Lagtävling på Mälarö BK

Ja då var den sista lagtävlingen avklarad för PuSh Power för nu i alla fall....Den gick av stapen på Mälarö BK den 30/9. Åkte dit med Birgitta som hade med sig Zingo, hon skulle ju även köra med honom i Övningskörd dvs i large. Med Breeze & Milloo´s lopp skulle hon köra totalt 6 lopp under dagen....

Väl framme efter att ha tagit 9.45 färjan över så visade det sig att PuSh Power staratde först både i agility samt hopp klassen. Å så började dom med medium dvs med Birgitta & Milloo.
Men vi var tidiga så ingen brådska, vilket var så skönt. Vi gick en promis med alla hundarna, Trizz var ju självklart med.
När det väl var dax för start så blev det däremot lite stressigt, Milloo startade ju först så jag fick hålla i Breeze samtidigt som jag skulle filma. Alla som sett Breeze vid en agilitplan när Milloo eller Birgitta är på plan vet hur hon beter sig suck....Men hon bet mig inte i benen i alla fall.....

AGILITY klass 2009-08-30 Mälarö BK

PuSh Power
Tid: 129,96
Fel: 29,84
Plac: 3/5
Ref tid: 45 sek

Milloo: 5 fel tid 38,12
Breeze: O fel tid 32.00
Alva: 24,84 fel
Zaza: Disk

Å jösses vilket lopp dom gjorde, min Prins & Birgitta! Mille var superladdad & hade fart & sug på hinder. Tyvärr så trängde Birgitta honon nog lite vi slalomingången vilket resulterade i 5 fel. Men det var det enda fel dom fick! Loppet var jätteläckert att se & Birgitta jobbade hund & hinder som bara attan. KUL!!!!
Snabbt byte av hund & så filma igen....

Breeze gjorde ett KANON lopp & gick nolla med en supertid!!! Den snabbaste medium tiden tror jag.....Jösses vilket lopp, Breeze är ju bara BÄST!!!!

Monica & Alva fick totalt 24,84 fel inkl tidsfel. Men dom tog sig i mål & då fick laget 3 st i mål=resultat.

Conny & Zaza diskade sig tyvärr...Det såg så himla bra ut tills Conny fick "släpp" (smile) & visade Zaza fel...Efteråt så skylde han på Annika ha,ha,ha...sa att han körde efter det dom tränade på i tisdags, svarade att jag inte tror att hon sa att han skulle visa Zaza fel hinder på banan...

Ja,ja en klass kvar....Å givetvis var det bara 2 priser.

HOPPLAGKLASS

Tid: 96,49
Fel: 15
Ref tid: 35
Banlängd: 125 meter
Plac: 4/5

Milloo: 5 fel tid 33,24
Breeze: 10 fel tid 30,12
Alva: Disk
Zaza: O fel tid 33,13

Efter att ha suttit & kollat in small & large var det efter lunch dax för medium igen dvs PuSh Power som skulle starta först. Samma procedur som vi agilitystarten.

Även denna gång så gick min Prins KANON!!! Kom i mål med 5 fel & med en bra tid.....Var så himla nöjd med deras lopp!

Breeze hade nu verkligen laddat upp vilket visade sig när hon kom in på planen....Lyssnade bra & hade racerfart, tyvärr blev det 10 fel. Bla så rev hon ett hinder i sväng samt forcerade slalomet?!?! Lite konstigt då det var en böjd tunnel innan & sedan rakt in i v slalom...men men dom kom i mål & tiden var trots att dom tog om slalomet bland dom bästa. Snacka om att man har en superhund!!!!

Tyvärr så diskade sig Monica & Alva.

Conny & Zaza gick nolla!!! Superbra!! Det betydde att även nu så hade laget 3 i mål=resultat 

PuSh Power gjorde BRA i från sig & jag måste säga att alla jobbade på bra, så KUL att se & få vara med i lagsammanhang.....BRA KÄMPAT LAGET!!!!

Trizz fick bara titta på & så var hon ju så klart med på promisarna bla runt dom jättefina ängarna som var runt klubben. Där fick mina vildingar springa av sig så att det bara rök om grässtråna.  Hade absolut ingen ork att köra ngn agility med henne på träningshindren. Det var tillräckligt ansträngande att gå runt ängarna...
Å goda våfflor hade dom också..... 

Hur gick det för Birgitta med Zingo & hennes lag?? Jo dom kom 2:a i hoppklassen & tog därmed sin sista SM pinne!!!!! Så nu är dom kvalade till Sm 2010!
JÄTTEGRATTIS till alla i laget Övningskörd till sista SM pinnen!!!! Det gjorde ni BRA!!!

Å Birgitta & Zingo gjorde KANONLOPP!! Herrejösses vad bra dom jobbade ihop, tror aldrig jag sett Birgitta jobba så himla bra med alla 3 hundarna!! Läckert att se & så attans KUL!
Karlstad snart kommer dom!!!!

TACK snälla, snälla Birgitta för att du körde mina underbara bara bästa Breeze & Milloo!!!

Den 6/9 får ni alla hålla tummarna för dom för då är det dax för DM i Hölö, då attan ska ni få se ha,ha,ha...

Det kanske, kanske också blir Milles sista agilitystart......Men bara kanske, han är ju igentligen en blivande agilitystjärna min Prins.....

Njut av era hundar!


Agilityträning för Annika

Mina planer var ju att själv försöka att köra Breeze för Annika A, men det sa kroppen helt Nix till, suck....Så det blev till att titta på, kul men inte lika kul som att köra själv....Så är det bara.

Tog med mig Breeze & Trizz, en stol & så satt jag där, men det blev till att hänga på Annika så att jag kunde höra alla tips & råd hon gav. Å dom var många kan jag lova! Det är så himla nyttigt att bara titta & lyssna! Konstigt att inte flera passade på?!?!

Men Breeze hade ju en plats & snälla Birgitta körde henne på slalomövningen. Hon har ju problem med 10:e pinnen i h slalom & det fick dom träna på nu, super!!!! 
Rådet vi fick var att vara med henne, nära, med lite hjälp av handen & blir det fel ska hon in tillbaka där hon gick ut & fortsätta därifrfån. Sedan kan man ta om hela. Just för att hon ska lära sig att hmm det där var fel så här ska du göra, visa rätt & göra om & lagom med beröm.
Snacka om att enkronan trillade ner, bådde på Breeze & på mig & Birgitta!!! Ha,ha,ha......Ja sedan gjorde min superhund super höger slalom i super häftig fart!!!!! Då var jag nöjd!!!! 
Birgitta körde även lite veodrom med balansen, men sedan fokuserade hon sig på Zingo.

Tack Birgitta för att du körde min läckra Breeze!!! 

Tack Annika för alla tips & råd!!!

Smolket i bägaren var Breeze & Trizz när jag inte satt vid dom. Dom betedde sig så jäkla illa, skällde, hoppade & som vanligt höll Breeze på att tugga av kopplet....Satte dom långt bort men inte hjälpte det inte. Måste träna dom på att vara lugna även runt en agilitplan. Höll på att få fnatt på dom...

Sedan kom en valpkurs spatserande där jag satt upp dom & just då var det bara Trizz där. Man kan ju då tro att folk INTE låter sina hundar NÄSTAN komma fram till en bunden hund?!?! Men ICKE, det var flera hundar som nästan fick nosa?!? Snacka om idioti!!!! Plats att passera fanns det & alla hade koppel på sina hundar, men tydligen vet dom INTE hur man använder det??? Kanske ngt man måste lära ut i dom oilka kurserna????
Det är väl sunt förnuft att man tar sin hund intill sig & passerar så långt från den bundna hunden det går?
Jäkla irriterande var det i alla fall...Å så klart var jag på andra sidadn planen & dom hade hunnit passera innan jag hunnit till hälften. Men å andra sidan var jag då så irriterad på mina hundar så....

Sedan kan man ju bli lite grinig när halsen värken, näsan rinner då & då & kroppen behöver bara slappa suck....Å så är det ju garageloppisen i morgon. Hmmm det gäller att vila sig i form i dag så att man orkar med morgondagen.

Njut av era hundar!

Inför våran agilitytävling & lite div

Ja jösses vad MYCKET jobb det är att arrangera en officiell agilitytävling! Anmälningstiden har ju gått ut men visst vi tar emot efteranmälningar ett tag till....I går hade vi tävlingsmöte & då pratades det om just det TÄVLINGEN. Tror nog att vi redde ut dom flesta ?-tecknen.
Så nu i kväll har jag suttit med alla dom som betalt in men som vi saknar en anmälan på(?!?) & letat reda på deras telefonnummer via Eniro & sedan ringt upp dom. Har inte hunnit med alla men dom jag fick tag i har lovat att skicka en ny anmälan. Så snart kanske den biten är fixad....
Sedan får vi väl ta tag i alla dom som anmält sig men inte betalat....

Men trots att det är JOBBIGT att arrangera en agilitytävling så är det också himla SKOJ! Men jag tror att alla vi i sektorn kommer att dra en lättnadens suck när allt är över....

Men som jag sa till dom på mötet: i vinter ska jag börja släktforska & bara sitta vid min data all min lediga tid. Ska bli så skönt att slippa tänka på hur man ska ta sig dit eller hit, hemma är jag ju ändå.....Men självklart ska hundarna få sitt.

Tyvärr så kan jag absolut inte köra verken Breeze eller Milloo för Annika i morgon kväll, attans skit men tyvärr så kan jag inte äta mer värk-piller suck....Så det blir att TITTA på när dom i tävlingsgruppen kör agility så att det ryker! Avvis??? Nä INTE ett dugg!!!! Tur att man trivs på sin väl använda campingstol, nu hoppas jag bara att vädret är OK. Inte så himla kul att sitta på en campingstol i ÖSREGN! Men OM det nu skulle regna ja då ser ni mig ändå sittandes på min campingstol, är man agilitytok så är man....
  
I dag har min kära brorson Anders hjälpt mig att rensa vindsförrådet å jösses vad mkt prylar jag har?!?! Nu är förrådet nästan tomt(så skönt!!!!) men däremot så står allt nu i lägenheten suck...Men i morgon ska det köras till Ove & Birgitta för på Lördag ska vi ju ha GARAGELOPPIS!!!
Det har kännts så himla skönt att få hela vinden & lägenheten utrensad!!! Nu håller jag bara tummarna för att vädret blir OK på lördag samt att massor av folk kommer!
Anders & jag har ju varit runt & satt upp lappar om våran loppis, vi kom till Östertälje då blev bilen varm så det var bara att ta en glass, vänta på att bilen skulla kylas av, åka till macken & fylla på vatten för att sedan åka hem till mig...Får ta resten av stan i morgon. Ja alltid ska det var ngt suck.....

Ska ju med min granne till stallet nästa vecka & vad hittade jag på vinden? Jo mina gamla sköna ridbrallor samt hjälmen.Lycka! Men bäst av allt jag hittade min munkjacka med sheltietrycket!!! Som jag har letat efter den!!! Har absolut ingen aning om varför den låg i en kartong på vinden?!? Inte kan det väl bero på storleken??? smile Nu ska den tvättas så att jag kan ha den, kanske redan på lördag...Ska sätta in ett foto på den vid tillfälle...

Å på Söndag är det lagtävling på Mälarö BK, håll tummarna för Team PuSh Power! Snälla Birgitta ska köra både Breeze & Milloo samt sin Zingo...Anders den token är på golfkurs?!?! Hallå!!! Skippar man en agilitytävling för golf!?!? Skulle inte tro det! Men,men av ngn anledning så väljer han bort att tävla världens BÄSTA Breeze! Ja Milloo vägrar han ju blankt att tävla, fattar inte varför?! Mille, min Prins är ju kanon att köra....Så jäkla trist att jag inte kan köra mina egna hundar suck igen...

Nä nu ska här bäddas rent i sängen, å ja det är 2:a gg den här veckan & det lär bli en 3:e.....

Njut av era hundar!

Indra & mina uteblommor

Tänkte bara skriva några rader om Indra & att hon nu efter att ha haft tratt, dränage & utegångsförbud nu är FRISK!
Det har hon visseligen varit ett bra tag & det känns så himla skönt! Pälsen börjar växa ut & hon är pigg & sprallig som hon var innan.


Indra med kragen....

 
Så här fint blev det.

   
Trizz & IndraHär ligger hon på min skrivare......

Här kommer även lite bilder på mina blommor jag har på balkongen

   

 


Njut av era hundar!
                                            
 


Garageloppis på lördag!

På Lördag den 29/8 har vi garage loppis på Birgitta & Oves tomt....Massor av grejjer har vi att sälja kan jag lova. Det som vi inte säljer kommer att lämnas till loppisen i Viksängen. Jag tar INTE med mig ngt hem igen, jo bara mina hundsaker som blir över.

GARAGELOPPIS
Lördag den 29/8
Kl: 11.00-15.00
Gamla Enhörnavägen 27
(Skyltat)
Massor av bla: Kläder, möbler, tyger, böcker, skridskor, skidor, hundprylar(koppel, halsband, leksaker, bäddar osv), fotbollsskor, hjälmar, prydnadssaker & MYCKET, mycket mer....
Så kom & kanske gör ett fynd!!!
Inställs vid "kraftigt" regn

Nu ska ALLT BORT!!!!

Njut av era hundar!

Agilitytävling i Nynäs med pinnplockning!

Söndag morgon eller nåja jag fick sovmorgon...Birgtta & Ingela skulle plocka upp mig, Breeze & Trizz kl:09.15 för avfärd till NynäsBK & dagens agilitytävlingar. Vädret var helt OK.....
Väl framme så var det ganska trångt om plats så vi brydde oss inte om att sätta upp tältet. Vädret såg ju ut att hålla sig vilket det också gjorde...

Birgitta värmde upp Breeze en stund innan start & hon verkade som vanligt laddad till max.

   
Står kvar gör hon....

   Ja sedan var det dax att starta för Birgitta & Breee i hopp 2:an. Å Jösses vad BRA det gick!!!! Vilket Lopp, det var så läckert & visst gick dom NOLLA, kom 2:a & fick EN PINNE!!!!
Kanoners!!!!

På prispallen! Min DUKTIGA Breeze...


Birgitta & Breeze med rosett & godispåse!


Nynäshamn 2009-08-23 Arrangör Haninge BK

Hopp klass 2

Plac: 2/20

Fel: 0

Tid: 25,66

Ref tid: 32
Pinne nr 1 i hopp 2:an

JÄTTEGRATTIS till Birgitta & Breeze & TACK för att du kör min superhund!!!!

Tyvärr så diskade dom sig i agility 2:an, men det kändes helt OK med att ha fått med sig en pinne hem....
Här är lite bilder på agilityloppet....

   

   
Ja här ska Breeze svänga upp på gungan men fortsätter i full fart in i tunneln,
så där kom disken....


Birgitta & Breeze efter agilityloppet

Men dagen var ju inte slut, nä Södertälje fortsatte att PLOCKA PINNAR!

Birgitta VANN hopp 2.an med Zingo!! Jättegrattis till PINNEN!!!


 
Birgitta & Zingo 1:a i hopp 2.an large!!!


 
Birgitta & Zingo i agility klass 2, där blev det 5 fel.....

Ja sen var det Ingela som med sin Tindra som också plockade hem en PINNE!
Dom kom 2.a i agilityklassen! Jättegrattis!!!

  
Ingela & Tindra 2:a i agilityklassen!
Å nä, det var inte SM, men jag tror nog att Ingela står & drömmer om kanske det?!?!


 
Susanne & Baloo

 
Johanna & Spika

 
Conny & Zazza

Dagen var riktigt trevlig, bra väder, trevligt sällskap & så ALLA PINNARNA!!!

   
      Ingela, jag, Birgitta & alla hundarna


Birgitta vilar sig i form......


Världens BÄSTA Breeze!

   
Tjerernas nya leksak


Stackars Trizz, hon fick mest titta på...Men jag körde henne lite på dom hopphinder
som stod framme. Tränade lite stå kvar, trots allt runt om. Det fixade hon galant!
Sedan var det hopp-hopp lite snett-släppkommando-så längde jag påsen efter sista hindret. Det bara flöt!
Hon är så himla rackarns duktig min lilla Trizz!!! Å fart har hon också men det kan ju bli säkrare men det kommer....

Nu får jag suga på pinnen Breeze plockade & det kan jag ju göra ett tag smile....


Upploppet
Datum: 2009-08-23 Plats: Nynäshamn
Tävlingsledare: Maria Eklund Domare:

Resultatlista för: Hoppklass 2 / Medium
Antal starter: 20 varav 0 diskade Banlängd: 123 meter Idealtid: 32 sek
Plc
Snr
Förare / Hund Namn / Ras
Tid
Fel
1
7
Henriksson Louise
Zid

BlueFuture Almighty-Force
Shetland Sheepdog

25,19
0,00
2
21
Blomkvist Birgitta
Breeze

Honeybrook Caribbean Mermaid
Shetland Sheepdog

25,66
0,00
3
14
Penttilä Linda
Yalla

Cachas Hot Place
Mellanpudel

27,51
0,00

Njut av era hundar!Rapport från Leffe

Här kommer en rapport från Eva med världens bästa Leffe! Alltid lika KUL att få en rapport från "di små" hmmmm.
Tack matte Eva för att jag får följa er!

Hej Marie o alla sheltisar  
Vi har haft en bra semester. Vi har gjort korta dagsutflyckter och fixat med hus o trädgård.  

Leffe har gjort stora framstig i agilityn, han klarar alla hinder men är fortfarande lite osäker på gungan, jag kan inte släppa honom utan jag måste vara med och muta på gungan. Han stannar bra på kontaktfällten.   Den 24/8 är det agility träff för fortsättning som vi är anmälda till, det ska bli jätte roligt.  
Leffe har varit på hund dagis några gånger och han har sovit två nätter på deras pensionat också och han stortrivs. Det är så bra att veta att man kan lämna honom där när han inte kan följa med.  
Det går sakta men säkert framåt med lydnaden men ibland kan han inte hålla sig och rusar efter en joggare eller cycklist (det är så pinsamt).   Han är lös på tomten (utan staket) och stannar kvar även om vi går utanför tomtgränsen, det har han lärt sig utan träning.  
På lördag är det sheltie special i Vilsta kommer du ? Jag kommer som vanligt att vara där o hjälpa till.  
Jag har bytt foder till Leffe han får Specific, det är också ett foder med fisk. Jag har märkt att han inte vill ha frukosten tidigt han äter upp den efter förmiddags rastningen ca 11.  
Jag har fotat Leffe under semestern och jag ska ta mig i kragen och skicka dom till dig. :) Jag väntar ha,ha,ha 

Vi tycker fortfarande att Leffe är BÄST och mysigast.   Håller med så klart!!!

I Oktober kommer jag att få en tid till ögonlysning. Jag skulle villja gå en mentaltest med Leffe, i vilken ålder är det lämpligt ?   

Hoppas allt är bra med dig och sheltisarna / kram o svans vift Eva o Leffe    

Njut av era hundar!

Agilityträning med Birgitta

Äntligen kom Breeze hem! Milloo fick stanna kvar på landet.....

Birgitta kom & hämtade mig & tjejerna. Vi åkte ut till SBK för att träna inför tävlingen på söndag i Nynäs. Det stod ju som vanligt hinder framme så det var bara att tänka ut hur vi skulle köra. Birgitta ville ju köra en bana så så fick det bli....Jag körde Trizz på kontaktfälten dvs gungan & balansen. Gick BRA! Nåja hon stack en gång innan släppkommandot, måste träna på stadgan där med henne.
Däcket tog hon 4/5 gånger helt OK men det ska bli 5/5.

Idag slog verkligen Birgitta till! Det såg himla kanoners ut när hon körde Breeze!!!! Inte helt perfekt men nästintill. Hon följde henne jättebra & alla svåra passager fixade dom, KUL! Däremot så gick hon ut varje gång vid pinne 10 i h slalom?!?!? Vad gör man??? Så det fick bli v slalom till slut....Men Breeze hade SUG & DRIV som vanligt smile nu gäller det bara att det går lika bra på söndag i Nynäs!

Håll tummarna för att dom fixar det på söndag!

TACK Birgitta för en trevlig dag med agilityträning, goda pannkakor, hemmagjord saft & gele!

Njut av era hundar!

Sheltieträning

Den här veckan hade Elisabet & jag TUR med vädret! Sol & lite höstigt dvs perfekt! Förra veckan så kom det ju en riktig skur.....

Nästa positiva sak var ju att alla hinder stod framme efter tisdagens kurs så vi hade bara att köra. Ja först så gick vi ju den vanliga rundan. Tyvärr så hittade Tilly ngt äckligt att rulla sig i så hon var ju inte så fräsch.....

Jag körde samma övningar med Trizz som på Annika kursen. I dag gick det jättebra! Kontaktfälten var mkt bättre, det var bara en gång som hon stack innan säppkommandot men det var då bara att ta upp henne igen....
Slalomet var jag också nöjd med, plockade även i dag bort mitten samt sista pinnen. Bra sug & fart hade hon. Måste bara träna mkt mer på rena ingångar från alla möjliga & omöjliga håll. Men det är ju bara bra att ha ngt att träna på smile.

Avslutade med att gå rundan med hundarna igen & nu rullade Gossi sig i ngt äckligt trots Elisabets rop....Så nu ville inte Elisabet gå på stan för hon kunde inte sätta på dom koppel. Å så var hon ju tvungen att bada dom när hon kom hem... Så det blev till att bara hon & jag i väg & käkade lunch medans hundarna fick sitta i bilen.

TACK Elisabet för en trevlig dag!


Kan lova att Trizz var trött på kvällen, 2 dagar med jobb!!! Men kul har det varit...

Njut av era hundar!


Agilityträning med Trizz

ntligen var det då dax att få köra Trizz på en agilityträning för Annika Aller!!! Dom andra hundarna var ju på landet så all min fokus låg på Trizz, ganska trevligt.....

Vi var med i gruppen på G, en blandning av ekipage allt från relativt gröna typ Trizz & Ia & så ett gäng som hållit på några terminer. Annika hade fått lite info om varje ekipage & vad dom ville fokusera på. Så kl: 18.30 var det dax att börja bygga & kvällen skulle innehålla slalomövning samt fokus på kontaktfält, både A samt gungan.

Trizz:  Jag började med tunnel-slalom-tunnel osv. Hade 12 pinnar samt alla bågar. Givervis öppnade sig himlen när det var dax.....så dom första övningarna gick väl lite halvkasst men men. Det var bara att lyssna på några goda råd & sedan på´t igen & se då gick det betydligt bättre!!! Jag måste fortfarande vara nära henne & verkligen "jobba" hela tiden både i slalomet & till från tunnlarna. Tror att det är ngt alla mina kursare hört förrut, tur att ngn påminner mig om det ha,ha,ha!!!
Men det kändes jättebra & jag var NÖJD med "Trizzen".

Sedan skulle vi själva köra hopp-A-tunnel-A-hopp osv. Fokus skulle ju ligga på kontaktfälten. Har ju lite problem där genom att hon går ner rätt men sedan "backar" & sätter sig dvs hon tar upp framtassarna på hindret igen....
Men som vanligt så kom Annika med goda tips & råd & efter det så kändes det mkt bättre! Jag skulle som vanligt(smile) JOBBA hela tiden & vara ganska "på"-stå på sidan-ha handen lågt & "visa" henne rätt.belöna & peppa innan hon får släppkommandot. Å snacka om att hon nappade på ett ngt häftigare tempo! Pang så stod hon 2 på & 2 av innan hon fick dra i väg framåt. KUL!

Gungan: Hopp-hopp-gungan-säck, ställde henne vid första hindret & kalladed in över dom 2 hoppen. Första gången så sprang hon förbi hinder nr 2!? Men hon hade driv framåt tills hon kom till gungan, väl där så blev hon som en dammsugare?!? (det visade sig att den som tränade starx innan oss lagt godis på hela gungan suck....) Fick tipset att vara med mer henne svarade då att " så brukar hon inte göra" ha,ha,ha dom orden får man alltid höra som instruktör smile. Men det brukar hon faktiskt inte....Så på´t igen & se nu fixade hon hopp-hopp med inkallning & tog gungan med en jäkla fart(som hon brukar!) & det gjorde hon sedan alla repetitioner, min stjärna! Däremot så tog hon säcken första gången men sedan tyckte hon inte den var kul....spöregn & blött= inge säckenväder.....

Sedan var det slalom igen & nu plockade jag bort en båge i mitten samt den sista. Inga problem med mittenbågen däremot så missade hon den sista en gång, men därefter tog hon den! Känns som om slalomet är på G. Hon hade bra fart inne i slalomet & hon var även tajt mot pinnarna. KUL var det!!!!

Men jag var nöjd med kvällens kurs & det var så himla KUL att själv kunna vara med & köra med hund! Nu var det ju "bara" kortare kombinationer & det passar mig perfekt! Nu ska här tränas så ofta det bara går, man blir ju alltid så himla taggad när man gått en kurs!

TACK Annika för många goda tips & råd! Alltid så himla kul att köra för dig!

Nu får jag gå & längta till helgkursen i oktober.....

Njut av era hundar!

Bara Trizz hemma

Åkte ju ut till landet i lördags efter loppisen. Så skönt att bara slappa, hundarna tyckte nog också det var OK. Dom kan ju gå in & ut som dom vill. Det enda är ju att jag blir lite lat, men det får jag bli i bland hmmm.....

Ngt virrig är jag nog, alla koppel dumpade jag nämligen av hemma i all hast & på landet finns ju bara Sindies koppel....
Nog för att hundarna kan gå lösa men inte åker jag tåg & knallar hem från stationen med 2 hundar lösa. Nix det blev till & lämna Breeze & Milloo kvar. Det går absolut ingen nöd på dom där & för min del är det så himla skönt att ngn gång bara ha en hund hemma att bry sig om. Tror nog att även hundarna behöver det då & då.
Så, åå söndagskvällen blev det tåg & promis hem. Det tog ca 30 minuter att gå från stationen hem, precis lagom kvällspromis för oss. 
 
I dag har jag plockat fram lite aktiveringssaker från Nina Ottosson som Trizz fått använda. Hon blir väldigt taggad när dom plockas fram. Annars har vi mest slappat, skönt det också, men liite lydnadsträning har det blivit. Sitt & kontakt har vi tränat på inne. Man kanske ska börja träna Trizz ngt mer seriöst i lydnaden?!?! Känns som om hon skulle gilla lydnadsträningen, nä jag får nog tänka på saken.

Nu är det dax för nattpinket & i morgon tisdag är det kurs med Trizz för Annika A i agility!!! Ska bli så himla KUL!!!

Njut av era hundar!

Loppis på klubben

Ja jösses vad mycket man kan få in i en volvo kombi ha,ha,ha....Å mkt hade vi med oss, dvs jag & Gudrun men vi delade på en plats.
Det tog sin lilla tid att få alla prylar på plats, men kul hade vi! Räknade till att det var 19 stycken "försäljare" under dagen. Tyvärr så var det väl inte anstormning av folk men midjeväskan blev tyngre & tyngre!!!
Hade sagt till mig själv att inte handla ngt på hela dagen & det höll jag!!! Nä nu när man äntligen rensat ut det mesta & lite till hemifrån då vill man ju inte fylla på med mer....

Hade bara med mig Trizz för fler fick jag inte in i bilen så dom andra kom med resten av familjen senare under dagen.
Passade på under en lite lugnare period att gå med hundarna runt E4:an via agilityplanen så att dom fick springa av sig. Så himla härligt att se alla mina fyra underbara sheltisar raca runt! Breeze hade nog hoppats på att få köra lite agility men se det hade jag ingen tid för....Gudrun passade ju försäljningen medans jag pausade.

Men tur med vädret hade vi, solen sken & försäljningen gick mkt över min förväntan!!!! Härligt!

Länstidningen hade sedan ett reportage från loppisen, ska läsa det i morgon.

Om 2 veckor är det inplanerat ett garageloppis, man fick ju blodad tand. Å tills dess ska jag även ha rensat vinden. Måste nog boka lastbil ha,ha,ha nä det behövs nog inte. Prylarna från i lördags är redan ditkörda...

Njt av era hundar! 

Långpromis

Fredag morgon var det en långpromis inplanerad med Lotta & Lapparna. Som vanligt var jag uppe tidigt så jag tog mina hundar & traskade till Lotta. Hemifrån henne gick vi via Viltsvinsplatsen-ner till Mälarbadet-backen/skogen-Nydala-hem.
Mina hundar var helt springiga & brallade för fullt, speciellt Breeze. Hon var så busig, härligt att se......Många snurrar gjorde hon. Kan kanske bero på att hon snart ska löpa suck...Är så himla typiskt nu när det är flera agilitytävlingar inbokade. Men så är det att ha en tik som alltid har sina löp under den mest intensiva tävlingssäsongen....

Glädjade nog så fick även Taito hänga på, i koppel men han fick gå med. Så kul!

Ja som vanligt med Lotta så blev det en trevlig promis i roligt sällskap!!! Jag var ute i ca 2 timmar, härligt för hundarna. Vädret var verkligen så himla härligt, lite höstigt & ja jag älskar hösten!
Känns bra att sedan lämna dom för att ta bussen till jobbet.....

När jag sedan kom hem från jobbet så hade hundarna(läs Breeze) norpat/snott/knyckt en påse med Doko hmmm mina hundar får inte äta Doko. För dom blir inte bra i magen, måste bero på allt socker....Å visst ngn hade gjort 2 "högar" i hallen. Skit & pannkaka......Bara att bita ihop, städa upp & sedan skickade jag Breeze & Milloo med familjen till landet. Så nu har jag bara Trizz hemma.....
Känns mysigt att bara ha henne hemma, man kanse bara skulle ha en hund?! Nä det är OK i en dag eller två men sedan känns det tomt.
Dom kommer ju hem i dag lördag, för snart bär det av för mig & Gudrun till Loppisen. Familjen kommer ju dit & har då med sig hundarna, hoppas jag.....
Så har Du inget att göra i dag, åk till Bastmora & gå på loppis!!!!!

Njut av era hundar!


Loppis på lördag!

På lördag den 15/8 är det LOPPIS på hundklubbens område i Bastmora! 
Jag hoppas på att mkt folk kommer för jag har massor som jag vill bli av med!!!! Har rensat & plockat det mesta här hemma....Allt från massor av hundprylar, böcker, div saker, cremer/lotion/parfymer, gardiner mm mm mm. Jösses att man har SÅ MYCKET i sina gömmor?!?! Men vad gör man av allt som inte blir sålt!!?! det kanske inte kommer några?!?Det kanske regnar!?!? Nä man får hoppas på att vädret blir OK & att det kommer folk så att jag kanske blir av med ngt i alla fall....


BAKLUCKELOPPIS på Svenska hundklubbens område i Bastmora Lördagen den 15/8.

Alla som vill sälja: Ta med ett bord & kom mellan kl: 09.00-10.00. det kostar 100:- att stå & sälja.

Alla andra: Kom från kl: 10.00 & kolla in ALLT som finns!!!!

Fiket på klubben är öppet under dagen! Givetvis får du ta med dig din hund in på området, men glöm inte att plocka upp om ngt skulle hända!

Hoppas att MÅNGA kommer!!!!

Njut av era hundar!

Hundträning med blandväder

Äntligen var det dax att åter stråla samman med Elisabet & hennes sheltisar. Planen var att köra lite agility med alla hundarna, lite ringträning(Elisabet) & klicker.

Allt började bra med en springpromis för alla hundarna, det är obligatoriskt....Under tiden planerade vi lite vad vi skulle göra. Kom fram till att en velodrom med hopp-kort tunnel-hopp-säck -tunnel skulle passa bra. Inte så mkt att plocka fram, man är ju lite lat & så är vissa saker tunga suck....

Elisabet började med Gossi & det gick superbra! Hon sög på hinder & hade fart. KUL! 

Trizz: Även hon fick köra velodromen. Tycker att det är super att köra velodromen när man både vill träna fart & avstånd. Behöver ju köra henne på övningar där jag är på olika avstånd från henne. Vill inte att hon ska bli beroend av att jag är precis brevid. Tyvärr så funkar det ju ytterst sällan att jag kan springa så då måste mina hundar kunna jobba oberoende av vart jag är placerad.
Men jag tycker nog att Trizz verkar fatta läget....
Det funkade ganska bra att hålla avstånd, hon har ju ett jättesug på både tunnel & säck. Hon lyssnar också helt OK på "framåt". Hade ställt ett hopp hinder i svängen & det fick jag träna lite på, hon ville gärna suga inåt till säcken. Men det lossnade! Annasr var det full fart på henne!
Körde även balansen med target, måste göra det eftersom att hon inte springer ända ner om jag inte springer förbi henne. Vill ju att hon ska springa ända ner & stå 2 på & 2 av oberoende av vart jag är. Men i dag funkade det bra! Tror nog att det släpper. Men det är ju ngt lättare när man har en som kan kontrollera targeten.
Var nöjd med henne i dag, min lilla vilding!

Milloo: Även han fick köra velodromen & jösses vilket driv han har!!!! Där måste jag verkligen kunna hålla avstånd, har inte en chans att hänga med/på. Tyvärr så har han lite problem med att dra framåt om jag inte hänger på suck...Känns som om jag behöver träna mer på självständighet framåt....Han hade också lite problem med hindret som han var tvungen att "gå ut" på innan säcken, men efter några repetiotioner lösta han det.
Körde även 8:an, också en bra övning om man inte kan röra sig så bra. Så är den ju bra för att träna självständighet & ut. Jag behövde iinte röra mig mkt, men var tvungen att använda kroppen där jag stod, dvs handlingen var A&O. Men han fixade det när jag gjorde rätt. Hört det förr??? Ha,ha,ha...han är bra duktig min PRINS!!!
Han fick även köra lite kontaktfält på A-hindret. Efter några repetitioner så satt det ocså kanon, men han var lite väl laddad i början. Han gjorde rätt men "råkade" slänga hela sig precis utanför hindret. Men jag kunde bara le.....

Breeze: Stackars Breeze, suttit & laddat när alla andr kört & så hinner jag bara köra velodromen 2gg samt lite snäv/tajt hoppträning innan det börjar ÖSREGNA, ÅSKA & BLIXTRA!!!! Fort in i bilen & vänta. Inte poopis kan jag lova! Hon ville inte gå in i bilen. Nä hon ville köra mera!!!!

Tyvärr så ville regnet inte ge sig så det var bara att packa ihop.....
Men alla andra hundar fick sitt, tyvärr blev det ju ingen avslutande promis. Men på väg hem så blev vädret bättre så promisen på stan såg räddad ut...Å visst tog vi en promis på stan, jag hade med mig alla mina & Elisabet tog med sig Gossi & Tilly. Vixen blev helt till sig & höll på att få Elisabet på fall så hon fick vara i bilen. Men hon var nog nöjd att få vara där.
Vi gick från parkeringen via Gågatan till lunchen som denna gång bestod utav Pleska, en lammfärsburgare. Mumsigt! Sedan gick vi tillbaka för vidare färd hemåt...

Väl hemma var mina hundar trötta & samvetet var rent för min del....Ja kanske inte helt för Breeze då, eftersom att hon inte fick köra så mkt agility....

TACK Elisabet för trevligt sällskap & god lunch!!! Alltid trevligt att ha sällskap av en till sheltietok...

Njut av era hundar!

Birgitta & hennes Fabian

Det värsta som kan hända har tyvärr hänt Birgitta, då hennes gamla agility hund Fabian inte längre finns hos henne. Han dog under tragiska omständigheter i måndags & mina tankar är hos dig, Birgitta....

Fabian härjade vilt på agilityplanerna i sin ungdom, kanske ihågkommen som den sk. motorsågen som attackerade Birgittas ben...men han var duktig & tävlade både ind & i lag bla tog dom sig i lag till SM tror att det var i början av 2000.
Dom blev även klubbmästare i SHK ett år.

Som sagt det är alltid tragiskt när ngt sådant här händer men man får tänka på dom ljusa stunderna....Å inte när han åt upp ALLA fjärrkontrollerrna......

Nu gäller det att ta nya tag & jag hoppas att både Birgitta & Ingela gör bra resulat i Frövi i helgen. Håller tummarna för PINNAR!

Njut av era hundar!

Ledig helg

Passade på att åka till landet för att kanske njuta av den sista värmen?! Har inte gjort ngt med hundarna, nä dom har "bara" fått gå lösa hur som helst på tomten, ganska skönt för stadshundar men även för mig...Här behöver jag inte vara orolig för att det ska komma en eller flera lösspringande mördarhundar. Ngt jag ju tyvärr måste tänka på hela tiden hemma...Jättejobbigt att hela tiden vara på G. Det känner man speciellt när man är på landet & inte behöva "ha koll", Så skönt att släppa/slippa det!!!

Ja vi har bara slappat & haft det lugnt & skönt i HETTAN! jag har varit i solen & hundarna har alltinerat. Men säg den glädje som varar!?I morgon, måndag måste jag & hundarna tillbaka till verkligheten igen.....

Men njutit av lugnet har vi gjort!!!! Bonus har sedan varit god mat & dryck!!!

Den kommande veckan innehåller bla en kanske två hundpromisar samt loppis I Bastmora på lördag. Ska försöka sälja ALLT som jag inte behöver & det är mkt kan jag lova! Mycket hundprylar tex halsband, koppel, div saker, hundbäddar mm. mm. Massor, massor är det! Kom gärna & fynda!

Njut av era hundar!

Hundpromis

Ja vad säger man?! TACK Lotta med Lapparna för att du kom!!!

Vi hade supertur med vädret, kunde absolut inte bli bättre, men....Vart är alla andra på listan?! I vintras trodde vi att det berodde på att vädret var kallt & ruggit, i våras så tänkte vi att äh det är nog risk för regn folk kommer nog när det blir varmare...Men nu är det ju toppenväder & har så varit men ändå kommer inga?! Eller ja, några kommer men det är alltid samma personer(Tack för att Ni kommer!!) Men det finns 33 personer på hundpromislistan & vi har varit 2-5 personer/gg inkl mig. Frågan är Varför inga kommer? Finns det inget intresse av att vara med på gemensamma hundpromisar eller är det fel plats/dagar/tider/upplägg?!? Vore lite intressant att höra varför nästan inga kommer....
Självklart är det helt frivilligt att komma & alla som vill skrivs upp på listan.....
Men,men jag ger inte upp KANSKE någon/några fler kommer nästa vecka?!? Å alla vi som har hund måste ju gå promisar, flera gånger om dagen & det är faktiskt väldigt trevligt att ha andra hundtokiga som promissällskap.
Har du inte testat, häng gärna på....

Åter till kvällens promis. Prick kl: 19.00 traskade jag med mina hundar samt Lotta med dotter & Lappar till bankomaten i centrum, måste ju ta ut lite pengar till glassen. Sedan gick via via Tallhöjden-ner till & utmed kanalen-slussen-glass som vi njöt av på en bänk invid Maren-därefter gick vi åter mot Brunnsäng via bussgatan-över Mälarbron-via Bergvik-framme. Allt som allt var vi ute i ca 2 timmar. Det var en riktigt trevlig promis som alltid när man har Lotta som sällskap!

Nu har hundarna fått sitt & Trizz har faktiskt ätit lite mer än normalt! Jippie!!! Milloo har ätit upp kattmaten som han gör om jag inte har koll.
Har tagit bort stygnen & dränagen på Indra. Såren ser helt OK ut men tratten får vara på någon dag till. Men nu kan jag i alla fall sätta upp hennes mat igen, det känns skönt.....Nu väntar jag bara på att kunna släppa ut henne igen, men det gäller att ha koll på henne för hon försöker hela tiden att ta sig ut. Härligt att hon är bättre.

Njut av era hundar!

Träning i Strängnäs

Birgitta skulle till Strängnäs för att få HJÄLP med Zingo av Tommy H & då hängde jag på....Å så tog jag med mig Trizz, hon behöver ju träna på alla olika hinder på olika klubbar.

Tommy & Emelie(?) hade byggt upp en bana efter Jenny Damms ritning som dom alla skulle köra. Allra först så var det att gå halva banan för dom skulle köra den i 2, passade på att även filma lite när dom gick. Birgitta filmade jag hela banvandringen för att sedan se om hon gjorde likadant när hon sedan körde Zingo.

 Först ut var Emelie med sin Gucci, lite strul i början med sedan fick dom till det & det såg bra ut! Inte full fart men hon var nöjd.
Sedan körde Tommy sin Peg & ja det såg bra ut, lite tajt på ett ställe & så var visst handen lite väl mkt rakt ut på ett ställe.
Sist ut var Birgitta med Zingo & det är som vi alltid sagt SPRING & prata samtidigt! Dvs rör på fötterna...Tyvärr har ju Zingo inte riktigt drivet framåt utan mer fokus på Birgitta. Men han har kapacitet så det kommer. Hon fick i alla fall många bra tips från Tommy som hon ska träna vidare på.
Jag filmade det mesta, ska bli kul att se det.....

Det är ju även nyttigt för mig att se på & även höra diskutionerna runt omkring, men snacka om att jag blir sugen på att köra!!! Det är det enda tråkiga med det hela....

Nu ska jag ialla fall träna tajta svängar ÄNNU mera än vad jag gjort med både Breeze & Milloo. Det är ju sådant som jag kan träna på utan att igentligen behöva anstränga kroppen speciellt mkt. 

Sedan körde även Tommy Zingo på "order" av Birgitta & av ngn anledning ville hon att han skulle köra den baklänges...Åhå det var inte den lättaste banan bakifrån.....Eller som Tommy sa " Zingo är inte den lättaste hunden att köra", tror att han sa det efter att ha stått på öronen!!! Han ksnake snubblade på sina egna ben för inte snubblade han på Zingo?!?

Tiden gick fort men som sagt det var nyttigt att både se & höra tipsen & råden.....

Började med att köra Trizz på:
hopp-böjd lång tunnel-hopp-hopp-balans-slut
* Hon stod kvar bra- tog hopp hindret & tunneln med fart- missade hopphindret efter tunneln, jag visade otydligt vad hon skulle göra-tog nästa hinder-full fart på balansen, men strulade lite på kontakten, hon gick ner 2 på 2 av men backade bakåt & satte sig ner?!. Det är ngt jag måste jobba bort & när jag tog om det så går hon inte ända ner om jag inte springer före henne. Är jag efter så stannar hon för tidigt & väntar på mig. MÅSTE bli konsekvent & köra ett tag med target så att hon tar 2 på & 2 av i alla situationer oberoende på vart jag är placerad.

* Gungan: gick bra, hon tog den kanske inte med den fart jag skulle vilja men....Första gången belönade jag på gungan & sedan la jag belöningen ca 2 meter efter gungan så när hon stod rätt fick hon släpp kommandot & fick springa till belöningen. Gungträningen var jag nöjd med!

* Nästa övning blev A-tunnel under A dvs ingången på bägge sidor om uppgången till A samt säcken som stod brevid. Ja kanske inte den lättaste övningen för henne....Men hon fick ta tunneln-säcken-A & det gick KANONERS!!! Hon följde meig helt & fullt, tror nästan det är första gången! Damen vill ju gärna göra det hon själv vill...
Sedan skulle jag gör om samma & se då var det bara A hindret som gällde för henne, som vanligt! Men OK hon fick ta det & gjorde kontaktfältsbeteendet BRA!
Sedan började jag med säcken-tunneln-säcken, pang upp på A efter säcken ja,ja det var var tufft för henne...Men jag har problem med att hon inte följer mig utan kör efter lite eget huvud, bra på ett sätt för jag vill ha en hund som suger på hinder. Men nu måste det nog till lite lydnad på damen...Jösses snart är det ju kurs med Annika & då kan man ju inte komma med en hund som TRIZZ!! Eller??? Nä jag gör inga ändringar eller tillägg förrän jag kört för Annika, jag får ta smällen då & jobba vidare efteråt. Det är ju därför man går kurs....Å så är Trizz så ung & inte har jag ngn brådks amed att få henne "klar". Det kanske bara är Anders som är liiite sugen på att börja köra henne....

Jag var i alla fall mkt nöjd med Trizz i kväll, det är bara jag själv som måste skärpa till mig ang att vara konsekvent på HUR jag ska göra & hålla mig till planeringen. Inte "släppa" på hur jag vill ha det, det straffar sig ganska fort har jag märkt. 
Nä, när det svalnar till lite, nu är det HETT ute får det nog bli lite lydnadsträningen med Trizz.

GLÖM INTE BORT HUNDRPOMISEN I KVÄLL KL: 19.00, samling vid Preem macken i Brunnsäng för alla som vill hänga på!!!

Njut av era hundar!


Agilitytävling eller vi hade inte ens tur med vädret

Birgitta plockade upp mig, Breeze, Trizz samt div packning kl: 08.05 för avfärd till Österåkers BK. Det såg ut som om det skulle bli en fin dag.......hmmm

Väl framme så var det bara att bära pckningen till tävlingsområdet, som tur var så hade Ingela lämnat kvar sitt tält som bara stod där & väntade på oss!

TACK Ingela för att du lämnade kvar det åt oss!!!

Väntan skulle bli ganska lång för mig innan Anders & Breeze skulle köra, för först var det lag både ag & hopp. PuSh Power var ju inte med pga av att Monica skulle jobba & så löpte även Zaza. Men Birgitta skulle köra med Zingo.

Tyvärr så gick det inge vidare för deras lag men Birgitta kom runt i alla fall....i bägge klasserna.

Sedan kom hela "familjen" i tid!?

Gick banan med Anders som började med agilityklass 2. Han hade startnr 14 & Breeze var taggad men ändå inte övertaggad, det var tur att dom körde lite i lördags......
Tyvärr så smög det in några fel men i det stora hela var jag MYCKET nöjd med deras insats! Svårigheterna klarade han galant!!!

   
Anders & Breeze, agiliyklassen
   

   

Sedan var det hoppklassen & ja det gick inge vidare....Så det blev en disk. Men jag fick höra en del kommetarer bla att "det där ekipaget skulle kunna gå hur lång som helst"- "oj,oj,oj när dom får till det, då blir det vinst"....
Kul att få höra ngt sådant om sin hund & brorson smile....Å då tänker jag "om dom bara kunde träna i bland suck"

   
Anders & Breeze i hoppklassen
   

   

   

 

Österåkers BK 2009-08-02
Agility klass 2: 10 fel tid 39,61 ref tid: 49 Plac 8/20
Hoppklass 2: DISK

 
Birgitta & Zingo

Jo så var det ju det där med vädret, när vi kom såg det ut så här:Å helt plötsligt såg det ut så här:

   
REGN eller spöregn!

För att efter "alla" blivit blöta återigen se ut så här:

   
Birgitta försöker torka...


Zingo

 
Breeze

Ja det började med solsken, mulnade på innan det ösregnade så att tävlingen fick ta en paus. För det inte bara regnade det åskade också...Sedan slutade det regna & solen tittade fram. Då kan man snacka om att det blev varmt....
TUR säger jag bara att Ingela hade lämnat kvar tältet!!!

Jag passade även på att köra Trizz på deras lilla balans/A hinder. Hon tycket att den var lite konstig men hon fixade den, dock inte med ngn jättefart. Men hon fixade 2 på & 2 av GALANT alla gånger!!!! Då slängde jag bollen & sprang efter.
Sedan körde jag även deras riktiga balans & det gick bra.
Passade även på att köra säcken-h däck-hopp-hopp-h säck osv dvs en typ av velodrom. Säcken tog hon i 100 knyck & däcket fixade hon 3/4 gg, helt OK tycker jag. Hoppen klarade hon också men det var ett hopp som hon inte vill ta, det måste ha berott på att ngt luktade för hon var helt obeveklig på att hon inte skulle ta det. Suck...
Det är jättenyttigt för henne att få köra på andra hinder än klubbens.....Å nu ser jag verkligen fram emot kursen med Annika A, det är SNART dax!!!

Även Mille körde jag velodromen, den stackaren trodde ju att han också skulle få köra i dag. Men det var ju bara klass 2 & han är ju kvar i 1:an. Han var supertaggad & bara ville köra mer.....Duktig var han.
Nu ska jag försöka få Svenerik att köra honom i spår...han var ju lite inne på det. Skulle var toppen för Milloo!!!
Även i dag fick Mille åka till landet, han är ju inte så förtjust i Zingo när Breeze & Trizz e med...Inte kul att ha dom tillsammans i bilen hela vägen hem.

Passar på att säga GRATTIS till:

Tommy som med sin Peg körde 2 jätteläckra noll lopp, snyggt!!!

Thomas som med sin Sibbe(?) tog sista pinnen & nu är i klass 3. Så ska ett lopp köras!

TACK Birgitta för trevligt sällskap!

STOR ELOGE TILL ÖSTERÅKERS BK FÖR EN MKT TREVLIG TÄVLING!!!

Nu är det dax för mer agilityträning, ngn som hänger på???

Njut av era hundar!
 

Rån/bombhot/agilityträning

Vilken dag, väl framme på jobbet så hörde jag att det varit ett rån i Forexbutiken....Ja,ja men jag gick in bakvägen till mitt jobb & satte mig vid datan. Var tidig så det var bara jag samt 2 på Blå. Hade precis fått i gång bägge datorena när väktare & polis kommer in & säger att lokalen måste tömmas?!? Öhh jaha...Jo då visade det sig att dom jä..la rånarna lämnat kvar en väska med en bomb i!?!? Precis under där jag satt (våningen under alltså). Så det var ju bara att snabbt raffsa åt sig väskan & gå ut...Eftersom att det skulle dröja innan bombtekniker skulle komma så fick vi gå hem. Snacka om kort arbetsdag?! Det slutade innan den hunnit börja...Så det var bara att traska hem igen...

Väl hemma blev i alla fall hundarna glada. Så dä hängde jag på resten av familjen som skulle kolla när Anders spelade träningsmatch.

Efter matchen bar det av till Bruks för en genomkörning på agilityplanen för Anders & Breeze. Dom ska ju tävla på Österåkers BK i morgon & då är det ju bra om dom hinner träna ihop 1 gg......

Det stod en bana framme men utan nr skyltar. Men vi fick ihop en lite halvknixig bana.....

Hopp-snett hopp-tvär sväng gunga-h slalom-v däck.tunnel-hopp v sväng balans-v hopp-runt hopp-runt till A-v hopp-tunnel-hopp-v tunnel- sedan 3 hopp hinder rakt men dom stod snett.

Hopp-hopp-gungan gick kanon, kanske liten tedens till tjuv....-även slalomingången fixade hon galant men...hon gick ut pinne 10 4 gg!?!?! Öhhh vi fattade ingenting...V gick kanon, men inte h, suck...SÅ det fick bli vals efter gungen till slalomet & då gick det super! Sedan slarvade Anders till tunneln så den sprang hon förbi 2 gg...Lite stressat såg det ut.
Balansen tyckte jag var OK, Anders slarvade/ stressade lite med släppkommandot aja,baja....men det fick han till.
Sedan gick allt KANON! Visst hon rev ett hinder men det berodde på att han inte följde med henne...Å det vet han om.
Kändes bra att dom fick köra lite innan tävling, det hör ju inte till vanligheten....
Såg ut som om dom båda var lika taggade.

Dom tillsammans skulle kunna gå hur långt som helsta, men tiden för träning finns tyvärr inte...

Håll tummarna för Anders & Breeze i morgon!!!!

GRATTIS Ingela som med Korall tog en PINNE, kom 2:a & blev därmed UPPFLYTTADE till 2:an på Österåkers BK i dag!

Å visst polisen bekräftade att det var en skarpladdad bomb rånarna lämnat kvar efter sig. Men polisen fixade den utan att ngn kom till skada. Nu är det dax att flytta från stan! Hört det förr?!?!

Njut av era hundar!

Gemensam hundpromis

I torsdags var det återigen dax för en utav veckans gemensamma hundpromisar. Denna gång skulle vi samlas vid Fårhagen(numer hästhagen) utmed Bergaholmsvägen. Plockade upp Lena & Lisa med Ellen så sällskap skulle jag i alla fall få. Eftersom att Birgitta precis ringt återbud, så nu var ju mitt hopp om att inga stora hundar skulle komma. Dom skulle ju nämligen Birgitta gå med.....

Men väl framme så hade redan Lotta med lLapparna, denna gång bara eb, Loija samt Agneta med Dini & Ebba kommit. 18.45 gick vi & det var ett härligt gäng, alla hundarna gick bra ihop. Inge gruff utan bara lek & fart, precis som det ska vara. Man verkligen ser att dom njuter av varandras sällskap, nåja Ellen höll sig mestadels vid sina mattars ben..

Vi var ute i 1 timme & 20 minuter i ett superhärligt promenadväder!!! Plus i kanten var att vi hittade/plockade/åt hallon & blåbär! Mumsigt & nyttigt! Sedan plockade vi lite kantareller men dom fick Lotta som ska lära upp Taito till kantarellhund. Ska bli spännande att följa deras svampletande...

TACK Alla ni som kom!!! Det gör vi om.....

Tyvärr så fick jag som vanligt plocka en hel del fästingar på mina hundar...Men inte sååå många, kanske Tessans hopkok fungerar?!?!
Däremot så hade JAG EN FÄSTING som satt på magen!?!? Fy attan säger jag, som tur var så fick jag bort den men nu har jag i stället ett rött kliande märke där. Fy bövelen.....

Hundarna dvs Breeze, Milloo & Trizz var i alla fall nöjda med dagens promis....

Njut av era hundar!

Indra i slagsmål

Indra kom hem efter att ha varit borta några dagra & det är ju inget konstigt i det stora hela...Men när hon kom hem i onsdag så var hon loj, seg & ville direkt gå & lägga sig. Det är däremot onormalt! Hon brukar annars vara hungrig & fruktsnavärt sällskapssjuk...Så ngt var fel men vad?! Klämde & kände & när jag tog på bakdelen skrek hon till, men inget verkade brutet...Hon fick sova på toaletten natten till torsdag. På torsdag morgon åkte jag till distiktaren i Vårsta för koll.
Å visst hade hon skador suck...Enligt Michaela, veterinären så var det typiska kattslagsmåls skador.
Så det var bara att lämna henne där så att dom kunde skära upp bölderna, rengöra & sätta dränage. Å så den obligatoriska tratten.
Fick hämta hem henne efter lunch & då såg hon ut så här

 

 Ja så det var bara att köpa koksaltlösning & medicin på apoteket.
Dränagen ska göras rent 2 gg/dag & medicinen ska hon ha via pasta 2 gg/dag. Dränagen tar jag bort efter 3-5 dagar.

Snacka om en katt med nio liv....

Men som ni ser så äter hon med god aptit som tur är. Jag märkte direkt att hon blivit piggare när bölderna tagits bort. Men hon tycker inte om när jag rengör dränagen....Då kommer vilda Indra fram, men det kan jag förstå....

Så nu får hon sova på toan & även vara där när jag jobbar. Vågar ju inte ha henne ihop med hundarna. Breeze ska vakta henne hela tiden & hon har tagit på sig att hålla såren rena suck....Samt äta upp hennes mat som numer står på golvet.

Håll nu tummarna för att allt läker som det ska!


Så här gillar hon att ligga(innan kattslagsmålet)

Njut av era hundar!


RSS 2.0