Gemensam hundpromis tisdag 6/4

Nästa hundpromis, där ALLA är välkomna blir på:

TISDAG den 6/4 kl: 18.00, samling vid Preem i Brunnsäng

Vi går ca 1,5 timme:)Njut av era hundar!


Glad Påsk alla bloggläsare!

Grundsten´s Önskar Alla bloggbesökare En Glad Påsk!Njut av era hundar!

Breeze ögonlyst!!!

Traskade i god tid till veterinären, hellre för tidig än för sen....Å tidigt kom vi dit men vi fick komma in på en gång. Det kallar jag service:)

Fyllde i blanketten & så droppades hon sedan väntade vi tills det var dax. Jan Wissler utförde ögonlysningen & han var väldigt trevlig & sympatiskt:) Självklart hade hon fin fina ögon:)))

Så skönt när det äntligen var över, för trots att jag igentligen inte är orolig för att det ska vara ngt så finns känslan ändå där....
610:- kostade det ja ja det är bara att gilla läget...

Kan lova att det var med lätta steg vi traskade hemåt via Rugbyplanen &  "parken" innan vi var hemma. Tog den vägen hem så att tjejerna kunde få springa av sig. Allt som allt traskade vi väl i ca 1 tim & 20 minuter, ganska OK nu kan jag lämna tjejerna med gott samvete. Jobbet väntar.

Eftersom att vi var så tidiga hade MaDs inte öppnat, så ingen mat till Trizz i dag:(

Ännu ingen hane hittad....

Njut av era hundar!

Utställning på Livrustkammaren

Trofast


 

Foto: Lucia Röed

Stor familjeutställning om hästar och hundar hos kungar och drottningar, prinsar och prinsessor.

Hästar och hundar är människans äldsta och mest närstående vänner bland djuren. Genom historien har de också spelat en stor roll för våra kungligheter. Hundarna följde dem på jakt eller gav värme och trygghet under mörka nätter i slottets salar. Hästarna förde kungarna snabbt och lätt på sina ryggar genom land och rike. De kläddes i de mest fantastiska sadlar och färggranna täcken för att ge lyskraft i festliga parader vid kröningar och bröllop.

Fakta

Plats:
Livrustkammaren
Slottsbacken 3 - 11130 STOCKHOLM Telefon: 08-402 30 30

Någon som är sugen på att hänga med till Livrustkammaren? Tror att denna utställning om hundar & hästar i kunglig tjänst kan vara sevärd!
Den pågår till jan 2011, jag planerar att gå lite senare under året, kanske i sommar?!?
Jag skickar ut en "inbjudan" när det börjar närma sig & då kanske jag får ngn med mig:)

Njut av era hundar!

På väg till ögonlysning med Breeze

Ja i dag är det då dax att traska till veterinären för att ögonlysa Breeze. Alltid lika nervöst av ngn anledning:(
Men förhoppningsvis så går allt bra:)


Breeze

SNART kan man gå i skogen igen:))

Det blir en lagom promis att ta sig dit & på hemvägen traskar vi förbi MaDs för att köpa mer Bravo frysfoder till Trizz...


Bravo, frysfoder med vom

Ingen hane hittad ännu.....

Njut av era hundar!

 

 


Breeze på väg hem!

Alldeles strax kommer Anders hem med Breeze:) Ska bli skönt att få hem henne, tror nog att även Trizz tycker det....

Breeze ska ju ögonlysas i morgon. Håll tummarna för att det går bra!

Nu ska jag fortsätta att leta rätt hane till Breeze, tyvärr har jag ännu inte hittat ngn som passar både henne & mig:) Ja,ja hittar jag ingen så hittar jag ingen.....

Har Du ngt tips på trf eller sv/vit hane, hör av dig!!!

Njut av era hundar!

Tillbaka i vardagen

Tidig morgon blev det som vanligt:) för mig & Trizz. Känns att man är tillbaka i vardagen igen suck...

Trizz åt siin frukost, det har ju även under helgen varit lite si & så med hennes ätande. Men med Bravo fodret går det bra + lite Doggy kulor. Sedan traskade vi ut, nu känns det verkligen att det är vår ute, härligt!

Nu när jag bara haft Trizz så märks det att hon verkligen behöver vara ifrån sin flock.....Tycker att hon är lite fjompig i bland, men det är klart hon har ju alltid haft sin flock runt sig & med sig. Måste skärpa till mig & ha henne lite mer själv.
Jobbade lite med fotingångar & hon tycker att det är KUL att jobba:) Så kanske jag tar mig i kragen & jobbar även med henne i lydnaden. Vore ju himla kul att även ha ett LP på henne....Men nu ska jag inte hoppa från "stigen till Autobahn på en gång" Kommer suget tillbaka kommer det.....
Hon fick även leta godis på Storstenen, den har äntligen "kommit fram" efter all snö:)

Nu letar jag med ljus & lykta efter en passande hane till Breeze, inte det lättaste kan jag lova...OM jag hittar ngn så blir det parning:) Just nu känns det lite hopplöst med att hitta HONOM:(
TACK Lena för jobbet med att kolla hanen på datan!

Njut av era hundar!

Breeze skall ögonlysas & ev paras!

Har tid på Onsdag den 31/3 för ögonlysning på Breeze. Det fick bli Animalen här i stan, dom har en som kommer 1 gg/månaden & ögonlyser.
Tror han heter Jan Wissler...

Sedan OM/NÄR hon börjar löpa & OM jag hittar ngn hane så ska hon paras:) Men som vanligt gäller det ju att allt ska klaffa. Hon ska börja löpa när som, hanen(har en på G) ska funka vad gäller stam, friskhet, ögon osv osv...

Men OM allt klaffar så........

Håll tummarna!!!

Njut av era hundar!

Hemma igen....

Sindie, Breeze & Milloo lämnade jag på landet i fredags för jag & Trizz skulle ta tåget till Vingåker för vidare färd mot Läppe. Skulle tillbringa helgen i goda vänners sällskap:)


Gäspa utanför huset i Läppe i vintras. Nu håller snön på att smälta undan:)

Hade gärna tagit med mig Breeze oxå men det är lättare att åka tåg med en hund, speciellt om det ät mkt folk. Men det var inte så mkt folk på tåget så visst hade jag kunnat tagit med mig henne...Men i bland är det så packat att jag ha fått stå:( Well, Trizz tillbringade hela resan i mitt knä:)

Snälla Sven & Marie hämtade oss vid stationen, TACK!!! Ja sedan umgicks vi & hade trevligt:) Allt fungerade bra & det var lugnt i hundflocken tills nattgodiset hadde delats ut....då tyckte Gäspa att Trizz skulle ha lite däng:( Kollade igenom henne efteråt men jag kunde inte hitta ngt som tur var...Aldrig kul när hundar slåss:(
Efter det & igentligen hela helgen så har Trizz varit lite låg.......Självklart har hon inte utsatts för fler liknade situationer, men det sitter väl i. Annars så brukar ju hundarna mina vara glada över att få all uppmärksamhet av matte, det är ju sällan som dom är helt själva med mig.

Lördagen tillbringade vi mestadels i klubbstugen i Torshälla. Marie tävlade lydnad med Gäspa, sedan var det träning för dom som jobbar för att ta en plats i landslaget. Kan lova att jag faktiskt blev liiite sugen på att hänga på!!! Men jag hade ju inte Breeze med mig...Men å andra sidan så har jag ju redan varit med i landslaget i lydnad en gång. Det var med Sindie & då VANN vi individuellt samt i lag:) Så det kan ju inte gå bättre, får nog leva på den meriten tillsvidare...

Söndag fm tillbringades i ridhuset med agilitygänget. Så KUL att träffa alla igen:) Vi körde bakombyten, blindbyten, avståndshandling & fart. Trizz var taggad & ville köra mera!!!
Alla jobbade på bra & som ngn sa: "Vi har vilat oss i form" stämde bra:)
Men timmarna gick alldeles för fort:( Men det är väl så när man har trevligt, vilket jag i alla fall hade:)
TACK agilitygänget för en trevlig fm!!!

Men nu är vi som sagt var hemma i stan igen suck....Men glädjande nog så kommer Breeze hem i morgon kväll. Hoppas att hon snart börjar löpa:)

TACK Sven & Marie för att jag får komma till er:)

Njut av era hundar!


Promis med Lotta & "Lapparna"

Dagen började med att jag tog en pinkpromis med tjejeligan, för jag hade bestämt mig att Sindie skulle få vara kvar hemma...

Lämnade henne med ett tuggben:) Vi andra traskade i väg kl: 06.30 för färd mot Lotta...Visste att hon inte mådde på topp så om hon inte orkade gå skulle jag vända hemåt. Kom ända fram till innan jag fick slå en pling, uschlig lät hon men hon kom så snällt ut:) Hundarna måste ju ändå ut så att säga:)

Vi skulle ta en liiite kortare runda är vanligt men vi gick ialla fall en "långis" via Lotta skogen & runt på "mina" gamla ridvägar....Nostalgi tripp..
Det gick faktiskt att gå bla utmed ån ja man fick hålla lite koll men det gick!!! Vattnet rann i ån, fåglarna kvittrade men tyvärr ingen sol:( Men nog känns det att VÅREN är på G!!!

Hundarna racade för fullt, dom tyckte nog att det var härligt att få springa av sig...Själv så babblade jag mest på som vanligt när vi promenerar, nice:)

Lämnade av Lotta & traskade hemåt med Breeze & Trizz, väl hemma visade det sig att vi varit ute i 2 timmar & 30 minuter, det ni!!! Nu har jag gott samvete för tjejerna:) Själv så kan jag alltid stappla mig runt suck...

Njut av era hundar!

Inbokad tidig morgonpromis med Lotta & "Lapparna"

I morgon, torsdag har Lotta & jag planerat att traska på promis tillsammans:) Det ska bli KUL, trots att vi ska träffas kl: 07.00......Vad gör man inte för trevligt sällskap?!?

Får bara fundera på om jag ska ta med mig Sindie eller om hon får stanna hemma?!?! Antagligen så får hon bli kvar hemma, hon är ju otroligt morgonseg/stel......Hon får sig en morgonrastning runt kvareteret sedan ett tuggben så tror jag nog att hon blir nöjd:)

Njut av era hundar!

Trizz äter!!!

Sitter nu här & väntar på att tjejerna ska äta upp sin frkost så att vi kan ta en morgonpromis. Enda glädjen man känner vid den här tiden på morgonen suck... är att Trizz ÄTER!!! Hon får 2 gg/dag av Bravo fodret blandat med några kulor Doggy & det äter hon, Halleluja!!!!
Så nu är det nog dax att väga henne igen & se om hon gått upp från 4,3 till i alla fall 4,5 kg som hon har vägt tidigare....

Nu är det dax för promis, undrar just hur många högar jag får plocla denna morgon?!?!

Njut av era hundar!

Plockat ännu mer hundskit

På em promisen när jag vinglade ut plockade jag 6 högar!!! Vad gör man inte för att ha SKITRENT på just "min" lilla sträcka....

Sedan gick vi ju längre & då gällde det verkligen att se upp, nej NER för att inte trampa i ngn jäkla "glömd" skithög:(

Nä nu måste våren komma & med den regn så att skiten spolas bort!!!

På söndag är det SOMMARTID:)

Njut av era hundar!

Att plocka hundskit för att få skitrent

Förra veckan, håll i er nu!!! så plockade jag 39 hundskithögar på just min slinga som jag planerar att hålla SKITREN!!! Å INGEN utav dessa "högar" var från mina hundar!?!?! Just det var bara ANDRA hundägares hundskit!!!

Men det är bara att plocka för det tar alldeles för mkt energi från mig att SE/UNDVIKA dessa jäkla hundskithögar som tameattan ligger princip överallt:( Kan lova att jag är jävla trött på alla dessa som INTE plockar upp efter sin hund!

Nu funderar jag på att dela ut skitpåsar till ALLA jag möter som har hund, det kanske skulle hjälpa liiite....Då gäller det att alltid oavsett om jag har med mig hundarna eller om jag är på väg till jobbet VARA REDO att dela ut påsar!!!

I dag är det Tisdag & jag har "bara" plockat 3 skithögar, men då är det 5 dagar kvar...Kanske, kanske det blir några färre högar denna vecka. Jag tror det....Jag menar "Det sista som överger människan är ju hoppet":)

Glöm inte att plocka upp efter din hund/ar!!!

Njut av era hundar!

Lite bilder på Indra & inköpsbilder

Här kommer lite bilder på Indra som har fått vårkänslor:)

   

Man kan tyvärr inte se takdroppet men det droppar för fullt:)

 

Denna underbara skål hittade jag på stan (In & Finn) & kunde bara inte låta bli att köpa den. Igentligen helt onödig men det passar perfekt i mitt kök. Å så var den billig, det gillar jag:)

Å snart är det påsk....

 

då bara måste man ha ngt "påskigt", TACK Jenny för detta härliga påskpynt:)


"Anden", inköpt i Fattigstugan i Turinge

En trött Trizz i soffan...

En lika trött Sindie....Njut av era hundar!


Agilityträning i ridhuset med tjejligan

I öndags tänkte jag vara snäll & åka till ridhuset lite tidigare för att se om gruppen kanske behövde lite hjälp?! Men det var helt tomt när jag kom dit?!?!
OK det var rena rama isbanan på vägarna & ja jag snuddade vid en snöhög vid en rondell men vaddå, det var ju AGILITYträning:)

Jaha, PEREFKT då kunde jag träna alla mina tjejer!!! Har ju kollat på massor av bloggar & hemsidor på olika kombinationer så det var ju absolut kanoners att vara helt själv. Kanske lite jobbigt att släpa fram & tillbaka hindren men det gjorde jag så gärna bara jag fick träna:)

Hade ju en plan & i den ingick 4 hopp, en tunnel & slalom. Tänkte träna bakombyten med Trizz & då fick det bli det även med Breeze. Breeze ville jag även träna snäva svängar med. Självklart stod slalom både ingångar & h & v på schemat, men det gör det ju varje gång.

Medans jag plockade fram fick tjejerna springa av sig & som dom röjde:) Sindie var som  ung på nytt:)

Fick ju som vanligt börja med Breeze så att hon sedan ngt mkt lite lugnare kan sitta & titta på...Woa, hon kan INTE vara lugn medans jag kör Trizz, men liiiite lugare blir hon om hon får köra först...

Breeze: Började väldigt enkelt & körde hoppkombination på 3 hinder rakt fram. Sedan la jag till snäva svängar typ Jakkostil konta vanlig "vals". Tycke att hon snävade till det med Jaakosvängen, men det är ju lite svårt att SE alldeles själv:) Men det kändes bra! Men som med allt annat så måste jag TRÄNA & TRÄNA ännu mera!!!
Körde även en hel del bakombyten där jag oxå la in blindbyten. Breeze kändes så jäkla BRA däremot kände jag mig lite sen i situationerna tyvärr...SYND om min härliga hund att behöva dras med mig:( Men hon har nog accepterat sitt "öde" & jobbade på som ett proffs...
Men jag tror att där jag missade så märkte hon inte ngt för jag tror att jag då var snabb att bara springa, nåja rakt fram & BELÖNA henne trots att jag schabblade:( För hon bara jobbade & jobbade bättre & bättre....Men som sagt jag var inte nöjd med min prestation vid flera tillfällen, men då & då lös även jag upp som tur var:)
Hon missade några få tillfällen när hon SNABBT med FART skulle in i slalomen, men då berodde det på att jag var typ sisådär I VÄGEN för henne grrr på mig själv...
Men hon var TAGGAD & KUL att köra, min STJÄRNA!!! 

Trizz: Körde även henne på rakan som start. Sedan rakan in i tunneln innan även hon fick köra lite bakombyten & blindbyten. Ta mig attan om inte torrhandlingen på bakombytena gjort susen?!?!? För hon sket fullständigt i att jag bytte bakom henne!! JUBEL!!!! Hon bara sprang vidare, så jäkla KUL!!! Även fast jag gjorde flera olika bakombyten så brydde hon sig inte någongång, så stolt över min nya stjärna:)
Även blindbytena gick kanoners, men självklart klantade jag mig en gång eller två...Men det gick liksom inte ut över henne på ngt sätt, jag bara sprang, nåja igen rakt fram & jublade/belönade henne.
Testade även snäva svängar med henne & svängde gjorde hon, men inte så snävt som Breeze. Men det kommer, hon är ju grön:)
Slaomen, ja min plan är ju lite ändrad....Ska köra henne precis som jag gjorde med Breeze dvs ALLTID RAKT FRAM oavsett vad som händer!!! Blir det fel-rakt fram sväng & gör om. Hon var lite frågande men jag tyckte nog att hon nappade på att inte stanna & backa...Så jag kör på RAKT FRAM OAVSETT!!!
Sedan vill jag ju kunna slänga belöningspåsen just när hon är i sista pinnen, men jag gör inte det i ridhuset. Då kör hon bara huvudet i all sand & sedan har hon sand precis överallt:( Så jag ställer en burk där det finns belöning både i & på. Men jag tycker inte att det drar lika mkt eller rättare sagt jag måste puscha på henne....Hmmm 
Men det blir bättre när vi SNART kan träna på gräs....
Då kommer nog även farten hoppas jag, det känns som om hon har så mkt mer fart att plocka fram. Men det kommer ju mer träning & säkerhet hon får så...Å om jag bara kör FRAMÅT OAVSETT så ska ni se på fart:) Kanske till sommaren:)
Var så attans nöjd med henne trots lite "strul" kring slalomen, men det tar jag på mig. Det är klart att hon undrar när jag "gör om" hur hon ska köra.....

Sindie: Min gamla stjärna fick köra lite tunnel, inga hopp...Men hon var så GLAD att bara få vara med & att sedan få köra lite agility ja då var hon så piggelin:) Jösses hon gör ju allt för godis & godis fick hon så klart:)

Avslutade med att dom fick raca av sig i ridhuset medans jag plockade undan. Kan lova att det sedan gick långsamt hem, det var ju ishalka på vägarna:( Usch nu vill jag ha VÅR!!!

Njut av era hundar!

Breeze syster "Pärlan" har fått valpar!

Ett JÄTTEGRATTIS till Elisabet på Kennel Hillfire för dom 4 valparna!!!

Pärlan fick alltså 4 valpar 2 trf & 2 blm, KUL!! Håller tummar & tassar för att allt går bra!

               Njut av era hundar!

Vildsvins invasion på tomten!!!!

När jag skulle släppa ut grabbarna för en sista nattpink kl: 22.40 så är det FULLT av VILDSVIN på tomten?!?!

Vi går ut samtidigt & självklart ser dom "svinen" före mig & bara rusar ut, vilt skällande.....Där står alltså 5 feta "svin" under fågelbordet & fart blir det på dom när killarna kommer rusandes efter dom!!!

Men.....visst blir det fart på dom men jag tycker nog ändå så här i efterhand, då var jag alldeles chokad!!! att dom nästan såg ut att vara "vana" med hundar & folk?? OM dom mer eller mindre är vana med hundar & folk då är det ju nästintill livsfarligt:( När dom inte flyr trots att hundar skäller efter dom...Inte attans kommer jag gå i skogen här runtomkring, aldrig i livet!!!!!

Killarna då, ja dom ställde "svinen" så fint, gulp sa jag! Dom skällde & jag ropade-vrålade-gastade ja nu sket jag helt i vad klockan var kan jag lova:)
Svinen drog & killarna höll sig kvar på tomten:) Så in med killarna & sedan kollade jag baksidan så att dom inte kvar kvar, tjejerna skulle ju oxå ut. Men nix dom hade dragit till skogs.....

Kan lova att tjejerna luktade precis överallt, ganska fokuserat & som tur var hade ingen lust att "dra" efter spårdoften:) Tror nog att dom var lite avvaktande, dom undrade nog var det var för några djur. Å så hade dom ju hört tumultet när killarna släpptes ut & sedan mitt gastande så då förstod dom nog att nu gäller det att spela sina kort väl:) Duktiga tjejer!!!!

Killarna var oxå duktiga, visst ställde dom svinen & skällde men det är väl ändå ganska OK, dom var ju trots allt på "deras" revir.....Bäst var ju ändå att dom höll sig kvar på tomten & inte klev över stakeket, för trots att våren är på G ligger snön i drivor så staketet ja det dröjer nog ett tag innan det syns helt & hållet.....

Tyvärr ha,ha,ha hade jag inte min kamera redo, så inga bildbevis finns....

Njut av era hundar!

Nu är det vår!!!

Vår är det när man kan ha gympadojjorna på sig utan att dratta i backen, fåglarna kvittrar, kepsen är på & det bara "forsar" vatten i takrännorna. Å så får SOLEN gärna visa sig:)

Nackdelen är ju att hundarna blir så rackarns skitiga, men det tar jag för SNART kan man TRÄNA AGILITY PÅ GRÄS!!!

AGILITY+GRÄS=LYCKA & VÅR!!!!

Njut av era hundar!

Hundar som spyr i bilen

Suck.....var ju så GLAD för att Trizz äntligen åt ngt i morse, men säg den lycka som varar....Efter att ha åkt t&r till Nykvarn hade hon spytt upp all mat i bilen:( Så då var ju magen tom igen....
Trodde absolut att hon skulle klara av att åka bil eftersom att hon åt så tidigt i morse men nix, spytt hade hon gjort.
När jag sedan var till grannen & fikade fick hon lite morötter samt lite Doggy & det gick som tur var ner:) I kväll ska hon återigen få lite Bravo foder.....Hoppas hoppas att hon får behålla det.

Njut av era hundar!

Trizz har ätit & jag har plockat hundskit!

Dunder & granater!!!! Trizz åt upp en hel burgare i morse!!! Men det var jag ganska säker på att hon skulle göra, visste nog att hon var liiite hungrig.....Men det gjorde hon förra gången med, åt en burgare i början innan hon återigen slutade äta. Så nu HOPPAS jag att hon faktiskt fortsätter & ÄTER den maten hon får AV MIG & inte all annan jäkla "skit" hon drar i sig där ute:(

I morse var både Breeze & Trizz för jäkliga på att "hitta" allt möjligt i mitt tycke ICKE ätbart:( Men enligt dom så var det så himla gott att dom trots mitt hmmm "vrålande"/stampandes(ville ju inte väcka hela området!) så åt dom bara snabbare grrrr....Efter ett tag så sket jag i om alla andra vaknade, vaddå jag var ju redan vaken:) Å då fattade dom att "råttmat" äter man inte!!!

Gissa vad jag pysslade med på promisen??? Just...jag PLOCKADE SKITRENT på "Min" sträcka, denna morgon fick jag ihop 14 skithögar som jag plockade!?!?! Både stora, små & däremellan...Jävla skit rent utsagt!!! Hade jag plockat alla skithögar på hela morgonpromisen ja då hade jag inte kommit in ännu, kanske ngn i kväll:(
Inte fasiken kan man njut av fågelkvitter & att det verkligen är VÅR i luften, nä fasiken man måste ju gå & GLO I BACKEN!!!! Annars så trampar man garanterat i en skithög eller två:(
Jag säger bara det: OM jag skulle se ngn lämna en skithög i "mitt" SKITRENA område, då är det mig ni hör VRÅLA!!!!

Snälla kommunen!!! FYLL PÅ ALLA BEHÅLLARE MED SKITPÅSAR!!!!!

Hoppas att Ni ALLA får en helg med mkt utevistelse med era 4-benta i SOLEN!!!!

Njut av era hundar!

Köpt hundfoder till Trizz

Äntligen åkte vi förbi MaDs Hund & Katt i Weda ( http://maddeshundutbildning.webb.se/) så att jag kunde inköpa Bravos frysfoder till Trizz:)
Det blev Plusen med Vom, hoppas nu att hon äter den!!! Tinad & klar är den till frukosten, lördag morgon.


12 burgare kostade 38:- Å hon ska ha ca 1/dag.

Lyxade till det & köpte ett par hund träningsbrallor till mig:) Det var 50% & då bara kunde jag inte låta bli + att dom fanns i min storlek. Har ju inga brallor som jag kan träna hundarna i. Nu är det ju nästan så att jag blir träningssugen....Men det måste sluta snurra först:(För övrigt så har det även denna dag varit en sån där tråkdag för hundarna, ingen långpromis & ingen träning. Oj,oj,oj snart sätter mitt dåliga samvete in. Men i morgon KANSKE det blir ngt. Nu när jag har nya träningsbrallor & allt:)

Nu hoppas jag bara att det blir lugnt i helgen, ska ju vara "hundvakt" åt Zingo & Zigge =hanar + att jag har Trizz= LÖPER = jippie!!!!
Å jag som redan är snurrig hmmmm......

Njut av era hundar!


Det här med att ha blogg & hundar som inte äter

Har funderat på det här med att ha en blogg, att jag har en beror helt på att jag inte vet hur fasiken man gör en hemsida:( Precis så rackarns datakunnig är jag suck...

Eftersom att jag har planer på att någongång faktiskt para Breeze så bara måste man ju visa att man finns eller??? Men å andra sidan så hittar ju nästan ingen hit?! Visst det beror väl på att det man skriver igentligen är skitointressant för andra hundmänniskor....Speciellt när man bloggar runt & hittar himla intressanta hundbloggar, där dom verkligen delger andra sina träningsmetoder, ger tips, visar filmsnuttar, banskisser osv osv & då inser jag genast att fybövelen vilken tråkblogg man har:(

Men...det är MIN blogg & det är bara att gilla läget, själv tycker jag att det är kul att bläddra runt i MIN blogg:) Men samtidigt har jag full förståelse för att andra tycker att den är skittråkig....
Så jag får helt enkelt Gilla läget & acceptera att besökarna inte är så många.

Min blogg är helt enkelt en sådan där Hundtramsar/nutti nutti/tråkig/ointressant/tröttsam att läsa(så man kommer inte tillbaka) blogg.....en sådan där blogg som många dissar i andras bloggar.

Får kanske ordna en tävling där man kan vinna ngt till hunden, vad tror ni om det? Det verkar ju vara på G...

TACK för att du läst ända hit:) För nu kommer det där TRÅKIGA blaha blaha om just mina hundar & för tillfället deras tråkiga liv...

Ja som ni förstår så har det inte hänt ngt i tjejligans liv & det kommer antagligen inte att hända ngt i dag heller, intressant att läsa va:)
I dag måste jag få tag i ngt foder som Trizz äter, i morse åt hon bara 7 kulor, lite för lite eftersom att hon åt ännu mindre i går:( Hon väger just nu 4,3 kg. Just nu lutar det år Doggy hmmm.....inget jag själv skulle köpa men Trizz äter några få kulor av det så......Å det måsta vara STORA kulor enligt damen själv.
Doggy Original 1 kg, 3,75 kg, 14 kg, 18 kg

Har ju lite problem med att få tag i frysfoder(burgare) & när jag väl får tag i det har jag ju ingen frys att ha det i suck...

Bravo Vilt Med Vom

För den vanliga hunden, Hundar som inte tål vete, Hundar med dålig aptit,
Hårt arbetande hundar och för en bättre päls

Innehåll: Animaliska produkter från Älg , Hjort & Oxvom 45%, Potatisfibrer,
Förkokt Korn,Kalk, Mineraler och Vitaminer.
Tillsatta Vitaminer och Mineraler:
Vitamin A, D, E, B1, B2, B3, B6, B12, C, K3
Niacin, Kolin, Folinsyra, Biotin, Koppar, Kobolt, Mangan, Zink, Selen, Jod.

Näringsvärde/100 gr

   

Tillsatta vitaminer/kg

 

Tillsatta mineraler/kg

Protein

11,88 %

   

A

5200 IE

 

B12

0,6 mg

 

Koppar

1,4 mg

Sm. Protein

10,85 %

   

D

520 IE

 

C

8,0 mg

 

Kobolt

0,08 mg

Fett

7,02 %

   

E

25 IE

 

K3

0,8 mg

 

Mangan

8,0 mg

Kolhydrater

13,00 %

   

B1

0,5 mg

 

Niacin

6,0 mg

 

Zink

10,0 mg

Växttråd

1.30 %

   

B2

0,2 mg

 

Kolin

32,0 mg

 

Selen

0,06 mg

Aska

1,50 %

   

B3

2,4 mg

 

Folinsyra

0,16 mg

 

Jod

0,3 mg

Kalcium

0.45 %

   

B6

0,8 mg

 

Biotin

0,06 mg

     

Fosfor

0.35 %

                   
                       

Torrsubstans

35,50 %

                   

Omsättningsbar energi

kj/100g

                 
                       

Daglig fodergiva +/- 25% beroende på hundens aktivitet

               

Hundens vikt

Gram/dag

Burgare/dag

   

1-5 kg

50 – 200

Ca 0,5 – 1,5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     
Det här fodret borde hon gilla & äta:) HOPPAS jag.....


Det är inte lätt när man har en hund som totalvägrar mer eller mindre att äta?!? Men snart är hon ju 2 år & då vände det ju för Breeze så nu hoppas jag att det även gör det för Trizz.

Njut av era hundar!

Å vilodag blev det....

Har inte gjort någonting med hundarna i dag....Jo "vanliga" tråk/rast/pink promisar har det ju så klart blivit, men för övrigt absolut ingenting & det känns skönt just nu....En "fri" dag fixar mitt samvete.

Nu hoppas jag bara att det snurriga försvinner så att jag kan aktivera tjejligan som vanligt i morgon...
Men just nu känns det inge vidare & helt nykter är jag:)


   
Tjejligans dag i dag......

Nä nu ska jag vingla ut på en sådan där tråkig hundpromis runt kvarteret....


Njut av era hundar!


Rapport från Milloo

Pratade just med Lena på Kennel Honeybrook, det är ju där Milloo är just nu....Det går ju liksom inte att ha honom hemma när Trizz löper:(

Lena berättade att "Mille" var liite väl kaxig mot "Tresher" & att han hade full pejl på honom mest hela tiden....Ett tag trodde hon att hon skulle behöva dela på dom men det har nu lugnat ner sig. Skönt!!!
På promisarna måste han ha på sig skällhalsband....hmmm SKÄLLER Mille??? Näe absolut inte suck....Men som tur är så hörs han skall nästan inte...

Så nu hoppas jag att ha en skällfri hund när han väl får komma hem igen:)

TACK Lena & Egon för att min Milloo får vara hos Er!!!

Njut av era hundar!

Ett Jättegrattis till Marie M som fyller år i dag!!!

Grattis vännen, syns nästa helg:)


 

Njut av era hundar!

En vilodag för både 2 & 4 benta:)

I dag tänker jag göra så liiite som möjligt, måste få bort snurrigheten OM det nu går:(
Tror att tjejligan oxå får ta det lugnt i dag, inge långis blir det. Men kanske lite apporteringsträning:)

Sindie var ju lite seg i morse kan kanske bero på att det blev långt i går. Men å andra sidan så brukar hon vara morgonseg så vid nästa promis har hon med all säkerhet piggnat & mjuknat till:)

Trizz har ju mer eller kindre totalvägrat att äta, knappt så att hon åt frysfodret?!?! I dag måste jag i väg & få tag i ngt hon äter, kanske ngn annan sorts frysfoder suck....För äta måste hon ju trots löp:)

Njut av era hundar!

"Heldag" med Elisabet & våra sheltisar

Klockan 11 hämtade Elisabet mig & tjejligan, vi styrde färden mot Torekällbergets parkering. Våran plan var att bara gå runt till/på/runt stan. Självklart blev det även en Pleska till lunch, TACK Elisabet för det!!!

Men, men vi började alltså uppe vid Torekällberget & gick sedan ner till stan via bussgatan/stationen för där rör det sig mycket folk & så var det många bussar. Mina hundar är ju vana men Elisabets behövde tränas.....Å mkt träning blev det, för av ngn anledning så är det mkt folk i rörelse mest hela dagarna i centrum?!? Ja,ja,ja bra för oss & våran "träningsplan".

Men i bland undrade nog mina vad vi gjorde:)

Många ville faktiskt hälsa & det gillas ju, socialträning kallas det visst:)

Efter att ha traskat runt så var det dax för lunch, dvs Pleska. Den tog vi med oss till Maren där vi slog oss ner i SOLEN!!!
Vi satt ganska länge & bara NJÖT & pratade så klart.....Verkligen ro för själen att bara sitta & njuta i trevligt sällskap:)

Men titt som tätt så fick Trizz löpryck & skulle busa med Kola, inte så kul när vi nästan satt på kanten till Maren & vattnet.....Men det var väl hennes hormoner som poppade till då & då, tyvärr innehöll dom en del skall oxå grrr....
Sindie tyckte nog det var ganska skönt att få en paus likaså Breeze hon la sig rakt ner på snön i SOLEN!
Sedan gick vi tillbaka via Dalparken upp till Torekällberget igen. Nu var Sindie liiite seg men hon kämpade på...

Kollade på klockan & vi hade socialtränat både oss & hundarna i 3 timmar, kanoners!!! Nu kan jag lämna dom med gott samvete, för dom lär sova tills jag kommer hem i kväll:)

TACK Elisabet för trevligt sällskap, god lunch & mkt prat!!!

Njut av era hundar!

Uppe med tuppen igen suck....

Fy bövelen vad det är TRIST att vakna av att man tror att man är på en fisketrålarna uppe i Beringshav:( Har ni sett dom programmen så vet ni att det gungan som bara f.n!!!
Denna "ljuvliga" morgon hmmm vaknade jag alltså av att det bara snurrade & inte fablar kunde jag somna om...Nä det var bara att vingla ut med tjejligan...Kände mig liiite bättre efter att ha varit ute i ca 30 minuter. Vet inte om speciellt Sindie kände på sig att det nog är bäst att vara tyst för hon sa inte ett pip:) Men det kanske berodde på att hon helst hade velat ligga kvar & gosa i sängen:)

Nu har jag oxå gett upp jakten på ALLA dom som INTE plockar upp skiten efter sin hund! Visst ser jag ngn som inte plockar så kommer jag självklart vråla som attan men....Det tar för mkt energi att gå & reta sig på dessa förbaskade "nollade" hundägare så om jag nu vill ha SKITRENT så får jag väl plocka då....
Så nu har jag med mig massor av extra skitpåsar så att jag kan plocka UPP EFTER ANDRAS hundar:( Inge kul, men jag mår fasiken så mkt bättre när det är SKITRENT ett tag i alla fall. Visst nu ska ni inte tro att jag går & plockar överallt, jösses då skulle jag ju behöva ha med mig en skottkärra...Nä jag har ju "tagit" på mig att hålla rent i mitt NÄRområde & nu ska jag fasiken även se till att det även är SKITRENT!!! Eller så SKITRENT det nu går att hålla/få!!!
Mkt har ju frysit fast så dom får jag väl vänta med, men bort ska dom tameattan....

Nä nu är det slut på skitpratet.....

I dag ska jag ringa Lena & höra hur det går med min Prins....Saknar honom mkt men det är så LUGNT här hemma nu!!! Visst tjejerna håller på men då kan det ju inte "hända" ngt:) Vore ju toppen om Breeze oxå kunde sätta i gång NU!!!


Milloo:)

Ska även boka in agilityträning för Annika Aller under våren, ska bli himla KUL!!! Min plan är att främst köra Trizz & sedan hoppas jag att Birgitta vill köra Breeze. Snälla Birgitta har ju lovat att även fortsättningsvis tävla Breeze:)
Men nu väntar vi bara på att snön ska försvinna & planerna torka upp så att vi kan börja KÖRA AGILITY!!!

Vid 11 tiden kommer Elisabet med delar av sin sheltieliga. Vi ska traska runt på stan, kanske träna lite & så ska vi äta Pleska så mumsigt:) Det har blivit lite av våran "gå på stan tradition" 


Bilden är från i somras:)

Så nu hoppas jag bara att det snurriga försvinner.........

Njut av era hundar!


Världens bästa Breeze fyller 6 år i dag!!!

Hipp Hipp Hurra för Breeze som fyller 6 år i dag!!!


   

   

   
Breeze pappa


Breeze mamma

Dagen till ära så fick Breeze ta det sista ur mjukostpaketet...

   

Grattis oxå till "Grabben", "Pärla", "Pirre" & "Beccus"!!!

Njut av era hundar!

 


Hundpromis med Carina & Russlarna

I dag blev det en långpromis med grannen Carina & hennes Russlar Krita & Nova. Vi träffades vid 13 tiden vid trehörningen. Vi funderade ett tag på vilken runda vi skulle ta....Det är ju så rackarns isigt precis överallt suck... Men vi enades om att gå via Bergvik-Hanstastrand-Mälarbron-Genom stan bort till Maren-Tillbaka via stan-Bron-Bergvik-Å sedan var vi hemma.

Jag hade med mig alla tjejerna, ja även Sindie fick följa med. Men hon var nog lite seg från gårdagen:( Men hon hängde på ganska bra, vi gick ju inte så himla fort pga av all jäkla is:( Men hon & Breeze fick gå lösa ända till vi kom till kyrkan. Man har väl attans duktiga hundar:)
Trizz fick mestadels gå i koppel, litar inte riktigt på en löpande tik.....

Väl vid Maren så satte vi oss en stund i SOLEN, hur skönt var det på en skala?!?! Himla skönt kan jag lova! Tyvärr hade vi inga glass pengar med oss:( Det får bli nästa gång..

Trots att vi i bland slirade både hit & dit så var det en himla trevlig promis:) Vi var till slut ute i 2 timmar & 15 minuter, kanoners...

Nackdelen var att tjejerna var himla skitiga så det blev duschen för dom när vi kom hem. Så nu sussar dom gott, doftandes banan schampoo:)

Själv har jag tagit några piller, måste ju klara kvällen & natten:(
 

Foto: Carina med Russletussarna
Tjejerna spanar på alla fåglar i Maren:)
Som ni ser så är det fortfarande mkt snö, när vi satt på bänken hade vi knäna nästan i hakan...


Carinas Krita

TACK Carina för trevligt sällskap:)

Njut av era hundar!

Agilityträning i ridhuset igen:)

Men dagen började tidigt men då blev det bara en pissrunda, klockan var ju sisådär 05.50 söndag morgon, avvis någon???? Nä skulle inte tro det....

Men sedan vid 08.40 traskade jag med hela ligan mot Tumba eller ja så långt vi han innan Lena plockade upp oss. Just den här morgonen så kom vi en bit efter ÖB, en ganska bra längd på promis. Sedan tillbringade vi hela dagen i Tumba. Mille hade pink/parningsskydd, ngt han inte är sååå förtjust i men han får gilla läget. Trizz ville bara ut, enligt Lena för att  "jaga" hane:) Så henne fick vi ha koll på....Sindie & Breeze hade full koll på både besökande hundar, folk & så ALLT godis:) Breeze är en riktig snattare, suck...

Sedan skjutsade Lena hem oss & tog Mille med sig hem:( Snällt av henne men jag saknar honom redan, min Prins! Men nu var det tvunget, kunde ju inte ha honom kvar hemma med en höglöpande Trizz...

Å så kvällens höjdpunkt, just AGILITYTRÄNINGEN i ridhuset:) Tog bara med mig Breeze & Trizz, Sindie fick stanna hemma med ett ben. Tror nog att hon var nöjd med det.

Min plan för Trizz var bakombyten-fart -slalom/ingångar/h & v. Planen för Breeze var ngt vagare men köra sådant som jag inte behöver röra mig så mkt, dvs hon ska jobba på direktiv från mig. Låter enkelt hmmmm...

Breeze: Som vanligt så måste jag börja med henne så att hon inte river hela ridhuset eller gör oss alla döva:(
Byggde upp: Hopp-hopp(ngt till vänster)-tunnel(ngt till höger)-hopp-snäv sväng till höger-slalom-snäv sväng till höger & så börjar vi om.
I dag var en sådan där dag när Breeze var SUPERTAGGAD!!! Både på gott & ont....Bra om hon är sådär lagom taggad men i Breeze värld så existerar inte ordet lagom:( Fullt ös från start till mål är mer hennes melodi! Visst jag vill oxå ha en hund med fart & driv men...ja ja hon är supersugen & kör till 110%. Var trots allt riktigt nöjd med allt utom slalomingångarna:( Där var hon för speedad för att jag skulle vara nöjd med % rätt....hmmm ngt jag vet att jag måste träna på! Så det gjorde jag om & om igen...Däremot så jävlar vilken fart hon hade inne i slalomen!!! Det gillar jag!!! Måste, måste träna mer ingångar i den jäkla farten, vill ju INTE ta ner hennes fart utan lära henne ta ingångarna rätt 100% trots hennes fart.
Körde även lite fotposition, h & v, åt sidan samt bakåt. Duktig var hon & laddat till max:) KUL!!!!
Däremot så drev hon mig till vansinne när jag sedan bytte till Trizz:( Hon levde f.n rent utsagt inge bra, Men vad gör man åt det??? Tips ngn???

Trizz: Ville se om hon ville/kunde jobba trots att hon var på G in i höglöpet....Å visst ville hon köra agility:)

Började lite lätt med bara gungan, den var fortfarande lite tung pga av "is" nertill suck...Så även denna gång var den liiite läskig:) Men jag hade med mig en liten chipsburk som jag stoppade köttbullar i + på. Ställde den ca 2 meter efter gungan så hon visste att den fanns där. Å som hon jobbade & vilken fart hon hade efter gungan:) Kanoners!!! Men....första gången tjyvade hon, men då var det bara att göra om.

Sedan körde jag slalom både h & v. Gick lite sisådär...Fick tipset av Ingela att vara helt tyst & låta henne jobba utan att jag var där & störde....Givetvis var jag brevid henne som "stöd". Gick mkt bättre! Men när det blev fel så gjorde jag om från där hon gick ut. Men efter att ha tänkt på saken såhär i efterhand så ska jag skita i det! Blir det fel så ska jag som jag gjorde med Breeze bara fortsätta rakt fram med fart & sedan göra om hela. Känner nämligen att jag dämpar farten i slalomen när jag plockar tillbaka henne. Vill ju ha superfart i slalomen & jag tror inte att jag får det när jag plockar tillbaka henne.
Även här hade jag burken ståendes ca 2 meter efter slaomen, funkade bra!
Så nästa gång så blir det slalom fort som f.n rakt fram oavsett hur det går!!!

Sedan efter en paus så körde jag samma övning som Breeze & jösses vilka DUKTIG hund jag har!!! Å vilken fart!!! Jag bara njöt när Trizz racadde hopp-hopp-tunnel-hopp med godisburken som avslut.!!! Visst första gångerna var hon lite frågande till att ta sista hoppet, jag var ju en bit bakom men när hon kom på att det fanns belöning bakom ja då bara sprang hon!
Sedan gjorde jag om & hon fick då ta hela övningen med slalom & allt. Hon skulle alltså ta en snäv sväng efter hoppet, & snäv blev den varje gång:)
Testade gungan igen & nu var hon nog lite trött så då var den lite läskig igen. Men med belöning så gick det bra. Avslutade med säcken för den bara älskar hon:)

Jag var väldigt nöjd med träningen i kväll, båda tjejerna jobbade BRA! Breeze var som sagt ngt övertaggad men hellre det måste jag säga. Vill ju ha hundar som kör för att VINNA!!! Å det gör mina hundar! Kör för att VINNA alltså:) Å VINNER gör dom ju oxå då & då:)

TACK Birgitta för skjutsen!

Njut av era hundar!

 


Apporterings träning

JA JAG TRÄNADE!!! Tog mig verkligen i kragen & tränade apportering, precis som jag planerade:)
Fram med GOTT godis i små små bitar & så fram med apporterna...

Sindie: Min gamla lydnadschampion ville oxå vara med & eftersom hon är mattes tjej & stjäne dock fallande...så fick hon självklart jobba...
Hon tar alla olika apporter så länge hon vet att hon efteråt får godis:) Då håller hon vad jag än gör, så duktig!!!! Det verkade oxå som om hon gillade att få jobba lite, så det kanske jag får fortsätta låta henne göra.

Breeze: Ja nästa stjärna:) Hon bara vill jobba mer & mer, så himla synd att jag inte har ngt intresse av att fortsätta jobba upp henne  i lydnadsklasserna:( Hon skulle nog kunna gå hur långt som helts....
Nåja tillbaka till apporteringen, ja vad säger man?!? Hon tar oxå alla olika sorters apporter & håller stadigt trots att jag försöker "lura" henne. Men nix hon håller fast, kanoners!!!

Trizz: Ja henne "sparade" jag till sist, visste ju inte om hon hade hjärnan med sig eller om det var annat i huvudet på henne...Men hon var taggad, KUL! Däremot har jag ju knappt tränat ngn apportering med henne så...Några stora framgångar kan jag ju inte räkna med NU. Men hon var som sagt taggad, det gillar jag!!!!
Höll apporten framför henne tillsamans med en godisbit & väntade sedan på vad hon skulle göra. Ville i första taget att hon skulle titta på den=godis, sedan att hon skulle dutta på den= godis, sedan att hon skulle grepa den= godis. Självklart med pauser mellan:)
Har ju använt operant inlärning på henne tidigare så nappade gjorde hon...Men eftersom att det var ett tag sedan så krävde jag inte så mkt. Men innan jag slutade så "stoppade" jag in den i munnen på henne= PARTY med godis! Sedan fick hon åter dutta på den= godis, sedan slutade jag.
Var ganska nöjd med henne, nu hoppas jag verkligen att jag tar tag i hennes lydnadsträning & då oxå apporteringen. Men men får se hur det blir med det....Agility är ju så MYCKET roligare:) 

Ja så här tillbringade jag alltså en del av min lördag....

Njut av era hundar!

Ännu en tidig morgonpromis

Sovmorgonar, ngn som vet vad det är??? Inte jag i alla fall:( Nix med en löptik, en hane & en katt som ALLA vill ut tidigt oavsett vilken dag på veckan det är suck...
Väldresserad so jag är går jag upp, ger dom mat & sedan går vi ut.

Denna härliga lördagsmorgon traskade vi iväg strax efter 06. Solen var på G, isigt som attan men vi mötte INGEN på hela promisen?!?! Himla skönt faktiskt för då kan jag ha hela ligan lös utan att behöva bry mig, dom kan springa som dom vill NÄSTAN. Ännu så funkar det med löptik-hane UTE men jag har koll...Ute bryr dom sig inte om varandra ÄNNU!!!

Skön promis var det trots att det var som om man var ute på sjön=ISEN & gick grrr....Fy bövelen vad dåligt sandat det är!!! Man får ju vara glad varje gång man kommer hem utan att ha stått på öronen! Tur att jag har hundar som går lösa alt inte drar i kopplet....

Nu ska ngt hända som det var läääänge sedan jag gjorde:) Just jag ska köra lite apporteringsträning med Trizz. Får se om hon kan fokusera på det eller om hon bara har "löp" i huvudet...Funkar det inte kör jag Breeze, hon är så himla taggad på att få träna min STJÄNA:) Men eftersom att jag inte har haft ngn motivation som helt så har jag inte tränat överhuvudtaget, inte ren lydnad alltså....Men nu är faktiskt både trä & metall apporten framplockade!!!
Å köttbullarna har nästan tinat klart.....

Njut av era hundar!

På söndag är det agilityträning igen!!!

Ser verkligen fram emot att även denna söndag få köra lite agility:) Både Breeze & Trizz gick ju så himla kanoners förra söndagen, det "lever" jag på ännu:) Måste bara fundera ut vad jag ska köra & med vem...Måste ju ha en plan liksom.

Självklart blir det ngn form av FART-SLÄPP-SLALOM. Tips ngn???

Det blir väl till & glutta runt på andras bloggar & hemsidor för att kanske få ett tips eller två...

Nä nu ska jag slappa i soffan, är nyss hemkommen från restaurang besök. Det bidde även 1 glas vin:)

Njut av era hundar!

En löptik & En hane hmmmm

Ja Trizz löper ju för fullt:) Väntar nu bara på att Breeze ska sätta i gång, men det blir väl lagom till första agilitytävlingen suck....

Mille bor numera bakom galler, här ska INGET hända!!! Trizz är fortfarande inte intresserad utav honom , men oj,oj,oj det kan ändras snabbt! Breeze har tagit på sig ansvaret att tukta honom & i bland så räcker det med att hon lyfter läppen åt Mille. Men eftersom att han är liiite trög i så åker han på riktigt med däng av henne när han inte fattar vad hon menar. Eller kankse inte vill fatta, driften tar liksom över. Men då är Breeze där på en gång & PANG!

Stuntals så har nog Trizz det lite jobbigt, hon gnäller en hel del & vill bara ut. Väl ute så bara luktar hon & så ÄTER hon allt jäkla skit hon kan komma åt grrrr, gillar jag inte! Men det är klart hon har ätit ca 5 kulor torrfoder på 2 dagar!?!? Så i går inköptes frysfoder, hon bara måste ju äta ngt....I morse så serverades det alltså frysfoder & självklart åt hon upp allt! Jippie:) Tyvärr kan jag inte köpa på mig det eftersom att jag bara har ett litet jäkla skitfrysfack:(
Men jag har så att hon kan få det under helgen. Domo andra fick smaka liiiite & dom blir oxå som tokiga:) Men dom får minsann äta torrfoder & det gör dom tom Mille äter trots att Trizz löper, bra tycker jag. Annars så brukar ju hanar sluta att äta men inte min Prins inte:) Jösses då kan ju någon annan ta hans mat & det är FÖRBJUDET enligt Mille....

Annars så har ligan det fortfarande tråkigt, bara vanliga tråkpromisar men så är det just nu....

I morse snöade det för fullt & det enda positiva med det var ju att jag inte såg riktigt alla jäkla skithögar som ligger överallt! Men å andra sidan så såg man ju inte heller alla rackarns isfläckarna...Men runt tog vi oss utan att falla peppar peppar....
Nu är det nämligen dax igen att gå ut i SOLEN med hela ligan:)

Njut av era hundar!

Lillasysters djur:)

Det måste ju hända ngt på bloggen & eftersom att det absolut inte händer ngt i mina hundars liv just nu sååå....Plockade jag med mig lite bilder från FB....
Eftersom att "lillasyster" Madelene aldrig skickar några foton:) så har jag nu taggat foton från hennes FB....

Hennes Bella påminner väldigt mkt om min "Hubbe" (Emigrant).....


Maddes Drömhäst Bella (Morgan)
 


Bella & TikkanSjälvklart har hon oxå hund:)

Njut av era hundar!

Hundarna har tråkigt!

Usch & fy vad min Liga har det tråkigt:( "Bara" vanliga trista promisar suck....Men så är det i bland.
Just nu händer det absolut ingenting trots att SOLEN skiner, fåglarna kvittrar & det är takdropp:)

Nä nu är det så jäkla ISIGT att man nästan måste ha skridskor på sig för att kunna ta sig fram suck igen...
Å till råga på allt elände så SKITER Breeze & Trizz högst upp eller i värsta jäkla djupaste snön!!! Självklart fixar dom av att gå på skaren men det gör INTE jag så upp på helt omöjliga små ISBERG måste jag grr....Eller så plumsar jag på lätt skare & rätt som attan sjunker jag ner en halvmeter:( Men PLOCKAR UPP SKITEN GÖR JAG!!!

Däremot så blir jag krontokig på alla som INTE PLOCKAR UPP EFTER SIN HUND! Just nu ligger det tamif.n hundskithögar precis överallt!?!?!?
Nästa gång jag ser den som jag misstänker är den skyldige till många av skithögarna kommer jag vråla som f.n HAR DU SKITPÅSAR ELLER VILL DU HA AV MIG???
Så från & med nu kommer jag ha så jäkla många skitpåsar med mig så att jag GLADELIGEN kan dela ut dom till dom som inte har egna, undrar om det hjälper? Kan kanske hjälpa om jag SER dom lämna en hög för då kan jag lova att jag VRÅLAR!!!
Då kanske det blir pinsamt för dom men det skiter jag fullständigt i! För jag är trött på att behöva parera mellan stora & små skithögar samtidigt som jag gör allt för att kunna plocka upp efter mina hundar.

Nä nu ska jag ut med ligan & SPANA efter misstänkta....

Njut av era hundar!

En liten promis runt Udden

I Fredags, ja det är några dagar sedan:) träffades jag & Sus nere vid deras båt. Vi traksade med alla 5 hundarna runt Udden i stålande SOL! Härligt var det:)

Men...min LIGA betedde sig så rackarns illa IGEN!?!?! mest hela tiden:( Det är gamSindie som får igång dom andra med sitt JÄKLA SKÄLLANDE grr.....Skäms man eller skäms man?!?!?

Ja,ja jag hade i alla fall trevligt sällskap:)

   
Foto: Sus

   

   

   


Jag & 3 av ligamedlemmarna


Å rätt som vi gick där så stötte vi på Familjen Blomkvist med Zingo & Zigge:)

   

 

   
Sus härliga Beardis Minna

Ja tots att min Liga nästintill drev mig till vansinne så var det skönt att få gå en promis i trevligt sällskap:)
Å Tack Sus för bilderna!!

Njut av era hundar!

 


Agilityträning med mina stjärnor!

Söndagen började med att jag & hela ligan traskade nästan ända bort till Gärtuna:) Tidiga söndagsmornar är det ju inget folk ute så hundarna kunde gå lösa..

Lena plockade upp oss & sedan tillbringade vi hela dagen i Tumba. Att vara där en hel dag tröttar ut hundarna kan jag lova & helt utan att jag behöver aktivera dom:) Mycket praktiskt kan jag lova..

Vi var hemma till 16.30, bara för att hinna byta om tills INgela skulle komma & plocka upp mig kl 16.45. Snabba ryck men vad gör man inte för att få träna agility i ridhus?! Sindie & Milloo fick stanna hemma, tror att Sindie tyckte det var ganska skönt att få lugn & ro.

När vi kom dit så började vi med att dra fram gungan, den var ju liksom lite insnöad. Sedan gjorde vi plats för den inomhus.

Hade ju kollat in olika bloggar & hemsidor för att kanske få ngn inspiration på vad jag skulle vilja & behöva träna med mina tjejer. 
Ville ju träna följande:

Breeze: Knixiga slalomingångar-UTövningar där även mer självständigt arbete skulle ingå, så att jag inte skulle behöva röra mig så mkt. Snäva svängar.

Trizz: Slalom samt ingångar h & v. Släpp & bakombyten. Kanske ngt blindbyte.

Ja då var det ju bara att börja plocka fram & bygga.

Jag byggde följande: Hopp-hopp- (1 meter raktfram höger)-däck-(1 m raktfram v)-säck-tillbaka till däcket-hopp-kort tunnel-tvär sväng h hopp-hopp-ut hopp tillbaka-tunnel-tvära svängen h hopp-hopp-blindbyte till korta tunneln SLUT.

Men självklart började jag med att värma tjejerna:) Kändes som om jag traskade & traskade runt runt i ridhuset, men det är ju så himla viktigt att dom & JAG är ordentligt uppvärmda! Vi skulle alla börja vid min övning & jag skulle köra först med Breeze. Då KANSKE hon kan vara hyffsat lugn när jag sedan kör Trizz...

Breeze: Började efter uppvärmningen med att köra slalom ådde h & v samt knixiga ingångar. Snacka om att hon var TÄND &  LADDAD!!! Men oj vad hon lyssnade bra!!! Nästan så att jag flög på MOLN efter den övningen:)

Sedan körde jag övningen som jag byggt upp & det började kanoners, man har ju en STJÄRNHUND!!! Men sedan kom det ngt grus i masineriet just det JAG var lite OK mkt otydlig/sen/tidig i min handling & hon missade sista UThoppet suck...Typiskt när man har en STJÄRNHUND & så måsta hon dras med mig:( Ja,ja På´t igen....Å se nu hade JAG fått in i skallen när & hur jag skulle röra mina fötter & då satt det klockrent! Så jäkla KUL!!!
För det finns fasiken inge roligare & ballare än att köra agility när det bara flyter! Vilken känsla!!
Körde både UThopp & blindbytehopp & satan i gatan vilken hund jag har!!!
Efter att ha kört henne så LOG jag nog mest hela tiden medans jag kollade in dom andra:) Sedan var det Trizz tur att få köra.

Trizz: Efter att ha kört Breeze så var jag ju himla nöjd & hade nu inga jättestora förväntningar på Trizz...Men oj,oj,oj vad jag bedrog mig!!! Jösses hon körde ju samma övningar som Breeze & fasiken nästan lika BRA!
Men självklart har ju även Trizz mig att dras med:) Men förrutom det så var hon så JÄKLA SKIT BRA!!!
Hon lyssnade-var fokuserad-jobbade på som attan-vilken fart oj,oj,oj jag var helt lyrisk över henne efter att ha kört både slalomövningen & kombinationen!!!
Finner nästan inte ord över hur himla kanon hon var min lilla stjärna!!!

Sedan körde jag Breeze på gungövningen med bla en hinderstolpe som hon skulle springa ut till & sedan runda. Praktiskt för mig att träna på ngt sånt så att jag slipper springa så mkt. Eller slipper jag kan ju fasiken inte göra det & då får jag hitta på lösningar...Men den har hon kört mkt & kände genast igen:) Skryt skryt men Breeze är f.n en kanonhund!!!

Även Trizz fick köra gungövningen men rakt på. Tyvärr så fick vi inte bort all is på uppgången:( Så när Trizz sprang upp på gungan så var hon för lätt så den gungade inte över. Jaha då var det bara att belöna när hon stod där & sedan fick åka hiss ner. Lite läskig tyckte hon sedan att den var:( Men med kycklig som mute så gick det vägen..Sedan märkte jag att hon blev trött så då slutade jag.

Summa av denna träningskväll: Underbara hundar har jag!!! Lyrisk matte var jag!!!! Behöver inte skriva mer:) Jag kommer nog snart ner på jorden igen men tills dess så NJUTER JAG AV MINA HÄRLIGA AGILITYHUNDAR!!!

Kan lova att hrla ligan sedan sov gott & jag med, efter att ha knaprat lite värkpiller:(

Nästa söndag har vi agilityträning igen, JIPPIE!!!!

Njut av era hundar!
 

 


Whippetar behöver hjälp!!!

Här nedan kommer en fråga om HJÄLP för ett gäng whippethundar. Du får väldigt gärna sprida denna info vidare!


Hej alla
:-( Bifogar här en text från rasklubbens hemsida.
Känner ni att ni skulle kunna göra något / vill veta mer. Ring Gudrun 070 540 26 95

- :O Vanvårdade whippetar behöver vår hjälp!
Vi har precis fått ett samtal från en Djurskyddsenhet i södra Sverige. De har omhändertagit 15 whippetar, varav 7 valpar i 4-5 månaders ålder. Valparna var i mycket dåligt skick - smutsiga, undernärda och osocialiserade - men de tycks klara sig. De vuxna hundarna var i något bättre kondition och betedde sig normalt. Under nästa vecka hoppas vi få chipnummer på några av de vuxna hundarna så att vi kan kontakta uppfödaren/uppfödarna till dessa hundar, i den mån de kommer från en registrerad kennel.
Dessa hundar behöver nu ett nytt, permanent hem och vi hoppas att Svenska Whippetklubbens medlemmar kan hjälpa till! De som tar sig an någon av valparna kommer att behöva ”börja om från början” eftersom inget arbete är gjort med dem, så det är kanske bra om man har lite erfarenhet. De vuxna hundarna upplevs som sociala och nyfikna, utom en som är lite blyg.Vi har ingen mer information just nu, så vi får återkomma så fort vi vet mer. Om du är intresserad och vill hjälpa till - maila ordforande@whippetklubben.nu.


Njut av era hundar!


Lång ensam lördag för hundarna

Eftersom att jag skulle till Stockholm & gå på Hairspray med Anna Å-H:) Nu skriker väl hundsverige(TUR att det är så få som läser min blogg) om det där med att lämna hundarna mer än några timmar.....Men det gjorde jag i går & jag har inte dåligt samvete för det! Nix det händer så otroligt sällan så då tycker jag att det går fär sig. Oavsett vad andra tycker...

Självklart var dom mkt väl rastade innan jag gick till tåget.

Även fast det inte har med hundar att göra så hade vi en mycket trevlig tripp med räksmörgås på ett ställe, vin på ett annat & så Hairspray på China. Det var himla trevligt att bara umgås för det var alldeles för länge sedan sist....
Musikalen var BRA & man blev liksom på glatt humör:)
TACK Anna för en trevlig & välbehövlig kväll!!!

Väl hemma blev det återigen en promis med ligan i kylan, men vad gör det en sen lördag kväll?! Dom kände nog på sig att matte var GLAD:)

Nä nu vill ligan ut & väldresserad som man är så går vi ut....Ska gå mot Moraberg för i dag ska vi till Tumba igen. Men i kväll då ska vi TRÄNA AGILITY!!! Superkul ska det bli....

Njut av era hundar! 

NU löper Trizz!

Trodde ju att den lilla damen löpte för en tid sedan men det var tydligen falskt alarm?!?! Det var ngt 1 dag eller så ja,ja, men NU löper hon!!! Suck måste jag väl säga för det ställer till det som attan:( OK det var ju tur att hon INTE löpte tidigare under veckan när jag var hundvakt......Men eftersom att Zerox fortfarande är på landet kan jag inte lämna Mille där...Å inga dörrar har jag heller, jo till toan så klart men jag kan ju inte lämna honom eller henne där.

Hmmm å i kväll ska jag på teater & se Hairspray, det ska i alla fall bli himla KUL!!!
Får nog kanske ändå prata med grannen, det blir ju lite långt för hundarna & vara ensamma från ca kl: 15 tills jag kommer hem, har nämligen ingen aning om när det blir...Men å andra sidan så fixar dom av att vara själva lite längre vid 1 tillfälle. Problemmet är ju bara att hålla Mille från Trizz?!? Det löser sig nog, det sista som överger människan är ju hoppet:)

Det bidde ingen ögonlysning för Trizz i går fredag...Kände inte för att slänga ut dom pengarna just nu eftersom jag inte ska para henne. Ögonlysas ska hon, men det får bli lite senare...

Alla ni med hund!!! Det sprids kennelhosta överallt just nu, så det kanske är bäst att "välja" vilka hundar man vill att just sina egna ska träffa...
Man går ju inte säker trots att dom är vaccinerade:(

Nä nu vill jag UT i SOLEN igen:)

Njut av era hundar!


Grattis Lillebror på födelsedagen!

I dag Hurrar jag för min lillebror som fyller 38 år!

Klicka för att stänga bilden


GRATTIS GRATTIS GRATTIS
Å jag hoppas att du får en bra dag!!!Bara 2 år till 40:)

Njut av era hundar!

Äntligen agility träning på söndag!!!

Nu jädrar ska vi äntligen träna på söndag i ridhuset. Det ska bli himla KUL!!! Det enda negativa nu är OM jag överhuvudtaget fixar att köra:( Men det funderar jag på då, nu ska jag glädjas över att det snart är söndag....

Det får bli några "lätta" kombinationer & med fokus på att Trizz ska få köra. För hennes del får det bli slalomingångar-slalom både h & v samt bakombyten. Å släpp, men det kör jag varje gång, jag vill ju ha en RACER:)

Breeze kör jag OM jag orkar.....Hon är ju betydligt mer självgående:)

Nu Önskar jag Ingela Lycka till på agilitytävlingen på lördag:) Jag håller alla tummar för att det blir pinnplockning!!!

Njut av era hundar!

Ännu en promis med alla 6 hundarna

Morgonen började TIDIGT, alla hundarna var vakna av ngn anledning & dom var SÅ NÖDIGA! Hmmmm. Släppte ut min liga på baksidan & tjong så drog Milloo & Trizz över staketet & efter ngt:( Inte så kul då det är ganska nära stora vägen.....Jäkla hundar!!! Ja det var bara att vissla & ropa som fasiken kl: 06.05, jippie tyckte nog grannarna... Nåja dom små kräken kom snabbt tillbaka trots att det för min del kändes som flera minuter:( Var ju tvungen att gå in & hämta dojjorna men då hade dom redan kommit tillbaka.

In & lugna ner mig innan jag släppte ut grabbarna på framsidan...

Trevlig start på morgonen, NIX!

Efter frukost & tidningsläsning i lugn & ro  så drog jag & alla hundarna till Bastmora för en promis. Nu parkerade jag på hundklubbens parkering med hopp om att ta sig därifrån i snömodden:)

Gick Rakan bort till sommarstugorna, ngt kyligt men friskt= HÄRLIGT! Har sagt det förr men nu säger jag det igen VÅREN FÅR GÄRNA VÄNTA LIIITE MED ATT KOMMA!!!

Så härligt att se alla hundarna raca fram över "vidderna"! Själv så lulladde jag på, jag & Sindie alltså:) Hon höll sig mest vid mig men i bland så sprang hon på. I bland fick gammeldamen för sig att hon skulle efter tjejerna i skogen....Men hon insåg snabbt att det var mysigast med matte:)

Vete attan om jag har ngn lust med att lämna tillbaka henne till dom på landet om ngn vecka?!?!Känns nämligen så härligt att ha henne hemma:)

Mille då? Jo han hade stenkoll på Zingo grrrrr.....Å så skällde han hela jäkla tiden suck. Svansen var som på en spets, jobbigt jobbigt men inget hände som tur var! Zingo sprang precis överallt & hade inte tid med att bry sig oom Mille....

Zigge den lilla rackaren sprang mellan oss alla. Han kan tyvärr vara lite gåpåig på Mille, inge bra:( Zigge ska ju absolut inte säga till Mille! Zigge e ju yngst....

Trizz min lilla underbara tjej, hon sprang mestadels på vallarna?! Dörifrån hade hon full koll på allt & alla. Självklart blev det en del race in i skogen med dom andra oxå.

Breeze hon ville mesta att jag skulle aktivera henne med snökockor suck....

Vi var ute i ca 40 minuter, men trots vinterväder, lite kyliga vindar så var det SOL & jag var väl klädd så självklart NJÖT jag:)

Fick en kommentar på FB om att jag var klädd för Nordpolen?!?! Vaddå jag är fullt rustad för VINTERN:)

Tog jag mig från parkeringen då? Japp inga problem:)

I kväll "flyttar" jag hem igen, då kommer fjällen gänget hem....Då har jag bara min liga i djurväg att ta hand om ja + Indra såklart:)

Här i huset finns ju förrutom Zingo & Zigge, 1 st katt, 2 st ödlor, 1 st groda samt 1 st jätteorm. + alla utefåglar som ska ha sin mat:)

Njut av era hundar!

"Promis" i Får/Hästhagarna

Äntligen var det dax att åka till stallet & ta en fika med Sivan, det var alldeles för lääänge sedan....
Medans vi satt & som vanligt snackades om allt så kommer Maud:) Så trevligt, nästan som förr i tiden...Lite nostalgisk blir jag:(

Ja,ja himla trevligt var det i alla fall! Självklart var hela ligan med:) Zingo & Zigge fick stanna kvar i bilen....

Efter stallbesöket så åkte jag till Får/Hästhagarna vid Ragnhildsborg. Släppte alla 6 först i den "lilla" sedan gick vi till den stora. Jösses vad alla sprang, nåja Sindie höll sig mest vid mig:)
Väldigt behändigt när man har så många att bara kunna släppa dom....Men det är klart min kropp skulle inte fixa 6 hundar i koppel trots att alla är väldresserade.....Snacka om att det skulle bli trassel:) Eller så skulle jag få gå flera rundor, nä Tack ! TUR att man kan åka till antingen skogen eller till ngn inhängnad!

I dag har det varit KALLT men soligt, härligt!!! Våren får gärna vänta liiite till med att komma...

Njut av era hundar!

Grattis pappa på födelsedagen!

I dag Hurrar jag för pappa som fyller år!!

Hipp Hipp Hurra på din födelsedag:)


Min pappa:)

Njut av era hundar!

Promis med 6 hundar:)

Även denna underbara soliga dag packade jag hundarna, japp alla 6 i bilen för färd till Bastmora.

Tyvärr så vågade jag mig inte ner på hundklubbens parkering så det fick bli Bastmora i stället.....Den parkeringen var plogad så att 2 bilar kunde stå där:)

Släppte ut hela min liga + Zingo & Zigge, planen  var att plumsa/flåsa runt på en ordentlig runda hmmmm. Kan säga så här att hamburgaren jag åt i går nu är helt bortgången:) JötaPetter vad vi alla jobbade! Eller....ja Sindie & Trizz dom gick mestadels PÅ snön/skaren! Jag däremot sjönk ner till över knäna samt att det tog helt stopp!!! Det har ju regnat/töat/snöat/frysit på så det var blandat underlag. Hundarna jobbade på bra men tror faktiskt att jag jobbade mest:)

Rundan tog 45 minuter & jag tänker inte säga hur fort man går den när det är barmark.....

Tyvärr så hade jag ingen kamera med mig:(

Mille, i dag inte min Prins gick & kaxade sig mot Zingo hela jäkla tiden:( Självklart slutade det med att Zingo sa till honom!!! Men jösses på vilket bra sätt han gjorde det?! Han tog honom runt nacken, morrade till & släppte honom. Visst han ska inte göra så men jag kan förstå att han tycker Mille är pest & pina! Det tyckte jag med just då....
Usch & fy för kaxiga hanar som inte vet sitt eget bästa:( Den enda hane Mille inte tål, ja förrutom brorsans Zerox är just Zingo....Funkar helt OK när inte tjejerna är med. Måste ha missat ngt i uppfostran eftersom att han tror att han MÅSTE vara den som har stenkoll på flocken...
Självklart får inte Mille & Zingo vara ihop själva, har dom inte ens i hop inne eller ute när jag är med. Ett himla trixande blir det suck...
Men på en långis har jag dom ihop, ihop & i hop då har dom ju utrymme, men visst det gäller att hela tiden ha koll...

Men nu verkar det som om alla hundarna är nöjda, känns skönt!

SOLEN skiner & jag vill igentligen inte gå till jobbet:( Men det är bara att gilla läget, hoppas bara att kroppen håller för långpasset....

Njut av era hundar!

Om "sina" olika träningssätt & att dissa andras

Det är ganska intressant att kolla runt på andras bloggar & speciellt att läsa om olika träningssätt....För ALLA har på ngt sätt sin egen metod. Visst en del kör ENDAST på ett visst sätt, å då oftast efter ngn "känd" guru inom agilityn.

Men det som gör mig så trött är när man läser hur vissa till 100% dissar någons sätt att träna & lära ut?!? Självklart utan att nämna några namn, vilket jag inte heller gör på den/dom som blir dissade. Men "alla" vet ändå vem som menas....

Självklart behöver jag INTE läsa dessa bloggar, det är ju bara att inte "gå in" men....det är ändock intressant läsning! En parantes bara:)

Men det kan kanske bero på att personen själv i fråga kanske bara vill att "alla" ska komma till just dom & träna?! Lite ironiskt kan jag tycka, att man helt å hållet höjer sig själv till skyarna...samtidigt som man helt dissar andra träningssätt & ifrågasätter hur i hela friden agilityfolket kan BETALA för att gå kurs för personen/personerna ja dom är tydligen flera.... 

Sedan att agilityfolket BETALAR SÅ MYCKET pengar för att lära sig det ena eller andra, oj,oj,oj då går personen i fråga på högtryck....

Det kan väl inte vara så att agilityfolket ifrågasätts OM dom är helt friska:) för att dom VILL TESTA olika instruktörers sätt att träna???

Själv tror jag helt klart på att man ska våga testa olika sätt, alla är vi olika & alla har vi olika hundar. Visst, många instruktörer tar mycket betalt:( men dom ska väl oxå leva:)

Själv så är jag som i gottebutiken, jag PLOCKAR endast ut det godaste!!! Men däremellan kanske jag testar ngt som man inte köper igen.....För nyfiken på ngt nytt det är i alla fall jag:)

Har under mina agilityår gått för många olika typer av instruktörer & tycker mig nu hittat min "stil", & som jag JUST nu kör efter. För som ni alla vet så händer det otroligt mycket inom agilityn, nya träningssätt poppar upp hela tiden. Himla KUL igentligen, att "upptäcka" att oj, så där kanske skulle fungera med mina hundar & sedan testa!!!

Funkar det, kör på! Funkade det inte? Testa igen....Finslipa, fundera, analysera, åk på en tävling & TITTA på hur folk kör sina hundar, rasspesifikt, PRATA med varandra, kanske med ngn som har samma ras, filma, ta hjälp av en träningskompis eller GÅ KURS för en instruktör som kör på just det sättet som du skulle vilja testa:)
För att inte tala om alla böcker & filmer som finns:)

Ett tips är oxå att läsa många bloggar/hemsidor som har med våran underbara sport AGILITY att göra. Det finns mycket gottit att plocka, för många är otroligt ambitiösa & delar med sig av just deras sätt att se & träna agility:) Där kan man ofta hitta banor, filmer, träningskombinationer & andra användbara tips.

Möjligheterna är MÅNGA!!!


Man måste våga för att vinna & jag VILL att MINA HUNDAR SKALL VINNA:) Å då är det min uppgift att ta dom dit på bästa & roligaste sättet!!!
För agility är KUL & ska vara KUL att hålla på med:)

Men jag TRÄNAR för att det är så jäkla KUL!

Bonusen kommer när det är dax för tävling.....

Just precis JAG TÄVLAR FÖR ATT VINNA!!! Men vägen dit vill jag ju ska vara så där underbart rolig både för mig & mina hundar:)

Å MINA HUNDAR VINNER, då & då men däremellan har vi KUL ihop!!!

Trots eller pga av att jag TRÄNAR/TRÄNAT för många olika instruktörer:)

TACK till Annika Aller & Anita Axelsson, ni har verkligen visat vägen hur man på bästa sättet tränar agility!!!

För att efter all träning till slut VINNA(ibland):)

Nu är det nog snart vår för det flyger en fluga på fönstret?!?! Den har nog vaknat ur idet....

Njut av era hundar!

RSS 2.0