Tandundersökning för Breeze, Milloo & Trizz på Animalen

Dagen började med hemfärd från landet, det var ju måndag.....Blåndie blir fortfarande drägglig när hon åker bil:( Hoppas verkligen det släpper.....

Väl hemma så var det bara att bära upp all packning sedan lämnade jag Breeze hemma & tog dom andra på en lånpromis:) Mötte upp Clary som hade Ellen & så traskade vi i väg. Under våran promis mötte vi Lotta med Lapparna, trevligt!!! Så då gjorde vi alla sällskap:) Pausade dock en stund i Fårhagen medans alla hundarna fick rusa fritt. Mille hade dock mest nosen i baken på Loija, kanske hon snart ska löpa?!?
Oj vad TREVLIGT det är att hundpromenixa med trevligt sällskap:) tyvärr så mötte vi en STOR ringlande snok under promisen:( Blåndie var väldigt intresserad, TUR att det bara var en snok...

TACK Clary & Lotta för trevligt sällskap!

Klockan 13.30 hade jag bokat en gratis tandundersökning på Breeze, Milloo & Trizz på Animalen. Dom kör ngn drive under Maj månad med gratis tandundersökning & då måste man ju passa på:)
Tur nog så fick vi Ulrika Ytterberg som skulle kolla tänderna på mina hundar:) Blev så himla STOLT över att dom skötte sig exemplariskt:) Ulrika fick kolla igenom hela munnen på dom alla utan ngt strul alls, GILLAS!
Breeze & Trizz hade fin fina tänder:) Mille hade dock en begynnade inflammation så nu ska jag borsta hans tänder varje dag i 14 dagar med antiinflammatoriskt medel. Bara för att mota Olle i grind...Sedan bara SKA jag borsta ALLAS tänder regelbundet! Det LOVAR jag!!! Det är ju faktiskt bara ren lathet att INTE borsta tänderna på dom....men det ska det minsann bli ändring på nu!!!

Passade oxå på att väga dom, inte lika muntert kanske...

Breeze: 13 kg (hon har ALDRIG vägt så mycket tidigare!!! Nu ska hon bantas ca 3 kg...)
Trizz: 5,0 kg (för lite enligt mig)
Blåndie: 7,1 kg hmmm ja vad säger man?!? Hon är ju bara snart 5 månader
Milloo: Glömde jag bort att väga...men han väger ca 13 kg

Sedan var det åter dax att säga Hej då åt hela ligan:( Dom åkte till landet & jag till jobbet...

TACK snälla Svenerik & mamma som tar hand om min liga:)

Njut av era hundar!


Agility DM för Sörmland 2011 för Breeze & Milloo

Breeze & Milloo skulle få köra 4 lopp under DM´t, 2 i laget & så 2 individuellt. Anders körde Breeze & Birgitta körde Milloo:)

Anders & Breeze började Agilityklassen i racerfart vilket tyvärr resulterade i 25 fel:( Birgitta & Milloo vässade till det hela & gick i mål på 10 fel:) (tror jag det var). Vilket fall som så skärpte Anders till det ju fler lopp han körde & fick bitvis till riktigt läcker handling GILLAS! Vid ett tillfälle sa jag medans jag filmade dom: Vart har han lärt sig handla så där bra?!? När dom kör som bäst är dom grymma:)
Även Birgitta & Milloo körde så himla rackarns BRA:)
Jösses vilka härliga duktiga hundar jag har!!!!

  
Anders & Breeze
  
Birgitta & Milloo
  

 
  


Anders & Breeze
  
  

Resultatet då? Ja.....Dom VANN LAG DM 2011 för medium!!!!
Anders & Breeze


Birgitta & Milloo DM vinsten

Birgitta & Milloo kom även 4:a individuellt!!!


Anders & Breeze väntar på prisutdelningen

Pokalen för DM vinsten som numer ÄGS av Södertälje BK efter 3 VINSTER I RAD & mina hundar har varit med ALLA 3 åren!!!

Tyvärr så slog tydligen Breeze i däcket under sista loppet, vilket senare visade sig med hälta:( Nu blir det vila för hennes del ett tag framöver....Passar samtidigt på att banta henne lite....

Vill härmed passa på & TACKA

- Anders för att du körde Breeze!
- Birgitta för att du körde Milloo!
- Mamma & Svenerik för support & skjuts!
- Flens BK för en trevlig arrangerad tävling!

Å ett JÄTTEGRATTIS till

- ALLA i mediumlaget som visade att Södertälje har det abslout BÄSTA mediumlaget!
- Birgitta som kom 2:a med Zingo i large!


- Conny som VANN small med Lady!
- Ingela som kom 2:a med Korall eller var det Tindra?!? (Minnet suck)
- Small laget som kom 4:a (Nästa år tar ni det!)

Njut av era hundar!


 


Agility DM för Sörmland i Flen 29 maj 2011 för mig & Trizz

Till detta DM som gick på Flens BK skulle JAG köra med Trizz, men bara individuellt. Anders körde Breeze både ind & i lag & körde Birgitta Milloo i samma:)

Kan lova att bilen från landet var fullpackad, pust...Tur att Anders & Linnea kom i egen bil..ALLA hundarna var med dvs även Sindie & Blåndie.

Regnet var inte riktigt med oss från början men...det kom bara några droppar när tävlingen väl startat men oj vad det blåste:( Nästan så en del tält höll på att blåsa iväg....

Jag var först ut på agilitybanan & oj vad BRA Trizz var:) Vi nollade dock inte på den bästa tiden så klart:( Jag bara kan inte springa fort...Har inte heller koll på om vi fick tidsfel?! Jag kände mig himla nöjd i allafall med min nya stjärna! Oj,oj,oj vad KUL det är att kunna köra igen!!!

Inför hopploppet låg jag & Trizz på 4:e plats, jösses....Lite press eller?!? Näe, vi skulle bara köra & sedan se hur långt det kunde räcka...Vet ju att våran tid inte är konkurranskraftig men men så är det...

Hopploppet, ja vad säger man?!? När jag gick banan kände jag mig helt virrig...Det har aldrig hänt tidigare att jag varit helt "borta" på en banvandring suck...Måste vara blåsten ha,ha,ha...När jag sedan stod där i starten så hade jag igentligen ingenplan alls eller rättare sagt jag hade både plan a, B, C & D. Tror dock det inte det blev ngn utan dom planerna snarare plan H eller så:) Men.....vi lyckades nästan det här loppet oxå...En ynka 5 felare blev det:( 
Tyvärr så räcker ju inte tiden till att slåss på toppen....

Men många körde bort sig eller fick fel på fel så kanske det skulle räcka till en hyffsad placering?!?

Ja!!!! Trizz & jag kom 3:a på DM 2011!!!Vann gjorde Conny med Lady & 2:a kom Ingela med Korall alla från Södertälje BK!

Rosetten & "diamanten" för 3:e placeringen ind small 2011

Så himla himla KUL att komma 3:a på DM´t på våran 6:e tävling:) Men så har jag ju världens Bästa Trizz:)
Själv så stapplar jag mig numer fram ännu stelare än tidigare:( TUR att det finns piller:)

Njut av era hundar!


Snart flyttar Blåndie

Tiden går rackarns fort tycker jag...Nu är det inte länge tills vilda Blåndie "Blå" flyttar hemifrån...
Tyvärr så har jag fortfarande "problem" med hennes rackarns ostyriga öron:( Dom bara vill STÅ grr....Så Blåndie får gilla läget & ha dom tejpade, ytterligare en tid

 

Jag ska verkligen NJUTA av sista tiden med min härliga Bästa Blåndie:)

Njut av era hundar!


Jag & Trizz på agilitytävling på SSBK 22 maj

Kände mig ganska laddad inför tävlingen på Stockholm Södra BK...detvar ju lite surt att missa 2 pinnar dagen innan:( Men men...bara att ta nya tag:)

Dagen började med Agilityklass 1 & domare var Lena Dyrsmed. Samma domare som från Nynäs:) Inte speciellt kluriga banor utan mer flytiga, gillas:)

Trizzen var fokuserad på mig men...hon flyter ut för mycket i svängarna...men vad gör det när...hon NOLLADE!!! Japp & i dag fixade vi en PINNE!!! Jippie!!! Pinne nr 2 i agilityklass 1:)

Däremot så har jag helt Å hållet glömt "bort" hoppklassen....Trizz var ofokuserad & jag kände efter strulet på hinder nr 3, slalomet att det här kommer gå åt peppan & det gjorde det...Efter lite mer än halva banan springer jag bara rakt ut med Trizzen. Det var det...Jaja, TUR att VI fixade en pinne i allafall! Men hoppbanan var alldeles för svår för att få kalas klass 1:( Jag tyckte visserligen att det nog skulle gå att komma igenom men det var INTE en klass 1 bana:( Att det gick åt pipan för mig & Trizz, berodde inte på att banan var svår. Nix det berodde helt på att jag & Trizz var på olika planeter...Händer då & då.

Fina priser fick vi, rosett & en burk Glocosamin:) Perfekt för det får ju Sindie & dom burkarna är dyra...

TACK Jörgen & Ingrid för att ni även denna dag plockade upp mig & Trizz & att ni tog hem all min packning!

Njut av era hundar!

Agilitytävling med Trizz i Nynäs 21 maj 2011

Jaha, det var ju det där om INTE OM hade funnits....

Dagen började alltså med agilityklass 1 & för en gångs skull var small sist:) Det innebar ju att jag han kika på banan under både large & medium...När det sedan var våran tur att få gå banan insåg jag att det fanns många olika sätt att köra den på....

Allt berodde på hur Trizz var, var hon sugen & bara drog ja då fick jag fladdra med armarna & försöka göra bytena för det var många byten på den här banan. Eller byten & byten, numer finns det ju hur många olika handlingssätt som det finns ekipgae...nästan i allafall. Eller var hon "handlingsbar" för mig? ja då fick jag köra på ett sätt. Å sist, HUR skulle jag fixa att springa/fumla mig runt??? Om kroppen sa ifrån skulle jag ju få köra på ett annat sätt, mer avstånd ngt som Trizz ännu har lite svårt för. Kände lite att det fick bli som det blir, hade ju flera planer i huvudet.

Vi startade som nr 12 & banan var ritad & dömd av Lena Dyrsmed...

Loppet, ja det kändes helt OK & Trizz lyssnade ganska bra. Fick tjoha till på några ställen, men...hon lyssnade:) Klarade ALLA "svårigheter" & vi var NOLLA fram till sista SKIThopphindret:( För av ngn anledning så sprang hon FÖRBI det??? Jävla skit!!! Ja ja det var ju bara att ta om & sedan var vi i mål....Tur ändå att jag är ganska lugn som person för då var humöret inte på topp....Men efter att ha gått en längre runda med min hund som tydligen hellre vill titta på matte:) Så hade jag lugnat ner mig...hyffsat:)

Så i stället för NOLLAT lopp & pinne blev vi 4:a UTAN pinne...Rosetten var fin i allafall:)

AGILITY ÄR KUL!!!!

Sedan blev det en ganska lång väntan innan det var dax för start i Hoppklass 1. Å även denna gång fixade både jag & Trizz NÄSTAN hela banan, dock inte hela:( Nä det trixiga fixade vi, dock var hon eller rättare sagt JAG lite skakig i höger slalomet vilket resulterade i att Trizz gick & tittade på mig i nästan hela slalomet...MÅSTE träna mera höger slalom & för den delen även vänster. MÅSTE få upp FARTEN!!!
Nåja, när det "bara" var 2 tunnlar & 2 hopphinder kvar så inför den första tunneln blev det ett bakombyte till hoppet, som vi fixade! Men...efter hoppet skulle Trizz svänga vänster in i tunneln. Trizz svängde så rackarns tajt att hon hoppade hindret tillbaka, grrrrr:( Men jag fortsatte & skickade in henne i tunneln & på avstånd även in i den sista tunneln, det kändes BRA!!! Å så var det bara dom 2 hoppen kvar...Men då var vi ju liksom redan diskade.

Men som Jörgen sa(han missade oxå pinnar i dag pga av 5 sketna fel) Själva loppen & handlingen FUNGERADE & oj det kändes BRA! Där håller jag helt med:) Mina bägge lopp med Trizz i dag kändes...BRA! Bakom & blindbytena satt:) Skicken till tunnlar både nära & på långt avstånd funkade:) Trizz fixade högerslalomet 2 gånger:) Dock utan ngn direkt fart:( Men det kommer:) Starterna var säkra, ingen tendens till tjuvstart:) Jösses när jag tänker tillbaka så fungerade det mesta:) Nu gäller det "BARA" att få till NOLLADE lopp:) + FART i slalomet...

I morgon tar vi nya tag för då är det agilitytävlingar på SSBK! Nu ska väskan packas om, stol & bur är redan i bilen.

GRATTIS till Blåndies blivande matte My som med sin Jim VANN hoppklass 2 i dag!!! PINNE PINNE!!!

Njut av era hundar!

Lotta & Taito är med i Härliga hund, så kila iväg & köp den!

Lotta med Lapparna har ju gått "kurs" för Johan från "Fria Hundar" via Härliga Hund & nu finns tidningen som dom är med i att köpa..... Skojjsigt värre:)
Jag hade inte räknat med mer än att dom skulle komma med. Lotta jobbar så himla bra med sina hundar så det är klart att dom skulle lyckas:)


"Snodde" bilden från Lotta´s egen blogg....
http://anncha0117.wordpress.com/


Njut av era hundar!

Indra söker nytt hem snarast/omgående!!!

Är tyvärr tvungen att hitta ett nytt hem åt min Indra...Det stora problemmet är att hon fortfarande traskar in till "Lottas" lägenhet, vilket hon kunde när "Lotta" BODDE där. Men hon har flyttat sedan länge men det har liksom Indra inte fattat:( Självklart förstår jag att hon inte vill ha in min Indra till sig... Så för att lösa grannproblemmet känner jag att jag måste hitta ett nytt hem till henne & det SNARAST!

Indra vill komma till ngn som kan låta henne gå in & ut precis som hon vill. Hon klarar alltså INTE av att vara lägenhetskatt:( Hade hon klarat det hade jag ju självklart "stängt" in henne...Men nu är det ju snart sommar & då bara vill hon vara ute så mycket som möjligt. Annars är det inget värdigt liv för henne...Vet precis hur hon var när jag var tvungen att hålla henne inne i 3 veckor, inge kul:( Så det vill jag så klart INTE utsätta henne för hela långa sommaren & hösten. På vinterna vill hon mestadels vara inne i värmen...

Indra är 4 år, kastrerad, vaccinerad, avmaskad snäll & go:) Van vid hundar så klart....

Självklart medföljer katt-toahus, kattsand, mat & klöspelare


Indra ca 12 veckorÄr Du intresserad av  min Indra eller vet Du någon som skulle vara det? Kontakta mig via epost: marieosindie@hotmail.com

Njut av era hundar!

Nu har jag "bara" Trizz hemma

För Svenerik var så snäll & hämtade Breeze & Blåndie tidigare för färd mot landet...Så kvällspromisen på 1 timme kändes lite konstig, "bara" 1 hund?!?! Men ganska behagligt....Fick ju inte direkt nackspärr av att hålla koll på ligan:) Å inge koppel behövde jag heller, bara ett gäng skitpåsar...

Skönt var det! Med en kvällspromis med grannen alltså....Nu har man fått lite ny energi, känns inte helt fel.

I morgon ska Trizz till grannen, tyvärr ingen utav hennes favvopersonen:( Vet inte varför hon är helt avig mot henne, men det är väl bara så att Trizz gillar sin matte allra allra mest:) Vilket fall som så kommer hon att få vara där i morgon & det  känns för min del bra. Är ju borta hela långa dagen...

Jaha & så blev det ännu ett skittråkigt blogginlägg:( MÅSTE ta mig i kragen & fösröka hitta på ngt intressant att skriva om, men tills dess får ni stå ut med tråkbloggen...


Trizz som valp:)

Njut av era hundar!

Bara vara dagar

Usch i bland är dagarna så där himla tråkiga, kanske beror det mycket på hur jag mår...Japp, tjejerna får så klart sina promisar men inte så himla mycket mer:(

Fick mer eller mindre "tvinga" mig till att träna lite lydnad med Breeze. Hon var taggad, men det märks att hon löper...Med är hon men inte riktigt till 100%. Tränade iallafall lite ingångar & förflyttningar med fokus på att baken hennes skulle IN. Å vad jag kunde se så KOM den in bra:) Dock lite svårt att se när man är själv men....
Känns som om baken är på G GILLAS!
Bakåtstegen satt kanoners:)

Skulle vara så HIMLA KUL att komma ut på lydnadstävlingar igen...men DÅ måste jag sätta igång med en seriör träning & dit har jag tyvärr inte kommit ännu. Får vällan se på tisdag, då är det ju dax för tävlingslydnads kursen igen. Måste nog se först kanske hur långt Breeze kommit i sitt löp, tycker hon hållit på länge nu?!?
Minns inte om det var likadant efter förra valpningen...

Nä nu ska tjejerna få nattpinka, nu när det slutat åska & dundra...

Se hela bilden
Njut av era hundar!

Några bilder på Blåndie

När jag sätter mig vid datorn så kommer tjejerna med så klart. Försöker ju fota dom då & då vilket inte är det lättaste suck...Men några OK bilder blev det på Blåndie.


Här har "grymma" Blåndie precis slängt trasan över ryggen...

   
Här är hon på G med kamptrasan igen....


Japp, hennes öron är fortfarande tejpade....

Njut av era hundar!

 


Produkter från Lottas Bikupa

Om du letar efter hand/fot creme & läppbalsam, kan jag tipsa om dessa egen producerade prokukterna från Lotta´s Bikupa:) Dom är helt suveräna samt att man vet exakt vad dom innehåller dvs man vet vad man sätter på sig själv Å det är ju bara det en vinst:)

På mig fungerar dom super!

Grunden är bivax från Lotta´s egna bin:) Närproducerat oxå.....Njut av era hundar!


Sovmorgon!!!!

Jösses i morse gick jag inte upp förrän kl: 08.45!?! Vet inte när det hände sist...Breeze hade visseligen pipit ett par gånger men eftersom att hon löper & allra helst vill ut & pissmarkera för ev kavaljerer så somnade jag om:) Var ju ute sent med dom i går natt så då tyckte jag det var OK att sova länge:)

När jag äntligen kravlade mig upp så gick vi ut på en liten aktiveringspromis...Gillas av tjejerna & dom var så himla duktiga alla 3:) Måste bara skryta lite om Blåndie men hon är ju bara för härlig:) Otroligt lyhörd & bara VILL allt som jag vill att hon ska vilja=) Gillas!!! Hon är bra Bästa Blåndie...passande namn på den underbara hunden:)

Var ute i 1,5 timme & då var det gott med frukost...Hittade tyvärr 3 krypande fästingar, 3 på Breeze & 1 på Blåndie:( Shit.....Måste nog sätta på Blåndie ngt skydd...Men peppar peppar hon har knappt haft några fätingar alls på länge nu. Men å andra sidan räker det med 1 sjuk fästing för att "fördärva" henne:(

Själv sprayar jag mig varje gång jag går ut i skog & mark:) Avskyr ju fästingar:(


Köp detta medel till dig själv, LOVAR att det FUNKAR!!! I allafall på mig:)

Njut av era hundar!

En ny leksak till ligan, en rosa liten gris

Både jag & min liga gillar dom här grisarna men har bara sett dom stora tidigare. Lite för stor för mina hundar, vilket dom inte tyckt men men...Nu hittade jag den här lilla rosa grisen på Tumba Hund & Katt & så klart fick den följa med hem:)Njut av era hundar!

Lite bilder på Anders & Milloo in Action på agilityplanen den 14 maj 2011

Här kommer några bilder på Anders när han tävlade Milloo på våran officiella agilitytävling i Bastmora 14 maj. Tyvärr disk i bägge loppen:( Men annars såg det bra & LOVANDE ut:) Tänk OM Anders hade tiden att TRÄNA & TÄVLA då...skulle dom bli farliga för alla som tävlar i medium klass 1, hopp & agility:) Men jag är GLAD att han vill när han kan:)

Fotograf till samtliga bilder: Jörgen Niklasson så TACK Jörgen för bilderna:)

Njut av era hundar!

My & Blåndie= JA!!!

Nu har My ringt & sagt att hon.....VILL HA Blåndie:) GILLAS! Hon slog en pling från Avestatävlingarna i går & gav besked...Så efter att My tagit studenten flyttar Blåndie hem till henne. Känns lite konstigt att veta att hon snart flyttar hemifrån....Så nu Hoppas HOppas HOPPAS jag att Blåndie blir medium hund!!! Vet att My oxå HOPPAS det!

Ja så nu får jag passa på & njuta av Blåndie den korta tid som vi har kvar tillsammans:)

  
Blåndie nyfödd samt vid 3 resp 4 dagar

Njut av era hundar!

 


Nu åker jag till Strängnäs Cup med Milloo & Trizz

Snart kommer Birgitta & hämtar oss för färd mot Strängnäs. Det är dax för den årliga Strängnäs Cup. Tyvärr blir det ju ingen start för Breeze eftersom att hon löper:( Men jag tar med mig Milloo i stället & så Trizz så klart:) Birgitta ska köra "Mille" & jag Trizz OM jag klarar det vill säga. Kroppen känns ju inte riktigt på topp:( Men med starkt "plåster" så kanske det funkar....
Har mjuskat upp oss alla nu på morgonen, var nämligen ute strax efter kl 05.00 med hundarna. Trots att det var tidigt så var det så skönt att bara lulla på med två hundar som har full koll på mig GILLAS! Då gör det liksom ingenting att det är söndag & klockan knappt passerat 05.00....Kan lova att vi var helt själva ute....

Nu är i allafall väskan packad. Återkommer med hur tävlingen gick.

Njut av era hundar!

lite blandat från agilitytävlingen hos oss i Bastmora 14 maj 2011

Ja då var det ÄNTLIGEN dax att köra våran agilitytävling! Höstens inbokade blev ju inställd pga för få starter, men skam den som ger sig!!!
Tyvärr hoppade domaren av i torsdags kväll:( Ja,ja inget att göra ngt åt, det var bara att bita ihop & snabbt försöka rita 4 banor som gick att använda. För ja, det blev ju då jag som fick dömma. Det innebar ju att jag inte kunde tävla Trizz:( Å jag som hade HOPPATS på att åtminnstone FÖRSÖKA plocka en pinne eller två, man är vällan tävlingsmänniska:) Eller ialla fall satsat på att vinna startklassen & därmed bli utklassad från den...

På fredag kväll så kom det jättemycket folk för att hjälpa till att fixa allt! Så himla KUL att så många ville vara med! Det värmde verkligen, så ett JÄTTETACK till er alla, ingen nämnd & ingen glömd:)

Vi byggde upp Startklass A först samtidigt som vi mer eller mindre fixade Agilitybanan nästan klar. Vi var bara tvungn att plocka vissa hinder från Startbanan. Å som sagt i princip allt gjordes klart...

Var på klubben strax efter 8 på lördag morgon. Hade med mig Trizz & Blåndie, Breeze fick faktiskt stanna hemma. Hon löper ju för fulla muggar & jag tyckte det var lugnast för henne att vara hemma. Hon hade ju stressat upp sig till 100% när HENNES Anders var på banan med Milloo & inte med henne...Kunde inte utsätta henne för att bara få titta på & så ville jag ju så klart inte fresta ev intresserade hanar...

Eftersom att mitt tält var uppe & där inne stod burar & kompostgaller så att hundarna kunde gå fritt var det bara att dumpa av Blåndie där. Själv så skulle jag ju upp till utställningen & ställa Trizz. Hade nr 95, sent nr alltså men hade blivit lovad av Kicki (TACK!!) att få gå in tidigt:)
Trizz var nybadad(torsdags) & borstad & Gudrun hade skrapat lite på tänderna (TACK!!) & då kände jag mig klar att traska in i ringen...
Domaren hette Christine Andres & var från Tyskland. Själva kritiken kommer att finnas på Trizzens egen infoplupp...Men jag kan ju i aallafall nämna att det bla stod: "Mycket väl visad", jo minsann JAG kan oxå ha,ha,ha...Allt gick bra & Trizz skötte sig minsann exemplariskt:) Trots att jag inte alls "vänstervarvat ngt med henne innan....Å domaren fick klämma & känna hur mkt som helst utan att hon reagerade alls:) GILLAS! Vet ju att Trizz inte direkt gillar att okända pillar på henne i onödan, men hon var så DUKTIG!
Citat från kritiken: "Väldigt lugn & tyst karaktär" OBS! Tyst "fniss" ALLA vet ju att Trizz oftast HÖRS men nu var hon som sagt var TOPPENDUKTIG!

RESULTAT för Trizz:
1:a Pris
BIR
CERT


Trizz:)
Saknas gör CERT rosetten

 
Rosetterna

Men i gruppfinalen så blev vi oplacerade, 6 stycken var inne & 4 st blev placerade. Men vad gör det? Absolut ingenting, Trizz hade ju ändå fått Cert & var lika fin när vi åkte hem som när vi kom:)

Sedan var det bara för mig att snabbt lubba ner, nåja...till agilitybanan för att ha en domargenomgång innan det var dax för första start. Ingela hade fixat bla inmätningen(Tack!!) & Gudrun fixade sekreteriatet (Ett JÄTTETACK för det!!). Ja ca kl: 10.15 gick då startskottet för tävlingen....Resultaten finns på Svenska Hundklubben, Södertäljes hemsida: wwwshksodertalje.se

Anders hade varit snäll & lovat TESTA att köra Trizz men när det var dax & dom fått startsignal...Hoppade hon första hindret & drog i 100 knyck till....mig, GULLIGA Trizz hmmm. Då tog Anders av henne från banan & så ja då fick hon inte tävla ngt mer den dagen...Men TACK Anders för att du provade:)

Anders skulle sedan köra Milloo i Agility & Hoppklassen. Å oj Göta Petter vadfort det gick:) Men tyvärr blev det disk i bägge loppen:) Men Anders gjorde en otroligt snygg "vals" till näst sista hindret på hoppklassen som bara såg så himla snyggt ut:) Lite impad blev jag allt, att han helt själv tänkt ut just den lösningen:) Gillas!

Efter sista start så var det bara att packa ihop ALLT & även nu så hjälpte ALLA till!!! TACKAR Er ALLA för att ni ställde upp så att vi kunde genomföra tävlingen! Utan er hade det aldrig gått!!!

Ett Xtra Tack till Svenerik för att du ställde upp både för mig & för klubben!!!
Tack oxå till min mamma som bakat allt fikabröd till funktionärena!
Ett STORT Tack till Gudrun som fixade sekreteriatet & som skjutsade mig till & från klubben!!!
Å som sagt TACK till ALLA Er som hjälpte till före/under & efter tävlingen!!!

Nu ska jag pusta ut för det är mer jobb än man kan tro att organisera en agilitytävling, men det går för det är så himla KUL!!! Nu slipper jag sitta vid datan till 01.30 på nätterna.....Undrar dock hur lång tid det tar att ställa om sig ha,ha,ha...

Lite bilder från vårat "läger" & från en banvandring

  
  
  

VÅRA SPONSORER:

ETT JÄTTETACK till Tessan på Prius webbshop

ETT JÄTTETACK till Lena på TUMBA HUND & KATT, Solbo center i Tumba

ETT JÄTTETACK till Lotta "LOTTA`S BIKUPA"

& även TACK till Er medlemmar som sponsrat med lite prylar!

Njut av era hundar!


Inför våran agilitytävling på lördag som det fortfarande går att efteranmäla sig till!!!

Ja nu på lördag den 14 maj blir det ÄNTLIGEN en agilitytävling igen på klubben ute i Bastmora!!! Den som var planerad till i höstas fick vi ju ställa in då det bara var 13 personer anmälda:( Nu är det några fler, ca 70 starter OM alla kommer + ev efteranmälningar...Hyffsat men det kunde varit bättre.

Men oj vad mycket det är att fixa inför en agilitytävling! Trots att det är få startande så måste ju ALLT ändå göras, för självklart ska ALLT vara på "TOPP"!!! Klagomål blir det vällan andå men jag kan ju försöka att undvika allt för många:)
Nu känner jag att dygnet skulle behöva fler timmar...TUR ändå så har någar erbjudit sig att hjälpa till inför, TACK för det!

Sedan HOPPAS jag att alla som anmält sig att hjälpa till på fredag inför tävlingen kommer & att allt blir klart:) Men som det set ut nu så blir vi många händer, KUL!!! Men trots allt så är det mest jobb inför både fredag & sedan lördag pust...Men det är KUL annars skulle jag aldrig orka.

Nya nummerhållare har kommit, det blev vita plast. Lätta att bära:) Massor av rosetter har oxå kommit, färdiga med logga & allt vilket jag inte trodde?!? Men GILLAS oxå:)

Sedan ska anmälan kollas mot betalning, startkort ska skrivas, funktionärer ska upp på arbetslistan för varje klass & storlek & INTE krocka med tävlingen i lydnad resp utställningen...Priser ska hämtas & sorteras i påsar till varje klass & storlek igen...PM´t ska skrivas ( jag har skrivit ALLT som ska med) & UT på hemsidan senast i morgon, onsdag kväll! Men det har Annica B lovat att fixa åt mig. TACK Annica!

ja,ja jag har säkert glömt ngt, men det löser sig nog. Nästan alla som kommer är SHKáre....lite trist att inte fler "utifrån" kommer till oss & tävlar?!? Om inte annat så kan man ju träna kanske siin unga hund, vi har ju 2x startklass...Startklassen är ju sedan länge borttagen från SKK/SBK, medans vi inom SHK behöll den:) Perfekt för gröna & yngre hundar att börja med.

Å vill DU EFTERANMÄLA DIG??? Eposta mig: marieosindie@hotmail.com

Nä nu ska tjejerna nattpinkas:)

Njut av era hundar!

Breeze löper för fullt...

Vilket tyvärr innebär att hon INTE kan tävla på lördag på hemmaplan samt på söndag i Strängnäs Cup. Trist men så är det...Även dom två agilitytävlingar som är 21 & 22/5 måste Breeze "hoppa" över:( Men...till DM´t den 29/5 i Flen, ja DÅ kan hon åter tävla! Å förhoppningsvis försvara sitt DM GULD i lag!!!!

Kanske kanske att Anders kan köra henne på DM`t:) Så att Birgitta den snälla slipper...Hon ska ju köra både Zingo & Milloo:)
Själv ska jag köra Trizz ind. OM min kropp vill....

Kanske kanske jag kan får Anders att köra Trizz?!? Skulle min kropp gilla, men jag vill ju såklart allra allra helst kunna köra själv....

I dag på tävlingslydnadskursen bytte jag ut Breeze mot Trizz. Men vi han inte träna länge innan Clary dyker upp på planen med..Blåndie?!? Japp, hon hade varit hem till mig & hämtat både Breeze & Blåndie & sedan tagit sig en tripp till klubben, GILLAS! Så istället för att "träna" Trizz så gick vi ner & kollade när Familjen var på valpkurs med Milli:) Tyckte det var så KUL att få gosa med Milli & jag tror nog att även Milli kände igen oss alla, både 2 & 4-benta:)

Passade även på att klicka in Blåndie, hon nappade direkt på klickern:) Klickade ögonkontakt...Men vad gör hon inte för korv:)

Blåndie kommer att bli en kanon träning & tävlingskompis för någon därute, jag lovar:)

Nu när jag såg Milli & Blåndie brevid varandra så tyckte jag inte alls att det var så stor skillnad på dom storleksmässigt...HOPPAS att Blåndie nu inte växer så förskräckligt mycket mer...Å att henns öron får en naturlig tipp Å att.....hon snart får ett eget hem:)

För annars är risken stor att hon får...stanna kvar hemma & igentligen funkar det inte:( Men å andra sidan så är hon ju en helt UNDERBAR hund!!!

Usch vilket dilemma:(

Njut av era hundar!

Ingen tävling för mig & Trizz i dag:( Vi njuter av att vara på landet

Har man ingen bil så har man inte...Så det blev till att stanna hemma i dag. Men å andra sidan så är det nog allra bäst för min kropp, den mår liksom inge vidare i dag:(
Samtidigt kan jag njuta lite av att ha PLOCKAT EN PINNE i går!!!!

Smolk i bägaren är att jag GLÖMDE tävlingsboken i Västerås suck....Måste bero på att vi inte fick den på prisutdelningen utan att vi var tvungna att hämta den separat. När man går på moln:) så ja då fanns det liksom inte i tankarna att hämta den....
Hoppas nu att ngn utav Amandorna från klubben tar den med sig hem!?

I går kväll tog vi med oss ligan & gick rundan via badet, det var en jätteskön kväll:) Breeze & Blåndie var i vattnet igen...Mille skällde som vanligt på??? Ingen vet...Dom fick i allafall springa av sig:) Ingen annan var ute & det är alltid så skönt att kunna ha hundarna lösa hela rundan. Dom är ju bara för duktiga även vilda "Blå":)

Blåndie ja, hennes öron måste tejpas om & om & om...hon får på ngt sätt hela tiden bort hela eller delar av tejpen:(
Måste Tacka Ninni på Queedy´s för tipsen om örontejpning!
Det är bara att vara envis & inte ge upp...

I morse tog jag med mig alla hundar & då blev det inte ngn lång runda, men det var så skönt att bara lunka på:) För lunka blir det när Sindie är med, men nu är hon riktigt pigg & helt haltfri:) JUBEL!!

På lördag är det ju dax för våran agilitytävling & inför den har jag massor att göra...Hua hua!!! Alla hundar ska med eftersom hela familjen kommer & då måste jag nog bada landethundarna:) Å Trizz såklart, henne ska jag ju ställa ut:)

Men nu ska jag ut på tomten & NJUTA av SOLEN & VÄRMEN, kanske jag plockar fram solsängen:)

Njut av era hundar!
 

Ännu en promis nu med Carina & Russeltussarna

I fredags så traskade jag i väg med Breeze, Milloo, Trizz & Blåndie. Tog med mig en Latte som jag planerade att dricka nere vi vattnet....Väl där ringde Carina som sedan kom & mötte upp oss, trevligt:)

När jag var ute på ena Udden så hoppade Blåndie i vattnet inte en utan 2 gånger!?!? trodde att efter första doppet att hon INTE skulle hoppa i igen men vist, plums så var hon i igen suck...Ja,ja vädret var ju ganska OK, SOL men blåsigt. Men eftersom att hon springer som en galning så visste jag att hon snabbt skulle torka:)
Mille han skällde mest på alla vågor...

Sedan kom då Carina med sina Russlar:) Vi gick runt Udden & utmed Kanalen för att sedan traska uppåt via Begvik. Mina hundar förrutom Blåndie gick lösa hela rundan & skötte det bra:) SÅÅÅ skönt att kunna ha dom lösa trots att det kommer både hundar & människor:)

Underbara hundar jag har!!!

Väl hemma så hade jag varit ute i totalt 2,5 timme, GILLAS!!! Visst fort går jag inte men oj vad skönt att bara få vara ute med hundarna:) Sedan att få trevligt sällskap är bara ett +:)

På kvällen hämtade Anders Breeze som LÖPER:(, Milloo & Blåndie för att ta med dom till landet. Blåndie hade tyvärr även denna gång kräkts i bilen:( Beror dock helt på hur man kör "blink" blink".......

Kvar hemma var Trizz, ganska behagligt att "bara" ha en hund hemma:)

Jag & Trizz åkte ut till klubben & körde lite starter, kontaktfält & slalom. Däremot så kändes hon lite lojj & seg hmmm kan kanske bero på långisen i morse?!? Efter ett tag kände jag att, nix nu plockar jag ris från planen i stället. Det var välbehövligt suck...Banan måste ju vara ren till tävlingen nästa lördag...
Krattade oxå lite runt boden, det blev en rejäl hög. Däremot fixade jag inte att köra bort "mina" högar:(

Väl hemma så var det bara att packa väskan inför agilitytävlingen i Västerås:)

Njut av era hundar!

Äntligen promis med Lotta & Lapparna!

I onsdags fick vi då ÄNTLIGEN till det, jag & Lotta:)

Jag hade med mig Breeze, Milloo, Trizz & Blåndie & hon hade som vanligt med sig Taito & Loija. Tyvärr så var ju vädret inte riktigt med oss men vad gör det när man har trevligt sällskap?!? Absolut ingenting:)

Vi möttes halvvägs ungefär & sedan gick vi ner via Skogen vid masten ner till Ragnhildsborg & runt där för att sedan traska uppför pust & stånk....Hundarna racade runt, skönt att se:)

Själv var jag mest slut i pratmusklerna ha,ha,ha....

Trevligt var det & väl hemma hade jag varit ute i lite mer än 1,5 timme. Jag var nöjd & hundarna oxå:)

TACK Lotta med Lapparna för sällskapet!

Njut av era hundar!

Jag & Trizz på agilitytävlingar i Västerås i dag & hem kom vi med en pinne!!!!!

Glädjande nyheter!!!

Jag & Trizz tog en PINNE i Agilityklass 1a i dag!!! Hipp hipp hurra vad Trizz är bra!!!!

Ja i dag tog vi våran allra första PINNE & det blev alltså i agility klass! Tjhooo!!!

Banan var relativt lätt & tyvärr för min del så var det en springbana:( Det märktes oxå när jag körde att Trizz flera gånger frågade: Vad ska jag nu då??? & Skynda skynda jag vill vidare!!!!
 
Lite trist för miin del eftersom att jag inte har några möjligheter att hänga på henne....Men men vad gör det när vi trots det tar EN PINNE!!!! För vi var nolla & det räckte till en 5:e placering!

Mmmm jag HAR en DUKTIG hund i Trizz också:)

Kände i första klassen att hon var taggad & bara ville köra, men innan trodde jag nästan att jag inte skulle få i gång henne...Men ingen riskt, hon drog i full fart:) TÄNK om jag kunde springa DÅ skulle vi bli farliga på banan:)
När det var dax för agility 1b då kände jag däremot att nu var det varmt, vilket det var....Tror nog att även Trizz kände av värmen. Men allt gick OK tills vi kom till däcket & Hejaklacken ropade KÖR KÖR JOBBA JOBBA då tyckte Trizz att det var konstigt att de våra ropade...Så då sprang hon förbi däcket. Ja ja JAG VET att hon reagerar starkt på detta men det ska hon klara...Samma sak i Vallentuna förra året. Men för MIG så känns det BRA att få pepping när jag kör, så Trizz får lära sig det:)
Ja så då fick vi ju totalt 10 fel en vägran(däcket) & en vägran på näst sista hoppet, men då hade jag FY FY mer eller mindre slutat att köra agility:(

Ett JÄTTEGRATTIS till Jörgen som med sin Joplin VANN agility 1b!!!

TACK Jörgen med fru för att jag & Trizz fick åka med er!!!

Nu är jag tillbaka på landet & firar med en "kall":)

Njut av era hundar!

En liten rapport om en härlig promis i helgen som var

I söndags så släpade jag mig ut & runt exts Storsa Viltparksrundan...Kände ju att hundarna behövde få springa av sig & själv så behövde jag komma UT. Det blev då 2 flugor i en smäll.....

Alla var med utom Sindie som fick stanna hemma:( Hon är "gammal" & trivs bäst hemma & så skulle hon aldrig orka gå en långpromis. Allt får nu så klart helt gå i hennes takt:) Men så länge hon förövrigt är pigg & glad, ja då får hon "hänga" kvar:) Å allt är "bra", ålderskrämpor är ju ngt man får räkna med på en så pass gammal hund..

Här kommer lire bilder från promisen:)


Milloo & Breeze

  
Milloo:)


Blåndie:) med tejpade öron:(

     

   
Fullt ös!


Breeze:)

Vi har en OTROLIGT vacker natur i Sverige:)
   
Å med en sheltie här & där i bilden blir det ju än bätre:)
   


Å så slinker det med en "gube" då & då...

Inte lika roligt dock att hitta troligen kokadaver i en utav sjöarna:(


Nä lite fler naturbilder:)
 


Milloo spanar in ett andpar i sjön

Självklart måste det så klart vara med lite knoppar & blomster:)
   

Å är ni med så här långt?! Ja då får ni se lite fler naturbilder:)
 

Här har bävern varit framma...
 

Blåndie spanar in resten av ligan


Uppbökat av "svinen", oj,oj,oj DÄR luktar det gott


Snipp snapp slut nu var trippen slut!

Njut av era hundar!

 
En härlig promis i morse med tjejerna

Ja jösses i morse vaknade jag som vanligt före tuppen:( Å då är det lika bra att gå upp & ut....Men det är klart att kl: 05.20 är det inte mycket folk ute:) Faktiskt himla trevligt att vara ute då...Tyvärr så var det lite ruggigt:(

Tjejerna skötte sig som vanligt bra & Breeze & Trizz gick lösa hela långa rundan som varade i 1,5 timme. Blåndie fick såklart gå kopplad där det fanns risk för att det skulle kunna komma en bil. Men oj vilket ös det är på tjejerna när dom får rusa fritt:) 

Kände mig nöjd när vi till slut kom in...Men när det var dax att åka till Sydpoolen SNÖADE det?!?!? Stora flingor, nästan så att det blev vitt suck...


Det SNÖAR 3/5 2011

Ja ja senare på dagen övergick det i regn. Men på kvällen så var det uppehåll & riktigt behagligt:) DÅ är det KUL att vara nere på agilityplanen & instruera:)

I morgon, onsdag ska Lotta med Lapparna & jag med min Sheltieliga träffas för promis, jippie & äntligen!!!! Hmmm kl: 07.00 bestämde vi....Det bli bra det:)

Nu HOPPAS jag bara på att Milloo kommer hem så att han hinner följa med på promisen...

Det är nu oxå betalat & klart för Trizz till den Internationella utställningen i Bastmora den 14/5.
Har ingen aning om vem som är domare & självklart har jag ingen aning om hur det kan tänkas gå...Men det vore ju himla KUL om hon kunde få en bra bedömning så att hon senare OM jag fixar det kan få ett Championat i tex agility med henne:) För ngn utställningshund kommer hon aldrig att bli....Däremot så ska vi TÄVLA agility både lördag 7/5 & söndag 8/5, KUL! Å den 14/5 ska jag oxå tävla Trizz i startx2 + hopp & agilityklass 1. OM min kropp fixar det vill säga...Men anmält & betalt är det. Breeze ska oxå köra med Anders & Millo med Birgitta:)

Njut av era hundar!

Milli & Blåndie blir 4 månader i dag!!!

Ett GRATTIS till dom små, Milli & Blåndie som nu redan?!? hunnit bli 4 månader:)

Men det är klart att när man tittar på Blåndie så kan man ju nästan tro hon är än äldre suck...
Men....Oj,oj,oj vilken ljuvlig hund hon är:) Såååå synd att JAG inte har kropp för att jobba med hund:( För då hade jag behållt henne & kört lydnad & sök....Men nu är det som det är:(

Tror inte att jag haft ngn hund som vid så ung ålder varit så fokuserad & intresserad av mig att hon då & då "fniss" hellre väljer mig än dom andra i ligan:) Bådar GOTT för framtiden för Blåndie på tävlingsbanorna OM hon får chansen att komma dit så klart....

Blåndie är trots sin storlek bara helt underbar:)

I dag var jag till klubben & såg då på håll kursen som Milli går, men tyvärr så hade jag fullt upp på agilityplanen:( Så jag han inte gå upp & kolla in om dom var där...Men det kommer fler tillfällen:)

Njut av era hundar!

En rapport från Milli på valpkurs:)

Eftersom att jag varit lite dålig på att uppdatera så kommer här nu ännu en rapport från Milli med Familj, KUL:)
Jag blir så himla GLAD att få höra ifrån "valparna" & Milli är ju fortfarande valp...Nåja dom andra är ju 3 år men fortfarande "mina" valpar:)

Det var kul att träffas igen, även om det blev lite kort.

 Kursen går bra tycker vi. Fascinerande att träffa människor man förmodligen aldrig annars hade mött. Alla hundarna kan redan ”sitt” och ”kom hit”, åtminstone om man mutar dem med godis. Flera av dem var också duktiga på att stanna kvar sittande, när husse/matte flyttade sig bakåt något steg. Milli klarade det någon gång, men ännu inte de flesta av gångerna. Men… det märks ju att hon är utbildningsbar, så tids nog kan hon även det. Hon verkar ju dessutom vara yngst av alla valparna på kursen. Vi simmar lugnt.


Milli på valpkurs som dom går på Svenska Hundklubben


Milli:)

 Vi har köpt fästingmedel till henne som vi tänkte prova om ett par dar. Effipro heter det, köpt på Apoteket (via Internet för det var 100 kr billigare!). På nätet skriver andra att det innehåller samma verksamma substanser som t ex Frontline, men att det alltså är väsentligt billigare. Att döma av inlägg på nätet, så verkar ”alla” vara nöjda. Har du någon åsikt/kommentar?

 TACK Familjen för Milli rapporten & för fotona:)

Skickar samtidigt ut frågan OM någon testat alt vet ngt om fästingmedlet EFFIPRO???? Jag vet inget om det medlet men kanske ngn där ute vet mer????

Njut av era hundar!


En rapport från Milli med familj från resan till Sundsvall

Det är ALLTID så himla KUL att få en rapport från "mina" valpar & den här gången från Milli:)

I helgen var vi i stugan 45 mil enkel väg ifrån Södertälje. Det gick riktigt bra för oss allihop. Milli mådde fint båda vägarna och gillade både lingonriset och isvattnet i sjön. Utan att tveka gick hon rakt ut i vattnet. Trampade runt och drack. Om vartannat. Den andra dagen åt hon på morgonkvisten något jag trodde var en barkbit. Kanske var det en svamp, en död fågel eller något annat för en timme senare och 5 timmar framåt fick hon diarré och kräktes, om än med bibehållet gott humör. Framåt kvällen fick hon behålla den mat hon åt och sen var allt fint som snus igen.

 

TACK Familjen Johansson för rapporten "från" Milli:)

Njut av era hundar!


Är såååå trött på ståndöron:(

En sheltie SKA ha tippöron, punkt! Så är det bara...Men nu är jag så himla trött på Blåndies öron som mer eller mindre driver mig till vansinne suck...Inget verkar fungera på den damen:( Tejp både maskering & silvertejp, men nix det åker av fort som attan. Nåja det sitter vällan en dag eller så & så PANG så står öronen UPP igen:(

Lim då??? Visst men efter ett par kraftiga skakningar & lite krafs ned tassarna så PANG så lossnar det & så STÅR öronen upp igen efter ett kort tag...
Nä det är nog bara att se sig besegrad.....av Blåndies envisa STÅND öron, gilla ,läget eller hur det nu var:)
Men så hon ser ut, hon liknar mest en schakal....

Nix på´t igen! Får väl limma fast  stora plastgem, funkade ju på Sindie ett tag..Kan liksom inte se på henne utan att le lite så där stelt "fniss"

I morgon blir Milli & Blåndie 4 månader:)

Njut av era hundar!

Påsken 2011

Jösses vilken oordning det är på min uppdatering:( Men här kommer iallafall lite bilder från påsken...

  


Anders


Linnea

 
Min mamma & Svenerik  


Påskgodis

Ett måste på påsken är ju att hundarna får varsitt påskägg av mormor:) Stoppar i lite godis & sedan gömmer jag dom & så får dom leta upp dom....

  

   
Breeze letar & hittar

  
Å jobbar på att öppna ägget

    
Min härliga Sindie:)Milloo
 

Trizz
  

Blåndie hon var hos My under påsken....

Njut av era hundar!


Jakkokurs med Anna Muller för mig & Trizz & Anders & Breeze på klubben

I måndags hade jag ordnat en agilitykurs med temat "Jakkosvängar" med Anna Muller. Har aldrig tidigare tränat för Anna så det skulle bli spännande......Å eftersom det blev ett återbud så stoppade jag in Anders med Breeze:)

Nu skulle alltså både Breeze & Trizz få köra agilirt, ngt som dom verkligen GILLAR!

Personligen så var jag mest orolig över OM jag överhuvudtaget skulle kunna köra & hur mkt/länge...Som himla TUR var så kunde jag köra hela tiden, visst inte med ngn fart men JAG kunde KÖRA!!! Rackarns vad skitkul det var!!!! Däremot så filmade både Anna & Svenerik oss alla & det var KUL att se dom andra däremot mindre smickrande att se sig själv suck...Men jag får väl bjuda på det. Anna skickade ju ut filmerna till alla deltagare. Det är ju självklaer himla nyttigt att kunna se om & om varje övning:)

Kursen då?! Jo det var 6 ekipage som fick vara med & köra samt hur många som helst som ville titta på. Men av ngn anledning så var det "bara" vi 6 som körde & INGA åskådare?!?! Himla märkligt....Herrejösses så mycket man lär sig bara av att titta:)
Den andra filmen har jag ännu inte tittat på....

Vi började kl: 10.00 med samling & en genomgång av dagen. Sedan byggde vi upp det vi skulle köra. Smallhundarna började & jag fick vara den som hela dagen körde först.

Jag har ju testat lite Jakko tidigare men väldigt basic. Jaha hopp-Jakko-tunnel, låter enkelt va??? Jo tjena "fniss". TUR att Anna var så himla pedagogisk & kunnig så till slut fick hon faktiskt MIG att fixa en Jakko tillsammans med Trizz:) Eller det tog "bara" 3 försök innan den satt...Tyvärr så är man ju ingen gasell så farten ja just det det fanns ingen fart på mig alltså:( Å eftersom att jag inte har ngn fart får inte heller Trizz ngt igentlig fart, nåja ja det får vi vällan träna på:)

  
 Jag & Trizz
 

För Anders & Breeze gick det däremot MYCKET snabbare både i tanke & ben:) Breeze hade lite svårt för Jakkon, hon är så himla smidig så hon vände på en tvåöring & hoppade samma hinder tillbaka. Anna sa att "Hon är alldeles för  duktig" "Leeer" gjorde jag:) Men när Breeze fattaf galoppen gick det himla rackarns bra:) Man verkligen ser att dom trivs ihop:)

     

Det som var himla bra med Anna förrutom att hon var riktigt duktig var att hon tog tid på varje ekipage. Det innebar att alla fick lika mycket tid, nästan....Vissa han då med att köra lite längre typ hela banan (Anders & Breeze bla). Det han inte jag men jag fick det jag behövde:) Finns ju självklart ingen anledning att ALLA ska göra exakt lika mycket & hinna lika långt. Man måste ju få grunden att sitta innan man kan gå vidare. Å så skulle nog min tid gått ut OM jag hade gett mig på banan ha,ha,ha...

Nästa övening var alltså den däringa banan med massor av olika klurigheter:) Vi visste ju att det skulle vara Jakko både här & där men vart??? Vi fick gå den tillsammans & försöka klura ut VAR han var, Jakkon alltså:) Sedan gick Anna med oss & förklarade vart hon ville ha dom, ALLA ROLIGA JAKKON:)

Det var bara att "gulpa" till & gilla läget:) Sedan var det min & Trizz tur att börja...Ca halva banan skulle vi köra. Eftersom att jag inte har ngt banritningssytem får det bli en skriftlig förklaring....

Banan bestod av hopp(rakt)-hopp-tvär sväng in i lång böjda tunneln-hopp(sedan fort som attan fram till nästa)-hopp JAKKO (INTE in i tunneln!) tillbaka(rakt)-hopp-hopp(tvär sväng)hopp JAKKO-kort tunnel-lång tunnel-hopp(nr 2 från början) JAKKO-hopp-tunnel-långa tunneln-korta tunneln JAKKO-hopp-hopp-hopp SLUT!

Trizz började med att dra RAKT fram efter hopp nr 2 ???? Hmmm, jaha vad gjorde jag för fel nu då???? Jaja bara på+t igen & nu lyckades jag få henne över dom två hoppen & IN i tunneln:) Börjar bra va??? Ha,ha,ha...
Sedan rullade det på, jag strulade lite här & där genom att bla inte röra på mig hela tiden. Hört det förr???? Trizz hade himla svårt att hoppa brevid, bakåt över hindret samtidigt som jag stod/rörde mig åt det håll vi skulle till...Min kropp var alltså mot hennes & mina hundar är inte vana att jobba bakom min rygg speciellt inte över ett hopp. Här gick det år mkt tid, dvs att få Trizz att VILJA hoppa från/bakom mig. Nu gick 2 minuter himla fort...Men jag kände mig helt slut & tom Trizz kroknade..Ojoj vad både hon & jag fick jobba:)

Fikat stod framme hela dagen & det var bara att ta sig en kopp med mammas hembakta rabarberkaka:)


Jag & Trizz körde så klart banan men i två delar, vi kom liksom inte längre:) Men jag var himla rackarns supernöjd med dagen!!!

Jakkokursen med Anna Muller 2011

Birgitta-Zingo, Anna Muller, Annica-Cayenne, jag-Trizz, My-Jim, Anders-Breeze & Elisabet -Sati

Lite bilder på dom andra

Birgitta & Zingo


Annica & Cayenne


Anders "laddar", Svenerik & Elisabet

Å så lite fler bilder på Anders & Breeze in action:)
    


Här snackas det taktik:)

   
My & Jim, nej Jim skulle INTE ta tunneln:)

   
Birgitta & Zingo, här tog Zingo INTE tunneln:)


My & Blåndie:)
Blåndie som förhoppningsvis flyttar hem till My i juni. OM hon inte blir för stor:( 
Efter att kursen var slut följde Blåndie med oss hem igen:) Enligt My hade allt gått bra & Blåndie hade visat sig från sida bästa sida, trots tejpade öron:) 

Förhoppningsvis så lyckas jag få ut filmerna från kursen till min blogg....

TACK Anna Muller för en kanontrevlig kurs!

TACK Svenerik för att du filmade!

TACK mamma för att du bakade!

TACK Anders för att du körde Breeze!

TACK Alla som ville vara med & köra!

Njut av era hundar!

 

 


VilkenValborgsmässoafton det blev 2011

Det är ju VÅR!!!


Tyvärr så hade jag oturen att först jobba men men det gick det oxå. Hela ligan var kvar på landet så på dom gick det ingen nöd.

Väl tillbaka ut så blev det lite pyssel i trädgården

    
Jag bara ÄLSKAR pensér:)
 

Å så mina "pysslingar" som förhoppningsvis ska bli både blommor, majs, tomater, paprika & så dom stora främre som är broccoli:)
 

Hmmm det är ju lite jobb att ha trädgård...Här ska det bli ett stenparti med växter.
 

Ooops....här letar Blåndie efter ett "gömt" gammalt märgben....På första bilden smälter hon in bland stenarna
  

Ligan njuter av att bara vara med ute, speciellt när det finns gamla märgben överallt.
  
Blåndie

Även min gammeldam Sindie njuter av ett märgben....Trizz som INTE vill titta in i kameran...
 

Hela Tjejligan på en bild, jippie!!!


Här letar Breeze & Blåndie godis i en Petflaska
  

Till middag blev det grillad lax, kokt potatis med hollainde(stavning?) & ett glas vitt. Himla smarrigt:)


Senare på kvällen så var allt frid & fröjd...men så helt plötsligt så smälde dom av ett gäng fyrverkerier nere på festplatsen RAKT ÖVER vårat hus!!! Vilket resulterade i att Milloo drog ut från den inglasade altanen & försvann!!! Svenerik såg åt vilket håll han drog så det var bara på med dojjorna & så ut....Nu var jag så jävla förbannad så jag vrålade över hela jäkla nejden att: Det är väl för i helvete inte nyårsafton nu! Man smäller väl för FAN inte av raketer över någonannans hus & tomt! Några fler väl valda ord blev det oxå....Svenerik lubbade i väg över grannens medans jag tog grusvägen....Vi ropade & visslade men ingen Milloo:(Vände hemåt efter ett tag för att hämta jackan, lite småkyligt var det ju....Samtidigt kom Svenerik hem & satte på sig gympadojjor. Han hade rusat i väg med träskor & hade hållit på & slå ihjäl sig när han likt en gasell flög fram över skogen ha,ha,ha....
Sedan traskade jag i väg igen & nu mötte jag en hel del folk som kom från festplatsen....Ingen hälsade, dom såg nog att jag var skitförbannad & ALLA hade säkerligen hört mig vråla tidigare...
Svenerik tog bilen & mamma hade koll vid telefonen.
Min plan var att gå till dom ställen som jag vet att han gillar så det blev till att traska....Mötte ett par med hund & förklarade situationen. Dom tyckte oxå att det var idioitiskt att ha fyrverkerier på Valborg:)
Nåja vi letade & letade & även grannen var ute & ropade:) Men ingen Milloo:(
Vi åkte över till grannområdet som höll på att fira Valborg dock UTAN fyrverkerier:) Ropade Hallå & då var det en man som frågade lite "sluddrigt" & glatt om jag skulle hålla tal "fniss"....Men ingen hade sett honom där heller:( Men min trevliga arbetskollega Inger lovade att hålla koll & ropa då & då:)
Åkte runt lite överallt tills mamma ringde & sa att Milloo VAR HEMMA!!!! JUBEL & GLÄDJE!!!!
Mamma hade suttit i sin stol & Breeze hade gjort henne uppmärksam på att det var ngn vid bakdörren. Hon gav sig inte förräns mamma öppnade & kollade & där stod Milloo:)
Då hade han varit borta i över 1,5 timme....
Som TUR var så verkade han må hyffsat bra, tror att han nog var glad över att vara hemma & inne igen....

Som himla TUR var så slutade min Valborg med GLÄDJE över att Milloo kommit till rätta!

Njut av era hundar!  

 


RSS 2.0