Har anmält & betalat till flera agilitytävlingar...

Det är lika bra att anmäla & betala & sedan HOPPAS att jag kan köra....Inte kul att missa sista anmälningsdag:(

Kommer alltså att åka på följande tävlingar:

Nynäshamns BK 13/5 Trizz hopp 1 & Agility 2
Flens BHK 17/5 Trizz Hopp 1 a & Hopp 1b + Milloo Hopp 1a & Hopp 1b
Stockholm Södra 19/5 Trizz Hopp 1 & Agility 2 + Breeze Hopp 2
Strängnäs Cup 20/5 Trizz Öppen hopp & Öppen agility
Väsby BK 26/5 Trizz Hopp 1 + Milloo Hopp 1

Längre än så har jag inte anmält...ännu:)

Men innan dess ska jag gå en kvällskurs för suveräna Veonica Bache igen & då med Trizz:)

Bonus är att jag även ska gå en fortbildning för oss instruktörer i SHK med temat Agility fortsättningskurs inkl upplägg, teori, handlingsystem, problemlösning mm mm. Pågår under 3 kvällar, dom ser jag verkligen fram emot:)

Njut av era hundar!


Nu drar jag, Breeze & Trizz på hundläger i 4 dagar!

Ska bli så KUL att komma ifrån Tokstan! Å än roligare att det är för att åka på hundläger:) Ska ju gå sök i 4 dagar med troligen Breeze...Men Trizz får hänga på, planerar att ev komma igång med hennes lydnadsträning:)

Ja nu är ALLT & lite till packat & klart för avfärd...TUR dock att jag får skjuts till & från tåget:)

Vi ska bo hos mina vänner Sven & Marie i Läppe & jag antar att jag får bo i "min" lägenhet....Själva lägret arrangeras av Svenska Hundklubben & avdelningen Västra Sörmland Närke "VSN". Nu gäller det bara att vädrets makter är med oss...Mina gummistövlar får bara inte plats i packningen:(

Tar med mig kameran & förhoppningsvis blir det lite bilder från lägret...

Mille då? Ja han är på landet....

Njut av era hundar!

Ny sele till Trizz & lite annat nytt till Sheltieligan

Vet ju INTE vart jag gjort av med Trizzen´s spårsele:( Just därför var jag tvungen att beställa en NY & det gjorde jag såklart av Stina på CARPECANIS www.CARPECANIS.seÅ eftersom att Breeze slitit sönder den BÄSTA godispåsen:( så var jag ju bara tvungen att skaffa en ny från Tumba Hund & Katt i Solbo Center i Tumba:)
 
Japp så här ser godispåsarna ut OM Breeze får tag i dom när matte inte ser....

Passade oxå på att köpa varsinna aktiveringleksaker som man kan stoppa mat i. Hade ju 1 sedan tidigare men nu har hela ligan en egen:) Dom här gillar mina hundar....

Går oxå bra att spruta in leverpastej/pate....

Å självklart blev det oxå lite hundgott, bla Älgburgare men...INGEN gillade dom?!? Hmmm trodde minsann att en läcker älgburgare skulle gå hem men icke. Fick faktiskt slänga dom:( Ja ja inga fler sådanna, får nog hålla mig till favvona.

Njut av era hundar!

 


Har varit till Kennel Honeybrook & tittat på valpar!

Men INGEN kom med hem, inte ens härliga Kitty...:)

Måste bara säga det att nu är tom JAG valpsugen igen...för att inte tala om Trizz?!? Hon var helt betagen i valparna, hon VISADE tydligt att hon vill ha minst en kull valpar:) Måste nog ta mig en funderare på det där beslutet om att inte ha några flera kullar.... Hmmm

        
HUR söta på en skala?!?!
  


Kitty snart 1 år & en blivande agilitystjärna "fniss"

  
 
 

"Nattis" mamma till Breeze & alltså mormor till Trizz

"Nattis" igen tyvärr med röda ögon...


3 generationer Trizz, Breeze & Nattis


Tootsi, Milloo´s mamma


Tootsi igen:)

  

Ja det var lite blandade bilder från några av hundarna på Kennel Honeybrook i Ärla.

TACK Lena & Egon för god mat, dryck & sällskap:)

Njut av era hundar!


Jag har tävlat Milloo & Trizz i Nacka

Av ngn anledning så anmälde jag mig, Milloo & Trizz till hopp 1:an i Nacka Lördag den 21/4. Ingen annan från "oss" skulle dit men men det var bara att åka själv...
Skulle ju bara starta i hopp klass 1 small med Trizz & sedan i hopp 1:an medium med Milloo.

Det bästa med Nacka är att om man kommer tidigt så får man parkera väldigt nära banan, jag stod inte mer än ca 20 meter från banan. Så jag hade allt kvar i bilen, tog dock ut stolen ett tag & satt & kollade några lopp...

Började med Trizz som kändes lagom på G....Domare var Yvonne Ahlin & jag tyckte att hennes bana var ganska Ok & det kändes lite som om det skulle kunna funka. Hade ju bara positivt i huvudet efter kvällskursen med Trizz för Veronica. Men oj vad fort jag kom ner på jorden....

Starten var 2 hopphinder som stod lite på tvären men ändå med en rak linje sedan skulle hon in i långa tunneln genom att svänga vänster. Men vad händer?! Jo Trizz hoppar rakt in i första hindret?!?! Vet inte varför men hon fick iallafall inte solen i ögonen för den lös med sin frånvaro...Kanske att jag glömde säga Hoppa efter släppkommandot?! Men å andra sidan så brukar jag inte säga hoppa vid starten, bara Fram! eller brukar jag kanske det?!? Vilket fall så sprang hon förbi hinder nr 2 & jag såg på henne att hon inte riktigt gillade läget efter "dyket" såg dock att hon inte haltade. Sket i disken utan skickade in henne i tunneln...men efter tunneln så sprang hon fram till den sittande funktionären & skulle upp i knät?!? MIN Trizz?!?! Snacka om att jag blev förvånad över just det beteendet...Hon brukar INTE försöka hoppa upp i okändas knän.

Nåja efter det så kände jag bara att NU KÖR VI! Å det gjorde vi...eller iallafall jag. Visst Trizz sög på hindren & fixade det himla bra fram till slalomet som hon mer eller mindre "nonchade"..:( Tog inte om utan öste bara på framåt, kände att jag inte ville tjaffsa, träna får vi gör hemma. Efter det så blev det full rulle på min Trizz igen:)
Det var den årsdebuten det...nu är det bara att ta nya tag på nästa tävling!

Sedan var det dax för min att tävlingsdebutera i hoppklass med min prins Milloo:) Det var samma bana som med Trizz, fick dock planera om lite lite grann inför Milles lopp.

Jösses vad ROLIG han är att köra min Prins Milloo:) Allt gick kanoners tills jag inte hann med honom efter 3:e tunneln där skulle jag göra ett blindbyte till tunnel nr 4..Mille kom alldeles för långt ut & sprang helt klart förbi tunnelingången (som jag såg eftersom att jag stod så till). Vi hade alltså 5 fel= ingen pinne:( chansade däefetr lite & litade på honom vilket resulterade i att han sprang förbi muren:( Där förlorade vi även lite i tid eftersom att jag tog om...men i mål kom vi med....5 fel?!? Nej! Vi fick aldrig ngn vägran på tunneln:( ja ja...inget att göra det var bara att vara GLAD över 5 fel+ lite tidsfel. Men om inte OM hade varit så hade jag såklart INTE vågad så mkt efter tunnelvägran som inte var ng vägran å ja DÅ hade vi fått våran pinne...
Nu kom vi i stället 6:a & fick en kylduk att ha i buren/bädden:)

Min kropp var fullproppad med div piller allt för att fixa två lopp:( Men ibland så bara måste jag få klara ngt utan att "falla"ihop....Vet att när dom släpper ja DÅ får jag 1000 fallt igen, men det får jag ta. Det får inte förta glädjen av att ha kunnat tävla mina stjärnor:)

Agilitytävling på Nacka BK lördag 21/4 2012
Domare: Yvonne Ahlin

Hopp 1 small:
Trizz DISK!

Hopp 1 medium med Milloo

Ref tid: 41 sek
Tid: 42,51
Fel: 5
Tidsfel: 1,51
Plac: 6/38 15 st i mål
Pris: Kylduk

Nu har jag anmält till fler agilitytävlingar under maj...med både Trizz & Milloo:) Snälla Birgitta har lovat att köra Breeze i hopp 2:an i Stockholm Södra:)

Njut av era hundar!

En rapport från Pezto

Alltid lika KUL att få en rapport från ngn utav "mina" valpar:) Den här gånger kommer den från matte Sandra & "min" Pezto...GILLAS skarpt!!! Ännu roligare när det meföljer foton & film:)


Pezto

Hejsan !
Hoppas allt är bra med er!
Med oss är det toppen!!
Tänkte ge dig en liten uppdatering om lille Pezto:)
För någon vecka sen fick han operera bort tre stycken inflammerade talgkörtlar, allting gick bra! Såren har läkt fint och pälsen har redan börjat växa ut en bra bit :)
Vi passade då även på att röntga höfter och armbågar eftersom vi arbetar mycket med agilityn :)
Inga anmärkningar på armbågarna och han hade normala höftleder B så det är ju bra :) !
Den 16-17 april var vi på kurs för Annica Aller. 
Det var roligt, har aldrig varit på någon sån kurs förut. Fick mycket nya tips och ideér ! Så nu är man peppad för träning och tävlings säsongen och på lördag är det dax i Lomma.
Vi har en pinne kvar i varje sen är det dax för klass 2! Wee!!
Har bifogat lite bilder, tyvärr är de tagna med mobilen så det är ju inte de bästa i kvalitet.... Likadant med videofilmerna en från egen träning och en från Annicas kurs :)
Önskar er en mysig vår och sommar!
Kramar från oss alla


Pezto & husse


Pezto & matte

TACK gulliga Sandra för rapporten, fotona & filmen:)

Nu HOPPAS jag att ni har "vägarna förbi" så att vi kan ta en privatträning för Veronica med syskonen Trizz & Pezto:)

Nu håller jag TUMMARNA för er på kommande agilitytävlingar!!! Pinnar pinnar pinnar!!!

Kram på er:)

Njut av era hundar!

Hua nu är det länge sedan jag uppdaterade bloggen....

Men min hemdata är så himla himla seg & bara låser sig:(

Det har dock "hänt" en hel del för min Sheltieliga sedan i Påskas....

Varje Tisdag i ur & skur har jag haft hundpromisar för ALLA med eller utan hund nere i stan. Vissa gånger har vi varit många & däremellen har inte såå många kommit. Men oavsett det så är det ALLTID hundpromisar på Tisdagar kl: 18.30 samling i Stadparken i Södertälje!
Självklart har hela min liga varit med varje gång, ja förrutom nu i tisdags när Mille var kvar på landet....Å eftersom att vissa inte alla busschaufförer är anti mer än två hundar på bussen så har jag faktiskt gått ner till samlingsplatsen varje gång:) Sedan har vi avsett väder gått från ca 45 minuter till 1,5 timme...

Har även tjuvtränat Breeze på att lära sig att göra en snurr på vänster sida ssamt att sätta sig framför mig. Snurren går hyffsat, tyvärr har jag inte tränat såå mkt på framförsittandet:( Måste ta mig i kragen...Vi ska ju gå en helgkurs i Rallylydnad 5-6 maj på Hundklubben i Södertälje. Ser fram emot den helgen, ska bli lite spännande att testa en "ny hundsport"....Snälla Agneta med Staffarna har lovat att plocka upp mig både lördag & söndag morgon GILLAS!!!

Men innan dess så åker jag, Breeze & Trizz till Vingåker/Läppe & Högsjö för att vara med på ett sökläger i 4 dagar! Ska troligen gå söket med Breeze men jag planerar att däremellan att träna lite lydnad med Trizz...HOPPAS min plan håller "fniss"...
Alla "gamla" sökprylar från Sindies söktid är framplockade & ändrade så att dom ska passa Breeze.
Ska bo hos mina goda vänner Sven & Marie i Läppe:) Dom hämtar även mig & tjejerna + Anki vid tåget för som vanligt blir det tåget till Vingåker. Smidigast & billigast....
I kväll blir det till att packa inför 4 dagars hundläger med fokus för min del på sök...

Självklart försöker jag även gå minst en promis om dagen som är 1 timme eller längre...det är ju allra skönast att gå tidigt tidigt på morgonen & gärna då nere vid/utmed kanalen:) Om vädret är OK så har även min frukost intagits på en parkbänk utmed promisleden..

Har även gått på olika promisar bla Viltparksrundan med grannen på landet som har en cocker som heter Anders. Mina hundar tycker dock att unghunden blir lite väl jobbig då & då...Men det är otroligt nyttigt för Anders att umgås med min liga för dom sköter sig bra...att uppfostra unghundar kan vara jobbigt..

Men oj vad skitigt & blött det är ute i naturen:( Hundarna ser ju för jäkliga ut när vi kommer hem....ja ja dom gillar läget så..det får bli varsitt märgben på altanen tills dom torkat så att jag kan borsta av dom.

Njut av era hundar!Träningskväll med Veronica Bache för mig & Trizz

Nykvarns Lokala kennelklubb hade inbjudit till några kvällar för Veronica Bache & självklart var jag snabb att anmäla mig & Trizz:) Sedan såg jag att det även blivit ett återbud till kvällen den 18/4 kl. 18.00-21.00. Var då lika snabb att anmäla...dock kollade jag inte på vilken nivå ekipagen skulle vara på. Ja ja...


Veronica Bache

När vi byggt banan så kände jag lite "gulp" kommer vi fixa det här?!?! Jag & Trizz hade ju inte kört ngn agility sedan i höstas & så hamnar man i en grupp med bla en fd landslagsförare ha,ha,ha...Ja ja det var bara att gilla läget:) Å oj oj oj vilken hund jag har i Trizz!!! Givetvis så körde vi banan i kombinatoner & jösses vad BRA det gick trots allt! Är så himla himla NÖJD med min Trizz & med Veronica som instruktör!!! Hon kan verkligen plocka fram det bästa ur oss förare GILLAS!

   


Vi körde bla blindbyten, Tysken, "bowlingen" mfl.

Trizz hade ett otroligt sug & låste himla bra på hinder:) Jag hade inga problem med att "bowla" ut henne till hinder samtidigt som jag drog åt ett annat håll= hinder. Var bara tvungen att ha is i magen & lita på min hund...Veronica sa tom att "du inte behövde ha så bråttom, du hinner ändå"...Hmm å hur ofta har jag hört det tidigare??? Precis aldrig:) Men eftersom att Trizz hade ett så BRA sug/låsning på hinder så var det faktiskt så att jag hann!!! Kändes helt underbart!

Fick många bra tips på hur jag ska fortsätta att träna... 

Sedan var det BRA & NYTTIGT att se duktiga bla Mickis & Pirjo. Dom tävlar ju nästan varje helg så dom var "varma i agilityn". Till skillnad från mig & Trizz. Men nu tror jag på måttot " Vila sig i form"!!!

Sedan filmade snälla Peter några av mina kombinationer, så nyttigt att se! Hmmm å jag som trodde jag sprang men på filmen ser det ju ut som om jag lullar...TUR att jag har en hund som förstår sig på sin virrige matte:)

TACK Veronica Bache för en helt suverän kväll!!!!

Nu ser jag fram emot nästa träning för Veronica som blir 9/5:)

Njut av era hundar!

Glad Påsk önskas alla bloggläsare!

GLAD PÅSK önskar jag er ALLA från mig & Sheltieligan!!!Lite blandade bilder från Påsken 2012Trizz:)


Hela Ligan med sina Påskägg:)
  

  


Njut av era hundar!


Hipp Hipp HURRA för Leffe, Trizz, Cash & Pezto på 4-års dagen!!!

I dag fyller min allra första valp kull 4 år!!! Det är alltså 4 år sedan som dom kom, "mina" valpar....
Tiden har bara rusat i väg & när jag nu ser på Trizz så...känner jag verkligen glädjen av att hon är min:)
Hoppas att mina valpköpare oxå njuter av just sina "valpar"....
Nu ska Trizz få ngt riktigt smarrigt:)Så ett JÄTTEGRATTIS till mina underbara "valpar" på 4 års dagen!!!!


Trizz


Cash 
Ägare till fotot: Familjen Cash


Pezto
Äg till fotot: Sandra Weberg


Leffe
Ägare till fotot: Eva Hausel  


Njut av era hundar!

Måttbeställt en dragsele till Milloo

ÄNTLIGEN fick jag & Stina till en träff för att bla mäta Milloo just för att han skulle få en drag sele som skulle passa honom perfekt! Men det började dramatiskt....jajamensan vi FASTNADE i hissen:( Stina, jag & 8 hundar satt alltså fast i en hiss fy bövelen!!! Som TUR var så stod vi på botten & hissen åkte "bara" ner lite lite grann...men det räckte gott & väl för min del, det han bli gele i benen..Men Stina var hur lugn som helst & det hjälpte mig + att hisskillen (ögongodis:) kom så snabbt, va var nog "bara" fast i ca 10 minuter...Stina sa nämligen att det var en med hissfobi som vat med i hiisen= jag! Alltså det är bland det värsta jag vet att åka hiss alltså...Men eftersom att jag visste om att vi INTE åkt uppåt så var det ngt lättare att stå ut. Hade vi däremot hunnit åka upp & sedan fastnat...gulp DÅ hade jag nog svimmat..

Det blev ngt bättre när vi väl kom upp....så nu har Mille stått modell för en dragsele. Tror att det blir himla bra:) Självklart så blir det även nya vår fina halsband till alla 3:) det bara går inte att låta bli, Stina har sååå mycket snyggt så det bara måste bli nya halsband. Det är ju trots allt vår:)

Hämtade oxå hem Trizz nya spårsele, så snygg & så satt den perfekt!!! BILD kommer!

Nu väntar jag alltså bara på att halsbanden & selen ska bli klara...Hinner under tiden förhoppningsvis så ordning på skrindan som jag planerat att Mille ska få dra...Njut av era hundar!

Hundpromis i stan med hela Ligan & trevliga vänner

I Tisdags var det då dax för mig att vara ansvarig för Stadspromisen. Hade såklart med mig hela Sheltieligan:)

Det var himla KUL att det var 11 2-benta & 12 hundar, (det var alltså ett par som kom med en hund) som kom för att i trevligt sällskap ta en hundpromis GILLAS!!!

Vi gick i ca 1 timme & det var ngn som sa att det var ett riktigt gympass eftersom att vi gick i så många backar ha,ha,ha...ja men det är bra att även vi 2-benta får upp flåset...Jag tyckte att det var KUL att så många kom & att det är så trevligt att promenixa med olika människor & hundar. HOPPAS nu att det fortsätter att komma MÅNGA på dom kommande promisarna!

ALLA är välkomna med eller utan hund!!!!

Jag gick alltså ner till samlingen men som TUR var så fick jag åka hem med Gunnar, Tack för skjutsen!

HOPPAS nu att vi ses på Tisdag!!!

Njut av era hundar!

RSS 2.0