Ledig "träningsplan"..

Hmm denna alldeles tomma träningsplan finns i Brunnsäng...Varje gång jag går förbi blir jag sååå sugen att smyga in & träna;) Platt & upplyst kan ju inte bli bättre..
Tror dock INTE det skulle vara vidare poppis om jag tog in Sheltieligan...Men som Anna så fyndigt skrev på FB Liga som Liga & jag har ju min Sheltieliga:) Den ska jag absolut använda OM jag vågar mig in...
 
 
Njut av era hundar!

Trizz i höglöp..

Trizz löper & det är enligt henne sååå jobbigt...
 
Leo som numer kallas "Pipen" tycker Trizz är en GÅVA bara för honom, nåja...Enligt både Trizz & framförallt Breeze ska den lilla Pipen INTE ens titta än mindre lukta på Trizz..OM & NÄR han gör det åker han på stryk...Milloo min Prins han har dock sedan många år lärt sig ur den hårda skolan ATT LÅTA BLI tjejerna i flocken vid just löp...Andras tikar går däremot bra att bry sig om när dom löper;)
Leo alias "Pipen"
 
Njut av era hundar!
 

Snön kom åter...

Alla som känner mig vet ju att jag ÄLSKAR vintern & SNÖN men just i år är det liiite speciellt med just den frågan...Breeze & Milloo skulle ju få börja med lite Träningsrehab när snön var borta & Blåbärsriset kom fram...Vill ju såklart hellre börja Rehaba mina hundar än att jag får njuta av snön;) Men men NU kom den tillbaka & för första gången under mina fingrar så HOPPAS jag att den snabbt försvinner...Men NU vet ni varför jag vill ha bort den...
 
Men VACKERT är det..
 
Hundarna var lyckliga i allafall:)
 
Njut av era hundar!
 

Recept på muffins!

I senaste numret av Härliga Hund Nr 3 fanns det ett recept på i mitt tycke smarriga Muffins...Måste verkligen ta & baka dessa till Sheltieligan:)
 
 
Har du inte tillgång till Härliga Hund? Hör av dig, jag har receptet;)
Pssst...Den finns på Stadsbiblioteket i Södertälje:)
 
Njut av era hundar!
 

Hundskitsfrågan igen...

Ja så var det ÅTER igen det här "skit" snacket om HUNDSKITEN...Men jösses vad hundskit jag plockar EFTER andras hundar! Sist jag var på klubben plockade jag 5 skithögar INNE på området?!
Trots skyltar som visst kan tolkas & tolkas på olika sätt...Men!!! Summan av det hela blir återigen PLOCKA UPP EFTER DIN HUND!! På klubbområdet & därruntomkring PUNKT! Så SLIPPER jag plocka upp efter DIN hund!
För JAG plockar om jag ser en hög på vårat fina klubbområde;)
 
Nä det är ingen Hundrastgård, dock tycker jag att OM man rastar hundarna INNAN så kan man släppa dom...OM man planerar att TRÄNA! Jag släpper mina MEN jag TRÄNAR hela tiden...Inkallningar, platsi grupp både sitt & ligg, Ut/RUNT dom små pinnarna som ju är perfekta att träna handling runt;), framåtsändande & uppletande...Ja det finns mycket man kan TRÄNA även fast man som jag har flera hundar med sig LÖSA;)
 
 
 
Dock ser det såklart än värre & jävligare ut i våra bostadsområden:( Jag plockar upp i mitt område eller Runt området slingan...Skulle jag plocka överallt så skulle jag ju för attan inte göra annat än att plocka hundskit efter andras hundar!!!
 
Än VÄRRE är dock allt jävla skräp som slängs precis överallt!!! Fimpar, ciggarettpakett, glasflaskor, blöjor, chipspåsar, godispåsar, plastpåsar, batterier mm mm mm DET gör mig så förbannad!
Nåja ANVÄND papperskorgarna & PLOCKA upp hundskiten ( där det behövs) så blir i allafall jag Glad:)
 
Njut av era hundar!

Tandborstning & tips på duttar

Borstar ju Sheltieligans tänder varje dag & nu har jag testat denna Handske som jag köpte på Tumba Hund & Katt. Vi hittade den på inköpsmässan i höstas;)
Tyckte att den kändes lite stor....men BRA var den för jag kom verkligen åt både på utsidan & insidan! Tom på lilla Trizz:) Priset för en handske ligger på ca 140-150:- & man ska enligt infon ha 1/hund...Men jag använder 1 finger/hund i stället;) Ja bekterierna kanske hoppepoppar men 3 stycken är lite väl mkt pengar..
 
Har mest använt Dutten som jag satt på fingret & på Milloo har jag mer använd den Blåa fingerdutten. Tycker dom funkar bra..
 
Handsken
 
Fingerduttarna
 
Njut av era hundar!

Årsmöte för Södertälje Lokala Kennelkubb

Nu har det varit Årsmöte för Södertälje Lokala Kennelklubb....jag var sedan tidigare tillfrågad om jag kunde vara Sekreterare;) För "besväret" fick jag denna vackra Tulpanbukett, Tack klubben!!!
 
 
Tror det blir BRA med den Nya Styrelen med Tuulikki i spetsen, Lycka till!
 
Njut av era hundar!

Föreläsningsserie med Anna Larsson på Södertälje Lokala Kennelklubb

Har LYCKAS boka in Anna Larsson på en föreläsningsserie på Södertälje Lokala Kennelklubb:)
I går Torsdag 20/2 var del 1, "Fysträning/Friskvård för hunden" Det var 14 stycken anmälda & jag kan LOVA att ni som inte var där missade en riktigt BRA & intressant föreläsning!
Vi fick många BRA, enkla tips på HUR man dels BYGGER upp,UNDERHÅLLER & sedan BIBEHÅLLER sin hunds kondition lååångt upp i åldern. Vi alla vill ju att dom ska hålla så länge som möjligt;)
Skrev som vanligt så att pennan glödde & en hel del ska jag faktiskt delge mina blivande valpkursare;) Lika bra att börja i tid liksom...
Jag blir alltid himla inspirerad av att gå på olika föreläsningar & speciellt när föreläsaren är engagerad, kunnig & har ett intressant tema...Direkt när jag kom hem var det dax för nattpinkning av hundarna & DÅ fick dom sig ett VIKTIGT SKRITTpass...Vet sedan tidigare att SKRITT är den viktigaste gångarten för muskeluppbyggnad & mina hundar är faktiskt relativt vana att "tvingas" skritta titt som tätt:)
Även morgonpromisen innehöll ca 7 minuter i SKRITT...Inte direkt poppis men dom finner sig & går riktigt bra...
Passade även på att låta dom alla gå i Blåbärsris...Å snart kan man även använda stegen på klubben...i skritt så att dom får muskler medans dom lyfter på benen;)
 
TACK Anna Larsson för en BRA föreläsning!
 
Ser fram emot del 2 & 3 samt den Praktiska dagen med övningar från kvällens föreläsning!!!
Alla som var med på föreläsningen skrev upp sig på Praktikdagen, KUL!
 

Njut av era hundar!

Nya tandtuggisar till Sheltieligan

Nu när jag verkligen är DUKTIG & BORSTAR Sheltieligans tänder varje dag jajamensan det gör jag faktiskt! Ja då är det bra med lite hjälp...bla så hittade jag dessa Tuggisar hos Ann på TÖS Hundapotek i Södertälje. Var såklart bara tvungen att testa...
99:- kostar ett paket...Dock så är ju mina hundar liiite bortskämda med vad dom tuggar i sig ja UTE kan ialla fall Trizz tugga i sig precis vad som men inte inne inte...
Dom har fått varsin men tyvärr så föll dom inte mina hundar i smaken:( Men....jag har inte gett upp! För det brukar funka om bara en hund lite smått börjar intressera sig...DÅ blir det genast intressant även för dom andra & ja till slut brukar liknande tugg gå åt;) Återkommer med OM det lyckades även denna gång...
Annars så säljer jag resten billigt;)
 

Njut av era hundar!

Ett måste vid kramsnö till hundarna!

Denna är bara ett MÅSTE när det är kramsnö...skulle aldrig klara mig utan den;)
 
 
Har ni något annat Tips på bra Sparybalsam för hund? Tipsa gärna:)
 
Njut av era hundar!

Södertälje LKK inbjuder till officiell rallytävling!

Nu ligger våran dvs Södertälje LKK´s allra första egna officiella Rallytävling ute på SBK tävling!
Den 14 juni är det dax, Nybörjar resp Fortsättningsklass blir det:)
 
Så in på SBK tävling & ANMÄL;)
 
Njut av era hundar!

Hundskitsproblem

Eftersom att jag har 3 hundar så plockar man ju en hel del "högar" efter dom...Visst i skogen plockar jag ju inte såklart men PÅ/UTMED gångvägar/Bostadsområden/Stan samt PÅ KLUBBOMRÅDET & dess närhet PLOCKAR jag ALLTID UPP EFTER MINA HUNDAR!!!
 
Däremot så verkar det som om MÅNGA inte gör det! Dom helt enklet "skiter" i det!!!
 
Jag har...helt på eget bevåg bestämt mig för att PLOCKA upp skiten på "min" Runt huset runda...Att det bara blev just den rundan beror helt på att OM jag skulle utöka den så skulle jag behöva plocka mest hela tiden:( Som jag skrivit i tidigare inlägg så har det varit så illa att jag plockat över 70 högar på "bara" den lilla rundan...Nu har det blivit bättre men fortfarande hittar jag högar både PÅ gångvägen som i området?! Men HUR tänkte hundägaren/hundrastaren DÅ???? Inte f.n vet jag OM dom överhuvudtaget tänkte:(
 
Ibland så "skiter" även jag i att plocka ANDRAS högar...men efter ett tag så Ja plockar jag upp dom ändå..Går ju mest & retar mig på högarna...Å istället för att bli förbannad hela tiden är det bara att plocka..Tills det kommer en ny jävla skithög & allt börjar om suck!
 
Men allra mest förbannad har jag blivit ute på Klubben....Har nu efter 4 besök PLOCKAT 27 högar INNE PÅ området!!! Ja men jösses HUR resonerar man då???? Rastar man inte hunden innan? Bryr man sig inte? Icke medlemmar som är skyldiga? Noll Koll Kokosboll!!! Skitpåsar FINNS OM man nu GLÖMT ta med sig så det är inget försvar!
Visst händer det även mina hundar att dom skiter på området...men JAG plockar upp & för att kunna plocka upp MÅSTE man ha KOLL på sin hund/hundar!
PLOCKA UPP EFTER DIN HUND!
 
 
Det ligger även STORA skithögar utanför området, bla runt parkeringen nere vid Teorihuset:( Antar att det är någon lat f.n som bara släpper ut hunden ur bilen & låter den "självrasta" sig!!! Har bara ett råd!! Skaffa katt!!
 
 Vi har ju ett otroligt fint inhägnad område som vi kan EFTER att ha rastat av hundarna släppa dom för att dom ska kunna springa fritt...Jättebra att man kan göra det eftersom att vi har så fruktansvärt dåliga rasthagar i Södertälje:( Vi har ju en i Bergvik...Liten, tråkig, stenig, full med rotsystem, fimpar & skithögar!?!Man Hallå!! Hur tänkte man då? När man röker & sedan slänger fimpar på marken i en hundrastgård?!?!  samt att den ligger mitt i ett bostadsområde...Vilket innebär en hel del klagomål från dom boende..
Sååå fräscht att hitta massa fimpar i en hundrastgård:(
 
Nä nu är det slut med "skit" prat....se bara till att plocka UPP efter din hund! För OM jag ser dig UTAN att plocka upp ja då....
 
Njut av era hundar!

Saknar motivation & inspiration:(

Just nu så saknar jag helt & hållet inspiration & motivation för hundträning....Känns så himla trist för det är ju igentligen NU jag ska träna för att kunna vara på G när våren & alla tävlingar sätter igång...
Kände mig supertaggad efter Zandra Beijer dagen...men poff sa det så var den gnistan slocknad:( Ja jag vet att mina hundar inte lider av detta men JAG skulle verkligen BEHÖVA INSPIRATION!
Ju mer man kikar på alla dom som tränar & tragglar mest varje dag så blir jag lite sugen men...JAG skulle minsann behöva ha någon som gav mig en PUSH VARJE DAG;) Har ju 3 hundar som verkligen har potential både att jobba & att klättra i klasserna:)
Agility har jag ju helt gett upp:( Finns inte på kartan att jag fixar att hålla på med det tyvärr...Men Rally KAN jag ju hålla på med eller??? Just nu känns det hopplöst även att vara aktiv med det:( När kroppen inte är med mig så känns allt mer eller mindre hopplöst så nu HOPPAS jag verkligen att det blir något bättre så att JAG kommer igång!!! HOPPAS HOPPAS!!!
Första steget nu är att komma igång att träna dels med Ann & så Elisabet...Ja annars blir det nog inte alls av suck...
Nä bara att bita ihop & komma igen! Tjohooo......
 
Njut av era hundar!

Agilitytävling för Linda & Trizz 8/2

Agilitytävlingen gick av stapeln på Stockholms Hundarena så det var inte så långt för dom att åka.
Trizz var anmäld till 2x Agilityklas 2 samt 1 hoppklass 1. Tyvärr så startade Agilityklassen på morgonen, Trizz hämtades kl: 08.15 & hoppklass 1 beräknades starta ca 18.30! Vilket såklart gjorde att Linda strök Trizz från hoppklassen:(
 
Rapport från:
Agilityklass 2 lopp 1: Trizz gick in fel i slalomen vilket gav 5 fel.
Agilityklass 2 lopp 2: 0 fel placering 4/31 & PINNE!!! UPPFLYTTAD till KLASS 3!!! Tjohoooooo!!! 
 
Linda fixade alltså 3 pinnar med Trizz på 3 tävlingar!!! Gilla den!!!
 
Grundsten´s Bästa Trizz "Trizz"
 
Ett JÄTTETACK till Linda Borneland för att du vill köra min Agilitystjärna & att du gör det så rackarns BRA!
Är sååå GLAD att ha hittat den Bästa till den Bästa:)
Hoppas att vinet smakade bra;)
 
Trizz ska firas med kyckling precis som jag lovat henne & vi dricker lite vitt till den smarriga fiskgratängen:)
 
Ja nu är det "BARA" att jobba upp Trizz till Hopp 2:an,"bara" 1 pinne kvar i hopp 1:an;) Bara & bara den där sista pinnen brukar ju vara svår att ta...
Vet inte riktigt hur Linda planerat den närmsta framtiden men jag vet att hon ska gå kurs med Trizz för Veronica Bache:) Å jag planerar helt klart att TITTA på & filma det hela:) Vilken kombo!!! Linda kör Trizz för Veonica:) GILLA den!!! Oj oj oj kan inte blir mer än KANONERS!!!
 
Njut av era hundar!
 
 

Trizz löper & provar tiksydd!

Lördag 8/2 var det dax för Agility tävling för Bästa Linda & Trizz!!!  Men eftersom att det var i en inomhus hall så var kravet på löptikar att dom hade tikskydd på sig i hallen...Trizz LÖPER ju & vad göra??? Inte attan har jag något tikskydd som passar henne:( Mycket prylar har jag men eftersom mina hundar ALDRIG använder tiskydd så ja då har jag ju inget...Jo ett som passar Breeze men det är för stort för Trizz...Som TUR var så kom jag PÅ att det var ett krav & japp DÅ var klockan typ 21.00...Är sååå GLAD att jag har snälla grannar:) Hade ju köpt hem ett tikskydd till Clara som Trizz nu fick låna TACK!
 
Hmmm nu var det ju så att Trizz aldrig haft ett tikskydd på sig!?! Så vårat sena "fredagsnöje" var att Trizz fick ha på sig tikskyddet för att vänja sig...Efter att hon stått blickstilla i 10 minuter undrade jag starkt HUR det skulle gå i hallen lördag morgon?!? Visste dock att Trizz skulle bli SUPERGLAD när väl Linda tog av det & KANSKE att det skulle få lite fart i henne?!?
Nåja efter sisådär 15 minuter tog hon sig till bädden-glodde lite bedjande på mig & somnade...
Ja så gick den allra första Tikskyddsträningen på Trizz till...
 
Just den här har jag köpt på Tumba Hund & Katt...Tror nog det får bli en till Trizz oxå. För FÖRHOPPNINGSVIS blir det ju fler tävlingar inomhus & kanske hon då löper;)
 
Njut av era hundar!
 
 
 

Sheltieligans halsband

Å här kommer en bild på Sheltieligans halsband från CARPECANIS:)
 
 
Njut av era hundar!

Nya lååånga koppel till Sheltieligan

Nu har Sheltieligans 2,25 meters koppel kommit! Det är Stina på CARPECANIS som gjort dom helt efter vilka färger jag ville ha. Kopplena matchar så klart deras halsband:)
 

Kan varmt rekommendera CARPECANIS om ni letar efter personliga halsband, koppel & selar:)
 
Njut av era hundar!

Leo äter märgben

Leo har hittat sitt eget sätt att äta Märgben på...Dels får han vara helt i fred utan några "kärringar" å så verkar det som om han tror att ingen ser vad han gör;) Ja Ikeas påsar är bra till mycket speciellt när dom är fulla med rentvättade filtar;)
 

Njut av era hundar!

Märgben till Sheltieligan

Jag ger ju mina Sheltisar färska Märgben då & då....Alla tre gillar det verkligen & när benen är tomma så fyller jag dom med leverpastej & stoppar in i frysen. Lika smarrigt det:)
 
Här är det Breeze som jobbar på för fullt med sitt ben..
 
 
Njut av era hundar!
 

Ny klöve/träningsväska till Trizz

Äntligen så har jag hittat en "klöveväska" som passar på Trizz!!!
 
Den här kommer från ReDog i Västerås & sitter BRA:) Ja så nu är det bara på med den & ut & "träna"....
 

Breeze & Milloo får ju ännu inte "träna" men kanske att även dom senare i vår får varsinn...
 
Njut av era hundar!
 
 
 
 

Inbjudan till föreläsningar med Anna Larsson!

Södertälje Lokala Kennelklubb INBJUDER till en FÖRELÄSNINGSSERIE med Anna Larsson från CANIS hundskola på 3 olika teman:
 
20/2 FYSTRÄNING
27/3 ROLIGARE & EFFEKTIVARE TRÄNING
10/4 TÄVLINGSPSYKOLOGI
  Information om respektive föreläsning kan man läsa om på hemsidan...Se adress nedan.
 
Anmäler man sig till alla 3 föreläsningarna kostar det 300:- annars så kostar 1 föreläsning 125:- inkl fika:)
Betalar gör man på plats...
 
Anmäler sig gör man via ett formulär som finns på hemsidan:
http://sodertaljekk.se/Anna-Larsson
 
Jag ska såklart gå;)
 
Njut av era hundar!

Breeze Tackar för sig på agilitybanan!

Min AGILITYSTJÄRNA Breeze har nu sprungit sitt allra sista Agilitylopp....
 
Beslutet att låta henne sluta tävla var faktiskt lätt trots allt. Hennes Ligament skada i vänster frambog som hon opererades för i höstas har läkt fin fint men...tävla något mer kommer hon inte att göra.
 
Känns lite trist då hon aldrig fick chansen att få starta på ett SM...i år var hon ju faktiskt för första gången kvalad i lag till SM men tyvärr så får laget TÖS HUNDAPOTEK köra utan min STJÄRNA...
Hon fick heller aldrig något Championat men JAG & många med mig VET att hon trots det är en riktig riktig AGILITYSTJÄRNA! Med eller utan titel;)
 
Själv så fick jag ju förmånen att träna upp denna underbara hund & JA jag tävlade henne en gång på Agility DM på Södertälje BK...Ett nollat hopplopp & en vägran i agilityloppet (som faktiskt INTE var ngn vägran så det så;) )
 
Jag & Breeze framförallt hade ju den enormt stora förmånen att ha så DUKTIGA tävlingshandlers!! Utan er hade det aldrig gått, jag & Breeze såklart är verkligen så TACKSAMMA för att ni ville tävla min STJÄRNA!!!
 
Ett JÄTTETACK till:
 
Birgitta Blomkvist
Anders Grundsten
Jörgen Niklasson
Linda Borneland
 
För PINNPLOCKNING, uppflyttningar, DM vinster i lag, otaliga placeringar, SM kvalad i lag osv osv..
 
Breeze kördes även ett eller flera lopp av: Per Heinerud, Pirjo Söderberg, Ullis Frödén & Berit Sjöbeck
Ett STORT TACK även till er såklart!
HOPPAS jag inte glömt någon nu....;)
 
Här nedan följer lite bilder från Breeze agilityliv....
 
Anders & Breeze
  
Jörgen & Breeze

 
Birgitta & Breeze
 
Anders & Breeze

 
Breeze
 
Många placeringar blev det:)
Anders & Breeze
DM VINNARE i lag 3 år i rad!
 
 
Birgitta & Breeze
Anders & Breeze på kurs
 
Nu ska Breeze byggas upp & förhoppningsvis visa framfötter på tävlingsbanorna igen men då i kanske Rally eller Lydnad;)
TACK underbara härliga allra BÄSTA Breeze, du är min AGILITYSTJÄRNA!
 
Njut av era hundar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lite prylar till SALU!

Har äntligen börjat IGEN fota en liten liten del av alla prylar jag har till försäljning....
 
SÄLJES!
Hundsäng i konstläder stl: 61x48x höjd 18 cm. NY! Ord.pris 412:- NU 200:-
 
SÄLJES!
Hundtäcke BreathComfort, vattenavvisande. Stl: 35. Använt men som nytt. 150:-
 
SÄLJES!
Hundtäcke BreathComfort, vattenavvisande Stl: 35. Använt med som nytt. Pris: 150:-
 
SÄLJES!
DogTrigger NYTT! Ord.pris 315:-NU 200:-

+ ev frakt om vi inte kan ordna transport...
 
När jag orkar kommer det än mer prylar på bloggen då under Säljes/Till salu;)
 
Njut av era hundar!
 
 

RSS 2.0