Rallytävling med Breeze G-T BK 5/7 2014

Lördag den 5/7 2014 var det dags att Tävla i Avancerad gör mig & Breeze:) Min förhoppning var ju att ta den sista Godkända för att sedan börja fokusera på Mästarklass;)
 
Alltid skönt att ha nära till en tävling & eftersom att jag är i stugan tog det inte lång tid dit...Liksom förra året var det VARMT med i år blåste det lite i alla fall...
 
Jag & Breeze hade Startnummer 6, vilket ju var bra eftersom det ju bara blev varmare & varmare...
 
"Tyvärr" så var ju Backa 3 steg med & på HÖGER sida;) Men det är ju bara att gilla läget...Tränade några gånger innan vi skulle in & Ja Går det så Går det liksom...Visste att jag skulle ha liiite problem med att dels hålla koll på MINA egna steg & så FÖRSÖKA få Breeze att backa hmmmm DÅ hörde jag något som jag "tjuvade"
Citat: Ja men om jag nu börjar med höger fot då vet jag att nästa gång höger foten är i backen DÅ ska jag gå framåt UTAN att behöva räkna & samtidigt hålla koll på hunden " Slut citat
Pling sa det så den "snodde" jag faktiskt;) Å när vi kom till den skylten KÖRDE jag helt på det tänket! Å jag fixade 3 steg & Breeze hängde med ungefär halva vägen...trodde att vi skulle på minus 10 MEN hon backade & vi fick "bara" minus 5 på den!!!
Det var en rolig bana & när vi gått i mål kändes det BRA!!! Är riktigt nöjd med HELA banan ja utom då lite strul på backat....RACKARNS DUKTIG hund jag har!!!!
Sedan var det Honnören: Ligg framför i 1,5 minut.
Nu var jag liite smart eftersom att jag vet att Breeze KAN lägga om sig & jag hade ingen koll på om det gav avdrag?! Så jag satte henne bredvid mig, la ner henne & väntade en kort stund & visst rättade hon till sig;) När hon gjort det gick jag & ställde mig framför henne bredvid skylten. Hon låg sedan klockrent hela tiden!!!
 
Sedan blev det ju en väntan på att klassen skulle vara slut....
 
 

Pling plong så hade resultaten kommit ut på SBK tävling så då fick jag ett Grattis du VANN på 95 poäng!! Tjohoooo!!!!!
Moment 13 var Backa 3 steg på höger sida...
 
Ja vi VANN & därmed så har Breeze en ny titel RLD A på poängen 94, 98 (Breeze hade ju 100 & matte fick minus 2) & 95 poäng!!!
Breeze fotad av Towe Melander efter Prisutdelning:)

TACK Världens BÄSTA Breeze för att du bara är BÄST:)
Nu satsar vi på Mästarklass!!!
 
Njut av era hundar!
 
 

Bra rallyträning inför tävlingen på lördag!

Tack gulliga Towe för att du kom & tränade med mig & Breeze inför Rallytävlingen!
 
Behövde få lite tips & råd angående bla Backa 3 steg...ett moment som jag ännu inte fått till...Å så kom jag ju på att JAG måste få till MINA 3 steg också;) Då var det toppen att Towe kikade & kom med tips:)
 
Var så himla NÖJD efter torsdags träningen med Breeze!!! Körde bla Spring & körde också då skyltar som ingick...Hon började tagga upp & skalla men jag sa till henne "Lite" på skarpen & då gick det bra! Även Backa 3 steg gick bra efter många repetitioner...TUR att Breeze fixar att göra om & göra om & göra rätt;)
 
 
 
Ja vi pausade också såklart;) På bilden är det Towe med Berry...
 
Njut av era hundar!
 

En BRA träningsdag i dag igen:)

Idag var det Onsdag igen vilket betyder TRÄNINGSDAG på klubben:)
 
Började inne i hallen med:
 
Breeze: Fokus på högerhandling & 1. Bcka 3 steg först vid väggen-sedan en bit ifrån ca 1 meter-sedan utan väggen. Ja känns som om det är på G men jösses detta moment har verkligen prövat mina nerver...Men men hinner dock INTE få det klart till på lördag:( Hoppas bara det inte kommer 2 gånger på banan, då är vi körda:( Inser såklart att jag skulle tränat det mer...Men trots det så kändes det ganska OK & vissa gånger gick det riktigt bra! Däremot har jag Noll Koll på mina egna steg;)
2. Vändningar både åt höger & vänster, gick bra!
 
Trizz: Fokus på 1. Ingångar: Gick rätt bra tycker jag, visst jag ser ju inte riktigt allt men när jag kikar ner sitter hon där, helt rätt:) Gjorde bara om 2-3 gånger...Ganska bra % rätt alltså tjohooo!
2. Sitta kvar-Kalla in med FART: Hon satt kvar ALLA gånger i dag dvs 100% rätt! Kallade in & slängde godispåsen bakom mig-SLUT
3. Fotgående: Hon ska själv välja att komma upp vid höger sida=Klick & godis! Efter några sådana repetiotioner sa jag Fot efter ett tag Kick-Belöning-Slut! Är sååå NÖJD  med hennes attityd i dag!!!
 
Milloo: Körde högerhandling med honom & en hel del Tysksvängar. Gick bra. Men jag kände att jag bara körde för att han skulle bli aktiverad...Men DUKTIG är han min Prins:)
 
Sedan gick vi ut på planen & byggde upp en Rallybana med skyltar från Nyb, Fort samt Avancerad klass. I Rutan hade vi lagt ut massa prylar som jag sparkade på så att dom rullade i väg när jag passerade;)
 
Breeze: Fokus på högerhandling bla ingick Läggande under gång-Sitt/Stå/Ligg-Hopp på både höger & vänster sida-Byte utåt & så Sitt-1 steg åt höger sitt....I just den KAN hon göra en snurr innan hon kommer in & sätter sig NÅGOT hon INTE får. Där MÅSTE jag vara tydlig!
Första rundan körde jag med Klicker-Godis, ville få fram en attityd hos henne UTAN att skalla. Gick helt OK! Andra rundan "skärpte" jag till oss;) Elisabet filmade rundan & jag är HIMLA nöjd över min Stjärna Breeze:) Har kollat på filmen flera gånger & visst det finns att träna på...men jag GILLAR hennes attityd!!!
 
Trizz: Ingen Rallybana för hennes del, nix nu är det fokus på LYDNAD;) Körde Skick till Skål-höger & vänster, hon stod mot mig & skulle Gå på min arhandling till rätt Skål. Gick hyffsat, dock hade hon lite väl mkt koll på Elisabet, det var ju HON som la ut godiset= den viktigaste personen på planen;) Ja ja några riktigt BRA skick fick vi ihop:)
Några BRA ingångar fick vi till också:)
 
Milloo: Han fick också gå banan men bara på vänster sida. Är himla nöjd över hans attityd & glädje! Han VILL verkligen jobba & hans Lägganden är supersnygga!!!
 
En BRA dag i dag!!! Men nu har Milloo & Trizz åkt till Landet...har "bara" Breeze hemma....Ska jobba lång dag i morgon & så ska jag TRÄNA massor med Rally:) Ikväll blir det nog ingen träning men i morgon & på fredag ska jag TRÄNA tjohooo! Å självklart ska jag rå om min Stjärna Breeze, vi behöver tid ihop bara jag & hon:)
 
Njut av era hundar!

Lydnadsdag med Trizz för Camilla Mangnäs 28/6 2014

Funderade & tänkte läänge på OM jag skulle anmäla mig & Trizz till Lydnadsdagen...Men som TUR var så anmälde jag! Å jösses vad KUL det var!!! JAG var på G ja när jag inte Älgade iväg vill säga;) Å Trizz var taggad att TRÄNA jihaaa!
Sedan är det ju såklart alltid så roligt & inspirerande att träna ihop med ett gäng roliga klubbkompisar:)
 
Tillbaka till träningen då...Jag tränade Ingångar vilket gick BRA då jag STOD RAKT & lät henne hitta rätt position, jag sa bara kom! Blev det "fel" så Ja ja Fel Fel Fel så gjorde vi om.
 
Fot tränade vi genom att hon själv fick söka upp min vänster sida BELÖNING & MajBritts SUPERGODA levergodis...Nästan så att hon blev lite för taggad på godiset;) När jag efter ORDER av Camilla slutade Älga iväg så gick Trizz BRA! Gäller att JAG saktar ner lite-Går Rakt-Kikar ner så att jag ser att hon går i rätt position-Belönar! Kom så pass att jag sa Fot & gick längre & längre, fortfarande med en hund som var taggad KUL! A & O är ju att ha ett Fritt följ som ligger på en 10:a;) DET är mitt MÅL för då har man ju så mycket gratis!!! TRÄNA TRÄNA T R Ä N A!!
 
Var med på en Plats i grupp, hon la sig korrekt-jag tittade /böjde mig inte;)-hon låg i lite över 2 minuter en....reste sig när jag ställt mig bredvid henne:( Tror helt det beror på att hon var fööör taggad på det goda godiset...
 
Rutan med Godisskål gick riktigt BRA! Jag höll lite lätt i henne & sa 1-2-3 FramRutan & hon drog som en avlöning jihaaaa!!! Gjorde flera skick på olika rutor & som längst ca 20 meter ifrån. När hon väl var framme & hade ätit upp godiset vände hon sig mot mig, DÅ sa jag STANNA! Hon stannade superfint & DÅ slängde jag godispåsen rakt fram över rutan...Nåja dom få gånger jag KUNDE slänga den sååå långt;) Den var lite för lätt...
 
Stående vid Kon & skick till höger eller vänster kon/skål: Funkade så himla BRA från början, inga som helst problem! tror hon gillade den övningen;)
 
Efter den här superdagen så har jag ett nytt MANTRA!!!
Älga INTE i väg!!!
Sträck på dig!
Böj dig INTE över henne!
LITA på henne!
 
Hmmm blir nog både mitt MANTRA & ngt jag kommer DRÖMMA;)
 
VI KAN, JAG & TRIZZ!!! "BARA" vi tränar vill säga;) Är sååå GLAD att jag gick den här dagen, den gav mig verkligen en Kick att fortsätta med lydnaden!!! Nu jäklar ska vi TRÄNA lydnad jag & Trizz!!!
 
TACK Camilla Mangnäs för goda råd & peppning, precis vad jag behövde! Några tips & så en stor spark där bak;)
 
Lydnadsgänget! Nu KÖR vi & JAG är med:)
 
Njut av era hundar!
 

Milloo gör liiite som han vill...

Hmmm min Prins Milloo får i bland för sig att HAN kan göra lite som han själv vill;) Tex att GÅ UPP PÅ BORDET & sedan helt sonika LÄGGA sig på bordet?! INTE OK men det gick inte att låta bli ett dra på ett leende åt hans påhittighet....
Japp han får mig OFTA att le, min Prins:)
 
Men det är klart...från den platsen har han absolut bästa utsikten;)
 
Njut av era hundar!
 

Lite bilder på Milli när hon var "hemma"

Här kommer några bilder på Grundsten´s Bästa Blakkie "Milli" när hon var "hemma" hos mig & Sheltieligan:)
Så himla härligt att få rå om sin valp igen;)
 
 

Hoppas Milli kommer "hem" snart igen;)
 
Njut av era hundar!
 
 
 
 

RSS 2.0