Milloo & Trizz hemma igen

Ja då var dom hemma igen mina vildingar.....Möttes av 3 glada hundar efter jobbet. Härligt!!! Tror nog att dom var lite glada över att vara hemma igen.

Passade på att gå en lite halv lång promis på ca 1 timme, skönt efter att ha jobbat suck. Mille skulle mest nosa av området, jösses han har ju varit ifrån sitt revir ett tag, Trizz skulle mest leka med mamma sin. I skogen gick det bra att gå för där kan man ju gå lite varsom men när vi kom ut på gångvägen var det ju skit halt rent utsagt! Höll på att sätta mig 2 gånger, se då blev det att "tulta" fram på kanten hållandes i räcket(där det fanns). Tur att INGEN såg en & att hundarna kan gå lösa så att man helt kan fokusera sig på att ta sig fram utan att bryta ngt. Nä Tacka vet jag riktig vinter med SNÖ eller vår dvs ISFRIA gångvägar! Som det är nu på vissa ställen blir man ju galen.

Ja,ja men hundarna fick sitt & jag med för den delen...Dom fick/kunde ju röra sig för fullt i skogen & vi gick ju inte så mkt på gångvägen som tur var.

Men fakta är att det var behändigare med bara EN hund!!! Men hundar ska vara i flock, är helt övertygad om att dom mår bäst då. Under förutsättning att flocken är harmonisk & funkar i hop. Det gör mina hundar tycker jag. Enda smolket i bägaren är ju när Sindie är hemma, då har jag inte henne & Breeze tillsammans när jag jobbar. Breeze har ju "sagt" till Sindie ett par gånger vilket är helt förbjudet! Min Sindie rör man inte!!! Men nu är ju hon på landet & då är allt lugnt.
Breeze är ju ganska tuff/skarp & hon tycker väl att Sindie ska abdikera.

I morgon ska ju Mille med Amanda & träna agility, så nu ska här packas träningsväska. Hittar bara inte hans täcke, fattar inte vart det tagit vägen??? Ngn som "hittat" ett blått vintertäcke???
Skyller INTE på åldern men vad kan det annars vara???

Njut av era hundar!

Promis & lydnadsträning

Vaknade tidigt & vad kan då vara mysigare än att ta en promis med hunden??? Inte mycket, hmmm skulle väl vara att få sova lite längre....kanske?

Breeze var i alla fall med på noterna, träningssugen som alltid. Efter det morgonvanliga & uppvärmning så fick hon klättra i några backar medans jag stod kvar.....Skickade henne upp & väl uppe så kastade jag en pinne åt olika håll. Dvs hon var tvungen att jobba för att få pinnen. Klättra i backar är ju jättebra för oss alla, men INTE för mig denna morgon ha,ha,ha....Nä nu var det fokus på Breeze & hennes konditionsträning. Väl på plan mark så körde jag fjärri snön. Se det gick! hon la sig på "lägg" så snabbt som jag NÄSTAN vill ha det, men det kommer & som belöning fick hon pinnen. Sedan körde jag både "lägg" & "sitt" å ja mina hundar har problem med ordet "sitt"?!?! Men hon är så taggad på pinnen att efter "bara" 3 förflyttningar dvs hon satte sig inte så SATT det 4 gånger i rad!!! KUL! Lägg-sitt-osv. Upprepade övningen 6 gånger på olika platser. Hon blev snabbare & snabbare, OM jag bara satte i gång & träna henne! Hon har ju alla förutsättningar att bli en superlydnadshund!

Passade på att njuta av ensamtiden med henne för snart kommer ju Milloo & Trizz hem från landet.
När jag kommer hem från jobbet är dom HEMMA! Mina myspys hundar!!!

I morgon ska Amanda träna Milloo i agility igen. KUL för honom att få köra, han älskar ju agilty!!! Rapport kommer från träningen. Jag kan ju inte titta för jag jobbar, suck...Så efter träningen får han åka med Birgitta hem. TUR att man har underbara vänner som ställer upp!!! Både att träna hunden & ta hand om honom efteråt.....

Njut av era hundar!

Vinterdag på klubbområdet

Passade på att fota ute i Bastmora nu när SNÖN äntligen kom. Fotona tog jag i måndags & nu lördag har mkt smällt & en del blivit is suck...Men så här fint kan det vara.

       
Klubbstugan

Agilityhindren inpackade inför vintern. Presenningarna går att plocka av när man ska träna. Men Bosse fixade iordning alla kontaktfältshinder i höstas & nu ska dom hålla många år till! En STOR ELOGE till Bosse för allt jobb med hindren!!!

     
A-hindret                              Gungan                               Balansen

     


 


  
Vem längtar till våren????Kanske Breeze som vill KÖRA AGILITY!!!


     


SNART är det vår!

Njut av era hundar!

Nytt schampoo & lite till...

Nu har jag köpt ett nytt schampoo till hundarna som LUKTAR BANAN! Kunde inte låta bli då en flaska kostade 10:-, tidigare pris tror jag var 179:-. Har aldrig använt det tidigare, ska bli spännande & se men framför allt LUKTA på efter bad.....Det lär märkas när jag badat en hund eller två, fler orkar i alla fall inte jag bada samma dag. Köpte balsam också så nu jäklar lär det lukta banan. Men dom brukar ju lukta lavendel så jag måste väl säga att dom är ganska tåliga. Jo har ju även använt ett schampoo som luktade tjära så att lukta banan är väl inte konstigt för en hund?!?! Ha,ha,ha....

Breeze ska ju badas innan nästa agilitytävling om ca 2 veckor. Nu håller jag bara ALLA tummar på att löpningen VÄNTAR!

I morgon kommer Milloo, min Prins & Trizz min Vessla ÄNTLIGEN HEM!!! Dom har ju varit på landet hur länge som helst känns det som....Men jag skäms ju nästan att skriva att det varit jätteskönt att bara fått ägna sig åt Breeze. Jösses vad behändigt att BARA ha en hund! Men det ska ändå bli härligt att få hem dom!!!

I onsdags försvann en whippet från Kallforsområdet.....Några av mina kompisar hjälpte till att leta efter Sille. Bla så hade Gudrun med sig sin whippet Titzie. Titzie har godkänt anlagstest i viltspår & är en fena på att hitta kantareller. Men hon fick i alla fall försöka att spåra Sille & se HON gjorde allt RÄTT!!! Gudrun märkte att hon verkligen spårade, nu var det ju snö så hon gick med lite högt huvud. Men det gör dom ju vid snö. PLING PLONG så märkte Gudrun att hon verkligen jobbade på spåret! Men av ngn anledning så bröt matte spåret, hmmmm men jag lovar DET GÖR HON INTE OM!!! Ha,ha,ha...... Efter lite omdirregering & fika för dom andra så bestämde sig Gudrun för att försöka igen. Men se det ville inte Titzie, nix jag gjorde RÄTT & du bröt......Men efter ett tag så HITTADES Sille, lyckligtvis vid liv!!! Hon hittades åt det hållet Titzie hade spårat! SÅ haded inte matte brytit så hade säkerligen Titzie hittad henne!!!
Nu njuter matte över sin DUKTIGA hund!!!
Gudrun gav aldrig upp & så hade hon vår emenente viltspårsinstruktör Janne Manns ord i bakhuvudet: LITA PÅ HUNDEN!!!!
Det är ju verkligen en mardröm när ens hund försvinner................
Denna gång så slutade sökandet LYCKLIGT för Sille & hennes familj!!!

Njut av era hundar!

Valpsugen???

Här kommer ett gäng härliga bilder från Elisabet på Kennel Hillfire. Man blir såå sugen på en liten sobel goding. MEN jag har sagt INGA fler hundar! Inte ännu i alla fall......Kanske hon tycker att jag ska ha en till?!?!? smile...

     

Jag blir verkligen nostalgisk när jag ser alla bilderna, det är ju snart 1 år sedan jag hade valpar. Det var en härlig tid!!! Hoppas att jag får uppleva en likande underbar tid igen.....

     

Dom är ju för underbara, håll tillgodo!

     

       


Blivande agilitystjärna!

Njut av era hundar!

Promis & träning

Som vanligt denna vecka så åkte jag & hundarna till Bastmora. Väl där så fick dom springa av sig riktigt ordentligt. Tog också en sväng i Viltsvinsskogen, & se inte heller i dag stötte vi på några djur!!! När vi kom tillbaka så stoppade jag in killarna i bilen & sedan körde jag Breeze i slalom. Höger & vänster varannan gång samt olika svåra ingångar., i dag var hon lite väl laddad men efter ett tag så skärpte hon till sig & se då gick det SUPERBRA! Min stjärna!!!

Sen körde jag lite fotposition & stegförflyttningar-vänster-höger-bakåt. I dag gick höger jättebra, vänster OK men höger måste vi träna mer på. Fick till slut 2 steg bakåt & rakt & då slutade jag.

Känner mig lite laddad på att träna henne, får se hur länge det sitter i....Snart ska ju dom andra komma hem & då är man tillbaka med att ha många härliga sheltisar igen. Saknar dom faktiskt LITE!

Måste försöka att få till en mer organiserad träning för risken är annars att jag tröttnar & lägger av. Det skulle ju vara så kul med LP 2..... Tyvärr så kostar ju externa instruktörer så mycket, suck.....Men jösses vad KUL det skulle vara & få vara med på tex en veckokurs för ngn duktig lydnadsintstruktör i sommar. Drömma kan man ju......& hoppet är ju det sista som överger människan så......måste nog köpa en lott eller två.

Njut av era hundar!

Föreläsning med Curt Blixt

Jag är en sådan person som försöker att gå på alla föreläsningar jag kan. Anser att det är nyttigt, otroligt lärorikt & är man sedan instruktör nästintill ett måste.

Kvällen handlade om Hundars mentalitet, jag kommer INTE skriva en uppsats, även fast jag alltid har en förmåga att skriva hur mkt som helst på alla föreläsningar jag går på. Men det är intressant att läsa det man tidigare skrivit. Har ju lyssnat på honom tidigare & skrev även då.

Föreläsningen var intressant & han är bra att lyssna på.

Det som fastnadde hos mig var bla:

* Vi som uppfödare har ett otroligt ansvar gentemot dom hundar vi föder upp samt till kommande valpköpare!!!

* Uppfödare har alltså ett stort ansvar på/för dom djur som används i aveln & lika viktigt VILKA djur som används!!!

* Socialitet: Vi måste vara duktiga/påhittiga så att vi på ett bra sätt samhällsanpassar hunden!

* Primärgruppen betyder närhet till sin flock, stor skillnad på tillfälliga flockar. Dvs hundar som känner varandra kan leka hur bra som helst men när dom blir trötta så lägger dom sig en bit ifrån varandra. Om hundar den egna flocken leker & därefter går till vila, vilar dom oftast nära tillsammans.

* Hunden måste se ett värde i att börja umgås med ngn utanför den egna flocken.

* Hundar med dominans blir oftast värre snabbare med "fel" förare. Dom kommer på att dom "vinner" varje gång mot sin förare. Tex hunden har en leksak & föraren vill avsluta leken & ta saken, men hunden morrar & föraren drar då åt sig handen & säger OK du får väl ha den då....Inte blir det lättare nästa gång samma sak händer. 

* Ett stort fel många gör är att låta hunden ligga hemma själv stora delar av dagen för att kanske snabbt släppas ut för pinkning på lunchen-sedan sanbbt in- snabbt ut för pinkning & pinnkastning när föraren kommer hem-sedan ska hundan vara passiv medans maten lagas osv-sedan ut på en snabb/kort promis-in igen för att vara passiv medans TV´n är på. Desssa hundar mår självklart inte bra & kan mkt lätt komma upp i stress som i sin tur kan visa sig på många olika negativa beteenden....Tyvärr så har ju alltför många hundar ett sådant liv, KATASTROF!!! Å jag som har dåligt samvete för mina hundar dom dagar som dom inte får en långpromis......

* Vad är en problemhund? Om föraren anser att det är en problemhund, ja då är det väl det.....
MEN, det finns inga problemhundar, nix det är uppfödaren/föraren som är problemet!!! Hört den förr????

* ATT BEKÄMPA AGGRESSION MED AGGRESSION ÄR INGEN LÖSNING!!!!
Jobba i stället med hunden i en neutral miljö innan man tar hunden till tex problemmiljön.
Samt ha en LÅNGSIKTIG plan!!!

Ja mkt har man ju hört förr, men det är alltid nyttigt att bli påmind & påfyllning är alltid BRA! Måste skriva att mina rader härovan är helt fritt nerskriva av mig under pågående föreläsning & en del har jag själv lagt till....
Men det var en bra & givande kväll, fram för fler sådana.

Njut av era hundar!

Vinterpromis igen...

Ja det är lika bra att passa på innan snön smälter bort. Så jag tog med mig Breeze, Mac & Zingo ut till Bastmora, nu hade ngn plogat in till agilitygrinden så jag kunde köra ända ner.

SUPERELOGE till den som plogat E-4:an, agilityparkeringen, parkeringen & en träningsplan!!!!
Nu kan man om man vill bära hindren till agilityparkeringen & träna agility!

I dag gick jag runt i Viltsvinsskogen som tur var så mötte jag ingen människa, inga hundar & INGA VILTSVIN! Så det blev en trevlig promis med glada spralliga/springandes hundar. Dom fick verkligen springa av sig. Själv så försökte jag pulsa så mkt det gick i djupsnön, pust & stön men NYTTIGT är det!
Får bara hålla lite koll på gamlingen Mac, men man såg att han tyckte om att springa fritt.

Tyvärr var det ingen sol framme i dag & det är + grader dvs det smälter lite.......Jag vill ju att det ska ligga kvar ett tag till....

Traskade på i lite över 1 timme & 15 minuter, så nu sover hundarna. Själv så är jag LEDIG i dag med, så skönt!

I kväll är det föreläsning på klubben med Curt Blixt, ska bli intressant. Har lyssnat på honom tidigare men det är alltid nyttigt att få lite påfyllning. Kvällen handlar om hundarns mentalitet & allt runt omkring det. Föreläsningen är fullbokad så det blir nog en hel del folk i klubbstugan.

Njut av era hundar!

Till stallet

I dag fick Breeze hänga med till stallet igen. Lisa skulle rida Ida & jag hängde självklart med ut.....Tyvärr så var det tö väder= STYLTOR! Suck...Men vi tog oss upp i skogen tror att dom kallar den Vilserundan.

Själv så är jag ju helt ny i skogarna runt stallet men jag har ganska bra "koll" på var jag är ha,ha,ha....

Efter ett tag kom vi ut på ett fält som var fullt med fåglar? Hmm jag var ju bara tvungen att kolla vad det var & då såg jag att det var ett dött vildsvin?!?! Man såg huvudet & kroppen men innehållet var mer eller mindre uppätet!?!? ÄCKLIGT!!!

Men Breeze, hon tyckte det var en mycket intressant doft! Hade hon fått bestämma hade hon nog rullat sig i den goda parfymen, men icke sa jag! Aldrig i livet att hon ens fick chansen att göra det. Men kissa var hon ju bara tvungen att göra precis brevid...Det var lite svårt att få henne därifrån, hon hade nog gärna bekantat sig lite mer med kadavret OM hon fått bestämma.

Nä, upp i skogen igen & försöka hitta en bra stig hemåt, eller åtminstonne ngt som liknar en stig....Kände mig som värsta skogsmullen smile. I bland blev det, nix & vända & en gång blev det som i Ronja Rövardotter, stup & en otrolig utsikt. Så läckert. Men dit hade bara jag & Breeze gått för att "kolla", Lisa & Ida hade gått en annan väg. 

     
           Lisa & Ida                           Ida i stallet

Men jag visste att på ngt sätt skulle vi ta oss ner & strax efter så hittade vi en bra & bred stig som tog oss ner, relativt säkert....

  
Chirine                                   Lisa & Chirine        

Å visst efter ca 1 timme så hade hon ridit & jag traskat i SNÖN! via ett fält där vi såg en dött viltsvin?!-skogen både upp & ner hmmm jobbigt var det men ack så NYTTIGT både för mig & Breeze. Det var riktigt härligt att traska omkring i en främmande skog med massor av snö-spår efter vildsvin/rådjur & älg!!! Men vi hade tur för vi stötte inte på några levande djur, nä det var bara vi, all snö på trädens ALLA grenar som sedan hamnade mest på Ida men också på MIG!

     
Ida, en underbar fjording.....

Men till slut var vi i alla fall på helt rätt väg & snart framme vid stallet. Totalt var vi ute i ca 1 timme & 10 minuter.Nu är man väl värd en semla? Ja, det tycker jag.......

Njut av era hundar!

En härlig vinterdag med hundarna

Vilken TUR att jag var LEDIG i dag, lagom mkt snö & SOL!! Kan knappast bli bättre! Efter att ha varit ute med hundarna i ca 1,5 timme känner man sig ju nästan som en ny människa......Härligt!

     

Hade kameran med mig & min tanke var att försöka fota lite vinterbilder.....Som det känns nu skulle jag nog önskat mig en liten digitalkamera som sköter ALLT ha,ha,ha....Nä, jag lär mig säkert att ta foton med min kamera men jösses vad svårt det är att få bra bilder suck...Åkte ut till Bastmora, trodde att eftersom det är sportlov så kanske ngn skulle tagit sig ut till klubben?! Men icke en männíska?! Lite konstigt måste jag säga......Men lika skönt var det för då kunde ju hundarna få springa lösa, även dom stora killarna. Har ju ingen möjlighet att traska runt med dom i koppel, det klarar ju inte kroppen.

  
Zingo                                    Mac

Hundarna hade det härligt, dom sprang så att snön yrde....Breeze höll sig oftast vid mig men i bland så hängde hon på killarna. Men nu har dom verkligen fått röra på sig, skönt!Själv så traskade jag bara där det var djupsnö, superbra träning både för mig & Breeze. Men hon vill väldigt gärna gå i mina fotspår ha,ha,ha....

  

Väl tillbaka hem så ville inte Zingo gå in, förstår honom. Vädret är ju kanon & snäll som jag är fick han vara kvar ute, tomten är ju inhängnad. Smidigt! Numer kan jag vara lugn för grinden är utbytt, förr om åren var man ju livrädd att hundarna skulle hoppa upp på grinden & att den då skulle falla i hop. Inte bor det hundar brevid längre heller, det slog nästan aldrig fel. Alltid ngn som löpte så att vi tillsammans fick hålla koll på att "rätt" hundar var ute. Lite jobbigt var det......

  
Breeze & Zingo                    Zingo

Nä nu får man nog ta & gå ut i det härliga vintervädret innan solen försvinner....Så på med thermobrallorna igen, superbra att ha.....

Njut av era hundar!

Rapport från Cash

Hejsan Rebecca & TACK för rapporten! så KUL att höra att Cash nu börjar likna sitt gamla härliga jag!!! 

hejsanhopp!

glada nyheter, cash är som vanligt igen, han busar, kaxar upp sig och leker och springer. han behövde enbart lite tid att hämta sig. han har lekt med sina bästa vänner och det gick brabrabrabra! och vart med mig i stallet igen, :D:D:D lille plutten!
ville bara säga det. hoppas ni har det bra, hela familjen hälsar!

Hoppas det blir lite kort på Cash i snön som jag kan sätta in på bloggen? smile....
Kram på er alla från Marie & Breeze (dom andra är på landet)

Andras bloggar

Kollade runt i går kväll på några andras bloggar, jag känner dessa hundfolk ganska bra men....Jag blir lite förvånad vad vissa skriver på dom!?! Även fast man inte nämner några namn så "vet" dom som känner dessa människor vilka dom är som det står om. Jag tycker att det är BÄTTRE att ta det man inte gillar direkt med den personen än att skriva "runt" om kring ämnet på sin blogg utan att nämna några namn.

Typ "nu har JAG tagit över .....så nu minsann ska det bli ordning, ngt som det INTE var förrut när ....hade hand om det". Nu är det inte jag som är drabbad men kul att läsa är det inte tycker jag. Men vem vet det kanske finns ngt att läsa om mig på ngns blogg?!?

Det är mkt därför jag "bara" skriver om mina hundar & däromkring ja & så lite till men INGET personligt så jag hoppas att INGEN som läser min blogg blir stötta i kanten. Om så skulle vara fallet får ni kontakta MIG.

Kände bara för att skriva av mig detta, oopps personligt blev det visst. Men jag kan ju skriva att det jag läst kom från en hundblogg se där fick jag in hundar också....

Man får nog tänka lite på vad man skriver NÅGON kanske läser just MIN blogg....

Njut av era hundar!

Hundrastning i SNÖ!!!

Jag säger bara det: JAG ÄLSKAR ALL DENNA SNÖ!!! Superbra att träna både sig själv & hundarna i djupsnö, det är ljust (vilket JAG behöver!) & man kan åka skidor(vem behöver åka till FJÄLLEN!?!?) Inte jag, nä jag får allt hålla mig hemma men det gör inget!!!

Nu på morgonen skottade jag bort det som kommit under natten & sedan packade jag in hundarna i bilen. Åkte till Fårhagen & släppte dom. Ingen hade varit där före oss så det var så mysigt att gå runt bland all snö & njuta av glada spralliga hundar. Traskade omkring i ca 1 timme sedan in med hundarna igen & så åkte vi hem.

Väl hemma så skottade jag det sista, det är otroligt vad jobbigt det är att skotta! Men det gör inget......Det är klart att jag vill ju inte att den ska ligga till i maj, men den får gärna ligga en vecka eller två. Bara jag hinner åka lite skidor & få upp kondisen på mig & hundarna så är jag nöjd.

Njut av era hundar i SNÖN!!!

Träning i SNÖ!

I Läppe var det massor av snö ngt jag inte riktigt var beredd på......Men i dag så körde Marie & jag lydnad med Gäspa resp Breeze. Marie körde fotgående, Gäspa plogar som värsta plogbilen smile. Men vi tragglade en del & filmade. Tror nog att hon får ordning på det bara hon är konsekvent eller hur vännen?

Själv så visade jag ett helt långt inkallande med ställande. Breeze fixade stanna bra men hade ingen fart till mig efteråt. Men jag har ju inte gjort ett så långt "färdigt" moment ännu. Men jag TRÄNAR så snart ,ja då attans ska det sitta!!! Testade även fjärren ute i snönmen se den måste vi träna MER på!!! ha,ha,ha.... Det kändes kul att ha ngn som kritiskt tittade på en, man är ju inte van vid det. Tränar ju mest själv....Kul var det i alla fall.

Vi avslutade med att pulsa med hundarna i djupsnön ute på kalhygget,nyttigt för oss alla! Kändes riktigt bra att sedan komma in i värmen & brasan! Men säg den glädje som varar, nix snart var det dax att åka till tåget & HEM suck..

Väl hemma så möts man av lika mkt snö som i Läppe?!? Halvkaos alltså, men bussen kommer men fort går det inte. Men fram kommer jag, sedan är det bara att pulsa i snön hemåt & väl där ja då är det bara att skotta hela framsidan suck. Ngt som känns i ryggen, inge bra.....

Nu har alla hundarna dvs Mac, Breeze & Zingo fått mat & varit ute. Nu är det min tur att slappa......

Njut av era hundar!Breeze & jag i Läppe

Äntligen blev det fredag & jag & Breeze tog tåget till Vingåker. det var kallt på tåget så Breeze var mest i mitt knä hmmm tur att man bara har en hund med sig. Eller blir det så att man tillåter lite mer när man bara har en????

     
Jag & Marie +hundarna      Gäspa, Marie & Sally

Det första Breeze gjorde när vi kom fram var att sätta Gäspa på plats.....Gäspa minns att Breeze sa till henne på skarpen när hon hade alla sina valpar, så nu kryper Gäspa så fort Breeze visar sig.......Snacka om hundspråk!!!

  
Marie                                    Sven & Marie

Nu på morgonen blev det en liten skogspromis med Marie & alla hundarna. Självklart har jag bara med mig gympadojjor & här är det ju VINTER med SNÖ!!!! Hemma är det ju VÅR! Ja så det blir till att låna vinterkängor, tur så har jag i all fall med mig långkalsonger......

  
Marie & Sven                      Sally, godkänd anlagstest i viltspår!

Tror inte att det blir ngn hundträning ute, Nix det är alldeles för KALLT för min del.......Får passa på att njuta av en brasa INOMHUS i stället, mysigt är det.........

     
 Gäspa 2008

Njut av era hundar!


Rapport från Pezto

TACK Sandra för rapporten från Pezto! Superkul att få!!!

Hej !
 
Hoppas allt är bra med dig och hundarna!!
Fy vad vi varit dåliga på att skriva men idag så...
 
Det går mycket bra med Pezto, klarade valpkursen galant och nu i mars/april ska vi börja med fortsättningskurs och agility. Ska bli riktigt roligt och skönt att äntligen komma igång efter vintern.Ska tydligen vara mycket i skogen nu på fortsättningskursen, spännande!
Har haft lite paus nu men nya inlärningar när han blivit könsmogen, jadå stora killen lyfter på benet numera.. hehe
Tänkte köpa spårsele till honom nu i dagarna för att han tycker det är roligt så det blir antagligen någon kurs i det också.

Pezto "vintern" 08/09 Så läcker........
 
Jag och Patrik går fortfarande väldigt mycket med honom lös och jag gör det även i stan faktiskt, men inte på de mest trafikerade gågatorna.
Han är superduktig och vi är mycket stolta hundägare! Många som ofta säger att han är väldigt söt och då blir man mycket glad!
 
  
Pezto med kompis Chicko

Han tycker inte om att bli lämnad ensam då han skäller och ylar men vi tränar vidare på det för så kan vi ju inte ha det....
Är en del gnällig nu under könsmognaden men vi kör på...
 

Pezto & husse Patrik

Sen nästan första dagen Pezto kom till oss har vi sagt att han ska sitta innanför dörren, ögonkontakt och hopp&lek.. Först nu börjar han sätta sig utan att vi säger något.... hehe gäller att vara konsekvent så kanske det fastnar hihihi


 
Hans ena öra bråkar med oss. Både under könsmognaden och när han tappade tänder. Kör nu med häftmassa i båda öronen. Lite i det ena och lite mer i det andra. Hans öron är ganska tunga så de borde lägga sig. Vår sötnos!


 
Mailar över några bilder sen när vi senast spårat.
Och julafton där han är med sin kompis chicko!


 
Ha det super!!!
Mvh
Pezto med familj

Så kul att få höra att allt är bra med er & Pezto! Han ser verkligen mysig ut, otroligt lik Leffe som jag träffade i helgen. Så härligt att höra att ni trivs med honom & att han sköter sig smile...Att bli lämnad ensam är ju aldrig kul men det fixar ni. Håller med om att man måste vara konsekvent, inte alltid lätt kanske men det lönar sig i längden. Trizz har också kludd i det ena örat men jag hoppas att jag slipper fortsätta med det.....Tips på spårsele; köp en sele som går ner mellan frambenen, då blir inte trycket så hårt på bogarna. Han är ju "ganska" stor ha,ha,ha....Som tur är kan Trizz ha nästan alla Sindies tillbehör, hon är ju mer eller mindre pensionär nu. Trizz går också mycket lös, ngt som alla mina hundar fått göra från början. Så det är ju toppen att han får göra det.
Otroligt vad ni är duktiga på att aktivera Pezto! Jösses vilken TUR jag hade att ni hittade mig & (Brio)Pezto! Kunde inte ha bättre valpköpare!!!!
Lycka till med fortsatt träning med Pezto & jag blir super glad om ni fortsätter att skicka rapporter & bilder.
Ge honom en godbit från mig & alla sheltisarna.
Kram från Marie 

Njut av era hundar!
 


Promis med "bara" en hund

Hade varit slö hela dagen så när det började närma sig kväll ja då kom energin....Tog med mig Breeze & gick runt Grusåsen-Weda & hem. Det var trevligt att bara ha koll på en hund, man kanske bara ska ha en?! Så känns det nu men sedan när man får hem dom andra så vill man nog inte byta bort dom.....Mamma vill INTE släppa hem någon utav dom & nu VÄGRAR hon släppa hem Trizz. Se hon charmar alla ha,ha,ha....Det är klart i dag hade dom ätit pannkaka hmmm undrar hur Sindie & Milloo ser ut?! Trizz behöver ju äta upp sig, MIN lilla vessla. Nåväl dom får stanna där över helgen för då åker Breeze & jag till Vingåker. Sedan hoppas jag ju att Breeze ska börja LÖPA!!! Då får Milloo åter igen vara på landet.

Även i dag har jag tränat fjärren med Breeze & nu verkar sitt problemet vara borta?! Skönt....Tänk vad bra hon skulle kunna bli om JAG tränade varje dag & inte bara när jag får inspiration suck.....
Förhoppningsvis kan jag träna lite med Marie i helgen, behöver ngn som tittar.

Njut av era hundar!

Själv med Breeze

Det är fortfarande sååå skönt att bara ha Breeze hemma. Hmmm samvetet ja visst men nu passa jag på att njuta av tiden själv med Breeze. Hon har hela tiden full fokus på mig när vi är ute & vill JOBBA mest hela tiden. Vilket är tur för då kan jag koncentrera mig helt på henne......Just nu tränat vi dagligen på inkallning med stanna. Kör bla hela raka inkallningar blandat med korta raka-korta med stanna-korta med släng pinne. Å det går riktigt bra. Man nästan hör bromsspåren i backen när hon med sin fart gör allt för att stanna på en gång! Min stjärna!!!

Men jag känner med henne att jag måste vara noga med att variera träningen så att hon inte får för sig att hon vet bäst, dvs hon vet minsann att nu ska jag stanna. Kände att det var lite på G men nu har jag varierat mig så mkt jag kan & det köper hon. KUL!

Inne fortsätter jag att träna på fjärren, fattar INTE att mina hundar har svårt med sitt!?!?! Kan det bero på att det är "för enkelt"??? Att man tränar det för lite för det kan dom ju ändå?! Tror att det är så med mig.....Så nu kör jag stenhårt med sitt-ligg-stå i ALLA olika kombinationer. Är ju sugen på att köra 2:an. Men jag tänker INTE sätta ett mål när jag ska göra det, ha,ha,ha det blir ändå ALDRIG som jag planerat!!! Suck...

Breeze har hittat en nu favvoleksak, det är en maskintvättad "boll" av toapapper?!?!? Herrejösses å mina hundar som har sååå många leksaker & så ska det ROLIGASTE vara tvättat toapapper?!?!? I bland är dom för roliga.......
Eller kan det bero på att Indra från början tycket att den var rolig? Hmmm så kan det nog vara....


Ny favvoleksak!?

Njut av era hundar!

Blandbilder

Här kommer lite bilder på bla Indra. Hon är ett Tacksamt foto offer för hon ligger still tills man hunnit tagit kort.....
Men normalt är det numera full rulle på henne! Antar att hon kanske saknar lite av utelivet?! Det bästa kanske vore att hitta ett hem ute på landet åt henne.....

     

     
Lite vinterbilder från sovrums fönstret

     

     
Indra & Trizz

     

     
Lillebror                               Brorsonen Robin

  

Njut av era hundar!

Träff med Leffe

Som sagt det bästa med dagen på Vilsta var att Eva & Hans kom med Leffe (Bingo)!!! Det TACKAR jag verkligen för!!

Dagen till ära var han nybadad vilket syntes då han var toppenfin i pälsen, men det kan ju också bero på fodret......Det var ju SNÖ ute så det blev en hel del springandes & busandes med olika hundar. Leffe har massor med energi vilket är så härligt att se!!! Breeze var väl inte så där superglad över att se honom hon ville mest leka med baseboll träet som hon hittade. Å Leffe han ville bara leka med ALLA.

       
Eva, Leffe & Hans

     
Breeze, Annika,Dixie & Leffe

     

     

     
Breeze & Leffe

     
Det var inte lätt att ta kort på Leffe, han ville ju aldrig vara still smile......

     
Breeze i det underbara vädret!

     


Breeze


Leffe, så härlig & glad! Tur att man hittade så härliga valpköpare!!!

Njut av era hundar!
Sheltiedag på Vilsta -09

Äntligen var det då dax för sheltiespecialen på Vilsta i Eskilstuna. Ännu en dag med BARA sheltisar, nåja Anita Axelsson hade med sig sin BC Toni men hon tror väl nästan hon är en sheltie smile....

Jag hade "bara" med mig Breeze, dom andra var på landet & hade det mysigt......Jag & Eva-Britt sov över hos Lena & Egon så det var inte så långt att åka på morgonen. Ditte hämtade upp oss & alla hundar. Som tur var så var burarna till hundarna redan på Vilsta annars hade det blivit trångt i bilen. Ditte hade ställt upp burarna på bästa stället så vi hade verkligen bra utsikt på alla 3 ringarna. Sedan att man ser som man gör det är en annan sak. Både Lena & jag hade svårt att se nr på deltagarna ha,ha,ha.....

     
Eva-Britt (Hasslaröds Kennel) & Maya

     
Ditte (Kennel Lifetime) & Nicke

  
Inifrån hallen på Vilsta

     
Tilly från kennel Hillfire                            Elisabet & Tilly

     
Annika & Dixie
  
Dixie är ett "Nattis" barn dvs halvsyrra med Breeze


     
Lena (Kennel Honeybrook) & Chilli. I mitten kortet, Smilla framför Lena
     

Dagen blev lång men det är som vanligt alltid kul att bara titta på sheltisar! Det bästa med dagen var att Eva & Hans kom med Leffe!!!

TACK Egon & Lena för god mat & dryck!!

TACK Eva-Britt för roligt sällskap!

TACK Ditte för skjutsen till & från Vilsta!

Njut av era hundar!

Rapport från Cash

Tack Rebecca för att du hör av dig när ngt händer, tråkigt eller roligt....

Ska också berätta något hemskt, som jag inte skrev i förra inlägget. Cash vart biten ordentligt av en elak hund i stallet, så han har vart jätte rädd ett tag. ett par dagar efter låg han bara, gjorde ingenting. vi ringde vetrinären som trodde han befann sig i chock. men nu är han bättre, inte helt sig själv, men nästan. han är lite feg och lite rädd för hundar och dragkamp med leksaker, men annars sig helt själv. skälliga, villja gå på prommis cash igen. ville bara skriva det, har du något tips på vad vi ska göra med cashen? angående hunden som bet cashen, satte mammi den på plats ordentligt medans jag tog hand om cash, även hundens ägare fick en ordentlig utskällning och nu får den hunden inte gå lös längre, det dåliga är att man måste bli så arg för att ägaren ska fatta, hennes hudn har bitit mig och massa andra, men ändå ska hon envisas med att den ska vara lös.
ville bara säga det, hoppas ni har det bra!
bebis cashen börjar bli bra igen, det är vi så GLADA över.
kramar från hela familjen cash.

Man blir så himla arg när man hör att ngt sådant här händer! Nu gick det ju ändå "bra", han lever ju men vad hade inte kunnat hända???? En sådan händelse bör man anmäla så att det förhoppnngsvis inte händer igen. Nu får man bara hålla tummarna på att hon alltid har sin hund i koppel!

Ett tips kan vara att när ni möter ngn annan hund så gåt ni alltid först dvs Cash tar ni lugnt & sansat bakom eran rygg & sedan bara går förbi utan att göra ngn historia eller ömka honom. Ni behöver inte prata  in honom bakom er utan ta bara lugny kopplet & led honom in bekom er. Det kan ni alltid göra när ni möter folk & hundar även sådana som han sedan efter att ni gjort så här får hälsa på. Jag gör alltid så här med alla mina hundar när vi möter hundar eller folk på promisarna. Dvs dom får gå bakom mig. Låt honom nu bara hälsa på stabila & snälla hundar så att han får förtroendet tillbaka. Lek också mkt med honom men det tror jag att ni gör smile....
Nu håller jag tummarna för att allt ska gå bra för Cash & er!
Hör av dig igen om det är ngt du undrar över, hellre en gång för mkt än för lite....Har ni vägarna förbi stan kan vi ju alltid träffas & låta hundarna leka av sig.

Kram på er från Marie & alla sheltisarna

Är det ngn annan som har ngt bra tips på vad dom kan göra med Cash efter en sådan här händelse? Hör av er!

Njut av era hundar!

Tränat klicker igen...

Hundarna hade en så tråkig dag med "bara" vanliga promisar eftersom att matte var så seg....Som vanligt fick jag dåligt samvete för dom så på kvällen blev det att plocka fram smått gott godis, apportbocken & klickern.

Breeze: Fortsatte att klicka fjärren dv sitt-ligg-stå genom att jag var nära. Hon jobbar bra men tyvärr så är hon lite för snabb med att göra sina förflyttningar. Hon gör "rätt" i klickersynpunkt men jag vill att hon ska lyssna på mig & därefter göra bytet. Jag vill ha mer stadga i beteendet men det kommer hoppas jag. Men hon är så arbetsvillig. KUL!!!
Jobbade även med apporten & den är absolut inga problem,jippie!!! Kan knacka,låtsas ta den, rycka i den & hon håller fast! Avslutade med partybelöning.....
Jobbade i korta intensiva pass. TACK Anki för pushningen i helgen, du gav mig verkligen inspiration!!!!

Trizz:
Träapportering dvs titta på den-klick-belöning i korta pass-paus sedan gör vi om-paus lite längre duttar-klick-belöning-paus. Hon jobbade också bra så länge Indra inte skulle leka med papperspåsen i köket, ja då var det mkt intressantare hmmm.....Miljön OK så bort med påsen & in med Indra på toan ja se då kunde damen koncentrera sig igen. Så efter några repetitioner med efterföljande pauser så tyckte jag att hon hade en bra dutt på apporten nästan så att hon var på väg att ta den. Hon har burit på den förrut utan"tvång" & då kan hon även srpringa omkring med den. Men nu vill jag att hon ska bli en säker apportör. Det får ta den tid det tar.

Milloo: Körde sitt-ligg med honom bara för att göra ngt. Å min Prins tycker det är såå kul! Han jobbar som attan, hans läggande är i klass med SIndies!

Njut av era hundar!

Rapport från Cash

Här kommer en rapport från Familjen Cash, Tack Rebecca för att du låter mig få information om Lilleman,Cash!!!

Hejsan Marie och sheltisarna!

lite uppdate kring lille cashen :D
Han är nu kastrerad, det gick brabrabra super bra. han var groggy hela kvällen dagen efter öm, dagen efter det vart han piggare och nu är han piggpiggpigg :D hihihi, men vi måste ändå begränsa aktiviteten så att inte stygnen går upp eller blir infekterade. men han och vi mår bra :D

och vi har planerat att gå en hundkurs till våren, tja annars är allting som vanligt. hopas ni har det bra! och hälsa alla från oss.
kramar familjen cash!

Så skönt att allt gick bra med att kastrera honom....Tror nog att han blir som vanligt ganska snart smile...Dvs full rulle! Hoppas nu att ni hittar ngn klubb att gå kurs på, annars får ni höra av er.
Du har inga nys foton att visa???
Hälsa hela familjen & ge Cash en godis från mig & alla sheltisarna!
Kram på er!

Promis på golfbanan

Herrejösses vad isigt det är överallt!!! Tillråga på allt ligger det ett tunt lager pudersnö ovanpå....Nä det fick bli Viksbergs golfbana. Det är ju perfekt att gå på gräs, plant & man ser hur långt som helst. Hundarna verkligen sprang & Milloo hoppade faktiskt över eltråden som ska hålla alla vildsvin ute & Trizz kröp under så jag tror inte att det var såå stark ström i trådarna. Breeze gick inte i närheten av trådarna. Men dom två yngsta dom ville springa i skogen, Milloo doftade ngt så det hade nog varit djir däruppe. Men dom kom så snällt tillbaka. Det var så skönt att verkligen kunna gå på utan att oroa sig för att ramla & bryta benen & som bonus så tittade solen fram, HÄRLIGT!!! Var ute ca 1 timme så nu sussar hundarna gott......

På lördag är det sheltiespecial i Vilsta, Eskilstuna & då ska jag givetvis dit & titta. Det är bara att ta med sig stol & matsäck så kan man sitta hela dagen & bara titta på massor av sheltisar......Funderar på att ev ta med mig ngn av mina hundar Breeze eller Trizz. Blir väl Breeze eftersom att hon inte kan vara på landet som dom andra suck...Damen har ju fått för sig att hon ska rymma när hon är där utan mig?!?!? Inte vågar jag åka i väg & sedan bara vänta på telefonsamtal om att hon stuckit igen....Tur att domo andra sköter sig när dom är där ute.

I går när mamma kom hem från gympan möttes hon av Sindie på uppfarten?!?!? Japp dom dvs Svenerik & Anders hade GLÖMT henne ute!!!!! Det är andra gången det händer med dom två hemma!?!? Suck, kanske dax att ta hem min stackars hund....Tur så var det ju inte sååå kallt för hon hade tydligen varit ute ca 1 timme, oj,oj,oj......

Njut av era hundar!

Träning i ridhuset

Fick en riktig push i går på klicker intron så nu på morgonen åkte jag till ridhuset för att TRÄNA LYDNAD!!!! Först fick dom springa av sig & jösses vad dom sprang, det riktigt yrde om tassarna på dom......

Under tiden gjorde jag upp en plan på vad jag skulle träna & med vem.

Trizz: sitt stanna kvar
Sitt kan hon bra men jag har varit så dålig på att befästa stadgan i att sitta kvar. Så dagens mål var att i korta intensiva pass träna sitt stanna kvar medans jag ändrade position, åt sidan-bakåt-framåt. Hon var fokuserad men hade ofta en blick på dom andra hundarna som låg i hörnan....Nästa gång får dom stanna i bilen. Men hon fixade att sitta kvar men hade lite problem med stadgan när jag skulle gå & ställa mig på hennes sida. Då rörde hon sig från mig. Men om hon fick belöning medans jag ställde mig i position så gick det bra. Nu hänger det bara på att jag fortsätter att träna henne.
Här: ville att hon skulle komma & dutta på min hand & då få godis. Började med att ha godiset bakom tummen & så "råkade" hon dutta på handen Bra & godis. Det lärde hon sig snabbt, KUL! Nästa korta steg var att hon fick gå "fritt" & jag ropade "här" & jösses vad fort det gick att lära henne att komma till dutthanden!

Breeze: fotposition-höger-vänster-backa fot: Det är ju super bra att träna i ridhuset för där finns en stor spegel som man kan titta i. Då har man full koll utan att behöva titta ner på hunden. Hon hade rätt forposition men hade lite problem med sidoförflyttningarna för jag tror att hon var rädd om sin svans. Den var hela tiden åt mitt håll...Men jag tog små steg med bra belöningsplacering(kändes det som) så till slut var jag nöjd med både h, v & backa. Hon var verkligen taggad på att äntligen få träna!
Inkallning med ställande: Inkallning är hon bra på & stanna kan hon också bra tycker jag. Det är ju ngt somo jag tränat mkt på i olika situationer. Nu gällde det bara & sätta ihop det hela. Testade bara en gång & hon stannade efter ca 2 steg, vilket är OK för hon har bra fart. Sedan slängde jag godispåsen till henne. Sen körde jag en rak inkallning som gick bra. I kväll ska jag köra en inkallning med ställande igen. Men kortare sträcka mellan henne & mig & flera upprepningar.

Kvällsträningen: Inkallningen gick OK hon hade nästan för mkt fart som gjorde att hon hade svårare att stanna snabbt. Men jag kortade ner avståndet mer & då var hon mer fokuserad på mig & då kändes det som om det var på G!!

Milloo: Han fick ligga plats medans jag körde dom andra & han låg kvar & han var TYST! Titt som tätt kallade jag på honom & då fick han godis. Sedan gjorde jag om det igen. Har ju inte kört ngn direkt lydnad med honom, han är ju våran klapp & kakhund, min Prins! Han var så nöjd att han fick raca i ridhuset med tjejerna.

Hoppas nu att jag behåller lite av träningssuget.....Kul var det i alla fall.

Njut av era hundar!

Klicker intro med Trizz


Började dagen med att slaska/halka runt i Bastmora skogarna med hundarna. Tur att dom kan gå lösa så att man helt kan fokusera på vad man själv sätter fötterna. Suck...Sedan blev det tandskrapning av Breeze & Milloo hmmm dom behöver tugga mer ben! Sedan var det Trizz tur att stifta bekanskap med tandskrapan oj,oj,oj det var INTE så kul! Men vi tog det försiktigt.

TACK snälla Gudrun för tandskrapningshjälpen!!!!

Sedan fick dom alla springa av sig på klubben & jösses vad dom sprang.....Innan det var dax att stoppa in Breeze & Milloo i bilen. För i dag var det klicker med Trizz som stod på schemat. Som tur var så började vi inne innan det var dax att testa ute. Jag & Gudrun slog oss ihop. För man ska ju aldrig köra klicker själv för då tränar man för länge! Tror att det även gäller "vanlig" träning, tror att dom flesta nöter alldeles för länge så att hundan hinner tröttna & tappa fokus. 30 sek x 3 med en liten paus mellan. Hur många tränar så intensivt??? Inte många tyvärr....Jag försöker men jag vet att jag gärna håller på längre, när jag väl tränar måste jag väl säga. Men jag tränar ju i alla fall i ganska små steg enligt mig själv....Måste börja tänka på hur länge jag håller på. Vet att jag har lite svårt med kriterierna måste planera mera & hålla mig till det så gott det går. Får nog börja skriva träningsdagbok igen.
Däremot tror jag att min belöningsfrekvens är OK! Snabbt-smått-gott...Det kan jag nog Tacka Anita Axelsson & makaroniräkningen & pinnkastningarna för.

Kan bara säga att det var en hel del som Anki sa som var en bra påminning om HUR jag ska träna. Men jösses jag måste ju komma förbi stegat BÖRJA träna.
Nåväl, Trizz var riktigt duktig & satte sig så fint i slasket!?! Klickade för sitt & ögonkontakt. Nu MÅSTE jag börja träna min blivande stjärna!!!

TACK härliga Anki för en mkt pedagogisk & inspirerande klicker info!!! Nu är man allt lite sugen på att börja träna igen.....

Passar på att Tacka Marianne & Uffe för en mycket trevlig kväll med god mat & dryck....Håller med om att vi måste ses snart igen, annars så går åren...

Kvällen avslutades med att Trizz under nattpinket tog sig ett ofrivilligt dopp i ett is/snötäckt dike!?!?
Jösses hon bara försvann.....Men huvudet var aldrig under men resten av kroppen var det. Hon hoppade på 3 ben en stund men det gick snabbt över. Klämde & kände men jag kunde inte se ngt & hon reagerade inte heller. Väl hemma så duschade jag av vinterbadaren. Å som vanligt blev det race i hela lägenheten efteråt som det alltid blir efter bad.

Njut av era hundar!

Letat foton till hemsidan

Vad bra det är när TV´n bara visar skit program, för då kan man göra ngt nyttigt. Tex leta efter gamla foton som ska scannas in till min hemsida. Man har ju en hel del att gå igenom men jag kom en bra bit på väg. Hittade bla bilder på världens bästa hästar Ziggy Stardust "Ziggy" & Penny!  Men det tar ju sådan tid för man blir ju allt lite nostalgisk när man sitter & bläddrar bland alla bilder.......

Hmm undrar hur MÅNGA bilder man kan sätta ut på en hemsida???? Jag har ju MASSOR av hästbilder!!!! För att inte tala om alla hundbilder från förr på bla  Apollo min allra första egna underbara JRT & Jeffi min första sheltie.
Får nog prioritera hundbilderna, men några hästbilder kommer finnas med...

Man blir allt lite putt när man ser bilderna från förr, jösses vilken kvalite på bilderna?!? INTE!!! Så synd!!! Tur att mina närmaste förbarmade sig över mig på min födelsedag så att jag fick min NYA kamera!
Jag fick ju aldrig ngn egen häst så det här var nog den bästa present jag fått!!! Håller fortfarande på att lära mig den...Allt tar bara sådan tid för mig alltså......

Nä nu ska hundväskan packas inför morgonens klicker övningar.

Njut av era hundar!

Årsmöte på klubben

I dag var det årsmöte på Södertälje BK & som "ny" så måste man ju gå, om inte annat så för att kolla in allt folk. Vet ju ännu inte vilka alla är. 58 stycken dök upp......Linda & Johanna avtackades efter att ha avgått från agilitysektorn med en blomma var. Det var även prisutdelning för klubbmästarna i dom olika storlekarna.
Small: Amanda & Vincent
Medium: Conny & Zaza
Large: Linda & Måns

På tisdag har den "nya" sektorn sítt första möte, ska bli spännande att sätta igång. Hoppas att alla är taggade! Tror & hoppas att det spånas fram oilka typer av aktiviteter som vi i sektorn förhoppningsvis kommer att arrangera under året.
Men jag vet att det kommer att bli bra!!!! det är min målsättning!!!

Agility sektorn 2009:
Sammankallande: Jag
Ingela
Birgtta
Conny
Amanda W
Amanda
Susanne

Ja som ni ser så skriver jag inget om mina hundar i dag, tyvärr så har dom bara fått vanliga promisar utan ngn form av annan aktivering suck....MEN senare ska jag väcka upp klickerintresset hos Trizz. Ska ju lyssna på klickerföredraget i morgon. Ska bli kul att göra ngt bara med henne. Ja,ja självklart så blir det en långpromis med alla runt i viltsvinsskogen vid klubben. Håll tummarna för att jag inte stöter på några jäkla vildsvin!

Njut av era hundar!

Valparna 10 månader i dag!

GRATTIS "mina" valpar på 10-månaders dagen!!!!

Oj,oj,oj vad mycket som har hänt på dessa 10 månader!!! Kan fortfarande komma i håg känslan att vänta på att dom skulle födas, stackars Ingela sovandes på min soffa & jag som bara VÄNTADE! Men så till slut så kom dom fyra små varelserna. MINA valpar! Så underbart & nu är dom snart 1 år. Vad fort tiden gått.

Så mina valpköpare, ge Leffe, Cash & Pezto en riktigt smarrig godbit från mig & resten av gänget!

Trizz min lilla vessla, så mkt fart i den lilla kroppen, hon är bara för härlig! På söndag ska vi träna klicker, ska bli intressant & se hur hon beter sig i grupp. Det ska bli kul att få ägna sig åt bara henne en stund, det behöver hon.

Njut av era hundar!

Träningssugen

När man sitter så här & kollar in alla andras bloggar(jag vet att jag sa att jag INTE skule det, men....) så blir man sååå träningssugen. Speciellt när man läser vad alla andra gör & hur dom gör det. Hmmm det vill man testa & jag har ju en hel flock att "testa" på.

Men när man väl kommer hem & har gett hundarna mat, rastat dom osv ja då har allt sug försvunnit?!?!? Herrejösses det är disken, tvättstugan, handla osv osv.....MÅSTE prioritera!

Ju mer jag tänker på dom stackarna som "ALDRIG" får träna ja då kommer det dåliga samvetet fram suck....Attans att det finns så himla många MÅSTEN!!!! Måste diska ,tvätta, städa, handla & JOBBA!

Fick en inbjudan om att gå 2,5 dag klicker, jippie KUL! Men icke sa nicke det passade inte suck....Hade annars tänkt gå med Trizz. Nä nu måste jag pumpa balansbollen så att jag kan börja använda den. Passar ju perfekt att träna inne & hemma! Kan inte bli bättre, man kan ju träna en i taget mellan alla måsten. Så får det bli.

MÅSTE hmmm sätta i gång med den fortsatta grundträningen med Trizz, har ju anmält mig & henne till en agilityhelg med Annika Aller. Får nog pusha Ingela så att vi sätter i gång med våra "små" som snart är STORA. Tiden går så FORT!!!

Njut av era hundar!

Nu SNART ska balansbollen användas

Nu attans är det dax att fylla balansbollen med luft så att man kan börja träna ngn av hundarna på den. Har sökt på nätet & hittade en jättebra sida med tydliga instruktioner & några bilder på hur man kan göra. Så nu är jag supersugen på att sätta i gång! Tror att det får bli Breeze som jag börjar med, japp hon får bli min försökshund. Sedan är det Trizz tur.

Kolla gärna in Finnbo Gårds blogg från 5 mars 2008. Där finns instruktionerna om det är ngn annan som är sugen på att börja träna sin hund på balansbollen.

Skriver givetvis på bloggen hur det gick, men först måste jag pumpa bollen.....

Njut av era hundar!

Milloo i det blå...

I dag på den långa härliga snöiga morgonpromisen tror jag att Milloo fick "löptiksdoftsnos". Han var helt i sin egen värld, visst det är lite av hans kännetecken men.....I dag var hjärnan nog inte riktigt med, nä det var bara nosen som fungerade enligt honom. Normalt sett är han jätteduktig med att hålla sig på trottoaren men inte i dag, doften fortsatte ju på andra sidan matte!!! (OBS! Inga bilar åkte på villagatan!) På med koppel, sedan släppte jag honom i skogen. Men han bara travade i väg(det brukar han göra) men sedan var det stopp ca var 5:e meter, väl där kunde han stå & dofta hur länge som helst. När han väl rörde på sig sprang han till nästa doft osv....

Ja jag säger det, dessa hanar i löptikarnas tid, som det känns så är det alltid ngn tik i området som löper. Å snart är det Breeze tur men då åker han till landet.

Även i dag så såg vi gruppen med rådisar i skogen men först låg vinden åt "fel" håll & dom märkte dom inte. Men sedan när vi gick vidare så DOFT sa alla & vips så drog Trizz! Mille ville också men han stannade när jag ropade till, Breeze var hela tiden vid min sida(min stjärna!). Ooops då kom Trizz på att hon var alldeles själv i den stora skogen å då kom hon som ett sjut. Sedan höll dom sig omkring mig hela tiden. Men i bland så gick nosen upp i luften. Mille hade nu igen sin nos mest i backen.

Aktiverade tjejerna med att gömma en pinne, hade givetvis glömt ta med mig leksak. Dom drar som bara den men sedan är det bara Breeze som letar & Trizz kommer tillbaka. Hon sätter sig så fint & väntar på att Breeze ska hitta pinnen & först då springer hon & möter henne. Självklart så får hon pinnen av mamma.....Sedan springer hon glatt med pinnen i munnen tills ngn annan rolig doft dyker upp då släpper hon den. Då tar Breeze den igen men se då ska hon ha den igen & det får hon. Breeze är sååå snäll & så börjar det om...


Njut av era hundar!

Har TRÄNAT!!!

Jajjamensan, jag har TRÄNAT hundar! Självklart har dom fått en riktig långpromis varje dag vilket även varit bra för mig så klart....

Men i måndags var jag ut till klubben & körde slalom med både Breeze & Milloo.

Breeze fick köra höger slalom med först en enkel ingång sedan tuffare & tuffare dvs snävara & snävare. Hon fick verkligen jobba/söka rätt ingång & det FIXADE hon varje gång!?!? Hon var nog sugen på att köra!!! Supertaggad var hon men lyssnade bra & verkligen jobbade. Superkul!!! Breeze gör ju allt för godispåsen eller bollen & i kväll blev det godispåsen.

Milloo fick också köra högerslalom från början & även han fixade det! Snacka om förvånande?! Han brukar alltid missa första gången han kör höger på en gång men se inte nu. Han var också supertaggad & då är han rolig att köra. Slängde godispåsen efter sista men han är inte såå intresserad av den men godis vill han gärna ha. Men hämta den gör han inte suck....

Kul var det i alla fall.

Trizz fick bara titta på......Avslutade med en månskenspromis runt området.

Träning nr 2: Håller ju på att träna Breeze på ordet "ut" & vi har en så bra inhängnad plan i området brevid. Den har två ingångar i varje hörna på långsidan. Då kan jag stå bla i mitten & skicka på ordet "ut" åt antingen höger eller vänster & sedan skicka bollen över staketet. Försöker använda kroppen så mycket som möjligt i dirrigeringen samtidigt som rösten & givetvis armarna. Hon tycker det är superkul för hon jobbar verkligen för bla bollen. Körde ca 5 skick åt varje håll.

Hoppas att lite av min träningsvilja håller i sig....Känns som om alla andra är så himla aktiva men men det kanske kommer tillbaka......
Tur att man har härliga Amanda som tränar Milloo!!! 

Njut av era hundar!

Helgblandat

Herrejösses vilka härliga & upppiggande promisar man nu fått!!! Både lördag & söndag morgon tog vi en långpromis i det härliga "vintervädret". Så lugnt & skönt samt lite folk ute?! Nu i morse var det -6,7 grader & vindstilla. Kan knappt bli bättre......Det är nästan så att man kan gå hur lång som helst.

Tror att Breeze är på G att löpa.....Hon skvättpinkar, slickar sig & beter sig som jag vet inte vad suck...Milloo är också lite intresserad. Men "smack" så åker han på stryk. I dag träffade hon en annan tik som också var på G. Det var nästan så att man skämdes över henne smile. Snacka om att göra sig till. Det blir till & ringa dom på landet & fråga om Mille kan få vara där medans hon löper.

I dag var jag till Lena i Tumba, behövde kattmat till Indra. Hon får ju kattungemat i blötfoder & det går ju åt.
Passade på att pinka av hundarna utanför så att det skulle vara torrt inne. Gissa vad som händer???? Det är så att man skäms!!!!! Jag "glömde" Milloo ute!?!?!? Herrejösses säger jag bara!!!! Det kommer en kille & knackar på & frågar om det är våran hund som springer utanför?!?!? Visst, det var Mille det suck.....Tur att han kom & tur att han inte blev överkörd!!!!! Min Prins!!!

Han behöver komma till någon som BARA bryr sig om honom, stackaren!!!!
Hmmm det tog lite på hans krafter för att han var helt slut efteråt.  Nu måste jag bara säga att han var inte ute mer än några minuter men i bland kan det räcka för att ngt ska hinna hända! Hemska tanke. Får nog köpa en lott.
Nä jag får nog gå till doktorn i veckan....Ngt måste vara knas. Det är ju 2:a gången jag glömmer Milloo ute!!! Å en gång glömde jag SIndie i trapphuset.....Summa 3 gånger glömd hund! Dvs 3 gånger för mycket!!!!
Eller har jag för många hundar??? Nä 3 stycken ska man väl komma i håg att ta med sig in????

Nu är allt lugnt & hundarna sover & katten ligger på databordet.

Njut av era hundar!

RSS 2.0