Nya blink till Sheltieligan

Dom gamla blinken som dom har börjat "tröttna"...så nu fick det bli ett gäng nya:)
Dom här laddar man via USB/datorn...inga nya batteriinköp, nix bara att ladda upp. Dock måste man göra det ganska ofta, tror halsbanden håller ngn timme innan man får ladda. Men så enklet att göra det & snabbt går det oxå.
Extra plus att dom faktiskt syns/lyser bra!
Milloo fick rött & tjejerna grönt.
 
Självklart inköpta på Tumba Hund & Katt!
Tyvärr tog dom slut direkt, men det kommer in nya...
 
 
 
Njut av era hundar!
 

Grundsten´s Bästa Blåndie är nu parad!

Grundsten´s Bästa Blåndie "Blåndie" är nu PARAD & FÖRHOPPNINGSVIS blir det valpar nästa år!
 
Foto: My Norden
 
Enligt rapporterna från matte My har ALLT gått BRA, det tog knappt 5 minuter vid första parningen innan dom satt ihop:)
 
Första parningen, hängning i: 19 minuter
Andra parningen, hängning i: 20 minuter
Tredje parningen, hängning i: 22 minuter
 
Jaaa så nu MÅSTE det ju bli ett gäng valpar;) HÅLL TUMMARNA!!!
 
TACK My för rapporteringen:)
 
Njut av era hundar!

En stor bunt CANIS till salu + mycket mer!

SÄLJES ju massa prylar bla dessa tidningar...50:- för hela bunten...
 
 
 
Har oxå massa böcker till salu, är du intresserad av vad jag har? Skicka din mailadress så får du en lista på ALLA böcker samt pris;)
 
marieosindie@hotmail.com
 
Njut av era hundar!

Lite DP med Trizz

Det blev liite DP för Trizz på en promenad ner & runt Ragnhildsborg:) Bäverna hade varit framme & fällt bla detta träd...Trizz sprang helt frivilligt ut på trädstammen som låg ut i vattnet...Däremot gillar hon INTE att bli fotad hmmmm undrar vad det beror på;)
 
 
 
 
 
På den här lyfte jag faktiskt upp henne, liiite väl högt att hopppa upp;)
 
Nu HOPPAS jag att inspirationen att "jobba" med hund kommer tillbaka...snart!
 
Njut av era hundar!
 
 
 
 

Dåligt med uppdateringar...

Ja nu är det länge sedan jag uppdaterade bloggen:( Men tyvärr har motivationen för hundträning inte varit så stor & ja då har jag ju liksom inte så mkt att skriva...
 
Men här kommer några foton på Breeze & Milloo
 
 
 
 
Njut av era hundar!
 
 

Gemensam hundpromis 18/11 2014

I går kunde jag ÄNTLIGEN vara med på klubbens gemensamma hundpromenad! Tog med mig Milloo & Trizz samt Clara. Clary var snäll & passade Breeze & då fick jag i utbyte Clara.
 
Tror vi var 12 stycken + 14 hundar som gick..
Gick en tur på 7.06 km i en riktigt skönt "höstväder", uppehåll, torrt & plusgrader trots att det är 18/11?!
 
Tror nog att hundarna var mer än nöjda efter kvällens tur:) Själv så kan jag lova att det kändes i kroppen, men VAD gör man inte för sina hundar;)
 
För övrigt så håller jag på för fullt att plocka ihop ALLA mina hundsaker som jag ska sälja...men det känns som om ju mer jag "letar" ju mer saker hittar jag suck! Fattar INTE att jag har såååå himla mycket hundprylar;) Men som sagt NU SKA DET BORT!!!
Böcker, täcken, hundsängar, burar, halsband, koppel, leksaker, hundförarbrallor, hundluckor(till hundgårdar), aktiveringsleksaker från Nina Ottosson mm mm........
Lista & foton KOMMER....
 
Njut av era hundar!

Rå "äckligt" god mat till Sheltieligan

Vill ju verkligen att Sheltieligan ska få den allra bästa maten...Milloo äter ju Acana & Breeze & Trizz äter Four Friends, men JAG vill ju helst dom äter samma...Men har man en KRÄSEN tjej så har man suck!
Nu har jag sedan en tid börjat ge dom lite typ Barf...dels så GILLAR dom det verkligen & så tror jag faktiskt att det är liiite mer naturligt för en hund att äta rått/färskt/ben dvs oxsvans, ben, kycklinghjärta/lever, tunga mm mm...
Ju äckligare ju godare enligt Sheltieligan;)
Dom får självklart fortfarande torrfoder...är alldeles för "grön" för att bara ge dom Barf. Så tillsvidare får dom bla detta 1gg/dag:)
 
Gårdagens mål, blir dock likadant idag: Rå kycklingmage, rått kycklinghjärta, lever & lite torrfoder. Breeze får ju också Glocosamin.
 
Vore kul att höra vad Du ger din hund för mat:)
 
Njut av era hundar!
 

Filmat Breeze i rörelse för analys

I morse så filmade jag & Svenerik Breeze både framifrån & från sidan...Filmerna ska jag skicka till Krister i Söderköping för "analys"...
Tycker ju att Breeze är lite "off" när vi är ute & går våra KORTA promisar....rådfrågade då Krister om VAD jag skulle göra?! Filma henne & skicka ner dom så kikar jag på dom & utifrån det så får vi se hur vi går vidare.
 
Hoppas ju såklart att han inte ser "något" så att jag måste åka ner med henne igen...
Själv kan jag då inte se något men å andra sidan är det SVÅRT att se om hon går orent när jag har henne i koppel...Men i morse så fick hon vara lös medans vi filmade för höll jag i henne tittade hon bara på mig..
Får se om vi måste filma om henne, INTE lätt att få till en jämn fart/takt...
 
Nu håller jag tummarna för att han tycker det ser "bra" ut...
 
Njut av era hundar!

Fyra veckor sedan Breeze opererades i Söderköping

I dag är det exakt 4 veckor sedan jag åkte ner till Krister Julin i Söderköping...Efter en undersökning blev det ju op på en gång...Själva op gick bra, det enda som kändes tufft var ju att jag inte fick "liv" i henne förrän vid ca 21.30 på kvällen...Kan lova att det inte kändes bra i magen:( Men när jag väl fått liv i henne så piggnade hon ju på sig riktigt bra:)
Dock tycker jag att det märkts att hon är 1 år äldre än förra gången hon op...Tycker hon är ngt "off", inte så att det känns som om hon "gett" upp utan mer att det ser "tungt" ut...Hon går mest i skritt (som hon ska) men utan ngn direkt action i stegen...Ska väl igentligen vara glad för det, men hon ser lite loj ut...Kan väl också bero på att det ÄR jobbigt att vara op & vara 10,5 år. Sedan får hon ju inte hänga på dom andra & hon får inte gå lös ngt som hon ju mer eller mindre gjort hela livet...Känns lite extra i hjärtat trots att jag VET att det är för hennes eget bästa. Svårt bara att förmedla det till henne...
BARA 4 månader kvar tills, förhoppningsvis hon får börja röra på sig liite mer...
 
Nu ska jag skicka en rapport till Krister i Söderköping..
 
Njut av era hundar!

Gemensam hundpromenad...

I kväll så lämnade jag Breeze hos grannen...Å så tog jag med mig Milloo & Trizz på kvällens gemensamma hundpromenad...Vi var totalt 8 stycken & 9 hundar som gick en ganska rask promis på 45 minuter...
Milloo var riktigt taggad i kväll...svansen var högre än vanligt & han skulle pinka precis överallt suck!
 
Nåja vi 3 fick röra på oss ordenligt...Höften värker som f.n men....hundarna har fått sitt & då känns det liiite bättre.
 
Alltid kul att gå tillsammans med andra då man ju oftast går själv, visst det är också mysigt men ibland är det skönt att "bara hänga på"...
 
Nästa gemensamma hundpromis blir faktiskt på tisdag, har bytt pass så att jag, Milloo & Trizz kan vara med:)
Får försöka muta den ansvarige att välja en icke så backig runda;) Kanske att jag även får ngn som går med Milloo på den promisen;)
 
Njut av era hundar!

Smarrig mat till Sheltieligan

Sheltieligan äter ju som bas torrfoder, Breeze & Trizz äter Four Friends & Milloo äter Acana. Däremot så får dom lite tillägg i form av bla rå oxsvans, kycklinghjärta & div andra mer eller mindre "äckliga" (för mig) men smarriga för Sheltieligan svansar, ben mm..
Ser verkligen skillnaden på hundarna när dom VET att det vankas GOD mat;)
På bilden är det lite torrfoder, lever, kycklingfile & kycklinghjärta..
 
Kan TIPSA om City Gross, dom har massa med "konstiga" goda smarriga saker som är perfekta till hundarna...
 
Njut av era hundar!
 

Rensar för fullt & har massa saker till salu!!!

MÅSTE M Å S T E verkligen få arslet ur vagnen & fortsätta fota & sätta ut ALLA mina hundprylar på annons...Men oj oj oj vilket jobb:( Skulle önska att man skulle kunna ha ett loppisbord på Stockholms hundmässa;) Eller öppna ett Second Hand för hundprylar;) Skulle nog attan fylla en butikslokal utan problem...
 
För NU rensas det kan jag lova!!!
 
ALLA hundböcker(nästan, har sparat några få) ska bort, massa hundhalsband, koppel, leksaker, täcken mm mm är utrensat....Å då har jag inte ens kommit till vinden eller stora garderoben hmmmm...Å ändå så ser det ut som en BOMB dragit fram hemma..Allt ligger bla på kökssoffan & i högar i vardagsrummet...Inge kul alls kan jag lova:( Så risken är ju stor att allt åker till tippen den dagen jag inte står ut längre...JUST därför MÅSTE jag få ork/lust att sätta igång...Ja antingen det eller så tippen...
 
Njut av era hundar!

Resultat från Trizz & Linda, agility Mora 9/11 2014

Jihaaa Linda & Trizz tog storslam & VANN bägge hoppklasserna i Mora!!!!
 
Japp Hoppklass 2 a & b var NOLLADE lopp med VINST & 2 PINNAR!!!
 
Så himla GLAD & STOLT över min lilla "skogsmus" som körde två nollade lopp, men det är klart med den Bästa handlern så;)
 
 
 
Resten då? Ja allt hade gått bra, både resan dit(spydde dock lite i buren), vistelsen i Mora, fick sova i sängen på huvudkudden (troligen väldigt nöjd tjej) & så skötte hon sig i ridhuset också:) Sååå skönt att kunna skriva ett inlägg med endast positiva rader!
 
TACK Linda Borneland för att du tog med dig min Trizz & att du körde henne så himla rackarns BRA!!!
 
Njut av era hundar!

Flocken samlad igen....

Breeze & Milloo har ju varit på landet hela helgen, ja dom kom inte hem förrän i morse, tisdag...
Breeze hade "bara" tagit sig ur sovburen en gång & hoppat upp (GULP) i deras säng....som TUR var så sov hon utan att hoppa ner & när dom vaknade på morgonen så låg hon "bara" där...Fick nästan hjärtstopp när jag fick messet om att hon hoppat upp i sängen!!!
Men till nästa natt fick Svenerik dra upp blixtlåset ända upp i taket...DÅ kunde hon inte buffa upp öppningen;)
 
Var faktiskt trots allt skönt att få hem dom igen...skriver faktiskt för att det har också varit skönt & nyttigt, främst för Trizz att få vara själv med matte dvs med mig;) Å jag måste erkänna att det nog var bra även för mig att bara ha henne...Trizz är ju den, förruttom Milloo då som varit minst ensam med mig...Å så är ju Trizz den som på ngt sätt trots att hon kommer från mig är lite "off" & tycker nog att hon klarar sig med flocken..Hmmm svårt att förklara men det känns inte som om det finns ngn riktig superkemi mellan oss:( Men efter dom här dagarna, bara hon & jag så känner jag att just dom dagarna måste bli fler...
Inte så att vi "klickat ihop" men det har fungerat...Hon har haft full fokus på mig & trots att vi inte tränat ngt speciellt utan bara vara ihop träning så Ja det har fungerat!
 Sedan när dom andra kom hem ja då var jag nog så gott som "glömd" igen;) Visst hon skällde som attan & var hur tossig som helst men hon visade mig sin glädje...Får väl anse det som positivt trots allt eller?!
 
Som vanligt nu mer så blev det en kort tur runt kvarteret & sedan en Långpromis med Milloo, Trizz (lösa) & Kajsa & Leo i koppel. En välbehövlig tur & med en SOL som visade sig!!! Ca 10 grader varmt, en riktig "vårdag" 11 november...
 
I morgon onsdag blir det en tur till klubben, ALLA priser från Rosa Bandet lotteriet ska lämnas där så att alla som vunnit kan hämta sina priser.
Tror dock inte jag tränar något, men man ska ju aldrig säga aldrig;)
 
Njut av era hundar!
 

Rosa Bandet promenaden blev succe!

Annordande en gemensam hundpromend till förmån för Rosa Bandet.
Hade "raggat" ihop ett gäng priser så att vi även kunde ha ett Lotteri där varje lott kostade 20:- samt en bössa för dom som inte ville köpa lotter;)
 
 
Man kunde vinna bla et kurs på Södertälje Lokala Kennelklubb, privatgruppträning, hallhyra, leksaker, presentkort mm mm mm....
 
Satte upp lappar om promisen lite här & där samt att LT skrev ett inlägg efter att ha ringt mig:)
 
Innan vi traskade i väg sålde jag lotter så det stod härliga till, KUL!!!
 
Glädjande nog så kom ca 52 stycken på promisen!!! Helt galet roligt!!! Det var en grupp som gick snabbt & längre & så en grupp som gick ca 45 minuter & bara en kortare runda runt Centrum. Det blev ca hälften var i respektive grupp...
 
Lånade ut Milloo till Rebecka & Trizz till Noelia, själv hade jag med mig Clara.
 
ALLA ni som VANN på lotteriet, kontakt mig för hämtning av priser!
 
TACK ALLA
som bidrog till att Södertälje Lokala Kennelklubb kunde sätta in nästan 4.000:- till Rosa Bandet 2014!!
 
TACK till våra sponsorer:
 
TUMBA HUND & KATT, Tumba
TÖS HUNDHÄLSA/APOTEK, Södertälje
REDOG, Tumba
Camilla, Jörgen, Gudrun, Kristina & Agneta som ställer upp & har privatgruppträning!
 
TACK Kjell Carlsson för jobbet med affischen!
 
Njut av era hundar!
 

Torkat kyckling i ugn åt Sheltieligan

Köpte lite kycklingfile som jag torkat i ugnen åt Sheltieligan:)
Har skivat dom i lite större bitar än levern som jag verkligen gjort i små små bitar. Men kycklingen vill jag att dom ska får "jobba" lite med...Gäller bara att dom inte är för "klupska" när dom får en bit;)
Ja så nu är jag poppis kan jag lova;) Breeze har haft full koll på ugnen & varje gång jag gått åt ugnens håll har hon suttit framför & tittat lite småbedjande på mig...
 
Torkad kyckling:
Först så steker/bryner jag upp kycklingen, sedan in i ugnen på ca 225 grader ca 30-40 minuter. Sedan drar jag ner värmen till 45-50 grader, öppnar ugnsluckan lite & låter det stå över natten. Nu hade jag större bitar så då får det stå så i ca 1 dygn.
 
Självklart Svensk kyckling...Blir perfekt extra godistill Sheltieligan
 
 
 
Njut av era hundar!
 

Trizz till Mora med Linda för att tävla agility

Är HUNDFRI hela långa hmmm helgen!
 
Trizz åkte till Mora i går, fredag med Linda för att i morgon söndag TÄVLA agility! Håller tummarna för att det går BRA!! Heja Heja!!!
 
Breeze & Milloo hämtades av Svenerik & är nu alltså på landet...
Breeze fick med sig den stora buren som hon får sova i...Hemma så sätter jag för så att hon inte kan komma upp på ngt men det går inte på landet hos mamma & Svenerik så då får det bli bur under natten...Hon får ju vara där korta stunder typ när jag duschar så hon är "van" & gillar nog sin bur...Dock har hon ju inte sovit (instängd) i buren tidigare.
 
Själv ska jag jobba hela helgen...
 
Njut av era hundar!

Hittade Sindies gamla tävlingspärm...

Håller ju på att RENSA hemma...just nu känns det nästan som att bo i ett soplager:( Känns som att det aldrig tar slut, ju mer jag håller på ju mer kommer det ju fram....
X antal påsar har redan åkt i soporna & mer blir det...
 
Men...jag "hittade" Sindies tävlingspärm & den kunde jag bara inte slänga....Jag har ju faktiskt kvar ALLA hennes pokaler i vitrinskåpet...Alla andra pokaler/priser från mina tidigare hundar har jag slängt & min mening var ju att även slänga Sindies men det går bara inte...Nä dom & tävlingspärmen får vara kvar ännu ett tag;)
 
MINNEN på hög nivå då ALLA tävlingsresultat finns i pärmen...
Njut av era hundar!

Blåndie

"Lånade" denna bild av My:)
 
"Min" Blåndie är ju med på ett hörn;)
 
 
Njut av era hundar!

Första snön

Det var lite småkyligt på kvällen & på morgonen hade det kommit...den allra första snön:) det var inte såå mycket & under dagen vart det mest snöslask, det gillar jag inte så mycket. Nä jag vill ha snö & då en halvmeter på en gång;) Men det får gärna vänta några veckor, ja ni läste rätt! Jag älskar ju vintern!!
Men för Breeze skull vill jag ha ett halkfritt underlag några veckor till...Vill ju INTE att hon ska halka!!!
 
 
En lite snöig Breeze som väntar på att bli buren uppför trappan...
 
Milloo
 
Njut av era hundar!
 
 
 

Breeze till Söderköping för operation igen..

Nu har det hänt igen, det som jag verkligen inte ville....Breeze har på något sätt återigen kraschat sitt Ligament nu i höger frambog:(
Trodde först att hennes "seghet" berodde på efterdyningarna av löpet...men när jag såg att hon inte gick rent/haltade på höger fram kontaktade jag DIREKT Krister Juhlin i Söderköping & fick en tid.
När vi kom ner kollade han hur hon gick(orent) & sedan gick han igenom henne & sa direkt att Ligamentet är kraschat, det blir operation! Hon fick en spruta & sedan gick dom i väg för röntgen & operation...
 
Usch & tviii, där kom min magvärk/huvudvärk som en riktig "bomb":( Visste att Breeze var i dom allra bästa händer men...fick ett så jäkla dåligt samvete!!! Hade ju tävlat Rally med henne inte bara en gång utan två gånger under helgen innan! Under dom två rundorna visade hon ingenting, ingen såg ngt & jag har kollat på filmerna & ser absolut ingenting...men efter sista rundan ser jag att hon går orent/haltar på höger fram...Towe kollar också & även hon ser att hon småhaltar...
Nu vet jag att Breeze är stentuff & inte visar ngt i första hand...& självklart undrar jag hur länge ngt varit fel?!?
Men...Krister sa direkt efter operationen när vi tillsammans kollade på op filmen före/under/efter att skadan var färsk/ny! En skada hundar kan få när dom gör som "Bambi på hal is", dvs fläker sig...Hmmm enda jag kan komma på är om Breeze hoppat ner från min "höga" säng & halkat/fläkt sig?!?
 
Jag fick hämta henne vid strax efter kl: 14 & sedan åkte vi hem igen...Breeze var helt off & jag fick inte igång henne förrän vid 21.30 på kvällen...Kan lova att det var några oroliga timmar...Men jag vet att hon är 1 år äldre än förra gången, samma op men då i vänster. Men när hon väl piggnade till så var hon såklart lite off men hon piggnade till ganska fort min lilla Kämpa:)
 
Ja så nu blir det att i 4-5 månader hålla henne lugn, i koppel, bära uppför/nerför & se till att hon inte hoppar/rusar/racar osv osv...Inte det lättaste då hon tror hon är "ny" igen;) Självklart ska jag göra allt som går för att få henne "hel" igen, det blir dock tufft speciellt för Breeze som även denna vinter kommer få hålla sig lugn...
 
Ja ja jag får se det positiva i att i år Peppar Peppar "bara" är en hund att bära, förra året var det ju två...
 
Inte det bästa fotot, men hon fick 4 stift..som Krystyna Nordin plockade bort efter två veckor
 
Ett STORT TACK till Krister Juhlin för ett återigen toppen jobb!!!
 
Nu håller vi tummarna för att ALLT går BRA & att Breeze är "ny" till i vår:)
 
Njut av era hundar!
 

RSS 2.0