Nu har jag & Trizz börjat tävlingsagilitykursen för Linda Borneland på Södertälje BK

Hade verkligen sett fram emot att ÄNTLIGEN få gå en agility kurs inriktad på tävling med Trizz...Så det var himla KUL att Linda Borneland skulle ha en sådan kurs på Södertälje BK nu under hösten 2011:)

Däremot så var jag & är fortfarande himla osäker på om kroppen pallar av att gå kurs?!?

I kväll som var första kurstillfället så började vi inne med lite allmän info om kursen, en kortare presentation av oss kursdeltagare & av kursledaren. Sedan hämtade vi fika & därefter satte den teoretiska biten i gång...Kursen riktar ju sig mkt på handling & alla olika byten som finns. Agility går ju på tid & rackarns vad snabba vi ska bli efter den här kursen "fniss"....

Det vi pratade om var:

- Blindbyten (som oxå var kvällens praktiska övningar)
- Framförbyten
- Jakko
- Staketet
- Threadle
- Flicka ( där kände jag lite igen Trizz, dvs jag ska tillsammans med Trizz till ett hinder medans Trizz suger/drar till ett annat....)
- Serpentiner
- Sug/driv
- Säkra starter
- Upplopp

Praktisk övning 1, blindbyten med 4 tunnlar
Sedan var det dax att hämta hundarna & bege sig ner till agilityplanen. Dagens första övning var en ren tunnelövning med fokus på Blindbyten. 4 tunnlar som låg parallelt & där vi skulle blindbyta mellan varje. Dvs skicka in i tunnel efter att ha placerat dom i startposition-mellan VÄLDIGT tidigt & tajt skulle vi blindbyta genom att bla säga namnet & visa via blindbytet.

Blindbyten med 4 tunnlar med Trizz: Trizz sög bra på tunnlarna & hade fart, som vanlgt var det jag som var ngt sen med mitt blindbyte-VÅGA!!!....Gjorde övningen 2 gånger & JAG tajtade faktiskt till det ganska bra, jag var iallafall nöjd med mig själv...Å självklart med Trzz:)

Praktisk övning 2, blindbyten med 2 makaronitunnlar & med 2 tunnlar på raken
Nu låg det 2 långa tunnlar på kortsidorna samt 2 korta tunnalr på varsin långsida. Vi började med kort tunnel-in i makaronitunneln-BLINDbyte tillbaka in i den korta-BLINDbyte in i den andra makaronitunneln SLUT.
Den allra första gången fick jag hjärnsläpp & kom av mig redan efter att ha skickat in henne i den första makaronitunneln...suck! Men det vara bara att tänka till & göra om & se DÅ funkade min hjärna igen:) Men trots min första miss(säkerligen INTE den sista) så sög Trizz IN i RÄTT tunnel DUKTIG HUND:)

Praktisk övning 3, blindbyten se ovan men nu med 4 blindbyten på ett varv
Fokusen nu skulle ligga på att få in blindbyten efter VARJE tunnel...dvs 4 stycken på ett varv. Vi började med den ena korta tunneln-in i den långa makaronitunneln-BLINDbyte tillbaka till den korta tunneln-BLINDbyte till den andra makaronitunneln-BLINDbyte till den andra korta tunneln & avslut med BLINDbyte in i den första långa makaronitunneln.PUST & STÖN men det gick!!!

Praktisk övning 4, 11 hinder med: hopp-tunnel-lången-hopp-hoppBLINDBYTE-hopp-hopp-hopp-BLINDBYTE-hopp-hopp-tunnel SLUT
Den här övningen hade Linda inspirerats av från helgens tävling i Södertälje, hoppklass 1 banan. Kände igen den men Trizz & jag körde ju bara typ 3 hinder...
Första rundan så kände jag att jag hade noll koll p vart Trizz tog vägen under/efter mitt första blindbyte & då stannade jag upp & PANG så kom hon & TOG RÄTT hinder....DUKTIG HUND:) Men vilken matte suck...Då sa Linda att FORTSÄTT JOBBA, för hade jag gjort det just vid den passagen hade vi fixat det...Ja,ja, jag går ju kurs för att förhoppningsvis få in ngt i trögskallen "fniss"...När jag sedan gjorde om samma övning så SATT den!!! Tjhooo...
Tävlingskurs övning 4, blindbyte
































Tävlingskurs framförbyte, bakombyte.





TACK Jörgen för att jag fått kopiera dina banskisser!!!

Reflektioner från mig: Jag måste VÅGA lita på Trizz & JAG måste tajta till mina vägval. JAG måste oxå tänka på att inte dra alltför lång framför henne (JUST JAG var i vissa fall långt före henne, hur otroligt det än låter!!!)

Tyvärr så kunde jag inte göra om övningana, det tillät inte min jäkla skitkropp:( Kände att det bara blev värre & värre men...samtidigt så vill jag ju så gärna....Men å andra sidan så lär man sig massor även av att bara titta på & lyssna:)
Jag går ju kurs för att LÄRA MIG...Träna hund får jag göra vid tillfälle. Men det suger hårt att kroppen sätter stopp hela förbannade tiden:( Men i kväll då kände jag att jag kör till jag (nästan) stupar & så kändes det efteråt...

TUR att jag har en så duktig hund!!!!

Kursen i kväll var jättegivande, kul & inspirerande:) Ser fram emot resten av kurstillfällena & då hoppas jag så klart kunna köra dom flesta övningarna...iallafall 1gg. Men 1 gg är fler än ingen gång, MÅSTE ju se det positivt trots allt:)

TACK Linda för en bra kurskväll!!!

TACK Jörgen för skjutsen!!!

Nu ska jag stappla mig i säng....om jag kan resa mig från stolen hmmm

Njut av era hundar!  


Kommentarer
Postat av: Carina

Härligt att gå kurs, längtar till jag kan gå med Krita igen (om det nu kommer gå)!



Sv. Ja jag hoppas det blir bättre med kontaktfälten nu! Ja vi måste få till någon tid vi kan träna, jag har semester nästa vecka och inget inplanerat, kanske vi kan åka dit någon dag, hör av dig.

2011-08-26 @ 09:25:48
URL: http://carinaduvefjord.blogg.se/
Postat av: Marie G

Ja det är sååå KUL att äntligen få gå en kurs:)

Vi får sätta i gång & träna mer regelbundet så att du kan vara med på en kurs kanske till våren...Man måste ju ha mål:)

Ja men då kan vi säkerligen få till en träning nästa vecka, KUL! Höres om lediga tider..

Njut av helgen!!!

2011-08-26 @ 10:25:25
Postat av: Carina

Japp det låter bra, blir lättare och träna om man har ett mål!

Vi hörs

2011-08-26 @ 21:48:39
URL: http://carinaduvefjord.blogg.se/
Postat av: Marie G

Helt klart är det lättare att ha ett mål.....långt där borta att sikta emot:)

Ha en bra kväll!

2011-08-27 @ 17:41:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0