Urdåligt med uppdateringar:(

Men tyvärr har jag lite strul med min hemdata suck...Å att uppdatera med bilder på landet tar alldeles för låååång tid. Men så fort strulet är löst kommer det många & långa uppdateringar!!!
Njut av era hundar!

Nu har Blåndie flyttat hem till My

Nu har My varit & hämtat "sin" Blåndie:) Känns både konstigt & bra på samma gång...Har nog inte riktigt "fattat" att hon åkt...

Dom fick med sig lite blandade saker bla en liten fäll, lite leksaker bla ett från "mormor", godis i olika former, info papper, foder & ett rosa halsband. Men My hade med sig ett nytt halsband med matchande koppel oxå det i rosa.

Ja nu är då alla papper underskrivna & Blåndie har åkt...

Önskar My & Blåndie Lycka till, jag tror att ni kommer att få det toppen tillsammans!!!


My & Blåndie 12 juni 2011

Njut av era hundar!

Lite blandade bilder på ligan på landet 12 juni 2011

Ena dagen är det nästan +30 grader & nästa så dundrar & åskar det som bara den....Eller det höll väl på ca 1-1,5 timme tidigt tidigt på morgonen. Ganska mysigt tills jag kom på att oops nu försvinner nog mina ny planterade egen sådda blommor...Blåndie vaknade så klart! Men höll sig lugn & somnade till slut:) Själv tycker jag bara att det är mysigt med åska & dunder:)
Det stora plusset med åskan & regnet var att det blev behagligt både inne & ute GILLAS!

Plockade med oss en del rabarber från Linneas familj, vi var ju med när Anders Linnea tog studenten!
GRATTIS Linnea till studenten! Det gjorde du bra!
Å TACK för god mat & dryck:)
Tyvärr hade jag inte med mig min stora kamera & den lilla kameran tog batteriet slut i:( Så inga bilder...

Däremot så har jag som vanligt fotat min Sheltieliga:)


Jag & Trizz


Jag & Blåndie


Milloo
 

 
TrizzSindie


Breeze

Första skörden rädisor:)

Min ros har massor av knoppar:)

Svenerik & hundarna
 

I dag såg jag även att broccolin är på G GILLAS!

Njut av era hundar!

 

 

 


Sista helgen med Blåndie

Helt plötsligt så bara rusar tiden...å nu är det sista helgen/dagen med Blåndie. Känns så himla konstigt men samtidigt bra. Tror att hon kommer att få ett bra & aktivt liv hos My:)

Här kommer lite bilder på den allra sista helgen & dagen tillsammans....

 
Jag & Blåndie, sista dagen

 
Ett bedrövligt foto på Breeze & Blåndie...men men


Blåndie står helt åt pepparn men i dag bara ville hon inte vara med på ngn fotografering...

Efter god mat så tog jag & Blåndie tåget hem till stan. Hon skötte sig exemplariskt både på tåget & på bussen:) Sedan var det dax för den allra sista promisen hem innan My skulle komma....
Dom andra hundarna är kvar på landet, dom kommer hem på onsdag, men tills dess är jag nu hundfri...

Njut av era hundar!


Veterinärbesiktning av Blåndie sedan agilityträning med hela ligan tillsammans med Carina med Russeltussarna

Ja nu närmar sig dagen när Blåndie flyttar.....Bland det sista som ska göras är ju en veterinärbesikning.
Hade bokat tid hos Vet Krystyna Nordin kl: 18.15. Hon har besiktigat alla mina valpar & jag gillar hennes sätt att göra det:)

"Självklart" var Blåndie frisk helt utan anmärkning! Å en liten bonus var att Krystyna gillade vad hon såg i min härliga Blåndie:)

TACK Krystyna för att du med kort varsel alltid tar emot mig & mina hundar!

När det var klart åkte jag med hela ligan till klubben för att träna agility. Carina med Russeltussarna skulle oxå komma ut med Krita. Jag han börja lite innan hon kom...

Blåndie: Körde "gilla" hopphindret dvs jag stod på sidan & hon fick söka sig till & över hindret som låg på ca 5 cm. Hon kom snabbt på att titta på hindret= godis på andra sidan:) Titta på-"hoppa" över = mycket godis & beröm på andra sidan:)
Oj,oj,oj vad jag bara GILLAR Blåndies arbetslust! Hon bara vill jobba:) GILLAS!
Blåndie verkligen funderar på HUR/VAD hon ska/förväntas göra & sedan är hon i gång:) Så himla himla KUL!
Målet med min uppfödning är ju att få fram sunda, trevliga & ARBETSVILLIGA sheltisar med driv & Blåndie ja hon har ALLT!!!
Om inte OM hade funnits så hade jag ALDRIG sålt henne....men nu är det som det är & på söndag flyttar hon:(

Breeze: Ville testa henne på några hopp & slalom. Hon har ju helt vilat sedan DM förra helgen då hon slog i däcket med bogen & blev halt. Hon haltade bara i några dagar så nu kände jag att jag ville testa. Dock ville jag ju att det skulle gå lugnt & sansat till, Jo tjena tycket Breeze...Hon var ju superladdat & körde på i 100 knyck:) Men jag körde bara lite med henne innan det fick räcka. Alldeles för lite enligt Breeze:( Helt lagom mycket enligt mig:)
Såg inget när hon hoppade & jag har inte heller märkt ngt efteråt, inte i dag heller:) Så nog är hon på G!!!

Trizz: Körde en hoppraka på 5 hinder med inkallning, jag fixade inte av att röra mig så mkt i dag. Hade ju 4 hundar att "köra". Trizz börjar kännas mer & mer stabil vid starten eller det har hon vällan alltid varit men...hon har kunnat fuska & gena dvs tagit första & skitigt i resten:( Men det har nog gått in i henne att ALLA hinder skall tas:) Även Trizz har fart GILLAS! Nåja efter hopprakan så tog jag emot henne & körde sedan höger slalam. Gick fin fint:) Men...mer fart i slalomen vill jag ha! Men det kommer hoppas jag:) Testade även typ running conntacts med henne & det köper hon. Men jag vill att hon springer hela vägen ner...Tror att hon skulle köpa att ha det, bara hon inte börjar hoppa OM farten ökar. Det är ju risken....Måste fundera på hur jag ska göra. Hon tappar ju tid på kontaktfälten & tid har vi INTE råd att tappa, det gör vi ändå när hon måsta släpa runt på mig:( Det betyder att jag måste fundera ut vart vi kan kapa/tjäna tid så att vi kan vara med & slåss i toppen...
TIPS! NÅGON????
MÅSTE boka in en träning med instruktör snarast....

Milloo: Taggad till tusen var han:) Även han fick köra rakan för att sedan gå in i h slalom. Dock fick han ngn slags "knäpp" för han gick in i pinne nr 2 hela tiden & bara vägrade börja rätt:( Vet inte varför, kanske ngn doft?!? Men till slut fick jag in honom rätt via vänster & sedan direkt på ett höger & se då...gick det kanoners:) Kontaktfälten har han ju kanoners GILLAS!
Han är bra duktig min Prins:) Synd bara att han får köra så lite agility:( Men kanske att Ingrid vill börja träna honom för att sedan kanske kanske tävla...Vore ju himla KUL!

Blåndie igen: Måste ju passa på & köra henne lite innan hon åker:) Å nu fick även hon testa på att skickas över först 1 hopp, sedan 2 & sedan 3. Carina var mottagare. Blåndie ville hellre vara kvar hos mig:) Men till slut fattade hon vad det gick ut på & då racade hon fort) Hon lär sig så himla fort den lilla stjärnan:) Men även nu ville hon snabbt tillbaka till mig för att få jobba mer GILLAS!!!

Hjälpte sedan Carina med lite tips när hon körde sin Krita. Tyckte att det gick himla rackarns bra! KUL!

Kvällen var ju bara så himla skön, varm & inga mygg på mig:) Jag hade nämligen sprayat på mig Autan:) Så alla mygg var på Carina....
När vi var färdiga strosade jag runt på området med min liga som fick springa av sig vilket dom så klart gjorde:) Själv så bara njöt jag , dels av min liga & dels av den ljuvliga kvällen:)

Väl hemma så fixade jag iordning alla papper som My ska ha när hon hämtar Blåndie på söndag...Nu är det bara badningen kvar...Blåndie måste ju vara ren & fin när hon åker:)

Njut av era hundar!


Skulle vilja ha kylvästar från Hurtta till min liga

OM det fortsätter att vara så här varm så skulle jag verkligen behöva denna kylväst till min liga. Alternativet för Milloos del är att lejonklippa honom....Dels skulle han säkerligen tycka att det var skönt att bli av med all tjock päls under sommaren & dels skulle han nog gilla läget lite mer...Något att fundera vidare på. Eller så bara regnar resten av sommaren & då är ju problemet löst.

http://www.hurttacollection.com/hem

Njut av era hundar!

Rapport från Milli, som blivit 5 månader

Har fått en hälsning & 2 foton från Familjen Johansson dvs Milli´s familj, alltid lika roligt!
TACKAR så mycket för rapporten & för dom fina fotona på Milli:)Hoppas att även ni kan njuta av sommarvärmen. Vi pustar med glädje, inklusive Milli tycker vi. Växer gör hon också, så pass att nog alla tänder snart har trillat ut. Ersatta med större som passar den nya figuren bättre. Allt verkar toppen med henne, inga konstigheter alls vad vi kan märka. J

Bifogar ett par bilder på vårt hjärta. Örsnibbarna må stå upp, men det berodde nog främst på vinden.

 Mvh Christer


Milli 5 månader

Njut av era hundar!


Blandade foton på Sindie, Breeze, Milloo, Trizz & så Blåndie så klart juni 2011

Varsågoda, här kommer en bildkavalkad på min underbara Sheltieliga:) Ibland säger faktiskt bilder mer än 1000 ord....


Blåndie & Trizz

Trizz
  
Blåndie 1 dag utan tejpade öron...MÅSTE få ordning på dom! Å ja, dom är nu åter både limmade & tejpade.
  
Blåndie, Breeze & Blåndie

Blåndie smaskar på märgben
  
Blåndie & Trizz
 


Min underbara Sindie, 13 år & 5 månader:)

TUR att jag har en damm på tomten:)
  

Blåndie, Trizz & Milloo
  
  
  

Hela Ligan på en bild!

Milloo spanar på fåglar
   
I bland tror jag att Sindie tycker Blåndie är lite väl pestig...
  
Ooops lika bra att ge sig....
  
 OK, nu är ordningen återställd för ett tag....

Blåndie & Milloo

Trizz:)

Blåndie bara älskar när dammen fylls på med vatten
  
  
 Trizz vill leka....
  
  

Breeze

Sindie

Blåndie

Sindie


Njut av era hundar!

 

 

 

 

 

 

 

 


Sverigens Nationaldag 6 juni 2011


Självklart skulle flaggan upp!

Vilken dag det blev, SOL & VARMT eller snarare hett...men jag klagade inte. Det var såå himla skönt att ha en hel dag att bara slappa på!!! Kan lova att jag inte gjorde många knop, nä nästan hela dagen tillbringades i solsängen:) Ligan var ute från arla morgonstund tills vi gick & la oss, GILLAS av både dom & mig:) Himla Himla skönt att bara kunna låta dom ströva helt fritt på tomten:)
Till lunch blev det en grillad korv & en "kall", smarrigt:)
  
  

Ligan då??? Ja dom får ett eget inlägg med bilder:)

  
Som tur var blåste det en del, vilket i sin tur gjorde att man inte riktigt kände hur himla hett det var...Brände mig lite här & där:(

Njut av era hundar!

 


Lite blandade bilder från landet, det finna ju annat än bara hundar, blommor tex

Visseligen är det är ju en "hundblogg" men...ingen regel utan undantag:) Så här kommer en liten bildkavalkad från våren & försommaren på landet vid stugan:)

 
  
  
  
Här ska det planteras
  
  
  

Mitt i Stenplanteringen stod hon...världens BÄSTA Sindie:)

  
  

Njut av era hundar!

 

 

 

 

 


Kringlan Cup i Agility på Södertälje bk 5 juni 2011 &(nästan) storslam för Milloo!!!

Ja "Mille" & jag åkte hem från landet i lördags kväll & lämnade tjejerna kvar.....Snälla Birgitta skulle ju tävla min Prins på den allra första upplagan av Kringlan Cup i Agility på Södertälje BK.
Å ännu snällare "fniss" jag hade ju lovat i ett svagt ögonblick att vara domare....Trodde dock att det inte skulle bli så många startande som det till slut ändå blev. Lite skrämmande men samtidigt KUL! Men självklart hade jag hellre velat täva Trizz...Nåja i bland blir det ändrade planer.

Hade fullt upp med att klura ut vilka 2 hopp resp agility banor jag skulle använda....Svårigheten skulle ju ligga på klass 2...Tyvärr visade det sig att speciellt den första hoppklass banan var SVÅR....Många disk blev det & det är ju inte direkt opptimalt när det var meningen att dom 10 bästa efter att resultaten från hopp & agilityn räknats ihop oavsett storlek...Kände till slut att "Hoppsan, ska det gå att få fram 10 finalister"???? Så efter första hoppbanan så fick jag ändra om lite på dom kommande banskisserna, NÅGRA bara måste ju komma i mål...
Måste dock erkänna att jag inte tyckte banorna var så rackarns svåra, bara man kunde lite handling:) Däremot var det väldigt många nybörjare/oerfarna ekipage & DÅ kan jag helt klart förstå att banorna upplevdes som svåra...Inte lätt att börja tävla på en typ klass 2 bana...
Alla kämpade dock på BRA & jag såg en hel del läckra lopp där hundarna hade driv & förarna kunde handla, GILLAS!


Foto, samtliga: Jörgen Niklasson

Men allra allra ROLIGAST var i allafall att Birgitta med min Milloo tog sig till FINALEN!!! Å jag kan verkligen LOVA att domaren INTE var partisk när dom var på planen!!!!Däremot så var jag himla stolt & glad över hur himla BRA det går när Birgitta kör Milloo!!!Han gick bara bättre & bättre:) I finalen hade han 5 fel i agilityloppet & nollade hopploppet, GILLAS! Å det räckte till en 2:a placering fter en helt oslagbar papillon:)

 

Så i den allra allra första upplagan av Kringlan Cup kom Birgitta & Milloo 2:a!!!Ett JÄTTEGRATTIS till Birgitta med Milloo & ett JÄTTETACK för att du körde min Prins!


Ett utav priserna

Tack Jörgen för bilderna!

Njut av era hundar!

Till Vingåker & Marknadsmästerskapet i agility

Det har blivit en tradition att åka till Vingåker & deras Marknadsmästerskap i agility. I år hade vi TUR med vädret, kanske dock lite för varmt för hundarna & förarna.....Jag tillbringade mesta tiden i skuggan så mig gjorde det inget:)Lite spralliga hundar något som visade sig i resultatlistan. Det muttrades lite om för svåra banor?!? För lite träning kanske???"fniss"
Nåja VANN gjorde Ullis med sin Chanel(sheltie) men därefter var vi tvungna att göra ett omlopp för att få fram placeringarna 2 till 3.

1:a Ullis med Chanel
2:a Johan med Tova
3:a Camilla med Snobben
4:a Susanne med Mixi

TACK alla goa vänner i Vingåker för en i mitt tycke BRA dag!

Hoppas vi ses snart igen!

Jag hade med mig Trizz,( ja hon är mattes lilla goa tjej) & det var kanoners att vi han med tåget som skulle gå 14.02. Jo tjena, det började med att tåget var ca 13 minuter försenat. Ja ja men så efter Katrineholm blev vi stående i ca 40 minuter?!?! Orsak? Ingen aning! Inte ett ord hörde vi:( Ursäkten var att högtalarsystemet inte funkade, men HALLÅ! Då får man vällan gå igenom tåget & informera!!! Så i stället för en tågresa på ca 45 minuter så blev resan 1 timme & 45 minuter suck...Å hett var det...Men väl hemma så tog jag mig en KALL Breezer resterna från i går & satte mig på min uteplats med alla hundarna runt om:) Så skönt!!!
Nu ska jag ut igen, vädret är ju bara för underbart, måste passa på & njuta:)

Njut av era hundar!

I dag blir Milli & Blåndie 5 månader!

Tjejerna har blivit "stora" & för Blåndies del även bokstavligt...

Ett stort GRATTIS till "mina" tjejer på 5 månaders dagen!

Hoppas så klart att Familjen Johansson är nöjda med sin Milli & att det gick bra på valpkursen som dom precis avslutat:) Men en fågel viskade i mitt öra att kursen gått bra, KUL!

Nu är det ju bara 1 vecka kvar tills Blåndie flyttar, så nu blir det till att njuta av henne:) Blåndie är bara så himla underbar...Det kommer troligen bli svårt att lämna ifrån sig henne, men så är det...Jag kan ju INTE behålla alla valpar...Men oj vad jag kommer sakna den lilla vilda blå....

Njut av era hundar!

På tomten dag, tandborstning & grisöron

Ligan har varit ute i princip hela dagen....Mamma gav dom varsitt grisöram får hoppas att Blåndies mage klarar det. Men... det verkar som om den damen har plåtmage:) Har dock inte räknar hur många som finns kvar, antar nämligen att Blåndie eller Breeze grävt ner sina...

Själv har jag rensat & rensat OGRÄS!!! Attan vad FORT det växer:( Men nu är det fint! Passade oxå på att plantera lite fler blommor + att jag sådde lite rödbetor & rädisor. Det har nämligen gått lite si & så med det som redan är sått....HOPPAS att dessa tar sig!!! Jag äter visseligen INTE rädisor men däremot rödbetor:)

I växthuset växer det så det knakar, KUL! Tomatplantorna har fått knoppar så där är det verkligen på G:)

Hundarna då?! Ja dom har fått vara helt fria hela långa dagen....Gått in & ut precis som dom velat. Blåndie har "badat" i dammen när jag rensat den & fyllde på med nytt vatten....

Hundarnas kväll avslutades med tandborstning:) Även i kväll skötte dom sig exemplariskt:)

Nu får jag bara HOPPAS att dom håller sig bra i magen efter att ha knaprat på varsitt grisöra mer eller mindre under hela dagen.....

I morgon åker jag till Vingåker & deras Marknadsmästerskap i Agility. Ska bli så KUL att få träffa alla trevliga vänner från klubben:) Ligan får stanna kvar på landet....

Njut av era hundar!

Har borstat hela Sheltieligans alla tänder & plockat 2 fästingar

Fick ju tipset av Ulrika på Animalen http://www.animalen.se/ att börja borsta tänderna på Ligan för att undvika, förebygga ev tandproblem....Milloo´s tänder skall borstas varje dag i 14 dagar med Hexarinse, för att stoppa den inflammation som är på G:(

Dom andras tänder var ju fina så deras tänder kommer jag att så klart borsta minst varannan dag nu i början & sedan MÅSTE jag försöka att fortsätta att göra det ca MINST 2gg/vecka...Får jag bara in rutinen så tror jag absolut att det kommer funka:)

Började alltså att borsta deras tänder i går kväll & hela ligan inkl. Blåndie skötte sig exemplariskt:) GILLAS! Blåndie tyckte nog att det var lite konstigt, men hon accepterade läget & så fick jag borsta även hennes tänder:)

Använder ngn form av "fingertuta" som jag borstar med. Funkar himla bra så det kan jag verkligen rekommendera! Tack Ulrika på Animalen för tipset!
Det bästa är att den oxå går att tvätta:) Måste dock köpa en till så att det finns en hemma & en på landet....

Passade samtidigt på att plocka en stor uuurkkkk fästing på Blåndie:( & en liten på Milloo:(

Nu ska jag limma & tejpa om Blåndies öron....HOPPAS ju att få ordning på dom....

RSS 2.0