Började dagen tidigt tidigt med en myspromis med Ligan

Kan lova att det inte är så lätt att sova när man har tandvärk suck...Är det inte det ena så är det det andra...

Uppe innan tuppen & ut med Ligan, måste ju erkänna att det är bra mysigt att traska ut tidigt tidigt på morgonen med hundarna:) Å än så länge är det ju ljust...

Traskade på i ett lugnt tempo, dels så är min kropp åt helvete & så ville jag ju kolla in Milloo. Men peppar peppar så är han nu inne på andra haltfria dagen! Jippie!!!!
Uppe i Nydalaskogen fick dom jobba lite Off Tack dvs gå/springa i bla blåbärsriset. Själv höll jag mig dock på stigen...

Ikväll är det ju agilitykurs för mig & Trizz, kul....men. Som det känns nu så blir det troligen mest TITTA på:( Kanske att jag kan köra ngt, hoppas verkligen det....VILL JU!!!

Njut av era hundar!

Milloo haltade men är nu haltfri.....peppar peppar!

Vet inte vad som hänt med "Mille" men på söndagen haltade han ganska rejält...Kanske att han helt enkelt sträckt sig i går?! Men han visade ingen hälta på lördagen....
Såg ut som om det satt lite högre upp för att reagerade inget när jag klämde på tassen & nedre delen av benet. Jaja han får vila & så hoppas jag att det blir bättre...

Det jobbiga när vi kom hem till stan var att bära min lilla klump uppför trappan...Men vad gör man inte för siina djur?! Såg att han gick bättre & bättre under måndagen & i dag tisdag så ser jag ingen hälta alls GILLAS!!! Men han får nu såklart ändå ta det lugnt...Inga ordentliga promisar, BRA för honom & för min kropp. Breeze & Trizz gillar dock inte läget...Får aktivera dom inne i stället. För även jag känner att kroppen måste ta det lugnt......

HOPPAS nu att inte hans hälta kommer tillbaka!!!

Njut av era hundar!

Svamptur i skogen

Eftersom att vi såg ganska mycket svamp när vi traskade på Leden tidigare under dagen så bestämde Svenerik att vi skulle ut & plocka svamp....Så i med lite mer medikament & så svampkorgen & nya svampkniven...Åkte till Blå Leden & början bar den samma som vi gått tidigare dvs början på Turen.

Kände efter ett tag att jag INTE skulle leta mer svamp denna höst för vi hittade ingenting:( Men så efter ett tag hittade vi svamp:) Så vi plockade & plockade bara gula kantareller...2 fulla svampkorgar blev det:)

Jag passade på att plocka stora fina blåbär, smaskens att ha i smoothis:)

Breeze, Milloo & Trizz var såklart med:) Vi kom lagom tillbaka till bilen när det började mörkna...

Nu finns det en hel del svamp i frysen GILLAS!

Njut av era hundar!


En underbar tur på sörmlandsleden sista varma & soliga lördagen i augusti 2011

Vilken TUR vi hade med vädret!!! Varmt & soligt, en helt underbar dag:)

Så underbart var det att jag kl 8 på morgonen traskade upp & ut i morgonrock, gick till brevlådorna med hundarna, hämtade tidningen & satt sedan ute & bara njöt:) Så...skulle man börja alla dagar på:) Sedan satt jag där tills frukostklockan plingade...

Först att komma var Lotta med Lapparna dvs Taito & Loija. Så KUL att dom äntligen kunde hänga på:) Sedan kom Anna & Peter med sina Svarta Labbar dvs Brink & Ribston. Å så var det jag med min Sheltieliga, Svenerik & Anders som för dagen bar min packning, Tack för det!

Turen som vi hade planerat att gå tar ca 2 timmar med fika & hundbadpaus...En jättefin slinga att gå. Hade valt denna kortare tur eftersom att den förra var i tuffaste taget, ngt som visade sig eftersom att INGEN från förra turen förrutom Anna hängde på...Gulp...å där kom mitt dåliga samvete fram:(
Måste ju oxå tänka på mig själv & min jäkla skitkropp:( Den vill ju liksom inte riktigt vara med längre...Men som vanligt så funkade det hyffsat med lite extra medikament...& så hade jag ju såklart stavarna.

Vi traskade på i ett behagligt tempo & eftersom att vi inte var så många så gick vi & småpratade med varandra samtidigt som ögonen hela tiden mer eller mindre sökte efter det gula guldet:) Japp vi plockade en hel del svamp...Både kända & okända för mig, men inte för Lotta, hon kunde svamp hon:)

Första stoppet blev på "Toppen" & dit tar man sig genom att leka bergsklättrare, japp man ålar sig utmed "berget" samtidigt som man håller i en kätting. Inte det lättaste men alla kom upp & ner UTAN att stå på öronen:)

Sedan gick & gick vi tills vi kom fram till sjön & väl där så badade alla hundar utom Lapparna. Elake Anders "puttade" i mina stackars "inte vill bada" hundar....Eller ja Breeze var i flera gånger helt självmant, hämta pinnar i vattnet gör hon gärna:) Men vi höll inte på att komma därifrån för dom Svarta Labbarna ville hellre vara kvar i vattnet:)

Fikapausen tog vi ute på Udden, där finns det en färdigställd rastplats. Gott var det med en äggmacka & lite vatten:) Efter den välbehövliga pausen var det bara ca 500 meter kvar till bilarna.

TACK mina Goa vänner för att ni ville hänga med på en tur på leden:)

Lovar att det blir fler turer under hösten & då HOPPAS jag att fler hänger på!

Bilder kommer, kameran råkade bli kvar på landet....

Njut av era hundar!


Har anmält mig & Trizz till Strängnäs den 24/9 2011 OM jag håller...kör vi

Funderade hit & dit OM jag skulle anmäla mig & Trizz till Strängnäs officiella tävling den 24/9...Men eftersom att ett av vårat kurstillfälle blev förlagd till just den tävlingen så..anmälde jag mig:) Så OM min kropp håller så kör vi..annars så åker vi dit & tittar. Inte alls lika kul men...vad gör jag?!?

Förhoppningsvis så tävlar ju även Milloo då...Breeze HOPPAS jag då redan har tagit sin allra sista pinne i hopp 2:an...Men det är vällan kanske lika bra att anmäla henne till Strängnäs ifall att om ja ni vet...Just nu känns det som om Breeze aldrig kommer få den där jälla sista pinnen..Men som hon har gått nu så SKA hon ta den!! Om inte Om hade funnits såklart:) Breeze är en hund som helt klart platsar i klas 3...

Njut av era hundar!

Inbjudan till hundpromenader i Södertälje nästa vecka!!!

ALLA hälsas Välkomna till dom gemensamma hundpromisarna som nästa vecka Suneeta med sin Chanel ansvara för!!!

Måndag 29/8
Onsdag 31/8
Torsdag 1/9

Samling vid Preem macken i Brunnsäng kl: 19.00

Ingen kostnad!

Promisarna tar ca 1 timme, i bland längre...lite beroende på väder:)Ingen föranmälan!

Sprid gärna denna info...

Njut av era hundar!

Jäkla jäkla värkande skitkropp....

Det var ju så himla rackarns KUL att gå kurs i går med Trizz:) Visst jag kunde inte göra riktigt alla övningar till max & inte heller mer än 1gg/övning, men...det var KUL!!
Å visst var det kämpigt med kroppen under kursen & efter, hade tom problem med att ta mig i sängen:( Är nu så jäkla jäkla skittrött på min värkande skitkropp:( Men jag tänker fasiken inte ge upp den här kursen, får bita ihop så att käken värker...förrutom då den där jäkla skittandvärken:( Nä fy bövelen vad mycket skit det blev i det här inlägget....TUR att det är fredag:)

Njut av era hundar!

Nu har jag & Trizz börjat tävlingsagilitykursen för Linda Borneland på Södertälje BK

Hade verkligen sett fram emot att ÄNTLIGEN få gå en agility kurs inriktad på tävling med Trizz...Så det var himla KUL att Linda Borneland skulle ha en sådan kurs på Södertälje BK nu under hösten 2011:)

Däremot så var jag & är fortfarande himla osäker på om kroppen pallar av att gå kurs?!?

I kväll som var första kurstillfället så började vi inne med lite allmän info om kursen, en kortare presentation av oss kursdeltagare & av kursledaren. Sedan hämtade vi fika & därefter satte den teoretiska biten i gång...Kursen riktar ju sig mkt på handling & alla olika byten som finns. Agility går ju på tid & rackarns vad snabba vi ska bli efter den här kursen "fniss"....

Det vi pratade om var:

- Blindbyten (som oxå var kvällens praktiska övningar)
- Framförbyten
- Jakko
- Staketet
- Threadle
- Flicka ( där kände jag lite igen Trizz, dvs jag ska tillsammans med Trizz till ett hinder medans Trizz suger/drar till ett annat....)
- Serpentiner
- Sug/driv
- Säkra starter
- Upplopp

Praktisk övning 1, blindbyten med 4 tunnlar
Sedan var det dax att hämta hundarna & bege sig ner till agilityplanen. Dagens första övning var en ren tunnelövning med fokus på Blindbyten. 4 tunnlar som låg parallelt & där vi skulle blindbyta mellan varje. Dvs skicka in i tunnel efter att ha placerat dom i startposition-mellan VÄLDIGT tidigt & tajt skulle vi blindbyta genom att bla säga namnet & visa via blindbytet.

Blindbyten med 4 tunnlar med Trizz: Trizz sög bra på tunnlarna & hade fart, som vanlgt var det jag som var ngt sen med mitt blindbyte-VÅGA!!!....Gjorde övningen 2 gånger & JAG tajtade faktiskt till det ganska bra, jag var iallafall nöjd med mig själv...Å självklart med Trzz:)

Praktisk övning 2, blindbyten med 2 makaronitunnlar & med 2 tunnlar på raken
Nu låg det 2 långa tunnlar på kortsidorna samt 2 korta tunnalr på varsin långsida. Vi började med kort tunnel-in i makaronitunneln-BLINDbyte tillbaka in i den korta-BLINDbyte in i den andra makaronitunneln SLUT.
Den allra första gången fick jag hjärnsläpp & kom av mig redan efter att ha skickat in henne i den första makaronitunneln...suck! Men det vara bara att tänka till & göra om & se DÅ funkade min hjärna igen:) Men trots min första miss(säkerligen INTE den sista) så sög Trizz IN i RÄTT tunnel DUKTIG HUND:)

Praktisk övning 3, blindbyten se ovan men nu med 4 blindbyten på ett varv
Fokusen nu skulle ligga på att få in blindbyten efter VARJE tunnel...dvs 4 stycken på ett varv. Vi började med den ena korta tunneln-in i den långa makaronitunneln-BLINDbyte tillbaka till den korta tunneln-BLINDbyte till den andra makaronitunneln-BLINDbyte till den andra korta tunneln & avslut med BLINDbyte in i den första långa makaronitunneln.PUST & STÖN men det gick!!!

Praktisk övning 4, 11 hinder med: hopp-tunnel-lången-hopp-hoppBLINDBYTE-hopp-hopp-hopp-BLINDBYTE-hopp-hopp-tunnel SLUT
Den här övningen hade Linda inspirerats av från helgens tävling i Södertälje, hoppklass 1 banan. Kände igen den men Trizz & jag körde ju bara typ 3 hinder...
Första rundan så kände jag att jag hade noll koll p vart Trizz tog vägen under/efter mitt första blindbyte & då stannade jag upp & PANG så kom hon & TOG RÄTT hinder....DUKTIG HUND:) Men vilken matte suck...Då sa Linda att FORTSÄTT JOBBA, för hade jag gjort det just vid den passagen hade vi fixat det...Ja,ja, jag går ju kurs för att förhoppningsvis få in ngt i trögskallen "fniss"...När jag sedan gjorde om samma övning så SATT den!!! Tjhooo...
Tävlingskurs övning 4, blindbyte
Tävlingskurs framförbyte, bakombyte.

TACK Jörgen för att jag fått kopiera dina banskisser!!!

Reflektioner från mig: Jag måste VÅGA lita på Trizz & JAG måste tajta till mina vägval. JAG måste oxå tänka på att inte dra alltför lång framför henne (JUST JAG var i vissa fall långt före henne, hur otroligt det än låter!!!)

Tyvärr så kunde jag inte göra om övningana, det tillät inte min jäkla skitkropp:( Kände att det bara blev värre & värre men...samtidigt så vill jag ju så gärna....Men å andra sidan så lär man sig massor även av att bara titta på & lyssna:)
Jag går ju kurs för att LÄRA MIG...Träna hund får jag göra vid tillfälle. Men det suger hårt att kroppen sätter stopp hela förbannade tiden:( Men i kväll då kände jag att jag kör till jag (nästan) stupar & så kändes det efteråt...

TUR att jag har en så duktig hund!!!!

Kursen i kväll var jättegivande, kul & inspirerande:) Ser fram emot resten av kurstillfällena & då hoppas jag så klart kunna köra dom flesta övningarna...iallafall 1gg. Men 1 gg är fler än ingen gång, MÅSTE ju se det positivt trots allt:)

TACK Linda för en bra kurskväll!!!

TACK Jörgen för skjutsen!!!

Nu ska jag stappla mig i säng....om jag kan resa mig från stolen hmmm

Njut av era hundar!  


Sörmlandscupen del 2 på Strängnäs LKK den 24/8 2011 & dubbelvinst för Breeze!!!

Det var väldigt osäkert om jag överhuvudtaget skulle åka till Strängnäs LKK i kväll för att köra del 2 i Sörmlandscupen....Min jäkla skitkropp vill inte längre riktigt vara med:( Men suget efter att få köra var för stort & jag stoppade i mig lite värkisar...

Snälla Snälla Birgitta hade lovat att köra Breeze & Milloo:) Ingrid skulle ha kört Milloo men kunde inte komma....

Kvällen började med Agilityklass & domare var Susanne Hägerstrand, som i mitt tycke hade gjort roliga handlingsvänliga banor:)

AGILITYKLASS: Ref tid 50 sek

Breeze: 0 fel tid 40 sek Plac 1 Rosett
Milloo: DISK
Trizz: DISK

Breeze & Birgitta
gjorde ett MYCKET bra lopp! Känns så himla skönt att Breeze både ser & verkar vara helt som vanligt igen:) Man verkligen ser att Breeze bara älskar att köra agility & fort som f.n går det GILLAS!!!!

Milloo & Birgitta gjorde oxå ett helt OK lopp, Birgitta "glömde" bort banan efter 2 hinder så lite strul innan dom kom in i slalomet...Minns inte ens vart dom diskade sig...

Trizz & jag..hmmm även denna gång så blev det strul i slalomet:( eller rättare sagt ingången från h strulade?! vet inte riktigt varför...MEN jag måste träna mer slalom! Sedan kändes det OK, vi var i allafall helt klart på samma planet detta lopp:) Men...när det bara var 3 hopp kvar så drog hon upp på balansen=disk...Ja ja borde ju ha fattat att balansen skulle dra, men jag trodde att JAG drog mer ha,ha,ha....Banan var BRA för min del, dvs inte så mkt fart & spring jag kunde handla ngt på avstånd GILLAS!

HOPPKLASS: Ref tid ?

Breeze: 0 fel 35,63 Plac 1 Rosett
Milloo: 0 fel 43,54 Plac 2
Trizz: 0 fel 44,10 Plac 2

JA, mina hundar tog STORSLAM!!!!
Så himla himla KUL!!! Å Birgitta körde både Breeze & Milloo så att jag nästan fick gåshud:) Så rackarns BRA! Jag bara njöt så himla BRA var i allafall Breezan´s lopp...

Trizz började detta lopp genom att gå förbi första hindret?!? Eller hon kom aldrig förbi jag fick stopp på henne...Då trodde jag att hon skulle ge attan i att köra eftersom att jag fick säga till henne lite på skarpen...Men icke hon körde som värsta racern:) Hon hade sådant driv att jag i bland var på väg att tappa henne, hindren stod tätt & då & då så sög dom andra hindren...Men...vi höll ihop hela banan GILLAS!!! Å ser man på min & Trizzen´s tid så var det himla nära Milloo´s GILLAS!

Kändes helt OK att åka från Strängnäs med dom här loppen i huvudet:)

Ett JÄTTETACK till:

Birgitta för att du körde Breeze & Milloo & att du gjorde det så himla BRA!!!

Strängnäs LKK med Susanne i spetsen för en bra tävling med bra banor!

Njut av era hundar!


Inbjudan till promenad på Sörmlandsleden lördag den 27/8!!!

Alla med eller utan hund hälsas Välkomna att följa med mig, Svenerik, Anders & min Sheltieliga på en tur utmed vackra Sörmlandsleden, nu på Lördag den 27 augusti.

INSTÄLLES VID REGN!!

Till oss tar man sig endast med bil, men vi hämtar er vid tågstationen i Mölnbo om ni vill:) Måste dock ha en anmälan från er så att jag vet att ni kommer...Å anmäler er gör ni enklast via ett mail till: marieosindie@hotmail.com

Lite att tänka på inför turen:
- Ta på bra skor!
- Kläder efter väder
- Medtag eget fika, det blir troligen 2 pauser
- Turen går i kuperad terräng, dock INTE lika "tuff" som den förra:)
- Vi går i en takt som alla klarar av men räkna med att vi är ute i ca 3-4 timmar

Samling: Återkommer om tid!!!

Njut av era hundar!

 


Nya träningsleksaker till hundarna

Passade på & beställa några leksaker som är toppen att ha när man tränar, just den här kommer från Anna Muller´s Koppeltrassel. Å som TUR är så taggar mina hundar i gång på sådana här leksaker GILLAS! Just den här har ett gummihandtag som gör att man får ett bra grepp & så är den töjbar...Beställde oxå några mindre som passar perfekt i fickan...Kostnad från 15:- upp till 45:-/styck.
Å så dom här som jag såg vid en tävling i Vallentuna men då var dom slut. Nu hittade jag samma försäljare på tävlingen i Märsta men då var dom oxå slut:( Men snäll som hon var så sa hon att hon hade 2 kvar hemma som jag kunde få köpa:) 55:-/styck....Två olika längder blev det oxå. Finessen med dom här är att dom har en godisficka längst ner i luddet:) Två flugor i en smäll liskom eftersom att mina hundar triggas av leksak & har godis som belöning= allt i ett GILLAS! Självklart går dom att tvätta:) Å ja, man kan göra dom själv...men såå långt har jag inte kommit ännu:)


Njut av era hundar!

Nu är det dax för tävlingskurs i agility för mig & Trizz på Södertälje BK

Anmälde mig till Linda Bornelands tävlingskurs i agility på Södertälje BK med Trizz.
Kände att det skulle vara skoj att få gå en kurs med Trizz:) Men just nu så känns det himla trist när det hela tiden bara går runt i huvudet via bäckenet...Men jag ska i allafall försöka gå kursen...

Ja,ja det sista som överger människan är ju hoppet!!! Får väl leva efter det ordspråket..

Så på torsdag den 25/8 kör vi igång...men sedan går kursen på onsdagar....

Njut av era hundar!

På onsdag är det dax för del 2 i Sörmlandscupen 2011

Förra omgången av Sörmlandscupen gick ju av stapeln i Södertälje & då kom ju jag & Trizz 2:a:) Så självklart ska jag försöka att köra även omgång 2...trots att det verkligen tar emot:( Men känns det som det gjort den senaste tiden vete attan om det går...Men det är vällan bara att köra tills det rasar...

Milloo ska köra med Ingrid & kanske att även snälla Birgita:) vill köra min Breeze?! Japp, på onsdag den 24/8 drar vi till Strängnäs LKK för att köra agility så det ryker under tassarna på hundarna:) Offensiv agility ska det tydligen vara, TUR att jag har hundar som kör offensivt:)

Fortsättning följer...

Njut av era hundar!

Några bilder på Blåndie från 20 augusti 2011

Vill börja med att säga GRATTIS till matte My som med sin Jim VANN & tog en pinne på tävlingarna i Södertälje den 20/8 2011!! Ett mycket BRA lopp!!!

Börjar redan drömma om när jag står där om några år & får se My & Blåndie på banan:) Pinnarna bara rasar över dom & där mitt ialltihopa står...jag:) Ja,ja det sista som överger människan är ju hoppet:) Å redan nu så plockar ju Pezto pinnar:) Å det känns så himla himla BRA:)

Åter till Blåndie...glömde ju kameran hemma vid tävlingarna I Märsta förra helgen men nu var den med...å då regnade det:( Men några bilder blev det allt...på allra allra Bästa Blåndie:) Lika vild & galen & go till tusen:) Det värmer att se henne så himla glad spatsera omkring på tävlingsområdet helt oberörd av allt runtomkring...Trots att hon hade ett fint regntäcke på sig:)


Blåndie & matte My

Njut av era hundar!

 


Agilitytävling på Södertälje BK 20/8 2011 med Breeze, Milloo & Trizz

Kan lova att jag starkt funderade på OM jag överhuvudtaget skulle åka till klubben & tävla....Hade så himla himla skitont i bäckenet & så regnade det:( Ingen bra kombination....Men det var bara att bita ihop & gå & ställa sig & vänta på skjutsen.
Eftersom att det var Södertälje BK som var arrangör så hjälpet jag till så gott det gick...Kroppen ville INTE men med ännu mer medikament så skulle det nog kanske gå?!?
Men känslan av att jag igentligen INTE skulle starta satt hårt i huvudet...hur långt ska man igentligen tämja kroppen?!? Vet ju om att det inte är bra att proppa sig full av mediciner men....agility är för kul för att jag ska kunna släppa även den biten. Det är ju så himla mkt annat som jag varit tvyúngen att ge upp & agilityn ja den vill & måste jag ha kvar....Nä nu sk jag inte deppa ihop, det skulle ju handla om agilitytävlingen:)

Ja Äntligen skulle Breeze få köra en hopp 2:a igen!!! & det med snälla Birgitta:) Men först ut var jag & Trizz:)

Trizz, hoppklasss 1 Södertälje BK 20/8 2011 Domare Marianne Fernström
Resultat: DISK eller vi kom i allafall 3 hinder...å eftersom att vi fick en disk så tidigt så valde jag att gå av. Kände att det kunde jag ge min kropp. Trots att Trizz såklart hellre hade kört hela banan, men jag var tvungen att tänka på mig i det ögonblicket....
Det började bra:) Men sedan var jag för säker på att Trizz skulle suga på rätt ingång i tunneln & jag blev då övermodig & tog ett steg för TIDIGT åt vänster vilket resulterade i att Trizz oxå drog åt vänster= förbi rätt tunnelingång & till fel ingång:( Fick dock stopp på henne men då...flippade hon ut & försvann från min planet suck..
Trizz, agilityklass 1
Resultat: DISK eller vi kom i allafall 2 hinder...
Även nu startade vi bra & IHOP! Men efter hinder nr 2 som var en böjd tunnel skulle hon RAKT fram till ett hopp & VAD GÖR JAG??? Jo, säger UT vilket resulterar i att Trizz såklart DRAR RAKT UT bort mot slalomet:( Suck...Hade bara behövt säga HOPPA! Men...i förra klassen så drog hon inte på Ut tunnel & nu överdrog hon på UT Fram suck...Ja ja, kroppen min behövde nu bara lomma av banan igen...

Milloo, hoppklass 1 Södertälje BK 20/8 2011
Förare: Birgitta Blomkvist
Resultat: 10 fel
Allt såg himla BRA ut tills dom mer eller mindre krockade med varandra efter en tunnel på väg till ett hopp= 5 fel, sedan gick han ur slalomet?!?!?=5 fel till totalt 10 fel
Milloo, agilityklass 1
Resultat: 5 fel i slalomet igen grrr......Annars såg det rackarns BRA ut:)

Breeze, hoppklass 2 Södertälje BK 20/8 2011
Förare: Birgitta Blomkvist
Resultat: 5 fel
Tyvärr så gick Breeze förbi!?!? 1:a hindret=1 vägran:( Sedan startade dom & Breeze gick som en världsmästarhund!!!! Så jäkla himla BRA gick hon hela banan & med 0 fel, men så var det ju den den jävla sketna vägran från innan starten:( Om inte OM hade funnits hade Breeze vunnit med ca 7 sekunder & tagit sin sista pinne i hopp 2:an...Lite surt...Men...Birgitta & Breeze körde så himla BRA i hop i dag, nästan så att jag fick rysningar....

 

 
Birgitta & Breeze på väg in i mål!

TACK Birgitta för att du körde mina juveler Breeze & Milloo!!!

Birgitta & Breeze jagar vidare efter den där sista hopp 2 pinnen i Kungsör 3-4/9 2011....

Lite blandade bilder från dagen:

  
Japp, det regnade hela dagen...
   

Njut av era hundar!

 


Nyskördade vitlökarNågra utav alla mina egenodlade vitlökar:) Några har jag gjort vitlökssmör av & några har jag hängt upp på tork.

Japp, DÅ sken SOLEN!!!


Min ros

 
Physalisen                      Stenpartiet


Sindie i skuggan...då i somras när det var SOL & VARMT....

Njut av era hundar!

 


Nya halsband från CARPECANIS

Japp både Trizz & Milloo har fått varsitt nytt halsband från Stina på CARPE CANIS:)
Hon har så himla många olika att välja på....Igentligen skulle jag bara dit för att beställa en ny sele till Trizz. Hennes andra sele måste jag ha glömt i skogen ?!? Har ingen aning om vart den är & nu efter att den varit borta 1 år så kände jag att nix jag beställer en ny...


Milloo´s


Trizzen´s nya halvstryp

Å så lotterivinsten från Högsjö lägret, jag vann ju första pris & valde då ett sommartäcke med kudde:) Perfekt till stugan där jag ju saknade ett sådant...

Njut av era hundar!


Agilitytävling i Märsta/Sigtuna den 13/8 2011 med Milloo & Trizz

Eller "Så snabbt kom jag ner på jorden igen"....

I dag skulle Ingrid debutera Milloo i agility samt hoppklass 1. Dom har ju bara tränat i hop några få gånger så dagens tävling skulle vi bara ta som en ren träning:) 
I hoppklassen som var relativt enkel, enligt mig:) så började det med lite Jösses & slutade med MYCKET BRA! Tyvärr en disk, men oj vad impad jag var av att Ingrid trots en Jösses början verkligen jobbade resten av banan & att hon gjorde det så bra! KUL!!!
I Agilityklassen så kan jag helt klart förstå att "Gulp, vilken bana"....själv tyckte jag den var rolig & lagom klurig. Men för en nybörjare så var den nog i klurigaste laget...Ja ja Ingrid kämpade på bra ända tills Milloo skulle till säcken efter Ahindret & Ingrid skulle vända till hoppet efter Ahindret=DISK! Men...dom skulle faktiskt till säcken...
Nu ska vi träna vidare & självklart kommer Ingrid igen på tävlingsbanan redan den 24/8 för då är det SörmlandsCupen i Strängnäs:)

Trizz då? Ja vad ska jag skriva...Själv så kände jag mig taggad efter Veronica kursen onsdagen innan tävlingen dvs den fanns i ryggen sedan 3 dagar. DET skulle väl göra susen eller?!?

Jo tjena, snacka om platt fall....I hoppklassen var vi inte ens på samma planet:( Banan började med Hopp-Slalom-Däck-h till tunnel-h hopp-Kort tunnel-Säck-h rund tunnel osv. Ja hoppet tog hon & slalom sprang hon förbi.....Tog om & se DÅ kunde hon gå slalom grrrr...in i tunneln & ut ur tunneln & så tog hon hoppet iin itunneln NOT!! Där slutade helt våran lilla lilla kommunikation:(  Det slutade med att jag bara stod & tittade på henne medans hon rusade runt & kollade upp i himlen?!? Ingen kontakt överhuvudtaget suck...Ja,ja det var bara att ta nya tag till agilityklassen. 

Hmm även agilityklassen började med Hopp-Hopp-Slalom...Nu jäklar skulle jag jobba häcken av mig för att hon skulle gå rätt i slalomet:) Jo tjena igen...trots att jag "röt" till SLALOM så drog hon förbi...Grrr...Å så gjorde hon rätt när vi gjorde om. Ja sedan var det bara att köra på! På vägen till målet så sprang hon förbi ett hinder som faktiskt stod rätt framför henne?!? Måste väl ha tryckt ut henne eller ngt...Fick totalt 15 fel, vet inte vart den andra 5 felan kom ifrån? Dock klarade vi reftiden trots att vi tog om slalomet & sprang förbi ett hinder:) Men så lät jag henne rusa på oxå..Även på kontaktfälten & det fixar hon 1 GÅNG på varje hinder! Ångrar dock att jag inte som på träning lät henne stanna 2 på & 2 av. Men av erfarenhet vet jag att 1: Hon fixar running contacts 2: Hon missar inte kontaktfälten efter att ha fått sprungit utan att fått stanna. Men VARFÖR inte passapå & träna & samtidigt belöna?!? Vet inte vad jag tänkte på? Ja,ja....

Ingen bra dag i dag....

Men ett jätte GRATTIS till Jörgen som med sin Joplin tog en PINNE!!!

Men allra allra BÄST var att få pussa på Bästa Blåndie:) Vet inte vem som blev gladast att ses:) Hon är ju bara för ljuvlig:) Tyvärr hade jag glömt kameran hemma så inga bilder:(

TACK Jörgen & Ingrid för att jag fick åka med er!

TACK Ingrid för att du tävlade min Milloo!

Njut av era hundar!

En rapport från Pezto å GRATTIS till första pinnen i agilityklass 1 large!!!

Blev himla glad när det damp ner en rapport från Pezto (Brio) & matte Sandra från Helsingborg:)
Hade såklart sett på FB att Sandra & Pezto varit ute & tävlat i agility, KUL!!!

Så...ETT JÄTTEGRATTIS till första pinnen i agilityklass 1 large!!!

JUBEL & GRANATER vad BRA!!!!

Ska lägga upp Peztos resultat här på bloggen & filmerna som Sandra skickat med (som jag inte kan se på min data, men det ska jag försöka att lösa)

Nedan några rader från matte Sandra:

Hej

Här kommer en troligtvis efterlängtad rapport om lille Pezto :)

För ett par veckor sedan flyttade vi ut till Bårslöv. Pezto håller fortfarande på att vänja sig vid alla nya ljud och människor som går förbi, så de blir en del gruffningar från honom...
Bodde ju tidigare på 3:e våningen men bor vi nästan som i ett litet mini radhus med gräsmatta som han älskar.
Så härligt att se honom kasta sig på marken o rulla runt, verkligen trivs! :)

Vi tränar fortfarande agility och har varit ute på en del tävlingar i sommar.
Man lär sig verkligen något nytt på varje tävling..
I helgen tog vi vår första pinne i agilityklassen på hemmaplan !!!!=) Kom på 4:e plats så en läcker rosett fick vi också....
I hoppklassen fick vi 5fel och hamnade på en 12:e plats, blev ett litet pris där också.
Det retliga va om vi inte hade fått den rivningen så hade vi kommit på en 2:a plats för vi hade bra tid.... men men de kommer ju fler tävlingar.... (jag har bifogat de två loppen om du vill kika på dem o lägga ut dem)
Den 27:e 28:e är det Halmstad och Hässleholm. I Hässleholm är det 4 lopp! Man kommer väl vara helt slut hehehe Hoppas på lite pinnar då!

Får väl se om det blir någon träning idag, regnar ju tyvärr igen.. Hoppas det snart blir lite bättre väder!!

Ha det så fint!!
Kramar från Pezto m familj

TACK Sandra för Pezto rapporten!
Njut av era hundar!

En liten tripp till Flen med Sheltieligan

Passade på att stanna till hos min goa vän Elisabet & hennes Sheltisar från Kennel Hillfire, i Flen på vägen till Agilitykursen i Vingåker.
Hade med mig Breeze, Milloo & Trizz & Elisabet hade Vixen, Gossi & Kola. Så huset fullt av Sheltisar:)
En dag så tog vi alla Sheltisarna & testade en runda runt "sjön", en "lagom" runda på 2,5 timme. Visst hundarna gillade läget:) men jag hade glömt min gördel på landet så jag fick kämpa för att fixa gå:( Trist men men det är bara att bita ihop...Hundarna fick sig en riktig genomkörare & vi fick trevligt sällskap & vacker natur. Börjar faktiskt gilla Flen mer & mer...

Självklart blev det oxå god mat & dryck:)
  

TACK Elisabet för att jag fick komma & hälsa på med min Sheltieliga:)

Njut av era hundar!

 


Agilityhandlings kurs med Trizz för Veronica Bache

Hade förmånen att få hänga på mina goa vänner i Vingåker när dom bjöd in Veronica Bache en halvdag i Agilityhandlingens underbara värld:) Så det vara bara att ta tåget till Vingåker, passade då oxå på att hälsa på mina andra goa vänner nämligen Sven & Marie i Läppe:)

Jag hade verkligen sett fram emot att få gå kurs för en sådan otroligt duktig instruktör (hade jag hört), hade ju inte gått för henne innan...
Det enda som jag var orolig för var om min kropp skulle fixa att köra?! Förberedde mig dock med xtra mkt medikament, inte kul med nödvändigt tyvärr...

Äntligen var det dax att få GÅ kurs med Trizz:) Just det där att BARA få komma & GÅ utan allt runtomkring fixet...För jag kan lova att det är mycket jobb bara för att få ihop en dag som den här...Så skönt att bara få komma & vara en i gruppen:)

Som vanligt började vi med att bygga upp dom olika övningarna & dagens tema var HANDLING...Kände suget redan när vi byggde:)

   

Inför varje övning så fick vi först gå den & egenplanera för att sedan visa upp vad vi tänkt oss. Därefter visade & förklarade Veronica HUR hon tänkte att vi skulle köra & VARFÖR...Agility går ju på tid & därför ska det gå FORT men RÄTT:) Enkelt?! Njaaa i teorin kanske, men det var ju därför vi skulle gå kurs liksom...

Det var mycket fokus på SNABBHET-SÄKERHET & KORTASTE vägen både för förarna & hundarna. Det var enkelt förklarat (jag har ju inte ngt banritningssystem just därför kan ni inte få ngn kombinationsskiss) MYCKET handling för att få hunden att jobba självständigt & lita på mig som förare att jag visade rätt & tydligt exakt VART hunden skulle kommande hinder samtidigt som jag förberedde hunden för hindret efter.
Lite som....VISA TYDLIGT & spring fort som fan..Nu var det just det där med spring fort som fan...Det kan ju inte jag. Men....med RÄTT handling så visste Trizz exakt VAD jag ville hon skulle göra & DÅ gjorde hon rätt gång på gång på gång GILLAS!!!

Det var en övning som innehöll både skicka-ta emot-spring-hoppa-hoppa ut-plocka tillbaka-hoppa bakom ryggen samtidigt som jag skulle göra ett blindbyte-fram hopp hopp hopp som det bara FLÖT på varje gång. En helt underbar känsla!!! Trizz racade som en Agilitystjärna!!! Å hon förstod exakt VAD jag ville att hon skulle göra hela kombinationen! Där...blev jag lite impad över både mig själv & Trizz såklart:)

                   
Lite bilder på mig & Trizz som Susanne tog med min kamera:)

Jag verkligen sög åt mig alla tips & råd som Veronica gav & hon gav många inte bara till mig utan även till dom andra:)

Kände efter dom här timmarna med Veronica att jag har en riktigt riktigt DUKTIG hund i Trizz:)

Övningarna var underbara att köra, tipsen var många & gruppen var trevlig (som vanligt!) men tyvärr var tiden alldeles för kort:( Men oj,oj,oj vad SKOJ det varit!!!


Hela gruppen med Veronica i mitten

Här kommerlite blandade bilder:

                            

Ett JÄTTETACK vill jag ge:

Ullis för att jag & Trizz fick vara med!

 
GRATTIS Ullis som med sin Chanel tagit SM pinnar samt deras första CERT!!!

Veronica Bache för att du verkligen var otroligt duktig & inspirerande!Systrarna Jerlström för att ni hämtade & lämnade mig & Trizz!!!

 

Sven & Marie för att jag fick bo hos er!

   

Kan lova att både jag & Trizz var trötta efter den superroliga agilitykursen:)

Njut av era hundar!


Ny lokalavdelning inom Svenska hundklubben bildad! Västra Sörmland Närke "VSN"

Under lägret i Högsjö fick vi förmånen att få vara med & FIRA att en ny Lokalavdelning i Svenska Hundklubben bildades, Västra Sörmland Närke "VSN"

På fredagen klubbades det igenom att det SKULLE bli en ny klubb, ordförande under mötet var Riksordförande Kjell Ryman.
Några bilder från det mötet som jag var med på & fotade.

     

Sedan blev det skumpa när det FIRADES att det precis bildats en ny lokalavdelning!!!

          

Styrelsen tom Årsmötet 2012, där Jan-Lennart Andersson "Ärtan" valdes som ordförande
  

Önskar VSN Lycka till!

Njut av era hundar!


Lydnadslägret i Högsjö med Breeze å så lite Trizz oxå eller oj vad kul det är att träna lydnad!!!

Svenska Hundklubbens centrala tävlingsgrupp med Marie Mattsson som Lagerledare med 2 punkter "fniss"....hade som sagt annordnat ett hundläger i Högsjö under 4 hela dagar. Man kunde välja på lydnad, sök, spår & rapport. Jag skulle gå lydnaden men hade gärna oxå gått rapporten men eftersom att jag inte hade ngn mottagare fick jag avstå:( Men till nästa års läger DÅ har jag Sven som mottagare:)

Jag tog tåget till Vingåker med 2 hundar & en packning för halva sommaren pust..."Men hellre för mycket än för lite"
Vi skulle som vanligt bo hos Sven & Marie i Läppe & nu fick vi husera i "lägenheten", Anki & Mimmi bodde i Stugan.

Hade inte riktigt bestämt mig för vilken hund jag skulle köra på lägret, från början var det Trizz men så...funderade jag mer & mer på att starta upp Breeze. Hon var ju tävlingsklar i 2:an när jag tappade all lust för lydnad för sisådär 3-4 år sedan...Till slut blev det ändå Breeze som jag valde, kände att det vore himla kul att tävla henne i 2:an & sikta på LP 2. Med Trizz kände jag att vägen tills det var dax för tävling var så himla rackarns lång...Lite väl lång för mig. Jag vill ju gärna tävla NU:)

Vi blev indelade i 3 grupper i lydnaden & jag hamnade i Elit gruppen, jo jo fint värre "fniss"...Fick då Lotta Berghard med sin medhjälpare Micke som instruktörer.Vi fick tala om vad vi ville & behövde träna på under dom 4:a dagarna...Jag svarade att HUNDEN kan men att jag måste få UPP intresset för att överhuvudtaget tycka det är KUL att träna lydnad...För så länge jag tycker det är pisstråkigt ja då är det ju liksom ingen ide att hålla på..Just därför är ju Trizz inte tränad i ngn form igentligen bara lite i tävlingslydnad...Igentligen väldigt trist för hon har motor den lilla damen:)

Dom 4a dagarna bara rusade i väg med mycket lydnadsträning så klart, då med Breeze på lägret & hör & häpna med Trizz på em!!! Japp, jag fick en enorm KICK av att Breeze var så himla otroligt supertaggad över att ÄNTLIGEN få köra lydnad igen med sin matte:) Sedan var både Lotta & Micke otroligt duktiga på att få mig taggad till tusen, KUL!!! Men så är ju lydnad faktiskt himla himla KUL OM man får den rätta känslan & den fick jag verkligen! Det var så KUL att träna & även se dom andra i gruppen, för vi körde en & en & alla tittade & kom med kommentarer....

Breeze: Ville få i gång henne på alla momenten i SBK´s lydnadsklass 2 samt få mig taggad:)

Apporteringen: Inga problem GILLASFria följet: Finslipade vi på & vilken hund jag har:) Hon hade full fokus på mig & nu hänger det bara på att jag fortsätter träna DÅ sitter 10:an hoppas jag:) Tränade mkt FOKUS & fokus på mig & STADGA STADGA.....& positionen men framförallt SUGET & DRIVET i att LYDNAD & FRIAFÖLJET är det absolut roligaste momentet!!!

  

Hoppet: Har haft problem med att få henne att hoppa ifrån mig?!? Hmmm agilityhund-hoppa ifrån njaaa det ska ju inte vara ngt problem suck...Men när jag kom på att säga Fram i stället för Hoppa DÅ klickade det för Breeze:) Då fattade hon att hon skulle hoppa ifrån mig, för på agilityn säger jag Fram....Så när det väl klickat även för mig tränade vi på att få henne längre bort från hindret. Gick skapligt med bollen som belöning.

    

Inkallning med ställande: Gick kanoners:) Tränade sedan bara raka inkallningar & Stanna på alla möjliga ställen & i alla möjliga olika situationer & det KAN hon ordet Stanna alltså, helt klockrent. Det är nämligen ett ord som jag börjar träna redan vid valp...Måste liksom sitta.Rutan: Här började jag nästan helt från början igen, men Lotta & jag hade samma tänk så det var bara att köra precis som jag gjorde då för sisådär 3-4 år sedan:) Dvs jag & Breeze gick fram & la bollan i den bakre delen av rutan, bara jag gick fram & la bollen, Lotta gick & la i bollen, Lotta slängde bollen när Breeze var i rätt position, närvi tränat såhär ca 3 repetitioner på varje & från olika håll varje gång. Började jag med att ställa henne i rutan. Känns som om just Rutan inte kommer att bli ngt jättestort problem...Men så skulle jag visa Marie hur duktig hon var & då...bara snoozade hon i backen:( Ja,ja...då hade vi precis tränat vittring, skyller på det:)

Vittringsapportering: Även här hade Lotta & jag exakt samma träningssätt GILLAS:) Börja med en pinne som jag nu efter tips från Lotta ska döpa till ngt.Tror att det kommer funka....Nu så bara gömde jag pinnen & hon fick leta, totalt blev det vällan ca 15 uppletanden. Provade även att skicka henne på en hel drös pinnar...men visst hon sniffade först på rätt pinne men valde sedan en annan. Mer träning alltså sedan kommer även det att sitta:)

Platsläggande utom synhåll: En klockren 10:a! Helt cool lugn med fokus på att bara vänta på mig GILLAS!!!

Fick beröm för att jag faktiskt KUNDE (ha,ha,ha) LEKA med min hund & att hon går i gång & hänger på:) Använde en fylld geleliknande boll som blev en riktig favvo för Breeze. Tyvärr höll den bara i 3 dagar men enligt Breeze gick det OK även dag 4 när den pös i hop...Trodde att hon mer skulle gilla aporteringspåsen fylld med skinka & korv men nix hon valde bollen. Vilket ju i sig är BRA, ska nu försöka få henne lika taggad på ngn form av kampleksak....  

Fick tipset att göra följande: Innan vi börjar träna ska jag tagga upp henne lite & sedan lägga ner henne/tagga lite till  & sedan gå in på planen & förbereda. Sedan går jag tillbaka & tar med mig henne samtidigt som jag taggar i gång henne. Funkade kanoners på henne, hon släppte mig inte med blicken utan hade under hela träningen full fokus på mig GILLAS:)


Breeze  

På em när jag var ledig, ja då passade jag bla på att traska runt i dom fina omgivningarna & att träna Trizz i lydnad såklart:)

Trizz hade kanske blivit lite taggad över att bara fått titta på hela fm för hon var så taggad & fokuserad på at VILJA träna MED mig SÅ KUL!!!
Körde lite ingångar-stadga-fokus, gick kanoners:)
Inkallning,slät:
Satt kvar säkert & med fokus-rusade i 100 knyck GILLAS!-däremot så behöver vi träna fotingångar...
Ligg: Går OK! Hon är snabb & jag vill ha så att hon lägger under sig vilket hon oftast gör:) Behöver träna från olika positioner, men det är på G:)
Sitt: Går oxå OK! Mer träniing bara & även här från olika positioner...
Budsändning: Så jäkla snyggt gång på gång:) Tom ingångarna gick bättre & bättre GILLAS! Marie, Lägerchefen var mottagare..
Sitta/vara TYST när jag var på läger med Breeze: Under all kritik:( Hon ville hellre träna själv:) Men när hon fick sitta med gick det ngt bättre. Gillade alltså inte att bli satt åt sidan...

   

Kvällarna: Tillbringades i trevligt sällskap oftast med ett glas vitt:) Men jag var det som kroknade först hmmm & ändå var jag faktiskt yngst:)

Vill härmed ge följande personer ett JÄTTE TACK!!

Sven & Marie för att jag fick bo hos er & för att jag dag efter dag fick åka med er!

  

Lotta & Micke för att ni bara var BÄST på planen, ni passade mig perfekt både i tänk & i handling:)

 

Kan verkligen rekommendera detta läger för andra hundmänniskor! För jag HOPPAS verkligen det blir läger även nästa år....

 Här kommer lite blandade bilder från lägret i Högsjö sommaren 2011:

             

Njut av era hundar!


Nu är det slut på dom lata bloggfria dagarna....

Usch vad tiden går fort.....bloggen har jag helt haft semester i från, inge bra. Men NU snart så ska jag börja med att uppdatera vad som hänt i Sheltieligans liv under senare delen av sommaren...Sommar & sommar ja,ja sommar/höst snarare suck....Men varje kapitel får bli ett eget inlägg....

Njut av era hundar!

RSS 2.0