En rapport från söklägret i Högsjö!

Äntligen var det då dax att åka på SÖKläger! Jag, Breeze & Trizz tog tåget tillsammans med Anki & Totte till Vingåker där vi hämtades upp av snälla Marie:)
Efter att ha handlat både ät & drickbart bar det av mot Läppe, det var där vi skulle bo hela lägret. Jag & tjejerna skulle bo i "lägenheten" & Anki i Lillstugan....

Det kändes himla skönt att komma bort ett tag & ännu bättre att det var ett hundläger i dagarna 4:a!!!

Lägret började på lördag morgon kl: 10.00 & höll på till 13.00 då det var lunch.

Jag hade dock väldigt svårt att bestämma vilken hund jag skulle gå med.....men till slut valde jag Breeze:)
Dom första övningarna gick ut på att få hunden intresserad av sökrullen & självklart få upp intresset av att springa till figgen & i bästa fall hämta tillbaka rullen...

  
  

Oj,oj,oj vad DUKTIG Breeze var!!!! Hon fattade direkt vad hon skulle göra dvs tagga på rullen-tagga på figgen-springa ut till figgen-hämta rullen-komma tillbaka till mig-lämna rullen i min hand-visa vart figgen var-transportera hem:)
Vi gjorde några övningar/ekipage & sedan var den dagen slut...Som alltid går tiden så fort när man har trevligt:) Men....hundarna fick jobba & det var precis lagom för gruppen bestod från början av 6 ekipege men en hade ryggproblem & en flyttade över till spåret. Så ja då blev vi bara 4 kvar...Å på söndagen skulle Ullis i väg & tävla agility så då var vi bara tre...

      

Efter en god lunch så körde jag lite lydnad med Trizz för Marie M. har ju inte kört ngt alls med henne men hon var taggad & jag tror absolut att OM jag bara skulle sätta igång så skulle hon bli en kanonlydnadshund!....

Körde budsändning med Breeze, Trizz & Gäspa. Jösses vad DUKTIG Trizz var! Ja dom andra oxå...Tror nu att jag måste tänka på att Trizz är DUKTIG & att hon KAN!!!...:)

Snälla Anki ställde upp på sin lediga tid & hjälpte mig att göra startövningarna i sök med Trizz:) Blev riktigt förvånad över hennes STORA intresse för rullen!!! det bara satt som en smäck så fattade hon vad hon skulle göra GILLAS!!!! Vi dvs jag & Anki lekte lite med rullen & hetsade Trizz & sedan var det inga problem. Hon sprang ut & hämtade rullen så fint! Nu ångrade jag mig lite att jag valt Breeze....:)
 
Kvällen i Läppe avslutades med lite gott att dricka i som vanligt trevligt sällskap!



Dag 1 på på söklägret: Började med att jag plockade in...Trizz oxå! Vi var ju så få så det var OK från "ledningen" att jag gjorde det, TACK!!!

Breeze: Gjorde fin fina sök! Men tyvärr hade hon inte ngn fart ut däremot så letade hon fint i utan som var 50 meter lång & 10 meter bred. När hon väl hittade figgen så rusade hon tillbaka till mig med rullen i munnen:)
Nu funderade vi på hur vi skulle lösa fartn ut?!? Å vi kom fram till att figgen skulle visa godisdummiesen & sedan ta med sig den ut & så skulle hon få hämta den i stället. Funkade kanoners!!!
Gjorde 2 sök med godisdummiesen. Sedan visade figgen den men tog samtidigt med sig sökrullen ut & det var den som sedan låg framme & som hon fick hämta. Vilket hon gjorde GILLAS!
Därefter så gjorde jag så på alla sök förrutom det allra sista på lägret...


Trizz: Hon fick börja med grundövningen & det funkade så BRA! Så efter det fick även hon köra med figg i skogen. Synlig figg som hade med sig sökrullen & som inte gick så långt ut. Men figgen syntes knappt.
Trizz racade ut.hämtade rullen-racade tillbaka-slängde rullen till mig-visade ganska bra vart figgen var & fick BELÖNING i massor! Eller JA hon fick mkt gottit när hon kom tillbaka med rullen innan påvisningen...

   

Körde 2 skick/ruta & vi gjorde 2 rutor/dag

Dag 3: Ny dag= nya rutor.

Trizz: Jösses vilken DUKTIG hund jag har!!! trizz gjorde 2 jättefina sök & jag blev så GLAD!!! Visst hon är grön men för att vara grön så var hon så himla DUKTIG! Så KUL!!!

Breeze: gjorde oxå BRA sök & hon har bättre fart ut när figgen visar hennes godispåse! men hon måste & gör så hämtar rullen:) När hon sedan visat vart figgen finns ger JAG godis från hennes påse som belöning.

När vi kom tillbaka till Läppe Marie & jag satte vi oss i SOLEN & sippade på lite vitt, så trevligt! hundarna var trötta & krävde ingenting utav oss:) Det TAR på att vara på läger i 4 dagar...även på oss tvåbenta:)
När spårarna var klara kom även Sven & Anki & anslöt sig till oss. Vädret var kanoners & vi satt ute till sent på kvällen GILLAS!

Dag 4, sista dagen:

Som vanligt började vi med att gå rutan. Sedan körde vi alla ekipege 2 skick var. Nu hade vi en ruta med en gammal "källare" i. Så figgen gick bakom den & gömde sig.

Trizz: Började med Trizz eftersom att hon gärna annars vill kolla vart jag & Breeze varit innan hon sätter i gång & jobbar på sitt...
Dock vart det lite för tufft för henne när figgen helt försvann så långt ut eller vad det nu var?!? Kanske lite mkt i huvudet på henne?!? Men jag gick med en bit ut & skickade i gen x 2. Men...så helt plötsligt kom hon på vad hon skulle göra & drog ut till figgen & hämtade helt tan ngn tvekan rullen & kom tillbaka:)
Trizz har i mitt tycke väldigt BRA påvisande! Mkt bättre & säkrare än Breeze.

Breeze: Hon funkade helt OK skulle dock vilja ha ett säkrare påvisande...men det kommer med mer träning.

Sista rutan gjorde vi så att vi gick utmed en stig & så la vi rutor 50 meter långa & 10 meter breda på bägge sidor. Hundarna skulle alltså först söka i ena rutan & när den var klar direkt söka i den andra.

Trizz: Fixade det galant!! Tjohoo!!! Figg 1 låg bakom en rotvälta & figg 2 låg i ett dike/grop. 

Breeze: Fixade det oxå galant & nu med bara sökrullen med ut dvs hon såg INTE sin godispåse försvinna. Men hon rusade ut ändå GILLAS! Figg 1 låg i en gammal ruin som Breeze fick hopp upp & in i, dock gick jag runt vid påvisnngen:) Figg 2 låg oxå i en grop helt osynlig.


Sökgänget:)

Jaha sedan var detta trevliga SÖKläger slut....tiden gick alldeles för fort...:( Men oj vad sugen på att köra SÖk med bägge mina tjejer jag blivit! Skulle vara så KUL om man kunde få komma med i ngn sökgrupp...Hmm så kollar jag i kalendern..& inser snabbt att jag INTE har tid att göra det oxå:( ja då & då men inte sammanhängande...Kanske dock att det blir lite sök som aktivering vid tillfälle?!
Nu ser jag fram emot nästa års läger i Högsjö! tyvärr så vann jag inte ett gratis läger på lotteriet:( Bara en ljudbok fniss....


Alla deltager + funktionärer:)

Efter diplomutdelning, avtackningar & lotteriet så skjutsade snälla Sven mig till Vingåker & tågstationen...Som TUR var så fick jag en sittplats jihaaa!!!!

Lite blandade bilder från lägret 2012
             

Vill TACKA Sven & Marie för att dom hämtade vid tåget/lät mig bo i lägenheten/att jag fick åka med ToR till lägret i 4:a dagar/skjuts till tåget & för erat trevliga sällskap!

Tack oxå till Anki för trevligt sällskap!

Tack Vsn för ett trevligt arrangerat läger!

Jag kommer tillbaka 2013!!!

Njut av era hundar!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Ja du verkar haft ett toppen läger! Och duktiga tjejer har du också!

2012-05-09 @ 17:22:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0