BREEZE & ANDERS VANN AG KLASS1!!!!

Ett stort GRATTIS till Anders som körde Breeze felfritt i agilityklass 1 & det med den BÄSTA tiden så det blev SEGER i klassen + en PINNE!!!
Nu fattas bara en pinne så är dom uppe i klass 2.
Tävlingen gick av stapeln på Stockholm Södra BK & Breeze tävlade i agility klass1 den här kvällen. Det var 29 startande & reftiden var: 50 sek. Breeze hade 32,71 dvs hon sprang 4,43 m/s.
Jösses vilket lopp dom gjorde! Snacka om att jag var STOLT!!! Dom var verkligen duktiga! Kanske lite av min träning gett resultat? Jag har ju tränat riktigt duktigt, smile......Sedan såg man att Breeze var taggad, så kul att se!!!
Tvåan i loppet var också nolla men var ca 2 sekunder efter.....

Det var flera som frågade varifrån Breeze kom....MIN STJÄRNA!!!

Min Prins Milloo kom 3:a i hoppklass 1!!! GRATTIS Anders & Milloo till ett riktigt kanonlopp! Det var en fröjd att se! Tyvärr så missade Milloo ingången i slalom något han annars aldrig brukar annars hade det blivit en pinne....Men jag kan lova att bägge dessa lopp var jättehärliga att se, jag bara NJÖT!!!

Så det blev 2 fina rosetter, tuggpinnar, vattenskål & en försäkring i Folksam som pris.

Är det någon som vill köpa hundförsäkringen i Folksam? Hör då av er!

Elsa med Grappa tävlade också. Dom körde två mycket bra lopp varav det ena var felfritt, tyvärr räckte inte tiden.....I hoppklassen kunde vi bara se att Grappa rev hinder nr 2 men på resultatet stod det att hon hade 10 fel???Vi fattar ingenting......Annars hade hon fått en placering på 5 fel & 0,59(tror jag det var) i tidsfel, synd....Men dom kommer igen på onsdag & då attan! Då håller vi tummarna!!!

Nä nu ska jag njuta av "segern" !

Håll alla tummar för Anders med Breeze & Milloo & Elsa med Grappa på onsdag!

     
Anders & Milloo hoppklass 1, 3:e plats!

Paus

     
Anders & Milloo agilityklass 1

     

    
Millo tittar på agility            Inför start

      
Anders & Breeze agilityklass 1 1:a & PINNE!!!

     
Prisutdelningen


Anders & Breeze


Anders & Milloo
'
     
Elsa & Grappa hoppklass 1

Håll tummarna!

I kväll ska ju Breeze & Milloo tävla agility med Anders på Stockholm Södra. Det blir Breeze första tävling efter valpning & valpar....Ska bli spännande & se, Anders har ju som sagt inte tränat dom någonting inför den här tävlingen, suck...Men jag har tränat dom desto mer, inte riktigt samma sak men men....det går som det går. Huvudsaken är ju att hundarna tycker att det är kul att köra agility & det tycker dom! Har packat väskan & plockat fram stolarna, ska bara upp på vinden & ta ner lilla tältet det är ju risk för regn......
Så håll nu alla tummar ni kan det ska jag!

Träning igen!

Jajjamensan det blev hundträning i dag med....Åkte ut till klubben & sammanstrålade med Ingela. Gick först en promis sedan körde jag lite gymnastikhoppning med Breeze & Milloo. Dom hindren stod ju uppe sedan i går. Breeze rev 2:a hindret ganska konstant, tyckte att avståndet var bra men....Sedan strulade hon i höger slalomen, hon gick ut vid 10:e pinnen! Något som tidigare gått så bra!?! Nåväl efter lite träning gick det bra, suck....

Sedan byggde vi upp en klass 3 bana, ja det är lika bra att börja stort från början, fniss....Men eftersom att kontaktfältshindren stod som dom gjorde så fick jag ändra om lite....Körde först Milloo & ja bitvis gick det bra & bitvis flippade han ut i det blå & i bland så  hängde jag inte riktigt med, hmm....Men jag var GLAD att jag kunde köra en HEL BANA med  min PRINS! Nu kan det bara bli bättre eller hur Ingela??? Ha,ha,ha Med MER träning så....

Körde sen Breeze på samma bana, snacka om att det är en fröjd att köra henne!!! Men av någon anledning så strulade hon vid ingången till vänster slalomet?!?! Hon var nog för taggad. Men resten tyckte jag gick OK! Det var ett ställe som jag strulade till det & "råkade" med min handling skicka upp henne på balansen fast hon skulle ta ett hopp. Men felen hon gjorde var helt & hållet mina fel, suck igen.....Man kan ju tro att man måste springa benen av sig för att köra henne ,men hon går ju att handla på avstånd, vilket passar mig perfekt! Sedan blir det ju pauser på kontaktfälten & dom behövs FÖR MIN SKULL!!

Ja herregud vad det var LÄNGESEDAN jag körde en hel bana med mina hundar! Men nu återstår det bara & se hur kroppen känns....Men vadå lite får man väl stå ut med, för det är ju så himla kul!
Avslutade träningen med ännu en gemensam hundpromenad.
Vill lova att hundarna nog var nöjda när vi åkte hem. Dom slocknade snabbt i bilen även lilltjejen....

Mina underbara hundar!

     

  

  GRATTIS "mina " valpar!!

Nu är "mina" valpar 12 veckor!!! Härligt!

GRATTIS Leffe, Trizz, Pezto & Bino(?) på 12 veckors dagen!!!

Tiden har gått så himla fort, snart är dom 1 år! Så kändes det med Breeze ena dagen var hon liten valp & nästa stora damen......Det är tur att man kan njuta av den underbara valptiden.
Trizz är en härlig liten tuff tjej som jag tror kommer bli en bra (smile)....agilityhund. Men jag får se hur mycket intresse jag har senare....Just nu är det KUL att träna....

Körde korta tunneln i dag & det var inga problem, hon sprang in från bägge håll utan att tveka. Hon följer min hand & springer in på "igenom". Sedan körde jag "framåt" mot godisskål med hjälp av Ingela. Hon sprattlade för fullt innan hon skickades i väg på "framåt". Jösses vad hon sprang mot skålen! Skicka mot skål & följa godishanden ska jag köra OFTA! Det är ju något man kan träna på en ung hund. Det kommer att tränas mycket på följa innan hinder används. Mitt mål är ju att Trizz ska ha en bra följsamhet åt bägge håll/på bägge sidor & ha ett sug framåt utan hinder. För att när väl hindren kommer in i bilden ska hon veta vad hon ska göra. Ska bli spännande att träna på detta sätt....Sedan har jag ju börjat träna henne på att komma in bakifrån mellan mina ben, det är början på startpositionen. Också något nytt, det händer ju sååå mycket inom agilityträningsvärlden. Men det är bara kul & intressant. Denna träning går bra, hon har inga problem med att jag kliver över henne & att hon lockas in mellan benen. För godis gör hon ALLT!

    

 
   

  
                                           

I morgon blir valparna 12 veckor!

Oj,oj,oj vad tiden gått fort!!! Hoppas att man får en rapport från dom som flyttat hemifrån.....Undrar så hur det gått för Bino/Lilleman/Sockertoppen. Det är ju 2 veckor sedan som han flyttade......
Ska ta lite bilder på Trizz i morgon måste bara massera hennes öron först. Men det gör jag ju varje dag numer.....Vill INTE ha en hund till med ståndöron! Så vill jag ju ställa ut min lilla tjej också & det går ju inte om något öra står upp. Ja alltid ska det vara något.

Whippet race tävling

Halva lördagen gick åt till att sitta i sekreteriatet på Whippetrace tävlingen i Södertälje. Något som nu blivit en tradition, & roligt är det! Tyvärr så ser jag ju inte speciellt mycket av själva tävlingen men jag gick ut för att se Gudruns Zorba tävla. Det var ett nytt tävlingssätt som Gotland kommit på. Man tävlar i "lag", rött, blått eller vitt. Alla kör 3 lopp & det är placeringarna som räknas & inga tider tas. GRATTIS till det blåa laget som VANN! Zorba ingick i det blå! Efteråt var et fika med supergod tårta! Tack Marie E med mamma som bakat dom! Tyvärr så var receptet "hemligt" synd......

Efteråt åkte jag ut till klubben igen, jädrans vad jag är hundaktiv! Körde hundarna i grustaget för att träna kondition. Sedan blev det promenad på klubben innan jag körde Breeze & Milloo i agility. Det blev lite gymnastikhoppning i dag samt slalom. Hmmmm något som jag behöver träna dom mer på märkte jag....Men det blir nog lite träning i morgon också....

Trizz fick springa genom tunneln ett par gånger. Ska bygga upp flera tunnlar på raken åt henne. Men det får bli nästa gång....Avslutade med ännu en promenad. Tror att alla hundarna var ganska nöjda med dagen trots att det blev några timmar i bilen på fm. Ja, givetvis var dom ute i omgångar & Breeze fick ju köra 2 race efter trasmaskinen. Jädrans vilken fart hon har!!! Hon tror nog att hon är halvwhippet!

Om en vecka är det dax för sheltie specialen på Vilsta i Eskilstuna, ska bli kul att åka dit & titta. Man kanske hittar någon snygg hane åt Breeze, smile....

På tisdag är det gemensam hundpromenad igen. Ingela & jag ska försöka att gå en långis i morgon söndag. Tror att både jag & hundarna behöver det....Hoppas bara att kroppen klarar det. Men med mina nya & dyra skor ska det nog gå, fniss.....MEN då får jag väl skoskav i stället.....

GRATTIS!

Ett stort GRATTIS till Jeanette som med sin Femi VANN lydnadsklass 1 på bruks i torsdags! Det betyder LP1!!! Grattis också till Anki som med Mumsan kom 2:a med godkända poäng!

Det var himla kul & inspirerande att se en lydnadstävling igen, det var ju som sagt ett bra tag sedan....Blev väldigt sugen på att själv få tävla, yippie!!!! Så nu ska jag anmäla mig & Breeze till bla Södertälje den 3/8.  MEN det är ju snart dax för damen att löpa...Skulle iny´te förvåna mig om det skulle infalla vid samma tid, nu när jag ÄNTLIGEN är tränings & tävlingssugen!!! Har tränat varje dag & hon går BRA men det som strular är platsläggandet under gång, suck... Jag är van vid Sindie som faller ner som död vid det momentet, vi har alltid fått 10:or på det. Men då TRÄNADE jag som besatt något jag inte gjort med Breeze. Så jag får självklart skylla mig själv. Så nu är det bara att lägga i en högre växel & träna ännu mer målmedvetet!

I torsdags passade jag även på att träna agility på klubben, oj, oj,oj vad Breeze gick BRA! Högeslalomet fungerade ur alla positioner & vinklar. Så nu är det 6 av 6!!! Min DUKTIGA tjej!!!! Sen hur det går på tävlingen nästa vecka återstår att se, Anders har ju inte tränat en enda gång inför den kommande tävlingen, suck....Nä det har varit jobb, han sommarjobbar ju på Scania & sedan har han ju haft fotbollen....Men nästa vecka har dom fotbollspaus.

Även Milloo gick som tåget, kul! Han fixar ingångarna & nu har han fått upp LITE mer fart i själva slalomet, men bara LITE! Men jag fortsätter att träna honom så när sommaren är slut kanske han kan SPRINGA igenom hela slalomet & inte bara dom 3 sista som nu......

Hundpromenad igen...

Ja då var det dax för gemensam promenad med alla hundvänner. Som vanligt fick Breeze & Milloo följa med, & nu vill jag lov att vi alla var preparerade MOT fästingar!!! Hundarna hade halsband + spray & jag hade spray över hela mig. Å se efter promenaden plockade jag bara ca 15 stycken!!! Det kallar jag SKILLNAD mot förra gången, då var vi ju för böveln uppe i ca 40 st! Ingela var däremot INTE glad, för i dag var det hennes TUR att plocka fästingar smile....Ja min kära svägerska fick plocka några på sig också, fniss...Jag hade INGA på mig denna gång! SKÖNT!!!

I morgon ska vi till bruks & kolla in bla när Anki tävlar "Mumsan" i klass 1. Lycka Till! Pasar nog på att träna Breeze när vi endå är där....Har jag inte henne med mig blir jag nog sååå träningssugen...Nä nu får jag ta mig i kragen & anmäla mig till några lydnadsklass 1 tävlingar.

Nu ska jag massera Trizz öron IGEN!!!

Socialträning i Nynäs

Hängde med Lena till Nynäs, hon skulle "lämna" in 2 hundar för tandsten. Då passade vi på att socialträna valparna jag hade Trizz & Lena hade med sig, Hexa, Chili & Diego. Vi promenerade från torget ner till hamnen, oj vilken bedrift! Alla skulle titta(Kul!) men jag fick även ta Hexa 6 snacka om trassel.....Bitvis gick det jättebra för tjejerna sedan sa Hexa stopp! Så gick vi en bit till osv. Nåväl till slut kom vi ner till hamnen, fick i oss lite lunch & sedan var hennes tandkillar klara så då var det bara att hämta bilen(vi gick INTE tillbaka med alla valpar, jag tog med mig Trizz & hämtade bilen) för att åka till killarna. Men då när alla valparna tryggt var i bilen, så somnade dom! Är inte valpar för ljuvliga när dom sover??? Bilresan till Södertälje gick bra, dom sov nog nästintill hela vägen........

Väl hemma var det bara att packa om väskan för kl: 15.30 var det agilityträning på bruks med Ingela & Birgitta. Passade på att träna Breeze i lydnad innan Birgitta körde agility med henne. Dom ska ju tävla i hop en hel vecka i Värmland....Hon tjuvstartade även ett par gånger i dag.....

Jag körde Milloo, åh han är för härlig min Prins! Han är lite i sin egen lilla värld men när han har fokus på det jag vill att han ska göra så är han ganska duktig. Men i dag var det ännu mer störningar runt om, något han har lite svårt för.....Men ett par gånger fick vi till det både på hoppkombinationen vi körde & slalomet. Kontaktfälten satt alla gånger!!!

Trizz fick springa igenom den mörka, böjda tunneln & det gjorde hon.
Nu ska här fixas öron!!! Dom är för lätta, suck....

Leffes matte Eva ringde i dag & frågade vad hon skulle göra med hans öron. Dom ställer sig upp i bland....
Leffe har träffat sotaren i dag med hans kommentar "det här var då ingen vakthund", nä Leffe bara viftade på svansen, ja han är för go! Annars så var allt bra, vilket känns skönt att höra. Om 2 veckor får jag se honom igen!!! Då är det sheltieutställning på Vilsta i Eskilstuna. Dagen efter World Dog på mässan.

Allis & Zerox

Här kommer en härlig bild på min jobbarkompis hund Allis. Allis är av rasen "Amstaff". Ryktet har nått mig att hon bara går ut till magen i vattnet? Kan det stämma Kristina?
Zerox är lillebrors hund & av rasen "korsning". Han badar som bara den kan jag lova.

Allis

  
Milloo & Zerox

Träning igen

Ja nu har man verkligen fått upp ångan, smile....Jag & Ingela åkte ut till klubben & körde agility. Med Breeze körde jag en start med 2 hopphinder-6 meter till slalom-högersväng till balansen-snett höger säcken-vid sväng höger till 2 hopp. Hon tjuvade 2 gånger men snacka om att hon är LADDAD!!! Märks att jag bara kört slalom enskilt & inga kombinationer.....När hon inte tjuvade bara flög hon över hindren & tog slalomingången & hela slalomen i en rasande fart(man verkligen ser hur mycket hon ÄLSKAR att köra agility!)-bra fart på balansen & klockrena två på två av. Att dom sitter klockrent kanske kan bero på att jag inte springer lika fort som Anders?! Det går ju lite fortare när han kör henne....Men å andra sidan så hinner han ju faktiskt med henne hela vägen ner.....Hmmm vilket fall som helst så var jag super nöjd med hennes prestation i dag. Min kan man ju prata om, suck... Men det var ju ett BRA tag sedan som jag körde henne på så långa kombinationer. Ingela sa inger spydigt i alla fall! Högerslalom fungerade i dag!!! Får nog nästan säga att där satt den! Men det är klart nu får man ju kanske höja ribban lite till, sakta men säkert... Får nog börja lägga in mer variation på ingångarna.

Milloo körde jag i princip på samma kombination, han tjuvade också någon gång, hmmm måste tränas mer. Han strulade lite mer än vanligt i slalomen i dag, kanske berodde det på att det var mer störning runt om? Han har ju lite problem med det. Han tappar lätt fokus på vad han håller på med. Men det blir nog bättre ju mer rutin han får. Sedan körde jag också en hopp komination med lång böjd tunnel. Nåväl efter några försök fick vi till svängarna. Han har farten men som sagt inte riktigt fokus fullt ut på det han ska göra(enligt mig).

Trizz fick springa i den långa böjda tunneln & det gjorde hon! Flera gånger & det alldeles själv, oj,oj,oj vad hon är duktig! Hon springer igenom alla tunnlar hon ser, yippie!!! Men nu säger väl dom lärde att jag kommer att få en tunnel idiot, men det gör INGENTING! Jag vill att mina hundar ska älska ALLA hinder! Sedan är det upp till mig att styra dom till rätt, men det är inte viktigt i början huvudsaken att dom VILL & VÅGAR ta hindren & det med GLÄDJE!
Sedan tog hon även säcken min lilla stjärna! Självklart med lite hjälp, vi lyfte givetvis upp släpet lite grann. Hon & Ia tog säcken flera gånger. KUL!!! Ingelas papillon Ia kommer att gå långt, hon är otroligt läcker att se & bara 5 månader!

Vad det är härligt att skryta om sina hundar, det är dom VÄRDA!!!

Ett stort TACK till Bosse för alla klövar!!! Nu jädrar kan vi träna viltdpår....i höst alltså.

Energiknippet Trizz

Det är så härligt att se mitt lilla energiknippe Trizz, först leker hon "slut" på Milloo. Dom kan busa nästintill hur mycket som helst sedan fortsätter hon med mamma. Breeze ligger i någon av hundsängarna & Trizz hoppar på henne sedan ligger dom & små gnaggar på varandra. Men så helst plötsligt så blir hon trött & somnar. När hon sedan vaknar sätter hon i gång igen......Sindie kan hon försöka med men hon vill oftast INTE vara med på några lekar. Hon vill mesta njuta av livet utan att andra blandar sig i. Min gammeltant.
Det blir även en hel del tuggandes på "ben", vilket ju är bra med tanke på tänderna. Men som tur är har Trizz inga problem med att koppla av. Det har inte någon av dom stora heller.....

Träning med Breeze

Åkte ut en sväng till klubben & gick en promis med alla hundar. Sedan tränade jag lydnad med Breeze. Körde fotposition & mkt vänstersvängar efter raksträckor. Hon var lite för laddad men till slut fick vi till det & hon gick riktigt BRA! Sedan blev det stanna under gång, oj det kan hon BRA! Inkallningen gick toppen, hon hade fart & en nästintill perfekt ingång. Vårt probelm har ju varit ingångarna då hon gjort ett hopp på mig. Men inte i dag....Läggandet under gång gick bra, det small inte i backen men hon la sig! Det har det varit si & så med tidigare. Hoppet var inge problem. Tror nog att om JAG TRÄNAR så har vi nog LP´t i höst.
Avslutade med höger slalom, & se nu har vi höjt ribban. Hon klarade nämligen 5 av 6 hela slalom! Hon klarade alla ingångar men gick ut vid 10:e pinnen en gång.....I morgon blir det mer agilityträning, som sagt det är bara att kämpa på!

Nu är valparna 11 veckor! Härligt!!!
Trizz skuttade upp i soffan 3 gånger i dag! Det har hon inte klarat tidigare. Mina stora tyckte det var konstigt, det har ju varit en fri valpzon tidigare. Men nu är det slut på det, det enda som hon nu inte kommer upp i är min säng. Men INGEN hund får ju nu under fästingsäsongen vara i sängen. Har satt för så att dom inte kommer upp.

Trizz har i dag sett ett helt gäng hästar som gick på bete. Oj, oj, oj vad hon var tuff! Skällde som bara den tills dom rörde på sig....Då var det lugnast att sprínga till matte, ha,ha,ha...
Sedan såg hon även en snutt av Ceasar Millans program på TV. Det var väldigt intressant....Ja hon är bra rolig min lilla tjej. Måste fixa hennes öron, dom är lite för lätta tyvärr...Måste ju få till dom om jag ska ställa ut henne,suck...

Vet att denna sida är till för hundrealterade saker men i bland måste man få SKRYTA! Jag måste bara skriva om min duktiga, härliga brorson Anders som i dag spelade match på Arenan(JallaVallen). Hans lag Enhörna mötte Syrianska & Anders kom in efter ca 20 min & efter att ha varit på plan ca 30 sekunder gjorde han MÅL!!! Snacka om att man njöt!!! Det var spännande i början men Enhörna spelade ju totalt ut Syrianska. Tyckte att grabbarna i Enhörna var himla duktiga & så vann dom ju med 5-0!!! Det kan man väl kalla utklassning!?!?

Promenad med gänget

Åkte ut till lillebrors husvagn & då tog jag givetvis med mig alla hundarna. Efter uppsättning av förtält så tog vi en promenad. Denna gång fick även Sindie följa med & Trizz. Trizzen fick växelvis gå & bäras. Hon hade ju busat som bara den under tiden vi höll på med tältet så hon var helt lugn dom gånger hon bars. Vi gick en bra sväng & dom stora fick verkligen springa av sig, nåja Sindie hon gick mest. Som tur var så sprang vi INTE på några vildsvin, men nog doftade hundarna i bland.......Såg många ställen där det var uppbökat, jag tycker INTE om vildsvin!!! Sedan är man ju livrädd att dom ska attackera hundarna. För man kan ju råka komma emellan mamman & ev kultingar. En riktig mardröm!
Vi gick även en bit invid vattnet & givetvis så gick Breeze i. Tyvärr hade jag inte kameran med mig, suck...


Trizz första midsommar

Tillbringade dagen ute på landet med alla hundarna.  Fick Anders att springa en runda med Breeze, håller ju på att bygga upp hennes kondis. Han ville inte ha med sig Milloo, så han fick stanna kvar hemma. Något han inte tyckte om! Men alla hundarna fick följa med på en promenad senare. Anders tog Trizz som växelvis fick gå i koppel & bäras. Senare på kvällen fick Trizz följa med ner till festplatsen & bla hälsa på Casper en stor men mycket snäll schäfer. 
Skrattade åt Trizz då hon först hörde sedan såg flaggan på tomten, jisses vad den var läskig!!! Men ingen av dom andra reagerade så efter ett par "träffar" så var den OK! Då tittade hon bara lite på den när den flaxade som mest....
ja lilla Trizzen fick MÅNGA intryck denna dag något som visade sig när vi skulle åka hem. Hon sloknade direkt i bilen & sov hela vägen hem. Väl hemma var det bara lite bus sedan somnade hon i gen...
TACK mina hundar för att JAG fick sova länge i dag!!! Inget man direkt är van vid efter valptiden. 

Fortsätt njuta av era hundar! 

     
Trizz                                      Trizz & Casper                  Linnea & Anders

     
Anders & Trizz                    Trizz


Trizz "tittar" på Ceasar Millan´s program


    Favvoleksaken


     
Trizz                                      Sindie                                  Breeze

Nyss utkommen från fodersäcken!

Trevlig Midsommar!

Ja då var det midsommar igen.....vädret kunde ju varit bättre men men.....Ja i dag satte jag Scaliborhalsbanden på Breeze & Milloo....Kände att jag inte hade något val. Alla fästingar i princip Breeze fått har ju varit i Tveta men Milloo har ju hela tiden fått dom!!! Hoppas nu slippa dessa hemska djur! Själv har jag nu haft 2 stycken som suttit samt ett gäng som krypigt på mig, suck....

I morse gjorde Trizz ALLT ute! Hon SOV nämligen när jag gick upp & då var det bara att skynda sig ut innan något hände inne....Annars så är hon sååå tyst på morgonen & går på tidningen. Sedan går hon & lägger sig igen. Min lilla blåing! Det är så skönt att slippa vakna kl: 06.00 smile. Det är ju vad Eva med Leffe tvingas göra, fniss....

Nu ska alla agilityhinder packas för nu ska det TRÄNAS! Hoppas bara att vädret håller i sig, vill inte ha mer regn.

TREVLIG MIDSOMMAR alla hundvänner önskar jag & alla mina sheltisar!

Ännu fler fästingar!!!

Vaknade av att Breeze hade kommit upp i sängen, dvs då fixade jag INTE av att somna om. Det kan ju krypa FÄSTINGAR!!! Nä upp & riv ut alla sängkläder, ut & rasta hundarna sedan till tvättstugan. Japp kl: 06.15 började jag att tvätta. För nu på morgonen så plockade jag 2 st på Breeze, dom var nästintill halvdöda men DOM SATT FAST! Milloo hade 4 st som SATT!!! Sedan hittade jag 1 st som var torr & död i soffan, så då åkte även överdraget till tvätten.
När jag åker & jobbar sätts grinden för så att dom inte kommer in i sovrummet.
Har ännu inte hittat några på Sindie, men hon var ju inte med på promenaden i går. Medlet verkar ju fungera på henne...

En härlig promenad igen...

Vädret var med oss även denna kväll, tror att vi var 12 stycken som kom & att hundantalet var 16. Kan ha missat någon....Även denna gång gick vi halvmilen, ja inte lillebror & Jenny nä dom gick bara 2,5 km. Huvudvärk, vad är det???Fniss....Tyvärr så slogs fästingrekordet på mina hundar denna promenad!!! Plockade närmare 35 fästingar som kröp samt tog 3 som hunnit sätta sig. Har ALDRIG varit med om maken till fästingpåhopp!!! Nu faen blir det nog fästinghalsband!!! Nu i kväll har även grinden till sovrummet kommit upp, japp jag ska INTE ha några fästingar i min säng! Dom vuxna är vana vid denna avstängning under fästingperioden, det är värre med Trizz, men hon måste vänja sig. Livet är tufft!
Håll till godo med kvällens bildskörd!

     
Kristina & Kristina             Lotta                                   

   
Lena & Lisa                       Lillebror

   


Brorsan & svägerskan

    
                                            Patrik                                     Kristina

 
Breeze

Mer agilityträning

Oj, oj, oj vad jag blivit duktig, hmmm. Men jag var ute på klubben i går efter jobbet & tränade både Breeze & Milloo på slalom. Jag ger inte upp, ska dom tävla måste jag träna....Tyvärr så låg väl Breeze kvar på samma % rätt som sist men det kommer! Det känner jag på mig! Milloo låg också på samma, dvs han var duktig även denna träning. Körde även lite kontaktfält & däck, INGA problem. Men det kanske kan bero på att det inte går sååå fort när jag kör som när Anders kör dom, smile. Vilket fall som helst så SATT alla kontaktfält. 

Håller också på att träna Trizz på sitt namn, ja det har jag ju gjort sedan hon var liten...men det håller jag på med ett tag till. Inkallning på "kom" tränar jag samt, bra & nej! Sedan blir det shaping på sitt, något hon nappat på direkt. Har inte lagt in något ord förrän hon sitter. Vi kampar en hel dl, då jag vill få en hund som man kan använda lek som belöning. Det går inte på, SIndie hon kör bara godis, Breeze går att köra på leksak men hon föredrar godisväskan & godis & Milloo, ja han fungerar på det mesta.....Är godiset GOTT är det favoriten annars går det lika bra med att klappa om honom & pussa lite på honom. Leksak bryr han sig inte om däremot. Just därför SKA Trizz tränas på det....

I helgen bär det av till landet & ALLA agilityhinder skall med! Ja, nu ska det bli hårdkörning. Men nu ska Breeze äntligen få köra med Anders igen.......Vad han inte vet är att han också ska köra Milloo, det får bli en överraskning, fniss.... 

Hundpromenad i kväll igen...

Äntligen är det dax för gemensam hundpromenad igen. Ska bli skönt att få lufta kroppen & knoppen. Det är ju en härlig natur där vi går. Tar med mig Breeze & Milloo mendans Sindie får stanna hemma & vara barnvakt. Hon klarar inte av att gå så långt som vi går.....Ska försöka att komma i håg & ta med mig kameran i kväll.
Nu håller vi tummarna för att det INTE regnar!!!

Bilder på Sindie, Breeze & Milloo

Det har ju mest blivit att man fotat valparna, men här kommer ett gäng bilder på dom "vuxna"     
Milloo                                                                   Milloo & Bino

  

      
Breeze

     
Breeze, Trizz & BIno

     

     
Sindie 10 år & 5 månader

  

 

Bilder på Leffe

TACK matte Eva för bilderna på Leffe! Himla kul att få, men då saknar man honom ännu mer, smile....Men han ser ut att ha det BRA!

  
Första dagen hemma, 8 veckor

  
Kul att busa med Maja-katten


  
Ombord på ångbåten Gerda.Leffe ska få följa med på en
tur lite längre fram. Det kan nog vara lite läskigt med ångvisslan
så han ska få lyssna på den i land första gången.


Leffe upptäckte direkt att när det är fråga om matlagning så ska man
hålla sig till husse för han tappar(?) matbitar på golvet

Vikt vid 10 veckor ca 5 kg.
Det går jätte-bra, vi tränar sitt & har börjat med sick-sack mellan benen
& han fattar direkt vad han sak göra. Jag har börjat lämna honom lite
ensam, jag går ner till tvättstugan en stund & i dag blev det 20 minuter.
I NATT SOV HAN ÄNDA TILL KL: 6

Foto & text: Matte Eva

Marie´s rader: Trizz sover till ca 08.00! Smile....

Slalomträning

Åkte ut till klubben med Kristina med Allis, sedan kom lillebror & Jenny med deras Zerox. Allis & Zerox fick leka av sig. Nåja Allis skulle äta gräs först, det var nog ett straff till matte för att hon inte hade fått ngn mat innan dom åkte......Det blev en del springlekar dom emellan medans mina satt i bilen, satt & satt dom var helt tokiga! Dom ville ju också vara med!!! Men Breeze "tål " inte Allis & Milloo moppsar sig inför Zerox. Men jag tog i alla fall en runda med alla mina innan jag körde Breeze i slalom. Oj vilken fart hon har i vänster slalom!!! Har fortfarande promlemet i höger att hon går ut vid pinne nr 10. MEN i dag klarade hon höger slalom 4 av 6 gånger! Jajjamensan i dag var hon DUKTIG! Nu blir kravet på henne att hon ska klara 5 av 6 gånger.....Ingångarna var OK, hon missade någon pga att hon var för taggad.
Milloo, min Prins var jätteduktig(med hans fart mätt) för att la in en högre fartväxel i dag! Det var det snabbaste han någonsin gått i slalom! Tänk vad LITE träning kan göra!?! NU måste jag börja TRÄNA mer med honom!!! Snart ska dom ju tävla!
Sedan åkte vi i väg & gick en sväng med dom. Körde då lite upp på stenen övningar med mina tjejer. För godis gör dom allt! Trizz fick gå i omgångar, hon ska ju ta det lugnt pga av sin hälta som kommer & går. Men allt är så mycket lugnare nu hemma efter att Bino åkt.....Bra för Trizz & hennes "vila" men TRÅKIGT för MIG!!! JAG saknar Sockertoppen!!!

Har funderingar på att ev sätta ut Trizz på foder, känner att hon i gentligen skulle behöva komma till någon som har LUSTEN att träna upp henne. Tror nämligen att hon kommer VILJA jobba som sin mamma, Breeze. Jag har ju inga direkta arbetsplaner för henne....Vadå, mina planer för Breeze har jag haft nu i snart 3 år, ett enkelt LP1. Hon är över 4 år & har bara klarat Rookie, hade hon haft en förare som velat tränat lydnad hade hon nog nästintill varit champion vid det här laget. Hon älskar ju att träna, men jag har INTE den lusten längre. Med Sindie var det annorlunda, herregud då tränade jag flera gånger om dagen. Men vi får väl se vad det blir, troligen ka jag inte släppa Trizz. Hade ju problem med att släppa "mina" 3 hanar....

Får väl påminna om att jag nu börjat jobba igen efter 2,5 vecka s semester, suck.....BARA 3 veckor kvar tills nästa semester. Det har varit sååå skönt att bara varit ledig!!!

Häng gärna med på gemensam hundpromenad nu på onsdag, samling kl:19.00 på stora parkeringen i Tveta.

Rapport från Pezto

Har fått en rapport från Sandra, Peztos matte. Det Tackar jag för! Det är så himla kul att höra att allt fungerar & nog låter det som om dom trivs i hop, smile.....

Sandras rader:
Då har vår "lille" Pezto blivit 10 veckor idag.
Han är fortfarande duktig så det känns som att det kommer bli en fin o tuff hund av honom hihi
Han har varit med mig på jobbet hela veckan och det har gått fint.
Vi har köpt en bur till honom som ska bli hans trygghet o viloplats på jobbet, och i den sover han så gott!!
Vår katt chili o Pezto busar mer o mer hela tiden även om de pratar lite olika språk ibland så går det bättre och bättre. Pezto är som ett plåster på honom ibland.hihi
 
Vi håller på att leta efter en brukshundsklubb som vi vill gå med i och som snart ska börja, tiden går ju snabbt nu så det gäller att inte vänta till sista minuten. Blir ju fullt snabbt ibland.
 
Han är mycket duktig på kontaktövningar och sitt har han nästan helt hundra fått kläm på... Men de får man ju se sen när där e flera andra valpar runt omkring... Ska bli roligt!!
 
Vi vägde honom häromdagen och om inte vågen ljuger helt för oss så väger han nu ca 5 kilo... blir tyngre o tyngre att bära honom upp och ner för trapporna.. pust..!! Hade tänkt att mäta honom också för att se hur hög han är..
 

Bino såld!

Nu har Bino åkt "hem" till Hölö.....Det var svårt att släppa i väg honom men jag tror som med dom andra att han hamnat rätt! Efter att ha gått igenom alla papper & visat vad som följer med honom var det dax att "släppa" iväg honom. Han traskade så snällt med barnen som gick i förväg.
Numer bor han i ett stort hus i Hölö med sin familj, där ingår också två hästar. Ska bli kul att höra hur han reagerade när han fick se dom, ha,ha,ha....Nä jag tror att han fått det bra & att han kommer sköta sig fint. Mina gamlingar är ju hästvana & det blev dom ju utan problem. Sedan är ju hela familjen hundvan sedan tidigare, då dom haft en cocker. Dottern ska även gå agilitykurs med honom när han har åldern inne. Ska bli kul att följa honom inom agilityn.

Önskar hela familjen Lundell Lycka till med Bino!!! (eller vad han nu ska heta, det bestämms om 1 vecka)

Valparna 10 veckor!

Herregud vad fort tiden gått! Det är redan 2 veckor sedan Leffe & Pezto åkte "hem"...Senare i dag åker ju Bino, som sagt tur att jag behöll Trizz. Allt har varit jättekul med att planera, vänta, valpningen & ALLT därefter UTOM att lämna i från sig valparna! MEN jag tror att dom Leffe & Pezto kommit till så bra hem att jag numera känner mig helt lugn! Men dagen dom åkte var jobbig, så den här dagen, dagen då Bino åker är JOBBIG! Får passa på att gosa av mig på honom....."min" Lilleman/Sockertopp ja han har många smeknamn... SKa bli intressant att höra vad han ska heta i sitt nya hem.

Trizz & Binos vikt vid 10 veckor(sista vägningen av dom)
Trizz: 2420
Bino: 2011

     

     

     

     

     

  

Lite blandade bilder

Fick bilderna som Birgitta tog med sin födelsedagspresent överskickade i går. Det är på alla valparna hemma hos henne. Kändes lite konstigt att se dom, ALLA är ju med! Sedan hade ju jag inte sett dom tidigare....
Håll tillgodo

   Bino väntar på att få börja träna agility


  
Bingo, Trizz & Brio              Bino
Leffe, Trizz & Pezto

     
Bino                                     Pezto                                     Bino

     
Leffe                                     Riff & Trizz                          Pezto & Riff

     
 Riff & Pezto                        Trizz & Bino

     
Trizz                                      Pezto                                     Bino

Foto: Birgitta numera Blomkvist

På klubben

I går var jag med alla hundar på klubben. Gick en promenad med dom innan jag körde Breeze & Milloo på slalomen. Håller på & tragglar Breeze i höger slalom, hon går in bra men vid 10:e pinnen går hon ut??? Ja,ja det är väl bara att träna vidare. Milloo går också in bra men fortfarande har han inte någon fart.....Det går lite fortare dom 3 sista pinnarna. Men även där kommer det väl bara JAG tränar.

Valparna tränade jag lite i koppel vilket går riktigt bra, men i bland så tar det STOPP! Det kommer nog att bli lättare på promenaderna när man bara har en valp att träna. Det blir lätt rena trasslet när vi är ute & går....Men på klubben tog jag dom en & en, oj vilken skillnad! Tränade också lite kom & det går jättebra!!! Lite svårare är det om det finns ngt runt om som lockar mer.....Hade alla hundar ute i omgångar så att alla skulle få "sitt". Avslutade återigen med en gemensam promenad på området.

När jag var på brölopp så var dom alla själva hemma...

Det känns mycket vemodigt att Bino ska åka i dag,suck....han är "min" lilla Sockertopp & gosig som bara den....Vilket fall som helst så har jag nu klippt klorna på honom. Han har oftast varit duktigast på det men i dag var han halvvild.....Men jag har tålamod att vänta ut honom. Så till slut gick det bra! Då var han så duktig!
Usch jag, snart åker han "hem"....men han ska ju inte så långt som tur är.

Det blev bröllop!!!

ÄNTLIGEN så slog dom till!!! Själv så skulle man ju "bara" på 50-års fest men det blev bröllop i stället! Så nu är dom 1 Ove & Birgitta! Ett STORT GRATTIS!!! Det var verkligen en härlig överraskning men lite väntat, smile....
Birgitta var otroligt vacker i en härlig klänning! Birgitta det är den snälla kompisen som ställer upp & tävlat /tävlar mina hundar i agility. Hade ju inte tänkt att vara kvar så länge, jag skulle ju igentligen i väg på en annan fest......Men tyvärr så fick jag hoppa över den.....Typsikt att allt händer på en gång,hmmm.
Så det var bara att ringa nästa snälla kompis, Clary som fick gå ut med mina hundar.  TACK för hjälpen! TACK också till lillebror som körde hem oss. Skulle ju ta bilen & åka vidare men det blev ju champagne.....

Bilder kommer

Socialträning

Ja  idag blev det en hel del bilåkande för valparna. Var till Lena på Tumba Hund & Katt, där fick dom gå omkring & bekanta sig med en affär & dess GODA dofter. Ja där finns det mycket smaskens týckte Trizz, hon hittade ett ben hon inte ville lämna.....Det kom även in några till hundar bla Milloo´s halvbror Emil. Herregud har HAN varit så liten? Nä det tror jag inte...Trizz däremot tyckte att han var lite läskig, vadå en sheltie i FLYTVÄST! Snacka om läbbigt!!! Mesig hund tyckte Lena,hmmmm. Efter ett tag & när flytvästen åkt av var han OK! Bino traskade också runt i butiken. Inget var direkt läskigt tyckte han. Min(än så länge) sockertopp han är för härlig! I bland går han toppen ikoppel & i bland bara NIX!!! Går inte ett steg, men JAG har tålamod så det är bara att vänta ut honom....
Sedan var vi ut till klubben, där fick alla springa fritt ett tag. Sedan körde jag Breeze & Milloo på slalomen. Brezze är såå duktig! Behöver BARA,hmmm träna på säkra ingångar. Milloo, ja där behöver ALLT tränas....Men tyckte nog att han gasade på lite mer än han brukar.....Snart ska dom ju tävla agility......MÅSTE träna mera!!!
Väl hemma så slocknade ALLA hundarna! Själv ska jag sätta mig på balkongen & njuta av min sista semesterdag!!!

En rapport från Leffe

Har fått en rapport från Leffes matte Eva, TACK för att du skickar rapporter. Det är lika KUL varje gång!!!
Det är så kul att höra att allt går så bra!!! Känner verkligen att Leffe hamnat rätt....

Evas ord: Leffe hade besök av en blandis tik i helgen, dom hade jätte kul o busade.

Leffe har åkt buss och det gick förstås bra. I dag följde han med och hälsade på hos min arbetsplats (äldreomsorgen). Han tyckte det var jätte roligt med alla tanter o farbröder med rullatorer och rullstolar.

Han är helt otrolig men det är nog tack vare att du tränade så flitigt med valparna.

Nästa gång kanske det följer med ett foto eller två, smile


Trizz ensam med matte

Tog med mig Trizz till Ingela. Hon var såå duktig, gick fint i kopplet till bilen, lugn & sansad under bilfärden dit. Väl framme fick hon gå lös på deras tomt. Allt var lugnt tills Ia kom ut, jisses vad hon var LÄSKIG! Ia har energi, alldeles för mycket energi tyckte Trizz......Det blev lite bättre när Itzie kom ut, hon var inte riktigt lika läskig....
Ingela kollade i alla fall Trizz för jag tycker inte att hon går helt rent alla gånger. Mestadels så syns inget men så helt plötsligt kan man se att hon går orent. Får åka till Lena i morgon så att hon får kolla henne. Hon reagerar inte på att man klämmer & känner, suck.....Det får bli vila för hennes del. Det kommer inte bli lätt då det är MYCKET spring i hennes ben.
När vi kom hem & jag skulle ta ut henne ur bilen såg jag att hon hade lite dreggel vid munnen. Inte konstigt med denna bil, vem som helst kan ju bli dålig att färdas i den. Man måste ju gasa som om det vore värsta racerbilen på startplattan, ja annars så går det inge bra. Nä det får nog bli en lott så att man kan köpa sig en NY bil! Ander det är dax att bli proffs snart!!! Du vet ju vad du lovat din faster!!! Kan man ändra sig från en Minicoper till en ngt STÖRRE bil?? Hade ju inte sååå många hundar då...

Lydnadsträning med Breeze

Tog mig faktiskt i kragen & tränade lite med Breeze. Snacka om en laddad dam! Hon VILL men inte jag, tyvärr....
Det var ju ett tag sedan sist så det blev mest fotposition & förflyttningar åt alla håll. Hon är DUKTIG! Hon har fokusen helt på mig. MÅSTE fortsätta att träna lydnad med henne, målet är ju ett LP men det har jag sagt i många år nu. Får väl anmäla mig till några tävlingar så att jag har ett mål att se fram emot.
Man kanske ska utmana några så att man kommer i gång?!
Ingela & Birgitta hänger ni på???

Hundpromenad

I kväll var det dax för hurrtpromenad med hundgänget. Japp kl:19.00 (ca) samlades vi vid spåret ute i Tveta. Efter fotografering (bilderna kommer snart på bloggen) så bestämde vi att ta 5 km spåret. Det var en himla trevlig promenad, lagom kuperad & med en härlig terräng. Alla hundarna höll sams & jag fotade en del under tiden vi gick. Tempot låg på en bra nivå för flåset, men det går nog att så småningom att lägga i en lite högre växel. Men det finns ju ingen anledning att stressa på, man ska ju NJUTA också! Något jag hann göra.....Tror nog att både Breeze & Milloo tyckte det var SKÖNT att få gå på, & det utan några skuttande valpar runt benen. Dom fick självklart stanna hemma tillsammans med Sindie. Hon hade helt klart inte fixat att hänga på i detta tempo hmmm.

Vi var 9 st  samt 14 hundar(tror det stämmer) som kom. Hoppas på att några fler har möjlighet att komma nästa vecka.
Eller har alla redan ett bra flås både på sig själv & hunden??? Ja då ska det ju underhållas....

Jo, vädret var super härligt solen sken & luften var frisk. Strax innan hade det ju ösregnat & haglat men lagom tills vi skulle gå blev det BRA! Snacka om flax....

Det enda tråkiga var att jag plockade totalt ca 30 fästingar som kröp på Breeze & Milloo!!! Måste nog vara ett rekord på en promenad???

     
Jenny, min svägersta        Hela gänget                 
     
                                              Ingela & Patrik
     
Ingela & papillongänget                                                    Lotta & Kristina

Trizz

Nu på morgonen har jag inte märkt någon hälta på Trizz. Inte heller ömmar hon när jag klämmer på henne. Får självklart hålla koll på henne under dagen. Hon leker med Bino utan "skrik"....Fortsättning följer, förhoppningsvis med glada besked...


Slutet på en epok!

Snacka om "djupa" ord men lite av den känslan finns....För min del är ju den aktiva tiden inom "moderklubben" SHK slut. Nu är det nya tag som gäller. I kväll var det nämigen agilitymöte som jag, Ingela & Birgitta gick på. Vi har ju alla tre lämnat SHK för SBK. Ska bli väldigt intressant att komma in i en helt ny & så mycket större organisation än SHK. "Gräset är ju inte alltid grönare på andra sidan" lyder ett ordspråk men som det blivit i den gamla hemmaklubben känns alla andra alternativ värda att prova. Tror nog på att det kommer att bli bra! Om inte annat så blir det förhoppningsvis en liten nystart, det är ju lätt att bli hemmablind. Har ju varit aktiv inom klubben sedan -92. Har nog suttit i alla kommiteer som finns, nä inte utställningen det har jag aldrig haft intresse för. Däremot så har jag alltid jobbat för det JAG trott på. Har något varit konstigt så har det testats nya vinklar, det har alltid varit högt i tak något som jag tidigare varit STOLT över! Det har verkligen kännts som "min" klubb...

Det har hänt mycket sedan jag började & mycket har varit så himla kul & stimulerande! Alla kurser man haft & gått, alla kursare man haft & alla deras hundar. Alla roliga fester man varit på/arrangerat, fjällen resorna både sommar & vinter(Grövelsjön är ett underbart ställe!!), slappar dagar på klubben/arbetsdagarna i både värme & rusk/gräsklippningen hela sommrarna/krattning av planerna(ja det gjode man för en del år sedan!), alla föreläsningar/utbildningar man gått/arrangerat, är ju utbildad instruktör inom lydnad & agility , hundpromenaderna i alla väder, jippodagar, kräftskivor, valborgsfiranden, skidåkningen på fältet(Tack Janne för spårningen!) instruktörsmötena(det har blivit många under åren), tiden i styrelsen(väldigt stimulerande), staketbytet, målning/tvättning av alla hinder, 100 ord i LT, varit tävlingsledare i lydnad ja listan kan göras lååång! Ett roligt minne var landskampen i lydnad i Norge mot Norge. Fick äran att tävla för Sverige med Sindie. Vi VANN individuellt samt i lag!! Min lilla stjärna! 

Men det allra roligaste har ändå varit allt (nästan) kring agilityn, kurser, utbildningar, kursare, träningstävlingar, tävlingar(en gång i tiden hade vi Sveriges största inoficiella agilitytävling!), för att inte tala om alla tävlingar man själv varit med på! sommarläger med Kenth Svartberg (den hetaste sommaren på länge!) & Anita Axelsson( snacka om att jobba från morgon till sen kväll!) , kortkurser med Annika Aller ja listan kan göras hur lång som helst......Jag har säkert glömt massor men detta är vad jag just nu kan komma på.


Men orken att driva det jag "brinner" för har i princip helt tagit slut, därför tror jag att klubb-bytet kan bli en nystart......

Sedan inte att förglömma alla roliga & trevliga instruktörs/funktionärs kompisar inom SHK!!
Önskar SHK Södertälje Lycka till i framtiden! (det lär behövas, oops det var hårda ord.....men det står jag för!!!)

Sist men inte minst alla mina underbara hundar jag hitills fått äran att ha, Apollo min "stora hund i litet format", Jeffi "som skulle bli min drömhund" samt mina hundar jag fortfarande njuter av Sindie"som blev min stjärna", Breeze" min härliga mamma tik", Milloo " min Prins" & Trizz "min blivande stjärna". När jag(hmmm någon som kan??) får ordning på min hemsida kommer alla hundar få "sin" sida med all info & massor av bilder. Men jag & data, ha,ha,ha eller vad säger du Gudrun?

Nu ska jag gå ut med alla mina underbara hundar!

Tyvärr inga bilder, vet inte vad det är som strular, suck.....

Rapport från(Brio), PEZTO

Har fått en rapport från Peztos matte Sandra, TACK för det!!! Allt går bra & Sandra skickade med 3 bilder på Pezto. Hmm känns fortfarande lite konstigt att skriva Pezto, men det blir nog lättare & lättare hoppas jag, smile...
Känns i alla fall skönt att få en rapport om hans liv.

  

Njut av lilla/stora killen Pezto

Viktig rapport!

Jo, måste bara skriva att JAG VANN MINIGOLFEN i lördags!!! Jajjamensan, nu har jag visat var skåpet ska stå! Det kändes såå bra att visa "pojkarna" vem som igentligen är BÄST! Men nästa gång måste man kanske vara snäll igen, det är ju inte kul att knäcka folk, ha,ha,ha. Tyvärr inga bilder & inte fungerar det & sätta in bilder från förra gången, suck....
Fortsättning följer!!!

Trizz & Bino 9 veckor

Har sagt det tidigare men det tåls att sägas igen. Vad fort tiden går! Mina småttingar växer så det knakar! Dom börjar bli rangliga med långa ben, dom är såå härliga att studera. Det händer något hela tiden.

Tyvärr så sprang Breeze rakt in i Trizz i dag på em....Hon haltade lite efter men reagerade inte när jag gick igenom henne. Har kollat henne flera gånger & fortfarande ingen reaktion. Men däremot kan hon skrika till, får kolla i morgon igen. Hoppas bara att inget allvarligt hände. Men då borde hon ju reagera när jag känner igenom henne kan man tycka eller är dom så "tåliga"??? Ser inte heller att hon haltar nu. Känns inget vidare......Suck det ska alltid vara någonting.....Nu får man hålla tummarna på att Trizz inte fått ngt allvarligt problem av "smällen" med mamma sin.

Bättre sent än aldrig, men här kommer Trizz & Binos vikt vid 9 veckor:
Trizz: 2210 (tror det var den vikten, hittar inte lappen, suck...)
Bino:1850

Här kommer lite blandade bilder på Trizz & Bino

     

     

     

     

     TYVÄRR BLIR DET INGA FLER BILDER DENNA GÅNG, PGA ATT BLOGGEN STRULAR!!!!
Förhoppningsvis kommer det problemmet att lösas, så att fler bilder kommer......Suck...

Agilityträning

Ja lite duktig har man varit, semester & allt.....
Birgitta & jag var ute & tränade agility med Breeze & Milloo. Hon var såå snäll & körde bägge mina hundar + sina egna två. Breeze var superladdat & med henne gick det jättebra! Milloo var också laddat men han saknar mycket av Breeze rutin, men det kommer.....Kontaktfälten gjorde han bra. Som vanligt går det inte fort i slalomen.....

Valparna sprang gladeligen genom korta tunneln. Ingen rädsla där inte! Försökte även ta några kort på dom men det är SVÅRT!

Var ute & kollade in avslutningen på agility grund som Gudrun, Kitty & Anna H har haft under våren. Tog några bilder på min jobbarkompis Kristina & hennes amstaff Allis. Dom var riktigt duktiga!
Andreas & Raisa var också jätteduktiga! Träffade även Ingert med Bessie. Bessie är halvsyrra till Breeze. En jätteläcker härlig tik! Det är härligt att se dom "nya" köra" Snart är man ju själv där med Trizz....

     
Trizz                                     Bino

      
Kristina & Allis

  

     
Ingert & Bessie

     
Bessie                                 Breeze & Bessie               Bessie
 

Breeze

     
Andreas & Raisa

     
Birgitta & Breeze

     
Birgitta & Milloo

  

Äntligen!

Som sagt äntligen kan man blogga igen......Det har kännts väldigt konstigt under uppgraderingstiden nu när man  blivit van att alltid kunna skriva ner hundarnas dagliga historia.
Får väl försöka att komma i håg det som hänt sedan sist, allt går ju så fort nu.

Har fortfarande semester vilket är såå skönt! Bara slappar & gör saker när man vill & har lust. Mycket tid går som sagt till hundarna främst just nu valparna. Men vi har våra gemensamma hundpromenader nu 2 gånger i veckan. Känns kul att träffa andra hundmänniskor samtidigt som man får kondis....I morgon är det dax igen....Men Sindie får stanna hemma med valparna, det är för långa promenader för henne.

Nu har jag även fått Bino, Sockertoppen tingad, han hämtas i helgen. Det kommer att bli SVÅRT att släppa i väg honom!!! Han är så otroligt go, en riktig liten goding! Söt är han också! (partisk jag vet) Han ska inte åka så långt så förhoppningsvis kommer man kanske träffa på honom någongång i framtiden. Usch.....saknar honom redan.....

Valparna följer med på alla korta promenader runt i området & det går bra! Måste bara träna lite på att gå i koppel, Trizz går skapligt men Bino tycker inte om att gå i koppel.

Det bästa med att dom nu är 9 veckor är att dom sover längre på morgonen, något som verkligen uppskattas av mig. Man har ju semester!!! Nåja, på måndag börjar jag att jobba igen, men bara några veckor sedan är det dax för semester igen.....

Dom hitills härliga kvällarna tillbringas oftast på gräsmattan på den gemensamma "uteplatsen" & då oftast med grannen Clary, även andra brukar komma om inte annat så för att hälsa på hundarna.

I kväll är det möte på den "nya" klubben, det ska pratas om agilityn & vad som händer framöver. Ska bli lite spännande. Än så länge känns det inte alls konstigt att det inte är SHK som gäller....


    
Breeze                                 Trizz                                      Breeze & Trizz

     
Milloo

     
Sindie                                  Clarys hund

     
Ellen                                     Trizz                                     Bino

     
Bino & Trizz                        Trizz                                       Bino & Trizz

    
Bino                                    Breeze & Bino tittar på fåglar    Bino

Värmen i bilen!

Varje sommar händer samma sak, folk lämnar sina hundar i bilen!!! Förstår inte att folk aldrig lär sig!!! Om man nu måste ta med sin hund får man se till att ställa bilen i ett svalt garage annars måste man lämna hunden hemma! Självklart kan man ta med sig hunden om man ska till affären & handla i 10 minuter, men lika viktigt är det då att ställa bilen i skuggan & med luckan/fönster öppna! Men även efter 10 minuter i skuggan blir det otroligt varmt i bilen.......
Jag tar oftast alltid med mig mina hundar vart jag än ska men INTE i denna värme! Då har dom det absolut bäst hemma!!!

Här kommer lite tider & temperaturer:

Klockan:    Grader:     Ute:            I bilen:    
08.30            14           Skugga         19
09.30            18              -II-                38
10.30            20            Blandat         47
11.00            20            Sol                 52
12.00            23            Sol                 65
13.30            22            Sol                 82
               

Denna härliga värme!

Jisses vad skönt det är att ha semester!!! Bara njuta av värmen & alla kvarvarande hundar....Kan det bli bättre? Ja det skulle vara att Bino hittar ett toppen hem! Blir han kvar för länge kommer jag ha svårt att göra mig av med min lilla Sockertopp... Det är så härligt att börja dagen tidigt på morgonen med en liten hundpromenad med 5 sheltisar runt omkring en. Sedan tar man sin frukost sittandes i trädgårdsstolen i gröngräset & alla hundar fria. Nåja har varit tvungen att sätta för kompostgaller mot husets kortsida, valparna vill gärna springa åt det hållet. Ingen bra ide då det är mot parkeringen....Så löper den tiken som bor på ena hörnan, så även Milloo sneglar åt det hållet.
Oj,oj,oj vad timmarna sedan går fort, men den här "tiden" har jag nästintill helt avsatt till hundarna. En del hundfria utflykter har det dock även blivit.....
Man ser att Trizz & Bino har himla kul i hop....OM han flyttar så blir det nog Trizz som saknar honom mest efter MIG! Men när väl Bino åkt kommer mycket tid läggas på Trizz & bla ensamträning med henne. Självklart kommer även Breeze & Milloo i större utsträckning få sitt. Märker att Breeze är lite uttråkad, hon är ju van att jobba. Nog har hon fått jobba med sin valpkull men nu anser hon att hon gjort sitt! Agility vill hon träna & det nu! Men nu är det konditionsträning som gäller för henne, Milloo & mig.

Ville visa Trizz läckra "bakdel"

Men det är klart man måste ju slappa också......Bara Bino är vaken

     
Bino & Breeze            Trizz                              Breeze

     
Bino                             Breeze                         Trizz

Rapport från Brio numera Pezto

Fick ett mail från Sandra om att allt går bra! Brio heter numera Pezto, då katten heter Chili. Ett riktigt läcker namn, men....det tar nog ett tag innan han blir Pezto för mig, fniss. Han förblir nog "min" Brio ett tag till, liksom Leffe är "min" Bingo.
Hans vikt var 4, 4 kg vid 8 veckor & 2 dagar. En stor härlig kille! Vad månne det bliva??? Pezto är duktig med rumsrenheten, men som alla valpar sätter han Sandra & Patrik på en del prövningar det hör till smile....
Vilket fall som helst så var det jättekul att höra i från Brio/Pezto via matte Sandra. Det kommer nog fler rapporter...

Rapport från Leffe

Fick ett samtal från Eva, det Tackar jag för! som berättade att allt gick jättebra med Leffe! Det hade varit lite folk som hälsat på & han blev jätteglad över att få hälsa på dom....Kändes som sagt bra att få höra att det gått bra dom här första dagarna.
Viktrapporten visade på 4 kg, han är en stor kille!! Tack för den rapporten Eva!
Väntar med spänning på att få fortsätta följa Leffes liv!

Hundpromenad

I kväll var vi ett gäng som samlades för att gå gemensam promenad. Vi gick Östertälje spåret. Alla gick ett varv men dom hurtiga, dvs jag & Kristina tog två varv. Vädret var kanon precis lagom varmt, tyvärr var det några myggor som hängde på.....Nästa vecka ska vi gå Tveta spåret. Jag tog med mig Breeze & Milloo, Sindie fick vara hemma med Trizz & Bino. Otroligt men sant, lillebror & Jenny kom, smile.....

Väl hemma tog jag ut alla på en liten promenad sedan satt vi på baksidan & njöt av den härliga kvällen. Trizz & Bino skuttade runt, dom är så härliga att bara sitta & titta på. Men självklart är det TOMT utan Bingo-Leffe & Brio....I dag har i alla fall Breeze varit lugn, hon har tydligt visat att vi varje gång vi ska gå in har glömt en valp ute. Hon måste kolla läget i fall att "den" är kvarglömd. När hon släpps ut ska det kollas om "den" kommit till rätta, men som sagt i dag har hon nog kommit på att det är SKÖNT att bara hålla koll på 2 vildar....Sedan leker hon mycket mer med Trizz & Bino, det är mestadels full rulle. Men nu har alla fått sitt & sover gott.

Första rapporten från Leffe (Bingo)

Hemresan hade gått bra, det är ju inte så långt till Eskilstuna men han somnade halvvägs "hem"....Ja han är en cool kille i alla lägen. Eva lovade att det kommer rapporter & foton från Leffes liv. Det ser jag verkligen fram emot.

Nu, Eva är det din tur att njuta av Bingo-Leffe!!! Jag har ju haft förmånen av att ha haft honom i 8 veckor.....

Vilken tur att jag beslutade mig för att behålla Trizz, hade ALDRIG klarat att blivit av med ALLA valparna! Nu väntar jag bara på att hitta rätta hemmet åt Bino, min lilla "Sockertopp". Men Trizz & han trivs så bra i hop...men jag kan INTE behålla honom också, även fast jag skulle vilja.....Sedan har jag ju faktiskt redan gammeltanten Sindie, mamma Breeze, "min" Prins, Milloo & min Bästa Trizz. Nä det får räcka......ett tag smile

Valparna 8 veckor!

Måste säga det igen, oj,oj,oj vad den här tiden med valparna gått fort!!! Har nu bara Trizz & Bino kvar hemma, & jag lovar det känns TOMT!!! Men jag tror att både Bingo, sorry Leffe & Brio har det BRA! Det är jag inte orolig för men det är liksom som om något fattas här hemma......
Erkänner att det faktiskt är väldigt behändigt att bara ha 2 valpar med sig, & 2 SMÅ, lätta behändiga valpar. Grabbarna var ju STORA, men HÄRLIGA jag SAKNAR dom faktiskt!!!

I dag var jag till klubben med hundarna, körde lite slalom med Breeze & Milloo. Snacka om att Breeze är sugen!!! Kul att se & att köra henne!!!
Var även domare när Ingela hade kursavslutning med sin agilitygrupp.

Det var sista uppdraget på klubben, har ju avsagt mig alla uppdrag, kurser, hundpromenader osv. Från nästa vecka "tillhör" (hittade inget bättre ord) jag Södertälje BK. Känns helt OK även fast man varit aktiv inom Svenska Hundklubben sedan 1992. Men men hundlivet går vidare......

Sedan var jag ut & kollade när Anders spelade fotbollsmatch. Trizz fick också titta på, men oj om dom kom för nära då lät hon som ett monster! Nä spelarna skulle hålla sig på planen....Annars så skötte hon sig super! Hon var helt lugn i famnen & hade som sagt helt koll på matchen.

Här kommer sista viktrapporten:

Bingo 8 v: 4010
Brio: 7 v & 5 dagar: 4005

     
Bingo-Leffe                Trizz                               Bino

  
Trizz & Bino

Bingo såld!

Så var det då dax att lämna i från sig Bingo-Leffe, suck....Efter en kort morgon promenad(tidigt) med alla hundarna, även valparna & kloklippning så kom då Eva & hämtade honom. Det var riktigt sorgligt att lämna i från sig Bingo, han var ju "den första", min Bingo! Men jag tror absolut att han hamnat rätt!
Så numera heter han Leffe & bor hos Eva i Eskilstuna.

LYCKA TILL EVA med "min" Bingo-Leffe!!! Jag tror att det kommer bli kanon, för han är en super härlig hund!

Hoppas att jag får rapporter om Leffes & dina äventyr!


Mina första & sista(hemma) bilder på Bingo-Leffe
  

     
Anders & Bingo
  

Brio såld!

Ja, nu har Brio flyttat till Sandra & Patrik i Helsingborg. Så efter veterinärbesiktning där Brio gick igenom med UA på allt, var det dax att lämna oss!!! Allt kändes jättebra & jag tror att han kommer att få det bra!
Fick en rapport om att hemresan hade gått bra, han dregglade bara en bit sedan sov han mestadels vid Sandras fötter. Vilket fall som helst så var det skönt att höra att allt hade gått bra. Men även fast man har dom andra 3 kvar(ngn timme till innan Bingo-Leffe åker) så var det TOMT efter Brio!!!
Förhoppningsvis kommer det lite rapporter om Brios liv, han kanske får en egen blogg??? smile

LYCKA TILL SANDRA & PATRIK MED BRIO!!!

  


RSS 2.0