Fästingrekord med 73 st!!!

Ja ni hörde rätt, efter att ha gått en promis med mina 3 tillsammans med Marie & hennes 3 så började jag plocka fästingar när vi närmade oss hem....Å jösses vad jag har plockat!! 73 stycken fästingar på 3 hundar!?!?Men vilket jäkla rekord!!! För det bara måste vara ett rekord, finns det ngn annan som plockat fler fästingar under 3 timmar på 3 hundar? Risken finns ju att rekordet ökar, än kan dom ju poppa upp....
Fy böveln för dessa hemska, äckliga kryp!
Både Breeze & Milloo har Frontline, droppar på sig......Nu lutar det åt Scalibor igen suck. Dom fick ju klåda av det förra året, men jag kanske ska testa...73 fästingar på ca 3 timmar är ngt för mkt!

Nä nu måste jag nog gå igenom dom igen, kanske jag hittar ett kryp eller två...

Njut av era hundar!

Varmt & Soligt=SEMESTER

Nu har jag SEMESTER!!! Så attans SKÖNT!!!!

Så härligt att VÄRMEN nu är här....men tyvärr så har det pga av hetta inte blivit ngt agilityträning suck....Tänkte ju åka ut i går men det blev en promis runt Scaniasjön i stället, på senkvisten. Det var så himla skönt att lulla på med hundarna i svalkan som det blir på kvällen.

Var till Tumba & köpte lite hundgott bla vom som mina hundar bara älskar! Beställde också en flytväst till Breeze. Ska nämligen försöka sätta igång & simma med henne. Har ju så himla nära till vattnet så det är ju bara att sätta i gång. Fortsättning följer.

I dag har det också varit lugnt på hundträningssidan...usch snart börjar väl samvetet gnaga. Men jag tror stenhårt på att även hundar måste ha en break i bland....

Inga bilder idag heller......

GRATTIS Birgitta som med sin Zingo tog en PINNE på Gotland!!!

GRATTIS Ingela som med sin Korall tog sin första PINNE också det på Gotland!!!

LYCKA till på söndagens tävlingar! Jag håller tummarna & nä jag är inge avis på att ni Alla är på Gotland....

Njut av era hundar!

Agility träning i dag med

Ja eftersom att jag inte är på Gotland där nästan allt agilityfolk är så...får man göra vad man kan. Dvs åka ut till klubben & TRÄNA!
Solen sken & det har även i dag varit varmt, härligt, härligt!!!!

När jag kom till klubben så stod ju allt klart, hade varit så smart att jag redan i går kväll planerade vad jag skulle kör i dag.
Hundarna fick som vanligt springa av sig medans jag hämtade vatten. Sedan började jag med Trizz.

Trizz: Hopp-kort tunnel-däck-godispåse dvs rakt & fart. Lämnade henne ståendes & gick sedan första gången till däcket. Min nya stjärna stod kvar-väntade på "fram" & tog allt klockrent! Blev liiite förvånad, men en gång är ingen gång så på´t igen. Lika bra igen! Vilken hund jag har!!! Sedan varierade jag sida & även hur långt jag gick resp att jag också stod kvar. Himmel vilken FART & SUG framåt hon hade! Hon blir nog lika snabb som Breeze....
Sedan körde jag kontaktfälten A-balans & gungan. Vill ju att hon tar dom med fart-stannar till på 2 på & 2 av för att sedan få släppkommandot ´"fram". Hade också lagt ut godispåsen som drag framåt efter att hon fixat kontaktfälten. Tyckte nog att hon hade mer driv i dag....Som jag tränat henne nu så ska jag fortsätta köra henne. Känns bra & verkar fungera.
Jag var SUPERNÖJD med henne i dag!!!

Breeze: Körde samma startövning med henne med tillägget ut-runt stolpen innan hon fick köra rakan. Lite struligt i början men det bara är så med Breeze....Men till slut tog hon sig ut & runt stolpen & snacka om fart på rakan?!? Jag bara stod helt still-visade med handling/händer/kropp & sa "fram" & som hon sprang! Jag bara njöt!!!
Körde även henne på kontaktfälten medsug framåt mot godispåsen & det har gett resultat, tycket att även hon har mer driv på dom hindren. Vill ju inte att hon ska sacka på nerfarten...Tur att Breeze går på kommandon & påsen så att jag bara kan hadla henne....Man är ju ingen sprinter direkt....
Även slalomingångar från olika omöjliga vinklar fick hon köra, & för det mesta fixade hon det BRA!
Hon var bara så himla BÄST i dag!!!!

Milloo: Även Milloo fick köra samma övning dvs starten & snacka om FART! Nästan som Breeze, min Prins! Han suger ju inte på ngn godispåse inte heller på leksak, men han SUGER på HINDER!!! Inte en blick på mig utan helt fokuserad på att ta hinder. SUPERBRA!!!
Även han fick köra kontaktfältshindren & han har hyffsad fart ända ner, han vet liksom vad han ska göra OFTAST. I dag visste han alla gånger.
Även slalomen fungerade BRA, han har ju inte samma fart som Breeze men han går fortare & fortare.
Min Prins jobbade så himla BRA i dag!

Även fast det var så VARMT jobbadde alla hudarna så himla bra! Jag bara pös av stolthet över dom, dom är ju bara BÄST! Det var en sådan där dag när allt bara fungerade, min handling & min planering funkade & då funkade hundarna. Tror nog att det hör i hop...lite i alla fall smile...Kändes som om vi alla var på topp i dag, kanske för att jag faktiskt tränat som attan nu i några dagar & så sken ju solen!! Kan knappast bli bättre, jo det skulle då vara att man varit på Gotland & fått tävla agility! Men nu är det som det är & jag är så Tacksam för att jag kan träna mina härliga hundar det lilla jag nu fixar.Ska njuta av det tills nästa gång.....

Hoppas ni alla som är på Gotland har det bra & att ni får uppleva superkänslan av ett lyckat agilitylopp!!!

Njut av era hundar!

Agilityträning igen...å igen

Åkte ut på kvällen igen.....Hade byggt upp på dagen så det var bara att "köra"......Vet inte om jag var mer fokuserad men ALLA hundarna gick kanon!!!

Breeze: Körde tunnel-h hopp-vals runt-hopp-tunnel-hopp-h hopp-vals-hopp. Körde avståndshandling & det fungerade!! Körde med hinder emellan oss & med ganska långa avstånd men jag var väldigt tydlig (tycker jag...) med min handling/position & det bara FLÖT!!! Jösses vilken duktig hund jag har!!!! Slutade på TOPP!!!

Milloo: Körde kontaktfält & alla satt som bara den....Han är bra god min Prins!

Trizz: Fick återigen köra gungan med Gudrun som mottagare med godisskålen ca 3-4 meter efter gungan. Hon tog gungan helt själv & jag var med & belönade när den slagit i backen. En gång "missade" hon gungan hmmm men resten av gångerna tog hon den. % var alltså hög!
Kontaktfälten på dom andra hindren tog hon som en proffs hund, så himla DUKTIG!

Efter kvällens träning så kändes allt så mkt bättre än vad det gjorde efter dagens träning...Men det är som allt annat det går upp & ner.....I morgon blir det mer träning.

Nu är allt vattnat på tomten, hundarna har fått sitt så nu är det min tur att slappa i soffan...

Å jag är inte alls avis på alla som är på Gotland & tävlar agility.....Nä INTE alls hmmmm, JO det är jag!!!

Njut av era hundar!

Vägning av hundar

Passade på att väga hundarna när jag var till Djurmagazinet för att köpa frysfoder till den lilla kräsna damen(Trizz alltså)

Breeze: 9,4 kg
Milloo: 11 kg
Trizz 4,3 kg

Jippie, Trizz har gått upp ca 4 hg! Måste bero på fodret, kan inte bero på att vi varit en hel del på landet?!?!

Breeze hmmm henne skulle jag vilja få ner en del....Men det känns omöjligt, har ju varit stenhård men  INGET HÄNDER! Kan det också bero på att vi varit en del på landet?!?

Fortsättning följer....

Njut av era hundar!

Agilityträning igen...

Även i dag blev det klubben & agilityträning för hundarna. Elisabet med flock kom också vilket är så trevligt. Både för mig & hundarna.....Men Breeze var inte så förtjust i Gossi & ville gärna visa vem som bestämde, jösses Gossi är ca 5 månader. Hon vet nog vem som bestämmer utan att få tjyvnyp suck....

Började med att traska runt området & alla hundarna sparng för fullt. Sedan var det till att planera dagens övningar. För Gossi blev det en raksträcka med bommar på backen ngt som hon fixade galant!!!

Trizz: Fick också köra raksträckan med hopp-pinne-hopp x 4 på varje. Det gick bra, hon hade sug framåt mot mottagaren i det här fallet Elisabet. Sedan la jag till kort tunnel-lång böjd tunnel & raksträckan. Det gick ockå bra!
Efter paus skulle hon få köra raksträckan med studs, men se det ville hon inte alls?!? Hon tog ett sedan stack hon på sidan. Tog då bara 2 hinder & det gick, men så fort jag la på fler hinder så var det stopp....Suck. Hon vägrade ens att röra sig ur fläcken hur mkt lock vi än använde...Gott godis Nix-Godispåsen Nix!!! Då var det bara att ta ett hinder & sedan sätta undan henne.
Efter att ha kört Breeze tog jag ut henne igen & nu körde jag gungan & det gick ganska bra. Hon springer upp själv men missade första försöket. Tror att jag var lite i vägen......Men alla andra gånger så tog hon gungan helt utna ngn hjälp. Stod sedan kvar & fick godis innan hon fick sticka i väg till godisskålen som var placerad ca 2 meter framför gungan.
Nu var jag nöjd med henne & allt kändes något bättre. Vet att både hundarna & framförallt jag har mina stunder & dagar...Det är bara att träna vidare.....Får väl skylla på att solen sken & att det var varmt!!!

Breeze: Körde studs/gymnastikhoppning med henne. Skulle behöva öva detta mkt då jag tycket hon hoppar ngt flackt....Å det kom några rivningar. Hon har ju lite bråttom & då blir hon ju nästan automatiskt flack/låg=rivning. Skulle behöva gå en hoppkurs med henne.....
När sedan kort resp lång tunnel kom med innan ja då gick det i raketfart. Som sagt det här ska jag träna mer på!
Körde även balansen som sist men nu tog Elisabet emot ca 4 meter efter genom att slänga godispåsen när hon var på balansen. Hon fick mer fart men saktadde ner lite för tidigt. Jag vill ju att hon ska springa med FART ända ner till 2 på 2 av & sedan få frikommandot snabbt för att då få springa till godispåsen. det gick bättre & bättre men jag var ändå inte helt nöjd. Men det känns som om det är på G, med lite mer träning så.....

Milloo: Körde även Milloo på studsen & jösses vad DUKTIG han var!!! Han hoppade som en Prins & fixade övningen helt perfekt alla gånger! Han har en mkt bättre hoppteknink än vad Breeze har. Det märker man också på att han sällan river...
Han tog även korta res långa tunneln innan studsen så himla perfekt!!! Han var bara SUPERDUKTIG min Prins!!! Matte var så NÖJD efter att ha kört honom!!!

Även Elisabet var supernöjd med sina hundar i dag, "Pirre" Breeze brorsa hade nog vilat sig i form för han fixade alla övningar galant!!! Klart med en sådan supersyrra ha,ha,ha....Gossi, valpen var superduktig! Ett riktigt agilityämne! Tilly var också så himla duktig! Det märks att Elisabet har mer fokus nu & så har hon LOVAT (enligt mig) att tävla på våran tävling den 12/9 samt i Nykvarn den 13/9!!! Så i dag köpte hon Veronica Baches nya bok som jag varmt rekommenderar! Hon kände sig lite tvungen efter som hon nu ska satsa på en tävlingskarriär!Så ska det låta, man måste ha mål!

TACK Elisabet för en mycket trevlig dag med hundträning & sällskap! Tack också för den fina ryggan samt för alla snitzlar! Det här gör vi om nästa vecka!

Njut av era hundar!


Agilityträning

Åkte ut till klubben på morgonkvisten. breeze väckte mig i ottan & jag trodde hon var dålig i magen eller så...Men utanför porten satt Indra & skrek & ville in! Det var det som Breeze ville tala om för mig....
Så nu äntligen har Indra kommit hem igen! Känns TOPPEN!!! Kelig & hungrig men pigg & glad....

Ja, då var jag ju vaken & uppe så då packade jag hundarna i bilen & åkte ut. På grusvägen så sprang dom, VILTSVINEN alltså!!! Både stora & små, små svin. Har aldrig sett så små, dom kan inte ha varit gamla. Men usch, det bidde ingen promis i skogen i dag. Nä vi gick på området.

Hundarna fick vara i bilen medans jag byggde upp dagens övningar.

Breeze: Fokus på knixiga högerslalomingångar.-alla kontaktfältshinder. I början var hon övertaggad & då har hon väldigt svårt att ha fokus på vad jag visar. Då vet hon bäst själv....Men efter att ha fått ner henne lite på jorden gick det så himla BRA! Det gäller bara att jag är supertydlig med min handling, för hon är otroligt signalkänslig....Posotivt med det är ju att jag direkt vet när jag gör fel....
Testade i dag med att slänga godispåsen efter kontaktfältshindren, allt för att få lite mer drag/fart över bla balansen. Jag kan ju inte springa så fort som hon vill att jag ska.....Då fick hon ngt mer drag men en gång så "glömde" hon stanna, men hon sprang fint hela kontaktfältet. Även på gungan blir hon ju lite seg, dvt det tar alldeles för lång tid! Där gick det bättre med påsen & farten blev ngt bättre. Som sagt det är bara att jobba vidare.

Milloo: Även han fick köraslalom från höger sida & med knixiga ingångar både från v & h. Han var så duktig, inte övertaggad utan behaglig att köra från början. Min Prins!!! Kontaktfälten satt perfekt! Där vet han minsann vad han ska göra.

Trizz: Kontaktfält & däcket. Körde alla kontaktfält med henne & hon har sug på dom alla! Gungan tar hon helt utan hjälp & stannar så fint på kontaktfältet. Så duktig! Nu gäller det bara att träna på många olika sorters gungor. Dom andra kontaktfältet satt perfekt.
Däcket tog hon alla gånger dvs 100%. Var supernöjd med henne i dag!!!
Sedan är hon ju ännu inte lika följsam som dom andra smile....Hon vill gärna ta alla hinder hela tiden, hon tror att hon är sååå duktig då, eller är det sååå kul?!?!

Kristina, Kent & Atos kom ut så även dom körde med lite koll från mig smile....Såg dom ju för ett tag sedan & i dag såg det betydligt bättre ut. KUL att det gått framåt...Tyckte att dom var himla duktiga i dag. Vi gick också några varv runt området & lät hundarna busa. Breeze skulle minsann visa vem det var som bestämde....Men dom går ganska bra ihop trots surtanten...

Solen skiner, hundarna har fått träning & rastning ja då kan man åka till jobbet med gott samvete.

Njut av era hundar!

Slappt för hundarna

Usch nu har jag kommit in i ngn slags "slappartid". Kan det bero på att det är så slappt att ha hund på landet? Det är ju bara att öppna dörren så kan hundarna gå som dom vill.....Då är det lätt att bli förslappad. Men hundarna verkar ändå nöjda, dom går som dom vill & Mille han brukar sätta sig på "pass". Han har full koll på vad som händer. Tomten är ju inte inhängnad men dom håller sig ganska bra på rätt sida om tomtgränsen.
Tur att livet återgår till det normala i morgon, då är det jobb som väntar. Eftersom att vi då är åter i stan så blir det ju promisar, hemma kan jag ju inte bara släppa ut dom. Tror inte mina grannar skulle gilla det...

Nu har Indra varit hemifrån i 4 dagar....Tur att det är OK väder & att hon inte har ngn pingla på halsbandet. Då kan hon ju fånga en råtta eller två. Vatten finns det ju överallt så....Nu hoppas jag bara att hon snart kommer hem!!!!
Håll tummarna!!!

Njut av era hundar!

Midsommar

Ja då har man återigen firat midsommar i trevligt sällskap med mkt skoj & sång. Ja, jag sjöng men bara LITE det var andra som fixade det betydligt bättre än jag.....Hade med mig alla hundarna violket var tur för av ngn anledning så bara går tiden & vi var inte hemma förrän vid 01.30.
Hundarna sprang för fullt mest hela tiden, mellan den stora tomten & till alla som kanske kunde tänka sig tappa ngt ätbart.....hmmm det hände titt som tätt. Hade varit så smart & inte gett hundarna ngn kvällsmat bara frukost. Kanske beroende på att vi åkte redan vid 12.30. Men dom fick mat det kan jag lova....
När det var dax för tävling då fick dom faktiskt sitta bundna, annars ska dom bara "hjälpa" till att hämta & så vill dom ju att ALL fokus helst ska vara på dom...Men Anders höll i gång dom både med boll & freesbe.
Kan lova att dom sussade sött hela den långa vägen hem, blundade lite jag också...

Det var en mycket trevlig dag/kväll & det är så skönt när man kan ta med sig ligan. Annars hade ju samvetet börjat gnaga.

Jeanette har skickat en rapport om att Femi har fått 9 stycken härliga valpar!!! Ett JÄTTEGRATTIS!!! Ska bli superspännande att följa dom "små"(än så länge ha,ha,ha). Frågan är bara hur hon ska kunna välja valp?!? Men jösses det är ju bara ett härligt "problem"...Kan lova att du har en härlig tid framöver! Lite avis är jag allt.....
Ge Femi en stor KRAM från oss!

Njut av era hundar!

Viltspår

Ja då var det dax för "sista" träningen med det härliga gänget!

Kristina & jag samt våra hundar åkte ut tidigt för att hinna lägga alla spåren tills dom andra kom. Kan lova att det tar längre tid än man tror....Å så ska dom ju vara nästan 600 meter a´4 spår + ett kortare till Trizz. Men nu kunde vi vara lugna för det fanns inte ett spår efter viltsvin i skogarna!!! Så himla SKÖNT att slippa dom! Kristina vara bara lite orolig att hon skulle virra bort sig i dom nya skogarna, men hon hittade tillbaka. Ja på ett spår så glömde hon sätta snitzeln vid spårslutet så hon gick tillbaka för att sätt upp den. Då trodde jag att hon hade gått vilse för hon kom ju aldrig tillbaka?!? Det visade sig att hon inte hittade tillbaka till spårslutet ha,ha,ha...det var därför det hade tagit sådan lång tid...Men det sa vi inte till Marianne som blev den som fick gå just det spåret....LITA PÅ HUNDEN! Självklart hittade Leya klöven!!! Efter att ha blivit "hare" i spåret pga av att det just gått ett gäng livs levande rådjur rakt på hennes spår. Men det var jättebra träning för då såg hon exakt hur hon blir när det är levande(det visste hon sedan tidigare men...)
Alla hundarna var SUPERDUKTIGA på sina apår! Så KUL att se!!! Bella fick också en återgång som hon fixade galant, det var bara matte som trodde hon tappat bort sig...men LITA PÅ HUNDEN! Å självklart klarade hon det!
Nu hoppas jag bara att träningen fortsätter & att det sitter i ryggraden: LITA PÅ HUNDEN!!!
Målet för alla är ju att dom ska gå ett anlagstest så fort dom får en domare....Jag väntar nu bara på alla deras uppgifter så att jag kan anmäla dom...För så duktiga är dom!!!!
Tack "gänget" för några härliga spårträffar!!! Det har för min del varit jättekul & inspirerande!

Mina hundar fick gå med på ett spår & Breeze fick gå med på två. Brukar ha med dom, man slår ju liksom två flugor i en smäll. Speciellt när dom inte ska gå just dom spåren. Men min Prins är lite rolig, helt plötsligt känns klöven så lätt, visst då går Milloo så fint & stolt bakom med KLÖVEN I MUNNEN!! Man kan ju inte annat än skratta, men Mille är superstolt! Dom andra är både här & där men Mille går hela tiden precis bakom mig & gärna så nära klöven han bara kan....

Trizz: Fick gå ett spår på ca300 m max som Kristina lagt. Var lite nyfiken på hur hon skulle göra i spårstarten, skulle hon sätta sig & titta på mig eller skulle hon gå? Min stjärna gick! Helt klockrent tog hon spåret!!! det går inte fort men hon går säkert....Efter ca 10 meter bar det kraftigt, men inte så långt uppåt. Jösses skulle hon klara det? Men visst fixade hon det!
Det var på ett ställe där det var en kraftig vinkel efter en stor sten som hon fick för sig att hoppa upp på stenen. Men efter att ha sagt till henne att spåra så tog hon återigen upp spåret efter några varv runt stenen. Sedan jobbade hon på bra men den här gången gick hon förbi klöven men upptäckte det fort & vände runt & tillbka, där låg klöven BINGO!
Hon är inte intresserad av att kampa/bita/bära den, nä den får jag bära hem själv....Men hon vet att hon varit duktig när hon hittat klöven till matte.
I dag var jag supernöjd med henne, hon brydde sig inte nämnvärt om att Kristina gick med, hon jobbade bra i det HÖGA blåbärsriset, där jag i bland inte ens såg henne men nöjdast var jag över att hon tog det utan problem från början!!!
SNART blir det nog anlagstest även för henne.....

Dom andra, Breeze & Milloo fick inget spår denna gång heller. Min kropp fixar inte av att även gå med dom, tyvärr...
Men jag har köpt märgben som dom ska få när jag går till jobbet...samvetet talar.

Njut av era hundar! 

Agility igen...

Ja i bland så är det bara så "kul" att träna.....I går var jag ut till klubben & min plan var att köra Trizz på minibalansen med fokus på kontaktfält. Alla hundarna var supertaggade så det blev lite blandat för dom också, inget planerat men...Lite slalomingångar & däcket ur olika vinklar. Både Breeze & Milloo var duktiga men så var det ju heller inte ngn direkt supersvåra kombinationer dom fick göra. Men i bland är det skönt att göra ngt enkelt som dom verkligen kan & som man slipper lägga ner allt för mkt "tänk" på. 

Trizz: Hon hade sug på minibalansen & visste vad hon skulle göra i 4 av 6 gg. Mitt problem med henne är att hon kan sätta sig ner & bara vänta?!?! 2 gg så satte hon sig en bit ner på balansen & bara väntade hmmm. Medans andra gånger så springer hon för fullt ner till 2 på & 2 av. Så här kan hon göra även i andra situationer...Kan inte komma på ngt som kan ha gjort henne osäker men ngt är det väl. Måste fundera ut en lösning.
Efter vila körde vi igen & som vanligt så har hon driv framåt, jippie!!! Även denna gång så blev det 4/6. Men jag är ändå väldigt nöjd med henne i dag. 
Funderar på om jag kanske ska klicka henne när hon springer ner på balansen & ge henne belöningen i rätt position?! Kan ha slarvat lite med belöningsplaceringen....Borde igentligen filma det så att man verkligen kan se hur det ser ut.
Det här ser jag inte som ngt stort problem & % rätt är ju helt OK. Har ju precis börjat med hela hinret dvs balans/A & gungan. 
Körde inte gungan i dag men sist så tog hon ju hela gungan alldeles själv!
Nä i dag var det fokus på minibalansen & så körde jag däcket med henne. Där tog hon det 5/6 gånger. Nästa gång blir det 6/6.

Kvällen avslutades med sektormöte för agilityn. Där var det mkt prat om våran agilitytävling den 12/9. Mkt jobb är det att arrangera en officiell agilitytävling.  Hoppas bara att mkt folk anmäler sig....

Ida, fjordingen som jag har hand om ska tyvärr säljas....Känns lite tråkigt & jag skulle gärna köpa henne men det bara går inte. Det var besiktning i dag & av ngn anledning så gick hon inte igenom, hon haltade kraftigt på ett framben efter böjprov?!? Så nästa vecka ska hon iväg till klinik för undersökning. Håller tummarna för att det går bra! Så det sr ut att bli en hästlös sommar.....Får väl söka efter ngn annan tills i höst.

Snart ska jag ut till klubben & träna. Även i dag blir det fokus på kontaktfält för Trizz. Dom andra får jag planera ut ngt till.
Känns som om det är mkt Trizz nu............Nä jag ska inte väcka upp mitt samvete igen.

Njut av era hundar!

REGN,REGN....

Fy attan vilket väder!!! Det har regnat nästan hela dagen suck....Får väl vara glad att man var morgon pigg så att man han med en promis på ca 1 timme tidigt i morse innan det började regna så intensivt.....Lite regnade det då också men det var helt OK, tjejerna hade regntäcken på sig så dom var ganska torra när vi kom hem. Lite duggregn fixar man ju men jösses nu har himlen verkligen öppnat sig. Det blir nog ingen agility i dag tyvärr. Om det skulle sluta regna hinner man nog ändå inte ut till klubben innan det börjar igen....
Är ju lite sugen på att köra Trizz på gungan & kontaktfälten igen...Fick ju lite inspiration efter gårdagens träning.

Samvetet säger att jag också skulle lägga några viltspår men icke! Efter att ha lagt 3 spår i går så plockade jag 3 krypande fästingar på MIG!!! Glömde helt enkelt att spraya mig med anti fästing/mygg medel & se det straffade sig direkt....Känns minsann som om det kryper överallt....

Nä det får nog bli en slappardag i dag.

Har kollat in resultaten från SM & tyvärr så fixade inte  Micke med Roddan att kvala in till lydnadsfinalen...Men dom kommer igen nästa år.

"Våran" superduktiga agilitytränare Annika VANN lagtävlingen i agility large. Ett JÄTTEGRATTIS till segern!

Önskar att man själv var så ambitiös & att man satt upp ett mål med sin träning....Tyvärr har jag inte gjort det med ngn utav dom hundar jag har nu. Ush & fy, nu börjar samvetet gnaga igen suck.....
Ska kanske slå en pling & höra om man kan få med sig ngn ut & träna?!?

Njut av era hundar!

Trizz min STJÄRNA!

I dag har det verkligen gått i hundarnas tecken, var ute & la viltspår vid 10-tiden. Han bara med att lägga 3 spår innan samlingen kl: 11.00. Så då blev det till att lägga ett till. Medans dom låg till sig åkte vi ut till klubben & kollade samt fikade.

Sedan var det dax att gå med på spåren & i dag så bara flöt ALLT så himla bra! Alla klarade sina spår, "snurrade" kanske lite men löste ev problem så himla BRA! Kul, kul!! Så trevligt med ambitiösa förare & taggadde hundar, bra för mig för då blir jag också taggad....

Trizz fick gå ett spår på ca 150 meter. Hon hade alldeles för mkt fokus på mig vid spårstarten & så var hon lite konfunderad över att 2 personer skulle hänga på!? Men den träningen behöver hon & som vanligt så släppte den ganska omgående. Men först så bara satt hon sig ner & väntade på köttbulle?!? Hmm kunde hon känna att jag hade en påse full i fickan??? Självklart, men hon vet nog att hon måste JOBBA för att få ngt...Så efter att bara vägrat gå så fick hon upp vittring & satte av. Inte går det fort men det går säkert! Hon klarade alla vinklar & bloduppehållet utan problem. Hon är bara för duktig!!! Allt bara flöt & när vi nästan var framme vid klöven så hörde hon Breeze skälla i bilen, suck....Se då fick hon det svårt, morsan skäller ska jag gå dit eller ska jag gå på spåret?!? Stackars lilla Trizz....Men efter att ha funderat ett tag & först gått på Breeze så tänkte hon om & gick på spåret & hittade klöven!!! Duktigt jobbat!!!

Sedan bar det av till klubben igen för agilityträning. Nu hade det självklart börjat regna men vem avstår träning för lite regn?! Inte jag idag i alla fall....


Trizz:
Byggde upp 3 hopp på raken som jag körde med Trizz både inkallning & sändande. Hon var bara för duktig! Sug på hinder, så kul att se!! Körde även sned start för att få en båge till hindeer 2 samt rak linje till hinder 3 efter sväng. Hon satt sten säkert & följde min handling till punkt & pricka! Stolt matte!!!!
Sedan körde jag flacka A hindret & hon tar det med fart & säkerhet. Hon vet nästan exakt vad hon ska gör på kontaktfältet, men i bland bara glömmer hon bort...Speciellt om Breeze tjuter i kopplet. Då har Trizzen svårt att koncentrera sig. Men om Breeze är tyst så sitter 2 på & 2 av klockrent! Hon stannar så fint & väntar på släppkommandot "fram" & så slänger jag köttbullepåsen & hänger på. Party!
Säcken tar hon från alla vinklar trots att den i dag var full med vatten ovanpå. Vad gör hon inte för köttbullar?!?
Sedan var det dax för gungan där hon ju ska springa längst ut för att åka hiss ner. Även där så gör hon vad hon ska & belönas rikligt med köttbullar. Första gångerna så höll jag emot lite men släppte mer & mer & sedan tog hon HELA GUNGAN helt själv! Dvs hon sprang upp-längst ut-åkte hiss ner-stannade på kontaktfältet-jag belönadde med köttbulle-hon stannade kvar tills släppkommandot kom-sprang fram till godispåsen. MIN NYA STJÄRNA!!!
Ja sedan blev det som det är med Breeze, gungan ska man ta HELA tiden! Likaså med säcken....Säcken gör mig inget men jag vill ju inte att hon ännu ska hålla på & ta gungan varje gång hon ser den UTAN mig! Även fast jag ställer ngt för så hoppar hon upp & ska ta den hmmm....SUG på hinder eller?!?!

Breeze:
Körde även kontaktfältsträning med henne på alla kontaktfältshinder. Hon är ju bara bäst! Så duktig & arbetsvillig!!!
Passade även på att köra lite handling med henne på hopp-hopp-vsväng till hopp-tunnel-vhopp-fram hopp. Starten var att sätta henne snett så att hon skulle få en rund båge till hinder nr 2. Hon följde min handling fullt ut, jag bara stod där & visade med armarna vad hon skulle göra & hon gjorde det. Superduper så kul att köra henne! Hon bara flyter fram när jag gör rätt(vilket händer att jag gör då & då ha,ha,ha...) Det är ju ngt lättare med henne när man "bara" behöver handla & inte springa som en tok. Har man en hund som suger på hinder är det ju ngt lättare att få det att flyta.

Milloo:
Körde även Mille på kontakfälten & han är också så himla duktig! Han verkligen VILL jobba & göra rätt! MIn Prins....
Han söker sig så läckert ner på 2 på & 2 av...I dag hade jag 100% rätt men det kanske beror på att det inte går så fort när jag kör hmmmJag kör mer på säkerhet/nogrannhet eller vad man nu ska kalla det.
Han fick också köra hopp med handling & han bara vill så KUL!

I dag var jag SUPERNÖJD med det mina hundar presterade! Trots att det regnade....Det bekom dom absolut ingenting.
Efteråt så känner jag att det var det jag behövde, att ngt gick MIN väg!!! Nu ska jag njuta av mina hundar, tills nästa träning. Kanske det blir i morgon OM det inte ösregnar, dom har ju lovat det suck....

Även träningen med My & Jim gick bra! Så kul att se deras framsteg! Dom kommer att bli farliga på banorna när dom väl börjar tävla det kan jag lova!

Nu sover mina hundar gott & mitt samveta för dom är på topp, för den här dagen....

Även gårdagen var OK, dom fick sig en långpromis på kvällskvisten runt Brunnsäng/Grusåsen & tillbaka. Breeze fick gå lös hela rundan & dom andra två gick också lösa mestadels. Men självklart inte utmed dom stora vägarna. Kändes så skönt att traska runt lite på vi går dit vi går ingen brådska hade vi heller & vädret var precis så där lagom... Var nog ute i 1,5 timme.

Njut av era hundar!

Datastrul

Tyvärr har jag problem med min data & därför blir inte bloggen uppdaterad så ofta som jag skulle vilja....Alltid ska det vara ngt suck.....
Att blogga har ju mer eller mindre blivit ngt som bara jag måste göra varje dag så lite frustrerande är det att inte KUNNA!

Hmm men snart ska jag nog få ordning på makapären....

Njut av era hundar!

Lagtävling 7/6


Ja då var det dax igen för ännu en lagtävling med PuSh Power. Denna gång på Solna-Sundbybergs BK. Åkte dit med Birgitta & alla hundarna. Strax efter oss kom Anders, mamma, Svenerik & Linnea. +Sindie.

  
"Lägret"


  
Birgitta/Milloo
Monica/Alva
Conny/Zaza
Anders/Breeze

Det började med agilityklassen & först ut var Birgitta med Milloo, dom diskade sig men fram tills dess såg det bra ut. Milloo var snabb som bara den men tyvärr var banan väldigt knixig....Alva tog sig också i mål men med en hel del fel, Conny diskade sig & sist ut var Anders med Breeze. Snabbt gick det men det blev 10 fel.

   
Birgitta & Milloo                 Monica & Alva                   Conny & Zaza

   
Anders & Breeze

 
Anders vilar sig i form......

Agilityklassen:  7 lag 3 diskade 165 meter Ref tid: 51 sek
DQ3 PuSh Power      
  A Birgitta Blomkvist
(V) Honeybrook Press Release
Shetland sheepdog
 DSQ    
  B Monica Rosell
Working Curls Stormy Weather
Mellanpudel
60,1981,19    
  C Conny Källgren
Working Curls Zaza Zuh Undis
Mellanpudel
 DSQ    
  D Anders Grundsten
LP l (V) Honeybrook Caribbean Mermaid
Shetland sheepdog
10,0042,80Nästa klass var hoppklassen & nu var banan betydligt "enklare" vilket också visade sig att det var fler som kom runt.
Milloo gick jättebra tycker jag, han hade fart & fokus på det han skulle göra! Min Prins!!!
Anders körde Breeze jättebra & dom fick också 3:e snabbaste tiden även fast hon sprang förbi ett hinder....

   
Birgitta & Milloo

   
Anders & Breeze

   

Hoppklassen: 143 meter Reftid: 41 sek 
Placering 4 av 7 lag varav 3 diskade
       
PuSh Power4 24,78122,24      
  Birgitta Blomkvist
(V) Honeybrook Press Release
Shetland sheepdog
11,65 42,65       
  Monica Rosell
Working Curls Stormy Weather
Mellanpudel
  DSQ       
  Conny Källgren
Working Curls Zaza Zuh Undis
Mellanpudel
8,13 44,13       
  Anders Grundsten
LP l (V) Honeybrook Caribbean Mermaid
Shetland sheepdog
5,00 35,46   

Solen sken hela dagen & det var trevligt att alla kom & tittade....

Men BÄST var nog ändå att laget tog en 4:e placering i hoppklassen! SUPERBRA JOBBAT!!! Nu känns det som om det släppt, synd bara att det är så långt till nästa lagtävling.....
Det var skönt att åka hem som lagledare för laget i dag ha,ha,ha...

Njut av era hundar!

Anders har tagit studenten!

Världens bästa Anders har nu äntligen efter ett låångt skolliv tagit studenten!
Ett JÄTTEGRATTIS till den nyblivna studenten!

Vi andra hade massor att göra inför den stora dagen, jösses det var både städ, matfix, ommöblering, göra bål, beställa tårtor, plakatt, blommor mm mm. Tyvärr så skulle det ju bli skitväder & därför fick det bli att göra ordning med långbord på altanen på landet. Men bra & fint blev det, men så har vi också jobbat för det ha,ha,ha.....
Väl på Torekällberget så var det så mkt folk & givetvis så REGNADE det stora delar av den tid vi väntade & väntade. Men det var väl värt all väntan i regn & kyla när han väl kom. Den nybakade studenten.

 

     

Av ngn konstig anledning så började jag minnas min egen student, just det hur många år sedan var det???Jösses 22 år!!! Det kan ju bara inte stämma men visst gör det det...Suck... Då var vädret fint & jag kommer nog i håg det mesta som hände den dagen. Minns hur himla skönt jag tyckte att det var...
Men att det var så länge sedan....hmmmm ja,ja åren går det ser man ju inte minst på att Anders har blivit vuxen dvs myndig & nu också tagit studenten. Usch nu känner jag mig ännu äldre....


     


  

Väl tillbaka till Anders dag....väl på landet så blev det lite mingel med bål & tilltugg. Sedan blev det grillat & potatisgratäng, mumsigt var det. Till sist blev det student tårta soom var himla god. Kvällen blev sen men jag tror att studenten fick en bra dag, det hoppas jag i alla fall....

 

Snart ska här tittas på filmen från studentfirandet. Kul att ha.

TACK Ove & Birgitta för lånet av filmkameran!!!

Å hundarna, ja dom hade en lite halvslapp dag. Men dom hade fullt upp när alla kom, ngn kan ju tänkas tappa ngt på golvet. Då gäller det att vara först.....

Njut av era hundar!

Ny agilitystjärna!

Trizz är nu min nya agilitystjärna!!!

Birgitta & jag samt alla våra hundar åkte ut till klubben för att träna agility i VÄRMEN!!! Ja för ii måndags var det högsommarvärme.....
Medans vi höll på att plocka iordning så fick Trizz för sig att hon skulle gå upp på det flacka A-hindret. Som tur var så såg jag det & skyndade mig dit men se hon tog hela A-hindret & stannade 2 på & 2 av!?!?!? Jag belönade massor! Visst hade hon tagit hindret utan att jag gett henne ett kommando men hon gjorde ALLT helt rätt! Hon har ju aldrig tidigare fått ta A eller balansen....Har ju bara tränat på kontaktfältsplankan. Det verkar som om det gett resultat!!!
Körde A-hindret 5 gg & hon klarade det helt korrekt 4 gg av 5. 1 gg skuttade hon av lite snett...Vände & gjorde kontaktfältsbeteendet.
Har man en ny stjärna eller har man!?!? Känns som om hon nu även kan få testa balansen......
Körde även Stanna-jag gick 2 hinder bort-hopp-hopp-böjd tunnel-fb av mig-säcken-hopp-hopp. Hon klarade det helt PERFEKT!!! Jag bara njöt & hon verkade tycka att det var superkul!!!
Trizz miin nya stjärna!!!

Birgitta körde både Breeze & Milloo med fokus på skicka-fb-knepig slalomingång-bb.

Breeze: Även fast att det var varmt så var Breeze i gasen hela tiden. Hon har ett bra sug framåt men kan bli lite slarvig...å då kommer det en rivning eller två. Men på det stora hela gick det bra.

Milloo: Han gick riktigt bra i dag, han fixade slalomingångarna bättre än Breeze, kanske beroende på att han har en behagligare fart utan att vara seg...Ngt lättare att styra. Breeze vill ju gärna bestämma en del själv....Det verkligen märks att han älskar att köra agility!

Så...på söndag den 7/6 får alla övriga lag se upp! För då är det dax för Team PuSh Power att tävla igen...Förhoppningsvis kör Anders Breeze & Birgitta Milloo.

TACK Birgitta för att du orkar köra mina hundar! Det är jag jätteTacksam över att du gör....

Njut av era hundar!

RSS 2.0