Gott Nytt år 2014!

Önskar härmed ALLA bloggläsare ett riktigt Gott Nytt år 2014!
 
 
Njut av era hundar!
 
 

Sheltieligan har utökats

Sheltieligan har tillfälligt fått en xtra medlem....i Kajsa:) Hon bor hos oss medans husse & matte är på semester...
Allt går BRA...dock har hon stor respekt för Breeze;)
Känns bra att det nu ingår en trf tik i flocken:) Dock bara temporärt....
 
Njut av era hundar!

Rapport från Breeze & Milloo

Länge sedan jag skrev ngt om Breeze & Milloo´s "rehab"...Men peppar peppar så går ALLT som på räls:) Inga bakslag...ännu.
Dock är det koppeltvång som gäller....Visst Breeze har jag lös då & då men hon håller sig vid mig. Känns så himla rackarns BRA att det går åt rätt håll!!!
Nästa vecka är det dags att boka in ett återbesök i Söderköping...Ska ju dit i slutet av januari;)
Nu hoppas jag snart få sätta igång med deras rehabträning....men det får ju då bli efter återbesöket.
 
Håll TUMMARNA för att det fortsätter att gå framåt för Breeze & Milloo:)
 
Njut av era hundar!

Trizz har fått träna agiity!!

Bästa Linda Borneland har tagit med sig min Trizz på några agilityträningar bla i Kungsör & på Stockholms Hundarena:)
Mestadels har det gått BRA:) Vid något tillfälle var hon dock ngt mindre taggad hmmm men gången därpå var hon supertaggad igen;)
 
På lördag den 4/1 2014 är det dags för Årets allra första start för Linda & Trizz....Husdjursmässan i Kista & Agility klass 2x2.
 
ÖNSKAR Linda & Trizz LYCKA TILL! Håller tummarna för er tjohooo!
 
 
Foto: Irene J
 
Njut av era hundar!
 

Nya matskålar

Breeze & Trizz har nu fått nya matskålar, lila såklart;) Även Milloo fick en såklart men i storleken större...
 

Njut av era hundar!
 
 

Trizz som tomtemor & Milloo Julprins 2013

Lite slarvigt av mig att inte ens sätta ut en Jul hälsning på bloggen:( Men bättre sent än aldrig, här kommer en Julbild på Trizz:)
 
 
Å så en bild på JulPrinsen Milloo
 

HOPPAS ni Alla hade en BRA jul!
 
Njut av era hundar!
 
 
 

Grundsten´s Tia 2 år!

Ett STORT GRATTIS till Grundsten´s Tia TIA som blev 2 år den 29 december!!!
 
 
Mamma Trizz & Tia:)
Njut av era hundar!
 

En lånpromis i lugnt tempo..

I morse blev det åter reflexer på...så MÖRKT!!! Nu vill jag ha SNÖ!!!
Ja ja bara att gilla läget suck...Eftersom att det blev en riktigt lång promis igår så gick jag med tanke på Breeze & Milloo i ett väldigt lugnt tempo...Vi var visseligen ite i 1,5 timme men vi tog det rackarns lugnt. Ganska skönt faktiskt eller ja Trizz tycker ju det går alldeles för lååångsamt...Hon gör allt för att få igång dom andra två men dom får snällt gå i Flexikoppel;)
Lämnade dom med varsitt runt favvoben....men jag tror nog dom hinner med att sova oxå innan jag kommer hem...
I morgon ska jag minsann gå en långis i dagsljus:)
 
Njut av era hundar!
 

Agilityträning för Trizz med Lindai Kungsör

I måndags kväll 16/12-13 hade ju Trizz förmånen att få hänga på Bästa Linda Borneland när hon skulle TRÄNA agility i Kungsör:)
Trizz är dock lite rolig för när jag stannade för att lämna av henne hoppade hon ur & sedan direkt in in buren igen hmmm...Så det blev till att bära över buren med henne i;) Men jag vet att JAG snabbt är glömd...För jag fick se filmen från träningen, en bana med handling på 24 hinder!!! Pust...Men Trizz racade på bra & enligt Linda var hon taggad & fokuserad GILLAS!
Tyvärr fixar jag inte att föra över filmerna hit till bloggen:( Men JAG kan iallafall titta på dom:)
Dagen efter fick jag ett mess från Linda som var taggad & undrade om hon kunde anmäla till några tävlingar? Självklart ANMÄL på!!! Tyvärr krockade en dag med den Rallykurs jag ska gå med Trizz...Men men...
Fick ialla fall hem en nöjd & glad Trizz:)
 
TACK Linda för att du kör min Stjärna!!!
 
Njut av era hundar!

Traditionsenlig glögg på årets sista gemensamma hundpromis

I går var der dax för säsongens & årets sista gemensamma hundpromenad som leds av Kristina med Labbegrabbarna:)
Inte direkt något uppmuntrande vinterväder suck..mörkt men inte kallt. Så det var bara att sätta på Sheltieligan sina reflexvästar & såklart tar jag reflexkopplen;) Traditionsenligt så bjöds det på glögg & pepparkakor) Så jag hade en full termos med varm glögg, pepparkakor & plastmuggar...Som TUR var så fick jag skjuts/sällskap ner till stan med Gunnar & Mitcha:)
Helt otroligt men vi blev 22 stycken 2-benta & 27 hundar!!! Några droppade dock av under promisen men det var ändå himla KUL att så många kom!!! Glöggen intog vi framför "psyket" i lilla parken med utsikt över Södertälje. Lite mörkt men det gick;) Det gick åt nästan 3 termosar med glögg;) Ryggan var lite lättare efter glöggstoppet....Totalt var vi ute i över 2 timmar, tjohoo!!!
 
TACK Kristina med Labbegrabbarna & Alla andra som hänger på dessa promisar!!! Syns i mitten av januari igen...
 
Njut av era hundar!

I kväll blir det gemensam hundpromis

I kväll hämtar Bästa Lotta med Lapparna mig, ska följa med på deras Gemensamma hundpromis:) Tar med mig hela Sheltieligan & så hoppas jag att promisen inte går i alltför raskt tempo...Känns i allafall HIMLA bra åter kunna ta med även Breeze & Milloo på dessa promisar...Nu när det lackar mot uppehåll;)
 
Alltis så mycket roligare att få sällskap på promisarna:) Antar att det även denna kväll räcker med vanliga gympaskor...I går kväll var det + 8 grader!? Det kändes INTE som 11 december snarare som 11 april suck...
 
NU vill ju jag ha SNÖ eftersom ju både Breeze & Milloo fått Grönt att traska i "djup" snö:) Men till kvällens promis lär det däremot behövas Reflexer både på mig & hundarna, allt för att vi ska synas i detta mörker...
 
Min uppmaning till ALLA hundägare!!! Använd reflexer på både dig & hundarna!
 
 
Njut av era hundar!

Viktigt telefonnummer till giftinformationen!

Nu när vi går mot Jul kan det vara BRA att lägga in detta telefonnummer i kontakter, för OM något skulle hända...är det bara att ringa. Vet ju att man kan vara otroligt stressat & att då behöva leta fram rätt nummer kan vara än mer stressande. Så ALLA hundägare, Lägg in detta nummer!!!
 
Fotade sidan från Härliga Hund, tidningen som man kan läsa Gratis om man har vägarna förbi Luna Kulturhus i Södertälje;)
 

Njut av era hundar!
 

Lite vinterbilder på Pezto

"Lånade" lite bilder på Pezto från Patrik & Sandra i Helsingborg där dom bor med "min" Pezto:)
 
Pezto (Grundsten´s Brio) är kullbror till min Trizz & Eva´s Leffe ( Bingo)
Pezto tävlar i Agility & då i Larg med sin duktiga matte Sandra:)
 
 
Foto: Patrik Hagstöm
 
Njut av era hundar!
 
 

Rapport från Breeze & Milloo´s konvalicent

Tiden bara rusar i väg & i dag 9/12 är det 6 veckor sedan Breeze & Milloo var i Söderköping hos Krister Juhlin.
Kan bara peppar peppar rapportera att ALLT går BRA!!
Dom går fortfarande i koppel vilket dom inte gillar:( men det är nödvändigt....Än svårare eller tuffare blev det nu när det kom lite snö..Dom är ju vana att rusa runt som galningar i snön men icke nu nä nu är det LUGNA promisar som gäller!!! Men...jag har sedan 2 veckor fått utöka sakta men rejält deras promisar GILLAS! Så nu kan vi traska på i 1 timme utan problem. Visst i lugn takt men det passar mig ypperligt;) Det är bara Trizz som tycker Breeze & Mille är tråkiga eftersom att dom inte får busa runt med henne....
 
Breeze får gå lös då & då, hon är så pass lydig att hon håller sig vid mig...Mille den busen litar jag inte riktigt på, han kan få ett "knäpp" ryck & det vill jag inte! Han har nu tom vant sig vid att skita i koppel...
 
Har oxå tränat lite Rally med dom, bla Tysken från höger sida. Använder klickern & det triggar igång dom kan jag lova;) Ska försöka träna lite med dom nu när dom inte får göra så mkt annat....Aktiveringsleksakerna används oxå såklart....
 
Nu ska jag skriva några rader precis som vanligt varannan vecka rapport till Krister i Söderköping om hur allt går:)
 
Njut av era hundar!

Håller på att rensa...ut massor av prylar!

Håller på att bla RENSA ut hemma & oj oj oj vad hundprylar jag samlat på mig...Så nu har jag MASSOR att sälja:)
Bla VinterHurrta täcken (röda) i storlek 40 resp 45, ReDog täcken (NYA) i olika storlekar + mycket MYCKET mera!!! Jag kommer göra en sammanställning på ALLT, förhoppningsvis under fliken Till Salu...
Har även ett gäng Hundluckor, perfekt om man ska bygga tex hundhus....Bilder & pris kommer.
 
Njut av era hundar!

Svar från Krister i Söderköping

Har nu fått svar från Krister Juhlin i Söderköping angående den "rapport" jag skickar varannan vecka om läget för Breeze & Milloo...
Det är fortfarande koppelpromisar som gäller & OM det kommer snö så får dom pulsa;) Jag var är mest orolig för att dom ska fläka sig på is men han trodde inte det skulle vara ngt problem...Gäller såklart att jag har koll;)
Vid Jul ska dom ha sin månadstablett, måste bara komma ihåg att hämta ut nya...Jobbar ju på våningen över Apoteket;)
 
OM olyckan skulle vara framme så kan jag mer än Varmt rekommendera ett besök hos Veterinär med Ortopedi som specialite Krister Juhlin i Söderköping!!!
 
Nu HOPPAS jag såklart att allt rullar på så att även nästa rapport om sisådär 2 veckor är lika positiv:)
 
Njut av era hundar!

Besök på Hundmässan i Älvsjö den 7/12

Som traditionen är så blev det återigen ett besök på "Stora Stockholm", Älvsjö i Lördags:) Åkte upp själv men väl där så hade jag sällskap av Kristina M & F-N, så trevligt:) Det tog dock en stund i kön innan jag väl var inne, men eftersom jag var tidig så tror jag nog att dom flesta "sprang" till dom olika ringarna...Själv så gick jag ett varv bland försäljarna nästan helt själv;) Kikade lite vad dom hade & shoppade bara lite bla 2 Sheltielklistermärken, 3 påsar MUSCH foder(som jag blandar med torrfodret), lite lösäckelgodis (som hundarna älskar) Å så en Boomerboll med snöre....den som jag ska ha på Rallykursen;)
 
Självklart kikade jag på Sheltisarna
 
Tittade oxå lite på Amstaffarna som även i år hade ringarna "bredvid" varandra...Men sedan var det mest att vi kikade runt på Mässan bla i Rasmontrarna & hälsade på hundvänner, alltid lika trevligt:) Fikade gjorde vi oxå innan vi tog tåget till Tokstan igen...Hoppade sedan på tåget till landet, hade ju hundarna där.
 
TACK Kristina med Allis Brallis & Kristina med Labbegrabbarna för Trevligt sällskap!!! Det här gör vi om nästa år & då hoppas vi få med övriga gänget som saknades i år....
 
Njut av era hundar!
 

Har anmält mig & Trizz till rallykurs i januari

Jag har anmält mig till en heldags kurs i Rallylydnad för Zandra Beijer den 18/1 2014. Temat är Högerhandling...å så HOPPAS jag få igång ett BRA sammarbete mellan Trizz & mig under dagen;)
Vi går ju liksom inte riktigt "ihop" men jag hoppas som sagt att vi ska få till det då....Känns lite som om det blir sista chansen innan jag ger upp "oss"....
KUL ska det bli, ser verkligen fram emot dagen!!! Måste bara se till att beställa lite Maj-Britt godis så kanske kanske det går vägen ha ha...Just det levergodiset gör ju alla mina hundar vadsom helst för....Har oxå nu efter Älvsjömässan en Boomerboll med handtag;) Japp JAG ska vara välförberedd...."Bara" 1,5 månad kvar knappt...Å visst jag har så smått börjat träna med Trizz bla Tysken från höger sida. Kan lova att det går bäst med Breeze & Milloo men jag har som sagt ännu inte gett upp om Trizz...
 
Sååå himla SKÖNT att min klubb har inte bara en nä utan två INOMHUSHALLAR som man kan träna i!!! Ja den ena är uppvärmd, så skönt speciellt nu när vintern har kommit;) Vore dock himla KUL att ha någom att träna med....
 
Njut av era hundar!
 

Nollat lopp & PINNE för Linda & Trizz!!!

Ja nu var det lääänge sedan jag uppdaterade min blogg suck...Men bättre sent än aldrig hmmm
 
Nåja här kommer ett sent men GLÄDJANDE resultat från när Linda Borneland tävlade Trizz i Agilityklass 2.
 
Dom slog till med ett NOLLAT lopp & kom därmed 2:a & fick en PINNE!!!
 
GRATTIS Linda som kör min Trizz så otroligt BRA! Är så stolt över att hon överhuvudtaget vill köra min lilla racertjej;)
 
 
Nästa tävling blir i Kista 4/1 2014 agility klass 2x2
 
Njut av era hundar!
 

RSS 2.0