Söker tomma toarullar!!!

Jösses vad det går år tomma toarullar hemma hos mig....Men det är klart jag ger miin liga godis i dom & varje gång så går det år en sisådär 10 stycken...Dom bara MÅSTE få några stycken var:) Så är du en sådan där som slänger dom tomma toarullarna? Ja då får du hemskt gärna spara dom & skänka dom till mig...:) Jag tar Tacksamt emot alla jag kan få...

TACK snälla Maria på Nova för alla toarullar du samlar ihop & som sedan min liga får!!!
å Tack för hemleveransen av dom ha,ha,ha...Kallas visst återvinning...innan dom åker antingen i soporna eller i brasan:)

Njut av era hundar!

Bloggen är på G att uppdateras!!!

Har redan skrivit flera inlägg, nu är det bara jag som MÅSTE koppla in kameran så att alla nytagna foton kommer med resp inlägg...Att det ska vara så svårt suck...har ju en hel del inlägg som ska ut på bloggen.

Tills dess njut av SOLEN om ni ser den.....själv så NJÖT jag & tjejerna en stund på baksidan. Ljuvligt var det i solen & Tia grävde som en riktig JTR i gräsmattan...Njut av era hundar!

Inköpt på Tumba Hund & Katt

Passade på att åka till Lena på Tumba Hund & Katt & hämta hem lite hundgott...Hade ju beställt "Leverpasta" till Sheltieligan. Dom bara ÄLSKAR att få belöning från tuben:) Å har jag nu hittat ett godis som dom älskar att jobba för ja då kör jag på det!Även dessa pinnar invirade med läckert kött går hem. Dessa älskar Tia kan jag lova:)Fick tipset av Lena att testa en sådan här att ge leverpastan i. Jag sprutar in pastan från bägge håll & sedan får dom jobba med att få ut den....
Har nu testat den på alla 3 tjejerna & den blev snabbt poppis:) Måste dock köpa flera, det räcker inte med en...Det är nämligen bara en som kan jobba åt gången medans dom andra står bredvid & bara väntar på sin tur. Tia studsar mest & bara vill ha men Breeze ska ha först å ingen får förrän hon är helt klar...så inköp av fler måste göras. Kanske det då blir någonannan sort, jag får se.
Fick oxå tipset att man kan stoppa in uppblött foder i den. Det har jag ännu inte testat men det ska jag göra. Det kanske kan göra maten ngt mer intressant?!? Värt att testa i allafall...Passade på att klippa klorna på Tia när Lena kunde hålla henne. Vid två tillfällen skrek hon så att jag trodde jag klippt av hela klon:( men nix ingen blodvite...Tia skulle vällan bara protestera lite mot den "hemska" behandlingen...

Däremot så har hon nu ganska OK öron:) Kluddet verkar funka...Vore ju himla KUL om Tia kunde få fina korrekta öron:) Breeze har ju det, Trizz har korrekta men ngt lätta öron. Ser nästan ut som om hon har ståndöron då hon oftast är intresserad av både det ena & andra.

Tog även hem Schmackos & kattgodis till mamma som Ligan får när dom kommer dit & så ska ju Indra ha sitt.

Njut av era hundar!

Tia 8 veckor

Oj vad tidern gått fort, nu är Tia "redan" 8 veckor..:)

Tia väger vid 8 veckor & 4 dagar: 1.995 grTror & HOPPAS att hon kanske blir "lagom" i storlek, sådär lagom som en sheltie ska vara....Tia är nu chippad & ögonlyst med fin fint resultat! GILLAS!Ögonlyste henne på Bagarmossen & jag vill verkligen Tacka personalen för trevligt bemötande:)
Däremot så skrek Tia så att det hördes ända ut till receptionen när chippet skulle in:( Likaså när han skulle börja med ögonlysningen.. Sa då att ja hon är en bestämd dam. Men hon blev snabbt lugn & sedan skötte hon sig exemplariskt:)

http://www.djursjukhusen.se/Page433.aspx
Bagarmossens hemsida

TACK oxå till Clary som dels lånade ut sin bil & som följde med som sällskap!!!

Vaccinerade henne gjorde jag som vanligt hos "min" valpveterinär Krystyna Nordin:)
Kul att ha en veterinär som sett & träffat alla mina valpar...:)Hon är bra läcker min lilla Tia:) En riktig pussgurka som gör ALLT för en godisbit GILLAS! Hon är så duktig på att gå i koppel, som hon får göra vid vägen. Men för övrigt så går hon lös precis som Breeze & Trizz alltid gör. Tia har lärt sig att jag har godis i fickan & att man faktiskt får när man kommer & tar kontakt. För min del är det ju extra viktigt att ha en bra inkallning redan från valpstadiet. Det är ju faktiskt redan nu som man ska träna dom på det allra viktigaste. Å jag tycker att bland det viktigaste dom bara ska lära sig tidigt är dels sitt namn, inkallning & Nix. Med det klarar man sig långt både nu & i framtiden.

Å sitt halsband bryr hon sig inte alls om längre & så är hon så himla duktig när kopplet ska på innan vi går utanför dörren. Hon står blickstilla & bara väntar på att kopplet kommit på GILLAS!

Hon har fått testa på att leta godis på en trädstam dock väldigt lågt, hon måste ju komma åt:)

Massor av olika underlag har hon oxå gått på, sådär som det står i alla valpböcker. Att man ska låta sin valp gå på som det oftast står på 8:a olika underlag. Jag har nu suttit & funderat & Tia har gått på betydligt fler underlag än 8:a GILLAS!

Åka bil är heller inget problem, Tia har åkt både i bur längst bak & i baksätet + att hon suttit lös med hela ligan längst bak. Så skönt att ha en valp som inte är åksjuk & som verkar gilla att åka bil.

Tia hänger såklart med mig & tjejerna på promisar, jag kan ju inte gå långt:( men...går gör vi. Självklart springer hon lös & då & då bär jag henne. Vill ju att hon ska hålla lääänge:)
Vi har träffat på flera hundar & Tia VÄLJER då att komma till mig & få godis GILLAS! I stället för att gå fram till andra hundar:) Kan nog oxå bero på att verken Breexe eller Trizz bryr sig om andra hundar & Tia ja hon tar efter, precis som dom ska göra:) Däremot så skäller ju miina tjejer en del:( även det tar hon efter...OGILLAS! Försöker dock jobba med det...

Summan av kardemumman är att Tia är en ljuvlig tjej som jag verkligen GILLAR:)

Njut av era hundar!


Användbar länk till djurapoteket

Ville bara tipsa om denna länk till Djurapoteket. Därifrån kan man beställa det mesta till sin hund....utan att ta sig till apoteket:)

http://apovet.se/


Njut av era hundar!

"Ny" bok för provläsning

Har fjärrlånat Cesar Millans bok:

Cesar och hans valpar : Från valp till perfekt hund
  • Bandtyp: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 201110
  • Antal sidor: 347
  • Upplaga: 1, 
    Vikt i gram: 623
  • ISBN10: 912713136X
  • ISBN13: 9789127131361

Källa: Adlibris: http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=912713136X


Jag LÄSER ju det mesta som kommer ut i bokform med temat HUND & självklart även denna....Har precis påbörjat den & ja.....måste erkänna att jag föredrar svenska författare till hundböcker. För mycket i boken stämmer inte in med vårat synsätt på bla hunduppfödning osv. Men å andra sidan så vet man ju när man läser boken att det är just Cesar Millan som skrivit den...men jag ger inte upp boken ska få en chans.

Njut av era hundar!


Sheltieintresserade på besök

I går hade vi besök av Nina & Lars-Göran, dom är intresserade av en ny blivande familjekompis & då ja då kom dom hem till mig & mina hundar.

Tia skötte sig exemplariskt & var intresserad av dom så pass att dom tom fick sig några pussar:)
Kändes himla BRA att Tia inte ens igentligen brydde sig om att dom var "okända"...Kanske både Breeze & Trizz gett godkänt?! Dom känner ju både Nina & Lars-Göran....Full rulle var det i allafall i min lilla lägenhet, precis som det ska vara!!!
Däremot så saknade dom Milloo....& jag med faktiskt, dax att ta hem min Prins snart


Milloo min Prins:)

(Tror att det var xtra tröttande för Tia sov ovanligt länge i morse....men å andra sidan så nattpinkade jag dom vid sisådär 01.30 tiden. Å när vi kom in fick hon mat igen....Mmm det var nog därför hon sov till klockan nästan var 7)

Breeze & Trizz gjorde precis allt för att vara i centrum, tror att dom tycker att Tia fått vara i centrum alldeles för mycket & för länge....:)
Mesta tiden tillbringades alltså på golvet, precis som det ska vara när man är med hundar & så klart pratar hund:)

Dom har ju 3 trevliga "labbar" & jag tror absolut att det skulle passa alldeles utmärkt med en sheltie i den flocken:)

Men å andra sidan så passar ju sheltien i dom flesta flockar...Njut av era hundar!

Nu finns Tia på köpahund.se

Har nu satt ut en annons på SKK´s sida Köpahund.se....HOPPAS nu att jag hittar det perfekta hemmet till min goa Tia:)

SKK´s köpa hund: http://www.skk.se/kopahund/


I morse fick Tia testa på flera olika underlag....på vissa ställen var det guppisigt så att jag knappt kunde gå:( Tia fick ju nästan "klättra"..Å så var det vattenpölar & för Tia var det ju sjöar...Lite skare blev det oxå samt snö som hon sjönk igenom. Men eftersom att hon var helt sjövild:) innan vi gick ut så antar jag att hon efter den promisen sussar sött:)
Vi var ju oxå uppe i våran lilla skog skog.

Tjejerna Breeze & Trizz tycker att jag e dötråkig:( Dom vill gå på riktiga promisar, iinga "valp" promisar...det har dom tröttnat på ha,ha,ha...Då får jag dåligt samvete men min kropp fixar INTE av att gå några riktiga ordentliga promisar:( Känner inte ens för att bli förbannad, det hjälper inte ändå...

Får aktivera dom på andra sätt i stället, TUR att jag har så många olika Nina Ottosson saker:)

dogsmart.jpg
Källa: http://www.nina-ottosson.com/Dogsmart-Wood-2.php

Håll nu TUMMARNA för att Tia snart "hittat hem"!..:)

Njut av era hundar!

Tia 7 veckor & 3 dagar

Passade på att fota, väga, mäta, sätta "gukka" i öronen & klippa klorna på Tia när Lena från Kennel Honeybrook kom förbi & hälsade på:)

Sedan kom Anki, en av pappa Krilles ägare & tittade på Tia:) Men då var Tia trött & ville bara sova...men fota passade vi på att göra. Vi var dock tvungna att vara snabba då Tia´s öron helst vill stå:( Men nu har hon gugga i & jag HOPPAS att det ska bli ordning på dom....

Tia vid 7 veckor & 3 dagar
Vikt: 1780 gr
Höjd: 19 cm

På bilden är Tia 7 veckor & 3 dagar

Hmmm Tia är inte lätt att fota, för med min kamera måste hon stå blickstilla...annars tar den inte.

TACK Lena från Kennel Honeybrook för ALL hjälp!
http://www.honeybrook.se/


TACK Anki för att du kom & tittade på Tia:)
http://www.revarens.com/index.htm


Njut av era hundar!


Plockade fram lilla balansbommen till Tia

Min plan var ju att träna tunneln med Tia, men så kom jag ju på att SNÄLLA Elisabet på Kennel Hillfire gett mig det mesta som behövs för att träna bla valpar!!! Så i stället för tunneln så satte jag ihop den här lilla balansen

 

Allra först fick hon bara kolla in den, bra nyfiken var hon & stor tjejerna:)
Sen kom "vi" på att man även kunde träna på att gå under & det här var innan vi tränade på att gå över...

Tyvärr kunde jag inte fota när Tia gick över den för då var jag ju tvungen att hålla henne under fulll uppsikt...

Med i "paketet" fanns även lite prylar för att träna hopp & så självklart för en blivande agilityhund så ska man ju även träna ofta & mycket på att krypa under olika material. Då har man ju påbörjat säcken träningen. Så har jag gjort med alla mina valpar, dvs förberett säcken/tunnel träningen. Kan LOVA att det hinder Trizz haft allra lättast för förrutom tunneln är faktiskt säcken:)

Så nu fick Tia testa att både hoppa OBS! Det gjorde hon helt själv det var inte meningen "fniss"....& så fick hon ta sig igenom det här plastiga materialet som jag började med att ha högre därav hoppet sedan lägre & lägre innan hon helt var tvungen att krypa igenom för att komma åt godbiten på andra sidan. Det gjorde hon lätt som en plätt men så har jag faktiskt redan tränat henne på att gå igenom/under olika material bla filt & lakan.


Inte lätt att fota henne & just på den här bilden så kliar halsbandet....


Här är hon på väg bort under "hindret"


Tia jobbar BRA för godis:)


Trizz bjuder fortfarande dock mer sällan på en slurk:)

TACK Elisabet på Kennel Hillfire för allt material!!!
http://www.hillfire.se/


TACK Carina, min snälla granne för all hjälp med min blogg!!!
http://carinaduvefjord.blogg.se/


Njut av era hundar!


Tia är till salu!!!

Grundsten´s Bästa Tia "Tia" född 29/12 2011 är till SALU!

Tias pappa är: Windy Peak Willy Wonka "Krille" Regnr: S45237/2008
Tias mamma är: Grundsten´s Bästa Trizz "Trizz" Regnr: S36729/2008Är Du intresserad av Tia & anser att just du kan ge henne det perfekta hemmet så är du välkommen att via mail höra av dig till mig...
epost: marieosindie@hotmail.com

Mina "krav" på dig som valpköpare & vad jag "ger" som uppfödare till Tia finns att läsa under Intresserad av valp från Grundsten´s. Självklart svarar jag på frågor om Tia, mina andra hundar & om rasen:)

Å har du hört av dig tidigare & fortfarande är intresserad, vänligen skicka ett mail.

Njut av era hundar!

Tidig morgon promis med alla tre tjejerna, en hundattacks rapport & så lite nostalgi

Som vanligt så fick Tia följa med på promisen, det funkar ju eftersom att jag inte pga av kroppen ändå kan gå ngn längre promis....Det enda positiva i bedrövelsen kan jag väl säga..

Det är inga problem att sätta på henne halsbandet för det har jag ju tränat mkt & länge på. Hon får oxå gå i koppel ut från området & det funkar himla bra:) Men sedan får hon springa lös med dom andra. Titt som tätt kallar jag in henne & då kommer hon i turbo fart på dom små benen, jösses dom går som trumvirvlar:) Men så vet hon ju oxå att hon får en godbit....

Tia går även på gummimattan som ligger precis vid entredörren, lite konstig tycket hon nog den var i början men sedan ja...nu springer hon rakt över:) Till hus nr 2 har dom en liten handikappramp in & även den springer hon glatt över...GILLAS!

Se hela bildenHar oxå lagt ut ett kompostgaller här inne som hon måste gå över & det gör hon utan problem...

Hittade oxå några brunnslock som var FRIA från snö så dom fick hon gå över ett par gånger, jaha verkade hon tycka vad var det här för konstigt då matte?!?! Kan lova att jag dag efter dag verkligen förundras över hur stabil hon är i psyket...

Men vi har snö runt våra brunnslock...


Kan det vara så att ensamma valpar blir tuffare? Annars skulle man ju kunna tänka sig att dom skulle bli mesigare när dom inte har stöd från kullsyskonen? Men å andra sidan så har hon ju aldrig haft ngt stöd från några syskon...Ja inte vet jag.

Minns dock att även framför allt Blåndie var likadan i den åldern, hon var (å är...:) oxå tuff & stabil. Hade inte heller några problem med Milli:) För att inte tala om Breeze första kull, dom var ändå 4 stycken men helt orädda. När dom kom upp i åldern typ 5-8 veckor så trodde ALLA 4:a att dom skulle fixa livet helt utan matte...Dom gick helt sina egna vägar & helt plötsligt hade jag 4 valpar på olka ställen i området ha,ha,ha...Däremot så visste jag vart dom OFTAST tog vägen, alla hade nämligen sina favvoställen. Men å andra sidan var det sommar & varmt så att vi kunde vara ute hela dagarna.

Men...jag GILLAR valpar som är trygga, stabila & som är nyfikna på "världen" & som kan ta in att det händer saker hela tiden utan att bli vettskrämda....Reagera får dom & ska dom så klart göra, vem gör inte det när ngt "konstigt" händer som man aldrig tidigare varit med om!?!?

Däremot så är jag ju livrädd för att det ska komma lösa hundar som är utom kontroll:( Men peppar, peppar så har det faktiskt varit lugnt på den fronten under en längre period...I allafall just runt "mitt" hemma kvarter & det är ju mest där jag numer går, speciellt när Tia är med.
Visst kan man inte gå & tänka på ALLT som skulle kunna hända men det finns såklart i bakhuvudet hela tiden...:(

Speciellt efter att vi träffat på en liten mkt trevlig hund med husse som berättade att hans hund & FRU precis i dagarna blivit ATTACKERADE av 2 LÖSA?!?! rottisar nere vid Ragnhildsborgsbacken!!!!
Hundarna hade alltås flygit på BÅDE hund & människa!?! Hur sunt är det?!?! Hur hur FAN kan man ha sina 2 i det här fallet rottisar LÖSA om man inte har 100% koll/lydnad på dom?!?!?
För min del spelar det ingen roll vad det är för ras, jag gillar rottisar, men....vad i hela friden har dessa hundägare i huvudet igentligen?!?! Visst är det "enklare" att bli påhoppad av 2 papilloner om man jämnför med 2 bastanta rottisar..Utgången blir oftast ngt "blodigare"..
Men jag blir så ursäkra språket JÄVLA förbannad på dessa hundägare som släpper sina hundar lösa UTAN att dom har ngn som helst koll, pli, lydnad kalla det vad ni vill precis överallt! Slapphänta hundägare som inte jobbar med sina hundar DAGLIGEN måste få in i huvudet att dom MÅSTE ha sina hundar kopplade! Det finns ju i allfall en del rastgårdar & andra inhängnade områden när dom kan låta sina hundar få springa av sig...UTAN fara för andra hundar & människor...

Nu vet jag inte vem som äger just dessa 2 rottisar inte heller vet jag vilka hundarna är...

Å andra sidan så har det ju precis hänt här i Tokstan att en LÖS kamphund bitit ihjäl en liten killes hund precis utanför hans port:( Enligt vissa "hundkännare" (allt enligt tidningen) så är det NORMALT?!?! att en hund hoppar på/biter (& som resultat har ihjäl en annan hund!?) Hur i helvete kan det vara normalt???

Visst är det så att alla hundar inte gillar alla hundar & att det då blir gruff & slagsmål...Men det ÄR strikt hundägaransvar!!!

Jag anser att det INTE är acceptabelt att:
1: Ha sin hund lös utan 100% koll
2: En hund flyger på & biter ihjäl en annan hund
3: Ägarna till dessa hundar inte blir "straffade"TUR att det är fredag & jag ska nu träna Tia på agilitytunneln.
Det blir kanoners, jag sitter på kudden & Breeze & Trizz får lära Tia gå igenom tunneln:) Så tränade jag dom andra valparna & det gick fin fint.... 

  
Blåndie & Milli vid 7 veckor 2011

Sätter in några bilder till på Blåndie & Milli när dom var 7 veckor, precis lika gamla som Tia är nu:)
  
Minns med glädje tiden med dom här två underbara tjejerna:)

Njut av era hundar!


Sheltiespecial i Vilsta lördag 25/2 2012

Nästa Lördag den 25/2 planerar jag som många andra sheltiefrälsta att åka till Vilsta, Eskilstuna för att se många härliga sheltisar på Sheltiespecialen:) Redan på fredagskvällen träffas många för då är det Årsmöte i Sheltieklubben. Jag kan inte gå för jag jobbar:(

Det är tydligen 202 sheltisar anmälda GILLAS!

HOPPAS oxå på att det kommer många sheltiefrälsta:)
Mer info: http://www.sssk.org/

Njut av era hundar!


Några inlägg hamnade i fel ordning...

Av ngn anledning så kom inläggen i fel ordning suck...Nåja man får scrolla lite för att "hitta" rätt ordning på Tia´s veckor:)

Njut av era hundar!

Tia 7 veckor

I dag blir min Tia 7 veckor, oj vad fort tiden gått...Jag verkligen märker dag för dag att hon växer, nåja men att hon blir äldre:)


Tia 7 veckor i dag!

Tia är otroligt rolig & så verkar hon inte vara rädd för ngt..GILLAS! I morse när vi skulle gå en promis så mötte vi på en som skottade snö & vipps så drog hon för att kolla vad den gubben höll på med....Hon passade oxå på att springa fram till sandspaden för att kolla vad det var för ngt...

Sedan på promisen innan jobbet ja då kom traktorgubben & skulle ploga & sanda, men då var jag tvungen att lyfta upp henne men hon bara tittade på & efter traktorn som brummande precis brevid oss. Inte blev hon rädd!!! GILLAS!!! Släppte sedan ner henne & då drog hon efter tjejerna utan en tanke på ngn läskig traktor...

Mmmm jag TROR verkligen på att Tia kommer att bli...BRA:)
Skryt skryt skryt men...hon är faktiskt helt udnerbar:)


Dom fyllda tuggrullarna är oxå poppis:)

Att åka bil är heller inget problem, visst hon gillar inte direkt att bli instoppad i buren..Då låter man, men hon tystnar efter ett tag. Peppar, peppar så blir hon inte heller åksjuk:)

"Tvångs" gullar jag jag oxå titt som tätt, det går bättre & bättre...Hon accepterar att hon ska ligga still medans jag pillar & gosar lite grann....:)

Nästa vecka på Torsdag den 23/2 har jag bokat tid för ögonlysning på Bagarmossen. Alltid lika nervöst...
 
Regiondjursjukhuset Bagarmossen 
Veterinär Anestis Simeonidis är auktoriserad ögonlysare vid Regiondjursjukhuset Bagarmossen.
Källa: Bagarmossens hemsida, ögonlysning: http://www.djursjukhusen.se/Ögonlysning.aspx

Har aldrig "lyst" för honom tidigare...Men jag hoppas att han är bra...Någon som vet???

Nu på kvällspromisen runt kvarteret så gick Tia först kopplad utmed våran lugna gata sedan på gångvägen fick hon springa lös vilket hon gjorde hela vägen runt & hem. Kallar in henne då & då & jösses vad fort hon reagerar & kommer...självklart får hon lite godis när hon är så himla duktig:) Lite bus med "morsan" blev det oxå...å vipps så rullade hon runt i snön men lika snabbt var hon på benen i igen..Å så var det full rulle igen GILLAS!
Väl inne så torkar jag henne helt torr & det går galant. Hon bryr sig knappt när jag kommer med handduken. Försöker att variera lite med hur handduken hamnar på henne. I bland på hela huvudet & i bland på baken, framtill osv..Ingen vekling där inte "fniss" Stabilt psyke eller?!?

Ändå så känner jag att jag fortfarande har så himla mkt som jag vill att hon ska hinna träna på innan hon flyttar hemifrån...Hmmm för jag HOPPAS så klart att jag snart hittar DET hemmet till henne:) Å andra sidan så gör det ju inget om hon får stanna ngn vecka extra....men lättast är ju så klart att hon får flytta "hem" till sig när hon blivit stor dvs strax efter 8 veckor...Stannar hon för länge kan det kanske vara svårt att släppa iväg henne....

I morgon är det dax för kloklippning på Tia igen. Breeze & Trizz klippte jag klor & tassar på häromdagen så dom slipper...En genomborstning ska dom alla oxå få.

Har köpt lite mer godis....dels för att ha till aktiveringsleksakerna, till hundpromisarna & så till tänderna


Kan lova att skor är en av favvisarna att tugga på bland en hel del annat hmmm....


Ja nu väntar jag bara på att få Tias registreringsbevis från SKK. Borde komma vilken dag som helst...

Njut av era hundar!

Nu ska Ligans tänder bli fräscha.....

HOPPAS HOPPAS att detta hjälper till att hålla tänderna fräscha på Ligan...Säljaren LOVADE att det funkar så varför inte testa?! Tyvärr så är jag alldeles för dålig på att borsta tänderna på dom regelbundet:( Får dåligt samvete & så börjar jag borsta men sedan liksom bara rinner det ut i sanden suck...Så nu får dom en klicka på varje hörntand varje kväll. Ingen borstning behövs, dock kan det så klart underlätta....Nä gelen ska sprida sig i munnen. Så lite gel varje kväll i en månad sedan ca 2 gg/vecka. Ska bli spännande & se om det ger resultat...

Det flytande medlet ger jag i vattnet varje dag. Dubbelt upp alltså...Är det ngn som testat detta???

Njut av era hundar!

"Långpromis" med Breeze & Trizz

Trots att min skitkropp INTE vill vara med:( så bara kände jag att tjejerna bara MÅSTE få sig en ordentlig promis...Vädret var ju helt OK, ganska skönt...

Tog med mig den allra i mitt tycke bästa godispåsen som jag fyllde med Smackos. Passade på att under promisen både slänga den i djupsnön & så så lägga den på olika ställen så att tjejerna fick leta efter den. Det blev både på stubbar, på stenar, 4 kantiga stenbumlingar & på några trädgrenar. Dom bara älskar att få leta, att få jobba för sitt godis:)

Breeze går superfint "fot" så fort hon vet att godispåsen är med...Har ju belönat henne när hon sökt upp min vänstersida & när hon går i fotposition. Kan lova att hon har ett snyggt fotgående 100 talsmeter i följd:)

Belönade även Trizz när hon kom upp på vänster sida. Önskar ju verkligen att JAG fixade att köra henne i lydnadsklass 1 under året. MÅSTE ju "bara" få tillbaka mitt driv för att träna lydnad....Det var ju på G efter förra sommarens kanonlydnadsläger i Högsjö. Men efter att ha kommit hem så ja då höll jag på ett tag tills det bara rann ut i sanden. Blir lätt så när man inte har ngn att träna med..

För som det känns nu med min jäkla skit kropp så tror jag INTE att jag kommer kunna köra Trizz i agility:( Känns för jävligt men när jag knappt kan gå utan att svimma så ja då känns det INTE troligt att det kommer kunna gå att köra ngt med henne....Blir deppig bara att tänka på det:(
Mina tankar går faktiskt allt oftare nu i omplaceringsbanor....Får nämligen så himla dåligt samvete av att inte aktivera dom så som jag önskar! Vet att dom skulle ha det så mkt bättre om dom hade en frisk matte....En matte som kunde vara fysiskt aktiv & inte som nu oaktiv:(
Minns att allt var så himla mkt bättre i somras då när mina morfinplåster faktiskt hjälpte mig till att kunna vara aktiv, oj,oj,oj vilken KÄNSLA det var. Därför känns det än jävligare att tänka på att det sedan i höstas bara blivit värre & värre:(
Vet å andra sidan att jag INTE skulle klara av att göra mig av med min liga men så måste jag ju tänka på deras bästa. Jäkla dilemma....Nä Ligan får nog allt stå ut med mig som matte...:)
Mmm har en hel del att fundera på...Men allra först så bara måste jag hitta det perfekt aktiva hemmet till min Tia:) Tia är så klart värd det allra allra bästa!!! För hon ska säljas, har liksom inget val...

Njut av era hundar!

Tia hänger nu med på kortare hundpromisar i snön

Det både märks & känns att våren snart är på G...:) Å eftersom att det inte är sååå kallt har nu Tia fått följa med på promisar runt kvarteret. Å jösses som hon springer, ser så himla KUL ut när den lilla rultan springer & försöker hålla jämn takt med Breeze & Trizz. Det verkar inte bekomma henne ett dugg att det är snö, men visst i "djup"snön får hon jobba & det är säkert lite kallt...men hon är ju inte stilla en enda liten sekund. Nä full fart hela tiden. Även minnet verkar kort "fniss" för efter ett tag är hon åter ute i djupsnön & pulsar..
Tia är bra kavat & tuff, GILLAS!

På ena promisen i går träffade vi på en granne som snällt satte sig ner på huk, Tia kom rusandes & hälsade. Ingen mesig sheltietjej här inte GILLAS!!! Visst jag vill INTE att mina hundar ska rusa fram till allt & alla men om jag ber dom sätta sig på huk för att hälsa är det ju så klart SUPERBRA träning för Tia.

Har nu åter en godispåse i fickan & då & då lockar jag på Tia som kommer rusandes i 100 knyck för att få en godbit. Kallar in henne både att jag står still & att jag rör på mig. Det är ju faktiskt mkt enklare att "bara" ha en valp i träning:) 

Passar samtidigt på att träna "sitt". Självklart bara en kort kort stund ute...Hon får ju inte bli kall om rumpan. Tränar henne oxå i att hänga med i koppel & det gör jag till & från porten & till baksidan. Går lätt som en plätt speciellt när tjejerna springer före. Lite svårare när dom är bakom...Men det går framåt.

Har även filmat med mobilen från Tias ena promis men nästa problem är att föra över det till datan...

Breeze & Trizz fick som vanligt lite hjärngympa med ngn utav Nina Ottosson´s aktiveringsaker. denna dag tog jag fram: TORNADON Tjejerna bara ÄLSKAR att få använda den:) Å självklart blev Tia superintresserad...:) Så när tjejerna fått sitt så la jag dit godisbitar & lät sedan Tia leta godis. Hon var så himla DUKTIG & letade fram godisbitarna på löpande band GILLAS!!! Tre repetitioner fick hon göra innan paus. I kväll planerar jag att hon ska få göra ytterligare några godislet.

Ja med en valp i huset är det ytterst sällan lugnt, men oj vad härligt det ändå är:) Det är rent ljuvligt att se mina 3 tjejer ligga & sova i samma hundsäng...:) Då är det bara att njuta...

Njut av era hundar!

Uppdatering av bloggen

Nu är det lääänge sedan jag uppdaterade bloggen...men, i kväll så kommer det flera "nya" inlägg som redan är skrivna ska "bara" sätta till massor av bilder.

Njut av era hundar!

Tia 6 veckor

Jaha, tiden bara rusar i väg....Nu är min goa Tia redan 6 veckor:)
Ute i solen på landet, Tia 6 veckor & 3 dagar
  
Morfars tofflor ligger risigt till.....
  

Håller på & tränar lite att gå i koppel, vilket går lite si & så....Lättast går det så klart om tjejerna går före. Å så går det bra att ta leda ut henne från dörren ut i trapphuset, då...går det i en rasande fart. Däremot så får hon såklart inte gå i trapporna. Men det har hon lärt sig & så fort vi kommer ner ska hon ner...
Första mötet med snön...gick bra tills tjejerna fick nys på en främmande katt & började vråla:( Då blev det alldeles för läbbigt så då hoppade hon rakt ut i snön i pur förskräckelse....Oj vad hon såg förvirrad ut, lilla Tia...men det var bara att borsta av snön & så släppte jag ner henne en kort stund till & då var det glömt som TUR var...var dock inte speciellt glad på Breeze & Trizz:(Tia har nu oxå fått följa med hem till Clary...Allt funkade jättebra & även hennes hund Ellen accepterade Tia:) Känns BRA att Tia kan få lite nya intryck..Däremot så är jag lite bekymrad över att hon ännu inte fått träffa några barn..hade gärna velat att hon skulle bli tränad på barn i olika åldrar...jaja man kan inte träna på allt.

Glädjande är att Tia ÄTER sitt torrfoder:) Hon får ju nu Specific som både hon & Trizz äter...å japp Trizz ÄTER men det kan ju jag förstå, Tia snuttar ju en del fortfarande & då behöver Trizz fylla på.

För övrigt så känner jag mig mycket nöjd med Tia & hennes utveckling....tror att hon kommer bli en stabil sheltie var hon nu än hamnar.....Liten, tuff & naggande go kan man väl beskriva henne.Nu under veckan ska agilitytunneln fram DÅ hoppas jag att hon visar framfötterna!!!
Redan nu tränar jag henne på att Tia ska kunna gå under  olika sorters tyg/plast allt för kommande tunneln träning:) Det ska ju börjas i tid.....


Tia gillar verkligen att både leka, bära & att kampa GILLAS!!!

Mellan lek & bus är det SOVA som gäller....Däremot så är det nu helt klart att Tia ska säljas......& jag hoppas så klart hitta det perfekt hemmet till henne. Vill såklart att Tia ska komma till ett aktivt hem som kan ge henne ett aktivt liv där hon får vara i centrum. Njut av era hundar!


Tia 5 veckorHar igentligen massor att berätta om, det händer ju så mkt i Tias liv just nu:) Varje dag innehåller ngt som man bara ler av...:) Hon är sååå go min Tia....Eller Duracellen som hon kallas till vardags. Japp hon liksom stutsar på alla 4.a benen precis som en duracell & så kan hon hålla på lika länge oxå...
TUR att både bästa mamma Trizz & mormor Breeze är tåliga & står ut med hennes påhopp...
Å TUR för mig att jag får le & skratta så mkt!!! För hon verkligen förgyller ens dag det kan jag lova.....Full rulle från morgon till kväll...Att lämna henne när vi ska på promis är inga problem, det är bara att ge henne ngt att tugga på så är hon nöjd. Däremot så gillar hoon inte att bli instängd bakom kompostgaller, då blir det liv. Men hon tystnar ganska fort som tur är. Speciellt eftersom att jag bor i lägenhet.
Tia har oxå fått följa med på några kortare promisar dock då sittandes under jackan i värmen. Men oj vad hon tittar..... Varje dag så har hon sitt halsband på, inte direkt jättepoppis men men det ska vara på....ibland så glömmer hon bort att hon har det på & så helt plötsligt så kommer hon på att hon har det PÅ sig & då blir det tvärstopp & så bara måste man klia...

Tyvärr så börjar hennes rackarns öron att se för anskrämliga ut:( Jag försöker att massera mest hela tiden för att försöka få till en tipp....men det blir nog att sätta i ngn form av kludd....

Tia har sin egen vilja, vilket jag verkligen gillar:) Skönt med "tuffa" icke veka sheltisar....Däremot så är det inte det lättaste att fota henne...:)Tias nya leksak som hon fått av mormor:)


Breeze

Dom övriga i Sheltieligan då? Ja Milloo är kvar på landet men jag hoppas kunna ta hem honom snart. Men min mamma skriker högt för hon vill inte släppa honom ifrån sig....
Trizz ja hon är bara mamma & hon verkar nöjd med det, faktiskt. Breeze ja hon bara är...
Däremot så har jag dåligt samvete för att dom inte får göra ngt:( Visst dom får sina promisar & så som TUR är så har jag ett gäng Nina Ottosson´s aktiveringssaker. Dom räddar tjejernas hjärngympa....

HOPPAS dock att jag snart ska kunna röra mig lite mer så att dom får upp sin kondis. Men så länge min skitkropp inte vill vara med så ja då får dom "bara" sina vanliga promisar...Suck...Önskar verkligen att både dom & jag skulle kunna röra på oss ordentligt, men men nu går det inte:(

Får "skylla" på att jag inte kan lämna Tia för länge....

Njut av era hundar!


RSS 2.0