Hundvänliga kaféer & restauranger i Stockholm

Hittade denna artikel i Aftonbladet.se & tänkte dela med mig av den....
Själv har jag ännu inte kommit upp till Stockholm & testat någonutav dessa men KANSKE i sommar:)
 
Har du varit på ngn utav dessa? Vore KUL med en kommentar om vad du tyckte:)
 

Voff! Här är det hundvänligt i Stockholm


På kafé Himmelska hundar är hunden en kär gäst med många val på menyn.

Foto: Pernilla Wahlman


Hundgott på Coffee and friends.

Foto: Viktor Johansson


Mezetallrik för voffsingar på Himmelska hundar.

Foto: Pernilla Wahlman

Hunden ser på dig med stora bedjande ögon.
"Får jag inte följa med?".
Sjung "Ja, det får du gääärna".
Vi listar de hundvänliga haken innanför tullarna.

Undersökningar visar att våra husdjur får allt större betydelse, i många hushåll betraktas de som familjemedlemmar. Och den mest sällskapssjuka av dem – hunden – vill så klart följa med och fika och äta middag. Om så bara gömd under bordet. Men var är det möjligt i huvudstan? Allt om Stockholm guidar till restaurangerna och kaféerna där Fido får följa med – och till och med hittar voffvänlig föda på menyn.


Kaféer

Café Foam, Karlavägen 75
Rosavitt östermalmskafé med stilambitioner, med både frukost- och lunchmeny samt gediget fikautbud. Hundar är tillåtna på uteserveringen och i det yttre rummet, där borden är högre.

Himmelska hundar, Hedinsgatan 13
Här, på ett kafé helt tillägnat hundägare och deras fyrfotade vänner, finns mat och allsköns sötsaker för människor, och en hel hundmeny som bland annat inkluderar hembakade hundkex. Andra tjänster på fiket är hundparkering - lämna in hunden om du behöver uträtta ett ärende - och möjlighet till hundkalas med hundtårta (!). Även hundlösa är dock välkomna.

Coffee & friends - Vasastans hundcafé, Dalagatan 54
Rymligt fik för hundägare som verkligen vill skämma bort en fyrfotad älskling. På menyn hittar du bland annat hundchips (gjorda på älg, lamm och kyckling) samt snittar på leverpastejmousse. För den mindre nogräknade voffen finns även kex och blodpudding. Hundar får gå lösa, vattenskålar står utställda runt om i lokalen, hundvänliga bäddar väntar och där finns även ett brett sortiment av hundaccessoarer. Mat och dryck finns även för tvåbeningar. Ägare är tv-profilen Carin Da Silva.

il caffe, Bergsgatan 17
Färskt bröd, rejäla bullar och riktigt gott kaffe. Dessutom - hunden får följa med in.

Mellqvist Caffé Bar, Rörstrandsgatan 4
Gott kaffe och fina bakverk lockar ofta en strid ström av fikasugna, som särskilt på helgerna kan utgöra en fara för din hunds lurviga tår. Men lyckas du hugga ett bord en lördag - slå dig ner, för hundar är välkomna, eller ta med dig en kaffe för långpromenaden.


Restauranger och barer

Loopen, Hornstulls Strand 6
Restaurang på brygga, som med sina många utomhusbord gör sig bäst sommartid (halva menypriset är utsikten). Men även vintertid går det att ta en avstickare på långpromenaden på lördagar och söndagar och ta en öl och få sig en matbit. Hundar är välkomna, och på den mindre officiella menyn vid köksluckan hittar du erbjudanden om hundmat, så som korv.

Lokes bar, Bondegatan 57
Kvarterskrog med rustik känsla, som erbjuder både svensk husman och thaimat. Ägaren, Lennart "Hoa-Hoa" Dahlgren, välkomnar hundar (så länge som de sköter sig). Namnet har krogen fått av en tioårig dvärgschnauzer, som även blickar ner på baren från en tavla.

Bistro Noveau, Kommendörsgatan 7
I baren finns traditionell fransk mat och franska viner, och där får din hund gärna vila vid dina fötter. Dock får voffen inte följa med in i matsalen, om husse och matte vill äta middag där.

Restaurang Hjördis, Borgmästargatan 7
Kvarterskrog på Södermalm, där servitörerna inte höjer på ögonbrynen om du vill ta med dig hunden in. Gedigen meny, du hittar bland annat helstekt fläskytterfilé, viltfärsbiff och boeuf bourguignon. Mysig uteservering sommartid.

Hemma hos Kaj, Hammarby kaj 18
Lunch- och middagsrestaurang som sommartid har en välbesökt uteservering, varierade menyer och inte sällan livemusik. Hunden är varmt välkommen.

Babylon, Björns trädgårdsgränd 4
Mitt i parken Björns trädgård finns denna färgglada och trevlig bar med ambitiös drinklista, som även erbjuder enklare rätter. Ett populärt val sommartid. Fyrfotade vänner är välkomna.

Elefantpojken, Ringvägen 151
Vill du ta en öl med vännerna och ta med hunden? På varma och stojiga Elefantpojken hittar du en bar med budgetpriser och matsal med thaitema.

Snotty, Skånegatan 90
Barhak med affischtäckta väggar och god husman från hela världen, som serveras vid de få borden. Ofta trängsel i baren helgkvällar, så kanske inte det mest hundvänliga - trots att jycken är välkommen att barhänga.

Harvest home, Bondegatan 60
Här hittar du en klassisk kvarterspub med brett ölsortiment och brokigt klientel. Menyn är inriktad på husman, du hittar långkok på oxkind och hamburgare (kanske får hunden smaka en godbit under bordet?).

Tjoget, Hornsbruksgatan 24
Ett blad i Linje Tio:s treklöver. Varm och livlig krog med bra mat och välbesökt bar - ett Riche för Hornstull - som inte störs av att det sitter en svansförsedd vän under bordet.

Brasserie Elverket, Linnégatan 69
Brasserie som ligger inhyst med Dramatens filialscen. Det gör att baren, som är hundtillåten, även blir till en foajébar för teaterpubliken. Och här hittar du samma lunch- och middagsmeny som i matsalen (dit hunden inte får följa med), franskt/husman till rimliga priser.

KÄLLA: http://www.aftonbladet.se/

Njut av era hundar!


Kommentarer
Postat av: Carina

Vi kanske kan ta oss en tur till någon av dessa när det blir varmare ute!? Lite osäker på hur Krita skulle uppföra sig, Nova är det inte ens att tänka på att ta med dit.

2013-02-15 @ 19:27:56
URL: http://carinaduvefjord.blogg.se
Postat av: Marie G

Absolut, jag hänger på i alla fall med en hund eller kanske två:)

2013-02-15 @ 21:52:10
Postat av: Carina

Bra då får vi hitta en dag i vår som passar!

Svar: Absolut:)
Marie

2013-02-19 @ 19:34:43
URL: http://carinaduvefjord.blogg.se
Postat av: Margita Jonsson

Så otroligt trevligt att det finns så många matställen där bästa vännen får följa med..Nu när vi närmar oss vår och sommar är det alltid trevligt att gå ut och äta och ännu trevligare om man kan ta sina hundar med sig..Då slipper dom vara ensamma hemma och vi hundägare slipper dåligt samvete och stressa hem, istället för att njuta tillsammans med bästa vännen..Känns helt OK

2013-02-21 @ 03:23:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0