Inomhusträning

Jajjamensan, jag tog mig i kragen & körde lite med alla hundarna!

Breeze: Sitt-stå-ligg, nja hon vill mycket men med lite träning så.....Hon har fått för sig att hon ska lägga sig rätt & så snabbt lägga sig lite på sidan. Suck...Det gäller att vara snabb i sin belöning, då behåller hon rätt position. Annars så gick det ganska bra i sitt-ligg-sitt osv. La sedan in stå & när väl en kronan trillade ner så gick det ganska så OK. Med klicker & godis går det mesta. Men OM jag bara TRÄNADE mer så skulle hon kunna bli hur bra som helst. Men nu om vädret fortsätter att vara som det är så kanske jag fortsätter att träna inomhus.....

Milloo: Ja vad säger man?!?! SNABBA lägganden har han kan jag lova. Hans problem är att både sitt & lägg betyder Pang i backen! Hupp?! OK då smäller jag i en xtra gång med framtassarna! Hupp igen, ja men då smäller jag i backen med hela framkroppen?! Hupp, vad VILL du jag ska göra då??? Jaha sa du SITT! Yes!!! Klick & godis. Sedan börjar vi om igen & igen, suck...
Men jag kan inte annat är nästan skratta åt honom! Han tror ju att han gör rätt, men hallå! Lyssna på mitt ord, Nix hinnner INTE måste smälla i backen!
Herregud, hur ska jag hinna få honom klar till nästa helg??? Kan ju inte skicka i väg en hund som bara smäller i backen vad man än säger?!?!? Ngn som kan komma med tips?!?!?!

Trizz: Henne tränade jag bara sitt med & hon är så duktig. Efter paus & platsbyte(från fåtöljen till soffan) så körde jag några ligg. Även det lyssnade hon bra på. Ska minsann se till att hon åtminstone kan skillnaden mellan sitt & ligg....Även hon ska NOG bara bli agilityhund, men man vet ju aldrig. Suget kan ju komma tillbaka!!!

Nä nu är det dax för omgång 2 för Breeze & Milloo & omgång 3 för Trizz......

Njut av era hundar!

Uschväder

I dag har hundarna "bara" fått korta, blöta promisar.....Inget vidare väder alltså suck.....Men som jag skrivit tidigare så gör ju vädret massor & när det är som det nu är säger jag bara Usch! jag går INGA långpromisar själv i detta tråkväder. Men ännu har jag inte fått dåligt samvete, för dom har nästan varit i behov(smile) av en sk vilodag. Promisar blir det givetvis men kortare.
Inte blev det ngn agilityträning i kväll heller, nix Anders är i Valla, Elsa rider & jag har ONT i kroppen.

Nä nu får jag ta mig i kragen ska faktiskt köra lite fjärr med Breeze(sitt-ligg-stå) samt ligg-sitt med Milloo, han ska ju vara med på Rallylydnadshelgen nästa helg med Amanda. Har fått för mig att dom måste kunna LITE lydnad.....Har en vecka på mig ha,ha,ha....Är så glad att Amanda vill köra min Prins! Nu håller vi alla tummar för att hennes "lillhunds"OP går bra!!!
Tummarna hålls hårt!!!!
Till sist får det bli några ligg-sitt med Trizz. För det kan man ju träna sittandes i fåtöljen.....

Njut av era hundar!

Fler bilder från Kennelträffen

Här kommer lite fler bilder från Kennelträffen den 12/10

TACK Ditte för alla bilder!Anders & Breeze vinnare av agility "tävlingen"!

     
Leffe tränar skicka övning med hjälp av matte & Ingela

     
Mozart & Milloo dvs Milloo´s syskon & mamma

     
Det är INTE lätt att fota en hundgrupp........

     
MIN kull dvs mormor Nattis, Breeze, Trizz, Leffe & Cash

     


Prisutdelning av tipspromenaden


Sökintro med Ove

 
Blandbild

  
Agilityintro
  
Bla mina hundar


Bästa Trizz, mormor Natalie & mamma Breeze
Njut av era hundar!

Pezto har ställts ut

Även Pezto har ställts ut. Får lite dåligt samvete.....själv så har jag ju bara ställt ut Trizz en gång. TUR att man har så underbara valpköpare!!!

SSSK´s utställning i Bjuv 13/9 2008
Valpklass hanar 4-6 månader
Domare: Denise Rowan

Domarutlåtande:
Inte så bra rastyp, välutfyllt huvud, flat skalle, dåliga vinklar, på övre storleksgränsen

Placering: r-valpklass

Men jag tror att trots kritiken inte var så super (han är ju stor!) så är han en älskad hund!!!

Leffe har ställts ut!

Tack matte Eva för att du ställde ut Leffe även fast han är en så stor kille....Men det visste vi ju, i övrigt så fick han bra kritik. Kul!

Valpklass hane 6-9 månader. Eskilstuna Hunddressyrklubb 25/10 2008

Domarutlåtande:
Alltför stor, långt välskuret huvud, bra benstomme, utm.kropp, vacker hals, välvinklat bakställ, bra pälskvalite, rör sig okej men behöver mer träning i att bli hanterad.

Plac 3:a

Tyvärr kan jag intte se domarens namn....Kan du skicka det Eva är du snäll?

Hundpromis

Nu tidigt på morgonen tog jag med mig hundarna, så klart & begav mig till fots till Rosengård. Men jisses vad HALT det var!!! Jag var tvungen att gå på kanten annars hade det nog hänt en olycka, jag med min tur.......Men annars så var det ett härligt väder, hört det förr? Men som sagt man får verkligen passsa på att njuta & att vara ute så mycket man bara kan.
Det tog ca 1 timme att gå till stallet, där jag tidigare haft hästen. Hade med mig frukost så väl framme så blev det en hel del nostalgi prat med Sivan. Det brukar det alltid bli när vi träffas, nu var det länge sedan jag var där. Skönt att nosa in lite hästdofr. Lite läskigt tyckte Trizz men hon är ju så tuff så hon sprang om kring & kollade in allt. Men helt nära vågade hon inte gå.....Dom andra har ju varit med förr......

Gick ner en sväng till ridhuset & jösses vad Milloo sprang! han verkligen racade runt så att det nästan dammade om honom. Det märks att han tappat lite i vikt samt fått bättre kondis......Givetvis drog han med sig Trizz. Breeze ville bara jobba?!?! Så då körde jag henne i lite fotpositioner-höger-vänster samt backa. Hon var verkligen med på att träna, KUL! Körde även en del inkallningar. Faktiskt så var jag riktigt nöjd med Breeze, kände ett LITET sug efter att sätta i gång att träna lydnad igen. Tyvärr så är inte kroppen på topp suck....
Tur att man har hundarna som gör att man håller i gång....
Efter ännu en fika så liftade jag hem med Sivan. Nu sussar alla hundarna gott

När dom vaknar ska det klippas klor, har varit dålig på att göra det i tid suck igen.....

Njut av era hundar!

Gemensam hundpromis

Tjat igen men....vädret var HÄRLIGT höstigt! Det känns genast mycket lättare att sätta sig på bussen 18.30 för att ta sig till den gemensamm hundpromisen. Vi bestämde oss för att gå till & runt Scaniasjön. Jonathan räknade att vi var 9 personer & 14 hundar, bra tycker jag. Men var är alla andra??? Nåväl vi som gick fick i alla fall en trevlig promis med glada hundar som sprang runt sjön i full fart! Dom "stora" + Milloo fick gå först så att alla små också kunde få springa lösa utan att bli mosade smile....Å sprang det gjorde dom vill jag lova!
Lite mörkt var det runt sjön men det gick.....
Hela rundan tog ca 1 timme & den här gånger behövde vi inte rädda några djur i nöd....Det enda vi såg var några kaniner som snabbt gömde sig i buskarna.

TACK ALLA för trevligt sällskap!

Njut av era hundar!

Anders & Breeze VANN agiltyklass 2!!!

Ett JÄTTEGRATTIS till Anders som med min Breeze VANN agilityklass 2 i Västerås i dag!!!

Ett riktigt läckert lopp, där allt bara flöt på, så KUL!!! SUPERBRA jobbat Anders!!!!
Det betyder att Breeze nu har en pinne i agilityklass2!!! Jippie!!!! "Bara" två kvar.....


Lååång väntan Anders, Linnea & Breeze


VINNARNA!!!


 
Det fick bli det roliga först ha,ha,ha...Som tur var så gick klass 2 efter klass 3 det betydde att vi fick sovmorgon, super! Men vi var endå tidiga suck...men vädret var helt OK nåja när dom kört första klassen(hopp) så kom det en liten skur men det gick snabbt över. Jag hade verkligen förberett mig på ruskväder....TUR att vädergubbarn har fel i bland Tack!
Anders & Breeze startade som nr 7 i hopp 2:an. Det var en lite små knixig bana, inte så svår men dn hade sina ställen där man fick plocka hunden så den inte tog fel. Men det blev en hel del diskningar i alla storlekar. Tyvärr så bromsade Anders lite väl tidigt på ett hopp rakt fram-tvär sväng tillbaka= rivning så synd för det blev enda felet! Bra tid hade dom också...Nåja det var ju fortfarande en klass kvar....Hoppklassen, rivningen i bakgrunden


Under vänttiden så köpte jag ett rosa "hästtäcke" till Trizz, denna gång i passande storlek. Det andra får hon växa in i hmmm OM hon nu växer ngt mer!?!?! 99:- kostade det, helt OK.

I agilityklassen slog dom då till & VANN! Ja, vad säger man??? Inget, nix det är BARA att suga på karamellen ha,ha,ha
ALLT bara gick så BRA! NI ÄR BÄST!!!

Berit som körde Breeze under en tidigare lagtävling kom fram & sa: Första loppet var väl mer eller mindre en katastrof(disk) men till andra loppet då var det bara att köra, då gick allt BRA! (Nollade!!!) Man verkligen kände att hon var riktigt ordentligt grundtränad!( TACK det värmde!!!) Breeze kör jag GÄRNA fler gånger!
Jisses vad kul att höra!

Snacka om att JAG pös av stolthet över min STJÄRNA i dag!!!

TACK Anders för att du tävlade Breeze & TOG EN PINNE!!!!

Njut av era hundar!

Lååångpromis med Lotta

Lotta & jag hade bestämt att ägna fm åt en promis med våra hundar. Å promis blev det, jisses jag var ute i 2,5 timme!!! Men då kom jag nästan inte hem suck... MEN promisen var helt underbar! Hundarna verkligen njöt av att få springa! Vi gick bla på mina gamla ridstigar i Viksberg, NOSTALGI!!! Det riktigt suger i ridtarmen!!!! Nåja, Lotta hittade gula kantareller & jag hittade mina gamla ridstigar efter sådär 13 år!!! Lite ändrat var det, bla så hade ju en del träd vuxit!?!? Men vi kom rätt & som sagt promisen blev LÅNG! Men sedan var mina 3 hundar mer än nöjda, dom sussade så gott när jag gick till jobbet!

TACK Lotta för en underbart promis & sällskap!! Det här gör vi om, när kroppen återhämtat sig ha,ha,ha

Njut av era hundar!


Hundpromis

Kvällen till ära så kom det 8 stycken med hundar, jag hade med mig 3.....Det var en härlig höstkväll jag vet, jag tjatar om vädret MEN det har STOR betydelse ha,ha,ha....

Vi gick i ssamlad trupp igenom stan-över Mälarbron-förbi sjukan-genom Kusens Backe-runt Viksängen-ner förbi gamla ridhuset-utmed kanalen-över Slussbron-framme vis Stadsparken. Det var en runda som tog ca 1,15 inkl lite "promenera förbi övningar" samt rädda halvdöd ålfisk?! i kanalen. Just det, vi hittade en vad vi trodde ål som satt fast i stenarna & som fortfarande levde. Men det visade sig att den inte satt fast utan bara var groggy eller ngt sådant....Men det blev i alla fall en promispaus för att försöka rädda denna ålfisk. När vi lämnade den hade den kvicknat till lite....Det måste vara vattnet i kanalen sa ngn....Ja mkt kan hända under en hundpromis....Tycket att det blev en riktigt trevlig promis. Alltid lika trevligt med sällskap på en låång kvällspromis.
TACK alla ni som kom!!!

Njut av era hundar!

Sheltieträning

Återigen hade vi TUR med vädret, jisses vad det gör mycket! Att det är ett underbart höstväder får en ju bara att njuta så länge det varar.....

Som vanligt började vi med att alla hundar fick springa av sig på en promis, så härligt! Sedan plockades det fram inför dagens övningar. Det blev nästan som vi körde med Annika, men ngt LÄTTARE ha,ha,ha....

Jag körde Trizz på tunnel-hopp & det gick bra! Sedan blev det kontaktfältet på vårat låga A-hinder. Provade att låta henne gå hela men det ville hon inte så då blev det bara nergången. Hon var JÄTTEDUKTIG på att fixa kontaktfälten & att stå kvar på "stanna"!!! Hon lämnade inte förrän jag sa "Fram", superduktig var hon!!! Repeterade flera gånger. Sedan blev det paus för henne.

Breeze körde jag nästan Annika övningen med ssamt slalom höger & vänster. Allt gick bra, hon har ju ett driv som heter duga. Enda som inte fungerade helt var höger slalomen, nix hon gick bara ut på pinne nr 10?!?! Efter ett par gör om så fixade hon det hmmm behöver TRÄNAS!

Milloo, min Prins fixade min slalomövning BRA, nu har han ju verkligen börjat få fart i vänsterslalom. Men det behövs MER träning på höger.....

Lena körde Breeze & Milloo på "hela" banan, det fixade INTE min kropp i dag, suck....så TRIST!
Men TACK Lena för att du orkar angagera dig i mina hundar!!

Jag avslutade med att träna gungan med Trizz. VILKEN STJÄRNA!!! Hon gick lugnt upp & fram till kanten, sedan stod hon där & lät sig matas med gott smått godis medans hon åkte hiss ner till marken!!! MIN SUPERTJEJ!!!
Repeterade flera gånger & ALLA gångerna gick SUPER! Hon stod stensäkert när den väl kom ner & väntade på min frisignal. Undra hur DUKTIG hon kommer att bli???? Ha,ha,ha..............Tänk om hon kommit till ngn som ville satsa på henne & agility! Hmmmm

TACK Elisabet med gungträningshjälpen!

I dag gick Elisabets "Pirre" (Breeze brorsa) superbra! Så kul att se men så har han ju lite att leva upp till hi,hi,hi....
Han var verkligen taggad under träningen. Alla hennes hundar gick super på alla kontaktfält samt på gungan!
NU ÄR DET SNART DAX ATT TÄVLA! Hört det förr??? ha,ha,ha....

Tror nog att även Lena var nöjd med sina hundar?! Som jag sagt tidigare så är dom ju mer & mer självgående, vilket är KUL. Känns som det enda jag behöver göra är att hitta på övningar-tala om vad dom ska göra samt hålla koll på dom....Ha,ha,ha det fuskas i bland..... Jag är i alla fall nöjd med vad alla åstakommit under träningen!


Njut av era hundar!


Agility kurs för Annika A

Då var det äntligen dax igen för kurs med Annika A. Anders kunde inte vara med i kväll heller med Breeze suck...nu är det körkortet som prioriteras!

Nåja....Jag körde min Prins Milloo & det var så KUL! I kväll var fokusen på kontaktfält & jädrar vad vi körde kontaktfälten! Vi delades in i två grupper en med large hundar & en med small & medium hundar. Vi började på gungsidan dvs hopp-hopp-gungan-svänghopp-säck-hopp-hopp osv. Milloo var taggad & sög verkligen på hindren, sedan blir han ju lite punchig i bland ha,ha,ha UNDRAR VEM det beror på!?!?! Ingen som vet.....Han genade vid ett hinder men med lite handling från min sida så ordnade det upp sig. Se, ALLT beror på FÖRAREN!!! Hmmmm JAG var nöjd i alla fall! Annika tyckte att jag skulle ställa högre krav på honom för han var så säker på vad han skulle göra. När jag "släppte" honom gick det SUPER! Han är så DUKTIG min Prins! Han stod så sten säkert kvar på gungan medans jag sa "stanna" upprepande gånger, sedan fick han frikommandot & drog som en avlöning jippie!!!

Sedan var det byte & då blev det hopp-hopp-balans-böjd tunnel-Ahindret-långhopp-tunnel-sväng hopp-sväng hopp osv. Ja vad säger man??? HUNDEN är DUKTIG men...hallå föraren är också VIKTIG ha,ha,ha...Nä så illa var det inte tror jag. det kändes faktiskt ganska OK, lite ringrostig ja men det gick! Tur att man har en Prins att köra smile....
Fick lite tips på hur jag skulle jobba på kontaktfälten & när jag sedan testade så gick det BRA! Lite finslipning så....

Sedan var det hanlings övningar för hela slanten, vilket är så KUL! Men tyvärr så kunde jag bara vara med på en övning för nu sa kroppen i från suck...Men den övningen gick riktigt BRA, klantade mig nog bara en gång tror jag....sprang i hundens väg suck igen...Men det var bara att slå sig i palet & FOKUSERA! Se då gick det! Det bara flöt, en HÄRLIG känsla!!
Det var en övning med både fart framåt & mjuka runda svängar. Men det är lika nyttigt att sitta & titta på när dom andra kör.
Birgitta & Zingo: Tror att det släppte en hel del i kväll, det såg mycket bra ut! Han är ju bara för läcker!! Driv framåt men lyssnar så bra på Birgittas handling.
Ingela & Corall: I kväll blev det Corall som fick köra, Tindra är hemma & löper. Jisses vad bra det gick för dom! Det var ju bara att sitta & njuta! Vilken fart hon har!
Elsa & Grappa: Elsa jobbade på bra vilket verkligen visade sig på att Grappa fick fart, ja det såg BRA ut! Kul!
Conny & Sassa: Vilken fart dom fick! Läckert att se när en pudel bara flyger fram!
Även för Lena gick det riktigt bra för i kväll, dom har verkligen gjort framsteg.

ETT STORT TACK TILL ANNIKA ALLER FÖR EN SUPERLÄRORIK KURS!!!

ÖNSKAR ELSA & BIRGITTA LYCKA TILL PÅ TÄVLINGEN I VÄSTERÅS  PÅ LÖRDAG! Jag håller tummarna!!! PINNAR,PINNAR!!!

Njut av era hundar

Lite agilityträning

TACK Birgitta för att du körde Sindie varm & att Breeze fick köra "av" sig på agilityplanen!

I övrigt så fick dom andra titta på när matte körde "med" Irmeli, Tom & Jörgen. I dag var jag så STOLT över hur dom körde sina hundar! Så kul att se att det gått framåt! Härligt!!!

Sedan blev det en lös promis via skogen hem till Birgitta. Snacka om att hundarna(mina 4:a & Zingo & Riff) öste på i skogen! Zingo först & Milloo efter....Dom fick verkligen springa av sig. Nåja Sindie höll sig vid oss & lät mest hela tiden. Jisses flocken var ju spridd!!! Ha de tänkt att gå hem men så har man ju såå snälla kompisar så det blev bil hem, Tack för det!!!

Nu på morgonen blev det en promis på ca 1 timme i arla morgonstund. Så SKÖNT att gå när alla andra sover! Alla hundar kan gå lösa & jag kan gå i mitt tempo. Alla hängdde på UTOM Breeze, suck hon är sååå tråkig! Sak BARA: lukta/kolla/lukta där borta också/kolla igen/lukta osv.....Nä det blev att hon fick gå framför mig, vilket inte var poppis! Inte fick hon lukta på ngt heller! Hmmmm snacka om att hon blängde på mig....Väl i skogen fick hon göra som hon ville, men då hängde hon faktiskt med. Trizzen skötte sig super vid alla vägövergångar, hon stannar så snällt & väntar på att få fri kommandot, vilket är framåt! Självklart var hon kopplad i närheten av vägen!!! Men jag styrde henne ingenting...Hon skulle nog bli en lydnadsstjärna OM bara matte hade lust....
Vilket fall som så var det en härlig promis & man känner sig nöjd när man kommer hem. Nu sussar alla ljuvliga hundar tills ngt händer....igen

Njut av era hundar!

Onsdagsträffen med sheltisarna

Man kan ju inte annat än Tacka han där uppe....För i dag hade vi toppen höstväder!!! Det är ju helt underbart att vara ute en hel dag i sådant härligt väder!
Alla sheltisarna hade som vanligt spring i benen & racade runt. Härligt!!!Men sedan började träningen....

Trizz fick köra lång böjd tunnel & hopp. Gick helt OK, hon kändes taggad. Sedan fick hon köra en raksträcka med hopp-hopp-hopp-långhopp. Det gick BRA! Slängde godispåsen åt henne & det GILLAR hon, lilltjejen.Milloo fick köra bla slalom varannan gång ffrån vänster & varannan från höger. Han är sååå duktig!!! Lite raksträckor med fart samt kontaktfält fick han också köra.

Breeze kördes också på slalom i både höger & vänster. Hon är ju bara BÄST!!! Visst i höger  måste hon få mer fart. Det är lite skillnad om man jämnför ha,ha,ha... Men det kommer. Fokuserade på kontaktfält med belöning efteråt. Lite tips från Annika A. Självklart fungerar det på henne smile.....Men ALLT kan fås säkrare. På måndag är det ju dax för kontaktfältsträning med Annika A. Ska bli KUL!!! Tyvärr så kan inte Anders vara med suck.....Så Breeze får nog inte vara med....Sindie har varit superfräsch i kroppen & ville vara med. Hon fick köra lite tunnlar & en slalom. Min gammelstjärna är så DUKTIG! Man verkligen såg att hon tyckte att det var KUL att få köra!

För Elisabet så gick det BRA! Det var så kul att se att hon tränat på kontaktfälten!!! Vilket visade sig nu när hundarna tog dom! Bra jobbat!

För Lena så gick Sappihra BRA! Men det är ju klart det är ju en halvsyrra till Breeze! Chili ville inte vara med pga av att Lena råkade dänga godispåsen på henne. Sedan var den superläskig suck.... Men med träning så lyckades hon komma på att godispåsen är kanon(nästan) för man kan ju stå & äta ur den! Så hennes sista släppövning gick BRA. 

Passade på att fota mina hundar i det fina höstvädret med alla löven.


Sindie


Breeze


Milloo


Trizz

Njut av era hundar!
  

Hundpromis på stan

Tog med mig hela gänget via buss ner till stan. Tanken var att gå en runda runt stan, men ingen ville hänga på i dag......Så då gick via stan & hem, det var riktigt mysigt att gå i skymningen med hundarna. Vädret var helt OK för att vara höst. På vägen träffade vi Patrick som kom med sina "killar", Milloo tyckte inte om att träffa dom Nix det var ju HANS tjejer! Kul att träffa lite hundfolk bara så där. Men nu ska även han läggas in på Hundpromislistan.
Det kändes bra när man kom hem & hundarna hade fått sitt. Då kan man kura i soffan utan dåligt samvete.

Njut av era hundar!

Kennelträff 1 2008

Äntligen var det dax för våran kennelträff......Bilen hade jag packat på lördag kväll så det var inte sååå mycket som skulle med tidigt på morgonen. Vi hade ju hyrt Nykvarns Lokala Kennelklubb, vilket visade sig vara TOPPEN! Lagom stort, lite blött i gräset smile men SOLEN sken så TUR med vädret hade vi!!! Jippi!!!
Började med att sätta upp tipspromenaden & lägga viltspåren.....Sedan var det bara att sätta upp alla kompostgaller & buren till hundarna. Alla böcker & små prylar skulle plockas fram så visst fanns det att göra. Vid 10-tiden började folk att komma. Sen kom Eva & Hans med Leffe, Leffe hade så mycket spring i benen & det var ju MASSOR av sheltisar!
Han är bara så läcker!


Leffe

 
Eva & Hans

Tyvärr så fick jag inga foton från när Leffe provade på agility, fick du några Eva?
Däremot så fick jag några bilder när Eva & Leffe provade på viltspår. Tror nog att han fick kläm på vad det hela gick ut på, KUL! Hittade klöven gjorde han galant!

     

       Sen kom hela Familjen Cash, med alltid lika glada Lilleman.....Full rulle från det han kom till dom åkte, han är bara så härlig.....Tog några bilder från när Rebecca körde "skicka till godisskålen". Men i bland så var ALLA andra sheltisar sååå roliga......Men dom lyckades, vilket var super.....

  
Ingela, Rebecca & Cash

Här kommer lite blandbilder från dagen

     

  

 Birgitta var såsnäll & körde min Milloo på "tävlingen" i agility, tyvärr så vände Milloo & tog ett hinder från fel håll=diskad! Men han var SNABB det tyckte både Anders & Ove. Ja men det har jag ju sagt han är ju min nya stjärna!

     

Sedan var det Anders & Breeze, snacka om att det gick FORT!!! Nollade var dom på en tid på ca 16 sek! Dom VANN agility´n för erfarna ekipage! GRATTIS!!!
   
  Breeze ena brorsa kom, Baccus "Näbben", han & matte gick ett viltspår & då passade jag på att fota dom.


  
Baccus
     


Millos´s brorsa Mozart gick viltspår. Tyckte nog att dom var mer lika när dom var små....Mozart var mycket mörkare än Milloo, tyckte också att han var längre & graciösare. Mille är lite mer kompakt.
Sedan var det ju även den obligatoriska gruppfotograferingen av mina valpar. Tog även med Natalie, mormor till mina valpar. Kan lova att det inte var lätt att få alla hundarna stilla......Grabbarna skulle bara leka, men det är ju bara att skratta!

     

  

Här kommer några läckra bilder på grabbarna Leffe(Bingo) & Cash(Bino). Två superhärliga hundar!!! Fina både i hullet, i pälsen & otroligt sociala. Men det blir så när man har BRA & HÄRLIGA VALPKÖPARE!!!!
    Passade också på att ta en tre generationers bild på Natalie(mormor till Trizz), Breeze & Trizz.
Tre supergoa & trevliga hundar! Ja, ja trizzen är NÅGOT skällig, vet INTE vad det kan bero på?!?!Trizz, Natalie & Breeze

     

Det som jag upplevde var lite trist var att jag inte riktigt hade tid men att prata med mina valpköpare & verkligen träffa Leffe & Cash....hoppas att ni inte tyckte jag var ointresserad av er, för det var jag absolut inte....
Sen är det ju så att tiden inte riktigt räcker till allt, tyvärr så hans ju inte aktiveringsrundan med. För många åkte hem ganska tidigt. Att det blev lite tidsnöd berodde ju dels på att dom sköt så att man trodde det var krig iskogen till kl: 11.00. Det positiva var att man inte såg många som reagerade på dom i bland häftiga skottsalvorna som hördes! Det måste ju tyda på stabila sheltisar!?!? Även Milloo höll sig cool, visst han reagerade men tyckte nog att det släppte bra på honom. Det berodde nog mkt på att det var så många sheltisar som faktiskt var intressantare än att bry sig om skotten. min härliga Milloo! Sindie tyckte nog också ett tag att det sköts lite väl kraftigt i skogen, men hon lullade omkring & sen var det bra med det. Min gammeltant........som dagen till ära var nybadad & det första hon gjorde när vi kom var att RULLA sig i lera&gräs!!! Suck...fram med borsten sen var hon FIN igen.
Trizz lekte mest hela dagen med bla Hexa, Dixie & så klart Cash. Underbara lilla Trizzen!
Breeze ja hon är bara Breeze, lite bitchig mot bla Sapphira(halvsyrran) & så var hon bara tvungen att sätta Leffe( sonen)på plats, ja å så några till.....Racertjejen!

ETT STORT TACK TILL MINA UNDERBARA VALPKÖPARE FÖR ATT NI KOM MED ERA HÄRLIGA HUNDAR!!!
Om ni tog några bilder får ni gärna skicka över dom till mig....

Ett JÄTTETACK till mina härliga kompisar Birgitta, Ingela & Ove för att ni ställde upp & gjorde dagen genomförbar!!!
Som jag sa Birgitta & Ove: Tänk fjällen! Ingela: Tänk när du ska ha din egen kennelträff! Då FINNS JAG!!! Kram på er!

TACK också till släkten, Svenerik, Anders, Lillebror, Jenny & Hampus för ALL hjälp under & efter träffen!

TACK till Lena, Elisabet & Ditte för att ni "hängde på ide´n om att ha en träff"!

Tack till alla som KOM! 

Njut av era hundar!

Trizz i "trotsåldern"

Min lilla Trizz har fått för sig att ALLT ÄTBART UTE skall ÄTAS!!!  Något som jag INTE håller med om!!! Å då blir det en liten konflikt...

Trizz motto: ÄT ALLT ÄTBART UTE!

Mitt motto: ÄT DET JAG GER; INGET ANNAT!!!

Krock!!!

Tror nog att mamma Breeze haft ett snack med sin dotter, hade varit kul att lyssna på dom..
Kan ha låtit som följer:

Hallå, använd det du fått dvs en lång nos- så fort du kommer ut slår du på den. Den används som typ en radar, ALLT som är/har varit/kanske har varit ÄTBART ger utslag. Följ din radar i alla lägen, man vet aldrig vad man kan hitta! Å det är ju dumt att inte i alla fall kolla....När du väl är framme, ÄT skit i å kolla vad det är/har varit. Tugga fort, så att du verkligen hinner få i dig ALLT innan matte upptäcker vad du gör. Hinner hon upptäka dig, spela oskyldig, stäng av radarn för en stund. Så fort allt lugnat sig SLÅ PÅ RADARN igen! Upprepa vid behov.

Breeze var exakt likadan när hon var liten/yngre, nåja i bland så vet jag att hon bara måste underhålla sin radar....På annat än det jag säger att hon ska använda den till, typ viltspår, sakstövning, godisletning, vittrings apportering osv....

Njut av era hundar!

Planering & fix

Antar att hela den här dagen kommer mer eller mindre att gå åt till att plocka i hop alla saker som ska användas/vara med på träffen i morgon....Men jag tror att jag har det mesta under kontroll. Det enda(?) som jag har kvar är att köpa 2 stycken gästböcker till i morgonen en till mig & en till Lena.
Molnet på himlen är ju att det kommer att skjutas brevid klubben i morgon mellan 09.00-11.00 suck.....Men enligt vädergudarna så ska det bli BRA väder!!!! Får väl se om det är några ändringar  senare i kväll, dom är ju inte alltid tillförlitliga....
Nu ska Sindie badas & klorna ska klippas på Trizz. Om jag orkar ska Milloo badas men annars får jag borsta igenom honom.
Inga sysselsättningsproblem här inte.....

Grattis Sally till godkänt anlagstest!

Ett jättegrattis till Sven & Marie för att deras lilla Sally klarat anlagstestet i viltspår!
Nu måste vi satsa på Championatet i viltspår......Det vore KUL att ha!

Tack Jeanette G för att du lovat lägga långa spår till mig så att jag sedan kan gå det med ngn av mina hundar. Vilka härliga kompisar man har! Nu känner man sig lite sporrad igen om nu bara ryggen blir bättre.....Suck...
Nu kan man ju skylla på att det är jakt i skogarna runtomkring, men NÄSTA år DÅ SATSAR vi igen!!!! Om inte annat så ska väl Trizz göra anlagstestet & Breeze MH´t.....Hmmm behöver nog en paus i vinter.

Njut av era hundar! 

Kennelträff på söndag

Nu är det äntligen dax för våran första gemensamma kennelträff! Det är en hel del att planera & få ihop men det ska bli jättekul att få träffa mycket sheltisar & många är ju släkt med mina stjärnor.....

Alla från Milloo´s kull kommer, KUL! Det är Milloo, Mozart, Mimosa & Millie. Från Breeze´s kull kommer ju Pirre & Pärlan vet inte om Grabben & Näbben kommer men det vore kul att få se dom. Valde ju mellan Breeze & Grabben & som sagt det blev Breeze min superhund smile....

Så kommer ju Leffe & Cash från min Breeze, KUL!!! Det blir nog många kort tagna under dagen.


Rapport från träffen kommer...........


Sheltieträning

Onsdag & TOPPEN väder!!! Kan det bli bättre att då vara ledig & träna hundarna??? Nix.....

I morse kom Sindie hem, min myspys tant.....Så alla hundarna följde med till klubben. Väl där blev det en gemensam "springa fri" promis. Så härligt att se alla sheltisar springa i full rulle!
Sedan var det framplockning av agilityhindren, idag blev det en "rund" bana med alla kontaktfält utom gungan. Men slalom var med....

Körde långhopp-hopp-hopp-mottagare med Trizz, men hon ville för dagen helst bara leka med Hexa......Men i bland gjorde hon det hon skulle. Min lilling.....Skulle sedan visa hur duktig hon var på den fasta gungan, men se då skulle hon bara kolla in Lena, hon var mottagare på släppövningen. Ja, ja det blir så i bland.......

Milloo fick köra Annika A´s slalom övning från i måndags. Jisses vad duktig han var i slalomen!!! Nu börjar farten verkligen att komma, KUL!!! Även höger slalomen gick bra, men där har han inte riktigt farten ännu, men den kommer nog om jag bara tränar honom.
Amanda, är du inte sugen på att köra en sheltie???? Smile.....
Körde även hopp-hopp-lången-slalom, första gången brakade han in i första hoppet?!? Men inget hände.....
Sen fick han köra gungan-säcken-gungan, han var så duktig! Min Prins!!!!

Breeze fick köra ungefär samma övningar som Milloo. Hon är ju nästan alltid säker......Men är jag otydlig så följer hon mig, så självgående som jag "tror" att hon är är hon inte alltid, ha,ha,ha.....

Sindie fick köra några tunnlar & slalom samt agera övningshund åt Lena som skulle lära sig valsa framför ett hinder.....

Annars så tyckte jag (vet inte vad dom tyckte?!?) att det gick BRA för både Lena & Elisabet, det kändes faktiskt som om dom var mer självgående i dag. Hundarna gick det också bra för mycket beroende på att båda jobbade bra! Nåja, Lena tyckte att jag gjorde valsövningen onödigt svår för henne!!! Ha,ha,ha.... Eller?Annasr har det mest blivit att jag varit dom behjälpliga under dagen, men i dag körde jag mina hundar samtidigt. Ja, lite hjälpte jag väl till smile.....

Sedan planerade vi i stora drag söndagens Kennelträff, tror att det blir bra.....Hoppas det i alla fall, det är ju första gången. Men det SKA bli tradition, hoppas jag. Men jag kanske tycker annorlunda efter helgen......

Avslutade som vanligt med en hundpromis........

Tyvärr inga bilder, brorsan har lånat kameran 

Hundpromis

Gick en underbar promis med hundarna på morgonen, det var verkligen en njutrunda....Småkyligt men det gjorde ingenting! Hundarna sprang över stock & sten............Härligt, härligt

På kvällen var det så dax för gemensam hundpromis på stan. Tog med mig Breeze, Milloo & Trizz, Sindie är fortfarande på landet. Birgitta kom med Zingo & Riff & Lena & Lisa kom med Ellen. Vi gick över Mälarbron-förbi sjukan-till kusen/via kusen till Viksängen-via Viksängen-ner till där Stallet var förr(nostalgi för mig & Birgitta!!)-ner utmed kanalen-över slussbron-till Stadsparken, därifrån tog jag bussen hem & dom andra gick tillbaka. Det var en i mitt tycke mycket trevlig promis i ett härligt höstväder! Den tog ca 1 timme & 10 minuter. Då gick vi inte speciellt snabbt......
Tog mig hem men inte mycket mer, suck....men hundarna fick sitt & det känns alltid bra!

TACK Birgitta, Lena & Lisa för trevligt sällskap!

Agilityträning för Annika A

Alla hundar fick hänga på till klubben, väl där fick dom springa av sig innan det var dax att bygga inför kvällens övningar. När väl allt var klart & Annika höll på med genomgången, temat för kvällen var kontaktfält. Så GICK STRÖMMEN!?!?! Typiskt!!! Dom fick i gång belysningen på stora planen samt i stugan men varje gång dom försökte att tända på agilityplanen gick strömmen på alla ställen......Vad göra??? Jo Annika planerade om fick då ta nästa gångs övningar dvs slalom. Så alla fick hjälpas åt att släpa upp slalom & tunnlar till stora planen.

Efter lite genomgång & uppvärmning var det dax, Ingela & Tindra började & efter att ha kört böjd tunnel-slalom-tunnel-slalom osv ett par omgångar var det dax för "kritiken" som bla löd: Belöna/peppa i slalomen! Därefter körde dom igen samma övning. Det gick BRA! Kul!

Sedan var det min & Milloo´s tur. Kändes sådär, han var alldeles för yvig i sin slalom teknik dvs han gjorde för stora bågar i slalomen. Men han gick in rätt alla gånger. Sen hade han lite svårt att suga in i tunneln, fick jobba in honon ordentligt. Men jag peppade/belönade honom i hela slalomen, hade ju hört att Ingela fick bastning för att det "saknades" smile....

Kritiken löd: Gå närmare honom i slalomen så att hans bågar blir mindre, då kan han koncentrera sig på att göra slalomen rakt fram utan att "vilja" gå emot mig....& träna vidare på bakombyten in i tunnlarna. Men till nästa omgång köra rakt in i tunnlarna.

Japp, då var det dax för omgång 2 & efter att ha fått lite tips så jädrar det var bara att köra! Jisses vad DUKTIG min Prins är!!! Han fick mycket mindre bågar & därmed gick han mycket snabbare! Min HÄRLIGA Milloo!!!
Någon gång kom han in så fort att han nästan sprang om kull inne i slalomen, smile.....Men då var det bara att springa fram & sedan göra om....
Jag var SUPERNÖJD med Milloo´s prestation!!! Kändes så himla KUL att äntligen få köra för instruktör igen!
(Sedan att jag knappt kom upp för trappan hemma är en annan historia......Suck.....)

Tips vi fick:Belöna hunden med ordet Bra! när den går ifrån i slalomen, dvs inte när den kommer emot oss...Oftast har ju hunden "problem" att gå ifrån oss. Belöna/peppa i slalomen/i tunnlarna, hunden måste veta att den är DUKTIG!!!
Fokusera på det du håller på med, i slalomen varje pinne-nästa hinder till nästa hinder-in/över nästa hinder. Belöna efteråt när hunden varit duktig!
Ni som var med: Har jag missat något? Hör av er!!! Det är lätt hänt att man missar några råd när man själv kör med hund....

Tror att det gick BRA för dom andra också i alla fall i omgång 2 smile........Såg att det verkligen släppte för Birgitta & Zingo, SUPERKUL! Men jag tror att Birgitta hört det tidigare: Fokus &  jobba där du är sedan jobba till nästa hinder!  Eller vad säger du, Birgitta? Även för Elsa & Grappa gick det bra, men Elsa gjorde några VÄLDIGT SENA bakombyten?! Men hon rättade till det bra,snacka om plan B....ha,ha,ha. Fart hade hon, ja det såg BRA ut!

Nu är det bara en gång kvar....

Rapport från Cash på 6 månaders dagen

Här kommer en rapport från Rebecca & Cash. Tack för  hälsningen, Kul att få höra att allt är bra med Lilleman!


ALOHA! Cash rapport här.
Nu är han 6 månader och jag 16 år, han ett halvår, på min födelsedag, hihi!
Han mår prima, har blivit tungtung... Han har fått mera päls, tappat ytterligare tänder, är vild och galen (fortfarande, hihi :D) Just nu sover han nedanför min säng i hans helt nya rosahundsäng i skinn, så snygg! Vi ska nog också mäta honom, och väga. Så skriver mer då, han mår prima och vi andra också så ni vet, hälsa familjen!

Kraamar Familjen Cash.

Hela sheltieligan hälsar till vildingen smile.....Becca, har du några foton på Cash får du gärna skicka över dom.....
Hälsa alla Kram från oss alla!

GRATTIS MINA VALPAR PÅ 6 MÅNADERSDAGEN!

GRATTIS Leffe, Trizz, Cash & Pezto på 6 månadersdagen!


Jisses vad tiden gått fort! Nu är "mina" valpar redan 6 månader!
Det har verkligen varit en underbar tid, så härligt att få följa dom från allra första början. Sedan är det ju superkul att mina härliga valpköpare skickar rapporter så att man även fortsättningsvis kan följa dom. Läs gärna rapporten från Leffe. Det kommer även en om Trizz för i kväll ska hon vägas & mätas.


Trizz 6 månader
     

  


Rapport från Leffe på 6 månadersdagen!

GRATTIS Leffe på 6 månadersdagen!!!

Tack matte Eva för rapporten!

Hej Marie

Jag hoppas att du sitter ner, Leffe väger 13kg och är 48 cm hög, skrattar..... Jag vägde honom flera gånger och försökte mäta höjden noggrant men så var det. Den första kursen var / är inte rolig, (den är tävlings inriktad och det ställs höga krav ) men nu är det bara sista gången kvar. Den kurs vi ska börja med i december vet jag är bra. Agility kursen får bli på bruks i vår.

Det ska bli roligt med träffen på söndag, vore bra med en vägbeskrivning.

Jag börjar senare i dag så nu ska Leffe och jag gå på en 6 - månaders mys promenad med godis och någon rolig aktivitet ( inte bad ). / Eva o Leffe  


Hela sheltieligan hälsar & grattar!!

Jag tror Leffe har kommit i puberteten J, under promenaden i onsdags på stranden i Vilsta jagade han änder och sprang ut på bryggan när bryggan tog slut fortsatte han att springa, när jag vänder mig om ser jag Leffe komma simmandes och jätte lycklig. Det var bara vi på stranden så det var ingen som såg, jag fick mig ett gott skratt när han väl var i land. Det var regnigt och urrigt väder så han var redan blöt, men han verkade inte frysa efter badet.

I går när vi hade handlat och skulle släppa ut honom ur bilen slängde han sig ur och jagade en cyklist vilt skällande.

Men han är våran mysiga Leffe ändå.

Jag har anmält honom till kontakt och lydnad 1 som börjar i december.
Agility med Trizz

Ja dom andra fick också köra men, i kväll så var Trizz min stora stjärna!

Testade henne på våran fasta gunga dvs den sitter fast så att man bara kan köra rena kontaktfält på ena nedfarten. Ett tips som jag såg på Klickerkloks sida. Det betyder att gungan bara har en höjd på ca 10 cm så "smällen" blir väldigt snäll. Sedan får man köra Anita metoden runt-upp snett bakifrån-ner på kontaktfältet/gungan "slår" i backen- 2 på & 2 av -belöning med massor av godis i ca 30 sek.

Min nya stjärna fixade det galant!!! Hon är ju tränad på metoden men inte på att det ska röra sig, men se det bekom henne ingenting. Visst ngn gång tappade hon bakdelen men då var det bara att göra om & sedan belöna när det blev rätt. Sedan var hon kvar i 2 på 2 av tills friordet kom dvs fram! Min stjärna!!! Nästa gång ska kameran vara med.

Dom andra dvs Breeze & Milloo fick köra slalom med fokus för Breeze på höger & för Milloo fart samt höger slalom. Kändes som om det bara flöt på.....Visst Milloo börjadde jag med höger & då såg han ut som ett ?tecken men då körde jag vänster en gång & sedan höger. Då satt det & därefter klarade han varje ingång samt hela höger slalomet! Min PRINS!!!
Breeze var säker som vanligt, hon är så läcker att köra!

Snacka om att man har UNDERBARA hundar!!!

Njut av era hundar!

Kennelnamnet officiellt godkänt!

Jippie!!! I dag får jag börja använda mitt kennelnamn!!! Superhärligt!
Fleecetröjan har jag tjuvstartat med......måste bara känna hur det var att ha "sitt" namn på ryggen smile...
Så nu "mina" valpar får ni börja använda prefixet Grundsten´s före hundens registrerade namn vid anmälningar till kurs, prov, utställning & tävling.

Grundsten´s Bingo "Leffe"
Grundsten´s Bästa Trizz "Trizz"
Grundsten´s Bino "Cash"
Grundsten´s Brio "Pezto"

Grundsten´s, japp det känns helt OK!!!

Rapport från Pezto

Här kommer en rapport från Pezto, TACK  familjen Pezto för rapporten! Alltid lika KUL att få!!!


Hej Marie
 
Hoppas allt är bra!!
 
Nu har vi gått några gånger på hundkursen och det känns jättebra! Han är mycket duktig!!
De ska ha klubbtävling nu i oktober som vi tänkte att vi skulle åka och titta på hur det går till... Spännande!!
 
Tyvärr kan vi inte komma upp till kennelträffen som vi så gärna viljat men vi ska ev. upp till söderköping helgen den 1 november.
Då hade vi kunnat se om vi kunnat träffas upp någonstans och om någon av de andra valpköparna hade haft tid då också så hade det varit väldigt roligt att träffa dem då.
 
Kram
Pezto, Sandra, Patrik, Chili

Ingen träning med sheltiegänget

Suck, men dom har lovat regn på em så vi beslutade att vi inte skulle åka ut till klubben & träna. Inte så kul att vara där i så många timmar & det bara regnar. På morgonen såg det ju fint ut & hoppet tändes men.....nu på em så bara regnar & regnar det! Tur att vi inte åkte ut. Jag vet att man ska träna i alla väder men det är träningsgruppen i kväll till kl: 21.00 & jag vill iNTE vara ute i regnet en halv dag. Nu åker jag ut vid 15 tiden, hoppas att det SLUTAR regna!!! Men det ser inte så ut...
et blir till att ta med sig ombyten suck igen..............

Gudrun har träff med en reporter från LT som ville göra ett reportage om deras svampsökargrupp, ska bli kul att se vad det blir. Ska ut & hjälpa till att fixa iordning inför det. Håll utkick i LT, det blir nog ett reportage.....

Nä nu ska väskan packas, tänkte hinna träna mina hundar också i agility, trots regnet!!!

Promis på stan

Eftersom att mötet som jag skulle gått på i kväll blev inställt så....skickade jag ut en fråga om ngn ville hänga med på stadspromis. Så kl: 19.00 var jag & hundarna på stan för att möta Kristina med Allis & Amanda med Vincent. Det blev alltså totalt 5 hundar & 3 mattar som gick igenom stan över Mälarbron, utmed kanalen & tillbaka till stationen. Alla hundar utom Allis gick lösa utmed kanalen & kors däruppe men vi mötte ingen på hela kanalvägen. Trodde det skulle vara kallare än vad det var så jag var alldeles fär påpälsad, ja,ja bättre än att frysa. Vädret var alltså helt OK så promisen blev trevlig. Det är alltid kul att ha sällskap på promisarna. Så Tack Kristina & Amanda för att ni kom!
Sedan blev det bussen hem & när vi klev av kom det ca 5 droppar regn...Snacka om tur med vädret.
Väl hemma var hundarna nöjda det var bara Trizz som ville ha i gång Milloo. Han hängde på ett tag sedan räckte det för honom.....

Njut av era hundar!

RSS 2.0