Nya bilder till headern ska tas...

Ska försöka ta bilder på Sheltieligan med Vårmotiv, känns som om det är dax att byta bort vinterbilderna på Headern;)
Får jag inga nya får jag plocka från dom gamla...
 
 
Vill ju hellre nu ha bilder liknande dom här nedan...
 
 
 
Njut av era hundar!

Blåndie på helgkurs i personspår & specialsök

Mys mamma har gått en Helgkurs med inriktning på Personspår & Specialsök med "min" Blåndie:)
Enligt rapport från My så gillade Blåndie Specialsöket bäst....Å visst verkar hon DUKTIG..;)
 
Foto: My Norden
 
TACK för fotot My:)
 
Så himla KUL & HÄRLIGT när "mina" valpar får jobba med nos & huvud:) GILLAS!
 
Njut av era hundar!

Breeze tävlar agility hela helgen i Oxelösund

På Lördag ska Breeze TÄVLA Agility med Jörgen i Oxelösund:) Flera starter i Klass 3 både hopp & agility...Sedan byter hon förare till på Söndag då ska Linda tävla henne oxå det i Oxelösund & såklart i klass 3:)
 
HÅLL TUMMARNA för Breeze både med Jörgen & med Linda!!!
Jag HÅLLER dom hårt:)
 
Njut av era hundar!

Breeze nya lag inför SM 2014:)

Förare A: Linda Borneland Hund A: Breeze
Förare B: Isabel Backman Hund B: Ari
Förare C: Susanne Pettersson Hund C: Buffy
Förare D: Linda Borneland Hund D: Lotta

Ska bli så KUl & SPÄNNANDE att följa laget mot FÖRHOPPNIGSVIS SM 2014!!!

 

Heja Heja LAGET!!!

 

Njut av era hundar!

 


Gemensamma rallyträningen på klubben är i gång

I söndags var det dax för första gemensamma Rallyträningen "för" Camilla på klubben:)
Min plan var att köra en Fortsättningsbana med Milloo & Trizz där bla 8:ans Frestelse & hoppet var med. Breeze hade TUREN att få träna agility med Jörgen:)
 
Camilla hade en "banplan" som vi bara ändrade liiite sedan byggde vi upp banan på nedre delen. Det blev bitvis ganska tajt mellan skyltarna men det behöver vi ju oxå träna på;)
 
Milloo: Han var allt lite ofokuserad idag, berodde nog på att det var mycket folk & hundarna på banan bredvid som precis hade börjat sin nybörjaragility kurs...Hmmm tror nog att han tycker agility är ngt roligare?!
Men bitvis gick han BRA men så tappade han lite fokus...Hoppet & 8:ans Frestelse gick kanoners!!! Å detta trots att en utav frestelserna bestod av en godishink MED godis i:) Däremot hade han lite svårt för H-sitt i språng....:) Just det momentet har jag INTE tränat på i...SPRÅNG ha ha...Gick hyffsat när jag hade en korvbit i handen....Var oxå glad över att bla 3 steg framåt gick BRA & även 3 steg bakåt som han oftast fixar galant:) Har ju inget fotkommando på honom....han skulle ju bara bli en agilityhund ha ha...Men det funkar med "Kom" & klapp på knät;)
 
Trizz: I dag skulle jag försöka att köra en hel bana LÖS....det har ju tyvärr inte alls funkat att köra henne lös:( Hon har helt enkelt inte velat jobba med mig...Men jag har jobbat hårt med att bara köra korta pass med kanonbelöningar...Å NU skulle jag kolla av om all "kort" träning gett resultat?!?
Å jösses vad  BRA hon gick!!! Hon hade fullt fokus PÅ MIG & var MED mig hela banan!!!! Nästan så att på vissa ställen hade för mycket "go" i sig...hon började tom att hoppa/skutta?! Mitt fokus låg fullt ut på att hon skulle TYCKA det var superkul att köra med mig & i dag tror jag allt att det lyckades!!!
Såååå KUL, faktiskt med en övertaggad Trizz på Rallybanan!!!
Körde banan 3 gånger & hon gick bara bättre & bättre & det utan att tröttna, tjohoo!!!
Camilla tyckte hon gick BRA & snyggt & det var så himla KUL att höra då det bara strulat för oss på Fortsättningsbanan...
Vilken KÄNSLA det var i dag att köra Trizz!!! Kände verkligen att det var jag & hon & att all träning med korta pass & mkt kanonbelöningar gett resultat:) HÄRLIG hund jag har:)
 
Rolig bana var det oxå men jag har tyvärr inget banritningsprogram så jag kan inte lägga ut banan här...:(
 
Breeze: Tränade ju AGILITY med Jörgen & enligt rapport gick det BRA! Breeze strulade däremot i h slalom?!? Hmmm hon gick tydligen ut för tidigt...Men allt annat hade funkat kanoners, KUL!!! Han var nöjd efter dagens träning & det är roligt att höra, bådar gott inför Lördagens TÄVLING!!!
 
Det var extra KUL att se Nybörjarkursen i Agility på klubben, många ekipage var det:) Bådar GOTT för klubbens framtid...SNART kan vi även sätta i gång dom högre klasserna i agility:) För planerna börjar torka upp ordentligt KUL!!!
 
På väg till Stugan passade vi på att handla jord & Penseér som jag sedan planterade i min Välkommen låda:)
Ska även plantera MASSA tagetes vid min ros så att jag förhoppningsvis slipper alla förbannade bladlöss:(
 
Måndagmorgon & hela Sheltieligan fick stanna kvar på landet...Är alltså hundfri, men jag åker ju ut till stugan i gen på Valborg:)
 
Njut av era hundar!

Agilityträning på SBK

I morse åkte jag & Breeze till Södertälje BK för en tidig Agilityträning med Ingrid & Jörgen.
Jörgen skulle köra Breeze men han måddde inte på topp så han gick en promis istället...
 
Jag han dock köra Breeze lite innan dom kom....det stod en övning framme som var perfekt för mig:) Jag kunde stå i mitten & bara dirigera...mellan tunnlar & hopphinder...
FASIKEN vilken duktig hund jag har:)
 
Sedan var det Ingrid & Kajsas tur, å i lilla Kajsa finns det en riktig "racer"...Tränade stadga vid starten & sug på Tunnel-Hopp övningen.
 
Sedan fick Breeze följa med dom hem medans jag själv åkte till jobbet....Ska hämta henne efter jag slutat.
 
Men... i morgon ska Jörgen träna agility medans jag tränar Rally med Milloo & Trizz. För i morgon börjar äntligen Rallyträningen på Södertälje Lokala kennelklubb med Camilla i spetsen:)
Måste bara komma i håg att plocka fram "godiskorven" som dom ska få som belöning vid träningen;)
 
Å SNART kan vi även börja Agility kurserna, det ser jag fram emot:) Alltid KUL att ha kurs & nu börjar ju även vädret bli OK ha ha...
Har en hel del övningar som nog kommer att vara med på kursen...
 
Njut av era hundar!
 

Långpromis & Rallyträning

På långpromisen i går tog jag med mig stavarna, känns lite bättre när man har dom som stöd. Xtra skönt är det ju oxå att jag kan ha Sheltieligan LÖS utan att dom stör/jagar vilt:)
 
Försökte gå en hel del off track...BRA för oss alla. Det var dock lite väl blött på vissa ställen TUR att jag har BRA skor:)
Hundarna var oxå ngt skitiga men dom fick torka på altanen...
 
När dom väl fick komma in igen hade jag gömt godis som dom fick leta upp.
 
Tog mig sedan i kragen & gick ner till Gräsplanen & tränade lite Rally med alla 3.
 
Milloo: Fokus på...Sitt-Stå-Gå runt: Körde detta moment 3 gånger & jag var NÖJD! Första gången rörde han framtassarna lite-inte nöjd, men dom andra gångerna stod han still:) Mmm TRÄNINGEN går framåt..
Gjorde några upprepningar på momenet V resp H Sitt, gick hyffsat...Sakta marsch med bla volter h & v gick BRA!
Mille var riktig taggad i dag & ville bara jobba KUL! Tyvärr så skallade han alldeles för mkt:(
 
Trizz: Fokuset med henne var att HON skulle VILJA träna lös med mig...Körde bara korta pass med häftig belöning. Å det gick hon i gång på!!! Körde annars ungefär samma moment som med Milloo.
Var ganska nöjd med Trizz...men det kan bli så mkt bättre OM jag tränade mer hmmmm
Tränade oxå Fotingångar utan att jag hjälpte till...Blev dom inte 100 % så var det FEL FEL FEL & så gjorde vi om...När dom väl blev rätt ja då blev dom riktigt rackarns fina:)
Vi har dock lååång väg till en start i Lydnadsklass 1...suck
 
Breeze: Fokus på snurrar både innåt & utåt både på h resp v sida. Funkade kanoners! Körde även sidbyten både bakom-framför & utåt. Gick sååå himla bra:)
 
Belönade mig själv sedan med en kall innan vi grillade...
 
Njut av era hundar!

Ett nära möte med en bäver!

I går på promisen stötte vi på en STOR BÄVER som var på väg att ta sig från ett vattendrag till ett annat via en grusväg....
Kan lova att både hundarna & jag gjorde stora ögon när vi såg den "floppa" över vägen..Hundarna tvärnitade & undrade nog vad i hela friden är det där?!?! När Bävern såg/hörde oss så stannade den till vände sig mot oss innan den vände om & floppade tillbaka & ner i vattnet...Trizz fick giraffhals & gjorde allt för att ta reda på vad det var för konstigt djur....Men Bäverna gled så fint i vattnet & verkade ta vårat möte med ro....
En riktig häftig upplevelse kan jag lova!
 
Självklart låg mobilen på laddning...hemma:(
 
 
Njut av era hundar!

Kennelhostvarning!!!

Tydligen så härjar det en riktig jobbig Kennelhosta i bla Södra Stockholm:( Dom informerade tom om detta på TV...+ att några Veterinärer gått ut med en Varning!
 
HOPPAS att alla som blivit drabbade tar det på allvar & HÅLLER sina hundar i Karens 1 MÅNAD efter SISTA hostan!!!
 
Trodde ju ett tag att Mille fått Kennelhosta men...som jag skrivit tidigare så var det antagligen "bara" löpluktskrax...MEN...JAG tar det säkra före det osäkra & håller dom i "karens" 1 månad!!!
Dvs nästa vecka är det för min del över...Men å andra sidan är jag ju nu liiite orolig för Varningen om denna jobbiga smitta i närområdet:( Kommer vara VÄLDIGT restrektiv med vilka mina hundar får träffa även ett tag framöver...
 
Helgen 4-5 maj är det ju en Agilitytävling inplanerad för Breeze men tills dess håller vi oss på våran egen kant:)
 
UPPMANAR härmed ALLA att vara försiktiga & hålla koll på ev hosta!!!
 
Njut av era hundar!

En tidig aktiveringspromis med tjejerna

Började denna halvtrista dag med en Aktiveringsrunda tillsammans med Breeze & Trizz:)
Vädret var ju inte riktigt på topp men "Kläder efter väder". Hade "bara" med mig lilla Godispåsen som såklart var full med....godis:)
 
Det blev en hel del upp på stenar & stubbar, sitt-stanna-hämta godispåsen som jag slängt iväg, klättra upp-få godispåsen, springa ner-få godispåsen, upp på bänkar-upp med tassarna på stödet-få godis, stå på en sten med antingen fram eller baktassarna på backen-få godis å så klart en hel del Rallyträniing:) Bla så fick Breeze komma in fram & backa olika längder. Funkade faktiskt riktigt BRA:) Kände oxå att belöningen kom i mer eller mindre exakt rätt tid, tjohooo!
 
Sedan var min plan att försöka på Trizz att ha fokus på mig trots att hon fått belöningen för det hon utfört men...efter friordet ändå ha "koll"/fokus på mig. Gjorde som så att Efter friordet så sa Trizz Ok Hej! medans Breeze som vanligt (min STJÄRNA) stannade kvar hos mig för att JOBBA;) Då fick hon gott godis & beröm:) Då vände Trizz på en femöring för att fråga Vad fick hon??? Då fick hon godis...Efter en del repetitioner så kom hon på att "Attans jag måste nog hålla mig vid matte för DÅ kan jag ju få ngt gott" Så trots att Trizz fått Friordet så höll hon sig vid mig med FOKUS på mig för att jobba för ytterligare en belöning...
Tror nog att det går att få henne fokuserad på mig ox vad det lider....
det är ju snart dax att gå Lydnadskursen för Camilla & DÅ vill jag ha en hund som VILL jobba med mig hela tiden, precis som Breeze:)
 
Avslutade promisen med en "Leta godis ruta" ALLTID en uppskattad övning ha ha...
 
Väl hemma så hade vi faktiskt varit ute i 1 timme & 15 minuter...
 
Gjorde iordning varsitt återanvänt Märgben som jag fyllde med Leverpastej. Stoppade sedan in märgbenen i frysen & när det sedan var dax för mig att åka till jobbet fick dom varsitt:)
 
Dessa promisar är verkligen som ro för själen....
 
Njut av era hundar!

Sheltieligan på agilityträning med Linda Borneland

I går, lördag stod agilityträning på schemat för Sheltieligan. Det var BÄSTA Linda Borneland som hade STOR agilityabstinans;) Å såklart är det ju snart DAX för Agilitytävlingsdebut för henne med Breeze 5 maj, Milloo & Trizz den 15 maj:)
 
Breeze var som vanligt supertaggad & det gick riktigt rackarns BRA:)  Breeze både kan & vill JOBBA hela tiden...Jag var liksom helt glömd, precis sim vanligt..Breeze väljer agility före sin matte hmmm
  
Milloo körde oxå så att det rök, han var helt med på noterna:) Linda hade förenklat kombinationerna lite efter att ha kört med Breeze...
 
 
 
 
 
Trizz funkade KANONERS! Trodde inte riktigt att hon skulle köra när jag stod bredvid...men visst hon tittade på mig mest hela tiden;) Men så fort Linda sagt Startordet så KÖRDE Trizz med fullt ös, tjohooo!!!
 
 
 
 
Oj oj oj vad KUL det var att se superduktiga Linda köra ALLA mina hundar!!!
Fasiken vad rackarns häftigt det var att se mina underbara DUKTIGA hundar köra så jäkla BRA!!!
Jag bara stod där med ett leende på läpparna:) FAN vad DUKTIGA hundar jag har!!!!
 
TACK gulliga Linda för att du vill köra min Sheltieliga!!!
Jösses det här kommer bli såååå himla HIMLA BRA!!!
 
Å snart är det dax för träning igen med Bästa Linda:)
 
Njut av era hundar!

En härlig dag med bla jogging & en fästingjävel på mig!!!

I morse traskade jag ut med Sheltieligan vid ca 05.30, såå skönt:) Alldeles tyst förrutom alla fåglar som kvittrade...
 
Gick Viltparksrundan & HÅLL i er JAG joggade 4 pass!!!! Eller joggade & joggade jag lyfte fötterna fortare än normalt & JA det blev Jogging av det hela:) Hundarna fattade INTE vad som pågick ha ha...Men efter pass 2-3 så hade dom slutat med att agera studsbollar bredvid mig "leeeer"...Dom är bra roliga, men å andra sidan är dom faktiskt vana vid att JAG hittar på massa konstiga annorlunda saker på våra promisar:) Dock ingår INTE jogging i deras "kanske" aktiviteter ha ha...
Vågar INTE säga att det kommer hända igen...Men jag HOPPAS!!!
Ont som f.n fick jag men det var bara att bita ihop suck...
 
Väl tillbaka vid stugan på rekordtid kan jag lova:) Så belönade jag mig själv med ngt supergott, japp det blev ett Latte på 180 kalorier, ljuvligt:)
Inte helt fel att sitta ute på tomten & bara njuta av dagen...Fortfarande alldeles tyst...Hundarna fick leta korvbitar, dom som blev över från gårdagens agilityträning:)
 
Vi har varit ute mest hela långa härliga dagen....Breeze & Trizz var tom ute i vattnet, ända upp till magen..
 
Tyvärr så hittade jag en fästingjävel på MIG!!! Som tur var kröp den fortfarande:( Tvi fan, årets första på mig men helt säkert inte den sista:(
 
Breeze har ju redan haft 2 krypande & en som satt fast:(
 
Nu måste jag fundera ut VAD jag ska sätta på dom för medel?!? Å KANSKE att även JAG måste gå & ta en spruta suck...
 
Njut av era hundar!
 
 
 

Gamla & nya Agilityfilmer!!!

 
Linda & Breeze första träningen ihop 2013
 
 
 
Anders & Breeze Stora Stockholm
 
Njut av era hundar!
 

Ännu en "ny" hundbok "Kloka ord om hundar"

Hade flaxen att kunna norpa åt mig denna ljuvliga lilla bok, Kloka ord om hundar av Milly Browe:)
 
 
 
Boken innehåller olika ordspårk med en liten trevlig bild....
 
Exempel:
 
"Det finns fler historier om trogna hundar än om trogna vänner"
Alexander Pope
 
"För en hund är världen en enda stor lukt"
Okänd
 
"En bra hund kan köpas för pengar, men de får inte svansen att vifta på den"
Henry Wheeler Shaw
 
"All kunskap, summan av alla frågor & svar, finns hos hunden"
Franz Kafka
 
Dagens bästa & sista får bli...
 
"Skälet till att hundar har så många vänner är att de hellre viftar med svansen än med tungan"
Okänd
 
Njut av era hundar!

"Ny" bok, 100% positiv vardagslydnad

Den damp ner här i brevlådan under veckan, boken 100% positiv vardagslydnad:) Hade sådan himla TUR att JAG hittade den i nyskick på nätet för ett bra pris:)
 
Har bara hunnit kika lite i den men OJ blir bra sugen på en valp när jag började läsa den....Har som sagt bara hunnit några sidor men tipsen är många & trevliga....
 
Men valp!?!? NIX ingen valp blir det!!! PUNKT. Men fortsätta läsa den det ska jag trots att det säkerligen kommer fortsätta suga efter...valp...
 
Nä jag får nog "testa" på Milloo & Trizz...men det är såklart inte riktigt samma sak. Det är ju så spännande med en valp där precis ALLTING är som ett oskrivet blad...
 
Efter dessa första sidor kan jag verkligen rekommendera boken, återkommer dock igen när jag läst hela...
 
 
 
Njut av era hundar!

Kulturpromis, sopslängaridioter & ansvarslös hundägare!

Packade lite fika & tog med mig Sheltieligan till klubben...det var ju Öppen träning i dag kl: 11-13.
Visste att det var en del som inte kunde komma men OM det kom ngn så skulle jag bara låsa upp...Det visade sig att det "bara" var Margita med Tibbetjejerna som kom:) Så vi beslutade oss för att gå en Kulturpromis tillsammans..Eller rättare sagt en bit ifrån varandras hundar. Jag vill ju inte sprida ev smitta:( Men det funkade bra, vi har ju röstresurser bägge två;)
 
Breeze fick jobba lite då jag hittade några pantburkar i en hästhage hmmm...Hon han hämta två stycken:) innan några spralliga hästar kom farandes & undrade vad vi höll på med...
 
Väl i Natrureservatet kopplade jag upp mina hundar...Trots kopplade hundar så blev det en riktigt trevlig promenad som avslutades med en fika på klubben:)
 
Blir dock så himla förbannad på alla dessa idioter som slänger allsköns samling skit i naturen:( Visst jag får in några kronor på alla burkar & petflaskor vi hittar & plockar under våra promisar...MEN allt det andra då?!? Glas, plast, batterier, möbler, sopor mm mm mm!?!?
 
Länk:http://www.sopor.nu/
 
Å till råga på allt så såg jag ytterligare en ANSVARSLÖS hundägare släppa sin hund lös uppe i Naturreservatet?!?
Men HALLÅ!!! Hur inihelvete svårt är det att följa regeln: Håll hunden kopplad i Natureservatet!?!?!
 
Visst JAG har mina lösa både här & där men ABSOLUT INTE i ett Naturreservat!
 
Nog med gnäll...
 
Njut av era hundar!

Första instruktörsmötet i klubbens historia:)

I går var det dax för Klubbens allra första Instruktörsmöte, totalt 23 instruktörer var inbjudna & 12 kunde närvara:)
Ansvariga för detta var Kristina F & jag...Blev tillfrågad i ett svagt ögonblick av Ingela & Tackade då ja. Har ju varit sk Chefsinstruktör i min tidigare klubb & tänkte att..ja det blir nog KUL & spännande:)
 
Tyckte att mötet flöt på bra & vi han med mycket på 1,5 timme GILLAS! Förde även anteckningar som jag nu renskrivit & skickat ut till alla våra instruktörer:)
 
Över 100 kursanmälningar till våren har vi KUL!!! Känns verkligen som om vi är på GÅNG!!!
 
Nu väntar vi bara på att det ska TORKA upp så att även agilitykurserna kan starta upp....
 
Njut av era hundar!

Det ser ljust ut på agilitytävlingsfronten:)

Nu kan jag lova att det kollas & planeras för vårens agilitytävlingar....
Sedan tidigare så tävlar ju Jörgen Breeze & nu ska även Linda Borneland tävla henne både i Lag inför SM 2014 jihaaa + några individuella starter såååå KUL att hon har så BRA förare & sååå KUL att Breeze förhoppningsvis får köra mkt agility under året!!!
 
Snälla gulliga DUKTIGA Linda har även tagit på sig att TÄVLA Trizz & Milloo i några tävlingar dvs klass 1 hopp & agility klass 2:) Hon pratade ngt om AGILITYabstinens?!? Helt OK för min del, tjohooo!!!
Ingrid som tidigare tävlat Milloo kommer säkert oxå igång & tävlar lite...
 
Ja så på Agilityfronten ser det riktigt LJUST ut, så KUL!
 
Vet ju att det troligen är allra sista tävlingsäsongen för Breeze del i agility & just därför är det xtra KUL att hon ska få tävla en hel del:)
 
Å däremellan ska jag anmäla till några Rallytävlingar med mest troligt bara Milloo...Han är ju uppe i Fortsättningsklassen.
 
Å nästa mål är ju att starta Trizz i lydnadsklass 1 & förhoppningsvis få ett LP1, KANSKE i år..med Trizz & MIG vet man aldrig, men jag HOPPAS det blir så..
Trizz ska ju även göra BPH på Nykvarns Lokala Kennelklubb i maj.
 
Njut av era hundar!

Seg helg med mycket utevistelse & några viltspår

I fredags åkte jag & tjejerna till Stugan...å träffade Milloo:) Trots att han inte varit ifrån oss många dagar så saknar jag verkligen min Prins:) Tror nog att han saknat sin matte liiite oxå...Han ska verkligen upp i knät & bara gosa mest hela tiden, fjompig?! Njaa gosig snarare:)
 
Lördagen blev en riktig seeeg dag..inte många knop gjorda suck..Visst Hundarna fick sitt men ingen långpromis, det fixade inte kroppen:( Så vi tog en slappardag i tråkvädret...
 
Men se på Söndagen var det så mycket bättre väder GILLAS! Så då blev det till att elda ris & annat eldningsbart typ gamla papper som jag tagit med mig. Skönt att bli av med dom...
Grannens katter hade full koll på hundarna & ibland så såg jag ngn utav mina hundar smyga iväg på grannens tomt...
Såå skönt att få en vårdag med sol, härligt!!! Vi var ute mest hela dagen & hundarna med såklart..
 
Sedan gick Svenerik i väg & la Viltspår, som sedan fick ligga i ca 4 timmar.
 
Trizz: Hon började BRA & jag såg verkligen att hon spårade...Men sedan tror jag hon fick ngt annat i nosen, det var ju snö så jag såg att vi helt plötsligt bakspårade suck...Men så kom vi rätt igen pust! Så virrade hon lite & då såg jag att hon inte riktigt spårade, gav henne en kort stund att försöka komma igång men jag vet inte..kanske att hennes hormoner poppade för jag kände att det inte funkade:( Å kanske att hon även kände av att jag inte var på topp?!?
Hon är dock VÄLDIGT medveten om att hon löper just nu ha ha...
Nä det är bara att ta nya tag vid nästa spårtillfälle:)
 
Milloo: Svenerik gick som vanligt med honom & jag kan inte hänga på...DÅ går han bara & har fokus på mig, gulleplutten:)
Men enligt rapport så gick han bitvis riktigt bra, ett lite strul blev det men det löste sig. Totalt var deras spår nästan 400 meter & självklart bar Milloo klöven hela vägen hem:)
 
Breeze: Tyvärr så kände jag att det aldrig skulle funka att gå ytterligare ett spår & ja då fick tyvärr Breeze inte gå ngt spår:(
Men NÄSTA gång ska hon absolut få gå ett Viltspår:)
 
Efter denna härliga dag var det skönt att avsluta med grillat & en kall:)
 
Njut av era hundar!
 
 

Träningstävling i Rallylydnad, Nybörjarklass 15 maj!!!

Den 15 maj arrangerar vi dvs Södertälje Lokala Kennelklubb en TRÄNINGSTÄVLING i RALLYLYDNAD tillsammans med Södertälje BK. Så ALLA som vill testa på att träningstävla i Nybörjarklass ANMÄL er:)
 
Tävlingen är på Södertälje BK
 
ALL info hittar du på våran hemsida: http:/sodertaljekk.se
 
Njut av era hundar!

Ny kurs med Camilla Mangnäs i lydnad med Trizz

Beslutade ju att ställa in Lydnadskursen för Camilla...TRIST men nu är hon inbokad 12 maj med "Tävlingslydnad med målet att tävla lydnadsklass 1"
 
Himla lååångt dit bara, men jag får vällan tjuvträna hemma tills dess;)
 
Ser verkligen fram emot den här heldagen med Camilla-Trizz-Lydnad:) Mmmmm...
 
MÅSTE dela upp momenten i SMÅ SMÅ Micro delar...vill ju att det ska bli RÄTT från början....Har ju redan fått en del tips av Camilla som jag SKA träna på...TUR att jag har en hellång spegel på toa...så att jag kan se om hon sitter i precis perfekt fotposition så att jag kan klicka rätt utförande...
 
Det är KUL med LYDNAD....tjohooo!!!!
 
Sitter & småkikar på Lydnadstävlingar i närheten som jag FUNDERAR att anmäla mig & Trizz till...
Jag MÅSTE ju ha ett MÅL att se fram/jobba emot, en morot liksom...Å då är det ju lika bra att KÖRA på..dvs ANMÄLA till tävling...
 
Men först är det en träningstävling i Rally 15 maj på Södertälje BK, men vi från Södertälje Lokala Kennelklubb är medarrangörer:) Det är "bara" Nybörjarklass men jag HOPPAS många anmäler sig!!! Tror att jag KANSKE kör både Milloo & Trizz...det fixar jag nog trots att jag ska stå i köket ha ha...Men OM det blir MASSOR a anmälningar står jag över;)
 
Njut av era hundar!
 

Mille till landet & kanske det "bara" är noskvalster?!

Trizz löper ju & Mille sniffar så i dag fick han åka till landet....Snälla Svenerik hämtade upp honom så när jag kom hem efter jobbet var han borta...Känns lite tomt med "bara" tjejerna hemma...
 
Å i Mille fallet kontra kennelhosta så har jag fått tipset från flera håll att kolla om han inte har noskvalster....kanske jag borde göra?! Han har inte kraxat på några dagar men å andra sidan är dom ju själva hemma när jag jobbar..
Har dock hetsat upp honom för att se OM han börjar hosta/kraxa men icke! Han blir bara triggad till tusen men ingen annan reaktion...
 
OM det nu skulle vara noskvalster slipper vi ju vara isolerade i 1 månad...;)
 
Njut av era hundar!

Äntligen en agilitybana på "klubbområdet"!!!

ÄNTLIGEN har vi en komplett AGILITYBANA på "klubbområdet"!!!!
 
Känns himla BRA!!! Så snart kan även agilitykurserna sätta igång, tjohooo!
 
ALLT fanns med & jösses vad träningssugen man blev;) Såååå skönt att ha hinder på hemmaplan..
Nu är det "bara" HOPPAS att marken torkar, men enligt väderleks rapporten ska det ju bli "varmt" & vår nu!! Å då DÅ torkar det upp fort GILLAS!
 
Njut av era hundar!

Milloo har troligtvis/kanske kennelhosta!!!

Satan i gatan, jäkla skit FAAAN & lite till men TROLIGTVIS har Milloo åkt på Kennelhosta:(
 
Var först lite osäker pga att Trizz löper & han sniffar & snoffar på hennes pink ända tills han sätter i gång & "hostar"...MEN...det brukar han ALLTID göra när tikarna mina eller andras löper...Just därför blev jag inte alls orolig. Men...nu tycker jag allt att symptomen stämmer in på just det Kennelhosta:( Han kraxar ingenting på nätterna & "bara" några gånger på dagen MEN jag tar det säkra före det osäkra!!!
 
Mille har inte haft feber vid ngt tillfälle jag kollat honom....
 
Så nu är det bara att avvakta, ta det lugnt & HOPPAS att det inte är kennelhosta så att tjejerna INTE får det! För dom har inga symptom alls...ännu ska jag väl säga.
 
"Bara" bita i det SURA äpplet & STÄLLA IN alla kurser suck...Bla Lydnadskursen för Camilla Mangnäs med Trizz som skulle börja i helgen...MEN vi har bokat om så vi ska gå i Maj i stället:) Även Viltspårskursen måste vi hoppa av...
 
För OM KANSKE (JA JAG SKRIVER SÅ PÅ M I N blogg!!!) Milloo har kennelhosta vill jag ju såklart INTE riskera att smitta ner andras hundar! OM KANSKE han har det så ska han ju oxå ta det lugnt...
 
Så ingen agilityträning blir det dom närmsta veckorna:(
 
Ingen Rallyträning på klubben heller, men väl hemmavid såklart:)
 
Lägga viltspår kommer vi att göra på landet...
 
Uppmanar ALLA som vi ev kan möta att hålla avstånd...suck!
 
Ja ja jag ska vällan inte klaga alltför mkt för Peppar Peppar så har jag ALDRIG tidigare haft Kennelhosta på mina hundar! Å i BÄSTA av världar inte nu heller men men OM KANSKE...NÄSTAN (kunde inte låta bli)
 
Milloo kommer snart att få åka till landet, vill ju inte riskera ngt med Trizz:) Kan dock säga att bara han tittar på henne åker han på däng...även när hon höglöper..SJÄLVKLART låter jag dom INTE vara själva vid höglöpet! Han vet sin plats i flocken min Prins...:)
 
FAKTA KENNELHOSTA:

De flesta hundar med kennelhosta tillfrisknar utan behandling eller efter behandling med enbart hostdämpande medicin från veterinär. Hunden behöver lugn och ro och ska inte ansträngas under eller direkt efter sjukdomsperioden. Det är också lämpligt att kontrollera temperaturen på hunden åtminstone dagligen. Om hunden har kvarstående feber eller får feber igen efter några dagars hosta bör kontakt tas med veterinär. Detsamma gäller om hunden får påverkat allmäntillstånd eller får svårt att andas.

 

Normalt slutar hostan efter 1-2 veckor. Om den inte gör det – eller om den förvärras under tiden – ska veterinär kontaktas. Detta gäller särskilt gamla hundar och hundar i dålig kondition. 

Observera att hund som haft eller misstänks ha haft kennelhosta eller om den under den senaste månaden vistats tillsammans med hund som var sjuk i kennelhosta inte får delta i utställningar, prov eller tävlingar enligt SKK: s bestämmelser

 

Virussjukdomar i övre luftvägarna såsom kennelhosta är väldigt smittsamma, och därför är det viktigt att hunden hålls isolerad från andra hundar under sjukdomstiden samt minst 10 dagar efter att hunden slutat hosta och är fullt frisk i övrigt. Virusen utsöndras via saliv samt slem och sekret från nos, så smittan sprids via direktkontakt mellan hundar, och via små slemdroppar som finns i utandningsluften när hunden hostar eller nyser. Människor kan inte smittas.

 Njut av era hundar!


GrattisTrizz, Leffe, Pezto & Cash på 5 årsdagen!!!

Hipp Hipp HURRA ör "mina" valpar Trizz, Leffe, Pezto & Cash på deras 5 årsdag!
 
Trizz för 5 år sedan
 
Trizz 5 år:)
 
 
 
 
 
 
 
Leffe (Bingo) & Pezto (Brio)
 
Trizz & Cash (Bino)
 
TACK mina valpköpare för att ni förvaltar "mina" valpar på bästa sätt:)
 
Ett stort smarrigt ben hoppas jag ni får i dag Leffe, Pezto & Cash med en stor KRAM från
stolt uppfödare, mamma Breeze & syrran Trizz
 
Njut av era hundar!

Snart kommer "Säljes" rubiken att fyllas med massor av hundprylar!

Håller på för fullt att dels fotografera & sätta ut här på bloggen ALLA hundprylar som liksom blivit "över"....Finns ingen anledning att behålla ALLT..
 
Så därför kommer jag att SÄLJA massor av hundprylar!!!!
Både halsband, koppel, leksaker, täcken, hundbäddar, burar mm mm...
 
Detta är bara en bråkdel av allt som ska säljas.....
 
Det mesta är begagnat dvs använt men i BRA skick! Å en del prylar är helt NYA! Har ju under åren vunnit en del priser som ja bara blivit undanstoppade..
Men som sagt nu resar jag för fullt & vart eftersom kommer bloggens Säljes att fyllas på!!!
 
Sedan kommer det även att komma en undergrupp med VANLIGA prylar men jösses jag börjar med hundprylarna, bara det tar sin tid. Det andra, vanliga är ju "tonvis" & kommer ta en herrejösses massa tid...
 
Håll gärna  utkik!
 
Njut av era hundar!

Första träningen på "klubben"

Tog självklart som ALLTID med mig alla 3 ut till "klubb" området för Onsdagsträffen. Vädret var på topp med SOL:)
Tyvärr så var det fortfarande mycket snö & is + att ngn kört "sönder" den del av ytan som var fri från snö & is:( Det resulterade i att det var ojämnt & slabbigt...Ville inte "förstöra" mer så jag tränade bara Lydnad på en plätt med snö. Funkade fin fint, att träna på snön alltså:)
 
Breeze: Började med henne så att HON skulle få träna lite i alla fall:) Körde framför resp bakom byten & ut-byt sida. Funkade OK, hon var lite väl övertaggad men det beror nog på att det är lääänge sedan hon fick träna...Då blir hon ngt frustrerad & skäller en hel del...La dock inte så mkt fokus på hennes träning tyvärr...Önskar jag skulle ORKA, men just nu gör jag inte det:(
 
Milloo: Skulle träna lite Rally med honom men han var på en annan luktplanet så ingen träning för hans del i dag...Gick inte ens ner på banan med honom.
 
Trizz: Planen vara att träna lydnad dvs: Fotingångar med stadga. Hmmm TUR att Camilla Mangnäs kom & gav lite tips & råd, TACK Camilla:) Jag ska nu låta Trizz KOMMA på att det är Ingång FOT RÄTTsom ger utdelning dvs godisbelöning! Ska INTE säga Fot utan hon ska själv VILJA jobba sig in i Fotposition...
 Camilla testade att köra henne på detta & till slut så funkade det riktigt OK! KUL att se ngn annan köra sin hund:)
Kände mig ganska NÖJD efter träningspasset!
Å SNART börjar ju Lydnadskursen med Camilla, tjohoo!!!!
 
Efter fika & hundsnack i SOLEN avslutade jag, Margita & Katarina att gå en utav Kulturlederna i Naturreservatet med alla våra hundar. En jättefin runda som tog nästan 1 timme. Å då fick vi både pulsa i snö & klättra över "stegar". Blir KANONERS att gå när all snö försvunnit:)
 
Ytterligare an BRA hunddag:)
 
Tyvärr så är ju kroppen på sparlåga men Onsdagarna är så pass "viktiga" att jag prioriterar att knapra piller för att stå ut...Suck!
 
Njut av era hundar!
 

Första träningen på "klubben" i morgon onsdag!

I morgon är det FÖRSTA träningspasset för min del på det provisoriska klubbområdet, dvs Whippet Race.
Hoppas nu bara att dels vädret är bra & att min kropp fixar en träning med alla 3 hundarna...
Vill ju såååå gärna TRÄNA men men jag får se hur allt är i morgon, åka dit ska jag vilket som..
 
Snart sätter ju lydnadskursen i gång med Camilla M & jag vill ju gärna hinna träna lite innan dess...JA jag tränar hemma men Trizz behöver tränas på klubben med folk/hundar runtomkring.
 
Å så måste jag ju träna Milloo i Rally, han ska ju förhoppningsvis visa framfötterna även i Fortsättningsklassen under våren:) Lite Rally kan han träna trots att han är under "vila"...Skippar bara hoppet.
 
Breeze ja hon får kanske träna, allt beror på HUR JAG mår...
Jag HOPPAS ju att hon ska få köra en hel del Agility under 2013 hint hint:)
 
Njut av era hundar!

Grattis My & Blåndie till vinst & pinne!

Ett JÄTTE GRATTIS till My som med "min" Blåndie bla VANN en agilityklass i helgen & därmed tog ytterligare en PINNE!!!
 
I en klass blev det en vägran & i en annan Hoppklass blev det åter en placering & PINNE!!
 
Så himla HIMLA STOLT över My & Blåndie, tjohoo!
 
Bästa Blåndie med sina fina rosetter:)
 
TACK My för att du förvaltar denna STJÄRNA så BRA:)
 
Njut av era hundar!

RSS 2.0