Veckans agilityträning med 8 sheltisar

Tillbringade några timmar på klubben med hela min liga & Lena med 4 av sina sheltisar....Så härligt att se dom rusa runt på dom stora gräsytorna:) Trizz & lilla Timjan hade himla kul i hop & så är dom ju nästan lika stora hmmm. Timjan är snart 5 månader & Trizz 2,5 år...Jaja kul hade dom i alla fall.

Eftersom att min kropp inte alls vill vara med så var det "bara" för mig att bita ihop, hundarna bara måste ju få sitt...Lena kånkade ut lite tunnlar & så planerade jag ihop en "bana" av dom hinder som redan stod ute.

Började som vanligt med min racer dvs Breeze. Ojojoj vad smidigt det är att köra henne, speciellt när hindren står så att jag bara behöver ge kommandon & röra kroppen så lite som möjligt. Visst på vissa ställen undrade hon nog fan vad jag menade, men oftast så förstod hon mig på ngt konstigt sätt!?!? Hon kanske är van efter att ha behövt träna med mig i alla år....Var så nöjd jag kan bli efter dom föruttsättningar jag har....

"Mille" var nästa på tur:) Laddad till tusen & bara VILL KÖRA!!! Han är dock inte lika "lätt" att köra på avstånd, så lite fel blev det här & där men men...Inget han igentligen märkte ngt av.Han fick ju köra, dock alldeles för lite enligt honom. Fin fina kontaktfält har han min Prins:)

Sedan fick jag slå mig ner & titta när Lena körde, kände att jag annars skulle gå på knä:( Så jäkla skittrist, speciellt när jag har sådana superhundar......Ja det är bara att gilla skitläget:( Var ju tvungen att vila en stund så att även Trizz skulle få köra...

När det sedan var hennes tur ja då undrade jag på vilken planet den lilla damen var på?!? Inte på samma som mig i alla fall....Då ropade Lena typ "Dom är ju levande varelser" hmmm visst....Ha,ha,ha ja Trizz bara måste leta ÄTBART på planen, ngt kan ju ha ramlat ur. Önskade då att hon ÅT maten hon fick hemma....
Vet inte om det kanske berodde på mig men hon var himla "off" & hade fokus på allt annat än på det vi skulle göra TILLSAMMANS...Till slut så fick jag "säga" till henne att Hallå, NU jobbar vi! Å efter det så gick det bra! Trizz är ju oxå en racer på banan men tyvärr så sackar ju jag henne som vanligt:( Så det fick bli övningar nära typ, snäva svängar & blindbyten, ngn Jakkoo fick jag till oxå....

Tyvärr så vill ju JAG mer än min kropp:( Fasiken..... Men vädret var bra, en del sol & höst, alltid ngt:)

TACK Lena för en trevlig stund på klubben!

Njut av era hundar!

Sindie har nu varit till veterinären

Ja i går, onsdag hade jag tid på Veterinärboden i Åker för att Sindie skulle kollas. Hon har ju en "rutten" tand i bakre delen av munnen som nu gett besvär:( En varböld som börjat vätska sig.....Sindie skötte sig jättebra under hela undersökningen:)
Hade en jättetrevlig veterinär vid namn Nina Berthold. Vi pratade om olika alternativ & dom var ju inte många....Tanden måste bort! Eftersom att Sindie har sitt hjärtproblem så är ju frågan om jag vill chansa & söva henne? Men som sagt det finns inga andra alternativ....Pratade om dom alternativ som finns vid sövning.

Vi fick åka hem med ett recept på fickan som jag så klart direkt hämtade ut.
Nu är dock tid bokad på måndag kl: 12.00 för att ta bort tanden.

Usch nu har jag hela långa helgen på mig att oroa mig för hur det ska gå på måndag....Men jag fick ett stort förtroende för Nina på Veterinärboden.   http://www.veterinarboden.se/

Håll tummarna för att allt går bra!

Nu är Sindie åter tillbaka till lugnet på landet....

Njut av era hundar!

Rapport från Leffe

Eftersom att jag är en snäll person:) & GILLAR när "mina" valpköpare är duktiga, precis som Eva med Leffe:) Ja då köpte jag en kampleksak på agilitytävlingen i Vallentuna. Den har dom nu fått som Tack för att Leffe nu har godkänt anlagstest i viltspår....

Här kommer några rader & bilder från matte Eva. TACK för bilderna, alltid så himla KUL att få!!!

Hej Marie o Sheltieligan
 
Leffe uppskattade att få en ny leksak. Nu var jag riktigt duktig och fotade ögonblicket.
Jag uppskattade också att du har skickat kort och leksak för att fira VÄRLDENS BÄSTA LEFFE. :)

   

Nästa vecka ska Leffe få gå ett riktigt öppenklass spår, går det bra så tänker jag anmäla honom till dreverklubben igen med samma domare. Vissa säger att det är stor skillnad på klasserna att öppenklass är mycket svårare och att man får träna mycket och vissa säger att det bara är att köra på om det går bra. Så Leffe och jag kör hårt. :)
 
Kram o godisar till ligan Eva o Leffe
 
Klart att Världens BÄSTA Leffe ska ha en present när han varit så duktig:)

Njut at era hundar!

Mina stjärnor glänste på DM i agility på Haninge BK idag!!! Å Södertälje BK blev nog bästa klubb:)

Oj,oj,oj vad BRA det gick för mina stjärnor!!! Dom fixade att försvara DM titeln i lag, medium!!
I laget ingick Birgitta med MIN Milloo & MIN Breeze samt Conny med Zaza...
Mediumlaget VANN även den inoficiella tävlingen dvs dom blev BÄSTA lag både i hopp & agilityklassen:)

ETT JÄTTEGRATTIS till mediumlaget för DM titeln i agility 2010!!! 

Mediumlaget

GRATTIS oxå till Birgitta som kom 2:a individuellt med MIN Milloo & 4:a med MIN Breeze!!!



Birgitta & Milloo DM 2:a individuellt 2010

GRATTIS Conny som med sin Zaza VANN DM titlen i medium 2010!

GRATTIS small laget som VANN DM!!!

Ingela med Tindra & Korall, Jörgen med Joplin & Conny med Lady 

GRATTIS large laget som kom 2:a

Birgitta med Zingo &  Per med Eddie(saknas gör Maria med Bella)

GRATTIS Per som med sin Eddie VANN DM titeln i large!!!

Här kommer lite gott & blandade bilder från den lååånga dagen på Haninge BK. Men vilken TUR vi hade med vädret! Sol hela dagen:)

   
  
Milloo
   

Breeze
  
Jag & Trizz i hopp ind där vi gick NOLLA!!! Dock diskade vi oss i agilityklassen:( Trizz sprang förbi hinder nr 1(?!?!) & då fick jag ju ta tillbaka henne så att hon inte hoppade det hindret baklänges....Trizz blev då lite "låg" & hade koll på mig, vilket resulterade i att hon vände 2 gånger i tunneln (+ att hon vägrade en gång när hon skulle in!?!?) för att komma till mig suck... Ja ja det slutade med att vi blev diskade:( Det loppet kändes inge bra, skulle nog igentligen kanske bara sprungit rakt ut....Men det vara bara att ta nya tag & det gjorde vi! Det var ett helt annat drag i henne i hoppklassen trots att det var lång väntan för henne mellan starterna:) Nu var hon ju oxå medveten om att ALLA hopphinder låg på maxhöjden....
Å japp vi NOLLADE hopploppet & jag var så nöjde med henne!!! Hon jobbade på så BRA & lyssnade hela tiden på mig:) Men eftersom att vi var diskade i agilityklassen så var vi ju borta från DM...Men det gjordeingenting, den här tävlingen var ju bara en träning!

   
Birgitta & Zingo

 
Jörgen & Joplin
Jörgen staratde tyvärr innan startsignalen i agilityloppet:( Loppet körde han nolla men var ju såklart diskad:( annars hade han haft 2 nollade lopp ind! Annars såg det BRA ut, KUL!

´
Conny med Lady

Conny & Zaza DM MÄSTARE i medium 2010!


Maria & Bella
 
Per & Eddie DM MÄSTARE i large 2010


Jaha nu har jag sponsrat agilitylandskaget:) Det här häftet kostade 50:-. Ska bli spännande att bläddra i...

TACK Birgitta för att du kämpade med Breeze & Milloo i totalt 8 lopp i dag! Du är GULD värd!!!

TACK alla från Södertälje BK för en BRA dag med många bra lopp & finfina resultat!

Väl hemma efter en lång dag så firade jag med ett glas vitt:) Hundarna fick kyckling blandat i maten, gillades av alla tre:) Nu sussar dom gott....Å jag njuter vidare av mina underbara hundar:)

Njut av era hundar!

 

 

 

 


Träning på klubben igen:)

Eftersom att Birgitta ska tävla både Breeze & Millo på DM på lördag den 25:e så var det åter dax att finslipa formen:) Denna gång åkte vi till SBK, där står ju banan framme hela tiden. Ngt som är BRA då kroppen inte riktigt fixar att bära hinder:(

Jag körde Trizz innan Birgitta kom, det blev en bana av det som stod framme...Men tyvärr så var underlaget alldeles för ojömt för att jag skulle kunna röra mig på det:( FAN!!! Men det vi kunde göra gjorde hon BRA:)

När Birgitta sedan kom så körde hon först Milloo, även denna gång så var han ngt övertaggad:)Men efter ett tag så gick han superbra!!! Birgitta kämpade på BRA & dom såg verkligen samspelta ut:) Enda kruxet var vid en hoppkombination där han skulle hoppa Ut & RUNT för att sedan ta nästa hinder snävt...Hmmm det gick inge vidare men ALLT annat funkade!!! Jippie! 

Sedan var det Breeze tur & oj,oj,oj vad BRA det gick! Snabb som en vessla, Breeze alltså:) Nåja Birgitta hängde på bra! ALLT gick bra, men.....det strulade på samma ställe som med Milloo:( Måste träna på den typen av problem....HJÄLP sökes!!!

Ja sedan var det bara att traska hemåt innan det blev mörkt....

TACK Birgitta för att du kör mina stjärnor!!!


Sindie måste till veterinären:(

Min gamla stjärna Sindie har fått ngn form av "böld" på kinden precis under ögat:( Det kan vara ngt med en tand, vilket jag hoppas! Men...det kan även vara en tumör:( Då känns det som om det inte är så mkt att göra....Så på måndag morgon måste jag ringa till veterinären & beställa en tid för undersökning...
Sindie blir ju snart 13 år & då händer det ju såklart att det blir åldersproblem. Inge kul alls...

Håll tummarna!

Njut av era hundar!

Viltspår för Milloo & Svenerik

Jag hade lagt ett ganska långt spår med bla 3 vinklar, en spetsvinkel & ett bloduppehåll åt Svenerik & Milloo. Spåret hade fått ligga i ca 3 timmar innan dom gick det. Jag gick med & "kollade" av dom:) Men oj, vad dom skötte sig bra! Mille missade ngt vid bloduppehållet & ringade men hittade tillbaka & tog upp spåret & jobbade sedan klockrent:) Hade ju gett direktiv till Svenerik att låta Mille jobba självständigt & att han helt skulle lita på honom & det gjorde han:) Mille spårade så himla BRA & hittade klöven:) Sedan bara var vi tvungna att gå till det nya svampstället & plocka en hel del höstisar(som nu ligger på tork)

        


Milloo med klöven:) Som han dock lämnade i skogen när vi plockade svamp....

Lena hade ju lagt ett spår åt mig & Trizz med 3 vinklar, ett bloduppehåll & en spetsvinkel. Spetsvinkeln hade hon lagt över en bred stig & sedan ganska tvärt vänt tillbaka över stigen igen...gulp inte det lättaste men...oj,oj,oj vad SNYGGT hon tog den vinkeln:) Trizz gick attans BRA, hon "tappade" bara vid bloduppehållet(verkar gå spöken i att göra så?!?!) Men hon kom tillbaka & sedan gick hon så BRA! Christina gick med & i dag så brydde sig Trizz inte alls om att hon var med:)
Trizz hittade klöven men som vanligt så tyckte hon att jag gott kunde bära dn tillbaka till bilen:) Hon hade ju gjort sitt....

TACK Christina för ett trevligt upplägg av träffarna! Synd bara att dom var alldeles för få:)

TACK Svenerik för att du går med min Prins Milloo:)

Njut av era hundar!


Bara foton på ligan


Trizz

Milloo

Breeze


Trizz, Milloo & Breeze
  
  

Njut av era hundar!

 


Trizz aktiveras med Nina Ottosson´s aktiveringsleksaker

I bland så får jag så dåligt samvete för att mina hundar får för lite aktivering:( Då är det bra att dom finns, dom där aktiveringsleksakerna:)

  

Måste dock erkänna att Trizz i bland är ngt punschig....Eller kan det bero på att jag låter dom använda aktiveringsleksakerna för sällan?!?!? För i bland så bara står hon där & tittar på mig?! Hjälp mig, liksom...Men jag hjälper henne inte...det är ju faktiskt meningen att dom ska klara det alldeles själva....
Å det gör hon, men det kan ibland ta lång tid...
 
  

Jag tar gärna emot tips på aktiveringsövningar!

Njut av era hundar!


En heldag på klubben med nästan hela ligan

Tillbringade nästan hela onsdagen på klubben med Breeze, Milloo, Trizz & Lena med hennes sheltiegäng:) Vädret var underbart!!! Jösses vad det är bra för själen att vistas ute i ett härligt höstväder med en skinande sol!!! Precis vad jag behövde:)

Vi gick som vanligt en runda med alla hundarna racandes lösa....

 

Sedan byggde vi upp det vi hade planerat att köra. Eftersom att jag har sådan jäkla värk i kroppen så fick det bli träning därefter dvs vi byggde så att jag inte behövde röra mig så mkt....Det blev bla tre tunnlar på rad, "bara" att skicka:)

Breeze: Jösses vilken DUKTIG hund hon är:) Det är ju rent av ljuvligt att "köra" nåja i alla fall dirigera henne runt bland agiltyhindren!!! Blir det fel så är det jag som antingen varit för snabb att "lämna" hindret eller slarvat med min handling:(

Milloo: Han är ju verkligen go, min Prins:) Vill ALLTID göra sitt bästa men i bland vill han liksom lite för mkt:) Först var han helt klart övertaggad:( Men han skärpte till sig & gick rackarns bra:) Eller det kanske var JAG som skärpte till mig?!? Japp så var det....Nöjd var jag i alla fall när vi var klara.....

Trizz: Min "nya" skällande sheltie:( Suck...jag blir sååå trött på att hon ska skälla så förbaskat:( Å ja, jag har bara mig själv att skylla... Men...hon skötte sig så BRA på plan:) ALLT behöver tränas på men jag är så NÖJD med hennes utveckling så här långt. Men...jag vill ha SNABBARE slalom!!! TRÄNA-TRÄNA MERA!!!

  


Trizz

Efter att ha gått en promis som avslut så packade vi bilen full med sheltisar:) Fick Lena att lägga ett viltspår till mig & Trizz som vi skulle gå senare på kvällen.

TACK Lena med div Honeybrookare för en trevlig dag!

Njut av era hundar!

Jag, Breeze & Trizz har varit i Läppe & Vingåker

Den här helgen har jag med tjejerna tillbringat i Läppe hos mina kära vänner Sven & Marie:)

Jag blir alltid så himla träningssugen när vi träffas, för förr i tiden tränade ju Marie & jag alltid ihop.....
Den här fredagen aktiverade vi våra tjejer med dummiesa pportering. Sven gick ut ca 15 meter med 2 dummies, slog i hop dom, kvackade & slängde dom en i taget åt respektive höger & vänster. Sedan skickade jag Breeze åt höger & hon letade & hämtade jättefint:) Sedan när hon lämnat så skickade jag henne att hämta den andra, även den hittade & hämtade hon:)

Sedan så la Sven ut 2 dummies som hon fick leta upp & hämta, självklart fixade hon det:)

Även Trizz ville vara med...Men jag var tveksam då dummiesarna vägde lite väl mkt för henne.Men jag ville såklart testa...Men Sven fick bara ta med sig en ut, ca 10 meter. Sedan visade han den, kvackade & droppade ner den. Jag skickade Trizz som racade ut, sprang förbi fram till skogen & tillbaka till tappstället. Hon hittade den, men visade inga tendenser till att vilja bära med den hem. Men jag pushade henne & till slut så släpade hon med sig den till mig:) Gillas att hunden kämpar:)

På lördagen var det dax igen. Började på samma sätt dvs att han gick ut med 2 dummies, kvackade & slängde ut dom. Breeze gick bra & säkert ut & hämtade dom....Sedan la han ut 3 dummies på olika ställen på ett ganska stort område. Breeze fick under tiden sitta fot brevid mig. När alla dummies var utlagda skickade jag ut henne att "leta-hämta". Hon drog som en raket, vilken hund:) Hon letade bra & långt ut:) & hon plockade dom en efter en.

Jag tror att Breeze tror hon är en apporterande hund.... Rackarns vilken allround hund hon är:)

Har varje morgon i Läppe gått upp i ottan för att traska på morgonpromis. Det är sååå skönt att börja dagen så:)

Sedan på lördagen var det AgilityKM på Vingåkers HK. Alltid lika trevligt att åter träffa deras härliga agilitygäng:)
Tyvärr så regnade det hela dagen:( Usch inte lika kul....
Men till slut så stod dom där klubbmästarna i resp storlek...

Ett JÄTTEGRATTIS till:

Linnea med Ludvig, medium
Susanne med Mixi, large
Inga med Gibson, veteran
tyvärr minns jag inte namnet på hon som vann small....

Tack alla för en trevlig dag!

Tack Sven & Marie för som vanligt trevligt sällskap:)

Nu är jag tillbaka i vardagen igen.....

Njut av era hundar!

Äntligen finns filmen på Anders & Breeze från Stora Stockholm 2008 på bloggen

Men....jag har ingen aning om hur man gör för att få den som alla andra?!? Dvs filmrutan jaja, nu finns den att se, alltid ngt:)
Så håll tillgodo, men se upp det GÅR FORT:) Lite väl vida svängar dock, dom tappar alldeles för mkt tid.....

Kanske även filmen på mig & Trizz från Vallentuna KB´s hoppklass snart kan beses här på bloggen...Då när vi för allra allra första gången tävlade officiellt i hoppklass & gick nolla med placering 5!!! "Bara"(satan i gatan) 3 hundradelar från pinne(shit):( MEN vi var NOLLA:)


http://www.youtube.com/v/o_1RACjURTg?fs=1&amp;hl=sv_SE&amp;rel=0"></param><param


Njut av era hundar!

Viltspår med Trizz

Onsdagkväll & återigen dax för viltspårsgruppen att träffas.....Jag åkte ut lite tidigare & la ett spår som sedan Anette med Molle gick. Christina la ett till mig & Trizz. Hade "allt" med mig hmmm not hade såklart glömt både sele & linan hemma:( Så det fick bli halsband & så lånade jag en lina av Anette:)

I dag skulle Christina gå med & det störde Trizz lite grann....Kan oxå ha varit att starten var precis brevid bilarna. Nåja hon tog upp spåret samtidigt som hon hade lite koll både bakåt & på Christina...Men hon släppte det ganska snart. Men jag tyckte att hon var lite fladdrig i spåret men enligt Christina så var hon rätt men ringade lite då & då. Spetsvikeln tog hon galant, men så vek hon av & började bakspåra?!? Jag lät henne gå på & efter ca 10 meter kom hon på att hon gick fel, duktig tjej! Då vände hon upp & gick på rätt, sedan jobbade hon ganska bra med nosen nere i backen. Hon hade varit ngt för högt i början av spåret, men det kan ju ha legat kvar högt, vad vet jag...Klöven hittade hon i alla fall:) Men hon ville inte bära tillbaka den....Nä lite godis från matte räckte bra denna kväll:)

Kände efter kvällens träning att jag måste fokusera MER på spårträningen med Trizz....Men å andra sidan är det skitsvårt när kroppen strejkar:( Usch jag blir så trött på att den hela tiden ska sätta käppar i hjulet:(
Att vid varje tillfälle säga att " jag måste ha spåret på mjukt, slätt & lättgånget underlag annars kan jag inte gå det" grrrr

Kvällens positiva nyhet var att jag INTE träffade på verken några pundare eller vildsvin!!!!

TACK viltspårgänget för en trevlig kväll!!!

Njut av era hundar!


Träningstävling i agility med Trizz

Tyvärr så mår jag verkligen inge bra, men eftersom att träningstävlingen i agility var inplanerad så var det bara att bita ihop & åka till klubben. Inget fixar sig ju själv.....

Jag hade bara med mig Trizz eftersom att dom andra agilitystjärnorna var kvar på landet. Pga att jag har så attans jäkla ont i kroppen så beslutade jag mig för att bara köra Trizz i agility resp hoppklassen. Visste inte ens om jag skulle fixa det?!?
Men till start kom vi & min plan var att ställa henne vid start(som alltid) för att sedan gå till hinder nr 2 & kalla in. EFter hinder nr 2 var det en tvär sväng tillbaka till hinder nr 3. Trizz har ju haft lite problem när jag gått för långt vilket har reulterat i att hon skippat hinder nr 1:( Men inte denna gång:) Hon gick kanoners, precis som jag planerat!!! Sedan upp på balansen & sedan fick hon stå lite i kontaktfältsbeteendet:) Efter gungan så skulle hon svänga tvärt till vänster, men se inte Trizz inte...Hon skulle svänga höger upp på balansen, suck....Jaha disk blev det...Men vi körde vidare & hon gick riktigt bra, men jag vill ha mer fart i slalomen!!! TRÄNA-TRÄNA!!!!

Sedan var det dax att köra hoppklassen...Det fick bli en liten nödlösning, klockan gick & det var mörkt & alla var mer eller mindre blöta:( Tog delar av agilitybanan & la till resten så att det till slut blev en hoppbana. La in sådant som JAG & Trizz behövde träna på:) Dock hördes lite jämmer bland en del av deltagarna...

Men Trizz gick BRA!!!Det blev en vägran, men det berodde helt på att JAG var slarvig:( Pang i pallet på mig!!!
Glädjande nog så fixade hon svårigheterna:)
Vi VANN öppenhoppklassen:)

MIN STJÄRNA!!!

Men det allra roligaste var att det kom så många som ville köra!!! Himla KUL! Å så var det blandad klubbtillhörighet, xtra kul.... 

TACK alla ni, ingen nämnd ingen glömd som hjälpte till att genomföra den här träningstävlingen!!!
TACK alla ni som kom & tävlade!!!

TACK till vår sponsor: Lena på TUMBA HUND & KATT, Solbo center i Tumba(bakom Robbans pizza)

Njut av era hundar!

Äntligen har jag & Trizz debuterat i agility resp hoppklass 1, med 0 fel i hopp med plac 5!!!

I dag skulle det ske, det jag väntat på i säkert mer än 10 år!!! Att ÄNTLIGEN få tävla agility igen!!!!
Ingela plockade upp mig & Trizz för färd till Vallentuna BK´s officiella agility tävling....Väl framme så var ju min plan att mäta Trizz igen....Alla har ju sagt till mig att mäta om henne, hon kan bara inte vara mediumhund. Så nu inköptes en tävlingsbok & ja sedan var det "bara" att mäta in henne....Domaren mätte & mätte flera gånger & JA helt klart en smallhund! Visst hur han än mätte så blev resultatet small!!! Eftersom att jag anmält henne i medium var det bara att gå & ändra det...Ganska angenämt:) Ja, då fick jag starta sist i både agility & hopp, inte mig emot....

I agilityklassen, som såg så inbjudande ut körde hon som en racer! Dock tyckte hon inte att man skulle ta hopphindren innan kontaktfälten:( Det stod alltså 1 hopphinder innan varje kontaktfältshinder, i olika vinklar. Trizz drog direkt på balansen som var hindret DIREKT efter runda tunneln enligt Trizz...Enligt mig & domaren skulle det tas 1 hopphinder innan=DISK! Ja ja det var bara att köra vidare:) Dock hände samma sak efter nästkommande runda tunnel, enligt Trizz var det full rulle till A hindret, enligt mig & domaren så var det 1 hopphinder innan...Men nu han jag få tillbaka henne innan hon stutsade upp på A´t. Trizz kom snyggt tillbaka & tog hopphindret...Väl på A´t så fick hon stå "länge" i rätt position & fick då mkt beröm:) För hon tog kontaktfälten klockrent!!! Ja sedan efter slalomet var det gungan, enligt Trizz & ja ni vet att så var det inte...Nix det var ju nämligen 1 hopphinder innan. Men även denna gång så fick jag tillbaka henne så att hon kunde ta hoppet...Även gungan tog hon klockrent, lät henne stå kvar ett tag så att jag kunde gå en bit på upploppet...Sedan var det FULL FART i mål!!!
Diskade var vi, men FASIKEN vad attans KUL det var att ÄNTLIGEN "kunna" tävla igen! Å det med min underbara Trizz:)


  
   
  

Sedan var det dax för hoppklassen, även denna bana såg rolig ut. Trizz stod stensäkert kvar innan jag gav släppkommandot....men sedan var det som om hon hade eld i baken hon drog i full fräs över dom två hopphindren, in i säcken & vidare till tunneln. Tyvärr så var ju jag en bra bit bakom min racer så hon fick liksom "vänta" på mitt upprepande kommando till tunneln hmmm. Men oj vad härligt det var att se rumpan på henne:) På ngt sätt så fick jag ihop hoppet innan valsen till slalomet, som hon tog i ganska bra fart:) Sedan var det typ staketet på 4 hinder, även här fick hon ta 1:a hindret sedan gjorde jag en vals för att sedan vara på samma sida till dom andra 3. Jösses inte för att jag riktig vet vad jag gjorde men Trizz tog staketet som värsta proffset:) Det bara flöt....Sedan in i böjda tunneln i full fart:) Däcket-lången sväng in i korta tunneln-hopp & så in i valfri ingång i böjda tunneln-tillbaka till hoppet-korta tunneln-tvär vänstersväng till dom 2 hopphindren på upploppet & så I MÅL med 0 fel!!!!

   
  

FYFASIKEN vilken jäkla DUKTIG hund jag har!!! Kände mig så rackarns supernöjd efter faktiskt båda loppen men främst med hopploppet så klart:)

Hopploppet räckte till en 5:e placering:) dock bara 4 pinnar:(

Vallentuna BK 2010-09-12
Hund: Trizz
Förare: JAG:)
Domare: Roger Franksson
Agilityklass 1: Disk
Hoppklass 1: 0 fel tid: 42.38. Plac: 5/22, 7 disk. Ref tid: 48 sek. 4 pinnar:(

Ett stort GRATTIS till Jörgen som med sin Joplin kom 6:a i hoppklassen på tiden 43.03!!!
  


Ingela & Hettie som kom 7:a i agilityklassen!

  
Ingela & Ia

Nu är jag än mer sugen på att få tävla MER!!! Nästa tävling får bli DM den 25/9 med Trizz i Haninge:) Då ska ju snälla Birgitta köra både Breeze & Milloo:)

Njut av era hundar!

 

 

 

 


Grattis till "min" Leffe som med matte Eva klarat Godkänt anlagstest i viltspår med HP!!!

Det är ju helt underbart att få ett mail där det står:

Hej Marie o alla sheltisar (igen)
 
Nu har leffe gått sitt anlagsprov. Han blev GODKÄND med HP han visade igen att han ÄR världens bästa LEFFE.
Jag vet inte om det går att scanna protokollet så att det går att läsa, jsg försöker i kväll.
 
Provförlopp:  Startar utmärkt och spårar med stort självförtroende. En liten hund med stort lugn och stress tålig. Finner viltdelen direkt.
 
Domare: Tomas Eklöv, dreverklubben sörmland.

Hämta CIMG0379.JPG (86,4 kB) Hämta CIMG0380.JPG (94,9 kB)
Domaren Tomas & Leffe
 
Kram o godisar Eva o Leffe

Så....ett JÄTTEGRATTIS till VÄRLDENS BÄSTA LEFFE & matte Eva!!! Ni är så DUKTIGA!!! Å JAG är så STOLT över er!!!



Nu måste jag snart anmäla Trizz oxå:)

Njut av era hundar!

"Bara" Trizz är hemma

I går passade jag på att vara i skogen med ligan, vädret var ju härligt & jag tror nog att även hundarna som vanligt gillade att raca i skogen.....Denna gång så klarade jag mig från "pundarna", alltid ngt. Inga "svin" heller, trots att vi har massor av vildsvin i skogarna:(
Men sen kom Svenerik & hämtade både Breeze & Milloo. Kände att det var allra lugnast att ha dom på landet & att jag då kan ägna mig helt åt Trizz...Å så vet jag ju att Breeze skulle leva tokig på söndag i Vallentuna...För hennes del är det ju helt jäkla otänkbart att tillbringa dagen brevid en agilitybana UTAN att får köra ett enda lopp!?!? Då nu får hon i stället tillbringa helgen på landet.

För på söndag ska ju jag debutera Trizz OM nu min kropp fixar det vill säga....I värsta fall så får jag starta & bara köra några hinder & sedan "springa" av, ja ja det löser sig. Men jag HOPPAS ju så klart att jag ska kunna köra hela långa banan med henne:) Känner dock att jag skulle velat tränat lite mer....men så känns det ju alltid för min del. Å vaddå det är väl Ok att köra 2 banor på söndag(hopp & ag) UTAN att ha kört ngn hel bana innan?!? Eller nåja det blev ju nästan en hel bana i onsdags när jag var på klubben...Måste ju liksom spara kroppen tills när det gäller:)

Fasiken vad KUL det ska bli att ÄNTLIGEN få tävla agility igen!!!! Herrejösses för innan allt skit ställde till det tävlade jag ju nästan varje helg, men det är länge sedan nu:(

I morse tog jag min enda hemmavarande hund på en tidig långpromis....Kroppen var inte riktig med mig men vi lullade på i makligt tempo med många stopp...Skittrist att ha denna jävla värk:( Men men det är bara att bita ihop & traska vidare....Trizz tyckte nog att det gick lite väl långsamt men hon anpassar sig snabbt. Hon e ju van....Normalt så kan ju ligan aktivera sig själva dvs raca av sig tillsammans. Dock ngt svårare när det bara är matte som är med...Men jag hade med mig godis så det fick i stället bli lite hjärngympa:)
Även denna gång gick jag ner till stan & frukosten intogs vid vattnet utmed Maren.

Men....sedan fick det bli buss hem:( Ska ju jobba långpass i em & det är jobbigt så...

Nu sover Trizz gott

 


Trizz:)

Måste dock ringa Lena & fråga om det finns ngn smakgaranti på fodret...För det är bara Milloo som äter det & han äter ALL sorts foder. Å Sindie äter det oxå men jösses hon ÄTER ALLT!!! Men Breeze & Trizz äter det INTE:(


Gillas INTE!

Njut av era hundar!

 

 


Sindie´s pris i fototävlingen från Prius Hundcenter

I går tog jag ligan & gick & hämtade ut 3:e priset i fototävlingen från Prius Hundcenter...Det var ju fotot på Sindie när hon racar på Böda stranden på Öland...

Trossen norpade Trizz men godiset fick åka med ut till landet & Sindie:)

Njut av era hundar!


Äntligen viltspår för mig & Trizz & så Milloo så klart....

Svenerik la ju Milles spår redan i går kväll, det fick alltså ligga 24 timmar innan han fick gå det....
Mille började BRA, 2 viklar & 1 bloduppehåll fixade han galant:) Men när det var ca 10 meter kvar, jag såg slutet så vek han av & drog till vänster?!?! Hmmmm jaja han fick gå men han virrade en del...Men han "hittade "tillbaka till spåret men på precis samma ställe drog han till vänster igen suck. Å när han blev alldeles lost ja då ville han till matte:) Men Svenerik gav inte upp & till slut så hittade Mille klöven:) Undrar VAD det var som luktade så gott?!?!

Trizz spår la jag direkt vi kom, det blev ett spår på ca 75 meter i lite lurig terräng. Stenigt & uppför resp nerför, buskigt & högt gräs. Ja det innehöll det mesta. Det låg ca 1 tim & 15 min.
Hon var supertaggad & jössea vad DUKTIG hon var!!! Hon tog spåret korrekt, var sedan spårnoga med nosen i backen hela tiden:) Vinkeln blev dock lite väl vid....Sedan gick hon ngt för mkt till höger om sista stigen, klöven låg nästan direkt efter stigen. Men hon hittade klöven:) Å NÖJD var jag!

Hundarna fick sitta i bilen för det fanns ingen chans att ha dom ute när vi pratade:( Det var fan så mycket jäkla mygg:( Visst jag var sprayad men inte gör jag det på hundarna....

Det är bra KUL med viltspår!!!

Njut av era hundar!

Milloo kom hem & jag var till klubben & körde agility igen

Nu på morgonen kom min Prins Mille hem igen....Det är ju viltspår i kväll.....
Drog till klubben så fort han kommit. Gick en sväng med hundarna innan jag åter igen funderade vilken typ av bana jag skulle köra med resp hund.Ganska angenäm uppgift:) Men...fokus var helt på att köra Trizz, dom andra var liksom bara en bonus. Fixar ju absolut inte att köra 3 hundar:( Men som TUR är så går Breeze så rackarns bra på avståndshandling, min STJÄRNA! Hon var lika bra i dag som i går:) Jag behövde inte röra mkt på mig..."Flaxa" med armarna räcker långt med henne....Även Mille fick köra ngt liknande, han var oxå supertaggad & skötte sig bra! Men tyvärr så måste man vara mkt mer med honom för att det ska bli perfekt....Nåja han fick köra agility:)
Trizz, som jag ju ska tävla på söndag ville jag däremot "testa". Hon är DUKTIG men jag kommer med största säkerhet inte göra henne rättvisa på söndag:( Hon är alldeles för snabb för min kropp:( Trist som fasiken. Å så är hon ju inte alls ÄNNU bra på avståndshandlin, inte om man jämnför med Breeze.....

Avslutade med att vi gick en sväng & dom fick rusa av sig. Eller Mille han skulle mest pinka & lukta av sig....

Trots allt så var jag NÖJD med min liga:)

Njut av era hundar!

Jäklar vilka duktiga agilitytjejer jag har!!!

Drog till klubben för att köra lite agility med Breeze & Trizz...Visste att det var kurs men kanske att jag skulle komma när dom fikade?!? Å visst, snacka om timing....Å bäst av allt var att det redan stod en bana klar:) Så det var bara att sänka till medium & kolla vilken typ av bana jag skulle köra....Sedan började jag med Breeze & FAN vad DUKTIG hon är!!!! Snabb som satan & vig som en vessla:) Men som sagt hon måste dras med mig:( Som tur var så såg ingen MIG när jag körde henne....
Sedan körde jag Trizz.....å satan i gatan hon är oxå DUKTIG!!! Hon suger framåt men behöver träna på tajtare svängar....Men vaddå hon är ju en grön agilityhund...Men oj vad hon är rolig att köra:) Men så var det ju det där med att även hon måste dras med mig:( Så synd.......För även hon skulle ju kunna bli hur jäkla bra & bäst som helst.....
Ja,ja bad Anna som hade kursen att låta banan stå kvar, min plan var ju att åka ut tidigt morgonen därpå...Ska ju TÄVLA på söndag!!!!

På väg hem så bara njöt jag för både Breeze & Trizz hade ju varit så rackarns BÄST!

Njut av era hundar!


Rapport från världens bästa Leffe

I dag damp det ner en rapport från Eva som har världens bästa Leffe:) Alltid så himla KUL att få en rapport från sina valpar!!! Tack Eva!

Hej Marie o hela sheltieligan
Leffe har gått på kantarellsök kurs och han var (förstås) jätte duktig. Nu gäller det att hitta ställen där han kan hitta kantareller på "riktigt" men det var roligt att se honom så taggad, men han har alltid varit väldigt lättränad.
Jag har tränat blodspår med honom och han är sååå duktig, spårnoga, jag ska anmäla honom till anlagsprov. Jag tror att han kommer att få gå anlaget under v 37. Jätte spännande.
Jag ska ta nya tag med agilityn igen för det tycker han är aldra roligast.
Han är så mysig men har fortfarande mycket bus för sig, men vi älskar honom presis som han är
Hälsningar Eva o VÄRLDENS bästa Leffe

Det är himla KUL att höra att allt går bra & att han blir aktiverad på allra bästa sätt, våran allra bästa Leffe:)

Njut av era hundar!

Ut i skogen med ligan

Eftersom att vädret var kanonenrs så bara måste jag ut i skogen:) Tog med mig Breeze, Milloo & Trizz. Sindie, gammeldamen fick stanna hemma, hon fixar inte riktigt att gå långisar.......

Tänkte passa på & kolla efter svamp samtidigt som jag & ligan verkligen gick "Off road". Det var ju det där med att traska i oländig terräng, det skulle tydligen vara bra för kondisen:) Hade absolut ingen tidspress så lullade på i ett behagligt lunkartempo....Visst ligan sprang så att tuvorna flög, men jag bara njöt av det härliga vädret & lugnet....

 

Å svampen då? Visst jag hittade massor av svamp, men inte fasiken hittade jag ngn som var ätbar:( Eller jo en liten tuva kantareller men det var allt suck...Men jag såg minsann spår efter svampplockare som hunnit före mig:(



Ja ja jag fick väl njuta av annat bla så kollade jag in bäverboet, såg ett djurhuvudskelett & så massor av konstiga svampar...

  

Även ligan fastnade på mina foton:)

  
  
  
  


Breeze


Trizz

  
  

Milloo


Det var en härlig tur som varade i ca 2 timmar:)

Njut av era hundar! 

Slappande hundar

I morse blev det en väldigt tidig promis men oj vilket HÄRLIGT höstväder!!! Jag gillar ju hösten allra bäst....
Fördelen med att gå tidigt är ju att man i princip är helt ensam ute...

Väl hemma så "slocknade" Trizz:)



  

Å så en bild på pelargonen på balkongen


Njut av era hundar!


Det var en bra föreläsning med Kenth Svartberg

Ämnet var RELATION HUND-MÄNNISKA, ett himla intressant ämne....

Som vanligt så antecknade jag en hel del, känns som om det fastnar mycket bättre då:) Men ännu har jag inte renskrivit dom....Däremot så köpte jag hans nya bok



Har precis börjat läsa den men den verkar bra...

Ni som inte var där missade ngt, Kenth är alltid väldigt inlevelsefull i sina föreläsningar. Men som han sa flera gånger: "Detta är inget nytt, men det är bra i bland att bli påmind" (dock inte helt ordagrant översatt)
Å jag håller med...

Sedan var det kul att han berättade om en händelse för 10 år sedan....Japp det var på agility/lydnadslägret hos SHK i Bastmora & både jag & Carina mindes händelsen:)

TACK tjejer för en trevlig kväll!!!

OM Du har tips på ngn spännande & intressant föreläsning, tipsa mig gärna!!!

Njut av era hundar!

Sindie kom 3:a i Prius fototävling!!!

Var ju med i Prius Hundcenters fototävling med foton på Sindie, Breeze & Apollo. Dock råkade jag skicka ett vinterfoto på Breeze nåja....
Å nu har jag fått ett mail från Tessan om att bilden på Sindie kom 3:a & att ett litet pris kommer på posten!! KUL!!!

"Hej Marie och Sindie,
Ni kom på 3:e plats i Prius Hundcenters fototävling med bilden på Sindie på Öland! Stort grattis! Ett litet pris kommer med posten!Tack för din medverkan!

Med vänlig hälsning

Terese
Prius Hundcenter"  

Här är bilden på Sindie
Min Sindie på Böda, Öland

Kika gärna in på hennes Webbshop:  http://priushundcenter.com/

Njut av era hundar!

I kväll ska jag på föreläsning med Kenth Svartberg

Ja i kväll ska jag till Huddinge Folkets hus för att återigen lyssna på en av mina favoriter nämligen Kenth Svartberg....


Föreläsare: Kenth Svartberg - Relation hund och människa

Plats: Folkets Hus Huddinge stora salen, Sjödalstorget 1

Dag: Onsdagen den 1 september 2010

Tid: 19:00-22:00

Kostnad: 100 kronor per deltagare

Det ska bli himla intressant & kanske jag slår till & köper hans nya bok....

Njut av era hundar!

En promis med Breeze, Milloo & Trizz

I morse kom Svenerik hit & lämnade min Prins Milloo:) Dom ska ju gå viltspår i kväll & då ville han ha Mille i stan. Mötte dom ute & bestämde mig då för att ta en långpromis. Hade ju  ingen tid att passa & vädret var ju UNDERBART med SOL:) Gick ner mot Ragnhildsborg sedan vänster mot Hansta, utmed kanalen mot slussen till Maren. Gick på bryggan & skrämde ut alla fåglar i vattnet.... Vis Maren tog jag en längre paus. Det var så skönt att sitta på bänken utmed vattnet:) Mille hade full koll på alla fåglarna i vattnet medans Breeze som gick lös hade stora förhoppningar att hitta ngt ätbart....Sedan traskade vi vidare & då springer vi på Kristina med Allis Brallis, dock utan hund. Så vi gjorde sällskap en bit....
Köpte sedan med mig frukost som jag satt & åt när vi åter hade hamnat utmed kanalen nu på rätt sida....Dvs nästan vid mini golfbanan. Men nu var det lite blåsigt så efter att tag så knatade vi hemåt via Kärleksstigen & Bergvik.

Väl hemma så hade vi faktiskt varit ute i 3 timmar:) Men visst, vi gick inte fort det fixade inte min kropp & pauserna var många. Nu har hundarna fått mat & sover som stockar. Å jag ska dra till jobbet...

Njut av era hundar!

Gemensam hundpromis

Han ju som sagt var precis bara komma hem & byta kläder innan det var dax att samlas för gemensam hundpromis.
Visste att det nog inte skulle komma så många för Anders Hallgren hade ju sin kvällsföreläsning i klubbens regi....

Men vi var dock tre tappra med totalt fyra hundar som kom:) Vi gick ner till Ragnhildsborg via "omöjli" terräng:) Ha, ha,ha ja det var bara till & lyfta på fötterna! Bra för både 2 & 4-benta!!! Sedan ut på Lilludden där både Chanel & Wilma badade....Mina sprang ut & doppade tassarna. Sedan traskade vi vidare utmed Stora udden & mot Hansta. Där genade vi upp till Bergvik & hemåt...Vi gick i ett ganska raskt tempo & var ute i ca 1 timme. En nyttig promis, men kroppen protesterar som vanligt:( Men det är bara att bita ihop....

TACK Suneeta & Birgitta för en trevlig promis:)

Efter dushen blev det en fika hos Clary, men bara en liten bit kaka:)

Njut av era hundar!

På bussresa med Strokeföreningen till Julita & tjejerna hos Clary

Den 31/8 var det dax för bussresan med Strokeföreningen till bla Julita. Bussen avgick kl 9.00 & innan dess hade jag så klart tagit en promis med tjejerna. Snälla Clary skulle komma & hämta dom senare på dagen. Känns tryggt & bra att veta att jag inte behöver tänka på dom.....

Första stoppet på resan var Floda kyrka, en otroligt vacker stor kyrka:) Sedan avfärd mot vackra Julita i Sörmland. Har bara åkte förbi men aldrig svängt in. Väl framme så åt vi lunch, sedan shopping i butiken. Det blev bla lite kallpressad rapsolja med citron & Julita Cider. Avslutade med en promenix i parken. Nu var ju det mesta avblommat men det var trots det skönt att lulla runt i parken. SOLEN sken & det var som en underbar tidig höstdag:)

Väl tillbaka i Tokstan så var det bara att snabbt byta kläder & så ut på den gemensamm hundpromisen.

TACK mamma för en trevlig dag!!!

TACK Clary för att du tog hand om mina tjejer!!!

Njut av era hundar!


Lugn helg på landet med hela ligan

Var ute på landet i lillstugan i helgen. Men jag gjorde ingenting med hundarna, dom fick bara vara & gå in & ut som dom ville på tomten. Vi var bara ner till brevlådan på lördag morgon & hämtade tidningen. Sedan satt jag ute i den ljuvliga härliga nästan höstmorgonen & läste tidningen. Alldeles lugnt & tyst var det...Så avslappnande.

Däremot så klippte jag klorna på hela ligan. Då såg jag att jag måste skrapa tänderna på bla Trizz.....Usch hon såg inte fin ut i munnen:( Som vanligt så får jag dåligt samvete för att jag inte borstar deras tänder....

Söndag kväll var det då dax att åter bege sig mot Tokstan tillsammans med Breeze & Trizz. Milloo fick stanna kvar, han & Svenerik ska ju gå viltspår i veckan.

Njut av era hundar!

Agilityträning på klubben med Breeze & Trizz

Efter att ha lagt spåret med pundarna i bakhasorna åkte Carina & jag till klubben för att träna agility.
Som "vanligt" så var det tomyt på hela området?!? Trots fint väder.....Ja inte gör det mig ngt.

Hundarna fick springa av sig medans vi byggde upp en Velodrombana. Jag gillar att köra sådana dels för att man kan börja & sluta där det passar. Man kan ju oxå köra runt med fart för att sedan bryta av & göra ett byte & kanske fortsätta. Nu hade vi byggt upp balans-lång böjd tunnel- hopp- kort rak tunnel- däck- 4 hopp på böj & så tillbaka till balansen.

Började med Breeze, hoppades att hon då skulle hålla sig lugn när jag skulle köra Trizz....

Breeze var som vanligt taggad till tusen på att köra:) Mitt mål med träningen var att köra tajta svängar & kluriga slalomingångar. Å så att jag skulle kunna skicka henne utan att behöva röra mig alltför mkt. Dom tajta svängarna gick bra! Däremot så har hon lite svårt att dra långt ifrån mig, ett par hinder funkar men när jag sedan kommer lullande efter så blir hon lite frågande....Å så går hon så mkt på kroppen så varje liten felrörelse/handling från mig så PANG gå drar hon dit jag "visat" I bland är det ju rätt! Men visar jag minsta lilla för sent alt för tidigt så går hon på det oxå. Om inte annat så vet man ju att hoppsan där gjorde JAG fel igen....Det är bara att slå sig i pallet!!! & GÖRA OM!!!
Breeze jobbade bra & alla kontaktfält utom 1 satt...Ganska bra %. På det hon felade så tjuvade hon, hon tog kontaktfältet bra men drog innan släppkommandot. Dom tajta svängarna satt dock måste jag träna mer på UT dvs förbi ett hinder & ta det från andra sidan & att även dom ska vara tajta...

Körde sedan Trizz på samma velodrom. Även hon hade kanoners bra kontaktfält, dock vill jag ha lite mer fart på dom! Jaja det kommer.....Körde mkt rakt & fart kombinerat med lite tajta svängar. Oj vad hon lyssnar bra:) Däremot så måste jag jobba mer på att få henne självständig & så såg jag nu att om det står ett gäng hopphinder på rad i böj så måste jag säga Fram Hoppa! Annars så genade hon?!? Får nog kanske gå ett steg närmare nästa tillfälle.
Gungan gjorde hon alla gånger, men även här behövs mer fart......

Jag är jättenöjd över mina härliga tjejer i dag! Dom har verkligen jobbat för & med mig:)
Men... jag blir så förbaskad över att min kropp INTE fixar att köra ordentligt:( Känns tröstlöst att ha så rackarns BRA hundar & sedan inte kunna ta tillvara på deras kapacitet....
Ja,ja jag får väl fortsätta att traggla några hinder i taget....

Men, det var himla KUL att se Carina när hon körde sin russel Krita:) Dom jobbade bra i hop & Krita har fart!!! Ska bli himla kul att följa dom framöver:)

TACK Carina för en trevlig dag på klubben & agilityplanen! Å Tack för skjutsen!!!
http://carinaduvefjord.blogg.se/

Njut av era hundar!

Att lägga spår med "pundare" i bakhasorna

Förra torsdagen skulle jag lägga ett gäng spår. Snälla Carina med Russeltussarna stannade så att jag skulle kunna lägga spåren innan avfärd till klubben.
Gjorde allt klart, man ser ju lite halvrolig ut med "spårmunderingen". Jag hör att det är några i skogen men det är ju svamptider så jag funderar inte vidare på det....Nu vet jag exakt vart jag ska lägga det här spåret men jag ändå snitzlat lite här & där. Då helt plötsligt hör jag ngn ropa "hallå, du har ngt efter dig" Hmmm, jag går vidare & då börjar det suck...Vrålandet & ropandet att jag ska stanna- komma till dom för dom vill prata med mig!?!? Jag svarar att Nix jag lägger spår & går vidare. Men inte ger dom sig:( Dom fortsätter ropa/vråla & jag fortsätter lägga spår.
Efter ett tag tystnar det & då kan man ju undra vad som hänt?! Vänder mig om & då har den ena "pundaren" kommit efter mig:( När han ser att jag sett honom fortsätter han att tjata om att jag ska stanna, han vill prata med mig. Jo tjena, inte fan tänker jag stanna & höra efter vad han vill! Så jag traskar vidare nu upp & utmed vägen. Undrar bara lite lätt vart den andra "pundaren" är???Skyndar mig på att göra klart & går sedan ut på vägen med den ena "pundaren" bakom & då ser jag att den andra möter mig på vägen....Men som tur är sitter ju Carina i bilen strax mittemot där jag kom ut från skogen(har bra lokalsinne)Så jag går mot bilen, arg som ett jävla bi!!! När domser att jag sätter mig i bilen stannar dom för att sedan snabbt som fan dra därifrån.....
Nu var jag arg som bara fan! Att man inte kan får gå i skogen en helt vanlig dag sisådär strax efter lunch i den här jäkla Tokstan!??! Nä då ska man få uppleva det roliga, jo tjena PUNDARE i skogen....
Kan lova att jag INTE la några flera spår just då. Nä vi drog till klubben...

Så...alla ni som lägger spår i skogen Se upp för pundare! Rätt som det är så står dom där!
Nästa gång tar jag med mig en hund i spåret!!!

Njut av era hundar!

RSS 2.0