Återträff för rallykursen

I kväll är det återsamling för oss som gick Rallykursen Avancerad/Mästarklass:) Anna Larsson skulle ju pratat lite förra gången men fick då punka & fick åka hem...Men i kväll är det dax för en sista träff...
Planen var ju att såklart gå med Breeze men eftersom hon ju nu är konvalicent så får jag väl ta Trizz....;)
 
HOPPAS hinna träna lite innan Linda kommer & ska köra Agility med henne;) För nu GLÄDJANDE nog så har Linda "stora" planer för Trizz KUL!!! Några tävlingar är inbokade & då måste dom ju träna TUR för Trizz:) Å väldigt skönt för mig att veta att hon kommer få träna & tävla!!!
 
Gäller nu bara att försöka hålla henne i bra kondition, inte så lätt om hon bara får gå runt kvartetet med dom andra...Nåja snart kommer jag kunna lämna dom andra hemma & ta riktiga promisar med bara Trizz:)
 
Men OM någon vill ta med sig Trizz på en långpromis, hojjta till:)
 
Njut av era hundar!

Dag 3 & 4 efter operationen

Hade ju som vanligt på onsdagar lånat bilen så jag drog till klubben & GICK Bosserundan bara med Trizz:) Så skönt men visst kändes det konstigt att lämna både Breeze & Milloo i varsin bur i bilen:( Än konstigare tyckte nog Trizz det var...Hon stannade & väntade på att dom skulle komma...Hon fattande inte att det bara var hon som skulle gå med matte;) Fick ropa på henne flera gånger då hon bara stannade & tittade bakåt & så på mig & så bakåt igen...
Tror hon var lika glad att vara tillbaka vid bilen efter rundan som hon var att äntligen få springa;)
Tog sedan ut Breeze & Milloo på en lite kortare runda...
 
Breeze fick med/på sig en collegetröja som satt över såret på bogen...Ville hitta ngt som var mer lagom i storlek så jag drog till Loppisen för att leta några tjejiga tröjor;)
Hittade både en rosa Tshirt, en Vinröd långarmad & så en myskofta med dragkedja för en bilig peng;) Så väl hemma blev det dax att prova, började med den rosa & den satt bra, kul! Så nu har Breeze den på sig när jag inte har koll....
Ska prova dom andra oxå....
 
Eftersom att jag tycker så himla synd om Mille som måste ha tratt när jag inte är nära så funderade både jag & Svenerik på en lösning....Så jag ringde Gudrun för att höra om hon hade ngt i sina gömmor som skulle kunna passa Mille, täcke eller ngt. Åkte dit igentligen i första hand för att se om ngt passade Breeze men så kom vi på att det kanske skulle funka även för Mille?! Fick med mig några hem som sedan tyvärr visade sig vara för korta för Mille:( Ja ja försökte i alla fall;)
 
TACK Gudrun för hjälpen!
 
Svenerik tyckte att jag skulle testa med en Tshirt även till Mille men i ngt större storlek...Funderade & funderade hur jag skulle lösa det...För självklart hade jag INTE en tanke på ngn tröja till honom på loppisen:( Nä dom tankarna kom efterår suck...
Kom då på att jag ju fick en reklam tshirt på mässan förra helgen kanske den skulle passa?
Visst gjorde den nästan det ha ha...Ngt stor men jag habrovinklade till det så att den satt ganska bra. Frågan är bara OM han har den kvar på sig när jag kommer hem?!?! HOPPAS det för då slipper han tratten!!!
 
Snälla Svenerik tog på sig att efter jobbet åka hem till mig & vara hundvakt:) Kändes himla BRA att veta att han hade koll på dom & att Mille då slapp tratten. Då kunde jag vara lugn på jobbet.
 
Ännu ett STORT TACK till Svenerik för hjälpen med mina hundar!!!
 
Njut av era hundar!

Andra natten & dagen efter operationerna

Andra natten blev något lugnare både för mig & Milloo:) Kanske mer för honom än mig då jag försökte ha koll så att han skulle slippa tratten. Å eftersom jag har lite problem med att sova just nu så passade det ju bra...att han fick vara utan medans jag låg & läste.
 
På morgonen dag två så gick Mille fin fin ut:) Så GLAD för det!!!! Han gick på alla fyra nästan hela "rundan" & han kunde tom en kort stund lyfta det friska benet & pinka, tjohooo!!!!
Såg även på honom att han var så mycket piggare, KUL!!! Kändes genast att nu går det framåt:) Krister så dock att det kommer gå upp & ner men jag är bara såååå GLAD när det går upp:)
 
Njut av era hundar!
 

Första natten & dagen efter operationerna

Första natten i stugan blev rätt jobbig....Mille stackarn måste ju ha tratt & det är jobbigt för honom såklart. Å jag är en riktig "höns matte", vaknar av minsta ljud från hundarna & den här natten var det måååånga ljud främst från Mille. Självklart var jag tvungen att kolla vad det var, trots att jag hade "säkrat" upp så gott det gick. Allt för att han med sin tratt skulle kunna gå omkring...Tror dock att Breeze faktiskt sov hela natten:) Hon har ju "bara" en tröja som täcker såret på bogen, ngt lättare att röra sig då.
 
Morgonpinket för Milles del var nog en pärs:( Han hade lite svårt med att få till en pink då han hela tiden såklart ville lyfta det friska benet för att pinka..Det resulterade ju i att han INTE kunde pinka..Försökte få honom att vända men nix, det ville han inte...Så han skuttade omkring på 3 ben tills han troligen tyckte det var lite väl jobbigt. Då ställde han sig stilla med det op benent nere & jag lät honom stå så..tror nog det är bra att han sträcker på det benent & inte bara har det i högt/böjt läge...
 
När han till slut fick till det med en bra pinklösning ja då stod han hur länge som helst.Stackarn han var vällan så himl pinknödig då...Tyvärr har han ännu inte "vågat" sätta sig för att göra del 2....
 
Skönt är det dock att vara i stugan, då kan dom I KOPPEL bara GÅ rakt ut....Några trappsteg är det dock upp till Storstugan...
 
Trizz då? Ja hon tycker livet nog är himla trist just nu...Har tagit ut konvalicenterna en & en & då har hon fått följa med. Tyvärr ska dom ju inte gå så långt, vilket ju såklart Trizz vill. När jag sedan byter hund DÅ tror eller rättare sagt HOPPAS hon att det ska bli en långpromis..Å lika besviken blir hon varje gång:(
Men jag vill ju inte lämna dom andra hemma själva...ännu. Vill ha KOLL. Självklart känns det i hjärtat att se hur "besviken" hon blir...Men hon får stå ut några dagar till sedan kommer jag lämna dom andra & ta ut henne på en lite längre promis;)
 
Njut av era hundar!

En vinnarbild på Milloo & Trizz

Var tvungen att sätta ut en i mitt tycke GLAD bild i all bedrövelse...
 
Bilden är från när Linda Borneland PLOCKADE pinnar med två av mina Agilitystjärnor, Milloo & Trizz:)
Foto: Linda Borneland ?
 
Njut av era hundar!
 
 
 

Breeze & Milloo till Söderköpings djurklinik 28/10 2013

Den 28/10 var det då DAX att packa bilen med Breeze & Milloo för en tripp till Ortoped vet Krister Juhlin i Söderköping. Ja Trizz tog vi med också....
 
Först in var Breeze
 
- Krister kollade hur hon gick, sedan klämde & kände han på henne. Han visade & även jag fick känna så att JAG skulle förstå "problemet"..Mycket intressant & lärorikt!!!
Han kände omgående att det var ngt i Vänster bog & det såg jag också då han verkligen visade skillnaden mellan höger & vänster..
Hon fick en spruta så att hon skulle "slockna" & sedan in på röntgen...Även här förklarade Krister skillnaden mellan hennes h & v sida. Å visst JAG såg det också på plåtarna...
Fanns inget annat att göra för honom än att "op".
Det var ett Ligament i vänster bogled som var skadat.
 
Åtgärd: "Rensa" rent via titthål. Op filmades så den tittade vi på efteråt & jag fick förklarat för mig vad det var & hur det såg ut. Nyttigt!!!
 
Under tiden Breeze på opbordet åkte jag & Svenerik upp till Naturreservatet & tog en liten promis. Avslutade med en fika & äggmackor innan dom ringde & sa att Breeze nu låg på uppvak. Hon hade fått 3 klämmor & en tröja över bogen.
 
Milloo:
 
- Krister såg direkt att han haltade när vi kom in...så upp med honom på undersökningsbordet. Även nu fick jag väldigt väl förklarat för mig vad han gjorde & att jag skulle veta vad felet var...Även Mille fick en spruta & det gillade han INTE...Men han högg inte  vet i alla fall;)
 
(Krister sa att han blivit biten 3 gg i är & alla hundar var av rasen Sheltie?!?! Vaaaa???? Japp sant sa han!)
 
Fick sitta med Mille till han somnade in & sedan var det även röntgen för honom...Även nu visade han på Mille vad felet var & jag fick även göra samma sak & jag kände verkligen felet...Det syntes väldigt tydligt på bilderna.
det är alltså en Korsbandsskada Mille har...Glädjande så hade han fina Höfter:)
 
Åtgärd: Även för Mille blev det direkt op för att rensa rent runt det skadade området..
 
Milles op tog lite längre tid nästan så att jag började känna mig lite skakig....Man vet ju ALDRIG hur en op ska sluta...Men efter nästan 2 timmar ringer dom & säger att vi kan komma:) Mille hade då fått några stygn & klämmor, eftersom det var bak så fick vi även med en krage.
 
Breeze hade ju då varit vaken en tid medans Mille fortfarande var lite groggy...Men oj vad SKÖNT det var att få se & hämta dom!!!
Efter att ha löst ut dom & JA det kostade skjortan!!! Så lyfte vi in dom i bilen, Mille la sig ner direkt & sov hela vägen hem. Även Breeze låg ner & sov...Bara Trizz som undrade vad det var frågan om;)
 
Ja nu har Breeze flera månader framför sig som konvalecent, först & främst bara koppelpromisar runt kvarteret.
 
Mille har även han 4-8 veckor framför sig i koppel & tratt tills stygnen är borta..
 
SKÖNT dock att det nu är över & att jag nu kan (ibland) se framåt, vet att det kommer att bli stentufft men men det är bara att bita ihop!!! Tiden går ju fort, men visst låter det låååångt när jag säger att Breeze kan starta sin rehab nästa år?!
Vi ska på återbesök i slutet av Januari & förhoppningsvis behöver vi inte åka dit innan dess...HOPPAS det räcker med varannan vecka kontakt som jag ska ha med Krister. Han kommer att följa upp både Breeze & Mille i minst 1 år, innan dess släpper han dom INTE! Känns verkligen seriöst:) Å TRYGGT för mig om inte annat...
 
Vi stannade till inne i Söderköping & hämtade ut medicinen till dom, nästan 600:- kostade den. Sedan åt vi kalasgoda Pizzor precis vid Torget nära Apoteket. Den godaste Pizzan jag ätit!!!
 
Sedan blev det en jobbig resa hem, det REGNADE konstant hela vägen hem...Mörkt, regn & blåst tviii...Inge kul att då vara ute på vägen...
 
Ett JÄTTE TACK till Svenerik som gjorde denna resa möjlig!!!! Jag är så otroligt GLAD för att du ställde upp...
 
En stor Eloge också till Krister Juhlin på Söderköpings djurklinik för otroligt proffsigt bemötande!
 
Nu ser jag framåt...
 
Jo om ngn har lust så står Trizz till förfogande för en långpromis vid tillfälle;)
 
Njut av era hundar!
 
 
 

TÖS HUNDAPOTEK är kvalade till agility sm 2014!!!!

Jihaaaa LAGET TÖS HUNDAPOTEK LYCKADES ta dom sista behövande pinnarna för att kvala till Agility SM 2014!!!
Laget består ju bla av Linda Borneland som kör MIN Breeze:)
 
Japp efter tävlingen nere i Mölndal där dom som sagt plockade dom sista pinnarna & en extra är dom nu helt kvalklara till SM som går i Sollefteå i juni 2014:)
 
Ett STORT GRATTIS till ALLA superduktiga ekipagemi laget TÖS HUNDAPOTEK!!!Foto: ⭐TRE 2a placeringar av tre starter satte piken i kistan, nu är Tös Hundapotek klara för SM2014!! Wihooooo, nu ska vi fira!!!! ⭐⭐⭐
Breeze i mitten med Linda:)
 
Vet tyvärr inte vem som fotade?! Lånade bilden från Lindas FB sida;)
 
 
TACK Linda för att du ville köra & kör min Breeze i laget!!!!
 
Å allt efter en efterlysning på FB i våras;) Linda frågade då om det fanns ngt ekipage som ville vara med i Laget & jag svarade mest på skoj: Jag har 2 BRA hundar men dom har ingen förare...Svar: Ja men kan inte JAG (dvs Linda) köra då??? Svar från mig: ABSOLUT! Svar från Linda: Kanoners jag testkör & ja på den vägen är det...
Måste dock erkänna att det var Milloo som jag tänkte på främst men han var halt just då när Linda skulle testa & ja då blev det Breeze:) Pang så var det klart...;)
 
Breeze blir ju 10 år 2014 så det är hennes allra sista år som aktiv agilityhund...Vore ju så himla KUL om hon kunde få sluta genom att få köra ett Agility SM;)
 
Njut av era hundar!

Rallyklubbmästerskap på Södertälje BK

Hade anmält hela Sheltieligan till Rally KM på Södertälje BK.
Men jag tog inte med mig Milloo då han ev kunde uppvisa hälta efter att ha åkt bil...Det visade sig att det bara var jag & mina hundar anmälda i Fortsättningsklassen...Hmmm KANSKE jag skulle flytta upp Breeze till Avancerad??? Å det gjorde jag TROTS att 3 steg bakåt fanns med, ähh det var ju sista skylten;) Våga för att vinna liksom ha ha..
Ja så vår första start i Avancerad blev på KM´t...
 
KM 2013
 
Breeze Avancerad klass:
Banan var helt OK, en del högerhandling..men jag tyckte hon var med mig bra:) Lite smågnäll men inget skall;) Givetvis hade jag TRÄNAT innan på dom skyltar som var lite svårare..men vad fasiken hjälper det när Breeze helt missförstår mig på den skylten som står precis vid bandet...Å visst hon kliver över=underkänd! Ja ja resten är jag NÖJD med..Visst liiite surt kändes det direkt efter speciellt då vi hade VUNNIT OM hon inte klivit över..Men efter att ha tjurat lite så gick det över. NYA tag nästa års KM!!! Jag har en DUKTIG hund så SE upp 2014;)
 
Trizz Fortsättningsklass:
Inte så KUL att vara ensam...BARA vi tog oss runt banan utan att bli diskad/underkänd så var vi ju KM...
Trizz hängde med bra, känslan hos mig är inte riktigt på TOPP då hon är så pass mkt mindre ärn Breeze. Har lite svårt att "se" om hon hänger med mig. Men det gjorde hon:) Dock så HOPPADE hon på mig 2 gånger= minus 6 poäng! Men förrutom det så gick det BRA!!! Tjohoo! Vi lyckades ta oss i MÅL!!!
Domarens kommentar: Synd om en hoppglad hund!
Min kommentar: Jag är kanonglad att hon hoppar pga att hon ju tidigare inte ens ville följa med mig IN på planen!!! Nu går hon med mig in & känns laddad under hela banan. Vilket jag kanske inte alltid ser men dom gånger jag sett oss på film så SER det ju BRA ut, INTE kanoners enligt mig men BRA;)
KUL att bli Klubbmästare med min egen uppfödning Trizz efter min superduktiga Breeze:)KM
Fr v: vinnaren i Avancerad-Mästare & så Trizz & jag VINNARE i Fortsättningsklassen:)
 
Foto: Ann Eklund båda ovan
 
 En BRA dag för Breeze & Trizz:)
 
Njut av era hundar!

BPH med Trizz avklarat med "bravur" på Nykvarns Lokala kennelklubb

Det här inlägget är GAMMALT...men här kommer det:
 
Tiden bara rusar på men...jag har gjort BPH med Trizz på Nykvarns Lokala kennelklubb.
 
Läste på lite kvällen innan & då kändes det lite skakigt måste jag erkänna...Funderade ett tag på att byta hund & ta Breeze i stället ha ha...Det var några "gulp" moment men men det var bara att gilla läget...Var dock VÄLDIGT spänd på OM Trizz skulle reagera så som jag tänkt mig eller OM hon skulle reagera överhuvudtaget?!
 
Tyvärr hade jag ingen med mig som kunde filma eller fota:(
 
Åkte ut i så pass god tid att jag skulle hinna se sista ekipaget före lunch ( jag & Trizz var ju första ekipage efter lunch) Det var nog tur att jag han kika på ett ekipage, men det kanske trots allt gjorde mig än mer skakig "leeer".
Ähhh självklart skulle Trizz fixa BPHt!!! Trodde inte att hon skulle behöva bryta ngt moment;) Dock trodde jag IINTE att hon med GLÄDJE skulle gå i väg med testledaren...
Nåja nedan ser ni "poängen"
 
 
 
Njut av era hundar!
 
 

Lite Rally/Lydnad/kroppskontroll träning på klubben

Brukar passa på & åka ut till klubben & TRÄNA lite Rally tidigt på onsdagarna...
 
Mille spanar in banan
8ans Frestelse med MASSOR av olika frestelser bla tvättade snusdosor fyllda med kattmat:)
 
Som belöning får Breeze hämta in kattmats frestelsen EFTER vi är klara;)
 
 
Här gäller det att LYFTA på tassarna
 
 
Den här är perfekt att använda när jag ska träna bakdelskontroll...
 
Trizz & Milloo kör Platsliggning & Breeze kör Sitt i grupp....2 minuter som dom klarade galant:)
 
Vi har ett otroligt FINT klubbområde...
 
Njut av era hundar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benviktmanschett till hundarna

Köpte den här vikt benvikt manschetten på TÖS HUNDAPOTEK vid ett besök...Passar alla mina hundar men det är främst Breeze som jag använder den på..
 
 
Njut av era hundar!
 

Sörmlandssalongen 2013 i Södertälje

Passar på att TIPSA om att ALLA som har möjlighet att gå & kika på Sörmlandssalongen som i år visas i
Konsthallen Luna Kulturhus Södertälje..pågår tom 9 november 2013
 
Hästen i  mitten är såld....
 
 
Ja det var ett litet smakprov vad som finns...
 
61 konstnärer ställer ut totalt 213 verk, så det finns en hel del att se...
 
Välkomna på ett besök & har ni "tur" så är det jag som hälsar er Välkomna:)
 
Njut av era hundar!
 
 
 
 

Milloo, min Prins

Min underbara Prins Milloo:)
 
 
 

Njut av era hundar!
 
 
 
 
 
 

Boktips...

Man kan alltid plocka lite godbitar här & där i alla böcker;)
 
Njut av era hundar!
 

Hundpromisbilder

Lite bilder från några "hundpromisar"
 
Mmm inte alltid det bara blir foton på hundarna;)
 
 
Här sitter hundarna på toppen av Ragnhildsborgs backen
 
Ejdern
 
 
Bosserundan på precis bredvid klubbområdet:)
 
Njut av era hundar!
 
 
 
 
 

Glass till Sheltieligan

Glass till Sheltieligan, innehåll: Vatten & korvbitar:)
 
 
 
Njut av era hundar!
 
 
 

Grundsten´s Bästa Trizz "Trizz"

"Trizz"
 

Njut av era hundar!
 
 

Tävlingsagility kurs för Linda på klubben

Linda Borneland hade en kurs för Tävlingsekipage på klubben nu i höstas.
Tyvärr är ju våran hinderpark under en del kritik:( Å inget lyse har vi heller ännu....Ja ja i början av kursen var det ljust hela kurstillfället men varteftersom hösten gick blev det ju liksom MÖRKARE & mörkare....Linda han med det som skulle hinnas med men någaot extra blev det inte...Några ordentliga hade tom pannlampor med sig så att dom kunde se när hindren skulle plockas in...
 
 
 
Givetvis hade jag själv velat vara med & köra men...jag har ju kommit till den insikten att jag INTE kommer kunna köra ngn mer agility, tävlingsmässigt:( Så det fick i stället bli att TITTA på & oj vad mycket man lär sig genom att titta, lyssna, analysera;) Vissa gånger körde Linda några av mina hundar innan kursen TOPPEN!
 
EN STOR Eloge till Linda för den otroligt givande kursen!!! Trots att jag "bara" tittade på...
En lika stor Eloge till alla kursarna som stod ut med hinderstrul & mörker...
 
Njut av era hundar!

Svenska egenkokade kräftor

Har ätit en drös Svenska egenkokade kräftor, så himla GOTT!!!
Tycker visseligen lite synd om dom stackarna innan & när dom slängs i grytan...Men oj vad goda dom blir mums!!!
 
 
 
Njut av era hundar!

TACK Tumba Hund & Katt samt CARPECANIS!!!

ALLA som ställde upp under Solvalla helgen fick ngt som ett litet TACK!
Det var lite blandat kompott bla några koppel från CARPECANIS & hundben, leksaker m m från TUMBA HUND & KATT.
Lottade vem som skulle få vad & la sedan ut det i Teorihuset för avhämtning....
 
 
Alltid BRA att ha givmilda sponsorer:)
 
TACK:
* Lena på Tumba Hund & Katt
* Stina på CARPECANIS
 
för att ni sponsrade ALLA som ställde upp under Solvalla helgen!!!
 
Njut av era hundar!

Solvalla dagen 1/9 2013

Södertälje Lokala Kennelklubb hade fått förmånen att vara bla Parkeringsvakt under SKK`S Utställning på Solvalla 1/9. Redan på lördagen var det ett TAPPERT gäng som i värsta tänkbara regnväder slet för att få upp alla tält & ringar inför den stora utställningen.
Jag & ett stort gäng med mig hade bokat hela långa Söndagen för att vara Pvakter...Vid ca 06.00 var jag & Svenerik på plats...Tomas & Irja hade oxå kommit & snart dök alla upp, alla utom den ansvarige ha ha...Hon som hade all info...kom något senare än övriga;) Inga namn nämda men det är en som vanligen aldrig kommer försent...2 labbar har hon oxå en gul & en svart..
Nåja allt löste sig & vi kunde börja det HÅRDA jobbet att lotsa in, ta betalt & visa rätt..I början var det ganska lugnt men så plötsligt skulle ALLA komma på exakt samma tid!!! Jösses det blev KÖ på motorvägen!!! Gulp...Då fick vi även öppna den övre parkeringen...pust..
Många var trevliga & hade jämna pengar medans några var lite mer tjuriga & ngn hade väskan i bakluckan= stopp i kön...Men i det stora hela gick det bra! Mycke pengar blev det!!!
Dock hade det behövts minst 4a till som hade Pväskor! Nu var vi bara 4 stycken varav jag var en..
 
 
Vi såg nog lite halvroliga ut, en med käpp (Svenerik), en med hela handen i bandage(Birgitta) & jag som haltade fram till bilarna...Men vi fixade det!
TUR med vädret hade vi oxå:) Vi fick en hint om att det fanns hundar instängda i bilar, inge bra:( Så jag & Johanna S  stövlade upp till den övre Parkeringen för att kolla samtidigt som vi satte några på den nedre...
Å visst hittade vi dom instängda hundarna & tyvärr även några till:( Men BÄST var att Djurpolisen kom & tog tag i skurkarna! Det ropades även upp nere på utställningen om att Djurpolisen fanns på parkeringen så DÅ kom dom springandes till sína bilar! Det tog ett tag att kolla alla bilarna men efter att vi var klara var det dax för lunch..
 
 
Det började nu verkligen kännas i kroppen....Å vi skulle oxå vara kvar EFTER utställningen för att plocka NER ALLT! Men som tur var så hittade vi några sköna fåtöljer som vi slappade i...Att riva gick riktigt smidigt, vi var ju ändå ganska många:)
Trist bara att så många LÄMNADE allt sitt skräp efter sig!!! Grrrr:( Någon lämnade även sitt tält då tydligen pinnarna gått sönder under blåsiga lördagen...Men jag tog då med mig tältduken hem till mina pinnar:) Min tältduk stals ju ur garaget, hade bara pinnarna kvar. Så det löste sig ju till det bästa;)
Plockade oxå upp satans mycke fimpar!!! Grrr igen:(
 
Men till slut var ALLT klart & vi kunde bege oss till Stugan igen....Helt SLUT efter den lååånga dagen..Men vad gör man inte för sin klubb???? Mycke pengar till klubben blev det ju:)
 
En JÄTTESTOR Eloge till ALLA som ställde upp för klubben under Solvalla helgen!!! Jag gör gärna om det om 2 år;)
 
Njut av era hundar!
 

Hjortben till hela ligan

Smarriga hjortben inköpta på Viltbutiken i Järna......
Breeze
 
Milloo
 
Trizz
 
Njut av era hundar!
 
 
 
 

Södertälje BK´s första officiella rallytävling!

Var funktionär på Södertälje BKs första officiella Rallytävling, Nybörjare. Ganska skönt att BARA vara funktionär & inte tävla...Jo tjena säger en tävlingsmänniska ha ha...
 
Jag fick frågan om jag i stället för löpare ville vara Inropare & visst jag funkar nog bättre som inropare än Hallå! Löpare;)Som inropare hade jag ju min stol att ta till under lite lugnare stunder.
 
HOPPAS att dom tävlande tyckte det flöt på med mig som inropare;)
 
Kika på dom urläckra Priserna VINNARNA fick!!! Absolut som snyggaste Rallypriserna:)
 
 
 
 
En STOR Eloge till Ann som drog ett enormt lass för att ro denna tävling i hamn!!!
 
Njut av era hundar!

Tillbehörs mässa i dagarna 2 i Örebro

Vartannat år är det en STOR inköpsmässa med massor av djurtillbehör...I år var det dax att under två dagar i Örebro titta på ALLT & lite till inom i mittfall hundtillbehör..Nåja jag fick kika på det mesta & såklart komma med förslag på saker som skulle köpas in;)
Dagens kap var nog ett par Jackson stövlar i kort modell, VÄNTAR på att dom ska komma...Hela Sheltieligan fick oxå ett gäng nya fräscha mat resp vattenskålar i...LILA:) Ja Milloo får nog en grön...Får se när dom kommer till butiken. Beställde oxå en eller några belöningspåsar modell dummy. Har några sedan tidigare men har man en hund som kampar & sliter ja då håller dom inte sååå länge;) Självklart blev det en hel del tuggisar & godis oxå.:)
Har säkert glömt något jag beställde, blir en överraskning när det kommer....
 
 
Kvällen bjöd på som alltid av Egons supergoda Grönpepparbiffar & lite rött;)
 
TACK Lena för skjutsen "hem" & för 2 trevliga dagar:)
 
Njut av era hundar!

Svårt att motstå valpar....

Hmmm det är INTE lätt att BARA titta på underbara valpar.....TUR dock att lilla Agnes var såld & skulle hämtas på lördagen....Så otroligt lik min Sindie, med det lilla vita strecket i pannan oj oj...
 
Men svårast var ändå att motstå Mini Milloo eller Pim Pim som han heter...Så otroligt söt, go & charmig liten sobelkille:) Då mindes jag när Mille kom hem, min Prins...Men NEJ jag gav inte efter för suget att stoppa Pim Pim i väskan med hem....Trots att det var svårt. Ska ju INTE ha flera hundar!!!
 
Håll tillgodo....Agnes är den trf & Pim Pim sobeln.
 
 
 
P.s Pim Pim söker NYTT hem;)
 
Njut av era hundar!

Gemensamma hundpromenader!

PÅMINNER ALLA som bor i & runt Södertälje om dom gemensamma hundpromenaderna som
Södertälje Lokala Kennelklubb arrangerar, ALLA är Välkomna & man behöver INTE vara medlem;)
 
Måndagar: Margita med Tibbetjejerna tar oss runt på olika Turer, oftast samling kl: 10.00 eller 11.00. Info om samlingsplats & tid för kommande vecka finns på klubbens hemsida & på våran FB sida.
 
Tisdagar: Kristina med Labbegrabbarna tar en Stadspromis, samling strax innan kl: 18.30 på Parkeringen ovanför TomTits.
 
Som sagt ALLA är VÄLKOMNA!
 
Sprid gärna infon & HÄNG GÄRNA PÅ!
 
Njut av era hundar!

Lite träning på Bosserundan med hela Sheltieligan

Åkte till klubben i morse & planen var att Gå Bosserundan...Då blir det ju liksom flera flugor i en smäll eftersom man kan göra så mycket under den rundan;)
 
Breeze: Fokus låg att köra MÅNGA snurrar innåt både från höger resp vänster sida- Gick lite sisådär....ibland gick det kanoners & ibland så blev hon lite blockad av Boomerbollen som hon visste jag hade. Sedan gjorde jag många byten framför oxå det från både v & h sida-Gick ganska bra:) Men som sagt hon var lite triggad av bollen...
 
Trizz: Fokus låg på att träna fotingångar & sitt fot stadga- Gick ganska bra;) Vill att hon sla TÄNKA hur/vad hon ska göra dvs spontant hitta rätt position= FOT! Känns som om det är på G:)
 
Milloo: Njaaa HANS fokus i dag låg mest på att hänga med/på Breeze som ju löper;) Men han var superduktig på inkallning där jag ställer upp resp sätter dom & så ropar jag på en hund i taget, DET kan han min Prins;)
 
Körde även massor av uppletande min stil;) Å så fick dom komma en & en när jag kallade in dom, i dag var det faktiskt Breeze som tjuvade & hängde på både Trizz & Mille vid deras inkallningar...Nåja hon fixade några helt galant. Körde även några inkallningar där alla fick komma rusandes samtidigt...
Avslutade med att gå halva kortsidan & så slängde jag över Boomerbollen & skickade sedan bara Trizz på UT Å jösses hon drog som en avlöning utmed staketet, in i öppningen & letade fram bollen, sedan kom hon i rasande fart tillbaka med bollen:)
Breeze fick innan dess ta balansen en gång med running;) Men hon stannande till i allafall...Inget hoppat kontaktfält i dag:)
Eftersom att Breeze ju löper fick Mille åka tillbaka med Svenerik til landet igen...
 
EN BRA dag på klubben i dag:)
 
Njut av era hundar!

Besök inbokat till Krister Juhlin i Söderköping!

Nu är ett besök i Söderköping för Breeze & Milloo inbokat.
Vi åker till Krister Juhlin på Måndag 28/10, klockan 10.00 ska vi vara där...Å hela dagen är vi inbokade OM/IFALL ATT det är något som behöver "åtgärdas"....
 
Det blir till att gå upp tidigt, det är ju trots allt en bit att åka.  Känns himla skönt att få dom bägge ordentligt "kollade", HOPPAS nu bara det INTE är något allvarligt....
Vågar inte ens tänka tanken OM det skulle vara något...Nåja fram tills dess kör vi på som vanligt:)
 
Njut av era hundar!

Breeze & Milloo har någon form av hälta...

Det är sånt som händer men trots det är det ju så himla jäkla trist när ens hundar visar hälta av olika slag:(
 
Breeze: Hennes hälta på Vänster frambog kommer efter att hon kört några agilitylopp...Speciellt när det varit helgtävlingar. Visseligen går det oftast snabbt över men trots allt finns det där..
Hon fick ju vila helt från agilityn i 5-6 veckor men trots "vila" så visade hon kraftig hälta efter lördagens lopp:( Massage, stretching & lugn promis gjorde henne som "ny"..Himla mystiskt...
Hon bokades in för genomgång av Ann på TÖSHUNDHÄLSA & hon hittade ingenting, förrutom att hon möjligen kunde ha ngt i Vänster bog...Men för övrig så var hon fin fin:)
 
Milloo: För ca 1 månad sedan när han skulle ut för rastning kom han hoppandes på 3 ben?!? Så till & från när han reser sig är han 3 bent:( Efter bara en kort stund är han OK igen men vissa stunder är han halt ngt längre. Vid ett tillfälle hade han stora problem att resa sig & jag såg sedan att han hade ont....
Kollade om det kunde vara Patella med det är det troligen inte, prel ngt i höften...
 
Nästa steg är ett besök hos Krister Juhlin i Söderköping för genomgång...
 
HOPPAS HOPPAS det inte är något allvarligt....
 
Njut av era hundar!

Snart kommer det uppdateringar;)

Har varit himla seg för att inte säga helt off vad det gäller att inte uppdatera bloggen:(
Gillar själv INTE när andras bloggar inte uppdateras & nu har jag inte uppdaterat min suck..Skärpning ska det bli..
 
Njut av era hundar!

RSS 2.0