Koppeltvång & badförbud för hundar?!?

Denna artikel kan man läsa i LT 25/2
 
Jag säger bara det: Trodde INTE att Sveriges kommuner bedrev KOLLEKTIV BESTRAFFNING!?!? men...tydligen så gör vi det iallafall i Tokstan...
 
Citat:
Koppeltvång av hundar i hela Södertäljes tätort. det vill tekninska nämnden ha som nu arbetar med ett förslag som kkan bli verklighet redan till sommaren
 
Ingen ska behöva möta en lösspringande hund. Den kan attackera kopplade hundar & ibland ge skador på dess ägare som försöker gå emellan säger Ewa Lofvar Konradsson, ordförande i Tekninska nämnden.
Nämnden föreslår att koppeltvång dks gälla hela Södertälje tätort till skillnad från i dag då koppeltvång endast gäller vid särskilda platser.
Det som jag tror kommer att röra upp mest känslor i förslaget är att man inte längre kommer att få ha med sig hunden på lekplatser säger nämnda person. Hon menar att det för många kan kännas fel att lämna sin hund utanför området när resten av familjen umgås på lekplatsen.
En kvarstående fråga för nämnden att undersöka är om det 11 rastgårdar som i dag finns är tillräckligt många för att täcka behovet hos hundägarna i Södertälje.
Dessutom behövs en kraftfull kampanj för att informera alla boende om de nya reglerna & var rastgårdarna ligger.
Förbud mot att ha hundar & katter med till badplatser kommer att förlängas & gälla hela sommarperioden från första maj till sista september.
 
Slut citat!
 
VET att många även hundägare är GLADA över detta förslag....men INTE JAG!
Om förslaget går igenom kommer jag att börja använda Flexi på alla mina hundar, dom allra längsta som finns.
Jäklar vad folk kommer snubbla över dom, men se det bryr inte jag mig om...Jag har ju mina hundar i koppel:)
 
Å dagen som började så BRA med SOL & så får man läsa detta suck....Får dock se om mitt svar kommer med i LT....Kunde liksom INTE låta bli att skriva en kommentar...
 
Njut av era hundar!

Kommentarer
Postat av: Carina

Förstår att du känner så! Men jag kan samtidigt känna en lättnad att slippa dessa lösa hundar som folk inte har någon koll på alls. Kanske jag känt annorlunda om jag inte haft Nova!

2013-02-25 @ 18:42:57
URL: http://carinaduvefjord.blogg.se
Postat av: Marie G

Precis, problemet är ju dessa hundägare som INTE har koll/pli/lydnad på sina hundar:( Men....det måste finnas ngt annat sätt att "sätta dit dom" än att bestraffa kollektivt...Mer makt år djurpolisen:)
Jag avskyr oxå dessa lösa hundar utan kontroll, men det är ju HUNDÄGARENS fel suck...

2013-02-26 @ 16:36:04
Postat av: Katarina

Jag tycker också att det är ett vansinnigt förslag av kommunen. Jag vet inte var dessa "hundar som springer lösa som ägaren inte har någon koll på" finns för jag har aldrig mött någon. Rastgårdarna som finns är ju helt värdelösa. Iaf de jag känner till (2 st). Var finns de övriga 9?

2013-03-04 @ 11:45:19
Postat av: Marie G

"KUL" att fler ogillar förslaget!
Jag har faktiskt mött några men då under lååång tid ca 23 år...En gång fick jag ingripa & slänga mig över den "attackerande" hunden:( Dom andra gångerna har det mest varit bortskämda hundar som fått göta som dom vill för sin matte/husse men INTE för mig! Men tyvärr så finns dom, hundarna som springer utan "kontroll". Hade en i huset mittemot men som TUR var så drabbades aldrig mina hundar, men andras:(
Hmm man borde nog kunna kolla med kommunen vart dom andra ligger....Instämmer dom som jag vet om är helt mer eller mindre värdelösa...

2013-03-05 @ 16:48:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0