Rallyträning med agility som belöning & så en stadspromis

I går åkte jag & TRÄNADE Rally igen:) Byggde upp en kort bana men den innehöll dom skyltar som jag måste fokusera lite xtra på...speciellt med Milloo & Trizz.
 
Bägge dom har svårt för skylten Sitt-Stå-Gå runt. Mille kan ställa sig men sedan lika snabbt sätta sig igen..Peppar Peppar så har han fixat det på tävling;) Trizz ställer sig & står (oftast) men är däremot osäker när jag går runt & vill följa med dvs hon rör på tassarna. Har tränat med Klicker & det går bättre & bättre men än så "sitter" det inte...Ja ja BARA att TRÄNA vidare;)
 
Breeze körde jag nästan hela "banan" på höger sida, går bättre & bättre att få henne att gå i rätt position dvs Fot men nu Toff på höger:) Har tränat att jag gått bakåt & belöningsplacerat exakt (oftast) där jag vill ha henne när hon sedan fått vända upp i Toff position. Tror minsann att det gett resultat..Nåja Breeze ska inte tävla Avancerad förräns nästa år & DÅ borde det sitta:)
I år & fram till förhoppningsvis SM 2014 så är det fullt fokus på AGILITY. Men OM dom tar sig till SM så blir det hennes allra sista tävling i agility. Efter det är hon en agilitypensionär & DÅ ska jag satsa på Rallyn igen med henne:)
 
Förövrigt så var jag rackarns nöjd med min Sheltieligas prestation på Rallybanan:)
 
Som extra BELÖNING förutom korven så fick dom köra...AGILITY:) Det stod 4 hopphinder + slalom som man kunde köra med alla möjliga & omöjliga handlings allternativ;) Breeze var sååå himla duktig så jag behövde "bara" stå i mitten & använda min kropp/armar & röst för att få henne att ösa på GILLAS!!!
 
Trizz var också superladdad & fixade hopphindren kanoners:) Däremot så är hon rackarns lååångsam i slalomet suck...Funkar med att ha klickern men HON måste TRÄNAS mera, så trist att ALLTID få fel i slalomet...
 
Mille var också taggad men med honom måste JAG röra mig mer & närmare hindren & se det fixar jag inte, inte efter att ha kört alla tre först i Rally & sedan i Agility:( Men jag förenklade lite åt honom & då funkade det...Vill ju liksom INTE förstöra ngt nu när dom snart återigen ska TÄVLA agility;)
 
Avslutade med att strosa runt på stan med hela Sheltieligan i 1 timme...
 
Njut av era hundar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0