Lydnadslägret i Högsjö med Breeze å så lite Trizz oxå eller oj vad kul det är att träna lydnad!!!

Svenska Hundklubbens centrala tävlingsgrupp med Marie Mattsson som Lagerledare med 2 punkter "fniss"....hade som sagt annordnat ett hundläger i Högsjö under 4 hela dagar. Man kunde välja på lydnad, sök, spår & rapport. Jag skulle gå lydnaden men hade gärna oxå gått rapporten men eftersom att jag inte hade ngn mottagare fick jag avstå:( Men till nästa års läger DÅ har jag Sven som mottagare:)

Jag tog tåget till Vingåker med 2 hundar & en packning för halva sommaren pust..."Men hellre för mycket än för lite"
Vi skulle som vanligt bo hos Sven & Marie i Läppe & nu fick vi husera i "lägenheten", Anki & Mimmi bodde i Stugan.

Hade inte riktigt bestämt mig för vilken hund jag skulle köra på lägret, från början var det Trizz men så...funderade jag mer & mer på att starta upp Breeze. Hon var ju tävlingsklar i 2:an när jag tappade all lust för lydnad för sisådär 3-4 år sedan...Till slut blev det ändå Breeze som jag valde, kände att det vore himla kul att tävla henne i 2:an & sikta på LP 2. Med Trizz kände jag att vägen tills det var dax för tävling var så himla rackarns lång...Lite väl lång för mig. Jag vill ju gärna tävla NU:)

Vi blev indelade i 3 grupper i lydnaden & jag hamnade i Elit gruppen, jo jo fint värre "fniss"...Fick då Lotta Berghard med sin medhjälpare Micke som instruktörer.



Vi fick tala om vad vi ville & behövde träna på under dom 4:a dagarna...Jag svarade att HUNDEN kan men att jag måste få UPP intresset för att överhuvudtaget tycka det är KUL att träna lydnad...För så länge jag tycker det är pisstråkigt ja då är det ju liksom ingen ide att hålla på..Just därför är ju Trizz inte tränad i ngn form igentligen bara lite i tävlingslydnad...Igentligen väldigt trist för hon har motor den lilla damen:)

Dom 4a dagarna bara rusade i väg med mycket lydnadsträning så klart, då med Breeze på lägret & hör & häpna med Trizz på em!!! Japp, jag fick en enorm KICK av att Breeze var så himla otroligt supertaggad över att ÄNTLIGEN få köra lydnad igen med sin matte:) Sedan var både Lotta & Micke otroligt duktiga på att få mig taggad till tusen, KUL!!! Men så är ju lydnad faktiskt himla himla KUL OM man får den rätta känslan & den fick jag verkligen! Det var så KUL att träna & även se dom andra i gruppen, för vi körde en & en & alla tittade & kom med kommentarer....

Breeze: Ville få i gång henne på alla momenten i SBK´s lydnadsklass 2 samt få mig taggad:)

Apporteringen: Inga problem GILLAS



Fria följet: Finslipade vi på & vilken hund jag har:) Hon hade full fokus på mig & nu hänger det bara på att jag fortsätter träna DÅ sitter 10:an hoppas jag:) Tränade mkt FOKUS & fokus på mig & STADGA STADGA.....& positionen men framförallt SUGET & DRIVET i att LYDNAD & FRIAFÖLJET är det absolut roligaste momentet!!!

  

Hoppet: Har haft problem med att få henne att hoppa ifrån mig?!? Hmmm agilityhund-hoppa ifrån njaaa det ska ju inte vara ngt problem suck...Men när jag kom på att säga Fram i stället för Hoppa DÅ klickade det för Breeze:) Då fattade hon att hon skulle hoppa ifrån mig, för på agilityn säger jag Fram....Så när det väl klickat även för mig tränade vi på att få henne längre bort från hindret. Gick skapligt med bollen som belöning.

    

Inkallning med ställande: Gick kanoners:) Tränade sedan bara raka inkallningar & Stanna på alla möjliga ställen & i alla möjliga olika situationer & det KAN hon ordet Stanna alltså, helt klockrent. Det är nämligen ett ord som jag börjar träna redan vid valp...Måste liksom sitta.



Rutan: Här började jag nästan helt från början igen, men Lotta & jag hade samma tänk så det var bara att köra precis som jag gjorde då för sisådär 3-4 år sedan:) Dvs jag & Breeze gick fram & la bollan i den bakre delen av rutan, bara jag gick fram & la bollen, Lotta gick & la i bollen, Lotta slängde bollen när Breeze var i rätt position, närvi tränat såhär ca 3 repetitioner på varje & från olika håll varje gång. Började jag med att ställa henne i rutan. Känns som om just Rutan inte kommer att bli ngt jättestort problem...Men så skulle jag visa Marie hur duktig hon var & då...bara snoozade hon i backen:( Ja,ja...då hade vi precis tränat vittring, skyller på det:)

Vittringsapportering: Även här hade Lotta & jag exakt samma träningssätt GILLAS:) Börja med en pinne som jag nu efter tips från Lotta ska döpa till ngt.Tror att det kommer funka....Nu så bara gömde jag pinnen & hon fick leta, totalt blev det vällan ca 15 uppletanden. Provade även att skicka henne på en hel drös pinnar...men visst hon sniffade först på rätt pinne men valde sedan en annan. Mer träning alltså sedan kommer även det att sitta:)

Platsläggande utom synhåll: En klockren 10:a! Helt cool lugn med fokus på att bara vänta på mig GILLAS!!!

Fick beröm för att jag faktiskt KUNDE (ha,ha,ha) LEKA med min hund & att hon går i gång & hänger på:) Använde en fylld geleliknande boll som blev en riktig favvo för Breeze. Tyvärr höll den bara i 3 dagar men enligt Breeze gick det OK även dag 4 när den pös i hop...Trodde att hon mer skulle gilla aporteringspåsen fylld med skinka & korv men nix hon valde bollen. Vilket ju i sig är BRA, ska nu försöka få henne lika taggad på ngn form av kampleksak....



  

Fick tipset att göra följande: Innan vi börjar träna ska jag tagga upp henne lite & sedan lägga ner henne/tagga lite till  & sedan gå in på planen & förbereda. Sedan går jag tillbaka & tar med mig henne samtidigt som jag taggar i gång henne. Funkade kanoners på henne, hon släppte mig inte med blicken utan hade under hela träningen full fokus på mig GILLAS:)


Breeze



  

På em när jag var ledig, ja då passade jag bla på att traska runt i dom fina omgivningarna & att träna Trizz i lydnad såklart:)

Trizz hade kanske blivit lite taggad över att bara fått titta på hela fm för hon var så taggad & fokuserad på at VILJA träna MED mig SÅ KUL!!!
Körde lite ingångar-stadga-fokus, gick kanoners:)
Inkallning,slät:
Satt kvar säkert & med fokus-rusade i 100 knyck GILLAS!-däremot så behöver vi träna fotingångar...
Ligg: Går OK! Hon är snabb & jag vill ha så att hon lägger under sig vilket hon oftast gör:) Behöver träna från olika positioner, men det är på G:)
Sitt: Går oxå OK! Mer träniing bara & även här från olika positioner...
Budsändning: Så jäkla snyggt gång på gång:) Tom ingångarna gick bättre & bättre GILLAS! Marie, Lägerchefen var mottagare..
Sitta/vara TYST när jag var på läger med Breeze: Under all kritik:( Hon ville hellre träna själv:) Men när hon fick sitta med gick det ngt bättre. Gillade alltså inte att bli satt åt sidan...

   

Kvällarna: Tillbringades i trevligt sällskap oftast med ett glas vitt:) Men jag var det som kroknade först hmmm & ändå var jag faktiskt yngst:)

Vill härmed ge följande personer ett JÄTTE TACK!!

Sven & Marie för att jag fick bo hos er & för att jag dag efter dag fick åka med er!

  

Lotta & Micke för att ni bara var BÄST på planen, ni passade mig perfekt både i tänk & i handling:)

 

Kan verkligen rekommendera detta läger för andra hundmänniskor! För jag HOPPAS verkligen det blir läger även nästa år....

 Här kommer lite blandade bilder från lägret i Högsjö sommaren 2011:

             

Njut av era hundar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0