & 30 minuter.

     

Njut av era hundar! 

Tidig långpromis

Som "vanligt" så vaknade jag med tuppen, trots att jag tvättat halva natten suck...Klockan 06.30 gick jag upp, gav hundarna mat, fixade frukost som jag tog med mig samt en sittdyna.

Vädret var lite halvgrått men det var friskt & skönt att komma ut så pass tidigt. Gick runt hela Ragnhildsborg, klättrade upp & ner i skogen bakom fårhagen, lät hundarna klättra vid båtvarvet, gjorde godisruta åt dom, "tappade" godispåsen som dom fick leta reda på(det är en  av  Breeze favvo saker att göra), lät dom stanna-stå kvar-frikommando & självklart springa fritt.....

Passade på att sitta i ca 10 minuter nere vid vattent & ta min frukost medans dom letade godis. Hade för första gången på mig stegräknaren (har legat i lådan i flera år) & väl hemma så hade jag gått  6204 steg. Vet inte om det är mkt, har  ju inget att jämnföra med. Men det känns ganska OK i kroppen, får väl se hur jag känner mig i kväll, ska ju till jobbet fram & tillbaka.

Det som jag tycket var så konstigt var att jag under dom 2 timmar jag var ute INTE mötte ngn hund??? Jösses, när går alla andra hundägare? Någon borde man ju stöta på, konstigt MEN SKÖNT! Visst, det är toppen när man kan gå i 2 timmar utan att stöta på ngn annan hundägare med hund/ar.

För en gångs skull är mitt samvete helt "rent" gällande hundarnas aktivering & promislängd. Känns TOPPEN! Jag kanske inte är en så dålig aktiveringshundägare i alla fall!?!? Det är klart att det beror på vem/vilka man jämnför med. Tror nog att även mina hundar är nöjda. Dom får varsin tuggpinne när jag går till jobbet & så får dom , som varje dag godis i flera toarullar. Det blir lite att städa när man kommer hem, men dom vet precis vad dom ska göra. I dag har jag även lite andra småkartonger som jag ska gömma godis i. 

Trizz hade en grankvist i rumpan som hon nu tog bort. Jippi tyckte Indra som fick en ny leksak, suck...Men det är är BRA när dom kan roa sig billigt. Det verkar ju som om dom faktiskt tycker att "hemmagjorda" leksaker är roligare?! Det är bara matte som älskar hundleksaker....Nä, mina hundar leker mkt med en del av sina leksaker. Alla har dom sina favvosaker......Ofta samma & samtidigt!

I morgon är det agility för Trizz del, ska bli KUL!
Känns så bra att "bara" vara ett "försöksekipage" till dom blivande instruktörerna & inte den som ansvarar/leder/planerar/genomför det hela. Det blir ju nästan som att gå kurs.
Min jobbarkompis Kristina ska vara med tillsammans med sin labbe Athos. Ska bli spännande & se hur det går smile. Nä det kommer att gå bra. Jag hoppas nu bara att Trizz sköter sig ha,ha,ha.....I kväll ska jag torka falukorv i ugnen, måste ju ha ngt GOTT,SMÅTT godis med mig. Den lilla Vesslan är ju inte så superförtjust i torkad blodpudding suck...Har ju massor av det . Men vad gör man inte för sina hundar?!? Jag vet: ALLT!

Fick skjuts hem från jobbet & sedan ut till landet. Så det blev 10347 steg hmmm, ja det blev ju över 10000 steg första gången den användes.....Får väl vara nöjd med det.

Njut av era hundar!  

GRATTIS lillebror 37 år!

HIPP HIPP HURRA för min lillebror som fyller 37 år i dag!!!

  

Det är första gången på 37 år som vi inte träffas på min lillebrors födelsedag, men så blir det när man flyttar till syd Sverige.....Det kanske blir att fira i sommar?!?Påminde lillebror om att det "bara" är 3 år kvar till 40, men han sa att det är lååångt dit ha,ha,ha. Ska säga det den dagen han fyller 40, men då skulle han påminna mig om hur gammal jag då blivit hmmm. Inte lika kul suck...Men som pappa sa "man är inte äldre än man känner sig". Får påminna mig själv om dom orden då & då....

Svägerskan var ute med några kompisar & åt, sa att hon firade sin sambo/särbos födelsedag. Ha,ha,ha men man måste ju inte ha en anledning till att gå på restaurang smile....

Njut av era hundar! 

Snöslask promis

Passade ju på att åka ut till klubben för att låta hundarna springa. Men oj vad slaskigt det var! På vissa ställen var det helt OK, på vissa ställen var det snö & här & där var det slask. Inga av hundarns brydde sig om men det gjorde jag.....Efter spring & bus så körde jag Breeze i slalom. Hon är ju bara så superladdad! Men bra gick det, hon tog ingångarna snett vilket var kanon. KUL! Synd bara att hon inte får tävla nästa helg, men men det kommer fler helger.

Körde inte ngt med MIlle, ville inte förstöra Amandas slalomträning, det gick ju så bra till slut på förra träningen. smile....Nu på söndag så är det sista träningen i ridhuset för säsongen & då ska Amanda & Mille vara med. Sedan hoppas vi att det smälter så att agilityträningen ute kan ta fart.

Passade på att plocka lite påskris, ja LITE tidigt men jag ska ju ändå ha utan vatten så då gör det ju inget att jag tar hem det nu. Smaskens tyckte Trizz, hon trodde nämligen att det var någon form av tandtugg bara för henne....Men lite kunde jag rädda Kan det bero på understimulering??? Nä, jag tror inte det......Det är BARA hon, allt som finns är ju till henne, går det sedan att tugga på jippie! LillVesslan.

Nu ska här klippas tassar, såg nämligen att dom såg helt förvildade ut mellan tassarna.

Njut av era hundar! 

Nya Hundsport

Fick precis Hundsport & i detta nummer har dom fått med Görels agilityskola....Hon från TV´n. Ganska rolig läsning & man fick ju en del "tips" ha,ha,ha....

Men jösses om man tex skulle följa hennes råd att om man hade med sig ett tälytpå tävling ja då kunde man ta med sig bla  TV samt en säng & när man ändå hade med sig en säng kunde man lika gärna ta en dubbelsäng. Man visste ju aldrig vem man kunde träffa på....

Ja som sagt många "tips" & "råd" fanns det, mitt råd är LÄS DEN! Vi behöver alla skratta då & då...........

Njut av era hundar!

Blandat

Allt går sin gilla gång....

Breeze löper ju så när hon kommer ut ja då ska det skvättas överallt! Efter går Mille, det luktar ju GOTT! Nu är det ju bara att vänta på att Trizz sätter i gång. Vore ju kanon om dom kunde löpa ungefär samtidigt...

I dag får dom hänga med ut till stallet, på vägen dit tänkte jag nämligen åka förbi klubben. Där ute ska dom få en promis & om underlaget tillåter så tänkte jag låta Breeze & Milloo köra lite slalom. Trizz får väl titta på....MÅSTE sätta igång henne också. Slalom har hon juinte ens testat, men alla andra hinder har hon ju grunden på.OM hon blir kvar hemma så måste hon ju också få jobba, den lilla Vesslan.

Kanske man skulle anmäla sig till en kurs med henne? Då måste man ju TRÄNA regelbundet hmmm tåls att tänka på. Men mkt beror ju på OM hon stannar kvar hemma....Just nu är hon inne i en "Lyssnar i bland" period suck...Ibland kommer hon som en raket & så däremellan så kommer snart,ska bara äta klart...För det är nästan bara när hon hittat ngt riktigt äckligt som hon inte lyssnar.

Hoppas nu att det blir agility i helgen, skulle vara så kul att få jobba lite bara med Trizz.

Njut av era hundar!

Hundägare mår bättre...

De lärde säger ju att dom som har hund mår bättre & är friskare än genomsnittet. Stämmer säkert för många men....hur mår dom (inte alla) som missköter sin hund??? Antagligen så är dom så störda att dom ändå mår bra....Man kan ju bara hoppas att dom inte är så många, men att dom finns det vet vi ju alla tyvärr.

Men jag håller med, alla vi "normala" hundägare mår nog attans så bra genom att vi har hund/ar.

-Alltid har vi sällskap, vi får "gratis" motion minst 4 gånger /dag oavsett väder, hundhår i maten, grus på golven, gnälliga grannar, spar alla små påsar så att vi kan plocka upp hundskiten som vi sedan bär omkring på tills vi äntligen hittar en papperskorg, slipper sova länge på morgonen, pigga när vi ska gå & lägga oss detta pga av nattpinken med hundarna= frisk luft, dyra försäkringar, den bästa hundmaten(inte billigt), plocka kardborrar ur pälsen, leta efter äckliga fästingar, klippa klor, borsta dom, bada dom, aktivera dom på alla möjliga sätt varje dag året om, undvika ormar/viltsvin, köpa hundbäddar, leksaker, skitiga handdukar efter allt torkande, kurser i ur & skur, löptikar året om(inte kul om man har en hane) sist men inte minst rädslan över att ens hund blir överfallen/påhoppad av en annan hund. Usch!!!
 
VARFÖR har man hund???

Jo för att just mina hundar är allra BÄST för mig! Å så mår jag ju så mycket bättre av att ha dom ........men i bland är det skönt att kunna lämna dom på landet en dag eller två...

Nästa gång får jag nog skriva ALLT det positiva med att ha hund/ar!

Läs mer på länken nedan...

http://www.medicallink.se/news/showNews.cfm?newsID=1683

Njut av era hundar!

"Mat, mat, mat".....

Trizz äter ingenting nu igen, förrutom ALLT ÄTBART & mindre ätbart UTE!!! Tror nog att hon kanske blev "lite" bortskämd på landet, för där hon hon alltid upp?!?! Kan det bero på att hon fick lite extra på maten? Nä säger mamma hmmm säger jag.
Harpluttar går väl an, men nu på morgonpromisen så tuggade hon på en svålbit?!? Fördelen är väl att hon har en mkt väl fungerande nos som kan lukta sig till allt ätbart skit! Bådar gott för viltspårsträningen, OM det nu blir ngn....

Väl inne igen så ville hon inte äta sin egen mat, nä hon var väl mätt, den lilla rackaren. Tycker tyvärr att hon tunnar ut så himla fort, för hon är ju inte så stor så att hon direkt har ngt att ta av. Får väl skicka med henne till landet när Milloo ska åka dit. Så att hon får äta upp sig, nix tror inte det. Nä nu ska hon vara hemma för i helgen ska vi köra agility, bara hon & jag. Ska bli så kul, om det nu blir av, det beror ju lite på vädret. Vi ska ju vara ute.

Har gjort massor av torkad blodpudding som Breeze & Milloo älskar, men tror ni Trizz gör det? Näpp.....Får väl torka korv åt henne suck....

Stackars Breeze lär väl sitta & tjuta i bilen. Får sätta henne ibur annars så tuggar/sliter hon sönder bilen. Tur att man har en stålbur att ta till vid sådana tillfällen. Men löper man så löper man......Får väl ta ut & köra henne efter alla, det märker nog ingen på söndag!? Jag säger i alla fall inget om det.......

Njut av era hundar!

GRATTIS pappa 60 år!

I dag fyller min pappa 60 år!

Men som han sa " man är inte äldre än vad man känner sig" tror att det var ngn som sa likadant till mig på min senaste födelsedag?!?hmmm....Det stämmer nog, tyvärr

Det bidde inget direkt firande i dag, dom väntar tills i sommar då pappa & Annica även firar 30-årig bröllopsdag.
Då kanske det blir party???

Njut av era hundar!

Pisse-Trizz

I natt så vaknade jag av ngn anledning när Trizz hoppade ner från sängen för att gå till köket & dricka. Väl tillbaka i sängen så traskade hon runt lite, vilket hon brukar i bland. Men jag höll ett öga på henne, kände liksom på mig att ngt var "fel". Mycket riktigt.....helt plötsligt sätter hon sig & KISSAR I SÄNGEN!!!! Som tur var så har jag hundfällar längst in & det var där som hon kissade. Men snacka om att jag vaknade till fort & for upp! Hon blev helt förskräckt &  bara tittade på mig med jättestora ögon. Det var bara att gå upp & bädda rent, verkligen ngt som är kul mitt i natten suck...
Så nu får hon heta Pisse-Trizz....

Vet inte om det har ngt med att Breeze löper?! Trizz har ju inte löpt ännu, vilket är helt normalt med dom linjerna. Breeze var 14 månader första gången hon löpte & mormor "Nattis" var också sen.
Det vore ju helt OK om Pisse-Trizz också satte igång nu. 

Hoppas att det blir torrt i natt....

Njut av era hundar! 

Breeze löper!

Ja då satte damen i gång attans attans att hon skulle göra det just nu!!! Så typiskt! Men det är klart, det var ju dax men ändå så hade jag hoppats på att hon skulle vänta lite.....Så nu är det bara att avboka agilityhelgen i Fagersta nästa helg....Det skulle ju bli en helg med Birgitta, Ingela, jag & alla våra hundar. Birgitta skulle snäll som hon är tävla Breeze men se det blir det inget av nu....

Den enda som är glad är nog mamma, för nu är det ju snart dax att skicka Milloo till dom på landet. Kul att man i alla fall kan göra ngn glad.....

Så tyvärr Birgitta, du behöver "bara" köra Mac & Zingo i Fagersta. Men som sagt lite väntat var det ju....

Ska ju inte para Breeze nu ev i höst men troligen inte förrän nästa år. Måste bara hitta en passande hane åt henne. Det är ju verkligen en hel vetenskap, men samtidigt så kul med all planering. Men som sagt det blir troligen inte förrän om 1 år så då har jag ju lite tid på mig. Får väl sätta i gång att övertala just den önskade hanhundsägaren smile....

Alla 3 hundarna var med ut till stallet i dag.

     
                              Ida                                             Lisa & Ida
Det finns så mycket gott att lukta på där ute bla fåren! Men efter rastning så fick dom vara i bilen. Har man bara med sig en går det bra men att ha koll på alla, hästarna, fåren, katten osv nä det blir för stressigt. Tror nog att dom han få i sig lite hästskit men ingen hann rulla sig i ngn skit i alla fall.


Lisa & Ida

Även i dag så red Lisa Ida, först red dom ut en sväng & sedan lektion för mig i paddocken.

Njut av era hundar! 

Rapport från Leffe

Tack matte Eva för Leffe rapporten! Alltid lika kul & spännande att få!!

Hej

Jag har tränat på olika kontakt övningar med Leffe och det ger resultat.


Vi går kurs i passivitet på söndagar och nu börjar han att klara av att fokusera på mig istället för på dom andra hundarna. Tidigare kurser så har han skällt så jag har fått ge honom ben att gnaga på för att det ska höras vad instruktören säger. I söndags var han helt TYST.


När han var valp så blev det mycket miljöträning och han träffade hundar på våra promenader, jag trodde det räckte så eftersom han fungerade så bra med andra hundar och i olika miljöer men nu förstår jag (bättre sent än aldrig). Jag skulle åkt ut till någon hundklubb och låtit honom vant sig vid den miljön också.


Det är roligt att träna honom han är alltid glad och tycker det är kul. Vi tycker att han är otroligt mysig och det blev som vi tänkte att han skulle kunna resa med oss och klara olika miljöer. Husse har blivit Leffes favorit hmmm.


Jag läste på bloggen att Pezto skäller när han är ensam, Leffe skäller när vi går men tystnar efter några minuter.

På fredag är "valparna" 11 månader... Jag ska skicka över bilder till dig på "lilla" Leffe

.

Kram o godisar från mig och slick o bus från Leffe till dig o alla sheltisarna.Med Vänlig Hälsning


Eva Hausel

Alla sheltisar här hemma skickar ett ben till Leffe!
Ja jösses snart är dom "små" ha,ha,ha 1år! Vad tiden gått fort.....
Lycka till på kursen.
Kram till er från mig & sheltieligan


Stadspromisen

Jag gick ner till stan med hundarna, ifall att det intye kom ngn så had eju mina redan fått sig en promis. Men vi bidde 3 stycken tappra med totalt 6 hundar. Vi traskade runt i/genom stan. Vädret var som sagt inte riktigt med oss, det snöade lite "halvisspikar". Det var stor skillnad när man gick i lä......För att inte tala om när jag gick över Mälarbron, usch det var inte skönt.
Men vi var överens om att trots vädret så är det alltid skönt att komma ut på en promis.

Ska skicka ut en förfrågan om ngn vill hänga med på en fm promis, ngn kanske är dagledig?

Å vi ger inte upp, nä nästa vecka är det dax igen hoppas jag!?

Väl hemma skulle man ju tro att hundarna var trötta, nix det är nästan så att dom fått mer energi. Mina raringar....

Jo innan promisen så tränade jag Breeze på metallapporten. Hon tar den utan problem men hon tycker inte sååå mycket om den. Men lydig som hon är så håller hon den vad jag än gör....

Trizz fick köra med träapporten. Hon duttar på den & får godis. Har ju varit lite seg med träningen men nu så....ska jag väl förhoppningsvis köra lite mer kontinuerligt.

Milloo fick titta på....Han är ju min klapp & kakhund -kakhund, han äter inga kakor......

Njut av era hundar!

Koppeltvång!

Efter 1/3 MÅSTE dom som inte har 100% koll på sina hundar ha dom i koppel! Dvs det gäller dom flesta,tyvärr....
Problemet är ju att dom som verkligen SKA ha sina hundar kopplade, OFTAST INTE har det!!!

Själv har jag ju jobbat hä..en av mig med mina hundar så att dom ska kunna gå lösa UTAN att överhuvudtaget se åt vilt. Men hur många har det? Vet att ni finns men problemet är dom som inte bryr sig & skiter i "förbudet" trots att dom har hundar som jagar!!!

Men jag får ofta skit för att mina hundar går lösa trots att jag anser mig ha koll på dom!?!? Ngt som gör mig trött, skäll på dom som inte har koll på sina hundar. Men nix det tror jag inte att dom vågar eller???

Det som också gör mig förbannad är att det inte finns några rastgårdar iu stan! Jo ngn finns men....dom är få!?!?!
Jag tycker att man verkligen akan satsa på en eller två rastgårdar för alla dom som inta kan ha sina hundar lösa. Det är alltför många hundar som tillbringar hela sitt liv i koppel suck....Det finns en sheltie i granngården som inte får gå lös, om han får det blir det ngn gång per år?! Otroligt! Ja sen har vi alla dom som alltid går eller rättare sagt springer lösa året om & som skrämmer skiten ur en! Snart händer det en allvarlig olycka.....Synd bara om den hunden det drabbar....

Njut av era hundar!

Snart dax för promis

Ja snart är det dax att klä på sig & traska ner till stan med hundarna. Det är ju stadspromis....Men man ska ju inte kolla ut för vädret är ju inte direkt på topp, men vad gör det??? Inget, har man hund så är det bara att klä på sig, gilla läget & GÅ! Men jag måste erkänna att det inte känns så inspirerande att gå iväg. Men å andra sidan så är det skönt när man väl kommit i väg & bäst känns det när man kommer hem. Då känns det bra & samvetet har fått sitt.

Tyvärr så tror jag ju inte att det blir så många som kommer i kväll, bgt som igentligen är konstigt. Alla som har hund måste ju ut & varför då inte slå två flugor i en smäll?! Hundpromis & sällskap, det blir ju genast mycket trevligare tycker jag i alla fall.

Men jag lovar, när vädret blir bättre & kvällarna ljusa ja då kommer dom fram alla som ja vad har dom gjort under den mörka tiden???smile....Alla kan väl inte vara daglediga?

Men,men bara ngn kommer & i kväll har ju Mia fixat promisen så hon kommer med sina hundar.

Nä nu ska här sättas på reflexvästar & reflexkopell & halsband ska på. Självklart har även jag reflexväst. Det ser nog ganska kul ut när det kommer en bil, vi måste ju lysa som värsta julgranen. Men det värsta jag vet är folk utan reflexer!
Men snart behövs dom inte längre men tills dess: sätt på er reflexer!

Njut av era hundar!

Stadspromis i kväll

Alla som bor i Södertälje & som vill ha promissällskap är Välkomna i kväll, måndag kl: 19.00 samling i Stadsparken. Vi går en "stadspromis" på ca 1 timme.
Det är bara att komma om ni vill....Ju fler desto trevligare!

Själv så planerar jag att komma med alla mina 3 hemmavarande hundar. Tänker varje gång att nu ska jag bara ta med mig 1, men det slutar alltid med att alla får följa med. Inte blir det ngn egen tid med matte inte, suck...

Nu på morgonen bidde det en promis på ca 50 minuter. Körde faktiskt lite hopp med dom alla 3, var för sig. Hittade nämligen 2 lämpliga tunna trädstammar som låg ner. Perfekt att träna framåt (hopp) på. Man verkligen såg att dom tyckte att det var KUL! INTE var det kul när just "jag" blev uppbunden för att den andra skulle få köra smile....

Även en hel del klättring blev det, både för hundarna & mig. Men på några ställen stod jag kvar & bara skickade hundarna uppåt. Kände mig ganska nöjd när vi väl var hemma igen. Tror nog att hundarna också tycket att promisen var OK. Men gladast blev Breeze när hon redan i porten kände doften av favvon Anders!!! Å visst satt han i soffan, GLÄDJE enligt Breeze!!!

Nu sussar vildingarna gott.

Dagens negativa: Jag har tandvärk suck....& nu har jag slängt mina stalldojjor. Dom var helt "slut". Alltid ska det var ngt!!!

Njut av era hundar! 

Tunga tankar & funderingar

Har ju ganska länge nu funderat på att kanske försöka hitta ett nytt typ aktivt agilityhem åt min Prins Milloo samt åt min lilla Vessla Trizz. Känner att dom skulle få ut så mycket mer om dom kom till ngn som verkligen satsade på just dom. Mina härliga hundar som bara älskar agility, & så då jag som inte har möjlighet att själv köra dom suck....

Nu när dom varit på landet har jag verkligen funderat & funderat på vad jag ska göra. Dom är ju underbara & jag bara älskar dom men.....Det känns som om dom blir alldeles för lite aktiverade & det mår ju ingen bra av. Men det är klart när man kollar på alla hemska program från bla USA där många hundar inte ens får några vanliga promisar utan i bästa fall får rasta sig på en liten bakgård ja då har mina hundar det BRA!

Allt var så mycket enklare när man själv kunde aktivera dom fullt ut, men det har ju verken Milloo eller Trizz å knappt Breeze varit med om...Jösses vad aktiv man var under alla år man hade Apollo(min ängel), Jeffi(min andra ängel) & Sindie. Å så tänker man på hur "aktiv" man är med dom hundar man nu har.....Visst aktiverade blir dom men jag vill att dom ska bli mer aktiverade!!!

Milloo: En underbar, härlig & positiv sobel kille.

       

Älskar att gosa! Det bästa han vet är att hålla på med agility & gå långpromisar. Han är lite av en tjuren Ferdinand, han trivs bäst med att gå i sin egen värld & har full koll på alla dofter. Går bra ihop med alla hundar, hanar som tikar. Är en fena på att viltspåra, har godkänt anlagstest i viltspår med full poäng & HP! Tävlar agility(medium), ännu så länge i klass 1 både hopp & agility, men kan bli en stjärna!

     

Trizz: En härlig bluemerle av egen uppfödning.

     

Snart 1 år med allt vad det innebär. Har tränat grundförberedande i bla agility, ngt som hon bara älskar att hålla på med. Blir small hund. Hon är tuff men ändå liten & naggade god, full fart från morgon till kväll. Men hon har inga problem med att koppla av. Går bra i hop med andra hundar, lyssnar bra & kan gå lös så klart....Mycket socialtränad bla genom stadspromisar, åkt mkt buss/tåg/bil, gått på olika underlag osv. Arbetsvillig men samtidigt en liten "diva". Sover i sängen.

    
                                              Trizz, mormor & mamma

Men frågan är ju hur jag skulle agera OM ngn skulle visa sig intresserad av min Prins eller Vessla?!?!?
Intresserad? E-posta mig: marieosindie@hotmail.com

Så nu var det gjort...........

Den dagen den sorgen....Men jag skulle ju inte behålla ngn valp, men sen när så många ringde på just Trizz ja då....kände jag att nix henne ska jag behålla så det så!!! Men det satt lång inne....Antar att det blir samma sak nu...


Positivt tänkande var det eller???

Njut av era hundar! 

Milloo på agilityträning

Här kommer en kort rapport från Amanda:Stationer, staket, slalom & bana. Superkul! Staketet gick fint, höger slalom fick vi kämpa med men det gick. Kul hade vi!

Birgitta sa att hon tyckte att dagens träning för Amanda & Milloo hade gått jättebra! Hon var riktigt imponerad, KUL att höra! Det bådar ju gått för framtiden smile....

TACK Amanda för att du tränar min Prins!!!

TACK Birgitta för att du tog med dig Milloo hem & sedan körde hem honom till mig!

Birgitta tog även med sig Milloo & självklart sina egna hundar till Malmsjön. Där fick dom springa vilket dom verkligen hade gjort. Mac & Zingo fick även dra pulka. Det fick inte mille göra hmmm nä han var för liten för selen ha,ha,ha min stora kille....Men han lär nog sova gott i natt.

Njut av era hundar!

Tidig, kylig morgonpromis

Även denna morgon var det upp med Tuppen & ut. Det var som sagt tidigt vilket betyder inga människor med odrägliga lösspringandes hundar. Inte en söndagsmorgon innan kl 07.00. Då kan mina 3 kan få gå lösa hela tiden.  Men oj vad kallt det var -13 grader, men inga problem med tassarna på ngn utav dom.

Körde lite "inkallning" & självklart stanna innan det var dax att ta sig över vägen. När dom har varit på landet så är det lite si & så med hörseln hmmm, men det fungerade bra i dag. På landet är dom ju fria att gå hur som på tomten, här i stan är det ju lite annorlunda.

I skogen sprang dom upp & ner medans jag pulsade i snön, allt för att undvika att gå där andra gått före= ISIGT! Det bästa med det är ju att man mer får lyfta på fötterna.

Härligt var det med en sol på väg upp, tyvärr hade jag inte med mig kameran suck....

Snart kommer Amanda för att hämta Milloo till agilityträning, KUL för honom att få träna. Själv ska jag jobba....Nu är det bara att börja fylla tomma toarullar så att tjejerna har lite att göra när dom blir själva. Gömmer också godis som dom får leta efter. Sedan hoppas jag bara att dom är TYSTA medans jag jobbar. Ingen har klagat ännu i alla fall.....

Passade på att borsta samt klippa klorna på alla 3, välbehövligt var det.

Alla ni som inte jobbar: Passa på att aktivera era hundar i detta underbara väder!

Njut av era hundar! 

RSS 2.0