Hundattack igen!!!

Nu har det skett ytterligaren en hundattack av den sk pitbullen i huset mittemot!!!
Nu var det en granne som var ute med sin welsh (gammal tik) i koppel & som gick i lugnt tempo i KOPPEL! Hennes plan var att se om det fanns några hallon i skogen precis bakom deras hus(ja DOM bor grannar, snacka om mardröm!!!) Väl uppe i skogen hinner hon bara se att han har både sin pitbull & sin flickväns blandis LÖSA samtidigt som han slänger pinnar åt dom. Mer hinner hon inte reflektera över innan hundarna rusat till/på/över hennes hund!!! Hennes tik skriker samtidigt som dom bägge får ner henne på backen.....Grabben skriker  på sina hundar som totalt skiter i honom, men till slut får han väl i alla fall tag i dom. Då frågar han "hur gick det??"

Vad fan tror han?!?! Som tur var så fick hunden "bara" ett hugg precis invid ögat, men det kunde ju lika gärna gått åt helvete!!!!!

För ett tag sedan kom samma hundar lösa & fick då tag i 2 st russlar(som också bor på samma gata). Den gången slutade det med att den ena miste en tand samt att bägge 2 numera är skiträdda för andra hundar!?!? Tror fan det!!!

Dom här hundarna har ensamma eller tillsammans gjort alldeles för många saker & frågan vi alla ställer oss är: När mister första hunden livet efter att ha "träffat" på dessa hundar????För som det är nu kommer det att hända, frågan är VEM kommer att drabbas???

Herrejösses, tänk OM hunden skulle få tag i tex Trizz det skulle ju inte bli ngt kvar!

Den ena hunden är TAGGAD på ALLA hundar samt ALLT som RÖR SIG!
Den taggar även på barn som springer samt även på denna granne som bor dörr i dörr....Så ngt kommer att hända med "smaskiga" rubriker till följd. För jag kan lovar att ni kommer att få läsa i tidningen om den här hunden OM den inte tas bort...Tyvärr sant.

Jag vet självklart att det inte är hundens fel, men så här blir det när en hund får vandra runt bland olika ägare som har noll kunskap....om hur man handskas med en pitbull/blandis pitbull/amstaff

Men hur i helvete kommer man åt problemmet!?!? Polisen gör inget, inte heller bostadsbolaget nä det enda rätta både för mig själv men främst för MINA hundar är att flytta. Men det är ju för jävligt att man måste se sig om efter nytt boende pga av denna idiot med sin/sina hundar!

Men jag vågar inte riskera mina hundars liv & det är ju ngt jag dagligen gör så länge jag bor kvar & så länge han får bo kvar...

Trodde att det fanns ngn lag som gjorde att polisen kunde ta hand om olämpliga hundar som hamnat hos olämpliga ägare men jag måste ha läst fel....eller??? Men ännu är inte sista ordet sagt, min tro på polisen finns kvar...ett tag till

Nu ska här smygas ut & rastas hundar, HOPPAS jag även denna kväll inte stöter på honom med sina hundar!!!

Njut av era hundar!

Morgonpromis

Det är så himla trist när inte kroppen fixar ett rörligt liv suck..Men det är bara att bita ihop, hundarna måste ju ha sitt.
Upp tidigt, ner med frukost i fickan, lite skitpåsar & i väg. Traskade via Bervik-gamla LT-utmed kanalen-båtvarvet-hästhagarna-Ragnhildsborg-backen UPP-hem.

Nere vid minigolfen tog jeg en frukostpaus. Tjejerna sprang som tokar! Har aldrig sett dom leka så himla mkt & vilt tidigare!? Dom racade, jagade varandra, snurrade runt dvs full rulle! Så härligt att se dom, man blir så GLAD!
Man skulle ju kunna ttro att Breeze också var unghund....Det roliga var att dom höll på så hela promisen.  I bland var det nästan så att jag höll på att snubbla på dom när dom kom farande. Självklart hade jag ingen kamera med mig suck...

Men jag kan lova att fickorna var fulla med skitpåsar när jag kom hem....Dom där gröna GRATIS påsarna, som hänger lite här & där. Dom måste ha fyllt på dom nyligen & då kan man ju ta några här & där. Passerade ju ett gäng utav dom...Å dom går ju åt, speciellt när man som jag har ett gäng hundar.

Totalt var vi ute i 1 timme & 40 minuter. Det betyder att det nog tyvärr blir bussen till jobbet i dag med....Men samvetet är rent för hundarna när jag snart ska gå till jobbet.

Tjejerna har fått lite plättar till frukost & nu sussar dom gott...tills det är dax att traska ut igen med dom.

Nu väntar jag bara på att "ngn" ska ringa & höra om vi vill med ut & träna?!?

Njut av era hundar! 


Gemensam hundpromis

Ja då var det dax för sensommarens första gemensamma hundpromis. Skulle bli lite intressant & se om det kom några, kan förstå att det är liite svårt en måndagmorgon. Som tur var kom Birgitta med Jonathan, Mac & Zingo.

Jag hade ju med mig Breeze & Trizz.

Vi gick från Brunnsängscentrum-Tallhöjden-skogen ner till gamla LT-utmed kanalen-via slussen-Maren, där tog jag en korv som jag delade med mina hundar. Birgitta & Jonathan tog en glass. Det var riktigt mysigt att sitta & slappa utmed vattnet & så var det väldigt lite folk(skönt). Sedan traskade vi upp till Gågatan, Birgitta skulle in & kolla efter löparbrallor som hon var tvungen att att ha nu när vi är anmälda till Telge Stadslopp(22/8)...Så då satt jag tillsammans med alla hundarna & kollade in folk. Sedan sprang jag in en snabbis & köpte en tröja på rea.Sedan gick via över Mälarbron-via kanalen-minigolfbanan-Bergvik & hem.
Totalt var vi ute i 2 timmar & 40 minuter. Inkl pauser så klart. Promisen var jättetrevlig & efteråt kunde jag med gott samvete lämna mina hundar hemma. För sedan var det dax att gå till jobbet!!! Första dagen efter semestern...SUCK!!!

På Torsdag kl: 18.45 är det dax för nästa gemensamma hundpromis. Hoppas att det kommer några då....
Samling vid Fårhagen, Bergaholmsvägen.

Njut av era hundar!

Gemensam hundpromis!

Alla som vill & kan är VÄLKOMNA på gemensam HUNDPROMENAD dels på 
MÅNDAG kl: 9.30 samling vid Preem macken i Brunnsäng samt på TORSDAG samling vid Fårhagen, Bergaholmsvägen.

Vore trevligt med lite sällskap på promisarna.... 

På måndagspromisen så går vi tillsammans men på torsdags promisen så delar vi upp gruppen(om det kommer några vill säga) i 2. Gruppen med stora mellan/hundar går ca 10 minuter före oss med små.

Med hopp om att vi ses på kommande hundpromisar!

Njut av era hundar!

Ut i Blåbärsskogen igen

Även i lördags packades alla hundar in i bilen sedan bar det återigen ut i SKOGEN. Målet var att hitta blåbär & kanske lite svamp. Alla hundarna sprang i fullt ös i blåbärsriset, å ja vi hittade blåbär!!!
Även Sindie hängde på men när hon blev lite trött då la hon sig ner i riset & vilade. Hon såg för gullig ut, nästan så att man inte såg henne, bara örontipparna. Självklart var kameran INTE med suck, så inga bilder.

Men när Milloo kom i rasande fart rakt på/över min bunke så att ALLA blåbär for åt alla håll, ja då hördes det över nejderna kan jag lova! Fick höra att "det är väl bara att plocka upp dom igen"!?!? Hmmm OK om dom hade tippats omkull, men nu hade dom ju flygit över riset precis överallt så inte gick det att plocka upp dom inte....Så där försvann ca 3 dl nyplockade blåbär åt fanders.....Men det var "bara" att ta ny tag....Så länge ryggen orkar vill säga & det är inte länge....

Traskade även en ganska bra bit in i skogen för att "kolla läget" Å det fanns mkt blåbär i skogarna kan jag lova men som sagt jag fixar inte att plocka mer än till husbehov dvs till filen & några smoothisar. Nu är dom rensade & det mesta ligger i frysen.
Hundarna fick som sagt springa av sig uunder ca 2,5 timme som vi var ute. Det blev en riktigt trevlig stund/tur över stock, sten & sump...Som tur var så han hundarna både torka & bli rena. Breeze & Trizz var i till magen i sjön, men dom ville inte simma ut efter ngn pinne hur mkt vi än lockade. Men dom hade ju fått rejält med motion så jag var mer än nöjd, ja förrutom då att Mille tippade ut mina blåbär....

Resten av helgen har dom mest varit ute på tomten medans vi plockat av alla röda & svarta vinbär. Det blev några liter kan jag lova. Men att plocka vinbär är ju en fröjd, man kan ju sitta på en stol! Hundarna  skötte sig bra, det finns ju inget staket runt tomten. Det var bara en gång som Trizz fick för sig att springa efter en granne som kom på cykel!? Men han hade tydligen hejjat...Ja,ja, men hon kom när hon ropades tillbaka. Tyvärr så var jag inte med & såg exakt vad som hände.

Nu i kväll så blev det tåg hem till stan igen, för att börja jobba i morgon suck!!!
Det har varit en trevlig helg med god mat, dryck, sällskap & bra väder. Igentligen en perfekt sista dag på semestern....

Har bara Breeze & Trizz hemma, Milloo fick stanna kvar på landet tillsammans med Sindie. 

Njut av era hundar!


Gemensam hundpromis

På Måndag kl: 9.30 det dax för gemensam hundpromis för dom som vill & kan. Vi träffas vid Preem macken precis brevid Brunnsängs Centrum. Promisen tar ca 1 timme & 20 minuter. Kanske ngt längre om vi stannar & tar en glass nere på stan. Ingen föranmälan utan man kommer om man vill..
Sedan är det ju roligare Om ngn kommer. För sällskap på promisen är ju alltid kul.

Sprid gärna detta vidare, ju fler ju roligare...

Njut av era hundar!

I Blåbärsskogen

Hämtades upp av Birgitta; Jonathan & alla hundarna för avfärd till Blåbärskgarna. Givetvis så var alla mina hundar med. Väl i Svartbro så fick mina springa medans jag plockade blåbär. Det är ju superträning för hundarna att raca i blåbärsriset. Tyvärr så har dom haft det lite väl slappt nu ett par dagar....
Efter att ha plockat ett tag var det dax för färsk Smoothie, mums....Men tyvärr så fixar ju inte kroppen hur mkt plockning som helst suck..Men det blev ca 3 literar, gott att ha i filen samt i Smoothisar. Hundarna var nog också ganska nöjda, dom hade ju mest sprungit hela tiden vi andra slet i skogen/riset.

TACK Birgitta & Jonathan för trevligt sällskap! Men nu är det snart tillbaka till verkligheten..

Nu är i alla fall blåbären rensade.

Njut av era hundar!

Breeze på konditionsrunda

Äntligen är flocken samlad! Kändes helt OK att alla nu återigen är samlade.

Tog bla en tripp till Trosa där vi strosade runt en stund...Det var behagligt att bara lulla omkring utan stress...
Sedan bar det av till landet där dom fick springa av sig.

Efter att tag fick Anders & farfar för sig att träna, perfekt ta med er Breeze sa jag. Å så bidde det.
Efter uppvärmning så tog farfar cykeln med Breeze springandes brevid. Det bidde 5 km i behagligt tempo. Sedan skulle Anders intervall träna i backen ner till badet. Backen är ca 250 meter & ganska så brant....Det blev totalt 5 gg upp resp ner för både Anders & Breeze. Det roliga var att Breeze var på topp hela tiden! All min backträning & en del simmning har gett resultat! KUL!!!

Kändes så himla bra när hon verkligen fick jobba! Tyvärr så ville dom ju bara ha med sig en hund, kan inte förstå det. Jag som har så många, ja Sindie får ju inte röra sig så mkt. Har nu i stället lite dåligt samvete för dom andra. Ja alltid ska det var ngt.

Glädjande nyheter är att Trizz har ÄTIT i dag! Hon har nämligen inte ätit ngt alls sedan jag lämnade henne i fredags!? Jo pyttelite korv, men inget mer. I dag så hade jag köpt lite blötfoder, kände ju att hon var tvungen att få i sig ngt. Självklart hade jag ju glömt frysfodret hemma suck. Men det hon fick ÅT hon! Dvs Purina Pro Plan Lax & så lite blötfoder. Jösses vad hon åt! Kändes så bra att hon äntligen ätit. Tror nog att det var en liten protest av att bli lämnad kvar på landet. Hon e ju lite bortskämd min LillTjej....

Som sagt nu är ordningen återställd!

Njut av era hundar!


Breeze & Trizz släkt på Honeybrook

Passade på att fota lite släktingar till Breeze & Trizz när jag äntligen var på Kennel Honeybrook. Det var ju ett tag sedan sist.

   
Breeze & "Nattis"
Nattis är mamma till Breeze & så klart mormor till Trizz

   
"Nattis"

 
"Nattis"


Breeze & Jazza
Breeze & Jazza har samma mamma, Jazza är alltså moster till Trizz

   
Breeze & Hexa
Breeze & Hexa har samma mamma, "Nattis"
Trizz & Hexa har samma pappa PM Quality Born Decent "Amigo" & är lika gamla


Breeze & Tresher
Breeze & Tresher har samma mamma

 
Tresher & Nattis

 
Breeze & Sapphira
Breeze & Sapphira har samma mamma.
Sapphira hade jag mer än gärna tagit med mig hem, redan när hon var valp...
Breeze, Nattis(min favvo!) & Sapphira är så otroligt lika på alla sätt. Å så är ju blått vackert.....


Jazza, Tresher & Nattis

 
Några av Lenas otroligt vackra blommor

 
Samma som ovan

 


Sheltiestaty & blommor

   
Världens bästa Breeze

Det kommer även foton på Milloos släkt...

Njut av era hundar!


Breeze på Int utställning i Köping

Hela helgen "började" på fredagskvällen, då plockade Lena upp mig & Breeze samt all packning. Dvs utställningstält (bra att ha vid regn alt sol) & så min väska med div innehåll. Stolen hade Elisabet redan tagit så den tar hon med sig till utställningsplatsen. Väl hemma hos Lena & Egon på Kennel Honeybrook så blev det en god middag & trevli samvaro.
Ja sedan på lördag morgon var det bara att gå upp med tuppen för avfärd till Köping. Ditte från Kennel Lifetime kom & plockade upp oss & alla hudar. Väl framme så var det bara att packa upp tält & ställa upp stolar, som tur var så var vi ganska tidiga & fick då en bra plats för tältet precis brevid Elisabet & ringen.

Sedan var det "bara" för min del att vänta & så klart fota. Breeze hon slappnade helt av...

 
Breeze "laddar"

Sedan strax innan det var dax så tipsade & tittade Lena på hur jag skulle ställa upp henne. Så det var den lilla tträning som vi gjorde inför den här utställningen. Men det var bra tips & "jag" fick henne att stå korrekt inne i ringen (tror jag smile). Sedan hjälpte hon även mig att göra henne fin sådant där som en annan inte är van vid...vattenspruta & upppiffning, men fin blev hon min Stjärna! 

Utställning: Internationell, Öppen klass Tikar
Plats: Köping
Domare: Carin Åkesson samt domaraspirant samt elev

   
Breeze bedöms på bordet

   

   

 

   
Elisabet/Tilly & jag/Breeze

Breeze fick följande bedömning av domare: Carin Åkesson

2ökl: LPI HONEYBROOK CARIBBEAN MERMAID (Ch Hillacre Hot To Trot – Moorwood Caribbean True Blue) Uppf. Lena Gustafsson äg. Marie Grundsten. Alltför stor tik med fin siluett, huvudet kunde vara aningen rundare i nospartiet, snygga välplacerade öron, aningen flat bröstkorg, utmärkt rygg och kors, välvinklad, rör sig med utmärkt steglängd, ganska lös fram, färgen är alltför mörk.


Ja, det är ju alltid lite nervöst att vara inne i ringen & jag undrade ju liite vad jag med Breeze gjorde där igentligen.
I tikklassen var det bara i mitt tycke (& domarens) väldigt läckra & fina rastypiska sheltisar & många CK delades ut.
Men jag var jättenöjd med att Breeze fick en 2:a /blått band i den här konkurransen! Målet var ju att få en 2:a så att jag bla kan använda valpförmedlingen i SSSK. OM jag parar henne!
Passade även på att gå omkring & titta på andra raser & så klart lite hundshopping blev det. Prinsen fick ett nytt halsband & Breeze fick en leksak som flyter.

Men som sagt nästan all tid spenderades vid sheltieringen så klart!

 
Elisabet hade med sig Tilly & Gossi

   
Elisabet & Gossi, valpklass

   

   
Elisabet & Tilly i ringen

   
Lenas Chilli bedöms. Visad av Ditte

   
Ditte & Bernard

 

   
Lena & Jojjo

   

Dagen på utställningen var trevlig med många fina hundar att titta på, det är ju en helt underbar ras jag har!
Sedan var det ju ganska skönt att "bara" ha med sig en hund, Breeze. Men visst saknar man dom andra lite grann...Men dom har det bra på landet & snart har jag dom hemma igen.

Efter att ha packat i hop allt så var det bara att packa in allt i bilen för hemfärd till Lena igen.

Tack Ditte för skjutsen!

Tack Lena & Egon för god mat & dryck samt tak över huvudet!

Lycka Till Alla ni som har anmält till kommande utställningar! För min & mina hundars del blir det nog "bara" agility tävlingar framöver....

Njut av era hundar!En riktig Hunddag

Kollade sena vädret & se det skulle bli bra väder på onsdagen. Så då passade Elisabet & jag på att ha en riktig hunddag. Träffades kl: 11.00 på klubben för en gemensam hundsläppar promis.

Men eftersom att jag var lite tidig så han jag faktiskt borsta igenom alla mina hundar, det var behövligt kan jag lova. Fick bara liite panik eftersom att Breeze var den hund som bara TAPPADE all päls?!? Jösses kändes ett tag som om hon inte skulle ha ngn päls alls kvar!? Å hon som ska ställas på lördag.....Ja ja det går som det går. Har jag nu betalat dyrt så ska hon ställas.

Tillbaka till "träffen", efter att alla hundarna fått springa av sig så var det dax för lite agility. Vi hadde båda med oss kameror så dagens plan var att försöka fota varje hund på olika hinder. Oj,oj,oj vad jobbigt! (Kan tillägga att jag hade träningsvärk i ljumskarna dagen efter, Å innan jag kom på varför?!?!) Stod på huk hur länge som helst kändes det som innan jag fick åtminstonne 1 bild som var OK!  Tänk om man kunde få den där drömbilden bara 1 gång! Men icke sa Nicke....

OBS oredigerad...., det får jag lära mig i vinter eller så. 
Breeze
 
Sitter du där hoppar jag INTE!

Ja som sagt fokusen var att få ngt foto på dom, men efter så körde jag kontaktfälten samt raksträckan med dom alla. Breeze var ju bara super EFTER att kameran plockats undan suck. Hon kände nog av att jag var liite väl fokuserad på att få ett foto på henne suck...


Mille var det inga problem med att fota...

 

Mille var himla duktig trots att det inte blev så himla mkt agility, men det var varmt. Självklart (smile) så skötte sig min Prins bra!


Jag tycker i alla fall hon e fin!
Men sedan att få henne att stå korrekt, glöm det...
Kan kanske bero på att jag inte utställningstränar henne ngt?!
Eller kan det bero på att jag STOD med en KAMERA!?! Skulle tro det....

   
Många bilder blev det men......


Trizz avvaktar

Sist ut av mina var Trizz & hon har av ngn anledning lite svårt att tycka om att bli fotad?!
Vet inte vad det beror på, har ju aldrig slagit henne med ngn kamera, däremot har hon blivit fotad sen hon såg dagens ljus. Kan det bero på det?! Har absolut ingen aning...Så när jag hukade mig med kameran i högsta hugg mer eller mindre vägrade hon göra ngt. Men efter lite mutkorv så gjorde hon det hon skulle. Å när kameran sedan var borta ja då minsann fixade hon det galant....Dessa hundar.

 
Till slut tar hon det

   
Trizz i tunneln

Men ingen fart på henne, hon ser ju att jag har kameran...Även den här bilden är oredigerad...Trizz

   
Tilly

   
Gossi

Sedan bar det av till sandtaget för lite backträning dvs konditionsträning. Men Sindie fick vara kvar i bilen, hon vill ju bara vara med så klart. Men jag tycker att det blivit lite väl mkt för den damen senaste tiden. Men dom andra visste ju vad som skulle ske!

   
Mille jobbar på....

   
Tjejerna mina...
   

 
Bollen är ett måste!

Men eftersom att det var ganska varmt så fick dom bara springa några gånger.


Elisabet med hundar på väg till bilen.

   
Breeze & Sindie i bilen.

Efter sandtaget så åkte jag hem med Sindie & Milloo. Elisabet & jag skulle ju gå på stan
& eftersom att jag tycket att Sindie skulle slippa det fick hon sällskap av Mille.
Kastade åt dom lite godis & det tror jag dom var nöjda med.....


Här sitter jag med hundarna vid Maren & vattnet för att äta lunch.
Vädret var verkligen med oss & mackan var god...


Breeze på kvällen

 
Milloo på kvällen

 
Trizz på kvällen

 
Även Indra var seg....

Men Sindie hon hade BEN, en del hade hon samlat i bädden....Å andra tuggade hon på.

 

 
Sindie

 


Då vaknade Trizz...

   

Ja mitt samvete var ju i alla fall på topp efter en hel dag i hundena tecken.

TACK Elisabet för en mkt trevlig dag! Det måste vi göra om!!!

Njut av era hundar!


Tandskrapning

Åkte ut till klubben för att träffa Gudrun. Hon är som vanligt så himla gullig & skrapar mina hundars tandsten....
Började med Breeze & hon hade inte alls mycket, skönt! Å så skötte hon sig himla bra också. Så nu har hon fin fina tänder till utställningen på lördag.
Trizz hade lite grann hon också. Hon tyckte inte om att få sina tänder skrapade.
Milloo han tycker INTE om det, han gäller det att hålla. Försökte naffsa några gånger men då sa jag "åt han" (talesätt taget från Janne Mann) & då gick det bättre.
Sindie, usch jag det var alldeles för länge sedan hennes tänder skrapades. Hon hade mer än mycket om man säger det så...Gudrun var lite orolig att det skulle sitta fast men det lossnade ganska lätt, så skönt att det gick.
Så nu har alla mina hundar så himla fina tänder igen.

TACK Gudrun för tandskrapningen!!!! 

När jag nu väl var ute på klubben så blev det ju lite träning..

Trizz: Slalom med bågarna. I dag sökte hon sig helt själv in i bågarna medans jag pillade med godispåsen. Så det var ju bara att hänga på...Vill ju ha hundar som suger på hinder ha,ha,ha..
Sedan slängde jag godispåsen rakt efter slalomen & hon gick fint in-tills hon kom till halva då hoppade hon ut & drog mot påsen...Kallade tillbaka henne & hon kom, utan att gå till påsen?! Bra. Hmmm det var hon alltså inte mogen för än. Nästa försök så fick hon gå halva innan jag slängde & se då gick det bra. Får alltså utöka efter hand.
Även i dag så varierade jag sida & även att jag sprang nåja så att jag kunde byta framför. Inga problem för henne.
Var himla nöjd med dagens slalomövning...
Trizz fick också köra gungan & det gör hon också utan några direkta problem. Men...jag vill ha mer fart/attityd! >Får träna på det....Kanske man kan få ngt tips???

Breeze: Fick köra gungan med snabbt ner-snabbt framåt kommando & boll. 5/6 gg fixade hon det galant! 1 gg så var hon för snabb & drog i väg knappt så att gungan han slå i backen & definitivt innan jag gett fri kommandot. Men på´t igen & sedan gick det superbra!
Hon fick även göra samma sak på balansen & A. Känns som om det funkar bäst på gungan. Men dom andra är på G...

Milloo & Sindie: Ingen agility för dom idag.

Alla: Eftersom att jag var lite seg & lat i dag så fick det bli 3 godisrutor som jag la ut till dom. Kan inte förså att dom tycker det är så himla roligt? Kan det bero på att mina hundar gör ALLT för godis?!

På vägen hem så åkte jag förbi Djurmagazinet & inhandlade lite tuggisar. Dom måste ju få ngt att tugga på nu när dom har nyskrapade tänder. Sedan att jag har massor av sådant hemma, ja det duger väl i bland men det ska vara färskt/nytt.
I morgon blir det en tur till stan för inhandling av färska märgben.

Njut av era hundar!

Riksmästerskapet 2009

Den första upplagen av RM i lydnad gick av stapeln i Bastmora 2009. Vädret var SOLIGT & HETT ngt som visade sig i poängen ju längre dagen gick....
Upplägget var ju att man avdelningsvis körde ett sk kval på fm & då ingick klubbmästerskapet i resp klass.
Hade ju inte anmält mig med Breeze men det ångrade jag liite när jag väl var där...Men det var samtidigt kul att se olika ekipage i alla klasser men roligast var nog att träffa alla härliga hundmänniskor inom SHK! Det var en mysig stämning, glatt humör, trevlig tävling & VARMT!!! Jösses det var nog rekord...

Så här utifrån sett så var arrangemanget perfekt upplagt & arrangerat! Stor eloge till Ärtan, Anki & Micke!!! Sedan att området är enormt fint, välskött & stort gjorde ju inte dagen sämre...

   
Ärtan & Ixi klass2

   
Anki & Mums-Mums klass 2

    
Sussi, Sven, Marie & Ane

Marie M & Riksordförande Ane

   
Yvonne & Jissa klass 3

 
Prispallen Rookie KM
1:a Marie & Gäspa

 
Gäspa

På em gick själva riksmästerskapet & dit kvalade man (tävlingen på fm), men nu märktes det att hettan var jobbig för hundarna & kanske en del förare?! Vissa resultat blev sämre än på fm, men en hel del bra lydnad fick man se.


Micke, tävlingsledare

   
Marie & Gäspa Rookie
      
Riksmästare 2009 Marie & Fia GRATTIS till fina poäng i klass 3!!!!

   
Vinnarna i Rookie, klass 1 resp 2 GRATTIS!!!

Ja det var en härlig dag & som sagt liite sugen på att tävla blir man....

Njut av era hundar!                                          

Djurpassare

En vanlig återkommande traditopn är ju att jag kollar/matar/vattnar familjen Blomkvists alla djur, nåja inga av deras hundar denna gång...Men katten, ormen, ödlorna & grodan måste ju få sitt då & då....

 
Ormen                                  Ena ödlan

Men det är helt OK, dom har ju en stor inhängnad tomt, perfekt för hundarna...

 
Mille spanar på fåglar i trädet


Världens bästa Sindie

Man ska ju igentligen bo i hus med inhängnad tomt.....

Njut av era hundar!

Agilitymöte/Agility träning/Backträning

Åkte ut till klubben för att träffa Gudrun & Ingela, dom skulle prata ihop sig om höstens kurser. Dom var så himla gulliga & hade med sig fika & hade tänkt på att jag ville ha te. Härliga kompisar man har!!!!

  

Bågarna satt ju kvar från i går så det var bara att börja....

Trizz: Slalom med bågarna, gick helt OK....bra är att hon inte bryr sig om vart jag är, hon bryr sig inte heller om dom andra hundarna, hon söker rätt ingång(superbra!!) men farten....den kanske kommer. Det är ju faktiskt bara gång 4...
Jag tror att med just den här metoden så : söker dom rätt ingång-bryr sig inte om vart föraren är. Ska absolut fortsätta, det är ju alltid bra att ha testat olika inlärningssätt. Tur att jag har så många hundar ha,ha,ha......
Bågarna får sitta kvar tills i morgon då ska det tränas igen.

   

   


Efter fikat så fotade Ingela Trizz i slalom samt på gungan. TACK för hjälpen!
Trizz var lite seg/dålig fart på gungan idag. Men nu kändes det mer som om jag ville ha några foton som jag inte själv var med på....Men hon tog den utan problem.

   


Alla dom andra, ja dom fick inte köra ngn agility i dag. Nä i dag så var det återigen Trizz som fick köra samt att jag fick umgåns & fika med "gänget"

På vägen hem så stannade jag & Ingela & lät alla hundarna springa i sandtaget. Även nu skulle det fotas, tyckjet att det var bäst att passa på när kameran samt Ingela var med. Tyvärr så tappade jag helt bort räkningen på hur många gånger varje hund sprang...Såg bara till att Sindie inte sprang mer än ett par gånger.

   

   

   

 


Därefter blev det upp på stenen & fotas igen....Alla hundarna fotades så nu ska jag bara kolla igenom alla bilder & se om ngn blev bra....

   


Korall, Ia & Tindra

Tack  mina vänner för en trevlig stund på klubben & i sandtaget!

Njut av era hundar!

Träning med slalombågar

Nu är ju fokusen helt å hållet inriktad på att lära Trizz slalom med bågarna. Dom andra får stå liiite åt sidan, men bara för ett litet tag.

I går kväll åkte jag till SBK & körde, planen var att köra Trizz på gungan. Men passade samtidigt på att köra alla på studsen som stod framme. Så då fick ALLA lite & Trizz fick lite mer. Gungan fixade hon galant, min lillstjärna!
Men tyvärr var gräset väl högt för att jag skulle vara bekväm & visst sedan var det bara att återigen plocka fästingar på alla hundarna suck....Var inte där speciellt länge kan jag lova men dom fick raca av sig för vi var alldeles själva, så skönt...det är nämligen ytterst sällan man är det där. Men nu var vi ute sent & då var dom sista på väg hem.

Planen för i dag är att åka till klubben & köra Trizz på slalombågarna. Även Ingela & Gudrun kommer ut, trevligt med lite sällskap då & då. Annars så är man helt själv på klubben, oftast passar det mig kanon men i bland är det trevligt med lite sällskap. Å så kanske man kan få några kommentaren på slalombågsträningen....
Har sökt på nätet efter info om hur man kan träna men hittade väldigt lite...

Så...finns det ngn som kan tipsa om hur man TRÄNAR med SLALOMBÅGAR, tipsa mig gärna.

Nu har jag ju kommit i gång med Trizz & det går verkligen framåt, är lite imponerad av hur fort det gått. Just nu är fokusen på att 1: hon ska bli säker i slalomet  2: hitta ingången 3: få upp farten 4: ha mig på olika ställen/positioner.

Men hur går man vidare? När tar man bort bågarna?  Tar gärna emot tips!!!!

Njut av era hundar!

Funderingar kring "hunden"

På långpromisen med Lotta så "doppade" Milloo huvud/hals/sida i hästskit, förr var det vardagsmat/doft på mina hundar. Men nu verkligen känner jag att han måste badas.....Men tror ni han fått ett bananbad? Nix, men det kommer....

På torsdag så ska Breeze badas & då får han också ett bad. Hoppas bara att jag står ut tills dess, men doften avtar väl.
Igentligen ska han väl badas redan i dag men av ngn anledning blir jag lite seg under semestern....Men å andra sidan så verkar han absolut inte lida av att han luktar lite hästskit, däremot går dom andra titt som tätt & luktar på honom. Sindie får nästan ngt lyriskt i blicken, hon bodde ju som ung nästan i stallet med att äta hästskit, bli bjuden på leverpastejmackor, springa fritt bland all "mat"(allt som går att äta & inte att äta enligt mig är mat för henne).
Trizz står & vindar samtidigt som hon kör nosen långt in i pälsen. Breeze är mer intresserad av Skrållan. Helt otroligt att hon kanbli så fixerad av henne. Hon kan sitta nedanför hennes matskål & bara titta på henne hur länge som helst!? Den fokusen skulle jag vilja ha på lydnadsplanen!!!

På lördag ska jag ställa ut Breeze i Köping. Ska bli spännande att för höra vad domaren säger om min superhund, eller kanske inte.  För mig är hon världens läckraste Breeze oavsett vad domaren tycker....
Det är första gången jag ställer henne utanför SHK. Ställde henne fär Carina Mann, SHK 3 dagar efter att hon gått upp i öppenklassen. Då var hon lite outvecklad men hon fick i alla fall en slät 1:a. Det var jag verkligen nöjd med. Bla så stod det ju i kritiken att hon var en mkt tillgänglig hund, det är min Breeze det....En annan tik som ställdes samtidigt fick domaren inte komma nära?!? Så trist att möta den typen av sheltisar....Visst får dom vara lite reserverade men skillnaden mellan "livrädd" & reserverad anser jag vara enorm. Men tyvärr så träffar man på dom då & då, dom där "livrädda" sheltisarna. Visst ska sheltisar se ut som sheltisar men mitt mål med att avla är att hundarna går att använda i vardagen med allt vad det innebär. Dom ska vara trygga i sig själva, våga ta initiativ, gå att arbeta med vilken gren man än väljer. För jobba ska en sheltie göra! Sedan om det är agility, lydnad, spår, bruks eller bara att den är med på ALLT ja det spelar ingen roll. Dom måste få använda både huvud & kropp.
Enligt mig är sheltisen den perfekta allroundhunden, alla kategorier....Men jag ska ändå skaffa mig en Jack Russell när jag flyttar ut på landet. En kortbent, denna gång strävhårig gärna trf liten russell. Den ska bli våran lilla gårdshund. 

På tal om lydnad så läste jag på Johannas blogg om hur dom haft det på lydnadslägret under helgen....Jag & Breeze skulle ju varit med men pga av att vi skulle åka till Helsingborg just då så bokade jag ju av....Men sedan blev det ju ingen resa för mig & då heller inget läger....Men åter till hennes inlägg, när man läser det blir man ju liiite avis måste jag säga. Dom hade tydligen haft ett superläger! Man skulle ju verkligen varit med, speciellt eftersom att jag behöver få en spark i baken så att jag kommer i gång med lydnaden. Å det hade jag säkerligen fått OM jag varit med.....Men det var jag inte & när jag nu sitter här så känns det så segt att ens bara tänka TRÄNA LYDNAD....Himla synd för jag har en kanonhund att träna OM jag bara sätter i gång.

Men vad är då tanken med att ha hund? Att träna fast man tycker det är tråkigt, nix för då för man ju bara över det på hunden & summan av det blir ju pannkaka. Men ni som känner mig vet ju att OM jag bara sätter i gång så TRÄNAR jag....men OM bara OM hade funnits ja då ni....

Svaret på frågan måste ju bli att ha KUL med sina hundar & att det blir som det blir....Kan lova att svaret hade sett helt annorlunda ut för en del år sedan....

Ett mål som jag hade med Breeze var ju att få LP 2 under året (våren sedan hösten= under året) men som det ser ut & känns nu så är det ett mål som jag nog skippar helt....Men Johanna som är himla driftig har nämligen inbjudit till en grupp för satsande lydnadsmänniskor....Var just på vippen att gå med men jag måste nog fundera lite till på om jag verkligen ska gå med i en lydnadsgrupp. Men å andra sidan igen så kanske det skulle vara den där sparken i baken som jag behöver. Nu när det inte blev ngt superläger.... 
Himla bra grej i alla fall.

Skulle vara så kul om jag fick upp intresset för lydnaden igen.....

Njut av era hundar!

Slalombågsträning

Även i dag åkte jag ut till klubben med målet att köra slalombågarna med Trizz. Var ju lite lat i går så jag lät dom sitta kvar.....Å kvar satt dom.

Men först så fick alla rasta av sig ordentligt & springa av sig. Så härligt att se ALLA hundar raca runt....

Sedan in med dim i bilen & ut med Trizz.

Trizz: Började med att köra slalombågarna rakt på efter kommandot "OK" & det förstod hon direkt. Hon visste vad hon skulle göra & hur, KUL! Det går ännu inte så fort men säkerheten kommer ju först..
Jag gick som vanligt varannan h & varannan v, inga problem. Inga problem heller med att jag sprang (nåja)  fram & bytte framför, inte heller när jag bytte bakom.
Vid sista bågen så slängde jag godispåsen som vi sedan sprang efter. Eller hon racade & jag lunkade= sprang....
5/7 gg blev helt rätt & 2 gg så hoppade hon ut vid första bågen resp vid näst sista. Nöjd var jag!!! Paus

Breeze: Körde balans & A med fokus på snabbt ner till 2 på & 2 av för att väl där få kommandot "fram"= kastad boll framåt. Känns som om hon faktiskt nappar, hon gör ju allt för att få bollen. Ngt bättre/snabbare än med godispåsen, så nu blir det boll för hennes del på kontaktfälten. Duktig var hon, min stjärna!

Milloo: Även Prinsen fick köra balans & kontakt & för hans del så smäller det i backen, härligt!!! Men han vill ha godis på plats & det får han....Tyvärr så är han inte ett dugg intresserad av verken godispåsen eller boll/leksak. Mitt fel, för jag har inte alls kört intresse för det...Men det här funkar också.

Sindie: Ingen agility för henne i dag..

Trizz: Efter paus så körde jag balans-kontaktfältsbeteende(belöning-lämna henne kvar)-fram-vänster sväng & in i slalombågarna som stod parallelt med balansen-dvs höger slalom-hela slalomet-belöning HON KLARADE DET SUPERFINT!!!! Alltså det här är verkligen en blivande AGILITYSTJÄRNA!!!!!! Snacka om att det blev partybelöning!!! Nu hade Anita A varit stolt om hon sett min partybelöning, det kan jag lova....
Tyckte att vi skulle sluta på topp men Trizz ville gå slaom en gång till & bara sög sig till dom...Å eftersom att jag vill ha hundar som suger på hinder(smile) så fick hon köra det 1 gg till. Så BRA gick det!!!
I dag var jag SUPERNÖJD med Trizz & hennes slalom! Känns så himla kul att ngt går ens egen väg...
Glömde däremot locket som target på nerfarten men hon fixade det fint i alla fall. Men nu ska jag ju köra med lock ett tag så att jag får mer fart/fart ända ner till 2 på & 2 av oberoende om vart jag är placerad.

Alla: Gjorde 2 godisrutor som jag sedan släppte dom fria på att "leta godis", den första visade jag till & den andra fick dom nosa upp själva. Det var ca 20 meter mellan rutorna. Medans dom jobbade satt jag bara & njöt över ALLA mina härliga & underbara hundar! Tur att dom finns...........

Njut av era hundar!

Aktiv dag

Tack Lotta med Loija för den trevliga & låånga promisen du drog med mig & mina hundar på!!!
Det var verkligen ngt jag behövde & hundarna så klart. Inte trodde jag att vi skulle vara ute i 2 timmar & 50 minuter men det var vi.....inkl ett stopp i stallet, vid badet & lillhuset. Sindie fick vila i bilen som stod på Lottas tomt. Lite mut/lämna godis fick hon.....

Efter att ha åkt till klubben så hade hundarna vilat klart, snacka om återhämtning. Själv kunde hade jag svårt att både ta mig ur & in i bilen suck...Eftersom att hundarna redan fått massor av motion så var min plan att bara köra Trizz i slalomet med bågarna. Breeze & Milloo fick köra lite hopp-gungan/balansen. Breeze blir ju tokig om hon är på agility planen & inte får köra.....

Trizz: Slalom med bågar. Gick ganska OK, pratade en del dvs sa "bra tjejen". Ingela tyckte att jag skulle vara tyst så att hon fick fokusera på vad hon skulle göra dvs slalom utan att vara beroende av att jag pratade. Det gick bra att vara tyst....
Idag så kom hon nog i håg att "just så här var det".....men hon missade en gång eller två, men det var bara att göra om.
 Även i dag så gick jag varannan gång på h samt v, bytte även framför henne. Vill ju att hon ska göra slalomet utan att bry sig om var jag är. Inte brydde hon sig....Inte ens när Ia kom farandes precis utanför bågarna. Min DUKTIGA tjej!!!
Hon fick även ta ett hopphinder innan slalomet & första gången gick/hoppade hon in från fel sida....Men andra gången samt 3.e så fixade hon det. Tror att % rätt var ganska OK.
Tror nog att den här metoden ska fungera på Trizz......
Körde även gungan med ett hopphinder före, inga problem...KUL!
Däremot så stannar hon ju ngt tidigt på balansen & A om jag inte är med. Men med tips från INgela så använde jag ett lock igen & det fick henne att dra ända ner oberoende om var jag var placerad. Så nu får jag ta det till hjälp ett litet tag tills hon verkligen fattar vad & hur hon exakt ska göra utan hjälp från mig. Men hon är så himla läraktig min lilla nya stjärna!!!
Enda smolken i bägaren är att hon inte riktigt vill komma till/med mig mellan hindren, men det börjar bli ngt bättre. Med fortsatt träning så ska jag nog få till det....Får köra med locka med godis då hänger hon med. Vill ju inte ha halsband på henne, då måste ju jag nästintill krypa fram & se det går inte. Vill ju att hon ska ha full fokus på "vad ska hända nu, matte?" men det kommer.....

Breeze: Körde bara lite hopp-ut-hopp-gungan & jösses vilken fart hon har! Det bara smäller i backen & när den gör det får hon "fram" kommandot & så slänger jag bollen. Å hon gör allt för bollen! Även balansen börjar släppa nu men det är lite kvar på A. Men vaddå det är väl bra att ha ngt att träna?! smile

Milloo: Även han fick köra hopp-ut-hopp-gungan. Å även han smäller gungan i backen & så har han ett jättesnyggt kontaktfältsbeteende!!! Min Prins!! Tyvärr har jag inte lagt ner ngn tid på att träna ut på honom så det måste jag börja med...Men som sagt, det är bra att ha ngt att träna på.

Sindie: Hon fick bara köra gungan 1 gg. Men jag tror att hon var mer sugen.....Hon gör ju ALLT för GODIS!

Tack Ingela för att du plockade fram & bort hindren!

På vägen hem stannade vi vid sandtaget & lät hundarna springa i backen några gånger, Sindie fick springa 2 gg. Tyckte att det räckte för henne. Dom andra fick inte heller springa så många gånger, dom har fått mer än tillräckligt i dag. Får avsluta dagen med lite massage, det gillar dom ju skarpt.

Ja det blev en riktig hunddag i dag, himla skönt för då har man fokus på annat än allt tråkigt.....
TACK mina härliga, underbara hundar!

Njut av era hundar!

Hundträning igen...

Även fast man själv mår dåligt så måste ju hundarna få sitt....Skulle ju åka till Lillebror i Helsingborg & som bonus träffa Pezto, men nu blir det inte så suck...

Åkte ut till klubben & traskade runt en sväng med alla hundarna. Känns så härligt att ha alla 4 samlade...Ngt positivt i alla fall. Under promisen planerade jag lite vad jag skulle göra. Eftersom att jag fick slalombågarna av Ingela så hade jag tagit med dom. Så planen för Trizz var att äntligen få testa på slalom....
Det gick snabbt att klicka på dom...

Trizz: Slalom med bågar. Kände mig inte fullt kunnig på bågträning men det var bara att sätta igång. Första 3 gångerna fick hon bara gå i koppel & hon hoppade rakt ut första gången, påt igen....Nu gick hon hela salomet med liite hjälp av kopplet, ville ju inte att hon skulle hoppa ut igen. Superbelöning rakt fram efter sista pinnen. Totalt så fick hon gå slalomet ca 8 gg & jag varierade h/v varannan gång.

Alla: Sedan gjorde jag en leta godisruta till alla. Uppskattat kan jag lova. Därefter ställde jag alla på "stanna" medans jag gick i väg & la ut 3 leksaker som dom sedan fick leta upp & komma till mig med. Alla var med på noterna, ja förrutom att jag 2 gg fick gå tillbaka för då tyckte Trizz att jag gått lite väl långt. Det tyckte iockförsig inte jag men, men....Vill ju ha ett säkert stanna på henne.

Trizz igen: Ja så var det dax för slalomet igen. Kändes som om hon nästan fattat vad hon skulle göra...Hon fick för sig att hon skulle hoppa ut när hon passerat halva, men påt igen. Hmmm samma sak igen...Pratade lite mer med henne & se då fixade hon det. 5/7 fixade hon, ganska bra tycker jag. Men jag måste höra med ngn som kan metoden. Har jag gjort helt fel så har ju ingen skada skett ännu ha,ha,ha...Men det verkar som om hon tycker att det är lite kul, & hon har inga problem med att jag varierar sida.

Om jag mår lite bättre i morgon så åker jag ut igen....

På vägen hem så vek jag av till sandtaget för lite konditionsträning i sandbacken. Trizz drog som en avlöning, hon visste precis vad det var frågan om. Hon racade som en vildhund i sanden...
Slängde bollen så att dom fick springa 6 gg i backen. Sindie skulle bara få springa 1 gg men hon hade andra planer...Hon som är superlydig bara älskade att springa så då gjorde hon det. 1 gg fick jag stopp på henne 1 meter ner & då vände hon. Ja det slutade med att hon sprang 2,5 gg. Trizz sprang dubbelt mot dom andra för hon racade både upp & ner, på sidan & över sanden så det bara sprutade sand. Man verkligen såg att hon bara älskade det! Hon fick faktiskt med sig Mille ett par gånger. Jösses vad han sprang...Breeze hon gjorde vad hon skulle, dvs sprang upp & ner på mitt kommando.

Kändes helt OK på hemvägen, hundarna hade i alla fall fått sitt.

Ja då har man alla hundarna i en vecka istället för att inte ha ngn & vara på väg...på semester alltså. Den här helgen hade jag ju också anmält mig till en lydnadshelg, men den fick jag avboka eftersom att vi skulle åka på semester i morgon, lördag. Himla kul semester blir det suck...Hoppas bara att jag får fart på några hundkompisar så att åtminnstone hundarna får sitt.

Njut av era hundar!

Konditionsträning för hundarna

Släpade med med Ingela som tog med sig Korall & Ia. Självklart hade jag med mig mina, Breeze, Milloo & Trizz.

Vi åkte ut till Sandtaget där vi lät dom springa mellan oss, vi tog det inte så många gånger. Det gäller ju att börja lugnt, men det verkade som om dom tyckte det var kul att raca i sanden.

Sedan åkte vi runt för att hitta ett bad som tillåter hundar & där det inte var folk...Inte lätt kan jag lova, blev bara mer & mer frustrerad över att det är Förbjudet för hundar att vistas på stranden.
Kan lova att våra hundar är betydligt renare än alla ungar!!! Våra hundar skiter INTE i vattnet, våra hundar PISSAR inte i vattnet, våra hundar SLÄNGER inte SKRÄP/TOMGLAS/ osv på stranden men ändå får dom inte vara där?!?! Suck...
Har full förståelse för att man måste ha ngn form av restriktioner när det är varmt/soligt & massor av folk...men ddet borde släppas så att man kan nyttja badet på kvällstid. (till hundbad alltså).
Kan tillägga att vi trots förbudsskyltar lät våra hundar bada, men det var helt tomt på folk. (3:e badet vi åkte till)

I början tyckte jag det var lite kyligt men det blev bättre...I dag fick jag bära ut hundarna en & en för att domskulle simma. Breeze & Trizz gick ut till magen men sedan tog det stopp....Mille sprang på stranden & skällde suck....
Men se med lite mutor (godis) så simmade Trizz ut till mig 2 gånger! Väl framme hos mig så tog hon godisen & simmade in igen. Min lilla sötnos!!!!
Nu måste jag få en flytväst till Breeze så att det kan bli lite "riktig" simmning för hennes del. Trizz kan man ju hålla i en sele, hon är ju så lätt. Mille kan nog ha samma som Breeze.

Även Ingela fick bära ut sina, ja alla hundar simmade några vändor var. Tror att dom var nöjda vid hemfärd. Mitt samvete kändes helt OK, det hade ju varit lite väl slappt under dagen.....
Fick även med mig slalombågarna som jag ska ta ut till klubben. Ska ju köra bågmetoden med Trizz. Snart är det ju dax för en träningskväll med Annika. Det ska bli så himla kul att få gå med Trizz, bara hon & jag...å så alla dom andra i gruppen så klart.

Får se om det blir ngn hundträning i kväll, det har ju regnat hela attans dagen idag suck....Men jag har bra kläder så....

Njut av era hundar!

Skogspromis

Tog med mig alla mina 4 hundar till skogen, målet var att leta svamp & gymnastisera hundarna. Har lite dåligt samvete för dom, dom skulle behöva få mer motion i kvickare tempo.....Får väl muta Anders när han kommer hem...
Hundarna sprang för fullt över både stock & sten samt mellan oss. Vi traskade ut i mer eller mindre mardrömslik gräsbevuxen skog. Ni som känner mig skulle inte tro era ögon så det så...men vad gör man inte för sina hundar?
Hade bara lite koll på Sindie, min gammeltant henne är jag ju lite rädd om. Men hon vill ju så gärna hänga med dom andra & det får hon ett tag.
Passade även på att låta dom klättra uppför på vissa ställen medans jag stod nedanför, man har väl semester ha,ha,ha

Tyvärr så hittade vi inte en endaste svamp, det var alldeles för torrt. Däremot så hittade jag massor av smultron. Dom åt vi sedan tillsammans med jordgubbarna, mumsigt....

Det jävligaste & som gjorde mig urförbannad var att vi hittade tunn, tunn taggtråd mitt ute i skogen?!?! Såg ut som om den var ganska ny, helt jäkla otroligt. Hur knäppa kan folk vara igentligen?!?! Själv så är jag bara så himla glad att ingen av mina hundar fastnade i det!!!!
Det var bara att släpa hem taggtråden, så i stället för en full svampkorg kom jag hem med massor av smultron & en rulle taggtråd.....

Lagom hemma så började det ösregna/hagla & åska, snacka om att vi hade tur med vädret!

Angående fästingar så plockade jag en hel del men inte sååå många. Inga på mig, peppar, peppar.....

Nu känns samvetet lite bättre för hundarnas del....Å OM jag är hemma onsdag kväll så hänger jag på Lotta med Lapparna & simmar med hundarna.

Kan tillägga att det är himelskt gott med Irish Coffee...

Njut av era hundar!


Hundpromis utmed Måsnaren

Tack Agneta som med Dino & Ebba gjorde hundpromisen trevlig! Alltid kul med sällskap, så det måste vi göra om!

Vi gick utmed  sjön Måsnaren växlande på grusväg/skogsstigar & ganska långa avsnitt precis utmed sjön. Precis så där mysigt & trevligt som man vill att en hundpromis ska vara. Hundarna sprang för fullt men ingen utav dom ville gå i & simma....Ja så var Ebba väldigt intresserad av min snygga Prins! Men icke sa Nicke, inga valpar så dom fick gå lösa i omgångar. Ebba löper nämligen....Å min Prins är ju inte sen att haka på när tillfället erbjuds.....
Promisen tog ca 1 timme, precis lagom. Tyvärr så var det inte så bra för kroppen men men , hundarna fick sitt.

Som vanligt så plockar jag MASSOR av fästingar! Orkar inte räkna dom, men jag är nog uppe i ca 40 talet & ännu plockar jag ngn då & då. Det jäkliga är att jag plockat 2 som krypigt på golvet så nu är det tofflor som gäller....Tur att det lite småruggigt. Usch & fy för fästingar!!! Tänk om man kunde utrota dom!!!

I morgon, TISDAG kl: 10.00, samling vid Fårhagen för gemensam hundpromis. Har du tid/lust så är det bara att komma....OM det ösregnar går jag inte.

Njut av era hundar!

Agility i dag med...

Passade på att åka ut till klubben för att köra lite kontaktfält. På grusvägen in mot klubben går det en rävunge, nåja den var lika "stor" som Trizz....Den står bara & tittar på oss innan den går in i skogen. När jag sedan åker från klubben ca 1,5 timme senare står den återigen på vägen nu lite längre bort. Efter ett tag lullar den in i skogen. Hoppas den klarar sig för alla viltsvin.

Hundarna fick springa av sig på området & i dag slängde jag också lite boll. Varierade med att låta dom stå & vänta för att sedan springa & hämta den. I dag visste jag att jag återigen skulle fokusera på kontaktfälten med dom alla.

Breeze: Jösses vilken fart hon börjar få på kontaktfältshindren! Hon gjorde 2 superkontaktfät med super fart & hon stannade till 2 på & 2 av, SÅ SNYGGT MEN hon drog vidare utan mitt släppkommando...alltid ska det vara ngt. Men det var nog dom 2 absolut snyggaste kontaktfält jag sett! Skryt men det var så snyggt!!!! Men om jag tillåter att hon gör allt perfekt men drar av sig själv är ju risken att hon gör det tidigare & tidigare...Så jag la in "stanna" & så fick hon stå ett tag innan släppkommandot & boll kom. Sedan gjorde hon det perfekt igen. Det är batra att träna vidare....
Slalomen gick hon klockrent, fixade även svåra ngångar från h.

Milloo: Även han fick köra kontaktfält & slalom. I dag var han superduktig! Snabba kontaktfälsthinder & pang ner 2 på & 2av! Min Prins!!! Han var så himla läcker att köra i dag!!!!

Trizz: Körde Ahindret 3 gånger med fokus på att jag ska kunna stanna ngt bakom. Hon sätter ju sig brevid mig men jag tror att det snart lossnar dvs att hon söker sig ner 2 på & 2 av. Jag har ju absolut ingen brådska med henne. Det får ta den tid det tar, vill ju ha stensäkra kontaktfält med henne. Tror på att dom får tänka själva vad dom ska göra & gör dom då rätt=superbelöning.

Kändes så kul att åka från klubben när det gått så himla bra med alla 3....

Njut av era hundar!

GRATTIS AMANDA & MILLOO TILL VINST & PINNE!!!

Ett JÄTTEGRATTIS till Amanda som med min Milloo VANN agilityklass 1  på Kanonsabotören 5/7!!!

Milloo´s FÖRSTA PINNE!!!    Vilken Prins jag har!!!

Amanda hämtade Mille i fredags för avfärd till Åtvidaberg, dom hade hyrt stuga där. På lördagen så blev det disk i bägge klasserna, men på söndagen ja då slog dom till!!!

2009-07-05 Kanonsabotören LHU/ÅHK Agility klass 1, 0 fel Tid: 40.10 Plac 1/40

TACK Amanda för att du körde min Prins & för att ni tillsammans VANN & tog en PINNE!!!!

Grattis också till en 9:e placering i hoppklassen!!!!

2009-07-05 Kanonsabotören LHU/ÅHK Hoppklass 1, 5 fel Tid 40,98 Ref tid: 48 Plac 9/39

Men nu är ordningen återställd, han är avlämnad & har just busat med sina tjejer....

Vilka hundar jag har! Å vilken TUR jag har som har bla Amanda som kör Milloo.....

Kanonsabotören 2009
Datum: 2009-07-05Plats:Kanonvallen
Tävlingsledare: Rolf GustavssonDomare:  

Resultatlista för: Agility 1 / Medium
Antal starter: 40 varav 23 diskade Banlängd: 148 meter Idealtid: 51 sek
PlcSnrFörare / HundNamn / RasTidFel
113Nielsen-Karlsson Amanda
Milloo

Honeybrook Press Release
Shetland Sheepdog

40,100,00
221Johansson Rebecka
Tessie

Memus Grand Mariner
Shetland Sheepdog

50,440,00


Njut av era hundar!

Efterlysning!

Natten till fredag hade två kompisar inbrott i sitt hus medans dom & hundarna sov!?!? Snacka om fräcka tjuvar! Gå in i ett hus med hundar & stora sådana! Men ingen hund reagerade?!?! Läskigt, läskigt!!!

Men.....det dom stal var alla deras jackor!?
Det var mestadels hundjackor/klubbjackor bla en röd softshells jacka med vitt tryck på ryggen: Södertälje BK Agility, en svart hundjacka märkt med SISU på ärmen, beiga/gröna(tror jag) hundvästar med div hundprylar i bla kicker/target/skitpåsar/hundgodis. Även en turkos vanlig softshell jacka, dam stals.

Håll gärna KOLL för antagligen så slängs dom efter att dom kollat igenom dom....Kanske utmed ngn väg, parkering osv. För vem vill gå omkring med en klubbjacka som har ett namn på? Nä dom var nog bara ute efter att kolla igenom fickor efter värdesaker...            
Så OM ni ser jackor & västar slängda i området kring Södertälje hör av er!

Som tur var så missade dom min digitalkamera! Den glömde jag hos dom innan jag åkte till Läppe & den hängde under sonens jacka. Jackan hans låg på golvet men min kamera hängde kvar! Snacka om att ha tur! Får nog köpa en lott....
Jag åkte nämligen hem till dom på torsdagskvällen för att hämta kameran men dom var inte hemma....Men nu är den hämtad.

Håll koll, ha koll, lås dörrar, prata med grannar så kanske just Du slipper få inbrott!

Njut av era hundar!


Agility igen så klart!

Vi hundmänniskor är nog lite konstiga, ut till klubben en fredag kväll för att träna hund?! Men skam den som ger sig, kände att jag bara måste köra lite i dag igen. Amanda har ju hämtat Milloo för tävlingar dagarna 2.

AMANDA & MILLOO: LYCKA TILL!!! Vi håller på er!

Ja så det blev "bara" Breeze & Trizz...

Breeze: Byggde upp en raksträcka: Hopp-markbom-hopp-hopp-markbom-hopp-kort tunnel-markbom-hopp.
La godispåsen ca 6 meter efter sista hindret. Jösses vilken hund jag har! Jag stod still & sa bara frikommandot & hon racade i väg & tog hela rakan! Inte en rivning & inte ett felsteg...Bara fullt ös framåt!!!
Då är det behändigt att köra agility! Å KUL!!!
Ändrade lite hinderhöjder men i dag rev hon inte ett hinder!!! Hon kanske börjar lära sig att ha lite koll?!
Sug på kontaktfältshindren hade hon också likaså på slalomet. Det bara flöt på, härligt!
Men som sagt jag vill ha längre fart/mer fart ända ner på kontaktfältet! Får ta det med AA när vi ska gå kurs med henne. Tror nog att hon har en lösning...Tills dess får jag jobba vidare.

Trizz: Även i dag så fokuserade jag på "hitta rätt på kontaktfätet" utan att jag måste var brevid eller framför. Hon är lite rolig för hon känner på sig om hon gjort lite tokigt, då backar hon in i rätt position. Inte helt korrekt & det måste jag jobba bort...Men kommer jag lite bakom henne så stannar hon just där & inte i rätt position suck...tar jag ett halvt steg fram ja då tar hon det, men så vill jag ju inte ha det. Måste prioritera det just nu....Fortsättning följer.
Trizzen fick också köra rakan men med henne började jag med hälften. Jag stod brevid & sa släppkommandot & hon bara flög iväg! KUL! Efter 3 hinder slängde jag godispåsen & jag tror att jag lyckades slänga den när hon hade fokus framåt.
Tränade också mkt på att hon skulle följa mig & inte bara sticka i väg till första bästa hinder...Kändes som om vi kommit ett steg framåt....Tror att hon hade lite mer koll/fokus på mig. Får se om det känns lika bra i morgon OM Ingela & jag åker utför att träna. Planen är den i alla fall....

Vilket fall som så kändes det helt OK att "bara" ha 2 hundar att jobba med....Men givetvis saknar jag min Prins...
Håll alla tummar för att det går bra för dom & dom andra från klubben!!! PINNAR! PINNAR! PINNAR! å då menar jag inga skogspinnar.....

Njut av era hundar!


Agility på hemmaklubben

Ja då var man hemma igen suck....Passade på att åka ut till klubben & träna hundarna. Men det kändes inge bra så dom fick springaav sig lite, gjorde också 2 godisrutor det bara älskar dom!

Men jag körde dom lite i alla fall nu när man ändå åkt ut.

Breeze: Fokus på kontaktfält med fart-snabbt stannande 2 på & 2 av-fram=belöning. Kändes helt OK! La även in en ganskasvår slalomingång innan balansen & efter A. Det fixade hon! Däremot hade hon lite problem när jag skulle skicka in henne på h slalom för att sedan byta så att jag kom på v sida. Då ville hon gärna kolla vart jag tog vägen. Men efter 3 försök så klarade hon det. Fick gå på henne lite tuffare med ordet "kör". Sedan fixade hon det 4 gg/rad. Då var jag mer än nöjd.

Milloo: Vet inte vad det var med honom i dag, han har ju känts helt OK under veckan men i dag visste han knappt vad agility var suck...Han tog kontaktfälten & fixade kontaktfältsbeteendet men stod sedan kvar. Han gick alltså inte ur beteendet suck igen. Nä han stod så stensäkert kvar....
Sedan var han även ngt slarvig/okoncentrerad i slalomen. Fick jobba ganska nära honom så när jag äntligen fick till det slutade jag...Det blev alltså inte så mkt gjort som var bra, men så blir det i bland..

Trizz: Ja hon har i bland lite mkt hindersug...bra kan det vara men...vill ju att hon ÄVEN ska lyssna på mig. Det problemet har jag nog haft hela tiden, är väl inte tillräckligt rolig?! Måste fundera på vad jag kan ändra så att jag får till det.
Men hindren tog hon så jag var nog ganska nöjd med henne ändå.

Det kan ju vara så att hundarna är lite trötta, vi har ju åkt en hel del bil i dag & så har vi varit borta några dagar. Klart att det tröttar ut dom, det märker jag ju bara på mig själv...Får ta det med en nypa salt. Vi kommer i gen i morgon fredag...

Njut av era hundar!

Agilityträning i Vingåker

Eftersom att jag nu var & hälsade på hos mina gamla hundvänner så blev det ju givetvis också lite hundträning...

Breeze: Fick köra alla kontakt fältshinder, med fokus på snabba nergångar-2 på & 2 av-släppkommando-belöning framåt. Tycker nog att hon börjar få lite mer fart på hindren......Känns ganska bra att köra henne så här, bekvämt för mig om inte annat....Jag handlar & hon jobbar. Är helt nöjd med Breeze & det hon presterat under dom här dagarna...

Milloo: Ja han fick också köra kontaktfälttshindren. Tycker att han har lite längre fart, dvs han springer längre ner på kontaktfältet innan han gör beteendet. Breeze saktar ju ner ngt för tidigt...
Känns mer som om att han jobbr på att göra rätt....Var även nöjd med det han presterat under veckan.

Trizz: All fokus har legat på att hon sk få så mkt rutin på "nya" kontaktfältshinder & det har hon fått. Har kört alla kfh varje gång vi varit ner till klubben. Gungan fixar hon, vill bara att farten ner ska öka. Men det tror jag kommer.
Har fasnat lite vad gäller min placering, kommer jag lite bakom henne så stannar hon just där...Men går jag brevid eller framför så gör hon beteendet rätt. En liten låsning, får jobba på det. Men hon springer upp på hindren utan problem, tror nog att mer fart kommer.
Även däcket har vi kört, det gick jättebra. Dom har ett däck utan ram så jag har kört henne på både det vanliga & det utan ram.

Ja så mkt mer han jag inte orkat i värmen....Men dom har fått jobba lite i alla fall, det känns ju bra. Mille ska ju tävla med Amanda i helgen....

Mat får dom nu bara på kvällarna, ingen utav dom är speciellt intresserad av att äta på morgonen.

Njut av era hundar!

Hundbad

Eftersom att man inte orkar aktivera sina hundar sååå mkt i värmen/hettan så beslutade vi oss för att gå ner till Hjälmaren & låta dom bada.

   

Gäspa fick hämta dummiesar vilket hon gjorde med fart! Dom andra skällde mest på henne men dom gick inte i mer än till magen.....En gång "råkade" Milloo springa efter Gäspa ut i vattnet, till slut insåg han att han inte bottnade! Vilken syn, vi bara skrattade...Men han gjorde inte om det.
Jag bar ut alla mina hundar ca 5 gånger så att dom fick simma in. Breeze var den som var mest taggad på att vara i vattnet...
Det var ljuvligt varmt i vattnet....
Sedan blev det en promis hem i hettan, men då var i alla fall hundarna avkylda.....
Annars så blir det mest att dom går & lullar på tomten, tror att dom har det ganska bra....

Njut av era hundar!

RSS 2.0