GRATTIS MARIE & GÄSPA

Till två 1:a pris i lydnadsklass 1 med placeringarna 1 & 2 på Katrineholms BK i dag!

Supebra jobbat! Synd att jag inte kunde se det live......Nu håller jag tummarna för att det blir LP 1 på fredag för er!

Grattiskramar till ett JÄTTEDUKTIGT lydnadsekipage!!!

Njut av era hundar!

På landet

Fredagkväll åkte jag med hundarna till landet. Så det blev en trevlig kväll med att sitta ute på altanen. Sedan fick jag sova helt utan hundar, dom sov nämligen inne hos mamma & Svenerik.

På morgone var jag som vanligt uppe tidigt & tog då ut hundarna. Vädret var kanon & alldeles tyst var det. Så skönt för själen...Satt ute ett bra tag innan det var dax att ge hundarna mat. Sedan gick vi ut igen. Man får ju passa på medans man är på landet.

Efter andra frukosten så gick jag & Svenerik med alla hudarna & hämtade tidningen. Det går lätt att gå dit men hem är det världens uppförsbacke, bra för kroppen.....Tog en annan väg hem. Tyvärr var Sindie lite seg så vi fick vänta lite på henne i bland. Men väl hemma så vilade alla hundarna upp sig sedan var det full fart på dom igen. Själv så plockade jag som vanligt ett antal krypande fästingar på alla hundarna utom Sindie. Suck.....Passade även på att borsta av Sindie all glass!?!?som fastnat i pälsen bla vid/i öronen oj.oj.oj så det kan bli. Det går inte att smyga med att mamma gett henne glass.

Nu ska här ätas en liten tårtbit som grannarna just kom in med...Trevligt. Men snart ska jag med hundarna åka hem. Ska ju vara hundvakt i kväll. I morgon är det träningstävling i agility på hundklubben. Det är många anmälda, KUL! Birgitta ska köra Breeze & Milloo. Tur att hon är så snäll & vill köra mina hundar!!!

Njut av era hundar!

Kommunruset

Strax innan jag skulle ta mig till Jallavallen för samlingen inför kommunruset kom mamma & Svenerik & hämtade Sindie.
Dom andra hundarna skulle ju med mig & gå ruset på 5 km. Vid 18-tiden bar det av & det var så fina stigar i skogen & utmed Måsnaren som vi gick på. Började med att gå sist men efter hand som det splittrades upp tog jag mig längre fram. Hundarna skötte sig bra, det var bara Milloo som gärna ville pinkmarkera överallt, men det sa jag stopp till efter ca 30:e pinket.....Höll ett ganska behagligt tempo i det härliga vädret. När det var ca 2 km kvar kom helt plötsligt Amanda med sina hundar Wincent & Dolly  från ett sidospår. Så då gjorde vi sällskap den sista biten. Nyttigt för hundarna samtidigt som jag fick sällskap.
När visedan kom in på Jallavallen fick man gå ett varv för att sedan i mål (58.28 min) få sig en baguett, dricka, tröja & medalj. Dom andra satt redan & åt så det var bara att ansluta sig till Kristina F, Ulrika & Klara. Så härligt att vädret var med oss....Sedan blev det buss hem.
Å tiden, ja den hade helt klart varit bättre om jag inte tvingats vänta på att gå sist, men jag prioriterade mina hundar & att ha trevligt under promisen.
Nästa år ska jag försöka att få med mig fler hundägare som vill gå...För trevligt var det.

Njut av era hundar!


Viltsvinsjakt!

Åkte ut till klubben efter stallet, då var klockan ca 21.00 & jag kliver lugnt ur bilen för att släppa ut hundarna. Ser då ngt röra sig i gräset bakom parkeringen!?!? Först trodde jag det var en varg men sedan ser jag 1, 2, 3 upp till 7-9 st just precis VILTSVIN!!! Då börjar jag att tjoa för att få dom att vända bort från klubbens område. Då stannar dom till-höjer svansarna & viker av lite bortåt.....Efter ett tag vågar jag släppa ut hundarna & tar in dom på området. Går sedan utmed staketet & låter Sindie skälla så mycket hon vill!!! Ser inte röken av dom inne på området som tur är! Huundarna får springa runt i ca 30 minuter, jag vågar ju absolut inte gå utanför området med dom. När jag ska ta mig till bilen & står vid grinden kommer det en joggare på grusvägen & ca 40 meter bakom honom står 10-15 kultingar på vägen & glor!!! Usch!
Det blir till att vänta lite innan jag vågar ta hundarna till bilen...Sedan kör jag på vägen & då kommer dom fram igen, tutar & då drar dom några in i skogen & några ut på fältet. Vänder vid hundgården & se då är dom tillbaka på väg en igen....Tutar igen & då springer alla in i skogen...
Onsdag kväll är det fixarkväll för att laga & säkra staketet & då hittar vi en död kulting innanför staketet....Men staketet blir ganska bra säkrat tror jag. Det var 11 tappra lagare som kom & kvällen avslutades med grillning.
Mina hundar sprang med hela tiden när vi jobbade & busade för fulla muggar.

Sindie är ju hemma över dagen för badning, kloklippning & tassklippning. Så nu när det är gjort så är hon så fin min gammeltant!
Det är riktigt härligt att ha alla hundar hemma, om så bara för 2 dagar. Jag får väl njuta så länge det varar....

Njut av era hundar!

Ny viltspårstjärna!

Trizz kommer att bli en VILTSPÅRSTJÄRNA precis som Breeze & Milloo!!!! Hon var självklart med när viltspårsgruppen träffades, tyvärr la jag 1 spår för lite så...Hon fick inget eget spår. Däremot så la vi ett rutspår dvs alla traskade omkring med sin hund i en ruta ja det bidde en triangel. Sedan la jag ett  spår tvärsrakt igen där alla gått. När alla hade gått sina spår, vilket dom gjorde SUPERBRA! Alla fixade sina spår på ett mkt bra sätt, kanske lite väl taggade hundar men hellre det än.....I dag var det riktigt bra driv i Wilma, hon har ju tidigare varit lite osäker på bloddoften men nu gick det riktigt bra!

Alla klarade även av triangelspåret, KUL! Breeze gick så himla bra rakt & rätt precis där spåret låg. Hon är så duktig! Trizz var också superduktig! Hon verkligen jobbade genom hela spåret. Ja så nu har jag nog en till viltspårsstjärna! Det gäller ju nu bara att jag jobbar vidare med henne & viltspår.

Det blev en mycket trevlig kväll & jag var ialla fall supernöjd med hur alla klarade sina spår!

Mina var ganska så trötta när vi väl kom hem....

Njut av era hundar!

GRATTIS Birgitta!

Som med sitt lag Övningskörd plockade 2 pinnar under helgens agilitytävlingar i lag!!!!
Det är bara att göra vågen för er!!!
På lördagen fick Zingo 15 fel men laget fixade ändå en 2:a placering! I dag, söndag slog dom till med 3 nollade & VINST!
"Några" PINNAR till så snackar vi SM 2010!!! Smile....

Nästa tävling är den 7 juni, då jädrar kommer nästa pinne! Då hoppas jag även att "mitt" lag PuSh Power gör bra ifrån sig, gärna med en pinne eller två. Det sista som överger människan är ju hoppet ha,ha,ha....

Njut av era hundar!

En riktig Hunddag

Packade ryggan med div träningssaker samt fika & mackor. Marie & jag skulle nämligen vara på klubben & träna för att avsluta med en promis, Årundan.

Breeze: Började med hoppet dvs fot-hopp-sitt-hopp. Säger bara det, tur att jag har TÅLAMOD eller har jag tränat för lite?!
Hoppar hon ut ja då lägger hon sig på andra sidan. Men hon kan lika gärna få för sig att hopp från mig, nix det gör jag inte! Suck.....Fram med bollen & se då går det ganska OK......Usch vad jag tycker det är tråkigt när det låser sig....Men jag ger inte upp! Undan med henne ett tag. Körde sedan en inkallning med ställande & det klarade hon GALANT! Nu kändes det lite bättre! Körde sedan ett slät inkallning, risken kan ju vara att hon tappat fart. Men icke, nä hon racade in som en riktig STJÄRNA! Nu kändes det mkt bättre. Nu var det KUL att träna igen.Paus.
Körde sedan hoppet igen nu med lite feedback från Marie. Det är bara att erkänna, jag måste lägga ner mer tid på att träna!!! Hört det förr?!?!
Körde också budsändning med Marie som mottagare. Hon racade i väg superbra, satte sig fint hos Marie men ville sedan inte springa tillbaka till mig. Hmmmmmmm jag förstår varför Marie hade ju KÖTTBULLAR!!! Å ett matvrak väljer köttbullar före mattes tråkiga?! godis....Men hon är ju lydig så till slut sprang hon till mig. Upårepade det 3 gånger. Samma sak varje gång mer eller mindre. Men det är inget som stör mig. I kväll kör vi igen & då ska det inte finnas några köttbullar med.
Passade även på att köra kontaktfältsträning på Ahindret. Jösses vad DUKTIG hon är!!! Fixade kontaktfältet alla gånger oberoende av vad jag gjorde/var. Slängde bollen, sprang(hmmm) iväg osv men hon stod kvar 2 på & 2 av. SUPERNÖJD var jag!
Sedan slutade jag, man ska ju sluta på topp...

Sedan var det dax för fika med medhavda mackor, det var så trevligt & skönt att sitta på klubben altan i SOLEN med trevliga människor. Avslutade med en glass.....

Trizz: Skulle i dag börja med fotingångar med henne. Marie skulle hjälpa till med tips & råd. Som jag LOVADE lyssna till, alla som känner mig vet ju att jag har mkt EGNA åsikter.....Provade några gånger med hjälp av lockgodis & det funkade. Men Marie ville testa med klicker, dvs hon skulle få tänka helt själv. Har ju kört mkt klicker med bla SIndie så varför inte...Marie klickade & jag belönade, första gången klicket kom sprang hon till Marie men sedan lärde hon sig att godiset kom från mig. Fokus nu var att klicka när hon var på väg till mig & sedan vara supernoga med belöningsplaceringen invid mitt ben. Tycket att det fungerade jättebra! Visst ibland tog det lite längre tid för enkronan att trilla ner men jag tror att man får igen så mkt senare om man kör på detta vis.....Nu gäller det att jag är supernoga med belöningsplaceringen.
Paus.
Sedan var det dax för tandvisning & Trizz skötte sig exemplariskt tycker jag! Marie, Inga-Britta & Linda fick ställa upp & kolla tänderna på henne. Ska självklart fortsätta att träna detta med henne.
Körde sedan budsändning även med henne. Hon racade som värsta formeletten till Marie! I det här läget så brydde jag mig inte speviellt mkt om fotpositionen hos Marie medans jag tränade det när hon kom till mig. Jag var supernöjd med henne! Körde 3 gg.

När vi alla hade kört färdigt så gick Marie & jag med Breeze, Trizz & Gäspa Årundan, det tog ca 40 minuter. När vi sedan satt i bilen hem så kom vi på att vi glömt träna vissa moment, jag skulle ju träna rutan med Breeze men helt glömt bort det suck....Så när vi kom hem så bidde det rutträning på en gång. Visade att jag la ut bollen i rutan & skickade henne sedan. Tyvärr så fummlade jag lite med bollen i fickan så hon stannade p väg ut. Men efter att ha gett ett nytt kommando "rutan" sprang hon ut=BELÖNING i rutan av mig. Upprepade 2 gg. Sedan så gick jag inte ut till rutan utan ställde bara upp henne & skickade in henne. Hon sprang in i rutan via ha luktat på en kon,men  hon gick in i rutan & då sa jag "stanna" & hon stannade=BELÖNING via slängd boll. Upprepade 3 gg & hon verkadde fatta att först iin i rutan sedan belöning. Hon är bra DUKTIG, min Breeze...
Ja sedan gav jag mig åter på hoppet & nu hade jag verkligen funderat på hur jag skulle göra. När hon hoppat ut skulle jag snabbt som attan gå fram till hindret & säga "sitt" & när hon precis bara hunnit få ner rumpan men ännu inte hunnit lägga sig så kom frikommandot & bollen. Upprepade 4gg & hon la sig inte en enda gång! Nä hon hann inte göra det för jag hann före. Kändes bra att ha fått in belöningen på rätt plats & på rätt tid! Sedan slutade jag. Vill ju att hon ska minnas att det slutade BRA!

Vill verkligen TACKA Marie för denna mkt trevliga helg! KUL att ha ngn att träna med & som verkligen ser vad jag behöver träna på!

  
Marie                                  Gäspa badar

SuperTACK till både Sven & Marie för en otroligt mysig helg med god mat, dryck & sällskap!!!

Njut av era hundar!

En hunddag på Vinön

Efter att ha packat bilen full samt alla hundar så åkte vi mot färjan som skulle ta oss till Vinön. Undrade vid ngt tillfälle hur länge vi skulle vara borta då hela bilen var fukllpackad....Men det är klart vi hade ju med oss div saker som vi skulle ha till hundtävlingen dvs skojtävlingen.
Det var 8 personer & 7 hundar som kom....Det hela började med att vi körde över ön & väl framme så var det bara att ta sig gåendes den sista biten till samlingsplatsen. Väl där åt vi medhavd lunch.
Men sen...då var det dax för skojtävlingen som Marie & jag hade fixat. Det gick snabbt att fixa fram sakerna till första grenen som var Inkallning med ställande, typ kobingo utan skit. Man satte/la/ngn höll/inte hörr hunden & sedan gick föraren ca 30 meter bort & kallade in sin hund. Sedan hade man olika poäng-sträckor & beroende på var hunden stannade så fick man poäng 10, 7, 5 ,3 eller 0.
Dom flesta lyckades riktigt bra!

  

Nästa gren var leta & hämta ngn sak som var utslängd i gräset. det gick lite si & så...
Sedan var det dax för sitt/stå/ligg med störning, dvs domaren gick runt hunden ett varv & sedan tillbaka till starten. Alla hundar tror jag fick poäng på det momentet.
Sista grenen var att man kopplade hunden-band kopplet runt magen eller på annat lämpligt ställe-stoppade en sked i munnen & på skeden hade man en köttbulle-sedan skulle man gå mellan två koner utan att tappa köttbullen & man fick inte heller använda händerna till att ta i kopplet.

  

Det roliga var att man som publik fick "reta/locka" den hund som gick med godis eller leksak. Alla fixadde det UTOM Breeze, hon kunde inte motstå köttbullen som Marie lockade med ha,ha,ha.....
Trizz var superduktig, en blivande stjärna, det säger jag bara....

Trizz:
Inkallning med ställande: 7 poäng.
Hon stannade nästan på en gång, superduktigt!!!
Apportering av föremål: 7. Hon sprang ut fort & hittade sin leksak, BINGO sedan efter ett tag kom hon in med den.
Sitt med störning: 10. Hon satt jättesäkert & utan problem! Stjärnan!!!
Sked i munnen med köttbulle & kopplad hund: 10. Lite frestad av lockelserna men hon följde med mig.....
Totalt: 34 
Placering: 1 Trizz VANN sin första TÄVLING!!!
 

 
                                             1:an, 2:an & 3:an

Breeze:
Inkallning med ställande: 10.
SUPERDUKTIG! Men det skulle hon ju bara fixa ha,ha,ha... 
Apportering av föremål: 10. Klockrent, så DUKTIG!
Sitt med störning: 10. SUPERSÄKER!!!
Sked i munnen med köttbulle & kopplad huund: 0 Med ett matvrak så bara går det inte att motstå en köttbulle!!!
Totalt: 30
Placering: Delad 5:a

Det är riktigt roligt att umgås med hundfolk under så här trevliga förhållanden, tyvärr så kom det en skur men det slutade ganska fort. Resten av tiden sken solen & vi hade det trevligt. Så skönt med att bara vara....
Väl i Läppe så släpptes jag & tjejerna av vid campingen för att köpa tidningen. Sedan tog vi en promis hem, bara vi tre....

Nu har dom fått mat & är nog rätt nöjda med dagen, det är i alla fall jag...

TACK Alla ni som gjorde dagen så trevlig!

Njut av era hundar!


Marknadsmästerskap i Vingåker

Samling på klubben 09.30 för att alla skulle hjälpas åt att packa kärran med agilityhindren.
Det som är så härliht med Vingåkers HK är att så många ställer upp & hjälper till! Det är verkligen en klubb för alla, precis som jag vill att det ska vara.......Man känner sig alltid så välkommen!
Ni är bra mysiga!!!

Sedan kördes alla hindren till Stadsparken för avplockning. Å självklart regnade det suck...Men det gick ganska fort ändå att bygga banan. Inga kontaktfältshinder & heller ingen säck. Banan bestod av 7 hopphinder-2 korta tunnlar & 2 långa-däck-8 slalom & långhopp totalt 18 hinder att ta.

Det som var roligt var att det var några helt nya som ställde upp, KUL!!! Dom gamla "rävarna" skötte sig mkt bra & en del lopp var verkligen en fröjd att se! Men det är klart lite hade man väl velat sagt ha,ha,ha men det ser mkt lovande ut för er ALLA! Träna vidare så att jag får se er på agilitybanorna framöver!

Lycka till Linnea som med sin Ludwig ska till Frövi & tävla. Jag håller tummarna för plocka PINNAR!!!!!

Glädjande nog så slutade det regna, så det var en hel del folk som tittade på. Agility är verkligen ngt som lockar folk i alla åldrar, precis som det ska vara!!!

Ja när alla kört 2 lopp var, ett lopp åt vardera håll så korades ÅRETS MARKNADSMÄSTARE:

1:a Camilla & Ramsey ,sheltie (så klart!!!)
2:a Susanne & Mixi, oreg
3:a Lena & Strimma, oreg

Ett JÄTTEGRATTIS till er!!!

Det var ju samtidigt marknad i stan så Marie & jag passade självklart på att gå runt & kolla.

Väl "hemma" så gick vi en promis med tjejerna runt Läppe, en riktigt trevlig promis. Vi pratade om att det var länge sedan som vi tog just den promisen. Sedan kan jag lova att tjejerna sov gott.....

Det tråkiga med dagen var att jag plockat 2 fästingar på Trizz & 1 I MIN SÄNG på täcket!!! Å dagen är inte slut än!!!

Nu har vi också fixat iordning inför morgondagens tripp till Vinön. Det är ett gäng hundmänniskor från Vingåkers HK som har en liten tradition att åka dit. Så det ska bli KUL att komma åka dit. Det blir lite skojtävlingar & alla får pris. 1-3:an får ett xtra pris...Jag får väl ställa upp med både Breeze & Trizz, annars får jag väl höra det.....ja,ja nu hoppas jag bara att vädret blir BRA & inge regn vill jag ha!

Njut av era hundar!

Träning på Katrineholms BK

Som vanligt var det fullt & trångt på tåget, suck....Eftersom att jag har med mig hundar så måste ju gå på en hundvagn...Där satt det som vanligt massa folk UTAN hund!?!?! Det såg alltså ut som om jag skulle behöva stå, shit...Gilla läget blev mitt mantra medans jag gick genom den del av vagnen som tillät djur. " hundar fanns redan på tåget. Tänkte ta mig genom fram till slutet av den lilla del av vagnen som jag & tjejerna fick vara i. Lugnt sittandes var två helt täckta i svart & när dom såg mina hundar skrek dom?! Ursäkta men varför i helvete sätter man sig i en vagn som tillåter djur när man skriker bara man ser ngt på 4 ben??? Inte faen reser dom sig upp & erbjuder sig platsen heller. Nix dom bara säger att där får jag inte stå! I ren protest så ställer jag mig givetvis JUST där & låter hundarna röra på sig! Vet att det inte hjälper oss hundägare men jag blir bara så förbannad på att vi hundägare ska ses som pestsmittade i en djurvagn!!!! Men se sedan ser jag att i vagnen brevid, det är alltså bara en öppen dörr mellan djur resp icke djur så då "stoppar" jag in tjejerna bakom sista sätet där man ska ha sin packning & binder dom väldigt lätt i dörren. SJälv så sätter jag mig på första sättet närmast dörren där dom sitter. Bingo! Men självklart måste jag säga till dom 3 som sitter på 4 platser att ta bort sin packning så att jag kan sitta. Nu gör dom det snällt så att jag faktiskt får sitta. Suck...
Måste tänka på ngt positivt efter att ha "råkat" ut för dessa antidjur idioter i en djurvagn...Får nog skriva till SJ.
Men mina tjejer skötte sig exemplariskt!!! Dom la sig lugnt ner & somnade. Mina änglar!!! Trizz vaknadedå & då för att kolla läget, det var ju en del som passerade till & från restaurangvagnen. Tur att tjejerna är tåliga, lugna & anpassningsbara. Dom är ju bara BÄST!!!

Marie körde Gäspa först & då fick mina tjejer sitta i bilen. det var riktigt roligt att se dom i dag! Det såg nämligen riktigt bra ut!!! Tyvärr har Gäspa fått för sig att hon ska lägga sig vid inkallning?!? Suck &  pust, men med lite variation så satt hon faktiskt kvar...Ska bli kul att se hur det gåt i morgon för då ska det tränas igen.

Breeze:  Körde hoppet med henne & hon drog i väg över hoppet  5 av 5 gg!!! Superduper! Hade bollen som jag slängde när hon sög mot hindret. Nästa steg blir nu att befästa frånhoppet & sedan lägga in ordet "sitt"...
Marie körde ett pass fritt följ med mig & det kändes helt OK! Marie tyckte att det såg bra ut så jag får väl vara nöjd.
Inkallning med ställande: Gick riktigt BRA! Hon stannade nästintill pangbomm & kom sedan med hyffsad fart till mig. Det är som vanligt MERA TRÄNING!!!
Men det kändes faktiskt ganska bra idag, men så är det ju alltid mkt roligare att ha ngn att träna med. Sedan att hunden går bra gör ju också att det känns bättre...Hon är BRA duktig min Breeze. OM bara jag fick arslet ur vagnen & TRÄNADE oftare, intensivare & med ett mål ja då skulle hon ju kunna bli hur bra som helst...

TACK Marie för tips & råd!

Trizz fick bara titta på......

Njut av era hundar!


Till Vingåker

I dag åker tjejerna & jag till Läppe...men först ska vi till Katrineholms BK & träna lydnad med Marie M & Gäspa.
Det har ju inte blivit mkt lydnadsträning sedan sist tyvärr....& lydnadshelgen närmar sig med stormsteg!!

I morgon är det Marknad i Vingåker & då ska det bli agility i Parken. En tradition som är himla KUL! Ngt sådant skulle vi behöva i Tälje också....Hoppas bara nu att vädret håller sig, det är ju så himla trist om det skulle regna.

På lördag är det planerat en utflykt till Vinön OM det nu inte spöregnar så klart.

Nä nu är det snart dax att ta sig till tåget. Ha en trevlig helg Alla därute!

Njut av era hundar!

Hunddag 19/5


Breeze


Trizz spanar på Elisabets flock...I dag ´hämtade Elisabet mig & tjejerna för färd till klubben. Dagen började med en löspromis med alla hundarna totalt 5 stycken. En lagom tjejig flock.....Sedan plockade vi fram bla tunneln & så btggde vi upp en raksträcka med bommar på backen åt Lillvalpen Gossi.....

Trizz fick även sin vaccination i dag...


Elisabet förbereder godiset...

   
Gossi "kör" agility


Gossi kör "rulla"

Det gick jättebra för Gossi att köra rakan med bommar på backen! Efter att ha fått paus & vi kört dom andra så körde hon tunnel, smack smack så sprang hon den som om hon aldrig gjort annat....Efter ytterligare en paus provade vi däcket på backen nivå. Inga problem! Vilken blivande stjärna!!! Blev lite avvis ha,ha,ha. Tycket att hon skulle försöka sälja henne till en agilitymänniska, men nix hon skulle bli utställningshund?!?! Undra vad Gossi skulle välja?!?! Agility så klart! Smile.
Men det var himla läckert att se henne in action, inget var läskigt nä hon bara gjorde det om & om igen....

Körde Trizz på rakan med bommar på backen & hopphöjden på small-. Avslutade rakan med en tunnel. Men i dag fick damen för sig att bara ta rakan en gång sedan kom hon på att hon kumde hoppa igenom ett hinderstöd?!?! Det har hon då aldrig gjort förr.....Ja lite strulig var hon så att jag fick backa lite. Även i däcket var hon lite hipp som happ...Kan det bero på att jag inte riktigt är på topp? Tror ju absolut att hundarna känner av sådant. Men gungan tog hon kanon! Tur var väl det...
Breeze skötte sig super! Kontaktfälten satt på första på alla...KUL!

Elisabet körde även Tilly & det såg mkt bra ut! KUL! Nu har hon även anmält sig till nästa helgs träningstävling med Tilly.

     
Tilly

Efter att vi kört hundarna i agilty tog vi en sista runda innan avfärd mot stan. Japp i dag skulle det bli en liten promis i Tälje. Jag tog med mig mina tjejer & Elisabet tog med sig Gossi. Vi gick från Tom Tits rakt igenom hela stan till Patriks butik. Där inne hälsade dom på hans hundar. Sedan gick vi vidare & efter att ha gått fram till hotellet vände vi om. Passade på att äta lite snabblunch på vägen... Gossi var supertuff & brydde sig absolut inte om polisbilen som satte på sirenerna precis brevid oss(VI däremot höll på g..a på oss!!!), skolbarn i lååånga kolonner, cyklar, barnvagnar, joggare osv osv tror att vi mötte ALLT & lite till...Mina hundar är ju vana.....


Gossi

Sedan fick vi skjuts hem.....Kan lova att tjejerna sov gott sedan...

   
Trizz
     

TACK Elisabet för en mycket trevlig dag!!!  Det gör vi om!!!!

Passade också på att ta några kort på Indra..Njut av era hundar!

Agilityträning

Ja även idag blev det agilityträning för tjejerna....Jösses vad aktiv jag är hmmm bäst att passa på medans suget finns.

Vi började med en promis i Viltsvinsskogen, men inte heller i dag träffade vi på några svin.....Men luktade det gjorde det, inget som vi tvåbenta kände men dom 4 benta gjorde det....

Sedan var det planering som stod på tur, ja att planera vad vi skulle köra med tjejerna...

Trizz: Körde en raksträcka med 4 hopphinder med en markpinne mellan varje hinder. Övningen gick ut på att suga framåt, & det gjorde hon vill jag lova! Jösses vilken fart min lilla Vessla har!!! Ingela var mottagare & när Trizz kom mot sista hindret slängde hon leksaken som Trizz sprang efter & sedan kom jag....Tur att hon hade ngt att göra under tiden ha,ha,ha...
Jag vill ju att hon ska gilla att leka & kampa & nu tror jag att jag hittat en sak som hon gillar....Men som vanligt så måste jag TRÄNA MERA på att leka med henne. Har aldrig lekt så lite med ngn hund tidigare, jo Milloo men han skulle ju bara på genomresa & sedan skulle han bli klapp & kakhund...
Nästan så att man skäms, men kanske kan jag träna upp det mer & mer?!....
Ett skick så slog hon i en bom, trots att hindren var låga hmmm gången efter så var hon lite tveksam men det gick bra-lek & sedan var det glömt. För efter det så formligen flög hon fram!!!
Även idag så bara sög hon sig in i säcken varifrån hon än var! KUL att ha fått en hund som formligen ÄLSKAR säcken. Mig gör det absolut inget att ha fått en säckengalning. "I LÖVE it" Så inga problem där inte, skönt...
Gungan funkade också, kändes tryggt att ha Ingela som mottagare & godisutdelare under hissfärden ner. Vill att Trizz lägger sig under "färden". Mitt problem är att hon även på gungan suger så pass att hon alltid ska upp på den suck & huvudbry....på mig alltså.
Lockar & lockar men nix hon bara SKA UPP på gungan! Gillar skarpt att hon suger på hinder men just på gungan vill jag ha FULL KOLL! Där är vi inte överens ÄNNU! Men om jag TRÄNAR så ska nog det också lösa sig....Tills dess får jag ha superkoll på att gungan är säkrad.
Kontaktfältsplankan träningen: Funkade super när jag hade henne på höger sida, verkar som om enkronan trillat ner, hon stannar stensäkert 2 på & 2 av. Väl i position så står hon vad jag än gör! Men i dag så strulade det att ha henne på vänster sida?! Hon gick på plankan men osäkert & efter en bit hoppade hon av?!? Jag fattar ingenting???? Gjorde om & om & samma resultat. Såg nog ut som en fågelholk i trynet...Det prblemet har hon aldrig haft tidigare. Fick locka med en godis i handen & då kunde hon gå, väl i position var hon klockren dvs stod rätt & precis som jag ville.
Gjorde om & då hade det nog släppt, men inte helt. Hon såg lite osäker ut...Men då gick hon hela "plankan" helt utan ngn form av hjälp/muta. Efter sista lyckade försöket jubel & belöning typ Partybelöning ala´Anita A. Gillar hennes Partybelöningar skarpt....mina hundar med...så dom fortsätter jag med när dom behöver superbelönas.
Givetvis tog jag en övning i taget, Ingela körde ju även sina emellan & jag körde ju Breeze också...

Breeze: Körde stadga vid start-hopp-hopp-v hopp-h hopp-v hopp(dom 3 stod som i en våg)-vals av mig & tillbaka till ett hopp-vals hopp-tillbaka till föregående hopp-raksträcka in i "mål". Första försöket kändes inte bra, Breeze var OK & hade sug men JAG var på ngn annan planet!? "Great dog, shame about the handler", stackars hund.....Men skam den som ger sig, jag provade igen & nu så bara FUNKADE allt som jag tänkt mig! Vilken känsla!!!! Å vilken SUPERHUND jag har!!!
Det var igentligen en perfekt övning för mig, mkt handling men utan att jag behövde springa, kan inte bli bättre....Men trots det så kändes kroppen inte bra efteråt suck & faen!!! Men jag får leva på att Breeze gjorde helt superduper rätt  den lilla stund jag klarade av att jobba henne....Men nu är jag ju än mer sugen på att få köra en bana med henne, drömma kan man ju alltid usch & skit....
TUR att Birgitta vill & kan köra henne!

Sedan fick My prova att köra henne i boxen & det gick BRA! Så kul att vem som kan köra henne, men det tror jag beror på att Breeze bara ÄLSKAR agility! 
När My kommer ut på tävlingsbanan med sin BC Jim så lovar jag att alla large ekipage får se upp...Dom kommer att bli farliga!

Nu ska jag anmäla Breeze till en utställnig...inte riktigt min grej men...testa kan man ju. Lena ska också ställa på samma utställning så jag blir inte ensam. Tror inte jag ska ställa Trizz, nä det får räcka med en "agility" sheltie som utställningsfolket säger. 

Njut av era hundar!

Lite agilityträning

Ja då var man hemma igen suck....

Men ett JÄTTETACK till Sven & Marie för trevligt sällskap, god mat & dryck samt skjutsen hem!!! Ni är bra goa ni!!!

Vädret var helt OK så jag passade på att åka till klubben med tjejerna & träna lite agility. Borde ha kört lite lydnadshopp med Breeze men jag bara kände att nix jag orkar inte ta tag i det just i dag. Men i morgon, då ska jag träna lydnad igen....

Breeze: Fokus på handling i min takt dvs mkt ut & eget arbete med stöd av mig. Tränade på 3 hinder som stod i en form typ våg-höger till slalom-sedan vågen igen. Hon var riktigt duktig när jag gjorde rätt. Men oj vad det flyter när verkligen stämmer! Härligt!
Sedan körde jag gungan-A-balans, jag höll ett långt avstånd dvs jag hade en lugn prmis mellan hindren. Hon fixade alla kontaktfält som en riktig superhund! Jippie vilken härlig, rolig & bekväm hund jag har!!!
Det var så kul att köra henne i dag.

Trizz: Fokus på gungträning dvs jag ställde upp henne ca 3 meter före gungan sedan gick jag & tog emot henne framför gungan-hiss ner. Hon stod jättebra & verkligen lyssnade på rätt kmmando dvs Fram-gungan Å då racade hon upp på gungan, lite saktare gick det när hon kom upp på den. Antar att gårdagens träning tyvärr satt kvar i huvudet på henne.
Det betyder att det nu verkligen kommer att fokuseras på att få gungan skitrolig igen....Men efter att ha kommit ner så stod hon kvar vad jag än gjorded, det kändes jättebra! Hon gick inte förrän hon fick frikommandot.
Trizz kan bli så himla duktig, en blivande stjärna!
Säcken: Jöees vilket sug hon har på säcken!? Läckert!!! Var jag än står så suger hon i racerfart in i tunneln...Jag kan stå 3 meter framför tunnelsläpet & hon springer ut, runt & in i tunneln. Vilken blivande stjärna! Hon tog säcken varje gång & några egna gånger, lillvesslan. Tror nog att det är hennes favvohinder....
Tyvärr så är hon helt ointresserad av att komma in vid min sida, då när jag kallar på henne så bara sätter hon sig ner där hon är & bara vill inte?!?!? Undrar vad det beror på? Kan då inte komma på att ngt hänt, antar att det kanske beror på att jag tränat det för lite?! Eller kanske inte alls, mitt fel är det givetvis. Kanske inte har insett vikten av just den träningen hmmm men alla andra mina hundar fixar ju det galant. Tjatar ju på alla om vikten av att vara noga & konsekvent & vad är man själv då?! Inkonsekvent & slapp i sin träning....suck. Smäll i skallen på mig själv. Nä nu ska här tränas trevliga roliga & säkra ingångar invid mig. Ska börja nu på en gång....Det bara måste funka, annars kan jag ju lika gärna lägga ner......
Nä fokus på allt det som ju faktiskt var riktigt bra! Man kan väl få njuta en liiten stund innan allvaret kommer i fatt en.

Är lite pessimistisk måste bero på min TANDVÄRK! Det är bland den värsta värk man kan ha....Känner mig lite groggy av värktabletterna men då får jag lite lindring en stund i alla fall....

Njut av era hundar!  

Lydnadsträning

Marie & jag åkte till Lenatorp, Katrineholms BK för att träffa Maries träningskompisar med resp hundar.

Passade på att köra Trizz på gungan då vi lärr kunde bära fram den.

Trizz: Gungan, jag släppte henne ca 5 meter från gungan & hon fick springa på "fram gungan". Hon racade upp jättefort & säkert. Det var ju ändå en helt ny gunga för henne. Marie tog emot henne längst fram med godis & sedan fick hon ganska snabbt åka hiss ner. 3:e gången gick det kanske lite fort men då hoppade hon av när den slog i backen.....Nästa gång samma sak...Då tog jag emot men gjorde samma sak. Backade då ett steg & gjorde lite saktare & se då funkade det 3 gg på raken. ja,ja det gäller att inte gå för fort fram, men å andra sidan kan man ju inte stå & stampa på samma fläck hur länge som helst.

Sedan fick Trizz vara med på sitt i grupp. Tänkte först ha henne stående men beslutade mig för att ha henne sittandes. Hon satt blickstilla i ca 1 min då gick jag tillbaka & belönade & lämnade henne igen. Hon var SUPERDUKTIG!!! jag har ju inte direkt tränat detta moment med 5 hundar. Borde TRÄNA henne i lydnad men.......det är mkt jag borde!!!!

Hopp med planka 1,5 meter innan: Tränade på att hon skulle stanna kvar tills kommandor "fram" kom. Då racade hon fort framåt, SUPER!!! Tränade även med att jag skulle "springa" bakom.
-brevid-inkallning & hon stod kvar tills kommandot kom "fram". Vilken DUKTIG HUND jag har!!!!! Trizz tyckte att det var KUL! Enda smolken i bägaren är att jag har problem med att få henne att komma helt intill mig så att jag kan ställa henne i rätt position. det MÅSTE jag TRÄNA på!!!!

Breeze:   Körde gungan även med henne & hon var duktig som vanligt smile....Sedan använde jag Marie som en slags kon för att köra UT men det fattade hon inte riktigt. Att hon skle springa runt Marie för att sedan få ta gungan. Fick gå lite närmare & se då fattade hon vad hon skulle göra. Sedan gick det lätt att skicka henne. Bra att träna på alla möjliga sorters "koner".

Plats i grupp 1: 2 min, inga problem...eller hon är mkt seg vid läggandet suck...vad gör man????Men sedan låg hon stensäkert hela tiden trots att labbe hanen racade upp till fd löptik.....

Plats i grupp 2: Utom synhåll i 4 min. Segt läggande hmm....men hon låg sedan stensäkert hela tiden. Fullt fokus framåt, KUL!!!! Att hon är duktig på ngt inom lydnade. Men jag vet att det hänger på mig, tränar man inte går det inte framåt. Enkelt men så sant!

Linförighet: Kändes bra, tyckte att hon hade fokus mestadels på mig. Vid ngt tillfälle så flöt hon ut lite väl mkt....Men det rättade till sig. Positionen kändes OK! Inga direkta klagomål från coachen, i detta fall Johan.....

Läggande under gång: Vid första ställde hon sig så då gjorde jag om. Då la hon sig helt OK, ngt bakåt precis som jag vill....

Inkallning med ställande: Kom bra & helt godkänt ställande, tyvärr ngt långsam efter ställandet. Då slängde jag bollen bakåt.

Apportering: Kändes ngt segt & långsamt, men tempot var jämt. Inte nöjd.....

Hopp-sitt-hopp: Ett moment hon bara INTE kan!?!?!? Är hon agility hund eller??? Tveksamt...Nix hon sitter så fint vid min sida & har inte en tanke på att hoppa ifrån sin matte. Nä hon sitter så bra "fot"....vad i hela världen gör man???Tränar mer kanske???? Provade att säga kommandot-kasta bollen, ja då gick det men knappt.....Till slut gav jag upp.

Ställande under gång: helt OK!

Summa av dagens träning: helt nöjd med Trizz, förrutom att det stulade lite med gungan.
Breeze, med träning kan ALLT bli bättre. Hoppet gick ju åt skogen....
TRÄNA MER & OFTARE!!!! Det får bli mitt mantra......

När vi väl kom hem så bara måste jag köra hoppet med Breeze. Kan ju bara inte låta bli, det måste ju bara funka.
Men nix, snacka om trög hund, eller en matte som ttränat henne för lite!?!? Fick lite draghjälp av Marie som tog emot. Då gick det, men jösses hunden måste väl kunna hoppa ett hinder rakt fram?!?!?
Funderade ett tag & sedan sa jag "hopp" 1 gg hoppade hon inte då, så gick jag runt på andra sidan & sa samma sak. Hoppade hon inte då gick jag runt igen & igen & igen.....Till slut så tog hon ett steg mot hindret JUBEL & kastad boll!!! Belöning & så gjorde jag om (en gång är ju ingen gång) nix så jag gick runt, nix så jag gick runt igen & se då hade nog i alla fall 50öringen trillat ner & hon hoppade på första kommandot. Jippie!!! Sedan klarade hon 3 hopp på raken när jag sa kommandort. Paus....Provade igen & nu klarade hon 5 hopp på raken. BINGO & köttbullebelöning & slut!
Tur att man har nerver.....& tålamod. Ska snart ut igen & köra en omgång hopp. Får se om hela enkronan trillat ner.....

Sista hoppträningen gick KANON!! 5 av 5 på raken, nu kanske enkronan trillat ner. Nu gäller det "bara" att jag fortsätter TRÄNA!!!! 

TACK till dagens träningskompisar med Johan i spetsen!!!! Det var jättekul att träna ihop!
Lycka till  på kommande tävlingar! Jag håller på er!
Johan med Tova, Marie med Gäspa, Linda med Lorenzo & Nina med Isa.

Njut av era hundar!

Vårruset

I går tog jag & tjejerna tåget till Vingåker för en liten minisemester, semester & semester åkte ju i väg för att vara med i Vårruset i Örebro......Men däremellan så får det minsann bli lite semester.....
Väl i Örebro så var det MASSOR av tjejer i alla åldrar som skulle vara med. Ca 7000....Tyvärr så fick man inte ha hundarna med, men jag såg 2 stycken stackare som stod mitt i smeten suck....Själv så tycker jag absolut att man skulle få ha med sig hundar MEN då kunde man gå allra, allra sist! Inte mitt bland alla tokiga kärringar med stavar(som höll på att driva mig till vansinne!) & dom med noll koll.Mina tjejer satt i bilen tillsammans med Gäspa, ja dom satt i varsin bur. Där gick det ingen nöd på dom, när vi kom tillbaka sov dom.
Slingan vi gick var var 5 km & det tog knappt 50 minuter, det hade gått att kapa tiden men det var himla trångt & i bland så fick man gå sakta, sakta suck...Men vi skulle ju ha trevligt & det hade vi! Picknink i det gröna avslutade kvällen.
Å kroppen då? hmmm inge bra, trodde knappt att jag skulle klara mig till mål & bilfärden hem var heller ingen hitt...Satan i gatan säger jag bara....Att gå för sakta fungerar ju inge bra, då låser det sig i bäckenet, bäst är att gå i en jämn takt.
Nu är det bara att "ladda" om till Kommunruset den 27/5, också då ska jag ta mig runt på 5 km´s slingan.

TACK Laget TOP FORM för trevligt sällskap!
Eloge till våran gruppledare Marie som fick ihop Team Top Form!
  

I dag ska vi åka till Katrineholms BK, Marie & Johan ska träna inför nästa lydnadstävling. Ska passa på att träna Breeze också...Måste bara planera VAD jag ska träna......Kanske agilityhindren står framme?! Ja då blir det agilityträning med både Breeze & Trizz. Men Marie sparkar mig nog i baken TRÄNA LYDNAD! & det behöver jag, så det blir det nog.....Får passa på när jag har ngn som kan titta & ge feedback. Kul ska det bli, att TRÄNA alltså. Bara den jävla värken släpper lite...Men hoppet är ju det sista som överger människan, så.....

Njut av era hundar!

Trizz hemma

Äntligen är Lilltjejen hemma igen! Mille blev väldigt GLAD, jösses hon luktar ju GOTT! Men efter att ha sagt till honom ett par gången så vekar han fatta, LÅT BLI! Även Trizz säger till honom....
Tror nog att alla blev glada att träffas igen, men gladast blev nog Clary av att få träffa Trizz igen. Hon tycker nämligen att Trizz äe en riktig glädjespridare! Kul att höra!
Så nu ska här klippas klor på henne & tassarna. Hon måste ju vara fin när vi nu sanrt ska åka tåg till Vingåker....I kväll ska ju jag vara med i Vårruset i Örebro. Hur nu det ska gå, kroppen vill inte SUCK...
Men...det är himla KUL att ha Trizz hemma, tyvärr så får ju då Mille åka till landet i stället. Svenerik kommer & hämtar honom efter jobbet. Hoppas bara att han inte ylar alltföt högt när jag & tjejerna lämnar honom....Prinsen är ju lite speciell......

   

   

 

 
Mille kollar in fåren           Stalldörren

 
Breeze
 

Njut av era hundar!

KM i agility

Ja då var det äntligen dax för årets KM på klubben. Tog bussen & sedan en promis med hundarna, det är riktigt trevligt att gå från bussen till klubben. Hoppades då bara att vädret skulle hålla i sig....Väl framme så var det bara att skriva startlistor & fixa lite. Självklart hade minnet sviktat så dom färdigskriva var hemma suck....
Passade även på att köra Breeze & Mille lite, kroppen fixar inte mkt just nu SUCK & SKIT! Men lite blev det, då är UT träning bra att köra & så framåt. Birgitta ska ju köra Breeze i kväll men stackars Mille får titta på...Anders är på studentfest & Amanda kommer inte.
Kvällens domare var Per Heinerud som då också hade ritat både agility resp hoppbanan. Dom såg inte så svåra ut men dom hade sina "ställen" vilket visade sig på resultaten.

Agilityklass: 155 meter Ref tid 55 sek 3 starter 0 disk

Breeze: Gick så attans BRA men tyvärr så snurrade det till i huvudet på Birgitta så hon klarade inte en vals(helt förståerligt efter att ha kört 2 hundar innan) så tyvärr blev det en vägran på A hindret. Men sedan så bara flöt det på.

Totalt 5 fel 45.94. Plac 2
Conny & Zaza 0 fel tid 44.00 Plac 1
Carita & Lotta 10 fel totalt 18.90 fel tid 63.90 Plac 3Hoppklass: 145 meter Ref tid 45 sek 3 starter 1 disk

Breeze:
Oj,oj,oj vilken DUKTIG hund jag har!!! Det här loppet gick superbra, det flöt, hon lyssnade & verkligen bara njöt av att få köra. Så himla KUL att se!

Totalt 0 fel tid 29.65 Plac 1
Conny & Zaza 0 fel tid 32.87 plc 2
Carita & Lotta DISK

KM mästare i medium Södertälje BK 2009:
Conny & Zaza, ett jätte GRATTIS till er!!!

Resultat:
1:a Conny & Zaza 0 fel tid 76.87
2:a Birgitta & Breeze 5 fel tid 75.59
3:a Carita & LottaBirgitta & Breeze kom 2:a OM inte OM hade funnis & OM Breeze inte fått den förargliga vägran så hade hon slagit Zaza på tid.... Nästa år DÅ, DÅ ska dom få sig en match igen....Då ska Mille vara med & slåss om pokalen!!


Grattis Ingela som med Tindra VANN small!!!
Conny med Lady 2:a & Amanda med Vincent 3:a

SuperTACK till våra sponsorer:
MaDs Hund & Katt
Tumba Hund & Katt
Djurmagasinet
Kristallrosen

Njut av era hundar!

En tidig dag

Var uppe lååångt före tuppen i morse, trots att jag suttit uppe halva natten & startat upp min nya hemsida. Hundarna tyckte att det var lite konstigt att nattpinka vid 02.15 tiden..men matte har ju så konstiga saker för sig, det är bara att vakna till & göra som hon vill....Mina anpassningsbara hundar!
Ännu mer konfunderade blev dom när vi matte gick upp efter 1,5 timme?!? Då kan jag lova att dom inte var pigga på att hänga på upp & ut. Men återigen så hängde dom på....
Tror att dom SOV som stockar efter att jag traskat till jobbet strax efter 05.30. Äntligen lugn & ro kan jag tro att dom tyckte.
Jag slutar aldrig förundras över hur anpassningsbara dom är!

Det har "bara" blivit vanliga promisar i dag....Men när vi åkte till stallet så fick dom hänga på. Lisa skulle hoppa så då passade jag på att träna Breeze i UT-Fram/Hopp. Dom bara stod där, hinderstöden alltså & då var det ju bara att köra. Självklart sänkte jag hopphöjden till henne. Det blev ett studs-UT runt ett hinderstöd-UT runt & ta studsen osv.
Breeze är bara så DUKTIG!
Mille ja han lullade runt & så tog han sig en repa in i den tomma fårhagen. Hoppade som vanligt igenom elstängslet, väl inne i hagen drog han en repa eller två sedan hoppade han ut igen. Han fick igång Breeze vid några tillfällen & då jädrar sprang dom som tokar i paddocken.

Nu laddar vi för morgondagens KM i agility. Tyvärr så kommer inte Amanda så Milloo får inte köra....Men snälla, gulliga Birgitta har lovat köra Breeze. Hoppas, hoppas bara nu att hon inte blir sjuk tills i morgon kväll Hon kände sig inte på topp idag....
HÅLL TUMMARNA för Breeze & Birgitta i morgon kväll!!!!

Nä nu ska här sussas...

Njut av era hundar! 

Många hundpromisar blev det...

Dagen började att jag tog mina hunar, så klart!!! & gick till nedbrunna ICA Supermarket där Birgitta med flock plockade upp oss. Vi åkte till LillStugan vid Vällinge, ingen hundbil, jippie! Det är så bra att gå där för man ser långt OM det skulle komma ngn. Mina hundar fick rusa lösa, dom drar ju inte efter vilt, nix Mille drar bara efter Zingo & Breeze håller sig vid mig. 
Vi gick i en ganska rask takt, bra för vårat flås, eller flås & flås....Ja bra var det i alla fall. Sedan var Birgitta så snäll & körde hem oss. Totalt blev det 30 minuter tills vi möttes & sedan ca 50 minuter tillsammans. Kändes skönta att lämna dom när det var dax att gå till jobbet...Gick sedan hem...Kl: 18.30 var det då dax för gemensam hundpromis för alla dom som ville hänga på. Samling vid Preemmacken här i Brunnsäng.  Totalt var vi 6 personer som trotsade latmasken.....Gick vis Tallhöjdsskogen-utmed Kanalen-Över Maren-Genom stan-Över Mälarbron-Utmed Kanalen/gamla LT-Hansa-Upp via Bergvik-Nästan framme. ÄVen denna promis gick i ett ganska bra tempo så promisen tog ca 1 timme. Det bidde verkligen en i mitt tycke trevlig promis i ett skönt väder.....
Väl hemma så var både jag & hundarna trötta. Jag undrar bara om jag kan röra mig i morgon? Det återstår att se...

Nu vore det väl attan om man inte skulle fixa Vårruset utan att släpa sig i mål. På Torsdag kväll ska jag vara med i mitt första Vårrus någonsin & det sker i Örebro. 

Jösses vad mkt promis det blivit i dag, synd bara att jag inte hade på mig stegräknaren. Det hade nog blivit rekord! Nu har jag i alla fall gott samvete för hundarna....

Njut av era hundar!  

En riktig hunddag

Packade väskan & påsen för bussfärd till klubben. Träffade Kristina med Allis brallis på bussen i stan. Snacka om ombytligt väder!? Det var ju bara att sätta på sig regnjackan innan vi gick av bussen för då regnade det ordentligt suck...Men det är ju bara att gilla läget.
Band upp hundarna & la ett viltspår till Wilma. Det blev ett ganska rakt spår med 2 övergångar på en smal stig-en vinkel (som var dagens nyhet)-rakt fram till spårslutet. Sedan la jag ett spår till Bella, det var längre, knixigare med 2 vinklar & så var 1/4 av spåret osnitslat. Nu gällde det bara att jag hade koll.....
Sedan la Kristina ett spår med lite hipp som happ dvs det var inte rakt men med vinklar & bloduppehåll.
Sedan la Bella & Wilmas matte två spår, ett åt Milloo & ett åt Allis. Ja sedan var det fika & nu hade ju vädret vänt & det var sol! det gick ingen nöd på oss....
Efter att spåren legat 1,5 timme var det dax för Bella att få gå sitt...I dag gick det BRA! Hon började säkert men vände om, väl tillbaka vid spårstarten så luktade hon riktigt bra-tog in det i nosen-frustade till & gick helt rätt i spåret! Hon fick lite problem vid övergången vid stigen, men efter att ha luktat/kollat av gick hon över-klarade sedan vinkeln bra, hon kollade av & gick sedan rätt & hittade sedan klöven.
Bella gick kanon bra sitt spår! Fast hon passade på att äta lite gräs men efter tillsägelse så fortsatte hon. Vinklarna klarade hon galant. Matte litade på hunden där det var osnitslat, lite koll gjorde hon men hon hittade slutet, som tur var men jag hade faktiskt koll på var vi var....
Även Allis fixade sitt spår utan problem.

Sedan traskade jag till klubben. Passade på att köra mina hundar i sanden bla genom långa inkallningar. Väl på klubben blev det en macka till mig innan jag passade på att köra både Breeze & Milloo på den bana som stod uppe.

Breeze: Lyssnade bra & UT kommandona satt!!! Dvs jag behövdde inte alls springa mer än nödvändigt, nä hon jobbade jättebra på mina kommandon & sög sig framåt /på hinder. Mn STJÄRNA!!! Hon är så kul att köra!
Smolken i den lilla bägaren var väl då att hon stannade till & drog från balansen....Men jag var ändå nöjd att hon stannade till INNAN hon drog framåt...

Milloo: Även Mille lyssnade bra & även han sökte sig framåt/på hinder! KUL!!!! Fick röra mig lite mer när jag körde honom....Han fixade alla kontaktfält gång 1!!! Däremot missade han däcket, men jag var lite långt ifrån & han studsade ut ur tunneln skällandes & med fokus på sin ngt sena matte suck....Men när jag sedan var tydlig & tidig ja då klarade han det galant! Ja så kan det bli med en låååångsam matte.....

Sedan var det paus med vatten till både mig & hundarna. Fick en sån inspiration så att jag plockade fram koner för att köra rutan med Breeze....Måste ju verkligen sätta lite fart under fotsulorna, lydnadshelgen närmar sig ju med stormsteg. Inte attan kan man komma med en otränad & hund med otränad matte som bihang...Nä nu ska jag  TRÄNA!!!

Breeze, rutan: La ut konerna tillsammans med Breeze, hon fick se när jag la ut godispåsen mitt i rutan. Tog med mig henne ca 3 meter från rutan-satte henne fot-höll henne på huvudet-kommenderade-fram rutan-Å hon sprang rakt in i rutan via ha luktat på en kon-tog påsen medans jag kommenderade Stanna & sprang dit-kampade innan hon fick godiset. Repeterade ca 6 gg från oilka håll & som längst ca 20 meter ifrån. Hon fixade alla skick!!! Supernöjd var jag!!!
Jag märker att hon tycker det är så KUL att träna lydnad, så jag bara måste köra mer med henne....
Det blev även lite fot-höger/vänster/bakåt....Hon är verkligen tajt, vilket jag bara är så nöjd med!
Den här hunden skulle kunna bli hur bra som helst, men tyvärr så har hon ju en matte som sätter stopp....

Ja så kom då Lotta med sina lappar. Glädjande nog så var Loija helt återställt(hoppas vi!) efter sitt ormbett....Men i dag var det Taito som skulle få köra agility Å så Lotta såklart ha,ha,ha....
I dag gick det jättebra, det började med en lite brallig matte men hon tog sig smile.....När hon fick ordning på handling & leksak/godis ja då bara flöt det....Jättekul att se!
* Hade byggt upp en velodrom med hopp-hopp-böjd tunnel-hopp-hopp-sväng hopp.
* Långhopp-kort rak tunnel
* Kontaktfältsplankan mot bordet
* Säcken
Tror nog att både Lotta & Taito var trötta efter träningen.....Duktiga var dom i alla fall...

Dagen var ännu inte slut nä nu var det ju dax att gå viltspåren som legat i ca  5 timmar. Loija fick ta ett spår som Lotta till slut hittade starten på. Det var spåret som Kristana lagt. Lotta var jättenöjd när hon kom tillbaka.

Därefter gick jag ett med Milloo. Han var super lugn & fokuserad! Mkt BRA! Han brukar ju normalt "rusa" på, nästan så att det sett stressigt ut. Men nu var han verkligen sansad, säkert berodde det mkt på att det var lite risig terräng. Den inbjöd inte till att rusa i väg....Minus var att han pinkade en gång, men jag sa åt honom & då började han jobba igen.
Jag var verkligen NÖJD med min Prins i dag...

Väl hemma så var både hundarna & jag trötta, inte direkt konstigt. Det blev väldigt mkt frisk luft i dag, men skönt var det. Att komma hem & få lägga sig på soffan alltså ha,ha,ha...

Njut av era hundar!

Det där vardagliga

Ja sånt där man bara måste göra är nu gjort dvs tvätta alla fällar & hundbäddar.....Men så gör jag ju det varje vecka, kanske därför det är så jobbigt?! Men å andra sidan har ju hundarna alltid, nästen rena fällar....Tur att mitt förråd av fällar & bäddar är stort. Men det finns ju så mkt som jag tycker är läckert......Men nu blir det absolut inga fler bäddar eller fällar i mitt hem, det får bara inte plats!!! Sorgligt men santm OM jag nu inte säljer en del på garageloppisen då kan man ju kanske köpa en ny.....men NIX, det blir inga fler. Dom har så det räcker & blir över som vissa påpekar för mig. Men det måste bero på avundsjuka eller ngt .....
Men jag har ju faktiskt packat ihop en hel stor kartong av hundprylar som jag ska sälja, det är allt från leksaker till täcken.

I morgon är det dax för viltspår för Breeze & Milloo, planen ä'r att lägga ca 600 meters spår åt dom bägge. Vill ha minst fyra vinklar & bloduppehåll, återgången tar jag på nästa spår. Det är ju ett tag sedan dom gick ett blodspår.....

Sedan är tanken att jag ska träna agility, men jag är väldigt fundersam på om kroppen fixar det...Tror inte det, tyvärr.....
Bara måste träna handlings övningar med dom & så slalom med Milloo, ingångarframför allt. Hmmm det finns alltid massor att träna på....

men nu är det nattpink för dom som gäller sedan tar vi natt.....

Njut av era hundar! 

Strängnäs Cup 2009

Strängnäs Cup annornades för 22:a året i följd! Rekord eller???

Undrar igentligen hur många år vi varit på den tävlingen, MÅNGA år har det blivit....

Skönt var det med sovmorgon men det slutade med att det blev lite streesigt ja för dom som skulle köra alltså dvs Ingela & Birgitta. Ingela hade "turen" att få startnr 1 dvs allra först på hela tävlingen....Så jag & Birgitta fixade med tältet ngt som behövdes, för jösses vad det blåste till allt som oftast. Hinder flög om kull tills dom satte fast dom, papper flög omkring ja det mesta som inte satt fast for i väg. MEN det regnade INTE så då får man inte klaga på lite blåst....Kommer i håg ett år då åskade det så pass att tävlingen fick avbrytas...som tur var så hade Stefan eller Tore, minnet är inte det bästa med sig husvagnen.Så där satt vi alla från SHK medans åskan dundrade på. Undra vilket år det var?!

Hopp small ref tid 35 sek 16 starter 8 disk

Ingela körde Korall & Tindra i öppen hopp med följande resultat:
Korall: Disk
Tindra: 5 fel tid 32.26 Plac 5

Amanda & Vincent:
0 fel tid 25.74 Plac 1 DOM VANN klassen! JätteGRATTIS!!!!

Hopp medium ref tid 35 14 starter 8 disk:

   
Loppet Birgitta helst vill glömma tror jag.....
   

     

   
Både Breeze & Milloo diskade sig i hoppklassen.....
Efter den klassen var det bara att ta nya tag.......

Susanne & Baloo Disk


     Hopp large ref tid 35 20 starter 10 disk:

Birgitta & Zingo 10 fel tid 27.05 plac 6
Birgitta & Mac 16 fel tid 41.00 plac 8

   
Birgitta  Mac

   
Birgitta & Zingo
   

Agility small ref tid 47 sek 17 starter 8 disk:

Amanda & Vincent 10 fel tid 46.05 plac 5

   
Amanda & Vincent

Ingela & Korall Disk
Ingela & Tindra 14.78 fel tid 51.78 plac 7

   

   


Agility medium ref tid 47 sek 14 starter 2 disk:

Birgitta & Breeze 5 fel tid 39.31 plac 3 & PÅ PALLEN! GRATTIS!!!!
Birgitta & Milloo 16.30 fel tid 53.3 dvs 6.30 tidsfel plac 9

 
                           3:a i agilityklassenDom BÄSTA!!!!
Birgitta & Milloo
   

Agility large ref tid 47 sek 17 starter 4 disk:

Birgitta & Zingo 0 fel tid 39.00 plac 3 & På Pallen! Grattis!!!
Tyvärr så skrev jag inte upp Macs resultat?!?

Ja då var det bara att vänta på att få höra vilka som tagit sig till final i Strängnäs Cup 2009....Å visst kom Birgitta med Zingo med & även Amanda med Vincent! JÄTTEKUL!
Tyvärr så diskade sig Amanda & Vincent i både hopp & agility med kom på en delad 8:e plats, det är ju 10 som går till final.
Birgitta körde sedan med Zingo & tyvärr så bidde det en disk för dom också så även dom delade på 8:e platsen.
En stor eloge & GRATTIS för att ni tog er till FINALEN!

Vann hela Strängnäs Cup gjorde Tommy Hagström med Eo, sin sambos Michaelas sheltie. Han har varit i många finaler men aldrig vunnit, men som jag sa till honom "Det måste ju vara en sheltie för att det ska bli VINST!!!
GRATTIS Tommy & Eo till Cup vinsten!

Hela tävlingen flöt på bra så ett stort Tack till SLKK för ett bra arrangemang!

Vi kommer igen nästa år............

Tack Birgitta för skjutsen & Tack Birgitta & Ingela för trevligt sällskap!

Njut av era hundar!


Vardagsträning

Under mina promisar har jag lagt mkt fokus på att träna Breeze på bla ut & framåt. Det finns ju massor av bra saker att ta hjälp av bla alla träd & andra fasta saker. Så fort jag ser att hon är på väg runt så slänger jag en leksak, kotte eller pinne. Tyvärr så är jag lite slarvig med att komma i håg att ta med mig leksaken ut...men hon är lika glad vad det än är. Lite kamp blir det med vad jag nu har . Med Breeze kan man köra många repetitioner. Hon tröttnar aldrig, jag brukar tröttna först. Känns som om det snart är på G....Hon jobbar för fullt så himla KUL att ngt går åt rätt håll. Framåt har hon lite svårare med men bara jag TRÄNAR så!!! Hört det förr??? Not....
Det märks att hon tycker det är kul att träna för att hon har sådan fokus på mig & bara väntar på vad som ska hända.

Har även tränat på fotposition & vändningar på stället + bakåt både stillastående & under marsch. det känns BRA skulle bara behöva ha ngn som tittade & gav en kommentar eller två...Det är ju snart dax för lydnadshelgen & man kan ju bara inte komma helt otränad. Håller också på att träna sitt med henne, jösses det ska väl alla hundar kunna?? Nä inte Breeze, men som sagt det går framåt....Sitt ska hon KUNNA när vi kommer till träningshelgen, annars får man ju skämmas!!!

Å så Prins Milloo, ja han bara går & lullar typ likt tjuren Ferdinad.....Han luktar på alla dofter, pinkar lite & så lite kraffs & så vidare till nästa ställe.....Men han får vara han trivs bäst så. Men han är super duktig på att lyssna, & frågar hela tiden vart vi ska & stannar vid alla övergångar. Han har verkligen kommit in i en behaglig ålder & jag har inte rensat öronen på honom....

I kväll ska dom borstas, igentligen skulle dom behöva badas men det fixar jag inte nu.....Kloklippningen tog jag i går.
Lite fina ska dom ändå vara när vi ska i väg på tävling i morgon lördag.
Håll era TUMMAR för att det går BRA för Breeze & Milloo i morgon på Strängnäs Cup!

Hoppas att ni Alla får en trevlig helg!

Njut av era hundar!

Agilitysektor möte

I Tisdags var det då dax igen för sektor möte i agilty på klubben. Väl på klubben var det så mkt folk precis överallt så vi beslutade att åka hem & ha mötet hos Birgitta.
Till slut kom vi då igång efter att Birgitta bryggt kaffe & te. Fikabrödet hade Amanda NK med sig. Det var så smarrigt med paj & vanlijsås.......

Vi pratade mkt om bla vårat KM nästa vecka samt tävlingen i september.....Svårt med domare suck.Men det bara måste lösa sig på ngt sätt.

Nu har vi också fått ut en liten minibalans som dom gröna kan träna kontaktfälten på. TACK Arnold för bygget!!!
Nu vill jag ha hem Trizz så att jag kan testa den......

Åkte med Amanda till Tom Tits & därifrån så gick jag & hundarna hem...Då hade vi alla fått kvällspromis & då kunde jag med gott samvete slå mig ner i soffan...

Njut av era hundar!

Agilityträning med gänget

Passade på att följa med när Ingela, Birgitta & Johanna skulle köra på klubben.

Traskadde med hundarna till Astra där vi skulle plockas upp av Birgitta & Ingela, domhurtbullarna hade varit på vattengympa....Ja,ja jag hade ju faktiskt gått hemifrån mig....

Väl på klubben så körde jag Breeze på lite UT övningar med hinder, det kändes ganska bra. Hon missade en gång eller två. Inte ngt som är oroande, det gäller ju bara att jag tränar henne mer! Hört det förr??? Körde åt bägge hållen.
Passade även på att köra henne mkt självständigt dvs ge henne kommandon medans jag var ganska still & det funkade BRA! Det var fram hopp-ut hopp-Br hopp(mot mig)-slalom-tunnel-fram hopp-ut hopp osv. Hon var SUPERDUKTIG! Men velodrom har jag ju kört massor av gånger...Kändes skönt att "bara" dirigera...
Sedan byggde vi banan som var en bana från en tävling i Estland i helgen. Birgitta sa direkt att det inte var en bana för henne....Jag tycket att det var rolig men så skulle ju inte heller jag köra den, tyvärr...
Hon började med Breeze & det var helt OK, det var i alla fall en Breeze bana. Sedan körde hon Milloo & han är ju lite annorlunda att köra än min stjärna! Hon körde mina hundar 2 varv var & jag måste erkänna att det inte alls såg dumt ut! Ser lovande ut till helgens tävlingar i Strängnäs!
Vi sa ännu en gång att varför har vi inte med oss filmkameran??? Det är ju på träning den verkligen behövs!!!! Så till nästa träning då minsann ska den med. OM ngn kommer i håg det!

Fick skjuts ända hem, Tack för hämtning & lämning Birgitta! Å Tack för att du kör mina hundar!!! Vad skulle jag göra utan dig... 

Njut av era hundar!

Agilityträning

Passade på att åka till klubben & träna hundarna på min lediga dag.

Känns ganska bra att "bara" ha två att ha fokus på....

Började så klart med att gå en promis med dom i den fina omgivningen, alltid bra att börja med...
Sedan funderade jag på vad jag skulle köra & med vem.
Kände att all, nästan fokus skulle vara på SÄKRA kontaktfält igen, kan man aldrig träna för lite på. Sedan
tänkte jag fortsätta UT övningarna med Breeze & slalom med Milloo.

Breeze: Kontaktfälten med Breeze fungerar bra, men hon kan "ryckas" med vid första övningen hmmm. Det SKA ju
SITTA redan FÖRSTA GÅNGEN! Gångerna därpå stannar-står hon still PERFEKT!!! Det spelar ingen
roll vad jag gör! KUL,men som sagt jag vill ju att det ska fungera första gången. Körde alla kontaktfältshinder
både med hinder före & efter. Jösses vad DUKTIG hon är!

Själv försökte jag att lubba så gott det gick & som alla vet går det ju inte så bra & fort ska vi inte ens snacka om suck...

UT övningarna fungerade nästintill perfekt! Av 10 repetitioner missade hon 1...Började med att bara ha ett
hinderstöd som hon skulle runda & då slängde jag kampleksaken. Körde åt bägge hållen.

Var mycket nöjd med Breeze insats i dag!

Milloo:  Även Milloo fick köra kontaktfältsövningarna med fart, även han drog med första gången. Undrar
varför? Jag måste ju ge fel signal eller har jag inte tränat rätt??? Eller har jag tränat för lite???
Men efter första missen så var han stensäkert kvar på 2 på & 2 av. Känns som om problemmet med första gången
bara finns på A-hindret?! Nästa gång ska jag börja med balansen & se om det blir samma sak då....Har inte tänkt
 på det tidigare. Alla andra hinder fixade han galant första gången. Körde också slalom med honom & det fungerade OK. Vill ha säkrare ingångar från alla håll samt ngt mer fart.
Känns lite långsamt efter att ha kört Breeze....smile

Men Mille gör så gott han kan, min lilla Prins! Men med mer träning kan han bli SUPERDUPER precis som
Breeze!!! Då får alla minsann se upp på agilitybanorna!

Avslutade med ytterligare en promis innan det var dax att åka hem...

Rapport från Trizz: Hon är ju fortfarande på landet & hon äter absolut ingenting!!! I går hade mamma fått i henne
lite pannkaka & så hade hon ätit en liten bit pizza. Hmmm nyttigt & bra men det åt hon åtminstonne....Undra hur
tunn hon nu är när jag snart får hem henne??? Milloo ska ju tävla på lördag men sedan är det ju tänkt att han
ska till landet & Trizz ska hem till mig.

Njut av era hundar!

2009-05-07 @ 11:33:13 Permalink

Viltspår & promis

Efter en dag på jobbet bar det ut i skogen för viltspårsträning. Passade på att plocka upp Kristina med Allis Brallis...
 Jag la ett kort spår till Wilma, Kristina la ett längre med olika vinklar till Allis & så la Leya & Bellas mattar spår åt varandra. Själv hade jag ingen klöv med mig så det bidde inget spår till ngn utav mina hundar suck.....

Efter spårläggning & fika var det så dax att gå spåren, då hade dom legat ca 1,5 timme. Så kul att se hundarnas arbetsglädje i spåret! Sedan att Wilma tycker att doften är superläskig, det tror jag går över.....Sista biten gick jättebra, sedan att det ligger ett jätteläskigt bildäck i skogen ja det är smällar man får ta tyvärr...

När alla gått sitna spår åkte jag & Kristina till klubben & gick Viltsvinsrundan. Hundarna brydde sig inte så mkt om varandra, Breeze är ju inte förtjust i Allis.....Hon ger henne gärna ett tjuvnyp om hon kommer åt....
Det som hände på promisen var att Allis hittade ett viltsvinskadaver som hon smaskade på, ingen hit då hon ju har en superkänslig mage.....Sa till Kristina "att det ser ju nästan ut som om det är en varg som tagit det"...Sedan läser jag i morgon tidningen att en varg varit i Hölö & Södertälje, tyvärr blev det påkörd & dödad på bron här i stan....Kanske ett LITET sammanträffande eller????

Det var en mkt trevlig & välbehövlig promis både för två & fyrbenta.......
Hoppas bara att Allis inte blev dålig i magen...

Njut av era hundar! 

På klubben

Packade väskan & åkte ut med Gudrun till SHK. Planen var att fika, gå promis & träna agility. Vädret var väl inte super men helt OK ganska lagom faktiskt....Mumsade jordgubbar så det gick verkligen ingen nöd på oss om man så säger.

Breeze: Fokus låg på stensäkra kontaktfält vad jag än gjorde....Min stjärna fixade kontaktfälten men när jag skuttade i väg drog hon med, inge bra..Gjorde om & se då hade damen fattat vad som gällde & stod stensäkert vad jag än försökte locka med. Hoppade-skuttade-rusade(nåja)-lockade med leksaken & hon STOD KVAR 2 på & 2 av. Jösses vad nöjd jag var med hennes träning i dag!!! Slalomen gick kanon både höger & vänster, Balansen & A hindret KANON!!! Så KUL!!!
Nu känns det faktiskt KUL att träna agility igen...............
Kampade även med favvoleksaken & det nappade hon på.

Milloo: Körde samma med Breeze, dvs säkra kontaktfält på balans & A. Även han fick ta hindren med fart & även han tog kontaktfälten på A men fortsatte när jag gjorde det. Det gjorded han 2 gånger innan enkronan trillade ner & han fattade att han skulle stå kvar 2 på 2 av vad jag än hade för mig. Min lilla Prins!
Han stod stensäkert(när han väl hade fattat) & hade full fokus på mig-fram-belöning. Balansen där fattade han direkt KUL!! Slalomen gick också helt OK, behöver träna alla olika sorters ingångar med FART. Men han gör så gott han kan....Men även tträningen med Mille kändes så himla bra i dag, känns som om allt flyter på FRAMÅT!

Ja sedan så bidde det fika igen innan Lotta med Lapparna & dotter kom. Då tog vi & gick Viltsvinsrundan. Alla hundarna sprang med full rulle, utom då Breeze hon gick vid oss mestadels....Inga viltsvin stötte vi på heller. Det blev en trevlig promis med trevligt sällskap. Väl tillbaka så körde vi Taito på bla tunnel-säck, kontaktfältsplankan-låga A samt hoppkrysset. trött blev han men han var jätteduktig! Ja det var dom bägge två....

Väl hemma så slocknade mina två ganska omgående.......

Mamma ringde & sa att Trizz inte äter ngt....Måste vara pga av löpet. För på landet har hon ju alltid ätit av ngn anledning. Kan det bero på allt gottit hon får i maten för att äta? ha,ha,ha, men det hjälper inte denna gång. LillVesslan är ju redan liten & tunn, hon bara måste få i sig sin mat.....Hmmm måste komma på ngt....tror kanske att hon saknar sin matte? Kan ju faktiskt vara så smile....

Njut av era hundar!

GRATTIS BIRGITTA & ZINGO!

Till uppflyttningen till hopp 2:an!!!!

Sista pinnen tog på StockholmSBK i dag den 3/5 med 0 fel & placering 4

Vi gör vågen för er! Superkul!!!!

Ska bli kul att se filmerna från tävlingen......Synd att man missade det men det kommer ju fler tävlingar. Nästa helg ska ju alla hundar tävla i Strängnäs Cup. En tävling man nästan bara måste vara med på, en liten tradition.
Alla mina hundar har tävlat i den tävlingen...Å snälla Birgitta ska köra både Breeze & Milloo.

På onsdag kväll är det agilityträning, ska bli kul att kunna vara med, jobbar ju inte då....

Njut av era hundar!

Söderköping Tur&Retur

Vi passade även på att se lite väl STORA delar av Sverige, inge kul då men helt OK så här i efterhand suck...

Nåja, Birgitta plockade upp mig, Breeze & Milloo kl: 05.20. OBS! Tiden! Lite synd om oss alla var det nog....Men Birgitta hade ju banvandring kl: 07.40 på Söderköpings BK, inför lagklassen i agility med Zingo.

Hmmm jag somnade i bilen men inte sååå länge...Inte var jag ngn bra kartläsare heller men morgonens felåkning var kort...Dvs vi han fram i tid. fram med all packning, jösses vad mkt man verkar behöva en dag vid agilityplanen....
Å så var det ju KALLT på mogonkvisten & inga vantar hade jag med mig.....Nåja, upp med burarna & stolarna sedan var det dax att gå banan med Birgitta.
Undra om hon tycker jag är tjatig?!?! FOKUS, ETT HINDER I TAGET & FULL KOLL PÅ HUNDEN!!! Sa nog det tills hennes öron blödde.....Men hellre en gång för mkt....
Mina hundar fick sitta i bilen så jag i lugn ro kunde titta på första klassen & så klart filma Birgitta & hennes lag...Glömde nästan bort, självklart gick vi en promis med alla hundarna när vi kom fram.

Så var det då dax för Birgitta & Zingo att starta / BRA gick det! Dom gjorde ett NOLLAT lopp!!! Super duper!!! Dom var jätteduktiga! Jag filmade så man såg ju inte riktigt klart, men det jag såg var TOPPENBRA!!! Tyvärr  så slutade laget utanför pinnplats.......
Ja efter loppet hade Birgitta tid för en fika


Morgonfikat

Nästa lopp var ett hopplopp, nu diskade sig dom tyvärr....Men det dom körde klarade dom galant...Tror att laget lyckades komma på 5:e plats i hopp...

Sedan gick vi en liten längre promis med hundarna & så släppte vi dom på en traktorväg så att dom fick springa av sig.

Därefter var det bara att sätta sig ner & kolla på öppenklasserna, ingen utav våra hundar var anmälda.

Sedan började small lagen köra agilityklassen & sen var det dax för medium..

Birgitta värmde upp dom en & en

   
Birgitta & Breeze värmer upp
   

 

   
Birgitta & Milloo värmer upp
Camp PuSh Power

 
Conny/Zaza, Birgitta/Breeze & Miloo & Monica/Alva Dvs Laget PuSh Power
som det blev eftersom att laget består av 2 pudlar & 2 sheltisar....

   
Conny värmer ZazaLaget PuSh Power startade som nr: 4. Det bidde lite stressigt för min del & säkert också för Birgitta...Jag skulle hålla Breeze & fota när Birgitta körde Milloo, han startade ju först i laget. Hmmm när Birgitta körde Milloo blev ju Breeze halvgalen men några kort blev det. Dom gjorde ett JÄTTEBRA lopp & tog sig runt med 10 fel 49.95 (ref tiden var 50 sek).

   
Birgitta & Milloo, Agility lagloppet. 10 fel 49.95(ref tid 50 sek)
   Sedan var det Monica & Alva, det började jättelovande men tyvärr så bara vägrade Alva att gå in i säcken=DISK.

   
Monica & Alva Diskade

Sedan var det Conny & Zaza, även deras lopp såg BRA ut men tyvärr så blev det DISK...

   
Conny & Zaza Diskade

Sist ut var Birgitta igen nu med Breeze, ja det hon gjorde gjorde hon snabbt & bra men tyvärr även DISK för dom.

   
Birgitta & Breeze Diskade
 

 Ja det betydde att laget blev diskat tillsammans med ett lag till. Totalt 8 lag var med.
Det SUPERpositiva var att Mille kom runt med bara 10 fel!!! Min Prins!!! Ja Birgitta jobbade bra ha,ha,ha...
Som lagledare så var det ju bara att peppa dom till lopp 2 som var ett hopplopp... 


Breeze tycket att hon var värd lite våffelgrädde....


Sedan var det dax för hopp loppet. Birgitta tyckte att det var bra att det var samma banor som för large på morgonen....

Hon skulle köra hundarna på ungefär samma sätt....


I hopp loppet blev det inga foton, jag var nämligen tvungen att filma.

Samma startnr & samma startordning fär laget, å nu skulle dom smälla till...

Men Mille diskade sig, likaså gjorded Monica & Conny...Sist ut var återigen Breeze & nu kom hon runt, tyvärr med 5 fel. Dte blev ett litet missförstånd mellan henne & Birgitta innan slalom. Men hon hade en mkt snabb tid. Vilket fall smo så diskade sig laget då bara en kom i mål.....


Men som lagledare så tycket jag att dom ALLA jobbade BRA! Lite smått här & där men det är bara att träna vidare. Glädjande nog så höll sig Zaza fräsch & det hoppas jag att hon fortsätter att göra!

Så PuSh Power: Ni gjorde jättefina, läckra lopp!!! Nästa gång smäller ni till!!! Jag tror stenhårt på er!!!

Å Ja jag kvarstår som lagledare ha,ha,ha...


Vi hade ialla fall TUR med vädret!

Sedan var det bara att packa bilen & bege sig hemåt.....Enkelt bara raka vägen via E4.an hemåt eller??? Nä inte när två supertrötta kvinnor sitter i bilen...Nä vi tänkte se lite mer av landet, men vi vände när vi hade en bit kvar till Gränna......Sverige är bra vackert, det sa vi till varandra hela tiden. Att vi sedan kom hem mkt senare än planerat, ja det kan man ´ju så här dagen efter le LITE åt....
Väl hemma så där kring 21 tiden, ja då var jag supertrött & hundarna med....Lite mat & så natti natti...

Nästa lagtävling är i Solna-Sundbyberg den 7/6....Då ska det åter hållas tummar för laget!

Njut av era hundar!


RSS 2.0