Breeze löper & ska paras!!!

Å så fort hon går in i höglöpet så planerar jag att PARA henne!!!

Hade ju inga som helst planer på att åter para henne, hon är ju 8 år....men jag kunde bara inte låta bli:) men å andra sidan så har jag ju inte parat henne ännu men så fort hon går in i höglöpet drar vi till hanen!!!

Självklart har jag redan ögonlyst henne, det gjorde jag på Albano & hennes ögon var såklart UA:) Måste ju oxå ha ett veterinärintyg på att hon är pigg, fräsch & frisk & det gjorde jag hos Vet Krystyna Nordin. Även det intyger var UA ja förrutom då att hon har lite tandsten, men det ska snart bort....

Så nu går jag bara & väntar på att hon ska börja ställa upp sig....Inget är som väntans tider "leeer"

Sedan är det bara att HÅLLA TUMMARNA på att det blir väl genomförda parningar!!! Tjhooo.....

Min Prins Milloo är numer på landet, helt klart lugnast så....HAN ska INTE bli pappa till Breezans valpar...Å det verkar inte som om ngn annan heller vill ha honom som pappa till sina valpar:( Lite trist faktiskt för jag tror att han skulle ge trevliga & arbetsvilliga valpar:) Kanske jag e´lite partisk:)

Nåja i kväll ska Breeze få träffa en han BC, får se hur hon reagerar....:) Men jag tror inte att hon på G ännu. Men till helgen kanske:)

Njut av era hundar!

Strängnäs Cup 2012

Mmmm AGILITYTÄVLING igen nu i Strängnäs & deras Cup som varit i gång i 25 år! I dag skulle jag köra Trizz i öppen hopp resp öppen agility & likaså skulle Ingrid med Milloo. Breeze fick bara titta på hela långa dagen....

Dom började med small hopp klass dvs mig & Trizz. Banan kändes helt OK & det enda för min del var ju bara att HOPPAS på att Trizz VILLE köra UTAN att hitta/titta på ngt annat....
Var riktigt nöjd med loppet i allafall den säkra starten & att hon suger ifrån mig till tunnlar & hinder som ligger "ut", DET är en stor fördel för min del:) Tyvärr så blev det vällan ngn form av missförstånd när vi bara hade 3 hinder kvar för då sprang hon förbi ett hopphinder som enligt mig stod rätt suck...Ja ja vi tog oss i mål med 5 fel men UTAN tidsfel:) Med det blev vi placerade som nr 17/37...

RESULTAT ÖPPENHOPP FÖR TRIZZ & MIG:

Banlängd: 149 m
Domare: Yvonne Ahlin
Ref tid: 45 sek
Tid: 44.75
Fel: 5 (en vägran på hopphinder)
Placering: 17/36
Antal nollade: 8 st

Men sedan var det Ingrid & Milloo´s tur & jösses vilket BRA lopp dom fick till!!! Allt flöt på så himla bra & dom kom i mål med 0 fel!!!! Jippie!!! Deras första NOLLADE lopp!!!! Det räckte till en 7 placering!


Milloo:)   

  
Inte såå bra bilder men men dom får hänga med ändå...


Ingrid & Milloo:)

RESULTAT ÖPPENHOPP MILLOO & INGRID:

Banlängd: 149 m
Domare: Yvonne Ahlin
Ref tid: 44 sek
Tid: 38.82 sek
Fel: 0
Antal nollade: 10 st
Antal diskade: 3
Antal i mål: 15 st
Placering: 7/18

Mellan loppen passade jag på att köra Breeze lite på deras reserv hinder & oj oj oj vad taggad hon var! Men...hon lyssnade till 100%:) Körde några Jakkon & dom satt!!! Testade även Veronicas tips på nerfarten på balansen & det funkade lika bra:) Breeze ÄR en AGILITYSTJÄRNA!!!

Tyvärr så diskade jag & Trizz oss i agilityklassen:( Tyckte att hon hade himla BRA fart mellan hindren men vi tappar som vanligt alldeles för mkt tid i slalomen:( Men...hon hade världens snyggaste/säkraste nergång på Ahindret:)

 
Trizz & jag

Även Ingrid & Milloo diskade sig i agilityklassen...

  
Ingrid & Milloo i agilityklassen=DISK
  

Ja ja NYA tag till nästa helg då det är tävlingar i Väsby, jag ska köra Trizz & Milloo i hopp klass 1.

Lite blandade bilder:

   
Ia, Korall & Zingo
  
Kajsa från Revärens Kennel

  
Jörgen, Birgitta x2, Ingela & Sara & så Joplin nedan
 

Ingen utav oss tog sig till final....men Conny & Zaza gjorde det dom tävlar oxå för Södertälje BK.

Nåväl det var en SKÖN & SOLIG dag på Strängnäs LKK, å jag antar att vo som "vanligt" kommer tillbaka 2013:)

Njut av era hundar!


Träff med My & Blåndie på SSBK 19 maj 2012

Snälla My hade ju LOVAT att ta med sig "min" Blåndie på tävlingen i dag & det gjorde hon:)
Snälla Breeze tuktade henne ordentligt så fort hon såg henne & likaså Trizz dock inte lika tufft....Mille var mer intresserad av henne som tjej men hon la sig för honom hela tiden & det gjorde hon även för Breeze(såklart) & för Trizz. Därför var det homla svårt att fota dom i rörelse tillsammans...för varje gång Blåndie kom för nära mina  tjejer la hon sig ner...

Däremot så hoppade hon ända upp till min näsa & gav mig en puss:) Hon är ju bara för go Blåndie:)

Här kommer i allafall lite bilder från dagens träff med "min" Blåndie:)


Blåndie


Blåndie & Breeze


Blåndie, Breeze & Trizz:)


My & Blåndie:)

TACK My för att du tog med dig Blåndie:)

Å GRATTIS till SISTA PINNEN i agilityklass 2 med Jim!!!

Njut av era hundar!


Bilder & resultat från agilitytävlingn på Stockholm Södra eller Breeze vann & tog sista hopp-pinnen i 2:an!!!!

Även denna morgon traskade jag iförväg med Ligan & mötte upp Birgitta & Ingela på vägen. Känns bra att ha gett hundarna en promis inför tävlingsdagen.
Vi tillbringade alltså dagen på Stockholm Södra BK & i dag hade vi verkligen TUR med vädret! Men självklart hade jag av ngn anledning valt en tröja som blåste upp så jag fick minsann ha jackan på mig när jag körde suck & pust...Kände INTE för att "roa" publiken mer än nödvändigt:)

Väl framme så säger mina "kära" kompisar att Hallå, sätt i gång du startar först med Milloo!!! Va???? Mille är inte anmäld! Det är han visst det & så sa dom vilka startnummer han hade....Gulp! Ja ja han fanns med på startlistorna så det var liksom bara att sätta på sig fotbollsdojjorna & gå banan....Men oj vilken guppig bana det var, inte alls bra för min kropp:( Men å andra sidan så var det ingen direkt springbana:) Men...så när jag står & bara har 2 hundar kvar till start så erbjuder sig SNÄLLA Ingela att köra honom!!! Jippi!!! Ähh jaha men du har ju inte gått banan? Ähhh jag ser hur den går så det ska nog gå bra:) Så Ingela tar Mille & springen in på banan (i sina vanliga dojjor) & kör ett KANONlopp!!! Dom kommer i mål med NOLL Fel!!!

RESULTAT HOPP 1 Medium med MILLOO förare INGELA
Domare: Yvonne Ahlin
Banlängd:
Reftid:
Tid: 29.50
Fel: 0
Placering:
5/37 PINNE!


Ingela & Milloo med första PINNEN i Hoppklass 1!


Mille 5:a

Sedan var det då dax för mig att köra Trizz i hoppklass 1...Å ja det slutade som vanligt med...DISK! Tyckte dock att det började ganska OK, inte bra men OK...Men så i en kurva fick hon för sig att ja inte vet jag kanske kolla in funktionären som stod där rakt upp & ner..Vilket fall som så missade hon det hoppet & jag sket i att ta om utan körde bara på. Ville ju inte tappa fart/farten. Efter det så funkade det himla bra! Hon drog på & jag vågade släppa henne mer än vad jag troligen skulle gjort om hon varit nolla. Ren träning alltså:)

RESULTAT TRIZZ HOPPKLASS 1:
DISK!

Sedan var det Milloo & Ingela igen i Agility klass 2. Jösses såd et gick! Så himla BRA & vilken fart dom hade!!! Tyvärr hoppade han kontaktfältet på balansen:( Hade han nollat hade han kommit 2:a....Men men loppet var rackarns BRA! Åhhh vilken UNDERBAR hund jag har i min Prins Milloo!!!

RESULTAT MILLOO med INGELA AGILITYKLASS 2:
Domare: Yvonne Ahlin
Reftid:
Tid: 40.84
Fel: 5 hoppade kontaktfältet på balansen
Placering: 5/37

TACK snälla Ingela för att du ställde upp & körde min Prins Milloo i bägge loppen!

Sedan var det dax för Breeze att ÄNTLIGEN få tävla igen! Å som vanligt var det snälla Birgitta som förbarmat sig över henne & ställde upp:) Mitt mål med loppet var att Breeze äntligen skulle ta den där sista hopp pinnen som bara vägrat komma under flera år...Hon har ju redan "fått" den i boken men så kom dom på att domräknat fel så dom fick srtyka den:( Å efter det har det varit stört omöjligt att få den..men så NU NU var det dax! För Birgitta går in & gör ett KANONLOPP med Breeze!!! Tror nog att Birgitta kände på sig att det skulle gå bra för det gick kanoners på framhoppningen & så hade hon banplanerat med Ingela.
Jag säger bara VILKET KANONLOPP!!!

RESULTAT BREEZE med förare BIRGITTA HOPP KLASS 2:
Domare:
Reftid:
Tid: 32.23
Fel: 0
Placering: 1/28 sista PINNEN i hopp2:an!!!!


Birgitta & Breeze:)TACK SNÄLLA BIRGITTA för att du körde min agilitystjärna!!!

Strax efter att Breeze kört så var det dax för mig & Trizz att köra agilityklass 2...Åhhh första delen av banan gick så himla himla bra & med FART nåja enligt mina mått mätt så hade vi fart:) Men så slarvade jag väl lite vid ett hopp efter böjd tunnel & Trizz springer förbi:( Min plan var att OM vi får fel går jag av banan, allt för att inte påfresta kroppen mer än absolut nödvändigt...Så ja jag läyt henne ta det hoppet från fel håll & sedan dra in i mål=DISK! men en självvald disk...Å ända dit var jag så rackarns nöjd med min Trizz:)

REULTAT TRIZZ AGILITY KLASS 2:
DISK!

Börjar kännas lite lite tradigt att bara diska oss hela tiden men men det kanske släpper....:)

GRATTIS oxå till:

Jörgen sommed sin Joplin VANN hopp 2:an!

My som med sin Jim tog sista agilitypinnen i 2:an!

Det kändes i allafall himla bra när dagen var slut & vi satt faktiskt kvar ett tag & fikade innan vi packade ihop & åkte hem. Allt känns så mkt lättare med 2 PINNAR & SOL!
I morgon är det nya tag för då..då är det dax för Strängnäs Cup:)

Njut av era hundar!

 


Bilder från Rally-lydnadshelgen i Bastmora maj 2012

Här kommer lite bilder från den trevliga Rally-lydnadshelgen som arrangerades av dom tre duktiga instruktörerna Agneta, Susanne & Camilla:)

Foto ALLA bilder är Susanne Klaasma:)


Jag & Breeze:)
Hela härliga gruppen!


Från vänster VINNAREN på avslutningstävlingen & så 2:an som var jag & Breeze (84 poäng av 100) & så 3:an som var Åsa med Zingo:)

Lite blandade bilder...

   


Agneta


Susanne


Camilla & så Therese min härliga Tosca:)

TACK Susanne Klaasma för ALLA bilder!

Njut av era hundar!

 

 


Har fått massor av hundböcker av Leif

Kan lova att det var rena Julafton för mig som samlar på både gamla & nya hundböcker när Leif Hedberg frågade om jag ville ha hans "gamla" hundböcker:) Självklart Tackade jag JA!

En del böcker hade jag redan men många var "nya" för mig:)

TACK Leif Hedberg för ALLA dessa böcker!!!

Njut av era hundar!


"Test" promis med Kristina

Vi dvs jag med Sheltieligan(så klart) & Kristina med sin Labbe Atos hade planerat att gå en "test" runda i dag....Dels ville vi kolla om vi skulle hitta en cykelväg/gångväg till klubben, en runda som vi sedan skulle kunna använda som en Gemensam hundpromis med kanske avslutande fika på klubben...Men innan vi vågar skicka ut en inbjudan måste vi ju som sagt var testgå:)
Jag hade som vanligt med mig hela Sheltieligan & Kristina hade tagit med sig sin ena labbe, Atos. Våra hundar går ju ihop utan problem & alla hundar gick lösa GILLAS!
Å rundan vi gick var himla trevlig & underlaget passade min kropp bra! Efter ca halva rundan, vi hade ju inte helt koll på exakt vart vi var fniss:) så tog vi en vatten/piss paus & då passade jag på att fota mina underbara hundar:)


Milloo, Breeze & Trizz:)


Milloo


Trizz


Kristina vattnar Atos


Japp det här är underlaget vi gick på stora delar av promisen...känns i benen kan jag lova, pust!

Hade alltså kameran med men vi bara gick & gick & pratade & pratade så jag glömde helt bort att den var med ända tills vi kom åter till bilen....

  

 
Atos

Väl tillbaka vid bilen hade vi varit ute i 1 timme & 15 minuter & gått 5,48 om jag minns rätt....Helt OK måste jag säga. Inbjudan till promis på den här rundan kommer till alla er som finns med på min "promis" lista:)

Tack Kristina för sällskapet! Det här gör vi om:)

Njut av era hundar!


Min Farmor har somnat in...

I morse somnade min Farmor in....hon skulle fyllt 85år på måndag.

Nu är hon med största säkerhet tillsammans med Farfar & alla dom katter som hon tagit hand om under åren..
Känns skönt att hon nu fått frid & ro....Njut av era hundar!

Agilitytävling på Flens BK 17/5 2012

Hade som TUR var lämnat nästan all packning i Birgittas bil kvällen innan så jag packade bara ryggan & så gick vi till Tom Tit´s där blev jag & Ligan upplockade av Birgitta & Ingela. Vi kom vällan i väg ca 06.45...Gissa vilken tid jag gick upp?! Hmmm tidigt kan jag lova & det BARA för att tävla agility...:)

Kände mig inte alls på topp & i går hade jag ju faktiskt varit tvungen att ringa efter skjuts när jag kommit halvvägs hem från jobbet:( Det är nu även återigen ngt med nacken som gör att jag blir vinglig suck... ja ja det är BARA att bita ihop!

Väl framme på Flens BK så....blir jag direkt blöt om fötterna:( Ja ja inget att göra åt. det går bara INTE att ha hur mkt packning som helst när man samåker...

Jag skulle alltså köra Trizz i hopp 1 x 2 & så även Ingela med Milloo

Trizz hopp 1 a, ja vad säger man?!? Det kändes ganska OK trots att det var en lite för kuperad bana för min del...Trizz körde på & som vanligt så var det segt i slalomen....Men för övrigt så tyckte jag nog att det var godkänt, ja ända tills vi "bara" hade 2 hopphinder kvar...DÅ drar Trizz rakt fram från tunnelnn mot min jacka med Leverpatén! Får stopp på henne innan hon är av plaen men då kommer hon tillbaka på fel sida av hindret & jag beslutar mig då för att göra en Jakko & sedan ta sista hindret i mål. =DISK! men jag visste ju att vi allafall hade fått 5 fel/vägran på hoppet & ja då är det ju "kört"...Men om vi hade kommit i mål med noll fel hade vi säkert även detta lopp fått tidsfel..

RESULTAT Trizz hopp 1a:
DISK!

Tar min & Trizz hopp 1b på en gång när jag ändå håller på...
Det här loppet började riktigt BRA & efter ca halva loppet så bara la Trizz av?!? Vet inte varför men hon slutade lyssna & mer eller mindre nonchade mig & ja då diskade jag oss & drog vidare....
Funderade på VARFÖR det blev som det blev men jag vet faktiskt inte varför....Kanske att hon av ngn anledning kände av mig men hon är vällan van av hur jag är kan man ju tycka... ja ja bara att gilla läget NYA tag på lördag!!!

RESULTAT Trizz hopp 1b:
DISK!

Tillbaka till Ingela & Milloo´s lopp...I första hopp loppet som var deras allra första tillsammans såg det bra ut. Tyvärr så gick Mille ur slalomet vid port 10:( med dom nya reglerna måste ju hela slaomet tas om & det resulerade i tidsfel...annars hade dom nog fått en ganska hyffsad placering...
Dom blev placerade 12a

I det andra hopploppet gick det undan! Allt såg himla BRA ut & Mille hade en rackarns fart GILLAS! Tyvärr så drog han rakt fram efter sista tunneln & han hoppa ett hinder som han sinte skulle! =DISK!
Men för övrigt så såg det riktigt BRA ut & jag tror nog att Ingela tyckte att det kändes BRA!? Jag tyckte iallafall att det så sååå BRA ut!

TACK snälla Ingela för att du hängde med till Flen "bara" för att köra min Prins Milloo i två hopplopp!!!

TACK Birgitta för skjutsen T&R!

TACK tjejer för sällskapet!
(& jag fortsätter nog kanske ändå med agility´n, ni vet vad jag menar!:)

Grattis oxå till Linnea som tog en PINNE med sin Tuff!!!

Nu tar vi NYA tag på lördag för då är det agilitytävling på Stockholm Södra som gäller för mig & Trizz, & Birgitta som ska köra Breeze i Hopp 2:an! Håll TUMMARNA för oss då!!!

Njut av era hundar!

 


Kurstillfälle 3 på min agilitykurs

På kvällens kurs visste jag att det "bara" skulle vara 3 deltagare...& planen för kvällen var faktiskt att köra den handlingsövning vi körde för Veronica. Vi håller ju på & tränar framförbyten & då kändes det ju toppen att "plocka" den övningen:)

Gick igenom övningen ordentligt med att dels förklara & så visa hur man skulle handla. Visade själv utan hund, & så fick en del vara "hund". Det är en härlig grupp att ha & oj vad dom jobbar på BRA!
Sedan var det dax för balansen & vad/hur man vill ha det på nerfarten...Pratade lite för & emot, sedan fick dom köra.

Vipps så var ännu en kurskväll över....

Njut av era hundar!

Ännu en utbildningskväll med Veronica Bache

Kvällens tema var Framförbyten & där var det Annica som var "ansvarig" för planeringen. Jag körde både Breeze (så KUL!) & Trizz & så körde Ingela Milloo. Även Annica körde Milloo & det gick oxå BRA!

Känns så himla skönt att både Breeze & Milloo kan köras av vem som helst trots att jag är med:)
DUKTIGA hundar jag har!!!!

Övningen var riktigt rolig & jösses vad Breeze är KUL att köra!!! Ja Trizz med såklart..:) Kombinationen bestod utav 8 hinder inkl. balans, däck & slalom.
Jag kunde såklart inte springa på men med Breeze var det inga problem hon gick på min handling så himla himla BRA!!! Ja Trizz oxå men ändå inte lika snabbt...Å så bara älskar jag Breeze slalom, snacka om hund som bara älskar slalom:)
Sedan körde jag Trizz när Veronica instuerade kontaktfälten på balansen & så ska jag börja "träna" om Trizz. För Trizz har ingen fart på balansen men nu känns det som om jag fått så bra med tips att om bara JAG tränar så...:)
Det gälller att få ett SUG ner till 2 på & 2 av & FORT ner ska det gå!

   

Vi hade även teori inne & som vanligt så anteckande jag en del, minnet är ju inte heller direkt på topp så utan mina anteckningar så...

Ser fram emot nästa träff, då är det bla jag som ansvarar för träningen & temat är: starter & trixiga svängar....

Njut av era hundar!

Agilitytävling på Nynäshamns BK med Trizz 13/5

Usch igen...dåligt DÅLIGT med uppdatering av bloggen suck...Verkar ju som om inget händer med Ligan men det gör det...faktiskt:)

Först & främst så stapplar jag ut TIDIG varje morgon för en långpromis. Sååå skönt att gå när alla andra sover...Då kan man bara gå & behöver igentligen inte ha så stro koll på läget. Skönt i bland att släppa "kontrollen"...

Men åter till agilitytävlingen på Nynäs BK den 13 maj 2012. Jag liftade dit med Jögen & Ingrid, TACK för att jag fick hänga på!

Herla Sheltieligan var så klart med..men det var bara Trizz som skulle köra. Väl framme så kan jag LOVA att hade jag haft egen bil så hade jag....åkt hem! Kroppen är på botten & så ser jag riktiga SPRING banor:( Inget skäll på domaren absolut inte men för MIN del så funkar det INTE med raksträckor där det står 5 hopp hinder på raken....Ja ja det var som vanligt bara att gilla läget & köra!

Agilityklass 2 med Trizz:

Banan var trevlig & hade jag bara kunnat springa på så hade det gått kanoners...Trizz jobbade på bra men tyvärr så hindrade jag henne alldeles för mycket suck...Hon har driv framåt men ngn måtta på "efter" matte får det allt vara verkar hon tycka....Nolla i mål, johaaa!!! Var ganska nöjd med loppet som helhet...

RESULTAT Agilityklass 2:

Banlängd: 169 m
Ref tid: 52 sek
Tid: 56.86
Fel: 0
Tidsfel: 4.86
Fel toralt: 4.86
Placering: 5/17

Sen var det dax för Hoppklass 1 & ja i den banan var starten alltså 5 hopp på raktsräcka....Min plan var att gå fram till nästan hopp nr 3 & sedan bara KÖRA på, går det så går det! Å det GICK! Trizz var supersäker i starten & drog på & så klart förbi mig:) Jag bara tjoade FRAM & hon drog fram men sedan skulle hon vika av lite mjukt till vänster men av ngn anledning så var det ordet FRAM som "ställde" till det lite för Trizz fortsatte framåt & undrade, matte var är hindret?!?! Snacka om lydig hund, säger matte FRAM är det FRAMN som gäller sedan är det ju BRA om det finns ett hinder där oxå ha,ha,ha....nåja till slut så kom jag fram & kunde skicka henne på vänster hindret in i säcken...Som hon av ngn anledning kom rullandes ur...men å andra sidan han jag att möte upp henne till hoppet:) Ja sedan flöt det på & även i detta lopp kom vi i mål med NOLL fel!!!

RESULTAT hopp klass 1:

Banlängd: 144 meter
Reftid: 44 sek
Tid: 44.04
Fel: 0
Tidsfel: 0.04 sek!
Placering: 4/26

Något SURT att få 0.04 sekunder i tidsfel:( Men...jag är nöjd med att Trizz suger på hinder & ifrån mig, nåja med måtta inte hur låångt ifrån som helst:)
Starterna är jag supernöjd med! Hon står säkert & är helt fokuserad på mig tills hon får startsignal GILLAS!
Mindre nöjd är jag dock med slalomen:( Får inte upp hennes fart så där tappar vi massor, ngt vi inte har "råd" med...Vete katten hur jag ska göra för att få upp farten på henne?!?

Ingrid passade på att köra Milloo lite på framhoppningen, dom ska ju tävla i Strängnäs Cup:) Jag visade även hur jag lärde in slalom på Breeze. Testade även på hennes blivande agilitystjärna Kajsa. En riktigt rolig hund & sheltie så klart:)

Avslutar med att säga GRATTIS till Jörgen som med sin Joplin tog 2 PINNAR i dag!!!

Njut av era hundar!

 


Har varit till Albano & ögonlyst Breeze samt vägt hela Sheltieligan

Hängde på Ingela när hon skulle iväg & ögonlysa Ia. Tog med mig hela Sheltieligan men det var Breeze som jag skulle ögonlysa..

Hon skötte sig utmärkt & självklart hade hon fin fina ögon:)

Passade oxå på att väga dom...

Breeze: 11,8 kg
Milloo: 13,8
Trizz: 6 kg

Ähhh trodde ALDRIG att jag skulle skriva dessa ord men nu måste jag få NER Trizz i vikt!!! Efter Tia så var hon ju så himla mager usch...men så helt plötsligt så började hon ju äta , visst på konstiga tider men hon åt betydligt mer än vad hon gjort tidigare...Trizz har ju mer eller mindre fått obegränsat med mat, men se det är det slut med nu! Har känt på henne att hon blivit rundare vilket ju är Toppen, men hon ska INTE väga 6 kg! Vill ha ner henne ca 0,5 max...inte mer. Även Breeze tycker jag ska ner ungefär lika mkt eller lite till...

Målet med trippen var ju alltså att ögonlysa Breeze & nu är det gjort..

Skulle ju oxå varit i väg & kollat deras tänder på Animalen men det var punka på däcket så jag fick avboka & boka en ny tid som blev den 25/5. Innan dess HOPPAS jag hinna iväg till Gudrun för en genomgång:)

Njut av era hundar!

Rapport från Rallylydnadshelgen

Jag & Breeze har nu gått en helgkurs i Rallylydnad på hemmaklubben, Svenska Hundklubben i Södertälje.

Långa dagar var det för vi började ju redan kl: 08.30 6 sedan höll vi på till kl: 16.00 inkl bla lunch som ingick GILLAS! Å gott var det oxå...:)

Japp det blev min Breeze som fick hänga på...kände att jag vill hitta ngt som hon & jag kan göra ihop...Visst träna lite agility kan & gör jag men jag fixar ju inte hennes tempo på en bana:(

Hade ju inför helgen pluggat skyltar så att jag nästan drömde om dom..."leer", det var nog TUR för det var mycket att hålla i minnet...Å inte bara i minnet jag skulle hålla koll på fötterna oxå ha,ha,ha...Men det gick faktiskt ganska OK, stå still kan jag ju:) För det lärde dom oss att när jag/vi väl stannat så STÅ still med fötterna annars får man avdrag & det vill man ju inte ha!

Oj oj oj vad vi blev matade med både massor av teori samt god mat:) Tiden bara rusade i väg & det blev bra fullt i huvudet kan jag lova...Vi varvade teori med praktik & det var HIMLA KUL! faktiskt....:)
Kände redan efter första dagen att nu jäklar KÖR VI!!! Så när jag väl kom hem så...anmälde jag mig & Breeze till 3 Rallylydnadstävlingar...& den första är i Norsborg den 27/5...Lika bra att köra på....

Andra dagen var lika BRA som den första:) Vi delades in i två grupper som skulle planera & bygga en Nybörjarklass bana...det var INTE lätt på pappret men som tur var så var det mkt lättare att bygga den på planen...Vi i gruppen fick bara lite mindre tillsägelser om bla att skylarna stod lite väl tajt...Men vi fick till slut ihop en rolig bana som den andra gruppen skulle börja att köra. Sedan körde vi deras & sedan vår egen.

Kursens slutmål var att vi alla skulle köra en Nybörjarbana som en inoficielltävling...gulp! Ja ja TUR att jag är en tävlingsmänniska:)

Banan kändes OK & vi fick såklart gå den innan det var dax att köra...Jag & Breeze hade startnr 3 av totalt 9.

Breeze kändes sådär lagom taggad, det är ju lite svårt att veta hur taggad hon behöver vara just på en Rallylydnadsbana...Själv så tyckte jag det gick bra för att vara första gången & så har vi ju inte heller kört "Rally" mer än i nästan 2 dagar...

Slutresultat: 84 av 100 Placering: 2 Godkända poäng!!! Godkända poäng är 70

Vi fick -10 pga av att Breeze slog ner rumpan i en snurr...& så någr minus pga av att jag hade för sträckt koppel...Ja ja är man lydnadsmänniska så är man..det tar nog ett tag att "tänka" om. För på Rallyn ska & får man ju peppa, ge muntlig uppmuntran, byta koppelhand mm mm ngt man INTE får på lydnade. Å så ska jag vara lite roligare på banan...Hmmm det var det där med lydnadsmänniska...Har en hel del att jobba på...

Avslutade med prisutdelning & vi fick en blå rosett & en påse hundgodis:)

Vill verkligen TACKA våra suveränt duktiga instruktörer:
Agneta Kaveryd, Camilla Weissbach & Susanne Klaasma

TACK
oxå för god mat!

TACK Agneta & Mari för att jag & Breeze fick lifta mer er!

TACK Clary för att du tog hand om min Trizz!

TACK Svenerik för att du hade min Milloo!

HOPPAS att vi syns på "Rally" planen!!!

Själv så ska jag & Breeze tävla på följande platser:

Norsborg 27/5 starnr 26 av 39
Nacka samt Gnesta Trosa men ännu vet jag inte om jag kommit med...

Njut av era hundar!

Instruktörsutbildning med Veronica Bache

Vilken LYCKA att få gå en vidareutbildning i agility för Veronica!!! & det på hemmaklubben GILLAS!

I tisdags var det dax för träff 1 av 4 & som sagt det var i Bastmora. Kvällen var helt teoretisk & vi pratade om olika typer av ekipage & hur vi på bästa sätt hjälper dom på kurs. Lite tips & trix för att ge dom det bästa.
För som instruktör på kurs så kan & får vi alla sorters av ekipage...vilda BC´n & sega RR´s..

Kvällen bara rusade i väg & dom 3 timmarna var snart slut...

Vi fick olika hemläxor & jag ska till nästa gång köra med hund på temat Kontaktfält & Släpp. Hmmm undrar vilken hund jag ska välja!??

Gången därpå ska jag vara "instruktör"  jag fick temat:  Knixiga svängar & trixiga starter
Hua hua måste redan nu sätta igång & fundera på vilka övningar jag ska köra...Har några som jag funderar på får se om jag tar dom.

Har DU tips på knixiga svängar & trixiga starter så tar jag Tacksamt emot dom:) 

Njut av era hundar!

"Sista" träningen för Veronica Bache med Trizz

Ja då var det dax för den "sista" träningen på Nykk för Veronica Bache....

Valde såklart även denna gång att köra Trizz....Kände mig dock inte riktigt på topp men men..När vi sedan byggde upp banan så blev det ett gulp...oj oj oj på vissa ställen skulle jag behöva springa...Hittade ingen annan lösning & det visade sig sedan när vi körde. Veronica fick hitta på en lösning till mig & Trizz & då DÅ kom vi in på hur jäkla svårt det är att VRIDA fötterna åt rätt håll!!! Men Hallå! HUR svårt på en skala ska det vara att fötterna pekar åt just det hållet!?!? Jo jäkla svårt:( Stackars hund....Självla handlingen kallades visst Whiskeyn av finnarna om jag inte minns fel..

Sedan var hon inte såå förtjust i deras tunna däck...

Men jag kämpade & vissa delar fick vi faktiskt ihop när jag till slut fick ut min arm, böjde på knäna, vred mig & visade rätt! DÅ gick Trizz riktigt riktigt BRA! Men däremellen ja jag har iallafall fått MASSOR av tips på vad & hur jag ska träna vidare!

Tysken, Whiskeyn, påtvingat framförbyte ja mycket har jag nu att träna vidare på..TUR att jag har mina försök på film GILLAS! Men ännu har jag inte kollat, måste smälta intrycken först hi hi hi....men sen ska jag sätta mig ner & analysera-planera-träna!

Fick oxå lite tips på fartträning på balansen som jag såklart även ska testa...

Däremot så hade Trizz supersug på alla tunnlar & så klarade hon den knixiga slalomingången alla gånger!
Måste dock träna på att släppa henne i sidled i slalomen

Efter träningen så kan jag lova att det inte fanns en enda godisbit på planen eller i tunnlarna för dom hittade Trizz & dom åt hon upp... 

Lite trist var det att jag inte kände mig helt på topp:( å på natten så vaknade jag med feberfrossa suck..ngt skit hade jag vällan i kroppen..

Ja ja nu är det NYA tag som gäller men först...TÄVLING med Trizz i Nynäs på söndag! Håll tummarna, det lär behövas:)

TACK Veronica Bache för en givande kväll, jag har lärt mig massor kan jag lova!!!

TACK oxå till Anna på Nykk för att jag fick vara med!

TACK Birgitta för skjutsen & för filmningen!

Njut av era hundar!

En rapport från söklägret i Högsjö!

Äntligen var det då dax att åka på SÖKläger! Jag, Breeze & Trizz tog tåget tillsammans med Anki & Totte till Vingåker där vi hämtades upp av snälla Marie:)
Efter att ha handlat både ät & drickbart bar det av mot Läppe, det var där vi skulle bo hela lägret. Jag & tjejerna skulle bo i "lägenheten" & Anki i Lillstugan....

Det kändes himla skönt att komma bort ett tag & ännu bättre att det var ett hundläger i dagarna 4:a!!!

Lägret började på lördag morgon kl: 10.00 & höll på till 13.00 då det var lunch.

Jag hade dock väldigt svårt att bestämma vilken hund jag skulle gå med.....men till slut valde jag Breeze:)
Dom första övningarna gick ut på att få hunden intresserad av sökrullen & självklart få upp intresset av att springa till figgen & i bästa fall hämta tillbaka rullen...

  
  

Oj,oj,oj vad DUKTIG Breeze var!!!! Hon fattade direkt vad hon skulle göra dvs tagga på rullen-tagga på figgen-springa ut till figgen-hämta rullen-komma tillbaka till mig-lämna rullen i min hand-visa vart figgen var-transportera hem:)
Vi gjorde några övningar/ekipage & sedan var den dagen slut...Som alltid går tiden så fort när man har trevligt:) Men....hundarna fick jobba & det var precis lagom för gruppen bestod från början av 6 ekipege men en hade ryggproblem & en flyttade över till spåret. Så ja då blev vi bara 4 kvar...Å på söndagen skulle Ullis i väg & tävla agility så då var vi bara tre...

      

Efter en god lunch så körde jag lite lydnad med Trizz för Marie M. har ju inte kört ngt alls med henne men hon var taggad & jag tror absolut att OM jag bara skulle sätta igång så skulle hon bli en kanonlydnadshund!....

Körde budsändning med Breeze, Trizz & Gäspa. Jösses vad DUKTIG Trizz var! Ja dom andra oxå...Tror nu att jag måste tänka på att Trizz är DUKTIG & att hon KAN!!!...:)

Snälla Anki ställde upp på sin lediga tid & hjälpte mig att göra startövningarna i sök med Trizz:) Blev riktigt förvånad över hennes STORA intresse för rullen!!! det bara satt som en smäck så fattade hon vad hon skulle göra GILLAS!!!! Vi dvs jag & Anki lekte lite med rullen & hetsade Trizz & sedan var det inga problem. Hon sprang ut & hämtade rullen så fint! Nu ångrade jag mig lite att jag valt Breeze....:)
 
Kvällen i Läppe avslutades med lite gott att dricka i som vanligt trevligt sällskap!Dag 1 på på söklägret: Började med att jag plockade in...Trizz oxå! Vi var ju så få så det var OK från "ledningen" att jag gjorde det, TACK!!!

Breeze: Gjorde fin fina sök! Men tyvärr hade hon inte ngn fart ut däremot så letade hon fint i utan som var 50 meter lång & 10 meter bred. När hon väl hittade figgen så rusade hon tillbaka till mig med rullen i munnen:)
Nu funderade vi på hur vi skulle lösa fartn ut?!? Å vi kom fram till att figgen skulle visa godisdummiesen & sedan ta med sig den ut & så skulle hon få hämta den i stället. Funkade kanoners!!!
Gjorde 2 sök med godisdummiesen. Sedan visade figgen den men tog samtidigt med sig sökrullen ut & det var den som sedan låg framme & som hon fick hämta. Vilket hon gjorde GILLAS!
Därefter så gjorde jag så på alla sök förrutom det allra sista på lägret...


Trizz: Hon fick börja med grundövningen & det funkade så BRA! Så efter det fick även hon köra med figg i skogen. Synlig figg som hade med sig sökrullen & som inte gick så långt ut. Men figgen syntes knappt.
Trizz racade ut.hämtade rullen-racade tillbaka-slängde rullen till mig-visade ganska bra vart figgen var & fick BELÖNING i massor! Eller JA hon fick mkt gottit när hon kom tillbaka med rullen innan påvisningen...

   

Körde 2 skick/ruta & vi gjorde 2 rutor/dag

Dag 3: Ny dag= nya rutor.

Trizz: Jösses vilken DUKTIG hund jag har!!! trizz gjorde 2 jättefina sök & jag blev så GLAD!!! Visst hon är grön men för att vara grön så var hon så himla DUKTIG! Så KUL!!!

Breeze: gjorde oxå BRA sök & hon har bättre fart ut när figgen visar hennes godispåse! men hon måste & gör så hämtar rullen:) När hon sedan visat vart figgen finns ger JAG godis från hennes påse som belöning.

När vi kom tillbaka till Läppe Marie & jag satte vi oss i SOLEN & sippade på lite vitt, så trevligt! hundarna var trötta & krävde ingenting utav oss:) Det TAR på att vara på läger i 4 dagar...även på oss tvåbenta:)
När spårarna var klara kom även Sven & Anki & anslöt sig till oss. Vädret var kanoners & vi satt ute till sent på kvällen GILLAS!

Dag 4, sista dagen:

Som vanligt började vi med att gå rutan. Sedan körde vi alla ekipege 2 skick var. Nu hade vi en ruta med en gammal "källare" i. Så figgen gick bakom den & gömde sig.

Trizz: Började med Trizz eftersom att hon gärna annars vill kolla vart jag & Breeze varit innan hon sätter i gång & jobbar på sitt...
Dock vart det lite för tufft för henne när figgen helt försvann så långt ut eller vad det nu var?!? Kanske lite mkt i huvudet på henne?!? Men jag gick med en bit ut & skickade i gen x 2. Men...så helt plötsligt kom hon på vad hon skulle göra & drog ut till figgen & hämtade helt tan ngn tvekan rullen & kom tillbaka:)
Trizz har i mitt tycke väldigt BRA påvisande! Mkt bättre & säkrare än Breeze.

Breeze: Hon funkade helt OK skulle dock vilja ha ett säkrare påvisande...men det kommer med mer träning.

Sista rutan gjorde vi så att vi gick utmed en stig & så la vi rutor 50 meter långa & 10 meter breda på bägge sidor. Hundarna skulle alltså först söka i ena rutan & när den var klar direkt söka i den andra.

Trizz: Fixade det galant!! Tjohoo!!! Figg 1 låg bakom en rotvälta & figg 2 låg i ett dike/grop. 

Breeze: Fixade det oxå galant & nu med bara sökrullen med ut dvs hon såg INTE sin godispåse försvinna. Men hon rusade ut ändå GILLAS! Figg 1 låg i en gammal ruin som Breeze fick hopp upp & in i, dock gick jag runt vid påvisnngen:) Figg 2 låg oxå i en grop helt osynlig.


Sökgänget:)

Jaha sedan var detta trevliga SÖKläger slut....tiden gick alldeles för fort...:( Men oj vad sugen på att köra SÖk med bägge mina tjejer jag blivit! Skulle vara så KUL om man kunde få komma med i ngn sökgrupp...Hmm så kollar jag i kalendern..& inser snabbt att jag INTE har tid att göra det oxå:( ja då & då men inte sammanhängande...Kanske dock att det blir lite sök som aktivering vid tillfälle?!
Nu ser jag fram emot nästa års läger i Högsjö! tyvärr så vann jag inte ett gratis läger på lotteriet:( Bara en ljudbok fniss....


Alla deltager + funktionärer:)

Efter diplomutdelning, avtackningar & lotteriet så skjutsade snälla Sven mig till Vingåker & tågstationen...Som TUR var så fick jag en sittplats jihaaa!!!!

Lite blandade bilder från lägret 2012
             

Vill TACKA Sven & Marie för att dom hämtade vid tåget/lät mig bo i lägenheten/att jag fick åka med ToR till lägret i 4:a dagar/skjuts till tåget & för erat trevliga sällskap!

Tack oxå till Anki för trevligt sällskap!

Tack Vsn för ett trevligt arrangerat läger!

Jag kommer tillbaka 2013!!!

Njut av era hundar!


I helgen ska jag gå på rallylydnadskurs!

Å som vanligt har jag ännu INTE bestämt med vilken hund...men jag tror det blir med Breeze. För med henne har jag redan tjuvtränat "fniss" ja jag har börjat lite med snurren som finns i nybörjarklassen.

Har oxå pluggat alla skyltar, hoppas bara att dom sitter hela helgen. Det blir ju ganska intensivt att gå från 08.30-16.00 i 2 dagar. Självklart med avbrott för fika, lunch & teori.

Men det ska bli kul & lite spännande att testa ngt helt nytt...Kanske att det är ngt som jag & Breeze kan fortsätta träna?!? Hoppas det...vore ju KUL att få jobba lite med henne...

Japp helgen ska alltså tillbringas på klubben ute i Bastmora....

En rapport från helgen med bilder kommer

Kika gärna in på den här sidan som enbart handlar om rallylydnad

http://www.rally-lydnad.se/

Njut av era hundar!

RSS 2.0