Bara en vanlig varm & solig dag

När det är så här varmt orkar verken jag eller ligan göra ngt...Då är det helt OK att åka till jobbet. Ligan sover nog hela tiden jag är borta. Det blev bara kortisar både på morgonen & eftermiddagen. Men på senkvällen vid sisådär kl 22 då gick vi på promis. Himla skönt var det & vi mötte nästan inga hundekipage:) Så ligan fick gå lös hela rundan.....Några harar stötte vi på men ligan bryr sig inte, gillas av mig!
Vi gick inte fort för kroppen ville helst stanna hemma:( Men hundarna bara måste ju ut! Kändes bra när vi väl var hemma att dom faktiskt fått sig en rejäl promis. Själv får jag väl knapra ett piller eller två:(

Hoppas bara att jag kan vara med på Fart kvällen med Trizz......

Njut av era hundar!

Hemma i stan & kurs i Hoppteknik med Trizz

Ja då var både jag & ligan tillbaka i stan igen......SOLEN gassar & jag ska jobba hmmmm...Det var svalt på jobbet i alla fall.

Väl hemma igen var det bara att fixa allt till kvällens agilitykurs, fika, saft, fikabröd,träningssaker & MYGGMEDEL!!! Mycket prylar blir det...
Birgitta skulle hämta mig & Trizz för färd till klubben. Som vanligt var det broöppning suck, men vi kom nästan i tid. Däremot så hade hon glmt nyckeln så vi fick vänta på altanen tills Ingela kom med nyckeln. Men SOLEN sken & det var så trevligt:)

  
Eva-Marie & deltagare:)

Alla som var anmälda kom & vi satte i gång kvällen med Eva-Marie Wergård. Hade verkligen sett fram emot kvällen & det gjorde i alla fall inte mig besviken:) Mycket var det att ta in & det är ju sååå nyttigt att titta på alla andra ekipage:) Försökte oxå filma lite men solen var liskom lite störande....Men kvällen var ljuvlig:)
Myggmedel på & sedan var det bara att köra!

Jag körde näst sist med Trizz & hon skötte sig kanoners!!! Jösses vilken hund jag har i henne!!!!Synd bara att hon måste dras med mig:(

Övningen vi gjorde var:
1.
Valfritt avstånd till en oxer
    Eva-Marie ville se hennes hoppteknik. Trizz hoppade som en gasell....Himla fint var det:) Hon sög fint till  godisskålen.
2. Låg kryssbom-4 steg(men jag ska ha 3)studs-oxer-godisskål
    Trizz satt fint & nära bommen precis som hon skulle. Jag stod kvar & skickade henne på Framåt just när hon tittade framåt. Hon hoppade på mitt kommando & hoppade BRA! Så nöjd!!! Fick bra feedback från Eva-Marie på Trizz & hur hon hoppade:) Känns ju helt OK!
Summa: Det räcker att köra studs med Trizz för att hon har en bra hoppteknik. STOLT var jag:) Men max ca 1 gg/vecka räcker...
Eva-Marie tyckte absolut att jag skulle anmäla Trizz till tävling....Trizz skulle bli en FARLIG small hund OM hon nu blir small vill säga. Nåja, Trizz skulle inte ha några problem med mediumhöjden...Måste fundera på vad jag ska göra!?!?

   
   
Jag & Trizz

Det var en trevlig & lärorik kväll & jag var NÖJD! Nu ser jag fram emot onsdagens kväll med inriktning på fart.


Wilma var supertaggad för att köra!

TACK Eva-Marie för en kanoners kväll i Hoppteknikens underbara agility värld!!!

Vä hemma blev det 1 timmes promis med resten av ligan runt Brunnsäng. Kvällen var underbart sommrig, det var bara att njuta:) Men tyvärr så är kroppen inte med mig, F:N:(

Njut av era hundar!


Sista lediga dagen med ligan på landet

Ja söndag & sista lediga dagen på denna kortsemester.....

Som vanligt så var vi alla ute hela dagen:) SOLEN sken & jag tog en Breezer, gott!!! Pysslade i trädgården mest hela tiden mensjälvklart så körde jag slalomövningen med hopp före & efter. Fokus med alla var slalom, tajta svängar & så skulle jag få in några Jakko´s...Lyckades hyffsat, men jag måste träna MER!!! Hundarna var jag supernöjda med! Speciellt Mille han satte ALLA slalomingångar oavsett fart:) Gillas skarpt!!!
Han verkligen VET att han ska ta RÄTT, Breeze hon har sådan fart att liksom Går det så går det suck....Å det Går ju liksom inte alltid:(
Trizz måste bli säkrare i slalomen, måste träna mer!!! Snäva svängar tyckte jag däremot att dom fick till:)

På kvällen så simmade Breeze & Mille 3 längder var,kanoners! & Trizz fick simma 2 längder:) Det var Svenerik som fixade det för jag fixade inne hos Margareta. Skönt att komma ut & hundarna var simmade:)

Middagen avnjöts ute, det blev sill, potatis, gräslök, grädde & snapps:)Trädgården är nu riktigt fin!

   

Njut av era hundar!

Midsommardagen 2010

Uppe i ottan var jag & ligan, min plan var nämligen att följa med Svenerik & Anders när dom skulle golfa i Grödinge....Tog med mig ligan, utan Sindie...När vi närmade oss Tokstan så kom jag på att jag glömt skitpåsar:( In på macken " Nä vi har inga skitpåsar" ?!?!? Nähe, i väg till nästa "Nä vi har inga skitpåsar" ?!?! Men va f.n...Ja ja i väg till Lindbloms "Öppet ALLA DAGAR 9-20 eller så..."STÄNGT"?!? Satan...snacka om FALSK marknadsföring!!! Nu var jag LITE irriterad kan jag lova...För man åker inte till en golfbana UTAN skitpåsar fick jag order om...Så av med golfarna & i väg till ICA i Vårsta, dom skulle ha öppet enligt STORA skyltar på fasaden...Men NEJ dom hade oxå STÄNGT Midsommardagen 2010. Så det fick bli en tripp till ICA Supermarket i Solbo center & dom hade öppet!!! Efter att ha köpt dyra skitpåsar bar det åter av mot Grödinge Golfbana....

Väl där så hade dom redan hunnit ut på banan så vi traskade efter & kom i fatt dom på hål nr 3. Eftersom att det inte var ngt folk ute så släppte jag hela ligan:) Det kanske man inte får men vaddå jag gjorde det ändå! Jag hade ju hela fickan full av nyköpta skitpåsar!!!! Å visst Trizz sket en liiiten plupp vid hål 5. Det var TUR att ngn gjorde det så dom skitdyra påsarna kom till användning!!!

  
  


Annars var min plan att Breeze skulle få leta bortskjutna golfbollar, men....hon hade bara ögon för favvon Anders...Så leta bollar fick vi andra göra medans hon glodde på Anders....Ja,ja det var i alla fall en trevlig tur & det var ju kanoners att få gå på så välklippta gräsmattor. TÄNK att få köra AGILITY på dom!!!! Oj,oj,oj det skulle jag gilla!!! När jag sa det, BLÄNGDE golfarna på mig hmmm undrar varför?!?!
Trizz

I bland fick dom gå i koppel.....

Sedan hemfärd & så simning med ligan även denna gång hos Margareta. Dom fick "bara" simma en runda var, tyckte att det räckte. Dom hade ju rört sig på golfrundan...Vill ju inte överanstränga dom.

Även i dag så körde jag alla på agility hindren....Måste ju få lite ordning på bla Trizz. Ska ju gå kurs i Hoppteknik & Fart kommande vecka...Mendet är slalom som hon har lite problem med....VET varför men det är svårt att "lära" om. Skulle kört likadant med henne som jag gjorde med Breeze.....Men men nu är det som det är & det är BARA att TRÄNA vidare!!! Då ska det nog bli agilityhund med FART i henne oxå:)

Även denna dag tillbringades ute, härligt att vara på landet!!!

Njut av era hundar!

Midsommarafton på landet med ligan

Som vanligt var det god mat & dryck för oss alla:) Självklart även liiite Herrgårds snapps...Å så ett lass med jordgubbar:)

  
 

Ligan fick lite blandmat, lite av vårat & så några kulor torrfoder...Alla mina hundar har ätit dåligt en tid nu?!? Vet inte riktigt varför, kanske pga värmen???

Åkte hem en sväng & då passade jag på att ta med mig alla agilityhnder, utom gungan...Så väl tillbaka sattes dom upp & så körde jag slalom-hopp-däck. Trizz kändes lite ofokuserad, kanske för att jag var det?!?! Antagligen....Breeze var supertaggad:) Mille körde jag inte alls i dag...
Höll inte på så längde men jag körde Trizz tills jag kände mig nöjd då la jag av...Även Sindie fick köra ett hopp på ca 10 cm & slalom. Hon var överlycklig att få köra, min lilla gamla stjärna:)

Tog med mig hela ligan till bryggan vid Margareta, eller Sindie fick stanna "hemma". Men dom andra fick bada dvs simma 2 gg/var utmed bryggan. Trizz hoppade i en xtra gång så hon simmade alltså 3 längder:)
Mille däremot trodde nog att han skulle  drunkna:( Men när Anders hoppade i simmade Mille till honom & förbi?!? Ja, Mille lugnade ner sig & simmade riktigt bra till slut. Men upp via bryggan skulle han...Tjejerna simmade till stranden & tog den vägen upp.
Efter simningen blev det race på hennes stora gräsmatta....

  
  

   

  

  

  


SOLEN har varit framme hela dagen & det har varit varmt:) Mille diggar inte när det är så himla varmt, han har lite för mkt päls för det...Men han hittar sina platser där det är ngt svalare, för ute har vi varit hela dagen, härligt!!

Njut av era hundar!


Önskar alla en härlig midsommar!

Ät, drick & må gott för det tänker jag göra!


Njut av era hundar!Några "lediga" dagar på landet med ligan

Det är faktiskt SKÖNT att vara på landet....Men av olika anledning så bidde det bara några timmars sömn:( Så kl: 04.30 var det bara att traska ut med ligan. Solen på G & alldeles tyst & självklart inga bilar....

 

Å så lite blommor som finns på "min" del av trädgården:)

 

  

Självklart oxå bilder på mina underbara hundar:)

  
Mille & Trizz

Igentligen riktiga mardrömsbilder pga att SNACKA om fästinggräs!!!! Gillar INTE att dom rusar i högt gräs:( Men såå tidigt på morgonen så OK då....Men det känns inte bra suck...LÄNGTAR till hösten!!!!

Fick denna reklam från Djurmagazinet, skulle ju igentligen RUSA i väg & köpa ANTIFÄSTING medel för tvåbenta!!! Men hmmm priset & så vet jag ju inte OM det funkar?!? Ngn som vet????


 

  
Trizz, Breeze & Mille

   

Hundarna har varit ute i princip hela dagen & jag med:) Bäst att passa på när SOLEN skiner! Har borstat Sindie, Mille & Trizz, vilket var välbehövligt....det bara rasade av både Mille & Trizz, hur mkt jag än borstade så kom det bara mer & mer suck....Trodde det var över med fällningen. 
 
För övrigt så har vi bara slappat, ingen träning fastän jag verkligen skulle behöva TRÄNA....Jösses ska ju gå kurs med Trizz på måndag & onsdag näste vecka. Måste få in några träningstillfällen innan dess. Smartast är ju igentligen att hämta agilityhindren hemifrån & ställa upp dom här...Då kan jag ju ha dom stå kvar framme & träna hela tiden när andan faller på:) Måste nog bli så.....

Njut av era hundar!


Ett jättegrattis till Kristina med Atos som fixade startspåret!!!

Ett STORT GRATTIS från mig & Sheltieligan!!!

Men kom i håg att agilityn är ROLIGAST:)

Njut av era hundar!

Nu har jag packat ihop & åkt till landet & öppen agility träning på klubben

Kände att det inte var ngn ide att stanna kvar i stan:( Så nu är jag på landet med hela ligan....Känns helt OK, nu ska jag bara slappa & njuta av några lediga dagar. Ska ju börja jobba på måndag igen.....

Känns ju lite konstigt att inte ha några valpar att njuta av men men jag får väl titta på fotona av den gamla kullen. Men då blir jag ju ännu mer sugen på valpar ja, inte lätt....

Måste försöka ta mig till klubben & träna, jösses det är ju kurs på måndag med Trizz för Eva-Marie Wergård & det ser jag verkligen fram emot:) Nu hoppas jag bara att kroppen vill vara med, det är min värsta fiende just nu...

Nu ska jag se om jag kan hitta några tävlingar att anmäla Breeze & Trizz till. Skulle ju vara kul om Breeze tog sista pinnen i 2:an. Sedan då rackarns får alla medium ekipage i klass 3 se upp, för då kommer min racer att göra allt för att stå på pallen:) OM nu Birgitta vill tävla min stjärna?!?!
Trizz ska väl oxå få debutera.....Men då är det ju bra om jag kan träna innan....Trots allt så är jag liite sugen att köra NU!!!

Alla som gått agility kurs på SHK är välkomna på öppen träning på onsdagar med start vecka 27, samling
kl: 18.30. Hoppas att många kommer....
Men det är ingen träning med instruktör, nix alla hjälps åt före/under & efter.
 

Njut av era hundar!

Det blev inga valpar denna gång....

Tyvärr så verkar det helt som om Breeze är tom:( Inge kul alls men det var väl inte meningen att hon skulle ha några valpar denna gång....

Hon visade ju verkligen alla tecken på att vara dräktig men så för någon vecka sedan tyckte jag att hon förändrades!?!? Från att ha visat alla tecken så blev hon nästan som vanligt, konstigt men dräktiga tikar kan ju bete sig "konstigt". Så jag blev väl inte direkt orolig över det....Däremot så har jag hela tiden haft en känsla av att det inte skulle bli något. Kändes liksom inte som förra gången....Har ju i alla mina inlägg skrivit OM & så har jag kännt hela tiden. Men självklart har jag verkligen hoppats att det skulle bli ett gäng valpar:) Har ju varit sååå valpsugen & det lär väl sitta i trots att Breeze nu då inte fick några....

Visst än kan väl 1 valp poppa ut, men då är det troligen ngt som gått fel & ser man på Breeze så verkar hon helt OK. Tempen ligger på kring 38 grader, hon äter & rör sig som vanligt. Har inga flytningar ja hon är helt enkelt som "vanligt"...
Självklart kommer jag även dom kommande dagarna ha full koll på henne OM det skulle vara ngt galet....

TACK Alla som pushat mig under den här tiden!

TACK Alla ni som visat intresse av en valp efter min Breeze!!! Hoppas att ni hittar eran drömvalp.....


Nu får jag ta nya tag & planera om, visst känns det deppigt nu men...jag får väl para henne nästa år igen.

Nu måste hela ligan motioneras så snart ser ni nog Breeze på agilitybanorna igen:) Så se upp ni som tävlar i medium snart ser ni min racer på pallen!!!! OM nu snälla Birgitta vill tävla henne vill säga...

Njut av era hundar!

Morgonpromis med tempo & sedan bara vänta!!!

Hmmm i morse var vi liiiite sena, var inte ute förrän vid 8-tiden. Det märktes för det var faktiskt mer liv & rörelse än vad det brukar vara...
Min plan för promisen var att ha lite tempo, visst dom fick rasta av sig ordentligt men sedan ville jag ha lite fart. Speciellt på tjejerna, Mille han går mestadels i sin egen lilla luktarvärld:)

Men oj,oj,oj det är inte mkt fart i Breeze, nix det är segt....Kanske ändå ett gott tecken?!? Måste nog plocka fram agilityprylarna, då kan jag lova att det blir fart på damen:) Men ännu har inte orken kommit, för min del alltså dvs att plocka fram-ut-sätta upp-köra-plocka bort-bära hem osv osv. Jösses vad det lät jobbigt...Tur att SOLEN ändå skiner, så jag har ju tid på mig. För det här med att VÄNTA & VÄNTA är inge kul:(
Just nu ligger Breeze helt utslagen i valplådan & sussar?!?!

Å så LÄNGTAR jag till HÖSTEN!!!! Jag är redan så himla trött på sommaren, för dessa jäkla hemska fästingar bara poppar upp hela tiden! Kryper dom inte på mig ja då hittar jag STORA grå/blå äckel på golvet:( Tycker att jag kollar, pillar & letar varje dag, flera gånger jag har ju liksom inte så mkt annat att göra, eftersom att det inte verkar bli några valpar?!?! Men trots det så är dom bara där nästan varje dag:( Fy bövelen!!!

Ja,ja jag hoppas att ALLA som har förmånen att få uppleva SM i agility & lydnad har det bra, säkert massor att se & uppleva. Medans jag bara VÄNTAR & VÄNTAR....

Tänk om det nu då efter denna LÅNGA VÄNTAN inte blir något, ja jösses....Då är det bara att gilla läget & ta nya tag. Kan lova att jag kommer cykla varje dag med hela ligan! Jag kommer cykla så att jag får skavsår i rumpan, för då ska dom verkligen få röra på sig! Sedan om jag inte kan röra på mig, ja det får jag ta & bara gilla läget....Njut av era hundar!

Massor av valpbilder på B kullen på bloggen

Eftersom jag bara VÄNTAR & VÄNTAR så passade jag på att sätta ut massor av bilder på B kullen på bloggen. Oj,oj,oj vad valpsugen jag blev.....Hittade massor av bilder men jag var bara tvungen att hejda mig. Kika gärna in på Valpar & B kullen, väl värt ett besök:)

Kunde inte låta bli att sätta ut några här oxå på min Trizz:)

  
Bästa Trizz.....

Njut av era hundar!


Fortfarande lugnt?!?!

Eller jag är inte direkt lugn, börjar faktiskt känna av lite stress av att det är sååå lugnt:(
För även denne morgon låg tempen kring 38 grader....Så det blir inga kungliga valpar här inte....

Så det blev en promis på 1 timme med hela ligan, så skönt att börja dagen med tidig uppgång, SOL & en hundpromis:)

Nästan så att jag packar väskan & åker upp & sätter mig på en campingstol viftandes med en svensk flagga för vår blivande drottning. Men nä, jag stannar hemma & VÄNTAR & VÄNTAR!!! När jag i stället kunde vara i Karlstad & kollat SM i agility....Jag, jösses hur man prioriterar ha,ha,ha... 

KUNGLIGT HISTORISKT BRÖLLOP
ELLER SM I AGILITY & LYDNAD?????Fortfarande lugnt & tempen ligger kring 38 grader & jag har semester!!!!

Natten har varit såååå lugn suck....Tempen ligger stadigt kring 38 grader & nu har Breeze även vräkt i sig mat:) Men nu fick hon oxå frysfoder & det går alltid ner. Även Trizz fick det så klart. Mille han äter sitt torrfoder utan problem, skönt!

Nästan så att man skulle kunna gå & jobba men.... JAG HAR SEMESTER!!!! Nåja bara i 1 vecka men i alla fall....Hade ju hoppats att ngt skulle vara på G i dag men det verkar ju inte så. Men nu vill jag inte lämna henne själv så det är för min del lugnast att vara hemma.

Oj,oj,oj denna väntan är inte rolig:( Till råga på allt ser det ut att bli regn...

Ja,ja det är bara att gilla läget & VÄNTA & VÄNTA!!!

Njut av era hundar!

Hipp Hipp Hurra för Birgitta på hennes födelsedag!

Ett JÄTTEGRATTIS till Birgitta på hennes födelsedag!!!

Födelsedagen firas i Karlstad med uppladdning för lag start i SM, agility så klart.....
Birgitta med sin Zingo

Men bäst av allt är att snälla Birgitta ställer upp & tävlar mina stjärnor! Det är jag evigt Tacksam för....
  
Birgitta & Milloo DM 2009 1:a i lag medium:)

 
Birgitta & Breeze vinst & pinne Södertälje BK 2008

Tyvärr ingen bild på Birgitta & Sindie

Nu håller jag TUMMARNA för lag vinst på SM!!! Kör så det ryker!!!!

Njut av era hundar!
Äntligen dygn 63!!!

Har ju varit lite negativ i mina tankar men....nu har det i alla fall kommit vaxproppar. Däremot så ligger tempen kvar strax under 38 grader. Breeze åt nu i kväll efter att ha hållit upp i nästan 1 dygn så....Kanske kanske det ändå blir valpar?!?!

Har lyssnat på magen & det gurglar så fint så. Nu känns det lite bättre:)

Tog en något längre promis med hela ligan, Clary & hennes hundar. Vi traskade runt Bergvik & Tallhöjden det tog ca 1 timme. Kan lova att vi inte sprang nä det gick i ett ngt lugnare tempo. Men Breeze var med hela rundan, visst här & där sackade hon efter. Men just då kände jag att nix hon är alldeles för pigg för att ha valpar:( Men då sa Clary att innan hon fick sina barn så klättrade hon på väggarna, sista rycket liksom. Ha,ha,ha jag får väl ta det positivt & tro att det även gäller Breeze....

Breeze har nämligen varit lite mer orolig nu i kväll, kommer inte riktigt helt till ro. Birgittas önskan var ju att det skulle bli valpar på hennes födelsedag, själv vill jag ju hellre ha Kungliga valpar dvs den 19 juni.....
HOPPAS HOPPAS det blir valpar!!!

Njut av era hundar!

Dygn 62 & fortfarande lugnt!?!?

Det är som jag har sagt hela tiden att det inte blir ngt:( Men nu får jag rycka upp mig & tänka positivt:)

Breeze har inte ätit sedan i går, Torsdags morse. Däremot så ligger tempen på knappt 38 grader. Ska kolla i kväll igen det kan ju ha hänt ngt sedan i morse....
Men Breeze gillar valpbädden för där ligger hon mest hela tiden. Även Indra har tagit en del av den.

  

I dag var hela ligan inkl Breeze på promis i ett ganska raskt tempo, hon blev lite seg efter ett tag. Vi gick inte så långt men Mille & Trizz behöver ju röra på sig så....

Trizz föredrar sängen hmmm, gillar jag INTE:(


Njut av era hundar!

Valpbild på Trizz i brist på andra valpbilder

Den här bilden sitter på PM Quality´s hemsida efter avkommor efter Amigo


Bästa Trizz, här var hon inte gammal....

Är sååå valpsugen..

Njut av era hundar!

På klubben hela kvällen för att dömma agility klass 1´s avslutning

Hela kvällen tillbringades ute mestadels på agilityplanen. Det var avslutning för agility klass 1 & jag skulle vara domare. Det var ett himla KUL gäng & alla jobbade till tusen, det gillar jag!
Efter att dom fått köra sin avslutningsbana så gav jag lite tips & råd & sedan fick dom köra banan 1 gång till.

Blev himla inspirerad av att "ha" ett sådant gäng så jag passade på:) Visst det tog lite tid men när jag väl kommer i gång så vill jag ju hemskt gärna att dom ska få med sig ngt dom kan träna på. Å nu har dom ju hela sommaren på sig....Ska bli kul att kanske få ta sig en titt på dom i höst:)

Här kommer en bild på min jobbar kollega Kristina med sin härliga Atos:)

 

Å här var det banvandring


Gudrun & Kitty som hade kursen
 

Nu vill jag oxå träna agility:)

Njut av era hundar!


Aktiveringsdag på stan med Elisabet & hundar

I dag var det planerat att Elisabet skulle ta med sig några hundar & komma till stan. Visste ju inte om Breeze var på G men som sagt med henne är det lugnt...Så klockan 12 hämtades jag, Milloo & Trizz upp. Breeze lämnade jag hos Clary. Vill ju ha koll på henne:)

Vi åkte ner på stan & gick en sväng bland allt folk, stegen gick direkt mot lunchen som vanligt blev det en Pleska:) Den tog vi med oss & gick till mAren & satte oss, så mysigt med en SOL som sken på oss:) Kan knappast bli bättre, sådant gillar jag....Vi åt gott & pratade som vanligt massor medans bla Mille hade full koll på alla sjöfåglar som han av ngn anledning skällde på?!?!? Det har min Prins aldrig gjort förr....Ja ja understimulerad hund eller ngt åt det hållet ha,ha,ha... Sedan gick vi vidare & träffade på det mesta som man gör i en stad.
Sedan tog vi bilen till Hundcafet i Viksängen, där tog vi oss en kaffe & glass medans hundarna fick vatten:)

Sedan bar det av hemåt & Elisabet passade på & kolla på Breeze, hmmm ja jag får väl vara glad om det är 1 valp suck...Men men det sista som överger människan är ju hoppet så.....

Milloo blev även vaccinerad så nu är det gjort...

TACK Elisabet för en trevlig & välbehövlig dag!!!

Hoppas nu att det inte dröjer alltför länge tills nästa träff:)

Nu ska jag återigen lämna Breeze hos Clary, ska nämligen till klubben & dömma Grund fortsättning i agility. Ska bli kul, där går ju bla Kristina med sin labbe Atos:)

Njut av era hundar!


Hela ligan på landet & besök hos "grannen"

Som vanligt blev det en tidig morgonpromis med ligan....


  
Milloo

 
Breeze

  
Trizz


Milloo, Trizz & Breeze


En del av min kvällslektyr

Äntligen blev det av att jag tog en tripp till Inger & Olle:) Tog med mig Milloo & Trizz på en fika.

  
Lite blandade bilder från besöket hos dom...

  

TACK Inger & Olle för en trevlig fikastund:)

Men nu är man tillbaka i stan igen, lämnade som vanligt kvar Sindie på landet.

Njut av era hundar!
Ännu en helg på landet i lillstugan

Även denna helg tillbringades i lillstugan på landet & med hela ligan:) Skönt att komma från stan ett tag....

 
Lillstugan från olika vinklar

  
Lite bilder från tomten

  

  

Njut av era hundar!

 

 


Dygn 61 eller är det igentligen några valpar på G???

Hmm här är allt lugnt, kanske lite för lugnt enligt mig....Visst stön, stånk & segt är det men...Å i dag kollade Elisabeth henne & enligt henne så ja, i bästa fall är det 1 valp men att hon lika gärna kunde vara tom suck...Visst kan den/dom ligga "gömda" & jag får väl hålla tummarna för det då:)
Men nu gäller det ju att tänka positivt.

Men tempen ligger på ca 38 grader & det är ju normalt.

Här kommer en bild från Breeze med magen i dygn 59


Rund är hon ju....


Inte mkt till mage där inte

Nåja allt är i alla fall klart Om det nu kommer några valpar:)

Håll TUMMARNA!!!

Njut av era hundar!


Dygn 59

Oj,oj,oj nu är det NÄRA & det märks på Breeze....Hon vill mest bara ta det lugnt. Helst ligga raklång på golvet & bli kliad på magen:) Självklart ställer man upp på det.....I natt fick hon faktiskt sova i sängen, jajjamensan hon blir behandlad som en STJÄRNA för det är hon ju!!!!
Eftersom att Breeze fick sova i sängen tyckte Trizz att hon oxå skulle få göra det....Bara gilla läget...Å tänka BORT ev fästingar:(

Är fortfarande kvar på landet men det blir hemfärd i em, suck....

Bilder kommer...

Njut av era hundar!

En heldag på Berga, Amf1 med familjen & utan hundarna

En heldag på Berga

    
Jag & Anders:)

Hela lördagen tillbringades ute vid vackra Berga, Amfibieregementet. Det var öppet på hela militärområdet, himla KUL att se vart Anders tillbringar sina lumpardagar:) Mycket folk var det men området var ju otroligt stort & så ligger det vackert vid Horsfjärden.

Lite blandade bilder från dagen.....
  

  

   

  


60 kg packning!!!!Hundarna var hemma & snälla Clary hade lovat att ta hand om dom, TACK snälla Clary!!! Vad skulkle man göra utan snälla grannar?!?

Tyvärr var ju inte vädret helt på våran sida, men det kom bara några droppar & så en riktig regnskur:( Men däremot så blåste det hela tiden.....

Efter att ha tillbringat dagen ute så blev det en bit pizza på Robbans i Tumba, åk dit om du är sugen på en pizza! Dom är stora & goda:)

Sedan äntligen hem till ligan & ut på en promis. När Anders var klar med fotbollen packades vi in i bilen för färd till landet. Sedan var hela ligan samlad:)

TACK hela familjen för en trevlig dag med god mat & dryck:)

Njut av era hundar!


"Bara" 3 hundar hemma...

Sindie har nu åkt "hem" igen....Känns lite tomt efter henne:( Som xtra bonus så fick Hon sova i sängen i natt eller rättare bestämt Hon bara skulle sova där å visst fick hon det.....Har ännu inte hittat några fästingar på mig, men dom rackarna  dyker nog upp. Dom trivs liksom bättre på mig:(
Tills Sindie kommer hem igen blir det INGA hundar i sängen!!!

Nu ska här nattpinkas hundar:)

Njut av era hundar!

Lite bilder på hela Sheltieligan 8 juni 2010

Här kommer lite gott & blandade bilder på min härliga "Liga":)

 
Världens BÄSTA Sindie:)

 

 
Jag tror min gamla dam njuter av livet:)

  

   

Å så min Prins Milloo:)
   

  

Å så Bästa Trizz:)
  

   

   

   

  
  
  
 

 Bryter av med lite syrenbilder...
  

Lite bilder på ligan tillsammans


Trizz, Sindie & Breeze


Sindie & Breeze

  
Tjejerna & Milloo:)

   
Trizz & Breeze

   

Det var lite bilder på hela min härliga "liga".

I morse när jag var ute med dom på morgonpromisen så plockade jag krypande fästingar på löpande band:( Nåja det var "bara" 6 stycken som plockades men det är 6 stycken för många!!!! Kan inte njuta av sommaren till fullo då dessa jäkla hemska djur förpestar min tillvaro:( Nä Tacka vet jag hösten & vintern OM den är som den underbara vintern vi just fått njuta av:) Men hundarna gillar ju sommaren så jag får väl bita ihop....
Hoppas att ni andra kan njuta av sommaren!

Njut av era hundar!

 

 

 


Breeze dygn 54, snart så är det dax!!!

Visseligen är fotona på henne från i går dvs dygn 53 men...så mkt har ju inte hänt med hennes omfång:)


Breeze dygn 53


Ingen midja där inte....

 

 
Mestadels tillbringar hon utevistelsen så här:)

 

Men då & då blir det fart på henne:)
 
Breeze & Trizz

 

Snart är det DAX!!!

Njut av era hundar!


Indra & lite balkongblommor

Indra har det nog ganska bra, hon kan ju gå ut & in som hon själv vill. Nu under sommaren så tillbringar hon dom flesta nätterna ute. Så när hon väl är hemma är hon oftast seg:)

 
Indra på min balkong

Det har ännu inte blivit så mycket blommor på min balkong, men det kommer:) Nu i år blir det ju även att jag får fixa uteblommor på landet:) TUR att jag har Lena som älskar blommor & TUR att hon har massor "över". Så på fredag ska jag hämta blommor...


Den här får hänga med även i år...

  
Jag bara älskar Lavendel & penseer, gäller att passa på att njuta av dom:)

  

Njut av era hundar & katter:)

 

 


Hela ligan hemma & "bara" 10 dagar kvar!!!

Usch det har varit lite mycket nu....

Fullt jobb med bakluckeloppisen i söndags sedan det trista med mamma som tyvärr fick åka ambulans in till medicin/stroke på Södertälje sjukhus i söndags kväll:( Men förhoppningsvis så ordnar det upp sig....

Tog självklart hem hela ligan, vilket ju i sig är trevligt:) I går hade dom det nog lite halvtråkigt då jag mest var till sjukan & så jobbet...Men nu på morgonen har det blivit en ganska lång runda. Eller lång & lång vi var ute över 1 timme men det går ju inte fort när Sindie & Breeze är med...Men som sagt, det är dom som bestämmer tempot.

Sindie är lite svårstartad tidigt på morgonen, för tidigt ut blev det. Vi var ute redan vid 05.25. Fördelen är att det är väldigt lite hundfolk ute:) Carina med Russeltussarna var däremot redan på väg in...
Breeze är tung så i henne är det heller ingen fart:) Men det bådar gott inför nästa helg:) Oj,oj,oj nu är det ju bara ca 10 dagar kvar!!!! 
Nu efter morgonpromisen så fyllde jag på byrån med fällar, filtar osv så att jag får lite känsla av att det snart är dax:) Nu är det "bara" sängen som ska bytas ut & så ska valphagen ställas fram. Sedan är det BARA att vänta & hoppas på att allt går bra & att det blir ett gäng valpar:)

Nu ska jag släpa upp en del på vinden, måste ju ha PLATS.....

Njut av era hundar!

13 dagar kvar!!!

Oj,oj,oj nu är det "bara" ca 13 dagar kvar:) Breeze är riktigt rund & go...

I morse tog vi som vanligt en skön promis, ganska tidigt. Tycker att det är skönast då....Då ringde telefonen & dom på landet undrade vilket tåg jag skulle ta ut....Hmmm ja eftersom att jag skulle få låna bilen över söndagen så passade jag på att åka ut. Så vi traskade till stan & tog tåget ut till landet. Kan lova att det inte gick fort men som sagt nu går allt i Breezan´s tempo...

Tog ett kort på Breeze & Trizz nere vid Mälaren:)


Breeze är den runda:)

Råkade även se en and med sina ungar precis vid vattenbrynet...

 

Hela ligan har nu brassat runt i 100 knyck, nåja inte Breeze & Sindie dom tar det något lugnare:) Men jag tror nog att Milloo & Trizz har saknat varandra....Nu ligger alla helt utslagna.

Nu är bilen packad med massor av prylar till bakluckeloppisen i morgon.
Planerar även att ta med mig hela ligan hem:)

Njut av era hundar!

Breeze lunkar på

I går kväll så traskade jag & tjejerna ner till Ragnhildsborg, kvällen var ju helt underbar så då lunkade vi i väg. För det går inte fort för Breeze:) Trizz försöker få igång henne då & då & visst en kort rusning kan det bli men inget mer....Men promisarna går helt i hennes tempo, för röra på sig måste hon ju.

Passade på att titta in i "Två rum & kök", visste ju vilken studentpresent jag skulle köpa så nu är det fixat. Vi pratade ganska länge medans hundarna slappade på altanen. Breeze la sig ner & där låg hon:) Trizz blev däremot ngt otålig efter ett tag. Men det är BRA träning för henne & "bara vara".

Sedan traskade vi lugnt hemåt. Det var ju nästan så att man inte ville gå in....Men allt som allt så hade vi varit ute i 2 timmar & 15 minuter.

Bägge tjejerna åt på kvällen:) I kväll blir det dock frysfoder, speciellt Trizz måste ju få i sig MER...

Tyvärr så fick jag så klart plocka några fästingar på tjejerna:( Inge kul alls...Längtar till hösten!!!!

Njut av era hundar!

En rapport om Breeze

Nu är det "bara" ca 17 dygn kvar.....Breeze lunkar bara på, inga race. Nu på morgonen åt hon bara några kulor, ca ½ dl. Trizz däremot ÅT:)
Breeze vill mest bara gosa & bli pillad på....Nu vill hon mest ligga på golvet, det är väl svalast där. För annars så vill hon ju bara ligga i sängen.

Plockade en fästing på henne i går:( Men jag får nog vara glad för att det BARA var en, peppar peppar men ännu har inte det kommit ngn anstormning. Men den kommer, usch!!!
Det VÄRSTA är att JAG hade en liten jäkla fästing som jag kände kröp men den han precis sätta sig innan jag fick tag i den jä.eln!!!!
Nä nu blir det till att hålla sig på gångvägarna!!! Gräset växer ju så det knakar....LÄNGTAR tillbaka till den UNDERBARA VINTERN vi hade!!!!

Njut av era hundar!

Hundkex recept

Dom här hundkexen är bland det BÄSTA alla mina hundar vet:) Receptet kommer från Maj-Britt med Lovis...

LEVERKEX

½ kg lever
2 äggulor
1 liter filmjölk
1,5 dl majsolja
1,5 dl vetekli
1,5 dl vetegroddar
1,5 dl majsmjöl
1,5 liter vetemjöl eller mer, beroende på hur hårda man vill ha kexen.

Mal eller mixa lever & tillsätt övriga ingedienser.
Rör & knåda tills degen är någorlunda fast.
Bred ut degen på ett bakplåtspapper i en långpanna.
Sätt ugnen på 250 grader
Grädda i 8-10 minuter.
Skär i bitar.
Kexen kan frysas otorkade eller torkas i ugn 50 grader tills de är helt torra

Lycka till, era hundar kommer att ÄLSKA dessa kex:)

Njut av era hundar!

"Bara" ca 18 dygn kvar....

Passade på att väga Breeze i går när det var ca 19 dygn kvar. Hon hade då gått upp 1,4 kg. Trizz hade däremot gått ner 0,1 hg, trodde det var mer...

Breeze & Trizz är alltså hemma & Milloo är kvar på landet.

Nu på morgonen så var vi som vanligt uppe med tuppen:) Tog en promis runt Ragnhildsborg med tjejerna. Satte även upp lappar om våran Bakluckeloppis på söndag.
Hela promisen gick helt i "Breezans" tempo, inte direkt fort:) Men vi hade ju ingen brådska & jag tycker det är bra att hon får röra på sig....
Trizz däremot var det fullt röjj i, hon racade så att man nästan undrade vad som hänt:)

Efter nästan 2 timmar var vi åter hemma igen....

Bägge tjejerna har ätit ganska bra nu på morgonen. Bägge två fick ju ngn släng av diarre´, i söndags/natten till måndag. Vet inte om det berodde på allt & lite till dom fått på landet?!?! Först fick Breeze en släng & sedan som ett brev på posten Trizz. Så i går natt var det upp & ut mest hela tiden, nåja 2 gg men det räcker...
Breeze har varit helt OK från söndag kväll & Trizz från i går lunch.

Nu hoppas jag verkligen att ALLT är lugnt för den här gången!

Nu är det ju "bara" ca 18 dagar kvar, så spännande!!!

Njut av era hundar!

RSS 2.0