Valparna under vecka 5

Usch vad dåligt det är med deras uppdatering:( För nu händer det ju saker mest hela tiden....

Det största är nog att man verkligen ser den enorma skillnade på dom som individer. Blakkie är den goa, timida, tänkaren medans Blåndie är mer som en bulldozer, fullt ös & så tuff....Blakkie får det nog toppen som familjehund:) Blånide, hon behöver komma till ngn som vill jobba med henne...Synd bara att jag inte har "lust" eller kropp för att kunna göra det sjäv:(

Men OM jag inte hittar det perfekta hemmet till Blåndie så får hon stanna på "tillväxt".

Det har blivit en hel del "vardagsträning" för dom bla så klipper jag klorna 1gg/vecka, vilket går bra på bägge nu:) Försöker att hantera dom så mycket som möjligt, har dom i famnen, har do liggandes på rygg, pillar & känner igenom dom, "torkar" dom med en handduk på kroppen & på tassarna. Försöker oxå vara påhittig vad gäller olika "aktiveringar" för dom tex lägga ut olika typer av underlag. Sätter oxå på bandet med olika sorters ljud bla tjut, tåg, tuter, barnskrik osv osv. Började på låg nivå & så höjer jag varteftersom. Funkar bra, dom bryr sig inte alls:) Möjligytvis ngt när ljudet höjs men konstigt vore ju annars. "Tappar" oxå en hel del saker på golvet, allt för att dom ska vänja sig vid ljud & konstiga saker. Tycker att dom är coola:)

Dom är oxå rätt så duktiga att hitta pinktidningen när det är dax, visst i bland så kommer det på golvet....Gäller att ha koll på vart man sätter fötterna.

Halsbanden har dom på sig hela tiden när jag är hemma. Går bra:)

Blåndie är mer eller mindre tokig i att bita sig fat i byxbenet, så mkt tid går åt till att lugnt & sansat lyfta bort henne från byxorna. Annars har man ju en minipitbull hängandes i ena benet vart man än går, inge kul:(

Blakkie skrattar jag åt för hon ser verkligen ut som en Duracellkanin när hon fått syn på ngt intressant. Tex Breeze när hon ligger & sover, då attackerar Blakkie genom att hoppa på alla 4:a som en Duracellkanin rakt på Breeze. Blakkie är verkligen go & många skratt blir det:)

I dag ska alla packas in i bilen för färd till stugan & landet. Ska bli himla intressant & se reaktionen på Sindie & Mille när Blakkie & Blåndie kommer ut till dom....Tror det blir bra för speciellt Blåndie att träffa Sindie, för hon KAN fostra pestiga valpar:)

Däremot tror jag INTE det blir populärt när Blakkie & Blåndue inser att dom kommer att få sova på toan...Självklart med dörren öppen & med ett kompostgaller mellan. Har sett till att golvvärmen är påsatt så att dom får det varmt & gosigt:)

Hoppas att bilresan går lika bra som dom förra....Självklart får dom sitta i buren. Innan jag åker så ska alla tidningar slängas & golven skuras, skönt att sedan komma hem & det är rent:)

  
Blakkie


Blåndie med tuggskon


Breeze & Blåndie

       

Tack snälla Allis Brallis för tuggbenen:)

Har lagt fram dessa ben + några skor....





Njut av era hundar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0