Sheltiespecial på Vilsta 2010

Dagen började som "vanligt" med en TIDIG morgonpromis i lugn takt pga av att jag knappt kan röra mig:( TUR att man har hundar som kan gå lösa & delvis roa sig själva....

Efter frukosten bar det av till Sheltiespecialen i Vilsta,Eskilstuna. Ngn antar att det var Sindie hade spytt i bilen:( Ja,ja det var bara att slänga ut, spyan alltså....
Sen tog jag med mig Trizz in för att bara titta på SHELTISAR:) Elisabet hade an pangplats så det var bara att slå sig ner....Trizz gillade läget & hade full koll på dom inne i ringarna....

 
Trizz med full koll:)

 
Elisabet & Kola

   
Kola

Ett JÄTTEGRATTIS till Elisabet som med sin Kola blev 2:a Bästa tik i sin klass!!!

 
Kola

Det var kul att "prata" sheltisar med Elisabet, för jag är ju GRÖN på området så då får jag passa på när ngn KAN sheltisar:)
Vad jag tyckte så var det en hel del korta halsar, vilket var lättare att se när man kunde jämnföra & så såg vi några med alldeles för mkt päls. Men intressant var det.....

Men självklart sparade jag det BÄSTA till sist....Eva hade ju lovat att Hans skulle komma med Leffe vid 13-tiden & det gjorde han. Så KUL att få träffa hela familjen:)

 
Familjen "Leffe"


Leffe


Leffe den läckre:)


   

Han är ju fortfarande bra läcker, Leffe men ngt kaxig på hanar.....Han & Mille gick & gruffade på varandra tills Leffe flög på honom:( Men det var bara att ta tag i honom & "säga till honom" (ordspråk från Janne Mann). Trodde att han skulle vara mkt tyngre men det var han inte....(han är jättefin i hullet!) Sedan tittade han lite konstigt på mig & jag fick säga till honom en gång till men sedan funkade det bra:)

Sedan ville jag ha kort på Breeze & Leffe, inte det lättaste att fota hudar när det kommer fullt med ungar, cyklister mm precis brevid men ngt bra blev det:)


Leffe & mamma Breeze

   
Leffe & Breeze

Sedan ville jag så klart även ha på syskonen...Men att få dom titta åt samma håll samtidigt var omöjligt:)

   
Leffe & Trizz:)

   
Delar av ligan
   
Leffe

 
Sindie

 
Leffe


Breeze & Trizz


Tjejerna

   
Leffe igen:)


TACK matte Eva & Hans för att jag fick träffa Leffe!

Ska bli spännande att följa er på kommande kurser i bla klicker. Hoppas som vanligt på rapporter & bilder:)

Njut av era hundar! 


Min lediga dag

Eller lediga & lediga, jösses vad mkt man tycker man ska hinna med.....Ut med hundarna-tvätta-ut med hundarna-städa-ut med hundarna-handla-ut med hundarna ja så har dagen sett ut....
Men nu är allt tvättat & rent här hemma:) Även ALLA hundarnas fällar är tvättade, byter ju fällarna 1 gg/vecka minst så dom går ju åt. Har ju fällar på fler än ett ställe......Passade även på att tvätta några bäddar & japp mina hundara har flera bäddar:) Men så är dom ju en hel liga oxå....

Breeze passade på att SNO kattmaten medans jag var i tvättstugan grrrrr, attans hund!!! Hon drar i duken så att skålen kommer till kanten sedan kan hon stå & äta hur mkt hon vill!!! Hon fick nog i sig ca 2 dl så ingen mat till henne.....

För övrigt så har min kropp inte varit med mig riktigt så hundarna har "bara" fått vanliga tråkpromisar:( Men så blir det i bland...Men i dag ville bara Sindie in, dom andra ville gå längre, men se det blev bara ca 20 minutersrundor i dag. 

I morgon fredag åker jag & hela ligan till Lena på Honeybrook. Det är ju sheltiespecial på lördag i Vilsta & dit ska vi. Ska bli himla KUL! Får se om jag "måste" ta med mig ngn hund eller om SNÄLLA Egon vill passa dom?!?
Sedan hoppas jag att få se Leffe:) Självklart ska kameran med.....

Njut av era hundar!

Bilder på Leffe:)

Här kommer lite vinterbilder på Leffe & som tur är hamnade även matte Eva på en bild:)


Leffe & matte Eva:)

  

TACK för dom härliga bilderna på Leffe!

Nu hoppas jag att jag får träffa honom på lördag? Då är det ju Sheltiespecial i Vilsta, Eskilstuna.

Så kvällens tips får bli: Har du en sheltie eller skulle vilja ha? Åk till Vilsta på lördag den 27/2, då har du möjlighet att både få se & träffa massor av sheltisar & sheltiefolk:)

Njut av era hundar!

 


Kvällens gnäll:(

Måste erkänna att det blev buss både till & från jobbet:( Glömde helt bort tiden så det var bara att rusa till bussen suck.....När jag väl kom till jobbet var allt stängt pga av att det tjöt i hela huset?!?!? Ingen visste riktigt vad det var....Men eftersom att jag är en person som tycker att jaha, det är bara att gilla läget:) Så på med datorn & hörlurarna med BRA musik på hög nivå, ja men se då hörde jag inte när det tjöt!
Gick hur bra som helst men säg den "lycka" som varar det slutade nämligen att tjuta & då var det bara att gå på passet....

Min plan var ju att ta bussen hem men dum som jag är så "glömde" jag att ta på mig termobrallorna, pga stressen när jag skulle till jobbet:( OK då går jag till bussen precis innan den ska gå....Jo tjena, inte attans kom det ngn buss inte grrrr. Igentligen INGET problem, men just i dag hade ju jag inga termobrallor:( Har haft dom varje dag hela vintern UTOM just i dag! Så det var bara att gilla läget....
Men jag kollade mig omkring & fasiken vad folk är DÅLIGT klädda!?!?! Hallå, vi bor i nordligaste Norden, det är VINTER=SNÖ-KYLA & då kanske, kanske man även får räkna med att bussen eller tågen är SENA!!!!
SLUTA gnäll på att bussen är sen, testa i stället med att KLÄ på er efter väder!!! DÅ kanske, ni oxå kan njuta av denna underbara vinter!
Alternativet är att ni BÖRJAR använda appostlahästarna & GÅR! Nu pratat jag om alla dom som "bara" skulle från stan till Brunnsäng. Snacka om att jag blev förvånad över att folk hellre står & huttrar samtidigt som dom gnäller som f.n över att bussen är sen i stället för att gå 1 hållplats!?!? Suck....
Det var alltså ganska intressant att stå & både se & höra folket runtomkring buss 751 i denna bistra VINTERTID!!!
Visst fasiken var det kallt som attan om benen, men jag får helt skylla mig själv eftersom jag GLÖMDE dom varmaste av varma termobrallorna:)
I morgon ska dom på men då ska jag gå!!!
Ni andra kan ju stå där & huttra, jag tycker INTE synd om er!!!

Ingen hundanknyting så här långt i inlägget men här kommer det...

Jag är så jäkla trött på alla förbannade slöa hundägare som INTE PLOCKAR upp efter sin hund!!! Speciellt nu när det allt som oftast är smala upplogade gångstigar alt inte plogat alls. Det gör mig ingenting, men att då oxå behöva parera skithögar samtidigt som man ska ta sig framåt då jäklar blir jag tokig!!!
Hur f.n tänker man när hunden sätter sig MITT på alt liite vid sidan & sedan bara tittar bort kanske visslar lite & sedan bara går vidare!?!? Jippie INGEN såg mig den här gången heller!!!!
Jag har sagt det förr & säger det igen SKAFFA KATT!!!

Usch vade negativ jag låter:( Men som ni kanske förstår så NJUTER jag fortfarande av detta underbara vinterväder, men denna gång med termobrallor:) Så VARMT & SKÖNT......Nä nu bara måste jag ta en hundpromis med ligan:)

Njut av era hundar!

Gemensam hundpromis

Japp då var det dax för veckans kanske enda gemensamma hundpromis.....Visst det var samling kl: 10.00 men kanske ngn var ledig & kunde komma?!? Tyvärr så ringde Kristina med Atos & gav "upp" ha,ha,ha...Det var ngt med att motorvägsbron var kaputt efter en loycka & att trafiken skulle ledas igenom stan.

Som tur var så kom Eva med Sacha så sällskap fick jag! Vi gick Ragnhildsborgsrundan, den tar ca 1 timme & hundarna kan vara lösa nästan hela tiden. Det gillar jag!!!
Det var bara ca -7 grader så vi sa att det nästan var "varmt".....

Mille ja, han sprang mest & luktade efter ev löptikar. Tjejerna busade med varandra & som vanligt i ett högt tempo! SJälv så fick vi oxå plumsa i djupsnö då & då, men oftast hade det gått ngn innan oss:)
Det var i alla fall otroligt vackert & då & då hördes även fåglarna!

Det var en trevlig promis för som alltid så är det ju roligt att få lite sällskap då & då.....

Nu kan jag lämna ligan hemma med gott samvete medans jag går till jobbat. OBS! GÅR till jobbet:) Men det blir nog buss hem:( Långt pass i dag.....

Njut av era hundar!

En kvällspromis

Fick besök på kvällningen, det var Svenerik, Anders & Linnea:) Anders skulle ha träning lite senare & dom andra skulle vara kvar hos mig. Så ÄNTLIGEN har jag nu återigen ett fungerande dataskydd på virus! TACK Svenerik för det!!!!
Även duschen fixade han, kanoners!!!

Själv så blev jag så sugen på en kvällspromis, men ingen ville följa med?!?! Vad göra? Jo jag lämnade Sindie hemma, hon skulle ju få sällskap:)
Tog alltså med mig Breeze, Milloo & Trizz. Reflexvästar på & självklart var jag ordetligt klädd!!! Traskade runt Brunnsäng, en runda som tog ca 50 minuter....Jätteskönt var det både för mig & hundarna:) Dom fick gå lösa hela rundan, det är ju sådan enorma snövallar utmed vägarna så då kan dom gå lösa.

Slängde även pinne åt tjejerna så att dom skulle få jobba lite i djupsnön....Passade oxå på att själv traska lite i djupsnön. Jobbigt men nyttigt!!!

Även denna runda så var jag nog den enda hundägaren?!?! Helt otroligt igentligen eller???? Ja,ja nu kan jag med gott samvete slänga mig i soffan:) Hur många andra kan göra det:)

Imorgon är det återigen dax för gemensan hundpromis, Kristina med Atos har "lovat" att hon ska komma. Atos skulle tydligen behöva vara valpfri en stund:) 

Jo grannen vägg i vägg kollade på sin termometer innan han skulle till jobbet i morse. Klockan var då 04.45 & då hade vi -29 grader!!! Men då SOV jag:)

Njut av era hundar & DET UNDERBARA VINTERVÄDRET!!!

Ännu en underbar vinterdag!!!

Denna morgon visade ute tempen på -21,1 grader gulp, men det var inte så kallt när man väl kom
 ut för SOLEN sken:)


Men inne var det "bara" + 18,0 grader.....

Sindie fick hänga på den lite längre promisen. Tjocktäcke på & så gick vi Bergviksrundan men inte den i skogen. Gick bara en ca 100 meter i skogen & då bar jag faktiskt henne. Hon är ju gammal min lilla dam. Men dom andra sprang som om det vore barmark:) Det är MINA hundar det!!! Dom kan inte ha kännt att det var så kallt ute.....Eller så är det bara så att dom liksom sin matte gillar den här vintern xtra mkt!?!?

Eftersom att det är så himla plogat på alla gångvägar så tänkte jag plumsa lite i djupsnön...Hmmm det visade sig att snön var så pass djup att den gick ända upp till grenen på mig?!?! Som tur var så var sträckan inte längre än ca 25 meter, men jösses jag var helt slut!!! Hade ju även Sindie att bära på...Dom andra gick på den "riktiga" stigen, latmaskarna:) Då tror jag att dom undrade vad matte höll på med:) Men snacka om att man kommer vara vältränad ha,ha,ha när våren kommer:)

Men som vanligt blir man ju galen av att se massor av hundskithögar både här & där?!?!? Hur jävla svårt är det att plocka upp efter sin hund igentligen?!?!?! Nä det är enklare & bättre att bara låta skiten ligga & gärna precis där man måste gå?!? Skaffa innekatt!!!

Som tur är så SKINER ju solen= underbart!!!! Men det är ju bara så tyvärr att man inte kan vara ute hur länge som helt:( Så efter ca 50 minuter var vi tillbaka inne i värmen. Menjag bara dumpade av hundarna för sedan gick jag ut & fotade mitt närområde....

 
Mitt hus & cykelförrådet

 
Här vistas vi mkt på sommaren hundarna springer lösa & vi fikar:)
Känns som om det är lååångt dit.....

   
Insnöad bil


Här ska det finnas en trottoar?!?!

 
Man ser knappt våra hus...


Insnöad sandlåda

 
Hos Clary brukar vi oxå sitta & fika.


"Min" gata


Min port


Rakt framför min port

 
Min balkong, inte ens Indra vill gå ut:)


Å så jag i SOLEN:)

Njut av era hundar!

 

 

 


Ingen agilityträning i dag heller:( & några basarfynd!

Jäkla skit men dom skulle inte vara klara med sin attans lydnadstävling förrän ca 20.30:( Det var tidigare sagt att dom skulle vara klara till 18.00 suck...Ja, ja det är bara att gilla läget.
Men i dag var jag faktiskt sugen på att träna & så hade jag ju redan packat väskan.....

Det positiva är ju att vårn grupp nu har 2 gånger till godo:) För träning kommer det att bli & vi ska kanske vara glada att det inte blev ngt. Det är ju ganska kallt.....Inte riktigt dom bästa förrutsättningarna för en bra träning så....nu kan jag ju i stället se fram emot agilityträning senare & då kanske det blivit liiite varmare?!?

I dag när Birgitta & jag stod på Barnbasaren gjorde jag ett klipp:) Hittade nämligen en "agility" tunnel för 20:-!!!

 

Passar perfekt till mina hundar & till kommande valpar:)
Köpte oxå "kompostgaller skydd" dvs barnsängsskydd för 20:-, bara ett måste för små valpar både till valphagen & som sagt till kompostgallren. Så jag var väldigt nöjd med dom båda inköpen!!!Dom här söta små fick Trizz av snälla Birgitta:) Å ja det är JAG som tycker att dom är SÖTA....

   


Så trots inställd agilityträning så har det varit en bra dag, underbart väder, långis med hundarna, solen har visat sig, mina inköp så ja, jag är nöjd:)

Får sådana "konstiga" mail & Facebook inlägg om att jag ska sluta gilla detta underbara väder!?!? Vaddå? jag GILLAR ju det här UNDERBARA vädret & jag vill INTE ha vår riktigt ännu......
Kära vänner, gilla läget & vädret!!!! Ha,ha,ha.......

Nu är det återigen dax för en hundpromis, en lite kortare denna gång för Sindie får följa med.

Njut av era hundar!

Ännu en underbar dag!!!

Wow vad jag GILLAR denna vinter! Nu på morgonen var det -15 grader & massor av nysnö YIPPIE!!!!!
Visst, lite mkt snö för gammeldamen så först tog jag bara en rastningsrunda med alla. Sedan lämnade vi av Sindie hemma med sin mat:)
Därefter tog jag med mig dom andra 3 & tog en "långis", ja vi var ute i nästan 1 timme. Å nej mina hundar förfrös inte tassarna eller ngn annan del......
Nix dom racade på för fullt & som vanligt så var vi helt ensamma, men det är man väl en söndag morgon i bistra vinter tid kl. 06.50?!?!?

 

Det enda som gjorde mig förgrymmad var att dom rackarna hunnit ploga stora delar av gångvägarna jag skulle gå på:( Hur i himmel har dom hunnit det kan man ju fråga sig? Personligen så tycker jag att dom kan börja med att ploga ALLA vägar, för det var inte plogat på "våran" gata INNAN dom FÖRSTÖR "mina" gångvägar!!! Jag vill plumsa i snön så det så!!! Men jag blev på bättre humör för se, SOLEN kom & jösses vilken morgon! Nästan den bästa den här vintern!!!

 
Hämtade ut Sindie för fotografering därför har hon inget täcke på sig....

Men säg den glädje som varar?!? Hmmm som sagt efter 1 timme så var vi hemma igen & som vankligt ville Milloo inte in....Det är MIN hund det:)

 


 


 


Snart kommer nämligen Birgitta & hämtar mig, vi ska stå på Barnbasaren hela dagen......

 

 
Sommarens fikabord:)


Insnöade cyklar


Eftersom att jag inte har ngn snöskovel fick jag sparka bort snön utanför porten.

Njut av era hundar!


Promis igen & ett avslut

Ingela kom & plockade upp mig & hela ligan på fm. Vi skulle ut till SBK & avsluta våran tid i klubben.....Väl där ute så var det fullt med folk, alltid kul med folk på klubbarna:) Nåja vi skulle bara sätta in lite papper i agilitypärmen.
Nu är det gjort! Nästa steg blir att lämna tillbaka nycklarna....Det blev en kort men ganska intensiv tid i klubben....Självklart är vi fortfarande medlemmar & vi kommer även tävla för Södertälje BK.

Sedan bar det av till Djurmagazinet för inköp av lite Eukanuba, Joint foder till Sindie. Dom hade just den:) på kupong dvs man fick köpa en påse för 98:- i stället för ca 300:-. Helt OK för min del....Självklart blev det även några fyllda tuggrullar oxå:) Det gillar alla mina hundar.

Självklart så tog vi en promis med både sheltie & papillonligan, denna gång åkte vi ner till Ragnhildsborg & gick runt Telge Hus. Halv storm med DJUP snö, men Ingela gick först & hundarna mellan oss så jag NJÖT så klart!!!!
Tyvärr hade Ingela lite bråttom så vi gick bara runt udden, men nästa gång ska vi gå längre....
Men hundarna sprang som tokar!

Förstår INTE dom som inte får med sig sina hundar på promis i det här vädret?!?!? Ha,ha,ha....
Antar att hundar som INTE vill gå ut måste vara påverkad av sin "matte". Det finns ju tass salva om hundarna får klumpar/is i tassarna, det finns balsamspray om dom har tendens till att få snökockor(inte ett bekymmer nu när det är så kallt, men annars) i pälsen, det finns täcken om dom fryser så VAD ÄR PROBLEMET:)
Syrran vad säger du:)

Å det är faktsikt SANT att jag verkligen NJUTER av det här vädret!!! Så för min del får det gärna hålla på ca 1 månad till.....Sedan vill självklart även jag ha vår:)

I morgon är det äntligen åter agilityträning i ridhuset:) Bara dom hinner bli färdiga med lydnadstävlingen, men det SKA dom vara!!! För nu vill JAG TRÄNA!!!

Nu ska vi alla slappa i soffan:)

Njut av era hundar!

Lite vinterbilder & fler kommer

Ja som ni vet så bara NJUTER jag av att det är -10 grader ute, blåser lite samt att det kommer lite pudersnö:)
Tog 1 timmes promis med hundarna tidigt i morse & som vanligt mötte vi inte en enda hundägare?!?!

Men mig gör det inget, då kan jag ha mina lösa utan att behöva "hålla" koll. Breeze & Trizz var tokiga & racade för fullt.....Sedan var ju Trizz bara tvungen att ca var 10:e meter klättra upp på snövallarna för att spana...Hon såg ju absolut ingenting runt om:)

Sindie lullade på & i dag hade hon fått tjocktäcket på sig, dvs Hurtta täcket. Det är igentligen Trizzen´s men det passar även på henne. Ja, jag måste spänna ut lite runt magen...

Gissa om jag njöt av morgonpromisen?!?! Om jag blundade så var det ju nästan som om jag trodde jag var i fjällen:) Då hörde jag bara vindarna....HÄRLIGT! Å så tror jag att mina hundar faktiskt oxå verkligen gillar det här vädret:) Kanske inte Sindie, men hon är ju van vid att ligga vid brasan sådana här dagar.

Perfekt i dag var ju att ingen snö fastnade verken i päls eller i tassar, superskönt både för dom & mig!

Inga bilder från promisen, det var lite väl kyligt för att släpa med sig den....

   
Vet inte om det syns på bilderna men det snöar:)

Njut av era hundar!

 

 


Hundarna fredag kväll

Ja så här tillbringar mina hundar en fredags kväll......


Sindie


Breeze

   
Milloo


Trizz


Breeze & Trizz

Sindie, lördag morgon & liiite piggare:)
 
 

I bland ÄTER faktiskt Trizz:)

Njut av era hundar!

 

 

 


Indra ville INTE ut i morse

Hmmmm, -10,7 grader & en katt som igentligen vill ut men.....Ner i porten, snusar ut VÄNDER & springer in igen, det är Indra det:)
Hon tyckte nog att det var lite väl kallt & blåsigt ute...Dom tankarna måste hon fått av sina uppfödare!!!!

Men när jag skulle fota ut så var hon med....

   

 

  
Nix, det är nog mysigast inne....

Njut av era hundar & katter:)

Fredagsmys

Äntligen frdag & kväll så att man verkligen kan slappa i soffan:)

 
Sindie & Trizz

I morse så traksade jag med alla hundarna för att möta upp Lena. -7 var det, helt OK för min del. Sindie hade sitt tunna täcke på som tur var.....
Ja så var det det där med plogade trottoarer, eller?!?! Plogade & plogade.....Men nu är det så att det gör mig inget att man får kämpa lite, det är bara bra för kroppen. Tyvärr kanske det var lite väl tungt för Sindie:( Men det fick ta den tid det tog. Hon jobbade på bra, min gamla dam:) Men visst blev hon glad när vi till slut plockades upp....Själv hade jag kunnat gå längre:)

Hundarna "jobbade" för fullt i butiken, tjejerna med att PLOCKA allt "löst" både från golvet & lådorna hmmm. Behövs ingen middag för deras del i kväll...Milloo han jobbade på att charma alla kunder, det är min Prins det:)
Det var nog bara sista timmen som dom slappde av....Annars så bara måste dom ha koll!!!


Sindie:)

Men nu är vi hemma & vi har precis käkat kyckling. Nu sussar alla hundar gott. Själv ska jag slappa i soffan & ha lite fredagsmys:)


Millo, lite fredags seg....


Liiite godis är man väl värd till fredagsmyset:)

Njut av era hundar!

 

 


Nästan som julafton igen

I natt när jag hämtade in Indra, som satt i trädet utanför. Så SNÖADE det:) Så underbart!!! Å  i morse när jag skulle ut med hundarna så hade det kommit mkt snö samt att det fortfarande snöade:) Snacka om att det nästan kändes som julafton, alldeles tyst & så all denna underbara snö vi fått & får!

Vet att många tycker att det räcker nu, men INTE jag!!! Tom hundarna fick ngt xtra i benen för dom speciellt Breeze bara racade för fullt & så gjorde hon sina snurrar....Å där  bara gick jag & njöt av vårat, i mitt tycke helt underbara vinterväder:) Underbart att börja dagen så.......-7,5 grad så Sindie hade täcket på.

Snart är det dax att traska ut igen, då ska vi gå liiite längre. Njuta ska jag, av att vi fått ännu mera snö!!!!!

Jo, Breeze hade INTE tagit sig in i fodertunnan verken hundarnas eller Indras:)

I dag ska vi tillbringa dagen i Tumba, då vet jag att ALLA hundarna sussar sött i kväll....

Njut av era hundar!

Hundpromis igen

Denna gång var det samling kl: 10.00 & på samma plats. Man är väl som 2-bent lite lat kanske men det passar mig bra.

En del hade mailat om att dom faktiskt JOBBAR dagtid?!?!? Men ngn kanske är dagledig som jag:)

Även i dag sprayade jag på hundarna balsamspray för att dom inte skulle få snö/is kockor på tassar & ben. Funkar SUPER! SÅ det rekommenderar jag!!!

Som "vanligt" när det gäller långpromisar så fick Sindie stanna hemma. Gömde lite godis till henne så hon verkade ganske nöjd att bara få vara....

Hundprommisen då? Jo Suneeta kom med Chanel & nu verkade det som om mina hundar inte tyckte att hon var så läskig:)
Vi gick via Nyckelskolan-Grunsåsen-Östra Zoo-Upp via Gamla LT så att vi kom upp via Kärlekabacken till Begvik.
Duktiga Breeze gick lös hela promisen medans Milloo & Trizz bara fick gå lösa på säkra platser. Vid hundrastgården släpptes även Chanel lös. Tyvärr hade jag inte med mig kameran men Chanel är så läcker för  hon bara plöjjer i djupsnön med huvudet före & sedan bara ligger/åker hon i snön:)

När vi hade skiljts åt så fick hela min liga jobba lite i djupsnön på ängen. Bra för musklerna:) Deras alltså....Efter det så var dom mer än nöjda & jag med. Totalt så var vi ute i 1 timme & 20 minuter inkl då djupsnöträningen:)

Nu måste jag kolla OM jag kan få ihop några promisar nästa vecka:) Det är ju alltid då mkt trevligare med sällskap:)

Alla hundarna har nu fått varsitt gammalt /använt märgben som jag kletat in med kaviar. Hade slut på leverpastejen. Alla utom Mille jobbar för fullt med att få dom "rena". Bra för tänderna & så får dom JOBBA för att få ut gottit. Det verkar ju som om mina i allfall Breeze VILL JOBBA för att få ngt att äta:) Å det får hon nu!

Uppdaterat: Foderpåsarna är nu väl inpackade i fodertunnan! Knappt så att jag själv får upp den...Får väl se när jag kommer hem om jag möts av en Breeze med sår på nosen IGEN:)
MEN jag ställde Indras lilla tunna ovanpå, men å andra sidan så gillar hon ju kattmat oxå?!?!
I kväll efter jobbet vet jag.......

Njut av era hundar!

Rackarns hund

I dag när jag kom hem från jobbet så låg det en foderpåse på golvet?!? Shit nu hade Breeze återigen varit i farten:( Vet inte varför jag allt som oftast glömmer stoppa undan dessa foderpåsar/säckar utom räckhåll för henne suck....Men jag hoppas väl att hon någongång INTE ska slita upp säcken...Jösses vad svårdresserad JAG är:(

Ja så då får jag ju snällt finna mig i att återigen hitta en proppmätt hund när jag kommer hem...Inte "skäms" hon heller, nä hon kommer emot mig glatt slickande runt munnen & tillråga på allt så RAPAR hon grrrr. Törstig var hon oxå...

Så... INGEN MAT till henne i morgon bitti...Undrar just hur mkt hon ätit?!? Eller nä det vill jag nog inte veta.

Det jäkliga är att såret på nosen precis läkt, just precis det såret hon fick förra gången hon TAGIT sig IN i FODERTUNNAN!!!
Men inget sår denna gång, "bara" en väldigt mätt Breeze....

Trizz favvomat för tillfället är FRYSTA HUNDSKITAR:( Där tror jag inga fler kommentarer behövs....

När jag i kväll var & fikade hos grannen fick jag spader på Milloo. Han var helt övertygad om att han kommit till löptikarnas paradis?!?! Ähhhh tiken är 14 år & kastrerad?!?!? Men oj,oj,oj vad han fjäskade för henne & när hon väl kommit till ro så låg han & försökte slicka på henne hela tiden....

Nä nu är det nog snart dax att börja tänka på en annan hobby:) Kanske börja samla på böcker?! Dom kan man ju få billigt på loppis. Å på tal om böcker så har jag beställt 2 stycken på bokrean. Viltspår skulle det handla om, ngt som man kan undra OM/NÄR man återigen kan köra det???

TUR att jag har min Sindie:)

Å OM jag då har några hundar kvar?!?!

Njut av era hundar!

Gemensam hundpromis

Blev det för det kom två vovvar med resp mattar:)

Vi traskade Ragnhildsborgsrundan via Udden, en jättetrevlig runda tycker jag:) Det enda som störde mig var att Trizz betedde sig rackarns illa:( Hon skällde på både Chanel & Lovis grrr....Så då kopplade jag upp henne en bit & efter det blev det lite bättre. Visst hon brukar bete sig så när det kommer nya hundar men jag tycker INTE om det:(

Annars så var det en trevlig promis:) Både 2 & 4-benta fick jobba, vilket jag ju gillar!!! Som xtra bonus så har det SNÖAT lite fint hela dagen, underbart!!!

Men som vanligt var det skönt att komma hem efter en promis på lite över 1 timme. Så nu är mitt samvete rent, för nu sussar Breeze, Milloo & Trizz gott:)

Så nu kan jag gosa med Sindie:)

Njut av era hundar!

Hundvård

Eftersom att dagen för övrigt varit så himla tråkig för hundarna så passade jag på att ha lite hundvård....Kanske inte sååå kul för dom men som vanligt var det nödvändigt:)

Så nu har Breeze, Milloo & Trizz nyklippta klor & tassar:) Klippte ganska mkt runt tassarna kände att det måste göras....Inte så där jättesnyggt men så länge all denna underbara snön finns så får det bli kort! Å så växer det ju ut:)
Sindie´s klor får jag ta tag i i morgon, hon slapp undan i dag...Men hon fick en godisbit ändå:) Är man stjärna så är man!!!

Nä nu hoppas jag att morgondagen blir trevligare:)

Njut av era hundar!

Alla dagar är inte bra dagar

Så är det bara, men det är klart att jag är himla attans trött på att dom är så många:( Å det beror INTE på att det är vinter, nix jag älskar verkligen det här vädret just nu! Vintern njuter jag verkligen av....Men kanske inte kroppen, vet attans inte vad som är bäst för den...

Hundarna har i alla fall fått sina promisar, visst ingen långis i dag men det får dom acceptera. Var in till grannen & tog en fika. Som vanligt hade jag med mig alla hundarna, men Ellen löper för fullt. Gillas skarpt av Milloo som minsann trodde att han kommit till himlen:) Hmmm ja,ja det slutade med att han fick stoppas in på toan medans vi fikade & då hörde vi världens finaste serenad från honom! Yla kan han verkligen....Väldresserade som vi 2 benta är så gick vi en promis med alla hundarna. Det gick däremot bra, men när vi återigen närmade oss hemmet ja då kom han på att Ellen var med!?!? Är han lite småkorkad eller?!?!
Som vanligt hade Breeze & Trizz fullt spring i benen:)

Å angående Trizz ev löp så vete attan?!?! Tror nämligen att lilldamen lurat oss:( Men jag fortsätter att ha stenkoll!!!

OM allt är ngt bättre i morgon så är det GEMENSAM HUNDPROMIS, samling kl: 15.00 vid Preem i Brunnsängs centrum. ALLA är välkomna med hund!!!

Kan man inte i morgon, onsdag så är det GEMENSAM HUNDPROMIS även på TORSDAG kl: 10.00 samling även denna gång vid Preem i Brunnsängs centrum!

Vore ju himl KUL om ngn ville hänga på!? Det är ju alltid roligare om man är fler.....

Njut av era hundar!


Måndag igen....

Å som "vanligt" grrr vaknade hundarna TIDIGT:( Eller kan det vara så att ju äldre man blir hmmm ju tidigare vaknar man?!? Då tänker jag på MIG....För det är ju helt omöjligt att somna om. Så det var ju bara att gå upp.

Men väl uppe & ute piggnar man ju genast till, precis det är ju fortfarande ett underbart vinterväder:) Denna morgon tog jag med mig även Sindie på en 50 minuters runda, den sk Bergviksrundan. Självklart fick damen gå i helt sin egen takt. Men den första biten i mitt område fick hon gå kopplad, annars väcker hon alla. Sedan trippade hon på, tror absolut att det är viktigt att hon rör på sig men att det helt är på hennes vilkor. Hon racade några gånger men sträckorna blev inte långa. Nä hon trivs bäst bakom mina fötter:)
Det var ju -6,5 grader så hon hade täcke på sig. Dom andra behöver inte ha det när det inte är så kallt....

Dom andra, ja dom racade mest hela tiden & mest sprang Milloo. Vet inte om han fick upp ngn doft, men sprang gjorde han så att snön yrde:) Bakom sprang Trizz...Men dom höll sig så att jag mestadels såg dom. Trizz har ju precis börjat löpa såg vi i går. Men i dag undar jag verkligen hmmm får hålla koll, kanske hon luras?!?

Breeze hon höll sig oxå mest vid mig, hon vill bara jobba hela tiden! Antar att hon tycker att hon har världens tråkigaste matte:( Snacka om att hon är en sheltie som VILL JOBBA mest hela tiden...I dag fick hon nöja sig med att jag kastade en pinne ut i djupsnön på flera olika ställen som hon sedan skickades ut för att leta efter. Trizz hängde på några gånger, gärna när Breeze just hittat pinnen, DÅ kommer Trizz farandes & norpar pinne. Jippie, titta vad jag har! Å sedan tvingar hon Breeze att ha dragkamp om pinnen ända fram till mig. I bland händer det att Trizz tar pinnen & racar i väg....Då bara tittar Breeze på mig?! " Matte vad gör vi med henne?" Å så lullar hon efter & så börjar det om...

Ja inte kan man fortsätta & vara morgonsur när man har ett gäng vilda, glada & pigga sheltisar farandes runt benen. Nä dom är helt klart den allra bästa medicinen mot måndags morgonar!!!!

Nu har jag precis ätit en tallrik yoghurt & jag bara måste skriva det här för jag hittade inte ett enda hundhår i den?!?! Måste nog vara rekord?! På ngt sätt så brukar det alltid komma med ett hundhår eller två:( Men se inte denna gång, ytterligare en sak som gör måndagen helt OK, längre vill jag inte gå:)

Njut av era hundar!

Årsmöte på SHK Södertälje

Eftersom att jag hade bil så passade jag på att åka ut till klubben lite innan mötet. Känns ju helt OK att  kunna gå med hundarna på annan plats än just hemmavid.

Å på samma gång så får vi ju alla bra kondis, för det får man av att pulsa i djupsnö:) Har ni inte redan testat så gör det NU!!! Kan lova att det är härligt:)

Sedan var det bara att fixa iordning agilitypriserna som skulle delas ut på årsmötet. Det var dax att kora årets agilityekipage i respektive storlek. Å gissa vem som VANN medium??? Just Breeze med Birgitta:)

Årets agilityekipage 2009 Birgitta & Breeze:)

Ett Jättegrattis till er!!!!

 
Medium pokalen:)


Årets large ekipage 2009:

Birgitta & Zingo!
Årets smallekipage 2009

Ingela & Tindra!


Alla agility pristagareJÄTTETACK till Lena på TUMBA HUND & KATT, Solbo Center, Tumba för dom otroligt fina priserna!!!

Men tillbaka till årsmötet, det började med att vi bjöds på jättegod smörgåstårta:)

 
Mumsig var den.....

Ja sedan började det & allt flöt på bra. Trevlig stämning & ganska mycket folk.
Sist var prisutdelningen av bla Årets agilityekipage.

 
Ingela pratade om agilityn.

 
Japp Birgitta fick gå fram 2 gånger.....


Bäddarna som var priserna

Allra allra sist utsågs Åreta SHKáre & det blev Gudrun:)
Nästan så att jag sa ÄNTLIGEN !

   
GRATTIS Gudrun, den var du värd:)

Fler bilder tagna av mig från årsmötet finns på www.shksodertalje.se

Njut av era hundar!

 

 

 

 


Trizz löper INTE:(

Äntligen så har Trizz börjat löpa!!!  FALSKT ALARM!!! Hmmmm

Problemet nu är bara vad gör jag med Milloo??? Hmmm, har ju inga dörrar att stänga/låsa & kompostgaller funkar så länge jag är hemma. Men INTE när jag är på jobbet suck....Men då är det TUR att man har snälla grannar:) Så nu när jag jobbar så kommer jag lämna Trizz till Clary.

Å nej, jag ska inte para henne.....Nä nu väntar jag bara på att Breeze ska börja löpa, vore ju kanoners om hon kunde komma i gång NU! Annars får Milloo ha löptikar i näsan länge.....Men jag tror inte att han klagar:)


Milloo trivs bäst precis innan för dörren.


Sindie har ngt gott i munnen...

   
Sindie


Breeze

Njut av era hundar!

 

 

 

 


Tack Birgitta & Ove

För att ni så snällt ställde upp & hämtade & tog hand om mina hundar när jag var i väg på föreläsningen!
Känns så bra att veta att man har kompisar som kan ställa upp:)

Tack oxå för den mycket goda maten & för trevligt sällskap! Å jag tycker att rätt låtar gick vidare:)

Njut av era hundar!

Parning & Valpning´s dag

Lördagen den 13/2 var helt vikt åt att lyssna & prata om PARNING & VALPNING med Eva Ch Hermansson i sheltieklubbens regi.

TACK snälla Anki från Revären´s för att jag fick åka med!

Träffen var i Järfälla & vi kom fram & i tid:) Åkte bara liite fel......

Vi var nog ca 15 stycken som oxå hade vikt denna dag till detta i mitt tycket mycket intressanta ämne. Var väldigt spänd på dagen & jag kan lova att jag inte blev besviken! Eva var otroligt duktig i ämnet & pratade mycket öppet om ALLT & lite till om sådant som kan hända en uppfödare. Både positiva & negativa saker...Gruppen var engagerad & det var hela tiden en "öppen" & härlig stämning. Ingen fråga var för dum att ställas & det gillar jag!

Vi var ju några stycken som var gröna på området & jag fick i alla fall MASSOR av nyttig information! Tror att jag skrev 20 A4 sidor & ja jag brukar skriva mkt. Nu gäller det bara att få ner det här i bloggen.....

Här kommer mina egna anteckningar så som jag kom i håg & uppfattade dom:)

Parning & Valpning med Eva Ch Hermansson

* Det är väldigt svårt att bedömma en sheltievalp ang storleken. En valp som verkar lovande storleksmässigt kan som vuxen bli för stor & tvärt om.

* Det är väldigt få som börjar sin avelsverksamhet med en championtik:)

* Börja med en tik med bra kvalite`!

* Avla INTE på ngn med snea hörntänder! Hörntänderna i underkäken kan vara svåra att ta bort.

* Sheltiehäl är ett ärftligt fel, dessa hundar skall inte användas i aveln! Opereras men har en lång rehab. Det är ett polygent anlag. Kan uppkomma när som helst. Vissa hundar har fruktansvärd smärta & en del reagerar inte så mkt. Senan hoppar ur & sedan tillbaka. Så håll koll på om hunden hoppar på tre ben då & då. Kan uppkomma från 8 månader & uppåt. Hasspetsen blir svullen. Kan klicka till när den läggs tillbaka.

* CRD: Lindrig ska det max vara för att hunden skall användas i aveln...Den ena skall vara helt fri. Även CRD är polygent, dvs "hoppar". Man kan alltså få CRD även där båda föräldrarna är fria.
Tipset vi fick var att man som uppfödare kan säga till den ev valpköpare som är intresserad av valpen med CRD skall kontakta en ögonspeciallist. Valpspekulanten skall då konfirmera med specialisten att dom uppgifter man gett ang CRD´n stämmer överens.
Det finns även artiklar på internet.

* Inavelsgraden skall max vara 3,5 %

* Utavla: Båda hundarna bör vara lika i typ

* Ålder: Tiken bör ha fyllt 2 år. "Tikens bästa kull är nr 3"

* Lyssna på andra MEN sortera ut VAD JAG SJÄLV letar efter & välj hane efter det!

* Löpen: Om man har en tik ute på foder & som man tar hem för parning så kan den faktiskt sluta löpa...

* Para på 13-15 dygnet. Tikens blod blir ngt ljusare & så blir vulvan mjuk rakt igenom. Ägglossningen börjar i mitten av höglöpet(kan hålla på i 1 v). Alla valpar blir lika gamla oavsett när parningen skett(1 el 2 parningar). Tiken skall nog ha vikt undan svansen i 2-3 dagar. Kan vara "villig" mellan dygn 6-18.

* Vi diskuterade om man allt som oftast parar sin tik för tidigt?!

* Det är igentligen inte naturligt för tiken (& hanen) när man åker hem till hanen för att para. Tiken släpps "direkt" in i lejonkulan med bästa fall ett väldigt kort förspel. Normalt så skulle hane & tik förspelat i ngn dag. I bland kan det vara lugnare om det inte är tikägaren som håller i tiken.

* Lär den unga hanen att det är normalt att man hjälpeer till tex genom att vika undan svansen på tiken. Det finns hanar som reagerar på att man är där & "hjälper till".

* Är tiken ranghög kan det vara svårt om hanen är ranglåg...

* I stort så är det onaturligt att para på det sätt vi gör dvs VI VÄLJER tik & hane. Korta förspel, vi hjälper till & visar vägen & håller i tiken. Man kan säga att vi inkräktat på det naturliga i hela parningsprocessen! Vi håller ju i tiken för att inte skada hanen.

* Vill inte tiken paras med just den hanen men tiken ändå paras & sedan går tom. Så kanske det var så att just dom två inte skulle paras?! Men återigen är vi där & styr, kanske för mkt i bland?!

* Hanen är oftast väldigt trevlig under hängningen & då får man hålla koll på tiken så att inget händer.

* Omparning: Får man en bra parning med en bra & lång hängning, behövs igentligen ingen omparning. Spermierna "lever " i 4 dygn. Om det inte blev ngn ordetlig hängning bör man para om.

* Tjuvparning: Man kan ge Allisin för att det inte ska bli några valpar. Tiken kan då löpa om. Risk med det är oxå att tiken kan få livmoderinflamation. Medlet bör användas endast i yttersta nödfall!!!

* Ultraljud: Görs efter dygn 28. Kan göras efter dygn 21. Ska man ultraljuda eller ej?!? För resp nackdelar pratade vi om. Att ta tiken till klinik med smitta & alla andra risker. Röntga görs efter 7:e veckan. Då är "valparna " så pass stora. Efter dygn 35 är dom "hundfoster". Tiken kan resorbera foster. DOm bara försvinner, det blir inga speciella flytningar.

* Mellan dygn 35-40 blir det "skelett" i hunden. Alla delar finns...Så man ser oftast i vecka 5 om tiken är dräktig. Valpen ligger i 2 fostersäckar. När vattnet går så är der den yttersta hinnan som gått sönder. Så oftast ligger dom kvar i den innersta.

* I kanten på moderkakan är det grönt, så det kan då komma grönt vatten. Är vattnet ljust grönt så är allt OK, MEN är det mörk grönt är det tyvärr oftast så att valparna är döda.

* Dom 3 första veckorna in i dräktigheten är dom viktigaste! Det är då allt "bildas". Så var observant på att tiken inte får i sig tex läkemedel osv. Det senaste är att tiken inte skall åka bil?!? Men vi kom fram till att det nog främst måste gälla tikar som blir åksjuka eller som blir stressade av att åka bil. För oftast åker man ju bil till & från hanen efter parning.
Men....skydda tiken från det man kan tex smitta, okända hundar, andra bakteriemiljöer osv.

* 4 av 5 tikar blir dräktiga

* 50% blir skendräktiga. Tiken skjuter oftast på nästkommande löp.

Tiken går dräktig i ca 63 dygn.(fertiliseringen då kommer dom i dygn 61). Före dygn 57 så klarar sig valparna sig oftast inte...Paras tiken tidigt i löpet går dom oftast längre resp tvärt om.

* Ska man inte använda tiken i avel så ska man nog fundera på om man inte ska kastrera. Tikar kan bli inkontinenta, kan lätt gå upp i vikt & få ökad hårmängd.

* Mat under dräktigheten: Dom 5 första veckorna ger man mat som vanligt. Därefter kan man ge bla juniorfoder. Man ökar på slutet så att dom får 50% mer än normalt. DOm får inte bli för feta. Har man en tik som redan innan äter dåligt så se till att hon äter upp sig. Valparna får/tar sitt fösrt, så har man en tunn tik så blir hon ju väldigt tunn. Självklart ska inte tiken vara fet innan parning.

* Valpningen: Hur mkt ska man hjälpa till?!?
Man kan ta tempen på tiken fär säkerhets skull. Bör ha tränats på att tempa INNAN det är dax för valpning! Tempa ca var 4:e timma. Tiken kan bkli härssig pga av valparna. Går tiken ner till ca 36 grader så valpar normalt tiken inom ca 12 timmar. (separat tempkurva)

* Folsyra kan ges underhela dräktigheten. Normalt ger man det från vecka 4. 1 tabl/dag. Om det inte finns ngn bieffekt kan man ge Folsyra i förebyggande syfte. Folsyra ges för att "slippa" gomspalt & navelbråck.

* Nutri-Cal: Enegipreparat.
Till hundar som inte vill äta samt till tikar som håller på att valpa men som blir för trött. Kan ges på tungan. Ger energi.

* Kan vara bra att ha en sug för att ev suga ut slem.

* Peang sätts på en navelstärng som blöder. Finns även navelklämmor. Går även att använda tandtråd. Ha även en slö sax om man måste klippa i navelsträngen.

* Har en valp svårt att andas så kan man lägga den på rygg-håll hårt-slunga den uppifrån & ner ett par gånger. I sista skedet kan man ge dom liiite whiskey påvia en pipet....

* Värmedyna: En valp skall värmas upp väldigt långsamt. Bäst är att stoppa valpen i en fleece filt & sedan ha den i famnen.

* Våg skall man ha! 150-225 gr är normalt att valpen väger.

* Vid 12 veckor växer dom 10 cm till:)

* Hanarna skall sköljas med sterilt vatten efter varje parning!

* Herpes: Man kan vaccinera tiken 1 vecka före parning & ca 1 vecka före valpning. Kan vara bra att göra om tiken gått tom föregående parning. Man ser inte om tiken har herpes. Hanen kan smitta tiken då kan tiken gå tom. Kan ligga latent & blossa upp vid tex en infektion eller dräktighet.  Mkt små valpar som senare dör kan ha smittats av herpes.

* Tiken vill oftast vara nära oss, kan bli klängiga inför valpningen. Oftast så äter inte tiken sista målet. Brukar alltså valpa ca ½ dygn efter att dom "slutat" äta. Blir blanka i ögonen, skakar & vill gärna upp i sängen. Passa tiken när hon går ut & rastas, så att hon inte hittar ett "bra" ställe att valpa på ute.
Varje spene har en vaxpropp & den skall sitta kvar tills valparna börjar suga!
Valpningen kan ta upp till 12 timmar. I vissa fall har det tagit upp till 36 timmar....

* Öppningsstadiet: Tiken skall inte ha kraftiga värkar i mer än 3 timmar! Men är tiken lugn däemellan & värkarna kommer & går så kan man vara lugn.

* Börjar tiken att krysta kan man om tikenär lugn vänta ngn timme. Är tiken däremot orolig & stressad kontakta veterinär.

* Tikar kan ha tomma blåsor...

* Så länge blåsan är hel så är det OK! Är den däremot trasig, kontakta veterinär.

* Hälften av valparna kommer ut med huvudet först.
Undvik att "pilla" om det verkligen inte behövs!!! Var väldigt försiktig med att dra i valpen!!!

* Under dräktighetan kan valparna ligga hur som men när det är dax för valpning så "vänder" dom sig så att huvudet eller bakbenen kommer först. Självklart kan det bli fel...

* 50% av valparna kommer utan hinna.

* Ha rena händer & korta naglar!!!

* Moderkakan kan dela upp sig & komma i bitar. Räkna moderkakorna! Håll koll på om tiken får flytningar som troligen luktar illa.
Mattas värkarna av kan man ta en promis med tiken. Men ta då med en handduk OM tiken skulle börja valpa!
En valpning bör inte ta mer än 4-5 timmar. Ge tiken vatten & ev lite vaniljglass....

* Valpningen är troligen klar om tiken lägger sig till rätta & är lugn. Känn gärna på tiken. Känner man knölar är det OK! Känner man ngt avlångt, ja då kan det vara en valp till.

* Ha magkänsla om du funderar på att ev åka till veterinären eller ej!
Röntgas hunden & man ser ett gasmoln runt valpen, då är valpen död:(

* Vid snittning skall tiken vara stabil OM man ska använda ryggmärgsbedövning.
Valparna äter på tiken trots att hon blivit snittad. Men håll koll på tiken för hon kan ha lite svårt med orienteringen. Tiken kan även ha svårt med att släppa till mjölken under första dygnet.

* Eklampsi: (kalkbrist) Kalkbalansen försvinner i blodet. Tiken kan bli vinglig, blanka ögon, skakig, epileptiska anfall som sedan troligen övergår i koma för tiken. Går fort & händer efter valpning. Vanligare vid stora kullar. Man tillför kalk intravenöst. Ej vanligt i dag, men var uppmärksam.

* Mjökstockning: Oftast får dom det första dygnet. Är tuttarna klupiga & stenhårda: Ta en frotte handduk-varmt vatten-doppa den i whiskey & massera!

* Valpen skall vara spänstig, röd i trampdynorna & i gommen samt kravliga.
Har man inte fått i gång valpen på 20 minuter är det troligen dax att ge upp:(
*r valpen frisk tar den snabbt ett andetag & söker sig till tutten.
Är valpen slö: Håll den ordentligt med bägge händerna.lägg den på rygg & slunga den upp & ner. Se till att det är rent runtom!!! Går även att använda sug.
Slickar tiken intensivt på valpen beror det troligen på att valpen är slö dvs den är nog inte helt OK! Dom börjar nagga i navelregionen. I villt tillstånd hade tiken troligen ätit upp valpen för att hon kanske tror/vet?!? att det är ngt fel på just den valpen. Håll koll!!! Kanske flytta valpen, vända på den eler så. Tiken kan alltså pga av detta skada navel så att det blir ett bråck.

* Man kan hjälpa till genom att vid varje värk så håller man i försiktigt så att valpen inte åker tillbaka in.

* Andas inte valpen kan man ge mun mot mun samt massera på vänster sida.

* VALPEN: Väg valpen
Kolla om buken är öppen & tarmarna/levern är ute. Oftast lever valpen, men denna valp skall avlivas.
KAN MAN INTE AVLIVA EN VALP SKA MAN INTE FÖDA UPP!!!
- ingen ananlöppning: lever oftast, avlivas
- Gomspalt
- Navelsträngsbråck: inälvorna ligger så att navelsträngebn är tjock. Det blir en glipa/hål. Avlivas.
- En valp som föds med öppna ögon överlever oftast aldrig trots att den senare stänger ögonen. Har även ofast andra deffekter.
- Vridna ben med tex tassen vriden innåt. Går oftast att rättas till. Blir oftast OK efter ngn dag. Har troligen legat i kläm.

Frågan är alltid hur mycket skall man göra?!?!? Dvs vilka & hur mkt defekter skall man acceptera??
 TÄNK ALLTID PÅ TIKEN & VALPENS VÄLBEFINNANDE i första hand!!!

* Swimmer: Valpen kommer inte upp på benen. Är alldeles platta vid bröstkorgen. Benen är oftast rakt ut på sidorna. Kan tränas upp men.....

* Vattenskalle: För högt vätsketryck i hjärnan. Dom har inget skall tak, man kan se hjärnan genom en tunn hinna. Man behöver inte se deffekten på en gång. Det kan utvecklas & bli större & större. Avlivas oftast. Ofta ärftligt. Kullsyskonen har oftast ngn annan defekt!

* Hjärtfel: Klarar sig valpen till dygn 3 kan man börja hoppas & är dom pigga & alerta vid 1 vecka klarar dom sig oftast:)

* Yelly-belly: Uppsvälld buk, har oftast precis haft en hjäriinfarkt. Om man rör valpen tappar den all päls. Buken är alltså helt vätskefylld. Avlivas.

* Man måste sköta ev inflamationer hos valpen väl & tidigt!

* Ögoninflamation: Valparna kan få ögoninflalamtion innan ögonen öppnats. Ser ut som en bulle & valpen gnyr oftast & kan även skrika.
- Använd natriumklorid som man spolar med efter att ha pillat upp ögonlocket. Sker oftast vid dygn 8-10.

* Blodbrist: Valparnas tassar skall vara knallröda! Har dom blodbrisit tillsätt järn.

* Diarré:  Nyfödda valpar kan få diarre, kan bero på att dom äter för fort, tiken är stessig eller att dom har inälvsparasiter. Har dom mask får dom raggiga pälsar. Drabbar oftare importerade tikar.
Så avmaska tiken innan planerad parning samt i samband med valpning.

* TIPS! PÅ Lantmännen finns KOLLA MASKEN att köpa, då kan man kolla om hunden har mask.
- Avmaska inte i onödan!!!

* Valparna går upp 10-20 gr/dygn MEN kan gå ner ca 10 gr första dygnet. Det är inget problem.
- Mellan dygn 9-10 skall dom ha dubblat sin vikt

* En tik valp som väger mellan 1800-2200 samt är ca 20 cm hög vid 8 veckor blir i bästa fall helt korrekt i storlek:) För hanen ca 21.22 cm.
- Mellan 5 & 8 veckor får dom inte gå över 900 gr, då blir dom troligeb för stora...
- Vecka 5-8 max +245 gr/vecka

* Storleken på en sheltie är otroligt svår att säga, dom blir som dom blir!

* Tiken utsöndrar FEROMONER så att valpen söker sig till spenarna samt att det är lugnande för valpen.

* Tiken mjölk är anpassad till varje fas i valpens utveckling!En skendräktig tiks mjölk (Om tiken som valpat dött) är inte helt komplett, då måste valparna ha extra tillskott.
- Sockerlösning är bäst att ge dom första 24 timmarna om man inte har ng tik ller om hon har lite/ingen mjölk!
- 1 msk Dextropul till 1 dl kokt vatten.

* Håll inte på & lyft valpen i tid & otid innan dom öppnat ögonen! Smek dom däremot ofta & mkt!

* Valparna sover en aktiv sömn & då växer dom bra! Valpen skall vara tyst när den sover då är den nöjd. Kan däremot gny liiite grann...

* Valpar som tynar bort liknar apansikten & ser lite raggiga ut.

* Valpen kan bli uttorkade. Prova att nypa i skinnet, står skinnet kvar är dom uttorkade. Det kan gå fort! Ge natriumklorid under skinnet. 

* Valpar kan inte reglera sin temperatur. Vid 34 grader brys sig tiken inte om valpen & vid 32 grader dör valpen.....

* Handuppfödning: Man kan mata med en sond, mät först avståndet från näsan till magen. Lätt & effektivt om man kan det....Går även bra med engångssprutor.

* Man kan ge tiken majsvälling/köttfärs/lever om hon har dåligt med mjölk!    

* Tikvalpar som vid 5 veckors ålder får flytningar alt rinnande ögon har troligen A-vitamin brist. Ge då A-E vitamin.

* 2% Borsyrelösning används att torka ögonvråna på tiken vid rinnande ögon.

* Introducera torrfodret pö om pö för valpen. Börja med 50% torrfoder + 50% valpfoderblandning

* Parar man en BLM med en sobel kan det bli en sobel  med blå ögon...

* Vitfaktor: Vit på insidan av låret som går upp & möts under magen/buken.           

* BOKTIPS: Parning & Valpning av Barbro Eklund ISBNnr: 9187652129

Ja mycket blev det & då har jag "lämnat" en del för eget bruk:)

OM ngn har synpunkter på texten ovan, kanske ngt att tillägga eller andra tips?! Skriv en kommentar:) Det är alltid bra & nyttigt att få höra andras synpunkter. Alla har vi nog ngt som kan glädja/hjälpa andra!!!


 En jättestor Eloge till Eva för denna otroligt intressanta dag!!! Även en stor eloge till Barbro för att du arrangerade dagen!

Nu är jag ännu mer sugen på att återigen få planera en kull....Suck

Njut av era hundar!


Det snöar igen:)

Ja som vanligt så var det upp med tuppen, vet inte varför mina "gulliga" hundar är så attans morgonpigga:( Eller kan det vara så att dom vet att dom har dresserat sin matte väl??? För när jag väl blivit väckt ja då vet dom att "snart går matte upp".....Å visst gör jag det.....

Men jag har snart glömt att jag blivit väckt så tidigt, för efter att dom fått sin frukost så traskar vi ut & SE DET SNÖAR IGEN!!! Härligt! Visst klockan är 06.15 det är fortfarande skumt ute men det SNÖAR:) Så attans mysigt att jag genast blir på bättre humör:)
Sedan att vi inte möter ngn med hund, nä knappast ngn människa överhuvudtaget är ju bara en bonus. Så vi lullar på runt halva Brunnsäng & så tar vi även en sväng upp i skogen. Så tyst, vitt & bara så härligt:) Eller tyst & tyst när jag släppt Sindie börjar hon genast att skälla grrrr....Men eftersom att jag nu är på så himla bra humör för det snöar ju! Så bryr jag mig inte ett dugg om att hon skäller, jag skiter i om hon skulle väcka ngn. Å i skogen är det ingen som hör henne så hon får hålla på. Vet ju ändå att hon aldrig kommer sluta skälla när hon är lös & dom andra vildarna far omkring. Hon bara måste ju hålla koll på flocken. Självklart skäller hon inte hela tiden, bara så där i början & liiite till....

Så vi lullar vidare & Breeze hon kommer med sina stora snökockor som hon vill att jag ska slänga alt sparka i väg & just den här morgonen gör jag det, för det snöar ju:) Även nu så skiter jag i att hon skäller till då & då i upphetsningen av att jag faktiskt sparkar på hennes kockor....
Trizz hänger så klart på när det gäller det här med kockorna, men hon tar dom i munnen & racar i väg med Breeze efter...Å jag bara njuter för det snöar ju:) Inte mkt men lite lite grann...

Mille han håller sig vid oss hela tiden, men det är klart han luktar nog på varenda fläck under hela promisen. Just därför hinner han inte så långt före oss....Men just den här morgonen får han lukta hur attans mkt han vill, ja ni vet ju varför:) Just det snöar ju så fint!!!

Självklart var det skönt att vara ute i ca 50 minuter, dom här morgonpromisarna bara måsta jag ha varje morgon. Eller njaa i bland skulle det vara skönt att slippa eller åtminstone få sova lite längre.....Men som sagt så länge vi har en sådan här underbar vinter så NJUTER jag!!!

Snart är det dax att åka iväg, ska ju SSSK´s (stockholmsavd) träff: Valpning & parning hela dagen:)

Njut av era hundar!

Hundhjälp

I morgon lördag ska jag till Sheltieklubbens föreläsning om Valpning & Parning, ska bli himla intressant!
Snälla Anki från Revären´s ska plocka upp mig:) Bara vi hittar dit, hoppas Anki har en GPS.....

Mitt stora bekymmer var hur jag skulle göra med alla hundarna....Men, supersnälla Birgitta kommer & hämtar dom efter frukost!!! Så himla snällt:)


Snälla Birgitta med Breeze:)

Vad skulle jag göra utan alla snälla & hjälpsamma kompisar?!?! Nu kan jag med gott samvete vara borta hela långa dagen.

Det får bli en lite längre morgonpromis, för jag lär nog vara helt slut i morgon kväll. Förhoppningsvis är mina hundar det oxå....

Önskar Alla bloggläsare en trevlig helg!

Njut av era hundar!

Inköp av underlägg

Tack snälla Tessan för att du "körde" via mig & lämnade av mitt beställda underlägg! Det kallar jag service:)

Det liknar det jag har hemma, ngt mjukare bara. Men jag tror att det kommer att bli kanoners att ha på landet....
Som sagt ett tips till Alla er som har hundar som "dräller" när dom äter eller dricker: KÖP ETT SÅDANT UNDERLÄGG!!! Se bild & övrig info i ett tidigare inlägg...

Njut av era hundar!

Jack har kommit hem

Nu äntligen har Kristina fått hem sin efterlängtade "Jack".
Blir man sugen på valp eller blir man:)


Jack Daniels "Jack"

Är han kramgo eller???

Lycka till önskar jag Kristina med flock:)

Njut av era hundar!

 


Hundpromis med Birgitta & flock

Snälla Birgitta kom & plockade upp mig & min liga för en gemensam hundpromis:) Färden gick till våran gamla runda, dvs parkeringen vid Fårhagen strax innan Tullaren. Å den här gången var vi alldeles ensamma:)

Full rulle var det på alla hundar:) Glädjande nog så var vägen plogad så vi gick med lätta, nåja steg tills vi kom till fältet....Oj,oj,oj vad vi fick jobba hela långa sträckan över fältet. Det var säkert 60-70 cm snö!!!! Pust & stön...

Milloo var som vanligt som en igel bakom/runt Zingo suck....Till slut fick Zingo nog & sa till Mille, men tyvärr så fattade inte han det grrr....Efter ett tag fick Zingo verkligen nog & då attan sa han ordentligt till suck igen...Den här gången fick jag gå i mellan & sära på dom. Nu trodde jag ju att Mille fattat galoppen hmmm men icke, visst han höll sig på ngt längre avstånd & som tur var hände inget mera. Mille var bara lite tilltuffsad & blöt, han har ju så mkt päls & det var nog vid detta tillfälle bra.
Han är lite väl tuff i alla möten med Zingo....När det är dax för hus/hundvakt så får Mille nog vara på landet. Tror att det blir lugnast så.

För övrigt så var det en härlig promis, vädret var kanoners & hundarna fick verkligen motion:) Men mest slut var nog dom tvåbenta:)

Väl hemma så var det bara att ta en kortis runda med Sindie. Hon fick ju som vanligt inte följa med:(

Njut av era hundar!

Utförsäljning av hundprylar!!!!

Nu har jag äntligen rensat & fotat alla hundgrejjor som jag lika gärna kan sälja av....Så kolla gärna in om det är ngt som kanske skulle passa just din hund.
Lerverans sker inom Södertälje med omnejd, men självklart går även annat att ordna:)


250:- Hurtta stl: 40. Varmfodrat


250:- Hurtta stl: 45. Varmfodrat


150:- Limex, stl: S. Varmfodrat, regnsäkert med reflex

 
150:- Limex stl: XS. Varmfodrat, regnsäkert med reflex


150:- Breath-Comfort. Stl: 14. Vatten & vindsäkert


75:- Clix, Target Stick. Aldrig använd.


50:- Valptrasa x 2 inkl instruktioner. Aldrig använd.


20:- Tassformad vatten/matskål, grön.


20:- Täcke passande tax/JRT

Följande saker/halsband/koppel kostar 20:-/styck


1.


2.


3.

 
4. stl: 40-45


5. stl: 40-45


6. stl: 40-45


7. stl: ca 40 samt 1ex stl: 45

   
8. 9. & 10. Tunna lätta koppel med små knäppen.

 
11 & 12. Björkis, halvstryp stl: 32


13. Halvstryp stl: 40

 
14 & 15 Halvstryp stl: 35 resp 40

   
16, 17 & 18. Ställbara med vanligt knäppe. Stl 35-50


19. Se ovan


20. Koppelförlängare till 2 hundar. Har 2 ex.


21. Terylensele passande stor sheltie


22. Gummifrisbee


23. Mjukiselefant


24. Resevatten/matskål


25. Dubbelborste


26. Liten karda


27. Liten stålkam

 
28 Koppel OBS! 10:-  & 29. Allt i ett, boll med snöre

 Selarna nedan kostar 75:-/styck


30. Fodrad sele med reflex stl: 40-45


31. Gustav & Evita st: ca 40-45

OM ni är intressarad utav ngt av ovanstående, vänligen kontakta mig
via e-post:
marieosindie@hotmail.com

Så skönt att äntligen få det gjort......

Njut av era hundar!

 

 

 


Tips på bra underlägg

Kikade in på Tessans webbshop som jag tipsat om tidigare. Å vad får jag se?!?! "Mitt" inte exakt likadant men nästan JÄTTEBRAIGA underlägg!!! Har nog haft mitt i minst 10 år om inte längre & det är verkligen jättebra!!! Har sökt efter ett till men inte lyckats hitta ngt, men nu så finns det på: http://priushundcenter.com//?id=219

Har ju inte som sagt exakt just detta hemma men nu bara måste jag ha ett till, ja inte till mig men till hundarna på landet. Underlägget har som en kant i tjockt gummi runt om så det blir inte blött på golvet. Slabbar hundarna runt vattenskålen så stannar det på underlägget, fiffigt till tusen:)

Mitt håller fortfarande trots att alla mina hundar haft det & så är det väl diskat. Å så håller det sig verkligen på plats, ja som ni hör så är det enligt mig ett bra inköp:)
För som det ser ut på bild så är det liknande det som jag har....


Bilden är "lånad" från Prius Hundcenters webbshop. Adress se ovan

Bara ett litet tips:)

Njut av era hundar!Promis med Agneta & "staffarna"

Agneta kom med Dino & Ebba för en gemensam hundpromis i tisdags. Jag hade med mig Breeze, Milloo & Trizz som vanligt alltså....Vi bestämde att vi skulle gå Ragnhildsborgsrundan.

Hundarna känner ju varandra så det var fullt ös redan från början. Mina hundar var lite halvgalna & bara sprang & sprang, dom gillade nog läget:) Som vanligt så är det alltid trevligt med sällskap tror att även dom 4-benta tyckte det. Jaja mänskligt tänkande men men....Bilden är "lånad" från Agnetas blogg: http://netabloggen.bloggplatsen.se

Väl nere vid fårhagen så kom det ett par med höglöpande tik hmmmm då var det bara att koppla Milloo. Nog för att han är ganska så lydig men oj,oj vad det doftade gott! Å han som tyckte att Ebba luktade så gott fick nu verkligen känna på DOFT! Men efter ett tag så släppte jag honom & då hade han helt "glömt" löptiken & var återigen fokuserad på Ebba. Kan väl säga så här att Ebba inte tyckte att det var jobbigt....Att hon INTE löpte fattade nog inte Milloo.


Även denna bil är från Agnetas blogg.

Härligt var det i alla fall, vädret var som man blivit bortskämd med nu BRA alldeles vitt & mkt snö:)
Väl hemma så hade vi varit ute i 1 timma & 15 minuter. Bra både för mig & hundarna:)
Men....det blev buss till jobbet:(

Njut av era hundar!

Lite hundbilder

   
Trizz efter en dag i Tumba:)
 


Snacka om att hundarna var trötta efter att ha tillbringat en hel dag i butiken:)
Dom bara måste ha koll på precis allt & hela tiden. Ja då blir man så här trött.....

 
Breeze var oxå trött:)

   
Även Sindie var trött......
 

Njut av era hundar!

 


Nya inköp

Ja i bland så bara måste man fylla på förrådet. Denna gång så blev det ngt som jag inte klarar mig utan, eller rättare sagt mina hundar.
Fick tips om att det här skulle vara kanoners på både tassar & ben för att slippa snöbollar. Ska testa & se om det funkar.

 

Kanske ngn som redan testat just det här märket?
Strandbodarnas impregnering, Välgörande balsam för tassarna. Förhindrar klumpbildning från snö & smuts. Sparya tassarna & ev en bit upp på benen & magen. Hjälper även till att hålla infektioner borta när mindre skador & rispor uppstår.
Gör följande:
* Spraya på på ben, tassar & mage
* Efter rastning. Torka bort ev snö & upprepa impregneringen som ovan.
* Upprepa i 3-4 dagar eller till önskvärd effekt nås.
* Därefter räcker det att "fylla" på impregneringen, efter tassarnas beskaffenhet eller efter väderlek & önskat resultat .
Låter helt OK för min del, sedan att man "bara" behöver hålla på i 3-4 dagar är ju bra eftersom det nu gäller 4 hundar. Att underhålla är ju inge "jobbigt" Väl värt att testa. Det andra håller ju på att ta slut.....
Ett Svenskt märke. 

Sedan bara måste dom ju ha lite gottit oxå....Nu har jag gett upp, för den här gången i alla fall...Så nu får Trizz fortsätta på fodret Bento Kronen. Lena hade tagit hem en påse till mig så det fick bli 3 kg hundfoder speciellt till Trizz grrrr....Vill ju att alla ska äta samma foder men men vad gör man inte för sin kräsna hund?! Jo köper en påse bara för henne:)

Å eftersom att jag har en hund (Breeze) som gärna triggar i gång till tusen vid träning så händer det allt som oftast att hon bara "råkar" ha sönder godispåsarna. Så då fick det även bli en ny sådan...Vet inte hur många som gått åt:( Men dom är jättebra för övrigt, små & behändiga & lätta att ha i fickan.Glädjande nog så har jag nu äntligen hittat ett täcke som passar till Trizz!!!! Det blev ett Hurtta stl 42 cm, brunt som passade kanon:)
Har provat massor av olika täcken på henne & inget har varit bra:( Har ett fleece täcke som är sytt till whippetvalpar som är jättebra:) Men jag vill ju även ha ett riktigt tjockt & bra täcke & nu ÄNTLIGEN har jag hittat ett.

Breeze har ju heller "inga" täcken hmmm så hon fick ett likadant...Men i stl 45 & svart.

Alla inköp är gjorda på TUMBA HUND & KATT, SOLBO CENTER I TUMBA!
En butik som jag rekommenderar, där finns nog nästan ALLT & det som inte finns går att ta hem:)

Så nu kommer jag sälja alla mina andra hundtäcken samt en hel del koppel & halsband. Ska bara ladda batteriet till kameran sedan ska allt fotas & sättas ut till försäljning...Så håll utkik!!!

Njut av era hundar!

Solen skiner

Det är ju nästan så att man bara vill vara ute! Med all denna härliga snömängd & så på det en SOL som skiner:) Snacka om att gilla läget....Men kanske att hundarna tycker det är lite väl mkt snö, dom försvinner ju helt så fort dom försöker ta sig ut i djupsnön ha,ha,ha...Mille klarar sig väl lite bättre men Trizz jösses det är bara att le varje gång hon kämpar i djupsnön.
Men å andra sidan är det ju bra konditionsträning för dom så dom får hålla på. Man får passa på att njuta för snart smälter det väl bort:(

Sindie är ngt bättre, har inte sätt ngn hälta på 2 dagar:) Men så har hon heller inte fått anstränga sig ngt. Har haft henne i koppel dels pga av att jag inte vill att hon ska rusa i väg utan hålla sig lugn samt att hon bara SKÄLLER när hon är lös:( Det är ngt man INTE får göra suck.....
Tur som så är hon helt tyst i koppel....

Nä nu är det dax för ytterligare en hundpromis, denna gång med hela ligan. Den blir inte speciellt lång men den blir i SOL:)

Njut av era hundar!

Mina änglar

   
Min Ängel Apollo

Apollon Von Ikaros "APOLLO"

Ras: Jack Russel terrier

Född: 1991-03-29 Död:

Färg: TRF, släthårig

Mkh: 28,5 cm

Min allra första egna hund:) Hade flyttat hemifrån & tankar på egen hund eller katt hade börjat dyka upp...Så ringde en kompis & frågade om jag var intresserad av en JRT kille? När, var hur? Ja han är i stan i morgon du kan väl testa & funkar det inte så...Hmm snabbt beslut OK då! Det fick bli den hon först ville bli av med, jösses igentligen att köpa sin första hund på dom orden. Men in i min liv kom världens bästa, nämligen Apollo! Han var bara helt underbar....Med honom testade jag allt & han var med på allt. Han var verkligen ett enegiknippe, men bara intresserad av sin matte:) Han kunde gå lös året om för han var inte ett dugg intresserad av vilt. Nä han höll sig helst nära mig. Han var alltid med i stallet & ofta även med på ridturerna. Han fick sitta i knät utmed vägen & sedan fick han springa brevid. Gick många kurser med honom bla lydnad, vi tog oss upp i klass 1 men lydnad var inte ngt för honom. Nä han ville helst ligga under täcket i sängen...Men på den tiden var man tvungen att gå lydnad för att få börja på agilityn. När vi äntligen fick börja ville jag efter varje träning sluta:( Jösses vad han frestade på mitt tålamod, men jag gav inte upp nä vi kom till varje träningstillfälle. Efter mkt slit så började vi tävla i agility, många diskningar blev det men även en del framgångar. Provade även på Russel Race, snabb var han men han hade full koll på mig. Stod inte jag i målet stannade han mitt i racet & spanade efter mig. Var jag kvar vid starboxen vände han & sprang till mig. Det hade många roligt åt...Ja han var verkligen min försökshund & nu i efterhand så vet jag att mkt kunde gjorts dvs tränats så mkt annorlunda. Men då lyssnade man ju helt på den instruktör man gick för & som tur var så har ju inlärningsteorierna gått framåt. Man lär sig ngt med varje hund & fulllärd blir man ju som tur var aldrig. Tyvärr så fick han diskbråck & efter det så kunde han ju inte gå med på några långa promisar inte heller vara den så väldigt aktiva hund han varit hela sitt liv. Så vid 7 års ålder fick han flytta ut på landet till mina "föräldrar" Självklart kom han hem då & då....Han somnade in i sin favvobädd på landet den        . Sedan blev han min Ängla hund på riktigt.

Min Ängel Jeffi

Lp 1 Honeybrook The Trill off it All "JEFFI"

Ras: Shetland Sheepdog

Född: 1995-02-28 Död: 2002-12-10

Färg: Blm

Mkh: 35 cm

Jeffi, min första sheltie. Eftersom att Apollo inte var så intressarad av att jobba så ville jag ha en mer aktiv hund & då förr valet på sheltie. Efter min ridolycka då jag var tvungen att sluta rida ville jag ha en blå hane & det var på en gång. Det var vid tillfället bara en kennel som hade en kull med blå hanar & det var Lena på Kennel Honeybrook. Men hon var lite tveksam då hon hörde att jag hade en JRT?! Men efter att ha träffat Apollo var det klart & så flyttade Jeffi hem. Apollo såg inte honom på 2 veckor med sedan blev dom bästisar. Jeffi var en ganska behaglig kille som inte ville göra stort väsen av sig. När han var 10 månader föll han ihop. Illfart till djursjukhuset för koll. Men dom hittade ingenting, alla prover var jättefina. Ändå kunde han inte gå, äta eller pinka?! Det blev många undersökningar & väldigt mkt jobb att få honom frisk. Just när man todde att faran var över kolapsade han igen....Det var bara att börja om, minst 50 vätskesprutor/dag, vända på honom så att han inte skulle få liggsår, till veterinären varje dag för att tömma honom på pink. Men det var bara att kämpa på. Men trots att flera veterinärer kollade honom fick jag aldrig riktigt reda på vad det var. Men efter nästan 1 år blev han friskförklarad. Vilken lättnad! Både för honnom & mig. Började så smått jobba upp honom. Även med honom jobbade jag med det mesta men med fokus på lydnad & agility. Han var mer arbetsvillig & med honom kom även lydnaden att bli kul. Tävlade en del & det slutade med Lp1 på SBK. Även på SHK tävlade jag en del. Men det var agilityhund han skulle bli var det tänkt. I början gick det bra, han var lättlärd & tyckte att det var kul. Men efter ett tag märkte jag att han var väldigt ojämn, i bland gick han kanon & i bland så bara virrade han omkring?! Det var ju ngt frustrerande så efter att ha åkt till Karlstad för att tävla i 3 dagar & diska oss i klasser alla la jag av med agilityn. Gick då & ögonlyste honom & han fick då diagnosen PRA & katarakt. Då föll hela världen ner...Han skulle alltså bli blind:( Återigen var det bara att bita ihop...När han sedan blev helt blind blev han också rädd för smällare av alla slag. Han var ju en hund som aldrig gick i koppel så bara att alltid behöva sätta på honom koppel var jobbigt, han tycket inte om det. Han ville ju gå lös, men det gick inte...Även fast att jag inte möblerade om hemma så sprang han in i det mesta. När jag vaknade på natten & han hade förvirrat sig in under sängen & var helt "bort" dvs fradgan rann & han bara snurrade runt ja då tog jag det svåra beslutet att ta bort honom. Han fick somna in den 10 december 2002. Han blev då min Änglahund.


Trizz

Grundsten´s Bästa Trizz "Trizz" 

             
Regnr: S36729/2008

Född: 2008-04-06

E: PM Quality´s Born Decent

U: LP1 (V) Honeybrook Caribbean Mermaid "Breeze"

Färg: BLM

Stl: Small

Vikt: 4.5 kg vid 22 månader 

Ögon: UA

Övrigt: Egen uppfödning från min första kull.

Meriter: Hoppas jag kommer....

Trizz behöll jag från min allra första kull...Min plan var inte att behålla ngn men, så blev det en tik & hon var blå. Så efter mkt funderingar så behöll jag henne. Hon är en riktig racer i allt hon gör & jag tror att hon kommer att bli en underbar agilityhund.

Har från första början tränat henne i att bli en social & trevlig liten tjej. Hon har som sin mamma ett hett temperament men det tycker jag bara är bra. Trizz är inte så värst intresserad av andra männsikor, hon bara bryr sig inte. Trizz tränar jag i dom förberedande grunderna i agility & min förhoppning är ju att hon ska bli en agilitystjärna! Hon har ett otroligt driv & sug på hinder & är så rolig att jobba med. Säcken är favvohindret...Men även med Trizz så är det ju jag som i framtiden är den som sätter käppar i hjulet för henne i framgångens glans. För jag tror att hon kommer att glänsa......

Trizz har även fått gå ett par viltspår & det tyckte hon var KUL! Så målet är ju då att även få henne godkänd i anlagsklassen.

Hon ska även meriteras i lydnad men det får ta den tid det tar....

 


Milloo

 
(V) Honeybrook Press Release "Milloo"
           Född: 2006-01-08

Regnr: S17299/2006

E: Hillacre Hot Off The Press

U: Honeybrook The Sky Is The Limith

Färg: Sobel utan tecken

Stl: 41 cm dvs medium

Vikt: 11,8 kg

Ögon:

Meriter: Godkänt anlagstest i viltspår med max poäng & HP. Tävlar i agility & hoppklass 1. 2 pinnar i agility klass 1.

Övrigt:

Milloo kom in i familjen inför påsken 2006. Han skulle vara hos mig för att socialtränas & sedan dess är han kvar. Vi letade efter en fodervärd till honom men vi hittade ingen så....han fick bli en klapp & kakhund som inte äter kakor. Milloo är en helt underbar, gosig & mysig kille. En riktigt drömhund! Han älskar att lulla omkring & bara lukta på allt men tänder till för fullt när han kör agility. Han är inte tränad i lydnad mer än det vardagliga som man får på köpet. Milloo har godkänt anlagstest i viltspår med HP. Han är en riktig spårstjärna. Han tävlas i agility resp hopp klass 1, men målet är att han ska börja plocka pinnar & klättra i klasserna. Tävlar Milloo gör Birgitta, vilket jag verkligen uppskattar! Även i Milloo´s fall så är det jag som bromsar hans framgångar då jag inte kan göra så mkt som han har kapacitet för.

Milloo är min Prins!


Breeze

LP1 (V) Honeybrook Caribbean Mermaid "Breeze" 

E: Hillacre Hot To Trot

U: Moorwood Caribbean True Blue

Färg: Blm

Mkh: 39 cm, mediumVikt: 9,6 kg

Ögon: UA 2004 & 2008

Meriter: SBK LP 1, Ag klass 3 & Hopp klass 2, godkänt anlagstest i Viltspår med max poäng & HP. SHK Utställning 1:a, Årets Lydnadshund, Rookie 2007 med resultatet maxpoäng & 3 godkända i Rookie (den första)

Att det blev just Breeze, berodde på att jag blev väldigt förtjust i "Nattis" & sa direkt att "efter henne vill jag ha en blå!" I hennes första kull blev det 5 st & bara blå, vilken dröm. Såg henne första gången när hon bara var några timmar.....Men jag velade lite om jag skulle ta den stora tiken eller hanen men till sist så föll valet på tiken dvs Breeze & det har jag aldrig ångrat!

Breeze har från första börjat visat att sheltisar visst vill, kan & ska jobba...Hon är så himla KUL att jobba ihop med, spelar ingen roll om det är lydnad, viltspår eller agility. Men får hon välja så blir det så klart agility! På banan är hon som en racer, så bara BÄST!

Det är en ganska tuff dam med bestämd vilja, men helt underbar, lydig, följsam & en helt underbar mamma. För den 16/4 2008 kom då äntligen "min" första valpkull! Det blev 3 trf hanar & en blå tik. Alla var friska & fina så lyckan var enorm...Breeze var så duktig från första början & det var aldrig några problem.

Breeze har LP 1 i lydnad & jag siktar på att ta klass 2, när lydnadssuget kommer åter. Godkänt anlagstest i Viltspår med HP & max poäng. Uppflyttad till Agility klass 3 resp Hoppklass 2.Tre godkända i Rookie (SHK) & blev då den första att klara det. Årets Lydnadshund i Rookie 2007 (SHK) med maxpoäng! Har man en duktig hund eller har man??? Att hon inte har fler meriter beror helt på att jag bromsar henne, tyvärr....Tävlar henne i agility gör Anders & Birgitta, ngt som jag är jätteTacksam över!

 


Sindie

LP1 LP2 LCH Honeybrook She´s A Rainbow "Sindie"     

   

Regnr:  S17622/98

E: AUST&NZCH NORD&DKUCH INTUCH NORDV-97 Riabel Son of A Gun

U: Honeybrook All I Want Is You

Färg: TRF

Mkh: 32.5 cm

Vikt: 6 kg vid 12 års ålder

Ögon: UAMeriter: SBK; Lydnad Lp 1 & Lp 2. Agility, Hopp klass 2 & Agility klass 3. Årets Lydnadssheltie i klass 1, SSSK 2000. SHK; Lydnad Brons, silver & guld dvs 3 godkända i klass 1, 2 & 3. Lydnadschampion! Utställning, 1 HP & cert för Tim Taylor. Årets agilityhund     , Årets aktivitetsmästare    , Årets Rookie     . Hopp & agility klass 3.

Sindie hämtade jag vid 8 veckors ålder från "min" uppfödare Lena på Kennel Honeybrook. Lena hade efter mkt övertalning helt övertygat mig om att jag skulle ha en tik på foder. Hade ju 2 hanar hemma...Namnet jag redan bestämt att min första tik skulle heta var Jessie, det fick hon heta i ca 1 månad, men det gick inte det var alldeles för lika Jeffi. Så jag fick byta till Sindie. Fösta tiden hemma så var hon bara fokuserad på killarna ngt som jag tyckte var tråkigt. Det var liksom bara dom som gällde. Mig hade hon inget intresse av, hade många funderingar kring detta. Men som tur var ändrades det & hon blev verkligen mattes lilla tjej för hela slanten:) Att träna henne var så himla kul, hon gjorde & gör nämligen allt för godis! Vilket jag tog tillvara. Numera gör hon allt utan godis men bara 1 gg inte 2 gg...Med henne var jag väldigt aktiv både med lydnad, agility, viltspår samt sök. I söket var hon en liten racer men jag tyckte att hon var ngt för liten. Det var då tanken kom in att nästa sheltie skulle bli en större, typ medium. Tyvärr visade det sig ju att Jeffi hade PRA & då fick ju Sindie avelsförbud, hennes mamma var ju Jeffis syster. Så där försvann alla planer på att använda henne  i avel...Till min lycka så har Sindie UA på ögonen, har ju ögonlyst henne ett flertal gånger. Däremot visade det sig att hon har ett mkt kraftigt blåsljud på hjärtat, ngt som inte direkt har påverkat henne. Hon hade även tidigare inåtvända hårstrån i ögonen. Dom lasades bort under 3 tillfällen, så numera har hon inga problem med det. Hösten 2007 opererades hon för akut livmoderinflamation. Nu lever hon livets goda dagar på landet hos mina "föräldrar". Men hon är & förblir min lilla Sindie.                           


Sheltieklubbens tema dag 13/2

Jag har nu anmält mig till SSSK´s tema dag med fokus på valpning & parning. Ska bli intressant, dels är det ju ett spännande ämne & så är det ju alltid bra & kul att träffa likasinnande:)
Som tur är så får jag åka med Anki från Revären´s:) Det är jag Tacksam för!!!

Men efter den helgen tror jag att suget på valpar är ännu större, eller kanske inte....Ja, ja spännande ska det bli i allafall.


Temadag Lördag 13 Februari
Valpning och parning
Föredrag av Eva Ch Hermansson
 

Plats: Maria Kyrka församlingssal. Sturevägen 3, Järfälla.
Tid: 11:00-17:00.
Kostnad: 50:- per person

Vi pratar om och diskuterar den spännande tiden från löpning över parning och den nyfödde valpen.

Njut av era hundar!


Långpromis med Lotta & Lapparna

Äntligen hade jag & Lotta LEDIGT samtidigt:) Å då blev det ju självklart en långpromis med alla hundarna i vårat härliga vinterväder!!! Det snöade ju hela dagen i går & hela natten, underbart!!!!

Morgonen började med att jag gick en kortis så att Sindie skulle få göra vad hon skulle. Sprayade henne & dom andra med balsamsprayen innan utgång så dom slapp alla snöbollar i pälsen. För nu är det MYCKET SNÖ! Sedan tog jag dom andra & traskade i väg för att möta upp Lotta med Lapparna.

Ordentligt påklädd, det är ju faktiskt VINTER men man kan ju tro när man ser en del folk att det är vår?! Jösses det är ju bara att GILLA LÄGET & klä sig därefter...Men tydligen INTE i den här stan, nä här är det viktigar ett se bra ut än att vara ordentligt klädd suck...Gympadojjor & ½ meter snö, lyckat, nä knappast...Ja,ja dom får klä sig som dom vill, Å så får ju jag något att le åt när dom står där & huttrar:)

Nåväl, nästan framme hos Lotta möter vi dom, Taito med sin obligatoriska boll i munnen. En boll som Breeze ville ha under hela promisen, men hon vågade inte norpa den när han tappade den. Nix då bara skällde hon!

Å på tal om att skälla, så var mina hundar eller främst Breeze helt tokig med att SKÄLLA?!?! Hon hade spanat in sig på Lotta, kanske, kanske hade hon en boll till i fickan????Suck säger jag....Både två & fyrbenta fick verkligen jobba i dag, snön låg i drivor & djupt var det! Men oj,oj,oj vad MYSIGT det är med alla snö! Å att man sedan har trevligt sällskap gör ju saken än bättre:)


Fotona har jag "lånat" av Lotta med Lapparna:)http://anncha0117.spaces.live.com/

Vi gick genom skogen & som tur var så hade ngn gått strax före oss:) Men det var ändå mkt snö att ta sig igenom kan jag lova....Nästan så att man blev svettig.....
Men självklart så funderade jag titt som tätt OM jag verkligen skulle orka att ta mig hem:( Så himla skittrist....Men det var bara att bita ihop för hem kom vi...

Vi gick via Ragnhildsborg men väl där så fuksade vi & gick på vägen. Kändes skönt för hela kroppen kan jag lova.

Efter 2 timmar var jag & mina hundar hemma igen....Då hade Lotta & Lapparna en bit kvar hem.

TACK Lotta för trevligt & mysigt sällskap & TACK för presenten:) Den kommer användas!

Nu sussar alla hundar gott:)

Njut av era hudnar!

Solen skiner!

Vilket väder, helt UNDERBART!!!!

Har precis varit ute med hela ligan & bara njutit:) Hundarna har sprungit som tokar precis överallt, inte Sindie då hon håller sig mest vid mig. MEN hon ska minsann ändå hålla koll på ligan genom att SKÄLLA grrrr....
Vet inte hur många gånger jag försökt förklara för henne att JAG har KOLL!!! Det jäkliga i kråksången är ju att gammeldamen allt som oftast får i gång dom andra:( Inte poppis när man bor som jag....Å speciellt INTE efter midnatt eller före 06.00....
Kanske får ändra mina promistider? För att ändra på Sindie går inte, har försökt i 12 år!!!!

Nä det är bara att gilla läget:)

Njut av era hundar!

Kristinas nya lilla guling

Ja det är snart valptider för dom som ska ha vårvalp...Kristina F på jobbet går nu i väntans tider på att få hem sin lilla gula goding:)


Skipp eller Jack????

Blir man valpsugen eller blir man???? Fast inte då på en gul labbe:) Nä sheltie ska det ju va!!!

Önskar hela familjen Lycka till!

Njut av era hundar!


RSS 2.0