Agility DM med Breeze & Jörgen 2013

I år gick Agility DM på Nynäs BK & det var "bara" Breeze som skulle vara med...Södertälje hade inget lag så hon körde bara individuellt med Jörgen.
 
Första loppet körde dom NOLLA & kom därmed 2:a:) Tyvärr blev det DISK i sista loppet vilket innebar att dom var borta från prispallen...
 
Här är lite bilder från DM, fotona är tagan av Ullis Frödén:)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
TACK Ullis för bilderna!
GRATTIS Ullis som VANN både small DM med Coco & Medium DM med Chanel samt DM i lag!!!
 
TACK Jörgen för att du körde min Breeze!
 
Njut av era hundar!

En sammanfattning

Det har ju liksom "råkat" bli ett väldigt lååångt blogguppehåll men NU ska det bli minst ett inlägg om dagen...
Det "viktiga" som hänt mina hundar kommer att få egna inlägg men här nu i detta kommer jag att sammanfatta det mer vardagliga...
 
Många långa promisar har det blivit men...eftersom att jag har fästingfobi & ja även till viss del så OGILLAR jag ormar skarpt....Så nu under den varma årstiden så blir det i princip inga promisar på ängar/i högt gräs/täta skogar osv osv...Nä nä jag håller mig under kommande period till Stadspromisar. Visst ngn promis på Sörmlandsleden blir det så klart men annars så håller vi oss ifrån dom värsta fästingfällorna..
 
Tror nämligen att det blir ett riktigt fästing/orm år i år:( Har redan stött på 7 ormar!!! det är fler än vad jag ser/stöter på under en hel säsong normalt!!!
Slutade räkna fästingarna när jag passerade 50 plockade:( I morse så hittade jag en STOR helt fylld fästing på golvet i köket:( Eller det var hundarna som markerade att den var där...TUR att alla mina hundar visar på dom andra hundarna var fästingarna sitter!!! Så mycket lättare att kolla in dom när dom snoosar på varandra..Å nu som sagt så stod alla 3 & glodde ner på golvet-tittade på mig-glodde på golvet & mycket riktigt DÄR var det en fästing..
 
Under min minisemester så var Milloo & Trizz hos Lena & Egon på Kennel Honeybrook. Tyvärr så var min Prins lite som en igel på Trezer & det hela slutade med ett slagsmål:( HmmmVet att min prins kan vara lite "tuff" mot vissa hanar han IINTE gillar & en utav dom han inte gillar är just Trezer...Ja så nu har Milloo ett bett i ena örat som gör att han inte vill att man drar över halsbandet...Fick plocka fram det största halvstrypet jag hade. Han har även ett litet tugg i nacken men det verkar han inte ha några känningar av...
Trizz har iallafall skött sig:)
 
Breeze, ja hon var först hos min granne Clary sedan kom Linda & hämtade henne på fredag kväll för avfärd mot...Hofors. Dom skulle tävla klass 3 på lördagen. När dom tävlat klart lämnades hon över till Jörgen som skulle tävla henne på söndagen. På söndag kväll lämnades hon tillbaka till Clary som sedan hade henne tills jag kom hem...
 
Har även troget varje Onsdag varit ansvarig för den Öppna/egna träningen på klubben. Har åkt ut flera timmar iförväg & plockat fram & tom hunnit träna alla mina hundar både i Rally & i Agility. Har inte orkat plocka fram allt agilitymaterial men jag har lagt fokus på Hoppteknik & Slalom. Vid ngt tillfälle åkte jag ut till Bruks & körde Bana med alla 3. Sådan TUR att mina hundar går att avståndshandla...Vilket ju betyder att jag mer eller mindre kan stå i mitten & handla dom runt banan. Kanske inte helt optimalt men det funkar:)
Tycker även att Rallyn funkat himla BRA, både på onsdagarna & på den föranmälda Rallyträningen på Söndagarna.
Känner nu att det suuuger i Tävlingstarmen...Kanske att jag anmäler Milloo till en Rallytävling i sommar?!
 
Annars så ja vanliga promisar blir det & såklart även aktiveringspromisar..Kan lova att hundarna taggar igång när dom fattar att det är massor av skoj som händer, men NÄR? ja det blir en övveraskning för dom:) Det finns ju massor av prylar som man kan använda & träna hund på...
 
Å titt som tätt får dom även Leverpastejsfyllda märgben som legat några timmar i frysen...Uppskattas enormt:) Extra plus är ju att det är relativt billigt;)
 
Japp detta var en kort sammanfattning...
 
Njut av era hundar!

Snart ska jag uppdatera bloggen.....lovar

Lovar att SNART uppdatera bloggen, det har ju hänt en hel del sista veckan bla Trizz som gått BPH, jag & Trizz har gått tävlingslydnadskurs mm mm...
Håll ut ni som följer min blogg....
 
Njut av era hundar!

Grattis My & Blåndie till UPPFLYTTNING i både hopp & agility!!!

I Lördags den 11 maj slog Bästa My & "min" Blåndie till med VINST i Hoppklass 1 samt en 2.a plats i agility klass 1!!!
Det betydde att dom därmed blev UPPFLYTTADE till Agility respektive Hopp klass 2!!!
 
Ett STORT GRATTIS My & Blåndie!!! Ni är ju grymt duktiga:)
 
Stockholm Södra BK 11/5 2013
 
Agility klass 1
Plac: 2 Tid: 32.79 Ref tid. 54 sek PINNE! Uppflyttade:)
 
Hoppklass 1
Plac 1 Tid. 28.31 Ref tid. 46 sek PINNE! Uppflyttade!
 
Ska försöka att få "hit" filmen från deras Agilitylopp, men tillsvidare hittar ni den på min FB sida:)
 
TACK My för att du förvaltar "min" STJÄRNA så BRA!!!
 
"STOLT"
 
Njut av era hundar!

Öppen/egen träning på klubben i morgon Onsdag 11-14!!!

I morgon Onsdag är det som vanligt Öppen träning på klubben kl.11-13. Egen träning är det som gäller;)
Medtag fika & vatten till hunden!!!
Vi är tillfälligt på Whippet Race i Lina VÄLKOMNA!
OBS! 20:- kostar det om man vill träna Rally eller Agility...Även det egen träning!
 
Måste fundera på VAD jag ska träna & med VEM...Ett angenämt "problem". Hoppas bara nu att kroppen är med mig i morgon...
Kanske att jag tar fram slalomet?! Mmmm är liiite sugen allt
 
Har ju hoppat av alla Rallytävlingar nu i vår men jag satsar på att åter vara på tävlingsplanen i slutet av sommaren..Å då med Milloo & Trizz i Fortsättningsklassen.
Ja det blir inte alltid som man tänkt sig...jag ÄLSKAR ju verkligen att tävla men men...
Det är ju ändå mer än fullt på hundschemat pust...
 
Öppen träning i morgon Onsdag med alla
BPH med Trizz på Torsdag
Agilitytävling för Linda & Breeze på Fredag
Tävlingslydnadskurs för mig & Trizz på Söndag, nästan hela dagen
Rallylydnadsträning på Söndag fm för mig & prel Trizz...
 
Ja det var den här veckan det:) Nästa vecka startar jag & Ingela upp våran Agilitykurs, ska bli HIMLA KUL!!!
Det är ju alltid lika spännande att starta upp en NY kurs med kursare men inte haft tidigare..Nåja dom flesta har vi väl haft tidigare men inte alla;) Men innan kursen börjar ska jag & Ingela lägga upp en...kursplan;)
Tror det blir BRA, torts att vi kommer igång sent med kursen...Men underlaget kan man ju inte göra så mkt åt... Gilla läget liksom:)
 
Njut av era hundar!

En trevlig kvällspromis med Stina & hennes hundar

När jag var nästan hemma i går kväll skickade jag iväg ett mess till Stina för att höra om hon ville hänga på med sin Flock på en kvällspromis...Å visst, hon nappade KUL!
 
Sheltieligan fick kvällsmat & sedan drog vi ut för att möta Stina & hennes 5 härliga hundar:)
 
Vi tog rundan ner till Ragnhildsborg & så släppte även hon sina hundar i den stora får/häst/hundhagen...
Min vilda galna flock hade mkt busspring i benen vilket ju då & då resulterade i att dom satte i gång dom andra 5....Dom kände vällan att det var en sådan där runda som är lite "slapp", japp jag har sådana oxå då & då...Men i det stora hela så skötte dom sig;)
 
Det var ju ett helt underbart väder, nästan så att man inte ville gå in...Men vi traskade vidare & väl hemma ja då hade den trevliga kvällspromisen varat i 1 timme & 30 minuter KUL & BRA för både två & fyrbenta:)
Men satan i gatan vad kroppen protesterar:( Ähhh efter en Latte så är man ju nästan på G igen ha ha ha
 
Städa DET gör jag en annan kväll.....det finns tofflor;)
 
Njut av era hundar!
 

Ny bok av Åsa Ahlbom, "Vardagsuppfostran med känsla & respekt"

"Hittade" Åsa Ahlboms senaste bok i hyllan "Vardagsuppfostran med känsla & respekt"
En STOR fördel att jobba bredvid Stadsbiblioteket;) Boken hade precis kommit upp på ny hyllan när jag roffade åt mig den....
Den finns bla att beställa från Åsa´s hemsida: www.ahlbom.net men även från Adlibris (billigast)
Åsas hund & Ord
Boken är på 351 sidor
ISBN: 978-91-633-2055-2
 
 
Vardagsuppfostran med känsla och respekt
Foto: www.adlibris.com
 
Ska börja med att bara bläddra igenom den....Antar att jag blir valpsugen när man läser om dom olika träningsmetoderna...men å andra sidan tror jag när jag kollat lite hastigt att den innehåller problemlösningar...Å DET har man vällan inte med sin valp;) ....unghund kanske. Visst tiden går fort & MÅNGA har problem & det kanske den här boken kan hjälpa till med att lösa. Hoppas det.
Återkommer med några rader om vad jag tyckte om boken när jag kikat lite mer i den.
 
Njut av era hundar!

Rallylydnadsträning, Agilityträning & fikadag

I dag var det Gemensam Rallyträning på Södertälje Lokala Kennelklubb kl: 09.30. Packade bilen med Milloo & Trizz & så hämtade vi Ingrid & Kajsa.....
 
Körde Milloo en runda & han gick BRA men...tyvärr så skällde han hela banan...Inge kul:( Enda skylten han var tyst var Sitt-Stå!!! Men så gjorde han det kanoners! Han stod UTAN godismuta jajamensan:)
Så förrutom skallet så var jag NÖJD med hans attityd:)
 
Trizz: Ja i dag var hon inte alls lika taggad tyvärr....Uppvärmningen gick ganska bra & första delen av banan var helt OK! Men den efter mig började när vi gått halva & jag ville INTE utsätta henne för ett hundmöte på banan när jag kände att hon var lite "tittig" så då belönade jag & sprang av banan...Hade GÄRNA velat köra hela banan men jag valde det jag trots allt tror var bäst för Trizzens självförtroende...
 
Sedan åkte vi till SBK & körde agility. Det stod en bra övning framme:) Innehöll tunnlar & hopphinder, perfekt för mig som inte kan springa utan mer köra avståndshandling:)
 
Milloo: Var lite ofokuserad & SKÄLLDE suck...Han var väldigt "på" mig & ja....inte ville han köra agility?!?! Va????? Fattade ingenting, men han ville hellre vara med mig!!! Men till slut så fick jag igång honom men fortfarande var han lite "Hej Hå"...Hoppa? Nä jag kommer till dig matte;) Ja ja även en Prins ska vällan få ha en mindre bra dag...Däremot så fixade han slalomet både h & V BRA!!!
 
Trizz: Lite seeeg men hon jobbade hela övningen i alla fall:) Henne gick det att få FART i efter ett varv eller så....
 
Hjälpte Ingrid med Racern Kajsa på samma övningar...Såg riktigt BRA ut, KUL!
 
Sedan åkte vi till Cafe Ragnhildsborg & tog en Lett med Nötkaka ute i SOLEN med alla hundarna:) För där får man ta med sig hundarna;) BRA!!
 
Efter fikat åkte vi till Pershagen & jag hämtade Breeze & lämnade av Ingrid & Kajsa.
 
TACK Ingrid för en trevlig dag!
 
Väl tillbaka i stugan så blev det lite Trädgårdspyssel med bla lite plantering. MÅSTE städa stugan vid tillfälle & såklart få klart på Altanen;)
 
Njut av era hundar!
 

Dagens resultat från Oxelösund

I dag körde Linda Borneland Breeze i Oxelösund, både hopp resp agility klass 3.
Trots bla ett tramp på lången?! & 2 rivningar samt en vändning i en tunnel så var Linda NÖJD med min Agilitystjärna:)
BRA tid hade dom & det bådar GOTT för kommande starter, dom måste ju såklart först få köra ihop sig tjohooo!!!
 
Redan på Fredag den 10 maj är det åter dags för Linda & Breeze:) Tyvärr av ngn skitanledning har jag inte anmält Milloo & Trizz:( Sååå himla trist satan rent utsagt!!!
 
HOPPAS nu bara att Linda vill åka för att köra Breeze?!?
 
Sedan den 15 maj ska Linda tävla både Milloo & Trizz på en kvällstävling:)
 
Ett STORT TACK till Jörgen & Linda som tävlat min Breeze i helgen!!!
KRAM på er:)
 
Njut av era hundar!
 

Kalkonen på besök även denna lördag...

Jaha nu har alltså KALKONEN åter varit på besök, precis som varje Lördag på exakt samma tid & som ALLTID driver han Mille till vansinne ha ha ha..
TV Kalkonen alltså....
 
 
 
För av ngn anledning så går han igång till max varje gång han låter, TV Kalkonen....
Mmmm han är bra lustig min Prins:)
 
Njut av era hundar!

3 disk för Breeze i Oxelösund i dag

Tyvärr så blev det 3 DISK för Jörgen & Breeze i dag i Oxelösund....Men ett lopp var han tydligen nöjd med, lite snabbare så hade han hunnit med..men istället tog Breeze hindret från fel håll=disk...
Sista loppet avstår dom.....
 
Å i natt sover hon hos Jörgen för att tävla agility med Linda i morgon:)
 
Njut av era hundar!

Lydnadsträning för mig & Trizz med en ny stor spegel!!!

Hade sådan himla TUR att få tag i en STOR spegel alldeles GRATIS via FB! Den ska jag tillsvidare ha hemma för att kunna se när jag tränar Fotingångar med Trizz:) Den ska hämtas på Måndag morgon GILLAS!!!
Sedan så blir det till att TRÄNA till tusen för Söndag den 12 maj ska jag & Trizz gå en Tävlingslydnads dag för Camilla Mangnäs: Det ska bli sååå himla HIMLA KUL!!!
Hoppas efter den dagen att få tillbaka min träningslust så att jag sedan fortsätter att TRÄNA Lydnad med Trizz....Målet jag satt är ju ett LP 1 med henne. Ska nu kolla Lydnadstävlingar i höst;) Jajamensan förhoppningsvis är jag tillbaka på Lydnadsplanen igen..Vore KUL för LYDNAD är KUL, måste bara hitta suget igen;)
Å TÄVLA är ju det allra roligaste efter att ha tränat & tränat...
 
Nu finns det liksom inget som stoppar ja förutom då kroppen:( Har ju en hund-godis-klicker & så snart en spegel..
 
Bild på spegeln kommer....
 
Njut av era hundar!

Breeze borta hela helgen & resten av ligan är i stugan

Jaha då är Breeze i Oxelösund & TÄVLAR agility med Jörgen:) HOPPAS HOPPAS det går BRA!
Rapport lär komma & förhoppningsvis så får jag se en film från ngt utav alla loppen i dag;) Har mina kontakter HOPPAS det lyckas ha ha ha....
 
Sedan stannar Breeze kvar hos Jörgen för i morgon ska ju Linda TÄVLA Breeze också det i Oxelösund:) HOPPAS det går BRA för dom också såklart...:) Kanske även ngt lopp med Linda filmas;)
 
Känns dock lite konstigt att inte ha Breeze hemma....men jag vet ju att hon säkerligen föredrar att få köra agility så det ryker tjohooo!!!
 
Min plan för dagen är att "jobba" lite, rensa altanen kanske & belöna mig med en kall;) Hundarna är mest ute hela tiden på tomten...Tror nog att det blir en promis på Sörmlandsleden...Vädret inbjuder ju till det GILLAS!
 
I morgon är det Rallylydnadsträning på klubben igen, jihaaa! Tar med mig Milloo & Trizz för ett pass..Fokus tänker jag lägga på dom "nya" momenten i Fortsättningsklassen & då med störning;) Men det lär vi nog få då det även är Nybörjaragilitykurs på området...ALLA mina hundar föredrar ju nämligen att köra agility;)
 
Njut av era hundar!

Inbjudan till kulturpromenader varje måndag fram till midsommar!

ALLA hälsas VÄLKOMNA på dom gemensamma Kulturpromenaderna med lite "träning" som avslut VARJE Måndag kl: 11.00, samling på Parkeringen vid klubben, Whippet Race.
Medtag fika, vatten till hunden & skitpåsar;)
 
Arrangör: Södertälje Lokala Kennelklubb
Inget medlemstvång!
Ingen kostnad!
Pågår fram till midsommar....
 
Ansvarig är Margita med Tibbetjejerna
 
 
Promenaderna går i det otroligt fina Naturreservatet ca 1-2 timmar. Gruppen bestämmer om det blir fika ute i naturen eller väl tillbaka på klubbområdet. Dom som sedan vill tränar ngt "enkelt" efteråt...gör det.
 
Njut av era hundar!

Inbjudan till gemensamma hundpromenader varje Tisdag i Södertälje!

Inbjudan till gemensamma hundpromenader varje Tisdag kl: 18.30.
Samling på Parkeringen ovanför Tom Tits, Södertälje
 
Arrangör: Södertälje Lokala Kennelklubb
Inget medlemdstvång!
Ingen kostnad!
 
Medtag skitpåsar!
 
Ansvarig är Kristina med Labbegrabbarna
 
 
 
Njut av era hundar!

En långpromis på Sörmlandsleden 1 maj

1 maj tog jag mina stavar & Sheltieligan såklart på en promis bla på Sörmlandsleden. Vädret var nästan på topp...Men bäst av allt var att vi inte mötte ngn vandrare;) Visst risken är inte sååå stor men men...Skönt att bara kunna ha hundarna lösa hela promisen:)
Å NIX dom jagar inte vilt! Å NIX dom stör inte djurlivet annan än att dom till & från skäller så in i bövelen....Å visst det kan vällan vara störande, men dom tysnar ganska kvickt;)
I dag badade Breeze för första gången i år....Plums så var hon i...
Tyvärr så plockar jag fästingjävlar nästan dagligen:( SNART måste jag bestämma vad jag ska ha för skydd på dom....
 
Sheltieligan
 
Breeze
 
Milloo
 
Trizz
 
För dom som är intresserade & bor i "närheten" så kommer det även detta år bli gemensamma hundpromisar på Sörmlandsleden:) Återkommer med inbjudan....Men vill du vara säker på att INTE missa när det blir, skicka ett mail till mig så får du en inbjudan;)
Numer finns det även en FB sida med temat Hundpromenader i Södertälje, så bor du i Tokstan gå gärna med i gruppen:)
 
Njut av era hundar!

RSS 2.0