Nästa inköp blir dessa reflexscarfar till hundarna

Dessa reflexscarfar syns tydligen himla bra framifrån så till nästa höst bara måste jag köpa min liga varsin:) Vanliga reflexvästar syns ju knappt ngt framifrån & eftersom att mina hundar nästan alltid går lösa så...bara måste dom ha sådan här så klart:))

Säkerhets scarf Hurtta Lifeguard
Källa: http://www.hurttacollection.com

Njut av era hundar!

Ligan smaskar på sitt lördagsgodis.....


Nu smaskar alla hundarna på dessa tuggpinnar, verkar som om dom blev godkända:) Har ju 6 hundar & dom säljs ju i 6 pack:)
Dessa kommer jag absolut köpa igen:) Källa: http://www.dogman.se/hund/tugg-naturtugg/tuggpinnar-vit-12cm-s.html

Njut av era hundar!

På landet med hela ligan & sista helgen med Milli...

Åkte med ut i fredags med ligan. Så skönt att komma ut till lugnet....Men visst känns det lite konstigt att det är sista helgen med Milli....

Både Milli & Blåndie har redan lärt sig vem som har tillgång till godiset....För godis måste man ju få när man varit ute:) Har försökt att ta ut tjejerna när "risken" för pink/bajj....Tjejerna har varit riktigt duktiga & bägge har gjort ute flera gånger GILLAS! Å det trots att det är snö & "kallt" ute. Men det verkar som om dom gillar att vara ute för inte attan vill dom in ha,ha,ha....Men det är klart dom rör ju på sig hela tiden, full rulle alltså:)

Dom hittar oxå upp till lillstugan så om dom försvinner hittar man dom oftast där...Busarna:))

Även inne är det full rulle hela tiden & däremellen så sover dom:)

Alla inkl valparna var med i bilen när vi var in till Gnesta & handlade. Blåndie hade bara dregglat lite, vilket är en stor framgång. Hon har ju annars lite dreggel problem när hon är i bilen....Men jag hoppas att det blir bättre. Tror att hon bara behöver åka bil massor...Det har ju bara blivit bätter & bättre. Milli har inga problem med att åka bil:) Däremot så har hon ju blivit dyngsur av Blåndie´s dreggel:(

Har fotat massor både ute & inne men dom sätter jag in när jag kommer hem. Det tar alldeles för lång tid att ladda upp dom här på landet.

Milloo har för första gången varit med upp till lillstugan tillsammans med mig & valparna:) Han har verkliegn gillat läget med att ha dom kring sig. Kan nog bero på att dom nu är "lekbara":)

Har nu oxå borstat igenom Sindie:)

Njut av era hundar!

Trizz, Milli & Blåndie ögonlysta UA!!!!

Packade in alla hundar i bilen för färd mot Södra Djursjukhuset, passade oxå på att ta en tripp till Lena på Tumba Hund & Katt. Mamma hade ju beställt Denta Stix & Smackosh(stavningen?). Sean åkte vi mot "Södra". Var där i god tid så både Milli & Blåndie han kissa utanför innan vi skulle in.

Som vanligt så droppas dom 2 gg i ögonen innan. Väl inne så började jag med Trizz & hon skötte sig exemplariskt:) Hon hade jättefina ögon, härligt!!!!

Sedan var det Millis tur & hon tyckte inte riktigt om det, men trots det så skötte hon sig bra:) Även hon hade finfina ögon:)

Ja sedan var det då dax för Blåndie....Även hon hade fina ögon dock lite annorlunda mot Millis bruna. Men blåa ögon är ju lite speciella. Blåndie skötte sig lika bra som Trizz, härlig huund man har japp!!!! Så stolt:)
Hon ska dock ögonlysas som vuxen igen.

Eftersom det även var med en trevlig aspirant som sa att hon var jätteglad för att få lysa sheltie(som hon tydligen behöver många att träna på) & då främst blå. Å eftersom jag hade en blå till i bilen dvs Breeze så fick även hon en gratis ögonlysning:) Självklart hade hon också fin fina ögon:) Visst dom visste ju att hon var ögonlyst pga av valparna men...det betyder ju igentligen inte att ögonen behövde vara ua. Men bägge sa att hennes ögon var så fina:)

Så KUL att alla hundarna hade fin fina ögon & så STOLT över att få höra att jag hade så DUKTIGA & LUGNA hundar, även valparna:) GILLAS!!!

Passade på att köpa lite magfoder i fall att, bra att ha hemma....

1.800:- kostade kalaset.....Men oj så lätt det var att åka hem när allt var över:)

Njut av era hundar!


Långpromis med Carina & Russeltussarna

Carina & jag hade bestämt att vi skulle gå en promis i dag & TUR var väl det för annars hade jag nog inte gått...så långt:)
Vi gick runt Nyckelskolan, förbi Millis nya hem, Kyrkogården, Rosenlund, Kusens Backe, nedanför sjukhuset & Bergvik hem.
Lite halvtrist väder men det gör inte så mkt när man har sällskap:)

Breeze & Trizz gick lösa nästan hela vägen:)

Vi var ute i ca 1 timme & 45 minuter inkl ett kort stopp i hundrastgården. Tanken var att Trizz & Nova skulle "leka" men Nova ville inte så då gick vi hem...

TACK Carina för sällskapet!!!

Nu är mitt samvete på topp för att hundarna fått sitt, själv så ja...TUR att det finns värktabletter suck

Nu ska jag åka till klubben för del 2 i Mickes & Ärtans Lydnadsföreläsningar, ska bli intressant.....Å GLÄDJANDE nog så har dom bytt kursdag till Tisdagar vilket betyder att jag kan GÅ tävlingslydnadskursen klass 2-3 med Breeze:) Tror inte att dom märker att jag kanske byter ut Breeze mot Trizz:)

Njut av era hundar! 

Milli veterinärbesiktigad & bägge tjejerna chippade & vaccinerade.

I morse packade jag in alla hundar i bilen för färd till Vet Krystyna Nordin. Milli skulle ju vet bes & bägge skulle vaccineras & chippas. Blåndie vet bes NÄR & OM hon blir såld....

Blåndie hade som vanligt dregglat ner både sig & Milli + kräkts på fällen. Det var alltså bara att försöka att torka av dom så gott det gick...

Började med Milli & hon skötte sig exemplariskt:) Hon var helt med på att bli igenomgången:) Inte heller ett pip när hon fick sprutorna, härligt!
På besiktingspappret står det UA, GILLAS!

Blåndie skötte sig oxå superbra:) Krystyna lyssnade på hennes hjärta & det lät bra:) Skönt...Inte heller hon sa ett pip när hon fick sina sprutor, härligt, härligt:)

Sedan var det bara att åka hem & då var det helt lugnt & tyst i bilen, tjejerna var väl slut....

Dom fick sedan gå lösa från bommen till porten & det gjorde dom med glädje:) Jösses benen gick som trumvirvlar GILLAS! Å precis innan vi skulle gå in i porten SATTE sig Blåndie & pinkade!!! Så nu har Blåndie pinkat UTE för första gången:)
Otroligt att man kan bli så glad för en sådan grej, ha,ha,ha!!!

Nu har dom fått mat & sover:)

I morgon bär det av till Södra Djursjukhuset för ögonlysning...

Njut av era hundar!

Hemkommen från föreläsningen på Tös & nu är en behandling bokad:)

Är nu hemkommern från Ann på Tös Hundhälsa i Weda & hennes föreläsning som i kväll handlade om Hur jag vet att min hund har ont. Ett intressant & viktigt ämne så det kändes bra att vara där. Snälla Agneta med Staffarna plockade upp mig, Tack Agneta för skjutsen!!!

Väl där fick vi kaffe & bulle sedan så lyssnade vi & fick så klart ställa frågor & även komma med tips.
Vi fick även ett formulär som vi kan checka av dels om Kronisk smärta resp Akut smärta. Bra:)

Kan tipsa om att ALLA som har hund, att  tempa sin hund 3 morgonar i rad för att få fram just sin hunds medeltemp. Bra att kunna ge den infon till en veterinär OM man skulle behöva ringa.

Nästa tips är att sisådär 2gg/månaden verkligen GÅ IGENOM sin hund från topp till tå! Så OM det skulle vara ngt "fel" så kan man förhoppningsvis känna att ngt är på tok...& snabbt sätta in ev åtgärder.

Bokade även en tid för behandling på Breeze:) Har ju en fri behandling ett pris från DM förra året:)) Har nu bestämt att det är Breeze som behöver den bäst.....Onsdag vecka 13 är det dax.

Nu dax för sista nattpinket för i dag, så ut i kylan, brrrrr............


SNART blommar det igen:)

Njut av era hundar!

Långpromis med Lotta & Lapparna trots kylan

I morse visade ute tempen på -20 grader, brrr....Så första pinket fick bara bli en kortis sedan in i värmen för frukost.

Hade sedan tidigare bestämt att gå en promis med Lotta & Lapparna...å så fick det bli trots att det var aningen kallt.....Men det hade ju blivit lite "varmare" tills vi skulle mötas & så sken ju solen:)

Vi möttes halvvägs & sedan gick vi bla upp nästan hela vägen till Masten. Hundarna rusade för fullt & Breeze ville gärna ha Taitos boll...Ingen risk att hundarna skulle bli kalla:)

TUR att det trots allt & äntligen blev en gemensam hundpromis:) Allt som allt så var jag ute i 1 timme & 20 minuter:)) Alltid lika trevligt!

Jag med rimfrost...Å så Lotta:)

"Lånade" dessa foton från hennes blogg...

http://anncha0117.wordpress.com/

TACK Lotta för trevligt sällskap & TACK för telefonen!!!


Loija ovan & Taito nedan, Lottas "Lappar"Njut av era hundar!

Fullbokad vecka!

Jösses den här veckans alla kvällar är fullbokade....I måndags var jag ju Animalens föreläsning om "Den åldrande hunden", en föreläsning ALLA som har eller snart kommer att få en äldre hund bör gå på!

Mycket är ju igentligen självklart men oj, så nyttigt att bli påmind om hur viktigt det är att verkligen "lyssna" på sin hund...Å kanske inte bara för den äldre utan även hur man förbereder sin hund för kommande år, den ska ju hålla många långa år!! Helt enkelt en BRA föreläsning!

http://www.animalen.se/

I går tisdag var det instruktörsmöte på Hundklubben. Ett möte som var bra & så var det ju KUL att få träffa "gamla" instruktörskollegor:) Nu känns det som om det SNART?!? är vår & allt kommer i gång på klubben:)

I kväll är det då dax för ytterligare en föreläsning på Tös Hundhälsa. Nu handlar det om "Hur jag vet om min hund har ont". Alltid nyttigt att gå på dessa olika föreläsningar....

http://toshundhalsa.se/

I morgon torsdag så är det åter en kväll i lydnadens tecken:) Då fortsätter Micke & Ärtan sin föreläsnings serie om lydnad. Självklart ska jag gå....

http://www.shksodertalje.se/

TUR att jag har några dagar semester:)

Så att jag kan "träna" Milli & Blåndie eller träna & träna mer umgås med dom:) KUL & mysigt:)

Njut av era hundar!

Valparna 7 veckor!!!

Lite dåligt med uppdateringen men dagarna bara går & går alldeles för fort....
Nåja, i måndags blev Milli & Blåndie 7 veckor & i söndags var Lena här & då vägde, mätte & fotade vi dom.

Millis & Blåndies vikt & höjd vid 6 veckor & 6 dagar:

Milli: 2074 g & 20,5 cm
Blåndie: 2748 g & 22,5 cm

Milli har på 1 vecka ökat med 195 g
Blåndie har på 1 vecka ökat med 330 g

Att jämnföra med förra kullen, dock mättes dom vid 5 veckor & 2 dagar:

Bingo-Leffe: 2365 g & 20,5 cm
Bästa Trizz: 1401 g & 17,5 cm
Bino-Cash: 1102 g & 16,5 cm
Brio-Pezto: 2469 g & 22 cm

Så...kanske att Blåndie trots allt inte blir large hund?!? Grabbarnas vikter & höjder är ju faktiskt nästan 2 veckor tidigare.


Milli 6 veckor & 6 dagar
Tyvärr blev ingen bild helt skarp:(

Å dom var inte lätta att fota....

Under veckan som gått så har det varit full rulle....I helgen var vi ju på landet & där fick dom vara ute korta stunder & springa i dom uppskottade gångarna.
Väl hemma igen så var det åter som "vanligt"....Fullt ös sedan dunk ner i ngn bädd & ....sova! För sova gör dom ju mycket & ofta.

Tycker att dom är riktigt duktiga på att hitta tidningen, det blir ju liksom lite konstigt nu när man inte kan ta ut dom hela tiden. Förra kullen bodde ju mer eller mindre ute & tjejerna nu får ju bara vara ute korta stunder på dagarna när solen skiner. Dom har gått både i koppel & lösa mellan mitt hus & grannens. Nu går det kanoners för både Milli & Blåndie att gå i trapphuset:) Även att gå ute i koppel funkar, men helst vill dom ju gå lösa:)Å jösses vad dom springer när man släpper ut dom:) Men enligt dom så är det alldees för korta stunder dom får vara ute:( Men det är ju så pass kallt, nu var det -10 & sol när dom fick vara ute några minuter. Gick fram till vårat cykelförråd för när var det bart på backen & lite kvistar. Ett annat underlag än snön, men dom här tjejerna är tuffa & tyckte inte att det var ngt:) GILLAS!!!
Sedan springer dom glatt in i trapphuset när det är dax att gå in:)

Har nu oxå plockat fram valptunneln & den han jag knappt få ner på golvet innan Blåndie var där:) Milli var lite mer tveksam & ville nosa av den först. Sedan var det fullt ös fram & tillbaka! GILLAS!! Herrejösses dom här hundarna är ju  riktiga agilityämnen:)


Tunneln köpte jag på loppis för 20:-

   
  
  
   
  
 

Blivande agilitystjärna?!

Blåndie VILL bli en agilitystjärna!!!


Registreringsbevisen har kommit!!! 880:-

Äter, ja det gör dom ganska bra....Blandat torrt & uppblött.
 
Självklart har dom varsin matskål:)

Busar & utforskar gör dom mest hela tiden...
 
Här är det ena bädden som åkt upp & ner av bara farten...

 
Trizz pustar ut...


Breeze sköter om sina "små" exemplariskt:)

Familjen Valpköpare har oxå varit här & hälsat på "sin" Milli:) Passade på & lät dom klippa hennes klor & det gick bra:)) Milli är ju så cool & lugn....i bland:) På måndag fm kommer dom & hämtar min Milli...

Men innan dess så ska Milli & Blåndie vet.besiktigas, chippas & vaccineras. Tid bokat för det är i morgon, Torsdag kl: 09.15 hos veterinär Krystyna Nordin.

På Fredag kl: 13.30 ska Trizz, Milli & Blåndie ögonlysas på Södra Djursjukhuset. Passar på & tar även Trizz, då kan jag ju OM det blir så PARA henne på nästa löp:)

Håll TUMMARNA för att allt går bra!!!

Njut av era hundar!
Ja det är lite av allt som hänt under veckan....

 

 

 

 

 


Föreläsning i kväll om den åldrande hunden

I kväll ska jag  på förläsning om den Åldrande hunden. Ett intressant ämne....Jag har ju Sindie som ju är 13 år ung:) Det är ju så att åren går så himla fort, både på gott & ont....

Seniorkväll

Tack vare den stora efterfrågan så kör vi favorit i repris!

Animalen inbjuder till föreläsning om den åldrande hunden och katten.

Måndagen den 21 februari 2011 kl. 18.30 - ca 20.00.

Veterinär Karin Augustsson pratar om vad som händer i kroppen hos den åldrande hunden/katten och hur man förebygger åldersrelaterade sjukdomar.

Vår sjukgymnast Charlotte Orrfors går igenom lämplig friskvård för de äldre djuren och visar hur det går till med vissa typer av sjukgymnastisk/friskvårdsbehandling som till exempel att använda water treadmill (löpband i vatten).

Foderprover från Hill's ingår också.

Kostnad 50:- (Max 25 deltagare och först till kvarn gäller).

Källa: http://www.animalen.se/


Njut av era hundar!


Bästa agilityträning i ridhuset i dag!!!

Åkte till träningen i ridhuset i morse trots att det var -22 grader ute....Men vaddå täcke på Trizz & jag var oxå fullt påklädd...inga raggisar hade jag så lite kallt om fötterna blev det..

Men...det har nog aldrig gått så rackarns BRA på träningen med Trizz som i dag!!!Jag hade ingen direkt plan bara att det så klart stod slalom, svängar & kontaktfält på "planeringen". Det blev ngn form av velodrom som jag kunde köra på lite olika sätt... Hade med mig klickern som jag använde. Å oj,oj,oj vad taggad Trizz var i dag GILLAS!!! Ställde upp slalomet  4x3 & så använde jag klickern & kanske att det var den som taggade upp henne? 


I mitt tycke den bästa klickern att använda, bara att sätta fast i tex jackan:) Rekommenderas!


Slalomet gick så himla BRA!!! Säkra ingångar & FART så KUL! Även svängarna gick så bra & även så hade hon snabba säkra kontaktfält:)) säkra har hon däremot så blir hon ju lite seg dvs tappar fart när hon närmar sig kontaktfälten...men i dag så SPRANG hon hela vägen ner:)

Ja dagens träning var verkligen KANONERS & det var så KUL att verkligen känna att det går framåt för min stjärna:)) Synd dock bara att hon måste dras med mig:( Men just i dag så...bryr jag mig inte om det, jag bara njuter av att ha en kanonhund!!!

När jag kom hem så hade morfar varit på långpromis med Breeze & Milloo:) GILLAS!

Blåndie drog ut & jaha då fick hon väl göra det då:) Milli sprang bara ut på altanen sedan snabbt in igen...Blåndie drog med dom andra upp till lillstugan & sedan tillbaka:) Tuff dam, Blåndie:)

I kväll kommer först Lena & då ska vi mäta, väga & fota Milli & Blåndie:) Sedan kommer Familjen Valpköpare till Milli:)

Njut av era hundar!

Lite tomt utan hundarna hemma....

Fick en rapport från landet i går kväll & allt hade gått bra! Tror nog att dom har fullt upp, det var i alla fall FULL RULLE när jag ringde:) Mille hade kapitulerat & lagt sig på behörigt avstånd i sängen & Sindie hade lagt sig i soffan. Breeze & trizz försökte fostra vildarna....Tror inte att mamma tittade sååå mycket på TV i går:)

I dag efter jobbet åker jag ut, hoppas bara att tågen går....

Kändes faktiskt lite konstigt att inte ha ngn hund hemma, lite ovant att det var så himla tyst & lugnt:) Nästan för tyst & för lugnt för mig....Lite konstigt är det oxå att inte behöva gå på en morgonpromis speciellt nu när det är ett underbart vinterväder med SOL!!!

Ha en BRA dag alla! Själv ska jag nu åka till jobbet....

Njut av era hundar!

Hundvakt till ligan i dag & sedan åker dom till landet utan mig!

Eftersom att det blir en lång dag för mig borta från ligan så kommer snälla Clary att göra dom sällskap:) Breeze & Trizz får även en promis....
Antar att även Milli & Blåndie får en hel del uppmärksamhet:)

När jag väl kommer hem från jobbet ja då har ALLA hundar åkt till landet utan mig....Allt är förberett där hemma så det är "bara" att stoppa in valparna i buren & sedan in i bilen....HOPPAS bara att dom kör försiktigt hmmmm.....

Ligan ska alltså vara på landet själva utan mig tills i morgon em då jag tar tåget ut. HOPPAS nu bara att allt går bra, men det tror jag nog. Men det är ju det där med att man tror att man klarar allt själv bäst:)

Å så är det ju näst sista helgen med Milli, känns lite konstigt & konstigare känns det nog nästa helg den allra allra sista....tillsammans.....

På söndag är det åter agilityträning i ridhuset med Trizz, ska bli KUL OM kroppen håller.....Kanske att även "Mille" får följa med...

Njut av era hundar!

Har "tränat" Milli & Blåndie

Jösses vilka HÄRLIGA valpar jag har! Dom får en verkligen att skratta:) Man kan ju bara sitta & titta på dom hur länge som helst, behövs ingen TV här inte...
Milli är ju som en Duracell kanin, hon hoppar & skuttar precis som dom:) Tror att dom nog har lite pitpull & whippet i sig, dom racae som whippar & "leker" som pitpulls....

Dom blir oxå duktigare på att hitta tidningen när det är dax, speciellt för del 2. Pinkningen kan dock fortfarande ske nästan precis var som:(

I dag så koppeltränade jag bägge & i dag tvekade Milli bara en kort stund innan hon gick ut i trapphuset:) Blåndie nästan drog ut...Sedan gick dom hela korta biten till trappan:) Väl ute så fick bägge gå i koppel ca 10-12 meter, tyckte att det räckte i snön...Blåndie GILLADE verkligen att vara på backen & bara rusade runt:) Milli var ngt mer tveksam men hon gick hela vägen! Jippie!!! Sedan gick dom båda in i porten & gram till dörren. Då hade dom alltså gått över en metallplatta(för rullstolar) över gummimattan & så på golvet GILLAS!!
Sedan blev det fika & dom fick lite gottit bla skinka hos grannen.När jag sedan skulle gå hem var Milli helt slut & halvsov så henne bar jag hem. Blåndie däremot var det fullt ös på så hon fick gå hela vägen hem. Självklart bar jag henne upp för trappan.I morgon planerar jag att hämta ut deras registreringsbevis som kommit:) Gäller bara att ta sig dit suck...Annars så får det bli nästa vecka. Livet vore så mkt enklare med bil! 

Nu är det full rulle på både Milli & Blåndie, skönt för då sover dom nog gott sedan:)

Njut av era hundar!


Ögonlysning & veterinärbesikning är nu bokad

Nästa Torsdag den 24/2 ska Milli & Blåndie vaccineras, chippas & veterinärbesiktigas hos Krystyna Nordin. Sedan på Fredag den 25/2 skall Milli, Blåndie & Trizz ögonlysas på Södra Djursjukhuset.

Passade på att även boka en tid för Trizz. Min plan är ju att ev para henne på nästa löp & då måste hon ju vara ögonlyst......

Ögonlysning

Vårt team

Leg veterinär Erik Kjellgren, Specialist i Hundens och Kattens sjukdomar, är extraordinärt kunnig inom allt som har med ögonsjukdomar att göra. Erik är auktoriserad ögonlysare sedan 1975 och en av de första i Sverige. Han kommer till oss en gång i månaden. Sin dagliga gärning gör han som chefskirurg på Arboga Djurklinik.

Leg Veterinär Sophie Gäfvert, Specialist i Hundens och Kattens sjukdomar, deltar sedan 2005 i ett utbildningsprogram för att bli auktoriserad ögonlysare. Sophie gör alla ögonlysningar tillsammans med Erik som handledare. Utbildningsprogrammet innebär också att Sophie är mycket påläst och erfaren inom allt som rör ögonsjukdomar och är nu vår huvudkirurg inom ögonkirurgi. För övrigt är Sophie en av våra avancerade ortopeder och kirurger.

Källa:
www.sodradjursjukhuset.seSedan prel den 28/2 ska ju Milli flytta hemifrån...Hoppas oxå att det löser sig med Blåndie.

Njut av era hundar!

Milli & Blåndie har "gått" i koppel & varit ute i snön

I går tog jag mig i kragen & tränade Milli & Blåndie i att "gå" i koppel....Planen var att gå från lägenheten till trappan, en färd på ca 5 meter kanske...Blåndie knatade på helt utan problem:) Precis som om hon alltid gått på det konstiga golvet & i koppel GILLAR hennes attityd!!! Hon brydde sig inte ens om att golvet var annorlunda...
Milli däremot hon ville IINTE lämna lägenheten, nä golvet var alldeles för läskigt...Däremot så lyfte hon på benet när kopplet kom under henne:)
Lyfte då ut Milli i trapphuset, just bara för att hon skulle få vänja sig vid underlaget. Sedan bar jag henne, tyckte att det räckte med träning för henne just då.

Nästa steg var att traska till grannen i huset mitt emot. En sträcka på kanske 20 meter. Bar båda tjejerna dit..Väl framme så fick dom gå i det trapphuset vilket Blåndie gjorde utan problem:) Milli tyckte även nu att det var läskigt...Bar då fram henne till dörren så att hon skulle få gå in i lägenheten. Efter viss tvekan & lugnt tålamod så gick hon in & sedan var det inga problem. Full rulle på bägge tjejerna tills dom av ren utmattning slocknade:)

Då kunde vi fika i lugn & ro:)

När det sedan var dax att gå hem så fick båda gå från porten ut i snön. Självklart gjorde Blåndie:) det utan problem GILLAS!!! Mille var mer tveksam...Men Blåndie hon var jätteintresserad av snön & nästan började raca runt:) Blåndie är ju så cool, oj,oj,oj....Ville inte att dom skulle vara i snön mer än en kort stund...Men, Blåndie SKREK när jag tog upp henne! Hon ville NER igen! Den damen blir ROLIG att jobba med kan jag lova:)

Sedan var det dax för mig att åka till jobbet....Kändes dock himla BRA att Clary skulle gå upp & göra ligan sällskap:)
Fick en rapport om att både Milli & Blåndie varit vilda & busiga men oj så roliga! Tyvärr så hade Milli hittat min stor blomkruka som hon skulle äta jord ur:( Så nu står den på bordet tills vidare...

Dom har även insett att Indra är en rolig "sak", ngt som inte riktigt uppskattas av Indra...Än så länge är det dock Indra som väljer liggplats, just nu varierar hon mellan buren & trekanten. Främst Milli kan sitta utanför & bara titta på henne...Däremellan blir det några race ända tills Indra hoppar högt upp & då sätter sig i säkerhet:)

Njut av era hundar!

Den dödliga parasiten dvärgbandmask hittad i Sverige!!!!

Hittade följade artikel påDN.se
http://www.dn.se/nyheter/sverige/dodlig-parasit-hittad-i-sverige

Dvärgbandmaskens ägg kan hamna på bär och svamp via djurens avföring. För hundar, katter och rävar är parasiten relativt ofarlig. Människor måste däremot se upp.

– Det kan bildas cystor i inre organ. Blir man infekterad står man under livslång antiparasitbehandling och det är inte säkert att man överlever, säger Hård af Segerstad.

Masken är en av orsakerna till att hundar och katter som förs in i landet måste avmaskas. Parasiten finns på flera håll i Europa och är vanligast i Alperna. Där avråds människor från att plocka och äta svamp och bär i naturen.

– Får vi i oss de där äggen som räven skiter ut i skogen är det risk att vi smittas. Därför kanske vi får ändra vårt naturliga beteende i skogarna, till exempel undvika att plocka bär på ett strå och äta, säger Hård af Segerstad.

Han betonar att masken bara hittats på ett djur. Därför bedömer han att den inte funnits här under särskilt lång tid.

– Nu måste vi sätta igång och analysera så mycket räv och smågnagare man kan från området för att se hur utbredd smittan kan vara, säger han.

– Det är ingen smittorisk nu. I dag finns inget i skogen som man stoppar i munnen.

En rad myndigheter, bland annat Socialstyrelsen och Smittskyddsinstitutet, ska inom kort träffas och ta fram en handlingsplan för hur man ska hantera att parasiten kommit till Sverige.

Dvärgbandmask:

• Masken lever i tarmen hos räven och avger ägg i djurets avföring. Värddjuren, räv eller hund, får inga sjukdomssymptom.
• Människor kan smittas via bär, svamp eller grönsaker som kommit i kontakt med avföringen.
• Människor smittas sällan. I Alpområden, där smittade rävar är vanliga, upptäcks tio fall hos människa per miljon invånare.
• Parasiten utvecklas som en svulst i levern och kan spridas till andra organ. Sjukdomen kräver ständig behandling och i vissa fall levertransplantation.
• Äggen dör inte av att frysas in. Fallfrukt, bär och svamp måste kokas eller stekas, eller åtminstone sköljas noga, för att minska smittrisken.

Källa: Statens veterinärmedicinska anstalt (TT)


Milli & Blåndie 6 veckor i dag!

Känns ännu lite konstigt att Blakkie blivit Milli:)

Har nu vägt tjejerna & samtidigt jämnfört med förra kullen....Å då skiljer det faktikst nästan 1 kg på Blåndie & dom stora grabbarna Bingo-Leffe & Brio-Pezto, jippie säger jag!!! För det betyder ju att Blåndie kanske inte blir så himla stor trots allt:) Hon kanske kanske blir STOR medium hund.....

Tjejerna vid 6 veckor 2011:
Milli (Blakkie): 1879 g
Blåndie: 2418 g

Kull B vid 6 veckor & 2 dagar 2008:
Bingo-"Leffe": 3053 g
Bästa "Trizz": 1707 g
Bino-"Cash": 1296 g
Brio-"Pezto": 3340 g


"Milli"Blåndie som oxå vill flytta hemifrån snart!!!
  
Inte det lättaste att ta huvudbilder själv....

  
  
    

Njut av era hundar!

 


Ha en underbar alla hjärtans dag!Njut av era hundar!

Valparna 6 veckor & Blakkie har fått sitt "riktiga" namn som blev Milli!

Tiden går så himla fort...ibland vill man såklart det men Blakkie som numer heter Milli:) kommer ju att lämna oss om bara 2 veckor!? Å 2 veckor går ju hima fort...

Ja som sagt Blakkie heter numer Milli som jag tycker är ett himla gulligt namn. En utav Milloo´s kullsyskon heter det...Alla i den kullen heter på M:)
Känns dock lite ovanligt att kalla henne Milli, i helgen har hon hetat både Blakkie & Milli...Lillgumsan:)
Mina härliga goa valpar:)


Dom äter mestadels torrfoder, Purina Pro Plan, puppy lax

Försöker förbereda dom små för olika sorters konstiga ljud, så denna CD går om & om igen....Ska både väga & fota dom i dag, återkommer!

Njut av era hundar!


På landet med hela ligan & valparna!

  

Men allra mysigaste var det ändå att äntligen träffa resten av "min" liga dvs Sindie & Milloo:) Det var ju hur länge sedan som helst....Hade dock hoppats på att Sindie skulle hjälpa till & fostra vildarna men nix, hon brydde sig inte alls om dom. Kanske att hon anser att hon är för gammal & att andra fått ta över fostringsrollen?!? För Sindie har hela sitt liv varit den perfekta tiken att fostra slynglar med bara blicken, mer har liksom inte behövst:) Hon har fått hoppa in många gånger till bla olika kursares hundar som vi behövt hjälp med...Likaså till förra kullen, B-kullen. Då hade jag jättestor hjälp av henne:) Men som sagt nu anser hon sig ha gjort sitt & vill BARA NJUTA av tillvaron & det är hon så klart värd:) Trots att det då än mer märks att hon är 13 år ung.... Självklart fick dom stanna kvar inne alldeles själv medans jag tog resten av ligan på en underbar härlig morgonpromis:)


Solen på G...


Härligt att gå på en riktig plogad vinterväg tidigt tidigt på morgone med hela ligan:)
  
  
  
  
  
  
  
Sindie 13 år

Trizz 3 år (i april)
 
Storstugan

"Min" lillstuga


 
Hallon & Vinbärsbuskarna


Undrar om "min" häck klarar sig?!?

Mumsigast av allt var våfflorna:)


Nu är vi åter hemma i stan igen...

Njut av era hundar!


Breeze & Birgitta blev Årets Agilityekipage & klubbmästare i medium 2010!!!

I går Söndag var det Årsmöte på SHK, Södertäljeavdelningen & då var jag ju så klart där. För jag har den bestämda uppfattningen att man SKA gå på sin klubbs årsmöte. Annars har man INGEN rätt att yttra sig om bla styrelsens sammansättniing & dom inkomna motionerna. Å så var det ju en himla god smörgåstårta oxå:)

Nåja, till sist var det dax att dela ut Årets utmärkelser....

Har JAG en DUKTIG hund eller?!? För

Årets Agilityekipage & Klubbmästare i medium 2010 blev:

Breeze & Birgitta!!!Ett JÄTTEGRATTIS & TACK TILL BIRGITTA för att du vill köra min stjärna!!!

TACK Lena på Tumba Hund & Katt, Solbo Center i Tumba för dom fina priserna!!!
Tack oxå för att jag fick en sådan underbar hund!!!

Birgitta saknas på fotot då hon valde att åka & tävla i stället:)


Den stora pokalen är ett vandringspris till Årets Klubbmästare i Agility medium

Bästa small ekipage blev Ingela med Korall
Bästa large ekipage blev Birgitta med Zingo
Bästa Komet blev Jörgen & Joplin
Bästa ungsom blev Elin & Candy

Ett JÄTTEGRATTIS till Er alla!

Har ni vägarna förbi Tumba, kika då gärna in i Agilityn´s huvudsponsors butik TUMBA HUND & KATT, Solbo Center. Bredvid ICA Supermarket & bakom Robbans Pizza (som har supergoda & stora pizzor)

Njut av era hundar!


Landet-sol-promis-skidåkning=härlig dag med hela ligan!

Så skönt att vakna upp på landet!!! Bara att släppa ut Breeze & Trizz för den tidiga morgonpinkningen.....Sedan in & bara "vara". Plockade ner alla julpryttlar innan det blev en promis med Sindie, Breeze, Milloo & Trizz:) Så LJUVLIGT att åter ha hela ligan samlad på promis:))

Väl tillbaka igen så bara tvärvägrade Mille att följa med in i lillstugan...Han visste nog att valparna var där...

Annars så har det í dag varit en LJUVLIG vinter dag med SOL!!! Ca - 10 grader.....

På em fick vi ett ryck & packade in ligan(INTE valparna så klart) & skidorna. Åkte sedan till Gnesta & åkte långfärdsskidor i deras preparerade spår:) Jag var lite orolig för hur det skulle kännas i kroppen, men va f.n det bara bryr jag mig inte om! Redan glömt liksom....

Kan lova att det var HÄRLIGT att glida fram på dom fina spåren i solen med ligan:)

Ja vilken dag!!! Härlig var den:))

Nu smaskar vi på våfflor, smarrigt:)Foton kommer!

Njut av era hundar!


På landet för första gången med valparna

I går fredag åkte jag & tjejerna med ut till landet...Det är ju länge sedan jag var ute i stugan. Skulle bli lite spännande & se hur Blakkie & Blåndie reagerade dels på att komma bort & så att få träffa Sindie & Milloo...

Men...allt gick BRA! Sindie brydde sig inte ngt speciellt om dom, hade väl hoppats att hon skulle "fostra" dom om det behövdes...Men hon är ju 3 år äldre nu än vid förra kullen. Då var hon ju perfekt som fostrare:) Å vilket hon ALLTID varit, min duktiga gamla tjej:))

Mille, ja han tycker liksom förra gången att dom är lite halvpestiga...Han gör allt för att undvika dom ha,ha,ha...

När det var dax att sussa fick Blakkie & Blåndie sova på toan, hade gjort iordning åt dom där. Satte sedan en bordskiva för, precis lagom så att Breeze & Trizz kan hoppa in. Hmmm kan lova att dom LÄT i ca 30 minuter innan dom säkert av pur utmatning somnade....Ni som känner mig VET att jag är SUPERKONSEKVENT:)  Så även denna gång & sedan var dom tysta hela natten. Jag vaknade dock tidigt & då vaknade dom oxå så klart...Då fick dom så klart komma ut i hela stugan & vilket glädje! Dom racade som bara attan:)

Dom fick oxå komma ut på den inglasade altanen i ca 30 sek, sedan in igen...Bar ner dom till storstugan i buren. Sedan har dom varit där hela dagen. Perfekt "socialträning" för dom:) När SOLEN sken så fick dom komma ut på trappan en kort stund, poppis kan jag lova:) Knappt så att dom ville in & varje gång ngn skulle ut så ja då skulle dom med UT.....

Har försökt att "träna" valparna så mkt det går, bla har Linnea hjälpt mig att pyssla med dom i knät. Nyttigt att olika personer pillar med dom:) Även Anders & Svenerik har pillat på dom:) Tror att dom även i natt kommer sova gott:)

   
Blakkie ville ha en våffelbit....

Njut av era hundar!

Nu åker resten av ligan till landet!

Nu är allt packat & klart för färd till landet & stugan...Ska bli så skönt:) Får dock säkerligen börja med att skotta, hua undrar just hur det ska gå?!? Men å andra sidan är jag ju van att pulsa i djupsnö, kanske inte då med 2 valpar i en bur...

Kanske, kanske att jag får LITE hjälp....Hoppet är ju det sista som överger människan:)

Men innan jag åker ska alla golv skuras ordentligt & så ska ju buren inredas...

På söndag är det årsmöte för SHK, Södertälje avdelningen...Vet dock om att en utav mina underbara hundar har ett pris att hämta:))

Ha en underbar helg!

Njut av era hundar!

Så kom snön igen!!!

Jösses jag VILL ju HA VÅR nu!!! Men icke, när nu har det snöat sedan i går:( Visst hundarna är rena när vi kommer in, jag har fått motion & ja hundarna med...men jag vill ju kunna ta ut valparna. Jo tjena....Undrar när dom får se gräs för första gången ha,ha,ha..Får väl köpa en bit konstgräs.

I går var jag ute på klubben för att lyssna på Ärtan & Micke när dom hade ordnat en kväll i Tävlingslydnadens tecken. Totalt var vi 6 tappra som vågade oss ut..Kan dock förstå att många valde att stanna hemma...

Men det var en intressant kväll & jag behöver verkligen få input så att jag får tillbaka suget på att träna & tävla(så klart) lydnad. Å efter kvällen så var jag faktiskt lite extra sugen på att TRÄNA & det lydnad:) Tyvärr kan jag troligen inte närvara på nästa träff:( Men...jag har anmält mig & Breeze till tävlingslydnadskursen fortsättning i vår. Den ska Ärtan & Micke ha:) Gäller nu bara att dom byter dag för den annars är det kört...Är ju oxå anmäld till lydnaden på lägret i Högsjö i sommar:) Gäller bara att hitta boende...

Här kommer lite blandade bilder


Trizz


Breeze

                   

  

Njut av era hundar!


Valparna under vecka 5

Usch vad dåligt det är med deras uppdatering:( För nu händer det ju saker mest hela tiden....

Det största är nog att man verkligen ser den enorma skillnade på dom som individer. Blakkie är den goa, timida, tänkaren medans Blåndie är mer som en bulldozer, fullt ös & så tuff....Blakkie får det nog toppen som familjehund:) Blånide, hon behöver komma till ngn som vill jobba med henne...Synd bara att jag inte har "lust" eller kropp för att kunna göra det sjäv:(

Men OM jag inte hittar det perfekta hemmet till Blåndie så får hon stanna på "tillväxt".

Det har blivit en hel del "vardagsträning" för dom bla så klipper jag klorna 1gg/vecka, vilket går bra på bägge nu:) Försöker att hantera dom så mycket som möjligt, har dom i famnen, har do liggandes på rygg, pillar & känner igenom dom, "torkar" dom med en handduk på kroppen & på tassarna. Försöker oxå vara påhittig vad gäller olika "aktiveringar" för dom tex lägga ut olika typer av underlag. Sätter oxå på bandet med olika sorters ljud bla tjut, tåg, tuter, barnskrik osv osv. Började på låg nivå & så höjer jag varteftersom. Funkar bra, dom bryr sig inte alls:) Möjligytvis ngt när ljudet höjs men konstigt vore ju annars. "Tappar" oxå en hel del saker på golvet, allt för att dom ska vänja sig vid ljud & konstiga saker. Tycker att dom är coola:)

Dom är oxå rätt så duktiga att hitta pinktidningen när det är dax, visst i bland så kommer det på golvet....Gäller att ha koll på vart man sätter fötterna.

Halsbanden har dom på sig hela tiden när jag är hemma. Går bra:)

Blåndie är mer eller mindre tokig i att bita sig fat i byxbenet, så mkt tid går åt till att lugnt & sansat lyfta bort henne från byxorna. Annars har man ju en minipitbull hängandes i ena benet vart man än går, inge kul:(

Blakkie skrattar jag åt för hon ser verkligen ut som en Duracellkanin när hon fått syn på ngt intressant. Tex Breeze när hon ligger & sover, då attackerar Blakkie genom att hoppa på alla 4:a som en Duracellkanin rakt på Breeze. Blakkie är verkligen go & många skratt blir det:)

I dag ska alla packas in i bilen för färd till stugan & landet. Ska bli himla intressant & se reaktionen på Sindie & Mille när Blakkie & Blåndie kommer ut till dom....Tror det blir bra för speciellt Blåndie att träffa Sindie, för hon KAN fostra pestiga valpar:)

Däremot tror jag INTE det blir populärt när Blakkie & Blåndue inser att dom kommer att få sova på toan...Självklart med dörren öppen & med ett kompostgaller mellan. Har sett till att golvvärmen är påsatt så att dom får det varmt & gosigt:)

Hoppas att bilresan går lika bra som dom förra....Självklart får dom sitta i buren. Innan jag åker så ska alla tidningar slängas & golven skuras, skönt att sedan komma hem & det är rent:)

  
Blakkie


Blåndie med tuggskon


Breeze & Blåndie

       

Tack snälla Allis Brallis för tuggbenen:)

Har lagt fram dessa ben + några skor....

Njut av era hundar!


Stadspromis med Breeze & Trizz

Passade på att hänga på Stadspromisen som SHK arrangerar varje onsdag, denna gång ansvarade Maj-Britt.

Vi var ett gäng på 6 tappra hundförare med totalt 7 hundar som trotsade kylan, brrr....för kallt & blåsigt var det:( Men hundarna behövde komma ut & det är ju så mkt trevligare att traska på promis om man får sällskap:)

Tyvärr så är ju kroppen för jävlig just nu, visst ngt bättre i dag men inte mycket:( Blir ngt trött på den kan jag lova....

Hängde på i nästan 1 timme innan jag hoppade av & tog bussen hem igen.

För övrigt så hände det inte så speciellt mycket....Breeze snor ALL mat hon kan komma åt:( Vilket innebär att hon börjar bli fet...Visst hon diar, men valparna diar mindre & mindre nu så...Nu drar jag ner ännu mer på hennes mat.

I morse var Carina (med Russeltussarna) & hälsade på. Nyttigt för valparna & träffa folk:)

Nu MÅSTE jag klippa klorna på Blåndie...

Njut av era hundar!

En kväll på Södertälje BK med Fredrik Steen som föreläsare

I kväll var det då dax att lyssna på Fredde Steen till en kostnad av 150:-, helt OK.

Temat var Ledarskap & Kommunikation, ett himla intressant ämne. Som vanligt så antecknade jag & så fort jag bara orkar renskriva dom sätter jag ut raderna här på bloggen.

Klubbstugan var full av folk, kul! Fredrik började med att presentera sig & sedan var det bara att lyssna & givetvis fick man avbryta & fråga alt diskutera. Hade ju TUREN att för inte så länge sedan se ett program från Nyhetskanalen där bla Fredde närvarade, en hel del av vad han sa då pratade han även om i kväll. Har ju även läst hans två böcker....Han berättade att 2 böcker till är på G.

Det som jag tänkte på under föreläsningen var att mkt påminde om det Jan Fennel skrivit & föreläst om. Men det är ju så med många dels föreläsare & instruktörer, man plockar det gottiga från ALLA & så hittar man liksom "Sin" grej. Det har jag gjort hela "hundtiden", lyssnat, antecknat, frågat-Sållat & behållit det JAG TROR på....

Hade ju förmånen att lyssna på Jan Fennel när hon var i Sverige:)

Helheten av kvällen var positiv:) Många "Just det" & mycket är ju "självklart" när man får dom presenterade på ett förståerligt sätt, för att få med folket som lyssnade var han suverän på!

Kvällen gick himla fort....Men OM ni har möjlighet att gå på en föreläsning med Freede Steen, gör det!

Njut av era hundar!

Kanske att jag anmäler mig till lydnadsläger med Trizz

Kanske kanske att jag anmäler mig & Trizz till lydnaden på lägret i Högsjö i sommar:) Skulle verkligen behöva få en push i baken & komma i gång med lydnadsträningen......Så det är väl lika bra att anmäla sig:) Måste bara kolla kalendern först. Å jaga en husvagn att bo i...NÅGON som har en???


Bilden kommer från shopen: http://prylzonen.se/fordon/husvagn-for-husdjur/Du kanske oxå är intresserad av att hänga på??? Man kan välja på spår (bara 1 plats kvar!!), sök, rapport & så lydnad...Mer info finns på Svenska Hundklubben, Södertälje´s hemsida.

http://www.shksodertalje.se/

Njut av era hundar!


Valparna 4 veckor & 6 dagar

Usch vad FORT tiden går...snart ska dom ju flytta hemifrån:( Ser inte riktigt fram emot den dagen...Nu är dom ju verkligen så himla goa & roliga:) Igentligen skulle jag ju behålla Blåndie, där har jag ju min mini aussie:) Blå & med blåa ögon...Precis vad jag alltid önskat mig:) Men men.....nu blir det inte så:(

Passade oxå på att väga tjejerna & nu är det verkligen på håret att dom får plats på vågen...

Tjejernas vikt vid 4 veckor & 6 dagar:

Blakkie:
1622 g
Blåndie: 2090 g

Blåndie var INTE lätt att fotografera....Hon ville helst hoppa av bordet. Å inte kan jag redigera fotona heller suck...
Blakkie var däremot hur lätt & foglig som helst:)

Har satt på dom halsband:) Det är ju ngt som måste tränas...Först brydde dom sig inte sedan, jösses dom kliade sig som om dom hade loppor...Så nu blir det en stund med halsbanden på varje dag...Tyvärr kan jag ju inte gå ut med dom:( Rackarns vinter!!!

Jo, tjejerna är så klart avmaskade oxå, med flytande Welpan. Inga problem med att få i dom det:)

Måste klippa klorna på dom igen....

Njut av era hundar!


Flera promisar i dag för Breeze & Trizz

När jag kom hem efter träningen så tog jag mig i kragen & traskad på en långpromis med Breeze & Trizz (TUR att det finns värktabletter!!!) Gick ner & runt vid Ragnhildsborg & hem via Bergvik. SOLEN sken & det var så mysigt:) Det var faktiskt skönt att bara vara....Sedan är det ju himla fint nere vid vattnet:))

Var ute i ca 1 timme & 15 minuter, helt OK med tanke på hur jäkla ont jag har:( Men hundarna fick sitt:) Dom gick som vanligt lösa hela rundan & skötte sig så himla bra:) Hade inte ens med mig några koppel...Så himla skönt att ha så lydiga & fokuserade hundar GILLAS!!!

Sedan kom Lena & kikade på Blakkie & Blåndie....Hon tycker dock att jag verkligen ska fundera på om jag inte ska behålla Blakkie. Men hon har ju redan sin Familj:) Vi passade på att väga dom & fota så klart..Inte det lättaste:( Kameran höll jag på att slänga ut genom fönstret:( MÅSTE lära mig den snart!!!

Sedan var det dax för nästa promis, denna gång med Suneeta & Chanell. Vi gick Birkavägen upp & genom Grusåsen sedan hem via Nyckelskolan. Var nog ute totalt i ca 1 timme. Helt OK för vi gick i ganska rask takt.

Tack Suneeta för sällskapet!

Undar dock verkligen om jag kommer upp ur sängen i morgon?!!? TUR att jag nu har en Tempurmadrass!!!

Njut av era hundar!

Äntligen agilityträning i ridhuset igen med Trizz:)

ÄNTLIGEN var det söndag & dax för AGILITYTRÄNING igen....Det var ju ett tag sedan sist, var visst några valpar som kom mitt i alltihopa:)

Väskan packades tidigt i morse & jag såg minsann på Breeze att hon VISSTE vad som var på G...Tyvärr så fick hon ju stanna hemma med Blakkie & Blåndie. Tog "bara" med mig Trizz....

Snälla Birgitta kom & plockade upp oss, TACK!!!

Väl framme så var det uppbyggt för small så jag började...Min plan var att "nöta" slalomingångar & slalom om & om igen & igen....
Gick riktigt riktgt bra:) I allfall för att ha tränat så lite sista tiden....

Ja sedan är det ju det där med FART FRAMÅT UTAN att jag måste vara med....Går sisådär..Ett par hinder funkar sedan vill hon ha med mig suck...JAG VILL men MIN KROPP VILL INTE:( (Just nu är det nämligen bara skit med det).

Kontaktfälten går helt OK, men....jag vill ha FART på hela hindret ända ner till kontaktfältsbeteendet! Det är ju liksom bara ett måste eftersom att JAG inte fixar att springa lika fort som Trizz...Det är det där med ett TRÄNA mer!!!
 
Å i dag fick Trizz ngn form av knäpp för helt plötsligt så "hittade" hon inte ingången till lilla tunneln?!?! Jag verkligen såg att hon gjorde allt för att "hitta" den suck...Hon hoppade på/över & sprang förbi ähh...Kan inte heller skylla på ljuset....Men så helt plötsligt så bara "hittade" hon ingången, bra:)

Körde oxå lite Jakko, enklaste varianten. Ska ju snart gå Jakko kurs för Anna Muller:) Ska bli så KUL!!

Körde oxå 8:an men snäva svängar som attan & snäva svängar blev det GILLAS!

Jag måste tänka på att vara MED henne mkt mer, hon har inte Breezans driv framåt ÄNNU...Å tänker jag krasst så kommer hon aldrig att få det OM JAG fortsätter att köra henne:( Men ja då får det väl bli så då....Vilket fall som, så var JAG himla nöjd med Trizz i dag:) Ser fram emot nästa träning!

Njut av era hundar!

Föreläsning med Fredrik Steen om "Kommunikation & ledarskap"

Ska även gå & lyssna på Fredrik Steen på Södertälje BK den 9/2 2011

Kommunikation & ledarskap ät temat, intressant ämne:)


Njut av era hundar!

Ännu en föreläsning på TÖS " Hur vet jag att min hund har ont?"

Onsdag den 23/2 kl: 19-20

Ett intressant ämne som jag naturligtvis bara "måste" gå på....Nära, bra & billigt GILLAS!

Kika gärna in på hennes hemsida: http://toshundhalsa.se/

Njut av era hundar!

Blåndie söker det perfekta hemmet!

Söker nu efter det perfekt hemmet till Blåndie född 3/1 2011.

Blåndie är blm & en tjej som jag tror blir den perfekta träning-& tävlings kompisen oavsett vilken gren man väljer.
Hon är tuff, precis som Breeze & vill komma till ngn som tar till vara hennes talang.

Känner Du att det låter intressant då är Du välkommen att kontakta mig via epost: marieosindie@hotmail.com

Blåndie är leveransklar v.9 2011

Njut av era hundar!

Vill ha en sådan här till hundarna....

Vill ha....denna hopfällbara hage till mina hundar:) Skulle ju bara vara helt perfekt att ta med sig på kommande tävlingar & träningar...Men tills dess får det duga med lillburen. 

Hopfällbar hage - Small 


Hopfällbar hage

- Medium

Rymlig hage som är mycket lätt att sätta upp. Passar till en eller flera hundar.

Reflekterande tak som går att öppna helt och även att ta bort. Taket öppnas och stängs med en dragkedja.
Löstagbart golv som går att tvätta (handtvätt). Packas enkelt i den medföljande väskan. Tar mycket liten plats när den är hopfälld.

Öglor finns runt om för förankring i marken. Pinnar medföljer.

Teknisk data:
Tyget är av stryktålig polyester (600 D). Ram av stål. Vattenavvisande.
Färg: Grå botten med röd top.

Info & bild: http://shop.textalk.se/se/article.php?id=9049&art=1537405
Hansesgården

Njut av era hundar!

Dom andra hundarna då?!?

Jag försöker verkligen aktivera Breeze & Trizz oxå....I måndags så gick jag & Suneeta en kvällspromis efter jobbet med tjejerna, vi var väl ute i ca 45 minuter. Å i Tisdags var jag med på den gemensamma hundpromisen som Suneeta hade. Vi gick från Brunnsäng runt Weda via Grusåsen hem...Var ute i ca 1,15 ungefär...SKÖNT att få sällskap & SKÖNT att tjejerna fick en promis:)

I går Torsdag hade jag hundpromis på dan, men tyvärr så kom ingen:( Nåja det är bara att gilla läget...Gick då med tjejerna uppe i Tallhöjdsskogen. Lite gömma & leta vante + att Breeze plockade några tomflaskor åt mig:)

Annars så har det blivit lite blandpromisar, för givetvis har vi promenixat:) Tyvärr så är min kropp inte alls med mig:( Jäkla skit!!!! Men då får det bli promisar med tjejerna & buss till jobbet...

Breeze mår helt OK! Kanske liiite trött men det blir man efter att ha valpat.....

Inomhus så har jag då & då plockat fram dom olika aktiverings prylarna jag har...Å jag har ju nästan ALLA av Nina Ottosson:)


Den här är en av favoriterna:)

Trizz, ja hon löper medn är på sluttampen....Skönt, för då kanske Milloo kan komma hem....
Planerar att träna AGILITY på söndag igen!!! OM min kropp fixar det vill säga...Men dit ska jag & funkar det inte så får jag väl TITTA på.....eller muta Birgitta att köra:)


Min härliga & underbara Bästa Trizz:)

Vill säga ett STORT GRATTIS till Tessan på Prius för dom 4 härliga valparna Soya nedkom med!! Lycka till med valparna! Jag vet att du har en underbar tid framför dig:)

Njut av era hundar!

Valparna under vecka 4

Det är en härlig, underbar & ljuvlig tid nu med tjejerna:) Som Lotta skrev "Fullt ös medvetslös" hmmm STÄMMER!!!

Det blir knappt några foton för dom bara RACAR förbi....eller många foton blir det men SUDDIGA:(

Blakkie & Blåndie äter torrfoder 2-3 gg/dag. Det märks att Breeze börjar tycka att deras "söta" valptänder är vassa....Det händer titt som tätt att nix ingen mat här! Blåndie smakade på lite yoghurt i morse & hon skrek efter mer...

I går Torsdag så kom då äntligen Familjen Valpköpare:) Tyvärr så var ju tjejerna inte på topp....Nä dom sov mest hela tiden. Men å andra sidan så SOVER ju valpar massor...Men dom kunde ju visat lite av allt race dom har i benen. Men det får väl bli nästa gång dom kommer:)
Känns som om det kommer bli himla bra med den här familjen & dom var väldigt intresserad av Blakkie:) Hoppas nu bara att dom inte ångrar sig...

Nu gäller det bara att hitta rätt hem till Blåndie:) Känner att hon verkligen kräver sin förare, tror absolut att hon kommer att bli en toppen hund oavsett vilken gren man väljer. Hon har drivet & humöret för att lyckas:)

Annars så rullar dagarna på....Mellan jobbet så är den mer jobb, dvs pyssla om tjejerna, byta pinktidninger, skuar upp pinket, byta fällar, ställa mat, klippa klor, pilla på tjejerna så att dom går att hantera. Dagarna är mer än väl fyllda....

Synd....bara att det fortfarande är vinter:( Det innebär ju att jag inte kan ta ut tjejerna & visa dom vår lilla värld...Så det får bli dom lyckliga valpköparnas uppgift:) Själv så försäker jag förbereda dom allt vad det går inomhus...Finns ju massor som man kan hitta på...Men självklart tar jag emot TIPS på vad man kan göra med en valp inomhus!!!

Ska oxå försöka åka lite bil med dom, det räcker ju med kortare tripper....Dom har ju redan åkt bil t&r till Södra djursjukhuset....

Här kommer lite blandade bilder från veckan...


Blakkie

Blåndie
  
  
  
  
  
 

Plocka BORT all mattor!!!!

 

Njut av era hundar!

 

 


RSS 2.0