Agilityträning

Vi hade himla tur för det stod redan en nästintill klar bana på klubben när vi kom ut. Ändrade bara om några hinder.

Birgitta fick vara mottagare när jag körde Trizz över 3 hoppbommar med stöttor. Trizz har en sådan glädje i sig & det är så härligt att se. Hoppas bara man lyckas få henne att behålla den....Vilket fall så var hon jätteduktig med att springa på ordet "fram". Sedan skulle hon följa min hand tillbaka för att göra om övningen. I bland gick det kanon & i bland så var hon så taggad så att hon "tjuvade". Men det gör ingenting jag vill ju ha en hund som suger framåt. Det gäller ju bara att jag lockar med godis så följer hon ju mig. Det måste vi träna på.

Sedan körde jag tunnel & säck med Trizz, & även här var Birgitta mottagare. Tunneln är inga problem & bara man lyfter lite på säcken springer hon igenom. I bland var hon lite för snabb & Birgitta han inte få upp säcken, men inte blev hon rädd eller osäker nä hon sprang så glatt igenom. Det fanns ju GODIS på andra sidan. När edn var helt nere sprang hon inte igenom då var det bara att göra om....

Började med att köra en plats i grupp med Breeze, även denna gång var hon sen med läggandet hmmmm.....Väl nere så låg hon med alla möjliga störningar. Vi hade med en "ny" hund, en omplaceringskille som inte var så gammal. Men hans husse stod kvar vid honom & gick sedan en kort bit. Vilketfall som helst så var det bra störning för våra hundar som låg vilket alla gjorde.
Sedan körde vi hoppet, tog nog ett lite för långt avstånd för hon blev flack & slog i väldigt lätt. Ställde mig sedan lite närmare & se då blev det perfekt! Hon är så duktig, min Breeze!

Sdan var det dax för agilityträningen. Birgitta började köra med Mac & Zingo för hindren var på large. Det såg riktigt bra ut!
Därefter så var det Jeanette som skulle testa Breeze inför helgen. Jeanette är ju riktigt duktig så det var inga som helst problem med Breeze. Hon kör nog med vem som helst för AGILITY är det bästa hon vet!
Det är alltid kul att se någon annan köra Breeze (jag kör ju inga banor med henne, jo bara i bland) & sedan se att ALLT fungerar. Tyckte att det såg mycket bra ut! Kanske lite väl het på gungan men den körde hon ett par gånger, även dom andra kontaktfälten var hon het på. Breeze är ju van vid att stanna & få belöning, medans Jeanette & Pirjo lär sina trampa & stå kvar tills dom får springa vidare & då få belöning. Breeze får belöningen på plats. Men det löser sig nog. Hon får vara lite tuffare i ordet "ner". Nu är det bara att hålla alla tummar för lagtävlingen i Borlänge i helgen!!! Laget hon ingår i heter "Riverdance"

I kväll ska Birgitta & jag ut & köra lite lydnad & agility. Men det får bli efter jobbet senare i kväll.

En härlig promenad

Samlade i hop ett gäng hurtisar som ville gå en långpromenad i den underbara sommarkvällen! För vädret var verkligen med oss, det var så skönt att verkligen få gå på. Denna gång träffades vi på ett "nytt" ställe men välkännt för mig. Hade bara med mig Breeze för Milloo blir kvar på landet tills på måndag då kommer min Prins hem.
Promenaden gick omväxlande i skog & på grusvägar där det till stora delar var avstängt fär biltrafik. Tror nog att både två & fyrbenta var mer än nöjda efter 1 timme & 15 minuter som promenaden tog! Nästa vecka blir det samma plats & tid. Givetvis hoppas vi på samma underbara väder!
Väl hemma så var det bara att gå en promenad till för då ville ju Sindie & Trizz ut.

Denna värme

Man ska ju inte klaga nu när det väl blivit varmt men.....Jag tycker det är lite för hett, i alla fall för att orka något med hundarna & det tror jag dom tycker också....Man ser att dom vill & dom gör sina försök till spring & lek men orken tryter fort. Pang så ligger dom helt utslagna i gräset. Ju mer jag tänker på det så gjorde nog Breeze ett mycket bra lydnadspass på tävlingen i söndags. Det var ju närmare 30 grader på planen...Det är ju klart man ska väl träna i alla väderförhållanden men nej tack jag avstår! Nu får man vänta tills kvällningen innan man ens kan tänka på att träna hund, för träna det är jag riktigt sugen på.
Snart kan man ge sig ut..............

Träning igen

Nu känns det som om vi är på G...Det är klart om det går bra är det ju lättare att hitta motivationen att fortsätta träna. Man vill ju hela tiden förbättra, bli säkrare & självklart vill man ju gå för 10:or!!! Så det finns ju massor att träna på, vilket just nu känns kul!
Tränade med Ove/Zingo & Birgitta/Riff på kvällen, på dagen var det för hett! Vi körde ett moment i taget & en körde & dom andra kollade  & kommenterade. Det är ju alltid lättare när någon tittar så att man själv kan ha fokus framåt.
Ove ska ju tävla Zingo i Botkyrka i klass 1 så då tävlar vi emot varandra smile....Nåja mitt mål är att bli godkänd sedan om man kommer på pallen så är det bara en bonus!

Breeze kändes lite loj, hon var inte riktigt på hugget, men med lite effektiv belöning så jobbade hon på. Läggandet under gång, där började jag med belöningshand som hjälp 2 gånger, sedan la hon sig på kommandot & jag gick vidare. Så det ska vi nog fixa till nästa tävling. Behövde använda handen 1 gång sedan satte hon sig upp på kommandot.
Vid apporteringen så gick allt bra till hon tog apporten, ja då tappde hon den???det har hon aldrig gjort tidigare, men sedan gick det BRA! Vet inte vad som hände....
Ställandet under gång gick klockrent inkallningen likaså.

Avslutade med budsändning & kors där uppe den gick KANONBRA! Hon har nämligen lite svårt att springa till mottagaren-sätta sig snyggt fot-bli pillad på halsbandet-återskick. Men nu gick hon för en 10:a!!! KUL!!!

Sedan fick alla tjejerna springa & busa av sig. Sindie & Trizz hade ju fått sitta i bilen & titta på.

Därefter var det dax för fika & koll på filmen från lydnadstävlingen i söndags. Den här gången såg vi på TV skärmen. Har ju bara sett filmen via kameran tidigare. Tyckte nog att det såg bra ut smile.....men som sagt det kan bli bättre!

Tyvärr så blir det troligen ingen tävling på söndag, för jag har lovat ut Breeze till lagtävling i agility i 2 dagar. Det är tävlingar i Borlänge & Breeze vill nog hellre tävla 2 lopp om dagen än att tävla lydnad med mig på söndagen, fniss....Vad gör man inte för sin hund....I morgon tisdag ska vi ut & träna, men jag tror inte det blir några som helst problem med att Mikkiz kör henne. Breeze är ju van vid att andra kör henne & så länge hon får köra agility så spelar det ingen roll vem som handlar henne.......Ska bli spännande att se hur det går....

I morse var hela tjejflocken med på promenaden, gick en lite längre runda ska ju i väg & jobba. Vill då ha hundarna ordentligt rastade. Trizz gick lös nästan hela vägen, hon är så otroligt lyhörd & springer till mig titt som tätt för att ha koll. Kallar in henne då & då & hon kommer så snällt, det blir väl en ny Sindie hund som gör allt för godis. Men det är bara bra, jag kör ju mycket med godisbelöning & gärna att hunden själv får komma på vad den ska göra för att få belöningen. Då är ju promenaderna perfekta, det finns ju hur många saker som helst att träna på under en promenad. Det är ju bara fantasin som sätter stopp & kanske även nu HETTAN!
Nu är i alla fall hundarna nöjda & jag kan med gott samvete åka till jobbet.

Rapport från Leffe & matte Eva

Tack matte Eva för rapporten från Leffe! Alltid lika kul att få höra hur livet är med dom små

Hej Marie o ALLA sheltisarna


Vi har varit på semester med Leffe i Hjo o i Malmö. I Malmö bodde vi hos min son i lägenhet. Jag var lite fundersam över om vi skulle hinna ut och kissa på morgonen men det gick bra, han satte sig direkt utanför dörren på asfalten och det bara skvala. J

 Jag återkommer med bilder. Jag har köpt en vissel pipa för inkallning och han fattade direkt, springa fort till matte så får jag godis. På söndag den 3/8 är det inskrivning till valpskolan det ska bli roligt att äntligen få börja att träna med andra hundar.

Jag har varit in på din blogg och tittat på Sindie bilder från Öland, hon ser så lycklig ut när hon springer i vattnet. Jag har försökt att locka ner Leffe i vattnet men han vill inte ens blöta tassarna, men det kanske går bättre om han leker med en kompis vid vattnet.

Det gick att få ordning på hans öron, när jag trodde att det inte skulle gå att fixa till dom så tippa dom på rätt platts. Han har tappat två små framtänder.


Leffe, Trizz, Cash & Pezto 4 månader!

GRATTIS "mina" små på fyra månaders dagen!!!

Ja för fyra månader sedan hade man fullt upp, alla valpar var födda & JAG bara NJÖT! Det gör jag fortfarande när jag tänker på det! Nu är det förhoppningsvis mina trevliga & underbara valpköpare som njuter av "mina" små! Sedan har jag ju förmånen att kunna behålla min lilla Trizz & henne njuter jag av hela tiden!!!

I bland har mina tankat kretsat till om jag aktivt skulle försöka få ut Trizz på foder till någon ambitiös person som vill satsa på henne....Men....ännu så länge har det bara stannat vid tanken. Men jag tror att hon skulle bli en kanonhund i vilken gren man än satsar på. Tyvärr så har ju jag inte motivationen/intresset av att verkligen satsa, men hon är ju ung & jag kanske får tillbaka träningslusten & vill satsa. Sedan att det gick så bra med Breeze på lydnadstävlingen gjorde ju också att man blev lite mer taggad smile....

Glädjande nog så har Trizz ÄTIT upp sin mat! Blandade i lite Nature Harvest & se då gick det ner....Nu får man bara hoppas att det inte var nyhetens behag.

Dagen till ära så fick jag en rapport från Leffe via matte Eva, kul! Finns att läsa under rapport från Leffe & matte Eva.

Njut av era hundar! Det är dom värda!!!

Breeze uppflyttad!

JA, Birgitta tog en 5:e placering med Breeze under första dagens tävlingar i Karlstad. Hon var nolla & då blev det en PINNE i agilityklass1 dvs 3:e pinnen! Så nu är hon i agilityklass 2!

GRATTIS BIRGITTA & BREEZE!!!

Breeze gick BRA under stora delar av sina lopp, tyvärr blev det några disk här & där. Men i dom flesta fall kom hon i mål med några fel....Så inga fler pinnar blev det. Men jag har sett filmerna från veckan & oj,oj oj vad BREEZE är DUKTIG!!!
Ja Birgitta med fniss....

GRATTIS BIRGITTA som med sin Mac fick en PINNE samt ytterligare en PINNE med Zingo!!! Det var hans första!

GRATTIS INGELA SOM TOG STORSLAM MED 3 PINNAR MED TINDRA!!! Det betyder att även Tindra är uppflyttad!

NI ÄR SÅ DUKTIGA! Det har jag sett på film!!!

Bilder kommer......

Trizz & hennes ätbeteende

Ja min lilla dam har lite problem med att äta. Men jag tror hon är en sådan "sort" ha,ha,ha som sin mamma alltså. Men Lena tycket att hon var lite väl tunn, ja,ja det var bara att införskaffa lite Nature Harvest att blanda i maten. Visst åt hon men inte allt som hon skulle, suck...Hon är för lik Breeze. Men det kanske är värmen? Nä hon hon lika dåligt innan denna hetta kom. Nåväl får väl se om hon börjar äta lite mer nu. Får ge det ett tag.....
På tal om mat, Milloo skulle få lite (!?) ris & köttgryta enligt mamma. Ja han mår som en Prins! 

I morgon blir valparna fyra månader!!! Oj,oj,oj vad tiden går fort! 
Lena med Strimma tog massor av kort på Trizz idag, dom sätter jag ut så fort jag får dom. Men det kunde ta lite tid....Jag har sett dom & dom var BRA!


VI VANN LYDNADSTÄVLINGEN!!!

I dag var det då dax för min & Breeze första lydnadstävling på bruks klass 1. Tränade lite läggande under gång på morgonen, suck....Med godis, lock & pock lägger hon sig inte annars. Ja,ja det går väl som det går. Tog med mig filmkameran(TACK Inger för att du filmade!!!, det blev BRA! ) Samling kl:10.30 på Nyköpings BK. Kanske inte den bästa tiden för i dag var det HETT, värmerekord i många delar av landet. Som tur var så fanns det skugga att sitta i samt att bilen fick en skuggparkering. Sindie & Trizz fick ju vara i bilen tills vi tävlat klart. Vi hade tur i lottningen för jag drog nr 4 av 11 & hamnade då i första plats i grupp. Marie M (man har väl med sig hajaklack! ha,ha,ha)körde igenom programmet med mig, bra med någon som kollar & ser! TACK för det! Det är klart sååå mycket kan man ju inte ändra men.....

Lena med Strimma från Vingåker startade som nr 2. Det såg riktigt BRA ut, så KUL! Har dom på film.

   

Ja sedan var det nr 3 & sen var det VI, Jo plats i grupp gick bra, hon la sig inte ner på första men domaren hörde inte mitt andra kommando. Det gick fort, men väl liggande så låg hon hela långa VARMA tiden. Tandvisningen var direkt efter & vi fick gå fram en & en till domaren. Breeze tyckte nog det var lite konstigt att gå fram till en okänd men MIN STJÄRNA klarade det! Sedan var ju domaren trevlig, smile....

Plats i grupp: 10Tandvisning: 10

Linförigheten: 7
Började bra men det kändes som om hon tappade lite då & då

     Kommentar: Släpper i sväng, ss, släpper ngt i språng

Läggande: 7,5
HON LA SIG!?! Fick säga till lite på skarpen men hon lyssnade & la sig! Underbart! Ja sedan har jag ett litet(hmmm) problem hon sätter sig INTE efter avslut. Ja det är ngt jag INTE tränat så det måste jag börja med fniss...Därav dk vid avslut, var ju tvungen att pilla med handen för att få henne att sätta sig.
Kommentar: släpper i start, lite segt, dk avslut

     

Inkallande: 9
Kommentar:Tempo.
Hallå det var minst 30 grader!!! Ha,ha,ha. Hon satt, hon kom i ett jämt tempo & hon satte sig snyggt vid sidan så jag är mer än nöjd!

  

Ställande: 10
Lysande enligt mig själv, hon är så duktig!!!

  

Apportering: 8
Kommentar: Omtag
Ja,ja men det var ytterst lite enligt mig fniss....Men som sagt det kan bara bli bättre.Hopp över hinder: 9
Kommentar: ss
Men ALLT annat gjorde hon TOPPEN!Helhetsintryck: 8,5
Det är jag nöjd med!

TOTALT: 174,5 poäng & placering 1 av 11!

     

Så GRATTIS Lena som med sin Strimma kom 2:a på 171,5 poäng! Det gjorde vi BRA!


 Strimma


Ja nästa vecka den 3/8 är det dax för lydnadstävling igen. Denna gång på hemmaplan & målet är ju ytterligare ett första pris. Satsar ju på LP1.
Nu blir det till att studera filmen från tävlingen & förbättra det som inte riktigt var 10:or & det var ju en del.....

  
Marie M & Gäspa (dotter till Strimma)

  
Kunde inte låta bli att köra lite med "dom" ha,ha,ha...
Men Marie, det ser BRA ut!

Äntligen uppdatering på bloggen

Har haft fullt upp den här veckan samt att jag varit sjuk, suck....Ont i halsen, öronen, huvudet  samt ont i kroppen men men det är klart mycket bättre nu som tur är.
Även denna vecka har jag haft hand om hus samt div djur....

Har varit så duktig & tränat Breeze i lydnad även om orken inte varit riktigt på topp, typiskt inför en tävling. Själva lydnadsbiten har gått OK, det har kännts ganska bra. Ja utom då platsläggandet under gång, hon vill bara inte lägga sig. En envis liten dam....Sedan får jag väl skylla mig själv kunde ju ha tränat mer & oftare.....

Har även varit ute med Ingela & tränat agility med Trizz. Oj,oj,oj tänk om hon hade en förare med ambitioner!!! Hon är så härlig att jobba med, framåt & fart det är Trizz i ett nötskal.....Kör tunnlar, framåtskick mellan hinderstöttor samt säcken. Hon tränas också på att följa min hand. Jag vill lov att det går åt godis, ha,ha,ha. Det är så kul att vi båda har unga hundar som kör i princip samma övningar.

Sindie har fått tagit det lugnt i värmen.....


Milloo lever livet som Prins på landet.

Nya leksaken som man fyller med godis
MYCKET poppis!


     
Lena, så här ser en del av blommorna ut smile......


Valparna 15 veckor!

Ja nu har dom "små" blivit 15 veckor!

Har också fått en liten rapport från Cash familj, det TACKAR jag för! Det är så himla kul att få höra att allt är bra med     
"mina" små! Cash är nu mätt & han mäter 25 cm....Ja han blir nog inte så jättestor, smile.....Men han verkar vara ett riktigt litet busfrö fniss....Lägger ut hela inlägget här på bloggen....

Trizz är kvar hos Lena & Egon där hon varit under min resa till Öland. Men i morgon kommer hon hem! Dom första dagarna åt hon ALLT men sedan blev Lena lite orolig för det minskade dag för dag, ja,ja hon brås nog på mamma. Här hemma har hon ju inte någon gång ätit upp allt.....I övrigt så har hon busat mest hela tiden & då främst med Hexa, halvsyrran. Dom har tydligen terrat andra, äldre halvsyrran Sapphira...Sedan har hon inte tyckt om att bli instängd(med dom andra hundarna) medans Lena & Egon åkt & handlat. Hmmm inget jag tränat på då jag inte har några dörrar här hemma. Men det får väl bli toan då....Hon har ju inte brytt sig då jag stängt ytterdörren.

TACK Lena & Egon för att ni tagit hand om min Trizz!!!

     
Lite bilder tagna innan resan till Öland

     
Favvobollen                       Favvoleksaken                   Favvobenet

Breeze har ju varit i Karlstad & tävlat, det kommer ett inlägg om det....men 1 PINNE tog hon & UPPFLYTTAD till agility klass 2!!!! Även hon kommer hem i morgon!

Milloo min prins är kvar på landet........Idag har han fått lite kyckling men ratade pastan, snacka om BORTSKÄMD! Sedan undrar dom varför han är RÄDD för flugsmällan!?!?! Har INGEN aning!

Jag & Sindie har varit på Öland

Det har inte blivit några inlägg i bloggen denna vecka för jag tog med mig Sindie & åkte till Öland. Hon skötte sig bra på bussresan dit, den tog 7,5 timme! Sedan var det som alltid härligt att komma till Böda Baden på Öland. Sindie har ju varit med förr så hon visste vart hon kommit...Det har blivit en del promenader med damen, inte så speciellt långa men hon har sprungit & jagat vågorna vid havet. Det är något hon bara älskar! Då kan man inte se att den lilla kroppen är 10,5 år!


Sedan blev hon sååå glad när Anders & hans kompis Jimmy kom....


     
Anders & Sindie               Anders & jimmy

  Så här bodde jag & Sindie

    Så här bodde grabbarna

  
                                            Sindies tassavtryck

     


 Japp Anders vann den totala golfkuppen
men jag VANN en deltävling!!! Efter att ha kollat in min spelstil smile
så blev deras spel bättre......OBS! Dom hade redan innan spelat 2 gånger på 
den här banan & jag INGEN!Titzie sov mest hela dagarna till mattes förtret.....

   Bussresan hem.......


LYCKA TILL

Birgitta & Ingela samt ALLA hundar under Värmlandsveckan i Karlstad!! Agility i 4 dagar det är bara att köra men glöm INTE bort "1 hinder i taget" & FOKUS!

Jag håller ALLA tummar jag kan!!!

PINNAR, PINNAR PINNAR..............

Å Birgitta, pussa Breeze från mig varje kväll.......

VALPARNA 14 VECKOR!

Har sagt det tidigare men, tiden går så fort! Nu är redan "mina" valpar 14 veckor!
Men dom som inte sett Trizz på ett tag säger Oj,oj vad STOR hon blivit! Å vilka LÅNGA bakben hon har!
Japp hon ska ju bli agilityhund, fniss....

I dag lämnade jag min lilla tjej till Lena, ska ju till Öland & då följer bara Sindie med. Då såg jag Lenas Hexa, Nattis blåa tikvalp. Oj vilken skillnad på henne & Trizz....Hexa är rundare men inte specilellt tung, man kan nästan tro att det är en liten klump men när jag skulle känna på henne höll jag nästan på att slänga henne över huvudet på mig, ha,ha,ha. Hon är så fluffig mot Trizz som är den slimmiga typen. Som sin mamma.....Inte hade jag med mig kameran heller, suck.....Måste komma i håg den nästa gång. Ska försöka att få en bild med 3 generationer dvs Natalie, Breeze & Trizz.

Jo jag var ju i väg & fotade alla mina hundar när Djurmagazinet här i stan hade gratis fotografering. Ja man fick fota gratis & sedan om man vill beställa ngt kort kostar det ju...Har nu fått korten & dom var BRA! Måste bara bestämma mig för vilket kort jag ska beställa....

Åter till rubriken...

GRATTIS Leffe, Trizz, Cash & Pezto på 14 veckors dagen!!!


Hoppas att ni njuter av era valpar för tiden går så fort!!!


Träning & åter träning

Vi har varit sååå duktiga med att träna.......Varje dag har det blivit både lydnad & agility. Vi har träffats hos Birgitta & sedan har vi promenerat till klubben med alla hundarna. Trizz har jag burit lite då & då....Det är en riktigt bra uppvärmning. Sedan är det ju kul att komma till klubben & se att BANAN står KLAR! Det  är så skönt, det enda vi behövde göra vara att klura ihop en bankombination. Birgitta körde Breeze & jag körde Milloo, ja körde & körde han tog ju hela banan.....Nä min Prins är DUKTIG men i det här fallet så är väl jag mer en bromskloss,hmm......Han har strulat lite i starten & tjuvat. Sedan blir han lite upp i det blå, men jag tror att ju säkrare han blir ju mer ner på jorden kommer han...Jag skulle väl önska att han hade lite mer fokus men det kommer väl....
Breeze har gått BRA! Hon har ett otroligt sug på hinder det gäller bara att hålla ihop henne....& HÄNGA med i hennes fart!
Ena dagen fokuserade vi dvs jag & Birgitta på kontaktfältsbanan & det ser lovande ut för dom hundar som ska till Karlstad & tävla i veckan. 
Nu gäller det bara att Birgitta ORKAR springa med alla hundar under 4 dagar, hon ska ju köra Breeze & sina egna mallar Mac & Zingo.
Jag HÅLLER alla TUMMAR för MÅNGA PINNAR i veckan!!!

På söndagen fick vi med oss Ingela med sina papilloner. Jädra vad BRA Tindra går! Det var hon som VANN & tog 2 pinnar på sista tävlingen! Ingela vill nog däremot inte att jag skriver hur det gick med Korall....

Sedan körde jag Trizz på skicka till godisskål mellan hinderstöttor. Oj,oj,oj vad hon var duktig! Vilken FART hon har! Tror att det kan bli en Breeze 2......Men det är klart hon är ju bara 14 veckor! Hade lagt 3 pinnar på backen som hon "skuttade" över. Ingela körde samma övning med sin Ia. Hon var också duktig!

Jag körde även denna dag Milloo & ja med en annan förare så...Ha,ha,ha. Men det var en lååång bana! Även denna dag tjuvade han, men hellre det än en hund som inte vill. Han vill nästan för mycket! Det var hopp-däck-tunnel i starten, & efter att han tjuvat så sprang han i ramen?! Vet inte när han gjorde det sist, men i dag gjorde han det ett par gånger. suck...Kan det bero på föraren?? Skulle tro det eller??? Nä nu måste vi börja FILMA träningarna, känns som om det behövs. Det är nästan viktigare att filma träningarna än tävlingarna. På träningen kan man ju studera mer i detalj vad man gjorde fel & för den delen rätt. Ja det är klart att man gör det på tävling också....

Vilket fall som helst vi måste FILMA mer!!!

Lydnadsträning med Breeze

Tog mig i kragen & körde Breeze i lydnad......Det känns ganska bra men jag har problem med läggandet. Inte direkt hennes favvomoment, suck...Nåja det tar jag helt på mig, det beror väl på att jag inte tränat momentet ordentligt & tillräckligt.....Nu var det ju inga störningar överhuvudtaget så jag behöver åka & träna där hon kan få störning, det får väl bli klubben eller stan i morgon. Annars så går det ju att träna i centrum där rör ju sig folk hela tiden & ibland kommer det ju även en hund eller två.
Ja det får nog bli träning i morgon också, har ju inte så många dagar på mig. Nästa vecka är ju jag borta & Breeze i Karlstad.
Nä nu får jag väl sätta mig i soffan & köra lite "ligg" med Breeze......

Måste bara GRATTA

Ingela som med sin Tindra VANN 2 klasser på Oxelösunds BK i går kväll! Det blev 2 PINNAR & uppflyttning till 2:an!
Det är bara att GRATULERA!!!
Som du sa" träning ger färdighet"
Men nu vill vi se MASSOR av pinnar under Värmlandsveckan!

Aktiveringsdag

På morgonpromenaden var jag så duktig smile... att det blev en riktigt aktiveringspromenad. Det finns så mycket som man kan använda på promenaderna, tex stenar, bänkar, gräsmattor, staket ja listan kan göras lång. Mina hundar blir som tokiga, dom vet direkt att det är en x-tra rolig promenad. Trizz har också fattat vad det är frågan om. Hon har nu lärt sig att söka sig upp på stenar & stockar, för då får man ju godis ha,ha,ha....Dom får gå balansgång på breda stockar & även Trizz klarade till slut av att gå en hel stock. Gör också sökrutor där jag lägger ut leksaker som dom sedan får leta efter. Avslutar alltid med godisregn med det godis som finns kvar. Dom stora sitter ju fint & väntar medans jag slänger ut godiset men jag fick hålla Trizz......Dom är för härliga mina hundar!!!

På kvällen var det då dax för gemensam hundpromenad igen. Tog som vanligt med mig Breeze & Milloo medans Sindie fick vara hemma med Trizz. Agneta skulle visa oss en ny runda men vi pratade så mycket så det slutade med att vi kom ut på samma runda som vi brukar gå....Hon lovade att visa rätt nästa gång. Det var en riktigt härlig promenad, hundarna sprang, vädret var på topp & vi soom gick kacklade på. Nästa vecka blir det ingen promenad dom flesta är på semester men veckan därpå går vi igen....

På senkvällen satt vi ute på balkongen & njöt av att man kunde sitta ute!

En semesterdag

I dag var svägerskan & jag samt alla hundarna ute på en långpromis. Det var en härlig promenad med en del smultronätning...Alla hundarna sprang & det var så härligt att se. Men självklart fick jag bära Trizz ett par gånger det hade blivit alldeles för mycket för henne annars.... Men inte ville hon bli buren värst länge när dom andra sprang, nåja Sindie lunkade mest fram i sin egen takt. Men Trizz fann sig i att bli buren då & då. Så hade vi ju tur med vädret också inte en droppe kom på oss....Men hundarna blev ganska skitiga i alla fall, suck...Väl hemma så sov dom gott.

Tränade Breeze på "ligg" det är ju något hon inte kan  under gång alltså å vi som snart ska tävla. Nä nu blir det att hårdträna "ligg"...Får väl be Birgitta att träna henne under tiden i Karlstad, för när jag & dom kommer hem är det ju bara 1 vecka kvar till tävlingen hmmm....ja,ja det går som det går. Första tävlingen får bli en "testtävling" för att se hur vi ligger till & vad som behöver tränas vidare på. Nästa tävling är ju hemma på Södertälje BK den 3/8. Nåväl målet med Breeze & mig nu är ju LP 1 under hösten.

Senare på kvällen så tog jag & Clary en promenad med alla hundarna. Kvällen var riktigt fin med sol & allt. Mötte ett gäng yngre killar som lät & gick lite konstigt typ släpade fötterna efter sig men Trizz brydde sig inte det minsta. Min härliga Trizz!
Sedan kom det en lastbil som lät som bara den inte ens den blev hon rädd för....Bra! Väl hemma så satt vi en stund på baksidan medans hundarna lekte av sig. Det är så härligt att se hur bra Trizz & Milloo leker i hop! Hon kör slut på en hund i taget oftast först Breeze sedan Milloo aldrig Sindie, nä hon vill inte leka med henne. Hon sätter henne bara på plats & visar vart skåpet ska stå. Men vid maten ja då är hon en ängel & låter Trizz äta från hennes skål. Ingen annan låter Trizz äta ur deras matskål, bara Sindie. Vilket är konstigt för Sindie vill ju helst äta ALL mat själv både sin egen & andras....
Nu är det bara nattpinket kvar.........

Rapport från Pezto

Här kommer en rapport från Pezto.

TACK för rapporten & bilderna! Det är så kul att få höra att allt går bra!

Patrik var iväg med Pezto förra måndagen och vaccinerade honom. Gick väldigt bra! Och vi provade att mäta honom idag och fick det till att han ska vara ca 38-39 cm i mankhöjd.. Stor kille. När Patrik vaccinerade honom vägde han 6,6kg. Ger honom nu mat 3 ggr om dagen.. Han tramsar sig lite och vill inte äta ordentligt, men när han är med mig på jobb slinker det ner utan problem... Trams..

Han kan sitt utan problem nu och vi håller på mycket med ligg, inkall och ögonkontakt. Försöker gå både med och utan koppel och ibland kopplet släpandes efter.. Vill fortfarande nosa mycket i marken och kanintollar är ju jättegott.. hihi
Har du några bra tips hur man kan börja träna honom för agility, läste något om framåt och hur du gör med tunnel o så??...

Vi läste i Sheltiebladet att de ska ha utställning för shelties i bjuv i september. Vi tänkte ställa ut honom för skojs skull och se vad domarna säger om hans kropp.. Hade varit kul att veta..

Vi har varit i skogen och på stranden med honom.. Första gången bara blöte han tassarna lite i vattnet, andra gången gick han i lite mer och nu sist doppade han sig så han blev blöt om magen.. tyckte det var kul att gräva i sanden också..

I går när vi var ute i skogen så började det att åska, Pezto bara tittade upp lite och sen traskade han vidare.. Vi daltar aldrig med honom när det gäller sånt, han har ett starkt psyke och det vill vi inte förstöra...!

  
Matte Sandra & Pezto

Sandra Patrik Pezto och Chili

Rapport från Bino numera Cash

I dag ringde jag matte Janet & fick höra att allt var bra! Bino heter numera Cash ett namn han lyssnar bra på. Det är full fart i honom & han vill helst vara ute hela tiden. När han vaccinerades vägde han 2,3 kg (vid 12 veckor). Janet har inte mätt honom men trodde inte att han var lika hög som Trizz som ju vid 13 veckor var 27 cm. Tyvärr så har han lite problem med att åka bil men det tränar dom på varje dag. När han sitter i knät på någon utav dom går det ganska bra...Annars så går nä springer han mest lös på tomten men en gång per dag är det koppelpromenad som gäller.
Glädjande att höra är att dom är jättenöjda med honom!!! Känns så skönt att höra!
Ja han har haft många namn  min" lilla sockertopp/lilleman numera Cash. Tror att Janet också sa "bergsgeten" för att han klättrade på allt & var överallt. Nu har han också lärt sig att gå i deras trappa något han visade om & om igen...Ha,ha,ha....
Ska bli spännande att höra hur det går med Cash, men jag tror att det går bra!

Till Tumba

Tog faktiskt med mig alla hundarna till Tumba. Väl där så hittade Trizz ett ben som hon började gnaga på, sedan skulle hon BARA vara där!

  

Mina två unghundar måste ju leka på dom mest konstiga platser......Men det är härligt att se att dom har så kul ihop!

  

    I butiken

Hittade en liten aktiveringsboll som jag köpte till dom. Nä dom är inge bortskämda.......
Lena mätte Trizz & fick henne till 27 cm. Väl hemma mätte hon Hexa & hon var 27,5 cm. Hexa är ju halvsyster till Trizz.
Iövrigt så har det varit en tråkig dag för hundarna, det blir så i bland....Men till kvällningen så åkte jag ut till klubben & gick en promis med dom alla vilt springandes tillsammans. Det är så kul att se att man glömmer bort ruskvädret. Man kan ju inte annat än le åt dom. Tränade lite ligg med Breeze, det måste jag ju få till det är ju snart dax för tävling. Körde även ligg hemma med bollbelöning. Hon är så taggad att träna, KUL!

Ruskväder

Morgonpromenaden avlöpte i ett tråkigt väder, suck....Det verkade som om hundarna tyckte det var trevligt att komma in, ja inte Milloo han vill helst alltid vara kvar ute. Väl inne var det avtorkning & sedan fick dom vuxna varsitt ben. Jag skulle i väg till Lena för mätning av Trizz så bara hon fick följa med. Men hon följer med så fint alldeles själv.
Försöker att träna henne själv utan att hela flocken är med. Hon fick en tuggpinne i bilen så då var hon nöjd.

Valparna 13 veckor!

Har sagt det förrut, men oj vad veckorna går!!! Nu är dom små redan 13 veckor....
Nu i veckan ska det vaccineras igen om man inte redan gjort det denna vecka. I morgon ska jag även mäta Trizz ska bli spännande & se hur hög hon är hmmmmm. Jag hoppas verkligen att hon blir medium men vi får väl se vad det blir fniss.
Tips från Lena är att man ställer valpen eller hunden mot en vägg & tar sedan & markerar på väggen med en blyerts penna höjden vid hundens manke. Själv åker jag till Lena så får hon mäta & kolla igenom henne. Förra gången hade hon lång svans får se vad det blir denna gång smile....

Träning igen...

Japp idag var det dax för lite lydnadsträning med Breeze. Åkte ut till klubben, för efter lydnaden skulle Ingela & Birgitta komma ut för att köra agility.
Breeze gick BRA med & hade en bra position, tyckte faktiskt att även vändningarna såg snygga ut, smile...Får nog be någon filma så att man verkligen ser. Apporteringen gick klockrent likaså inkallningen & ställandet. Körde inge hopp eller läggande i dag. Fokuserade på position & apporteringen. Läggandet är ju ett problem, så det får jag träna hemma. Det är ju snart dax att TÄVLA i lydnad. Det är ju massor av år sedan jag tävlade lydnad på bruks. Sist det begav sig var ju under Sindies glansdagar. Men en sådan följsam hund får man nog inte igen. Men, men man vet ju aldrig med Breeze. Allt hänger ju på att jag verkligen vill träna & just nu VILL jag träna! Men det vore ju roligare om man fick någon med sig....
Men i dag lät det som om Ingela är lite på G med Hera. Får väl pusha på henne så att hon kommer i gång igen....

Sedan var det dax för agilityträning. Ingela började med sitt gäng & det såg riktigt lovande ut inför onsdagens tävling.

LYCKA TILL på onsdag! Jag håller tummarna för pinnarna!!! 

Sedan körde Birgitta Breeze & ja det såg bra ut. Men den slalomingån som vi byggde upp vållade en del problem för Breeze men det löste vi & sedan klarade hon det galant. Tror nog att alla kontaktfält satt i dag....

Därefeter var det Birgitta igen med Zingo, gröningen. Han gjorde nog allt rätt men i dag hade han inte så jättemycket fart...Sedan körde hon Mac & det gick bra!
Förhoppningsvis blir det några fler gemensamma träningar inför Värmlandsveckan. Dit åker ju Birgitta med Mac, Zingo & Breeze samt Ingela med Hera, Tindra & Korall (tror att det är dom som ska med).


Tränade Trizz på tunneln samt skicka till godisskål på ordet "fram". Jädrans vad hon springer, så kul att se! Hon verkar också bli en jobbande hund precis som sin mamma. Ingela körde samma övning med Ia. Dessa två är morgondagens stjärnor, smile


     
Ia                                           Trizz 13 veckor!

 Tyvärr så blev det inga bra foton på Trizz & Ia
när dom lekte! Dom var alldeles för vilda för att fastna på kort...


Trizz & Leffe

ÄNTLIGEN fick man återse Bingo-Leffe!

Tack Eva & Hans för att ni kom med Leffe så att jag fick träffa honom! 

I börjag var Trizz lite avvaktande, Han var ju STOR smile! Men efter ett tag kom hon nog på att det var brorsan & se då gick det inte att hejda dom! Dom busade för fullt, så KUL att se!!!
Leffe var stor men han är för mysig! Tyvärr hade han lite lätta öron, men med lite fet kräm ordnar det sig nog. Måste säga att jag inte trodde att dom skulle bli lätta, var ganska säker på att dom skulle bli bra. Där ser man...Men söt var han!!!
Det var INTE lätt att fota vildingarna & givetvis strulade batteriet! Men några bilder blev det.  

     
Mamma Breeze

     


     
                                                                                        Finns det ngt att äta?

     
                                                                            Matte Eva & Leffe

     

     
Härliga Leffe!                     Öronen.....                         Nästan.....

     

     

Breeze & Trizz

Sindie & Milloo åkte med åkte med ut till landet i torsdags, jag skulle ju på World Dog på fredagen & titta på massor av sheltisar. Så i dag var det ju sheltieutställning på Vilsta.

Tack Elin för att du kunde ta hand om Breeze & Trizz medans jag var på mässan!!! Snacka om att Trizz sov när vi kom hem! Det kan jag förstå efter en hel dag med erat gäng, dvs papilloner samt en liten blandis kille. Väldigt nyttig träning för Trizzen.

Det har varit mysigt att bara få var med dom blå, alla hundar & JAG behöver egen tid eller vad man ska kalla det?! Själv & själv jag har ju haft familjen Blomkvist stora hundar men det har gått bra. Trizz får givetvis inte vara tillsammans med dom, det är hon alldeles för liten för.....Hon skulle ju bli mos när dom kommer springandes....Men nu är det bara vi tre! Saknar givetvis dom andra två men dom har det lugnt & skönt på landet.

     

      

      

     

  

     

     

     


Min nästa hund ska vara en Jack Russel igen..........


Agilitytävlings resultat

Lite sent men här kommer resultaten från agility tävlingen på Stockholm Södra BK den 2/7. Milloo diskade sig i bägge sina starter, han jobbade bra & med fart men tyvärr så var väl inte Anders riktigt på topp smile. Men jag tror att det kommer att bli BRA med mer träning!

     
I väntan på start...              Framhoppning

     
Agility klass 1

     

Breeze startade ju bara i agility 1 & tyvärr så slarvade hon & Anders på nedfarten på balansen 5 fel samt att hon rev hinder 2 efter balansen 5 fel så totalt 10 fel. MEN Breeze hade ca 12 sekunder bättre tid än den sheltie som vann! Men vad gör det man ska ju vara snabb & nolla!!! Tror att ref tiden var ca 61 sek. Breeze tid var ca 33 sek. Men dom kommer igen!!! Domare var Annika Aller som jag tyckte hade gjort en rolig & fartig bana. Man blir såå sugen på att köra....I övrigt så jobbade både Anders & Breeze super bra i hop, det är jättekul att se dom på banan!
     
Banvandring                       Framhoppning

     
                                              Inför start
     


Även denna kväll så fick Elsa med Grappa 10 fel i agilityklassen, denna gång filmade vi men vi kan fortfarande inte hitta mer än 5 fel??? Det har gått lite troll i hennes agilitylopp 10 fel både måndag & onsdag & ingen av gångerna kan vi se mer än 5 fel hmmmm...Men domaren måste ju ha sett något.

     
Elsa & Grappa hopp 1     
Kul denna kväll var att både mamma & Svenerik kom för att titta.

  

En nyttig promenad

Jag tror att vi var 7 stycken som kom med på promenaden + några fler hundar. Tog med mig Zingo & självklart Breeze & Milloo. Vi hade tur med vädret, det var nog nästintill perfekt att gå 5 km i. Dagen till ära så invige jag mina nya dyra skor & jag fick inte skoskav.....Sedan höll jag mig till min plan, dvs att INTE gå först på promenaden. Allt för att undvika ALLA fästingar! Plockade 1 på mig själv, 1 på Breeze ca 5 på Zingo & ca 10 på Milloo. Det är det minsta antalet  som jag plockat under våra promenader i Tveta....Så jag kommer att hålla mig till dennna strategi även på nästa promenad. För dom som vill vara hurtigga, häng på nästa vecka. Det är nyttigt både för två & fyrbenta!!!

Dax igen

Nu har man njutit hela dagen av att det gick så bra för Anders, Breeze & Milloo i går.....Så nu är man tillbaka i verkligheten igen, det är nämligen hundpromenad i kväll. Antar att det blir halvmilen igen.....Eftersom att jag denna vecka är djurvakt av div djur(hund, katt, orm, ödlor & groda) så kanske jag tar med mig en x-tra hund. Fler klarar jag inte av. Som vanligt får Breeze & Milloo följa med. Hoppas nu bara att det inte börjar regna & åska , himlen ser lite mörk ut. Det skulle vara typiskt nu när det varit så fint hela dagen.
Nä nu får det INTE börja regna....

RSS 2.0