Några rader från sheltieklubbens avelskonferens 27-28/10 2012

Såg verkligen fram emot dessa två intressanta dagar tillsammans med Sheltiefolk från hela Sverige:) Tror vi var 127 anmälda & det kändes som om nästan alla var där KUL!!!
Programmet var ju spännande, framför allt söndagen som helt gick i Avelns tecken, dvs allt från planerad parning, avelsdjuren ända fram till levernaklara valpar.
 
Lördag 27/10
Curt Blixt pratade om MH kontra det nya BPH´t. "Intressant" men jag har läst på själv mkt om just BPH så det kändes som om det för min del var lite off..
Läs gärna mer om BPH på följande länk:
http://www.skk.se/uppfodning/mentalitet/beteende-och-personlighetsbeskrivning-hund-bph/
 
Per Jensen, Professor i Etologi-Hundens beteende:
Kika gärna in på Pers hemsida:
http://www.perjensen.se/Etologi/Fran_forskningsfronten/Fran_forskningsfronten.html
Passade oxå på boktok som jag är att köpa hans bok utgiven 2011 på natur & kultur: Hundens språk och tankar, "De nyaste landvinningarna om hundars ursprung, språk & känslor"
 
Statistik: Vad har hänt sedan förra Avelskonferensen 2009?
 
Söndag 28/10
Catharina Linde-Forsberg, Professor & Veterinär.
Catharina hade hela dagen på att prata om AVEL från grunden..Avelsdjuren, planerad parning, parning, under tiden, valpning & fram till levernasklara valpar. ALLT ingick bla olika saker som kan hända vilket är mycket...Väldigt intressant & lärorikt!!! Antecknade så penna glödde:) Kommer skriva några rader om just den här föreläsningen i ett separat inlägg. NÄR tiden räcker till...
Å som vanligt när jag varit på den här typen av föreläsning så blir jag helt avskräckt att skaffa fler valpar:( Får dock se om det håller i sig den här gången...Känns så kan jag lova.
 
Övrigt: En mycket välplanerad Avelskonferans! En stor eloge till det gäng som var arrangör:) Bägge dagarna ingick lunch & fika GILLAS!
Tyvärr var vi inte kvar under grupparbetena...Vi hade lite väl lång att åka för som vanligt tillbringade vi kvällen hemma hos Lena på Kennel Honeybrook. Jag fick "mina" grönpepparbiffar GILLAS!
TACK för trevligt sällskap Lena, Eva-Britt & Mimmi!!!
TACK Egon för god mat!!!
 
Ja nu är det bara att vänta på nästa Avelskonferans som förhoppningsvis blir om 3 år:)
 
Njut av era hundar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0